Mikardis 80 faatonuga mo le faʻaaoga

O Mikardis e gaosia i foliga o laupepa: lautele, toetoe a paepae pe papaʻe, i le tasi itu o loo i ai se vaneina o le "51N" poʻo le "52N" (40 po o le 80 mg), i le isi - o le faailoga o le kamupani (7 pcs. 2, 4, 8 po o le 14 paʻu i totonu o se pusa kata).

O le tuufaatasiga o le 1 laupapa e aofia ai:

  • Mea aoga: telmisartan - 40 poʻo le 80 mg,
  • Vaega o Auxiliary (40/80 mg i le tasi): magnesium stearate - 4/8 mg, sodium hydroxide - 3.36 / 6.72 mg, meglumine - 12/24 mg, polyvidone (talide 25) - 12/24 mg, sorbitol - 168.64 / 337.28 mg.

Faiga faʻapolopolo

O vailaʻau o pepa papaʻe e pei o le 51H o loʻo tusiina i luga o le tasi pito ma le logo a le kamupani i le isi itu.

7 ia papaa ma se fua o le 40 mg i totonu o se pulufana; 2 pe 4 ituaiga paʻu i totonu o se pusa pepa. E tusa ma le 7 ia papaa ma se vailaau e 80 mg i totonu o se pulufana, 2, 4 poo le 8 ituaiga paʻu i totonu o se atigipusa pepa

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Pharmacodynamics

Telmisartan - tagata e vaʻaia le mea e maua mai ai le tagata angiotensin II. E i ai le maualuga o le vevela AT1 nusipepa subtype angiotensin II. Taaloga ma angiotensin II i faʻamaumauga patino e aunoa ma le tutusa o latou aafiaga. O le fusifusia o le faaauau.

E le faʻaalia ai le vevela mo isi vavaega o faʻaleleia. Faaitiitia mea e maua aldosterone i totonu o le toto, e le taofia ai le gase plasma renin ma le tele o laina i sela.

Amata faʻaleagaina matauina i le taimi muamua o le tolu itula talu ona uma le pulega telemisartan. O le gaoioiga e faʻaauau mo se aso pe sili atu foi. O le faʻalauiloaina aloaia e atiae se masina pe a maeʻa le pulega.

I tagata e ogaoga maualugatelemisartan faaitiitia le toto toto ma le diastolic, ae le suia ai le numera o feteenaiga o le loto.

E le mafua ai le faʻamalosolo maʻi.

Pharmacokinetics

Pe a faʻaalia i le tautala, e vave ona gaʻo mai le manava. Ole latalata ane ile 50%. A mavae le tolu itula, o le maualuga o le plasma e maualuga. 99.5% o le mea galue malosi e fusifusia i aʻafiaga toto. Faʻafeiloaʻi i le tali atu i ai glucuronic acid. O metabolites o fualaau faasaina e le o toe aoga. O le afa-ola e faʻaumatia ai e silia ma le 20 itula. E mafua mai i le vaega o meaʻai, o le excretion in urine e itiiti ifo i le 2%.

Contraindications

O fualaau o le Micardis e faʻailogaina i tagata taitoatasi allergies luga o vaega o le vailaʻau, mamafa faʻamaʻiate poʻo fatuga, fua o le palasele, ao maitaga ma lactation, tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

Faʻaiʻuga

  • Mai le vaʻaiga tutotonu: faanoanoagavavao tiga o le uluvaivai, atuatuvale, tigā, gaogao.
  • Mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi: faʻamaʻi o le pito i luga o le manava o le tino (sinusitis, pharyngitis, bronchitis), tale.
  • Mai le faiga faʻasalaga: faaitiitia le faaitiitia o le mamafa, Tachycardia, bradycardiatiga o le pusa.
  • Mai le faʻaogaina o meaʻai: taʻavale, manava manava, dyspepsiafaʻateleina le faʻamalosi o le enzymes.
  • Mai le maskotakeletal system: faʻataʻitaʻigamaualalo le tiga faʻasolosolo.
  • Mai le faiga o meaʻai: edema, faʻamaʻi pipisi o le tino, hypercreatininemia.
  • Gaioiga o le eleelea: Paʻu Paʻu, angioedema, urticaria.
  • Faailoga o le fale suʻesuʻe: anaemia, hypermalemia.
  • Isi: erythemasasaa dyspnea.

Mikardis, faatonuga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Mikardis, o le fualaau faasaina e faʻaalia i le tautala. Fautuaina mo tagata matutua dose 40 mg tasi i le aso. I le tele o tagata gasegase, ua uma ona matauina le togafitiga o le togafitiga pe a ave se fualaau 20 mg i le aso. Afai e le o matauina se faʻaitiitia o le mamafa i le maualuga o le manaʻoga, ona mafai lea ona faʻaleleia le fualaau i le 80 mg i le aso.

O le maualuga o le aoga o le fualaau faasaina e maua i le lima vaiaso talu ona amata le togafitiga.

I tagata gasegase ma ni faʻalavelave ogaoga ogaoga maualuga faʻaaogaina 160 mg fualaau faasaina i le aso.

Fegalegaleaiga

Telmisartan faʻafouina faʻaleagaina isi auala e tuuitiitia ai le mamafa.

A faʻaoga faʻatasi telemisartan ma digoxin o le taimi faatulagaina o le faʻasalaga e talafeagai digoxin i le toto, aua e mafai ona faateleina.

Aʻo faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi lithium ma ACE inhibitors o le siitia le tumau o mea e mafai ona matauina lithium i totonu o le toto, faʻaalia i aʻafiaga.

Togafitiga non-steroidal anti-inflammatory drugs faatasi ai ma le Mikardis i maʻi gasegase e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino.

Faatonuga faapitoa

Aua tagata gase (faʻasaina masima, togafitiga togafitiga, manava manava, vomiting) o se faʻaitiitia i le fua o le Mikardis e talafeagai.

Faʻasalaga, tofia ni tagata faʻamaʻi o le lua faʻailoga, mitrale valve stenosis poʻo faʻasologa o le cardiomyopathy hypertrophic faʻalavelave faʻalavelave, ogaoga ogaoga, afaina o le tino poʻo le fatu, faʻamaʻi o le vaega o meaʻai.

E faasa ona faʻaaoga pe a muamua aldosteronism ma fua o le palasele.

Faatasi ai ma se maʻitaga fuafuaina, e tatau ona e maua muamua se sui mo Mikardis ma le isi vailaau faʻasaina.

Faʻaaoga ma le faʻaeteete pe a ave taavale.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina lithium o le mataʻituina o mea i totonu o le lithium i totonu o le toto ua faʻaalia, talu ai e mafai ona maua se siʻitia le tumau i lona tulaga.

Mikardis Price

I Rusia, o se pusa o le 80 mg Numera 28 o le a tau mai le 830 i le 980 rubles. I totonu o Iukureini, o le tau o Mikardis i le ituaiga lava o lomiga e lata i le 411 hryvnias.

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Mikardis. Tuuina atu manatu mai tagata asiasi i le nofoaga - o tagata e faaaogaina lenei vailaau, faapea foi ma manatu o fomai faapitoa i le faaaogaina o Mikardis ia latou faiga masani. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Mikardis analogues i luma o faʻalautelega o loʻo iai. Faʻaaoga mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ma le faʻaitiitia o le toto i luga o tagata matutua, tamaiti, faʻapea foi ma le taimi o le maitaga ma le lactation. Le tuufaatasiga o fualaau faasaina.

Mikardis - fualaau faasaina.

Telmisartan (o le gaioiga malosi o le vailaʻau Mikardis) o se faʻataʻitaʻiga patino o le faʻataʻitaʻiga o le angiotensin 2. E maualuga lona maualuga mo le subtype o le receptor AT1 o angiotensin 2, lea e faʻamaonia ai le angiotensin 2. Telmisartan e togi atu le angiotensin 2 mai le nusipepa, e aunoa ma le gaioiga a se tagata faʻasalaga e fesoʻotaʻi ma lenei faʻamaumauga. E na o le AT1 e maua ai le subtype o le angiotensin 2. Faʻapipiʻi le faʻaauau. Telmisartan e leai sona sootaga mo isi faʻamaumauga (e aofia ai le receptors AT2) ma isi suʻega angiotensin e leʻi suʻesuʻeina. O le taua o nei aʻafiaga, faʻapea foʻi le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin 2, o le faʻateleina o le faʻateleina i le tofiaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina. E faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le aldosterone i totonu o le toto, e le taofia ai le reini i le plasma toto ma e le taofia ai laina eletise. E le taofia ai le ACE (kininase 2), o le enzyme e faaleagaina ai foi le malosi, o le mea lea, o le faateleina o aʻafiaga e mafua mai i le bradykinin e le o faamoemoeina.

