Tusa 2 le maʻisuka faʻamalosi maʻi: se lisi

E tusa ai ma fautuaga WHO (Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi) i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻavaeina o meaʻai tatau lelei ma le faʻaaogaina o le gaioiga faaletino e sili lona taua. E taua tele le faʻaaogaina o nei togafitiga e le o togafitiga i le amataga o tausaga talu ona iloa le maʻisuka, aua o lenei tulaga e faʻaleleia atili ai le faʻasolosolo o le faʻamaʻi, ma maua ai foi se faavae lelei mo le faʻaaogaina o vailaʻau, pe a tatau ai.

O le mea moni, e le o tagata mamaʻi uma lava e aofia ai taumafa ma gaioiga faaletino e lava e faatumauina ai tulaga masani o le toto suka, aemaise lava i le maʻisuka faaumiumi. I nei tulaga, o loʻo faʻapipiʻiina ai meaʻai e maua ai le suka.

I nisi o tagata gasegase, o le faʻamatalaga o vailaʻau o le suka e faʻaititia ai le suka e manaʻomia mai le taimi tonu lava e iloa ai le maʻisuka; o le toto maualuga o le suka o maualuga maualuga. E masani ona mafua lenei ona o le tuai ona iloa o le maʻi. E le gata i lea, tatou te iloa o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona alu mo se taimi umi toetoe lava a le iloa lelei mo le maʻi.

Manatua o le sini autu i le togafitiga o le maʻisuka o le faatumauina o le maualuga o le suka toto e latalata i mea masani e mafai ai, e tatau ona ausia i auala uma e maua i totonu o le vailaʻau o vailaʻau. E tatau ona faʻaaogaina taumafa, gaioiga faʻaleagaga ma le suka e faʻaaoga ai le suka mo lona faʻatinoina i le auala sili ona lelei.

Faʻaaogaina o le suka i le taimi nei

I tausaga talu ai nei, o le filifiliga o fualaʻau maualalo o le suka-ua faʻalauteleina.

Faatasi ai ma i latou, e tele vaega e mafai ona iloga e tusa ai ma le mataupu faavae o le faatinoga:

1. Fualaau faasaina e faaleleia atili ai le puleaina o le inisalini e le pancreas.
2. Sauniuniga e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini i le maualuga o le tino (faʻalauteleina le lagona o le insulin).
3. Fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le manava.

O le mea moni, o le filifiliga o le vailaʻau poʻo a latou faʻasalaga i tulaga taʻitasi, faʻapea foʻi ma le filifilia o le fualaau, e atoatoa i le tomai o le fomaʻi. O le mea lea, o uiga o fualaau faasaina, lea tatou te tuuina atu i lalo, e le mafai ona avea o se taiala i lo latou faaaogaina!

Soo se vailaʻau e lua igoa: faavaomalo, faʻamaonia le mea moni galue, faʻapea foʻi ma pisinisi (fefaatauaiga). O le mea lava lea e tasi e mafai ona maua i le tele o nei mea talu ai, talu ai o tufuga eseese e tuʻuina atu a latou oloa o igoa eseese, e aofia ai mo livi i atunuu eseese. O le tagata maʻi e tatau ona iloa le igoa faavaomalo o ana vailaau. O le a faʻaalia pea i luga o le afifiina i tafatafa o le pisinisi (masani i nai tusi laiti)!

Lalo o le a tatou faailoaina igoa faavaomalo o fualaau faasaina, ma pisinisi faapisinisi i puipui.

Pancreas-faaleleia o fualaau oona

O lenei vaega e aofia ai vailaau lauiloa o le vaega sulfonylurea (e tele naua, o le a tatou lisiina atili) ma le fualaau fou o le repaglinide (Novonorm) ma le numera (Starlix).

O le sulfonylureas sili ona masani ona faaaogaina o: glibenclamide (Maninil), glyclazide (Diabeton MV), glycidone (Glurenorm), glimepiride (Amaryl).

O le faʻaaogaina o nei vailaau uma e masani lava ona faaosofia ai le tuʻuina atu o le inisalini e le pancreas, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto.

O le tali i le aʻafiaga o le vailaau lava e tasi e mafai ona fesuiaʻi tele i le tele o gasegase eseese (e oʻo lava i le leai o se aoga).

