Le fualaau faasaina Hinapril: faatonuga mo le faʻaaoga

Fomaʻi antihypertensive, le inhibitor ACE.

Quinapril hydrochloride o se masima o quinapril, o le estyl ester o le inhibitor ACE, quinaprilat, lea e le aofia ai se vaega sulfhydryl.

Qauxpril vave faʻapuʻupuʻu i le fausiaina o quinaprilat (diapid quinapril o le metabolite autu), o le malosi malosi o le ACE. ACE o se peptidyldipeptidase lea e faʻamalosia ai le liua o le angiotensin I i le angiotensin II, o loʻo i ai se aafiaga vasoconstrictor ma e aʻafia i le puleaina o le vascular tone ma galue ai e ala i auala eseese, e aofia ai le faaosofiaina o le gaosiga o le aldosterone e le cortex adrenal. O Quinapril e taofia le gaioiga o le faʻasalalau ma le tino ACE ma faʻaitiitia ai le vasopressor gaoioiga ma le gaosia o le aldosterone. O le faaitiitia o le maualuga o le angiotensin II e le faiga o manatu faaalia e mafua ai le faateleina o le malosiaga o le renin ma lona gaioiga i le plasma toto.

O le auala autu o le antihypertensive effect o le quinapril ua manatu o le taofiofia o le gaoioiga a le RAAS, peitai, o le fualaau faasaina e maua ai se aafiaga e oo lava i tagata gasegase maualalo le maualuga. ACE e foliga tutusa i le fausaga i le kininase II, o le enzyme lea e solo i lalo le uʻamea, o se peptide ma mea mamana mamana. E tumau pea le le iloa pe o se faʻaopoopoga o maualuga o le bradykinin e taua mo le togafitiga o le quinapril. O le umi o le aafiaga antihypertensive o le quinapril e maualuga atu nai lo le umi o lona aafiaga faatosina i le faasalalauina o le ACE. O le vavalalata vavalalata i le va o le taofiofia o le gaʻo ACE ma le umi o le aʻafiaga o le vailaʻau na faʻaalia.

O le inisinia ACE, e aofia ai le quinapril, e mafai ona faʻatupulaʻia le lagona o le insulin.

O le faʻaaogaina o le quinapril i se fualaau o le 10-40 mg i tagata gasegase maualalo i le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e mafua ai le paʻu o le toto maualuga i le tulaga ma le tulaga tu ma e itiiti sona aafiaga i le fatu fatu. O le aʻafiaga o le antihypertensive e faʻaalia i totonu o le 1 le itula ma e masani lava ona ausia le maualuga i totonu o le 2-4 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina. I nisi o tagata gasegase, o le maualuga o le aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo matauina i le 2 vaiaso talu ona amata le togafitiga.

O le aʻafiaga o le fualaau faʻasaina pe a faʻaaogaina i laasaga fautuaina i le tele o tagata gasegase e 24 itula ma e faʻaauau pea ile togafitiga umi.

O suʻesuʻega o hemodynamic i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto i lalo o le malosi o le hinapril o loʻo i ai le faʻaitiitia o le OPSS ma le maualuga o le toto, ae o le fatu, fuainumera fatufatu, tafe toto, fua o le filturi ma le filtration o suiga laiti e itiiti pe le suia.

O le togafitiga o le fualaau faasaina i aso tutusa i aso taitasi e tutusa ma tagata matutua (silia ma le 65) ma i gasegase o se tausaga laiti, i tagata matutua o le taimi o mea leaga e tutupu e le faateleina.

O le faʻaaogaina o le hinapril i tagata gasegase e maualalo le fatu o le fatu na mafua ai ona faʻaitiitia le OPSS, o le toto maualuga, toto toto ma le diastolic toto, faʻafefeteina o pulmonary capillaries ma le faateleina o gaioiga fatu.

I le 149 gasegase na maua i le coronary ario e le mafai ona gaosia, o togafitiga ma le quinapril i le 40 mg i le aso pe a faatusatusa i le placebo na mafua ai ona faaitiitia le tele o faafitauli i aso mulimuli i totonu o le tausaga talu ona taoto.

I tagata gasegase e maua i le atherosclerosis faʻamautuina e le o iai le maualuga o le toto maualuga poʻo le faaletonu o le fatu, e faʻaleleia e quinapril galuega endothelial le atoatoa i le matelaina o maliu ma le faʻataʻavale.

O le aafiaga o le quinapril i luga o le galuega endothelial e fesootaʻi ma le faateleina o le gaosiga o le oxide. O le faʻasologa o Endothelial ua manatu o se masini taua tele mo le atinaʻe o le atherosclerosis. O le taua o le faaleleia o galuega endothelial e lei faavaeina.

Pharmacokinetics

Tuusaʻo, tufatufa, metabolism

A maeʻa ona faʻapalaina le Cmax o quinapril i le plasma, e maua i totonu o le 1 itula. O le tikeri o le vailaʻau e tusa ma le 60%. O le taumafa e le afaina ai le tikeri o le absorption, ae o le fua faatatau ma le tikeri o le absorption o le quinapril e faaitiitia pe a ave meaʻai gaʻo.

O le Quinapril ua faʻafefiloi i quinaprilat (pe tusa o le 38% o le oral) ma se numera itiiti o isi metabolites e le o faigaluega. T1 / 2 o le quinapril mai le plasma e tusa ma le 1 le itula. O le kulima o quinaprilat i le plasma e oʻo ile 2 itula i le maeʻa ai o le quinapril. E tusa ma le 97% o le quinapril poʻo le quinaprilat o loʻo taamilo i le plasma i se fuatini popo. Hinapril ma ona metabolites e le ulu atu i le BBB.