Mikardis i se fualaau o le 80 mg e matua poloka ai le maualuga o le aafiaga o le angiotensin 2. O le amataga o gaioiga faʻapitoa e matauina i totonu o le 3 itula i le maea ai o le uluai pulega o telemisartan. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e tumau mo le 24 itula ma tumau pea le maualuga e oʻo i le 48 itula. O se faʻamalosiaga faʻalauiloa e masani lava ona atiaʻe pe a maeʻa le 4-8 vaiaso o le faʻaaoga masani.

I tagata gasegase e maualuga le toto, o le telemisartan e faʻaitiitia le toto toto ma le diastolic, e aunoa ma le afaina o le fatu.

I le tulaga o le faalēaogaina vave o le Mikardis, o le AD e toe foʻi mai i lona tulaga muamua e aunoa ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

Hydrochlorothiazide (o le gaioiga malosi o le fualaau faasaina Mikardis Plus) o se vailaʻau o le thiazide. O togafitiga o le Thiazide e aʻafia ai le toe faʻaaogaina o le eletise i totonu o le lapisi, faʻateleina ai le excretion o le sodium ma chlorides (pe tusa ma le tutusa). O le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e oʻo atu ai i le faʻaititia o le pcc, o le faateleina o le galuega plasma renin, o se faʻaopoopoga i le pulelasi o le aldosterone ma o loʻo i ai le faateleina o le urine potassium ma le bicarbonates, ma o le iʻuga, o le faʻaitiitia o le potassium i le plasma toto. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le telemisartan, o loʻo i ai se uiga e taofi le leiloa o le potassium na mafua mai nei togafitiga, atonu e mafua ona o le poloka o le RAAS.

I le maeʻa ai o le hydrochlorothiazide, e maualuga le diuresis i le mavae ai o le 2 itula, ma e sili atu le maualuga o le siakiina pe a ma le 4 itula. O le malosi o le vailaʻau e tumau pea pe a ma le 6-12 itula.

O le faʻaaogaina umi o le hydrochlorothiazide e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o faʻafitauli o le maʻi cardiovascular ma le tino mai ia i latou.

O le maualuga maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina Mikardis Plus e masani lava ona ausia 4-8 vaiaso i le maea ai o togafitiga.

Faʻavae

Telmisartan + excipients (Mikardis).

Telmisartan + hydrochlorothiazide + tagata faʻataʻitaʻi (Mikardis Plus).

Pharmacokinetics

A faʻafoeina, telveartan e vave ona galo mai le vaega o meaʻai. O le leai o se avanoa e 50%. A faʻatasi i le taimi lava e tasi ma meaai, o le faʻaitiitiga o tau o AUC e amata mai i le 6% (pe a faʻaaoga i se fualaau o le 40 mg) i le 19% (pe a faʻaaoga i le fualaau o le 160 mg). A maeʻa le 3 itula talu ona faʻatonuina, o le faʻasalaga i le plasma toto e faʻapipiʻi e tusa lava po o le a le taimi e 'ai ai. E maua i le faʻafefiloi ma le glucuronic acid. E le o faʻamalositino ia metabolites. E mafua mai i le inumaga e le fesuiai, o le manava o fatugaʻo - itiiti ifo i le 2% o le avega.

E i ai se eseesega i faʻatonuga i le va o alii ma tamaitai. I tamaitai, Cmax ma le AUC e tusa ma le 3 ma le 2 taimi le maualuga nai lo alii (e aunoa ma se taua tele i le aoga).

O vailaʻau mo togafitiga o telmisartan i tagata matutua matutua e le ese mai i le falemaʻi ile gaosiga o tamaiti. E le manaʻomia le fetuunaiga.

E le manaʻomia ni suiga i tagata gasegase e le manaʻomia, e aofia ai ma gasegase ile maʻi. Telmisartan e le aveeseina e le hemodialysis.

I tagata gasegase e maualalo le galuega o le ate o le laʻititi i le tikeri (vasega A ma le B i le fua ole Tama-Pugh), o le fualaau o le fualaau oona e le tatau ona sili atu i le 40 mg.

O faailoga autu o le pharmacokinetics o le telmisartan i tamaiti ma tamaiti matutua mai le 6 i le 18 tausaga talu ona latou aveina le telemisartan i se fualaau o le 1 mg / kg po o le 2 mg / kg mo le 4 vaiaso e masani lava ona faatusatusa i faamatalaga na mauaina i le togafitiga o tagata matutua ma faamaonia ai le leai o le laina ole pharmacokinetics telemisartan, aemaise lava e uiga i Cmax.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le Mikardis Plus Cmax hydrochlorothiazide e oʻo i totonu o le 1-3 itula. O le faʻasologa o le biovavailability e faʻatatau i le faʻateleina o le manava o le hydrochlorothiazide ma e tusa ma le 60%. E fusifusia i palatini plasma i le 64%. E leʻo faʻafefeteina i totonu o le tino o le tagata ma alu i le urine toetoe lava a le suia. E tusa ma le 60% o le tui na faʻaalia i le tautala ua faʻaumatia i totonu o le 48 itula.

E i ai se eseesega i le plasma concentrations i alii ma tamaitai. I fafine, o loʻo i ai se uiga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le plasma concentrations o le hydrochlorothiazide.

I tagata gasegase e leai se galuega, o le fua o le faʻamamaina o le hydrochlorothiazide ua faʻaitiitia.

Faailoga

  • afaina maualuga (faʻaitiitia le mamafa),
  • faʻaitiitia i le gasegase o le cardiovascular ma le soifua maloloina i tagata mamaʻi e 55 tausaga ma matutua atu ma maualuga le lamatia o le maʻi cardiovascular.

Faʻasalaga Fomu

Pusa 40 mg ma le 80 mg.

Pusa 40 mg + 12.5 mg ma le 80 mg + 12.5 mg (Mikardis Plus).

Faatonuga mo le faaaogaina ma le fua

O le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina faʻamaonia, e tusa lava po o le a le meaʻai.

I le maualuga o le maualuga o le toto, o le fualaau muamua fautuaina o Mikardis e 1 le papa (40 mg) i le aso. I mataupu e le ausia ai le togafitiga, o le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faateleina i le 80 mg i le aso. Pe a filifili pe tatau ona faateleina le fualaau, e tatau ona amanaia e faapea, o le maualuga maualuga o le antihypertensive e masani lava ona ausia i totonu o le 4-8 vaiaso talu ona amata le togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le maʻi o le cardiovascular ma le tino, o le fua fautuaina e 1 le papa (80 mg) faʻatasi i le aso. I le uluaʻi taimi o togafitiga, e mafai ona manaʻomia se faʻasalaga faaopoopo o le toto maualuga.

O faʻamaʻi pipisi (e aofia ai i latou o loʻo i luga o le hemodialysis) e leʻo manaʻomia le fetuunaiga o fualaau oona.

I tagata gasegase e maualalo le galuega o le ate o le laʻititi i le tikeri (vasega A ma le B i le fua ole Tama-Pugh), o le fualaau o le fualaau oona e le tatau ona sili atu i le 40 mg.

O le faʻatulagaina o togafitiga i tagata matutua matutua e le manaʻomia ai suiga.

Mikardis Plus e tatau ona tautala tautala 1 taimi i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

Mikardis Plus 40 / 12.5 mg e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina le fualaau faasaina Mikardis i se fuasela o le 40 mg poʻo le hydrochlorothiazide e le taʻitaʻiina ai le pulea lelei o le toto.

Mikardis Plus 80 / 12.5 mg e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina le fualaau faasaina Mikardis i se fualaau o le 80 mg poʻo le Mikardis Plus 40 / 12.5 mg e le maua ai le puleaina lelei o le toto.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le maualuga o le toto, o le fua maualuga o aso malolo o le telemisartan e 160 mg i le aso. O lenei fualaau e lelei ma e faʻafefeleleia.

