Meaʻai mo le maʻisuka ma le ate fibrosis sample menu

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻalavelaveina ai le pancreas. O lenei tino e nafa ma le metabolism ma le kulupu o le kulūkose.

O le faʻamaʻi e masani lava ona i ai se natura faʻatoʻatele, ae o loʻo i ai le tele o mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o lona atinaʻe. O lenei mea o le ava malosi, le lelei o taumafa, oona. O nei mea uma ua fai ma vaisu e mafai foi ona mafua ai le cirrhosis.

O le mea lea, o le maʻisuka ma le cirrhosis o ni fesoʻotaʻiga vavalalata. Ae faʻapefea ona aafia le ate i le hyperglycemia tumau?

O le a le faiā i le va o le maʻisuka ma le cirrhosis?

O tagata e faʻaleagaina meaʻai gaʻo o loʻo lamatia i le lumanaʻi e maua ai e le gata o faafitauli i le pancreas, ae faʻapea foi ma le ate. Faatasi ai ma meaai e le talafeagai, o nei totoga o loʻo galue i se auala sili atu ona lelei, o lea e tele le taimi latou te le toe faia a latou galuega ma ua faʻaitiitia.

Ae o le mafuaʻaga autu o le faʻafanoga o le kulukose, lea e le o faʻamalosia atoa. O ia mea gaʻo e avea ma gaʻo ma o lenei taʻamilosaga e toe faia pea.

O le tele o gaʻo e maua i le faʻaalia o le gasegase mama. Ae ui i lea, e le vave tupu vave le cirrhosis, ae muamua atu i le 3 isi laasaga o le togafitiga faʻaleagaina:

Pe a gaʻo le gaʻo i le ate, e faʻaumatia ai hepatocytes, ma i le aluga o taimi, e tupu aʻe le mumunifo i le tino (steatohepatitis). O foliga vaaia o le steamosis e fesoasoani i aafiaga o cholesterol, triglycerides ma lipoproteins maualalo ma maualuga. E mulimuli ane, o le hepatocytes ua faʻaumatia e suia i le fibrous tissue, ma mulimuli ane o le cirrhosis o le ate ua atiaʻe.

Ona o le mea moni o gaʻo e le o faʻamalosia atoatoa ma faaputuputu i totonu o le ate, ua tufatufaina i le tino atoa.

O le mea lea, i le leai o se togafitiga talafeagai, o le maʻisuka o le alualu i luma ma le taʻavale, faʻalavelave fatu, atherosclerosis ma isi faʻafitauli e mafai ona atiaʻe.

Faailoga o le ate i le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka totogi, o le ate o le ate e ono le tulai mai pe tupu mo isi mafuaaga. Ae i le leai o togafitiga mo le hyperglycemia masani, o faailoga e pei o le fiva maualalo, faalauteleina le ate, ma le malaise masani.

E le gata i lea, o vevela vevela, jaundice ma tiga e aliali i le taumatau pito i luga. Faʻafou foʻi suiga o meaola o meaola - alkaline phosphatase, bilirubin, gamma - GGT, transaminase ma enzymes o le ate.

O taunuuga o le gasegase o:

  • faʻasologa o le hepatic,
  • alu aʻe
  • manava o le manava ma mea.

Cirrhosis o le ate i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻalavelave poʻo faʻalauiloa ile talavou. O lenei fomaʻi o le maʻi e manaʻomia ai togafitiga o le insulin i le olaga atoa.

Afai o le maʻi o le maʻi e faʻaauau ma e saʻo ona fetuunai, ona le lelei lea o le avanoa o le ate. Ae i le leai o ni togafitiga togafitiga, o le tino o le a amata ona afaina, ae i le taimi muamua o le a lamolemole e aunoa ma le fausiaina o nonoa.

Afai e tali atu le faʻamaʻi i togafitiga, o lona uiga o le galue ma le tele o le ate o le a masani ile taimi. Ae i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 i le amataga lava o le togafitiga, o le faagasologa o le togafitiga faʻaleagaina e mafai ona faʻalauiloaina. E mafua lenei mea i le mea moni o le glycogen e faʻaputuina i le ate, o le aofaʻi e faʻapupulaina i le faʻaofiina o le inisalini.

Mulimuli ane, e faʻamautu le tulaga o le maʻi. Ae peitai, afai e le mafai ona pulea le glycemia pe le o togafitiina le tagata maʻi, o le a faasolosolo atu le malosi o le cirrhosis. I lenei tulaga, e mate le hepatocytes ma fesoʻotaʻi le tino.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le ate e aʻafia ona o le lafoaia o gaʻo i totonu ma le foliga mai mulimuli ane o le gasegase o le hepatitis. Ae ui i lea, o ia gaioiga e tupu i le leai o se togafitiga talafeagai mo le maʻi.

O le matafaioi o le taumafa i le inhibition o le fibrosis ate

O le ate fibrosis (AF) o le faagasologa o le tuputupu aʻe o le mea e fesoʻotai ai i le ate ma le faʻaleagaina o le hepatocytes, lea e tupu i lalo o le aafiaga o le tele o mea faʻamaʻi (metabolites alcohol, siama o le hepatitis, mea oona, tulaga ole autoimmune).

Fofo fibrosis e faatatau i togafitiga masani o togafitiga e mafua ai soʻo se faʻamaʻi pipisi o maʻi o le ate, e tusa lava po o le a lona uiga. I lalo o lona aafiaga, o se suiga i le extracellular matrix o le ate, e mafua ai ona solia le fausaga o le okeni (capillarization / stening of sinusoids).

I le taimi lava e tasi, e mafatia ai le hepatocytes, lea e aʻafia ai le aoga o le ate ma, o se taunuuga, e oʻo atu ai i le fausia o le maualuga o le telefoni ma le cirrhosis. O le faagasologa e faʻavae i luga o le gaioiga malosi o le paʻu.

  • maualuga viral avega i le hepatitis B masani (HBV infection),
  • faʻaauau / maua mai le faʻavae faalavelave (cholestasis),
  • tausaga - i le mavae ai o le 45 tausaga, talu mai le maualuga o le faʻapipiʻiina o mea fesoʻotaʻi i totonu o le ate faʻatasi ma tausaga,
  • tane - ona o se maualuga maualuga o le ava malosi,
  • uʻamea / apamemea
  • afaina o le tino / gasegase faamaʻi / insulin resistance,
  • faamai o le cardiovascular system.

E 5 tikeri (tulaga) o le ate fibrosis - F0, F1, F2, F3, F4 (cirrhosis). O le suiga mai lea laʻasaga i lea laasaga i luga o le averesi e faia i luga o se vaitaimi e 3-4 tausaga, ae o le fua faatatau o le alualu i luma o fibrosis i tulaga mulimuli ane e maualuga. O lenei faagasologa e faʻalagolago lava i le gaioiga o le faʻaogaina o le mu i le ate.

vaivaiga lautele, faʻaitiitia le faʻatinoga, vaivai, faʻaleagaina, mamafa / tiga i le sao o le hypochondrium, leisa, oona i le gutu, vavavevave o le paʻu i luga o le paʻu, mata. I le taimi e tuai ai (faʻasalaga), vevela le paʻu, tiga faʻatasi, faʻateleina le toto i totonu o le vete vevela e oʻo atu i luga, le mafaufau, ma le toilalo o le ate.

Faʻataʻitaʻiga i aso nei i togafitiga o fibrosis e faʻavae i luga o le mea moni o le ate fibrosis o se auala atoatoa e mafai ona toe faʻafouina ma mafai ai ona toe faʻaleleia le fausaga / galuega o le ate. O le togafitiga autu o le ate fibrosis e mafua tonu lava i le aveeseina o mea o le estiological (fualaau faasaina, ava malosi, vailaau matautia, mea oona / mea tau le mafaufau), togafitiga faafomaʻi (antioxidants / cytoprotectors, antiviral drugs, hepatoprotectors), nutrition clinics, ma togafitiga o faafitauli.

O se meaʻai faapitoa mo le fibrosis ate, pei o lea, ua toesea. I le masani ai, e talitonu tagata fai meaʻai e tatau ona faʻavaeina se taumafa mo le fibrosis o le ate i luga o le vailaʻau faʻapitoa o le Numera 5 / o ona ituaiga (5A, 5B), e maua ai le tele o masini / keminoina o le totoga o le okeni, faʻamautuina o lona gaioiga / pulelaina pule.

Metotia o le gaosiga o gaosiga o oloa - kuka, tao tao, taʻavale. O tagata mamaʻi e faʻalauteleina le mamafa o le kalori ua faʻaititia e le tusa ma le 500 kcal / aso. I le tulaga o faʻalavelave, aemaise lava, le faʻamaʻaloga o le ascites syndrome, masima (e oo i le 2 g / aso) ma le suavai e oo atu i le 1 l / aso e gata i le taumafataga.

O se taumafataga mo le ate fibrosis e maua ai le faʻatagaina tatau o fualaau faʻasaina ma se aafiaga o le hepaprotective, aemaise o le ursodeoxycholic acid / mea taua phospholipids (Eslidin, Legalon), o loʻo i ai le aʻafiaga o le antifibrotic ma se faʻamatalaga anti-inflammatory / immunomodulating mo se vaitaimi e 3-6 masina poʻo faʻaauau.

O le meaʻai meaai mo le fibrosis o le ate e faʻavae i luga o fuainumera taumafa o mea taumafa O le Laasaga Nu 5 ma e faalagolago ile tulaga o le ate ma le iai o faʻafitauli. E taua le 'aiina o meaʻai ua saunia e ala i metotia faatagaina o le gaosiga o gaosiga o oloa / ipu.

O meaʻai talafeagai o se tasi lea o mea taua e aafia ai le soifua maloloina o le tagata.O oloa e aofia ai gaʻo leaga ma le ava malosi e afaina ai le ate, lea e mafua mai i fibrosis, hepatitis, cholecystitis ma isi faʻamaʻi tuga.

Le aoga o togafitiga o meaʻai mo le ate fibrosis e le mafai ona faʻafitia. O meaai i aso taitasi ma le lava kalori mo le olaga, ma i le taimi lava lea e na o "meaai" e manaʻomia e toe faʻafoʻi ai le okeni, e mafai ona fofo le maʻi i le tolu ma le fa o vaega o le atinaʻe.

O le meaai a le tagata maʻi e tatau ona aofia ai puipuiga, aua o lo latou faʻaaoga e fesoasoani i le gaioiga gaosi a le macrophages. O le taumafataga mo le fibrosis e le tuʻuina atu ai se avega tele i luga o le gastrointestinal tract, ona o le sili atu ona lelei o mea uma o tino. O le le aofia ai o meaʻai leaga e iai se aafiaga lelei i le tulaga o le ate ma isi totoga.

Laasaga Numera 5 mo le fibrosis ate

  • o le i ai i le lisi o oloa e maua ai lipotropic substances - e faʻafoʻi ai le faʻamaina o vitamini A, K, E,
  • se fuainumera tele o fualaau faisua ma fualaau aina (aemaise o fualaau suamalie) i le taumafataga - e faamalosia ai puipui ua afifiina i tui fiva o vaʻa toto,
  • o le mamafa tonu o proteins, gaʻo ma gaʻo, o loʻo fuafuaina e le faʻamaumauga a le maʻi ma faʻamalosiaga o le maʻi.

Oona i lenei taumafataga e faʻatagaina i le taumafataga

Oona i lenei taumafataga e faʻatagaina i le taumafataga. O latou fuainumera e faalagolago lea i le tali a le tino - i le tulaga o le maʻi o meaʻai ma le i ai o le toto i le feces, ua faʻaitiitia i le 50 g i le aso, pe afai o loʻo aʻafia e aunoa ma ni faafitauli - mai le 70 i le 80 g.

Carbohydrates - o le vaega pito sili ona suamalie o le taumafataga mo le fibrosis - e tusa ma le 350 g i le aso. O nei vailaʻau faʻataʻavale (i le faatapulaa) ma le gasegase o le gaʻo. O latou ia o le punavai autu o le malosi, ma ona o le tele o latou fuainumera o le a talia e aunoa ma se lagona o le fiaaai ma le leai o se malosi.

Faʻatasi ma le fibrosis ate, e tatau ona e faʻaaogaina sina masima pe a mafai.

  • matua faʻasaʻo meaai faasaina ma faʻaaoga taumafa faʻatagaina,
  • matua mataituina le faʻatonutonuina o le ava ua faatonuina e le fomai,
  • ia mautinoa ia pulea le aofaʻi o le protein o loʻo faʻaaogaina i le aso,
  • faʻaaogā naʻo togafitiga faʻavevela vevela mo le kuka,
  • o mea uma e 'ai e tatau ona i ai i se vevela talafeagai - 36-40 tikeri. O le vevela ma le vevela o meaai e le afaina e afaina uma ai le fua o meaʻai ma le ate - cramps ma colic e mafai ona tupu,
  • faʻaaoga e pei o sina masima pe a mafai
  • 'ai e le itiiti ifo ma le fa taimi i le aso, i ni vaega sili ona lelei,
  • o le meaai mulimuli e tatau ona sili atu nai lo le 3-4 itula ao le i momoe,
  • olo ma faʻamamaina uma taumafa saunia i le tele e mafai ai.

  • 200 g fatisi e leai se gaʻo,
  • 1 fuamoa moa
  • suka poʻo lona sui (e pei ona faatonuina e le fomaʻi),
  • 2 sipuni sekone,
  • afa afa tioata o le terf-fat mafir yogurt,
  • Lago le apu po o le paka.

Palu leisi mo le 'aiga o le taeao

  1. Liligi le semolina ma le kefir ia fuga.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le siʻisi sisi, fuamoa, suamalie seivaʻe, ia faʻaaoga se mea e faʻaleleia.
  3. Faʻafesoʻotaʻi le semolina fulafula i le paluga paʻu.
  4. Aʻau le kuata o le itula ile ogaumu i le 200 tikeri.
  5. Faataga e faamalolo e aunoa ma le aveeseina mai le ogaumu.
  6. I le taimi nei, ia saunia se laei - faʻafefiloi le apu po o le pumpkin ma le lelei.
  7. Auauna i le paluga i le faʻaofuina.

O le a e manaʻomia: se luʻu o pateta, kāloti, aniani, palukiniki, cauliflower, 150 g o le hake poo le pollock i foliga masani, greens.

  1. Liligi uma mea taumafa sei vagana ai le iʻa i le vai ma kuka i le vevela vevela, ma tuʻu ai sina sipuni lapisi.
  2. Sele ese le iʻa i luga o le vevela e ala i le faaopoopo o anisi i le vai.
  3. Pasifia fualaau faisua, faaopoopo se sipuniti o soʻo se suauu faatagaina.
  4. Auauna i paluga pateta ua sausau i laau afu faatasi ai ma iʻa i luga o le tasi ipu.

Fualaau suamalie mamae ma iʻa fagota

Faataʻitaʻiga o mea taumafa i le taimi o le totogi (mo se vaiaso)

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻalavelaveina ai le pancreas.O lenei tino e nafa ma le metabolism ma le kulupu o le kulūkose.

O le faʻamaʻi e masani lava ona i ai se natura faʻatoʻatele, ae o loʻo i ai le tele o mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o lona atinaʻe. O lenei mea o le ava malosi, le lelei o taumafa, oona. O nei mea uma ua fai ma vaisu e mafai foi ona mafua ai le cirrhosis.

O le mea lea, o le maʻisuka ma le cirrhosis o ni fesoʻotaʻiga vavalalata. Ae faʻapefea ona aafia le ate i le hyperglycemia tumau?

O tagata e faʻaleagaina meaʻai gaʻo o loʻo lamatia i le lumanaʻi e maua ai e le gata o faafitauli i le pancreas, ae faʻapea foi ma le ate. Faatasi ai ma meaai e le talafeagai, o nei totoga o loʻo galue i se auala sili atu ona lelei, o lea e tele le taimi latou te le toe faia a latou galuega ma ua faʻaitiitia.

Ae o le mafuaʻaga autu o le faʻafanoga o le kulukose, lea e le o faʻamalosia atoa. O ia mea gaʻo e avea ma gaʻo ma o lenei taʻamilosaga e toe faia pea.

Pe a gaʻo le gaʻo i le ate, e faʻaumatia ai hepatocytes, ma i le aluga o taimi, e tupu aʻe le mumunifo i le tino (steatohepatitis). O foliga vaaia o le steamosis e fesoasoani i aafiaga o cholesterol, triglycerides ma lipoproteins maualalo ma maualuga.

Ona o le mea moni o gaʻo e le o faʻamalosia atoatoa ma faaputuputu i totonu o le ate, ua tufatufaina i le tino atoa.

O le mea lea, i le leai o se togafitiga talafeagai, o le maʻisuka o le alualu i luma ma le taʻavale, faʻalavelave fatu, atherosclerosis ma isi faʻafitauli e mafai ona atiaʻe.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka totogi, o le ate o le ate e ono le tulai mai pe tupu mo isi mafuaaga. Ae i le leai o togafitiga mo le hyperglycemia masani, o faailoga e pei o le fiva maualalo, faalauteleina le ate, ma le malaise masani.

E le gata i lea, o vevela vevela, jaundice ma tiga e aliali i le taumatau pito i luga. Faʻafou foʻi suiga o meaola o meaola - alkaline phosphatase, bilirubin, gamma - GGT, transaminase ma enzymes o le ate.

O taunuuga o le gasegase o:

  • faʻasologa o le hepatic,
  • alu aʻe
  • manava o le manava ma mea.

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻalavelave poʻo faʻalauiloa ile talavou. O lenei fomaʻi o le maʻi e manaʻomia ai togafitiga o le insulin i le olaga atoa.

Afai o le maʻi o le maʻi e faʻaauau ma e saʻo ona fetuunai, ona le lelei lea o le avanoa o le ate. Ae i le leai o ni togafitiga togafitiga, o le tino o le a amata ona afaina, ae i le taimi muamua o le a lamolemole e aunoa ma le fausiaina o nonoa.

Afai e tali atu le faʻamaʻi i togafitiga, o lona uiga o le galue ma le tele o le ate o le a masani ile taimi. Ae i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 i le amataga lava o le togafitiga, o le faagasologa o le togafitiga faʻaleagaina e mafai ona faʻalauiloaina.

Mulimuli ane, e faʻamautu le tulaga o le maʻi. Ae peitai, afai e le mafai ona pulea le glycemia pe le o togafitiina le tagata maʻi, o le a faasolosolo atu le malosi o le cirrhosis. I lenei tulaga, e mate le hepatocytes ma fesoʻotaʻi le tino.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le ate e aʻafia ona o le lafoaia o gaʻo i totonu ma le foliga mai mulimuli ane o le gasegase o le hepatitis. Ae ui i lea, o ia gaioiga e tupu i le leai o se togafitiga talafeagai mo le maʻi.

O le taumafa o le maʻisuka ma faʻafitauli o le ate e tatau ona paleni. O le mea lea, e mafai ona faʻagesegese le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma faʻaleleia le lelei o le olaga.

Faʻatasi ai ma le cirrhosis e faʻafeagai ai ma le talaaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le taumafataga Nu.5 o loʻo sili ona lelei le filifiliga. O lenei lisi o loʻo i ai se fua faatatau lelei o carbohydrates ma proteins.

E le gata i lea, o se tulafono taua o le tapulaa o le gaʻo ma masima, ina ia maua e le tino mea uma e tatau ai e aunoa ma se afaina i le ate.

E tatau ona maitauina o oloa fautuaina mo le maʻisuka o loʻo aofia ai i le taumafataga Numera 5, lea e saunia i auala e lua - uʻu, kuka. E tatau ona e 'ai meaai i le 5-6 taimi, vaevae le tautua i se aofaiga tutusa.

O le taumafa mo le cirrhosis ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavae i ituaiga o meaai ma ipu nei:

  1. ananafi po o se falaoa paʻepaʻe,
  2. suauu susu (kuka),
  3. susu, fualaʻau fuamoa e aunoa ma le gaʻo,
  4. sea ​​taumafa (lago),
  5. fualaau aina (fou ma mamago),
  6. O falaoa e leai ni meaʻai e 'ai i apu, cheese cheese, fish or meat,
  7. e le o gaʻo gaʻo (pipi, pusi, lapiti, moa),
  8. pasta ma cereals,
  9. fufuluina fualaau faisua,
  10. o meaʻai gaosiga maualalo-gaʻo.

E mafai foi ona faʻaaoga se vaega itiiti o ituaiga o laʻau suamalie (jam, e le o sukalati, meli). O meainu, pusa, fualaau aina ma lauti o le mea e faamuamua.

E mafai ona aina fualaʻau ma pata, ae i ni mea laiti. Ae faʻatagaina le faʻaaogaina o le pilaf ma fufuluina le kapisi i ni meaʻai ma 1 fuamoa ua gaosia i le aso.

Mo le faʻasaina o mea taumafa ma le ituaiga 1-2 maʻi suka e aofia ai le gaʻo susu gaʻo, meaʻai tunu fou ma ulaula, kuka, salima, iʻa falai. E le gata i lea, e le mafai ona e 'aina fualaau faisua, fuamoa falai poʻo le vevela ma fufulu.

E oʻo lava i le maʻisuka ma se ituaiga o faʻamaʻi lona lua e tatau ona 'alofia meaʻai ma mea mamafa, e aofia ai pulou, pepa, meaʻai ma susulu. O suālaʻau, sukalati, aisa kulimi, iʻa ma iʻa e le tatau ona aofia ai i le taumafataga.

E le gata i lea, o mea uma e ulaula tapaa ma susu susu e tatau ona le aofia ai. O mea inu, ava malosi, malosi, lauti, kofe ma vai susulu e faasaina. O nei mea uma e mafai ona matua afaina ai le tagata gasegase ma faʻaosooso ai se toe faʻafoʻi.

E taua le matauina o uiga o mea taumafa e faalagolago i le gasegase o le faamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma gasegase totogi, ua faʻatagaina le faʻaaogaina o proteins. O ia meaʻai e tamaoaiga i minerale ma mea e manaʻomia mo le tino e faʻatino lelei.

Faatasi ai ma le faamaloloina o ituaiga o gasegase, o le faaaogaina o oloa nei ua fautuaina:

  • fuamoa paʻepaʻe
  • nonoa susu ma le siʻi kuka,
  • falaoamata (millet, buckwheat, oatmeal),
  • iʻa maualalo-gaʻo.

Aemaise lava, o ia ituaiga meaai e tatau ona faʻaaogaina i le tulaga o gaioiga totogi e mafua mai i le faʻaleagaina o le ava malosi. Afai e te tausisia le meaai o loʻo i luga, ona faʻafouina lea o le toe faʻafouina o sela o le lala ua faaleagaina ma ua faʻaleleia le galuega puipuia.

Afai e faʻaseseina le cirrhosis, ona le mafai lea e le ate ona gaosia ni elemene. O le mea lea, o lenei ituaiga o meaai e tatau ona vavae ese mai le lisi o aso taʻitasi, poʻo le itiiti ifo o le faʻaitiitia o lona taumafaina (e oo i le 30 g i le aso).

E taua foi le faatapulaaina o le taumafaina o gaʻo manu (sei vagana ai le pata) ma tuu atu le fiafia i fuālaʻau fuālaʻau. Ae afai e tulai mai se maʻi le atoatoa, o le a se mea e mafai ona tupu i le taimi o le faigata o le maʻi, o le aso o le gaʻo e tatau ona faʻatapulaʻa i le 30 g.

E tusa ai ma meaʻai gaʻo, i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le porohita, o lona aofaiga e tatau ona itiiti ifo i le 450 g i le aso. Ae peitai, afai o le tagata maʻi e mamafa tele, e tatau ona ia faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a fetuunai le taumafa.

Faatasi ai ma le malosi, susu, beets, honey, prunes, kefir, apricots ma kāloti o le a aoga. I le cirrhosis gasegase, o fualaau faisua ma fualaau aina o loʻo faʻaalia. Ma a oʻo i le taimi e faʻamautuina ai sina mea itiiti, o le gaʻo maualalo o le kulimi susu, o oloa gaosi susu ma soupelu māmā e faʻapena ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga.

O le sini o togafitiga mo le cirrhosis o le ate, na atiina ae i le talaaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaitiitia poʻo le faʻavaivaia foi o mea e mafua ai le amataina o faʻamaʻi. I lea itu, e tatau ona lafoaʻi fualaau faasaina, faʻaitiitia le mamafa ole tino ma hyperlipidemia ma hyperglycemia faʻasaoina.

I le taimi muamua, o togafitiga e fuafua i le faʻaitiitia o le mamafa e ala i le faʻateleina o le tino. O le mea lea, e ala i le faamalositino, e mafai ona e faateleina le maualuga o le inisalini e mafai ona gafatia ma faaitiitia ai le gase steatosis.

Ae ui i lea, o le mamafa o le mamafa o le maʻisuka e faasaina. I le uma, o lenei mea e mafai ona saofagā i le atinaʻe o le necrosis, fibrosis poo le faʻaogaina o le lemu. O le togafitiga o ia faʻamaʻi e faia eseese. O le mea lea, o le vaiaso e mafai ona e le toe sili atu i le 1.5 kilokalama.

E taua le manatuaina o le maʻisuka faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi e le tatau ona faʻaaogaina e tatau ona faʻaitiitia le fua o le inisalini.A uma mea uma, e faʻaititia le maualuga o le gaosia o le hormone ma le gluconeogenesis. Ae o tagata gasegase o loʻo i ai le gase o le ate, i se isi itu, atonu e manaʻomia ai nisi inisalini.

Ina ia puipuia, faamama ma toe faʻaleleia sela, o le fomaʻi e masani lava ona faʻamatalaina ia hepatoprotectors. O nei vailaʻau e aofia ai Hepa-Merz, Essentiale, Hepatofalk ma le Heptral.

I le tulaga o le steatohepatitis ma le steamosis, o loʻo faʻaalia i luga o vailaau ursodeoxycholic. O Ursosan e aofia ai fualaau mai lenei vaega, o loʻo i ai se puipuiga, faʻafefe-inflammatory aafiaga ma faʻamaonia le tafe o le talo. O le vitio i lenei tusiga o le a taʻu mai. pe mafai faapefea e le maʻisuka ona aafia ai le ate.

Punaoa faʻaaoga: diabetik.guru

O le lisi mo le vaiaso ma le cirrhosis o le ate e tatau ona aofia ai na o meaai fou na saunia vave aʻo lei faʻaaogaina.

