Tina ma le maʻisuka: e mafai ona fananau mai ma oa faigata e mafai ona tulaʻi mai?

A mafaufau se fafine i le fuafuaina o se tamaititi, e taumafai o ia e vavaeese tulaga le lelei e mafai ona afaina ai lona soifua maloloina.

O le toʻatele o tinā faʻamoemoe e lafoai le ulaula ma le ava malosi, amata ona mulimuli i taumafa faʻapitoa ma faia sauniuniga mo le televitamin. O fafine e maua i le maʻisuka e le gata ina faʻamalosi e sauniuni mo le maitaga ma le faaeteete, e tatau ona latou sauniuni mo ni mea le fiafia tele.

I nisi tulaga, e tatau ona e lafoaia atoa le manatu o le maua o se pepe. Pe o se fefe i le maitaga ua faʻamaonia i lenei maʻi, ma e mafai ona fananau i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

Le fatu o le faʻamaʻi

E toatele tagata e manatu o le maʻisuka o se faʻamaʻi tasi. O lona natura e taoto moni lava i se mea se tasi - o le faateleina o le toto suka.

Ae, o le mea moni, o le maʻisuka e ese, faʻalagolago i le faʻaogaina o foliga vaaia. O le maʻisuka ituaiga 1 e maua i tagata o loʻo i ai le paʻu paʻu.

O ona sela e faʻalauteleina ai le inisalini, lea e mafai ona aveesea le kulukose mai le toto i le ate, liliu i ai i totonu o se pepa e le mafai ona folasia, tele-molemole - glycogen. O le mea lea o le igoa o le maʻi - inisalini e faalagolago i le maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga 2 e le fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia o le inisalini faʻasolosolo, ae faʻatasi ai ma le puipuiga o lenei hormone e siama o le tino. O lona uiga, o le inisalini ua lava, ae le mafai ona faʻatinoina lona gaioiga, o le mea lea e tumau pea le kulukose i totonu o le toto. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e mafai ona tumau pea le soymptomatic ma le poto.

O fafine maʻitaga o loʻo i ai se ituaiga maʻisuka eseese - faʻagasologa. E tupu i ni nai vaiaso ao le i fanau mai ma eo faatasi ma faigata i le faʻaaogaina o le kulukose mai le toto.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e atiaʻe ai e se tagata ni faʻafitauli eseese e faʻamalosia ai lona olaga. O le faʻaaogaina o le masima-masima metabolism e faʻalavelaveina, o se tagata o fiainu, e lagona e ia le vaivai.

E ono faʻaitiitia le vaʻai mamao, o le malosi e ono faateleina, o foliga vaaia o le paʻu o le a faʻaitiitia, ma o lona faʻaleagaina o le a le faʻamalolo mo se taimi umi lava. E le o se lisi atoa o faigata ma mea matautia e feagai ma le maʻisuka.

O le mea aupito sili ona matautia o se gase hyperglycemic, lea e mafai ona atiae ma se oso le pulea i le suka i nisi taimi pe a faatusatusa i le masani. O lenei tulaga e mafua ai le maliu o le tino.

O le maʻitaga ma le fanauina mo le maʻisuka

Aʻo lei mauaina le inisalini, na talitonu tagata e le tatau ona fanau le maʻisuka. O lenei mafuaʻaga ona o le maualalo o le ola o pepe faatoa fananau mai, o se pasene maualuga o le oti, ma se lamatiaga i le olaga o le tina.

E sili atu i le afa o maitaga na faʻamaeʻa faʻafuaseʻi mo se fafine poʻo se tamaititi. Ae i le maeʻa ai o se metotia mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 (o le taatele) ma le inisalini, o nei lamatiaga na amata ona faʻaitiitia.

O le taimi nei, i le tele o falemaʻi, o le soifua maloloina o pepe i tina e maua i le maʻisuka ua faʻaititia, i le averesi, i le 15%, ma i totonu o faʻalapotopotoga e maualuga le maualuga o togafitiga faafomaʻi - e tusa ma le 7%. O le mea lea, e mafai ona e fanau mai i le maʻisuka.