Faʻamataʻuga itu

  • afaina o le manava o le manava (e aofia ai le niumonia ma le edema pulmonary),
  • puupuu le manava
  • arrhythmias
  • Tachycardia
  • bradycardia
  • faailogaina o le paʻu o le toto (e aofia ai le faʻasolosolo faʻasalalau),
  • faʻanoanoa
  • paresthesia
  • moe i le moe
  • tigā
  • vavao
  • popolega
  • faanoanoaga
  • faʻaleagaina
  • tiga o le ulu
  • manava, manava,
  • mago muralosa,
  • afaina
  • tiga o le manava
  • vili
  • gastritis
  • faaitiitia le fiaai
  • anorexia
  • hyperglycemia
  • hypercholesterolemia,
  • pancreatitis
  • gaioiga o le ate,
  • jaundice (hepatocellular poʻo cholestatic),
  • dyspepsia
  • faʻateleina le sosolo
  • toe tiga
  • musele maso
  • faʻataʻitaʻiga
  • afaina,
  • tamaʻi povi gaʻo,
  • arthrosis,
  • tendonitis-pei o faailoga
  • tiga o le pusa
  • uʻamea uʻamea, anaemia aplastic, anemia hemolytic, thrombocytopenia, eosinophilia, leukopenia, agranulocytosis, thrombocytopenia,
  • faʻalavelave faʻapitoa, e aofia ai le le atoatoa o le tino,
  • nasal interstitial,
  • glucosuria
  • faʻanoanoa vaaia
  • vaaiga le mautonu
  • uʻamea mataʻuta - tapuni le glaucoma,
  • vaivai
  • sepsis, e aofia ai mataupu mataga,
  • afaina o le galala pito i luga (bronchitis, pharyngitis, sinusitis),
  • urinary tract infection (aofia ai cystitis),
  • afaina o galu malu,
  • faateleina le gaioiga o enzymes o le ate,
  • faʻatupulaia le gaioiga o CPK,
  • faateleina le maualuga o le uric acid i totonu o le toto,
  • hypertriglyceridemia,
  • hypokalemia, hypermalemia,
  • hyponatremia,
  • hyperuricemia
  • hypoglycemia (i maʻi e maua i le maʻisuka),
  • faʻaleagaina le kulukose o le kulukose,
  • faaitiitia le hemoglobin i le toto,
  • angioedema (e aofia ai mataupu mataga),
  • erythema
  • vevela paʻu
  • vave
  • anaphylactic reactions,
  • faʻamaʻi
  • fualaau faasaina
  • togiaso e le mautonu,
  • lupus-like reactions
  • faʻavavevave poʻo le faʻateleina o faʻamaoniga o le tino lupus erythematosus,
  • necrotic vasculitis,
  • sosoʻo vasculitis
  • gaioiga o le ata,
  • toe faʻaleagaina o lupus erythematosus,
  • vasculitis
  • maʻi-pei o le maʻi
  • fiva
  • vaivaiga.

Contraindications

  • faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi
  • ogaoga o le ate (Child-Pugh class C),
  • gasegase ogaoga ogaoga (CC itiiti ifo i le 30 ml / min),
  • o le hypokalemia toe faafou, hypercalcemia,
  • faʻaoga tutusa ma le faʻafesoʻotaʻi i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le le atoatoa (GFR pe itiiti ifo i le 60 ml / min / 1.73 m2),
  • faʻasolosolo fua o le palaselea (o le vailaʻau e aofia ai le sorbitol),
  • lactase deficiency, lapatose inlerance, glucose-galactose Malabsorption syndrome,
  • tausaga e oo atu i le 18 tausaga (saogalemu ma le aoga e leʻi faavaeina),
  • maʻitaga
  • lactation (lactation),
  • hypersensitivity i mea galue malosi poʻo vaega o ausilali o vailaau faʻasaina poʻo isi sulfonamide.
  • faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo o se fatuga tasi,
  • gasegase o le ate poʻo le maʻi o le ate alualu i luma (vasega A ma le B i le fua ole Tama-Pugh),
  • faʻaitiitia i le BCC ona o togafitiga faʻasolosolo muamua, tapulaa i le faʻaaogaina o masima, manava manava poʻo le vomia,
  • hypermalemia
  • tulaga pe a uma le gaosia o fatu fatu (leai se poto masani i le faʻaaogaina),
  • ogaoga o le fatu vaivai 3-4 FC e tusa ai ma le faʻavasegaga o le New York Heart Association,
  • faʻamaʻaloga o le vailaau faʻasolosolo ma le gaʻo,
  • faʻamaʻi faʻamalosi toto faʻapitoa,
  • hypertrophic obstructive cardiomyopathy,
  • maʻisuka malosi
  • muamua aldosteronism,
  • gout
  • kesi-tapuni glaucoma (ona o le i ai o le hydrochlorothiazide i le tuufaatasiga).

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o Mikardis ma Mikardis Plus o loʻo faʻasaina i le taimi o le maitaga.

O le faʻaaogaina o le angiotensin 2 faʻasaga i le 1st masina o le maitaga e le fautuaina, o nei vailaʻau e le tatau ona faʻamatalaina i le taimi o le maitaga. A oʻo mai le maitaga, e tatau ona taofi vave le vailaʻau. Afai e manaʻomia, ole togafitiga faʻapitoa e tatau ona faʻataʻitaʻiina (isi vasega o fualaau faʻasaina ua faʻamaonia mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga).

O le faʻaaogaina o le angiotensin 2 faʻasaga i le 2 ma le 3 o le tolu-tolu o le maitaga ua faʻasaina. I suʻesuʻega muamua o le telemisartan, o aʻafiaga o aʻafiaga na le mafai ona iloa, ae na faʻatūina le toto. E iloa lelei o aʻafiaga a le angiotensin 2 le talipupuni i le 2 ma le 3 o le tolu masina o le maitaga e mafua ai le fetotoxicity i totonu o se tagata (faʻaitiitia le galuega, male oligohydramnios, tolopoina le faʻaaogaina o le ulupoo), faʻapea foi ma aʻafiaga e le masani ai (faʻaaogaina o le tino, hypotension, hyperkalemia). O maʻi e fuafuaina se maʻitaga e tatau ona tuʻuina atu togafitiga fou. Afai o le togafitiga faʻatasi ma le angiotensin 2 faʻatautau o le talipupuni na faia i le lona lua o le tolu masina o le maitaga, ua fautuaina le lipotia o fatugaʻo ma tulivae o ponaivi.

O pepe fou faatoa fananau mai o latou tina na maua le angiotensin 2 tagata faʻatautau o le talipupuni e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻaia mo le faʻamalosia o le mafaufau.

O le aafiaga i le hydrochlorothiazide ao maitaga, aemaise i le uluaʻi masina muamua, ua gata. O le Hydrochlorothiazide e sopoia le pa puipui. O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le gaosiga o le hydrochlorothiazide, e manatu ai o lona faʻaaogaina i le 3 ma le 3 o vaevaega o le maitaga e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻafeusuaʻiga o le fetoplacental ma mafua ai suiga i le pepe ma le fetus, e pei o le jaundice, le eleelea eletise, ma le thrombocytopenia. E le tatau ona faʻaaogaina le hydrochlorothiazide mo le edema o fafine maʻitaga, mo fafine maʻitaga e maualuga le maualuga o le toto, poʻo le taimi o le matua, ao o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻaitiitia o le plasma volumes ma le faʻaitiitia o le faʻamalolo o le placental, ma e leai se aoga lelei i nei tulaga faʻapitoa.

E le tatau ona faʻaaogaina le hydrohydlorothiazide e togafitia ai le maualuga o le maualuga i fafine maʻitaga, sei vagana ai na tulaga le masani ai e le mafai ona faʻaogaina isi togafitiga.

O togafitiga ma le fualaau faasaina o Mikardis ma le Mikardis Plus o le a solia i le taimi o le susu.

I suʻesuʻega o manu, o aʻafiaga o le telemisartan ma le hydrochlorothiazide i luga o le faatoʻaga e leʻi matauina.

O suʻesuʻega o aʻafiaga i le tamaoaiga o le tagata e leʻi faʻatautaia.

Faaaoga i tamaiti

O vailaʻau Mikardis ma Mikardis Plus ua faʻaseseina mo le faʻaaogaina i tamaiti ma tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga, aua faʻamatalaga i luga o le aoga ma le saogalemu i lenei vaega o tagata gasegase e le o maua.

Faaaoga i tagata matutua

E le manaʻomia ni suiga i le faʻatulagaina o metotia i tagata matutua.

Faatonuga faapitoa

Tuutuuga e siitia ai le gaoioiga a le RAAS

I nisi o gasegase, ona o le taofiofia o le gaioiga a le RAAS, aemaise lava i le puleaina o fualaau oona o loo faia i luga o lenei faiga, ua le manuia le galuega (e aofia ai le le atoatoa o le tino). O le mea lea, o le togafitiga e tuʻuina atu i se pa puipui faʻapitoa o le RAAS (faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se inisinia ACE poʻo se inhibitor tuusao tuusao, aliskiren, angiotensin 2 tagata faʻataʻitaʻia le talipupuni), e tatau ona faʻatinoina taʻitoʻatasi ma le mataituina pea o le galuega (e aofia ai le mataituina taimi ole potassium. serinium creatinine).

O le faʻaaogaina o togafitiga thiazide i tagata gasegase e mafai ona oʻo atu i le azotemia. Vaʻaia le mataituina o le galuega i tua o loʻo fautuaina.

I tagata gasegase e iai le faʻamaʻi o le tino poʻo le faʻasolosolo faʻamaʻi o le gaioiga e tasi o loʻo galue, ma le faʻaaogaina o vailaʻau e aʻafia ai le RAAS, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o tuinanau ogaoga ogaoga ma le le atoatoa ua faateleina.

Galuega gaʻo maʻi

I tagata gasegase i le gase o le ate poʻo le maʻi o le ate, o MikardisPlus e tatau ona faʻaoga ma le faaeteete, talu ai e tusa lava pe laiti suiga i le paleni vai-palota e mafai ona saofagā i le atinaʻeina o le gasegase.

Aafiaga i luga o le metabolism ma le gaioiga o le gutu o le endocrine

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e mafai ona manaʻomia se suiga i le fua o le inisalini poʻo vailaʻau hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala. I le taimi o le togafitiga ma togafitiga o le thiszz, o le maʻisuka e mafai ona iloa.