  • taumafataga o le taeao: muesli ma yogurt, kuki masi,
  • 'aiga o le aoauli: se faʻi ma le lauti,
  • taumafataga o le aoauli: lean borsch, iʻa paluga, ofe o le vao vao,
  • lauti o le aoauli: kuka tao, lauti ma le meli, se fa,
  • taumafataga o le afiafi: kusi falaoa ma le kefir.
  • taumafataga o le taeao: nunu, sisi kapeti, vai,
  • taumafataga o le aoauli: taofi keke keke i jam, lauti,
  • taumafataga o le aoauli: kuka tao, soupuni vaʻa, fualaau 'aina ma le suauʻu suauu, faʻaputuina mai aʻau mamago,
  • aoauli i le aoauli: 2 sandwiches i le susu ma le pata, pata,
  • taumafataga: fualaau faisua, falaoa.
  • taumafataga o le taeao: falaoamata i le susu, measina,
  • 'aiga o le aoauli: yogurt,
  • 'aiga o le aoauli: soula sukalakoli, falaoa, meaʻai aano o manufasi, sua,
  • aoauli aoauli: salati fua,
  • taumafataga o le afiafi: fualaau suamalie, salati ma le suauʻu manogi, lefe o le rose vao.
  • taumafataga o le taeao: falalaisi sipisi i jam, pi pati,
  • 'aiga o le aoauli: se ipu o yogurt, se keke suamalie,
  • Taʻaloga: 'aʻai o le beefipolo, falaoamata, fualaʻau' aina, falaoa, tila,
  • lauti o le aoauli: o se pulu ma se faʻi po o se croissant, o se teuteuga o sisi o le rose,
  • taumafataga: suauu mai pateta, kefir.
  • taumafataga o le taeao: masipa mama, popo supry compte,
  • 'aiga o le aoauli: falaoa ma pata, ti,
  • 'aiga o le aoauli: faʻafefiloi le sua o fualaau faisua, salu fuamoa, vele veal, fuga vine,
  • aoauli o le aoauli: pudding, tea,
  • 'aiga o le afiafi:' aʻai sasi, se faʻaiʻu ma le sisi siʻi.
  • taumafataga o le taeao: falaoa, se sipuni o kirimi kirimulu, cappuccino,
  • taumafataga o le aoauli: malo mafiafia kulimi, faʻaaoga,
  • taumafataga o le aoauli: anufe, moa fuʻu, pateta, dogrose,
  • aoauli o le aoauli: apu apu, lauti ma le meli, se pa,
  • taumafataga o le afiafi: kusi cheese, kefir.
  • taumafataga o le taeao: keke araisa i le pata, sua poo le fua,
  • 'aiga o le aoauli: tao pateta ma fuālaʻau fuālaʻau, falaoa, Amerika,
  • 'aiga o le aoauli: masima pateta kuka, iʻa kuka, fualaau mamago,
  • aoauli o le aoauli: pies ma kapisi, lauti,
  • taumafataga: susu o susu ma le saula Bechamel, falaoa, lauti.

Aso Faʻatonu

Meaʻai mo le ate fibrosis e tatau ona avea ma vaega, ma meaʻai - taumafa. Ae e le o lona uiga latou te le onosaʻi pe leai foi. O se faʻataʻitaʻiga meaʻai mo le aso e pei o lenei:

  • Risi falaoa i luga o le vai ma se apu, suauu selesele.
  • Fualaau aina suamalie po o fua mai le lisi o mea faatagaina.
  • Laʻau o fualaau aina, paluga aisa popo.
  • Tusi lema e leai sona tino po o le kefir.
  • Laʻau o fualaau aina suamalie ma se fasi iʻa fasi.

O le mea pito sili ona taua ile taumafataga o aso uma e fetaui lelei ma le tala a le fomaʻi ma le tele o porotini, gaʻo ma le gaʻo.

Manatu faʻaonapo nei e uiga i meaʻai tatau lelei e pei o se pa. E tatau ona faʻavae i luga o mea e sili ona aoga - o mea nei o vailaʻau gaʻo tele e maua i le fiber (latou te avea ma faavae o meaai paleni). E le gata i lea, ao latou faaitiitia, latou te o:

  • protein (meaʻai susu, aano o manu, legumes),
  • fualaau faisua ma meaola manu,
  • vailaau faʻamalosi faigofie (paluga, suti).

O le soifua maloloina mo le ate o le ate e ese mai le soifua maloloina o se tagata maloloina. I le fausiaina o le lisi o meaʻai, e tatau ona manatu o le ate o se ituaiga natura masani lea e faʻamavaeina mea leaga e ulu atu i le tino.

I le cirrhosis, e tele tulafono o loʻo matauina:

  • Meaʻai e vaevaeina i le 5-6 taimi i le aso. O lenei mea e saofaga i le lelei o le 'aiina ma le faʻaaogāina o meaai.
  • E tatau ona kuka uma ipu.
  • O le tele o le gaʻo e eseese e le setete o le soifua maloloina. Mo le faʻaleleia o le gaosiga o le keke, ua faʻalauteleina lona taumafa.
  • E manaʻomia le tele o meaʻai gaʻo.

Faʻatasi ma se maʻi maʻi, e tatau ona e tausia lelei le faʻaleleia o le siosiomaga ma le fua o meaʻai e faʻaaogaina.

O le aso e tatau ona 'ai:

  • proteins - 100-150 gr. (o le tele oi latou o aano o manufasi)
  • gaʻo - 70-80 gr. (afa o latou o fualaau faisua)
  • carbohydrates - e oo atu i le 400 g., ao le suka i lona tino mama - 70 g.,
  • i le leai o ni masima masima, e maualuga le 2 teaspoons,
  • e le silia le 2 lita o le suavai i le aso (e aofia ai soupese ma meainu).

Aso Gafua

Taumafa: moli malamalama i le suauʻu fuāuʻu, moa kuka, sukaisa, fualaau aina.

Taumafa: soo se mea e susunu.

Taumafa: iʻa fagota i paluga pateta, paluga faʻatasi ai ma le sisi nife, compote.

Taumafa 1: tafe pasese, lauti.

Breakfast 2: kusi falaoa poo susu.

Taumafa: moli malamalama, laʻau paluga po o fasi meaʻai mo se ulugalii, araisa, tiʻeli.

Taumafa: susu susu falala.

Breakfast 1: fusi iʻa kuka, oatmeal, lauti ma susu.

Breakfast 2: kapisi poo fualaau faisua.

Taumafa: susu susu, moa kukaina ma kāloti kuka, tila.

Taumafa: mafana mafana ma kuki.

Taumafa: buckwheat porridge, tea ma lemoni.

Breakfast 2: apu tao pe pi.

Taumafa: aisa o le araisa, pata pipi, tila, falaoa.

Taumafa: iʻa fagota i fualaau faisua, sisi vao vao.

Breakfast 1: falaoa alalaisa i le susu, tea mafanafana.

Breakfast 2: vaimamaina o le polotini.

Taʻaloga: 'au fai fualaau faisua, paluga pateta, meaʻai gaʻo, gaʻo.

Taumafa: fualaau aina suamalie e tumu i fugalaau.

Taumafa: pasta ma le pata ma le suka, vai oona.

Breakfast 1: pateta paluga, togafiti vao, lauti ma lemoni.

Taʻaloga: 'ie tipi, palu fualaʻau, vermicelli, tiʻeli.

Snack: o le sua mai le sipuni o le rose, kuki.

Taina o le afiafi: falaisi keke, fasi fualaau aina suamalie.

Aso Sa.

Breakfast 1: fugalaau laʻau, keke falala, tea.

Breakfast 2: fufuluina fuamoa paʻepaʻe paʻepaʻe.

Taumafa: o le iʻa, o le sisi cheeseserole, jelly.

Breakfast 2: mafai ona tao le apu.

Taumafa: suamalie i le pelesa (falala), meaʻai gaʻo, pasta, tiʻeli.

Taumafa: mea mama, fualaau aina mamago.

Taina o le afiafi: kukalati kuka, karuna o le sua, pulupulu pulupa.

Breakfast 1: anufe o manu, alalaisa ma susu (kuka), tea mafanafana.

Breakfast 2: fualaʻau kuka.

Taʻaloga: e mafai ona e tuʻuina atu i le tagata gase se kuka suamalie fualaʻau, meaʻai gaʻo, puao, pulupulu pulupa.

Snack: tea ma susu, kuki.

Taina o le afiafi: meaʻai e gaosia ai iʻa, masini pateta, apple compote.

Ma ia manatua, o meaai lelei ma meaʻai suamalie ma le cirrhosis o le ate o le a le gata ina faʻamalosia ai le tulaga o le maʻi, ae e faʻapupulaina foi lona uiga. Ma e taua lenei mea mo le uiga lelei o le maʻi! Ia tausia oe lava ia ma ia maloloina.

I taimi o togafitiga, e sili atu le pipii atu i se taumafataga e lima-ono-falaoamata, lea e tatau ona amata ile taeao o le taeao i le 8-9 itula, ave le lua o le taeao pe a uma le lua itula. I le tasi i le afiafi o le aoauli - 'aiga o le aoauli, a maeʻa le lua itula i le aoauli o le aoauli, o le taumafataga o le afiafi e tatau ona sili atu i le 19.

Ae mo laina o meaai i aso uma, o le lisi o aso taitasi e tatau ona aofia ai:

  • gram o polotini i lona tulaga sili ona mama:
  • 80-9 kalama o gaʻo (i le ituaiga o fualaau faisua poo le suauu olive),
  • 450 kalama o meaʻai gaʻo (i le isi itu, suka i totonu ia i latou e le tatau ona sili atu i le 70 kalama),
  • O le kalori maualuga e tatau ona ese mai le 2600 i le 3800 kcal,
  • Salt -10 kalama
  • Liquid - 15.2-2 lita i le aso (e le faatagaina le inu pia).

O se lisi faʻatatau mo le aso o se maʻi ma le cirrhosis e mafai ona pei o lenei:

  1. Taunuuga: falala susu i le susu poo le vai (e mafai ona kuka i se fua faatatau o le 1: 1), fualaʻau popo, tila.
  • Lua 'aiga o le taeao: fualaau aina, compote.
  • Taumafa: suamalie fualaau suamalie i falaoamata mai le falaoa po o le falaoa o le saito, salati fuamoa ua faʻaaogaina i le olive poʻo le suauu suauu, paluga palu faʻamafa ma paluga pateta, tiʻeli.
  • Snack: anufe tiisi i siamela ma siamu poo le fualaau suamalie, tea vaivai ma le suka ma lemoni.
  • Taina o le afiafi: iʻa e tao i iʻa, kuka, fua.
  • A o lei alu i le moega: o se ipu malamalama o le terfir poo yogurt, kuki vave, na muai nutimomoia.

    Faʻatasi ai ma se faʻamalosi o le faʻamaʻi, e fautuaina le tagata maʻi e faia se taumafataga o lau lauʻeleʻele i le vaiaso. E aofia ai le taumafaina o le sisi ma fualaau 'aina, e tatau ona' ai e tusa ma le 1 kilokalama i le aso.

    O ia ituaiga ipu mai le taumafataga o le a le gata ina fesoasoani i togafitiga faigata, ae e mafai ai foi ona e faatuina le tele o faagasologa i le tino, fetuunai le tagata i meaai lelei, taugata ma le malosi ma le soifua maloloina.

    Cirrhosis ua tausisia

    Faʻatasi ai ma le gasegase totogi, o le ate e tumau pea le malosi e faʻaitiitia ai taunuuga o le gaosiga o le porotini i totonu o le tino. mo tagata gasegase i lenei ituaiga o cirrhosis, o le faʻalauteleina o le taumafa o aano o le a fautuaina.

    Faʻaalia o le susu ma le gaʻo gaʻo susu ma oloa gaosi susu - kefir, cheese cheese. Faʻafefete ma le oat sou, taliga. Laei mai fuamoa paʻepaʻe, soya - e tatau ona i ai i le taumafataga, e tatau ona 'ai e le aunoa. Faʻafeiloaʻi i lenei tulaga e taʻalo ai le gaioiga o se mea e faʻamalosi ai le galuega o le ate lelei.

    O le a le numera numera 5?

    O meaʻai faʻasoifua maloloina e faʻamoemoe e puipuia ai le alualu i luma o le maʻi. E fesoasoani i le faʻasaʻoina o metabolic processes, puipuia ai faʻafitauli ma faateleina ai le puipuiga.

    O se paleni paleni mo le faʻamaʻi ua faʻamatala mai e le fomaʻi, lea e aʻafia ai le ituaiga o cirrhosis, le tikeri o faʻalavelave ma uiga o galuega a le okeni. O le faʻaogaina o togafitiga poʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e leʻo faʻamaonia, ma e masani ona faʻaleagaina le tulaga, o le meaʻai o se tasi lea o auala sili e fesoasoani ai i le tagata maʻi e aunoa ma le faʻaleagaina atili.

    E tatau ona aofia ai se aofaiga o protein, gaʻo, 50% o nei fualaau fualaau ma gaʻo. E tatau ona e faʻagaloina se ituaiga o minerale e pei o masima.

    Nai lo lena, e mafai ona e faʻaaogaina meaʻai ma mea manogi i ni vaega laiti e le o iai.

    O le Laasaga 5 o se taumafataga o le soifua mālūlū, o le uiga ese o le faʻaaogaina o nisi o oloa mo le faʻateleina vave o le tulaga o le maʻi. E atiae taʻitasi mo tagata taʻitasi ma o loʻo i ai le saʻo (sili ona lelei) o meaʻai e manaʻomia e le tino.

    O oloa e aofia ai le anserine, carnosine, creatine, cholesterol, oxalic acid e matua aveesea mai le lisi. E fufulu pe tao tao meaai.

    Numera numera 5: mea o le kalori ma le vailaʻau:

    1. Faʻafiafia ile kalori - 2800-3000 kilokalo,
    2. Fats - 90 kalama, o lona tolu o fualaau faisua,
    3. Carbohydrates -0.45 kilokalama,
    4. Puipuia - 90 kalama (1/3 - manu),
    5. O le vai e 1.8 lita.

    O se taumafataga mo le cirrhosis o le ate e faʻavae i luga o le mataupu faʻavae faafomaʻi o le "faʻamalolo" o se okeni maʻi, pe a faʻamapulaʻaina vailaau kemikolo, vevela ma masini, o nisi ia o mea e mafai ona faʻamalosia ai le faʻafitauli o le maʻi ma faʻamaua ai foi ona maua le faʻamagaloga.

    O le meaai fautuaina e tatau ona avea ma faavae o se taumafa atoatoa, ma le gata i lea, fesoasoani i le faaleleia o le faatinoga o totoga e pei o le ate ma le talo, ma faafaigofie le puleaina o talo.

    O mea taumafa mo le cirrhosis e tatau ona ausia tulaga taua.

    O togafitiga o le maʻisuka e faigata tele i le cirrhosis

    O le taumafa o le maʻisuka ma faʻafitauli o le ate e tatau ona paleni. O le mea lea, e mafai ona faʻagesegese le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma faʻaleleia le lelei o le olaga.

    Faʻatasi ai ma le cirrhosis e faʻafeagai ai ma le talaaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le taumafataga Nu.5 o loʻo sili ona lelei le filifiliga. O lenei lisi o loʻo i ai se fua faatatau lelei o carbohydrates ma proteins.

    E le gata i lea, o se tulafono taua o le tapulaa o le gaʻo ma masima, ina ia maua e le tino mea uma e tatau ai e aunoa ma se afaina i le ate.

    E tatau ona maitauina o oloa fautuaina mo le maʻisuka o loʻo aofia ai i le taumafataga Numera 5, lea e saunia i auala e lua - uʻu, kuka. E tatau ona e 'ai meaai i le 5-6 taimi, vaevae le tautua i se aofaiga tutusa.

    O le taumafa mo le cirrhosis ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavae i ituaiga o meaai ma ipu nei:

    1. ananafi po o se falaoa paʻepaʻe,
    2. suauu susu (kuka),
    3. susu, fualaʻau fuamoa e aunoa ma le gaʻo,
    4. sea ​​taumafa (lago),
    5. fualaau aina (fou ma mamago),
    6. O falaoa e leai ni meaʻai e 'ai i apu, cheese cheese, fish or meat,
    7. e le o gaʻo gaʻo (pipi, pusi, lapiti, moa),
    8. pasta ma cereals,
    9. fufuluina fualaau faisua,
    10. o meaʻai gaosiga maualalo-gaʻo.

    E mafai foi ona faʻaaoga se vaega itiiti o ituaiga o laʻau suamalie (jam, e le o sukalati, meli). O meainu, pusa, fualaau aina ma lauti o le mea e faamuamua.

    E mafai ona aina fualaʻau ma pata, ae i ni mea laiti. Ae faʻatagaina le faʻaaogaina o le pilaf ma fufuluina le kapisi i ni meaʻai ma 1 fuamoa ua gaosia i le aso.

    Mo le faʻasaina o mea taumafa ma le ituaiga 1-2 maʻi suka e aofia ai le gaʻo susu gaʻo, meaʻai tunu fou ma ulaula, kuka, salima, iʻa falai. E le gata i lea, e le mafai ona e 'aina fualaau faisua, fuamoa falai poʻo le vevela ma fufulu.

    E oʻo lava i le maʻisuka ma se ituaiga o faʻamaʻi lona lua e tatau ona 'alofia meaʻai ma mea mamafa, e aofia ai pulou, pepa, meaʻai ma susulu. O suālaʻau, sukalati, aisa kulimi, iʻa ma iʻa e le tatau ona aofia ai i le taumafataga.

    E le gata i lea, o mea uma e ulaula tapaa ma susu susu e tatau ona le aofia ai. O mea inu, ava malosi, malosi, lauti, kofe ma vai susulu e faasaina. O nei mea uma e mafai ona matua afaina ai le tagata gasegase ma faʻaosooso ai se toe faʻafoʻi.

    E taua le matauina o uiga o mea taumafa e faalagolago i le gasegase o le faamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma gasegase totogi, ua faʻatagaina le faʻaaogaina o proteins. O ia meaʻai e tamaoaiga i minerale ma mea e manaʻomia mo le tino e faʻatino lelei.

    Faatasi ai ma le faamaloloina o ituaiga o gasegase, o le faaaogaina o oloa nei ua fautuaina:

    • fuamoa paʻepaʻe
    • nonoa susu ma le siʻi kuka,
    • falaoamata (millet, buckwheat, oatmeal),
    • iʻa maualalo-gaʻo.

    Aemaise lava, o ia ituaiga meaai e tatau ona faʻaaogaina i le tulaga o gaioiga totogi e mafua mai i le faʻaleagaina o le ava malosi. Afai e te tausisia le meaai o loʻo i luga, ona faʻafouina lea o le toe faʻafouina o sela o le lala ua faaleagaina ma ua faʻaleleia le galuega puipuia.

    Afai e faʻaseseina le cirrhosis, ona le mafai lea e le ate ona gaosia ni elemene. O le mea lea, o lenei ituaiga o meaai e tatau ona vavae ese mai le lisi o aso taʻitasi, poʻo le itiiti ifo o le faʻaitiitia o lona taumafaina (e oo i le 30 g i le aso).

    E taua foi le faatapulaaina o le taumafaina o gaʻo manu (sei vagana ai le pata) ma tuu atu le fiafia i fuālaʻau fuālaʻau. Ae afai e tulai mai se maʻi le atoatoa, o le a se mea e mafai ona tupu i le taimi o le faigata o le maʻi, o le aso o le gaʻo e tatau ona faʻatapulaʻa i le 30 g.

    E tusa ai ma meaʻai gaʻo, i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le porohita, o lona aofaiga e tatau ona itiiti ifo i le 450 g i le aso. Ae peitai, afai o le tagata maʻi e mamafa tele, e tatau ona ia faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a fetuunai le taumafa.

    O nisi taimi e alu aʻe ma le edema e atiaʻe i le laasaga o le vevela o le maʻi. I lenei tulaga, e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o masima ma vai. I le faʻaopoopoga, e tatau ona faʻaaogaina le faaletonu o le potassium e ala i le faʻalauiloaina o fualaau mamago i totonu o le lisi:

    Faatasi ai ma le malosi, susu, beets, honey, prunes, kefir, apricots ma kāloti o le a aoga. I le cirrhosis gasegase, o fualaau faisua ma fualaau aina o loʻo faʻaalia. Ma a oʻo i le taimi e faʻamautuina ai sina mea itiiti, o le gaʻo maualalo o le kulimi susu, o oloa gaosi susu ma soupelu māmā e faʻapena ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga.

    Faʻasalaga

    O se faʻaitiitia o le faʻaititia o le faʻaaogaina o le porotini ua fautuaina. E le mafai e le ate ona taulimaina tutoatasi le neutralization o le amonia, lea e foliga mai o le iuga mulimuli o le gaosiga o le palatini.

    O le mea lea, e tatau ona e 'ai se fuainumera o fualaʻau ma gaʻo susu. O gaʻo manu e tatau ona faʻaumatia atoa. E mafai ona faʻatagaina gaʻo gaʻo i le telē tele, e oo atu i le pauna i le aso.

    Faatoaga pe o se vaega faasaina oloa

    O meaai mo le ate fibrosis i le taumafataga e aofia ai:

    • O falaoa o le sana (mamago ananafi) pe faia mai le falaoa atoa o le falaoa o le saito, falaoa paluga mai paluga, bisiki masi.
    • Laʻau o le fualaʻau e aunoa ma se laei ma le faʻaopoopoga o falalaʻau lelei (o le araisa, oati, pelesi paʻu / pasta).
    • Laʻu mumu mumu anufe o manu / moa: tolotolo, povi, lapiti, puaa vela, moa kuka (e aunoa ma le paʻu) i totonu o se fasi / gaʻo. Mai saula - fugalaau a le fomaʻi. Sapalai o susu.
    • Vaʻa / vaitafe o iʻa e maualalo le gaʻo (perch, hake, pike, carp common, capelin, cod, pike perch) i totonu o se fasi mea, fuʻu, kuka / tao tao.
    • Meaʻai gaʻo susu (gaʻo falaoa, yogurt, kefir, kalu falaoa, susu).
    • Toa moa (omea gaʻo, tao palu / palu eletise) mai le 2 fuamoa.
    • Semi-suavai suamalie / falalati, pata, paʻu paepae, pasta tao.
    • Fuga / kuka pe taoina fualaʻau: kāloti, tamato, zucini, kapisi, kukama, greens garden (dill / pasili, basil) beets, pumpkin, pateta.
    • O fuālaʻau fuālaʻau faʻamamaina, i totonu o ipu faʻamamaina - pata.
    • Fualaau e leai ni fua / fualaau suamalie pe tao i totonu o foliga mama, honey, marmalade, jam, marshmallow, fualaau mamago (apricots mago, vine mamago).
    • Vai lanu lanu meamata, fualaau aina / fualaau / fualaau suamalie fou ua saunia lelei, vai inu e aunoa ma le kesi, susu o le vao vao ma le saito.

    Fualaau faisua ma laʻau

    Puipuia, gFats, gCarbohydrates, gCalories, kcal
    zucchini0,60,34,624
    broccoli3,00,45,228
    failaʻau2,50,35,430
    pateta2,00,418,180
    kāloti1,30,16,932
    paka1,30,37,728
    apricots0,90,110,841
    Quince0,60,59,840
    sima0,60,15,825
    faʻi1,50,221,895
    pears0,40,310,942
    meloni0,60,37,433
    Kiwi1,00,610,348
    peaches0,90,111,346
    paʻu0,80,39,642
    le malamalama0,50,315,366
    apu0,40,49,847
    strawberries0,80,47,541
    lanu1,10,47,644

    Nati ma fualaau mamago

    vine2,90,666,0264
    mati mamago3,10,857,9257
    mago apricots5,20,351,0215
    apricot5,00,450,6213
    paʻu2,30,757,5231

    Cereals ma cereals

    buckwheat groats (kernel)12,63,362,1313
    semolina10,31,073,3328
    Oat groats12,36,159,5342
    penina penina9,31,173,7320
    araisa6,70,778,9344

    Fale faʻafiafia

    siamu0,30,263,0263
    toli2,70,017,979
    marshmallows0,80,078,5304
    fualaau suamalie ma le popo marmalade0,40,076,6293
    paluga0,50,080,8310

    Meat products

    lafumanu18,919,40,0187
    lapiti21,08,00,0156
    moa susu susu29,81,80,5137
    taofi moa27,05,60,0158
    vela kulumu25,01,0130
    moa moa12,710,90,7157

    O iʻa ma iʻa

    faʻafefe16,51,80,083
    polu15,90,90,072
    cod17,70,778
    hake16,62,20,086

    Juices ma compotes

    vai apricot0,90,19,038
    sukalati1,10,16,428
    peach juice0,90,19,540
    pikiaka sua0,00,09,038
    sua faasili0,10,017,670

    * o faamatalaga e 100 g o oloa

    O meaai mo le ate fibrosis e maua ai se tuusaunoaga i le taumafataga:

    • Soupeti i luga o aano o manufasi / iʻa / gaosia ai le mushroom, okroshka, muamua vasega mai legumes, soupona suamalie.
    • Mea manogi mumu, mea manogi, palu, salu oona, meaʻai gaʻo, meaʻai e mafai ona 'aʻai, meaola moa (goose / duck), meaʻai (ate, fatuga, mafaufau), meaʻai falai.
    • Palu falaoa, falaoa fou, pancakes, pies, pizza, pusa, keke, muffins.
    • Toa moa / vevela moa, falai, iʻa taumafa, kuka / palu / ulaula fagota, caviar.
    • Meaʻai vevela ma vaimalie / mea manogi: mayonnaise, vinika, sinapi, horseradish, pepa, meaʻai / gaʻo meaʻai.
    • Meaʻai gaʻo maualuga (kulimi, susu atoa, kulimi suamalie, pata, vevela vevela).
    • O nisi ituaiga o fualaau faisua (sorrel, radish, radish, turnip, spinach), musigot, legumes, marinades.
    • Laʻau / kukaina fualaʻau.
    • Fualaau aina suamalie fua / suamalie, mea kulimi, koko, nati, sukalati, aisa kulimi.
    • Black cafe, ava malosi / ava malosi, koko, sua o vine.

    Faʻatau togafitiga

    O le sini o togafitiga mo le cirrhosis o le ate, na atiina ae i le talaaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaitiitia poʻo le faʻavaivaia foi o mea e mafua ai le amataina o faʻamaʻi. I lea itu, e tatau ona lafoaʻi fualaau faasaina, faʻaitiitia le mamafa ole tino ma hyperlipidemia ma hyperglycemia faʻasaoina.

    I le taimi muamua, o togafitiga e fuafua i le faʻaitiitia o le mamafa e ala i le faʻateleina o le tino. O le mea lea, e ala i le faamalositino, e mafai ona e faateleina le maualuga o le inisalini e mafai ona gafatia ma faaitiitia ai le gase steatosis.

