Gestational, o loʻo maʻitaga ile maʻitaga - o le a le mea ma pe faapefea ona togafitiga?

I le taimi o le maitaga, e tele ni suiga o le tino o le fafine.

Ae ui i lea, faatasi ai ma le fuafuaina o suiga i lenei vaitau, e masani lava o faʻamaʻi faʻamaʻi e lei iloa muamua e le tina o loʻo faatalitali mai e sau.

Faʻatasi ai ma nei faʻafitauli e aofia ai le maʻisuka faʻamama.

Vaega o le faʻamaʻi


O le maʻisuka ituaiga o le ituaiga maʻisuka lea e tupu i le taimi o le maʻitaga. I le faʻaopoopoga i lenei fomu, e mafai foi e le fomaʻi ona iloa faʻamaʻi, lea o loʻo faʻaalia i le vaivai o le kulukose.

O le mafuaʻaga o le vavaevaʻa o se faʻaitiitia o le lagona o le tino o le tino i le gaosia o le insulin ona o le maualuga maualuga o le hormone maʻitaga i totonu o le toto.

E masani lava, i tina faʻamoemoe, o le suka e faatoa tulai mai pe a uma se taumafataga, ma i le taeao i luga o se manava gaogao, o le faailoga e tumau pea i totonu o le masani. Afai e maua e le tina le maʻisuka aʻo lei maʻitaga, o le a le mafai ona alu le faʻamaʻi.

I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka lea e tupu i le taimi o le faʻaalia o se tamaititi e maua i le afa lona lua o le maitaga ma e mou atu pe a uma ona tuʻuina.

I soo se tulaga, e tusa lava po o le a le ituaiga maʻi, e tatau i se tamaitai ona taumafai e tausisia maualuga le maualuga o le suka i se tulaga talafeagai ina ia aloese mai faafitauli i le taimi o le fanau ma ia tumau i se pepe maloloina.

O le a le mea matautia mo le tamaititi?


O le fetus, lea na tauaveina e le tina, e maua mai ia te ia i voluma manaʻomia glucose, ae le o le insulin. O le mea lea, e tupu ai se soifua maloloina.

I le tulaga o le i ai o faaletonu i le tina, o le faateleina o le kulūkose e mafai, lea e sili ona lamatia i le uluaʻi masina, aʻo leʻi maua e le tamaititi lona lava inisalini.

A maeʻa le 12 vaiaso, pe a mafai e le tino o le fetal ona maua saʻo se hormone, o loʻo i ai se faʻafefe o le hyperinsulinemia, lea e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le pepe, maʻi i le taimi o le galue, ma le sophyxiation.

I le tulaga o le iloa vave o le faafitauli, faia ma siakiina le tulaga, e mafai ona maua se pepe maloloina atoatoa ma faʻamaeʻaina atoatoa faʻafitauli i le faagasologa o le galue i le tina.

Mafuaaga o atinaʻe ma mea tutupu

O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le maʻisuka faʻateʻa amata e le o malamalama atoatoa.

Fai mai tagata popoto o se tasi o tulaga e mafua ai le faʻaalia o le soliga o le taofia o le gaioiga o le inisalini e faʻataʻitaʻiina e hormones o le maʻitaga, lea e nafa ma le ola maloloina ma le atinaʻe o le tamaititi.

E aofia ai foi i nei mea taua le faateleina o le manaomia mo le lumanai o le tina i le kulukose, lea e le gata mo lona tino, ae faapea foi mo le fomaʻi. O le mea lea, o le faateleina o le gaosiga o le inisalini e amata, lea e faʻalavelave ai le pancreas.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le maʻisuka i fafine maʻitaga e mafai ona avea ma faʻafitauli faʻaletonu o le autoimmune, o le gasegase o le gasegase, o le mamafa na gaosia e le tina i le amataga o faʻamaʻi, faʻapipiʻi polycystic i ovaries, mausa leaga ma le tele o isi mea.

Taunuuga ma mea lamatia

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


O le maualuga o le maualuga o le suka o le toto o le tina faatalitali, o le sili foi lea o le macrosomia (fafagaina o le pepe).

