Susli sugar suia mea leaga

Ina ia maua se tofo suamalie, e le tatau ona faaopoopo le suka i se ipu ti lauti poʻo le kofe, aua e mafai ona e faʻaaogaina se suauu!

I lenei tusiga o le a ou taʻuina atu ia te oe le saogalemu o le sugar wort substitute, ma o le a tatou sailia foi le mea o aofia ai i lona tuufaatasiga ma o le a le uiga o vaega taitasi. O le mea moni, o le leai o ni kalori poʻo se faʻasalaga faʻapitoa e mamao lava mai taimi uma e tutusa ma le leaga e mafai ona tatou faia i isi tino.

Le tuufaatasiga o vailaʻau ma uiga o le taua

Toa suamalie i tamai laulau, e tatau ona tutusa le 1 tsp. suka, tuʻuina atu mea e lua: cyclamate ma saccharin.

O ia mea uma na faʻapipiʻiina i totonu o le fale suesue, e ui i lea, o se eseesega o le tele o tausaga. Ma afai e toe faʻaleleia saccharin, e ui lava o le tele o tagata fai meaʻai ma fomaʻi e le o faʻatuatuaina o ia, ona faʻamaonia le cyclamate o se mea oona ma e le faatagaina i totonu o le tele o atunuu, e aofia ai le Iunaite Setete.

Saccharin ma le cyclamate e le o gauaiina e le tino ma o atu i totonu o fatugaʻo. O lo tatou tino, e tusa ai, e le mafai ona maua ni calories faatasi ma i latou, faapea foi ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le faateleina.

Saccharin e 400 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, o le afa o le taimi e 30. E masani lava ona faʻaaoga uma nei mea uma, ona o le saccharin lava ia o se tofo lelei, ma e mafai e le afa ona faamaluluina ma avea ai le tofo pei o le suka.

Suʻega suʻeuʻe fale suʻesuʻe

O faʻataʻitaʻiga i tamaʻi na faʻaalia ai o le cyclamate o le kanesa ma e mafai ona mafua ai le kanesa, ma o suʻesuʻega o ona aʻafiaga i luga o tagata ua faʻaalia ai lona gafatia e ulu atu i le placenta ma totonu o le toto o le pepe, o le mea lea na faʻasaina ai ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga.

O isi vaega o le suamalie Susli e matua leai se afaina ma o loo i ai i ni vaega laiti:

  • suauu mo le sili atu ona faʻavaeina i le vai,
  • tartaric acid
  • Lactose.

O mea uma e lua e mulimuli ai o mea ia e maua ai meaʻai e pei o le sua ma le susu.

Lafoga faatagaina a Susli e le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le 1 papalama mo le 4 kilokalama o le mamafa matua.

Le Faʻaleagaina ma Faamanuiaga a Susli's Sweetener

O le au gaosi lava ia e vave lava ona faʻamalamalamaina e naʻo le maʻisuka o le muamua poʻo le isi ituaiga Susli e mafai ona aoga.

O lenei mea suamalie e leai se faʻasinomaga faʻamaonia ma e le faʻateleina le maualuga o le suka.

I lenei itu, o lona itu aoga ua vaivai, talu ai e le o tagata uma e manuia i le aveesea o le mamafa ma lona fesoasoani, e le taʻua ai le tele o itu taua:

  • iloagofie le paʻu o paʻu,
  • faʻamaʻaloga o le ate ma fatu fatu.

Latou te le tulaʻi i luga ae le o taimi uma, ae ui lava i lea o loʻo i ai le mafuaaga e mafaufau ai e uiga i le talafeagai o le faʻaaogaina o sea suamalie, aemaise lava talu ai e tele faʻasologa masani i le maketi mo le tau lava e tasi.

E fautuaina e fomaʻi ia suia le maʻisuka ia Susli ma suamalie e masani ai, mo se faataitaiga, stevia poo le erythritol, mo le masina e faʻaaoga ai le tasi pe o le isi ina ia aua le faʻaitiitia le tino i le kemisi.

E mafai ona ou faʻaaogaina Susli mo paʻu mamafa?

Ae o le a le faʻaitiitia o le mamafa, pe a faʻatapulaʻaina le taumafaina o kalori ma le suka, e mafai ona tatou leiloloa ni nai kilokalama leaga ?!

O le mea moni, o mea uma e le faigofie tele: soʻo se mea suamalie faʻamalosi e faʻaosofia ai se lagona malosi o le fiaai ona o faʻasalaga faaseseina.

O le faʻamoemoe e maua se vaega o le kulukose pe a maeʻa ona lagona se suamalie manaia, e manaʻomia e ia se vaega fou o meaai, nai lo le suka, lea na tatou faʻamaonia mai ia te ia, o le toʻatele o tagata latou te maitauina le faateleina o le fiaʻai.

O le a ia te oe le faʻaaogaina o Susli sugar, lea e le maua ai le aoga pito sili ona aoga i le tino pe leai, ae o le mea muamua lava, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi! Filifili se mea suamalie e ala i le faitauina ma le faaeteete o le igoa ma le sailia o mea e fai e le tasi po o le isi mea.

Ma faʻaauau pea ona lelei ma maloloina!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

O le a lenei mea?

O le Susana suamalie o se vaega o mea e gaosia, e le o se mea masani.