    Ae ui i lea, o le mamafa o le mamafa o le maʻisuka e faasaina. I le uma, o lenei mea e mafai ona saofagā i le atinaʻe o le necrosis, fibrosis poo le faʻaogaina o le lemu. O le togafitiga o ia faʻamaʻi e faia eseese. O le mea lea, o le vaiaso e mafai ona e le toe sili atu i le 1.5 kilokalama.

    E taua le manatuaina o le maʻisuka faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi e le tatau ona faʻaaogaina e tatau ona faʻaitiitia le fua o le inisalini.A uma mea uma, e faʻaititia le maualuga o le gaosia o le hormone ma le gluconeogenesis. Ae o tagata gasegase o loʻo i ai le gase o le ate, i se isi itu, atonu e manaʻomia ai nisi inisalini.

    Ina ia puipuia, faamama ma toe faʻaleleia sela, o le fomaʻi e masani lava ona faʻamatalaina ia hepatoprotectors. O nei vailaʻau e aofia ai Hepa-Merz, Essentiale, Hepatofalk ma le Heptral.

    I le tulaga o le steatohepatitis ma le steamosis, o loʻo faʻaalia i luga o vailaau ursodeoxycholic. O Ursosan e aofia ai fualaau mai lenei vaega, o loʻo i ai se puipuiga, faʻafefe-inflammatory aafiaga ma faʻamaonia le tafe o le talo. O le vitio i lenei tusiga o le a taʻu mai. pe mafai faapefea e le maʻisuka ona aafia ai le ate.

    Sausagesi

    Puipuia, gFats, gCarbohydrates, gCalories, kcal
    ulaula ulaula9,963,20,3608
    ulaula ulaula27,58,20,0184
    pato16,561,20,0346
    ulaula ulaula19,028,40,0337
    kusi16,133,30,0364

    Oʻe ma Fats

    pata0,582,50,8748
    suauʻu sulu0,099,90,0899

    Mea inu manogi

    vai0,00,00,0
    vai0,00,00,0

    Juices ma compotes

    vai apricot0,90,19,038
    sukalati1,10,16,428
    peach juice0,90,19,540
    pikiaka sua0,00,09,038
    sua faasili0,10,017,670

    * o faamatalaga e 100 g o oloa

    O meaai mo le ate fibrosis e maua ai se tuusaunoaga i le taumafataga:

    • Soupeti i luga o aano o manufasi / iʻa / gaosia ai le mushroom, okroshka, muamua vasega mai legumes, soupona suamalie.
    • Mea manogi mumu, mea manogi, palu, salu oona, meaʻai gaʻo, meaʻai e mafai ona 'aʻai, meaola moa (goose / duck), meaʻai (ate, fatuga, mafaufau), meaʻai falai.
    • Palu falaoa, falaoa fou, pancakes, pies, pizza, pusa, keke, muffins.
    • Toa moa / vevela moa, falai, iʻa taumafa, kuka / palu / ulaula fagota, caviar.
    • Meaʻai vevela ma vaimalie / mea manogi: mayonnaise, vinika, sinapi, horseradish, pepa, meaʻai / gaʻo meaʻai.
    • Meaʻai gaʻo maualuga (kulimi, susu atoa, kulimi suamalie, pata, vevela vevela).
    • O nisi ituaiga o fualaau faisua (sorrel, radish, radish, turnip, spinach), musigot, legumes, marinades.
    • Laʻau / kukaina fualaʻau.
    • Fualaau aina suamalie fua / suamalie, mea kulimi, koko, nati, sukalati, aisa kulimi.
    • Black cafe, ava malosi / ava malosi, koko, sua o vine.

    Fualaau faisua ma laʻau

    Puipuia, gFats, gCarbohydrates, gCalories, kcal
    fualaau faisua1,50,25,530
    eggplant1,20,14,524
    rutabaga1,20,17,737
    pi6,00,09,060
    aniani1,40,010,441
    chickpeas19,06,061,0364
    kukama0,80,12,815
    salati pepa1,30,05,327
    pasili3,70,47,647
    radis1,20,13,419
    paʻepaʻe paʻepaʻe1,40,04,121
    ice salaka0,90,11,814
    tamato0,60,24,220
    meaʻai2,50,56,338
    pi7,80,521,5123
    vevela3,20,410,556
    meaʻai2,90,32,022
    faanoanoa1,50,32,919
    vine0,60,216,865
    musika3,52,02,530
    lapisi puʻe2,20,40,020

    Nati ma fualaau mamago

    nati15,040,020,0500
    peanesi26,345,29,9551
    sunflower fatu22,649,44,1567

    Cereals ma cereals

    millet groats11,53,369,3348

    Fuga ma Pasita

    pasta10,41,169,7337
    faʻaupuga11,912,429,0275

    Faʻatau oloa

    sua suamalie7,99,455,5339
    falaoa rye6,61,234,2165

    Fale faʻafiafia

    pastry cream0,226,016,5300
    pupuu paluga6,521,649,9403
    aisa kulimi3,76,922,1189
    sukalati5,435,356,5544

    Mea maualuluga ma taimi e faʻaaoga ai

    sinapi5,76,422,0162
    mayonnaise2,467,03,9627

    Mea gaosi susu

    susu 4.5%3,14,54,772
    kulimi 35% (gaʻo)2,535,03,0337
    sasaina le kulimi3,222,212,5257
    kulimi suamalie 30%2,430,03,1294

    Cheeses ma sisi siʻi

    parmesan cheese33,028,00,0392

    Meat products

    puaa gaʻo11,449,30,0489
    gaʻo2,489,00,0797
    puaa23,045,00,0500

    Sausagesi

    ulaula ulaula9,963,20,3608
    ulaula ulaula27,58,20,0184
    pato16,561,20,0346
    ulaula ulaula19,028,40,0337
    kusi16,133,30,0364

    O iʻa ma iʻa

    ulaula ula26,89,90,0196
    uliuli caviar28,09,70,0203
    caviar salmon granula32,015,00,0263
    samani19,86,30,0142
    iʻa fagota17,52,00,088
    samani21,66,0140
    toso19,22,197

    Oʻe ma Fats

    manu gaʻo0,099,70,0897
    kuka gaʻo0,099,70,0897

    Mea inu manogi

    vai0,00,00,0
    vai0,00,00,0

    Juices ma compotes

    vai apricot0,90,19,038
    sukalati1,10,16,428
    peach juice0,90,19,540
    pikiaka sua0,00,09,038
    sua faasili0,10,017,670

    * o faamatalaga e 100 g o oloa

    O meaai mo le ate fibrosis e maua ai se tuusaunoaga i le taumafataga:

    • Soupeti i luga o aano o manufasi / iʻa / gaosia ai le mushroom, okroshka, muamua vasega mai legumes, soupona suamalie.
    • Mea manogi mumu, mea manogi, palu, salu oona, meaʻai gaʻo, meaʻai e mafai ona 'aʻai, meaola moa (goose / duck), meaʻai (ate, fatuga, mafaufau), meaʻai falai.
    • Palu falaoa, falaoa fou, pancakes, pies, pizza, pusa, keke, muffins.
    • Toa moa / vevela moa, falai, iʻa taumafa, kuka / palu / ulaula fagota, caviar.
    • Meaʻai vevela ma vaimalie / mea manogi: mayonnaise, vinika, sinapi, horseradish, pepa, meaʻai / gaʻo meaʻai.
    • Meaʻai gaʻo maualuga (kulimi, susu atoa, kulimi suamalie, pata, vevela vevela).
    • O nisi ituaiga o fualaau faisua (sorrel, radish, radish, turnip, spinach), musigot, legumes, marinades.
    • Laʻau / kukaina fualaʻau.
    • Fualaau aina suamalie fua / suamalie, mea kulimi, koko, nati, sukalati, aisa kulimi.
    • Black cafe, ava malosi / ava malosi, koko, sua o vine.

    Fualaau faisua ma laʻau

    Puipuia, gFats, gCarbohydrates, gCalories, kcal
    fualaau faisua1,50,25,530
    eggplant1,20,14,524
    rutabaga1,20,17,737
    pi6,00,09,060
    aniani1,40,010,441
    chickpeas19,06,061,0364
    kukama0,80,12,815
    salati pepa1,30,05,327
    pasili3,70,47,647
    radis1,20,13,419
    paʻepaʻe paʻepaʻe1,40,04,121
    ice salaka0,90,11,814
    tamato0,60,24,220
    meaʻai2,50,56,338
    pi7,80,521,5123
    vevela3,20,410,556
    meaʻai2,90,32,022
    faanoanoa1,50,32,919
    vine0,60,216,865
    musika3,52,02,530
    lapisi puʻe2,20,40,020

    Nati ma fualaau mamago

    nati15,040,020,0500
    peanesi26,345,29,9551
    sunflower fatu22,649,44,1567

    Cereals ma cereals

    millet groats11,53,369,3348

    Fuga ma Pasita

    pasta10,41,169,7337
    faʻaupuga11,912,429,0275

    Faʻatau oloa

    sua suamalie7,99,455,5339
    falaoa rye6,61,234,2165

    Fale faʻafiafia

    pastry cream0,226,016,5300
    pupuu paluga6,521,649,9403
    aisa kulimi3,76,922,1189
    sukalati5,435,356,5544

    Mea maualuluga ma taimi e faʻaaoga ai

    sinapi5,76,422,0162
    mayonnaise2,467,03,9627

    Mea gaosi susu

    susu 4.5%3,14,54,772
    kulimi 35% (gaʻo)2,535,03,0337
    sasaina le kulimi3,222,212,5257
    kulimi suamalie 30%2,430,03,1294

    Cheeses ma sisi siʻi

    parmesan cheese33,028,00,0392

    Meat products

    puaa gaʻo11,449,30,0489
    gaʻo2,489,00,0797
    puaa23,045,00,0500

    Sausagesi

    ulaula ulaula9,963,20,3608
    ulaula ulaula27,58,20,0184
    pato16,561,20,0346
    ulaula ulaula19,028,40,0337
    kusi16,133,30,0364

    O iʻa ma iʻa

    ulaula ula26,89,90,0196
    uliuli caviar28,09,70,0203
    caviar salmon granula32,015,00,0263
    samani19,86,30,0142
    iʻa fagota17,52,00,088
    samani21,66,0140
    toso19,22,197

    Oʻe ma Fats

    manu gaʻo0,099,70,0897
    kuka gaʻo0,099,70,0897

    Alu malosi

    susu mūmū mū0,20,00,368
    Vodka0,00,00,1235
    pia0,30,04,642

    Mea inu manogi

    vai vai0,00,00,0
    cola0,00,010,442
    vave taofi vave15,03,50,094
    sikola0,10,07,029

    I soo se laasaga o le faamai, o oloa nei e tatau ona vavae ese mai le meaai:

    • Ava malosi i soo se ituaiga (aemaise lava mo tamaitai),
    • Soʻo se iʻa e falai, faʻafefe, faʻafefe pe faʻafefe,
    • Uluai vasega muamua i le gaʻo susu,
    • Faigamalaga fou (e aofia ai falaoa),
    • Laʻau vevela pe falai
    • O fualaau aina suamalie ma fualaʻau manogi (pepa, susulu, uila, moli, puʻamu, ma isi),
    • Fualaau faisua
    • O oloa gaosi susu e gaʻo,
    • Soo se mea ulaula,
    • Fua eseese o aano o manufasi ma meaola (recipes with grease including),
    • O faʻasalaga,
    • Taimi suamalie
    • Kefe malo malosi ma mea inu malulu,
    • Ice cream po o sukalati.

    O nei oloa, faapea foi ma soʻo se ipu na saunia mai ia i latou, e mafai ona mafua ai le afaina i le tino o le maʻi ma mafua ai le toe faʻaleagaina.

    O le taumafataga mo le cirrhosis, e ui i lona eseesega, o loʻo i ai le tele o faʻatagaga ma tapulaa i meaʻai. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le cirrhosis, o le hepatitis, cholecystitis, e tatau ona lafoaia falai, faʻafefe, piʻo, meaai kuka.

    E le gata i lea, o le laulau numera 5 e le fautuaina le 'ai:

    • Sausage
    • Fatisi kulimi
    • Leisi
    • Pulu ma le margarine,
    • Legumes
    • Musika
    • Kvass
    • Sukalati
    • Meaʻai - horseradish, mustard, pepa, ma isi,
    • Greens - sorrel, afisi,
    • Radisa
    • Koko ma kofe
    • Pulu ma le gaʻo
    • O meaʻai fufulu ma masi,
    • Alu

    E matua faasaina le inuina o meainu malulu, tusa lava pe i ai i totonu ia i latou e faatagaina fualaau aina ma meainu suamalie. O le inu e tatau ona mafanafana i taimi uma.

    O meaai e faʻatagaina meaʻai e aofia ai mea nei.

    • o le eleele oat, buckwheat, rice, semolina, vine groats, o se aofaiga laitiiti o tausoga ma le bulgur,
    • pasta
    • falaoa: faatasi ai ma le paʻu, mai le falaoa falaoa, paʻepaʻe paʻepaʻe, masi, falaoa falaoa,
    • kuki keke, meaʻai e leai ni meaʻai,
    • faatapulaaina - suauu: pata ma fualaau faisua.

    • fugalaau: pateta, kāloti, pata, paluka, Beijing ma le falesaʻi,
    • faatapulaa - greens ma lau o ituaiga eseese o salati, ata pepa,
    • kukama
    • tamato
    • avoka
    • lanumeamata lanumeamata
    • se vaega itiiti o moa.

    • popo, mama, ae le oona apu,
    • popo - faʻi, tilo (taimi masani),
    • faatasi ai ma le faʻatagaina a se fomaʻi - fualaʻau suamalie ma vine,
    • fualaau mamago: laʻau, apricots mago, kulimi mago.
    • manu felelei,
    • lapisi o lapiti
    • lūlū povi ma vela,
    • solofanua manu.

    O iʻa ma iʻa:

    • sami maualalo
    • o iʻa uma e faʻatapulaʻa ma faatasi ai ma le faʻatagaga a se fomaʻi.

    Seafood ma le fibrosis ate

    Laʻau moa - e le sili atu ma le 2 i le aso, e tatau ona malilie faatasi le fomaʻi ma le fomaʻi.

    Le silia ma le 2 pulu i le aso

    Mea inu: o sina laititi uliuli vaivai, chamomile decoctions.

    E le malosi le lanu uliuli ma le fibrosis

    Meaʻai gaʻo ma susu-fualaʻau manogi maualalo, kusi, kefir, yogurt, sisi.

    Ua faasaina le ava malosi mo fibrosis ate

    • Mea inu (ava malosi, kofe ma sui e aunoa ma le caffeine, koko, mea inu suamalie, ituaiga uma o lauti).
    • Croup - legumes, peleni palesi, sana - ia malilie faatasi ma le fomaʻi.
    • Sausage, meaʻai aano o meaʻai ulaula.
    • Fualaau eseese o aano o manu ma iʻa, faʻasalaga.
    • O iʻa mama.
    • Meatau ma iʻa.
    • Fuga o meaʻai gaosi.
    • Fale faʻafiafia, aemaise lava sukalati.
    • Muffin
    • Meaʻai susu ma susu.
    • Faʻatau sauʻai.
    • Fualaau faisua ma fualaau aina - pei ona faatonuina e se fomaʻi.

    Cirrhosis ma le faʻamaʻi pipisi

    O meaai mo le hepatitis e aofia ai le faʻaitiitia o le uta i luga o le gastrointestinal tract, ae le na o le ate ma le talo.

    Ae ui i lea, o se taumafa atoatoa lea, ma ia lava masinitini ma gaʻo, ma faʻaititia ai le faʻaaogaina o gaʻo ma masima.

    Faʻatasi ma le hepatitis, e mafai ona faʻaaogaina le falaoa paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻu, meaʻai susu, aano o manufasi, iʻa, supa i luga o le sua o le vaomatua, omelete o le pamu vaʻa. Faʻaalia o lali eseese, faʻaputuina o aʻau mamago. E tatau ona tuu le masima i ni meaʻai saunia, ma salati e tatau ona faʻafeinuina ma le suauu manogi laitiiti.

    Meaʻai mo le cirrhosis ma ascites

    I le alu aʻei luga, o loʻo i ai se faaputuga o le tele o le vai i totonu o le lua o le manava po o isi vaega o le tino. A oʻo mai le maualuga, o le ate e tuuai. Ina ia faʻaitiitia le tulaga o tagata gasegase ma alu aʻe ma faʻaleleia le toe faʻaleleia, o le ituaiga o mea taumafa ua fautuaina e fautuaina.

    Vagana taumafa faasaina e taofia ai le ola i le tino. O le masima, fugalaau vevela, o taimi e vevela ai. Mo maʻi, o le aofaiga o le vai o le lita i le aso, e aofia ai sou ma meainu.

    Faʻasalaga le pusa ma sina tamaʻi pata, fualaau faisua po o soupeti, meaʻai aano po o le sami e faʻatagaina i ascites. O fua sili ona lelei o apu tipi ma se teaspoon o le meli. O mea inu, e sili ona lelei le teuteuina o le sipuni o le rose.

    O se tasi o faʻamaʻi sili ona lamatia i le faʻaogaina o fualaau oona o le cirrhosis. O loʻo faʻatusalia mai e le fesuiaiga e le mafai ona suia le ate ole tino, lea e oʻo atu ai i ni taunuuga ogaoga.

    E le mafai ona toe malosi atoatoa mai lenei faʻamaʻi, ma afai e auai le ascites i le cirrhosis, o le tulaga e faʻaleagaina i nisi o taimi.

    O le ascites e tuʻuina mai i le foliga o le malūlū o le vevela o le manava, lea e faʻaauau pea ona faʻaleleia ai le vai. O faʻamaʻi uma e fesootaʻi, e le mafai ona faʻaleleia.

    Ae o loʻo i ai auala e aʻafia ai se faʻalavelave i le atinaʻeina o nei maʻi. O lenei mea e manaʻomia ai togafitiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le teenaina o masaniga leaga, e aofia ai le ava malosi.

    O se nofoaga faapitoa i le togafitiga e faia e le meaai mo le cirrhosis ma le maualuga. E taua le iloa o mea uma e uiga i lenei suʻesuʻega ina ia mafai ona togafitia lelei.

    O le Cirrhosis e matautia mo lona tulaga filemu o le atiina ae o le togafitiga. Muamua, e ono le maua e le tagata gasegase ni mea taua.

    E mafua ona o le leai o ni aʻa i totonu o le okeni. Aʻo tupu le ate i le lapopoa, o le a amata ona faʻamalosi i totoga o meaola e felataʻi, e aofia ai le diaphragm.

    O lenei mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le tiga, lea e avea ma faailoga muamua o se maʻi tuga. A o lei amataina le tiga, e mafai e le tagata maʻi ona oʻo i vaivaiga, faʻafitauli i le tulaga masani, leiloa galuega.

    E amata lemu le maʻi, o mafuaʻaga nei e mafai ona fesoasoani i lenei:

    • Ava malosi ma le ava malosi,
    • Hepatitis maʻi i ituaiga eseese,
    • Faʻaauau ona faʻaaogaina fualaau oona
    • Faʻasologa o le mafaufau
    • Lē o le fatu e oʻo atu ai i le vevela vevela i le ate.

    Ascites o se faʻalavelave o cirrhosis, faʻaalia i foliga o le malulu i totonu o le manava o le manava. E mafai ona tupu ona o le leai o se togafitiga talafeagai mo le gaselase ma se taumafataga maloloina.

    O le faamaʻi na mafua ona o le solia o le toto i totonu o vaʻa vevela i totonu o le okeni, o le faateleina o le mamafa o loʻo matauina.

    Faʻaleagaina le ate ma fatugaʻo, e le mafai ona aveesea le tele o vai mai le tino o le tagata. O se taunuuga, o le suavai uma e maua i totonu o le manava o le manava, ma maua ai le pata.

    E le mafai ona togafitia uma faʻamaʻi, ae o le atinaʻeina o le togafitiga e mafai ona puipuia.

    E tatau ona taulimaina lenei mea e se fomaʻi atamai o le a faia se suʻesuʻega atoatoa o le tino, faʻamaonia le saʻo togafitiga.

    E le gata i le togafitiga o fualaau oona, e taua tele le faʻatuina lelei o mea taumafa mo le gaʻo o le ate ma le maualuga.

    O se taumafataga faapitoa ei ai sona aoga aoga i le okeni ua aʻafia, faʻapea foi:

    • E taofia le alualu i luma o le faʻamaʻi,
    • Faʻaauau le toe faʻaleleia o le okeni na aʻafia,
    • E faʻaalia ai le faʻamaloloina o le tino lava ia o siama ua faaleagaina,
    • Faʻataʻitinoina faiga faʻavae,
    • Faʻaauau le faʻamalosia o galuega puipui.

    Talu ai o ascites o se faʻalavelave faʻafitauli o le cirrhosis o le ate, o lona mafuaaga autu e tatau ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi.

    O le mea lea, e taua le taofia o le atinaʻega o le faʻaleagaina o le okeni. Faʻaaogāina o se taumafataga maloloina, e mafai ona e taofia le faʻaleagaina o togafitiga.

    Taumafa paleni paleni e faalagolago i le tulaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻafitauli.

    Ua vaevaeina le faamai i ni ituaiga o atinae. E tofu i latou ma ana lava meaʻai paleni paleni, pe a fai o le taumafataga o le meaʻai soifua maloloina e ese mai le tasi i le isi.

    Faʻailoga e faʻaosofia ai le cirrhosis o le ate:

    • hepatitis B, C, D viruses,
    • taofiofia le tafe toto mai le afaina afaina,
    • gasegase gaʻo
    • faasolosolo taimi faaumiumi alualu i luma,
    • afaina o le hepatitis.

    Togafitiga o le gase o le ate e tatau ona amata i le taimi lava lea, pe'ā uma ona faʻamalamalamaina le suʻesuʻega. O le fomaʻi o le a mautinoa lava le faia o tofiga nei:

    • o le le aofia ai o mea o leioiofia e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga (ava malosi, soʻo vailaau oona, vailaʻau o fale),
    • togafitiga fualaau faasaina
    • meaai faapitoa
    • togafitiga o faʻamaʻi faʻatasi ma le puipuia o faʻalavelave faigata.

    O se tagata e mafatia i le gase o le ate e tatau lava ona amataina lona ala i le toe faʻaleleia ma se asiasiga i le fomaʻi, ona e na o se tagata tomai faapitoa e mafai ona filifili le faiga saʻo togafitiga ma tuʻuina atu fautuaga i meaʻai, ia amanaʻia uiga o le tagata maʻi na sau ia te ia.

    I le masani ai, e fautuaina e fomaʻi le numera numera 5, lea e faʻaaogaina ai meaʻai matautia. O totoga o le gastrointestinal tract e tatau ona lafoaʻi i le tele e mafai ai, ae i le taimi lava e tasi e le tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai e talafeagai mo galuega taua. O le tulafono faʻavae o le faʻaitiitia o gaʻo ma le taumafa atoatoa o protein ma gaʻo.

    Pe a togafitia se faʻamaʻi tuga pei o le cirrhosis o le ate, e leai ni mea taua, o le tele o vaega e tatau ona amanaia:

    • ituaiga o oloa na faʻaaogaina
    • kalori ipu,
    • metotia o gaosiga
    • auala fai kuka
    • aofaiga o le suavai.
    • Faʻasologa o mea taumafa. Taumafa e tatau ona fai i ni vaega laiti, ae masani lava. I le taimi lava e tasi, e taua tele le matauina o le faigamalo ina ia maua ai taumafa i le taimi tutusa i aso uma
    • Taʻaloga inu. Inu ia le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai mama i aso taitasi (o susu ma meainu e le aofia i totonu o lenei voluma),
    • Faʻalēaogaina le masima. O nisi fomaʻi e faatagaina le faaaogaina o masima i le aofaʻi e oʻo atu i le 2 teaseti i le aso, ae mo le lelei sili, e tatau ona e lafoaia atoa,
    • O meaai uma e tatau ona faʻamaluluina ma lelei ona gaosi,
    • Meaʻai e 'aina na o mafanafana (malulu e tatau ona vevela, vevela - malulu),
    • Faʻaliliu mai le falai (o auala autu o le kuka o kuka, fuʻu, tao ma sisi).
    • O aso anapogi o nisi taimi e taliaina.

    I le noatia ma le fai fuafua i mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona ausia ni taunuʻuga lelei.

    • E taua tele le faʻagesegese pe taofia atoa le alualu i luma o le faʻamaʻi,
    • O faʻagasologa o le faʻafouina o le tino e faʻalauiloaina, lea e oʻo atu ai i le toe faʻaleleia o sosoʻo o le ate ua aʻafia (hepatocytes),
    • Metabolism o loʻo faʻalelei atili
    • Ua faʻamalosia le puipuiga lautele.
    • suauʻu mai le falaoa paʻepaʻe ma le uliuli,
    • fualaau faisua
    • siamu ma le meli
    • fualaau suamalie, e lua fou ma gaosia (fualaau suamalie, fualaau, ma isi).

    Mea taumafa mo le cirrhosis o le ate i soo se laasaga e maua ai le faʻaaogaina atoa o oloa leaga, e aofia ai:

    • gaʻo
    • falai
    • ulaula
    • meaʻai, e aofia ai aniani ma galau,
    • ava malosi ma le gaosia o meainu.

    Faʻaseseina atoa mai le taumafataga:

    • gaʻo gaʻo ma iʻa,
    • masima ma mea manogi
    • pi
    • musika
    • fualaau suamalie ma vine,
    • tao tao,
    • fulip, radis, radish, sorrel.

    O lenei ituaiga meaai paleni e faʻamaonia mo uluai faailoga o le maʻi. O se aofaiga tele o meaai porotini o loʻo aofia i le taumafataga:

    • meaʻai susu (susu, falaoisi, kefir),
    • lafumanu
    • fuamoa paʻepaʻe
    • iʻa ma figota maualalo.

    E faʻaalia foi mo le faʻaaogaina o le falala (oat, buckwheat, millet).

    Faʻasolosolo faʻamaʻi, o le ate o le ate e matua suia uma lava, ua suia i le maʻi, lea e tau atu i le le mafai o le okeni ona faatino ana galuega. O lenei tulaga e mafua ai ona sili atu ona gauai atu le tagata maʻi i ana meaʻai.

    E tatau ona faʻaitiitia pe faʻamalo atoa le faʻaaogaina o le protéini ina ia aloese mai le popolega i le okeni na aʻafia. O le vaega autu o le meaai e tatau ona nofo i fualaau faisua (kapisi, kapiti, kukama, beets) ma gaʻo fualaʻau.

    O se taumafataga mo le cirrhosis ma le ascits (dropsy) e manaʻomia ai se faʻaeteetega masani.