O le faʻafitauli o faʻafitauli i fafine maʻitaga ma le maʻisuka e tumau pea. O le faagasologa o le fanauina o se fetus e sili atu ona faigata mo tamaitai ona tutumau i ia ituaiga o togafitiga, o le lamatiaga o le le atoatoa po o le fanau mai vave e tumau maualuga. O o latou tino ua faʻavaivaia i se maʻi faʻamaʻi, ma o le maitaga i taimi e tele e faʻapupulaina ai le avega i luga o totoga uma.

Afai e maua e loʻu toʻalua le maʻisuka ituaiga, e mafai ona fanau?

E ono mafai ona tuʻuina atu le faʻamaʻi i le tofi (2% pe a maʻi le tina o loʻo faatalitali, 5% pe a maʻi le tama, ma 25% pe afai e maʻi matua uma).

E tusa lava pe le maua e le pepe lenei maʻi, e lagona pea le leaga o aʻafiaga o le suka i totonu o le toto o le tina i le taimi o le tuputupu ae o tama.

E mafai ona atiaʻe se tamaʻi alo, o le tele o le vai o le amniotic e masani ona faateleina le tele, e mafai ona mafatia le tamaititi i le hypoxia poo le le atoatoa o le tino. O ia pepe faatoa fananau mai e fetaui lelei ma le ola i fafo atu o le tino o le tina, e masani ona mafatia i faamaʻi pipisi.

O nisi tamaiti ona o le le mausali faifai pea i le metabolism e fanau mai ma le faaletonu o le tino. E le gata ina faʻaititia ai le lelei o latou olaga, ae mafai foi ona oʻo atu ai i le oti i le amataga. O ia pepe faatoa fananau mai ei ai foi uiga iloga o fafo - o foliga felanulanuaʻi, o le tele o le atinaʻeina o le tino o le tino, o le mamafa, o le paʻu o le paʻu ma le i ai o le toto toto.

O le fananau mai ile maʻisuka e mafai ona matua faigata. O le gaioiga o le gaioiga e mafai ona faʻavaivaia, ona faʻalosolo ai lea o le faʻagasologa o foliga mai o le pepe.

E mafua mai lenei i le atinaʻeina o le hypoxia i le tamaitiiti, o le solia o lona loto. O le mea lea, o le fanauina ma lenei tulaga faʻalavelave e tatau ona faʻagasolo i lalo o le puipuiga sili.

O le mea e mataʻina ai, a o maitaga, o le tino o le fafine e maua i le maʻisuka i auala eseese. I masina muamua ma aʻo leʻi fananau mai, atonu e lagona e le fafine maʻitaga le toomaga, ua faʻaititia i le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina.

E tupu lenei mea ona o suiga o le hormonal. O le maitaga o le taimi sili lea ona faigata pe a faʻaalia le faʻaalia o le maʻi ma tuʻu faʻatasi ma faʻafitauli. E faʻafefea ona faʻaalia le tino o se fafine i le taimi o le fanau mai ona o ona uiga patino: e le gata i le faʻaitiitia o le suka ma le osooso malosi e mafai ona tupu.

E mafai ona ou fanau mai le maʻisuka ituaiga 1?

E leai se tasi e mafai ona faasaina se fafine e fanauina se tamaititi, ae i le i ai o tulaga faigata, e mafai e le fomai ona fautuaina le lafoaia o le manatu o le i ai o se pepe pe ofoina atu e faamuta le maitaga pe afai ua uma ona tupu le mafaufau.

  1. ua vave ona alualu i luma le faamaʻi o le tina,
  2. lapisi lapisi ua matauina,
  3. o paaga uma e lua o le maʻisuka,
  4. o le maʻisuka ua tuʻufaʻatasia ma le i ai o Rhesus feteʻenaʻiga poʻo le gasegase.

Afai ua faia se faaiuga e faamutaina le maitaga, ua faia lenei mea ao le 12 vaiaso.

I le tulaga e filifili pea se fafine e faaauau lana pepe, e tatau i fomaʻi ona lapatai atu e uiga i tulaga lamatia uma o loʻo ono faʻatali mo ia.

E faʻapefea ona tausia se maʻitaga?

O se fesili faapena e aoga le mafaufau e tusa lava pe leʻi oʻo i le mafaufau. E le gata i lea, i lenei itu, o le faamanuiaina o le fanau a le pepe e faalagolago i le amio saʻo a matua o le tina i le lumanaʻi.