Quinapril ma quinaprilat e tele lava i le urine (61%), faapea foi i feces (37%), T1 / 2 pe a ma le 3 itula.

Faʻasologa o mea

Aʻo faʻatautaia le monotherapy mo le maualuga, o le fua amata fautuaina o le Accupro® i tagata mamaʻi e le o mauaina togafitiga e 10 mg poo 20 mg i le aso. Faʻalagolago i le aʻafiaga o le falemaʻi, e mafai ona faʻateleina le faʻasolosolo (faaluaina) i le tausiga o le 20 mg poʻo le 40 mg i le aso, lea e masani ona faʻamatalaina i le 1 dose poʻo vaevaeina i ni vaega se lua. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona suia le fuainumera i vaitau o le 4 vaiaso. I le tele o tagata gasegase, e mafai ona maua lelei le taofiofia o le toto i le umi o le togafitiga e ala i le faʻaaogaina o fualaau faasaina 1 taimi i le aso. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 80 mg.

I tagata gasegase o loʻo faʻaauau pea ona faia togafitiga, o le fua muamua o le Accupro® o le 5 mg, i le lumanaʻi e faʻapupulaina (e pei ona faʻaalia i luga) seia oʻo ina ausia le lelei sili.

I le faaletonu tumau o le fatu, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faʻaalia o se faʻaopoopoga i togafitiga ma togafitiga ma / poo glycosides cardiac. O le faʻamaʻi muamua fautuaina i tagata mamaʻi o le fatu vaivai tumau o le 5 mg 1 poʻo le 2 taimi i le aso, a maeʻa le tagofia o le fualaau faasaina, e tatau ona matauina le tagata maʻi ina ia iloa ai le faʻamaonia o le fua o le symptomatic. Afai o le faapaleʻaina o le muamua muamua o le Accupro® e lelei, ona mafai lea ona faʻaleleia i se fualaau lelei, lea e masani ona 10-40 mg i le aso i le 2 tutusa laasaga e faʻatasi ma le faʻasologa o le concomitant.

I le tulaga o le le atoatoa o le tino, o le fuainumera muamua fautuaina o le Accupro® e 5 mg i tagata mamaʻi ma CC e sili atu ma le 30 ml / min ma le 2.5 mg i tagata CC ma le itiiti ifo i le 30 ml / min. Afai o le faapalepale i le muamua fualaau lelei e lelei, ona sosoo ai lea ma le aso e sosoo ai Accupro® e mafai ona faʻatonuina 2 I le leai o se faʻamausoga ogaoga ogaoga poʻo se faʻalavelave matuia i le galuega, e mafai ona faʻaleleia le fuainumera i vavaiaso vaiaso, i le amanaʻiaina o aafiaga o le falemaʻi ma le hemodynamic.

Aʻo tuʻuina atu faʻamatalaga faʻasoifua maloloina ma vailaʻau faʻamaʻi i le gasegase e le atoatoa le aoga, o le fua muamua e fautuaina e filifilia e pei ona taua i lalo.

Metotia o le talosaga

Faʻalagolago i le aʻafiaga o le falemaʻi, e mafai ona faʻateleina le faʻasolosolo (faaluaina) i le fua o le tausia o le 20 pe 40 mg / aso, lea e masani ona faʻamatalaina i le 1 pe 2 inumaga. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona suia le fuainumera i vaitau o le 4 vaiaso. I le tele o tagata gasegase, o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Hinapril-SZ 1 taimi i le aso e mafai ai e oe ona maua se tali faʻamalosi tumau. Ole fua maualuga o aso taitasi e 80 mg / aso.
Faʻaaoga faʻatasi ma togafitiga: o le faʻamaʻi muamua fautuaina o Hinapril-SZ i tagata mamaʻi o loʻo faaauau pea ona faia togafitiga e 5 mg i lea aso ma lea aso, ma mulimuli ane ua faateleina (e pei ona faamatalaina i luga) seia oʻo ina ausia le taunuʻuga sili ona lelei.
CHF
Ole fua muamua fautuaina o Hinapril-SZ e 5 mg 1 poʻo le 2 taimi i le aso.
A maeʻa ona tago i le vailaʻau, e tatau i le tagata maʻi ona i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi ina ia iloa ai le faʻamalologa o le faʻamaʻi. Afai ole toleni muamua ole Hinapril-SZ, e mafai ona faateleina i le 10-40 mg / aso ile vaevaeina ile 2 togi.
Faʻasalaga le toe galue
Aʻo tuʻuina atu faʻamatalaga faʻasoifua maloloina ma faʻamatalaga o le pharmacokinetic i tagata gasegase e leai se aoga, o le fua muamua e fautuaina e filifilia e pei ona taua i lalo:
A oʻo i le sili atu i le 60 ml / min le Cliniininiini, o le laʻau muamua ua fautuaina e 10 mg, 30-60 ml / min - 5 mg, 10-30 ml / min - 2.5 mg (1/2 laulau 5 mg).
Afai o le faapalepale i le muamua fualaau lelei e lelei, ona faʻaaogaina lea o le fualaau faasaina Hinapril-SZ i le 2 aso i le aso. O le fua o Hinapril-SZ e mafai ona faʻatupulaʻia lemu, e le sili atu ma le tasi i le vaiaso, ma mafaufau i le falemaʻi, aafiaga o le hemodynamic, faʻapea foi ma le galu.
Tomaʻi matutua
O le fua muamua o le tui o Hinapril-SZ i tagata matutua o le 10 mg i le aso, i le lumanaʻi o le a faateleina seia oʻo ina ausia le taunuʻuga sili ona lelei.

