E faʻapefea ona 'ai le oatmeal mo le maʻisuka?

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "oatmeal for diabetes" faʻatasi ai ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Oatmeal - o se taumafataga maloloina ma le manaia o le taeao mo se amataga tele o le aso.

Oatmeal e maualalo i calorie ma e mauoa i fiva, lea e avea ai ma se mea lelei mo tagata e matauina lo latou mamafa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Ae ui i lea, o loʻo i ai se tele o mea inu. Mo lenei mafuaʻaga, o tagata e maua i le maʻisuka atonu latou te masalosalo i le aoga o lenei cereal mo i latou.

I totonu o lenei tusiga, o le a matou taʻuina atu ia te oe le mea o le oatmeal ma pe talafeagai mo le maʻisuka. Atonu o le a faateia oe i sina tali.

Oatmeal poʻo, pei ona masani ona taʻua, oatmeal, ua saunia mai le oatmeal. Oatatisi o le oat grains lea na aveesea ai le atigi fafo.

E tolu ituaiga autu o taatamela e iloga: o le oatmeal atoa, Hercules ma le vave oatmeal. O nei ituaiga meaola eseese i le gaosiga o le gaosiga, tikeri o le faʻamalosia ma taimi sauniuni. O fatu kulupu uma e faʻapipiʻiina i se mea itiiti, ae o le kuka e sili atu le tele o le taimi.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le tele o tagata e filifilia le oatmeal i luga o vevela. O le tele o taimi e fufulu i le vai poʻo le susu. Ae e mafai ona e kuka le oatamea e aunoa ma le kukaina, sasaa le cereal i le susu po o le vai ma tuu i le po, i le taeao o le a saunia se taeao o le taeao malolo lelei.

Tusa lava poo le a le auala e sauniuni ai, o le oatmeal o se punavai lelei o mea inu gaʻo ma le filo soluble. O loʻo aofia ai foi le tele o vitamini ma minerale.

Mo le tele o tagata, o le oatmeal o se filifiliga sili ona lelei ma paleni. O le afa o le ipu (78 grams) o le oatmeal malo e aofia ai meaʻai nei:

  • Calories 303,
  • Carbohydrates: 51 kalama
  • Puipuia: 13 kalama
  • Fiber: 8 kalama
  • Manua: 5.5 kalama
  • Manganese: 191% o le mea e fautuaina i aso taitasi (RSNP),
  • Faʻapitoa: 41% o le RSNP,
  • Vitamin B1 (siama): 39% o le RSNP
  • Magnesium: 34% o le RSNP,
  • Maea: 24% o le RSNP,
  • Uʻamea: 20% o le RSNP,
  • Zinc: 20% o le RSNP,
  • Folic Acid Salt: 11% o le RSNP,
  • Vitamin B5 (pantothenic acid): 10% o le RSNP.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le oatmeal e le gata ina maualalo i le kalori, ae e mauoa foi i le tele o meaʻai.

Ae ui i lea, o le oatmeal e maualuga i gaʻo. Ma afai e te kukaina i totonu o le susu, o le a matua faateleina le aano o le carbohydrate.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaopoopo le ½ ipu o le susu atoa i se vaega o le falaoʻo, oe faʻalauteleina kalori mea o le ipu e 73 calories ma faʻaopopo i ai le 13 kalama o carbohydrates.

Oatmeal e 67% o gaʻo.

O lenei mea e mafai ona mafua ai ni masalosaloga i tagata e maua i le maʻisuka, talu ai o meaʻai gaʻo e fesoasoani i le faateleina o le suka suka.

E masani lava, faatasi ai ma le faateleina o le suka o le toto, e gaoioi le tino ma le gaosia o le insulin.

Inisalini e avatu i le tino se poloaiga e aveese le suka mai le toto ma sela ma faʻaaogaina mo le malosi poʻo le teuina.

O le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e le mafai ona tutoatasi le atinaʻe o le insulin. Po o, i totonu o latou tino, o loʻo i ai ni siama o latou tali i le inisalini e ese mai le masani. Pe a faʻaaogaina e tagata faapena le tele naua o meaʻai, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto e mafai ona sili atu nai lo le masani lelei.

O le mafuaaga lea e taua ai mo tagata e maua i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le toto i le maualuga o le suka.

O le mataʻituina lelei o le suka o le toto e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave faʻapitoa i le maʻisuka: fatu fatu, faʻaleagaina o le namu, ma le leaga o mata.

E fesoasoani le fiva e faʻasaoina ai aʻa i le toto suka

Oatmeal e mauʻoa i gaʻo, ae maualuga foi i le fiber, lea e fesoasoani e pulea le suka.

O le fiva e fesoasoani e faʻaitiitia le fua faatatau lea o loʻo gaʻo ai le gaʻo i totonu o le toto.

Afai e te fiafia pe o le a le ituaiga o carbohydrate e sili atu mo le puleaina o le suka toto, ia eʻi totoʻa atu i na vailaʻau faʻamalosi, o loʻo aʻafia i le toto i le fua maualalo.

Ina ia mafai ai ona fuaina le gaʻo gaʻo e leai sona aoga i le suka o le toto, ia faʻaaoga le faʻasologa o fuainumera (GI) o oloa.

O le faʻavasegaga o lenei laulau e faʻavae i luga o le vave ona siitia ai le toto toto i se oloa faapitoa:

  • Low GI: Tulaga faatauaina: 55 ma lalo ifo
  • Fua Faatatau GI: 56-69,
  • Maualuga GI: 70-100.

Low-GI carbohydrates e telegese lemu i totonu o le toto ma sili atu ona talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka. O nei mea uma e mafua mai i le mea moni e faapea o nei oloa e saturate le tino i mea aoga, e aunoa ma le mafua ai o ni osofaʻiga taua i le maualuga o le suka.

Oatmeal mai le oato atoa ma le Hercules ua manatu o se oloa maualalo ma GI maualalo (mai le 50 i le 58).

E ui i lea, e taua le manatua e eseese ituaiga o oatmeal ia latou meaʻai.

O fusi faila e vave ona kukaina e iloagofie e le GI maualuga (pe tusa ma le 65), o lona uiga o le mea lea o loʻo gauai vave ai le gaʻo i le toto ma sili atu ona mafua ai le malosi o le toto.

