Cholesterol 10: o le a le uiga, le mea e fai pe afai o le maualuga e mai le 10

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

Mo le tele o tausaga, o le felafolafoaiga i le cholesterol, o le tino gaʻo lea e faʻapipiʻiina e le ate i le tele o vaega, ma o mai ma meaai, e leʻi muta. Faʻamanuiaga mo se soifua maloloina soifua mo le amataina o le ala o le faʻatagaina o taumafa cholesterol-tamaoaiga lea o lenei vaega e faia ai mea suamalie - fuamoa, kulimi mumu, pata, meaʻai, palu. O le a foliga mai - o lenei, o le filifiliga pe faapefea ona vave faʻaitiitia le cholesterol! Ae, ala, e le o mea uma ua manino iinei.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E uiga i le lelei ma le leaga cholesterol

A maeʻa ona pasia le paluga o meaʻai e avea o se vaega o meaʻai ma ulu atu i le ate, e ufiufi le cholesterol ma se membrane e aofia ai vai faʻamalosi vai. O nei capsules cholesterol e tufatufa atu i le toto i totoga uma e tatau ai, o se elemene taua, e tatau ai. Cholesterol e manaʻomia:

  • e avea o se elemene faʻatulagaina (mo le fausiaina o fagu suauʻu),
  • mo le faagasologa o le vaevaega o le cell, ma o le mea lea, faafouga o le tino,
  • mo le faia o ponaivi,
  • mo le faʻasalaga o hormones o feusuaiga.

O nei capsules cholesterol e eseese i le tele: e mafai ona maualuga ma maualalo. O le tele o le cholesterol e masani lava ona taua o le "leaga", talu ai o lona maualuga maualuga i totonu o le toto e tau atu i le fausia o paʻu e faʻamalosi ma poloka le lumenia o vaa. O le cholesterol aoga e maualuga lava i taimi uma, ma o le tulaga o le atherosclerosis i totonu o se tagata e maualalo, o le maualuga i totonu o le toto. O lona aoga e iai e mafai ona puʻeina le cholesterol leaga i le taimi o lana gaioiga ma tuʻuina atu i le ate, lea e liua i le talo ma tuʻu ai le tino.

E foliga mai o le tino e le mafai ona ola e aunoa ma le cholesterol, ae o le mea moni e sili atu i le 90% o maliu mai le fatu fatu ma le taʻavale na tupu mai i le talaaga o le maualuga o lona maualuga nai lo tagata soifua maloloina tatou te faʻalogoina le alaga.

O le a le fofo i le faafitauli?

80% o cholesterol uma oi totonu ia i tatou o loʻo faʻapipiʻiina i le ate, e taʻua o le ogatotonu, ma e na o le 20% e maua mai i meaai, e taʻua o le tino. O le tino e faatonutonuina lenei faagasologa - afai e le o maua le tele o meaai i le cholesterol, o mea e faʻaleleia ai lona gaosiga i le ate, e faʻaalia, ma vice versa.

E naʻo le mafuaʻaga o le faʻavaeina o vailaau oona e tatau ona tuʻuina i lalo le cholesterol toto, talu ai o le mea e fai ai, o le tele o mea e maua mai i lenei tino gaʻo i gaʻo uma ma gaʻo o le tino. Auala e maualalo ai le cholesterol e tatau ona fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol faʻamalolo, ma i le taimi lava e tasi, ia faatumauina se fua faatatau lelei o vaega aoga ma mea leaga.

Metotia o le tulafono o le cholesterol

E mafai ona faʻatonutonuina le tuʻufaʻatasiga o le cholesterol i le tino ma ausia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o lona faʻaogaina i auala eseese: fualaau faasaina, meaʻai, faʻaitiitia le taumafaina o nisi mea taumafa i se tulaga talafeagai, faʻaitiitia le mamafa o le afi, ma faʻateleina lona aveesea mai le tino. O le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa e le o taimi uma e manaʻomia, sei vagana ai i le tulaga o faʻamatalaga faʻanatinati e fesoʻotai ma se soifua maloloina ogaoga e lamatia ai le ola, talu ai o latou faʻatautaia e tele lava ina mafua ai lagona le mautonu. O le a matou talanoa e uiga i le faʻaitiitia vave o le cholesterol toto ma lelei.

Faʻasologa o faʻasologa

O le faʻavaeina o le cholesterol e mafai ona faʻaititia e ala i le faʻaaogaina i auala nei.

  1. Faatapulaa le taumafa o meaai ma le tele o gaʻo manu. I latou lava, o nei gaʻo e le o aofia ai le tele o cholesterol, ae i le tele o lona faʻaleleia o lona faʻasologa i le ate. I lenei tulaga, o le mea e taʻua o le "Iapani" o loʻo faʻaalia. Iapani, o le umi o le ola e mataʻutia e le paneta atoa, o meaʻai e maua ai gaʻo e maua i le soya saumalie, lea, ona o le i ai o le soya suamalie, o se vailaau mamana malosi ma faʻamaofuina gaʻo. Na te faʻafefeina i latou, ma puipuia ai i latou mai le liliu atu i capsules o le "leaga" cholesterol. E taua tele o le faavae o a latou meaʻai e le o gaʻo, ae o le kulimi, cereals, grains ma seafood, ma le tele o soya soya. E tatau ona manatuaina o le suauʻu iʻa e ese mai i lenei tulafono, talu ai e faʻaaoga i gaʻo maloloina e maua ai gaʻo gaʻo polyunsaturated lea, i se isi itu, aveese faʻamalosia o le cholesterol le tatau. O le mea moni, o le mea moni e faapea o le fatter le iʻa, o le sili atu ona aoga.
  2. Faʻateleina le mamafa. Ua faamaonia e saienitisi e faapea o le 1 kilokalama o mea e sili ona lelei i luga oo tatou itu e mafua ai le gaosia o le 20 mg o le cholesterol i le aso. Afai ei ai le tele o le mamafa o le mamafa, o le mea lea ua lamatia ai lenei mea i le ogaoga o soliga.
  3. Faʻaitiitia le taumafa o meaʻai gaʻo. Carbohydrates, ona o la latou tuufaatasiga, e le mafai ona fausia ni gaʻo gaʻo ae maua ai se aafiaga faʻaletonu i lenei mea. O le tele o meaʻai e taʻitaʻia ai le gaʻo o le gaʻo, lea, na teuina i totonu o le tino o gaʻo o le tino, i le isi itu, ua afaina ai le gaosia o pusa cholesterol.

Faʻaititia le faʻaaogaina o gaʻo

O le taumafa pito i lalo o mea taumafa ma gaʻo oona o le a faʻaaogaina e le tino e maua ai se faʻalavelave faʻaleagaina o se auala mautinoa ma le lelei e faʻaitiitia ai le cholesterol e aunoa ma fualaau faasaina ma puipui oe lava mai faafitauli o le fatu ma vaʻa toto.

Gaosiga 100 gCholesterol e aofia ai (mg)
Lagi kulimi 5%32
Faʻasusu sausa53
Milu, susu susu46
Ice cream48
Kuki le kuka60
Laʻau 20%64
Laʻau gaʻo maualalo65
Meata Toa82
Loʻo, gaʻo, pisa85
Toa tunu89
Tipi ma kuka ulaula88-90
Gagana91
Paʻu kulimi93
Laʻu manufasi91
povi moa vao - vae, tua92
Laʻu Palu Laitiiti94
Soo se iʻa e mafai ona fai96
Fish roe95
Fafaga mamoe98
Sulu140
Umu gulu202
Le manava o manulele215
Fuga, Squids310
O le ate439
Cod ate750

E le mafai ma e matua le talafeagai lava le vavaeeseina atoa o fuamoa, kulimi oona, aano o manufasi, pailani mai le lisi, oi ai, e faaopoopo i le cholesterol, o mea e sili ona taua mo le lagolago o le ola. Ae ui i lea, o masaniga masani e lua o le taeao e tatau ona suia i le 2-3 yolks i le vaiaso (e mafai ona faʻaumatia e le aunoa le protein).

Faʻaaogaina atili le suauu o mea taumafa

O le "Farani Faʻatonu" o loʻo faʻaalia i lenei tulaga. Residents o Falani ma Italia, e ui lava o le mea moni latou te 'aina le tele o aano o manufasi, e maualalo ifo le pasene o mataupu o le maʻi cardiovascular. O le mea faalilolilo, o nei atunuu, o le olive olive e sili ona lauiloa, o le champion antioxidant - e aofia ai le 65% o le oleic acid, lea e vavalalataina ai gaʻo leaga uma ma aveesea ai mai le tino. I le auala, uaina, lea e seasea ona faia e aunoa ma, o ni tui sili foi ona lelei.

O suauu o fualaau aina e taua foi i totonu o mea e maua i phospholipids, 1 mole mole e mafai ona faʻamavaeina ai le 3 kulutalalūlūmene ma aveese mai le tino.

Faateleina fiber meaai

O le faateleina o filo masani ma suia i meaai e aofia ai le cholesterol-mea tuufaatasia o se auala vave ma le lelei e tuuitiitia ai le cholesterol. E mafai ona aʻafia le toto i le toto ma toe foi i totonu o le faʻasologa o se vaega fou o le cholesterol. Afai, pasi, e gauai i totonu o le inumaga i luga o fiva laau - lignin, pectin, cellulose, ma isi, ona gaogao lea o le inumaga, ma, o le mea lea, o le maualuga o le cholesterol ua faaitiitia.

E matua aoga lava le faʻaogaina o "tulaga o le 'aʻai" o oloa nei e mafai ona faʻavae le paleni i se taimi puupuu. O lenei:

  • O le fualaau faisua atoa "malo" o le tumu, cilantro, ata logo, ituaiga uma o kapisi, seleni, pasili, kāloti, e aofia ai le fiva laveaʻi. O lo latou tele o meaai o le a maua ai foi le tino i le vitamini C, o se vailaau sili ona lelei lea o le a faatumauina ai le maualuga o le aoga o le cholesterol, aʻo taofiofi ai le cholesterol matautia.
  • O fualaau aina e aoga tele ona o lo oi ai ni gaʻo e leʻo faʻamamaina lea e faʻafefeteina ai le cholesterol maualalo. Amene sili ona aoga. 50-70 kalama o le 'ai i aso taitasi o le a sili ona aoga i le soifua maloloina o toto toto.
  • O le taua o le manava o le hyperpserol e maua ai se mea masani. E tatau ona latou faʻasaina i se kofe kofe ma se vaitau soʻo se ipu.
  • O se auala vave ma le taugofie o se garlic fou. Mo se faʻaaliga faʻapitoa (10-15% le faʻaitiitiga), e tolu talo i le aso e tatau ona faia.