I nisi o tulaga, o le faʻaaogaina o togafitiga thiazide e mafai ona tupu ai le hyperuricemia ma le faʻavavevavega o le gout.

I maʻi e maua i le maʻisuka ma isi faʻafitauli faʻapitoa cardiovascular, mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata mamai e maua i le maʻisuka ma maʻi o le fatu, o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto, e pei o le angiotensin 2 faʻatautau o le receptor poʻo le atiata a le ACE, e mafai ona faateleina le aʻafiaga o le faʻamaʻi ma le fatu faʻafuaseʻi maliu lapisi. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le fatu fatu o le fatu fatu e mafai ona faʻavaivai ma o lea e le mafai ona togafitia. Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o le vailaʻau Mikardis ma le Mikardis Plus mo le siakiina ma le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le fatu, e tatau ona faʻatino suʻesuʻega faʻamaonia talafeagai, suega i le gaioiga faaletino.

Aute myopia ma le lua kesi-tapuni klaucoma

O le vai hydrochlorothiazide, i le avea ma sulfonamide, e mafai ona mafua ai se tali e le masani ai i le foliga o le myopia maualuluga lautele ma le glaucoma tapunia. O faʻafitauli o nei faaletonu o le faʻaitiitia o le faʻafuaseʻi o le gasegase o le tino po o le tiga o le mata, lea e masani ona tutupu i ni nai itula i ni nai vaiaso talu ona amata le fualaau faasaina. Afai e le togafitiina, o le kesi-kilia le glaucoma e mafai ona taʻitaʻia ai le gau. O le togafitiga autu o le faʻaaogaina lea o le hydrochlorothiazide i le vave e mafai ai. E tatau ona manatua i le mafaufau afai e tumau pea le le pulea o le mamafa o le tino, e le manaʻomia ona faia se togafitiga faʻafuaseʻi poʻo se togafitiga faʻapitoa. O aʻafiaga o le aʻafiaga mo le atinaʻeina o se kesi vaʻaia-tapuni klaucoma e aofia ai le talafaasolopito o allergies i sulfonamides poʻo le penicillin.

Faʻaleagaina o paleni vai-electrolyte

Aʻo faʻaaogaina le vailaʻau Mikardis Plus, e pei o le tulaga o togafitiga o vailaʻau, o le mataʻituina taimi o mea o loʻo faʻaaogaina eletise i le toto toto e talafeagai.

Thiazide diuretics, aofia ai. hydrochlorothiazide, e mafai ona mafua ai faʻalavelave i le paleni vai-electrolyte ma le faʻa-acid-state (hypokalemia, hyponatremia ma le hypochloremic alkalosis). O faʻafitauli o nei faʻafitauli e aofia ai le mucosa ofo, fiainu, vaivaiga lautele, moe, popolevale, faʻamalosi poʻo le faʻamalosiina o maso (crumpi), vaivaiga maso, faailoga faʻaitiitia o le toto toto, oliguria, tachycardia, ma gastrointestinal afaina o le intestinal e pei o le nausea po o le vomiting.

Pe a faʻaaogaina togafitiga o le thiazide, e mafai e le hypokalemia ona atiae, ae o le telemisartan e faʻaaogaina i le taimi e tasi e mafai ona faateleina le mea o le potassium i totonu o le toto. O le lamatiaga o le hypokalemia e tele lava ina faateleina i tagata mamaʻi e iai le cirrhosis, ma le tele o le diuresis, ma se masima e leai se masima, faapea foi i le tulaga o le faaaogaina tutusa o gluco- ma mineralocorticosteroids poo corticotropin. Telmisartan, o se vaega o sauniuniga Mikardis ma Mikardis Plus, i le isi itu, e mafai ona taʻitaʻia i le hyperkalemia ona o le teteʻe i le angiotensin 2 receptors (subtype AT1). E ui lava e leʻi lipotia mai le hyperkalemia ogaoga i le faʻaaogaina o le Mikardis Plus, o aʻafiaga o aʻafiaga mo lona atinaʻe e aofia ai le faʻalautele ma / poʻo le fatu ma le maʻisuka.

E leai se faʻamaoniga e mafai e le fualaau faasaina Mikardis Plus ona faʻaitiitia pe taofia le hyponatremia e mafua mai i togafitiga. O le hypochloremia e masani ona laʻititi ma e le manaʻomia togafitiga.

O togafitiga o Thiazide e mafai ona faʻaitiitia ai le excretion o le calcium e fatuga ma mafua ai (i le leai o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi i le konetabolism) o le faʻavavega ma le itiiti o le faʻateleina o le konisini. O le hypercalcemia sili atu ona ogaoga atonu o se faailoga o le hyperparathyroidism latent. A o leʻi iloiloina le galuega o le parathyroid glands, e tatau ona faamutaina ia togafitiga.

Ua faaalia ai o togafitiga faʻasolosolo e faateleina ai le excretion o le magnesium e fatugaʻo, lea e mafai ona oʻo atu ai i le hypomagnesemia.

I tagata gasegase e maua i le fatu fatu, o le faʻaaogaina o soo se vailaʻau faʻamalosi, i le tulaga o le tele o le faʻaitiitia o le toto, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻauʻuina o le myocardial poʻo le stroke.

E i ai lipoti o le atinaʻeina o le lupus erythematosus faʻatasi ma togafitiga thiazide.

Mikardis ma Mikardis Plus e mafai, pe a manaʻomia, ona faʻaaogaina i le taimi lava e tasi faatasi ai ma isi sui sooupu.

O le faaletonu o le ate ma le tofiaina o telemisartan i le tele o mataupu sa matauina i totonu o tagata nonofo i Iapani.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O suʻesuʻega faʻapitoa a le falemaʻi e iloilo le aʻafiaga o le vailaʻau Mikardis Plus i luga o le malosi e ave ai taavale ma galue ai i auala e manaʻomia ai le tele o le gauai e lei faia. Ae ui i lea, pe a taʻavale ma auai i gaoioiga e lamatia ai, o le avanoa e atiaʻe ai le valea ma le moe, e tatau ona amanaia, lea e manaʻomia ai le lapataiga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o telemisartan i:

  • isi sooupu e tetee atu i le antihypertensive e mafai ona faʻaleleia ai le aʻafiaga o le malosi. I se suʻesuʻega se tasi, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le telemisartan ma le ramipril, o le siʻitia o le 2.5-fold i le AUC0-24 ma le Cmax o le ramipril ma le ramipril sa matauina. O le taua ole taua o lenei fegalegaleaiga e le i faavaeina. O se auiliiliga o mea leaga na mafua ai le faamutaina o togafitiga ma le auiliiliina o mea ogaoga na tutupu i le taimi o suesuega faafomai na faaalia ai o le tale ma le angioedema e sili atu ona tulai mai i le ramipril, ae o le masaloga masani e sili ona taatele i le telemisartan. O mataupu o le hyperkalemia, o le faaletonu o le tino, o le vavalalata ma le felagolagomaʻi sa maitauina le tele o taimi ma le faaaogaina tutusa o telmisartan ma ramipril,
  • o le lithium preparations na maitauina le faateleina o le faateleina i le maualuga o le lithium i totonu o le toto, faatasi ai ma aafiaga matautia i le faaaogaina o le inisiua ACE. I nisi tulaga e le masani ai, o ia suiga ua lipotia mai i le faafoeina o le tali a le angiotensin 2, aemaise le telemisartan. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o sauniuniga mo le lithium ma le faʻatautau o le receptor angiotensin 2, ua fautuaina e fuafua le mea o le lithium i le toto,
  • o fualaau faʻamalosi e tetee i ai le fua (NSAIDs), e aofia ai le acetylsalicylic acid i vailaʻau faʻaaogaina e pei o anti-inflammatory drugs, inhibitors COX-2 ma NSAID e le filifilia, e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le tino i tagata mamaʻi ma le faʻaititia o le BCC. O vailaʻau e aʻafia ai le RAAS atonu ei ai sona aʻafiaga. I tagata gasegase maua NSAIDs ma telemisartan, BCC e tatau ona totogi i le amataga o togafitiga ma o se suʻesuʻega o galuega fatugao e tatau ona faia. O le faʻaitiitia o le aʻafiaga o sui sooupu, e pei o telmisartan, e ala i le taofia o le vasodilating aafiaga o prostaglandins sa maitauina i togafitiga tuufaatasi ma NSAID. Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le telmisartan ma le ibuprofen poʻo le paracetamol, e leai se aʻafiaga aoga na maua,
  • digoxin, warfarin, hydrochlorothiazide, glibenclamide, simvastatin ma le amlodipine e leʻi faʻaalia se fegalegaleaiga taua tele. O se faailoga iloga i le avega o le digoxin i le toto plasma e tusa ma le 20% (i le tasi tulaga, e 39%). Faatasi ai ma le pulega tutusa o telemisartan ma digoxin, e fautuaina ai le fuafuaina o taimi o le concentration o le digoxin i le toto.