O fualaau taʻitasi nei e iai ona lava uiga, lea e amanaʻia e le fomaʻi, faia ni taimi mo se tagata maʻi faapitoa. O eseesega sili ona taua e fesootai ma le umi o le gaioiga.

Glibenclamide ma gliclazide ei ai le faʻaititia o le aafiaga i le maualuga o le suka mo le tusa o le 12 itula, o lea e faʻaluaina ona faʻalua i le aso, i le taeao ma le afiafi.

Glycvidone ei ai sina taimi puupuu e fai ai, e mafai ona faʻaalu 3 taimi i le aso (ao lei faia taumafa).

O se vaitau puupuu o le gaioiga i le ripoti ma le numera. I nei vailaʻau, o le gaioiga e vave amata ma e faʻaauau pea i le taimi o le faʻavaeina o le toto i le maualuga o le suka. O le mea lea, e taʻua i latou o meaʻai e puleaina le toto.

O le aafiaga sili ona faaumiumi o le glimepiride, o lenei fualaau faasaina i le tele o tagata gasegase e mafai ona faʻaaoga i le aso. O le taimi nei ua i ai foi se taimi umi o le gliclazide - Diabeton MV.

O le itu taua e le manaomia le aoga o fualaau faasaina e faaleleia atili ai le pulelasi o le inisalini hypoglycemia.

O nei vailaʻau uma ua faʻasaina mo le maʻisuka ituaiga 1, maʻitaga ma le lactation, tulaga ogaoga (e aofia ai le maʻisuka, misapuni o le myocardial, stroke, ma isi), faapea foi ma le le faapalepale.

O fualaau o lenei vaega e le talafeagai le felagolagomai ma isi. O le tuufaatasiga ma le metformin (vaai i lalo), i se faatusatusaga, e mafai ona aoga tele. O nisi o nei fualaau faasaina e mafai ona faʻaaoga lelei i le faʻatasi ma le inisalini.

Inisinia Sensitization Drugs

O lenei vaega e aofia ai le metformin fualaau faʻatau (Siofor, Glucofage) ma le fou - pioglitazone (Actos), rosiglitazone (Avandia).

Metformin faʻaleleia le faʻafefe o le suka e ala i siama o le tino e aunoa ma le faateleina o le faʻasaʻolotoina o le inisalini e le pancreas. E faʻapitoa ona faʻaaogaina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oeo loʻo mamafa tele. Metformin e le faʻateleina ai le manaʻo (o lenei aafiaga o nisi taimi e matauina i sauniuniga sulfonylurea). Aʻo ave le metformin, e leai lava se hypoglycemia.

Metformin e le faʻaaogaina mo le ate ole gaʻo poʻo le fatugao, o le fatu o le fatu, faapea foi ma fualaau o le suka-maualalo - mo le maitaga ma tulaga ogaoga (faʻamaʻi pipisi, fatu fatu, stroke, ma isi), le le faʻalogo.

Metformin e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau faasaina e faʻaleleia ai le tuʻuina atu o le inisalini e le pancreas, faʻapea foʻi ma le inisalini.

O afea e ono manaʻomia ai le inisalini?

E ui i le mea moni e faapea o le maʻisuka ituaiga 2, o le tele o lona inisalini e faʻamalolo, i le aluga o taimi, atonu e manaʻomia pea e nisi o maʻi le togafitiga o le inisalini.

E masani ona fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le gaioiga o le gaʻo, lea i le tulaga o le faʻaitiitia o le lagona i le inisalini e oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia o le maʻisuka.

O le inisalini ua faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2 e maualuga i le taua o le toto toto, pe afai o isi auala uma e faaitiitia ai e le aoga (taumafa, faamalositino, mea e maua ai le suka, ma ona tuufaatasiga).

O le tofiaina o le inisalini e masani lava ona fefe ai le tagata maʻi, o nisi taimi na te musu ai togafitiga. O se tulaga sese tele lea, talu ai o le sini autu o le togafiti o le maʻisuka o le faatumauina lea o le maualuga o le suka i le toto e latalata ile masani masani.

O le leaga na mafua i le tino i le maualuga maualuga o le suka e le tutusa ma mea le tumau tumau i le uluaʻi taimi o le inisalini togafitiga!