Ole fesoasoani a le Oatmeal e puleaina ai le toto toto

O nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaoga pea o le oatmeal e fesoasoani e pulea le maualuga o le suka.

O fuainumera taua o suesuega e 14 na faaalia ai o le toto maualuga o le suka i tagata na aofia ai le oatmeal ia latou taumafataga na faaitiitia i le 7 mg / dl (0.39 mmol / L) ma le HbA1c e 0.42%.

E talitonuina e mafua lenei mea i le mea moni o le oatmeal e aofia ai le beta-glucan, o se ituaiga o fiva solu.

O lenei ituaiga fiber e faʻafefe ai le vai i totonu o le iniseti ma faia ai se matāua e pei o gel-like.

O nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e mafai ona fesoasoani le faʻagesegese o le fua lea e faʻanofoina ai e le tino ma gauai ai gaʻo meaʻai, e mafua ai ona lelei le puleaina o le suka.

O suʻesuʻega talu ai nei ua faaalia ai o le beta-glucan e maua i le oatmeal e fesoasoani e pulea lelei le suka o le toto i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E maualalo ai le toto suka i le ave o le 9.36 mg / dl (0.52 mmol / L) ma le HbA1c e 0.21%.

O le tele o isi suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o oloa e aofia ai peta-glucan e fesoasoani e faʻaititia ai le faʻamalosia o le insulin i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Ae ui i lea, o mea e maua mai e fefiloi, ona o nisi o suʻesuʻega na maua ai o le oatmeal e leai sona aafiaga i le tui o le inisalini.

O le mea lautele, o suʻesuʻega o aafiaga o le oatmeal i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻaalia ai o le oatmeal e faʻaleleia ai le suka o le toto ma le puleaina o le inisalini.

E le gata i lea, o le aafiaga o le oatmeal i luga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e itiiti lava se suʻesuʻega.

Oatamela e lelei mo lou soifua maloloina.

O nisi suʻesuʻega e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le oatmeal ma le faʻaitiitia o le cholesterol atoa ma le "leaga" cholesterol. I le averesi, o lenei mea e oʻo i se faʻaitiitia faʻaitiitia o le 9-11 mg / dl (0.25-0.30 mmol / l).

O tagata suʻesuʻe e faʻaalia lenei aafiaga i tulaga maualuga o le beta-glucan i le oatmeal. Latou te fautua mai e fesoasoani i le tino e maualalo le cholesterol i auala e lua.

Muamua, o le fua o le nutimomoia e faʻagesegese lemu ma o le tele o gaʻo ma le cholesterol e faʻaaogaina mai le tootoo ua faʻaitiitia.

Lona lua, e pei ona e iloa, o le beta-glucan e fusifusia i le cholesterol-o le tamaoaiga o le bile o le intestine. O lenei mea e taofia ai le tino mai le gauai ma le gaosia o nei meaola. Latou te o ese mai le tino ma le nofoa.

Talu ai o le maualuga o le cholesterol e faʻateleina ai lou lamatiaga o maʻi fatu, o le oatmeal o le a fesoasoani ia te oe e faʻaitiitia lenei tulaga lamatia.

Oatamela e sili ona lelei mo le faʻaitiitia o le mamafa. O se tasi o mafuaʻaga o le oatmeal e faʻalagolago pea i se lagona o le nofo malie mo se taimi umi ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona togafitia.

E talitonuina o se lagona o le atoatoa e tumau pea mo se taimi umi ona o le maualuga o le beta-glucan i le oatmeal.

Talu ai o le beta-glucose o se filo soluble, o le a avea ai se masini e pei o le gel-pei o le manava. E fesoasoani lea e faʻagesegese ai le alu ese o meaʻai mai le gastrointestinal tract ma mo se taimi umi e tumau ai se lagona o le atoatoa.

E le gata i lea, o le oatmeal e maualalo-kalori ma e mauoa i meaʻai. O le mafuaʻaga lena, e lelei mo i latou o loʻo loma le mamafa ma i latou e mataʻituina lo latou ola maloloina.

Oatmeal e tumu ile fibtic soluble, lea e mafai ona faaleleia le paleni o siama aoga ile gastrointestinal tract.

E tasi le suʻesuʻega na maua ai e le oatmeal le paleni o siama o le iniseti.

Ae ui i lea, e tele suʻesuʻega e manaʻomia e faʻamaonia ai nei suʻesuʻega i le aoga o le oatmeal mo le gastrointestinal tract.

E mafai ona faʻailoa i le maʻisuka pe leai foi aʻafia i au mea taumafa?

Oatmeal o se oloa maloloina e tatau ona aofia i le tele o tagata e maua i le maʻisuka ia latou meaʻai.

E sili ona lelei le filifili mo fatu atoatoa ma Hercules, aua o nei ituaiga o oatmeal e maualalo le GI ma e le aofia ai le suka faaopoopo.

Ae peitaʻi, afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e tatau ona amanaʻia le tele o mea ao le i aofia ai le oatmeal i lau taumafataga.

Muamua, mataʻituina mo le tele o auaunaga. E ui lava i le mea moni o le oatmeal e maualalo le GI, o le tele o le oatmeal i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le mea e taʻua o le glycemic load.

Glycemic load is a assessment of how much a particular part of a certain foods will increase sugar sugar after you eat this product.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻamaumauga o le oatmeal e tusa ma le 250 kalama. O le faasino igoa o se ituaiga ipu e 9, lea e le lava.

Ae peitai, afai e faaluaina le vaega, ona faʻaluaina lea o le GI.

I le faaopoopo atu i ai, e taua le manatuaina o le tali atu o totoga taʻitasi i mea gaʻo ma le faʻateleina o le maualuga o le suka i le toto e mama lava. O lona uiga e taua tele le pulea o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma fuafua le fua faatatau o le tino o le tino.

E le gata i lea, ia manatua o le oatmeal e le fetaui mo oe pe afai o oe o loʻo i luga o se meaʻai maualalo.

Oatmeal o se mea e sili ona lelei ma maloloina lelei. E ono aofia i le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka.

Ae ui i lea, e taua le manatuaina, e ui lava i faʻamanuiaga uma, o le oatmeal o le tele o gaʻo.

O lona uiga afai e iai oe i le maʻisuka, e sili ona taua le pulea o le vaega tele ma e le aofia ai le oatmeal i lau taumafataga pe afai o oe o loʻo i luga o se meaʻai laiti.

