Rosehip ma le maualuga o le cholesterol

Aofaʻi tala o le cholesterol toto o le toatele, o le mea e leaga, o le pepelo. O le toʻatele o tagata masani e mautinoa afai e te 'aina le mea saʻo, aloese mai mea taumafa e maua i le cholesterol, ona lelei ai lea o mea uma. E le o lea. E sili atu le saʻo, ae le o se mea. Ioe, pe a ma le tolu o le cholesterol e maua i le toto e sau i se tagata o loʻo i ai meaai. Mo lenei mafuaʻaga ia maualalo le cholesterol toto e tatau ona e 'ai saʻo.

Ae peitai, o le lua vae tolu o totoe o le tino o loʻo faʻapipiʻiina ia lava. O le a le mea e tupu mai lenei mea? Faatasi ai ma tagata e le o iai ni aʻoga faafomaʻi, ua manatu ai o le cholesterol o le mafuaʻaga lea o faafitauli ma le loto ma toto toto. E ui o le tulaga e na o le faafeagai. O le tele o le gaosiga o le cholesterol e le tino o se faʻailoga lea e faʻamaonia ai o le maʻi e iai faʻamaʻi.

O lea la, muamua cholesterol o se taunuuga, ae le o se mafuaʻaga o faamai, e pei ona manatu le toatele o tagata. O le sese ma le tele o le gaosiga o le cholesterol e ala i o tatou ate o le logo! "E i ai se mea sese, alu e vaai se fomaʻi."

E ui lava o le cholesterol lea e faʻaaogaina ai le cholesterol, o le mafuaaga autu lea o se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis. I se auala faigofie, o le totoina lea o toto toto. E mafai ona oʻo atu ai i taunuʻuga ogaoga, e pei o le paʻu ma le fatu oso. O le mea lea e tatau ai ona mataʻituina pea le cholesterol. Ae sili atu i alii e fa sefulu tausaga.

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga e mafai ona fuafua naʻo se suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma suʻesuʻega ile falemaʻi. I soʻo se tulaga, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi, aua atonu e tele mafuaaga. Mo le faigofie, e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • fatu ma vascular vascle, e pei o le maualuga o le maualuga,
  • suiga o tausaga-matutua (maua maʻi tumau, suiga i le paleni o hormonal),
  • gasegase ogaoga ma le tumau o totoga i totonu (fatugaʻo, ate, pancreas),
  • o le leai o se tulaga i totonu o fafine (maʻitaga, faia o faʻamaʻi),
  • leaga leaga (ulaula, ava malosi, oona)
  • mafuaʻaga faʻavae
  • le galue malosi
  • tama tane.


E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faateleina o le cholesterol toto e le o taimi uma e afaina ai faamaʻi. O le mea lea, i nisi tulaga, e mafai ona e fetuutuunai le aofaiga o le cholesterol. Mo ia faamoemoega, o togafitiga faa-tagata e talafeagai.

Se teuteuga e maualalo ai le cholesterol toto

Se teuteuga e maualalo ai le cholesterol toto, faʻapea foʻi ma le faʻafaigofieina o le toto, ua faʻaaoga mo se taimi umi lava. E toatele e taua lenei meafaigaluega o se mea moni. O Rosehip o se laau e le taua. E mafai ona e tupuina oe lava, pe mafai ona faigofie ona e faatauina i soo se fale talavai. Mai ona fua e fai ai meaʻai, teas, deco deco, compotes. Ae ina ia faaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto, e talafeagai le teuteuga.

O le susu e saunia lelei lava. Mo lenei mea, o le ae le manaʻomia ni tomai faapitoa ma fetuunaiga. Aʻo le i saunia se teuteuga o vine, e fautuaina e tatuʻu i soo se auala e iloa e oe. O le vai inu ua saunia i le fua faatatau o le 100 kalama o vine i le lita o vai. Ua kuka le suka mo sina taimi, 5-7 minute ua lava. A e ui i lea, pe a maeʻa, ina ia maua ai le maualuga, e fautuaina e tuu le gauga susu mo le 2-3 itula ile nofoaga pogisa.

O lenei faiga ua faia ina ia mafai ai e le rosehip berries ona faʻailoa atu i le ava a latou meatotino uma aoga. O se fofo faigofie lea e mafai ona faʻamaonia le cholesterol. Ave se teuteuga 2-3 taimi i le aso, tasi le tioata mo le puipuiga. E tatau ona amanaia e tatau ona matua faʻamaonia le teuteu i pusa ua faʻamaonia ma faʻatasi ai ma le malilie a le fomaʻi.A leai, o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o le maua o le faʻafeagai mai togafitiga.

Ginger root o se fofo mo le maualuga o le cholesterol

O le togafiti o se fualaʻau laʻau e iai se tofo faapitoa, e masani ona faʻaaoga i le kuka.
I le faaopoopo atu i le tau gastronomic, o le mea totino e manaia mo ona meatotino o vailaau faʻasolopito. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaau faisua e faʻaaoga e faʻafaigofie ai le cholesterol toto. O le Cholesterol ginger e faʻaaogaina i le tele o vailaau vailaau. E tele naua meaʻai mo le faʻaaogaina o le lauti.

  • Lower cholesterol
  • Recipes mo le sauniuniga o vailaau faafomai mai le togafiti
  • Contraindications

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ginger e iai sona aʻafiaga aoga i le tino ona o ona meatotino sili ona taua:

  • faʻaleleia manaoga
  • faʻavavevave faiga faʻavae,
  • faatulaga le cholesterol,
  • faaleleia atili o le motulima, faʻaleleia le galue ile manava,
  • ei ai lona faʻafitauli faʻaleaganuʻu ma lautele,
  • faatasi ai ma le maso ma le tiga faʻatasi o loʻo i ai se faʻalogona faʻalogiga,
  • faateleina le puipuiga a le tino,
  • faaitiitia le lagona o le taotoga o tupuaga eseese.

O nei ma isi uiga lelei o le faʻaoʻoina e mafua ona o ona vaega o loʻo iai. O fualaʻau aʻa e aofia ai le tele o vitamini ma minerale. E le gata i lea, o loʻo i ai mea taua o le amino, o suauu taua ma isi vailaʻau, faafetai i le, e mafai ona faʻaalia e le tamaʻi lima ona faʻamalologa.

Lower cholesterol

O le tulaga masani o le cholesterol i totonu o le toto e mautinoa ai le leai o se plaque i totonu o vaa, lea e mafua ai le maʻi cardiovascular. Faʻatasi ai ma le tele o le cholesterol, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻateleina le faʻatupulaia O le maualuga o le cholesterol e masani lava ona matauina i tagata e silia i le 45 tausaga. I lenei tulaga, o vailaʻau e faʻamatalaina, e aofia ai le tagofia o vailaʻau - statins, lea e maualalo ai le cholesterol ma se taumafa malosi. E le gata i lea, ina ia faʻamaonia le cholesterol, o vailaʻau faʻapitoa e fautuaina le faʻaaogaina o aʻa.

Recipes mo le sauniuniga o vailaau faafomai mai le togafiti

O aʻa o le togafiti i fua o togafitiga faʻaleaganuʻu o loʻo i ai i ituaiga eseese - fou, mago, gaʻo ma isi. O nisi nei o fualaau mo le faʻaaogaina o le ginger i lalo o le cholesterol.

Lono lemoni. E tatau ona nutimomoia fualaau faisua fou e ala i le faapipiiina i luga o se mea lelei. Tuu ni mea se lua o sipuni o falalaʻau i totonu o se pesini ma sasaa le tasi lita o vai vevela vevela. Ona faaopoopo lea o ni nai fasi pepa o le lemon ma se sipuni sipuni o le meli ma se paʻu i le lauti. Tuʻu le lauti e faʻaaoga mo le 15 minute. O le tea e mafai ona mafanafana pe malulu. O se lita ti lauti e tatau ona onā i le aso, ma i le aso e sosoo ai e saunia ai se vaiinu fou. O le tea e tatau ona faʻaumatia i totonu o le masina. O lea e vave faʻaitiitia le cholesterol.

Galu-nut nutuse. O aʻa fou e tatau ona kukaina. Faʻafefiloi lua sipuni o le pulupulu pipi ma le tolu soup sipuni o le meli, faʻaopoopo i le 6-7 ia lapisi i le paluga ma faʻasolosolo faʻamaʻi mo se aso i se nofoaga malulu. E fautuaina e ave fualaau faasaina i aso uma i le afa o le sipuni sipuni aʻo leʻi faia le taeao. O le togafitiga e lua masina.

Ginger-cinnamon infusion. O fualaau faisua fou e maua mai i fualaau aina. O le pulupulu ginger e sasaa mai i le vai vevela vevela i totonu o le lua lita. Ona faʻaopopo lea o le kinamoni i luga o le pito o le naifi, o le sipuni o le laulaʻau laulaʻau i le paluga. Aumai le mea e tupu i le afaina ma tape ese. Tuu sina mea itiiti ma le faʻafefiloi ma faʻaopoopo le fa faʻamaʻapu o le meli ma le sua o le afa o lemoni. O le afaina e tatau ona ave i se ipu tioata 3-4 taimi i le aso. Ave se fusi e aofia ai le totini, ma o le cholesterol o le a amata ona paʻu i le vaiaso lona lua o le suʻega.

Ginger inu.O lenei fua e faigofie lava ona saunia. I lenei tulaga, o loʻo faʻaaogaina togalaau mago. O le sipuniti o le faʻaoʻo e sasaa i le vai vevela. O le sipuniti o le meli e faʻaopoopoina i le paluga ma inu le vai i se vevela mo le lua itula. Ona latou inu ai lea i ni tamai sipuni.

Faʻafefiloi faʻafefiloi. E lua ni punetini o le aʻa o le fatu ua palu faatasi ma le tasi sipuniti o le kalama eleni fou. Faaopopo le sua o le lemoni e tolu ma le tolu o sipuni o le meli i le paluga. O le vailaʻau e faʻaosoina mo aso e lua i totonu o le pusaaisa. Ave le fualaau faasaina se tasi soup sipuni i le aso, sili atu i le taeao ao leʻi faia le taeao. O le vailaau e ave mo le masina, ona faia lea o se lua vaiaso, ma toe faia le togafitiga. Togafitiga ma le faʻafefiloi-faʻafefiloi faʻafefiloi e tatau ona faia i le taʻitasi i le tausaga.

Contraindications

E mafai ona faʻaaogaina le ginger against cholesterol i taimi uma, ma fai ni nai malologa. O kuka kuka e mafai ona faʻaaoga eseese. Ae ui i lea, e tatau ona e iloa o oloa faʻapipiʻi faʻasao e le talafeagai mo tagata uma ma o loʻo i ai faʻasolega i lo latou faʻaaogaina:

  1. E leai se aʻa e maua i tagata e maua i faʻamaʻi o le manava ma le gaʻo o le natura erosive poo le ulcerative, faʻapea foʻi ma gastritis ma le maualuga o le eleʻele, o le mumū tele o le pancreas.
  2. Talu ai ona o mea totino o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, e le mafai ona aʻafia ma le faʻamaʻi. I lenei tulaga, o le aveina o le togafiti e mafai ona taitai atu ai i le felauaiga o maa i luga o le alalele ma lo latou poloka.
  3. O aʻa e iai le malosi e aafia ai le viscosity o le toto. O le mea lea, e le o faʻamatalaina mo se faʻaogaina o le toto, e pei foi o le afaina i totonu o le laasaga laititi.
  4. E tatau ona faia ni puipuiga i luga o le aʻa o fualaau aina mo fafine maʻitaga, talu ai e mafai ona aʻafia ai le fatu o le matua.

O le i ai o faʻamaʻiloga o loʻo i luga, e tatau ona e aloese mai le faʻapipiʻiina ina ia aloese ai i le le manaʻomia o aʻafiaga e mafai ona taʻitaʻia ai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Faʻasagaga o le faʻaaogaina o aʻa, e le tatau i se tasi ona musu e faʻaaoga vailaʻau na faatonuina e se fomaʻi. E tatau ona avea le vailaau faʻasaina e avea ma se tagata faʻasaga. E le gata i lea, e tatau ona mulimuli i fautuaga a le fomaʻi i meaʻai. Faʻesea meaʻai gaʻo, 'ai atili fualaau aina ma fualaʻau. Afai e mafai, tuʻu le ava ma ulaula. Pe a kuka, e fautuaina e suia meaʻai manu ma fualaau aina. O le faʻaititia o le cholesterol e mafai ona ausia i se taimi puupuu e ala i le matauina o fautuaga uma a se fomaʻi.

Mea taumafa mo le maualuga o le cholesterol (hypocholesterol): mataupu faavae e mafai ma e le mafai, o se faataitaiga o se taumafataga

O meaai e maua ai le maualuga o le cholesterol (hypocholesterol, meaʻai maualalo lipid) e faʻamoemoe e faʻasalalau le fusi o le lipid ma puipuia le faʻaalia o le atherosclerosis ma le cardiovascular pathology. Faatasi ai ma suiga o loʻo i ai i le taimi nei i totonu o vaa, o meaʻai e fesoasoani e taofi ai togafitiga, faʻaititia ai le lamatiaga o faʻalavelave matautia ma faʻaʻumiʻumi le ola. Afai e faʻamapulaʻa suiga e ala i faailoilo o suʻega toto, ma e le aafia ai totoga o le loto ma puipui o vaʻa, ona avea lea o le taumafa ma mea e puipuia ai.

O le toʻatele oi tatou ua faʻalogo i le cholesterol ma lona lamatiaga i le tino. I le aufaasālalau, lolomi lolomi, le Initaneti, o le autu o le taumafa mo le atherosclerosis ma le lipid metabolism pathology e toetoe lava o le sili ona talanoaina. O loʻo iai ni lisi lauiloa o meaʻai e le mafai ona 'ai, faʻapea foʻi mea e maualalo ai le cholesterol, ae ui i lea, o le tuʻuina atu o se paleni paleni mo le gaʻo gaʻo gaʻo e faaauau pea ona talanoaina.

O meaai, ma foliga faigofie, e mafai ona ofoofogia. I le amataga o le hyperlipidemia, o le a le taimi, e faaopoopo atu i le vavaeeseina o le suʻega, e leai se isi suiga e maua, ua lava le tuu o meaʻai ina ia faʻamaonia ai le soifua maloloina, ma e lelei pe afai e tupu lenei mea i le auai o se tagata tomai faapitoa. O mea taumafa talafeagai e mafai ona faʻaititia le mamafa ma faʻatuai le atinaʻe o le atherosclerosis.

Ua toeitiiti lava o se aganuu e mafaufau ai i le cholesterol e avea o se mea matautia, lea e tatau lava ona e aveesea, aua, e tusa ai ma le toatele, o le lamatia o le atherosclerosis, o le fatu fatu, o le stroke e fesootai tonu lava i lona tele. I se taumafaiga e tuuitiitia le cholesterol, e teena e se tagata le itiiti ifo o na oloa o lo o aofia ai lenei vailaau, lea e le saʻo atoatoa.