I luga o fata e faʻatau atu i ni pepa lanu paʻepaʻe, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o masini faʻapipiʻi, faʻatasi ai ma le gafatia e 100 i le 1670. tasi le papalama e tutusa ma le 1 teaspoon o le suka paʻepaʻe. Ona o lona tuufaatasiga, ua faasaina ai i le Iunaite Setete ma atunuu Europa, ae o loo i ai i le CIS muamua. E i ai sona tofo laʻitiiti. O lapisi e masani ona solo vave i le vai.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻaaoga pe faʻaleagaina?

Ona o le leai o se aafiaga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le vailaau e faatagaina i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E le saofaga i le atinaʻeina o meaola ninii i totonu o le oral, e puipuia ai le tupu mai o caries. O mea uma nei e aoga ai. O le faʻaaogaina o le "Susli" e afaina ai fatugaʻo, e faʻasaina ona faʻaaogaina mo le maʻitaga ma le lactating, ao aʻafia le vaega i le toto o tina, ma o se taunuuga, o le pepe. E mafua ona o le gasegase. O le vailaʻau e faʻaaogaina e ala i fatugaʻo, o le tele o atopaʻu e mafai ona faʻaleagaina ai o latou tulaga. O le mea lea, o laasaga ua fautuaina e matua faʻamalamalamaina: 2.5 mg mo le 5 kilokalama o le mamafa. E i ai iloiloga o faʻafitauli o le paʻu pe a uma ona faʻaaoga lenei suamalie.

Faʻavae ma meatotino o le suka ia suia i le "Susli"

O vaega autū o le suauu Susli o masima satela. Saccharin ma le cyclamate, paleni o le tasi ma le isi, faaitiitia le tofo metotia. O mea uma e lua e le aʻafiaina e le tino ma e sosolo i fatugaʻo, e mafua ai le afaina tele. Saccharin e 400 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, ma o le cyclamate e 30 taimi. I le aofaʻi, o le oloa e lima ona vaega, e aofia ai:

O le tartaric acid e nafa ma le solubility o le papa. O le susu o le vaega pito sili lea ona aoga, e nafa ma le maualuga o le sodium, o se vailaau lelei mo gasegase, o le manava o le manava, malulu, aveese le susu. Cyclamate ma saccharin e nafa ma le suamalie, ae leai ni faʻamatalaga manino, o lea o lo latou i ai e faatagaina i le lisi mo le maʻisuka. Lactose - e galue e avea o se vailaau, e fesoasoani e tausia foliga o le laulau. O lenei vaega masani e maua mai i le uila.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

Afai e leai ni faʻamaumauga faafomaʻi, e sili atu le aua le liliu i le suka, ae faʻaaoga le meli e avea o se mea suamalie.

O le fua o le aso o le "Susli" ua fuafua e fomaʻi ma e le silia le 2.5 kalama mo le 5 kilokalama o le mamafa o le tagata. Talu ai ona o le gasegase o nisi o mea faʻanatura, e tatau ai ona faʻatalanoa se fomaʻi aʻo lei faʻaaoga. E fautuaina e tagata 'ai mea taumafa le sui o lenei mea suamalie i mea masani e pei o le fructose poʻo le sorbitol. O i latou e faʻaaogaina, talanoa e uiga i se tofo eseʻese ma le faʻaaogaina o suauu i le tao, faia o siamu, saula ma meaʻai.

O le maketi faʻaonaponei e ofoina atu le tele o vailaʻau suamalie. E ese mai le tasi i le isi i le tulaga o le faʻasaʻoloto, tuufaatasiga ma tau. E le oi latou uma e maua le tofo lelei ma le maualuga. O fea e aoga ma e aʻafia?

O aoga o mea suamalie

O suāuʻu e tele mea lelei.

  • Latou te le aafia ai le toto toto, o lea e talafeagai ai mo le maʻisuka.
  • Faaitiitia le lamatiaga o le pala o nifo.
  • Fesoasoani e aveesea le mamafa.
  • Faʻamataʻu le gaosia o le suka gao, ia i ai se faʻamaloga.
  • E i ai so latou aafiaga leaga.
  • Faʻatau. O le tele o mea suamalie e sili atu ona taugofie nai lo gaʻo po o suka.

O suamalie suamalie ua faʻaalia mo le manumanu, ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, cachexia (lelava tele), maʻi o le ate, faamalolo, gaʻo ma le suka.

Contraindications ma le afaina

Contraindications i le faʻaaogaina o se mea suamalie:

  • O le faʻaaogaina tele o le xylitol ma le saccharin e afaina ai le manava.
  • O le faʻaaogaina tele o le fructose e afaina ai le masini cardiovascular.
  • O le Sorbitol e afaina ai le mamafa ma faʻapogai ai le faʻalavelave i totonu o le vaega o meaʻai.
  • Faʻateleina le uiga o le faiva o fatugao.
  • O faʻasolosolo o le suāuʻu e faʻasaina i le faʻafitauli o le tino (phenylketonuria) ma se faʻafitauli o mea e afaina ai.
  • Sulfamide ma suamalie suamalie e faʻasaina le tamaititi ma le fafine maʻitaga.

E le gata i lea, e le tatau ona ave le suamalie e tagata matutua ma le maʻisuka i lalo ifo o le 14 tausaga. O nei vaitausaga ua i ai se faʻafitauli faʻavaivaia.

Suga Sugar Substitutes

O lenei vaega e aofia ai mea suamalie, soothers. Latou te le gauaiina e le tino ma faaseseina le tofo.