Faʻaiʻuga

O faʻalavelave tutupu faʻatasi ma le quinapril e masani lava e laʻititi ma le tumau. O le mea e masani ai, o le ulu (7.2%), o le suavaia (5.5%), o le tale (3.9%), le vaivai (3.5%), rhinitis (3.2%), leisa ma / poʻo le faʻaumatia (2.8%) ma le faʻaaogaina (2.2%). E tatau ona maitauina i se tulaga masani, o le tale e le aoga, faʻaauau, ma e mou atu pe a uma le faʻamalolo o togafitiga.
O le faifai pea o le quinapril o le aveeseina o se taunuuga o aafiaga i itu na matauina i le 5.3% o mataupu.
Ole lisi o loʻo i lalo o se lisi o mea leaga na faʻaalia e ala i faʻaaogāina o le okeni ma le tele o taimi e tupu ai (WHO faʻasologaina): e masani ona sili atu i le 1/10, e masani ona sili atu i le 1/100 i lalo ifo o le 1/10, e le masani ona sili atu i le 1/1000 i le itiiti ifo i le 1 / 100, seasea - mai le sili atu i le 1/10000 i le itiiti ifo i le 1/1000, e seasea lava - mai le itiiti ifo i le 1/10000, e aofia ai savali taʻitasi.
Mai i le itu o le faʻalavelave masani: masani - faʻavauvau, vevela, tigā, paʻuʻesega, faʻalautele le vaivai, le faʻavaivai - atuatuvale, faateleina le le fiafia, moe, moe.
Mai i le mea o loo i ai meaola: masani - o le gasea ma le / vomiting, o le manava, o le dyspepsia, o le tiga o le manava, ma le le tumau - o le mucous membranes o le gutu po o le faai, le afaina, pancreatitis *, angioedema o le gaʻo, gasegase o le gastrointestinal, rarely - hepatitis.
Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui: e le masani - edema (lautele pe lautele), malaise, vailaau vailaau.
Mai le faʻamalositino ma le faʻaogaina o le tino: e le masani ona maua - anemia hemolytic *, thrombocytopenia *.
I le vaega o le CVS: masani - o se toesega iloga i le toto, e le masani - angina pectoris, palpitations, tachycardia, faaletonu o le fatu, infarction myocardial, stroke, faateleina le toto toto, afaina o cardiogenic, hypotension postural, fainting *, symptoms of vasodilation.
Mai i le manava o le tino, pusa o le pusa ma le vavalaʻau: e masani lava - tale, dyspnea, pharyngitis, tiga o le pusa.
I luga o le vaega o le paʻu ma le tino o le tino: e le masani - alopecia *, exfoliative dermatitis *, faateleina le salu, mimilo *, gaioiga o le gaosiga o le tino, faʻavave, vevela.
Mai i le itu o le musikalokeletale ma le fesoʻotaʻiga: masani - toe foʻi, tigaina - faʻasolosolo.
Mai gaʻo ma le urinary tract: e le masani ai - faʻamaʻi pipisi o le urinary, faʻailoga le atoatoa.
Mai maʻi ma mammary gland: e masani lava - o se faʻaitiitia o le malosi.
Mai le itu o le okeni o le faʻaaliga: le faʻafuaseʻi - faʻaletonu le faʻaaliga.
Mai i le itu o le puipuiga o le tino: e le masani ona tupu - o anaphylactic reactions *, e seasea lava - angioedema.
Isi: e seasea lava - pneumonitis eosinophilic.
Faailoga o le falemaʻi: e seasea lava - agranulocytosis ma neutropenia, e ui o le mafutaga e mafua ai le faʻaaogaina o hinapril e leʻi i ai.
Hyperkalemia: tagai i "Faatonuga Faapitoa."
Creatinine ma le toto oona urea: o le siitaga (e sili atu ma le 1,25 taimi faʻatusatusa i le VGN) o le seriniumini o le serum ma le urea o le toto urea sa matauina i le 2 ma le 2% o tagata na mauaina le quinapril monotherapy. O le tulaga o le faateleina o nei tulaga faatapulaa i tagata gasegase i le taimi lava e tasi e maua ai togafitiga e maualuga atu nai lo le na o le faaaogaina o quinapril. Faatasi ai ma nisi togafitiga, o faailoga e masani lava ona toe foi i le masani.
* - Faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo se faʻamatalaga i le taimi o suʻesuʻega faʻasalalau.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o le inisiua ACE ma sauniuniga auro (sodium acurothiomalate, iv), ua faʻamatalaina se faʻafitauli faʻapitoa, e aofia ai le vevela o foliga, leisa, vomiting, ma le faʻaitiitia o le toto.

Le tuufaatasiga ma le ituaiga o fualaau faasaina

O le mea autu autu o le vailaʻau o Hinapril o le quinapril hydrochloride.

I totonu foi o lona tuufaatasiga o loʻo i ai nisi vaega fesoasoani:

  • susu suka (lactose monohydrate),
  • aluma o le magnesium carbonate,
  • faʻailo (croscarmellose sodium),
  • povidone
  • magnesium stearate,
  • aerosil (colloidal silicon dioxide).