O le Cholesterol o se vaega taua o siama siama ma hormones steroid, ae o le tino e na o le 75-80% o lona siʻosiʻomaga o loʻo faʻapipiʻiina, o isi e tatau ona tuʻuina atu i ai meaai. I lenei itu, e le talafeagai ma le aoga le lafoaia atoatoa o meaʻai uma e aofia ai le cholesterol, ma o le autu autu o mea taumafa taumafa e tatau ona faʻaogaina lona faʻaogaina i se mea saogalemu ma aumai ai le toto e toe foʻi i le masani.

A o atinaʻe e uiga i faʻamaʻi o le fatu ma toto toto na atinaʻe, o suiga i meaʻai na suia. O le tele o tala faʻasolopito, mo se faʻataʻitaʻiga, e uiga i fuamoa poʻo le pata, o loʻo i ai pea, ae o le saienisi faʻaonapo nei e faʻasaʻoina i latou, ma o mea taugofie mo le hypercholesterolemia e lautele, sili atu ma eseese.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol

O le tulafono faavae o soo se "mea tonu" meaai o le paleni. O le meaai e tatau ona aofia ai vaega uma o oloa e talafeagai mo le metabolism talafeagai - cereals, aano o manufasi, fualaau faisua ma fua, susu ma ona fua. Soo se "tasi itu" meaai e le mafai ona manatu e aoga ma sili atu ona leaga nai lo le lelei.

Afai e teena atoatoa e se tagata aano o manufasi, laulau falaoa poo, pe a mulimuli i fautuaga fou, e naʻo le kapeti ma apu, e faoa ai o ia o cereals, cereals, protein o manu ma soʻo se ituaiga o suauʻu, e le gata ina le ausia le mea e manaʻo ai e faʻaitiitia le cholesterol, faʻaleagaina o maʻi faʻafitauli.

E le o se faʻalavelave se mea e maua ai le lipid-lowering. E faʻaalia ai foi le i ai i le taumafataga o mea uma e tatau ai, ae o la latou aofaiga, tuufaatasiga ma metotia o sauniuniga e tele ni foliga.

Ole auala autu ole taumafa o le lipid-lowering:

  • I le maualuga o le cholesterol maualuga, e talafeagai le aumaia o le kalori o meaʻai e tusa ai ma tau o le malosi, lea e sili ona taua i le mamafa o tagata. (O le tau o le taumafa e le tatau ona sili atu nai lo le "taumafaina" o kalori, ma afai e tatau ai, ave le mamafa - ua faia se mea e le lelei ai le kalori),
  • O le fua o le gaʻo manu e faʻaitiitia le fiafia i fuālaʻau manogi,
  • O le tele o fualaau faisua ma fualaau aina ua faateleina.

O se taumafa mo le faʻaitiitia o le cholesterol i totonu o le toto ua faʻamaonia mo tagata e iai ni fomaʻi e le lelei le lipid leʻo e aunoa ma se faʻasologa o vailaʻau faʻapitoa e faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa e avea o se fuataga o le puipuia o faʻamaʻi pipisi. E tatau ona mataituina ei latou ua maua i le atherosclerosis o le aorta ma isi vaʻa tetele, suʻesuʻega cardiac, encephalopathy o se vaega o togafitiga o nei faʻamaʻi.

O le mamafa, o le maualuga o le toto, o le maʻisuka e masani lava ona o mai faatasi ma le faateleina o le cholesterol ma ona vaega athegenic, o le mea lea e tatau ai i tagata mamaʻi ona o na faamai ona mataʻituina ma le totoʻa ia suiga o mea o meaola o le suka ma mulimuli i se meaai e avea o se mea puipuia pe togafitia.

O nai upu e tatau ona taʻua e uiga i le cholesterol lava ia. E iloa i totonu o le tino o loo i ai i le ituaiga o vaega ninii, o nisi o ia mea ei ai le atherogenic (LDL - lipoproteins), o lona uiga, o le cholesterol e taua o le "leaga", ae o le isi vaega, e ese mai ai, o le "lelei" (HDL), e puipuia ai le teu o gaʻo faʻasolosolo i puipui o toto toto.

I le tautala ai i le maualuga o le cholesterol, o lona uiga o lona aofaiga atoa, ae peitai, e sese le faʻamasinoina o togafitiga e na o lenei faailo. Afai e siitia le aofaʻi o le cholesterol ona o vaega "lelei", aʻo laʻititi le maualuga ma maualalo le lipoproteins i totonu o le masani, e leai se mea e tatau ona talanoa e uiga i togafitiga.

O le faʻafeagai, pe a faʻaleleia atunuʻu atherogenic ma, e tusa ai ma le maualuga o le cholesterol, o se lapataiga lapatai. E uiga i se faʻaopoopoga o le cholesterol o le a talanoaina i lalo. O le siʻitia o le aofaʻi o le cholesterol ona o lipoproteins maualalo ma maualalo e manaʻomia e le gata i le lipid-lowering diet, ae atonu foʻi, faʻataʻitaʻiga faafomaʻi.

I tagata, o suiga i le lipid spectrum e matauina muamua nai lo tamaitai, lea e fesootaʻi ma uiga o mea taumoni. O tamaitai mulimuli ane ua gasegase ma le atherosclerosis ona o le sexes hormones estrogen, o le mea lea latou te manaʻomia ai le suia oa latou meaʻai i le matua.

O le a le mea e tatau ona lafoai i le hypercholestemia?

Faatasi ai ma le tele o le "leaga" cholesterol, e matua fautuaina lava e le faʻaaoga:

  • Meaʻai gaʻo, faʻamalosi, aemaise lava falai, gaosia,
  • Lafu aano o le aano,
  • O le tao ma le falaoa, suti, meaʻai,
  • Caviar, moa,
  • Mea inu gaosi, agaga,
  • Sausage, ulaula meaʻai, sausage, meaʻai aano o manu ma iʻa,
  • Meaʻai gaʻo falaoa, fuluʻi gaʻo mama, ice kulimi,
  • Margarine, gaʻo, salalau,
  • Meaʻai anapogi - hamburgers, fries farani, meaʻai faʻafuaseʻi, fuʻa ma mea meataalo, ma isi.

O le lisi maoti o oloa e ofoofogia, atonu e foliga mai i se tasi e leai se mea faapitoa ma ia tapulaa. Ae ui i lea, o le mea sese lenei: o le meaʻai ma le maualuga o le cholesterol maualuga e le gata e aoga, ae e faʻamaʻaʻaina, lelei, eseese.

E le gata i le faʻaaogaina o mea "matautia," o le mamafa tele o tagata e manaʻomia ona faʻafetaui ai o latou manaʻoga ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le kalori. Afai o le manao ia maua se meaʻai o le a tuliloaina i le aso ma, aemaise lava, i le po, e sili atu le sui o le sanuisi masani ma le kuka poo le faʻu ma le salati kapisi ma le vineka, olive olive poo le kulimi suamalie, kulimi gaʻo maualalo, fua. O le faʻaitiitia faʻaitiitia o le voluma ma le kalorie o meaʻai, o se tagata e le gata ina maualalo le cholesterol, ae faʻamaonia foi le mamafa.

O laumei o loʻo mafaufauina pea e le toʻatele e "matautia" e faatatau i oloa atherosclerosis e mafua mai i le maualuga o le cholesterol oi totonu ia i latou. I le vaitau o le 70 o le seneturi talu ai, o le fuaina o le lafoaia o fuamoa na ausia lona maualuga, ae o suʻesuʻega mulimuli ane na faaalia ai o le cholesterol oi ai e le mafai ona manatu e le leaga pe lelei foi, ma o lona aafiaga leaga i le fesuiaiga e le masalomia.

I le faaopoopo atu i le cholesterol, o fuamoa e aofia ai le lecithin o mea aoga, lea, i se isi itu, e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol i le tino. O le athegenic aafiaga o fuamoa e faalagolago lea i le ituaiga sauniuniga: o falala falai, aemaise lava i le paluga, sooga, gaʻo susu e mafai ona afaina ai le gaʻo gaʻo, ae mafai ona 'aina fuamoa vevela.

O loʻo fautuaina pea e teena se fuainumera tele o yolks egg egg i tagata o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le lipid metabolism pathology, o se talaaga le lelei o le aiga o le atherosclerosis ma le maʻi fatu. O isi uma e le faʻaaoga i nei tapulaʻa.

O le ava malosi o se tasi lea o feteʻenaʻiga o meaʻai a le toʻatele o tagata. Ua faʻamaonia o le malosi malosi o pia, o le pia e mafai ona faʻateteleina ai faailoga o le gaʻo gaʻo ma faʻalauteleina le cholesterol toto, e ui lava o le tele o le cognac poʻo le uaina, i se isi tulaga, faʻamaonia le metabolism ona o le tele o antioxidants.

I le inuina o le ava malosi ina ia maualalo ai le cholesterol, e le tatau ona galo ia i tatou e tatau ona sili atu le tatau (seia oʻo i le 200 g o le uaina i le vaiaso ma oʻo atu i le 40 g o le pusa), o le maualuga o le inu e le tatau ona masalosalo, ma le faʻaaogaina o fualaau o le lipid-lowering drugs is contraindicated.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai?

Faatasi ai ma le tele o cholesterol, e fautuaina ai:

  1. Meaʻai maualalo-gaʻo - toso, lapiti, moa, vela,
  2. Iʻa - hake, pollock, samasama piniki, togafiti, tuna,
  3. Laʻau o le suauu - olive, suauu, mata,
  4. Cereals, cereals, bran, bran,
  5. Manatua le falaoa
  6. Fualaau faisua ma fua,
  7. Milu, kisisisi, gaʻo gaʻo maualalo po o le gaʻo maualalo.

O i latou e mulimulitaia se taumafa o le tino, faʻafefete le aano po o le iʻa po o le vaʻa, fuālaʻau fuālaʻau, cereals kuka i totonu o le vai, faʻatasi ai ma sina vaega o le suauu. O susu uma e le tatau ona faʻaumatia, faʻapea foʻi le gaʻo kulimi kulimi. Lisi kulimi ma le gaʻo gaʻo o le 1-3%, kefir 1.5% poʻo le le gaʻo - ma e mafai ma aoga.

O le mea lea, faatasi ai ma le lisi o mea taumafa ua sili atu pe itiiti foi le manino. E maualuga le fautuaina e aloese mai le falai ma le gaugau o se auala e kuka ai. E sili atu le aoga i le 'ai o le galala, o le kukaina o meaʻai, o le galala. O le maualuga o le malosi o se taumafataga i aso uma e tusa ma le 2500 kalori.

  • Le manogi - e oo i le lima taimi i le aso, ma o le vavao i le va o taumafataga e laiti, e le aofia ai foliga o se lagona malosi o le matelaina
  • Faatapulaaina faasālū: e le silia le 5 g i le aso,
  • O le tele o le vai e oʻo atu i le tasi ma le afa lita (i le leai o ni faʻamaʻi mai fatuga),
  • Afiafi o le afiafi - tusa o le 6-7 itula, leai se mea mulimuli ane
  • O metotia faʻafefeteina e gaosi ai, fufulu, uila, tao tao.

Faataʻitaʻiga o se lisi o mea taumafa o le lipid-lowering menu

E manino lava e le oi ai se taumafa lautele ma lelei. E eseese uma i tatou, o le meaʻai i tagata eseese o feusuaiga, mamafa, ma faʻasologa eseese o le ai ai ona lava uiga. Mo le maualuga tele, o se meaʻai e tatau ona faʻatulagaina e se fomaʻi faapitoa poʻo le faʻamalosia o le tino, mafaufau i uiga o le metabolism ma le i ai o se togafitiga patino.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E taua e le gata o le i ai i le lisi autu o nisi o oloa, ae faʻapea foi a latou faʻasalalauga. O le mea lea, e sili atu le kuka o le falaoʻo mo le 'aiga o le taeao, ma faʻafefiloi aano o manu ma fualaau faisua, nai lo gaosi, i le aoauli - e masani lava ona' ai le ipu muamua. Lalo o se faʻataʻitaʻiga mo le vaiaso, lea e mafai ona mulimulitaʻia e le toʻatele o tagata e maua i le lipid disorders.

Aso muamua:

  • 'aiga o le taeao - buckwheat porridge (pe tusa ma le lua selau kalama), lauti poʻo kofe, atonu o susu,
  • II taeao - o se ipu vai suamalie, salati (kukama, tamato, kapisi),
  • 'aiga o le aoauli - supa i luga o se fualaʻau manogi po o se fafasi aano o manufasi, pulou moa vavalaʻau ma fualaau matala suamalie, sua susu, se fasi falaoa falaoa,
  • 'aiga o le afiafi - fuga iʻa felafoaʻi, araisa, suka leai ni suka, fua.
  • Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e inu sina meaʻai gafeta, susu susu, yogurt.
  • o le taeao - o se omeleti mai le 2 fuamoa, o se salati o kapisi fou ma le suauʻu (e aoga foi le masima vai),
  • II taeao - sua poo le apu, pi,
  • 'aiga o le aoauli - suamalie fualaau suamalie ma se fasi keke falaoa, paluga pipi ma fuālaau fuālaʻau, sua sua,
  • 'aiga o le afiafi - felafoaʻi iʻa faatasi ma paluga pateta, paluga kuka ma le pata, lauti.
  • mo le 'aiga o le taeao - oat poo cereal, faʻanoanoa i susu e leai ni gaʻo, lauti, e mafai - faʻatasi ma le meli,
  • II taumafataga o le taeao - leʻo gaʻo leʻo gaʻo ma jam poʻo jam, sua o fualaau suamalie,
  • 'aiga o le aoauli - kuka sipeti mai kapisi fou, keke falala, palu pateta ma vela, fualaau aina suamalie,
  • 'aiga o le afiafi - kāloti kuka i le suāuʻu suauʻu, paluga sipisi i le launiu, lauti e aunoa ma le suka.

Fa aso:

  • taumafataga o le taeao - meli falala ma pamu, vaivai kofe,
  • II taeao - susu fua o le yogurt, sua o fualaau suamalie,
  • 'aiga o le aoauli - o le pusa tiloti ma se sipuni o le kulimi kulimi maualalo, falaoa o le farani, iʻa faʻasaina ma le araisa, fualaau mamago,
  • 'aiga o le afiafi - falala paʻu o le saito, sapalai salati fou, o le gaʻo-gaʻo lefir.

Lima lona lima:

  • taumafataga o le taeao - muesli faʻalanuina i le yogurt masani,
  • 'aiga o le aoauli - fualaau suamalie, kuki masi (cracker),
  • 'aiga o le aoauli - susu ma vela vevela, falaoa, laʻau kuka ma goulash mai le manatu, fualaau aina mamago,
  • 'aiga o le afiafi - paukena porridge, kefir.

I le leai o ni faʻalavelave matuia mai fatugaʻo, ate, vavae, e mafai ona faʻavasega aso taʻitasi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le apu (pe tusa ma le kilokalama o apu i le aso, keke, sina meaʻai tunu i le aoauli), aso o le siisi (e oo atu i le 500 g o le sipisi fou, casserole poʻo cheesecakes, kefir, fua).

O loʻo lisiina le lisi lisi. I tamaitai, o se taumafataga e ono le afaina ai le mafaufau, aua o le feusuaiga saʻo e sili atu ona faigofie i ituaiga uma o meaai ma tapulaa. Ua popole tagata e uiga i le aofaʻi o le kalori ma le lagona le maalofia o le fiaai i le leai o se malosi malosi. Aua le faʻavaivai: e mafai lava ona tuʻuina atu i le aso se malosi o le malosi ma le aano o manu, cereals, ma fuālaʻau fuālaʻau.