Fua o fualaau 1: 10-12 o laʻau garlic laʻau e tafe ma faʻaauau i luga o ipu tioata e lua mo le 7 aso. O le oloa e maua ai ua faaopoopoina i le le faatapulaaina o soʻo se meaʻai.

Faʻaaogaga 2: 300-350 g o le kalaka e vaʻaia, e mafai ona faia e ala i se suʻi meaʻai, sasaa i le 200 kalama o vodka ma faʻaogaina mo le 10 aso. O le togafiti togafitiga e aumaia e ala i le faʻaaogaina o lenei mea e afu ai le 25-30 pa'ū aʻo leʻi fafaga 3 taimi i le aso, faʻafefiloi, pe a mafai, ma sina susu susu. O le togafitiga e oʻo i le taimi ua maeʻa.

  • O aniani riki e siitia ai le maualuga o le cholesterol aoga e tusa ma le 25-30%, pe afai e aina i le 50 kalama i aso taitasi. E le pei o le kalama, lea e mafai foi ona kuka, e le mafai ona kuka ni aniani.
  • Legumes: pi, soya, lentils, pi. Afai e te 'ai i latou i totonu o se ipu malamalama i le aso, o le maualuga o le cholesterol leaga o le a maualalo. I le 2-3 vaiaso e mafai ona ia "alu" e 20%
  • Oats O teuteuga o oats, jelini, cereals - e faʻaitiitia ai foi le cholesterol. Afai o le masina o le a amata i le taeao i se ipu falaoa, ona oʻo lea i le masina e mafai ona e faʻamoemoe saogalemu i le 10-15%.
  • O fua uma e aoga mo le faʻaitiitia o le cholesterol leaga, aua o loʻo aofia ai le tele o le salicylic acid, lea e faʻalavelaveina ai le toto i totonu o toto toto.
  • Ua tuʻuina atu e tagata vailaau faʻataʻitaʻi a latou fofo ile auala e vave faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol i le toto. Latou te fautuaina se ipu malamalama o fatu o le pill e faʻafefiloi ma le lua poʻo le tolu punetini o laulau o le valerian, tipi ma faʻaopopo se lua tioata o le meli vai. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i le lua lita o le vai faʻafe, tuʻuina mo le 24 itula. Ua inu i le 15-20 kalama ao le i fafaga 5-6 taimi i le aso, teuina i totonu o le pusaaisa.

Taumafa fualaau
  • Niacin (niacin, vitamin PP) e fesoasoani i le teuina o pusa atherosclerotic i luga o puipui o toto toto, o lona uiga o le 3-4 kalama i le aso e aoga tele.
  • Vitamin C - fesoasoani e faʻamalosi e aveese le cholesterol, e tatau ona faia i se fua o le 1-2 kalama, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vitamini.

E le naʻo le falaoa ...

Po o le a lava le meaʻai tatou te maua, o loʻo i ai se isi mea e le taua tele e mafua ai le maualuga o le cholesterol maualuga - hypodynamia, poʻo le leai o se mea gaosi. Ua faʻamautuina o le atherosclerosis e sili atu ona matauina i taimi uma i tagata faigaluega a le mafaufau nai lo i latou e galulue faaletino.

Faʻatasi le cholesterol o le a fesoasoani i sauniga o gaoioiga faaletino. Ava mo le 20 minute, o le savali i se fua faatatau vave mo se itula i aso uma, o se faʻataʻitaʻiga faigofie o faʻatinoga mo le musika, faatasi ai ma se toe iloiloga o le taumafa ma le faʻaofiina o meaʻai maloloina lelei o le a taʻitaʻia ai oe i le manuia.

Cholesterol 10: o le a le uiga o lenei mea, pe a faʻapea o le maualuga e mai le 10.1 i le 10.9?

Cholesterol o se ituaiga o gaʻo e foliga tutusa lava i le texture i le beeswax. O le vailaʻau o loʻo i ai i siama, nalu, ma membranes o le faiʻai, e fai ai se vaega i le metabolism, e aofia ai le gaosia o hormones. I le toto, o le cholesterol e salalau solo i le tino atoa.

E i ai le manatu e sili atu le tele o faailoilo o se mea-gaʻo e mafua ai le atinaʻeina o atherosclerotic plate i puipui puipui. O le mea moni, o le mea lea. O ia teugatupe e mafua ai faʻamaʻi ola, e matua afaina ai, fatuga fatu. Peitai, e tatau ona e iloa o loʻo i ai le cholesterol e aoga mo le tino.

E masani lava, ole cholesterol e tatau ile 5 mmol / L. O le faʻavaivai ma le faʻateleina o lenei faailo e masani lava ona afaina i tulaga faʻaleagaina. Afai o le iuga o le auʻiliʻiliga na faʻaalia ai le cholesterol i le 10 poʻo le sili atu foi o itu, e fautuaina e faʻaogaina faʻanatinati e faʻamautu ai le tulaga.

Aisea e tulai ai cholesterol

E 10 tausaga le Cholesterol, o le a le uiga? O le mafuaaga muamua mo le faateleina o le cholesterol o le solia lea o le ate, o lenei okeni o le autu lea i le gaosia o le mea. Afai o le maʻisuka e le faʻaleagaina mea taumafa o le cholesterol, o lona ate e mafai ona lelei lana galuega. O le tino e faʻaalu pe a ma le 80% o le cholesterol e maua ai le kulimi kulimi.

I le tulaga o le gaioiga o le okeni, o le totoe 20% o le vailaau o loo taofia i le toto, o le maualuga o le cholesterol e oʻo atu i faʻamatalaga taufaʻatau - e oo atu i le 10.9 mmol / l.

O le mafuaaga lona lua e taua tele ai fomaʻi, ma o le maʻisuka o se faafitauli taatele lea. O le faaputuputu faifaipea o mea e pei o le gaʻo-tino e matua le lelei lava ona atagia i totonu o totoga o le tino ma metabolic process.

Mo le fausia o se mea fou, o le ate e maua ai se faailo e maua ai le tele o le cholesterol.

O tagata ei ai le meaʻai e toetoe lava o taimi uma e maua ai le maualuga o le cholesterol maualuga, e le o se tasi o piliki o le a fesoasoani e aumai i lalo. E mafai ona fofo le faafitauli pe a maeʻa le mamafa o le mamafa, o le aofaʻi o isi pauna e masani ona faʻatusatusa i le maualuga o le cholesterol.

O le isi mafuaʻaga o le cholesterol e sili atu i le 10 mmol / L o le tupuga lea o neoplasms mamaʻi. E tusa ai ma le tele o meaʻai, e manaʻomia e le tino le tele o cholesterol e fausia ai sela.

A iai ni faʻalavelave i le gaioioiga o totoga o le tino, ua oso le cholesterol i le 10 mmol / l, e fautuaina e sui i se meaai faapitoa ma faaaoga fualaau faasaina. E amata i le vaetamaina o fuainumera, i le averesi, o le togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le ono masina. O se mea e manaʻomia mo le toe faʻaleleia o le:

  1. olaga ola malosi
  2. taalo taʻalo
  3. faiga malolo ma galuega.

I le amanaia o le muamua o le cholesterol e mafai ona toe foi mai i taimi uma, i se faaopoopoga, ua fautuaina e le fomai le faaaogaina o fibrates. E mafai e le fualaau oona ona le aumaia le taunuuga fuafuaina. O le umi o togafitiga e tatau ona faʻateleina seia oʻo ina faʻaititia le aofaiga o le mea-gaʻo e le itiiti ifo ma le afa.

O se cholesterol sili atu maualuga maualuga e le aofia ai togafitiga i le olaga atoa ma fualaau ma meaʻai. I lenei tulaga, e le mafai e le tino ona taulimaina le faamaʻi, e manaʻomia ona fesoasoani.

Metotia mo le puleaina o le tele o cholesterol: meaʻai

Afai e oʻo i le 10 le cholesterol ua oʻo i le 10, o le a le matautia ma le mea e fai? E i ai se auala faigofie lava e fuafua ai le masani ai o le tuʻuina atu o meaai, e le tatau ona sili atu i le tele o le pama. O le siʻitia i lenei aofaʻiga e mafua ai ni mea leaga.

I se isi faaupuga, le faʻatapulaʻaina o mea taumafa e mafua ai faʻamaʻi matautia, faiga e le mafai ona faʻaaogaina. E le gata i lea, e taua tele le fuaina o mea e saogalemu i le tilotilo muamua, nati, fua, fualaau faisua.

Ina ia mafai ona tausisia le vaega ua fautuaina e le avea ma se galuega le mafai, e tatau ona e 'ai meaai i ni vaega laiti. O le lisi e tatau ona tele le fiva e fesoasoani ai e pulea le mamafa.

E tatau ona e malamalama e le o gaʻo uma e afaina ai le ola maloloina o le maʻisuka. O loʻo i ai ni meaʻai patino e maua ai lipids e leʻi faʻamatuʻuina:

  • sami
  • uliuli olive
  • fuālaʻau fuālaʻau.

E le tatau ona galo ia i tatou le maualuga o le kalori o nei oloa, mo lenei mafuaaga e le tatau ona e ave ese ma faʻaleagaina i latou.O le taumafa lelei o le a fesoasoani e faatumauina le paleni saʻo o le cholesterol.

Fomaʻi faasaga i le cholesterol e sili atu ma le sefulu pepa faʻatau e 'ai meaʻai gaʻo. E tele naua i araisa, buckwheat, oatmeal ma saito. E tele meaʻai ma fiber, lea e fesoasoani i le faʻasaina o le glycemia, ma faʻaititia ai le cholesterol. Ua fautuaina e tagata e taumafa taumafa meaʻai e tausisia i le Pevzner number 5 table nutrition nutrition, e fesoasoani i le ausiaina o se taunuuga taua.

O le omega-3 elemene e taua tele i le maualuga o le cholesterol leaga, e puipuia ai le tupu o pusa cholesterol. O lenei vailaʻau o loʻo maua i sardines, trout, salmon, tuna.