O le ituaiga o faʻamalolo o vailaau Hinapril o lapotopoto lapotopoto, e ufiufi i se ata vali samasama. O latou e faʻafeiloaʻi ma o loʻo lamatia. I le vaega o le satauro, o le pito i luga e paʻepaʻe, poʻo le paepae papaʻe.

O lenei vailaʻau e tuʻuina atu i pusa tioata e aofia ai le 10 po o le 30 fua. O loʻo maua foi i fagu ma fagu e faia i le mea eletise.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O pusa Hinapril ua faatonuina mo togafitiga o faʻamaʻi e pei o:

O lenei vailaʻau e mafai ona faʻaaoga uma i le faʻamaʻi-tasi, ma faʻatasi ai ma peta-blockers ma togafitiga thiazide.

Fegalegaleaiga ma isi ituaiga vailaau

A o suʻeina Hinapril vailaʻau ma sauniuniga lithium, e mafai e tagata gasegase ona faʻateleina le lithium i totonu o le toto. O le lamatiaga o le inu i luga o le lithium e faateleina i le tulaga o le pulega soofaatasi ma sui gasegase.

O le faʻaaogāina o le quinapril ma fualaau faʻasaina e mafua ai le faateleina oa latou gaioiga.

O le faʻaogaina o nei laupepa ma sauniuniga e aofia ai le ethanol e le taliaina. Ole aʻafiaga leaga o lenei fegalegaleaiga o se faʻalauteleina tele o aʻafiaga e le afaina.

Faʻasalaga

Afai e maualuga le maualuga o le gasegase o le maʻi i le maʻi o Hinapril, o le a mafai ona mafua ai le paʻu ma le faʻalauiloaina o le toto, eletise galuega vaaia, vaivaiga lautele ma le vevela.

I ia tulaga, e tatau ona vave faatino ni togafitiga faʻamaʻi ma mo sina taimi e mumusu e inuina le fualaau faasaina.

E mafai ona e toe faia le tofiga pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi.

Contraindications

O pepa o Hinapril ua faalēaoga i:

  • le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina,
  • ua le atoatoa le aoga,
  • hypermalemia
  • talafaasolopito o angioedema,
  • angioedema, o le faʻaleagaina poʻo le faʻasoesa i le natura,
  • maʻisuka
  • maʻitaga ma lactation.

E le gata i lea, o lenei vailaʻau e le o faʻamaonia mo togafitiga o gasegase i lalo o le 18 tausaga.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le soifuaga ola o pusa o Hinapril e tolu tausaga mai le aso na gaosia ai. E fautuaina e teuina i latou i le vevela e oo atu i le +25 tikeri, i se nofoaga e mafai ona maua e tamaiti, e mafai ona puipuia mai le malamalama saʻo ma le susu.

I falemaʻi a Rusia e faʻatau ai le fualaau faasaina Hinapril, e tatau ona e faia se faʻamaumauga. O le tau masani o nei laulau e maualalo ma e 80-160 ru ma pa.

I Ukraine O le tau o Hinapril e maualalo foi - pe a ma le 40-75 hryvnia.

I totonu o le falemaʻi faʻafomaʻi faʻaonaponei, o loʻo faʻaalia ai le tele o analogues fualaau o hinapril. O le sili ona lauiloa ma le sailia o ia mea e aofia ai:

E le fautuaina e filifili se analog o Hinapril ia lava. Mo nei faʻamoemoega, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi agavaa o le a ia fautuaina le filifiliga aupito sili ona lelei e faavae i luga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma uiga lautele o le tagata maʻi.

O le fualaau faasaina Hinapril e maua ni iloiloga lelei ona o lona maualuga tele lona aoga, tau taugofie ma faigofie ona faapalepale e le tele o tagata gasegase.

O tagata na faʻaaogaina nei fualaau mo faamoemoega faʻasolosolo ma togafitiga, ia maitauina o le hinapril faigofie ma faʻaitiitia lelei le taʻavale o le toto, ma faʻaititia ai foi le tulaga i le le atoatoa o le fatu. O aʻafiaga laiti laiti e masani ona fesoʻotai ma le le usitaia o tulafono mo le tagofia o fualaau.

E mafai ona e faitau atili e uiga i manatu ma iloiloga i le faaiuga o lenei tusiga.

Afai o oe masani patino i le fualaau faasaina Hinapril, faʻaalu sina taimi ma tuu lau iloiloga e uiga i ai. O lenei mea o le a fesoasoani i isi tagata faaaoga pe a filifilia se vailaʻau.

Faaiuga

Afai e te fuafua e ave le vailaau Hinapril mo togafitiga faʻapitoa poʻo togafitiga faʻamalositino, ia mautinoa ia amanaia ona uiga autu.

  1. E maua Hinapril i ni pepa e faʻaaogaina tautala.
  2. Faʻalagolago i le siama ma le maʻi o le maʻi, ole fua muamua o lenei vailaʻau e 5 pe 10 mg. I le aluga o taimi, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, e mafai ona faateleina e ala i le vaevaeina i ni metotia se lua.
  3. Ole fua maualuga ole aso o le vailaʻau e 80 mg.
  4. E le taliaina le aveina o lenei vailaau mo fafine aʻo maʻitaga ma lactation.
  5. I le tulaga o le maualuga o le fualaau faasaina, o se toso malosi o le toto ma le tupuga o vaivaiga lautele e mafai. Ina ia faʻaumatia lenei tulaga, e manaʻomia le togafitiga faʻapitoa.
  6. E le o faatonuina Hinapril mo tagata gasegase i lalo ifo o le 18 tausaga.
  7. O le faʻaaogaina o pepa o le Hinaprir e iai vailaʻau e maua ai le lithium ma le ethanol e le taliaina.