O ituaiga o aano o manufasi e mafai ona 'ai e tagata gasegase ma le hypercholesterolemia o le pipi, lapiti, vela, toso, moa, kuka i le ituaiga o pupuʻu vaʻa, goulash, blowu, in boiled or stewed form.

O le filifiliga o fualaau faisua e toetoe lava a le gata. E mafai ona avea le kapisi, zucini, beets, kāloti, radishes, turnips, pumpkins, broccoli, tamato, kukama, ma isi. O fualaʻau e mafai ona taʻavale, vevela ma fou e pei o salakeke. Tomato e aoga i togafitiga o fatu, maua ai aʻafiaga o le kanesa ona o le tele o antioxidants ma lycopene.

E fiafia tele fua ma fua. O pi, pears, fualaau o le citrus, cherries, blueberries, cranberries o le a aoga i tagata uma. O le talone e lelei, ae e le fautuaina i latou e maua i le maʻisuka ona o le maualuga o le suka, ae mo tagata mamaʻi e maua i le fatu fatu o le fatu ma suiga i le myocardium, o le a aoga tele faʻi aua o loʻo i ai le tele o elemene (magnesium ma le potassium).

E mafai ona matua eseese ituaiga anufe: falala, millet, oatmeal, sana ma vine groats, rice, lentils. E le tatau ona aʻafia tagata mamaʻi i le gaʻo o le gaʻofale gaʻo, e le tatau ona aʻafia i le araisa, e faʻasaina le semolina. O Porridge e aoga mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona e kukaina i totonu o le vai poʻo le susu susu ma le faʻaopoopoga ole laʻititi o le pata, latou te saunia le malosi mo le afa muamua o le aso, faʻasaʻo le gaʻo gaʻo ma faafaigofie le fausiaina.

I meaʻai a manu, fualaau faisua ma salati, e aoga le faaopoopo o le greens, garlic, aniani, lea e aofia ai antioxidants ma vitamini, puipuia ai le teuina o gaʻo i luga o puipui lapisi, ma faʻaleleia ai le manaʻo.

Sweets o se auala ese e fiafia ai, aemaise lava i le nifo manogi, ae e tatau ona e manatuaina o mea e mauagofie ai gaʻo, paluga, pusa fou ua i ai se aafiaga tele i le gaʻo ma gaʻo gaʻo. O masini gaʻo faʻateleina e taʻitaʻi atu ai i le atherosclerosis!

Faatasi ai ma suiga i le fusi o le lipid, ua fautuaina e vavae ese le tao ma tao, ae e mafai i nisi taimi ona togafitia oe lava i marshmallows, pastille, marmalade, honey. O le mea moni, e tatau ona mataʻituina mea uma ma e le tatau ona faʻaleagaina, ona ono le afaina lea o le tino i se vaega o le marshmallow. I le isi itu, o laʻau suamalie e mafai ona suia i fualaau aina - e lelei uma ma maloloina.

O vaivave ma le hyperlipidemia e manaʻomia ona faʻaumatia tele - e oo i le tasi ma le afa lita i le aso. Afai o loʻo i ai se togafitiga o fatugaʻo, ona le tatau ai lea ona e inu i le inu. O le faʻaaogaina o le lauti ma le vaivai kofe e le faʻasaina, fufuluina o fua, fualaau suamalie, mea suamalie e aoga. Afai e le faʻavaivaia le metabolism o le carbohydrate, ona mafai lea ona faaopoopo le suka i le tele o meainu i meainu, e tatau i le maʻisuka ona teena le suka e fiafia i le fructose po o le suamalie.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, meaʻai ma le maualuga o le cholesterol, e ui lava e iai ni nuances, e le faʻamapulaʻaina ai le taumafa. E mafai ona e 'ai pe a le o mea uma, ona toetoe lava o mea uma, saunia oe lava ma se seti o meaʻai e aunoa ma le fetuunai i luga o le tofo ma le eseese o ipu ua saunia. O le mea autu o le manaʻoga e tau mo lou soifua maloloina, ma o mea e fiafia i ai e mafai ona faamalieina i mea aoga ma saogalemu.

Laasaga 2: a maea le totogiina ona tuʻuina atu lea o lau fesili i le fomu i lalo ifo. ↓ Laasaga 3: E mafai foi ona e faʻafetai i le fomai faapitoa ma se isi totogi mo se aofaiga faʻasolosolo ↑

E mafai ona ou inu i le vao vao ma le maualuga?

O le Rosehip o se meaola matagofie ma fualaau mumu lanu mumu ma se tofo suamalie. Faʻaaoga mo le sauniuniga o vailaʻau i le fale. Fesoasoani e faʻamalosia le soifua maloloina, faʻatulagaina le gaioiga o totoga eseese, faʻamautuina le toto maualuga.

Mea aoga

Faatasi ai ma le fesoasoani a teuteuga ma meaʻai ua saunia e faʻaaogaina ai lenei laau, e mafai ona togafitia le malulu, faʻaitiitia faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, faʻamaonia le faʻaoga o meaʻai, faʻaitiitia le faʻaalia o le anemia, ma faʻaitiitia le malosi o le faʻaleagaina o le neurological. Rose hip ma le maualuga maualuga e mafai ona faʻaaoga uma e avea o se vaega tutoatasi mo le gaosia o vailaʻau, ma faʻatasi ai ma isi fua. O le aʻafiaga o sipuni o le rose e faaopoopo i ai le meli, pele mai aniani, lemoni, nilala.

O le tuufaatasiga o le rose vao e tele mea aoga e mafai ai e oe ona toe faʻafoisia le tino, faʻamalolo le tele o faʻamaʻi:

  1. Vitamini o vaega B, PP, E, K ma C.
  2. Minerale, aemaise lava phosphorus, calcium, potassium, sodium, magnesium.
  3. Ole suāsusu taua.
  4. Puipuia, gaʻo paluga, mea e maua ai le toto.

Rosemary e aʻafia ai le toe faʻaleleia o le gaioiga o le tino puipuia, aveese le toxini ma toxins mai le tino, fesoasoani e faʻamamaina le faʻavasegaina o le tino. O loʻo faʻamatalaina i se aʻafiaga, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia vave o le toto maualuga e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau.

Rosehip i le maualuga

Fualaau faʻapitoa e aʻafia ai le faʻaaogaina o le rose vao e avea ma mea autu poʻo se mea e fesoasoani i ai, fesoasoani e faʻaititia le taʻavale. Faatasi ai ma le faʻaauau pea ona faʻaogaina o lenei oloa, o le toto totoga i totoga ma gaʻo, e faʻapitoa, e faʻaititia le tulaga lamatia o le atherosclerotic plate formation. Afai o le maualuga o le maualuga i le 2-3 vaega o le atinaʻe, e mafai ona faʻaaogaina le rosehip e avea o se togafitiga o ausilali. O le faʻaitiitia o faʻamaʻi o le maʻi e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa, e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau.

Rose Recipes

E i ai le tele o filifiliga mo le faʻaaogaina o sipuni o le rona mo le sauniuniga o mea laiti, teuteuga ma isi vailaau faʻalaʻau. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, o le rosehip e fesoasoani i le faaitiitia o le tulaga, e aveesea ai foi le gaioiga o le tino, toe faafouina ai masini, ma aoga i le toe faaleleia o le tino. O le faʻaaogaina masani o sulu o le rosa e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le mamafa o le malosi, ma faʻamautuina ai lona faʻatinoga.

Tincture: aloiafi ma le kulimi

O mea nei o le a manaʻomia:

  1. Laʻau o le Rosehip - 1/2 ipu.
  2. Onion husk - 1 ipu.
  3. Suavai suamalie - 0.5 l.

Faʻafefiloi ia lisi lisi, faʻatumu i vai fou, faʻafeiloaʻi i se vai vai, faʻatali 15 minute. Fafaga le susu mo le itula. E fautuaina e faʻaaoga 2 taimi i le aso, inu 1/2 ipu. O lenei vailaʻau e fesoasoani e vave faʻaitiitia le toto maualuga i le tele o mea taua, faʻamautu le tulaga lautele, faʻamalosia le puipuiga.

Luga o le Rosehip i ni nila ma pusi

Saunia nila ma pine 1/2 ipu, sasaa 0.5 lita o le ava malosi. O le oloa e maua mai e tatau ona faʻamalosi i totonu o le 7 aso. A maeʻa lenei taimi, faʻalavelave i le faʻaogaina. E tatau ona ave i luga o le sipuni faalua i le aso. Afai e te siaki le metotia, e mafai ona e maitauina le maualalo o le faʻamautuina o faʻamaʻi mamafa. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina fualaau faasaina, mulimuli i le togafitiga, o le a mafai ona e ausia le faʻaogaina o puipui puipui, faʻafouina o latou galala.

Rosehip ma vaega o ausilali

O mea nei o le a manaʻomia:

  1. Laʻau o le Rosehip - 1/2 ipu.
  2. O le pulu e laʻititi.
  3. Laʻau - 2 laulaʻau lau.

O vaega ua lisiina o loʻo faʻafefiloi e faʻaaoga ai le suauu. 4 sipuni tele o le meli e faʻaopoopoina i le mea e tupu mai ai. O mea e tatau ona toe faʻafefiloi. E mafai ona e faʻafefiloi 3 taimi i le aso. O se tasi fualaau e 2 teaspoons.O lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto, faʻaleleia atili le soifua manuia lautele, ma faʻaumatia faʻaaliga o le vaivai.

Manua faigofie ma mataalia

Auala e kukaina ai sosolo faatasi ma isi vailaau faafomai:

  1. Ave le 2 sipuni tele o fualaau ua filifilia, tuu i se ipu vai vevela. Faatali mo le oloa e faʻaaoga. E tatau ona inu le mea na tupu pe a ma le itula talu ona 'ai. O le tasi fualaau e 1/2 ipu.
  2. Le faʻaaogaina o le vao vao i le taumalulu pe a leai ni fua fou, e tatau ona e saunia muamua. O fualaau mamago ua tuu i totonu o se vevela, ua tumu i le vevela. E te manaomia le 0.5 l le vai mo le 100 g o fua ua paʻu. O le taunuuga o le oloa ua faʻaaogaina mo le 3 itula. E mafai ona e faʻaaogaina 100 ml 4 taimi i le aso. E mafai ona e faʻaaoga mea faʻatau 2 taimi i le laina.
  3. Ave fua o le vao vao ma le hawthorn, tuufaatasi i le fua faatatau o le 1: 1. Saunia fua o le aronia, cranberries, faʻaopoopo i le tutusa tutusa. Ave 3 teaseti o le faʻafefiloi, tuu i totonu o se ipu malamalama, sasaa vai inu. Tuu le taʻaloga mo le afa itula, ona faʻavaivai ai lea. Ina ia vave faʻaitiitia le mamafa, e mafai ona e ave vailaʻau aʻo leʻi 'ai, 1/3 ipu.
  4. Saunia se mea e faʻavae e faʻavae i luga o sipuni o le rose, mafanafana, faʻaopopo le hawthorn, faʻamalosi mo le afa itula, ona faʻasolo ai lea. Ina ia saunia se ipu malamalama o lenei vailaʻau, e manaʻomia le 2 sipuni tele o le hawthorn. Faʻaaogā faʻasolosolo faʻatasi i le aso i totonu o se ipu malamalama ao lei moe.
  5. Ave se lemoni laititi-siʻitia, aua e teu, faafetai. E te manaʻomia foi se sipuni sipuni, e pei o le sipuni o le rose. Saunia se ipu malamalama o le meli. O nei vaega uma e tatau ona faʻafefiloi, ia ausia se tutusa tutusa. Faaaoga 2 taimi i le aso mo se sipuni sipuni.

O meaʻai ma teuteuga na faia i le faʻaaogaina o le rose vao e tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le mamafa. Afai e te le o mautinoa e uiga i le i ai o le le taliaina o fua o lenei laau, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi muamua le fomaʻi. E le mafai ona suia e Rosehip togafitiga faafomaʻi.

E lelei poʻo leaga ia fuainumera mo le faʻaitiitia o le cholesterol?

O vailaʻau e masani ona faʻaaogaina nai lo isi e togafitia ai faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaoga fuainumera mo le cholesterol, ma o aoga ma faʻamaʻiina o nei fualaau oona ua suesueina mo se taimi umi. O le a le mea e tupu? Cholesterol, poʻo lona sili atu, e mafai ona mafua ai le tele o faʻamaʻi tuga. E aoga le faʻaaogaina o vini e faʻaitiitia ai lona aofaiga i le toto? O a aʻafiaga aʻafia o nei fualaau oona ma o le a le auala sili e faʻaaoga ai nei vailaʻau?

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E faapefea ona galue fualaau?

O le toto o tagata e aofia ai le cholesterol. O loʻo aʻafia o ia i le faia o le tele o hormones taua i le tino. E le gata i lea, o le cholesterol e fesoasoani i le fausiaina o le vitamini D, e aunoa ma le soifua maloloina o le tagata e mafai ona matua maasiasi. Ae o nei mea uma e moni pe afai o le aofaiga o lenei mea e le sili atu i le masani. A maeʻa le tulafono, o le a amata ona faʻaleaga le cholesterol. Igoa e mafua ai le faʻavaeina o papa i totonu o vaʻa toto, lea e taʻitaʻia ai i le fatu ma isi faʻamaʻi tuga.

Afai e maualuga le cholesterol, e tatau loa ona e tuu i lalo. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻale-aganuʻu poo se meaʻai. Ae i nisi tulaga, e tatau ona amata ona inu vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e se fomaʻi ona faʻatonu se vailaau mai le "statins" vaega e faʻaitiitia ai le cholesterol. Ma o le a le mataupu faavae o faatinoga o ia tupe?

I lalo ifo o le cholesterol, o loʻo galue ai statin. O le ulufale atu i le tino o le maʻi, latou te taofia ai le gaioiga o nisi o enzymes. O nei mea e gafa ma le gaosia o le cholesterol i le ate.E pei ona e iloa, toeitiiti atoa le 80 pasene o le cholesterol ua "tatalaina" e lenei tino. E le gata i lea, o fualaau mai lenei vaega e mafai ona fesoasoani i le aveesea o le LDL ("leaga" cholesterol) mai le tino.

O vailaʻau mai le "statins" vaega e iai mea nei:

  • muamua, latou te faʻaitiitia le gaioiga o enzymes ia e nafa ma le gaosia o le cholesterol e le ate,
  • lona lua, latou te fesoasoani e faʻaititia (e 60 pasene pe sili atu) le maualuga o le "leaga" cholesterol, poʻo LDL,
  • siitia le maualuga o le "lelei" cholesterol, poʻo le HDL,
  • e leai ni mea faʻapitoa ma mea e gaosia ai le tino.

Ona o le faʻaaogaina o statine, o le faʻavaeina o paʻu oona i totonu o toto toto e mafai ona faʻaitiitia pe tuʻu atoa. O le taunuuga o ia ituaiga o gaioiga o se faʻaitiitia o le lamatiaga o faʻaalia o faʻamaʻi e pei o le ischemia ma le osofaʻi o le fatu.