O iʻa e le mafai ona falai, e taoina, kuka pe gaosia. A maeʻa, e leiloa e le oloa ona vaega aoga, ua sili atu le vaivai o le suka o le maʻisuka.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E ese mai, ole Omega-3 e mafai ona faʻatau i le fale talavai e fai ma faʻaopoopoga meaʻai.

Soifua Maloloina vs. Cholesterol Growth

O se tasi o tulaga autu mo le soifua maloloina lelei o le gaioiga faaletino. O le faʻafitauli o le toatele o tagata gasegase ei ai a latou galuega e nonofo ai, latou te le gaioi, ma e le lava le taimi mo taʻaloga.

E i ai le tapulaa maualalo e fai. I le gasologa o le aso e tatau ona e savali lemu mo le itiiti ifo i le afa itula. O taimi uma e aoga ai le faʻalauteleina o le umi o le savaliga. O nei taʻaloga e atagia lelei ai le soifua maloloina, ma faʻatautaia le faʻagasologa o le faʻamamaina o le toto mai papala. O se taunuuga, o le cholesterol e le teuina, o le toto e sili atu ona taamilo i luga o vaʻa.

Afai o le cholesterol e sili atu i le 10.1, e tatau i le tagata maʻi ona fai ma tulafono e 'ai naʻo mea taumafa e fafagaina. I nofoaga o tagata lautele, e aofia ai meaʻai vave, o le suauu lava lea e tasi e faʻaaogaina mo le tele o fulu, faʻaititia le leaga o meaʻai.

E oʻo lava i meaʻai lelei i lenei auala e ono lamatia i tulaga o le cholesterol. A leai se filifiliga, e tatau ona e fiafia i le fafagaina, e fautuaina e te mafaufau ma le totoa i le filifiliga o ipu, 'ai na o le:

I se tulaga ese, o le masani o le inuina o le kofe tele e tatau ona matauina. E tusa ai ma fuainumera, o le faʻaaogaina o le sili atu i le lua ipu kofe, o le maualuga o le aofaʻi o le cholesterol toto e tulaʻi mai. Afai o faafitauli ma se faailo o se mea-e pei o le gaʻo o loʻo i ai, o lona aofaiga e oʻo i le 10.2-10.6, e mafai e le kofe ona faʻateleina le cholesterol e sili atu.

O le fautuaga mulimuli o le fai lea o laei mo le tau ma, pe a mafai, ia mautinoa ia lava le moe. Faatasi ai ma se vailaau o le toto maualuga, cholesterol 10.4-10.5 pe sili atu, e tatau ona aloese mai le maalili. A le o lea, o le toto toto e tuʻuina atu i le faateleina o le atuatuvale, o loʻo i ai se paʻu mataʻutia i le maualuga o le oxide nitric, faʻaitiitiina o le lumenisi vascular.

A maua se maʻi suka i le atherosclerosis, e taua mo ia ona lava le moe. Ae peitai, o le sauaina o le moe e le manaomia foi. I tulaga uma e lua, o loʻo i ai le solia o le gaosiga o suka ma lipids maua i totonu o le tino. E talafeagai le pulea o nei taʻiala e faʻaopoopo i le faʻatauina o suʻega mo glucose ma cholesterol i totonu o se fale talavai.

O le tagata tomai i le vitio i lenei tusiga o le a taʻu atu ia te oe pe faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol toto.

Sei o tatou talanoa pe faapefea ona togafitia le maualuga o le cholesterol

Cholesterol o le lipid compound e faʻapipiʻiina i le ate ma faʻasalalau i totonu o le toto e talafeagai mo le tino o le tagata e fausia ai faʻamalosi uma, faʻamaopoopo le hormones steroid ma le talo. O lenei mea tāua i le tele o mea e avea ma fili mo toto toto ma mafua ai le maualuga o le tino mai le fatu ma oso ai.

Mafuaaga mo le Faaleleia

O le Cholesterol o se mea e sili ona lelei na faia e le tino. E na o le 15-20% o le mea e ulufale i totonu o le toto ma meaai, o le mea lea o mafuaʻaga mo le siʻitia o le cholesterol e le gata i le le lelei o taumafa a se tagata. O le tuuaiga mo lenei tulaga o:

  • genis predisposition
  • hypothyroidism (hypothyroidism),
  • maʻisuka malosi
  • hypomania
  • cholelithiasis
  • faʻaleagaina o beta-blockers, diuretics, immunosuppressants,
  • ulaula, vaisu o ava,
  • meaai le lelei.

Le matautia o le maualuga o le cholesterol maualuga

Blolest Cholesterol

  • i popo-lipid complexes: HDL, LDL, VLDL (cholesterol esterified) - 60-70%,
  • i se faiga saoloto - 30-40% o le aofaiga.

O le faʻatulagaina o ni faʻasalalauga se lua, e tasi lona tulaga lautele. O faailo nei o le aofaʻi o le cholesterol i le toto e manatu e masani:

Tau tausagaNorm (mmol / L)
AliiTamaitai
1-42,9-5,25
5-102,26-5,3
11-143,08-5,25
15-192,9-5,183,05-5,18
20-293,21-6,323,16-5,8
30-393,37-6,993,3-6,58
40-493,7-7,153,81-6,86
50-594,04-7,774,0-7,6
60-693,9-7,854,09-7,8
70 ma le matua3,73-7,25

O se faailoilo e sili atu i le matua o le tausaga ua manatu ua faateleina. Ole vaega o aʻafiaga mo faʻamaʻi o le cardiovascular system e aofia ai tagata e sili atu i le 55 ma fafine e silia i le 65 ma le maualuga o le cholesterol level in the blood> 4.9 mmol / L.

Aisea ua lamatia ai se tulaga maualuga?

O le cholesterol televave e mafai ona teu i le puipui i totonu o ogalaau ma toto toto o le fatu, e mafua ai foliga o le cholesterol plaque.

Lagona le saoloto e fai au fesili i se tagata suʻesuʻe tumau i luga o le 'upega tafaʻilagi i faʻamatalaga. O le a mautinoa lava le tali. Fesili atu >>

E mafai e le papa ona toetoe lava a vavao uma le lumenia o le fatu o le coronary arth ma taitai atu ai i le angina pectoris ma le faaletonu o fatu fatu. Afai o le plaque e tumu i le cholesterol, e paʻu ona o le mumū poʻo le maualuga o le vaʻa ma ulufale atu i le toto, o le a tupu le faʻaleagaina o le myocardial.

O le "cholesterol gruel" o le mea na faʻaumatia e faʻafefeteina ai le gaʻo o le faiʻai ma mafua ai le osofaia o le ischemic.

Tulaga lamatia o le fatu ma le taʻavaleLe maualuga o le cholesterol atoa i le toto (mmol / l)
Sili6,22

Faʻatoʻa togafitiga

O vailaʻau e maualalo ai le cholesterol toto e taʻua o fuainumera. Feagaiga faʻamaonia i lo latou faʻaaogaina:

  • laasaga o le vevela o le hepatitis, cirrhosis o le ate,
  • maʻitaga, susu susu,
  • lalo o le 18 tausaga
  • faʻamaʻi tele o faʻamaʻi fatu,
  • tasi le le faapalepale,
  • mea tutusa o le ava malosi.
Igoa o fualaau faasainaFua o meaʻaiLe fua faʻatatau, mgOle fua ole fua, mgLaʻau maualuga mgTau, siaki.
Simvastatin (Zokor, Vasilip, Simgal, Simvakard)10, 201020-404060-300
Lovastatin (Mevacor, Holetar, Medostatin)20, 40204040-60Mai le 500
Pravastatin (Lipostat)10, 20, 4010-2040-8060Mai le 700
Fluvastatin20, 40204040-80Mai le 2000
Atorvastatin (Liprimar, Atoris, Tulip, Torvakard)10, 20, 40, 801010-2040-80130-600
Rosuvastatin5, 10, 20, 4055-1020-40300-1000

Fautuaga mo le soifua maloloina o tagata ei ai le maualuga o le cholesterol i le toto e fetaui ma le laulau Nu.10, 10C e tusa ai ma le Pevzner. Faʻataʻaiga o se taumafa o se auala faʻalagolago e faʻaitiitia ai meaʻai o le faateleina o le cholesterol toto.

Fautuaga lautele

  1. E le sili atu i le 2600 Kcal le tau o le malosi o le aso.
  2. O le fuatini fautuaina o le palatini e 90 g (o le 55-60% ua faʻavaeina i meaola o manu).
  3. O le faʻaaogaina o le gaʻo i aso taitasi e le sili atu i le 80 g (lea e le sili atu ma le 60% ua tuʻuina atu i polotini manu).
  4. Carbohydrates - e le silia le 350 g.
  5. Le aofai o taumafataga ile aso - 5-6.
  6. E leai se sili atu i le 5 mg o le masima i le aso.
  7. O le tele o gaʻo faʻataʻavale leaga e le sili atu ma le 1% o le aofaʻi o meaʻai.
  8. O meaai i aso uma e tatau ona aofia ai le 30-45 kalama o le fila fualaʻau, 200 g o fualaau faisua fou, 200 g fualaau aina fou.
  9. Fafaga o iʻa i le 2-3 aso.
  10. E leai se sili atu ma le 20 g o le ava malosi i le aso mo alii ma e sili atu i le 10 g mo fafine.

Faataʻitaʻiga masani

1 a le taeao: O le susu o le susu, falaoa tao tao, greens, saladi fou o tamato, kukama, fualaau aina suamalie e tuufaatasia pe vaivai le lauti ma lemoni.

2 'aiga o le taeao: laʻau oatmeal, faʻi, apu, cod lever sandwich.

Taumafa: kulimi falaoisi po o sipuni fualaau suamalie, o se fasi pusa moa, apu, faʻi po o le moli, pulupulu susuga.

Taina o le afiafi: suāuʻu fuālaʻau kuka, sua o le sami buckthorn, kukama, tomato poʻo le pi.

Mea taumafa taumafa taumafa

  • Fualaau faisua, soula o fua,
  • falaoa atoa, fala
  • vela pe vavalaʻau lapiti, pusi, moa,
  • meaʻai maualalo po o le tao falaoa e maualalo le masima ma mea manogi,
  • fualaau aina suamalie,
  • falaoa ma le itu o le semolina, buckwheat, oatmeal,
  • fou, gagau, kuka, tao faisua,
  • Fua fou
  • fuamoa paʻepaʻe
  • se vaega itiiti o ni nati, honey,
  • siama e leʻi faʻamalolo
  • oloa gaʻo susu gaʻo,
  • fuamoa fuamoa e leʻi faʻasalaina,
  • pata, fualaau suamalie, vine, fualaau suamalie, fualaau aina.