Milford o se suka e suitulaga i le sodium saccharin ma le cyclamate. E maua i foliga o matū ma papa. E masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o siama-calorie jams, faʻasao ma compotes. E fautuaina e faʻaaoga e avea o se faʻaopoopoga meaʻai ma faʻafefiloi ma se vai.

Rio Gold. O le suamalie e aofia ai le sodium cyclamate, acid tartaric, saccharin, soda baking. Ua fautuaina le oloa ia faʻaaogaina i le taimi e tasi ma fualaau faisua ma fua. E sili le faʻaaogaina o le mea faaopoopo i le lauti lanumeamata.

Saccharin (E-954) e 300 taimi sili atu ona suamalie nai lo le sucrose, ae le gauaiina e le tino. O lenei tafatafa o le suka e le aofia ai calories leaga. E faʻafefeina ai se siosiomaga faʻamaʻi ma le maualuga o le vevela. E i ai se tofo metallima. O le saccharin e le manaomia e faʻaaoga i luga o se manava gaogao. O le fua puipuia e tusa ma le 0.2 g i le aso.

Sucrasite o se faʻapogai o le suauu. Ole mea e le afaina ai le suka toto ma e le auai i le gaosiga o gaʻo. O le suka suka suitulaga e aofia ai le sukari, suauu paluga, ma le eletise eletise. O le tasi pusa e suia ai le 6 kilokalama o le suka. O le tulafono saogalemu e 0.7 g i le aso.

O le sucralose ua na o le suamalie suamalie ua faʻamaonia mo tamaiti ma fafine maʻitaga. E maua mai i le togafitiga o le suauu ma le chlorine. I se foliga mama, o nei tioata ma se tofo faifai pea, le manogi, kulimi poo le paʻepaʻe. O le fualaau sili ona lelei e le silia le 5 mg i le 1 kilokalama o le mamafa.

E tele mea suamalie e aofia ai mea e taʻua o le pacy sugar replace substitutions, e le o aʻafia e le tino, ae na o le faaseseina o le tofo.

Aspartame O se vaega o fualaau, e aofia ai vitamini a tamaiti, faaopoopo i mea inu meainu. A vevela i le +30 ° C, e faʻaleagaina i formaldehyde, methanol ma phenylalanine. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, e mafua ai le vevela, ulu o le ulu, mimiti, fatu faʻamafanafanaga, ma le gaioiga. Faʻailoaina i fafine maʻitaga ma tamaiti.

Wort o se suamalie suamalie. Saccharin ma le cyclamate e maua ai le suamalie i papatusi. O le togafitiga fautuaina e le silia le 2.5 g i le 5 kilokalama o le mamafa o le tino. Le faʻaitiitia o le aʻafiaga o aʻafiaga i le sorbitol, stevia poʻo le fructose.

Acesulfame (E950). O le suamalie o le oloa e 200 taimi sili atu nai lo le sosolo. E iai se ola umi, e leai ni calories ma e le afaina ai allergies. Faʻasalaina i le maitaga ma le lacting children. Saogalēmū saogalemu - e le silia le 1 g i le aso.

Talia suamalie

Suiga o le suka moni e le gata ina leaga, ae aoga foi i le soifua maloloina. E aofia ai le sorbitol, stevia, Fit parad ma le Huxol.

Sorbitol (E420) o se vaega o apricot, apples and ash ash. E i ai sona tofo suamalie. E faʻaaogaina i meaʻai o le maʻisuka. O le Sorbitol e faʻaleleia le microflora o le manava ma le toto, e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o vitamini aoga, ma e iai ni mea faʻapitoa. Meaʻai saunia ma le faʻaopoopoga o se vailaʻau mo se taimi umi o loʻo tumau ai ona aoga aoga ma le fou. O le suamalie o le caloric, o le mea lea, e le talafeagai mo le aveesea o le mamafa. I lona faʻaleagaina, le fiafia o le manava, afaina ma le gaioiga e mafai. O le tulafono saogalemu e 30-40 g i le aso.

Huxol. Avanoa i le pepa. E mafai ona faʻaaoga faʻatasi ma le pollen polu. E i ai se mea laiti sina kalori. E talafeagai mo ituaiga uma o le maʻisuka. O le oloa e aofia ai le sodium cyclamate, saccharin, bicarbonate ma le sodium citrate, lactose. O le saogalemu saogalemu e le sili atu ma le 20 g i le aso. I lenei tulaga, o le a faasolosolo faasolosolo malie lava.

Stevia o se vaovao faʻapitoa i Paraguay ma Pasila, o se suauu masani e suia. Faafetai i glycosides o laulaau, e matua suamalie le laau. E faʻaaogaina i le foliga o le tincture, lauti po o le palapala laʻau. E manaia le tofo ma e lelei le faʻafeiloaʻi e le tino. Faatasi ai ma le faʻaaoga masani, faʻaitiitia le toto suka, faʻaitiitia le tuputupu ae o le tino, e afaina ai le gaioiga o le ate ma le paʻu, faʻamalosi ai toto toto. I tamaiti, o le stevia e fesoasoani e faʻateʻa ai maʻi o le mai, faʻaleleia le gaoioi o le faiʻai ma moe, e puipuia ai le atinaʻe o maʻi o le gastrointestinal, ma faʻalautele ai le gaioiga faaletino. O loʻo i ai se tele o vitamini, micro ma macro elemene. O le saogalemu saogalemu e 40 g i le aso.