I ia tulaga, o le pepe i le manava e maua tele le mamafa, ae o le tele ma le tikeri o le atinaʻe o le faiʻai e tumau pea.

O le maualalo o le mamafa o le tupe maua e faʻateleina ai le ono oʻo i le fanau mai, faʻapea foʻi ma faʻafitauli i le faagasologa o le galue. I se faaopoopoga, o le ono fanau mai poo le asphyxia, o le le atoatoa o le galue ma le atinaeina o faafitauli o le tina failele ua faateleina.

Ina ia aloese mai nei faafitauli, e masani ona maua e fomaʻi se valaau vave mo le fanau mai. I lenei tulaga, o le gaioiga o le galue e aunoa ma ni faʻafitauli po o le itiiti ifo o numera e mafai.

Faʻataʻitaʻiga ma le tala

I le gasologa o maitaga, o loʻo i ai pea le gaʻosese mai le tina i le fetus. I le taimi lava e tasi, mai le amataga o le lona lua masina, o le faaitiitia o le lagona o gaʻo i le inisalini e tupu, ma o se taunuuga o le a amata ai le faateleina o le inisalini gaosiga.

O le tino o le inisalini

E ui lava i le i ai o se faʻataʻitaʻiga masani o faʻalavelave faʻalavelave ma foliga o le "soifua maloloina" suiga i le tino o le maʻitaga maʻitaga, o le masini o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga o tagata taʻitoʻatasi.

E le pei o le maʻisuka masani, o le maʻisuka gestation e leai se lisi masani o faʻamaoniga e mafai ona taʻu mai ai se mea e le lelei. O se faʻamaoniga manino o le amataina o le faagasologa o le maʻisuka o le a avea ma maualuga o le kulūkose i totonu o le toto.

I le tele o tulaga, o fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka faʻamaʻi e mafai ona aafia i suiga nei:

  • televave vave le maua o le tina o loʻo faʻamoemoe (o le siʻitia o sili atu i le 300 glama i le vaiaso),
  • matuai galala
  • le manaʻomia mo le faʻaaoga soo o le faletaele,
  • leai se manaʻo
  • vaivai.

O le fetus i le taimi nei i le faagasologa o le ultrasound e mafai ona faʻaalia ai le sese o vaega o le tino, le tele naua o le gaʻo o le gaʻo ma le faʻavaveina o le mamafa o le tino.

Faʻailoga

O le laasaga muamua i se seti o faʻataʻitaʻiga o le iloilo lea o le lamatiaga o le maʻisuka.

O le mea lea, i le taimi e faamauina ai se tina i le lumanai i le falemai, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia nisi o faailo taua (o le matua ma le mamafa o le maʻitaga maʻitaga, o le amataina o le maʻisuka i taimi o maʻitaga talu ai, o le fananau mai o pepe e sili atu i le 4 kilokalama, faʻanoanoa, le i ai o se mea na tupuga mai ma isi mea).

O le laasaga lona lua o le foai atu o le toto mo le kulukose. O sea suʻega e faia i ni nai taimi i le taimi o le maitaga. Afai a itiiti ifo ma le tasi le faʻamaoniga e sili atu i le 5 mmol / l, o le tina faʻamoemoe o le a auina atu i se suʻega toleniga o le kulukose.

I le tulaga o le i ai o faʻamaoniga masani i le 24-28 vaiaso o le maitaga, e toe faia suʻesuʻega. O le vaitaimi lenei e mafai ai ona e mauaina le sili ona saʻo.

Afai o le tina o loʻo faʻamoemoe e maua i le maʻisuka faʻamaʻi, ua faatonuina o ia i le tino faaletino, meaai, ma le suka i le aso atoa (e fautuaina le fua e tusa ma le 5-6 taimi i le aso).