Meaʻai E le o Fautuaina Mea

  • Falai i totonu o suauʻu, mea ulaula,
  • gaʻo meaʻai, moa ma iʻa, pailani,
  • pastry, pasta, falaoa papaʻe, araisa,
  • suamalie suamalie, sukalati,
  • mea manogi, sau,
  • musika
  • fuamoa
  • malosi kofe, ti, koko,
  • saisi
  • oloa gaosi susu, e aofia ai faʻi,
  • oloa e maua ai le maualuga o mea o faʻasao, meaʻai, mea faʻapipiʻi, mea e faʻaleleia ai le vevela.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Ma o lenei sei tatou talanoa e uiga i le auala e togafitia ai le maualuga o le cholesterol ma fofo faʻaleaganuʻu. Manatua o togafitiga ma togafitiga faʻa-tagata e le tatau ona faʻafefe ese vailaʻau ma taofia le faʻaaogaina o fuainumera.

  1. Faaopopo 20 gogo o le propolis tincture i se ipu vai. Vaʻaia vai faʻasaina faatolu i le aso ao leʻi 'ai.
  2. Faʻasolo i luga o le aʻa i totonu o se squeezer olola, faaopoopo i ai 3-5 le pata o le sua i le lauti. E mafai ona e inu i le sua o le vine i le taeao ma le afiafi.
  3. Faʻasusu le lauti e faʻaaoga ai le 2 teaseti o le faʻavaveina o aʻa, faʻapipiʻi ni nai launi o lemoni i le taapot.
  4. I se auala talitutusa o le lauti mai le linden fugalaau e gaosia (2 sipuni tele o fugalaau mama i le lita o vai). O lena lauti e lelei i le taeao, i le aoauli ma le afiafi. E mafai ona e faʻaumatia 1-2 g pollen polu mo le inu o le la.
  5. Saunia le suauu ia oe, lea o le a e manaʻomia ai 10 cloves o le kālati i totonu o 2 ipu o le suāuu olive. Somi le sua mai le keleni ma faʻafefiloi i le suāuʻu, ia faʻamavae. Faʻaaogā e fai laʻei laulamu.
  6. Ia saunia le mea e fua i luga o le kulumu. Ave le 1/2 ipu o le fagu fou, se sipuni o le aʻa valerian eleele. Sasaa vai inu ma kuka mo le 20 minute. Faʻasalaga mo ni nai aso, aʻa. Inu se mea e faʻauʻuina aʻo lei faia taumafataga faatasi ma se sipuni o le meli.
  7. Liligi le 2 sipuni tele o le paluga o pipi i totonu o se fagu, sasaa se ipu vai inu ma faʻafefete mo le 2 itula ile vevela vevela. Faʻamamago ma manaia. Faʻamau le fusi aʻo leʻi faʻaaogaina. Inu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

O togafitiga faʻapitoa e sili atu ona talafeagai mo le puipuia o le fausiaina o le kapaila cholesterol.

Gaoioiga faaletino

Faʻaitiitia le le atoatoa o le tino e avea o se mafuaʻaga o vaivaiga vascular ma vaivaiga.

O le faamalositino e le tatau ona faʻaosofia ai se faʻafitauli i lou manuia. O le sili ona aoga o lona uiga o le galue malosi faaletino. Ua mamanuina e faʻamalosi ai le vascular wall and muscle muscle ma aofia ai:

  • Nordic savavali pe savali i totonu o le ea fou,
  • Faigofie le tamoe i se tulaga saoasaoa
  • gaoioiga o le taeao (sikuea, uu vae, oso i luga)
  • fetuutuunaʻi ma faʻalauteleina,
  • malosi faʻamalositino faʻatasi ai ma sima,
  • falemaʻi poʻo le aau.

E uiga i maualuga cholesterol ma gaioiga i lenei

O ai e faʻafesoʻotaʻi mo se fesoasoani

E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi lau GP faʻapitonuʻu mo se suʻega o le toto. E filifili e le fomaʻi vailaau vailaau, ma afai e tatau ai, faasino oe i se cardiologist, o le a filifilia fualaau e fuafua i le setete o lau cardiovascular system, o le mafuaʻaga o le maʻi, maualuga o le cholesterol, tausaga, mamafa o le tino ma faʻamaʻi pipisi.

Ma i le faaiuga - pe faʻapefea se isi mea e mafai ona e faʻaititia ai le cholesterol e aunoa ma fualaau

O le a le uiga o le faailo 10-10.9?

E manaʻomia se tagata e lamatia le suʻeina e le aunoa o le suʻega toto

Pe tusa ma le 80% o le cholesterol e iloa e gaosia i le ate ma le vavae. O le mea lea, o le faʻamaoniga o lenei mea gaʻo-pei o se mea mataʻutia o le a matua afaina lava. Afai o le tino o loʻo galue i taimi uma i le gaosiga o le cholesterol, ona manaʻomia lea mo nisi o gaioiga.

Talu ai e le faʻamavaeina le cholesterol i le vai, o ona femalagaaiga e faia i le faaaogaina o lipoprotein complexes, e aofia ai:

  • cholesterol molemila
  • suauu felauaiga.

O le mea lea, o le lipoproteins maualalo (LDL) ma le maualuga (HDL) e iloga. O faʻalavelave uma e faʻatino lana galuega. Ona o lona fausaga, o le LDL (cholesterol leaga) e mafai ona viliina ma toso mai, e mafua ai ona maua ni atherosclerotic plate. E ui lava o le maualuga o le cholesterol, e taʻua leaga, e tumau pea, aua le popole.

O le sini o le HDL, o lona uiga, o le cholesterol lelei, o le aveese lea o le LDL, lea e faʻamalosia i meaai. Ae ui i lea, o le tele o le gasegase o le lipid metabolism e le afaina, ma o le auiliiliga e mafai ona faaali ai le cholesterol 10 - o se taua tele. O se tulaga talitutusa e faailoa ai le aafiaga o nisi tulaga, o le soloina o le a faʻamaonia le paleni o le cholesterol.

Pe a oʻo i le cholesterol e oʻo i le 10 ma luga, e aoga le iloa o le uiga o le tali sao. O faʻataʻitaʻiga nei e manatu e masani:

  • aofai o le cholesterol - 5.2-5.5 mmol / l,
  • ateneene coefficient (paleni ile HDL male LDL) - 2-3,
  • LDL content - mai le 2 i le 3 mmol / l.

Mai mea ua taua muamua, ua manino ai o se faailo o le 10-10.9 o se faailo i le amataga o le togafitiga, ona o le faaleagaina o lapisi ma pusa atherosclerotic e mafai ona oo atu ai i le pa, o le fatu ma le oti.

O le faateleina o le cholesterol e faaosofia e:

  • afaina ona o le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo,
  • faʻasologa o togafitiga
  • faʻamaʻi pipisi
  • faʻasolosolo faʻamaʻi ma faʻamaʻi,
  • ava malosi ma le vaisu o le nicotine,
  • leai se gaoioiga faaletino,
  • maʻitaga.

O le tapaa e faatelevave le tuputupu ae o le cholesterol lamatia: e tusa lava pe o le a le tapaa poo le sikaleti, o le mea lea, o le avetaavaleina o le LDL, o le mea lea, e aveʻesea e le ulaula, e mafai e le tagata ona tuʻuina ia atherosclerotic ia faʻatele vave.

E manaʻomia se tagata e lamatia le suʻeina e le aunoa o le suʻega toto. O se mea e faʻaleleia ai le cholesterol e mafai foi ona i ai i le tamaitiiti, o le mea lea, e tatau foi i tamaiti ona faia se suʻega e iloa ai pe maualuga le cholesterol pe leai.

Le mea e fai

Ina ia aloese mai le fausiaina o pusa cholesterol, e tatau ona e 'ai iʻa

Afai o nei lipid mamanu e maua ai le maualuga o le cholesterol maualuga, o le a taʻu atu e le fomai ia te oe le mea e fai, aoina o fualaau saʻo. Muamua lava, e tatau i le tagata maʻi ona suia meaʻai i aso taitasi. Faʻatasi ai ma LDL maualuga, o le mea e ono tulai mai i le paʻu ma le fatu ua oso maualuga. O le mea lea, o manu o manu o loo i luga o le lisi faasaina.

Meaʻai e 'aina i vaega laiti 5-7 taimi i le aso. O le lisi e tatau ona aofia ai fualaau faisua ma fualaau 'aina faʻatasi ma meatotino faʻasolosolo, ona o le a faaitiitia le maualuga o le LDL.

Ina ia aloese mai le faʻavaeina o pusa cholesterol, e aoga le 'ai i iʻa e aofia ai omega-3s:

E fautuaina le 'ai o iʻa tunu, kuka pe gaosia.

O le faamalositino e pei foi ole masani i aso taitasi e faaititia ai le cholesterol leaga e fesoasoani i le tuuitiitia o filifiliga LDL, o le mea lea e manaomia ai le mamafa o le loto vaivai ina ia faaitiitia ai filifiliga LDL, ae ia talanoa i lau fomaʻi ao lei tuuina i lalo lau cholesterol. E taua le faʻamautinoa e leai ni faʻalavelave, aua o taaloga e mafai ona afaina.

Faʻatau togafitiga

O le maualuga o le cholesterol e faʻaaoga ai fualaau mai le vaega o statins. O lo oi ai a latou meatotino e poloka ai le gaosiga o enzymes, e aunoa ma se faʻasologa o le cholesterol e le mafai. Ina ia faʻamalosia fualaau, o le a manaʻomia ona e mulimuli i se meaʻai faapitoa.

E le gata i lea, o fuainumera o loʻo i ai se aʻafiaga e faʻaleagaina.E ala i le taofi o le mumu i luga o le nofoaga o le fausia o ni atherosclerotic plate, latou te faʻagesegese ai le faʻaleagaina o mea faʻaleagaina.