Faʻaaoga faʻatasi ma:

  • ethanol (ava malosi), vaʻavaʻai poʻo opioid analgesics, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaeina o manatu faʻapitoa,
  • hypoglycemic fualaau mo le fofogaina ole fofoga ma le inisalini e ono manaʻomia ai le faʻatonutonuina o le hypoglycemic agents mo le faʻafofoga tautala ma le inisalini,
  • metformin ei ai se tulaga lamatia o le lactic acidosis,
  • kolestiraminom ma kolestipolom - i le i ai o le fesuiaiga o le fesuiaiga o le fesuiaiga o le fesuiaiga o le suauu o le hydrochlorothiazide ua faaleagaina,
  • glycosides cardiac faateleina le tulaga lamatia o le atiaeina o le hypokalemia poo le hypomagnesemia e mafua mai i togafitiga thiazide, o le atinaʻeina o arrhythmias e mafua mai i glycosides cardiac,
  • (amene, norepinephrine) e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o amine,
  • e le o le faʻafefelarizing musika (e pei o le tubocurarine chloride) hydrochlorothiazide e mafai ona faʻaleleia le aʻafiaga o tagata e le o le faʻamalosia le faʻaogaina o musika,
  • E mafai e le soʻo se antigpe ona faʻateleina le maualuga o le uric acid i le toto, ma o le mea lea, e ono manaʻomia ai suiga i le fua o le 'uricosuric agents. O le faʻaaogaina o togafitiga thiazide e faʻateleina ai le aʻafiaga o le gasegase o le hypersensitivity i allopurinol,
  • tapenaga o le pacium - o le gasegase o thiazide e mafai ona faʻaleleia ai le masini o le calcium mea ona o le faʻaitiitia o lona manavaina e fatugaʻo. Afai e te manaʻo e faʻaaogā sauniuniga o le calcium, e tatau ona e siakiina e le aunoa le mea o le calcium i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, sui le fua o le sauniuni o le calcium,
  • beta-blockers ma diazoxide thiazide diuretics e mafai ona faʻaleleia ai le hyperglycemia mafua mai i beta-blockers ma le diazoxide,
  • m-anticholinergics (mo se faataitaiga, atropine, biperidine) - o se faaitiitia o le motusia o le gastrointestinal, o le faateleina o le bioavailability of diuretics thiazide,
  • amatadine thiazide diuretics e mafai ona faateleina le aʻafiaga o aʻafiaga e le manaʻomia e mafua mai i le faʻavaeina,
  • cytotoxic agents (mo se faʻataʻitaʻiga, cyclophosphamide, methotrexate) - o se faʻaitiitia o le faʻasalaga o le cytotoxic soʻo ma le faateleina o le malosi o le gasegase,
  • NSAID - faʻapotopotoina faʻatasi ma togafitiga thiazide e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le vailaʻau o le diuretic ma le antihypertensive,
  • o fualaau e mafua ai le faʻamaʻaloina o le paluka ma le hypokalemia (e fai ma faʻataʻitaʻiga, togafitiga e aveesea ai le potassium, laxatives, gluco- ma mineralocorticosteroids, corticotropin, amphotericin B, carbenoxolone, benzylpenicillin, o mea e maua mai le acetylsalicylic acid) - faʻateleina le aafiaga o le hypokalemic. O le hypokalemia e mafua mai i le hydrochlorothiazide ua faʻaleagaina e le aʻafiaga o le faʻamalolo o le telemisartan,
  • Atinaʻeina o le hyperkalemia e mafai ona maua mai i faʻamaʻi faʻasaina, togafitiga faʻasaʻi, ma isi soʻo e mafai ona faʻalauteleina le mea o le potassium i totonu o le toto (mo se faʻataʻitaʻiga, heparin) poʻo le suia o le sodium i le sodium chloride ma le saltsium. O le siaki taimi masani o le potassium i le plasma toto e fautuaina i mataupu e faaaoga ai le fualaau faasaina Mikardis Plus i le taimi lava e tasi ma fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le hypokalemia, faapea foi ma fualaau faasaina lea e mafai ona faateleina ai le potassium i le toto toto.

Analogues o fualaau faasaina Mikardis

Faʻatusatusaga o le gaosiga o le mea galue:

Analogs i le vaega o vailaau faʻamalosi (angiotensin 2 taligata faʻataʻitaʻi):

  • Angiakand
  • Talofa
  • Atacena
  • Plocktran
  • Vasotens,
  • Valz
  • Valsartan
  • Valsafors,
  • Valsacor
  • Apalai,
  • Diovan
  • Zisakar
  • Ibertan
  • Irbesartan
  • Irsar
  • Candecor
  • Candesartan
  • Cardosal
  • Cardosten
  • Cardostin
  • Karzartan
  • Cozaar
  • Xarten
  • Lakea
  • Lozap,
  • Lozarel
  • Losartan
  • Lorista
  • E leai
  • Lotor
  • Mikardis Plus,
  • Naviten
  • Nortian
  • Olimestra
  • Talosaga
  • Tagata faʻatau
  • Peretania,
  • Renicard
  • Saratavel
  • Tanidol
  • Tantordio
  • Tareg
  • Teveten
  • Nei,
  • Telezap
  • Telmisartan
  • Telmista
  • Telsartan
  • Firmast
  • Edarby.

Numera resitala: P N015387 / 01

Faailoaina o igoa o fualaau faasaina: Mikardis ®

International Nonproprietary Name (INN): telemisartan

Faʻasologa o foliga: papa

Faʻavae: 1 laupapa e aofia ai:
Mea aoga: - Telmisartan 40 mg poo le 80 mg,
Tagata e maua ai: - sodium hydroxide 3.36 mg / 6.72 mg, polyvidone (Kollidon 25) 12 mg / 24 mg, meglumine 12 mg / 24 mg, sorbitol 168.64 mg / 337.28 mg, magnesium stearate 4 mg / 8 mg

Faʻamatalaga
40 mg tablets
Paʻepaʻe paʻepaʻe pe papaʻe papaʻe, i luga o le tasi itu o le vaneina o le "51H", i le isi itu - o le faailoga o le kamupani.
80 mg tablets
Paʻepaʻe papaʻe pe tusa ma le papaʻe, i luga o le tasi itu o le gafa "52H", i le isi itu - o le faailoga o le kamupani.

Pharmacotherapeutic group: angiotensin II tagata faʻatautau talipupuni.
ATX Code C09CA07

Fale faʻamaloilo
Pharmacodynamics
Telmisartan o se angiotensin II patino le talipupuni o le talipupuni (ituaiga AT1), e lelei pe a fai le tautala. O loʻo i ai se maualuga maualuga mo le AT1 subtype o faʻataʻitaʻiga angiotensin II, lea e faʻaalia ai le gaoioiga a le angiotensin II. Faʻafeiloaʻi le angiotensin I mai le fesoʻotaʻiga ma le nūmera, ae lē o le faia o se gaioiga a le tagata faʻasalaga e fesoʻotaʻi ma lenei lepela.
Telmisartan na naʻo le AT1 subtype o le 'angiotensin II faʻapipiʻi. Fesoʻotaʻiga e umi. E le o iai se tulaga vavalalata mo isi faʻaleleia, e aofia ai le atigipusa AT2 ma isi suiteni o le angiotensin e leʻi maualalo. O le taua o nei aʻafiaga, ma le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin II, o le faʻateleina lea o le faateleina i le tofiaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina. E faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le aldosterone i totonu o le toto, e le taofia ai le reini i le plasma toto ma e le taofia ai laina eletise. Telmisartan e le taofia le angiotensin liliu mai o le enzyme (kininase II) (o se enzyme lea e malepe foi i lalo o le bradykinin). O le mea lea, o le faateleina o aʻafiaga e mafua mai i bradykinin e le o faʻamoemoeina.
I tagata gasegase, telmisartan i se fualaau e 80 mg e matua poloka ai le aafiaga maualuga o le angiotensin II. O le amataga o le faʻamaonia o gaioioiga e maitauina i totonu o le 3 itula i le maea ai o le uluai pulega o telemisartan. O le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e tumau pea mo le 24 itula ma tumau pea le maualuga e oʻo i le 48 itula. O se faʻasalaga faʻasalalau e masani ona atiaʻe 4-8 vaiaso ina ua maeʻa ona faʻaaogaina.
I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, o le telemisartan e maualalo le toto ma le diastolic toto (BP) e aunoa ma le afaina o le fatu (HR).
I le tulaga o le faalēaogaina o le telemisartan, o le toto maualuga e toe foi malie mai i lona tulaga muamua e aunoa ma le atinaʻeina o le "withdrawal" syndrome.