I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka sili ona taatele o le maʻisuka e aliali mai i le laʻitiiti po o le talavou.

Afai e matua mataʻituina e matua le tulaga o le la tama teine, pulea le suka ma ave laasaga tatau e faʻamaonia ai i se taimi tatau, o le a le faʻaititia le tino o le teine ​​i le maʻi. E manaʻomia e le gata ina tausi lau tama ia te oe lava, ae ia aʻoaʻo foi ia te ia e faia mea uma e tatau ai na o ia lava.

Afai e siaki pea e se fafine ia faailoga o le suka, ma, pe a manaʻomia, e manaʻomia togafitiga, o le a faigofie ia te ia ona saunia mo le maitaga. Atonu e tatau ona e toe faia ni suʻega faaopoopo ma asiasi soo atu i se fomaʻi, o le a tuuina atu fautuaga i le fuafuaina o le aiga.

I le taimi o le maitaga, e tatau ona e siakiina le maualuga o le suka i aso uma, i le tele o taimi (pe fia - o le a taʻu atu e le fomaʻi ia oe).

E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga uma suʻesuʻega, iloiloga. I le tele o tulaga, e fautuaina le alu i le falemai i le taimi tolu i le vaitau o le fanauina o le pepe mo le mataituina ma le totoa o le tulaga o le fafine, le fetus ma le faasaʻoina o le inisalini togafitiga.

I le maʻisuka, e fautuaina e faʻaauau le inisalini i taimi uma, a itiiti ifo i nai tootoo, o le lamolemole lenei e faʻaleagaina ai le aʻafiaga o le maʻi ile fetus. O le auala e fanau mai ai e tatau ona mafaufau muamua. I le tele o tulaga, o fomaʻi e manaʻo e fananau mai le natura. Afai o le tulaga o le tina e le o faamalieina tele, ma o le galuega e laʻititi, e tatau ona e faia se vaega e le o se mea.

O le faʻamatalaga o le maʻisuka o se faʻamatalaga mo nei mea e sili atu o se tala faʻasolopito, e mafai e se fafine ona fanau mai ma le manuia na o ia, pe a leai ni faʻafitauli. I le taimi o le fānauga, e mafai e fomaʻi ona faʻamalosia le faʻamaʻi oona ina ia faʻamaonia le faʻaaogaina o uterine e faʻafaigofie ai le faagasologa. I nisi tulaga, ua faia se episiotomy, lea e fesoasoani i le pepe e alu i luma o le auala fanau.

O se meaai faapitoa e tatau ona mulimulitaia.

I le isi itu, e tatau ona aofia ai na o oloa ia e le o saofaga i le faateleina o le suka i le toto, i le isi itu, o se talofa e manaʻomia e maeʻa, ia amanaʻia manaoga uma o le tina ma le fausua.

E tatau i se fafine ona mataʻituina le kalori o meaʻai, ae le o lona uiga e tatau ona ia fia 'ai - o le le lava o mea aoga o le a faʻaleagaina ai le aʻafia o le maʻisuka i le tino o le pepe. O le faʻaaogaina o kalori i aso taʻitasi ma faʻaaliga o mea taumafa e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i le gaioiga o maitaga ma le fananau mai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka:

O le mea lea, naʻo le fafine lava ia ma lana paaga feusuaiga e mafai ona filifili e maua se tamaititi e maua i le maʻisuka. Afai ua saunia le aiga e feagai ma faigata ile fanauina o se pepe poo se mea e ono mafai ai ile soifua maloloina, latou te fuafua se maʻitaga. O le sili atu ma le faʻaeteete o se fafine e togafitiga lona soifua maloloina e sauniuni ai mo le maitaga ma mulimuli ane, o maualuga atu le avanoa e maua ai se pepe soifua maloloina. Mo lana vaega, o le fomaʻi o loʻo i ai le tiute e taʻu atu i le tina o loʻo faʻamoemoe uma faʻaaliga ma faʻamatalaina uma tulaga lamatia i lona soifua maloloina. Afai o le mataʻituina o le tulaga o le fafine maʻitaga, faʻataʻitaʻiina le fanau mai ma tausia le pepe faatoa fanau mai, o le a mafai e le fafine ona maua le pepe, ma o le a fanau mai le pepe ma le faʻaleagaina le soifua maloloina.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Tuua Lau Faamatalaga