Faatusatusa para. O le faʻatautaia o kalori o le oloa e 19 kcal mo le 100 g. O vaega autu o le sucralose, stevioside, Ierusalema artichoke extract, erythritol. O le suauu e aofia ai foi amino acids, vitamini ma macronutrients, fiber, pectin ma inulin. Faʻasaga i luga o le vevela vevela ma e mafai ona faʻaopopo i oloa tao. E masani ona faʻaaogaina i taimi o taumafa.

Isi suamalie masani

O se tasi o mea masani masani o le suka o le meli. O le oloa e aofia ai vitamini B ma C, potassium, protein, iron, glucose ma isi minerale. E i ai aʻafiaga antibacterial ma antiviral, e aoga mo le malulu. Naʻo le leaga le maualuga o le kalori. E le gata i lea, o le meli e siitia ai le suka toto.

O le fructose o se fualaʻau fualaʻau fuaina o se vaega o vine ma fualaau aina, o le meli, o nisi fatu ma fuga vine. O le vailaau e 1.5 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suʻega. E aofia ai foʻi le 30% o kalori. E leai sona aoga i le suka o le toto.

Fructose o se meatotino puipuia. Faʻafetai i lenei mea, e faʻaaogaina i le sauniuniga o siama ma faʻasaoina mo le maʻisuka. E faʻateleina foʻi le malepe o le ava malosi i totonu o le toto. Le mautonu - faʻapupulaina le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi CVD. Ole fua saogalemu e 30-40 g i le aso.

O mea suamalie o le glycosidic tupuaga e vavae ese mai laau eseese (fualaau suamalie, stevia, ma isi). O fualaʻau o nei vailaʻau faʻasaina e aofia ai mea e le o le carbohydrate ma gaʻo.

Stevioside. E faia mai le herb honey Stevia rebaudiana Bertoni. O le oloa o se ituaiga malosi o le suauu. O le suamalie o le faamamaina faamamaina e amata mai i le 250 i le 300. O le stevioside e mausali i le taimi o le gaosiga ma le teuina, faigofie ona sosolo, e le o le toʻilalo, e masani lava e le malepe i totonu o le tino.

Glycyrrhizin (E958). Faʻaaogaina i le faila (faila) le aʻa. O le glycyrrhizin o le 50-100 taimi sili atu ona suamalie nai lo le sosolo. I le taimi lava lea e tasi, e leai se tofo faʻalauiloaina. I lona tino mama, o se mea e le lanu moli. O le soluble i le ethanol ma le vai inu, ae toetoe lava a le mafai ona gaosia i le malulu. E i ai se manogi manaia ma se tofo, lea e faʻagata ai lona faʻaaogaina.

Osladin. E faia mai i aʻa o le masani masani. E foliga tutusa ma le stevioside i le fausaga. O le vailaʻau e tusa ma le 300 taimi sili atu le suamalie nai lo le sosolo. Ole maualuga o le osladin i meafaitino e matua maualalo (0.03%), lea e le aoga ai lona faaaogaina.

Naringin. Taofia i le vao vao. O se suka e suitulaga e gaosia mai le citrosa, poʻo neohesperidin dihydrochalcon (E959). O le manaia lelei o le faʻaopoopoga e 1800-2000. Ole fua ole aso fautuaina ile 5 mg i le 1 kilokalama o le mamafa ole tino. E tusa ma le 50 mg o le citrosa e manaʻomia i aso taʻitasi e sui uma ai le sucrose. O le mea e mafua ai se lagona umi atu o le suamalie nai lo le sucrose: toeitiiti atoa le 10 minute talu ona faʻamaʻaina. O le Citrosis e mausali ma e le maumau ana meatotino i le taimi o le pasteurization o mea inu, faʻamaina o yoghurts, kuka i se siosiomaga faʻamaʻi ma maualuga le mamafa. E lelei tele i isi mea suamalie, e aofia ai le xylitol.E faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tofo ma mea taua o oloa.

Polyalcohols e aofia ai le xylitol (E967), maltitol (E965), potu (Isomalg F.953) ma lactitol (E966). O nei mea suamalie e lelei ona uuina e le tino.

Xylitol (967). Mauaina mai i luga o fatu o saito ma paʻu o fatu fatu. O lona kalori o le 4.06 kcal / g. E ala i ona faʻamalologa, o le xylitol e sili atu le aoga nai lo le kulukose, sosolo ma le sorbitol. Talu ai ona o ana meatotino, o loʻo faʻaaogaina i le alalafaga taumafa. O le tulafono saogalemu e 40-50 g i le aso.

Maltitol (E965). E maua mai le sipuni glucose. Ole mafanafana, le-hygroscopic, e le fesoʻotaʻi ma mea amino. E faʻaaogaina i le sauniuniga o le taʻavale, aua e maua ai le malosi ma le faigata o le ufiufi o le atigi.

Chambers pit. O lenei mea suamalie e faia mai le sologa lelei e ala i togafitiga o le enzyme. O le tofo e latalata i le sola, ae sili atu ona aʻafia ile puipui o le intestinal. Faʻaaogaina i le sauniuni o fua o le maʻisuka. E le afaina ai le nifo.