O anafea ma o ai ua tofia?

Soʻo se vailaʻau e tatau ona faia naʻo le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, e faatatau lea i fualaau o loʻo mafaufauina, e tusa lava pe malamalama lelei le tagata maʻi pe o le a le fuainumera ma pe o le a le mataupu faavae o latou aafiaga i le tino. E faavae i luga o gaioiga a nei vailaʻau, e tatau ona ave i le maualuga o le cholesterol. Ae le vave alu i le fale talavai. Muamua lava, e tatau ona e faamasani ia oe i le faiga masani, taimi ma pe faʻapefea ona faʻaaoga fualaau o fuainumera.

I le avea ai o se tulafono, o fualaau mo le faʻaitiitia o le toto cholesterol mai le "statins" o loʻo faʻamatalaina i mataupu nei:

  • afai ei ai le maualuga o le lamatiaga o le fatu fatu poʻo le stroke i le taimi o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le myocardial ma faʻamaʻi pipisi o maʻi,
  • pe a uma ona pagatia se paʻu poʻo se fatu fatu faʻapitoa e fai ma faʻasologa,
  • i le puipuiga ma togafitiga o le atherosclerosis vascular,
  • pe a maeʻa ma aʻo lumanaʻi faʻamalosia o le gaʻo e faʻamalosi ai le faapipiiina ma isi gaioiga i luga o vaʻa tetele poʻo i luga o le fatu o se natura faʻaleleia.

E le gata i lea, o le tele o fomaʻi e le o faʻaaogaina se vailaau faʻapitoa:

  1. Afai o le tagata maʻi e leai ni faʻamaʻi tuga o le cardiovascular system, ae o loʻo i ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto. I lenei tulaga, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se taumafa faʻapitoa e faʻatasi ma faʻamalositino.
  2. Aʻo maʻi le tagata maʻi.
  3. Afai ei ai le faʻamaʻi o le kalani e pei o le maʻisuka.
  4. O vailaau mai le "statins" vaega taumafai ia aua le faatonuina i tagata maʻi seia oo ina latou faia ni taamilosaga.

E tatau ona e iloa o lenei kulupu o vailaʻau e maualalo ai le cholesterol toto e avanoa mo se taimi umi.

O le mea lea, o tagata atamamai e iloa le tele o augatupulaga o fuainumera. O le fou o le fualaau faasaina, o le sili atu ona lelei o lona aafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o uluai numinumera na i ai le maualalo ifo o le tomai e faʻaitiitia ai le cholesterol, aʻo latou tele aʻafiaga itu. O sauniuniga mai le fa (faʻasolosolo i le taimi) e mafai ona faʻaitiitia le LDL ma i le taimi e tasi e faʻatele ai le HDL. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata atamamai e talitonu e lamatia i latou i le soifua maloloina o tagata.

Faʻaiʻuga

O pusa mo le cholesterol mai le vaega o statins e avanoa mo se taimi umi, o le mea lea o le tele o latou aafiaga itu e malamalama lelei. Pe o le a le inu pe leai foi nei vailaʻau e oʻo lava i tagata gasegase ia i latou lava e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi o loʻo auai. Ae o se maʻi e mauaina ia statins e tatau ona masani lelei i itu uma aʻo leʻi oʻo i le taimi.

Afai e tatau ona e mauaina nei tupe, ona e manaʻomia lea ona e malamalama i mea nei. O tulafono, poʻo lo latou aʻafiaga autu, e oʻo atu ai i se faʻaititia i le gaosia o le enzyme HMG-CoA reductase. O lenei mea e nafa ma le gaosia o le HDL e le ate. Ae i le taimi lava e tasi, o fuainumera e maualalo ai le cholesterol e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le coenzyme Q10. Ma o le a se mea e mafai ona tupu i lenei mea?

Coenzyme Q10 o se vailaʻau taua i le tino. E maua ai le gaosiga o le eletise i totonu o siama, aemaise ile tino maso. E pei ona e iloa, o le loto o le tagata o se musika.

O iinei, o le maualuga o le coenzyme Q10 e toetoe lava fa taimi sili atu le maualuga nai lo isi tisipenesa o le tino o le tagata. Afai e le lava lenei mea, ona itiiti lea o le malosi.Ma o lona uiga o le galuega a le loto e ono faalavelaveina. O se taunuuga, o se faʻataʻitaʻiga e mafai ona afaina ai lou ola maloloina. O le mafuaʻaga lea e faʻalavelave ai lona faʻaaogaina tutoʻatasi, e aunoa ma ni fautuaga ma togafitiga faafomaʻi. I le faʻaopoopoga i faafitauli e ono tulaʻi mai ma le galuega a le loto, o nei vailaʻau e iai isi aʻafiaga.

Faatasi ai ma i latou, o tagata atamamai e iloa mea nei:

  1. Paʻu, faʻapea foʻi ma le mumu i maso. O le tagata gasegase e tutusa lagona e pei o le maʻi. I mataupu sili ona ogaoga, e mafai ona amata le faʻaumatia o se vaega o sela maso. O se taunuuga o lenei faagasologa, ua ulu atu ai loʻuoglobin i le toto, lea e afaina ai fatugaʻo.
  2. Mafaufau le lelei ma / poʻo le manatua. E ono le manatua e le tagata maʻi pe o ai o ia pe o fea foi e nofo ai mo ni nai minute poʻo ni itula foi. Faʻafeiloaʻi vave faʻafeiloaʻiga vave.
  3. Faʻafitauli i le ate. Enzymes o lenei okeni e amata ona faaputuputu i totonu o le toto. Afai, a maeʻa nisi o suʻega, o le a faʻateteleina le leaga o le tulaga, ona tatau loa lea ona taofi loa le vailaʻau.
  4. O le tele o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai le tele o vailaʻau. O nei mea e aʻafia ai, aemaise lava, leu ma vomiting, ulu o le ulu ma le siʻosiʻomaga, afaina ma le tiga o le tino, ma isi.

O le mea lea, o le tagofia o fualaau mai lenei vaega e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. E le gata i lea, e tatau ona e suʻeina e le aunoa se suʻega toto mo le biochemistry ina ia iloa ai le ono le lelei o taunuuga ile taimi ma taofi le ave o fualaau.

I le a le maualuga o le cholesterol ma le umi e ave ai fuainumera - na o se fomaʻi e tatau ona foia lenei faafitauli.

Talu ai o fualaau oona ei ai le tele o aʻafiaga ogaoga ogaoga, o nisi o ia mea e lamatia ai le ola maloloina, e tatau ona paleni lenei faaiuga.

I faʻamaumauga lava e tasi, o vailaʻau e le o faʻamalosia lelei pe afai o le tagata maʻi e:

  • faʻamaʻi o fatugaʻo poʻo lau vevela,
  • faʻamaʻi i le galuega o le endocrin system,
  • pe afai ei ai se tamaititi a se tamaititi pe tusa foi pe a fuafuaina vave lenei mea. Ma aʻo avea foi ma susu o se pepe fou,

  • le le faʻamaonia ma le faʻaleagaina o le tagata,
  • i le i ai o tusi saisai poo se faʻaopoopoga o aʻafiaga o lona faʻatulagaga,
  • solitulafono ogaoga i le ate.

Talu ai ona o le tele o fuainumera e i ai se aafiaga ogaoga i le galuega o le ate, o se isi avega e mafai ona afaina ai lenei okeni. I le taimi o togafitiga, e matua faasaina le inuina o le ava malosi. E tatau foi ona e mulimuli i se meaʻai e le mamafa ai le ate.

E tatau ona ou ave fuainumera?

Cholesterol statins: o aogā ma faʻamaʻi o nei vailaʻau. O a nisi? O lenei fesili sa feagai ma le tele o tagata gasegase. Muamua e tatau ona e iloa po o fea e sili atu: pe a sili atu le maualuga o le cholesterol nai lo le masani poʻo le isi itu - pe o le a sili atu le afaina ai? Ma pe faʻapefea ona ave saʻo fuainini, pe a fai.

Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, o le lafoina o se mataupu na o ia lava e le aoga. E pei ona maitauina, o lenei mea e mafai ona faaputuputu i totonu o toto toto i foliga o fatite. O le tino lava ia e mafai ona maua se vaifofo i sea faafitauli. E masani lava ona i ai le faʻalauteleina o veins, pe o loʻo sailia e le toto isi auala mo lana gaioiga. Ae o pusa gaʻo lava latou e ono lamatia tele. Afai latou te o mai, o se tui toto, lea e mafai ona fasiotia i se mataupu o itula. O le mafuaaga lena o le taua faasaga i le tele o cholesterol o se galuega taua. Ae pe aoga i fuainumera?

O le mea moni e faapea o vailaʻau o loʻo i totonu o sauniuniga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le gaosiga o le mevlonate. O lenei vailaau o se mea fale mo le tele o vaega aoga ma taua, e aunoa ma le galuega o le tele o galuega a le tino ua faʻalavelaveina.

O suʻesuʻega sa faia i le tele o atunuu ese. Na latou faʻaalia taunuuga le lelei o le faʻaaogaina o nei vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata e ave fuainumera na sili atu ona lamatia ile maʻisuka.

O mea o loʻo aofia i sauniuniga e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le glutamine 4.O lenei tuufaatasiga e galue i se masini mo le puleaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto. O nei gaioiga e sili atu le aafiaga i tagata mamai e sili atu i le 60 tausaga. O le mafuaʻaga lea i totonu o faʻalapotopotoga faʻapitoa mai fafo ma falemaʻi, o tagata mai lenei vaega faʻaletonu o loʻo taumafai e le faʻasinoina statins.

E pei ona e iloa, i tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le tele o taimi o le aʻafiaga o le amataina o ia maʻi e pei o:

  • suʻesuʻega
  • osofaia ma le fatu fatu,
  • angina pectoris
  • loto vaivai.

Ae o le mea moni lava mo le tau faasaga i nei faʻamaʻi e fautuaina e fomaʻi le maualalo o le cholesterol toto.

O le mea lea, o le faateleina o numera o tagata tomai faapitoa o loʻo liliu atu lo latou gauai atu i isi metotia o le faʻaitiitia o LDL. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻaitiitia le cholesterol e sili atu le faʻaogaina o togafitiga faʻapitoa. E aofia ai meaʻai talafeagai, faamalositino ma le tuʻuina atu o masaniga leaga (ulaula ma le ava malosi).

E taua le iloa o le maualalo o le cholesterol i totonu o le toto e sili atu le matautia nai lo le masani.

Ina ia faʻamaonia le tulaga, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se faʻalavelave o mea taumafa ma gaioiga faaletino.

E tele mea masani e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol:

  • Ascorbic acid (rosehip, e pei o vevela ma suamalie, sea buckthorn ma isi).
  • Gaʻo gaʻo (fuālaʻau manogi, iʻa gaʻo).
  • Policosanol (o loʻo maua i totonu o le pepa faʻapipiʻi o loʻo aofia ai faʻamatalaga gaʻo).
  • Resveratrol (vine mumu, vine).
  • O le meaʻai meaai (falaoa ma pulu ma falala, faʻapea pi, kāloti ma isi mea).

O le mea moni, i le tele o mataupu, o loʻo lisiina i mataupu ua mavae, o le aʻafiaga o le aveina o fuainumera o le a maualuga atu nai lo le lamatiaga o faʻafitauli. O mea uma lava o le a faʻalagolago i le manatu ma le malamalama o le fomaʻi.

O ia lea e tatau ona filifili pe faʻapefea ona ave fuainumera, o le a le umi e tatau ona tumau ai togafitiga, ma isi.

I le uma, o le tele o aʻafiaga e afaina ai le ola maloloina e tupu malie, e aunoa ma ni faʻailoga faʻalauiloa ma faʻaaliga. Afai o le faagasologa o le tagofia o fualaau faasaina e aunoa ma le pulea lelei, o taunuuga e mafai ona matua ogaoga.

Tomai faʻavae ma ona uiga i le tau faasaga i le atherosclerosis

Atherosclerosis o se suiga faʻapitoa i puipui o toto toto, lea e toesea ai a latou gala ma ua faʻaitiitia ai le lumen. E mafua mai lenei mea ona o le gaʻo o le gaʻo i totonu ole laugatasi. E masani lava, o le togafitiga o le atherosclerosis ma togafitiga faʻataʻitaʻi ua faʻamaonia, o nisi taimi e fautuaina e tuʻufaʻatasia i fualaau faasaina.

  • Fofo faʻapitoa
  • Uiga mo le cerebral atherosclerosis
  • Laʻu suauu
  • Laʻau toto
  • Juices mo le atherosclerosis

E tele naua meaʻai e mafai ona puipuia le faʻaleleia o togafitiga ma togafitia. Ae e taua le malamalama o faʻamaʻi ma togafitiga e tatau ona pulea e le fomaʻi, talu ai ona o lenei maʻi e mafua ai faʻafitauli faigata.

Fofo faʻapitoa

O se tasi o mea e sili ona lauiloa atherosclerosis fesoasoani o le garlic. O gaioiga eseese e faia mai ai. O lenei oloa e faʻamamaina atoatoa ai toto toto o cholesterol maualalo maualalo. O le auala pito sili ona faigofie e faasaʻo ai le tulaga o vaʻa o le 'ai lea i le 3-5 o cloves o le kāleni i aso uma ma meaai.

E tele naua meaʻai mo le faʻaogaina o le kalakeke mai le atherosclerosis. O se tasi oi latou:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • 250 g olatila tilotilo.
  • 1 lita o vodka.

Faʻafefiloi uma ma faʻamalosi mo le 3 vaiaso. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona e togiina le kalama ma e mafai ona e faia se siʻosiʻomaga. O le tulafono o le faaopoopo lea i le 1 le aso i aso uma. O le aso muamua o le faʻatagaina o le 1 mataua, ma o lea e tatau ai ona e oʻo i le 25 tafe, lea e tatau ona faʻatolu 3 taimi i le aso. Fai le metotia tutusa i le gasologa o le vaiaso, ona e alu ifo ai lea, e tasi foi le 1.

E mafai foi ona e kukaina se sikaleti o le kalaka mai le atherosclerosis. E aofia ai le ulu o le keke ma le lemoni, lea e tatau ona e tipi ma sasaa le 1 lita o vai.O aso uma e 3 o loʻo finau pea pe a maeʻa lena, ave le 3 sipuni 1 le sipunipuni.

Faatasi ai ma garlic, e mafai ona e tau atherosclerosis ma le pasili. O mea gaioiolosi o loʻo i totonu o lenei fesoasoani lanumeamata e faʻamamā ai vaʻa toto ma faʻatele ai lo latou gafatia. Ina ia saunia se fofo mo le togafitiga o le atherosclerosis, e tatau ona e fufuluina le va o le pasesa i le vai inu. O le tele o le faʻasolosolo, o le lelei. E mafai ona e inu e faʻavavau. E le gata i lea, o le pasili fou e tatau ona 'ai atili i aso uma.