Fua o le fualaau faasaina

E pei ona taʻua i le taimi muamua, e tatau ona faia i luga ole vailaau. O le suʻeina o se laulau e matua le manaʻomia. Inu i le vai tele. O le fua o le vailaʻau e faʻalagolago i le faʻamaʻi o loʻo tauivi le tagata maʻi.

I le maualuga o le maualuga, ua faatonuina ai le monotherapy. I lenei tulaga, e tatau ona e aveina le 10 mg o le "Hinapril" i le aso. A maeʻa le 3 vaiaso, ona faʻatagaina lea o le siʻitia i le aso i le 20-40 mg. E mafai ona vaevaeina i ni 2 atopa pe a uma le taimi tutusa.

Afai e manaʻomia, o le fualaau o le vailaau faʻamaʻi i se tagata maʻi e maualuga le maualuga o le toto maualuga e oʻo i le 80 mg. O ia faiga e masani lava ona talafeagai pe afai, pe a mavae le 3 vaiaso talu ona amata le togafitiga, o suiga lelei e le o vaaia.

I le tulaga o le gasegase tumau poʻo le fatu vaivai, ua fautuaina e amata ona ave Hinapril i le 5 mg. I le togafitiga atoa, e manaʻomia le i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ina ia mafai ai ona fuafua le atinaʻega o le faʻamalosi i se tagata maʻi.

Afai e le suia le tulaga i le faaletonu o le fatu, o le fua o le fualaau faasaina ua faateleina i le 40 mg i le aso. O fomaʻi o loʻo tusia ni faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina e faamaonia ai se suiga i le tulaga mo le sili atu ma se fetuunaiga i togafitiga.

E taua le ave o fualaau i le taimi e tasi.

Faʻaaoga i le laʻititi ma le matua

O le vailaʻau e faʻasalaina mo tagata e leʻi atoa le 18 tausaga. O le mea lea, o lona faʻaaoga i le laʻititi e manatu e le taliaina.

O tagata mamaʻi e sili atu i le 65 tausaga le matutua e tatau ona muamua ave vailaʻau ma se vailaʻau e 10 mg. A maeʻa, e faʻatagaina lona faʻatagaina seia oʻo i le taimi e faʻaalia ai se taunuuga lelei o togafitiga.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga togafitiga, e tatau i se tagata maʻi matua ona suʻe atoa le suʻega ile falemaʻi. O se mea muamua lea e mautinoa ai le saogalemu o lona togafitiga ma Hinapril.

O maʻi matutua e tatau ona suʻeina aʻo le i amata togafitiga

Faʻailoga o le ate ma fatuga

O tagata mamaʻie maua i le ate ma le fatu fatu e mafai ona ave faʻamaʻi, ae i lalo o le vaavaaiga atoa a le fomaʻi auai. Ole togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻatagaina mo na o pathooms e faʻalavelaveina ai le gaioiga o totoga i totonu. Afai e maua, e tatau ona e mataʻituina le fua o le "Hinapril" ma e leai se tulaga e faʻaleleia ai e aunoa ma le manaʻomia ma maua mai se faatagaga mai se fomaʻi.

Faatonuga faapitoa

O faatonuga mo le faʻaaogaina o le "Hinapril" o loʻo i ai faatonuga faʻapitoa e tatau ona amanaia pe a tusia se togafitiga faʻavae e faavae i luga o lenei vailaʻau.

Ole fualaau e le mafai ona faʻaaoga i soo se taimi o le maʻitaga. E le tatau ona faʻailoaina e tamaitai o le tausaga faʻatoa fanau mai le aloese mai le faʻaaogaina o togafitiga faʻaonapo nei ao faia feusuaiga. Afai o le maitaga na tupu tuusao i le taimi o le puleaina o Hinapril, ona tatau loa loa lea i le tagata maʻi ona faʻaaogaina lona faʻaaogaina. O le vave lava ona faʻamalo le vailaʻau, o le itiiti ifo o le afaina o le a tupu i le tamaititi ma le tina o loʻo faʻamoemoe.

O mataupu na faamauina pe a fanau mai se tamaititi e aunoa ma ni faʻafitauli. I lalo o ia tulaga, o fanau na ave e tina o nei fualaau faasaina e mataʻituina lelei. O fomai e sili ona fiafia i le toto o le pepe.

Ma le faʻaeteete, o le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia i tagata gasegase oe ua maua i le maʻi tuʻa poʻo le galuega o le tino. O vailaʻau ma faʻamaʻi e maua ai naʻo le naʻo se vailaʻau maʻoti. E le gata i lea, o le tagata gasegase e masani lava ona feagai ma suʻega faʻapitoa, lea e mafai ai ona iloa vave le faʻalavelave i le tulaga o le faʻafitauli o totoga o le tino ona o togafitiga ma Hinapril.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Afai e te tagofia le vailaau faʻasaina ma le tetracycline i le taimi lava e tasi, e mafai ona e maua se faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le mea lona lua. O lenei aafiaga e mafua ona o le gaioiga faapitoa a le magnesium carbonate, lea e avea o se vaega fesoasoani i Hinapril.