Lactitol (E966). Maua mai le lactose i le hydrogenation i le vevela maualuga. O mea totino-kemikolo e lata ane i le suauu. E i ai sona suamalie suamalie, e le o le hygroscopic, e le tuua ai se tofo i fafo i le gutu.

Malosiaga e mafua ai le suka

O le fiafia i le palatini e sui ai le suka ua siitia lata mai nei. I le taimi muamua, na faasaina le oloa ona o le masalomia o le carcinogenicity.

Thaumatin (E957) vavae ese mai fualaau suamalie. Mai le 1 kilokalama o fua, e maua ai le 6 g porotini. Malosiaga o le malosi - 4 kcal / g. O le suamalie o le thaumatin e 3-4,000 taimi sili atu nai lo le suamalie o le sucrose. Faʻafefete i le siosiomaga faʻamalosi, faʻamago ma le malulu. A oʻo i le maualuga o le vevela i le + 75 ° C ma le 5 pH, o le palatini o le protein ma le leiloa o le suamalie e tupu. Ae ui i lea, o le aʻafiaga o le faʻaleleia atili o manogi e tumau pea.

Talin. E maua i luga o le faavae o le thaumatin. O loʻo i ai se suamalie o le 3,500. Ona o lona maualuga, e faʻaaogaina i le gaosia o nifo ma le suimui.

Monelip o se mea suamalie e maua mai fua o le laau Dioscorephilum (Dioscorephellum cumminsii), lea e tupu i Aferika i Sisifo. Monelip o le 1.5-3,000 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le sosolo. E leai ni mea faʻafefe, ae le mafai ona faʻamalosi e vevela togafitiga.

Miraculin. E ese mai fua o Richardelci dulcifica, e masani lava i Aferika. Latou te foliga tutusa o olive ma foliga o le lanu mumu. O le gaioiga malosi o loʻo i totonu o se atigi lau. O le oloa e maua ai le tele o mea taua: mai se sua suamalie suamalie e inu malosi i le sua o lemoni. O loʻo tumau i le pH mai le 3 i le 12, ae ua faʻaumatia i le vevela. E faʻaaogaina e avea o se mea e 'ai meaʻai.

Tulafono mo filifiliga ma le teuina

Muamua lava, faʻatau le mea manogi i na o tomai faapitoa o le faʻatau. O nei mea e mafai ona fai ma faleoloa mo tagata e maua i le maʻisuka, poʻo vailaʻau faʻataʻitaʻi. Aʻo leʻi faʻatau, ia siaki ma le faaeteete le afifi. E le tatau ona i ai se faʻaleagaina. Iloilo le lisi o vaega. O le mauaina o tusi talafeagai lelei e taua foi.

O le suamalie e tatau ona teuina i se malulu, mago ma mamao ese atu o tamaiti. O le averesi o le ola o se oloa e sili atu nai lo le 3 tausaga. Aua nei faʻaaoga le faʻaopoopoga pe a uma le taimi atofaina.

O mea manogi e fesoasoani ia te oe e te lagona ai le lelei. A maeʻa ona suʻeina o latou lelei ma mea le lelei, e mafai ona e filifilia le oloa sili mo oe lava ia. O le umi o le faʻaoga e faʻalagolago i galuega, pe o se taumafataga puupuu pe o se faʻavae tumau. Faʻaauau le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi ma metotia.

Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Talia o ia i lenei mea. "

O le oloa e saogalemu mo le siakiina o le maʻisuka, aua e le mafai ona faʻaititia le kulūkose o le tagata maʻi. Susli sugar sui fai oloa o le DLH Handels popolega mai Siamani; o le suamalie e faatagaina i totonu o atunuu CIS ma Rusia. E tufatufa atu i se faʻalapotopotoga o tufatufaina i itulagi, mo se faʻataʻitaʻiga, Sweet Leo, lea e leʻi leva ona suia ai lana mamanu pepa faʻatasi ma le maliega a se kamupani Siamani. O le paʻu pipisi o loʻo aofia ai le 667 suālaʻau suitulaga, e tutusa ma le 4 kilokalama o le suka, o le tufatufa e faʻatagaina ai oe e aumai i totonu o le aofaiga tatau.

Susli sugar suia mea

I le aotelega, o le oloa e aofia ai vaega e lima:

  • tartaric acid - faia le laulau i totonu o le vai e aunoa ma le pala ma le afaina i le ola maloloina i le saoasaoa maualuga
  • suauu - faia mo le le atoatoa o le sodium, e talafeagai mo faʻamaʻi o le manava, malulu, faʻasaʻo le arrhythmias, sulu
  • cyclamate - le toesea o kalori i le suamalie i le tuufaatasiga ma se suamalie suamalie e 30 taimi maualuga atu nai lo le saccharin, o loo i ai alauni o aso uma e oʻo atu i le - 0.8 g
  • saccharin - e silia ma le 400 taimi e sili atu i le fua o laʻau suamalie, faʻasaina i nisi o Europa
  • Lactose - ua maua ai se pepa maʻaleʻale faʻamaʻaloga, ua alu ese mai le uila

O le fua faatatau lelei o vaega lelei o le 1: 2, o le mea lea, o sui Susli sugar e aofia ai le 25% saccharin ma le 50% afa. Mea taumafa pe a uma ona faaopoopo mea e faʻaleleia ai le ola. Mo le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o mea suamalie faalenatura ma mea faʻapipiʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, sorbitol ma Susen sweetener, i masina taʻitasi.