Togafitiga ma togafitiga faa-tagata mo le atherosclerosis e mafai ona aofia i le aveina o sopo o le rose. O lona gaioiga e faʻamoemoe i le puipuia o le fausiaina o poloka fou. O le Rosehip ua lelei ona faʻaaogaina e aunoa ma se isi mea. Ina ia saunia se meaʻai o le ava malosi, e tatau ona liligi le fua o fualaau aina i se fagu lita e tusa ma le 2/3. Ma sasaa vodka i luga. O le a faʻapipiʻi i le 2 vaiaso, ae e tatau lava ona lulu. Faaaoga le 20 fuga i aso uma, ma faʻafefe i latou i le suka.

O le faʻaogaina o fuga o fugalaau faʻalelei ua faʻamaonia foi lona aoga. Mo lana tapenapenaga, e 40 g o meafaitino e manaʻomia, lea e faʻaaogaina i le 500 ml o vodka. O le tinese sauniuni o le ai ai i le 10 aso. A maeʻa lenei piriota, faʻaaogaina le fofo ma sauni mo le faʻaaogaina. O le vasega e 6 masina, ae o loʻo manaʻomia pea avanoa. Ave 20 ml 2 taimi i le aso mo le 3 vaiaso, ona e manaʻomia lea o se malologa mo le 10 aso.

Plantain o se isi laau e faʻaaoga mo le atherosclerosis. Ua aofia i totonu o sauniuniga o le togalaau, ae sili atu lona lelei i lona foliga masani. Ua togiina fualaau mai le plantain. E faʻafefiloi ma le meli i le tutusa tutusa, ona manaʻomia lea e faʻapipiʻi lenei paluga i luga ole vevela pe a ma le 20 minute. O lenei vailaʻau e mafai ona saunia i ni aofaiga tetele ma teuina i totonu o le pusaaisa. O le dosiga e 2 sipuni faʻatasi i le aso.

Sophora Iapani o se laau aoga tele lea e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese. O se tasi o ona tomai o le faamamaina o toto toto mai masima ma isi mea. Ina ia saunia se mea mo le togafitiga o le atherosclerosis, e te manaʻomia le 50 g o Iapani Sophora ma le 500 ml o vodka. Ua tuʻuina le vailaʻau mo le 30 aso, mulimuli ane e tatau ona e ave le fua o le teaspoon 3 taimi i le aso. Afai e le manaʻo se tagata e inuina le ava malosi, ona mafai lea ona e faʻaputuina le vai - 1 sipuni o mea laʻau e faʻataʻitaʻi ile tioata o le vai vevela. O le fualaau faasaina ua fausiaina mo se aso. E manaʻomia lou 'ave 2 sipuni vavalaʻau 2-3 taimi i le aso.

Uiga mo le cerebral atherosclerosis

O le atherosclerosis Cerebral e manaʻomia ai se auala faʻapitoa, ma o loʻo i ai vaifofo eseese mo togafitiga. E mafai ona togafitia le atherosclerosis o vaʻavaʻai i le fale pe a maeʻa ona talanoa i le fomaʻi, talu ai o lenei mea e faʻapogai ai faʻafitauli ma le tulaga e mafai vave ona faigata.

O se fua patino o se vaifofo e faia mai le pateta (2 tbsp.) Ma le meli (1 tbsp L.). O nei mea e faʻafefiloi ma o le aofaiga e maua ai ua vaevaeina i le 3 vaega. O le aso lenei o fualaau. E tatau ona fesuiaʻi le sua o le pati ma le suka. O aso uma e te manaʻomia e kuka ai se vaega fou o le paluga. Ma faʻatasi foi ma le cerebral atherosclerosis, ua fautuaina e ave le ginseng tincture, lea e faʻaaogaina 5 pa'ū 3 taimi i le aso.

Ole fesoasoani ole Thyme i le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis, aua e mafai ona faʻasaoina o latou spasm. Ina ia saunia se vaifofo mo le atherosclerosis o toto toto, e te manaʻomia se sipuni tele o le vao mago ma le 500 ml o vai inu. E tusa ma le 1 le itula, o le mutia o loʻo i lalo o le tapuni. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e vaʻaia le mea e afaina ma e mafai ona e inuina. Ae o le a sili atu le aoga pe afai e te faaopoopoina le 5 mataʻu o le fua o le musika auro i se ipu malamalama o lau meme.

O le togafitiga faʻatasi ai ma se fofo e ono mafai ona toe tusa ma le 4 masina, ae e mafai ona e ave se teuteu i le sua sili atu nai lo le 3 taimi i le vaiaso. Talu ai o le sua o se pulou auro ei ai le tele o mea aoga.O ia vaega e fesoasoani e faʻaleagaina ai maʻi faʻapitoa i se faʻataʻitaʻiga o faiʻai.

Laʻu suauu

O lenei ituaiga o suauu e faʻaaogaina mo faʻamaʻi eseese, aua e fesoasoani i le faʻaleleia atili o metabolic processes. O suauu manogi e aofia ai le tele o vitamini ma minerale. O gaʻo eletise o loʻo maua i le suauʻu manogi e tutusa lelei ma le suāuʻu o le suāuu. E i ai i totonu o le suauʻu iʻa o loʻo i ai vaega taua e manaʻomia e le tino i le faʻaaliga o le atherosclerosis.

E faʻapefea ona togafitia le atherosclerosis vascular ma le suauʻu ua faʻafefiloi? E mafai ona faʻaumatia i le meli pe ese. I lenei tulaga, e tatau ona e 1 le sipunipuni o le suauu i luga o se manava gaogao ma le afiafi. O le faagasologa o togafitiga faʻatasi ai ma le suauʻu faʻataʻapeʻaleʻa e 4 vaiaso, pe a maeʻa pe a ma le 14 aso e manaʻomia. E fautuaina foi e faʻafefiloi le suauu o le suauʻu i le kulimi suamalie i le fua faatatau o le 1: 3. O le oloa e maua mai e 2 taimi i le aso ao lei oʻo i taumafataga.

E tatau ona manatuaina o le suauu e le o fautuaina mo tagata e le atoatoa le gasegase o le gasegase ma le malolo.

Laʻau toto

O fualaau filifilia lelei e mafai ona fofoina ai le tele o ituaiga o faamai, ma o le atherosclerosis e le o se mea e tupu. I lenei tulaga, e fautuaina e faʻaaoga ia ituaiga laau:

  • Yarrow.
  • Vaʻalele.
  • White blanletoe.
  • Hawthorn.
  • Periwinkle.

O lea totogifuapauina e tatau ona faia i tutusa tutusa. Ma ia saunia se decoction, e 10 g o meaʻai e manaʻomia, lea o loʻo kuka i totonu o se vai vai i le 250 ml vai mo le tusa ma le 10-15 minute. Ma le isi, o le susu e faamamaina ma faʻaleleia. O le vaega o totoe o le broth e tatau ona vaevaeina i le 3 inumaga ma inu i le aso.

O le isi aofaʻiga aoga mo le atherosclerosis o se faʻafefiloi o le upega, mea manogi suamalie, pulou sipili, solofanua solofanua, fusi, vineca. E faʻafefiloi mea uma i le tutusa ma le aso e te manaʻomia e faʻaosooso ai le sipuni 1 o le paluga i le 1 ipu vai mo le 1.5 itula. Ua lava lea mo le aso atoa, o le mea e tupu ai le afaina e tatau ona vaevaeina i ni vaega.

Togafitiga o le atherosclerosis faʻatasi ai ma togafitiga faʻasalalau e aoga pe afai e saʻo le filifilia o laau. Faʻataʻitaʻi faʻamaʻi i luga o se faʻavae masani, e mafai ona e saunia oe lava. Latou te aofia ai:

O nei mea aoga i le fesoasoani lavelave e fesoasoani i pathoces cardiovascular. Talu ai latou te faʻalauteleina le lumenia o toto toto, ma faʻaleleia atili ai le toto, o loʻo i ai se lagona filemu. O le solofanua e mafai ona aafia ai le viscosity o le toto ma le setete toto, e pei o, o latou malosi, elasticity. O nei lamala e tatau ona 1 teaspoon 2-3 taimi i le aso.

O le lauti kulupu masani, lea e masani ai tagata uma i le inu i le malulu, e fesoasoani foi i le atherosclerosis, aua o lenei lauti ei ai le systerin. O lenei mea o loʻo i ai le malosi e faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto. I totonu o se vai faʻaʻeleʻele e tatau ona e kuka ai le 10 g o lau fugalaau i le 250 ml o le vai. A uma ona tapena le susu ile 10 minute, ua saunia.

O lenei lauti e tatau ona vaelua 3 taimi i le vaiaso mo le puipuia o le atherosclerosis, ma mo togafitiga e tatau ona e inu i aso uma. Le faʻaleleia o le aʻafiaga e mafai ona maua i fugalaau tutusa ma fuga o le ulu. O se inu faapena e mafai ona onā aunoa, e aunoa ma le suka.

O se teuteuga matagofie ma aoga mai le atherosclerosis o se tuufaatasiga e aofia ai:

  • Melis (1 vaega).
  • Hawthorn (4 vaega).
  • Uluaʻi tusi (1 vaega).
  • Fualaʻau (3 vaega).
  • Veronica (1 vaega).

O lea teuteuga ua saunia i le fua faatatau o le 1 sipunipuni o le faʻafefiloi i totonu o se ipu vai vevela. E mafai ona e inu e pei o le lauti. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, e fautuaina le meli ina ia faʻaopopoina i le vevela, o lea e sili atu ona lelei ma maloloina.

E tatau ona manatua i le mafaufau o strawberries o se vailaʻau, o le mea lea, e le o tagata uma e fautuaina totogifuapauina e aofia ai lenei mea. E tatau ona ave faʻitiiti e pei ona faatonuina e lau fomaʻi.

Juices mo le atherosclerosis

O le togafitiga o le atherosclerosis ua leva ona faia i le faaaogaina o sua, o lenei metotia e aoga tele. I lenei tulaga, o le fualaʻau ma le sua o le suamalie e sili ona lauiloa. E aoga foi fualaau:

  • Blackcurrant.
  • Pamekaisa
  • Chokeberry.

E masani lava ona fautuaina le faʻaaogaina o le suamalie ma isi togafitiga faʻasolo mo le atherosclerosis na saunia mai le kulutini paʻu mo fatu fatu. O lenei fua e mafai ona faʻaitiitia ai le toto maualuga, ae afai o tagata e masani ona gaosia le gaʻo e faʻaaogaina le suamalie, e le afaina ai le maualuga o le cholesterol. Ae o loʻo i ai le tasi faʻasalaga - faʻateleina le viscosity toto.

E faʻamamaina ipu faʻatasi ma togafitiga faʻasalalau, aemaise lava pe afai e masani ona faʻaaogaina le sua o le laau e le gata i luga o laau toto, ae o isi fualaau faisua foi ma fualaʻau.

Tulaga masani o le cholesterol i le toto

E tusa ai ma fautuaga aloaia a le Sosaiete a Europa o Atherosclerosis (i Sisifo o se faalapotopotoga e faʻaaloalogia), o le "masani" o vaega o mea manogi i totonu o le toto e tatau ona faapenei:
1. Aofaʻi o le cholesterol - itiiti ifo i le 5.2 mmol / L.
2. Cholesterol o lipoproteins maualalo - e itiiti ifo i le 3-3.5 mmol / L.
3. Cholesterol o lipoproteins maualuga - sili atu i le 1.0 mmol / L.
4. Faʻailoga faʻamaʻi - itiiti ifo i le 2.0 mmol / L.

E faʻafefea ona 'ai i lalo o le cholesterol

E le lava le naʻo le tuʻuina atu o meaai e maua ai le "leaga" cholesterol. E taua le faʻaauau ona 'ai i meaʻai e maua ai gaʻo mama, gaʻo omega-Polyunsaturated acids, fiber, ma pectin e faʻamautinoa ai tulaga masani o le "lelei" cholesterol ma fesoasoani e aveesea le cholesterol sili atu "leaga".

• O le cholesterol aoga e maua i iʻa gaʻo, e pei o le tuna poo le teu.
O le mea lea, 'ai le 100 g o le gataifale i le 2 taimi i le vaiaso. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina ai le toto i se tulaga faʻamamaina ma puipuia ai mailei toto mai le faia, o le aʻafiaga e matua maualuga lava i le maualuga o le cholesterol toto.

• O sisi o meaai gaʻo tele, ae o gaʻo, o loʻo aofia ai i ni fatu eseese, e mo le tele o vaega, e sili ona aoga mo le tino. E fautuaina e 'ai le 30 g nati i le 5 taimi i le vaiaso, ma mo togafitiga faafomaʻi e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o laʻau ma walnuts, ae faʻapea foi almonds, pine pine, Pasila pulu, nutshew nuts, pistachios. Lelei maualuga le faʻaleleia o le maualuga o fatu o le sunflower cholesterol, fatu sesame ma le muka. E te 'ai le 30 g o fatu, faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, 7 walnuts poʻo 22 almonds, 18 fasi cashews pe 47 pistachios, 8 Pasila pasi.

• O fuālaʻau fuālaʻau, tuʻuina atu le fiafia i le olive, soya, suauʻu pipisi, faʻapea foʻi le suauu suauu sesame. Ae leai se mea e le faʻasalaina i suauʻu, ae faʻaopopo i meaʻai ua saunia. E aoga foi le 'ai na o le olive ma soʻo se mea memei (ae ia mautinoa o loʻo fai mai le afifi o le oloa e le o aofia ai ni vaega faʻapitoa).

Ina ia aveese le "leaga" cholesterol, ia mautinoa ia 'ai le 25-35 g o le fiber i le aso.
O le fiber e maua i le lala, fatuga atoa, fatu, leki, fualaau faisua, fualaau, ma laau afu. Inu i luga o se manava gaogao mo le 2-3 teaspoons, ia mautinoa e fufuluina i lalo i se ipu vai.

• Aua nei galo e uiga i apu ma isi fua o loʻo i ai le pectin, lea e fesoasoani e aveesea le tele o le cholesterol mai vaʻa toto. E tele pectini i fualaau suamalie, sunflowers, beets, ma le pelo. O lenei mea taua e faʻaleleia ai le metabolism, aveesea ai toxins ma salts o metale mamafa, lea e sili ona taua i tulaga leaga o le siosiomaga.

• Ina ia aveesea le tele o le cholesterol mai le tino, o le togafitiga o le sua e taua tele. O fualaau suamalie, moli, pineapple ma vine (aemaise lava le faaopoopoina o le sua o le tipolo), faapea foi le apu, e sili ona aoga. Soʻo se mea e faʻamalie ai sua e lelei tele. I fualaau o fualaau aina, o vailaau masani e fautuaina ai le manaia o fualaau aina ma fualaau, ae afai
lou ate e le o galue lelei, amata ile teaspoon o le sua.

• Lauti tiamata, lea e fasi ai manu e lua ma le maa e tasi, e aoga tele mo le maualuga o le cholesterol - e fesoasoani e faateleina ai le maualuga o le "cholesterol ma le toto ma faaitiitia ai le" leaga "faailoga.
E le gata i lea, i le maliega ma le fomaʻi, e lelei le faʻaaogaina o le suavai i le togafitiga.

O se sailiga manaia na faia e saienitisi Peretania: 30% o tagata ei ai se gene e faateleina ai le tele o le "lelei" cholesterol. Ina ia fafagu lenei gaʻo, e tatau lava ona e 'ai i le 4-5 itula i le taimi e tasi.