A faʻaaogaina statins, e tatau ona mataʻituina pea le LDL mea anotusi. Afai a maeʻa le 3 masina o togafitiga o le suʻega e lelei, e faʻamalo le vailaʻau ma faʻaauau pea ona mataʻitu le faagasologa faifaipea o le tino. E tele taimi e tatau ai i tagata gasegase ona suʻeina i taimi uma fuainumera, talu ai e aunoa ma i latou, e toe tulai mai le maualuga o le cholesterol.

O le lisi o vailaʻau taatele e aofia ai:

  1. Simvastatin. O lona aafiaga e aliali mai i ni nai vaiaso talu ona amata le togafitiga. Tautinoina suiga e mafai ona matauina pe a uma le tasi i le lua masina. O le fualaau faasaina ua ave i le taimi e moe ai 1 le papa. E vave ona aveeseina mai le tino - pe a ma le 12 itula.
  2. Lovastatin. O lona aafiaga e le o aliali mai foi i le taimi lava lea, ae i le taimi lava e tasi e mafua ona o le gauai lemu. Faʻatasi le faʻailoga - i le afiafi.

O le fesili e tatau ai: afai e inuina e le tagata maʻi vailaʻau nei, pe tatau ea ona inu vailaʻau pe a tupu mai aʻafiaga? Talu ai o fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le tino, e fesuiaʻi ai e le fomaʻi le vailaau poʻo le faʻasaina foi.

E faaopoopo atu i fuainumera, latou te faatonuina:

  • fibrates - fualaau e aʻafia ai le maualuga o le cholesterol,
  • nicotinic acid, lea e faʻaitiitia ai le aofai o le LDL ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis.

Vailaau faʻapitoa

Afai e te maitauina le faateleina o le LDL i le taimi ma faʻaaoga togafitiga faʻalapotopotoga, e mafai ona e faʻamaonia le paleni o le cholesterol

O le a mafai ona faʻaitiitia le mea o loʻo i ai i le cholesterol leaga ona o le paleni o taumafa ma togafitiga faʻaleaganuʻu. Ina ia maua le manaʻoga mai le faʻaaogaina o metotia faa-Iutaia, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. O le a fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai gasegase mafai ona afaina e mafua mai nisi laau.

Recipes for lowering LDL:

  1. E aoga le faʻaopopo i ipu eseese na faʻamago muamua i totonu o le ogaumu ma fatu fulou.
  2. O loʻo faʻaaoga le faʻasologa o falemaʻi a Propolis i le 30 minute ao lei faia se taumafataga, 10 faʻafefe 3 taimi i le aso. O le umi ole togafitiga e 3 masina.
  3. O le pulupulu o le lavea (125 g) ua sasaa mai i vodka (250 g) ma totoe mo le 2 vaiaso. Fuafuaga o le taliaina - faatolu i le aso, 20 g aʻo leʻi 'ai.
  4. Keleti (1 kg) 'otiʻese, tipi i ni fasi vaega ma tuʻu i totonu o le 3 lita le gafatia. O le isi, tuʻu lauʻau ma 'auʻau lau, horseradish (50 g), sina dill ma masima (80 g). E sasaa le suavai i le pito i luga (e tatau i le vai ona ufiufi atoa le kesi). O le fagu e ufiufi i le kulimi ma faʻaogaina ile potu vevela mo le 7 aso. E faʻaaogaina le faʻaaogaina pe a uma le 'aiga mo le 1 tbsp. l 3 taimi i le aso.

Afai e oʻo i le cholesterol e oʻo i le 10, o le kullesterol pepa e fai i totonu o vaʻa, o lea aua le fesili - pe tele pe masani. Atherosclerosis e mafai ona mafua ai le oti i mataupu ogaoga. Afai e te maitauina le faateleina o le LDL i le taimi ma faʻaaoga togafitiga faʻa-tagata, e mafai ona e faʻamaonia le paleni o le cholesterol, lea e aloese mai faʻalavelave.

Faʻaateleina le faateleina o le cholesterol, aemaise i le laʻititi, e tau atu i taunuuga le manaʻomia. O le mea lea, e taua le aua nei tolopo le togafitiga ma mulimuli mulimuli i faatonuga faafomaʻi.

Cholesterol 10 - o le a le uiga

Cholesterol o se 'ava malosi lea ei ai ona mea e pei o mea e pei o le gaʻo. O le tele o lenei mea e maua mai e le tino lava ia, o lona uiga, o le mafuaʻaga muamua o le cholesterol e afaina. O okeni e mafai ona gaosia lenei vaega o le fusi o le lipid toto e aofia ai ma le ate ma le tui vavalalata. O le totoe o le cholesterol (20%), e masani ona maua ai mea taumafa - ma meaai.

Talu ai o le cholesterol o se ituaiga o ava malosi, e le faʻamaʻapeina i le vai. O le mea lea, ina ia maua le gaoioi, e fusifusia ai i mea faigata e aofia ai aʻafiaga. Faatasi ai ma i latou, na te fatuina lipine feaveai, lea e faaigoa e fuafua i le ituaiga o protein proteins.

E iloagofie vaega ninii o le cholesterol: lipoproteins (maualuga, maualalo ma maualalo - HDL, LDL ma VLDL), triglycerides, chylomicrons. O le tele e sili ona tele e taʻua o le lelei ma le cholesterol leaga (HDL ma le LDL). O le cholesterol aoga e maualuga tele, e salalau saoloto i totonu o le toto ma, e le pei o le leaga, le maualalo, e le pipii i puipui o toto toto ma e le fausia ai ni atheromatous plaques.

O le masani o le cholesterol i le toto e oo atu i le 5.2 - 5.5 mmol i le lita. Ae peitai, o nei fuainumera e faalagolago tuusaʻo i le itupa ma tausaga. Faʻalagolago i latou, o loʻo i lalo se laulau o le cholesterol masani:

Ma le hypercholesterolemia mai le 10.1 i le 10.9 mmol / l, na fausia maualuga tulaga lamatia lafoaʻi ma le faʻaaogaina o pa puipui lapisi ma le cholesterol. O le a le uiga o lenei mea? Faʻateleina le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi mai le faigamalaga faʻamaʻavale - fatu fatuga, afaina, atherosclerosis. O le mea lea, o ia fuainumera i le lipid profile o se faailoilo tuusaʻo e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi faapitoa ma faia se suʻesuʻega atoa.

O le a le mea e fai ma pe o le a foi ni taunuuga

O le a le mea e fai pe afai na faʻafuaseʻi ona tuʻuina atu e le tino se mea leaga? Muamua, afai ole maualuga o le cholesterol i le lipid profile e sili atu nai lo le 10 mmol i le lita, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a tuʻuina atu ia i latou taʻitoʻatasi fautuaga, lea e ono aofia ai le fetuunaʻi o meaʻai, gaoioiga faʻapitoa, ma togafitiga fualaau faasaina.

Afai e te le faia se gaioiga i le taimi ma e le tali atu i lenei tulaga, o taualumaga e le mafai ona suia e amata ile tino. Afai o le kulumalalulu o le 10 mmol poo le maualuga o se faailoilo mautinoa o le atherosclerosis faagasologa i totonu o puipui puipui. Pathologies cardiovascular - fatu fatuga, taʻavale - o le mea sili ona mataʻina, ma, o le mea e leaga, o ona aʻafiaga masani.

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga

E tele mea e mafua ai le faateleina o le cholesterol:

  • Paʻu mamafa ona o le le paleni. I lenei tulaga, o le aʻa o le faafitauli e masani ona tele naua meaʻai i totonu o se mea taumafa lelei i gaʻo manu.
  • Faʻasalaina i le faʻamaoni. O nei mea e aofia ai vailaau o le hypercholesterolemia ma isi maʻi faʻasolosolo.
  • Faamai o le biliary system and kidneys.
  • Le lava o faamalositino. Faatasi ai ma le faaitiitia o le gaioiga, o loo i ai le tele o cholesterol, lea e le faaaogaina e le tino. E leai se mea e alu i ai - e amata ona pipii i puipui o toto toto.
  • Uiga leaga - faʻaleagaina o le ava, ulaula. O fualaau faasaina na faia i le taimi o le ulaula ua ulu atu i vailaau faʻasolosolo ma vaega o cholesterol, e aofia ai le LDL, faʻateleina a latou faʻasinomaga. O le mea lea, ulaula e aʻafia ai le faʻavaeina o atherosclerotic plate.
  • O lou maʻi maʻi

O tagata ei ai se tasi pe sili atu foi o nei manatu i totonu o le talafaasolosolo e aofia ai i vaega lamatia, ma e tatau ona latou faia faʻamatalaga lipid masani. O lenei suʻega toto e tatau ona aofia ai le faʻamautinoaga o le HDL, LDL, le cholesterol atoa, toto triglycerides ma le atherogenicity coefficient.

E taua le iloa o nisi tulaga - mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le maitaga - e mafai ona faateleina le faʻalauiloa o le cholesterol. O lenei tulaga o le faʻaleagaina o le tino e fesootaʻi ma suiga o le hormonal i le tino.

Soifua Maloloina & Meaʻai

O se tagata e mafatia i le maualuga o le cholesterol e matua fautuaina e sui lona olaga, e faʻaaogaina ai le malosi ma le physiotherapy i totonu. O le tele o totogi o le a fesoasoani i le manuia o isi togafitiga.

O le isi meataumalaga taua o le a avea ma se suiga i meaʻai i aso uma. E tatau ona e aveese mai meaʻai meaai e maualuga i le suka ma gaʻo manu. O meaai e tatau ona vaevaeina i le 5-7 i le aso, i ni vaega laiti. Faʻaopopo fua, fualaau faisua, mea taumafa e maua i le omega-3 gaʻo - gaʻo iʻa, tuna, popo. O meaai falai e tatau ona suia i le kuka poʻo le tao. E tatau ona manatua o se taumafataga lelei ma mea taumafa e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol e 10-15%, ona o le tele o lenei lipid e gaosia e le tino lava ia.

Suia meaʻai ma olaga

O le faavae mo le tau faasaga i le cholesterol sili atu o le fetuunaiga o masaniga: oe manaomia le suia o le meaai i le itu o le vaivai ma le maualalo o meaʻai, ia avea ma se tino malosi (gymnastics i le taeao, savali, potu malolo po o taaloga mo tagata uma), tuu le ulaula ma le ava malosi. E tatau ona faaopoopo i le luga le faʻaitiitia o le mamafa mamafa ma se uiga sili atu ona lelei i le siosiomaga, mea e tutupu, sili atu ona fausiaina se 'alofaga mo se uiga lelei.