Afai o le tagata maʻi e talia le lithium faatasi ma le atiata ACE, o lona uiga o le anotusi o le elemene muamua i le toto toto ua faateleina. Faailoga o le inisua ma lenei vailaau e tupu ona o le faateleina o le excretion o le sodium. O le mea lea, e manaʻomia le faʻaaogaina o nei fualaau faʻamaʻi ma le faʻaeteete tele pe'ā tatau, faʻatasi ma le faʻatautaia.

O le faʻaoga tutusa o togafitiga faʻatasi ma Hinapril e faʻatagaina. Ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se faʻaopoopoga i le tulaga faʻaleagaina. O le mea lea, e manaʻomia le filifilia ma le faaeteete le fua o vailaʻau uma ina ia aloese ai mai faʻafitauli o le soifua maloloina o le maʻi.

Faʻasalaga ma i lalo o le puleaina lelei o le maualuga o le palukala i totonu o le toto, e mafai loa ona e ave se vailaʻau i fualaau oona lea e aofia ai le vaega ole vailaʻau faʻasaʻi. O oloa gaosi oloa masima ma masima e sui ai, lea e aofia ai foi lenei elemene, e aofia i le vaega tutusa.

Faatasi ai ma le pulega tutusa o fualaau faasaina ma le ava malosi, o le faateleina o le gaioiga o le mea galue malosi "Hinapril" e matauina.

O pusa e faʻaleleia ai pea le aafiaga o le fualaau faasaina, lea e tutusa ma se overdose

Togafitiga ma le atiata ACE e mafai ona oo atu ai i le faʻaalia o le hypoglycemia i maʻi. O lenei mea ofoofogia o loʻo maitauina i tagata e maua i le maʻisuka latou te ave insulin poo le hypoglycemic agents mo le faʻaaogaina totonu. O fualaau o le a na ona faʻaleleia ai o latou aʻafiaga.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i se aofaiga e 80 mg ma le atorvastatin i se vailaau e 10 mg e le o iai ni suiga taua i le galuega o le mea lona lua.

O se vailaau e mafai ona faateleina le ono mafai ona tupu le leukopenia i tagata gasegase oeo loo ave faatasi le allopurinol, immunosuppressants, ma fualaau oona cytostatic.

O le faʻamalosiina o le gaioiga a le vaega galue a Hinapril e matauina pe a tuʻufaʻatasia ma faʻasolosolo faʻamaʻi, vailaʻau faʻasaina lautele ma vailaʻau faʻasaina.

O se poloka puipui faalua o le gaoioiga a le RAAS e mafua mai i le faʻatulagaga tutusa o le aufaʻatasi o le ACE. O se aafiaga leaga e masani lava ona matauina i se talaaga o le faaitiitia o le toto, ma le atinae o le hyperkalemia.

E fautuaina malosi e tagata faapitoa ia maʻi e aloese mai le faʻatautaia faʻatasi o le vailaau faʻasaina ma fualaau faʻasaina ma vailaʻau o loʻo i ai lenei vailaʻau, faʻapea foʻi ma vailaau faʻasaina e taofia ai le RAAS i tulaga nei:

  1. I le i ai o le maʻi suka ma le faʻaleagaina o totoga o le tino, faʻapea foi ma le leai o se faʻalavelave,
  2. I le tulaga o le le atoatoa o le galuega,
  3. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se setete o hyperkalemia, lea o loʻo faʻaalia e ala i faʻamaoniga o sili atu i le 5 mmol / l,
  4. Faʻatasi ai ma le le tumau o le fatu po o le atinaʻeina o le maualuga.

O vailaʻau e mafua ai le taofia o le gaʻo o le ponaivi e faateleina ai le gasegase o agranulocytosis poo neutropenia.

O tagata maʻi e faʻapipiʻi le vailaau faʻasaina ma le estramustine poʻo le DPP-4 inhibitors e sili ona lamatia le atinaʻe o angioedema.

Analogs ma le tau

O se tasi o analogues o hinapril faatasi ma le mea lava e tasi e galue malosi ai

Ina ia faʻatau Hinapril i se fale talavai, e tatau ona e tuʻuina atu se faʻamaumauga mai se fomaʻi i le fomaʻi. O lona tau e faʻalagolago i le numera o laulau i totonu o le faʻatau. O le tau o le fualaau faasaina e faatapulaʻa i le 80-160 rubles. O se lisi auiliili mo le vailaau e mafai ona maua i le fale talavai.

Mo nisi mafuaʻaga, e tatau i fomaʻi ona sui le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina i le tagata maʻi mo lona tutusa. O vailaʻau nei e ofoina atu e suia ai Hinapril:

Analogs e na o le fomaʻi e mafai ona filifilia. E le tatau i le tagata gasegase ona faia lenei mea na o ia, aua e lamatia lona faia o se mea sese o le a aʻafia ai le togafitiga ma lona soifua maloloina i le lautele.

Afai mo nisi mafuaaga e le talafeagai le tagata maʻi mo togafitiga ma Hinapril, e tatau ona ia logoina le fomaʻi e uiga i lea mea. O le a ia taumafai e filifilia se vailaʻau talafeagai mo ia, e taulaʻi atu i le faafitauli o le maʻi ma le soifua maloloina. I le avea ai o se tulafono, e iai se manaʻoga e tulaʻi mai pe afai o le tagata maʻi o loʻo faʻasaina i le aveina o vailaʻau poʻo le atinaʻeina o ni uiga le lelei mai le tino i le mea galue malosi o le fualaau faasaina.