Le sili ona le lelei (ma masani ai!) Tulaga o loʻo mulimuli mai. Inisalini ua faʻataʻitaʻiina mo se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae o lona toto maualuga o le suka o maualuga pea. O le mea moni o le mea moni o le faatonuina o le inisalini e le faʻamaonia ai le faʻamautuina o maualuga o le suka.

Pe a uma ona faatonuina le inisalini, o le tiga ma masani ai le tumau o galuega tumau mo le fomaʻi ma le maʻi. E taua le faateleina o le puleaina o faailoga o le suka o le toto, e iloa ai le malamalama fou (le manatu o le "areto o le falaoa" o se fua faʻatatau o mea inu gaʻo, ma isi mea) ma tomai (faʻaogaina, ma isi).

E taua foi le malamalama o le fua o le insulin e maua ai le taui i se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2, ona o le faaitiitia o le lagona, e mafai ona maualuga. O nisi taimi latou te fefefe i le tele o tui o le inisalini, e ui lava e le afaina lenei mea, aua o totonu o le tino o tagata uma.

O se taunuuga e le manaomia o le togafitiga o le inisalini e mafai ona avea ma tupe mama. E tatau ona amanaia lenei tulaga, ma afai e tupu lenei tulaga, taumafai e faʻaitiitia le faʻaogaina o le kalori.

O nisi taimi, e ono manaʻomia le inisalini e fai ma laʻasaga le tumau. E mafai lenei mea i faʻamaʻi ogaoga, e pei o le niumonia, suppurative faagasologa, osofaʻi fatu, stroke, ma isi.

O le mea moni, o soʻo se soliga matuia i le tino e mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto. O le tulaga atonu e lamatia ai le atinaʻeina o se maʻi suka. O le vaitaimi o le inisalini togafitiga i mataupu o le maʻisuka malosi e fesootaʻi ma le maʻisuka e masani ona eseese taimi, e masani lava seia oʻo i se faʻaleleia lelei. Ma, i lalo o le puleaina o le suka toto, e mafai ona faalēaogāina le inisalini. E le gata i lea, o le inisalini e faʻataunuʻuina mo sina taimi mo se vaitau o taotoga tetele.

I.I. Dedov, E.V. Surkova, A.Yu. Faʻamasino

Faatonuga lautele i togafitiga faafomaʻi o le maʻisuka ituaiga 2

O se tasi o tulaga autu mo le togafitiga manuia o se maʻi o le vave mafai lea ona iloa siama o pathoces. O faʻamalositino faʻaonapo nei e mafai ona iloa ai mea leaga i le tulaga o le solia o le tali sao ole cell i le faateleina o le kulukose toto.

A maeʻa le faʻamautinoaina, faʻaaogaina le faʻamalositino togafitiga, lea e mafai ai ona ausia sini taua ile glycemic i le taimi sili ona puupuu. E mafai ona faʻaaogaina le lua-ma le tuufaatasiga o togafitiga, o le filifiliga maʻoti e faia e le fomaʻi e faalagolago i le tulaga ma uiga o le faʻafitauli o le maʻi.

A maeʻa suʻesuʻega faafomaʻi faʻavae e faʻavae i luga o suʻesuʻega, e mafai ona fetuunai le metotia. E le gata i lea, pe a manaʻomia, e faʻamalosia le togafitiga o le inisalini, ona o le faʻaleagaina o le gaʻo o le gaʻo.

Faailoga mo le tofiaina o togafitiga fualaau faasaina, o se vaega o fualaau faasaina

I le amataga o le inuina o vailaʻau, o le ono mafai ona toe faʻafoʻisia le faʻamalosi o le inisalini i tulaga faʻatauaina masani e matuā faʻaitiitia, i le tele o tulaga, o le gland atoa lava. A maeʻa ona faia se suʻesuʻega i le amataga, o fua o meaʻai, o le faateleina o le afi ma le suiga o le olaga e faʻataʻitaʻiina. Seiloga o le taumafai e togafitia se maʻi ma nei metotia e le aoga, o le togafitiga o fualaau faasaina ua faatonuina.

O vailaau tautala e vaevaeina i ni ituaiga se tolu.