    E i ai le tele o tulafono e tatau ona matauina ina ia faʻamautu ai:

    • O le laasaga muamua o le lafoai atoa lea o le masima (nai lo lena, e mafai ona e faaopoopo le sua o le tipolo poo fualaʻau manogi i meaai).
    • Faʻaititia le aofaʻi o le suavai faʻaumatia i le itiiti ifo (1 lita i le aso, tuʻuina atu i vai uma, e aofia ai soupese ma meainu).
    • Faaitiitia le aofaʻi o le porotini (e le silia le 70 kalama i le aso).
    • O le faʻataunuʻu o le kalori o ipu e le tatau ona sili atu ma le 2200 kcal i le aso (faatasi ai ma ascites, o se tasi o fautuaga autu o le le aofia ai o le tino ma le moe).
    • Taumafa naʻo meaai masani.
    • O kuka e tunu pe kuka, pe kuka.
    • E na o na o le fuamoa fualaʻau e mafai ona gaʻo.
    • Oatmeal i totonu o vai poʻo susu susu.
    • Meaʻai mai le falaoamata mai falaoa ua fausiaina.
    • 1 fuamoa ua kuka.
    • Tea
    • Se vaega itiiti o meaʻai vela ua kuka.
    • Fualaau aina suamalie.
    • Fualaau suamalie.
    • Laʻau mimiti po o le galo.
    • Tea
    • Vailaʻau suamalie.
    • Laʻau falala.
    • Fualaau faisua.
    • Faasao
    • Tea

    O le kulimi o se tasi lea o fualaau 'aina sili ona manaia ma ola maloloina e mafai ona faʻatagaina mo le porohita. Mai ia mea e mafai ona e kukaina se ituaiga tele o ipu suamalie, e amata i le pito o ipu ma faaiu i le suamalie. O se pumpkin e tao i totonu o le oven o le a avea ma se filifiliga sili (i le faaiuga o le kuka, e mafai ona e faʻaopopo sina suāuʻu ma se kulimi kirimoli).

    Faʻatoʻaina o fatulaʻau:

    • Mumu ma vave tapena palu kalakin (1 ipu).
    • Liligi 1 le ipu olive suauʻu.
    • Tuu i totonu o se vai vai e aunoa ma le faʻamafanafanaina e silia ma le 60 tikeri.
    • Faʻaosooso 2 itula.
    • Tuu i totonu o le pusaaisa mo le 7 aso, ona aʻafia ai lea.
    • Fufulu 1 sipuni i aso taʻitasi ao leʻi 'ai.

    O lenei metotia o le puleaina e aofia ai na o ni kuka e saunia i mea faapitoa i le lisi autu: pasili, totoa, fennel, marjoram ma le kinamoni. E mafai ona faʻatagaina ni aano o manu (pe a leai se paʻu). Nati ma le meli faatagaina.

    E tusa lava po o le a le faaosoosoina o lenei mea po o lena meaai, o le cirrhosis o le ate e le o se faʻamaʻi lea e aoga ai le faatonuina o togafitiga oe lava ia. Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi ma se fomaʻi ma e na o le taimi lava e te lagona ai e leai se saʻolotoga e fetuʻunaʻi lau meaʻai.

    Menu ma ipu

    susu ma le susu susu, cheese cheese,

    namu moa ma moa

    pata (pata, millet, falaoamata sola, oatmeal).

    Lisi mo se tagata maʻi i le cirrhosis

    falaoamata (oat, semolina, araisa)

    tunu pe tao i totonu o le oven / micromoa chicken

    Sala mai fualaʻau 'aina mata ma fuālaʻau i totonu o fuālaʻau fuālaʻau (olive o le filifiliga sili lea)

    E faʻapena foʻi ma fua o le vaitau.

    Ole tele o porotini e manaʻomia mo le inu o le alcohol cirrhosis.

    O se meaʻai i se tulaga faʻatauvaʻa pe i totonu o se setete muamua e aofia ai le aveeseina o le tele o porotini. Ua faatagaina e tuua se auaunaga i aso taitasi o vg. E tatau ona faʻamalosi faʻamalosi pe afai e le suia le tulaga.

    O le tele o meaʻai e faʻamaʻi e tagata gasegase e tatau ona avea ma fualaau toto ma e le sili atu ma le 90 g i le aso. E tatau ona le aofia ai gaʻo manu. E le gata i lea, o gaʻo e le aofia i aʻafiaga e pei o le vomiting, manava.

    O le tapulaʻa o gaʻo meaʻai e talafeagai pe afai o le cirrhosis e tuʻuina mai ma le oona.

    uliuli ma le paʻepaʻe paʻepaʻe (tuʻu),

    meli, kuki, suka, siamu,

    fualaau aina suamalie, puddings, jellies, fouses.

    Faʻasaina faasaina: lekila, keke keke, selu, kofe, koko, aniani, garlic, ipu vevela, tea malosi, mea manogi.

    I le faʻafefe, e tatau ona faʻapulaʻa le tele o le vai ma aveese le masima mai le meaai. E fautuaina e 'ai mea taumafa e maua i le potassium: fig, vine, laʻau, fualaau faisua, fualaau faisua.

    Faʻatasi ai ma le malosi, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina le faʻaaogaina o kāloti, laʻau, apricots, beets, kefir, susu, honey.

    I se tulaga ogaoga, ua taʻu mai e faʻaaogaina na o naʻo gaʻo faʻamalosi faigofie.

    Meaʻai e fai i vaega laiti lima i le ono taimi i le aso.

    Faailoga o le gasegase i fafine i le sootaga.

    O se taumafa atoatoa ma le polotini (pe tusa o le 90 g i le aso), gaʻo (o le aofaiga lava lea) ma gaʻo (gaʻo i le 350 g)

    O le faʻaaogaina o meaʻai falai, faapea foi ma ipu e iai le meatotino o le faʻaleleia o le pulelaʻau gaosia (mea manogi, gaʻo, ma isi)

    Tapulaʻa o mea taumafa e tele le cholesterol (meaʻai, gaʻo gaʻo, aemaise lava i le puaa, fatugaʻo, mafaufauga, ate fof): o meaʻai uma e iai le cirrhosis e le oona.

    O le aofia ai i le taumafa o fualaau faisua ma fualaau aina, aemaise o mea fou (latou te faʻaleleia le talo ma le faʻaaogaina o le cholesterol)

    Meaʻai ma le cirrhosis e tatau ona 'aina i se mea mafanafana, ma e le tatau ona i ai ni meaai malulu ma meainu

    Taumafa a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso

    O le auala sili e saunia ai meaai mo le cirrhosis o kuka, o nisi taimi e mafai ona tao i totonu o le ogaumu

    Fautuaina Meaʻai

    Mea taumafa mo le cirrhosis e aofia ai mea nei:

    • mago ma faʻaogaina falaoa paʻepaʻe ma le uliuli, kuki keke,
    • meaʻai e maualalo le gaʻo
    • uʻu tunu po o le tao, palu papaʻe, iʻa maualalo,
    • suauʻu, lea e faʻaopoopoina i ipu maeʻa,
    • fualaau fou e le o ni fualaau, sua sua,
    • falala suamalie
    • ufi fuālaʻau fuamoa po o le palatini pulu vaʻa,
    • sina sisi kuka laititi, sisi malo,
    • vaivai sua sua suamalie poo le susuga o le rose vao.

    O le a le mea e le 'ai?

    Le mea e le mafai ona 'aina ma le cirrhosis i soʻo se mataupu:

    • meaʻai gaʻo
    • meaai falai
    • fulu suamalie ma le maamaa,
    • ulaula meaʻai, meaai kuka,
    • faanoanoa, afifi, tamato,
    • meaʻai suamalie, aano o pusa pusa kuka, hodgepodge,
    • sukalati
    • ava malosi, mea inu suamalie,
    • pastry ma kulimi.

    Faʻalogo le vailaau faʻaonapo nei i le talafeagai, e ui lava talu ai nei na talitonuina ai o se avega faaopoopo lea i le ate. O le taimi nei o loʻo mafaufauina se talitonuga e uiga i le aoga o pusi kope mo le ate. E mafai ona faʻaititia le aofaʻi o toxins, ma faʻafaigofie ai le galuega o le ate.

    Ioe, e le tatau ona e aafia i le malosi espresso i aso uma. Ae e mafai ona e faʻatagaina oe lava i le taimi le ipu o le kofe masani o le malosi ole malosi ma le suka. E le gata i lea, o loʻo i ai ni kuka lelei e kukaina mo se taimi umi.

    Vailaʻau moli

    O vai inu mo le ate ua manatu e talia. E mafai ona inu ona o le puipuia. Ae o se meaai mo le cirrhosis o le ate e aofia ai le faʻaaogaina o le le faʻamalolo, ae faʻamalolo.E le gata i lea, ia manatua o vai eseese o le togafitiga o faʻamaʻi eseese, o lea aua le taumafaina se mea e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

    Essentuki ma Borjomi e talafeagai mo le ate. E mafai ona e inu "Slavyanovskaya." E mafai ona e vevela aʻo lei faʻaaoga.

    I le hepatitis, o le Mirgorodskaya vai e aoga. O le aofaʻi maualuga i le aso e oʻo atu i le 3 tioata. Pe a togafitia, e tatau ona faʻaitiitia le tele o le masima ma le suavai e ulufale mai i le tino, aemaise lava i se uiga o le edema.

    Potato soup

    • pateta
    • aufana
    • kāloti
    • pasili lau
    • kulimi mumu
    • fuālaʻau manogi.

    Tuu fualaau faisua i totonu o se fagu, masima, kuka seia maeʻa lelei. I le faaiuga o le kuka kuka faaopoopo ai le suauu fuālaʻau. I totonu o auaunaga taʻitasi, tuʻu laulaʻau, se sipuni o kulimi kulimi.

    Faʻasese se fasi vela, tuʻu i luga o se mea faʻagogo mago, sasaa le susu ma faʻafefete, liliu, 10-15 minute. Faʻataga le aano o le a mago ma kuka i se ogaumu vevela i luga o le uaea. I le faaopoopo atu i masima ma fualaau aina fou, aua nei faaopoopoina soʻo se mea manogi ma laau.

    Charlotte Rice

    • apu
    • kusi falaoa
    • araisa
    • squirrels o le 2 fuamoa,
    • suka
    • vanilla
    • pata.

    Sisi laisa. Taʻu apu, faʻafefiloi ma le kuka. Faaopopo leisi, suka, vanilla, masini puipuia. Faʻafefe. Lubricate le masini i le pata, tuu le charlotte, tao i totonu o ogaumu vevela mo le 25 minute.

    Faʻapipiʻi iʻa maualalo maualalo i luga o se aluga o pateta, aniani ma kāloti, vaitau ma le suauʻu manogi. Ufiufi i le foila, tao mo 15-20 minute. Fafasi i le pasili.

    Curd Pudding

    • kusi falaoa
    • fuamoa paʻepaʻe
    • suka
    • pata
    • semolina.

    Lisi le sisi i totonu o se tatali, sasa. Liligi le suamalie i le vai inu, alu e faʻanofo. Paʻu le polotini i le suka. Faʻafesoʻotaʻi meaʻai, faʻafefiloi e ala i le faaopoopoina o pata pata. Liligi le paluga i ni mamanu, tao tao seia mama. O puddings sauniuni e mafai ona faʻasuina i le siamu.

    Faailoga o le gasegase ma le maʻisuka

    A o lei togafitia i le maʻisuka ma le cirrhosis ma se meaai, seʻi o tatou tilotilo i le mea, o le mea moni, o nei faʻamaʻi e aliali mai io tatou tino.

    Mafuaaga o le ate o le liverisis:

    • le i ai o faʻamaʻi pipisi poʻo siama,
    • inu tele
    • leai o ni polotini ma vitamini i totonu o le tino,
    • oona o vailaʻau faʻasaina o loʻo i ai i le tele o oloa,
    • faʻaaoga tele o fualaau
    • le i ai o maʻa i le gallbladder poʻo fatugaʻo,
    • le i ai o ni vailaau mama,
    • vailaʻau faʻapitoa,
    • afaina i le tino pe a uma le taotoga,
    • afaina o le auala o le biliary,
    • fatuga tofi tofi muamua
    • le i ai o "parasite" i totonu o le tino.

    E le gata i lea, o faʻamaʻi pipisi e pei o le hemochromatosis, maʻi Wilson-Konovalov, tyrosinosis, glycogenosis ma le le lava o alpha1-antitrypsin i le tino e fesoasoani i le atinaʻe o cirrhosis.

    O lenei ua matou agai saʻo i le suʻesuʻega e mafai mafuaʻaga o le maʻisuka:

    • uiga faʻamaoni
    • taimi masani faigata
    • amio le taua
    • maʻi tumau o le pancreas, ate poʻo fatugaʻo,
    • gasegase le atoatoa
    • ogaoga maualuga
    • aveina ni hormones
    • faaitiitia le puipuiga
    • afaina.

    Faailoga o le Maʻisuka faaalia e faapea:

    • vaivai le tumau
    • fiaai pea
    • e masani ona fia inu vai
    • faʻaoga faifaipea,
    • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
    • umi manuʻa tumau,
    • faʻanoanoa vaaia
    • le i ai o faʻamaʻi pipisi i fafine,
    • faafitauli i le ola feusuai i alii,
    • faʻalavelave faʻafuaseʻi o lima ma vae ma se faʻalogona itiiti o le tingling i la latou eria.

    E tusa ai ma le manino faailoga o le gasegaselatou:

    • vaivaiga
    • vaivai,
    • lagona o le mamafa i le ate,
    • faalauteleina o capillaries toto,
    • maualuga le toto maualuga
    • alu aʻe
    • faateleina le toto,
    • vailaau vevela o le esophagus,
    • vevela "tiga" i totonu o le manava,
    • faaitiitia le aofai o polotini i le tino,
    • gasegase toto
    • foliga le talafeagai o le toto mai le isu,
    • tiga o le manava
    • pogisa pouliuli.

    Taiala o Meaʻai mo le Cirrhosis ma le Maʻisuka

    Mafaufau pe o le a lau meaai e tatau ona i ai, aʻo mulimuli i se taumafataga e faʻamalolo ai le maʻisuka ma le cirrhosis. Muamua, e mautinoa lava e tatau ona e lafoaia masaniga leaga: ulaula, ava malosi, gaioiga, faʻaleagaina o meaai maualuga-kalori ma isi mea.

    Ina ia vave ona faʻaumatia faʻamaʻi i luga, ia matua matauina mea nei tulafono o meaʻai:

    • o le avega o le kalori i aso taitasi mai le 2600 i le 2800 kilokalo,
    • 'ai e tolu taimi i le aso, i ni vaega laiti,
    • i aso taitasi, i le noatia ma le fai fuafua i le taumafataga, e tatau ona inu le itiiti ifo ma le lua lita o le vai mama,
    • i le noatia ma le fai fuafua i meaʻai o loʻo i luga, e fautuaina meaʻai e faʻaaogaina i le tao, kuka ma le vaʻa,
    • pe a mate mo le togafitiga o gasegase ma le maʻisuka, taumafai e aua le taumafa ma le malulu pe vevela foi meaai, aua o le a afaina ai lou manava,
    • mo se taumafataga ma le maʻi o le ate ma le maʻisuka, e manaʻomia le fesuisuiai o oloa,
    • pe a faʻamoemoe e togafitia le cirrhosis ma le maʻisuka, taumafai e aofia i au mea taumafa fualaau faisua ma fualaau aina e faʻamalosia ai le tino ma fiva ma vitamini,
    • O oloa gaosi susu i lenei taumafataga ua faatagaina e faʻaaogaina e leai se gaʻo.

    Lisi o oloa faasaina ma faatagaina

    A o le i faia se auiliiliga auiliili mo le vaiaso a sau, sei o tatou mafaufau po o fea oloa e talia mo se taumafataga ma le cirrhosis ma le maʻisuka:

    • lauti, koko, kofe,
    • fualaau aina
    • uliuli ma le paʻepaʻe papaʻe,
    • oloa gaosi susu: kusi cheese, kirimulu suamalie, kefir, susu, yogurt, sisi,
    • suauu
    • uila, pike,
    • falaoamata ma soupeti,
    • buckwheat, oatmeal,
    • fuamoa
    • fualaau aina: faʻi, pineapples, strawberries, apples, peaches, apricots,
    • fualaau faisua: zucchini, tamato, kukama, isalaʻelu, karati, pepa,
    • greens
    • siamu.

    Faʻasaina faasaina O meaʻai nei e i luga o le meaai meaai mo le maʻisuka ma le cirrhosis:

    • tamai mamoe ma le pato,
    • lanumeamata lanumeamata
    • radis
    • sinapi
    • vevela
    • ulaula meaʻai, meaai kuka,
    • meaʻai vevela ma mea manogi
    • suka.

    Filifili mo le vaiaso

    E faʻavae i luga o le lisi o loʻo maua i luga o oloa e taliaina, e mafai ona e faia meaʻai meaai mo le togafitiga o le porohita ma le maʻisuka mo le vaiaso a sau:

    Aso Gafua

    • Breakfast: oatmeal ma le siʻisiʻi kulimi ma le lauti uliuli e le faʻasaʻo,
    • Taumafa: pepa tipi,
    • Taina o le afiafi: masini pateta, se ipu tioata e le gaʻo gaʻo.

    Aso Lua

    • omelet ma laau, apple compote,
    • suauu fualaau suamalie ma kulimi mumu,
    • iʻa tunu ma le 140 g o le sisi kulimi.

    Aso Lulu

    • semolina porridge faʻatasi ma jam ma le lanu meamata,
    • salati o fualaau aina ma sina yogurt maualalo,
    • 150 g moa kukaina ma le suka araisa.

    Aso Tofi

    • fufulu meaʻai ma soga i le lanu susu, koko,
    • supa o greens, kapisi ma le broccoli, 200 ml yogurt,
    • 2-3 kuka pateta io latou paʻu, compet.

    Aso Faraile

    • oatmeal ma susu ma paʻu,
    • fufuluina fuamoa ma le saladi salati kuka,
    • tafe le kapeti - 200 g ma se ipu malamalama o le apu.

    Aso Toonaʻi

    • sisi sipisi ma mea inu vevela e le tofo,
    • paluga sipisi falaoa ma fualaau suamalie, sua moli,
    • iʻa fagota ma fualaʻau ma otaota - 300 g.

    Aso Sa.

    • toso i le jam ma se ipu kofe,
    • araisa alalaupapa i le susu,
    • 200 g o moa ua kuka ma apu.

    O le lisi o loʻo i luga mo se taumafa mo le cirrhosis ma le maʻisuka e mafai ona fesuisuiai i se tele o meaʻai lelei ma maloloina:

    Charlotte na faia mai apu ma pears mo le togafitiga o le cirrhosis ma le maʻisuka

    Charlotte na faia mai apu ma pears

    Mea aoga: lua fuamoa, 4 apu, 2-3 pears, 300 g o falaoamata rye, o le piniki masima, afa afa o le paʻu paʻu ma sina paina tele mo le tofo.

    • sasa le fuamoa i le falaoamata ma se fulu,
    • faaopoopo le masima, cinnamon ma tao le paʻu,
      talo le fua,
    • aveeseina i latou mai le fatu ma tatu lelei,
    • faaopoopo fua i le paluga,
    • tuʻu le mea e tupu mai ai i totonu o se kuka taofi,
    • kuka i le faiga tao tao mo se itula.

    Orange Cheesecake mo le Cirrhosis ma le Maʻisuka

    Orange Cheesecake

    O mea e manaomia: 150 g o le oatmeal, 100 g o le applesauce, orange, 700 g o le siʻosiʻese gaʻo e leai ni gaʻo, fuamoa e tasi, se sipuniti o koko ma le afa o sipuniti o le paʻu paʻu, se sipuni tele o le semolina.

    • faʻafefiloi applesauce ma le oatmeal, fuamoa paʻepaʻe, paʻu paʻu ma koko,
    • kuka le mea na tupu i totonu o le oven mo le 20 minute, i le vevela i le 180 tikeri,
    • ufiufi le moli ma teu i totonu o se mea e fufulu ai,
    • faʻafefiloi le faʻafefiloi ma isi vaega o mea taumafa ma lafo i le ogaumu mo le itula,
    • ao leʻi faʻaaogaina, faʻataga le ipu e faʻamafanafana mo le 3-4 itula.

    O le fua o le meaai o loʻo mulimuli mai e faʻamoemoe e aveesea ai le maʻisuka, aua e leai se suka:

    Tagata gaosi susu e leai se maʻisuka mo le maʻisuka

    Sugar-free curds

    Mea e manaʻomia: o le pauna o le siʻosiʻusi, 150 ml o susu susu, se sipuni sipuni o le oatmeal, o se fuamoa ma se puʻupuʻu o le vanillin.

    • faʻafefiloi uma oloa ma se suauu toto,
    • tufatufaina atu le masini e mafua ai ona faia ni mamanu,
    • tao mo le 20 minute, i le vevela o le 180 tikeri.

    O meaai suamalie ua taua i luga mo le togafitiga o le gasegase e fautuaina ina ia faʻaaogaina aʻo feoti 1-2 taimi i le vaiaso.

    Maʻi faʻamaʻi i le maʻi suka: faʻamaoniga o faʻamaʻi (cirrhosis, vaovao faʻamalosi)

    O le maʻi suka o se tasi lea o mea e aafia ai le faʻavaeina o le cirrhosis. E pei ona e iloa, o le muamua o tulaga ua tuʻuina atu e fesoʻotai ma le le lelei o le pancreas, lea e faʻasalalau ai galuega o le kulūkose metabolism ma le malepe.

    E le gata i lea, o le maʻisuka faʻamalosi e mafai ona mafaufauina o se faʻamaʻi faʻamaʻi, o le tulaga e ono tupu i le le paleni o meaai, gaʻo ma le ava malosi. I nisi itu, o mea ia e mafai ona faʻaosofia ai faʻamaʻi ate, e aofia ai le cirrhosis.

    O le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo i le sili atu o le aofaʻiga o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina e le gata i le ate, ae faʻapea foi i luga o le paʻu. O le mea sili, talu ai ua faʻamalosia i latou e galulue sili atu nai lo le mea e masani ai - o se taunuuga, o lo latou malosi e vave faʻapuʻupuʻu, faʻaosofia ai le faʻaleagaina o le galuega a le tino atoa. O le tele o le fua o le gaʻo e mafua ai le fausia o le sologa o le gasegase.

    O le ate e alu i le tele o vaega o le algorithm patho: steatosis, steatohepatitis, fibrosis ma isi cirrhosis. O le faʻateleina o gaʻo i totonu o le ate e mafua ai le faʻaumatia o le hepatocytes ma i le mavae ai o se vaitaimi - o le fausiaina o le mumū.

    1. ona faaleagaina ai lea o le hepatocytes ua suia i mea filogia, ona afaina ai lea o ia lava,
    2. ona o le mea moni o loʻo i ai se faʻaopoopoga o gaʻo e le o faʻamalosia atoa e le ate, o la latou tufatufa atu i le tino atoa ua matauina,
    3. o le mea lea e mafua ai le atinaeina o le atherosclerosis, e pei o le aveesea o le cholesterol i le vaega o toto toto.

    E le gata i lea, o le solia o le toto o le fatu ma le mafaufau ua iloagofie.

    O le mafuaʻaga lea e le mafai ai ona tuʻuina atu le gasegase ma le maʻisuka e aunoa ma se taulaʻi tatau.

    O aʻafiaga o le cirrhosis e na o le pau lava pe afai e leai se togafitiga saʻo. I le tautala e uiga i auala e suia ai le ate, e matua fautuaina lava e gauai atu i se laʻititi laʻititi i le vevela o le tino ma le tupuga o vaivaiga.

    O le faʻamaʻi e mafai ona fesoʻotaʻi ma se suiga i le tele o le ate, o le mea e tupu o vevela vaʻavave. E le gata i lea, i le lumanaʻi, o le fausiaina o faʻafitauli uma o le gasegase e foliga mai. O lo o matou talanoa e uiga i ascites, o le toto toto mai saʻo mai vela vavalalata i le esophagus ma le manava, o le encephalopathy hepatic ma sili atu.

    Masalo o se suiga i nisi o mea e masani ai meaola oona, mo se faataitaiga, faateleina le bilirubin.Ae ui i lea, e tatau ona malamalama e le gata o le faʻalautele le ate, ae o le cirrhosis lava ia o ni suiga eseese i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

    O le maʻisuka e aafia ai le soifua maloloina o le ate. O lenei tino e gaosia ma teuina glucose, e avea o se ituaiga vai vai mo le suka, o le suauu mo le tino, tausia le tulaga tatau o le kulukose i totonu o le toto.

    Glucose ma le ate

    Ona o manaʻoga o le tino, teuina poʻo le tuʻuina atu o suka e lipotia mai e le glucagon ma le insulin. A 'ai, o mea nei e tupu: o le ate o loʻo teuina i le kulukose i le ituaiga o glycogen, lea o le a faʻaumatia mulimuli ane, pe a tatau ai.

    O le faateleina o le inisalini ma le tapeina o tikeri i le taimi o le taumafaina o meaai e fesoasoani i le liua o le kulukose i le glycogen.

    O le tino o tagata taitoatasi e gaosia le kulukose, pe a tatau ai. O le mea lea, pe a le 'ai e se tagata meaai (i le po, o le vaeluaga o le taeao ma le aoauli), ona amata lea e lona tino ona faʻapipiʻi lona kulukose. Glycogen e avea ma glucose e mafua mai i le glycogenolysis.

    O le mea lea, o se taumafataga e taua tele mo le maʻisuka, poʻo tagata e maua i le toto maualuga ma le kulukose.

    O le tino foi ei ai se isi metotia mo le gaosia o kulukose mai gaʻo, amino acids, ma otaota. O lenei faagasologa ua taua o le gluconeogenesis.

    O le a le mea e tupu i se faaletonu:

    • Pe a le lava le tino i le glycogen, o loʻo ia taumafai malosi e faʻasao le tuʻuina atu o le kulukose i na totoga e manaʻomia i le mea muamua - fatugaʻo, faiʻai, toto.
    • I le faʻaopopo i le tuʻuina atu o le kulukose, o le ate e maua ai se isi mea e sui ai le suauu tele mo totoga - ketones e maua mai gaʻo.
    • O se mea e manaʻomia mo le amataina o le ketogenesis o se faʻaititia o le insulin.
    • O le autu autu o le ketogenosis o le faʻasaoina o faleoloa kulukose mo na totoga e sili ona manaʻomia.
    • O le fausiaina o le tele o konesoni e le o se faafitauli masani, ae peitai o se mea mataʻutia tele, o le mea lea, e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi.

    Taua! E masani lava, o le toto maualuga i le taeao ma le maʻisuka o se taunuuga o le faateleina o le gluconeogenesis i le po.