Pharmacokinetics
Pe a faʻaalia i le tautala, e vave lava ona galo mai le gastrointestinal tract. Lafoaia o -50%. Pe a ave faatasi ma meaai, o le faaitiitia o le AUC (vaega i lalo o le taimi o le faamasinoga) e mai le 6% (i se fualaau o le 40 mg) i le 19% (i se fualaau o le 160 mg). 3 itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le maualuga i le plasma toto e maualuga, tusa lava pe o le a le taumafataga. E i ai se eseesega i le plasma concentrations i alii ma tamaitai. Cmax (maualuga maualuga) ma le AUC e tusa ma le 3 ma le 2 taimi, faʻasolosolo, maualuga i fafine e faʻatusatusa i tane e leai se aoga tele i le aoga.
Fesootaiga ma palatini plasma - 99.5%, aemaise lava i le albumin ma le alpha-1 glycoprotein.
O le tau o le manino o le tufatufa atu i le faʻatusatusaga o le tau e 500 lita. E maua i le faʻafefiloi ma le glucuronic acid. Metabolites e le o faʻamalosi ile falemaʻi. O le afa-ola (T½) faʻamamaina e silia i le 20 itula. E mafua mai i le inumaga e le fesuiai, le manava o fatuga - e itiiti ifo i le 2%. O le aofaʻi o le faʻasalaga plasma (900 ml / min.) Faʻatusatusa i le tafe o le toto o le "hepatic" (pe a ma le 1500 ml / min.).
Tomaʻi matutua
O vailaʻau mo togafitiga o telmisartan i tagata matutua matutua e le ese mai i tagata gasegase. E le manaʻomia le fetuunaiga.
Tagata gasegase ma le gaʻo
E le manaʻomia ni suiga i tagata gasegase e le manaʻomia, e aofia ai ma gasegase ile maʻi.
Telmisartan e le aveeseina e le hemodialysis.
Tagata gasegase e le maua le ate
I tagata gasegase e maualalo le faʻavalea o le ate (vasega A ma le B i le fua o le Child-Pugh), e le tatau ona silia le 40 mg i le aso.
I tamaiti
O faailoga autu o le pharmacokinetics o le telmisartan i tamaiti e taʻi 6 i le 18 tausaga, i se tulaga lautele, e tutusa ma faʻamaumauga na maua i le togafitiga o tagata matutua, ma faʻamaonia le le fesoʻotaʻiga o pharmacokinetics o telemisartan, aemaise ile Cmax.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • Toto maualuga.
  • Faʻaitiitia le faʻaleagaina o le cardiovascular ma le tino i tagata mamaʻi 55 tausaga le matutua ma luga atu ma se maualuga maualuga o le maʻi cardiovascular.

Contraindications

  • Vaʻaia le gaioiga i mea aoga poʻo vailaʻau o vailaʻau
  • Toto
  • Lactation period
  • Malosiaga faʻalavelave o le vaʻaia biliary
  • O le faʻaletonu o le hepatic (Child-Pugh class C)
  • Faʻaleagaina o le fua o le fosose (aofia ai le sorbitol)
  • Tausaga lalo ifo o le 18 tausaga (aoga ma le saogalemu e leʻi faavaeina)

Ma le faʻaeteete

  • Faʻaleagaina o le tino poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo o se fatuga tasi,
  • Maʻi maʻi ma / poʻo le fatugao (silasila foi i faatonuga faʻapitoa),
  • Faʻaitiitia le faʻasalalau o le toto (BCC) ona o togafitiga faʻasolosolo muamua, faʻasaina o le masima, manava, po o le fulufulu
  • Hyponatremia,
  • Hyperkalemia
  • Tuʻuina pe a uma le gaosia o fatu fatu (leai se poto masani i le faʻaaogaina),
  • Faʻasologa o le fatu o le fatu
  • Stenosis o le vaalele ma le vanral valve,
  • O le faʻasolosolo o le faʻasolosolo faʻamaʻi pepe,
  • Pepa a le Peraimeri (faʻamalosia ma le saogalemu e leʻi faʻatuina)

Tosiga ma le pulega
Totonu, e tusa lava po o le a le taumafataga.
Toto maualuga
Ole fua muamua o le fualaau faasaina o le Mikardis ® o le 1 tab. (40 mg) tasi i le aso. I mataupu e le ausia ai le togafitiga o le togafitiga, o le maualuga ole fua fautuaina ole vailaau Mikardis ® e mafai ona faateleina i le 80 mg i le aso. Pe a filifili pe tatau ona faateleina le fualaau, e tatau ona amanaia e faapea, o le maualuga maualuga o le antihypertensive e masani lava ona ausia i totonu o le 4-8 vaiaso talu ona amata le togafitiga.
Faʻaitiitia o le cardiovascular morbidity ma le olaga faitino
O le fua fautuaina o le 1 papalama o le vailaʻau Mikardis ® 80 mg, i le aso.
I le uluaʻi taimi o togafitiga, e mafai ona manaʻomia se faʻasalaga faaopoopo o le toto maualuga.
Faʻasalaga le toe galue
I tagata gasegase e le atoatoa, e aofia ai ma gasegase o loʻo i lalo o le totogia o le toto, e le manaʻomia le toe faia o fetuunaiga masani.
Galuega gaʻo maʻi
I tagata gasegase i le gaioiga o le ate o le tino vaivai (vasega A ma le B i le fua ole Child-Pugh, i le faasologa), e le tatau ona sili atu i le 40 mg le fua ole aso ole Mikardis ®.
Tomaʻi matutua
O le faʻatulagaina o fuataga e le manaʻomia ai suiga.

Faʻamataʻuga itu
O mataupu na matauina o aʻafiaga o le aʻafiaga e leʻi faʻamaopoopoina i le itupa, tausaga poʻo le ituaiga o tagata gasegase.
Iniseti:
Sepsis, e aofia ai sepsis, faʻamaʻi pipisi o le urinary (e aofia ai cystitis), faʻamaʻi pipisi o gasegase maualuga.
Mai le faʻasalaga ma le faʻaogaina o le tino:
Anemia, eosinophilia, thrombocytopenia.
Mai le vaʻaiga tutotonu:
O le atuatuvale, le mautonu, atuatuvale, le mautonu.
Mai i totoga o le faʻaaliga ma le faʻalogo:
Faʻanofo mataʻupu, faʻavalea.
Mai le cardiovascular system:
Bradycardia, tachycardia, faailogaina o le paʻu o le toto, o le faʻasalaga masani
Mai le manava o le tino:
Umi le manava.
Mai le fualaau oona:
Paʻu o le tino, manava manava, gutu malulu, dyspepsia, afaina, le mautonu i totonu o le manava, fulafula, gaioiga o le ate.
Tali a le Allergic:
Auai anaphylactic, hypersensitivity i mea aoga poo vaega o ausilali o fualaau faasaina, angioedema (maliu), eczema, erythema, paʻu o le paʻu, vevela (e aofia ai fualaau faasaina), hyperhidrosis, urticaria, vevela vevela.
Mai le maskotakeletal system:
Faʻatonuga, tiga, musele maso (manava o mumusu pepe), tiga i pito pito i lalo, maalina, tiga i tendon (o faailoga e tutusa ma le faʻaaliga o le tendonitis).
Mai gaʻo ma le urinary tract:
Faʻatonuina le toe galue, e aofia ai le le atoatoa o le faʻailoga.
Lautele:
Paʻu o le ogaumu, maʻi-pei o le maʻi, asthenia (vaivaiga), hypermalemia, hypoglycemia (i maʻi e maua i le maʻisuka).
Faailoga o le fale suʻesuʻe:
O le faaitiitia o le maualuga o le hemoglobin, o le faateleina o le maualuga o le uric acid, creatinine i totonu o le toto, o le faateleina o le gaoioiga o enzymes o le "ate", o se faateleina i le maualuga o le creatine phosphokinase (CPK).

Faʻasalaga
E leai ni mataupu o le faʻasalaga ua iloa.
Faailoga: faailogaina o le faʻaitiitia o le toto, tachycardia, bradycardia.
Togafitiga: faʻamalositino togafitiga, e le aoga le faʻamaʻi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina
Telmisartan atonu e faʻapupulaina ai le malosi o aʻafiaga o isi sooupu faʻasaga. O isi ituaiga o fegalegaleaiga o le taua ogaoga e lei faailoaina. O le faʻapotopotoina faʻatasi ma le digoxin, warfarin, hydrochlorothiazide, glibenclamide, ibuprofen, paracetamol, simvastatin ma le amlodipine e le oʻo atu ai i se fegalegaleaiga taua tele. O se faailoga iloga i le avega o le digoxin i le toto plasma e tusa ma le 20% (i le tasi tulaga, e 39%). Faatasi ai ma le pulega tutusa o telemisartan ma digoxin, e fautuaina ai le fuafuaina o taimi o le concentration o le digoxin i le toto.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le telmisartan ma le ramipril, o le siʻitia i AUC0-24 ma le Cmax o le ramipril ma le ramiprilat na maitauina i le 2.5 taimi. O le taua ole taua o lenei mea e le i faavaeina.
Faatasi ai ma le pulega tutusa a le angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) ma le sauniuni i le lithium, ua maitauina ai le faateleina o le faateleina o le maualuga o le lithium i totonu o le toto, faatasi ai ma se aafiaga oona. I nisi o tulaga e le masani ai, o ia suiga ua lipotia mai i le puleaina o tali a le angiotensin II. Faatasi ai ma le faʻafoega faʻapitoa o le lithium ma le angiotensin II, o loʻo fautuaina e fuafua le faʻatupulaia o le lithium i totonu o le toto.
Togafitiga ma fualaau e leai ni fomaʻi (NSAIDs), e aofia ai le acetylsalicylic acid, cyclooxygenase-2 inhibitors (COX-2) ma NSAID e le filifilia, e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le tino i tagata maʻi vai. O vailaʻau o loʻo galue i luga o le system renin-angiotensin-aldosterone (RAAS) atonu e iai sona aʻafiaga. I maʻi maua NSAID ma telemisartan, e tatau ona totogi le pcc i le amataga o togafitiga ma mataʻituina le matagaluega.
O le faʻaitiitia o le aʻafiaga o sui sooupu, e pei o le telemisartan, e ala i le taofia o le vasodilating aafiaga o prostaglandins ua matauina ma togafitiga tuufaatasi ma NSAID.