O aoga ma le faʻaaogaina o le oatmeal mo le maʻisuka

Mo le maʻisuka, o se tasi o mataupu tāua i le puleaina o le suka o le toto o se mea e lelei ona faatulagaina lelei. O le igoa o le Oatmeal glycemic e le maualalo, ae o le taimi lava e tasi o meaai sili ona taugofie i le taumafataga e faʻaitiitia ai le kulukose.

Oatmeal ma le maʻisuka ituaiga 2, ona o nisi o uiga o le cereal ma ona mea aoga, e le na o le faʻagesegeseina o le faʻaogaina o le kulukose e le tino, ae o se tamaoaiga maualalo mo tagata e mataʻituina lo latou mamafa.

Ae ui i lea, pei o soʻo se gaosiga o le fatu, o avo, i le faʻaopoopoga i le fiva, e iai foi se aofaʻiga o gaʻo. Ma o lenei mea e avea ma faavae mo le maʻisuka e masalosalo ai le aoga o le oatmeal mo i latou.

O le mea lea, e le o mea uma lava e matua le mafaamatalaina i fautuaga a fomaʻi e uiga i le taumafa o tagata gasegase o le insulin e ala i le aofia ai o lenei cereal i a latou meaʻai. O le iloiloga na faia ai se taumafaiga e taulimaina manatu fomaʻi o tagata atamamai pe mafai ona 'ai le oatmeal ma le maʻisuka.

O nei meaʻai o le cereal, e faaopoopo atu i fiber ma gaʻoʻava ua uma ona taʻua i luga, o loʻo i ai uma elemene ma vitamini, lea e mafai ona aoga mo tagata mamaʻi e faalagolago i le insulin.

O laʻau o le oati e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foi ma le maʻi o le ituaiga 1, aua latou te saofagā i:

  • fufuluina o vailaʻau
  • aveeseina o le cholesterol mai le tino,
  • tulafono faatonutonu o le gaʻo faʻasaina i totonu o le toto, talu ai o loʻo i ai vailaʻau i 'ai o loʻo aofia i le gaosia o le inisalini ma le glucose-breaking enzymes.

E le gata i lea, oi latou e le o manatu i le faʻailoga e le mafatia i le mamafa ma, i le avea ai o se tulafono, e leai ni faafitauli i le ate ona o le aoga o le cereal i lana galuega.

E tolu ituaiga o oloa mai le oats, mai fatu o loʻo i ai le atigi fagu, e taʻua o le lala, ua aveeseina - o nei mea uma o le cereal atoa ma le Hercules, faapea foi ma se oloa na maua e ala i le faʻapalaina o fatu i le ituaiga o laumei.

Ae mo mea e maua ai caloric ma mea o loʻo iai i mea masani, ona avea lea o le afa o cereal, ma e tusa ma le 80 kalama o le oloa, e aofia ai:

  • pe tusa ma le 300 kalori
  • sili atu i le 50 kalama o meaʻai gaʻo,
  • 10 i le 13 kalama o le porotini,
  • fiber - e tusa ma le 8 gramu,
  • ma i totonu o le 5.5 kalama o le gaʻo.

E faavae i luga o nei faʻamatalaga, o le oatmeal porridge o loʻo i ai pea le maualuga o le carbohydrate ma afai e kuka i le susu, e mafai ona faateleina lenei fuainumera.

E mafai la ona 'ai le oatmeal i le maʻisuka pe leai?

Afai e te faʻatatauina i le calculator le mea o le carbohydrate i totonu o se vaega o le falaoʻo, ona oʻo lea i le oatmeal latou i totonu o le 67 pasene. Ma o lenei mea e oʻo atu ai i le faateleina o le toto suka.

I se tino maloloina, o le kulukose e faʻatulafonoina e ala i le gaosia o le hormone e pei o le inisalini, lea e tuʻuina atu ai faʻamaoniga e uiga i lona tosoina mai i sela ma mai le toto mo le gaosiga o le malosi poʻo le teuina.

O le tino o le maʻisuka e le mafai ona maua mai i le tagata lava ia le aofaiga tatau ole inisalini, o lea ua faʻaalia ai e faʻaaogaina e pei o ni mea inu gaʻo pe a mafai ai ina ia le sao i le faateleina o le suka. Talu ai ona e lamatia ai faʻalavelave e mafua mai i le maʻisuka i foliga o fatu fatugala, o faʻamaʻi o le tino, pei o le tino vaaia.

I le faaopoopo atu i gaʻo, o le oatmeal e aofia ai le tele o fiber, lea e fesoasoani i le faatonutonuina o mea i totonu o le tino ma, aemaise lava, le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai, e ala i le faʻaitiitia o le fua o le ave.

Ina ia iloa po o fea o oloa e sili ona fetaui mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, faʻaaoga se tagata e faʻapipiʻiina poʻo se mea e taʻua o le glycemic index. I lenei tulaga, ua iloiloina:

  • lisi maualalo o fuainumera o oloa, pe afai o latou faasinomaga e taua i totonu o le 55 ma lalo ifo iunite,
  • o le averesi, pe afai o oloa o lo oi ai tau o le GI o loʻo iai i le laina mai le 55 ma le oʻo atu i le 69 iunite,
  • ma o le maualuga maualuga o fuainumera e maua ai oloa pe afai o lo latou tau o loʻo salalau mai le 70 i le 100 iunite.

E mafai la ona 'ai meaʻai mo le maʻisuka? O le faasino igoa o Hercules e tusa ma le 55 iunite.

O le faʻamaumauga o le oatmeal i luga o le vai e 40 iunite. O le faasinomaga o le oatmeal i le susu e sili atu le maualuga - e tusa ma le 60 iunite. O le faasinomaga o le falaoamata o le falaoamata o le falaoamata e maualalo - e na o le 25 iunite, ae o totonu o le 65, o loo i ai le faasinomaga o le vaomatua o vaimatua i le 65, o se GI maualuga.

O le mea moni o le oatmeal e lelei mo soʻo se tagata e le mautonu. Peitai, o le oatmeal mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma nisi o tulafono mo lana sauniuniga ma le faʻaaogaina. E na o le latou tausiaina e maua mai ai se faʻamalositino.

E talafeagai le faʻaaogaina o fatu oateti e leai ni togafitiga, faapea foi ma vaomago ma le pulu, lea o loʻo iai le tele tele o fiber.