O faʻamanuiaga ma mea leaga a Susli

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O lena.

I suʻesuʻega, e fafagaina e saienitisi manu i meaʻai o mea taumafa; i le olaga i aso faisoo, o fua faʻatusatusa e seasea ona sili atu. O le faʻaleagaina o Susley o le kanesa, e ui lava o le faalapotopotoga WHO e mafai ona faʻaaogaina i aso uma ma alamanuia. I le taimi lava e tasi, o le aofaiga o aso taitasi o le vailaau e tapulaa i le fua faatatau o le 2.5 mg mo le 5 kilokalama o le mamafa o le tino. O le tele lava o mea e suia e le suia mai le tino, pe a maeʻa le galuega autu - ia taʻua le manaʻoga o aʻafiaga, e tutusa ma se suamalie malosi. E leai se inisalini e tuʻuina atu i totonu o le toto; o supplements e leai ni calories.

O le tele o penefiti a Susli e tele lava, o le au autu e tele ni vaega: o tagata e ola maloloina soifuaga, o gasegase e maua i le maʻisuka, tagata faigaluega e manaʻomia ni sitaili malosi i le afifi malosi ae le o se taga suka. Ole aʻafiaga o mea faʻapipiʻi e mafai ona afaina ai cholecystitis, e oʻo atu i se tulaga faigata. O le mea lea, o fautuaga a le fomaʻi o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le mea sili ona suamalie mo tagata maʻi uma.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2-e le o le insulin e faalagolago. O se uo na fautuaina le faaitiitia o le suka i le toto ma DiabeNot. Na ou faʻatonuina e ala i le Initaneti. Amata le mauaina. Ou te mulimuli i se taumafataga e le tuusaʻo, i taeao uma lava na amata ona ou savali i le 2-3 kilomita i luga o vae. I le lua vaiaso talu ai, ou te matauina se paʻu malie i le suka i luga o le mita i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao mai le 9.3 i le 7.1, ma ananafi e oo lava i le 6.1! Ou te faaauau pea le auala puipuia. O le a ou le amanaia le manuia.

Margarita Pavlovna, o loʻo ou nofo foi i luga o Diabenot i le taimi nei. SD 2. E leai soʻu taimi mo se mea e 'ai ma savali, ae ou te le faʻaleagaina le suamalie ma mea inu gaʻo, ou te manatu XE, ae ona o le matua, o loʻo maualuga pea le suka. O taunuuga e le lelei e pei o oe, ae e 7% le suka e le oʻo mai mo le vaiaso. O le a le glucometer e te fuaina ai le suka? Pe na te faʻaalia oe i le plasma poo le toto atoa? Ou te manao e faatusatusa taunuuga mai le tagofia o fualaau faasaina.

Sa ou 'ai i lenei Gopher mo le tele o tausaga, e ui lava e le o aʻu o le maʻisuka. Ou te leʻi matauina soʻo se itu. I le faʻamuamua, o se mea lelei, e ui o le tofo e mautinoa e le tutusa ma le suka masani.

Tuʻuina o vailaʻau ma uiga o Susli

O le suamalie e maua i foliga o papa maʻa papaʻe. E ala i le tumu o le tofo, tasi le papa o Susli e tutusa ma le sipuniti o suka.

O se suamalie suamalie e tuuina atu i le sacchan product faatasi ai ma le cyclamate.

O vaega uma e lua e maua mai i le faʻaogaina o mea. O le cyclamate na maua o se mea matautia, lea na mafua ai ona taofia lona faaaogaina i le Iunaite Setete. Ae o le taimi nei o le mataupu o le aveeseina o veto i luga o le suamalie o loʻo mafaufauina.

Saccharin e sili atu ona mautu lona igoa. Ae o nisi o meaʻai fualaau faʻasaina e tetee i lona faʻaogaina ma fautuaina e lafoai atoa se mea suamalie.

Sweetener Calories

Cyclamate, faapea foi ma le saccharin, e le lelei le gauai ma gaosia e gaioiga o le fiafia i le urine. A o fai se sui o le suka, e leai se faateleina i le kulukose o le toto, o laulau e leai ni calories.

Cyclamate e sili atu lona malamalama nai lo le suka, toeitiiti 30 taimi, saccharin 400 taimi. O le laulau e aofia ai mea uma e lua, talu ai ona o le saccharin e maua ai le tofo o le uamea, ma e manaomia le cyclamate e faamaluluina ai, faʻaitiitia le mulimuli ma aumaia Susli ia tofo e pei o le suka masani.

Lab Test Susley

Ua iloa e saienitisi o le cyclamate e aofia ai i Susli e aʻafia ai le soifua maloloina, mafua ai nisi o faʻamaʻi, e aofia ai le kanesa. E mafai foi e le Carcinogens ona ulu atu i le tino o le tamaititi e ala i le placenta, o lea e le fautuaina le suamalie mo le faʻaaogaina pe a ave se pepe.

O le vaega o totoe o le vailaʻau e le afaina ma e aofia ai ia vaega i ni vaega laiti:

  • Lactose
  • tartaric acid
  • suauu e faʻamafola vave ai papa.

O mea muamua e lua o mea ola ia, mea masani. E masani ona faaopoopo i le susu, meainu ma nisi meaai.