Na amata ona maua e Khinapril e tusa lava pe na togafitia i se falemai. Na siakiina pea e le fomai loʻu tulaga, ona sa fefe o ia i aafiaga ogaoga ona o faafitauli tau fatuga. O le mea e lelei ai, leai ni faʻafitauli na faʻaalia i latou lava. I se tulaga aoao, e tatau ona ou ave le vailaau mo le tusa ma le 6 masina. O le tele o taimi, i luga o le fautuaga a se fomaʻi, na faʻalautele ai lana metotia. O le gaioiga a le "Khinapril" ua lava atoatoa, talu ai na fesoasoani e foia le faafitauli i le toto, lea na faʻalavelave i tausaga talu ai nei. E ui lava o lea taimi, o le maualuga o le toto, e ui e le sili atu nai lo le amataga o togafitiga fualaau faasaina.

Na amata ona ou i ai ni faafitauli i le vave o le mamafa. E ui o le tele o faʻamaʻi e faʻalavelave ai tagata matutua. Na fautuaina e le fomai e tau ma i latou ia Hinapril. Na ia vave lapatai mai e uiga i le mea na tupu i aʻafiaga o le itu, o lea na ia faatonuina ai se fua faatatau aupito itiiti o le fualaau faasaina. Sa ou faaaogaina le fualaau faasaina e avea o se togafitiga tausiga. Sa lelei mea uma. Ae talu ai nei, na amata ona popole le moe, e ui lava ou te taumafai e lava le moe. Ua naʻo le pau lea o le itu na oʻo i ai lagona. Afai e le lelei le tulaga, o le a ou fai atu i le fomai e ofoina mai ia te au se mea tutusa o le "Hinapril," talu ai ona o se tali faapena o le tino e le fetaui ma au.

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

Palama vali ata1 le.
mea galue malosi:
quinapril hydrochloride5,416 mg
i tulaga o le hinapril - 5 mg
tagata faʻatau
autu: lactose monohydrate (gaʻo susu) - 28.784 mg, magnesium hydroxycarbonate pentahydrate (magnesium magnesium water carbonate) - 75 mg, kulscarmellose sodium (primellose) - 3 mg, povidone (molecular weight polyvinylpyrrolidone) - 6 mg, colloidal silicon dioxide (aerosil) - 0 6 mg, magnesium stearate - 1.2 mg
ata tifaga: Opadry II (polyvinyl alcohol, i se vaega o le suavai - 1.6 mg, talc - 0.592 mg, dioxide o le titanium E171 - 0.8748 mg, macrogol (polyethylene glycol 3350) - 0.808 mg, vine-quinoline varnish samasama - 0.1204 mg, varnish aluminium faʻavae i luga o le vali "Lafoaʻi le lā" samasama - 0.0028 mg, vali uʻamea uʻamea (II) samasama - 0.0012 mg, varnish alumini e faʻavae i luga o le dye indigo carmine - 0.0008 mg)
Palama vali ata1 le.
mea galue malosi:
quinapril hydrochloride10.832 mg
i tulaga o le hinapril - 10 mg
tagata faʻatau
autu: Lactose monohydrate (suasusu susu) - 46.168 mg, magnesium hydroxycarbonate pentahydrate (magnesium magnesium carbon) - 125 mg, calslamelium sodium (primellose) - 5 mg, povidone (polyvinylpyrrolidone mole molecular molecular weight) - 10 mg, colloidal silicon dioxide (aerosil) - 1 mg magnesium stearate - 2 mg
ata tifaga: Opadry II (polyvinyl alcohol, vaega o le suavai - 2.4 mg, talc - 0.888 mg, dioxide o le titanium E171 - 1.3122 mg, macrogol (polyethylene glycol 3350) - 1.212 mg, vine-quinoline varnish samasama - 0.1806 mg, varnish aluminium faʻavae i luga o le vali "Lafoaʻi le la" samasama - 0.0042 mg, vali uʻamea uʻamea (II) samasama - 0.0018 mg, varnish alumini e faʻavae i luga o le dye indigo carmine - 0.0012 mg)
Palama vali ata1 le.
mea galue malosi:
quinapril hydrochloride21.664 mg
i tulaga o le hinapril - 20 mg
tagata faʻatau
autu: lactose monohydrate (gaʻo susu) - 48.736 mg, magnesium hydroxycarbonate pentahydrate (magnesium magnesium water carbonate) - 157 mg, calsalmellose sodium (6-mg), povidone (polyvinylpyrrolidone) mole - 12.5 mg, colloidal silicon dioxide (aerosil ) - 1.3 mg, magnesium stearate - 2.5 mg
ata tifaga: Opadry II (polyvinyl alcohol, partially hydrolyzed - 3.2 mg, talc - 1,184 mg, dioxide o le titanium E171 - 1.7496 mg, macrogol (polyethylene glycol 3350) - 1.616 mg, vine-quinoline varnish samasama - 0.2408 mg, varnish alumini faʻavae i luga o le vali "Lapalapa o le la" samasama - 0.0056 mg, uʻu uila (II) samasama - 0.0024 mg, varnish alumini e faʻavae i luga o le dye indigo carmine - 0.0016 mg)
Palama vali ata1 le.
mea galue malosi:
quinapril hydrochloride43,328 mg
e tusa ai ma kalapril - 40 mg
tagata faʻatau
autu: lactose monohydrate (suauu susu) - 70.672 mg, magnesium hydroxycarbonate pentahydrate (magnesium magnesium water carbonate) - 250 mg, kuliscarmellose sodium (primellose) - 10 mg, povidone (polyvinylpyrrolidone molecular molecular weight) - 20 mg, colloidal silicon dioxide (aerosil) - 2 mg magnesium stearate - 4 mg
ata tifaga: Opadry II (polyvinyl alcohol, partially hydrolyzed - 4.8 mg, talc - 1.776 mg, dioxide o le titanium E171 - 2.6244 mg, macrogol (polyethylene glycol 3350) - 2.424 mg, varnish alumini e faavae i luga o le vali quinoline samasama - 0.3612 mg, varnish alumini faʻavae i luga o le vali "Loto o le la" samasama - 0.0084 mg, vali uʻamea uila (II) samasama - 0.0036 mg, varnish alumini e faʻavae i luga o le dye indigo carmine - 0.0024 mg)