    O tagata e le masani i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e tatau lava ona nofouta o le faaputuputu o gaʻo i totonu o le ate e faateleina ai le avanoa o lenei maʻi.

    Ma le isi, o le tele o le gaʻo i isi vaega o le tino e le afaina.

    Faʻasologa o le gasegase. Ina ua uma ona faia ni suʻesuʻega se tele, na foliga mai o le gasegase gaʻo o se vaega matautia mo le maʻisuka.

    Ua maua e saienitisi e faapea o tagata gasegase o le gasegase matuia e maualuga le lamatiaga mo le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 2 mo le lima tausaga.

    O se suʻesuʻega o le gasegase gaʻo e manaomia ai se tagata e faʻaeteete i lona soifua maloloina ina ia latou le atiaʻe le maʻisuka. O lenei mea e taʻu mai ai o le a faʻaaogaina se taumafataga, faʻapea foʻi ma togafitiga faʻamaʻi atoatoa mo soʻo se faafitauli i lenei okeni.

    Faʻamataʻi le gasegase gasegase e faʻaaoga ai le ultrasound. O sea suʻesuʻega e mafai ona valoia le faʻavaeina o le maʻisuka e ui lava i le maualuga o le inisalini i totonu o le toto.

    Faʻalogo lelei! E tusa lava pe tutusa le inisalini totonu o le toto, o tagata ei ai le gasegase mama o loʻo i ai le lamatiaga lua o le maʻisuka nai lo i latou e le masani i lenei faʻamaʻi (degeneration of the liver).

    O le gasegase gase na maua i le 1/3 o tagata Amerika. O nisi taimi o faʻamaʻi o lenei faʻamaʻi e le faʻaalia, ae e tupu e mafai e le maʻi ona oʻo atu i le toilalo o le ate ma faʻaleagaina ai le ate.

    E tele uiga e mafua ai le gasegase o le gasegase i le gasegase o le ate, ae o lenei maʻi atonu ei ai isi mafuaaga ma faailoga.

    Taua! O le gaʻo i le ate e i ai sona aafiaga i le faʻamalosia o le inisalini.

    Faʻasaga i tua o le totogi, o le atinaʻeina o suiga o le mea pito i maualalo lea e mafai ma e masani lava ona tupu i lalo o le aafiaga o mea eseese uma. I le taimi lava e tasi, afai e leʻo faia togafitiga, e mafai ona iloa faʻamaʻi maʻi.

    1. lanu
    2. tiga i totonu o le saʻo saʻolotoga,
    3. faateleina le ate
    4. o le tupuga o le vavave veins.

    Huna mo le maʻisuka (pipi ma moa): e mafai ona 'ai le maʻisuka?

    O le ate ma le maʻisuka e aoga tele, ona o se oloa gaosi atoatoa. E tatau ona maitauina e aofia ai i le taumafataga mo isi faʻamaʻi matautia, ma mo le faʻamoemoe o le puipuia.

    O le ate e maua ai le tele o fualaau oona e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2. O vaega taua i le oloa o le uʻamea ma le kopa. E le pei o isi mea taumafa, o nei elemene o le ate o loʻo i totonu o se ituaiga o meaola, lea e maua ai e le tino faigofie le digestibility.

    I le le lava o le uamea, e le mafai ona faatumauina le tulaga sao o le hemoglobin, ma o le i ai o le kopa e maua ai uiga e tetee atu ai. E le gata i lea, o le ate o loʻo i ai le tele o vitamini, micro-macro elements, amino acids, e aoga tele mo le mafaufau, gaʻo ma le paʻu mo le maʻisuka ituaiga 2.

    Faʻalogo lelei! O lenei oloa e matua gaosi, lea e tatau ona mafai ona kuka. A leai, o le ipu e mafai ona vevela ma e le faʻaaogaina ina ia 'ai. Mo tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, o le ate ua saunia e tusa ai ma fuaitau faapitoa.

    O le tusiga o le a mafaufau i ipu sili ona lauiloa.

    O le ate e sili ona taua ona o le maualuga o lona uʻamea. E masani ona faʻaaoga e fai ai salama ma vevela. O le oloa e matua vaivai lava i le taimi e vave ai le fulu, ma a uma ona fufulu e fufulu lelei gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, suauu manogi.

    1. O le oloa na muamua kukaina i le vai faamasima ma tipi i ni fasipepa.
    2. I le palupaʻu, o aniani ua pasi ma ua faaopoopo i ai le ate.
    3. E tatau ona i ai i luga o le ate se anufe auro e tatau ona tupu, ae aua le faʻamalosia le oloa ile afi, a leai o le a mago.
    4. Liligi le suamalie po o le falaoa paʻepaʻe paʻepaʻe, mea manogi, ma laʻau i totonu o se pusa.
    5. Ina ia faamalūlūina, e mafai ona e faʻaopopo sina vai ma faʻapipiʻi mo le 3-5 minute.
    • O le moa po o le namu fofo e suʻeina e ala i se mea e fai ai meaʻai ma sefe.
    • O kāloti kuka ma fuamoa moa ua faʻaopoopoina i aano o manu.
    • A maeʻa ona faʻafefiloi le mea na tupu, ona faaopoopoina lea o le protein.
    • O mea uma lava ua toe faʻafefiloi ma faʻafefiloi i totonu o se mea faʻafefeteina ma le pata ma fufulu i falaoa.
    • Uu le pudding mo le 40 minute.
    1. Mo le kukaina, e mafai ona e aveina ni puaa ma ni pipi ma faʻavela i fualaau faisua (kāloti, pasili, aniani) i le vai masima.
    2. O le povi po o le puaa o le puaa e tatau ona muamua susu i le susu mo le 1.5-2 itula.
    3. E tuʻu le ate i le mea e kuka ai le aano 15 minute aʻo leʻi maeʻa le kuka.
    4. Suauu 2 pateta sili ona lelei ma olo le falaoa ma se mea e gaosia.
    5. Faʻamasala uma oloa i le 3 taimi e ala i se faʻi meaʻai ma faaopoopo se fuamoa, masima, mea manogi.

    O le taunuuga o le masini o loʻo tuʻuina atu i luga o se pepa tao tao ma tuʻu i totonu o se oven ua vevela i le 220 ° C mo le 30 minute. Ua saunia le pasta. A faʻamamāina, e mafai ona tipi i fasi pepa ma faʻaaogaina le sisi ma peʻa lanumeamata.

    O le ate o le kalo ei ai se mea maualalo i le kalori, ua na o se oloa faapena e manaomia i le taumafa o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. O le oloa e faʻasolosolo ai le faagasologa o le metabolic i totonu o le tino ma toe faʻafou mai totonu. Soʻo se mea e maualalo i le kalori mo le maʻisuka e aofia ai meaʻai o manu i le taumafataga.

    O le lelei o le ate o le moa, o le tamaoaiga i elemene, vitamini ma isi mea aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le porotini o loʻo tutusa ma le susu o le susu.

    100 kalama o le ate o le moa ua aofia ai:

    • Vitamin A - 222%. E faʻamalosi ma lagolagoina le faʻaogaina o le tino, faʻasaoina le soifua maloloina o totoga o faʻaaliga, mucous membranes ma le paʻu.
    • Vitamin B 2 - 104%.Latou te fesoasoani i le polotini ina ia vave faʻavaveina nai lo isi oloa.
    • Vitamin C - 30%.
    • Uʻamea - 50% (o le masani masani mo le tino o le tagata).
    • Kalaku - 1%.
    • Heparin - e taofiofia le toto i le tulaga tatau (puipuia o le thrombosis ma le infarction myocardial).
    • Choline - faʻaleleia le gaioiga ma le mafaufau.
    • Isi elemene aoga: potassium, copper, chromium, cobalt, magnesium, sodium, molybdenum.

    O elemene uma o loʻo aofia i le faʻamalamalamaina o le tuufaatasiga o le toto, faamamaina mai mea leaga ma le faateleina o le hemoglobin, lea e matua taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2. Mai lenei mea e mafai ona tatou faʻauʻuina o le faʻaauau pea o le ate o le moa i meaʻai e mafai ona suia ai le tele o vailaau faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le faʻalavelave e tatau ona aofia ai vitamini mo le maʻisuka!

    Ina ia aua neʻi afaina ai lou tino, pe a faʻatau se ate, e tatau ona e mafaufau i ni mea taua:

    1. O le ate e tatau ona fou ma e le feliuai.
    2. O lona lanu e tatau ona masani, e leai ni lanu pogisa ma samasama.
    3. O toto toto, galugala oona, o le palapala ma gaʻo mimiti e le o iai i se oloa lelei.
    • ate - 400 gr,
    • musulrooms - 200 gr,
    • pati tamato - ½ ipu,
    • fuālaʻau manogi
    • masima, pepa.

    Afai e faʻaaoga maso masima, ona tatau loa lea ona faʻafefete i susu. O le ate ua tapenaina mo le 10-15 minute, mulimuli ane e tatau ona faʻamafanafana ma tipi i ni fasi meaʻai. Liligi le suāuʻu fuālaʻau i totonu o se pani muamua, tuu le ate, faaopoopo mea manogi ma falai mo le 10 minute.

    I le taimi nei, e mafai ona e faia ni pulou i totonu o se pani, faaopoopo le pati tomati ma sasaa le suamalie mushroom. O le ipu e tao i totonu o le ogaumu seia oʻo ina aliali mai se pulu auro. Pe a auauna atu, fufuluina i laau afaina.

    O se pancreas maloloina e faʻamaonia ai le insulin, lea e faʻaaoga ai le toto maualuga o le suka. O se vaega o le kulukose e maua mai i meaʻai e faʻamaʻaina e maso i le taimi o le gaioiga. O le faʻaleagaina o le tino e nafa ma le gaosiga o le inisalini e taʻitaʻia ai le maualuga o le kulukose, lea e aʻafia ai le tele o isi faʻafitauli o le soifua maloloina.

    Talu ai ona o meaʻai e maua mai ia i tatou i mea taumafa, e talafeagai le manatu o le fofo saʻo o le faʻapulaʻaina lea o mea latou te faia. O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai ma meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 ina ia le tupu ai le suka, o le a matou taʻuina atu i lenei tusiga.

    O le maʻisuka o se maʻi faʻatuʻi ma matautia. O ia lea o le mafuaʻaga autu o le pipili o le toto, faʻapea foʻi ma osofaiga ma fatuga o fatu. O le faʻamaʻi e afaina ai totoga o le tino o le tino, e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le faamama masani o tatou tino - ate. Vaʻaia le vaʻai, talu ai o le maualuga o le suka e mafua ai le faʻavaeina o le glaucoma poʻo le vaʻaia.

    I le maʻisuka, o le pancreas o loʻo gasegase, o loʻo faʻavaivaia le kulūkose ma faʻasosaʻo ai le gataifale. E aafia ai le gaioiga o le ate.

    O le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e masani ona amata i le lotolotoi o le faʻaaogaina o le ava malosi, tapaa ma meaai le lelei, lea e oʻo atu ai i le oona tele. O mea taumafa ma mea inu malosi o le toxins e afaina ai foi elemene o le pancreas ma le ate - e tatau ona latou galulue i se auala e sili atu ona lelei. O le iʻuga, o loʻo i ai le faʻamamaina o nei totoga ma le faʻaleagaina o galuega a le tino atoa.

    O le gaʻo e fai ai le gasegase gaʻo, lea e fesoasoani i le atinaʻe o steatoosis, steatohepatitis, fibrosis ma le cirrhosis. O le tino e afaina tele ai hepatocytes, e le o le talaaga o se faiga o le le fiafia, e faasolosolo lava ona taitaiina atu ai i le cirrhosis.

    I le tulaga o lela o le hepatocyte, o le fibrous flesh is formed, e le mafai e le ate ona gaosia le gaʻo faaputuputu, o lea e tufatufa atu ai i totonu o faʻalapotopotoga uma. O le mea lea, o faʻalavelave faʻaleagaina e pei o le atherosclerosis, o le toto le mama i le fatu ma le faiʻai e tulai mai.

    I le ituaiga muamua o le maʻisuka (o le ituaiga o le insulin-dependent o le maʻi), e le mafai e le tagata gasegase ona faia e aunoa ma le inisalini tui.Inisalini o le hormone ona o le tele o glycogen e faʻaputu i le ate.

    Afai e te le faia togafitiga talafeagai, o le ate o le a amata ona faateleina le tele, lea o le a oʻo atu ai i le tiga. Ae pe a suʻesuʻeina i luga o le okeni, e le o maua ni faʻafitauli faʻapitoa. E taua le amataina o togafitiga i taimi talafeagai, ona toe foʻi lea o le ate i le masani. A le o lea, o le atinaʻeina o cirrhosis e mafai.

    O faʻamaʻi pipisi e faʻaali mai i latou ao latou alualu i luma, o le mea lea, i le taimi muamua, e leʻo taimi uma e mafai ona iloa ai le cirrhosis. Faailoga e aliali mai ina ua uma ona aʻafia i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le talo:

    • tofo o le oona pe a uma ona 'ai ma ao leʻi faia le taeao o le taeao muamua,
    • lagona o le vaivai ma le le fiafia pe a uma ona 'ai,
    • tiga i le itu taumatau i lalo o le pili,
    • gaʻo i totonu o le manava (afaina),
    • paʻu o le paʻu,
    • afu, faatasi ai ma le vomiting ma le vomia,
    • leai se mea e afaina ai le maʻi,
    • faateleina le le mautonu ma le moe i le ao,
    • le mautonu i le po
    • leai se manaʻo
    • lanu samasama o le paʻu ma mata o mata,
    • sitaili le masani ai o feces ma le vai urinary,
    • fulafula o vae.

    Mo le togafitiga ina ia i ai se taunuuga lelei, e tatau ona iloa le ulusosa o le ate i le amataga o le atinaʻe. Afai e gauai le maʻisuka i faailoga muamua i se taimi talafeagai, e mafai ona faasaʻo le faamaʻi ma toe faʻaleleia atoatoa le ate.

    Afai ua faatonuina oe e talafeagai le togafitiga o le antidiabetic, ia faaauau ona ave nei fualaau, ae ia mautinoa ia logoina lou endocrinologist e uiga i faafitauli o le ate. Masalo o le a ia pikiina isi laulau po o vailaʻau faʻaoga.

    Ina ia faʻaleleia le tele o le ate, o se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma se endocrinologist, o loʻo faʻamatalaina ai se vasega o hepatoprotectors. Latou te toe faʻafoʻisia ma faamama le okeni. O le tele lava o fualaau nei o Heptral, Essentiale, Hepa-Merz, Hepatofalk.

    O vailaʻau e iai le faʻasaʻoina ma tali leaga, o le mea lea o le filifiliga i luga o le faʻaaogaina e faia i tulaga taʻitasi, e fuafua i le faʻafitauli o le maʻi, uiga o le tino, ma le iai o pathologies.

    I le laasaga muamua o le cirrhosis, pe a naʻo le steatohepatitis poʻo le steatosis e maua, o fualaau e faʻavae i le ursodeoxycholic acid, mo se faʻataʻitaʻiga, Ursosan, o loʻo faʻatulagaina. E faʻamoemoe e puipuia leua o le ate mai le faʻaumatiaga, toe faʻafoʻi le tafe o le talo ma faʻamalo le afaina, faamama ma faʻamautuina le gaioiga o le okeni.

    E taua tele le ave o vailaʻau ma mineral complexes ma faʻaaogaina ai mea taumafa e tele meaʻai.

    O le maʻi suka e tatau ona pulea le maualuga o le suka i se tulaga tutoatasi ma i totonu o le fale suesue i le taimi o le togafitiga o le faamai. O se suʻesuʻega faʻapitoa o le toto ma le urine lea o le a mafai ai ona talia vave le solia o solitulafono i le ate ma isi totoga.

    Taʻi togafitiga o le maʻisuka

    O oloa autu mo sea ituaiga taumafataga o:

    • Soo se fualaau faisua ma susu susu e aunoa ma le aofia ai o falai,
    • O le areto a le aso ananafi (lanu paʻepaʻe poʻo le paʻu)
    • O le tao (e tatau lava ona le mafai) ma falaoa, aano o manu, iʻa po o apu,
    • Lafumanu mai meaʻai suamalie (palu, moa, lapiti, toka),
    • O le Kapisi e lalagaina pe pilaf ma ni meaʻai vela,
    • Sausage susu susu,
    • Laʻau fagotaina o ituaiga o leaniani,
    • Laʻu gaʻo susu gaʻo
    • E le mafai ona sili atu ma le tasi le fuamoa i le aso (o fuālaʻau pe fufulu),
    • O meaʻai uma ma pasta,
    • Laititi o le pata poo le suauʻu manogi,
    • Fualaau faisua (fou, kuka, palanikeke),
    • Fua
    • Seafood
    • Fualaau aina
    • Sweets (suamalie e leai ni sukalati, meli, suka, jam),
    • Tuna lapo pe compote, berry decoctions.

    Meaʻai mo toetoe lava o ipu uma e aofia ai le vaʻa.

    I soo se laasaga o le faamai, o oloa nei e tatau ona vavae ese mai le meaai:

    • Ava malosi i soo se ituaiga (aemaise lava mo tamaitai),
    • Soʻo se iʻa e falai, faʻafefe, faʻafefe pe faʻafefe,
    • Uluai vasega muamua i le gaʻo susu,
    • Faigamalaga fou (e aofia ai falaoa),
    • Laʻau vevela pe falai
    • O fualaau aina suamalie ma fualaʻau manogi (pepa, susulu, uila, moli, puʻamu, ma isi),
    • Fualaau faisua
    • O oloa gaosi susu e gaʻo,
    • Soo se mea ulaula,
    • Fua eseese o aano o manufasi ma meaola (recipes with grease including),
    • O faʻasalaga,
    • Taimi suamalie
    • Kefe malo malosi ma mea inu malulu,
    • Ice cream po o sukalati.

    O nei oloa, faapea foi ma soʻo se ipu na saunia mai ia i latou, e mafai ona mafua ai le afaina i le tino o le maʻi ma mafua ai le toe faʻaleagaina.

    O faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi e manaʻomia ai le fetuunaiga o le lisi e faʻatatau i le faʻafitauli o le maʻi. O le mea lea, i le tulaga o le cirrhosis taui, lea e manatu e sili ona lelei i totonu o fomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina ni meaʻai eseese e maua i le popo i luga o le lisi.

    O lea la, o oloa nei e fautuaina:

    • Laʻu susu gaʻo-susu ma susu,
    • Fuga papa
    • O iʻa e maualalo le gaʻo,
    • Oatmeal, buckwheat, millet.

    Aemaise lava o nei oloa o loʻo faʻaalia mo le gasegase o le alcohol-compensated. Latou te fesoasoani e faʻamalosia le faʻaaogaina o le ate ma faʻalautele le puipuiga a le tino.

    1. Faʻatasi ai ma le gasegase o le gasegase, o faʻamalotini mai le lisi o loʻo maʻi o le a aveesea atoa pe faaititia i le tapulaa pito i maualuga (e sili atu ma le 30 kalama i le aso). Talu ai o le gafatia o le ate e gaosia ai le porotini i lenei tulaga e matua faʻasaina.
    2. E le gata i lea, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o gaʻo i le taumafa a le tagata maʻi. Ma oi latou o totoe e tatau ona avea ma fua o laau. O sina vaega itiiti e mafai ona tuʻuina i gaʻo susu. O gaʻo meaʻai e matua vavae ese mai le lisi.
    3. Afai o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi e aliali mai i le tino o maʻi lesesese (manava, vomiting, faʻavae, leisa), e mafai ona faʻaitiitia le taumafaina o gaʻo mai le 90 kalama i le aso i le 30 kalama.
    4. O gasegase, i se isi itu, i le taumafa a se tagata maʻi i le cirrhosis o le ate e tatau ona le itiiti ifo i le 450 g. i le aso. O se tuusaunoaga o le cirrhosis o le ate e tetee atu i le talaaga o le oona lautele.
    5. Afai o le tagata maʻi e iai faʻamaoniga o le vevela i le ituaiga o edema poʻo le alu aʻe, o le faʻaaogaina o le vai ma le masima e mafai ma e tatau ona faʻaitiitia. E le gata i lea, e aoga le faia mo le leai o le palukala i le tino o le tagata maʻi e ala i le faailoaina o vine, fig, dates, ma paʻu i totonu o le taumafataga.
    6. Faʻasolosolo, o le faʻaaogaina o beets, prunes, kāloti, apricot, honey, kefir ma susu o le a talafeagai.
    7. I le tulaga o se tulaga ogaoga, o le tagata gasegase ua siitia atu i le malamalama o meaʻai gaʻo, fualaau aina ma fualaʻau, faapea foi ma le tele o le vai. Faatasi ai ma le faʻaleleia atili, e mafai ona e faʻapipiʻi sina kalu falaoʻo paʻu mama, moli mama, susu i le meaʻai.

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻalavelaveina ai le pancreas. O lenei tino e nafa ma le metabolism ma le kulupu o le kulūkose.

    O le faʻamaʻi e masani lava ona i ai se natura faʻatoʻatele, ae o loʻo i ai le tele o mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o lona atinaʻe. O lenei mea o le ava malosi, le lelei o taumafa, oona. O nei mea uma ua fai ma vaisu e mafai foi ona mafua ai le cirrhosis.

    O le mea lea, o le maʻisuka ma le cirrhosis o ni fesoʻotaʻiga vavalalata. Ae faʻapefea ona aafia le ate i le hyperglycemia tumau?

    O le faʻamaʻi tuʻuina atu o le faʻafitauli o le hepatic ua fautuaina e amata i le vave e mafai ai. O togafitiga faʻapitoa e le gata ina faʻaleleia atili, ae e oʻo lava i le faʻaitiitia o le ono tulai mai o faʻafitauli.

    O se taumafataga mo le cirrhosis ma le maʻisuka o se vaega o se aʻoaʻoga faʻaleleia. Meaʻai talafeagai e le gata ina faʻaleleia ai le tulaga o totoga i totonu, ae e iai foi se aafiaga lelei i le maualuga o le suka i le toto, faapea foi i luga o le faʻamalosia o le toto.

    O se tulafono taua e tatau ona mafaufauina e faatapulaaina le gaʻo ma le masima, ina ia maua e le tino mea uma e tatau ai e aunoa ma se afaina i le ate. E fautuaina e 'aina le lima i le ono taimi, vaevae vaega i se aofaiga tutusa. O meaai paleni paleni e faavae i le faʻaogaina o ituaiga meaai ma ipu:

    • ananafi po o se falaoa paʻepaʻe,
    • sisi kuka,
    • susu, fualaʻau fuamoa e aunoa ma le gaʻo,
    • sea ​​taumafa (lago),
    • fualaau aina (fou ma mamago),
    • O falaoa e leai ni meaʻai e tumu i apu, kusi, iʻa,
    • aano o manu e maualalo le gaʻo (pipi, povi, lapiti, moa),
    • pasta ma cereals,
    • fufuluina fualaau faisua,
    • o meaʻai gaosiga maualalo-gaʻo.

    E mafai foi ona faʻaaoga se vaega itiiti o nisi vaega o laʻau suamalie (jam, ae le kolati, meli). O meainu, pusa, fualaau aina ma lauti o le mea e faamuamua. E mafai ona aina fualaʻau ma le pata, ae i se vaega itiiti. E faatagaina e faʻaaoga le pilaf ma fufuluina le kapisi i ni meaʻai ma se fuamoa e 1 meaʻai i le aso.

    O le tautala i se maʻi suka i le taimi o le faʻaleagaina ma le atiina ae o tupua, faʻapea foʻi ma le fulafula, faʻalogo i le faʻaitiitia o masima ma vai. I le faʻaopoopoga, e tatau ona faʻaaogaina le faaletonu o le potassium e ala i le faailoaina o fualaau mamago (aso, laʻau, fig ma vine) i le lisi.

    Faatasi ai ma le malosi, susu, beets, honey, kefir, apricots ma kāloti o le a aoga. I le cirrhosis gaosi, fualaau faisua ma fualaau aina o loʻo faʻaalia. A maeʻa ona faʻalagolago le tulaga i sina meaʻai laitiiti, o le susu susu, susu susu ma igoa o susu ma le soula mama e faʻapipiʻiina i totonu o le taumafataga.

    O le mea moni, i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ma le cirrhosis, e tatau ona vave suia lau meaʻai. O a matou tusiga e ofoina atu ia te oe se meaʻai tulaga ese, faafetai lea e te faʻaumatia ai maʻi i le taimi sili ona puupuu.

    E le gata i lea, faʻafetai i se taumafataga faapitoa mo le togafitiga o le maʻisuka ma le cirrhosis, o le a le gata ina faaleleia ai lou soifua maloloina, ae e mafai foi ona galo le mamafa o le mamafa. Faitau atili e uiga i mataupu faavae o mea taumafa ma se fuainumera ma fuataga talafeagai, silasila i lalo.

    A o lei togafitia i le maʻisuka ma le cirrhosis ma se meaai, seʻi o tatou tilotilo i le mea, o le mea moni, o nei faʻamaʻi e aliali mai io tatou tino.

    Mafuaaga o le ate o le liverisis:

    • le i ai o faʻamaʻi pipisi poʻo siama,
    • inu tele
    • leai o ni polotini ma vitamini i totonu o le tino,
    • oona o vailaʻau faʻasaina o loʻo i ai i le tele o oloa,
    • faʻaaoga tele o fualaau
    • le i ai o maʻa i le gallbladder poʻo fatugaʻo,
    • le i ai o ni vailaau mama,
    • vailaʻau faʻapitoa,
    • afaina i le tino pe a uma le taotoga,
    • afaina o le auala o le biliary,
    • fatuga tofi tofi muamua
    • le i ai o "parasite" i totonu o le tino.

    E le gata i lea, o faʻamaʻi pipisi e pei o le hemochromatosis, maʻi Wilson-Konovalov, tyrosinosis, glycogenosis ma le le lava o alpha1-antitrypsin i le tino e fesoasoani i le atinaʻe o cirrhosis.

    O le taimi nei ua tatou liliu saʻo atu i le suʻesuʻega o mafuaʻaga talafeagai o le maʻisuka:

    • uiga faʻamaoni
    • taimi masani faigata
    • amio le taua
    • maʻi tumau o le pancreas, ate poʻo fatugaʻo,
    • gasegase le atoatoa
    • ogaoga maualuga
    • aveina ni hormones
    • faaitiitia le puipuiga
    • afaina.

    O le sini o togafitiga mo le cirrhosis o le ate, na atiina ae i le talaaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaitiitia poʻo le faʻavaivaia foi o mea e mafua ai le amataina o faʻamaʻi. I lea itu, e tatau ona lafoaʻi fualaau faasaina, faʻaitiitia le mamafa ole tino ma hyperlipidemia ma hyperglycemia faʻasaoina.