O teuteuga o lenei cereal e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona latou fofo, sili ona lelei i le vevela o le potu. E ave i latou, e fai ma tulafono, ao le i ai le taumafataga autu i le afa ipu tioata, o le a faasolosolo malie ona oʻo i le lua pe tolu taimi i le aso ae leai.

Mafaufau i nai fua o le faia o le oatmeal:

  • muesli, ie. meaʻai o le cereal ua uma ona fufulu. O lenei meaai e le aoga tele mo le togafitiga o le maʻisuka, ae e faigofie i ana tapenapenaga, talu ai e lava le sasaʻaina o le susu, kefir poʻo le sua, ma ua saunia mo le faʻaaoga,
  • sipuni mai manu po o se teuteuga masani i le toatele. O nei meaʻai faafomaʻi e aoga e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata mamaʻi o loʻo i ai faʻalavelave o le faʻaogaina o le maʻisuka po o le tino. I le faia o le tilotilo, ia sasaa le fatu o fatu o le cereal suamalie i le vai vevela, uu se vaega mo le kuata o le itula ma ia faʻaaogaina e ala i le faaopoopo o le susu, siama poʻo fua,
  • siaki fatu fatu. E tatau ona fafaga muamua i le vai malulu, faʻapea foi ma le gaʻo,
  • oat bars. Mo le maʻisuka, e matua aoga lava mo le puipuia o le glycemia, talu ai ona e 'ai i le aofai o le lua i le tolu fasipepa e suitulaga ai se mea e fai ai le falaoa-oatmeal. Mo se auala poʻo se meaʻai i le gasologa o le galuega, o latou o se ituaiga lelei o meaai.

O le aoga moni ole oatmeal mo le maʻisuka ituaiga 2 e lua auala e sauniuni ai - tasi, pe afai e te aveina Hercules groats, ma le lona lua, sili atu ona aoga, fatu atoa o le oat grains.

Ina ia faʻaitiitia le taimi o sauniuniga, e tatau ona faʻafefete muamua le oloa i le vai, ma sili atu i le po atoa.

Aʻo lei faia lenei mea, e manaʻomia ona nutililiiina le fatu ma faʻaaogaina se mea e gaosia. Ona aveeseina ai lea o le vai malulu, e faaopoopo le vai inu ma kuka i le vevela vevela seia oo ina vaivai.

  1. broth faatasi ai ma le faaopoopoina o blueberries. Ina ia faia lenei mea, ia fai se paluga o palu mai pi, lanu lanu lanu ma popo ua tupu. O ia mea uma ua aveesea mai le fuafuaina o le lua kalama mo oloa taitasi. Ona faʻafefiloi lea o le paluga e faʻaaoga ai se mea e faʻaleleia. Ona liligi ifo lea i le vai inu (200-250 ml) ma tuu ai i le po mo le afaina. I le taeao, o le susu e faamamaina ma inu. Naʻo le afa itula talu ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto,
  2. o fatu atoa o lenei cereal e tatau ona fagogo i le po, ona togiina lea ma se suʻi meaʻai. E masani lava ona sasaa atu ni nai sipuni o lenei meaʻai ile vai i le aofaiga o le tasi lita ma faʻapipiʻi mo le 30-45 minute ile vevela vevela. Faataga le susu e faamaalili, ma a uma lena o le a saunia mo le faʻaaogaina. O lenei fua e sili atu ona aoga mo le gaioia masani.

Ae o le fila, o latou o le paʻu ma le atigi fagu, lea e maua mai e ala i le oloina po o le gaosia o fatu.

Talu ai o loʻo aofia ai le tele o le fiber, e aoga mo le maʻisuka. O le auala latou te faʻaumatia ai e faigofie, talu ai latou te le manaʻomia sauniuniga.

Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona ave se sipuni o le faga mata, inu i le vai. Ae o le fualaau, e faasolosolo lava ona oʻo i le tolu sipuni i le aso.

Togafitiga i le oats e le taliaina i mataupu o se tulaga le mautonu o le faamai, faapea foi ma le taufaamatau o se insulin.

E lelei tele le oatmeal mo le maʻisuka ituaiga 2? E faʻapefea ona faia le oat broth e faʻaitiitia ai le kulukose toto? Tali i le vitio:

O fuainumera o le maʻisuka ua sili atu ona lamatia ma o le mea lea o taumafa paleni, e pei o togafitiga o le oats, o se tasi lea o mea faigaluega e faʻafaigofieina ai le ola o tagata e maʻi le inisalini.

O se mataupu taua mo le maʻisuka o le lelei o meaʻai. Oatmeal mo le maʻisuka o le a avea o se meafaigaluega taua. O se vaega sili ona taua o le lisi meaai, lea e fuafua i le faʻaaogaina o meaai e maualalo ai le suka o le toto. Talu ai ona o le foliga vaaia o le oats, o le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto ua faʻagesegese.

Herculesan cereal e aofia ai le tele o vitamini, elemene, amino acids, e maua ai se aoga aoga i le tino atoa o se tagata soifua maloloina ma i latou e maua i le maʻisuka:

  • vitamini o vaega B, F, A, E, C, K, PP, P,
  • elemene elemene: potassium, magnesium, calcium, silikoni, uʻamea, zinc ma isi.

Aemaise lava, o le gaioiga e afaina ai le faaitiitia o le aofaiga o le cholesterol i luga o puipui o toto toto, faamalosia ai, faaitiitia ai le toto ma galue lelei i luga o le maskalokelet system. Faamaloloina o gaʻo mo le ate ma le pancreas. Oatamela e taʻitaʻia le aofaʻi o gaʻo gaʻo ma le polotini, ma e iai ni meaʻai e sili atu nai lo isi fatu. O se tasi lea o mafuaʻaga na mafua ai ona i ai ni faʻafitauli i le fiafia o tagata fiafia i le tele o le mamafa. Ma o le mamafa o se tasi lea o tagata e afaina ai se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. O le taua o le oloa o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

E le gata i lea, o le oatmeal e aofia ai mea e pei ole inulin. O se iniseti masani ole inisalini. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaaogaina tatau o avo, e mafai ona faʻaitiitia le aafiaga o le inisalini gaosia i le tino. O le mea moni, atonu e le mafai ona faʻaaogaina lona faʻaaogaina i togafitiga. Oatmeal ma le maʻisuka e le o toe faʻamalolo, e pei o le paluga faʻamalolo. O le mea lea, o faʻaaoga uma aoga o loʻo faʻasaoina atoa. O nei cereals ma cereals e maualalo le faʻasologa o igoa.