Le Faʻaleagaina ma Faamanuiaga o Susley

E latou te lapatai atu: o le suamalie o se oloa mo ituaiga uma o le maʻisuka. E le oi ai i totonu o maʻalaʻau meaʻai gaʻo ma maua ai le kalori. O lenei mea e mafai ai ona aloese mai le maualuga o le kulukose o le toto, ae naʻo le pau lea o le aoga o Susley.

Faatasi ai ma le faʻaaoga soo o se sui, o tali le lelei e mafai i le tulaga o:

  • soliga o fatugaʻo ma le ate i le talaaga o pathoces o nei totoga,
  • faʻaleagaina o le paʻu.

Ina ia aloese mai aʻafiaga, e tatau ona mataʻituina le umi o le pulega ua fautuaina e le endocrinologist poʻo le tagata paleni meaʻai, le fua o le fualaau faasaina. Ae o loʻo i ai pea ni mea e sili atu le saogalemu e mafai ona sui ai Susley, mo se faataitaiga, Aspartame ma Milford.

E oʻo lava i le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi e aua nei aʻafia i le suamalie Susli ma suia i mea masani. Erythritol ma Stevia e mafai ona faʻaaoga. Ina ia aloese mai le mamafa o le tino, e tatau ona e ave le tasi fualaau faasaina mo le masina, le isi - o le isi.

Faʻafefea ona faʻaaoga Susli

Afai e leai se faʻailoga i le faʻaaogaina o le suka, ona le tatau lea ona e suʻe i le suka. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le fiafia i le meli.

Susena suamalie tulafono:

  • e le sili atu i le 2.5 g Meaʻai mo le 5 kilokalama o le mamafa,
  • faaopoopo atu i le lauti mafanafana pe faʻafefe, faʻamalosi,
  • suamalie suamalie, isi kuka kuka e le vevela.

O le faʻaopoopoga o le carcinogenic, o le mea lea, o lona faʻaaoga e tatau ona tupu e tusa ai ma faatonuga ma naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi. Afai e te manaʻo e faʻamaeʻaina uma se faʻalavelave i le soifua maloloina, e sili atu le sui o le oloa gaosia faʻatasi ma se mea masani. Sorbitol poʻo le fructose e talafeagai.

E mafai ona ou faʻaaoga Susli mo le maʻisuka?

O le sui na amataina muamua mo tagata e maua i le maʻisuka, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina se mea suamalie i le toto maualuga. E mafua lenei mea ona o le leai o le kalo ma le leai o ni afaina o le inisalini. Ae oʻo lava i le maʻisuka e le fautuaina e faʻaleagaina nei fualaau suamalie. O le tele o le taumafa o le suamalie suamalie e mafai ona faʻaosoina ai se faʻalavelave tele o faʻamaʻi faʻamaʻi.

E sili ona lelei le lafoaia atoa o suka, o ona mea e le talafeagai ma tuʻuina atu le fiafia i mea faʻapitoa. Ae o le meli, ona o lona maualuga maualuga o le kulukose, e tatau foi ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻatapulaʻa mo le maʻisuka.

Susli suka suia sui iloiloga

O le tele o iloiloga a le au faipisinisi o pepa papaa a Susley e lelei. O le meafaigaluega na faʻaaogaina e tagata e maua i le maʻisuka ma le mamafa. Na latou maitauina le tele o le paʻu o le mamafa na tupu vave ma aunoa ma le faʻaitiitia o le faʻalogo.

Afai e te mulimulitai i tulafono faʻaaoga ma fualaau o fualaau faasaina, o aʻafiaga leaga e le tulai mai. E le tatau ona e amata ave Lau Susley e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi.

O iloiloga le lelei e masani lava ona tuʻuina e na tagata o loʻo faʻaaogaina le suamalie i le tele o mea.

E taua tele le iloa pe faapefea ona ave le suamalie, iloilo ona lelei ma faʻaleagaina, vailaʻau vailaʻau, mea o le kalori, teuina ma le faʻasaʻo. I lalo o aiaiga uma, o fualaʻau Susli e mafai ona manatu e saogalemu mo le soifua maloloina.

Suafa suitulaga Wort: faʻaleagaina ma manuia i le tino

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatapulaʻa i la latou meaʻai o suka.

E mafai ona e faʻamafanafana au meainu ma taumafataga e faʻaaoga ai le Suiga sugar.

Susli, i le avea ma sui o le suka gaosia, o loʻo i ai le tele o iloiloga.

O le suamalie o loʻo i ai ni elemene elemene, lea, i le teori, e mafai ona afaina ai le tino o le tagata.

O le a le susana Susley?

O tamai laumei e suamalie i le cyclamate ma le saccharin o loʻo aofia ai.

O vaega uma e lua na faʻapipiʻiina i se potu suesue. I nisi o atunuu, o le faʻaaogaina o le cyclamate e faʻasaina, aua e amanaʻia o se mea oona mo le tino.

Saccharin ma le cyclamate e le o aofia ai i le gaioiga faʻasolosolo ma e le afaina mai i fatugaʻo.

Mo le tino, o nei mea e le aumaia ai calories ma e le faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Saccharin e 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka, ma o le cyclamate e 30 taimi e suamalie. O nei mea faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina i le tuufaatasiga, talu ai ona o le saccharin o loʻo i ai se mea e le lelei le faʻaaogaina o metallic aftertaste. O le faʻaaogaina o le cyclamate e mafai ona faʻaleagaina ai le tofo le lelei ma faia ai le vaega lona lua o le uila e sili atu ona vavalalata i le tofo o le suka.