    I le taimi muamua, o togafitiga e fuafua i le faʻaitiitia o le mamafa e ala i le faʻateleina o le tino. O le mea lea, e ala i le faamalositino, e mafai ona e faateleina le maualuga o le inisalini e mafai ona gafatia ma faaitiitia ai le gase steatosis.

    Ae ui i lea, o le mamafa o le mamafa o le maʻisuka e faasaina. I le uma, o lenei mea e mafai ona saofagā i le atinaʻe o le necrosis, fibrosis poo le faʻaogaina o le lemu. O le togafitiga o ia faʻamaʻi e faia eseese. O le mea lea, o le vaiaso e mafai ona e le toe sili atu i le 1.5 kilokalama.

    E taua le manatuaina o le maʻisuka faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi e le tatau ona faʻaaogaina e tatau ona faʻaitiitia le fua o le inisalini. A uma mea uma, e faʻaititia le maualuga o le gaosia o le hormone ma le gluconeogenesis.Ae o tagata gasegase o loʻo i ai le gase o le ate, i se isi itu, atonu e manaʻomia ai nisi inisalini.

    Ina ia puipuia, faamama ma toe faʻaleleia sela, o le fomaʻi e masani lava ona faʻamatalaina ia hepatoprotectors. O nei vailaʻau e aofia ai Hepa-Merz, Essentiale, Hepatofalk ma le Heptral.

    I le tulaga o le steatohepatitis ma le steamosis, o loʻo faʻaalia i luga o vailaau ursodeoxycholic. O Ursosan e aofia ai fualaau mai lenei vaega, o loʻo i ai se puipuiga, faʻafefe-inflammatory aafiaga ma faʻamaonia le tafe o le talo. O le vitio i lenei tusiga o le a taʻu mai. pe mafai faapefea e le maʻisuka ona aafia ai le ate.

    O le mafuaʻaga o cholelithiasis o le faʻaleagaina o meaai e maua i gaʻo ma cholesterol. O le togafitiga o taumafa o se togafitiga lelei lelei. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i foliga o le taumafataga mo maa i le gallbladder ma le taumafataga pe a uma ona aveese.

    Faʻaaogaina o meaʻai

    Faatasi ai ma le cirrhosis o le ate, o le meaai e tatau ona atoatoa, o lona uiga, ia i ai uma le macro- ma micronutrients talafeagai i le tuufaatasiga:

    • protein (80 g),
    • gaʻo (80 g),
    • carbohydrates (350-400 g),
    • vitamini
    • elemene taua.

    O penefiti e maua ai le tino ma meafaitino - amino acids e aʻafia ai i le faiga o fausaga o mea, e aofia ai le faʻamaʻi. O meaai paleni e aofia ai meaai mai meaola uma (55%) ma fualaau faisua.

    O meaʻai gaʻo e mafua ai lagona o le atoatoa, faafaigofieina le faʻaaogaina o vitamini A, E, D, K.

    • O gaʻo manu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le pata, ma mea faʻatau e pei o le mamoe, puaa, ma le lafumanu o le a sili atu ona talafeagai le aveeseina e le mafai ona vaivai.
    • O suauu o le fualaʻau, lea e oʻo atu i le 30% o meaʻai uma i aso taʻitasi e faʻaumatia, mo se faʻataʻitaʻiga, sunflower, olive, sana (aemaise lava le faʻamautuina), faʻaleleia le faʻasolosolo o le talo ma le manava o le biliary, ma maua ai le aʻafiaga, maua le vitamini E i la latou tuufaatasiga, ma maua ai se aafiaga tele.

    Carbohydrates, e aofia ai faigofie digestible (e oʻo i le 20%), e tatau ona faʻaaoga i se aofaiga e faamalieina ai manaʻoga. O nei mea e mafai ona togiina i luga o fualaau 'aina ma fualaʻau, tiʻeli, fualaau aina suamalie mama, kofe faatasi ai ma le faaopoopoina o le susu, sugar, tea tipi ma le meli, lemoni, jam, meainu suamalie ma isi. E i ai meaʻai e gaosi ai le tele o taumafa i aso uma o taumafa.

    Vitamini ma minerale e tatau ona i ai i taimi uma i meaai mo le atoatoaga o le tino.

    O tagata maʻi e maua i le cirrhosis o le ate e faʻaalia i lo latou le lava, aemaise lava gaʻo gaʻo, ona o le gasegase o le tino ma le gasegase. O le meaai e tatau ona aofia ai antioxidants micronutrient (zinc, seleni).

    Faiga faaletino o meaai:

    • Volume. E tatau ona laʻititi se tasi o le 'auʻaunaga faʻasoifua maloloina, ma tuʻuina atu se faʻalaumalieina atoatoa.
    • Faʻaauau O le faifai pea o meaʻai o mea masani ia, na o ipu mai oloa vela ma fualaau faisua ua tumu i filo o meaʻai e faʻamamaina.
    • Lulu O le tau vevela o meaai e tatau ona faʻalelei. O le taumafa taumafa fautuaina e le itiiti ifo i le 15 ma e le silia le 60 tikeri Celsius.

    Toto mo le ate folasia - faʻatagaina oloa

    O le lisi mo le cirrhosis o le ate e aofia ai vaega nei e faʻatagaina mo le faʻaaoga:

    • oloa faʻatau falaoamata e faʻavae i luga o le saito ma / poʻo le falaoamata o le rai, faʻapea foʻi ma mea taumafa na faia mai, mago, o lona uiga, tao i ananafi,
    • soupeti na saunia i luga o le faavae o le fufuluina o susu mai fualaʻau, cereals, pasta, soupusu susu,
    • moa (moa, toso) e aunoa ma le gaʻo ma le paʻu, meaʻai mumu (lemu palu, vela, lapiti, mamoe),
    • paʻe paʻe (cod, pale, hake, pollock),
    • o le susu, kefir, bifidoc, sisi ("Adygea", cheese cheese, cheese cheese), cheese cheese,
    • fuamoa (e le sili atu ma le 1 yolk i le aso), o palatini i le faaogaina, ma isi mea, masini ua kuka vevela pe o se omeletiti,
    • cereals, pasta,
    • ituaiga eseese o fualaau faisua, fualaau aina ma vine, palapala maualalo, fualaau mama,
    • sweets e faavae i luga o le marmalade, jelini, lole, marshmallows, honey, candy chocolate, kuki oatmeal,
    • sauga na faʻaaoga e faʻaaoga ai susu, fualaʻau, fualaau aina,
    • mea manogi, mea manogi - dill, pasili, vanilla, cinnamon,
    • meainu - laititi tipi lauti, lea e mafai ona suamalie i suka, meli, lela susu susu, suamalie fou, suamalie, sipuni, decoctions, jelini.

    E le tatau ona faʻaaoga i le lisi

    Faʻatasi ai ma le gase cirrhosis, o mea nei e le tatau ona faʻaaoga i meaai:

    • i aso nei, falaoa fou faatoa tunu, palu falala, pancakes, donuts,
    • gaʻo fafaga o aano o aano o manufasi, iʻa, musika, pulou,
    • aano o manulele manu felelei - laʻau, kusi,
    • meaʻai gaʻo maualuga, faʻasologa,
    • puaa gaʻo, margarini mālū,
    • sausage, pate, keke,
    • gaʻo iʻa, oloa e faʻavae i luga (meaai faʻafelaʻau), ulaula, iʻa masima, caviar, moa, fusi, uʻamea,
    • sisi o meaʻai gaʻo maualuga (30% ma luga) ma faʻamaonia, faʻasaina, ulaula, ulaula, sisi,
    • fuamoa na kukaina e ala i le vela, tapunia ma le kuka,
    • leki (soya, lentils, pi, pi, chickpeas, peanuti),
    • sulugonny radishes, aniani, garlic, fualaau faisua, fualaau aina ma vine o le maualuga maualuga,
    • sukalati, kulimi, kulimi kulimi,
    • mea manogi o le sinapi, mea uliuli ma le mumu,
    • kofe uliuli, koko, vai inu vai.

    E fautuaina le faʻaititia o le faʻaaogaina o meaʻai gaosiga o meaʻai gaʻo maualuga (kulimi, susu gaʻo, susu susu).

    Faiga Faʻavae

    E tatau ona faʻagata le tele o le vevela o togafitiga o ipu, aua ua iloa o sea auala e kuka ai, e pei o le faʻavelaina, e fesoasoani i le faʻavaeina o gaʻo mea gaʻo o gaʻo oxidized e afaina ai le ate.

    Faaaoga fualaau mo le kukaina o meaai e ala i le kukaina pe tao i totonu o le ogaumu, i luga o le meaʻai, e seasea ona e kuka. E fautuaina e le pasi le falaoamata ma fualaʻau.

    Mafuaaga o le hepatitis i le maʻisuka

    E toetoe a le mafai ona maua le hepatitis i aso uma. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi mo le maʻisuka o se faʻamaʻi pipisi e ala i le toto o se isi tagata - faʻamago pe fou -.

    i le taimi o manipulations ma suauʻu mo le faʻaofiina o le inisalini i le falemaʻi. O le siama e ola i le vevela vevela mai le 4 aso i le vaiaso.

    I le tele o tulaga, o loʻo i ai le maʻisuka e ono le mafai ona faia e aunoa ma le iniseti (ituaiga 1 hypoglycemia). E le gata i lea, o le tele o siama - faʻamaʻi - e nonofo faʻatasi i le tino o le tagata.

    E le gata i lea, o le maʻi o le maʻisuka B, C, D, ma le maʻisuka e masani ona tele (e oo atu i le 10) nai lo isi.

    Tulafono mo le saunia o se togafitiga togafitiga mo tagata mamaʻi i totonu o le laasaga laititi

    O taimi faigata i le soifuaga o tagata gasegase ma le hepatitis C e avea ma taimi e sili atu ona faigata i le maʻi. I taimi faapena, ua tuʻuina atu ia i latou se taumafataga filemu faapitoa Nu. 5A.

    O lenei faiga meaai e faʻaititia i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o mea gaʻo (e le sili atu ma le 70 kalama i le aso) ma masima (e le silia le 7 kalama i le aso). O le protein protein i aso uma e 80 kalama, ma le carbohydrate - 350.

    O le aofaʻi o le kalori e le sili atu i le 2400-2500 calories i le aso.

    O le taumafataga Numera 5A o lona uiga o meaʻai paleni i luga o se faʻataʻatiaga manino. O meaai uma e sili ona lelei pe a kuka i le auala masani. E tatau ona faʻamamaina i se tulaga mamae, faʻapipiʻi masini. I le taimi o le taumafataga, e tatau ona e inuina vai ma meainu i luga o se natura masani: suamalie fou, patipati, tilo, fualaau suamalie. E mafai ona faʻaaoga ma le faʻamalolo o le hepatitis:

    • soupe e faʻavae i luga o fualaʻau, pata,
    • buckwheat, rice, oatmeal,
    • meaʻai gaʻo susu-gaʻo: kefir, cheese cheese, yogurt,
    • fualaau faisua - kuka ma faʻafefiloi,
    • vine, fualaau aina (e le o le acidic).

    E faʻasaina le faʻaaogaina ma le faʻavavevave o le hepatitis:

    • iʻa malosi, aano o manufasi,
    • suamalie, kuka, mea ulaula,
    • gaʻo gaʻo
    • meaai gaʻo susu
    • suauu
    • taoina, tao tao,
    • malosi lauti, kofe,
    • mea manogi,
    • ava malosi
    • garlic, sukani, radisa, radisa,
    • sipuni.


    Faatasi ai ma le amataga o le taufaasese, o le galuega o le ate ua matua faaleagaina. Ona o le maliu tele o le tino, ua le toe totoina e le okeni le galuega autu, ma toxins e ulufale atu i le tino, ua tupu ai faafitauli.

    O meaai faʻatasi ma le cirrhosis o le ate ma le ascites e manaʻomia ai le faʻaaogaina atoatoa o protein mai le taumafa i aso uma, e matua faʻasaina lava le masima. O le faateleina o le amonia i totonu o le tino o le tino e mafua ai se faʻalavelave matuia - faʻamaʻi faʻamaʻi.

    O le faʻamaʻoina o meaʻai mo le cirrhosis ma le maʻisuka e manaʻomia ai le mataʻituina e le aunoa. Faʻaititia o meaʻai gaʻo i luga o le lisi e mafai ona faʻateleina ai le ala o le maʻi faʻamaʻi. Lagolagoina o se tagata maʻi i le maʻisuka e manaʻomia ai se fua faʻatatau o le gaʻo gaʻo.

    I le alu aʻe, e manaʻomia ona faʻapulaʻa le tafe o vai i le tino. Lapatai o le manava o se faailoga o le maualuga o le mamafa i le tino oona. O le tele o vai o le a tuleia i totonu o le manava o le manava, faateleina le atuatuvale. Faʻasologa o mea taumafa ma le cirrhosis o le ate ma luga o meaʻai nutimomoia o le filifiliga lelei lea mo ni faʻafitauli.

    Le malosi o le maʻisuka i luga o le atinaʻeina o gase

    Muamua, o le tele o le taumafaina o meaʻai gaʻo e aʻafia ai e le gata o le pancreas, ae o le ate foi.

    O nei tino ua faamalosia e galulue malosi, pe a mavae se taimi latou te faamuta ai le taulimaina o la latou galuega, ua faaitiitia a latou punaoa.

    O le mea sili e afaina ai o le kulukose, lea e le o faʻamalosia atoa. O gaʻo gaʻo e leʻi puipuia e liua i gaʻo, ma o le taamilosaga e toe faʻafia ona fai.

    O le tele o gaʻo e mafua ai le atinaʻeina o le gasegase mama. O le ate e alu i vaega nei o le togafitiga:

    O le faaputuga o le gaʻo i le ate e mafua ai le faʻaumatia o le hepatocytes ma, i sina taimi, i le atinaʻeina o le mumū. E mafua ona o le gaioiga o le cholesterol, maualuga ma le maualalo o lipoproteins, triglycerides.

    O lo latou faaputuputuina i kuki e taua o le steatosis, ma o le mea e le afaina ai ona o le aafia i nei mea e taua o le steatohepatitis.

    Ona amata lea ona suia le hepatocytes ua afaina i mea filogia, ona tupu ai lea o le ate cirrhosis.

    Ona o le mea moni o gaʻo e faʻaputuina ma e le o faʻamalosia atoa i totonu o le ate, ua tufatufaina i le tino atoa. O lenei mea e oʻo atu ai i le atherosclerosis - o le tuʻuina atu o le cholesterol i totonu o toto toto, toto le faʻavaivaia i le fatu, faiʻai.

    O osofaiga o le fatu ma le taʻavale e mafai ona atiaʻe. E le gata i lea, o gaʻo e oʻo atu i totonu o le pancreas, lea e fesoasoani i le alualu i luma o le maʻisuka.

    O nei mea uma e tutupu pe a leai se togafitiga talafeagai mo le maʻisuka.

    A e mulimuli i se taumafataga, ave le vailaʻau o le suka poʻo le inisalini, pe afai e manaʻomia, ia tausisia le laʻititi ifo o le tulaga o le gaioiga faaletino, e mafai e le tagata maʻi ona ola mo se taimi umi e aunoa ma ni faʻafitauli.

    Recipes for chronic and chronic hepatitis C

    O recipes mo le sauniaina o ipu mai meaai Numera 5 ma le No. 5A e iloga i le faigofie o sauniuniga ma le maua o mea taua. Leai o le meaai mo le hepatitis C e lelei, nutimomoia, latou te saofagā i le vave faʻaleleia pe a uma le faʻamalolo o le hepatitis. Matou te ofoina atu ni fualaʻau taumafa o le a 'aina ma oe e pele ia te oe ma le fiafia.

    Pulu falala suamalie

    • karite - 90 g
    • kāloti - 150 g
    • pateta - 0.3 kilokalama
    • kulimi mumu - 90 g,
    • pata - 20 g,
    • greens - 30 g.

    1. Filifili, fufulu le karite, kuka mo le tolu itula.
    2. Otioti kokoti ma pateta, kuka seia suamalie.
    3. Faʻaopopo meaʻai i fualaau faisua, masima.
    4. Tuu le kulimi kulimi ma le pata i totonu o le sua ua maeʻa.
    5. Faʻasusu le kuka i vao.

    Milu noodle soup

    • falaoamata - 0.2 kilokalama
    • fuamoa - 1 fasi pepa,
    • pata - 20 g,
    • suka - 2 tbsp.,
    • susu - 0.4 l.
    1. Faʻaopopo le vai (10 kalama) i le falaoamata, fuamoa - faʻafefiloi mea e faʻaaogaina, uʻu le paluga.
    2. Faʻasolo, matutu, tipi i ni faʻala.
    3. Salu i le vai inu mo le 10 minute.
    4. Liligi le puaa ua maeʻa i le susu, faaopoopo le pata.

    Laʻau tipi

    • aano o manufasi (lafumanu e maualalo le gaʻo) - 400 g,
    • falaoa paʻepaʻe - 60 g
    • pata - o se sipuni sipuni,
    • masima o se tamai pine
    • vai - 15 g.

    Meaʻai mo le kukaina o le taumafataga Nu 5 e faigofie, faʻapea foʻi ma le maua o meaʻai. O le tele o ia mea e kuka i le kukaina masani, faʻamalosi, taʻavale poʻo le tao.

    Faʻailoga lautele mo meaai ma le cirrhosis

    I mea uma lava, e fautuaina tagata gase e inu: vai mamā e aunoa ma le kesi ma mea suamalie, teas i laʻau lauti vaivai, teuteuga o fualaau aina fou ma fualaau aina, faʻasolo (sili atu pe a leai se suka, ae faʻatagaina i luga o fautuaga a se fomaʻi). O le inu e tatau ona fai i ni atopaʻu laʻititi, ina ia le taofia ai le vai i le tino ma faʻatagaina le ate ma fatuga e aveese ai ma le saogalemu. Mai oloa autu, e mafai ona tatou iloa:

    • Paʻu paʻepaʻe ma papae.
    • E le faia cookies mai le paluga pata.
    • Jam ma le meli (naʻo le maeʻa ona talanoaina le faʻaaogaina ma le tele ma se fomaʻi).
    • Fugalaau, puddings ma fualaau suamalie.

    O le taumafataga mo le cirrhosis o le ate e tatau ona mataituina lelei, o loʻo taʻu mai po o fea meaai e mafai ona faʻaumatia ae leai. Manatua o soʻo se ituaiga o le faʻamaʻi, e matua faasaina ona faʻaaoga le masima ma soʻo se ava malosi, e oʻo lava i laʻititi laʻititi.

    Na o le pau lava o meaʻai e tatau ona mulimulitaia mo se taimi umi. I le avea ai o se tulafono, o le taumafa e umi ni nai masina. Ina ia ausia taunuʻuga e manaʻomia, e tatau ona e pipii atu i se meaʻai maloloina mo se taimi umi.

    O lenei taumafataga e leai se faʻamaʻi, ae e le o lona uiga e mafai e le tagata maʻi ona faatonuina se meaʻai mo ia lava. E tatau muamua ona ia faafesootai se fomaʻi: o isi lisi teuteuga e mafai.

    Lisi o le laulau meaai 5

    I le cirrhosis, o se laulau fualaau maloloina 5 e tusa ai ma le tala a Pevzner, lea, faatasi ai ma le inuina o fualaau, fesoasoani e toe faʻafoʻi le fausaga o ate ma le faʻagesegeseina o le totoina o le okeni i le lumanaʻi.

    O mataupu faavae o taumafa 5 mo le cirrhosis:

    • O se paleni paleni taumafa, e aofia ai pulu (90 kalama i le aso), gaʻo (90 kalama i le aso) ma gaʻo (350 gm).
    • Faʻasologa o mea taumafa. E tatau ona e 'ai faʻatasi ma le cirrhosis o le ate i taimi uma, a itiiti ifo ma le 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti,
    • O le aofaʻiga o mea taumafa e 'ai i le aso e le sili atu i le 3 kilokalama po o le 2800 kcal,
    • O lapisi faʻatasi ma le cirrhosis o le ate e tatau ona faʻaaogaina i na o se foliga mafanafana. Meaʻai mālūlū ma le malulu e le aofia i le taumafataga,
    • Meaʻai e le tatau ona mausali. E tatau ona pasi le aano i se mea e teu ai manu, ona kuka ai lea o ipu. O Porridge ma pateta pateta e tatau ona faʻafefe i vai poʻo susu.
    • E le aofia ai le kuka. O lapisi e mafai ona kuka, uʻu, salu, e le masani ona taoina.
    • Fualaau faisua (e le aofia ai kāloti, kapisi, kukama ma tamato) e tatau
    • Fua i le taimi o le taumafataga mo le cirrhosis o le ate o loʻo faʻaaogaina na o le susunuina ma e le sili atu ma le 1 le aso i le aso. A faia le omeleti, e na o le protein e faʻaaogaina.
    • Ole aofaiga ole masima e tatau ona faʻaititia i le 8 kalama i le aso.
    • O le 'aiga o le afiafi e tatau ona maualalo le kalori i taimi o taumafa ma le cirrhosis. A o leʻi alu i le moega, e mafai ona inu se ipu susu o le susu susu (kefir, susu susu, yogurt).
    • I le gasologa o le aso e tatau ona e inuina le tele o vai, ia le itiiti ifo i le 2 lita o vai mama e aunoa ma le kesi. Faʻatagaina: decoctions o vine ma laau, vaivai teas, jelini, fualaau aina.

    Pe a tofia

    O se taumafa mo le cirrhosis ma le ascites (o se faʻamaʻi e maua ai le suavai i totonu o le manava o le manava) o lona uiga o se tapulaa i le taumafataga o le masima ma le vai. E fautuaina e vavaeeseina atoa le masima mai au mea taumafa, ma faʻaititia le aofaʻi o le suavai faʻaaoga i le 1 lita i le aso.

    Faʻatasi ai ma le biliary cirrhosis o le ate (o se faʻamaʻi ua leva ona maua), ua fautuaina e usitai i le soifua maloloina o le laulau Numera 5 e tusa ai ma M. I. Pevzner. E tatau ona iai faʻamalosi ma gaʻo meaʻai i le taumafataga, ma le tele o le gaʻo gaʻo e faʻaititia e 30%. O le kalori o meaʻai i aso taitasi mo le cirrhosis e tatau ona eseese i le va o le 2500 - 3000 Kcal.

    Faʻatasi ai ma le cirrhosis o le ate i le laasaga o le taupulepulega, o soliga e tupu i le tuuʻesea o le amonia. Faatasi ai ma lenei faamai, o le meaai meaai ua matua faaitiitia ai le faaaogaina o le protein i le 20 kalama i le aso. Afai mo se taimi umi mulimuli i togafitiga faafomaʻi Meaʻai 5 e tusa ai ma le Pevzner e leai ni uiga lelei, o lona uiga e tatau ona faʻatoʻa aveese atoatoa oloa mai le suka mai le meaai.

    O le taumafataga i le cirrhosis ma le hepatitis C e paleni i se auala e tatau ona 1: 1: 4 le fua o proteins, gaʻo ma gaʻo. 60% o le faʻaaogaina o le protein i aso taitasi e tatau ona faia i manu. 20% o le aofaʻi o le gaʻo ua tuʻuina atu i fualaau faisua, e aofia ai gaʻo susu gaʻo.

    O taumafa mo le cirrhosis ma le maʻisuka na mafua ai le le atoatoa mai le taumafataga o le suka, e taliaina i le soifua maloloina o mea taumafa Numera 5. O mea taumafa e tatau ona paleni ma fuafua i le taofi o le alualu i luma o le faamai.

    E taua tele le mulimuli i le taumafataga Ripoti Numera 5 mo le cirrhosis o le ate i fafine, talu ai o le faʻafitauli o le faʻafeusuaiga saʻo e ese mai i tamaloloa ma e masani ona faia i se tulaga sili ona leaga.

    Faasaoina ma Faasaina oloa

    Meaʻai 5 mo le cirrhosis - meaʻai ua faatagaina:

    • Meaʻai maualalalo (lapiti, povi, vela),
    • O ituaiga o meaola vaivai e maualalo le gaʻo (toso, moa),
    • Laʻau e maualalo le gaʻo (hake, pike, pollock, crucp carp),
    • Meaʻai gaʻo ma susu (susu e leʻi faʻasaina, cheese cheese, kefir, kirimoa oona),
    • Fualaau faisua (zucchini, pateta, cucumama, tamato, kāloti),
    • Palu falaoa (rye, fatu atoa),
    • Palu pasila kulimi,
    • Fua ma fua,
    • Cereals ma cereals
    • Fua (e le silia le 1 pc i le aso),
    • Marmalade, jam, pasille,
    • Suga
    • Tasi (e le silia le 7-8 lemu i le aso).

    A oʻo ina tupu mai le cirrhosis, o le taumafataga e aofia ai le faʻaaogaina o falaoa fou, masima, aano o manu ma le maualuga o mea e gaʻo, meaʻai, sausage, borscht, susu e maua mai aano o manu po o iʻa. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e 'ai moa ma lapiti lapiti. O isi vaega o le taumafataga e aofia ai:

    1. Palu falaoa e fai ai moa,
    2. Faʻaaoga na o le masusu o soupeti
    3. Fafagaina o iʻa e kuka i totonu o se faletua e lua.

    E le manaomia le aofia ai oloa gaosi susu, vevela vevela ma le sima, legumes, kapisi, sorrel, radishes, garlic, mushrooms, aniani, lapisi i le taumafataga.

    O meaai lelei ma le tausisia ma le mausali o le taumafa i togafitiga o le hepatitis, faapea foi i le taimi o le faamagaloga, e taua tele le aveesea o faailoga o le faamai. Afai e te le mulimuli i se meaʻai, o le a faigata ona faʻaliliu le hepatitis i le tulaga o le faʻamagaloga. O a mataupu faavae o taumafa talafeagai mo le hepatitis C ma le cirrhosis, matamata i le vitio.

    Afai e maʻi le maʻi mai le hepatitis C mo le tele o tausaga, ona tatau lea ona matua faʻamautuina ana meaai. O le tele o ipu e tatau ona lafoaʻi, ma o nisi e tatau ona faʻamalosi i luga o le lisi.