Faatonuga faapitoa
I nisi o gasegase, ona o le taofiofia o le RAAS, ae maise lava pe a faʻaaogaina se vailaau o fualaau oona i luga o lenei faiga, o le gaioiga faʻapitoa (e aofia ai le le faʻaaogaina o le gaʻo) e faʻavaivaia. O le mea lea, o le togafitiga e tuʻuina atu i le pitonuu lua o le RAAS e tatau ona faʻatinoina taʻitoʻatasi ma ia mataʻituina ma le faʻaeteete galuega faʻapitoa (e aofia ai le mataʻituina o le vevela o le potassium ma le concentinine concentrations).
I mataupu o le faʻalagolago i le gasegase o le tino ma le gaioiga e masani lava i luga o le gaoioiga a le RAAS (mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata gasegase o le fatu o le fatu, po o faamaʻi fatugao, e aofia ai le faʻasolosolo o le tino, poʻo le faʻasolosolo o le fatu o se fatuga tasi), le tofiaina o vailaʻau e aʻafia ai lenei polokalama, e mafai ona o gatasi ma le atinaʻeina o le faʻaogaina o le tuifaʻagata, agavapotemia, oliguria, ma, i se tulaga e seasea tupu, o le le atoatoa o le tino.
E tusa ai ma le poto masani o le faʻaaogaina o isi fualaau oona e aafia ai le RAAS, faatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaʻau o le Mikardis ® ma le vailaʻau faʻasaina, mea faʻapitoa o le potassium, masima suamalie e maua ai le potassium, isi vailaʻau faʻateleina le maualuga o le potassium i le toto (mo se faʻataʻitaʻiga, heparin), e tatau ona siakiina lenei faailoga i tagata gasegase.
I le isi itu, o le Mikardis ® e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga thiazide, e pei o le hydrochlorothiazide, lea o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa (mo se faataitaiga, Mikardis Plus ® 40 mg / 12.5 mg, 80 mg /) 2.5 mg).
I tagata gasegase i le maualuga o le maualuga o le toto, o se fualaau o le telemisartan o le 160 mg / aso ma i le tuufaatasiga ma le hydrochlorothiazide 12.5-25 mg na lelei le toleniina ma aoga. Mikardis ® e le aoga tele i tagata gasegase a le Negroid race.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai se taavale ma galue i auala
O suʻesuʻega faʻapitoa mo suʻesuʻega o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le malosi e ave ai se taavale ma faʻataʻitaʻiga e leʻi faia. Ae ui i lea, pe a avetaavale ma galulue i ni auala, o le mafai ona faʻaauau le vavave ma le moe, e tatau ona amanaʻia, lea e manaʻomia ai le lapataiga.

Faiga faʻapolopolo
Pusa 40 mg ma le 80 mg.
7 pulu i le pulu mata e faia i le polyamide / alumini / PVC. 2 po o le 4 pepa ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se pusa kata (mo se fua o le 40 mg). Mo le 2, 4 poʻo le 8 paʻu ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se atigipusa (mo se vailaau e 80 mg).

Tulaga o le teuina
Lisi B.
Teu i se vevela e le sili atu i le 30 ° C i se nofoaga puipuia mai le susu.
Aloese mai le aapa atu o tamaiti!

Aso faʻauma
4 tausaga Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso faʻauma.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga
Faʻamatalaga.

Igoa ma le tuatusi o le vaega faaletulafono lea e tuuina atu i ai lona igoa le tusi resitala
Beringer Ingelheim International GmbH Bingsr Strasse 173,
55216, Ingelheim am Rhein, Siamani

Faʻatau
Beringer Ingelheim Pharma GmbH & Co.KG
Bingerstrasse 173, 55216 Ingelheim am Rhein, Siamani

E mafai ona e mauaina faʻamatalaga faaopoopo e uiga i fualaau faasaina, faapea foi ma le auina mai o lau faitioga ma faamatalaga e uiga i mea leaga i le tuatusi lea i Rusia
Beringer Ingelheim LLC 125171, Moscow, Leningradskoye Shosse, 16A itulau 3

Faʻasologa o foliga

Pusa 80 mg / 12.5 mg, 80 mg / 25 mg

E tasi le api e aofia ai

mea gaosi: telmisartan 80 mg

hydrochlorothiazide 12.5 mg po o le 25 mg, i le faasologa

tagata faʻapitoa: sodium hydroxide, polyvidone K 25 (povidone), meglumine, sorbitol, magnesium stearate, lactose monohydrate, cellulose microcrystalline, masini suauu, uʻamea (III) uila mumu (E172) (mo le tui 80 / 12.5), uʻamea (ІІІ) faʻamaʻi samasama (Е172) (mo le tui 80/25), kulimi koko satela (type A).

80 mg / 12.5 mg: o laupepa e pei o le ogatotonu, o loʻo i ai se mea e tasi, e lua-laulau: tasi papaʻe e paʻepaʻe ma lanu ma le "H8" lolomiina ma le logo a le kamupani, faatasi ai ma le faatagaina o le mumu, o le isi vaega e piniki.

80 mg / 25 mg: o laupepa e pei o le ogatotonu, o loʻo i ai se mea e tasi, e lua-laulau: tasi papaʻe e paʻepaʻe ma se faʻasologa o le "H9" ma le logo a le kamupanī, faatasi ai ma lanu samasama o le samasama, o le isi lanu samasama.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

O le faʻaaogaina tutusa o le hydrochlorothiazide ma le telmisartan e le afaina ai le pharmacokinetics o nei fualaau faasaina.

Telmisartan: pe a uma le faʻafofoga tautala, telveartan e vave faʻavave, o le maualuga maualuga o le telmisartan e oʻo ile 0.5-1.5 itula.

O le avefaʻatasiga ole bioavailability ole telmisartan e tusa ma le 50%. O le taumafa e itiiti le faʻaitiitia o le bioavailability o le telmisartan ma le faʻaitiitia i le vaega i lalo o le faʻasologa o le "taimi o le concents plasma" (AUC) mai le 6% pe a ave i se fualaau o le 40 mg i le 19% pe a ave i le fualaau 160 mg. 3 itula i le maeʻa ai o le telemisartan, o le faʻatonuga i le plasma toto e faʻamautuina ma e le faʻalagolago i meaʻai. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le AUC e le mafua ai ona faʻaitiitia le malosi o togafiti.

O le pharmacokinetics o le telmisartan pe a fai o le tautala e le o ni laina ole inumaga e mafua mai i le 20 mg i le 160 mg faatasi ai ma le faateleina o le faateleina o le plasma concentrations (Cmax and AUC) faatasi ai ma le faateleina o fualaau. Telmisartan e le faʻaputuina i le plasma toto i se tulaga lautele ma le faʻaaoga soo.

Hydrochlorothiazide: pe'ā uma le faʻafofoga tautala, o le maualuga o le maualuga o le hydrochlorothiazide e ausia pe a ma le 1.0-3.0 itula pe a uma le pulega. O le ola pea o le hydrochlorothiazide e tusa ma le 60%.

Telmisartan: ei ai le maualuga maualuga o le fusifusia i protein plasma (> 99.5%), aemaise lava i le albumin ma le alpha-1 acid glycoprotein. O le tele o tufatufaga e tusa ma le 500 lita.

Hydrochlorothiazide: 64% faʻamalosia i masini plasma ma o lona tufatufaina atu o le 0.8 i le0.3 l / kg.

Metabolism ma le faʻamalosi

Telmisartan: ina ua uma le puleaina o le 14C-labeled telemisartan, o le tele o le fualaau (> 97%) na maua i le fecesia e le biliary excretion, ma maua ai ni nai aofaiga itiiti i le urine. O loʻo faʻaleleia e ala i le faʻatasiina o le mea amata ma se acylglucuronide, e na o le kullucuronide e faʻaalia i tagata.