E le pei o se tagata soifua maloloina, o ai e aoga mo le oatmeal, e tusa lava pe o le a le auala ua saunia, o le oatmeal ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaoga tatau ina ia sili atu le aoga. O le kuka e sili atu i le susu ma se mea maualalo maualalo pe i totonu o le vai ae le faʻaaogaina se faʻaopoopoga e pei o fua ma fualaau mamago.

E mafai ona suia le suka i le falaoʻo i se vaega itiiti o fualaau mamago.

Oatmeal mo le maʻisuka ituaiga 2 o se ipu e sili ona lauiloa. E taua le manatua e le tatau ona faaopoopo le suka i le oatmeal mo le maʻisuka. Nai lo lena, e mafai ona e faʻaopopo atu le kinamoni, totino, nati, fualaau mamago. O lenamamoni e maualalo ai le maualuga o le kulukose. O le filifiliga lelei o fatuga atoa mai lenei cereal. E sili atu le lelei o le fufuluina o le cereal i le vai malulu, e masani ona faia i le po. O le faʻamanuiaina o lenei fautuaga, e mafai ona e kuka ai le falalati vave, lea, muamua, lavea le taimi, ma le lona lua, e teu ai nisi vitamini.

O le faʻaaogaina o fatulala totogo, e faigofie ona maua se faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto, ma maua se aafiaga lelei i isi faiga: choleretic, popole. Sprout ua gaosia ai oona ma le vai malulu. O le Hercules decoction e mafai ona faʻaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaogaina o meaʻai. O faʻamau faʻatau mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e matua taua lava mo se meaai mama. O le lala o loʻo aoga tele i lenei faʻamaʻi, aua o loʻo aofia ai le tele o le potassium, magnesium ma isi elemene. Latou te manaʻomia le fausiaina ma ave le afa itula ao leʻi 'aʻai. Amata i le tasi le sipuniti i le aso, ma faʻaititia le fua i le tolu. O avo e le gata ina mafai, ae sili foi ona fautuaina mo le maʻisuka.

O le gasegase o le Herculean ma le maʻisuka atonu o se tasi lea o mea sili ona lauiloa. Ae peitai, e le gata e mafai ona saunia mai le cereal mai lenei ituaiga o cereal, ae o meainu foi e pei o le tilo, decoction, tincture, ma mea lelei - pa, paʻukeke ma kuki uma a le tagata e sili ona fiafia i ai. O ipu uma e faigofie tele ona saunia, ma ipu suamalie e aunoa ma le suka o le a avea ma aso malolo moni.

Faʻatasi ai ma ana meatotino lelei uma, o le oatmeal ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai lava ona le lelei, ae faʻaleagaina. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faamasaniina oe lava i le faʻailogaina:

Sili atu ona lelei le aloese mai le vave oatmeal ona o lona suka.

  • I le leai o se mausali i le gasegase o le faʻamaʻi poʻo le i ai o se tulaga o le inisalini, o le Hercules e tatau ona lafoai.
  • E le fautuaina le maʻi suka i le taimi nei, aua o loʻo aofia ai meaʻai ma meaʻai.
  • Oatmeal e sili atu le lelei e 'ai e le sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso, pe a leai, e iai se avanoa e sili atu i le taimi, o le a faʻalavelaveina le maso o le phosphorus-calcium metabolism. O lenei mea e ono aʻafia ai le maʻisuka i le taimi atoa ma le atinaʻe o le osteoporosis.

Tuuina atu mea aoga uma o gaosiga ma aʻafiaga le lelei mai lona faʻaaogaina, o le a lelei le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e fetuʻunaʻi le meaʻai. I soo se tulaga, e taua le manatua o mea uma e lelei i le faʻalelei. Ma o se vaega o le oatmeal suamalie ma lelei mo le 'aiga o le taeao o le a le gata ina faʻamalosia oe mo le aso atoa, ae o le a faʻamalolo ai le tino.

Oatmeal mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ona 'ai le falala mo le maʻisuka?

O le taua o le togafitiga o fualaau oona ma le maualuga maualuga o le suka i totonu o le tino e taua tele, aua o se lisi lelei ua faatulagaina e lagolagoina ai le toto o le kulukose i totonu o tapulaa taliaina. O oloa e filifilia i le glycemic index (GI). O se tau e faʻaalia ai le fua faatatau lea e ulufale ai le kulukose i totonu o le tino pe a uma ona 'ai se meaai faapitoa poʻo se meainu.

O nisi meaʻai ua faatagaina e sili ona aoga i lau taumafataga, aua e mafai ona latou faʻaitiitia lou toto suka. E aofia ai le oatmeal mo le maʻisuka ituaiga 2. Mai i lea mea e saunia ai ipu, susu ma le kele. O le mea lenei o le a talanoaina i lenei tusiga.

O vailaau faʻaleagaina ma le faʻasaʻoina o le oatmeal mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo talanoaina i lalo, pe faʻafefea ona kuka ai le oats decoction, o le jelini oatmeal e aunoa ma le suka, e mafai ona 'ai le oatmeal mo maʻi. O le matafaioi a le GI i le ola o le maʻisuka ua faʻamatalaina foi ma le taua o le oatmeal ma le paranesi o loʻo tuʻuina mai.

O oloa e iai se faailoga e oo i le 50 iunite e tatau ona i ai i le taumafataga. E le mafai ona faʻateleina le kulukose o le toto. E faalua i le vaiaso ona faatagaina le taumafaina o meaai i le tau aofai e oʻo atu i le 69 iunite. Ae o meaai, meainu, ma le GI e 70 iunite pe sili atu, ua faasaina mai le aofia i le lisi autu, talu ai o lenei vaega o oloa e mafai ona faateleina le maualuga o le suka i le tino i se tulaga taua.

O se faʻaopoopoga i le faasino igoa atonu e aʻafia i le auala e kuka ai ma le tumau o ipu. O le tulafono o loʻo mulimuli mai e faʻaaogaina i soo se ituaiga o falaoamata - o le mamafa o le falaoʻo, o le sili atu lea o lona faailoga. Ae e le tulai maualuga o ia, na o nai vaega.