I le auala, i le faia o se tasi o nei fautuaga aoga, e mafai ona e otometi lava, e le maua ai ni taunuuga mo le isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te 'ai meaai maloloina i ni mea laiti ma e le tele le manava ao lei moe, ona alu loa lea o le mamafa o le mamafa.

Afai e te faia taʻaloga ma fai soo i lau nofoaga e sili ona e fiafia i ai, ona oʻo mai lea o se lagona lelei ma e le manaʻomia ona fatuina. O se tasi lenei faʻataʻitaʻiga: o le galue ia oe lava ia e faateleina ai lou tetee i le atuatuvale.

Ona fesili lea: "Ae faapefea pe afai o le maualuga o le cholesterol?" O le a mou atu na o ia lava.

Mo i latou o loʻo ola i mea suamalie, aano o manu, salty, meaʻai suamalie e mafai ona maua i meaai maloloina. Selu ma keke e mafai ona sui i fualaau mamago, gaʻo gaʻo - e le o gaʻo, meaʻai suamalie mo ipu faʻafefiloi sua suamalie.

Ia, oe alolofa i meaʻai ma leai se mea e popole ai: mo lo latou tofo o loʻo i ai le tele o taimi masani "saʻo" taimi.

E tatau ona e mauaina se isi masaniga lelei e te manaʻomia e faʻaaoga i faleoloa: faitau le tuufaatasiga o le oloa ma lona kalori i luga o le igoa.

Afai e le gaoioi tele se tagata, e tatau ona ia 'ai sina mea laitiiti, ona i ai lea ole faʻafitauli ole soifua maloloina. E matua itiiti lava. A uma mea uma, o le gaioiga o le ola, e tusa lava pe o se fuaitau ua tape. O le mea lea, e tatau lava ona e gaoioi, e sili atu nai lo le taimi mulimuli ane. Aua e mafai ona e tuai.

Faaaoga taumafa cholesterol-faaitiitia

O lenei mea aoga, e taʻua o le cholesterol, e le gata ina gaosia i totonu o le tino, ae e sau foi iina ma meaai o le cholesterol e 'aina. O le iʻuga, o le sili atu o le cholesterol ua faia lea e sili ona matautia i le soifua maloloina.

Paleni o lenei skew e mafai ona maua ai oloa e faʻaititia ai le cholesterol. O nei mea e aofia ai: soya ma nonfat products, daila, iʻa, cereals, legumes, fualaau faisua, fuālaʻau fuālaʻau, otaota, togafitiga masani, fualaau 'aina, fualaau mama, nuts, vine.

Auala e kuka ai nei oloa e le o le fesili mulimuli lea. Lelei - kuka i luga o le afi, uu, tao, ae aua le falai. E tatau ona faʻavela le manulele e aunoa ma le paʻu, lea e tele gaʻo matautia e faʻapitoa. A filifilia ni aano o moa, e le tatau i se tasi ona galo o le aano o aano o manu e sili atu ona aoga nai lo aano mumu.

Fualaau aina suamalie, fualaau 'aina, o laulaau e lelei ona' aina faʻatau. E pei o fualaau suamalie, e le tatau ona faʻamagaloina paʻu paʻu paʻepaʻe: latou te aofia ai le tele o vitamini e manaʻomia mo le tino. Faaaoga le masima i se mea maualalo, e tutusa uma lava ma le suka.

Faaaogaina o fualaau faasaina

Aʻo le kuka ma le mamafa e le fesoasoani, ma ua siitia le cholesterol i le maualuga o le 8, 9, 10 po o le 12 foi, o le a le mea e fai i lenei tulaga. Muamua, ia iloa o mea tatau lelei ma gaoioiga faaletino e tatau ona faʻaauau i soo se tulaga.

O lenei faʻamatalaga o le a faʻamaonia e le fomaʻi. Ma e fesoasoani e faʻafetaui le maualuga o le cholesterol, o le tagata maʻi o le a faʻamatalaina fualaau talafeagai i lona tulaga.

Latou te "galue" lelei pe afai o le tagata maʻi e fesoasoani ia te ia lava, o lona uiga, e taʻitaʻia se olaga ola maloloina.

E tusa ai ma togafitiga faafomaʻi, o fualaau faasaina o le vaega o le statin e sili ona aoga i le faʻaitiitia o le cholesterol. E le gata i lea, latou te faalauteleina le ola o se tagata, o la latou eseesega tele mai isi fualaau oona e faaitiitia ai le cholesterol. Atorvastatin, rosuvastatin, simvastatin ma a latou analogues ua lautele ona fautuaina. O tulafono e ave tasi i le aso ao le i momoe.

O le faʻaogaina o statins e faʻapipiʻi ma suʻesuʻega faafomaʻi faʻapitoa o le tagata maʻi e faʻafetaui le fualaau: se suʻega o le toto, faʻataʻitaʻiga ole ate.

Tausiga ma le leai o se taotoga

Afai e le amanaia le faamai, e le mafai ona e le mautonu, ma le fesili o le "cholesterol maualuga: o le a le mea e fai?" E sili atu ona afaina, ona pisia ai lea o vaa e tatau ona faanatinatiina mai pusa atherosclerotic. I lenei tulaga, e lua auala: angioplasty o paluni ma le faʻataʻafaʻavaʻa.

E mafai ona e faʻafoʻi le masani o le toto i totonu o vaʻa ma puipuia le faateleina o le cholesterol toto, lea e mafua ai le tele o faʻamaʻi matautia, e faʻaaoga ai le angioplasty paluni.

O se mea e le o se taotoga lea e faia e se tamai paluni e faʻapipiʻiina e se pusi e ala i le paʻu o le paʻu.

O le afaina o le paluni i lalo o le mamafa e faʻalauteleina ai le lumen i totonu o le vaa ma, pe a manaʻomia, ua faʻamautuina i se tui e aloese ai mai le toe faʻafoʻi.

I le mataupu pe a le mafai ona faia le toe faʻaleleia o le lumen ona o le i ai o se pulu cholesterol pulu i totonu o le vaa, e fautuaina e faʻaaoga se taotoga - faʻataʻitaʻi faʻataʻaveʻa. A maeʻa, ona ave lea o le pepa.

O nei metotia e lua e faia i luga o le faavae o le suʻesuʻeina muamua o toto o le tagata maʻi.

Lapataiga Soʻo se maʻi e sili atu le lelei e le tuʻuina i lou tino. I se tulaga patino, e tatau ona e 'ai saʻo, faʻagasolo atili. Afai ua misi le taimi, e le o mea uma ua leiloa. Aveina o fualaau, e oo lava i taotoga o taotoga e tatau ona avea ma se lesona lelei e amata ai se olaga fou, e mafua ai le toe faʻaleleia o le soifua maloloina. / Lapataiga

E tatau ona ou popole i le cholesterol toto 7.0-7.9 mmol?

Ole maualuga o le cholesterol toto maualuga o se itu taua tele mo le atinaeina o le atherosclerosis ma faamai e fesootai, e pei o le fatu fatu fatu, gasegase cerebrovascular, ma isi. E le gata i lea, o tulaga masani o lenei faailo o le lipid metabolism e vavalalata ma e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le itupa ma le matua ole maʻi.

O le tapulaa aupito maualuga o le cholesterol maualuga aʻo leʻi oʻo i lona suiga i le taua tele o le 7.8 mmol / L. O le a le uiga o lenei mea? E faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol maualuga? O le mea muamua lava e fai o le malamalama pe aisea e manaʻomia ai lenei lipid i totonu o le tino, ma pe faʻapefea ona faʻatonuina lona totoʻa i le toto.

E uiga i cholesterol

Cholesterol, poʻo le cholesterol, o se vaega taua taua o sosoʻo o le tino o loʻo tausisia lo latou amiosaʻo ma puipuia ai aʻafiaga o mea faʻamalosi.

Cholesterol o loʻo nofo i luga o puipui o toto toto, faia ma faʻamau

E lua auala e fausia ai lenei lipid:

  1. Aʻe i meaai.
  2. O le faʻavaeina i totonu o le ate i lalo o le gaioiga o le enzyme HMG-CoA reductase, o le taulaiga lea o nisi o fualaau o le hypocholesterolemic, mo se faataitaiga, statins.

O le mea sili lava, o le auala lona lua e aafia ai le aofaiga o le cholesterol atoa i le plasma.

Cholesterol o le lipid sili ona taua i totonu o le tino, auai i se tele o le gaioiga o le tino.

I le faaopoopo atu i le mea na faʻaalia i totonu o le tuufaatasiga o siama, o le cholesterol e iai sona aoga faʻapitoa:

  • O se mea e fai mo le faʻapipiʻi o hormones steroid e gaosia i totonu o gland, o matai ma ovary, ma isi.
  • E talafeagai mo le faʻavaeina o meainu kulimi, lea e taua mo le malepeina o gaʻo i totonu ole lumenifo.
  • E manaʻomia se vaega i le metabolism o hormones gaʻo.

Cholesterol e lua ituaiga: "lelei" ma le "leaga"

O ituaiga ituaiga o galuega faʻa-natura e faia ai le cholesterol o se mea taua tele mo le ola o le tagata, e faʻasalalau ai tala e uiga i lona matuia leaga. I lenei itu, e tatau ona aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga cholesterol e masani ona taʻua o le "lelei" ma le "leaga" i tagata.

Lelei ma le leaga cholesterol

E tolu vaega ninii e masani ona faasalalauina i le toto o le tagata, e lua o nei mea e matua faigata lava ona maua i totonu o la latou fausaga:

  1. Triglycerides.O loʻo faia i le puipui o le intestinal i le taimi o le absorption o gaʻo ma i lenei fomu o loʻo aveina atu i le ate, lea latou te ulu atu ai i ni faʻafitauli eseese.
  2. Laʻu maualalo Lipoproteins (LDL). Latou te aofia ai le "leaga" cholesterol ma auai i le fausiaina o ni atherosclerotic plate, aʻo latou faʻanoʻese mai gaʻo mai i luga o le ate ile puipui o le vaa. O lo latou faʻaitiitia lea e maua i le taua faasaga i le alualu i luma o le atherosclerosis.
  3. Luga Maualuga Lipoproteins (HDL). Sa taʻua i latou o le "cholesterol" lelei, lea e fesootaʻi ma lo latou gafatia e aveese le cholesterol ma le lipids mai puipui ma puipui o le faita, ma toe faʻafoʻi atu i le ate. O iina e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamatalaga o meaola faʻapitoa. O le maualuga o le HDL e poloka ai le atinaʻeina o suiga o le atherosclerotic i gafa o tagata.