    Vaega o le taumafataga mo le hepatitis masani masani C:

    1. Lavea mai le susu o loʻo faʻatagaina i le taumafa a se tagata maʻi i le fiva samasama C, e sili ona aoga le 'ai o pusi sipuni pe naʻo le siʻisi sisi.
    2. Ia mautinoa ia aofia ai ni pata i le susu po o le vai faatasi ai ma le faaopoopoina o fualaau mama ma fatu i le taumafataga.
    3. O lapisi e aofia ai fuamoa e tatau ona faʻatapulaʻa i meaʻai. Aua le sili atu i le tasi le omeletine omelet i le aso. O fuamoa vela e le fautuaina.
    4. E mafai ona pasi le pasta, ae tatau ona faaopoopo i ai ia salamata fuamoa poo le isalaelu caviar.
    5. E aoga tele le taoina o falalaʻau ile ogaumu.
    6. E mafai ona faʻatagaina fatuga ma tiʻeli mai fua o le vaitau.
    7. O se taʻaloga autu tele o le a avea ma 'otiʻaiga o meaʻai papaʻe.
    8. O talo e tatau ona filifilia vegetarian, e faʻavae i luga o le suka.
    9. E le mafai ona faʻatagaina ni sausago e leai ni gaʻo, e pei o le Doctor, faapea foi ma le sipuni.
    10. O gaʻo iʻa o le a aoga pe a fai e te filifilia iʻa e maualalo le gaʻo: cod, pike, carp, ma isi.

    O le teenaina o le vaitaimi o togafitiga e mai i laʻau manogi, vela, radishes, garlic ma aniani. O aʻafiaga o nei oloa e aʻafia ai aʻafiaga o le ate.Aloese mai apu lanumeamata ma fualaau e le o ola. O fusi falaoa ma sisi uliuli e matua faʻasaina mo tagata mamaʻi e maua i le hepatitis C. Cream keke, keke, sukalati, ma lole suka e faʻasaina foi. O maʻi e maua i le hepatitis C e faigata tele ona sao mai i vaega ogaoga o le maʻi. Mo lenei vaitau, ua tuʻuina atu ia i latou se taumafataga faapitoa - ua atiaʻe e fomaʻi ma mea taumafa o le soifua maloloina nutrition 5. Faatasi ai ma lenei taumafataga, ua maitauina lelei se togafitiga o togafitiga, o gasegase e alu ese mai le gasegase o le hepatitis C mo le faamagaloga.

    O mataupu faavae o le taumafataga:

    • E faʻaititia le taumafa eletise (e le silia le 70 kalama i le aso).
    • E faʻaititia le taumafa suamalie (e le silia ma le 7-8 le kalama i le aso).
    • O meaai i aso uma o le polotini e 80 kalama.
    • O meaai gaʻo gaʻo e 350 kalama.
    • Calories i le aso e le sili atu i le 2400-2500 calories.

    I le tausisia o le taumafataga Nu 5 mo le hepatitis C, e taua le malamalama e sili atu mo le tagata maʻi ona taumafa itiiti, ae tele taimi. O le mea lea, e tatau ona nutimomoia meaʻai. E tatau foi ona e atiaʻe se taimi manino o le taeao, le aoauli ma le aiga o le afiafi. O meaai uma e tatau ona uʻu pe kuka i le auala masani, faʻapea foi ma le masini e faʻafeiloaʻi ai i se tulaga mamae.

    O ipu autu o taumafataga Nu. 5: suamalie fualaʻau, cereals, fualaau faisua. Mai mea inu na mafai ona faatagaina le jelini, fualaau aina suamalie, sua suamalie fou.

    Ua atiaʻe e le 'au' aina 'aina le matelaina o le hepatitis C mo aso uma o le vaiaso. I totonu o ona anotusi, o le meaai meaai numera 5 e talitutusa ma le tino o meaʻai o tagata e maua i le maʻisuka ma le pancreatitis.


    O le a le meaai mo le porohita e fesoasoani e taulima ai le faʻamaʻi - o se fesili e fiafia i ai tagata e popole i lo latou soifua maloloina. O le numera numera 5, na tuufaatasia e Dr. Pevzner, ua manatu e sili ona talafeagai mo tagata mamaʻi o loo i ai togafitiga o le ate ma le biliary tract.

    O le taumafa 5 e faatapulaa ai le taumafaina e tagata gasegase o mea taumafa e maualuga i le cholesterol ma gaʻo, ae i le taimi lava e tasi e maua ai le tele o le kalori mo le malosi o le gataifale. O le vaega autu o le taumafa e aofia ai fualaau faisua ma fualaau faisua, o meaai falai ua matua faasaina.

    O faʻamaʻi e faʻaaoga ai le taumafa 5:

    • Faʻatasi ma le hepatitis C ma le B i le maeʻa ai o se taimi umi.
    • Faʻasoga taimi o le gallbladder.
    • Faʻaleagaina o le ate.
    • Faʻasologa o le gaʻo
    • Tuai cholecystocholangitis.
    • Faʻatasi ai ma le faʻavaeina o maa i totonu o le auala o le biliary.

    O le sini o le taumafa mo le ate ma le hepatitis o le ate o le faaitiitia lea o le avega i totoga ma toe faʻafouina ai le gaioiga o le biliary. O le suamalie mai meaai e maua i le faateleina o le gaʻo i le meaʻai.

    I le aotelega, e lua ituaiga o le faʻamaʻi: totogi ma taufaasese. O i latou taʻitasi e aofia ai se auala faapitoa i togafitiga ma se lisi maʻoti.

    Faʻamālōlōina le gasegase, e manaʻomia e le tagata maʻi le maualuga o le protein mai meaʻai. O lenei enzyme o loʻo aofia ai amino acids ma filifili - o vaega e fesoasoani e toe faʻaleleia ai le ate, faʻaleleia lona aoga.

    Meaʻai maualuga meaʻai e mafai ma e tatau ona 'ai:

    • Curd.
    • Miliki ma lefir.
    • Lafumanu.
    • O iʻa e maualalo le gaʻo, iʻa.
    • Millet, oatmeal ma buckwheat.
    • Egg White

    O i latou uma lava e sili ona taua pe afai o le cirrhosis ua atiae e faasaga i le talaaga o se taumafa atoatoa, e masani ona mafua ona o le ava malosi. Ae peitai, o nei oloa e mafai ona 'aina i le fomu e togafitia i le vai ma le uila (sei vagana ai lefirfisi ma le kusi cheese). Meaʻai mo le cirrhosis e tatau ona masani.

    Greens e aoga tele mo maʻi o le ate, ae o radishes, radishes, garlic ma aniani o le a le aofia ai i le taumafataga, ona o aʻafiaga o loʻo i totonu o nei laau e afaina ai le toe faʻaleleia o le gaioiga. E le gata i lea, o le kālati, susulu ma aniani e faʻaleagaina ai le mea oona, ma mafua ai ona galue malosi le ate.

    Faʻasolosolo ile gasegase, e tatau ona faaitiitia le protein i le meaai. Faatasi ai ma le masani masani o le faamaʻi, ua faatagaina i latou e faʻaumatia le 20-30 kalama o le protein i le aso. Afai, faatasi ai ma se lisi, e le lelei le tulaga, e tatau ona faʻaumatia atoa le protein.

    O le faʻaogaina o foliga o le le mafaia lea o le ate ona faʻafefe le amonia, i le tulaga, e pei ona i ai i le tulaga muamua, o le protein e gata. O le taumafataga mo le cirrhosis o lenei pepa e maua ai le faʻasaina o oloa e pei o aano o manu, susu, fuamoa.

    Fats i lenei pepa e faʻatapulaʻa (e oʻo i le 90 kalama i le aso). E tatau ona avea ma fualaau toto.

    E mafai ona e 'ai fualaau faisua, ae ia mautinoa ia aofia ai i le lisi:

    O nei oloa e le tuʻuina se avega tele i le ate, fesoasoani e aveesea toxins mai le tino ma faʻamamaina. Faʻasolosolo ile gasegase, e matua faʻasaina le 'ai o aniani, kalaka ma le susulu.

    O le fuafuaga o taumafa mo lenei faʻamaʻi e faʻavae i mataupu faavae e fa.

    1. Le faavae. E tatau ona aofia ai vailaʻau faʻamalosi (gaosiga, pasta mai le saito o le saito, fualaau faisua), lea e tuʻuina atu uma lava manaʻoga malosi o le tino.
    2. Puipuia O penefiti o mea autu ia e fausia mo suauu uma o le tino o le tagata, o lea e manaomia ai le faʻamalosia i le aso ia le itiiti ifo i le 1 g / kg o le mamafa o le tino. Na o le pau lava le mea o le taumafa mo le gasegase i le laasaga o le taupulepulega, iinei o le aofaiga o le polotini ma le masima e faatapulaa i le faatulagaina lelei.
    3. Auala. Taumafa vaevaega, fesoasoani e tatau ona laiti. O meaai e tatau ona mafanafana, sili atu le malulu poʻo mea vevela e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaititia. E sili ona lelei le vaevaeina o taumafa i aso uma i le lima i le ono taumafataga - tolu sili ma le lua i le tolu taumafataga.
    4. Fia. I le faaopoopo atu i meaʻai, inu tele o mea taua. E fautuaina e faʻaalu pe tusa o le 1.5-2 lita o le vai mama, mea e teuteu ai lauʻau, fualaau suamalie i aso taitasi. Ae peitai, o se taumafataga ma le ogaoga o le gase o le ate ma le ascits e tatau ona i ai tapulaa masani (e le silia le 1 lita i le aso).

    O meaai e le na o se lisi o meaai e mafai ona e 'aʻai ma e te le faia. O le tausisia o le taumafataga e faavae i luga o le faʻatinoina o nisi fautuaga na fautuaina mai e le fomaʻi i le pulega o taumafa ma mea taumafa, o uiga o sauniuniga o meaʻai, o le tele ma le tuufaatasiga.

    O le mafai ona usitaia nei tulafono o le a avea o se "togafiti", ma maua ai le lelei o aafiaga nei:

    • tausisia le paleni malosi
    • tuʻuina atu meafaitino fale,
    • e aunoa ma le faia o ni faʻafitauli faʻapitoa i le galuega a le okeni mafatia.

    Hepatitis o se mumu o le ate. E mafai ona faʻalavelave ma tumau.

    1. O le meaʻai e faʻasalaga, 4-5 taimi i le aso.

    - falaoa falai ma malulu.

    - mushroom, iʻa, aano o aano o manu.

    - totoga i totonu o manu, ate o iʻa.

    - yolks o loʻo aofia ai le cholesterol (faʻatasi ai ma le hepatitis, o le cholesterol metabolism e faʻaleagaina).

    - lafumanu, puaa, gaʻo mutton, kulimi, e mafua ai le tuʻuina o gaʻo i le ate.

    - sela, meaʻai, asparagus e aofia ai le oxalic acid.

    - ava malosi, vaʻavaʻai, ulaula ulaula, meaʻai suamalie.

    - radish, garlic, chives, faʻafefe o le ate.

    3. I le taumafataga mo le hepatitis, e taua tele le aofia ai o oloa e aofia ai lipotropic mea e puipuia ai le ate o le ate (cheese cheese, leanua o iʻa ma iʻa, oatmeal, buckwheat), vitamini A, lea e faaleleia ai le galuega o le ate.

    O meaai mo le hepatitis e faalagolago i le tulaga o le maʻi.

    I le gasegase o le hepatitis, o le taumafa Numera 5a o loʻo faʻatulagaina, o le tulaga autu o le kuka ma le gaosiga o mea taumafa i totonu o masini.

    O le taumafa Numera 5a ua faatonuina mo le 2-6 vaiaso.

    O se taumafataga mo le atepatitis matala e tatau ona maua ai le filemu o le ate ma le faʻaogaina o totoga o meaola (masini ma vailaʻau).

    I le taumafataga Numera 5a, o le tele o le gaʻo e faʻatapulaʻa i le 70-75g, ma le aofaiga o protein ma gaʻo gaʻo o loʻo totoe i totonu o le faʻavae masani, o le tele o le suavai saoloto e faʻapupulaina i le 2-2.5 l, o meaʻai e fautuaina e faʻaaoga soo, i ni vaega laiti.

    I le fiva siama ogaoga, o aso anapogi e pei ona faatonuina: kusi-kefir, fualaau, suka-compote.

    Taumafa mo le faʻasoa o le hepatitis ma isi mea e sili atu ...

    A maeʻa le 3-6 vaiaso, i le leai o ni faʻafitauli, o le a faʻatulagaina se gasegase o le taumafataga Nu.5, lea e tatau ona mulimulitaia mo le 6-12 masina.

    I le hepatitis tumau, o le taumafa Numera 5 ua faʻataʻitaʻiina, lea e faʻatagaina ai oloa tutusa e pei o taumafa Numera 5a, e le faʻamamaina meaai, sei vagana ai vela vevela ma fualaau faisua o loʻo i ai fiva felanulanuaʻi, ma faaopoopo atu i le kuka, e mafai ona kuka i meaai i le fala.

    Taumafa mo le hepatitis masani masani ma fua ...

    Faʻamatalaga tele o le hepatitis masani, o le taumafa Numera 5a o loʻo faʻaalia.

    - suauu fualaau suamalie ma pata, susu, fualaau aina, borscht vegetarian,

    meaʻai e leʻo gaʻo, iʻa,

    - e oo atu i le 1 lekiki i le aso,

    - eseese fualaʻau (gaioiga e faalagolago i le taumafataga), sei vagana ai ua le aofia ai,

    - eseese suamalie suamalie ma vine, fualaau suamalie, suamalie, tiʻeli,

    - suauu manogi suamalie ma suamalie,

    Lalo o fualaʻau ua fautuaina e tagata tausi meaʻai mo se taumafataga mo le hepatitis gasegase ma le tumau.

    Soupeti Lisi mai falaoamata Lasaga mai aano o manu ma moa

    Sapalai Laʻau Laʻau Vaʻaia iʻa ma iʻa

    Sauga Laei mai le siʻusiʻi kulumu ma fuamoa Masusu, sipuni

    Maʻisuka ma le gaʻo susu

    Vyalov Sergey Sergeevich
    PhD i Matata Faʻafomai,
    Falemai Faʻasao i Europa
    gastroenterologist-hepatologist o le Falemai a Europa i Europa,
    Sui o le American Gastroenterological Association (AGA),
    Sui Usufono o le Sosaiete a Europa mo le Suesueina o le Hulu (EASL),
    Sui o le Rusia Gastroenterological Association (RGA),
    Sui o le Sosaiete Rusia mo le Suesueina o le Hulu (ROPIP).

    O le a le maʻisuka?

    Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Leviron Duo mo togafitiga o le ate. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi e fesootaʻi ma le solia o se tasi o galuega a le pancreas, o le tulafono faatonutonu o le maualuga o le suka (glucose) i totonu o le toto. O le tulaga lenei pe afai e le mafai e le pancreas ma tulafono faatonutonu ona natia e le mafai ona taulimaina le avega ua faaee atu ia i latou.

    O le a le mea e faia e le pancreas i le tino?

    O le pancreas e lua vaega o loʻo i totonu o le isi. O se tasi o vaega tatou te iloa sili atu o loʻo i ai se galuega faʻafefete. Na te faʻamalamalamaina vailaʻau eseese - o enzymes lea e faʻamalamalama muamua gaʻo ma gaʻo. O le solia o lenei galuega o le pancreas, faatasi ai ma lona mumū ma se faaitiitia i le gaosiga o enzymes, ua taʻua o le pancreatitis. O se gasegase ma tumau. Ae ui i lea, i le tulaga o le maʻisuka, e leai se aoga ia i matou.

    O le isi vaega o le pancreas, o loʻo i ai i foliga o tamaʻitaʻi e taʻua o motu o Langerhans, faʻasaʻo se numera tele o tulafono faatonutonu -moni. O nisi o nei hormones e nafa ma le tuputupu ae ma le atinaega o le tino ma e sili atu le taua i se talavou. O le isi vaega o hormones, o le mea moni, e nafa ma le faatonutonuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.

    Aisea tatou te manaʻomia ai le kulukose?

    Glucose o le punavai autu lea o le malosi i totonu o le tino; o siama uma, fusi ma totoga, e aofia ai le faiʻai, fafaga ai. Talu ai o le taua o le kulukose i totonu o le tino e matua maualuga lava, o le tino i auala eseese o loʻo tumau pea lona tele i le toto. E mafai ona tatou fuafuaina le maualuga o le kulukose, e masani lava o lona faʻaoʻoina i le toto e mai i le 3.5 i le 5.5 mmol / l (o lenei vaʻaia e ono fesuisuiai i totonu o falesuesue eseese e fuafua lava i fua o loʻo latou faʻaaogaina).

    O le mea lea, mo gaioiga masani, muamua o le faiʻai ma isi totoga i totonu o le toto, e tatau ona tausisia pea le maualuga o le kulukose. O le faaitiitia o lona aofaiga e taua o le hypoglycemia ma e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli matuia, e oo atu i se vaalele hypoglycemic! O le faateleina o le kulukose e taua o le hyperglycemia ma e mafai foi ona taitaiina atu i le atinaʻeina o le maʻisuka, i ni faʻafitauli ogaoga mai le fatu, faiʻai, vaʻa toto, e oʻo lava i le hyperglycemic poo le hyperosmola coma!

    O le maualuga o le kulukose (suka) i totonu o le tino e mafai ona faʻatusatusa i le aofaʻi o penisini i totonu o le taavale. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a vaʻaia e se avetaʻavale se laʻititi laʻititi o le uila o loʻo faʻaaogaina ai le afi, e alu o ia i se nofoaga o le kesi ma toe faʻafoʻi le suauʻu i totonu o le tane.I le auala lava e tasi, o le tino, matauina o le maualalo o le kulukose, faatasi ai ma le fesoasoani a le faiʻai e taʻu mai ai mea tatou te 'ai. O le avetaavale e faʻaleleia lana taavale i le tele o le suauu pe a manaʻomia ona alu atu i le isi nofoaga o le kesi poʻo lona alu. E faia foi e le faiʻai se faailo o le nofo malie pe a ia iloa le maualuga o mea taumafa ua 'aina, ma totoe seia oʻo i le isi meaai.

    E faapefea ona tupu le maʻisuka?

    O lenei faʻamaʻi e atiina ae pe a tatou faʻamaeʻaina o tatou tino, ma le aofaiga e le manaʻomia. Ae, afai e sasaa e le avetaavale le tele o meaʻai i totonu o le taavale, ona sasaa mai lea o le kesi, fai ai se lamatiaga o le afi e le gata o le taavale, ae o le nofoaga atoa o le kesi. I se isi itu, o se tagata, o le faatumuina o lona tino i le tele o mea taumafa maualuga, e mafua ai le faateleina o le mamafa i luga o le ate ma le paʻu. Afai o le taumafataga, o le tele o mea taumafa eletise e maua ai le gaʻo ma gaʻo, e masani lava ona tutupu, i le iuga e le mafai e le tino ona tatalia lenei avega ... Ona amata ai lea o le pancreatitis, maʻi suka, ma le ate ate.

    E faapefea ona fesootai le maʻisuka i le ate?

    E fesuisuiai o mea uma e faigofie lava. O lo tatou toto totoina ua faatulagaina i se auala e toso uma ai meaola i totonu o le manava ma le iniseti i totonu o le iniseti i totonu o le toto, lea e mulimuli ane ulu atu i totonu o le ate. Ma faʻaopoopoga i se maualuga maualuga i luga o le vaega o meaʻai o le pancreas, aua e tatau ona eliina uma lenei voluma o meaai, o se mea maualuga e faia i luga o le ate ma le tulafono faatonutonu o le pancreas.

    O le ate e tatau ona pasia uma gaʻo mai meaʻai, ma o loʻo i ai so latou aafiaga leaga. O le pancreas e tatau ona i ai se mea e "faʻapipiʻi" ai gaʻo uma ma kullukose e maua mai i meaʻai - aua o lona maualuga e tatau ona mausali. O le mea lea, o le tino e faʻaaogaina ai le gaʻo sili atu i gaʻo ma toe faʻaalia ai le leaga o aafiaga o gaʻo i luga o le ate! Ma o le pancreas ua faʻaitiitia, faʻamalosia e maua ai le tele ma le tele o homons ma enzymes. Sei vagana se vaega patino, pe a tupu aʻe le mumunia i totonu. Ma o le ate, e faʻaleagaina pea lava pea, e le afaina seia oʻo i se isi itu.

    Hepatic steatosis ma le steatohepatitis

    O gaʻo uma e maua mai ai cholesterol, triglycerides ma lipoproteins eseese. Latou te faaputuputu i le ate i ni aofaiga tetele, e mafai ona faʻaumatia potu o le ate ma mafua ai le mumū. Afai ole gaʻo sili atu e le mafai ona faʻamaʻoʻese uma i le ate, e ave e le toto i isi totoga. O le tuʻuina atu o gaʻo ma le cholesterol i luga o toto e taʻitaʻi atu ai i le atiaʻe o le atherosclerosis, e faʻateleina ai le faʻaleleia o faʻamaʻi fatu, fatu fatuga ma le sasa. O le teuina o gaʻo ma le cholesterol e faʻaleagaina ai le paʻu, faʻalavelaveina le metabolism o le glucose ma le suka i totonu o le tino, ma fesoasoani ai i le atinaʻe o le maʻisuka.

    O gaʻo o lo o faʻapipiʻi i le ate e faʻaalia i radical free, ma amata ai faʻamatalaga. O le iʻuga, ua faʻaaogaina suiga o gaioiga galue o vailaʻau ma e sili atu le leaga o aʻa i le ate. Latou te faʻagaoioia nisi olatini ate (fulafula) ma o le ate masani o le ate ua amata ona sui e ala i le fesoʻotaʻi le tino. Fibrosis o le ate e atiina ae.

    O le mea lea, o le seti atoa o suiga e fesootaʻi ma le metabolism o gaʻo i totonu o le tino e afaina ai le ate, e oʻo atu ai i le atinaʻe o:

    - steatosis (faʻalavelave tele o le gaʻo i le ate),

    - steatohepatitis (suiga o le inflammatory i le ate o le gaʻo o le natura),

    - fibrosis ate (fausia o mea faʻafefete i totonu o le ate),

    - faʻasolosolo o le ate (faʻaleagaina uma galuega o le ate).

    O afea ma pe faʻapefea ona masalomia nei suiga?

    Muamua lava, e tatau ona e amata amata ona e ilia le faailo mo i latou ua uma ona maua.Atonu o se tasi lea o mea nei: atherosclerosis, dyslipidemia, maʻi fatu fatu, angina pectoris, infalction myocardial, postinfarction atherosclerosis, toto maualuga maualuga, toto maualuga, maʻi o le maʻisuka, faʻavaivaia le kulukose, faʻamalosia o le inisalini, maʻi faʻasolosolo,.

    Afai oe maua se tasi o suʻesuʻega o loʻo i luga, ia faʻafesoʻotai se fomaʻi e siaki ma mataʻituina le tulaga o le ate, faʻapea foi le tofiaina o togafitiga.

    Afai, o se taunuuga o le suʻega, ua e faʻaalia se eseesega o se tasi poʻo le tele o vaega ole suʻesuʻega i totonu o se suʻega toto, mo se faʻataʻitaʻiga, maualuga le cholesterol, triglycerides, lipoproteins, suiga i le kulukose poʻo le hemoglobin glycosylated, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga o faailoga e iloa ai le galuega o le ate - AST, ALT, TSH, alkaline phosphatase , i nisi tulaga, bilirubin.

    Afai o le maualuga o se tasi poʻo le sili atu faʻasolosolo e maualuga, faʻafesoʻotaʻi foʻi se fomaʻi e faʻamalamalama le setete o le soifua maloloina, faʻataunuʻuina nisi suʻesuʻega ma faʻamaonia togafitiga.

    Afai ei ai se tasi poʻo sili atu faʻafitauli poʻo ni aʻafiaga faʻalavelave mo le atinaʻeina o faʻamaʻi, e tatau foi ona e vaʻai i se fomaʻi e sili atu ona iloilo lelei le tulaga lamatia, fuafua le manaʻomia mo se suʻega ma faatonu togafitiga. O aʻafiaga o aʻafiaga poʻo faʻamaoniga o le maʻi gasegase e mamafa tele, puʻu maualuga, faʻavaitaimi poʻo le faʻaateleina pea o le toto maualuga, o le faʻaaogaina o le tele o meaʻai po o falaoa, suamalie, falaoamata, ava malosi.

    O le a se mea o le a fautuaina e le fomai?

    I soʻo se tulaga, i le i ai o se faʻamaʻi poʻo le i ai o faʻamaoniga faʻapitoa i le suʻega poʻo le i ai o faʻamaoniga ma tulaga lamatia, e manaʻomia fautuaga faʻapitoa!

    E manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi nisi o tagata tomai faapitoa i le taimi e tasi - o se fomaʻi, cardiologist, endocrinologist ma le gastroenterologist. Afai i lenei tulaga e sili ona fiafia le tulaga o le ate, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se gastroenterologist poʻo le hepatologist.

    O le a fuafua e le fomaʻi le mamafa o le soliga o le faʻamaʻi poʻo le mamafa o le faʻamaʻi, fuafua i lenei mea, i le tulaga e manaʻomia moni, tofia se suʻega ma taʻu atu ia te oe pe o le a tonu le suʻesuʻega o le a taua mo le iloiloina o tulaga lamatia.

    I le taimi muamua, pe a uma poʻo le taimi o le suʻega, e mafai e le fomaʻi ona faatonu togafitiga, o le a faʻalagolago i le ogaoga o le mea e iloagofie ai ma faʻafitauli.

    O le tele o taimi, e tele vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le ate i le tuufaatasiga o le maʻisuka, o lona uiga, i le i ai o se maʻi gasegase: ia faasaʻo le tulaga o le ate, faʻaitiitia ai le cholesterol, e faʻafoʻi le lagona o le tino i le kulukose, faʻaitiitia le toto, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o fatu ma tafe, ma isi.

    E le saogalemu le faʻataʻitaʻiga tutoʻatasi ma se fesuiaiga o togafitiga poʻo le filifilia o fualaau faasaina! Vaʻai se fomaʻi mo togafitiga!

    O a fualaau oona e faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai le galuega o le ate?

    O se vaega tāua i le togafitiga e faia i le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa, faʻatupulaia o le gaioiga faaletino, se meaai faapitoa ma le maualalo o le cholesterol ma meaʻai gaʻo, e fuafua lava i le tulaga, atonu e te ono mafaufau i "meaʻai falaoa".

    Mo le togafitiga o faʻamaʻi ate, o loʻo i ai se vaega atoa o vailaʻau e taʻua o le hepatoprotectors. I fafo, o lenei vaega o fualaau faasaina ua taua o cytoprotectors. O fualaau nei e ese le natura ma le fausaga o vailaʻau - o loʻo iai sauniuniga o laʻau, tapenaga o meaola manu, vailaʻau faʻamalosi. O le mea moni, o meatotino o nei fualaau oona e ese ma e masani ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi. I tulaga faigata, e tele vailaʻau e faʻaaogaina i le taimi e tasi.