Oatmeal mo le maʻisuka e tatau ona saunia e tusa ai ma nisi tulafono. Muamua, latou te saunia e aunoa ma le faaopoopo ole pata, e mafai, i le vai ma le susu. Lona lua, e tatau ona e filifilia ni'oti e aunoa ma le faaopoopoina o fualaau mamago, aua o nisi oi latou e afaina ai le ola maloloina ole maʻisuka.

Ina ia malamalama i le fesili, pe mafai ona togafitia Hercules i le maʻisuka, e tatau ona e iloa lana GI ma le kalori. I le auala, o tagata gasegase e sili atu le mamafa o le tino e tatau ona gauai faapitoa i le caloric content of products.

Oats ei ai uiga nei:

  • o le oatmeal index glycemic e 55 iunite,
  • calories i le 100 kalama o le oloa maeʻa o le a 88 kcal.

E fesuisuiai o manatu o le oatmeal ma le maʻisuka e fetaui lelei. O lona faasinomaga o loʻo iai i le ogatotonu, lea e mafai ai ona e aofia lenei pusa i totonu o le lisi, ae le silia ma le lua i le tolu taimi i le vaiaso.

I le taimi lava e tasi, o le meaai lava ia e le tatau ona aofia ai isi oloa maua ile GI maualuga ma maualuga.

O le faʻamaoniaina o meaʻai o se vaega taua o togafitiga ma le puipuia o le alualu i luma o le maʻisuka. Sugar, sweets, vave gaʻo vailaʻau, gaʻo susu e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga. Fua, fualaau suamalie, toetoe o fualaau faisua, cereals, legumes, oatmeal mo le maʻisuka e aoga ma fautuaina mo le faʻaaogaina i aso uma. Ae ui i lea, e oo lava i meaai maloloina mo le maʻisuka e le mafai ona ulu atu i le lisi mea le pulea. O le oatmeal tutusa ma ona faʻaopoopoga e aunoa ma se faʻatulagaina e mafai ona afaina i le tino o le maʻi.

O a aoga o le oatmeal? O le a le mea e mafua ona o le faʻaaoga sese o ipu o le oatasi e maʻisuka? E mafai ona 'ai i le faletalimalo i aso uma? E faʻafefea ona kuka? O nei faʻafitauli uma e taua ma e manaʻomia ni iloiloga auiliili.

Oatmeal e aofia i le taumafa o le maʻisuka. I le faaopoopo atu i le lelei lautele o aafiaga i le gaioiga o le tino, o lenei cereal e mafai ai e oe ona pulea le toto suka, lea e matua faateleina ai le tulaga lelei o le olaga o le tagata maʻi.

Oatmeal e aoga mo le maʻisuka ma le maualuga o vitamin A, C, E, PP, K, P, ma le vitamini B i totonu o le oloa. O avo o loʻo i ai muamua i le va o cereals i totonu o mea e gaʻo ma gaʻo - 9% ma le 4%. Oatmeal o loʻo i ai elemene e manaʻomia mo le masani ai o le tino o le maʻisuka, minerals (copper, silicium), choline, starch, trigonellin.

E fesoasoani le Oatmeal e pulea le soifua manuia o se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 ona o ia uiga:

  1. O fuainumera maualalo maualalo ma le maualuga o meaʻai o filo fualaʻau i manu e fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le suka i le toto.
  2. O suauu minerale ei ai sona aoga aoga i le gaioiga o le muso o le fatu, faʻaleleia le setete o toto toto, fesoasoani e aveese le cholesterol leaga mai le tino, ma fesoasoani e aloese ai mai oso i le toto.
  3. O se pasene maualuga o gaʻo gaʻo, proteins ma gaʻo e maua mai ai le mamafa o le malosi, faʻamautuina le faʻaogaina o meaʻai.
  4. O inulin e aofia ai inulin, o se faʻavae faʻavae o le inisalini. I le maʻisuka ituaiga 2 (o le insulin-dependent), o le faalauiloa masani i le lisi i le aso o ipu e faavae i luga o lenei cereal e mafai ai ona faaitiitia le tui o le inisalini, faaitiitia le taimi ma le maualuga o inisua.
  5. O le fiva laʻau e maua ai le faʻamautu umi, ma saofagā ai i le puleaina o le mamafa. O le fiber ua faʻamalo mo se taimi uumi, ona o le faʻaogaina o le maʻisuka e mafai ona faigofie ona feagai ma faʻalavelave mamafa. O le faʻamalolo o le glucose tuʻufaʻatasi e aloese ai mai le lamatiaga o le faateleina o le toto toto pe a uma ona 'ai. Talu ai ona o le maualuga o le fiber, o le oatmeal i le maʻisuka na mafua ai le faigofie o le maʻi.

O le faʻaaogaina o le oatmeal e mafai ai e oe ona pulea le soifua manuia o le tagata maʻi i le maʻisuka

Ma le mea mulimuli, o le maʻisuka e manaʻomia le faʻaaogaina o lenei cereal aua e faʻaolaina ai le gaosia o enzymes faapitoa e faʻavaveina ai le gaioiga o le kulūkose. Ona o lenei mea, o le pancreas o loʻo faʻapipiʻiina ai le inisalini i ni aofaiga tetele, lea e aʻafia ai le laʻititi o le maʻi ma le manuia o le maʻi.

Mo le tele o mea, o le oatmeal mo le maʻisuka e lelei. Ae le saogalemu i taimi uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina le maʻisuka e faʻaaoga vave le oatmeal porridge ona o le i ai o le suka, masima, o mea manogi eseese, ma faʻatoʻaga i le tuufaatasiga o le oloa.

O se oloa leaga mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona maua pe afai e sili atu le tupe i le aso. E le mafai ona 'ai le oatmeal i aso uma i ni vaega tele, talu ai e fesoasoani lenei mea e fufulu ai le calcium mai le tino, e faʻaleagaina ai le inu o vitamini D ma faʻamanuiaga o minerale i totonu o le puipui o le intestinal. O le iʻuga, ua faʻalavelaveina le phosphorus-calcium metabolism, ua faʻaumatia le fausaga o fusi ponaivi, lea e mafai ona faʻalavelaveina le ala o togafitiga ma mafua ai le atinaʻe o osteoporosis ma isi faʻamaʻi o OPA i le maʻisuka.