Taumafa mo maʻi

O tulafono o "amioga e tatau ai ona fai" e tatau ona mulimuli i ni nai fautuaga faigofie:

  1. meaʻai e tatau ona faʻaititia. 5-6 taumafataga i le aso e fautuaina, 3 o le a avea ma autu autu, ma o isi o totoe o le a avea ma meaai mama,
  2. mai le taumafataga o le a tatau ona e faʻaaogaina gaʻo gaʻo e masani ona vave faʻaleleia (falaoamata, suamalie, pateta),
  3. e tatau ona e fua le maualuga o le suka i se glucometer pe a maeʻa taumafataga taʻitasi,
  4. e le tatau ona faʻafefe
  5. o le meaai e tatau ona faatulagaina e pei ona taua i lalo: 40-45% o vailaʻau oona, 30% o gaʻo maloloina ma le 25-60% o palatini.

Avanoa le Menu

Faʻaaogaina le faʻaaogaina:

  • kulumu mata
  • fola fualaʻau, piko, okroshka,
  • leki
  • mea soya
  • fualaau faisua fou
  • vai o minerale ma suavai fou ua gaosia,
  • falaoamata (oatmeal, buckwheat, saito),
  • fualaau mamago
  • fuālaʻau suamalie ma vine (pears, apples, lemons etc).

E le fautuaina le faʻaaoga pea o mea suamalie, ona e mafai ona avea ma vaisu.

Faatinoga faaletino


O gaioiga faʻaletino e tatau ona faʻalelei, aumaia le fiafia.

Faʻaaogā lau masani taʻaloga: savali, aau, gymnastics ma isi. O faʻataʻitaʻiga o le tino i le taimi o le maitaga ua faʻasaina.

Afai e te lagona le le fiafia, tolopo le sauniga i se isi taimi. E le gata i lea, i taimi aʻoga, mataʻituina lou lelei. E masani lava i le taimi o le maʻitaga, e maua ai e fafine maitaga le hypoglycemia.

Ina ia aloese mai le le mautonu, amata le lesona i le itula pe a uma ona 'ai. E le gata i lea, a maeʻa aʻoaʻoga, e mafai ona e 'ai se sanuisi mama poʻo se apu.

Fomaʻi togafitiga


I le taimi o le maitaga, o tina i le lumanai e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamalamalamaina vailaʻau faʻasaina e faʻaleleia ai le toto i totonu ole filifili o tina-fetus.

O le lisi o fualaau faasaina e aofia ai le Magnesia, vitamini o vaega A, E, vaega B.

I taimi mulimuli ane, atonu e manaʻomia lou faʻaaogaina o le inisalini. E le gata i lea, ina ia faʻaesea le hypoxia fetal, e faʻaaogaina ai Pentoxifylline, Riboxin poʻo Piracetam.

O le seti o vailaʻau faʻaaogaina o le a faʻalagolago i le tulaga o le tina ma le fotus, faʻapea foʻi i le tolu tausaga.


O le taimi aupito sili ona lelei e tuʻuina atu mo le GDM o le 39-40 vaiaso.

Ae afai o le 38 vaiaso o le mamafa o le fetal e sili atu i le 3900 km, e amata le amataina o le pepe. I lalo o le tulaga o le ulutala, o le filifiliga sili lava o le fanau mai moni.

Ae ui i lea, o le fafine galue e tatau ona fua le maualuga o le suka i le 1-2 itula.

Puipuiga


Afai oe maua i le maʻisuka aʻo e maitaga, ona pasia lea, aua e te malolo, aua mulimuli ane e mafai ona maua oe i le maʻisuka ituaiga 2.

O le mea lea, e fautuaina e mataʻituina lenei taimi ma faʻaauau ona faia ni puipuiga.

A maeʻa le fanau mai, i vaiaso 6-12, tofotofoina mo le maʻisuka.

Mulimuli ane, e fautuaina ina ia suesueina i le 3 tausaga. E tatau foi i le olaga i aso faisoo ona faʻailoa lou tino i ni malosi faaletino ma mulimuli i se meaʻai (o le meaai e tatau ona aofia ai puipuiga ma gaʻo maloloina, ma ia tuʻuina atu i ai mea gaʻo ia maualalo).

Tuua Lau Faamatalaga