O le malamalama i ituaiga autu o le lipids i totonu o le toto e mafai ai e tagata ona le fefefe i le maualuga o le cholesterol, poo le cholesterol e sili atu i le 7.2 mmol / l, ae ia faʻalatalata atu ia i latou mai se tulaga sili atu ona lelei.

Laʻau toto masani

O le faʻateleina o le cholesterol i le plasma toto e mafai ona aofia ai le 3.3 mmol / L i le cholesterol 7.8 mmol / L. O taunuʻuga uma, e sili atu nai lo le taua "6", e maualuga, ma o aʻafiaga lamatia mo le atinaʻe o le atherosclerosis ma faʻamaʻi pipisi. E tusa ai ma fautuaga a le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, o le maualuga o le cholesterol maualuga e le tatau ona silia ma le 5 mmol / l.

Faailoga o le lipid metabolism e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le fale suesue na faia le suʻesuʻega. O le mea lea, e taua le faʻamalamalamaina o ia faailoilo i le nofoaga o le auiliiliga.

O le fua faatatau o le aofai o le cholesterol e suia i le matua

Afai e sili atu le maualuga lenei, o le tulaga lamatia o le atiaeina o tulaga leaga nei e faateleina:

  • O se faiga o le atherosclerotic taatele i isi laʻau o le tino.
  • Maʻi fatu faʻamaʻi o le fatu ma le faʻaleagaina o le myocardial.
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻaleagaina ma le faʻasolosolo o meaʻai o le faiʻai.
  • Faʻaleagaina Ischemic i le tolo ma le tootoo.
  • Lerish's syndrome e fesootaʻi ma le toto vaivai le maua i pito i lalo.

I ia tulaga, e taua tele le faʻaitiitia o le lipid e faʻaleleia ai le faʻagasologa o taimi umi ma faʻaleleia le lelei o le tagata soifua. O le tele o mea leaga e maua mai le lipoproteins maualalo, lea e fesoasoani i le tuputupu aʻe o ni atherosclerotic plate.

Mafuaaga o le faateleina o lipids toto

Ole aofaʻi o le cholesterol toto ma le LDL e mafai ona faʻatūina ona o se fuainumera tele o mea, e aofia ai mafuaʻaga faʻapena ma mea e aʻafia ai le ola.

  • O se tasi o mafuaaga taua mo le siitia o le cholesterol i le 7.7 mmol ma le maualuga o le faaleagaina o le tino i gasegase e fesootai ma le gaʻo gaʻo i sela. I lenei tulaga, o faʻasalaga i suʻesuʻega ua maeʻa ona maitauina i le taimi o le tamaitiiti.
  • O mea taumafa e maua ai se sao taua i le faafitauli oi ai nei, ona o meaʻai e maualuga le gaʻo e saofaga i le faateleina o le LDL. O nei oloa e aofia ai meaʻai gaʻo, sola ma cheesesina malosi, mea faʻafiafia, ma isi.
  • O se olaga le mautonu ma le leai o se gaioiga faifai pea e mafua ai le faateleina o le numera LDL ma le faʻaitiitia o le HDL i le toto.
  • O le mamafa o le tino e fesootaʻi ma le maualuga o le lamatiaga o le atherosclerosis, gasegase myocardial ma isi maʻi fatu cardiovascular.
  • O le ulaula tapaa ma le ava malosi e faʻaleleia le LDL ma faʻalavelave ai le faʻavae o lipoproteins maualuga.
  • O loʻo i ai faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le maualuga o le HDL ma faʻaleleia le LDL: maʻi suka, fatu fatu ma le ate, faʻamaʻi pipisi, ma isi.

O se olaga ola pea o se tasi lea o mafuaaga o le faateleina o le cholesterol.

I tulaga taʻitasi, e tatau i le fomaʻi ona faia se suʻega atoa o le tagata maʻi e faʻaaoga metotia falesuesue ma mea faigaluega e iloa ai mafuaaga o le hypercholesterolemia.

Togafitiga Maualuga Cholesterol

O le a le mea e fai pe afai o le cholesterol e sili atu i le 7.1 mmol / l pe na o le sili atu i le masani? I ia tulaga, e taua tele le sailia o fesoasoani faafomaʻi i se taimi talafeagai ma maua ai togafitiga talafeagai. O ituaiga uma o togafitiga mo le hypercholesterolemia e mafai ona vaevaeina i le leai o fualaau faasaina ma fualaau faasaina.

Le togafitiga ole togafitiga

Afai o le tagata maʻi ei ai le hypercholesterolemia ma le faateleina o le cholesterol i luga atu o le 7.4 mmol / l pe sili atu nai lo le 5 mmol / l, ona tatau lea ona aofia i togafitiga se suiga i le olaga:

  1. O faamalositino faifai pea ma isi tino faaletino.
  2. Faateleina le aofaiga o fualaau aina ma fualaʻau i le taumafataga.
  3. Tulaga masani o le moe ma le fafagu.
  4. Feteenaʻi le mamafa ma le gaʻo.
  5. Faʻasalaga leaga leaga (ava malosi ma ulaula ulaula).
  6. Aloese mai tulaga faigata.

Afai o nei fautuaga ua avea o se vaega o le ola, ona oʻo lea i le tele o maʻi o le hypercholesterolemia e amata ona faʻaitiitia e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. Peitai, o ia togafitiga e tatau lava ona faia i lalo o le vaavaaiga faafomai.

Le taʻaloga o se cholesterol sili ona aoga

Fomaʻi togafitiga

Ina ia tetee atu i le hypercholesterolemia, e tele fualaau oona mai i vaega eseese o falemaʻi. E taua le taofi i le mea sili ona taatele i totonu oi latou:

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona faia e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi.

  • O tulafono (Rosuvastatin, Atorvastatin, Lovastatin, ma isi) e aafia ai le enzyme HMG-CoA reductase, lea e aofia ai le fatuina o le cholesterol i le ate. O lona afaina e mafua ai le faaitiitia o le tuufaatasiga o lenei lipid, o lona uiga o se faaitiitia o le hypercholesterolemia ma le faaleleia o le togafitiga mo le maʻi. O se laasaga tāua i le faʻaaogaina o fuainumera o le filifilia lea o le metotia sili ona lelei, talu ai o nei vailaʻau e mafai ona mafua ai aʻafiaga ogaoga i le soliga o tulafono mo la latou pulega.
  • Fibrates, lea e aʻafia ai foi i le lipid synthesis, e faʻaaoga lautele e faasaʻo ai latou tulaga ile toto. O nei vailaʻau e aofia ai le faamaoni, gemfibrozil, ma isi.
  • O le faʻatagaina o le faʻaaogaina o le cholesterol mai i le luminaina o le intestinal (Ezetimibe) ma le bile acid (Cholestyramine, Colextran, ma isi) e masani ona faʻaaogaina e fai ma vaega o le faʻasologa o togafitiga, faʻateleina le maualuga o le cholesterol i luga o le 7.3 mmol / L.

Statins, Fibrates, Inhibitors - o nei faaupuga e tuufaatasia ai se vasega o fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol toto.

O se auala faʻapitoa e faʻaaogaina ai fualaau faasaina ma suiga o le olaga e mafai ona feagai ma hypercholesterolemia i tagata mamaʻi, e puipuia ai le atinaʻe o le atherosclerosis masani ma faʻamaʻi tutusa.

O le faateleina o le cholesterol toto, aemaise lava i luga o le 7.7 mmol / L, o se vaega sili ona lamatia mo maʻi cardiovascular e mafua mai i le atherosclerotic suiga i sikuea. Faailoaina o tagata ei ai le hypercholestemia, o la latou suʻega ma togafitiga talafeagai o le galuega pito sili lea ona taua o vailaau faʻaonapo nei, ma le fatuga faapitoa.

Cholesterol 10.0-10.9 mmol / L - o le a le uiga?

A oʻo mai i le cholesterol, o le atinaʻeina o faʻamaʻi e mafua mai i le tele o le gaʻo-pei o le mea e masani ona masani ai. Ae o lona i ai i totonu o le tino e taua tele mo le atoatoa o le faʻatinoina o totoga ma tino.

E le gata i lea, o le atinaʻe masani o le tamaititi (mafaufau ma le faaletino) e le mafai ona aunoa ma le tele o le cholesterol. O loʻo i ai se tulaga masani o le faʻaogaina o lenei vaega o le suavai, o le vavaeeseina lea e oʻo atu ai i faʻamaʻi eseese.

O le fesili o le a talafeagai: cholesterol 10 - o le a le uiga ma le auala e taulimaina ai le soliga?

Ma talu ai nei, sa maua ai e saienitisi e mafai ona suia e fuainumera ... apu masani!

I atunuu ua atiaʻe, ua faatonuina ia fuainumera mo le puipuiga lona lua o fatu fatuga po o isi maʻi tuga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata ua i ai le fatu fatu poʻo le coronary artery avoids taotoga, e maualuga lona cholesterol, e iai foi le isi tulaga lamatia - o le matua, tama, maʻi suka poʻo le maualuga - ona faʻamaonia ai lea o fuainumera. I isi tulaga uma lava, o le fana mai se taʻalo i manu iti.

TULAFONO E FAʻAVAE I LE LALOLAGII le taimi na mafaufau ai le au fai meaʻai i le auala e tau ai le cellulite ma le fesoasoani a sua. Na matou atiina ae se vasega - ma na iʻu ina fesoasoani lelei i le faʻaitiitia o le cholesterol.1 aso: sukalati - 130 g, vai mai seleni seleni - 75 g.2 aso: sukaroti - 100 g, sua o le sukalati - 70 g (teu i totonu o le pusaaisa mo le 1.5-2 itula), sua kukumba - 70 g.3 aso: sukalati - 130 g, suamalie selesele - 70 g, sua o le apu - 70 g.4 aso: sukalati - 130 g, gaʻo tipolo - 50 g.5 aso: moli moli - 130 g E le tatau ona mulimuli mulimuli i le faasologa o meainu o le sua, e mafai ona suia le tasi i le isi. O le mea autu lava e tatau ona tatuʻu ma faʻamautu vai suamalie mo le silia ma le 2-3 itula. Ae leʻi inu, ia mautinoa ia lulu le mea o loʻo i totonu o le ipu: i totonu o le palapala i le pito i lalo - sili ona aoga.