O le le lelei o le masani ona faʻaaogaina o ipu oona mo le maʻisuka o le vaega foi lea o le tele o taimi e maua ai. E afua ona o le i ai o le fiva laau ma le maso i le tuufaatasiga o le oloa. Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga, e fautuaina e inu le oatmeal ma le tele o vai.

Ae o le mea e sili ona taua, o le oatmeal, decoction, isi mea inu ma meaʻai o le cereal e mafai ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga ma na o le maʻi lava. Afai ei ai se faʻafitauli o le hypoglycemia ma le hypoglycemic coma, o le a faʻaaogaina le faʻaaogaina o lenei oloa.

Mo tagata ei ai le faʻamaʻi o le maʻisuka, o loʻo i ai tulafono faʻavae i le kuka. Suga, mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona faʻaaogaina, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2. A oʻo mai i le oatmeal, e lua filifiliga e fai e aunoa ma se mea manogi. Muamua, nai lo le suka, faʻaaoga ona mea faʻapitoa pe natura. Lona lua, faʻaopoopo meaʻai suamalie i le ipu - meli, fualaau mama, vine, fualaau aina. E mafai ona e 'ai se falaologa e aunoa ma le fefe - e leai se afaina i le tino, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a uma se taumafataga o le a le faateleina.

I le maʻisuka ituaiga 2, pe a kuka, e le mafai ona e faʻaaogaina le suka

O nai tulafono laiti:

  1. Cook mai fatuga atoa, oatamal, bran. O le paluga o le cereal e vave ona kukaina - 10-15 minute. E manaʻomia le 20-25 minute e kuka ai le paʻu. O le a mafai ona 'ai le paluga mai fatu atoa ae na o le afa itula.
  2. I le avea ai o se vai vai o le oatmeal, faʻaaoga vai poʻo susu susu.
  3. Mo se suiga, ua faatagaina e faaopoopo i ai fatu, pamu ma le sunflower fatu.
  4. E aoga le vaʻaia o le ipu ma le kinnamon, lea e faʻaleleia le aoga aoga o le ipu ona o le mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka.
  5. O le faʻaaogaina o fualaau vevela i fualaʻau e mafai ona maua i ni mea laiti ona o le faateleina o le mamafa o le fructose ma le kulukose i totonu oi latou.
  6. O le suamalie (honey, sugar cane, sweeteners), lea e faʻaitiitia ai mea aoga o le oatmeal ma mafai ona afaina ai le ala o le faʻamaʻi, e le tatau ona faʻaleagaina.
  7. I le sauniuniga o le oatmeal, e mafai ona faʻaaoga le pata ma le susu, ae na o le maualalo o le pasene o mea e gaʻo.

O le totoe o le auala ma le fua mo le faia o le oatmeal e le ese mai le sauniuniga masani o lenei mea masani faaleaganuu. O le aso - 3-6 servings o ¼ cup cereal (cereal).

O nai upu mulimuli. I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, latou te 'ai e le gata i le falaoʻo, ae pei foi o paluga, meaʻai, granola mai le oats, inu paluga ma deco deco mai lenei cereal. O le tele o fualaau e mafai ai ona e faʻasalalau le lisi o le maʻisuka, e le gata e aoga, ae e lelei foi. Taumamafa ma le fiafia ma le fiafia, ae aua neʻi galo le matauina o le paleni, paleni o oloa i le taumafataga.

I le mulimuli i fautuaga faafomaʻi ma tulafono lautele e taliaina, o le ae lagona pea le lelei. Manatua e mafai ona e fiafia i le olaga e tusa lava pe oʻo i se maʻi ogaoga.


  1. Ametov, A.S Type 2 le maʻisuka faʻamalolo. Faʻafitauli ma fofo. Taiala suesue. Volume 1 / A.S. Ametov. - M .: GEOTAR-Media, 2015 .-- 370 p.

  2. Meaʻai maloloina. O le maʻi suka, Ripol Classic -, 2013. - 729 c.

  3. Mikhail, Rodionov Mamisuka ma le hypoglycemia. Fesoasoani ia oe / Rodionov Mikhail. - M.: Phoenix, 2008 .-- 214 itu.
  4. Evsyukova I.I., Kosheleva N.G. O le maʻi suka. Tina ma pepe fou, Miklosh - M., 2013 .-- 272 itu.
  5. Kilo C., Williamson J. O le a le maʻisuka? Faʻamatalaga ma Fautuaga (faaliliuina mai le Igilisi: C. Kilo ma le J.R. Williamson. "O le maʻisuka. Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻaliliuina Lou Ola", 1987). Moscow, Mir Publishing House, 1993, 135 itulau, faasalalau o 25,000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

E faapefea ona lelei le oatmeal mo le maʻisuka?

Oatmeal mo le maʻisuka e mafai ona saunia faʻamaonia saʻo mai meaʻai ma mai le gaosi o gaosi, lea e faia ai se eseesega i lona faʻaaogaina. I nei tulaga uma e lua, o le luluina o le laau, o se laau taʻitasi tausaga taʻitasi e maualuga lona faʻaleleia mo ana meaʻai, e fai o se meafaitino. O le lisi o oloa na faia mai ia i latou e aofia ai meaʻai ma cereals, ae o le oat, falaoamata ma le kofe. O talo e taʻua o se tasi o poutu o se soifua maloloina ma lelei, o le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina lautele ai i vailaʻau faʻaleaganuʻu ma agaifanua, ma i nisi tulaga faapitoa e pei o taʻaloga po o meaʻai.

Oona mo le maʻisuka e aoga tele i le vailaʻau kemini o ona fatu. I totonu o minerale o le sodium, potassium, magnesium, phosphorus ma isi, ma i totonu o vitamini - niacin, riboflavin, thiamine, pantothenic ma folic acid. Amino acids i le oatmeal, o loʻo i ai se aoga aoga i luga o faʻalapotopotoga uma a le tino, e tatau ona taʻua faapitoa:

O nei faailoilo uma, faapea foi ma le caloric content of oats, e faalagolago tele i le tele o aganuu ma tuutuuga mo lona totoina. A o le maofa, ona i le averesi o le 80-200 kcal mo le 100 g. oloa.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le faʻamatalaga manino o le oatmeal, lea e fuafua ai lona aoga mo le maʻisuka, e na o le 40 mea (e le o se faʻataʻitaʻiga lelei, ae o se mea talafeagai).