    Mo le togafitiga o faʻamaʻi o le ate, o sauniuniga o le ursodeoxycholic acid ma le phospholipids taua e masani lava ona faatonuina.O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻamalolo o le lipid, faʻaleleia ma faʻaleleia lela o le ate. Ona o lenei mea, o le aafiaga leaga o gaʻo ma faʻamalolo saoloto e faʻaitiitia, fulafula i le ate, o faʻavaega o le fausia o mea fesoʻotaʻi ua faʻaitiitia, o se taunuuga, o le atinaʻe o fibrosis ma cirrhosis o le ate e faʻagesegese.

    O sauniuniga o le pursodeoxycholic acid (Ursosan) e sili atu ona faʻamalosia i luga o siama, ma puipuia ai le faʻaumatia o ate ma le atinaʻeina o le mumu i le ate. O Ursosan foi e iai sona aafiaga faʻasalalau ma faʻalautele ai le faʻamalosi o le cholesterol ma le talo. O le mafuaʻaga lea e sili ai ona faʻaaogaina i le maʻi faʻasolosolo. E le gata i lea, o Ursosan e faʻamautuina le alalele o loʻo masani ai i le gallbladder ma le pancreas, faʻamalosia ai le aoga o nei totoga, lea e sili ona taua mo pancreatiti.

    O gasegase o le ate, faʻatasi ai ma le gasegase o le suka ma le kulukose, e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa i togafitiga.

    O lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu ai faʻamatalaga faʻamatalaga i metotia ma metotia mo le togafitia o faʻamaʻi ate. O le faʻamaualuga e manaʻomia le alu i le fomaʻi e suʻe saʻo togafitiga saʻo!

    O le a le meaʻai mo le hepatitis C?

    O le hepatitis C o loʻo faʻaauau pea ona avea ma se tasi o faʻamaʻi sili ona lamatia: e ono mafai ona avea ma soymptomatic mo se taimi umi. Meaʻai mo le hepatitis C ma togafitiga talafeagai e mafai ona maua ai le maʻi ile toe faʻaleleia, ae o le faagasologa e umi ma taugata. A aunoa ma se meaai, o le manuia i le togafitia o le hepatitis e le mautinoa.

    O le a le meaai mo le hepatitis C? O a meaai e le mafai ona faʻaumatia? O le a le mea e tatau ona fai mo le hepatitis C?

    O a mea e le mafai ona 'aina faʻatasi ma le hepatitis C?

    Mo togafitiga o le hepatitis C, o meaai e le o se mea e manaʻomia, ae o se mea e manaʻomia muamua. E mafai ai e oe ona faʻaititia le avega i luga o le ate ma isi totoga o le digestive system, e maua ai le malosi tele ma le malosi, faʻaititia le lagona o le tiga ma le le mautonu i le sao o le tamaoaiga. E le mafai ona e valaʻau i se meaʻai malosi, ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o tapulaʻa i meaʻai. I le laasaga o le vevela tele o le faʻamaʻi, o nei tapulaa e laʻititi tele.

    Afai o le mea lea na tupu ai se tagata i le hepatitis, e tatau lava ona ia teena e le aunoa ia oloa e pei o:

    1. Meaʻai vela, fufulu ma meaʻai kuka.
    2. Alu
    3. Soda, tipi keke ma lauti, koko.
    4. Mea ulaula ma le manogi.
    5. Selu, paluga oloa.
    6. Meaʻai gaʻo ma gaʻo gaʻo.
    7. Laʻau ma aano o manu.
    8. Mayonnaise
    9. Sukalati, aisa kulimi.

    Aʻo iloiloina lenei lisi, e masani ona fesili mai tagata gasegase: o le a se mea e mafai ona e 'ai pe a le o ese nei oloa? O le mea moni, faatasi ai ma le hepatitis e mafai ona e 'ai ma le manaia. O se mea lenei e masani ai. E tatau ona avea ma mea e ave i ai le faamuamua meaai mo aiga, aua e faigata ona maua ni mea taumafa meaai i faletini, falefusi ma faleaiga meaai vave.

    O a mea e mafai ona e 'ai i maʻi?

    O le taumafa mo tagata mamaʻi ma le hepatitis C e faʻatagaina oe e faʻaaoga mea nei:

    1. Toto vao, e aofia ai lanu meamata, fualaau suamalie, fuala.
    2. Kefe vaivai tele i le susu po o le mea e taua o le kofe.
    3. Laʻu gaʻo susu gaʻo.
    4. Lafumanu e vela ma iʻa o meaʻai e maualalo le gaʻo.
    5. Fugalaau fou ma fualaau faisua, sei vagana ai le radis, radis, sorrel, garlic ma aniani.
    6. Laʻau manu vela, stews and soups cooked with a minimum of oil and fat.
    7. O ituaiga uma o cereals na kuka uma i le vai ma le susu.
    8. O suavai masani.
    9. Nati.
    10. "Ananafi" falaoa saito.
    11. Pasta.
    12. O le faʻaaogaina o le pata i meaʻai na saunia e faʻatagaina (e taua e le o le suauu e faʻavaivai i togafitiga faʻamafana).

    Mo maʻi ma le hepatitis C, o le taumafataga Nu 5 e talafeagai. O loʻo faʻamatalaina i tagata uma o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le ate, o le biliary tract ma le vevela.

    Meaʻai mo le hepatitis C

    I le togafitia o le hepatitis C, e tatau i le tagata maʻi ona tausisi i mataupu faavae nei o meaai paleni:

    1. O le taumafataga e sili ona lelei i le taimi e tasi.
    2. O meaai e tatau ona faʻaititia ma aofia ai 5-6 taumafataga.
    3. E le sili atu i le 2500 kalori le faʻaogaina o calorie.
    4. O ituaiga nei o togafitiga vevela o ipu e faʻatagaina: taoina, kuka, vaʻa, frying ua matua vavaeeseina.
    5. O meaai e le tatau ona vevela tele pe malulu foi; o le vevela o le potu o meaai e sili ona lelei.
    6. I le aso, e tatau ona e inu 1.5-2 lita o le vai.
    7. Mo tagata mamaʻi ma le hepatitis C, o loʻo i ai se tapulaa i le tau masima (e le silia le 1 sipuni i le aso).
    8. E fautuaina le taua tele o gaʻo ma gaʻo.
    9. Maualuga maualuga o polotini ma vitamini e faʻafeiloaia.

    I le taimi o le faigata o le faʻamaʻi, o meaʻai e fautuaina ina ia faʻaaogaina i se mamanu mamā: o lenei mea o le a sili ona faafaigofieina ai lona avega ma faaitiitia le avega i luga o le mamanu maʻi.

    O le tino o le tagata maʻi i le hepatitis e tatau ona maua le tele o meaʻai ma vitamini. I le taimi muamua, o le fomaʻi o le a fesoasoani i le fausiaina o le lisi, ona tatau lea ona faia e le tagata maʻi. E fautuaina le vave valiina o le lisi mo le vaiaso atoa: e sili atu ona faigofie le faʻafefiloi o au taumafataga ma ia le faʻagaloina meaai maloloina.

    O se lisi faʻatatau mo le aso:

    Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Leviron Duo mo togafitiga o le ate. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    1. 8.00. Umu susu, lauti, falaoa ma se fasi keke.
    2. 10 a.m. Laʻau o le pulu fualaʻau, pulupulu o le rose.
    3. 13.00. Vailaʻau suamalie o le susu, paluga pipi ma paluga pateta, compote.
    4. 4 i le taeao. Laʻu gaʻo maualalo-gaʻo ma kulimi suamalie, cracker, lauti lanu meamata.
    5. 7 i le taeao. Lapoʻa palu, faʻafefeteina beets boiled, tii ma susu.
    6. 10 i le taeao. Lafasi le maualalo-gaʻo.

    Lagi a Apple

    Oti tipu, pi, kuka. Faʻamama ia suavai mamae, faʻamaʻi ma le pateta pateta, faaopoopo le suka i le tofo.

    O mea e mafai ona e 'ai faʻatasi ai ma le cirrhosis o le ate e mafai ona lelei, e le taua ai le aoga. O nei suʻega e faigofie, e taugofie. Taumafai e kuka nei meaʻai manaia mo tamaiti - o le a e le salamō!

    Tatau ma oe faʻamatalaga

    O le kopiina o meafaitino o le 'upega tafaʻilagi e mafai e aunoa ma le faʻatagaina i le tulaga o le faʻapipiʻiina o se fesoʻotaʻiga faʻasino igoa i la tatou' upega tafailagi

    Faʻalogo! O le faʻasalalauga faʻasalalau i luga o le 'upega tafaʻilagi mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le o se fautuaga mo le faʻaaogaina. Ia mautinoa e talanoa i lau fomaʻi!

    E mafai ona 'ai sauerkraut?

    Sauerkraut o se oloa a le atunuu, o le alofa o tagata Rusia lea e le malolo. E toatele e manatu o lenei ipu o se panacea mo le tele o faamai. Ma le hepatitis C, e tusa ai ma le tele, e na o le kapisi e mafai ona faʻamalolo. Ia, poo lona sua, lea e fautuaina e nisi "tagata faamalolo" ia inu i totonu o le 3 itula.

    Aua le faʻalagolago i fua uma o tagata faʻapipiʻi e aunoa ma se faʻalagolago. O meaʻai mo le hepatitis C e faʻaaogaina ai le sauerkraut: o loʻo i ai le tele o masima, o se fiva fiva, lea e mafai ona avea ma faafitauli mo se tino ua vaivai, ma mafua ai le faʻamalosi. Atonu ei ai ni faʻafitauli mo lenei oloa pe afai e le mafai e le tagata maʻi ona ola e aunoa ma se sau sau. Ae o lenei mea e tatau ona filifili naʻo le fomaʻi o loʻo auai.

    Mo le hepatitis C, o le meaai e tatau ona faʻamaoni ae paleni. O lona tausiga o se tulaga talafeagai mo le manuia ma togafitiga lelei. O meaai pe a uma le hepatitis, pe a faʻamalolo le maʻi, o se vaega taua o le soifua maloloina.

    O le mea lea, afai e afaina oe i le hepatitis, e tatau ona e sau vave i tuʻutuʻuga ma meaʻai.

    Meaʻai mo pancreatitis ma cholecystitis

    O le taumafa mo le cholecystitis ma le pancreatitis e taua tele, e aunoa ma le malosi o vailaau malolosi o le a le maua ai le mea e manaʻo ai. O le Cholecystitis o le mumū o le gallbladder ma le ala, e masani lava ona i ai le i ai o le faitau. E mafua mai i le fesuiaiga o le talo ma le faʻaogaina. O se olaga le saʻo, o se taumafataga le maloloina e masani ona taitai atu i ai.E mafai ona mafua ai le salalau atu o le faʻaogaina o le mu i totonu o totoga vavalalata, mo se faʻataʻitaʻiga, i le pancreas. O lenei maʻi ua taʻua o le pancreatitis. O nei mea e mafai ona tupu e aunoa ma le cholecystitis faapea foi i tua o le tagofia o mea ua fai ma vaisu i meaai le lelei ma le ava malosi. O mea taumafa taumafa e faia ai se sao taua i le faʻaalia mai o nei faʻamaʻi ma a latou togafitiga.

    Faatagaina ma faasaina

    O le a le mea e aofia ai meaai mo pancreatitis ma cholecystitis.

    Sefulu mea taua e mafaufau i ai:

    • Lalo i le fafagaina. O le mea lea, o le taumafataga mo cholecystitis, faʻapea foi le pancreatitis, e aofia ai le silia ma le tolu kilokalama o meaʻai i le aso, ma o le aofaʻi o lona kalori e tatau ona tusa ma le 2,400 kcal. E tatau ona inu le vai i le itiiti ifo i le 2.5 lita.
    • I luma o squirrels. O le faavae e tatau ona avea ma se protein protein, ma o le aofaʻi o gaʻo ma gaʻo e tatau ona faʻaitiitia. E sili atu le lamatia o mea ia e aofia ai gaʻo faʻafefete (tamai mamoe, pato, kusi, puaa), faʻapea foʻi suamalie ma kulimi.

    • Leai se eseesega. O le vevela o ipu e tatau ona iai se potu poʻo se mafana mafanafana, aisa kulimi poʻo le vevela vevela e faʻasaina.
    • Oona nai lo le pia. O meainu malosi e faʻasaina, i se tulaga aoao, ma le pia ma le kiliata ona o a latou moli mo ia ituaiga o gasegase o le mea moni lava.
    • E le talia le fiaʻai. E le mafai ona e faʻaumatia oe i ni malologa umi i le va o taumafataga. E tatau ona mama meaai, meaai, ae maualuga-kalori. O le matelaina e mafai ona na o le tiga tele, vomiting.
    • O le masima o loʻo i totonu o le mumu. O le mea itiiti, o le sili atu lea. Ae sili atu nai lo le sipuniti (mo oloa uma) i aso taitasi e le mafai.
    • Meataʻi mayonnaise. E pei foi o le salim sau sau, ketchup. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia faia le salamast tastier, e mafai ona e togiina le lemoni ia i latou.
    • Leai se meaai anapogi. Hot dogs, cheese cheese, nuts salty, isi oloa vave - e tatau ona e faia e aunoa ma latou.
    • Fuamoa - naʻo le kuka-kuka. Ma le silia ma le tasi i le aso. Lua e mafai ona faia i le foliga o se omeletine protein.
    • Faʻatagaina le sipuni. O fuʻa o laʻau 'aina e tatau ona faʻagalo e uiga i kalati, koko, keke. Sui i le meli, jam, jam, pale.

    O le a le mea e mafai ona i luga o le lisi ma mea e le o:

    Faatapulaaina faasaina:Fautuaina Mea:
    • meaai kuka
    • ulaula meaʻai ma piko,
    • gaʻo gaʻo ma iʻa,
    • gaʻo ma gaʻo (o aano o manu ma iʻa),
    • piquant herbs ma vevela vevela,
    • 'oa suamalie
    • uma masima masi,
    • kuki ma laumei, seʻi vagana peʻa lanumeamata ma lanu meamata (laʻau kuka, aemaise lava le kāpeti paʻepaʻe, ma pi e mafua ai le gaosiga o le kesi),
    • fualaau faisua mafiafia - sela, meaʻai, radis, radisa, keleni ma ituaiga uma o aniani,
    • faʻi, aso, vine, fig,
    • uma sauces, mayonnaises, ketchups,
    • oloa gaʻo susu,
    • vai inu.
    • falaoamata ("Hercules", rice, semolina, buckwheat, mamalyga),
    • oloa e leai ni gaʻo susu,
    • tele fualaau faisua ma fualaau faisua (atonu e kuka pe tao tao): zucini, paukini, beets, pateta, cauliflower ma isi,
    • faapipii (sili atu mai le saito o le saito),
    • fualaau e le afaina, vine,
    • mai mea manogi - onamamoni, turmeric, laurel leaves, dill, pasili, cloves,
    • nati ma fatu
    • meaʻai, keke, kuki masi,
    • vai suamalie ma vai inu.

    O le togafiti i le tele o doses ona o lona ogaoga i ia ituaiga o maʻi e le manaomia, e ui lava o loʻo i ai metotia faʻavae mo le togafitia o le pancreas i lenei tau. O le faʻapipiʻiina o le totino e sili ona matautia. Aua le faʻataʻitaʻiina isi vailaau faʻataʻitaʻi ia te oe lava, ina ia le faʻapogai ai le leaga o le soifua manuia. Ae i ni togi laʻititi, e mafai ona faaopoopo i ai meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia faʻalauteleina le manogi ma faʻaitiitia le paʻu, e lelei le tuʻuina o le totino i le lauti.

    O fua, e le manaomia le 'ai o faʻi, fig, dates, vine. E ui lava e suamalie, ae o nei ituaiga o maʻi ua solia. Ma vine, ma aso, ma fig, ma faʻi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o le gaosiga o le kesi ma le poloka. O aso malolo e mafai ona na o sina vaega itiiti i le vaitau o le faʻamagaloga.

    E le mafai ona e inu vailaʻau iʻa pe a: i totonu o le vai pe i totonu o le paʻu. E mafai ona afaina ai le suauʻu iʻa i totonu o le vaega o le cholecystitis ma le pancreatitis.

    Ma mo tagata e afaina i le allergy, o le suauu e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o nei maʻi.

    E mafai ona gaʻo le gaʻo manu i le tuufaatasiga o le pata, ae i ni mea laiti. Mai i suauu e sili atu le sili ona lelei o meaʻai: olive, sunflower, sea-buckthorn, mai fatu o le flax.

    Ae i le vaitau o le faʻamagaloga, e mafai ona faatagaina le sipisi mālūlū vaivai ma le togi e fai ma faʻaopoopoga i pasta. Mo faʻamaʻi o le pancreas ma le biliary tract, e faʻasaina le 'ai e gaosia (le tele o mea faʻapipiʻi), malosi, ulaula ulaula. E pei foi o le sisi ma ni meaola po o ni mea faaopoopo (o afu, mushrooms).

    Muamua, lona lua ma le suamalie

    Faataʻitaʻiga o meaʻai mo i latou o loʻo mafatia i le cholecystitis ma le pancreatitis:

    • E fautuaina e fomaʻi le taeao ma se fuamalie e fufulu vevela po o se gaosi vaʻa, ma le falaoa ma le susu, e sili atu le suka poʻo le teu, "Hercules" e fetaui foi. Lelei i taeao taeao o oloa gaosi susu.

    • Ole fualaau o fualaau faisua ua aoga (talofa talofa, faʻasologaina le kāpeti!), E mafai ona e faʻatupuina i latou i se mataua o le suāuʻu fuālaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, mai fatu o le flax) poʻo le togiina o le lemoni.
    • Mai i kosi muamua, e tatau ona e filifilia le suamalie o soupeti, susu e le o felelei ai le gaʻo, ma susu susu.
    • O kosi lona lua, ituaiga o aano o manufasi ma iʻa e tunu i totonu o le ogaumu ma se fagu eletise, pasta, kuka ma tao tao, itu o pateta o soʻo se ituaiga (vagana ai falai) e lelei. O aano o manufasi ma iʻa po o moa o le susu o le a sili atu pe a, taoina, tuu pusa faasaina ma galala lata ane. O le mea lea, o le tofo o ipu o le a manaia, ae o le a le aoga.

    Mai faʻatoʻaga e mafai ona e filifilia palafeli, tila, keke e leʻi faʻafefeteina, fualaau suamalie eseese.

    O le a se mea e mafai ona avea ma lisi mo nei faʻamaʻi mo le vaiaso:

    Aso o le vaiasoBreakfastTaʻalogaTaumafa
    Aso Sa.Hercules falala ma susu, ti, kuki masi.Laʻau o le fualaʻau, susu o le poumalie tao, paluga kuka, rose vao (broth).Pasta, keke kuka kuka, jelini, vai poo compote.
    Aso GafuaLaʻau mumu suamalie, lauti, kuki masi.Seleti soup, iʻa fagota i salati lanu meamata, compote po o sili.Rice pudding, compote po o jelini.
    Aso LuaCheesecakes ma le meli, kofe, e matua faʻamamaina i susu.Vailaʻau suamalie ma le araisa, meatballs, tila.Lagi ma le suamalie ma fualaau faisua, lauti.
    Aso LuluPeʻa vela ma kāloti, iʻa tao, sua.Pulu faʻatasi ma fualaau faisua, susu susu ma le fasi laisa, le rose vao (broth).

    Lago paukini, tilo po o le compote.
    Aso TofiLaʻau moa vavalaʻau ma pateta pateta, dogrose (broth).Soup i le meatballs, falaoamata millet ma meaʻai gaʻo, jelini.Sisi uala ma le tao tao, lauti.
    Aso FarailePasi, falaoa kuka, susu.Noodle, fishcakes, koko kāpeti, lauti.O le omeletini pulu, o le kofe e tele susu, cracker.
    Aso ToonaʻiPalu leisi kulimi ma se mataua o kirimi kiripisi, ti, meli.Palu pateta, salu fualaʻau ma se fasi fasi kuka kuka, sua.O keke na tao i le fala ma pateta, vai.

    Talu ai ole taumafa Numera 5 o loʻo fautuaina mai ai meaʻai paleni, o le a manaʻomia nisi "meaʻai". O le mea lea, mo le 'aiga o le aoauli (pe a ma le 11 i le taeao) ma le itula poʻo le lua ao le i faia le taumafataga o le afiafi, e mafai ona e' ai ni fua suamalie, o se luʻu o vine, tila. A o lei alu i le moega, inu susu susu susu, kefir, susu, sua.

    Faamalologa meaai

    O mea taumafa e le gata e le afaina ai maʻi, ae e iai foʻi se faʻamalologa.

    O meaʻai e lelei ma maloloina lelei e faʻaitiitia ai faʻamaʻi o faʻamaʻi ma faʻavasega lau laulau:

    • E i ai le paukuki o loʻo i ai ia ituaiga meatotino mai fualaau fuālaʻau, ma e le faigata ona kuka. Vaevae i se naifi i le afa, ave fatu, taoto i luga o se pepa tao ma le palu ma tao i le 180 ° C.
    • Faatasi ai ma le pancreatitis ma le cholecystitis, o fatu o le flax e aoga tele. O fatu laʻau e mafai ona avea ma faavae o le tilotiu po o le teuteu poʻo le suauu mo le faʻalanu o salakeke. O fuʻa fatu e aveese ai toxins ma faʻamalosia ai le tino puipuia. Ae faʻatasi ai ma le cholecystitis ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ave fatukeke ma ipu mai ia i latou naʻo taimi o taumafataga. E le faʻasalaina fatu o le Flax i le i ai o le siaki i le gall ma le vevela.

    • O mea manogi sili ona manogi o le kinamoni ma le turmeric.O le mea mulimuli e faʻaleleia le pulelaina ole pipi, e lagolagoina ai sela ate. O lenamamoni foi e faaosofia ai le gaioiga o gaioiga, ae ui i lea, ona o lona gaioiga gaioiga, e le tatau ona faʻaumatia le mea manogi i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis.
    • O le kapeti laititi e iai ituaiga o gasegase e afaina - e mafua ai le gaosiga o le kesi. Ae o le sauerkraut ma sina masima e mafai ona aoga, e avea o se punavai lelei o le vitamini C i le taumalulu. Afai e malosi tele le suauu, e fufulu le kapisi i vai inu. O isi oloa mai lenei aiga e fautuaina e fomaʻi. O le kalapu faiva lenei. E fesoasoani i le tafe o talo. E mafai ona e 'ai i le kuka, faʻafefete, e pei o masini pateta ma moli.
    • Beetroot o se isi fualaau aina taua. O se teuteuga o lenei fualaau faisua e faʻaitiitia ai le tiga i le cholecystitis. O se kuka, tao falaoamata o se itu aoga aoga o le numera numera 5. Ae ui i lea, e leai se mea e faʻamaonia ai e le uʻamea - e le mafai ona 'aina faʻatasi ma gastritis ma fatu fatugaʻo, ma le faʻaeteete - i le maʻisuka.

    O oloa aoga tele - ituaiga fatu ma nati.

    Soo se fatu o se faleteuoloa moni o vitamini ma minerale. Ae maise lava o le tele o elemene taua mo le pancreas ma okili biliary e aofia ai fatu lili, fatu plantain, fatulaka fatu.

    O le fualaau faasaina "Tykveol", ua faatonuina mo ia ituaiga o maʻi, e aofia ai le pikiakini, pe o lona suauu. O fatu e aofia ai bioflavonoids lea e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le inflammatory, faapea foi ma le vaitamini E - o se antioxidant sili lea e faʻamalosia ai siama gaosi. Ae ui i lea, e tatau ona e 'ai fatu ma fatu ma le poto.

    Muamua, e sili atu le manaia ma e sili atu le tele o avega mamafa i tino toto. Lona lua, o le teuina o nati e mafai ona faʻaipoipo, ma e matautia tele mo le pancreas. E le gata i lea, o le tele o nati, e pei o le pipi, o se meaʻai malosi. O ia ituaiga o gaioiga e mafua ai se osofaiga ogaoga o pancreatitis. O fualaau lelei mo ia ituaiga o maʻi o ni palasi. E lelei le faʻaopopoina i le meli pe faʻaaoga e faʻavasegaina mo ipu eseese.

    Ae e tatau ona e manatuaina - o le meli ma oloa mai ai e mafai ona mafua ai allergies. Ma o le suamalie pito sili ona lelei e faʻasasani ma le meli o le a sili ona lelei mo le taloina o le bale. E ui lava o lemoni ma fualaau suamalie, o le suamalie meli e faamaluluina ai lenei mea. E tatau ona e tago i se meaʻai i le taeao, ao leʻi oʻo i le taeao.

    O meainu sili ona lelei e tatau ona aofia i le lisi autu:

    Laʻu suamalie fouE tatau ona faʻafefe fualaau aina ma le palu i le vai. O sua o le pati ma le sukalati e aoga. Ae peitaʻi, afai ei ai faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e tatau ona e faʻaeteete i nei sua: o le mea muamua e afaina i gastritis ma le maualalo o le acidity, o lona lua faʻateleina.
    O teuteuga e faʻavae i fualaau faʻalaʻauMuamua lava, o se taʻifau. O se teuteuga o ona fua o loʻo i ai sona aʻafiaga faʻamalosi ma le faʻamalosia. O le a le aoga le Rosehip i le gastritis. E lē gata i lea, e le mafai ona faʻaumatia le lalaga mo se taimi uumi i le tele o mea - o le tele o ona vaega e mafai ona afaina ai le tino vaivai vaivai. Isi togalaau aoga mo deco deco ma infusions: sisi o sana, fatu o fatu, susu susu (fatu, mutia, aʻa), artichoke, mint.

    O le taumafa mo le pancreatitis ma le cholecystitis e tatau ona eseese e fuafua i le pepa lea e tupu ai le maʻi.

    O le mea lea, faatasi ai ma le televave o maʻi, o le matelaina e aoga seia oo i le taimi e mou atu le tiga.

    E tatau ona e faʻamalosia togafitiga faʻamalolo (susu susu, rosehip, oats) poʻo inu mea inu. E mafai ona e faʻaopoopo le meli (laʻititi).

    Ua maeʻa le anapogi pe a fai o loʻo i ai se faʻaitiitia o le faʻavavevave. Ona mafai ai lea ona e 'ai ni mea e pei o le tiloni, faʻaigisi fualaau faisua, moa mucous ma faasolosolo malie i le mea masani, e le aofia ai meaai faasaina. Afai ei ai ni maa, e taua le fausiaina o meaai mai meaʻai a le vaomatua, aveʻeseina soʻo se gaʻo manu.

  • Tuua Lau Faamatalaga