Susli e na o le lima vaega. E faaopoopo i nei mea suamalie, e aofia ai mea nei:

  1. Tartaric acid. Na te faʻaaogaina le papa maa i le vai i le saoasaoa maualuga.
  2. Suauu pati. O le sodium bicarbonate e mafai ai e oe ona faia se mea e le maua ai le sodium, o le i ai o lenei vaega e matua taua lava mo tagata o loʻo mafatia i maʻi o le manava, i le malulu, ma i nisi tulaga e mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi ma le pupuʻu.
  3. Lactose O le kulimi suka e faʻamautuina le tuufaatasiga o le laulau. O lenei vaega e maua mai le susu susu.

Cyclamate ma saccharin i le tuufaatasiga a Susli i le fua faatatau o le 1: 2.

O le faʻaopoopoga o lenei vailaʻau i ipu eseese e faʻateleina ai le ola ola.

O le tele o fomaʻi o loʻo fautuaina e faʻaaoga ituaiga eseese o mea suamalie. E fautuaina le sui o isi mea suamalie ma le natura.

Faʻafefea ona faʻaaoga ma o ai le gaosiga o le oloa?

I le tulaga e leai ni fomaʻi faapitoa faʻapitoa, e sili atu le lelei le faʻaaogaina o suamalie i le taumafataga. I lenei tulaga, o le a avea le meli ma se sui lelei mo le suka.

E tatau ona faʻaaogaina le vortia ma le fautuaga talafeagai mai lau fomaʻi.

E fautuaina le faʻaaogaina o lenei sauniuniga faʻapitoa i se metotia e le sili atu i le 2.5 kalama mo kilokalama uma o le mamafa o le tino o le tagata. Ona o le mea moni o nisi vaega e afaina ai le tino, o le faʻaaogaina o lenei oloa e tatau ona malilie i lau fomaʻi. Ina ia faʻaitiitia le leaga o aʻafiaga o se tagata, e mafai ona suia Susli i le fructose, stevia poʻo le sorbitol.

E tusa ai ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o sauniuniga faʻapitoa e mafua ai se mea ese i le tele o ipu, o lenei mea e sili ona matauina pe a faaopoopo i mea inu ma pe a sauni sauniuniga ma saula.

O le gaosiga o le sui o le popolega faʻamalenisi Siamani ile DLH Handels. Ua faʻamaonia le suamalie mo le faʻaaogaina i le CIS ma Rusia.

O le faatauina atu o oloa e ala i le popolega o loo faia i totonu o le Russian Federation tele e auala atu i se fesootaiga o tufatufa faʻaitulagi.

O le faatauina atu o laumei o loʻo faia i totonu o palasitika e aofia ai le 667 pepa laiti. O se tasi o na afifi mo laʻau suamalie e tutusa ma le 4 kilokalama gaʻo.

O puʻu uma lava ua faʻapipiʻiina ma se pusa faapitoa e mafai ai ona e faʻamalosi le faʻaaogaina o le vailaʻau.

E mafai ona faʻatauina ni laulau i le toetoe o soʻo se fale talavai.

O le tau i Rusia e faalagolago lea i le eria o loʻo faʻatau atu ai oloa ma e mafai ona ese mai le 130 i le 150 rubles i le pusa.

E mafai ona ou faʻaaoga fualaauʻai Susli?

E masani lava, o gasegase e mafatia i le mamafa tele o fesili e fesiligia ai pe mafai ona faʻaaoga fualaau e faʻaitiitia ai le mamafa? O lenei fesili e fesootaʻi atu i le mea moni e le oi ai ni calories, ma o lo latou faʻaaoga e mafai ai ona e faʻasaoina se tagata mai le tele o kalori mai le suka.

O le mea moni, e le o mea uma e faigofie ma faigofie. O le faʻaaogaina o soʻo se suka e le aoga i tagata. E mafua ona o le faʻaaogaina o soʻo se ituaiga o mea e mafua ai le faʻaalia o se lagona malosi o le fiaʻai i le tino. O le lagona o le fiaai e tupu mai i le tulaga o le tofoina o tofo o le tofo ma le fesoasoani o mea faʻasolosolo kemisi.

Ona o le le fiafia o le au lepela ma se tofo lelei, o le tino o le tagata ua faamoemoe e maua se fualaau o le kulukose, peitai e aunoa ma le mauaina, e amata ona manaomia se isi taumafa o meaai, lea e oo atu ai i le faateleina o le manao.

Faʻaaoga se mea suamalie, lea e leai se aoga sili ona aoga i le tino, i le leai o ni faʻamatalaga faapitoa mai le fomaʻi, o le tagata e filifili. I soo se tulaga, e tatau ona e nofouta i taunuuga talafeagai ma aafiaga o le taumafa.

O se suauu e tatau ona filifilia pe a maeʻa ona toe iloilo ma le totoa le tuufaatasiga ma tapulaa o le faʻaaogaina. E tatau ona faamaninoina le aafiaga o le suamalie i luga o le tino. E le gata i lea, ua fautuaina e te faʻatalanoa se tagata poto faapitoa i lenei mataupu ao lei faatauina mai le oloa.

O le a talanoa tagata poto e uiga i le suka i totonu o se vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Tuua Lau Faamatalaga