A maeʻa le puleaina o se tasi fuataga o le 14C-labeled telemisartan, e iloa le kullucuronide i le tusa ma le 11% o le radioactivity plasma fuaina. Cytochrome P450 isoenzymes e le auai i le metabolism o telemisartan. O le aofaʻi o faʻasalaga plasma o telmisartan e tusa ma le 1500 ml / min, o le afa-afa ola o le silia ma le 20 itula.

Hydrochlorothiazide: i totonu o tagata, e le fetaui lelei ma e toetoe lava a le suia uma i le urine. E tusa ma le 60% o le oral dose ua faʻateleina e pei o se mea e le suia i totonu o le 48 itula. O le faʻatagaina o Renal e tusa ma le 250-300 ml / min. O le afa-afa mulimuli o le hydrochlorothiazide o le 10-15 itula.

Tomaʻi matutua: o vailaʻau mo togafitiga o le telemisartan i tagata matutua ma e laʻititi nai lo le 65 tausaga e le eseese.

Itupa: o le plasma concentration of telmisartan i fafine e 2-3 taimi maualuga nai lo alii. Ae ui i lea, i suʻesuʻega a le falemaʻi e leʻi i ai se faʻaopoopoga taua o le toto maualuga poʻo le aʻafiaga o le mafaufauga masani i tamaitai. E leai se mea e manaʻomia mo le fetuunaiga ole fua. Sa i ai se uiga o se maualuga maualuga o le hydrochlorothiazide i le plasma o toto i fafine e faatusatusa i alii.

Leai se aʻafiaga taua o le telemisartan sa iloa.

Tagata gasegase ma le gaʻo

O le faʻasalaga o le Renal e le afaina ai le telemisartan clearance. E tusa ai ma le poto masani o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata mamaʻi i le laʻititi laʻitiiti (le faʻamaʻaloga creatinine o le 30-60 ml / min, pe tusa o le 50 ml / min), na faʻaalia ai e le talafeagai le fetuunaʻi o fualaau i tagata mamaʻi e faʻaitiitia ai le gaioiga. Telmisartan e le faʻamalosi i le taimi o le maʻi. I tagata gasegase e leai se galuega, o le fua o le faʻamamaina o le hydrochlorothiazide ua faʻaitiitia.

I se suʻesuʻega i tagata gasegase i le vavalalata o le creatinine o le 90 ml / min, o le afa-ola o le hydrochlorothiazide sa faʻalauteleina. I tagata gasegase ei ai se gaioiga e le o galue, o le afa o le ola e tusa ma le 34 itula.

Tagata gasegase e le maua le ate

I tagata gasegase i le gase o le ate, o loʻo i ai le faateleina o le bioavailability atoatoa i le 100%. O le afa-ola e le suia i le toilalo o le ate.

Pharmacodynamics

MIKARDIS Plus o se tuufaatasiga o le aniotgonist receptor angiotensin II - telmisartan ma le thiazide diuretic - hydrochlorothiazide. O le tuufaatasiga o nei vaega e maua ai se tulaga maualuga atu o le malosi e tetee atu nai lo le aveina eseese o vaega. Faʻaleleia o le MIKARDIS Plus i le aso i vailaau togafitiga e maua ai le lelei ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto.

Telmisartan: O se tagata faʻamaonia (dialect) angiotensin II (receivor) (type AT1) faʻamaoni ma patino (filifilia). Telmisartan e maualuga le maualuga o lona vavalalata e na o se AT1 subtype, angiotensin II tagata e taliaina. Telmisartan e leai sona mafutaga mo isi tagata faʻaleleia, e aofia ai le AT2 - angiotensin receptors, ma isi, e le o suʻesuʻeina, AT receptors. O le taua o nei aʻafiaga, ma le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin II, o le faʻateleina lea o le faateleina i le tofiaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina.

Telmisartan e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le maualuga o toto toto. Telmisartan e le taofia le aʻa i le plasma o le tagata ma e le taofia ai laina eletise. Telmisartan e le taofia le gaioiga a le angiotensin le liuaina o le enzyme (kinase II), faatasi ai ma le auai o ia i ai se faaitiitia i le tuufaatasiga o bradykinin. O le mea lea, e leai se faʻaopoopoga i aʻafiaga e mafua mai i bradykinin.

I tagata gasegase, telmisartan i se fuaseʻa o le 80 mg e toetoe lava a poloka atoa ai le malosi o le angiotensin II. O le aʻafiaga faʻatoʻilalo e tumau pea mo le 24 itula ma tumau pea le maualuga e oʻo i le 48 itula.

A maeʻa ona ave muamua le muamua o le telemisartan, o le a faasolosolo malie lava ona iloa le gaioiga o le antihypertous i totonu o le 3 itula. O le maualuga o le maualalo o le toto maualuga e faasolosolo malie ona maua i le 4 vaiaso talu ona amata togafitiga ma tausia mo se taimi umi.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga, telemisartan e maualalo le tumutumu o le toto ma le diastolic e aunoa ma le suia o le fatu fatu.

O le malosi tele o le telemisartan e tutusa ma isi vasega o fualaau faʻamaʻi (e pei ona faʻaalia i suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻatusatusa telemisartan ma le amlodipine, atenolol, enalapril, hydrochlorothiazide, losartan, lisinopril, ramipril, valsartan).

I le tulaga o le faalēaogāina vave o le telemisartan, o le toto maualuga e toe foʻi malie mai i mea taua aʻo leʻi togafitiga mo ni nai aso e aunoa ma ni faailoilo o le vave vave o le maualuga o le toto maualuga (leai se maʻi "withdrawal").

I suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma se faʻatusatusaga tuusaʻo o ituaiga e lua o le togafitiga o le antihypertensive, o le aʻafia o le mago susu i tagata gasegase o loʻo ave telemisartan e sili atu le maualalo ifo nai lo i latou na maua mai angiotensin-liua inhibitors inhibitors.

Hydrochlorothiazide: o se vailaʻau o le thiazide. O le faiga o le antihypertensive effect o togafitiga thiazide e le o iloa atoatoa. O le thiazides e galue i luga o le masini e faʻaaogaina ai le gaosiga o le electrolyte, faʻateleina ai le excretion o le sodium ma le chloride i le tutusa tutusa. O le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e faʻaitiitia ai le maualuga o le plasma, faʻateleina le galuega o le reins plasma, faʻateleina le puleaina o le aldosterone, sosoo ai ma le tele o le leiloa o le potassium ma le bicarbonate i le urine ma le faʻaitiitia o le taela o le potassium. Masalo o le poloka o le poloka o le renin-angiotensin-aldosterone pe a faʻatasi ma le telemisartan e foliga mai e le mafai ona faʻafefe le gase o le paseka e fesootaʻi ma nei togafitiga.

Pe a oʻo i le hydrochlorothiazide, o le faateleina o le diuresis e matauina pe a mavae le 2 itula, o le maualuga o le mea e tupu pe tusa ma le 4 itula, ao le umi o le gaoioiga e tusa ma le 6-12 itula.

O suʻesuʻega a le Epidemiological ua faʻaalia ai o togafitiga faaumiumi ma le hydrochlorothiazide e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi maʻi cardiovascular ma le tino mai ia i latou.

Tosiga ma le pulega

MIKARDIS Plus e faʻaalu i le aso ma sina vai.

A oʻo mai le telemisartan i le MIKARDIS Plus, o le fua o le telemisartan e mafai ona faʻatupulaia vave. O se suiga saʻo mai le monotherapy i le faia o se vailaau tuʻufaʻatasiga e mafai.

MIKARDIS E sili atu i le 80 mg / 12.5 mg e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata mamaʻi o loʻo faʻaaogaina le telemisartan (MIKARDIS) 80 mg e le faʻasaina le toto maualuga.

MIKARDIS E sili atu i le 80 mg / 25 mg e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata mamaʻi e faʻaaoga ai le MIKARDIS Plus 80 mg / 12.5 mg e le faʻasaina ai le toto poʻo le tagata mamaʻi na faʻamautuina talu ai le telemisartan poʻo le hydrochlorothiazide pe a faʻaaogaina ese.

O le maualuga o le aʻafiaga o le antihypertensive e masani ona ausia i totonu o le 4-8 vaiaso talu ona amata le togafitiga.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi MIKARDIS Plus ma isi faʻamaʻi faʻamalosi.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, telmisartan i inumaga e oʻo atu i le 160 mg i le aso (lua capsules o le MIKARDIS 80 mg) pe faʻatasi foi ma le hydrochlorothiazide 12.5-25 mg i le aso (lua capsules o MIKARDIS Plus 80 mg / 12.5 mg poo 80 mg / 25 mg) sa lelei le faʻafefe ma aoga.

MIKARDIS Plus e mafai ona ave e tusa lava po o le a le meaʻai.

Talu ai ona o le auai o MIKARDIS Plus hydrochlorothiazide i le sauniuniga, e le tatau ona faatonuina i tagata mamaʻi ma le faaletonu ogaoga (creatinine clearance

Tuua Lau Faamatalaga