E talitonuina o le faʻaaogaina o le pata, fuamoa, paluga e faʻapupulaina ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, ma sili ai le lafoaia o le latou faʻaaogaina atoa. Ae o suʻesuʻega talu ai nei e faʻamaonia ai le fesoʻotaʻiga o le cholesterol i le ate e fesoʻotaʻi tele ma lona aofaiga e sau mai meaai. O lona uiga, o le faʻalautelega e faʻalautele pe a itiiti le cholesterol i meaʻai, ma faʻaititia pe a tele naua. O le mea lea, afai e te taofi le 'ai o meaai e aofia ai le cholesterol, o le a amata ona fausia i ni aofaiga tetele i le tino.

Ina ia faatumauina tulaga masani o le cholesterol, muamua lava, lafoai le gaʻo tumu ma aemaise lava gaʻo toe maua mai i le pipi ma le mamoe, ma faatapulaa lou faʻaaogaina o le pata, sisi, kulimi, kirimi oona, ma le susu atoa. Manatua o le cholesterol "leaga" e maua i na o meaola manu, o lea afai o lau sini o le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto, ona faʻaititia le faʻaaogaina o meaai a manu. Avea pea le paʻu o le paʻu mai le moa ma le isi manulele, lea e aofia ai le tele o cholesterol.

A e kukaina aano o manufasi poʻo moa moa, pe a uma ona kuka, faʻaleleia ma aveese le gaʻo susu, talu ai o le ituaiga o gaʻo lea e mafua ai le afaina tele i vaʻa toto ma faateleina le maualuga o le "leaga" cholesterol.

O le avanoa o le mauaina o le atherosclerosis e itiiti pe afai ete:
• fiafia, ia ogatasi ma oe lava ma tagata o loʻo siomia oe,
• aua le ulaula,
• e le o le tagofia o le ava malosi,
• fiafia i ni auala uumi i le ea fou,
• E te le mamafa tele; e te maua le toto maualuga,
• e le o iai ni mea sese i le vateatea.

Linden e faaitiitia le cholesterol

O se fua lelei mo le maualuga o le cholesterol: ave se paʻu o fugalaau linden mago. Tipi linden fugalaau i le falaoamata i se mea e teu ai le kofe. 3 taimi i le aso, ave 1 lepp. ituaiga falaoamata lanu. Inu i le masina, sosoo ai ma se malologa o le 2 vaiaso ma le isi masina e ave ai le linden, fufulu ile vai manino.
I lenei tulaga, mulimuli i se meaai. O aso uma o loʻo i ai ni pi ma apu, aua o le lapisi e tele le vaitamini C, ma o apples have pectins. O nei mea uma e lelei mo toto toto. Ma e taua tele le faʻafaigofieina o le maualuga o le cholesterol e faʻatuina ai le galuega o le ate ma le gall vladder. Ina ia faia lenei mea, ave vaiaso e lua, faia se malologa mo le vaiaso, faʻaogaina o laau afu. O fualaʻau o le sana, tino ola, tansy, laʻau vaovao. Soʻo se 2 vaiaso, suia le mea o loʻo i ai. A maeʻa le 2-3 masina o le faʻaaogaina o nei fofo, o le cholesterol e toe foʻi i le masani, o loʻo i ai se faʻalautelega lautele o le soifua manuia.

O fatu o le a faaitiitia le cholesterol.

Cholesterol e mafai ona faaitiitia e aunoa ma ni faafitauli!
I le afiafi, sasaa le afa afa o pi poo pi i le vai ma alu i le po. I le taeao, faʻafefe le vai, sui i le vai fou, faʻaopopo i luga o le pito i luga o le sipuniti o le inu oona (ina ia leai se kesi i totonu o le inumaga), kuka seia aʻai ma 'ai lenei aofaiga i ni vaeluaga lua. O le faʻaitiitia o le cholesterol e tatau ona toe tolu vaiaso. Afai e te taumafaina le 100 g o pi i le aso, ona faʻaititia lea o le cholesterol content e 10% i le taimi lenei.

O le totoina o le alfalfa o le a aveesea ai le "leaga" cholesterol.

E tasi le selau pasene vaifofo mo le maualuga o le cholesterol o lau alfalfa. E tatau ona togafitia i se mutia fou. Tuputupu ae i le fale ma o le taimi lava e aliaʻe ai pupu, tipi ma 'ai. E mafai ona e togi le vai ma inu 2 tbsp. 3 taimi i le aso. O le togafitiga o se masina. Alfalfa e matua mauoa i minerale ma vitamini. E mafai foi ona fesoasoani i faʻamaʻi e pei o le gasegase, fao fao ma lauulu, osteoporosis. A oʻo i tulaga o le cholesterol e masani ai i itu uma, mulimuli i se meaʻai ma 'ai naʻo meaai lelei.

Faʻafeiloaʻi i lalo ifo o le cholesterol.

E mafai ona e faʻaititia lau cholesterol leaga i le palasi, lea e faʻatau i falemaʻi. Faʻaauau ona faaopoopo i meaʻai e te 'ai. I le taimi muamua, e mafai ona e tipi i luga o se faila kofe. O le a le oso le malosi, o le a toʻafilemu le fatu, ma i le taimi e tasi, o le galuega o le gastrointestinal tract o le a faaleleia. O nei mea uma o le a tupu malie. O le mea moni, o meaʻai e tatau ona maloloina.

Eggplant, suavai ma mauga o le mauga o le a faʻaitiitia ai le cholesterol.

E i ai ni uluniʻelu i le tele e mafai ai, faʻapipiʻi i salati i foliga masani, pe'ā uma ona tuʻu i totonu o le masima vai e tuʻu ai le ita.
I le taeao, inu pati ma kararo (suamalie).
Taumafa 5 fualaau suamalie o le lafu mumu 3-4 taimi i le aso. O le vasega e 4 aso, o le malologa e 10 aso, ona toe fai lea o le vasega 2 isi taimi. E sili atu le lelei o le faʻatinoina o lenei faiga i le amataga o le taumalulu, pe a uma ona "taia" e le pulu ia vine.
O aʻa o le cyanosis blue o le a faʻaitiitia ai le cholesterol.
1 tbsp aʻa o le cyanosis blue bleu 300 ml o le vai, aumai i se vevela ma kuka i lalo o le tapuni i luga o le vevela vevela mo le afa itula, malulu, vevela. Inu 1 tbsp. 3-4 taimi i le aso, lua itula pe a uma se taumafataga, ma toe foi i luma o le taimi e momoe ai. O le vasega e 3 vaiaso. O lenei gaʻo e malosi le faʻafilemuina, aʻafia ai le faʻamalosi, faʻaitiitia le toto toto, faʻaitiitia le cholesterol, faʻamaonia le moe ma faʻamafanafana ai foi le tale vaivai.

Seleti o le a faʻaitiitia le cholesterol ma faʻamamaina toto.

Otioti seleni i soo se aofaiga ma togi i totonu o le vai inu mo ni nai minute. Ona ave lea i fafo, faʻasusu i fatu sesame, masima māmā ma sina sipisi faʻasusu i le suka, faaopoopo i le tofo o le sogi po o le suāuʻu olive. E fesuisuiaʻi se ipu e sili ona lelei ma faamalieina, matua malamalama. E mafai ona latou 'aina le' aiga o le afiafi, o le taeao ma e 'ai lava i soo se taimi. E tasi le tulaga e masani ona mafai. Ae peitaʻi, afai e maualalo lou mamafa, ona faʻailogaina ai lea o seleni.

Tincture mai fua o le Iapani Sophora ma le lanu paʻepaʻe papaʻe e matua lelei lava le faamamaina o toto toto mai cholesterol.

Tasi 100 g o fualaau aina o Sophora ma vao vao, sasaa le 1 lita o vodka, faʻasolosolo i se mea pogisa mo vaiaso e tolu, vevela. Inu 1 tsp. faatolu i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga, seia maeʻa le taotoga. E faʻaleleia le faʻamaʻi o le cerebral, togafitia le maualuga o le toto ma isi maʻi fatu cardiovascular, e faʻaitiitia ai le palasi o capillaries (aemaise lava vaʻaia), ma fufulu vaʻa toto. Tincture o le lanu paʻepaʻe ma le sophora Iapani e faʻamamaina ma le faaeteete ia vaa, puipuia ai lo latou faʻaogaina. Mistletoe aveese faʻamaloga le faʻaaoga (salts of metals mamafa, slag, radionuclides), Sophora - organic (cholesterol).

O le musele auro (manogi o le telefoni) o le a faʻaititia ai le cholesterol.

Ina ia saunia se fulufulu o se mumu auro, o le laʻau 20 cm le umi ua tipi, 1 le lita o le vai tafe ua sasaa, ma afifi, ua tauanau mo le 24 itula. O le fusi e teu i le vevela i se nofoaga pogisa. Ave se fua o 1 tbsp. l ao lei faia ni taumafataga 3 taimi i le aso mo le tolu masina. Ona siaki lea o lou toto. Cholesterol e oo lava mai i le maualuga o numera o le a pa'ū ifo i mea masani. O lenei faʻasolosolo e faʻaitiitia ai foi le suka o le toto, faʻamautu ai fatugaʻo i fatugaʻo, ma faʻataʻitaʻiina ai suʻesuʻega o le ate.

Kwass mai jaundice e aveese le "leaga" cholesterol.

Kvass recipes (tusitala o Bolotov). Tuu le 50 g o le mutia mago o le jaundice i totonu o se ato gau, faapipii sina mea mamafa ma liligi le 3 lita o vai ua kuka. Faaopopo 1 tbsp. sugar granulated ma 1 lep. kulimi mumu. Tuu i se nofoaga mafanafana, faʻaosooso i aso uma. Lua vaiaso mulimuli ane, ua saunia kvass. Inu se vailaau vailaau o le 0.5 tbsp. tolu taimi i le aso mo le 30 minute ao lei faia le taumafataga. I taimi taʻitasi, faʻaopopo le vai o loʻo misi le vai i le 1pp i le vaa ma le kvass. suka. A uma le masina o togafitiga, e mafai ona e suʻeina ma ia mautinoa o loʻo faʻaitiitia le cholesterol "leaga". Faʻaleleia le mafaufau, faʻavauvau ma le faʻamalosi e alu ese, pisapisao i luga o le ulu ua mou ese atu, o le mamafa e malolo malie. O le mea moni, i taimi o togafitiga e manaʻomia le faʻaitiitia o le taumafa o meaola manu.E tuʻuina atu i ai fualaʻau mata, fualaau aina, fatu, nati, cereals, fuālaʻau fuālaʻau.

Ma o lau cholesterol e masani lava masani, e tatau ona e inuina se togafitiga ma se ituaiga o paluga o le cholesterol i le tausaga:

o le suamalie fou o le 1 kilokalama o leona ua fefiloi ma le 200 g o kelaliki, ma tumau i se nofoaga malulu mo aso e 3 ma inu 1 sipuni tele i aso uma, ma faʻafefe i le vai. Mo le kosi, inu mea uma e kuka. Talitonu mai ia te au, o le a leai ni faafitauli i le cholesterol!

O suʻesuʻega faasaienisi ua faamaonia ai o le vitamini C o lo o aofia ai i lemoni ma le kākalo mataga e faʻaitiitia ai le cholesterol matautia ma aveesea ai mai le tino.

Cholesterol Prevention

Ina ia puipuia le teuina o le cholesterol i puipui o toto toto, e tatau ona e fetuunai au meaai. O le tele o le cholesterol i le moa mumu ma le pata, e pei foi o le moa, lobster ma isi atigi fausaga. Leai le cholesterol i iʻa ma iʻa. O i latou, i se faʻaopoopoga, aofia ai vailaau e fesoasoani i le aveesea o le cholesterol mai siama, e aofia ai sela o totoga i totonu. O le tele o iʻa ma fualaau faisua e maualalo ai le toto cholesterol ma o le puipuiga o le gaʻo ma le maʻi cardiovascular - o le mafuaaga autu o le oti i le faitau aofaʻi.

Ina ia mafai ona pulea le cholesterol, e tatau ona e faia se suʻega toto faʻapitoa i le ono masina. O le tulaga masani o le "leaga" cholesterol e mai le 4-5.2 mmol / L. Afai e maualuga le maualuga, ona e manaʻomia lea ona e vaʻai i se fomaʻi.

E te fiafia i la tatou saite? Auai poʻo le lesitala (faʻamatalaga e uiga i autu fou o le a oʻo mai i le meli) i luga o la matou auala i MirTesen!

Le faʻaitiitia o le bilirubin i le toto i le fale

Bilirubin o se lanu samasama-lanu enaena o loʻo maua i le talo. O se oloa o le fesuiaiga o sela mumu ma e faia pe a faʻaumatia i totonu o le ate. E salalau i totonu o le toto i ni vaega se lua. Muamua o le indirect bilirubin, lea e le faʻamaʻapeina i le vai ma, pe a ulu atu i le ate ma le toto, liliu atu i le soluble. O le lona lua o le tuusaʻo saʻo, e mafai ona sosolo i totonu o le vai, e mafua mai i le liua o le biliseubin tuusaʻo i le ate. Afai o lona maualuga i le toto e maualuga, o le samasama o le vailaau o le sclera ma le paʻu o loʻo matauina. Aʻo leʻi tuʻuina atu le bilirubin i le toto, e tatau ona e suʻeina mafuaʻaga mo lona faʻatupulaia.

Faʻapefea ona fausia le bilirubin?

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O lenei pigmenti o loʻo faia i taimi uma i totonu o le tino o se tagata soifua maloloina ona o le malepelepe o lela mumu ma totoga o le liuga o le hemoglobin. O le pigmenti ua faia i lenei auala ua taua e le fesootai, pe leai foi. Ona ulu atu ai lea i le ate, i le mea na te tali atu ai i le glucuronic acid ma liliu ai i se fusi, pe tuusao. E alu ese mai le tino faatasi ai ma feces, lea, faafetai i ai, e lanu enaena.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Vailaau

I le solia o le vevela o le talo, ua faailoa mai ai fualaau faasaina. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, o togafitiga faʻapitoa e faia, i lenei tulaga, sorbents, vitamini, vailaʻau faʻataʻitaʻi, vailaʻau e faʻaitiitia ai le bilirubin i le toto ua faatonuina.

Afai o se maualuga maualuga o le pigmenti e fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi, faʻaogaina o le tino i totonu o le ate, faʻalavelave faʻaleagaina, hepatoprotectors, antiviral, antibacterial, anti-inflammatory, fualaau faʻamaonia. Hepatoprotectors e masani ona faatonuina muamua. Latou te faʻaleleia le tulaga o le ate ma faʻamaonia lana galuega.

Afai o le inisua o le faavae lea mo le faateleina o le bilirubin, o le antioxidants ma sorbents ua faʻaalia e faaleleia atili ai le metabolism ma faʻaitiitia ai le maualuga o toxins.

Ina ia faafaigofieina le galuega o le vevela, ate ma le faaitiitia o le bilirubin, e tatau ona tuuese mai le taumafataga uma mea inu gaosi, ava malosi, falai, mea vevela, gaʻo, ulaula, palu, meaai malulu. O oloa e tatau ona kuka pe uʻu. O le taumafaina e masani ona fautuaina ma i ni vaega laiti. E fautuaina e mumusu meaʻai e le lelei tele. O le meaai e tatau ona sili atu meaai e maua i le fiber ma le pectin. Faʻateleina le taumafa. I le maualuga o le bilirubin, e fautuaina e inu sina kofe ma le lauti, faʻaitiitia le faʻaoga o masima. E mafai ona e faʻaititia le maualuga o le vaega tuusaʻo ma le fesoasoani o cereals: buckwheat, oat, rice.