FomaʻiFaʻamatalaga
FaʻasalagaE mafai ona latou faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini, o le maualuga o le maualuga o le toto e filifilia ona o suiga o fualaau. E tusa ai ma le taimi o le aafiaga e mafai ona puupuu pe faaumiumi le gaioiga. O faʻasolosolo e aʻafia i le vaega muamua, o le sulfonylureas o loʻo fesoʻotaʻi ma le vaega lona lua.
Vailaau faʻamalosi e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le insulin, toe foʻi atu i siama le malosi e tali lelei ai i le inisalini i totonu o le totoO le gaioiga malosi o faʻasoasoaga faʻatasi ma biguanides.
Manua o le intestinal absorption o le kulukoseE le oʻo i totonu o le toto ma e alu ese mai le tino faʻapitoa. O lenei vaega o vailaau faʻasaina e aofia ai inhibitors α-glucosidase.

Ituaiga o fua o le suka suka

Ituaiga o fua o le suka suka

Ole faʻamatalaga o vailaʻau maʻoti e mafai ona faia pe a uma le faʻamaonia saʻo. O le gaioiga o mea gaioiolosi e tatau ona fetaui ma le mafuaʻaga o le maʻisuka maualuga o le ituaiga lona lua ma e fuafua i lona faʻaumatia. O se lisi o vailaʻau faʻaaoga masani e fautuaina.

Faʻamatalaga (faʻamalositino inisalini)

O vailaʻau sili ona lauiloa, faia i luga o le faavae o le sulfonylurea, e faʻaalia i le eseesega o le aoga ma le faʻafefe. E manaʻomia se togafitiga malosi, o le sili atu e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. O se tulaga faʻaleagaina lea e afua mai i le paʻu tele i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O vaega o le tino o loʻo faʻaalia i le paʻu paʻu, afu, ma palpitations. I tulaga ogaoga, fenumiai o le mafaufau, le lelei o le tautala, leai o le gaioiga ma aoaoga. O le tagata gasegase e mafai ona pa'ū i totonu o se pa.

O vailaʻau peta o peta e faʻamalosi i le mea galue malosi, lea e oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le inisinia o le insulin. O le umi e faʻatapulaʻaina e ala i le gafatia ole masini.

  1. O faʻamanuiaga. Ua i ai se aafiaga faʻalauiloaina o le togafitiga, faʻaititia le HbA1C e le 2%, ma faʻamalosia ai se amataga vave i le pule faitalia. E naʻo vaʻaia pailani e poloka. E le mafai ona tuʻuina atu i le inisalini tagata faʻamaʻi o loʻo inuina ia vailaʻau i le taimi o le maʻi maʻi.
  2. Faʻafitauli. I le taimi o le faʻafeiloaʻiga, ua aliali mai se lagona le mautonu o le fiaai, o le mamafa o le maʻi e faateleina i se saoasaoa saoasaoa.

O faʻamaoniga e aofia ai le maitaga ma le susu, o le leai o ni peta beta, atrophy o le thyroid gland.

Maninil

O fualaau faʻaonapo nei, e aʻafia ai le tupulaga lona lua, ei ai lona faʻaogaina o le suka. O loʻo faʻafeiloaʻi e lela o le ate, e le afaina ai fatugaʻo. O le fua aupito maualuga o aso taitasi e le mafai ona sili atu i le 20 mg, mo tagata matutua e faʻaititia i le 10 mg. E lua faalua aso e fai ai laulau i le aso, e suia le fuainumera ona o le mamafa o le maʻi. O le aafiaga e iloiloina pe a maeʻa le 4 vaiaso o le faʻaauau pea ona faʻaaogaina, pe afai e le lava ni suiga lelei, ona tatau lea ona e fesuiaʻi i togafitiga faʻasoasoaina.

Maʻisuka

O le mea lona lua i le taimi o le pulega, faʻataʻitaʻiina le maualuga o le faʻamalosia o le inisalini, e le gata ina maualalo ai le suka o le toto, ae faʻaleleia atili ai foi lona maualuga. E i ai sona aafiaga lelei i le toto, e le faatagaina ai le atinaʻeina o patini faʻasolosolo, ma faʻaalia ai meatotino faʻasao. Faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻaaoga pe tasi pe faalua i le aso. O le aafiaga muamua e fuafuaina i le vaiaso talu mai le amataina o le pulega, o le faateleina o le fualaau o aso taitasi e mafai ona faatagaina pe a maeʻa suʻesuʻega o le urine ma le toto. O le maualuga o le taumafa e le mafai ona sili atu i le 320 mg / aso.