O le a se isi mea taua e mafaufau i ai pe a aofia ai le oatmeal i le taumafataga o le mea o loʻo i ai i le beta-glucan i totonu, lea e nafa ma le faʻagasolo lemu o calories i le tino. O lenei mea e maua ai ni aʻafiaga lelei se lua: o le maualuga o le tino pe a maeʻa le taumafataga, e maua ai le taimi o le pancreas e atiae ai le inisalini, ma o le lagona o le atoatoa e umi atu nai lo le maeʻa o se taumafataga masani.

E faʻapefea ona 'ai ni meaʻai mo le maʻisuka?

O talo mo le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina ina ia faʻaaogaina i le masani masani: falaoamata e faia mai le oatmeal, lea e mafai ona vaʻaia e aunoa ma le faʻafefeteina poʻo le faʻataʻavaleina. O ia meaʻai ua kuka i le 30 mai i le 60 minute ma i le taimi e tasi e matua faateleina ai le voluma, faʻafefe vai. O se sili atu faʻaonaponei ma populari filifiliga o le oatmeal - o le cereal lava lea, ae faʻalafolaina e se masini faʻapitoa i luga o mea faʻapipiʻiina poo peti lamolemole. E mafai ona faʻaaoga ia fasi keke e le gata o se mea tutoatasi, ma o se vaega o le muesli poo le granola.

O le faʻamafanafanaina, faʻafeiloaʻi, taʻavale ma le faʻauluuga faaiu e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le oatmeal sili atu le vave nai lo faʻamaʻaloga masani. E le gata i lea, ua vaevaeina foi i togi, e fuafua i le mafiafia ma, mulimuli ane, le taimi e kuka ai. Talu mai aso o le USSR, o igoa nei na faʻaofi mai:

  • Hercules (20 minute)
  • petal (10 minute),
  • faaopoopo (5 minute).

I le taimi nei, o loʻo i ai ni laumei na faʻaaogaina e le fale gaosi latou te le manaʻomia ai le kuka, ae sili atu le le faʻaaogaina o faʻailo o le suka mo le maʻisuka ona o la latou faasinomaga maualuga.

Ae o tulafono lautele mo le faʻaaogaina o le oatmeal poo cereal mo le maʻisuka, o lona uiga, o le oatmeal e sili atu ona lelei i totonu o le setete e sili ona vavalalata i le natura (i le foliga o le falaoʻo kuka mai fatu o gaʻo). O le isi fautuaga taua o le aloese mai le faʻafefe o le falaoisa po o le paluga faʻatasi ma le pata, masima, suka poʻo isi meaʻai e faʻaleagaina ai le lelei o le oats. E tatau ona e faʻaeteete faʻaeteete pe a faʻatau le suka ma le granola, lea e masani ona faaopoopo i ai le kamupanī, mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau mamago poo ni fatu. Nai lo lena, e fautuaina e fomaʻi ni faʻaopoopoga o ni fualaau aina fou po o ni vine e maualalo le GI i le oatamea tunu.

Oatmeal

Oatmeal mo le maʻisuka ituaiga 2 e toetoe lava o le meaai sili ona fautuaina e 'ai, ona o le paleni ofoofogia o le kalori, GI, nofo malie ma se tamaoaiga mau o vitamini, minerale ma isi vaega. Sa faʻamaonia e le saienisi o le faʻaauau ona aofia ai o le meaʻai i le taumafataga e faʻafilemuina ai le tino, faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai, puipuia ai le faaputuputu o le cholesterol i le tino, ma ei ai foi sona aoga aoga i le faagaoioia o le vaega atoa o le digestive. O se faafitauli taua mo le tele o le maʻisuka, e pei ona e iloa, o le i ai o le mamafa o le mamafa, ma i lenei tulaga, o le oatmeal ma le maʻisuka e mafai foi ona faia se galuega lelei. O le soona inu i luga o tala o mea maualalo ole kalori, o se fua lelei tele lea mo le mamafa o le mamafa.

O lea ituaiga ipu e mafai ona galue e pei o le 'aiga o le taeao po o le' aiga o le afiafi, ae e taua le mafai ona mafai ona kuka saʻo ina ia mafai ai ona faʻaaogaina mea aoga uma. Muamua e tatau ona e faʻamamaina se tasi ipu malamalama o le cereal i totonu o le vai, aveʻesea mea uma ma isi lapisi, a maeʻa ona tatau ona faʻafefiloi i vai inu mo le tasi itula. O le laasaga e sosoo ai o le faʻatumu lea o le pata i ni ipu tioata se lua (poʻo le susu o mea maualalo maualalo) ma faʻavevela le vevela, ave ese, e pei o le kuka, le puao mai luga. Mai le taimi o le kuka e faamaea atoatoa, 10-15 minute e tatau ona pasi, ae e tatau ona oso i luga le falaoloa i taimi uma, pe a maeʻa ona tape le afi ma tuʻu ai le ipu e faʻamaʻi mo le 10 minute.

E le aoga le faaopoopoina o le suauu, masima, suka poo fualaau mamago i le oatmeal, e pei o le maʻi o le maʻisuka o nei meaʻai e sili ona le talafeagai. I le taimi lava e tasi, o le a aoga le teuteuina o le ipu i luga ma fasi 'aina fou e pei o apu poʻo apricots.

O le a se isi mea e mafai ona e kuka i ai?

Oatmeal mo le maʻisuka ituaiga 2 e le na o le pau lea o le auala e 'ai ai le oats, pei o le faʻaaoga o le oatmeal. O le aofia ai o lenei cereal i le taumafataga na tafa mai i le tele o seneturi, ma o le taimi lea o le tele o fuataga e faavae i luga o le oatmeal na faia e tagata tomai faapitoa i le kuka. Mo le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, kuki oatema pe kuki o le a sili ona manaia, ma e mafai foi ona e faaopoopo atu le oatmeal ia saini e tao ai falaoa.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

E mafai lava ona e kukaina le susu o le oat susu ma se manogi suamalie ma suamalie, e aunoa ma le i ai o gaʻo leaga o le a aoga i totonu o le meaʻai o fiber. O se fua mo le kofe mai le mai, maua i se auala talitutusa, e manaia foi, ma i totonu o aganuu a Slavic, o ipu e pei o le suamalie o le oati ma le dezhen (pata ua palu i le susu po o kvass) e lauiloa.

Tuua Lau Faamatalaga