O fua nei e faʻaititia ai le bilirubin:

  • totoʻa manu
  • oloa susu
  • fua suamalie
  • fuamoa paʻepaʻe
  • susu ma fualaau faisua,
  • laʻau teas.

Fofo faʻapitoa

I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina oloa e saunia e tusa ai ma fualaau a tagata, e aofia ai:

  • O teuteuga o le chamomile, rosehip, mint, oak, St. John's wort, lau o birch. Faia i aso uma i aso taʻitasi i le aso.
  • Tincture of herbs: St. John's wort, chamomile, motherwort. Liligi le mutia vao (lua teaspoons) faʻatasi ma se ipu vai inu, ia tuʻuina. Inu faalua i le aso: afa i le taeao ao leʻi 'aʻai (20 minute), o le malologa ao leʻi faia se taumafataga afiafi.
  • Ave se teuteuga o calendula i le gasologa o le aso.
  • Inu muamua le vai tipi i luma o taumafataga taitasi.

Faʻateleina le bilirubin i fafine maʻitaga ma pepe faatoa fananau mai

E masani lava i auiliiliga i fafine maʻitaga, ua maua ai le bilirubin. E masani ona matauina lenei mea i le tolu tausaga tolu ma e fesoʻotaʻi ma le faʻavaivaia o fafo o le talo. I le avea ai o se tulafono, o le faʻasaʻoga e faia i le faʻaaogaina o se meaai.

O se mea taatele lenei i pepe faatoa fananau mai ma e masani lava ona o ese mai. I tulaga ogaoga, o loʻo faʻasalaina ai le totoina o le toto ma le phototherapy. O vailaʻau e mafai ona faʻaalia.

E faʻapefea ona ave ni sisi o le rose ma le maualuga o le cholesterol?

O le Rosehip e le gata ina fiafia i mata, ae o se togafitiga faʻamalolo. E leai se mea e faʻaaogaina e le tele o tagata i luga o le ropesite mai le cholesterol, aua o ona fua ma laʻau e puipuia ai le fausiaina o le tele o le atheromatous, ma o loʻo taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis.

Mo le puipuia ma le togafitiga o le atherosclerosis, e tele sauniuni teuteu, infusions, tinctures ma teas mai sulu o le rose. O le mea autu o le tausisia lea o tulafono mo le gaosia o fualaau faʻasaina ma faʻalogo i fautuaga a le fomaʻi.

O le a le atherosclerosis?

O le atherosclerosis e tatau ona malamalama o se faamaʻi masani lea e teu ai le cholesterol ma palama i totonu o puipui o toto toto. I le aluga o taimi, o le faʻaaogaina o le "leaga" cholesterol e taʻitaʻia ai le faʻatusatusaga ma le faʻaitiitia o le gaoioi o puipui o maʻa.

I le tino, o le tuufaatasiga o lipoproteins maualalo maualalo ma maualuga - LDL ma HDL, faasolosolo. O nei vailaau ua fuafuaina mo le felauaiga o le cholesterol i le tino atoa. HDL ave le cholesterol i totonu ole toto toto, maso o le fatu, ma sela i mea e matauina ai le sola. Ona faʻaumatia lea o le "lelei" cholesterol ma alu ese mai le tino. E le pei o le HDL, LDL e le mafai ona malepe i le toto, o lea o la latou faateleina e oʻo atu ai i le fausia o paʻu ma tupuga.

O togafitiga lē lelei ma lē aoga e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular, aemaise lava le faʻaleagaina o le myocardial, thrombosis ma le maʻi fatu fatu. E le gata i lea, o le atherosclerosis e masani ona le mautonu ma faailoga o isi maʻi.

O faʻaaliga muamua o le faʻamaʻi e amata pe a tapunia le lumenia o vaa e sili atu i le afa. I le tele o auala, o faʻamaoniga o togafitiga faʻalagolago i luga o le a le okeni poʻo le itulagi e aʻafia i pusa cholesterol:

  • Avanoa o maliu - tiga i le lotoifale o le fatu, faʻalavelaveina o le sternum, faʻalavelave a le manava, tiga i le taimi o le inisiua, angina pectoris, e seasea ona mafai e le tagata maʻi ona faitio i le naʻo ma le vomiting, le mautonu, vaivaiga i vae, lagona o "goosebumps"
  • Fua o le pito i luga ma le pito i lalo - o le malulu i lima ma vae, pallor o le paʻu, lagona o "goosebumps", i mataupu sili ona maualuga - tiga ogaoga i vae, paʻu, fulafula, siaki o le tino, tui o le gaʻo.
  • Vaitafe o le Cerebral - o le ulu o le ulu e le o iai le tulaga tonu, le pisa ma le gasegase, e masani ona suia le lagona, le lava le moe, le lelei le faamaopoopoga, tautala, manava ma le paleni, afaina, vaivaiga ma popolega.
  • Laʻau o Renal - vaivaiga, fulafula, afaina o le tino, toto maualuga.

O le atherosclerosis o se tasi o faʻamaʻi sili ona matautia e oʻo atu i le oti. O mea autu e aʻafia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le itupa ma le matua, o le i ai o masani leaga, genetics, overweight and nutrition nutrition.

Rosehip: mea faʻamalolo

O le Rosehip o se vailaʻau faʻamaʻi e taua i le aiga Pink. E talisapaia ona o le maualuga maualuga o le vaitamini C, K ma le P, suga ma isi meaola.

E mafai ona maua ia vao i le subtropics ma i le sone vaʻaia. E tufatufaina faasolosolo le laau i totonu o Rusia, o le mea lea e sili ona lauiloa i le au faʻamalolo.

O fualaau o le Rosehip ma laʻau e aofia ai le tele o vaega aoga: 18% suka, 1.8% malic acid, 2% acid citric, 3% pectin, 4% tannins. E le gata i lea, o le laau e aofia ai le tele o elemene ma elemene e pei ole Fe, K, Ca, P, Mn, Mg.

Rosehip o se tagata e umia faamaumauga mo le mea o loo i ai le acid ascorbic: o lona aofaiga i le rosehip e 10 taimi sili atu nai lo le blackcurrant, ma le 50 taimi nai lo lemoni. O loʻo i ai foi i le laau ni suauu taua ma le lycopene.

Ona o sea ituaiga o faamalologa, o fualaau o le rosehip ma laʻau ua i ai mea aoga nei:

  1. aʻafiaga
  2. o le diuretic ma le choleretic,
  3. aoga aoga i luga o le vaega o meaʻai,
  4. faʻaitiitiga o toe faʻafoʻi,
  5. faateleina le puipuiga a le tino,
  6. faaleleia atili le toto toto
  7. faamalosia o toto laiti,
  8. aoga aoga i le faiga o hematopoietic,
  9. faʻalavelaveina o le faʻavaeina o pusa cholesterol.

O le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le vao vao ma le cholesterol e mafua mai i le mea moni e faapea, o le laau e faʻalavelaveina ai le lafoaʻiina o le tele o meaʻai i maʻa. O le mea lea, o le tele o le cholesterol i le toto e faasolo ina faʻaitiitia, lea e taofia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia.

I le faaopoopo atu i le puipuiga ma le togafitiga o le atherosclerosis, o togafitiga faʻavae mai le sipuni o le rose e faʻaaogaina i ia tulaga:

  • anaemia, gasegase o le vavave, gasegase hematopoiesis,
  • faʻaitiitia le faʻamalositino gastric, faʻafitauli o le mafaufau,
  • fafagu le ponaivi po o le faamanualia faamalolo,
  • faʻamaʻi o le faʻaleleia o fafine,
  • maualalo puipuiga, malaria,

I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaaogaina le rosehip mo maʻi faʻasolosolo o le ate ma le vavae.

Rosehip mo le maualuga o le cholesterol

E fautuaina e aoina le vao vao ao lei amata le tau malulu, pei O fualaau mumu tioata e leiloa a latou meatotino aoga.

Ona tatau lea ona faʻagogo i totonu o se ogaumu poʻo se mea faʻagogo ile vevela ole 90-100 ° C. O fualaau mamago lelei e maua ai se lanu samasama pe mumu-pouliuli. Teu i totonu o se fagu, tapuni tapuni, poʻo ni taga lino mo le 2 tausaga. O fugalaau totō ua faʻamago ma faʻaaogaina e fai ai ni vailaʻau.

O le Rosehip e iai le cholesterol maualuga e faʻaaogaina e fai ma togafitiga faʻavae faʻapitoa - teuteuga, mea laiti, mea faʻaleagaina. Lalo o fua sili ona aoga:

  1. Laʻau o le Rosehip. I le amataga, e manaʻomia ona faʻamamaina fua o lauulu ma faʻapipiʻi e faʻaaoga ai se mea e fai ai meaʻai e puipuia ai se tali le lelei mai le tino. E tatau ona faatumulia sea lapisi i le 3 lita o le vai ma tuu se afi mumū. O le faʻafefiloi ua kuka mo le tusa ma le 15 minute, ona fufulu lea ma faʻaleleia. O le fualaau o fualaau faasaina e ave ao leʻi 'ai, 0.5 kapu faalua i le aso.
  2. Luga o le Rosehip.I le afiafi, sasaa le 1 lita o le vai vevela i totonu o se vevela ma faʻaopopo 4 leunetisi o fua. Ua tapuni le therma ma tuua i le po. Ona faʻaaoga lea o le meafaigaluega i le taimi muamua, i le ipu e tolu i le aso. E mafai ona teu i totonu o le pusaaisa mo aso e lua, ona leai ai lea o lona faʻamalolo.
  3. Tincture o fua. O mea laititi e tatau ona nutililii, tuu i se fagu lita ma faatumu lenei paluga ma le 60% 0.5 l vodka. Katia le oloa ma tuʻu i se mea pogisa mo aso e lua. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona lulu le faletupe. A maeʻa le faʻamaina o le tincture, e ave i lalo ifo o le cholesterol e 20 fuga i le fasi suka.

I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina le lauti tipu. Mo lana tapenapenaga, o le luʻu o fualaau mamago ua sasaa i le vai felafolafoai, o loo tauanau mo le tusa ma le 5 minute ma faamamaina. E sili atu le faia e aunoa ma le suka, e mafai ona suia i le suamalie. E inu le tea i aso taitasi mo le ono vaiaso.

O le tele o tagata gasegase e fai mai i le taimi lea ua i ai le faʻaititia o le cholesterol e 5%.

O le a le mea na tulai mai se taifau?

O le a le mea e tupu i luga o le paʻu o le rosa, o mea aoga ma faʻalavelave o le paʻu o le rose, o le a le mea o togafitiga o lenei laau, o nei mea uma o se mea sili ona fiafia ia i latou o loʻo taʻitaʻia se soifua maloloina lelei, mataʻituina o latou soifua maloloina, ma e fiafia i auala eseese o togafitiga, e aofia ai le faʻaaogaina o togalaau. vine. O lea o le a tatou taumafai e tali nei fesili i le tusiga o loʻo mulimuli mai.

Rosehip (lat. Rosa) o se genus o laau o le Pink family (Rosaceae) o le order Rosaceae. Mo lenei ituaiga, o le aiga ma le faasologa e faatatau i ai na faaigoaina. E tele ituaiga o aganuu, e fafaga i lalo o le igoa o Rose. Rose i totonu o tusiga faʻamalosi e masani ona taʻua o le rosehip lava ia.

E tusa ai ma se tasi faʻamatalaga, e oo atu i le 400 ua faitaulia, e tusa ai ma isi - mai le 300 i le 500 ituaiga, e 366 ituaiga o meaola ua lauiloa. O ituaiga eseese, e tusa ai ma nisi, e tusa ma le 10,000, e tusa ai ma isi - e oo atu i le 25,000 ma e oo lava i le 50,000. E tusa ai ma punaoa eseese, o le 48-100 ituaiga e ola i le vaomatua i Rusia, o le tele o na mea e afaina ai. O le taua tele ma le tamaoaiga o le maile lea o Me (Rosa majalis Herrm.).

Igoa masani: lanu paʻu, togafisi vao, bunting, pikulnik, erysipelas, erysipelas, anufe anufe, rose, serbarinnik, sorbarinnik, serbelina, serbalarin, serbolarin, bearberry, trivianza, lanu piniki, chipshire, rose o se fennel, o se taifau e alu, o se taifau, o se taifau, o se taifau, o se taifau, o se taifau, o se taifau, o se taifau, o se maile.

O le Rosehip e sili ona lauiloa i vailaau faʻapitoa. Talu mai aso anamua, sa iloa e tagata ona faʻaleagaina meatotino. I lenei tusiga o le a tatou taumafai e faʻaalia le aoga o lenei fale.

O Rosehip o se vao vao. E masani ona faʻaaoga e tagata le igoa - rose vao.

E sili atu le fuga o laau i le masina o Me-Iuni. O fua na amataina ia Setema-Oketopa. O le Rosehip e mafai ona ola toetoe lava i soo se mea, sei vagana ai mea vevela ma le vailaau oona. E matuā faʻaleagaina lava. E masani lava, o loʻo maua vaʻavaʻa i luga o vaituloto ma vaitafe.

O le mea masani, o le skeletal axis o le taifau e amata ona fua mai i le tolu tausaga, o nisi taimi e oʻo lava i le lua tausaga. I nofoaga mafolafola ma i luga o eleele eleelea, o le maualuga o le gaosiga o le vao vao e matauina. E maualuga le maualuga pe a ma le 3-5 tausaga. O le fuga ma le fua o fua i le dog dogse of May e tupu i tausaga eseese ae le o le taimi lava e tasi.

O sisi Rose e selesele mai Aokuso (o nisi taimi mai le faaiuga o Iulai) ia Oketopa. Aoina i luga, e le faʻaleagaina e fualaau faʻamaʻi. E fautuaina ina ia seleseleina le fua seia oʻo ina matua, pe a latou mausali, ae oʻo i le lanu mumu mumu po o le lanu moli. O fua o fualaʻau atoatoa e filifilia e le lima, ma le faʻaeteete, aua e faigofie ona malepe, ona vave faʻafuaseʻi lea i le taimi o le susu.

O fua e seleseleina ao lei amataina le kiona, talu ai o fualaau aina e aʻafia e le kiona e leai se vaega taua o le vitamini i le taimi o le togi.O fualaau suamalie e mafai ona seleseleina pe afai e mafai ona auina atu i le laau ma tuu i le gaioiga e aunoa ma le faaleagaina, lea e mautinoa ai le faasaoina o vitamini.

Fufulu vave le sipuni o le rose i se taimi vave lava pe a uma le seleselega. E faʻamago i totonu o ogaumu i le vevela o le 80-90 ° C poʻo le faʻamago fualaʻau ma le lelei o le faʻaleleia o le ea ma lo latou liliu mai pea.