Glimepiride

Faʻataʻitaʻi i togafitiga o le tolu-tupulaga, faʻasaʻo le inisalini mo le 24 itula, e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo le faʻaleagaina o le myocardial. A maeʻa le puleaina, e le faʻaputuina le tino, faʻavave i urine ma feces. E taʻitasi i le aso, o le laʻasaga tikeri ma o le muamua fualaau o le 1 mg. Iloiloga o le aoga o le gaioiga e faia pe a maeʻa le vaiaso o togafitiga, o suiga i le aofaʻi o fualaau faasaina ua faʻatagaina pe a maeʻa suʻesuʻega o le mimi ma le toto. Pe a suia i se isi fualaau faasaina, o le fua saʻo i le va o fua o fualaau eseese e le mafai ona fuafuaina.

Alpha Glucosidase Inhibitors

Sugar-lowering drugs: alpha glucosidase inhibitors

I lo matou atunuu, mai se aiga tele o nei fualaau lelei, na o le tasi le ofisa na pasia le resitalaina o le setete - acarbose. Acarbose e avea o se faamama, e puipuia ai gaʻo vailaʻau faʻasaina mai le gauai i totonu o le toto. E fusifusia i le enzyme o le tootoo laiti ma e le faatagaina ai e talepe lalo polysaccharides faigata. O le mea lea, o le atiaʻe o le hyperglycemia e puipuia.

  1. O faʻamanuiaga. E le aafia ai le kulūkose, e le faʻamalosia ai lona gaosiga. Aafiaga lelei i le mamafa o le tino, o le tagata maʻi e amata ona paʻu ese le mamafa. E maua le taunuʻuga ona o le mea moni o se laʻititi laʻititi o le kulukose maualuga-calories e ulu atu i le tino. I le faʻatinoga, ua faʻamaonia e mafua mai i le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le acarbose, o le alualu i luma o le atherosclerosis vascular e telegese lava le faʻaitiitia, latou te faʻaleleia lo latou tulaga, ma o le lamolemole gaioiga o puipui puipui e faʻaleleia. Ole fualaau faasaina e le o aʻafia i le toto, lea e aveesea ai le faʻalavelave o faʻamaʻi o le tino.
  2. Faʻafitauli. I totonu o le inumaga, ona o le tele o meaʻai gaʻo e le togafitia e enzymes, amataina le fugaina, lea e mafua ai le afaina ma le manava. O le aoga o le fualaau faasaina e itiiti ifo nai lo le metformin ma le sulfonylurea.

E faʻasaina mo tagata gasegase o loʻo i ai le cirrhosis o le ate, o le tele o le mumusu o le inumaga, o le toilalo, o le maʻitaga ma tina lacting. O aʻafiaga toetoe lava a le tupu.

E ave muamua ao leʻi 'ai, o le fua muamua e tolu taimi 50 mg i le tasi. A maeʻa le 4 vaiaso o le tagofia o fualaau faasaina, e tatau ona e malolo.

Glucobay

Pseudotetrasaccharide o le microbial origin, ei ai sona aafiaga i luga o le aofaʻi o le kullukose, ma faʻamautuina ona maualuga i le toto ao faagasolo le aso. E maualuga le maualuga o le maualuga o le 2 itula i le maea ai o le puleaina, e faʻamamaina e le intestine (50%) ma gaʻo (50%). O le aoga e siaki pe a maeʻa le 4 vaiaso o togafitiga fualaau, e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻateleina le fua o le aso i le 200 mg i le aso. O le faʻaogaina o le faʻaaogaina ma le adsorbents e le fautuaina.

Miglitol

O se tagata e faʻatagaina le glucosiad alpha, o se vailaʻau o le hypoglycemic. Ole fua muamua ole 25 mg ile tolu taimi i le aso, ole suʻega ole aoga e maeʻa pe a ma le 4-8 vaiaso. E faʻavae i suʻesuʻega a le laboratory, o le a faʻafetaui le fuainumera ma mafai ona oʻo atu i le 100 mg i le taimi. I le avea ai o se itu, afaina, manava manava, afaina ma e seasea mafai ona tupu le vevela paʻu. E le fautuaina e ave faʻamaʻi i le bowel, faʻalavelaveina o le tootoo laiti ma le maʻi ulcerative pathologies. Faaitiitia le maua o le propranolol ma le ranitidine.