Olga Smirnova
: Me 10, 2016

Aisea e matautia ai le cholesterol maualuga

O nisi aofaiga o le cholesterol e taamilo i le toto o soo se tagata soifua maloloina. E manaʻomia le Sterol mo le fausiaina o puipui cell, o le faʻaogaina o le vailaʻau D, o nisi o hormones. Ae maise lava o le tele o cholesterol o loʻo i ai ni mea e popole ai.

Ae ui i lea, o le tele o cholesterol e mafai ona mafai ona nofo i puipui o maʻa tetele. O le atherosclerosis e amata ona atiaʻe. Mo se taimi umi, o le soifua manuia o se tagata e le faʻalavelaveina. I le taimi muamua, o tamaʻi cholesterol e laiti tele e faʻalavelave ai le tafe toto. Ae peitai, afai o maualuga le maualuga o le maualuga o le cholesterol, latou te amata ona tulai.

Paʻu lapoa e avea ma mea faʻapitoa i le tafe toto. I le laasaga muamua, o le gaioiga o le aliga e itiiti lava le faʻaitiitia, ma pe a uma ona tapunia atoa, o le faʻagasolo o le toto i luga o le uata ua faʻaumatia. O nisi taimi e alu ese ai se pusa cholesterol ma eli ai se vaa i totonu o se fagu.

O suiga e tutupu e mafua ai le le lava o le toto i totoga - ischemia. Ona o le tele o mea o lona fausaga ma galuega, o le fatu ma le faiʻai e masani lava o le muamua e mafatia ai. O le alualu i luma o le atherosclerosis e mafua mai i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave - faʻalavelave faʻatagata o le myocardial, stroke.

O pine o le Cholesterol e masani ona afaina ai vaʻa tetele o vae. O le tagata e amata amata ona faʻalogo i le vavave taimi pe a savali, e iloa le leaga o le paʻu o ona vae. Ona oʻo mai ai lea o maʻi papaʻi, o le tiga e maua i le taimi o le gaioiga, o nisi taimi e malolo ai. E seasea ona muta le faʻamaʻi i le necrosis o le pito i lalo, lea e manaʻomia ai le toesea.

Mafuaaga o le Hypercholesterolemia

Cholesterol 10: o le a le uiga. O sea maualuga maualuga o le cholesterol i tagata ei lalo ifo o le 35 tausaga le matutua e masani lava o se faʻalavelave o le maʻisuka poʻo se gaʻo faʻaleagaina i genes e nafa ma le faʻasologa o le cholesterol. I tagata matutua, o le maualuga o le sterol o loʻo faailoa mai ai le tele o soliga o faʻataʻitaʻiga o se soifua soifua maloloina, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi: maʻi o le maʻisuka, faʻaletonu o thyroid.

O se lisi atoa o mafuaʻaga talafeagai o le maualuga o le cholesterol maualuga e faapenei:

  • ulaula
  • ava malosi
  • o se meaʻai e aofia ai le tele o gaʻo tumu, cholesterol, trans fats, mativa i le fiva,
  • maualalo maualalo o lipoproteins maualuga,
  • amio le taua
  • mamafa tele
  • faʻamaʻi o le ate, peʻa,
  • hypothyroidism
  • maʻisuka malosi
  • otootoga o le somatostatin.

Totoina o auiliiliga

O le cholesterol o le toto e 10 mmol / L o se mea faʻaleagaga mo soʻo se matua. O se maualuga maualuga o le sterol o lona uiga o se soliga ogaoga o le gasegase o le lipid, o se tulaga maualuga o faafitauli o le cardiovascular.

O le a ia faʻamatalaina le le amanaiaina o le faʻamaʻi, pe afai o se tagata mo se taimi umi e leʻi mataituina lona soifua maloloina, ulaula tele, ava malosi. E tatau i tagata talavou ona faia se suʻega auiliili, talu ai ona o latou 10 mmol / L cholesterol o se mea uiga ese. Masalo latou te le o saunia lelei mo le auʻiliʻiliga poʻo le suʻesuʻega sa sese.

Laulau. Tulaga masani o le cholesterol mo alii ma tamaitai o vaitausaga eseese.

Ina ia iloa le mafuaaga saʻo, e tosina atu e le fomaʻi le mafaufau i talaʻaga faafomaʻi, faʻamaoniga, o taunuuga o isi suʻesuʻega. O le faʻamatalaga faʻamatalaga e mafai ai ona faʻatuina se faʻamatalaga maʻoti. O le mea moni, o le maualuga o le cholesterol na o ia lava e faʻaalia ai o se tagata e lamatiaina le atiina ae o maʻi cardiovascular, ae leai se tala e uiga i le mafuaʻaga.

Togafitiga uiga

Sei o tatou fai atu lau cholesterol 10: o le a le mea e tatau ona fai ma le auala e faʻaitiitia ai. O se maualuga maualuga o le sterol e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi. E toetoe lava a le mafai ona tutoatasi le cholesterol mai le 10 mmol / l i tulaga masani. O le togafitiga e tele lava ina faalagolago i mafuaʻaga o le faʻamaʻi, faapea foi ma le i ai o faafitauli faʻafefe.

O le vaega muamua o le togafitiga o se toe iloiloga lea o meaʻai a le maʻi ma le olaga. E masani lava o masaniga leaga ia o aʻa aʻa o faamaʻi. A aunoa ma le faʻaumatiaina, o le ausia o tulaga masani o le cholesterol e le mafai. O meaai lelei ma le maualuga o le cholesterol e faʻaalia ai tulafono nei:

  • Faʻalēaogaina meaai e aofia ai gaʻo susu. O gaioiga fesuiaiga ua faia i le taimi o gaosiga o gaosiga o gaosiga o suauu. Faafetai ia te ia, latou te talafeagai mo le teuina o taimi uumi. Na o le pau lava le auala e iloa ai pe o se oloa o loʻo i ai ni mea e afaina ai pe leai, o le suʻesuʻeina lea o le taua o le oloa. O tagata e gafa ma faʻamaonia latou te faʻaalia lenei faailo i luga o le afifi. O gaʻo vevela e matautia mo lo latou gafatia e faʻaleleia le cholesterol, faʻaitiitia mea puipuia o le tino. E oʻo lava i le le taua, ae o le masani ona faʻaaogaina ia i latou e faʻatupulaʻia ai le lamatiaga o le atherosclerosis,
  • Faʻaititia le faʻaaogaina o meaai e maua i le cholesterol, gaʻo tumu. Laʻau mumu, aemaise lava ituaiga o meaʻai, kulimi, fuamoa moa, ituaiga o sisi, cheese cheese, pama, popo niu o loʻo aofia ai le tele o le gaʻo matua, lea e faʻalautele ai le cholesterol. Faʻesea i latou mai le taumafataga e le talafeagai. Ua lava le faʻatapulaʻaina o le taumafa o nei oloa i nisi o 'aiga / vaiaso,
  • O le aofia ai i le taumafa o mea taumafa e maua mai i gaʻo susu, e aofia ai gaʻo omega-3. O suauʻu vailaʻau, fatu, fatulala, ituaiga uma o ni fatu, o iʻa gaʻo o punaoa lelei ia o lipids lelei. E tatau ona avea ma malo masani i lau kesi. E fautuaina ina ia 'aina le gaosi, gala, lela, salmon, tuna pe a ma le lua taimi / vaiaso,
  • Tele le fiber dietary, vitamini ma minerale i fualaʻau, fualaau aina, cereals, legumes, bran. O le mea lea, e tatau ona avea ma faavae oa latou meaʻai. O fua e aofia ai le tele o suka masani. O le mea lea, aua le faʻaleagaina a latou meaʻai,
  • 1.5-2 lita o le vai / aso. I le leai o se vai, o le tino e maua ai le tele o le cholesterol. E mafai ona e puipuia le faateleina o tulaga o le sterol e ala i le inu tele o le suavai.

O le faʻateleina o le cholesterol e faʻamoemoe foʻi i le ola. O nisi o masaniga leaga, masani masani o amioga e sili atu ona leaga le ola maloloina o toto toto, faʻaosofia ai le faateleina o le cholesterol, ma faaitiitia ai le malosi o le tino e tetee atu ai i le atherosclerosis. O le faʻaaogaina o nei mea e fesoasoani e faʻamaonia ai faʻamaumauga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  • tuu le ulaula
  • siitia atili, faia taʻaloga,
  • taofi le inu ava malosi
  • ausia le mamafa o le soifua maloloina.

O maʻi e maua i le maʻisuka, o le hypothyroidism o loʻo i ai se vaega o le fomaʻi togafitiga. O le faʻaofiina o hormones synthetic e mafai ai e oe ona ausia le soifua maloloina, tulaga maualalo o le sterol. O tagata e maua i le maualuga o le toto maualuga e tatau ona faʻaaogaina fualaau faasaina e faʻamautuina lona maualuga. O le maualuga o le maualuga e faia ai puipui o le vaa i le vailaʻau, faʻapupulaina le ono mafai ona atiaʻe manua, o le aʻafiaga o le atherosclerosis.

Afai o lau cholesterol e 10: e te manaʻomia inu vai. O lenei maualuga o le sterol ua manatu maualuga. O le mea lea, o le faufautua o le faatonuina o statine poo a latou analogues (fibrates, bile acid squestrants, inhibitors absorption inhibitors) e le mafai ona faʻafitia. Ae ui i lea, e tusa ai ma faatonuga, o fuainumera e na o tagata e masani ona mulimuli i se taumafataga e maualalo ai le cholesterol. O le le lava o le faasaʻoina o le polokalama o meaʻai e faʻaaogaina ai le aʻafiaga o le tagofia o fualaau. Talu ai ona o le tino e totogi mo le faʻaitiitia o le faʻalapotopotoga o le cholesterol e ala i le faʻaaogaina o le suau mai meaʻai.

O tulafono o se vaega taua o le togafitiga o tagata gasegase ma le faʻafitauli o le cholesterol metabolism. I nei tagata gasegase, e le mafai e le taumafataga ona ausia se taunuʻuga moni. E masani ona tuʻufaʻatasia ma le tofiaina o fuainumera poʻo isi fualaau o le lipid-lowering drugs.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Tuua Lau Faamatalaga