Pharmacodynamics

ACE o se enzyme lea e mafua ai le liua o le angiotensin I i le angiotensin II, lea e i ai se aafiaga vasoconstrictor ma faateleina ai le masini vascular, e aofia ai ona o le faaosofia o le pule faalilolilo o le aldosterone e le paga o le tino. Quinapril faʻatauvaʻa faʻalavelaveina le ACE ma faʻapogai ai se faʻaitiitia o le gaioiga o le vasopressor ma le faʻaaogaina o aldosterone.

O le faʻamaeʻaina o aʻafiaga le lelei o le angiotensin II i luga o le puleaina o le renin e le masini faʻalauiloa e mafua ai le faateleina o le galuega o le res plasma. I le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia o le toto maualuga o loʻo i ai faatasi ma le faʻaitiitia o le fatu ma le teteʻeina o vaʻa, ae o suiga i le fatu fatu, fatuga o le fatu, totoga o le toto, le maualuga o le filtration ma le vaega faʻasao e le taua pe leai foi.

E faateleina e Hinapril le faapalepale.Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e faʻaleleia ai le fesuiaiga o le myocardial hypertrophy i tagata gasegase e maualuga le maualuga, faʻaleleia le toto i le myocardium ischemic. Faʻaleleia le gasegase ma le tafe toto. Faʻaitiitia le faʻalauteleina o le platelets. O le amataga o le gaioiga ina ua maeʻa ona faia se tasi o fualaau e tasi pe a uma le 1 le itula, o le maualuga pe a uma le 2-4 itula, o le umi o le gaioiga e fuafua i le tele o le avega (e oʻo i le 24 itula). O se faʻamatalaga faʻapitoa faʻamaonia e atiaʻe le tele o vaiaso pe a uma le amataga o togafitiga.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le vailaʻau Hinapril-SZ e faʻasaina i le taimi o le maitaga, i fafine o loʻo fuafuaina se maitaga, faʻapea foi ma fafine o loʻo fananau mai e le faʻaaogaina metotia faatuatuaina o le faʻasaina.

O fafine o loʻo fananau mai o loʻo aveina Hinapril-SZ e tatau ona faʻaaoga metotia faatuatuaina o le faʻasaina.

Pe a togafitia le maʻitaga, e tatau ona faamuta le fualaau faasaina Hinapril-SZ i se taimi vave e mafai ai.

O le faʻaaogaina o le atinaʻe ACE i le taimi o le maitaga ua tuʻuina atu ma se faʻalavelave tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le cardiovascular ma le popole o le tino o le tamaititi. E le gata i lea, e le gata i le gaioiga o le aveina o le ACE i le taimi o le maʻitaga, mataupu o oligohydramnios, fanau vave, fanau mai o tamaiti e maua ai le mafaufauga, togafitiga faʻapitoa (e aofia ai le le atoatoa o le tino), o le hypoplasia o le cranial, contracts limb, le malformations craniofacial, hypoplasia pulmonary, retrater intrauterine. atinaʻe, tatalaina lectus arteriosus, faʻapea foi ma le maliu fetal ma le pepe faatoa fananau mai. E masani lava, o le oligohydramnios e maua pe a uma ona faaleagaina le fusi.

O pepe faatoa fananau mai oe na aafia i le ACE inhibitors i le utero e tatau ona mataituina ina ia mafai ona iloa ai le tuulafoaia, o le oliguria ma le hyperkalemia. Pe a aliali mai le oliguria, e tatau ona faatumauina le toto o le toto ma le faʻamafaʻi fatu.

Ole fualaau faasaina Hinapril-SZ e le tatau ona faatonuina i le taimi o le susu ile pepe ona o le mea moni o le au ACE, e aofia ai le hinapril, e ulu i le susu o susu i se vaega faatapulaaina. Talu ai ona o le mafai ona atiaʻe ni mea ogaoga na tutupu i le pepe fou, o le fualaau faasaina Hinapril-SZ e tatau ona faaleaogaina aʻo faagasolo le lactation pe taofi le susu.

Faiga faʻapolopolo

Pepa vali ata, 5 mg, 10 mg, 20 mg, 40 mg. 10 po o le 30 fua. i totonu o pusa paʻu. 30 laulau i totonu o se fagu polymer poo totonu o se fagu polymer. O fagu poʻo fagu, 3, 6 pusa paʻu o papa e 10. po o le 1, 2 pusa tioata e 30 laulau. tuʻu i totonu o se pusa kata.

Tuua Lau Faamatalaga