Oxide

O se faʻataʻitaʻiga tauvaga o le alpha-glucose lea e malepe ai polysaccharides. E taofia ai le faʻavaeina ma le faʻafefe o le kulūkose, faʻaititia ai lona faʻamaualuga i le toto. E le afaina ai le gaoioiga β-glucosidase. O le vailaau faʻasaina ua faʻagesegese lemu i totonu o le toto, lea e faaitiitia ai aʻafiaga o tali le lelei ma ua vave ona aluese mai le tino ma feeseeseaʻi. E faʻasaina le faʻatonuina o le maʻisuka i tagata maʻi pe a maeʻa togafitiga faʻapitoa ma togafitiga o le gaʻo.

Polokalame a Glitazone

O vailaau faafomai i aso nei ua faaaogaina ai le lua vailaau togafitiga o lenei vaega: pioglitazone ma rosiglitazone.

O mea gaioiolosi e faaosofia ai le mauaina o maso ma siama o le tino, lea e mafua ai le faateleina o le aofaiga o le inisalini na gaosia. E amata ona tali lelei atu i le vavalalata o le tui ile inisalini.

  1. O faʻamanuiaga. Mafaufau i fualaau aupito sili ona lelei i fualaau oona. Ona o le poloka o le lipolysis i totonu o le toto, o le aofaʻi o gaʻo gaʻo maualalo e faʻaitiitia, o le tino ua toe tufatufaina atu i le gaʻo. O vailaau gaosi e faateleina ai le pasene o lipoproteins maualuga, e maualalo ai le maualuga o triglycerides.
  2. Faʻafitauli. E le afaina ai le faiga o le cardiovascular system, o le monotherapy e maualalo ai le maualuga o le maualuga o le HbA1C. O le uumi taimi e mafai ona mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino.

Faʻaaogaina faʻapitoa poʻo faʻatasi ma isi masini faʻafomaʻi. O nisi taimi latou te mafua ai le taofia o le tino i totonu o le tino, o le anemia ma le vavaeeseina o enzymes o le ate mai le masani.

Faʻasologa masani

Faʻavae lelei i le taimi o le monotherapy o tagata mamaʻi, e faʻaolaina ai le gamma receptors. Faʻateleina le faʻaaogaina o le kulūkose, faʻaleleia le puleaina o le plasma. O le umi o le taumafaina i le tele o tui e mafai ona mafua ai le faaletonu vaaia ma le lelava. O nisi taimi e fesoasoani i faʻamaʻi pipisi o le faʻaleleia o le tino.

Pioglar

E faʻaosofia ai le γ-suiteni o loʻo aʻafia i le faagasologa o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaititia ai le aofaʻi o triglycerides. E maualuga lona manava, e alu ese mai le tino o le maʻi ma le talo, o le maualuga o le maualuga o le toto e oʻo i le 24 itula. O le faʻatulagaina o le tau e manaʻomia ai aso e fitu. E le fautuaina mo le faʻaaogaina e tina maʻitaga ma tina tausi maʻi.

Avandia

Faateleina le lagona lelei o le gaʻo o le suʻi resitara i le inisalini, faʻasaoina ma toe faʻaleleia le gaioiga o le tino o peta. E taua tele le faʻaitiitia o le maualuga o gaʻo gaʻo, faʻaleleia le pulea lelei. E faʻasaina le ave i tagata gasegase i le gasegase i le rosiglitazone, tina e fafagaina susu ma fafine maʻitaga.

Faiga faʻavae

Afai o le monotherapy ua faʻaalia e le aoga e tusa lava pe oʻo i le fua pito i maualuga, ona tatau lea ona faʻataʻitaʻiina le togafitiga ma nisi fualaau faasaina. O se filifiliga maʻoti e faia i le amanaʻiaina o uiga o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma le gafatia o le tino o le maʻi. O le tele o taimi, o fualaau e filifilia e aafia ai le faateleina o le manava o le inisalini ma le lagona o le tino lautele. O le vailaau lona lua e faaopoopoina pe a maeʻa le suʻega, ae le faʻaitiitia le fualaau o le muamua.

Tuua Lau Faamatalaga