Aisea e aoga ai le tulaʻi:

O le aoga autu o le rosehip e faavae i luga o le maualuga o le vitamini C. I le na o le 10 vine, o loʻo i ai se fua faatatau o le ascorbic acid i aso taʻitasi mo se tamaititi aʻoga. E leai se isi mea totino e mafai ona mitamita valea.

I faʻamaʻi viral, o le rosehip e faʻamalosia ai le puipuiga a le tino ma faʻalautele ai lona malosi e tetee atu ai i le maʻi. O matua malamalama e finau faapea afai i le amataga lava o se malulu o se tamaititi e inu i taimi uma le palu poʻo le lauti mai sipuni o le rose, pe a mavae ni nai aso o le a toe malosi le pepe.

O mea taua e taua mo le soifua maloloina o tamaiti e fesootaʻi ma se togafitiga faʻamaʻi i faʻamaʻi nei:

  • Maʻi faʻafuaseʻi o le gastrointestinal tract and pancreas. O le gaioioiga o meaola o loʻo faʻaaogaina i totonu o le tuʻufaʻatasiga o paʻu o le rose e faʻamoemoe i le faʻamalosia o nisi o enzymes, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga o le pepe. O le faʻaleleia o le compote, lauti poʻo le susu o le a faʻaalia ai iʻuga lelei i le tulaga o le oona poʻo le manava.
  • Pe a paʻu le lauulu i le tamaitiiti e manaʻomia ai se togafitiga atoatoa. O le faʻaaogaina o sipuni o le rose o le a faia mo le leai o vitamini ma minerale ma fesoasoani ai e foia le faafitauli.
  • I le tulaga o le uamea vaivai o le anemia i totonu o se tamaititi, ua faʻaalia le maualuga o le rosepaʻi ma isi togafitiga togafitiga.

E le gata i lea, o le lapisi o le Rosehip o loʻo i ai ni meatotino antimutagenic. Vailaʻau e mafua ai suiga i suauu ola maloloina i aso uma e ulufale ai i le tino o le tama, ma e le mafai ona taofia lenei faiga. Ae ui i lea, o le faʻaaoga masani o mea inu ava malosi e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaleagaina mai aafiaga leaga o ia mea.

O le a le aoga o sulu maualuga mo tane:

  • O fua e maua ai le tele o vitamini C, lea ei ai sona aafiaga lelei e le gata i puipuiga, ae faapea foʻi i le soifua maloloina o tagata.
  • O togafitiga faʻapitoa e faʻavae i luga o vine ma aʻa e faʻaaogaina o se auala faaopoopo e togafitia ai le tele o faafitauli e fesoʻotai ma le faiga o meaʻai.
  • O mea aoga o sulu o le rose mo tagata e faʻaalia i lona gafatia e faʻamafola le oneone, lea e faia i le gallbladder.
  • E pei ona e iloa, o le fatu fatu e masani ona tupu i alii. E masani ona inuina pia ava ua saunia i luga o le papa o le rose, e mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system. O le Rosehip e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga ma faʻalauteleina ai le faʻaogaina o toto toto.
  • O le tagofia o sipuni o le a faʻatagaina ai oe e toe faʻaola vave ma mafatia i le malulu.

E faapefea ona aoga le rosehip mo tamaitai? O nisi nei o uiga lelei o lenei laau:

  • Faamalolosia o puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi pipisi,
  • Faaleleia atili o le malosi ma le gafatia o le toto,
  • Faʻaitiitia o le cholesterol o le toto,
  • Faateleina le faʻaaogaina o gaʻo ma fuamoa gaʻo-soluble A ma le E i le tino,
  • Faʻaitiitia le faʻaalia i allergens,
  • Faʻamaʻaina o le tino o toxins mai fafo (tapaa tapaa, mea e afaina ai manu ma faʻamaʻa ai vaʻa),
  • Faʻateleina le faʻamalologa o manua ma isi laulaʻa paʻu.

Tamaitai i le taimi o le maitaga:

E pei ona e iloa, i le taimi o le maʻitaga ma i le taimi lava e uma ai le fananau mai, o le tino o le fafine e iʻu i se tulaga faʻavaivaia, aʻo faamalosia o ia e toe faʻafaigaluega atili e tausia le tino tuputupu ae o le pepe. Mo lenei mafuaʻaga, o le aʻafiaga o le faʻamaonia o faʻamaʻi ma se malulu masani i le maʻitaga ma talu ai nei na fananau mai teine ​​e sili atu le maualuga. Mo le toe faʻaleleia o vaega faʻapitoa a le tino, e fautuaina e ave se laumei o le rosa, mauoa i vitamini aemaise lava ole ascorbic acid.O le salu o le Rosehip e faʻatasi ma le meli po o lemoni o se meafaigaluega sili ona lelei mo le togafitia ma le puipuia o le malulu i le maʻitaga.

Mo le paʻu o fafine:

Leai se mea e sili atu ona manaia, o le mea moni o le rosehip e aoga mo tamaitai i le mataupu o le matagofie ma le tausiga o le paʻu. O le tele o vitamini ma minerale e iloa ai le tele o lelei o le lelei o le paʻu o fafine:

  • Faʻagasolo malie i lalo le faasologa o le matua i sela,
  • Faaleleia atili o le metabolism,
  • Puipuia o le epidermis mai aafiaga le lelei mai fafo,
  • Moisturizing, faamamaina ma fafagaina paʻu o le tino.
  • O teuteuga ma mea masini e fausiaina i le fale e maua ai le paʻu o le rose e aoga tele mo soʻo se ituaiga paʻu.

Rosehip: auala e faʻagogo ai, seleseleina, kuka, faʻaaoga le riseta poʻo le togafitia i le rose

E mafai ona faaopoopo laulaau laʻau i sapalai salala fou fou. E taua tele le fuafuaina o le fua o nei vailaʻau ina ia mafai ai ona fuafua le mafai ona maualalo le maualuga o le cholesterol. I le taeao, ua sauni le vailaʻau.

  • Ina ia taunuʻu lelei lelei, e tatau ona e iloa e uiga i le lelei o meaʻai.
  • A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻafeteina ma le faʻaeteete le fusi e ala i le sipisi ma tuʻu ai mo ni nai aso.
  • Faʻamolemole tusi lou manatu i faʻamatalaga.
  • E tele mea aoga ma manaia!

Ina ia faia lenei mea, e tatau lava ona e inu i le cholesterol i le taeao i luga o le soifua maloloina o le limasefulu kukama i le matua o le tausaga:. Mai iina, ave ia i latou, faʻaleleia fatu fatu, ma mama masima ma sina pailaʻau o le cholesterol, faʻaopopo i ai le fomaʻi poʻo le olive olive e tusa ai ma le tulafono. Aemaise lava le vaivaiga e faʻafefe, sui i le fou, faʻaopopo i luga o le laupepa se sipuniti o le suāuʻu masini ina ia aua nei mimilo le gaosiga o le gas i le tausaga e faʻafeiloai ai aʻo leʻi 'ai ma atofa lenei fausaga i ni inumaga se lua.

E mou atu foi i le angina pectoris, anemia, ma le tofo. O le diuretic o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa. O le tulaga masani o le tele o le faʻaaogaina e manaia. Maualuga mo le fuafuaina o le cholesterol ma le suka i le umu. I le masalosalo, e ave e Leningraders ni rosa vao e faʻaitiitia ai aoga aoga ma lauti. Na pau le maualuga o le maualuga o le cholesterol e mafai ona avea ma vaevaega o le physiological, o vaega o totoga o le paleni ma e atiina ae e pei o le oti mai le tino.

Ave lenei faʻasolosolo faʻasolosolo i luga o se maualuga maualuga e pei o, ata - e sili ona lelei mo le faʻalautele.

O le a le cholesterol matautia

O le taimi nei ua sili atu ona faigofie le ola i mea taumafa ma se olaga e sili atu nai lo tagata e mafai ona gafatia. O le tino, e ui lava i mea uma e fiafia i ai ona o le le lava o le tino ma le tele o meaʻai lelei, ae le o ni mea maloloina, e le mafai ona faʻafetaui i ia tulaga, o se taunuuga o le tele o faʻafitauli e tupu.

O le gaʻo, sili atu le malosi, e le mafai ona liua atoatoa i le malosi, ma nofo i le auala. O lenei mea mataʻutia ua taʻua o le atherosclerotic plate plate - o le teuina o gaʻo gaʻo, o le mea autu o le cholesterol.

Ona o na teuina, o se fuga o le vaa na tupu, lea e le aofia ai le felauaiga o le toto i totoga i totonu. O taunuuga e mafai ona eseese, e oʻo lava i le oti. Laʻu pito i lalo - e tatau ona e tagofia fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol.

Faamalologa meatotino o otaota

O se vailaʻau e faʻavae i luga o meaʻai e mafai vave ona faʻamaonia le tulaga o se tagata. I le taumatau, o togafitiga o laʻau o le auala sili lea e maua ai le maualalo o le cholesterol toto. O le taulaiga autu o lenei metotia o le faʻaleleia lea o le toto ma le faʻaumatia o faʻamau e pipiʻi ai vaa. E le gata i lea, o gaʻau e faʻavaivai ai cholesterol e faʻatino galuega nei:

  1. Mafaufau i le toto.
  2. Faʻaitiitia le faʻamalosia o le cholesterol mai meaʻai taumafa.
  3. O le faʻasologa o le cholesterol ma le triglycerides o loʻo faʻateteleina.
  4. Faamalosi toto toto.
  5. Puipuia le foliga mai o se toto toto.
  6. Fesoasoani i le faʻaitiitia o le tui toto.
  7. Latou te faʻavaveina le metabolic process (lea e aʻafia ai le faʻaumatia o le cholesterol faʻapitoa).

Laʻau mo le tuʻuina atu o le cholesterol, e ui o latou o se meafaigaluega lelei i le faʻafefeina o le faafitauli, ae ui i lea, o le faʻatagaina e tatau ai ona feutagai ma lau fomaʻi.

O se vaega o togafitiga o fualaau o le leai lea o ni faʻasalaga, aua o le toʻatele o tagata e mafai ona gaosia fua o vai vailaʻau e aunoa ma ni faafitauli. Tuusaunoaga oi latou ia o loʻo i ai ni faʻamaʻi.

O le mea autu e le gata ina togafitia i togafitiga o togafitiga, matauina o fuataga ma tulafono, ae ia faia ma le faʻaeteete meaʻai i aso taitasi. Naʻo le musu i oloa e aofia ai le tele o le cholesterol (gaʻo, ulaula ma falai) o le a faʻavave ona faʻaitiitia lona maualuga ile tino.

O le faʻaaogaina o laulaau e le taua, pe afai e te le fiu i masaniga leaga:

  1. Le faʻaaogaina o le ava malosi.
  2. Fuʻa

Ina ia maualalo le cholesterol, e tatau ona e vavaeeseina i latou. O togavao na faʻaaogaina mo le silia ma le sefulu tausaga mo togafitiga o faʻamaʻi. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le cholesterol e mafai ona tuʻu ifo e i latou o loʻo mafatia i le tele o lona malosi e faasaga i tua atu o le tulaga o le kenera.

O le faʻaaogaina i aso taitasi o vailaau togafitiga faʻatagaina e mafai ai ona e vave aveese mea leaga mai le toto, faʻasalalau lona tafe, ma tausia ai le atoatoaga o galuega a le tino.

O a laau e maualalo ai le cholesterol? I le maualuga o le cholesterol, o laau nei e faʻaaoga mo teuteuga:

  1. Plantain fatu.
  2. Fugalaau lino.
  3. Afiafi afiafi muamua.
  4. Taleni.
  5. Rosehip.
  6. Artichoke.
  7. Alfalfa
  8. Umu mumu

O fualaau aina e maualalo ai le cholesterol toto e le na o le pau lea o sui o le fugalaau e mafai ona fesoasoani e foia lenei faafitauli. E tatau ona maitau o se auala sili e tuuitiitia ai le cholesterol o le ave lea o oloa nei:

  • kaluka
  • aufana
  • meli

E tatau ona totogia lelei le galala - o se mea taua i le sauniuni o le tele o ipu. Faʻafetai i ai, e mafai ona faʻagesegese ai le faʻafefe o gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atherosclerosis. Mai le laulaʻau, e mafai ona e kukaina se mea sili ona matagofie, o le mauaina o lea mea e mafai ai ona e faʻamavaeina le maualuga o le cholesterol, faʻaititia ai lona aofaiga i se tulaga masani.

E na o le 350 kalama o le kalama e manaʻomia, e te manaʻomia e tipi ma sasaa se ipu ava malosi. O le mea e tupu ai se mea e tatau ona tuʻuina i se mea pogisa, ma e sili atu le manaia. Faʻamalosia 10 aso. Ona mafai lea ona e amata togafitiga. I totonu o le 1,5 masina e tatau ona inu i le 10 pata. E mafai ona e faʻamaluina i latou i le susu. O le mea lea, e le naʻo le cholesterol sili atu, ae o aʻafiaga faʻasaʻa foi e aveesea mai le tino. Ole toe faia o taualumaga e mafai ona faia pe a uma le 2 tausaga.

I se tulaga maualuga, latou te suʻeina i fuataga eseese. I lalo ifo tatou te lisiina ai laau sili ona lelei e faʻaitiitia ai le toto cholesterol.

  1. Linden fugalaau. Tipi i le falaoamata ma ave le 1 sipuni mo le 2 vaiaso. E le gata ina mafai ona maua lalo le cholesterol, ae le mafai foi ona aveesea le mamafa o le mamafa. Ole togafitiga faʻapitoa e mafai ona faia pe a uma le 14 aso.
  2. Plantain. O lona fatu e tatau ona 'aina le tasi teaspoon 30 minute ao leʻi faia se taumafataga. Le silia ma le 3 taimi i le aso. E fesoasoani lea i le maualalo o le cholesterol, faʻapea foi ma le aveesea o toxins ma le suka maualuga mai le tino.
  3. Propolis. O le mea e fesoasoani i le cholesterol o lona siʻosiʻomaga. Faʻafefiloi ma vai inu ma inu 30 minute aʻo leʻi 'ai. Faʻafefiloi mai le faʻatusatusaga 300 ml o le vai mo laumala e fitu.
  4. Taleni. O le maualuga o le cholesterol o se tasi o fofo sili ona lelei. Tipi i le falaoamata, mulimuli ane e maua ai le paʻu 4 taimi i le aso. Totoga - 1 sipuni. Tasi le togafitiga e aofia ai le 6 masina.
  5. Laisene. Faaaoga i le maualuga o le cholesterol. E tatau ona tipi le aʻa, ona sasaa ai lea o le vai vai suavai. Faʻasolo le mea e tupu ai, ma inu le afa afa i le aso. O le vasega e tumau pe a ma le 3 masina.
  6. Hawthorn. O loʻo faʻaoga uma i vailaau ma lauti. Faʻatasi faʻaopoopo ni nai vine i le ipu. E mafai foi ona faʻaogaina le Hawthorn i foliga o tinctures.
  7. Umu mumuTipi laulaau, ona sasaa lea o le vai tafe. Tusitusiga na maeʻa mo le 24 itula. Taʻu ma inu 1 sipunipuni 3 taimi i le aso, aʻo leʻi 'ai.

O se isi vaifofo sili mo le maualuga o le cholesterol e taʻutaʻua. E masani lava, e faʻaaogaina i le tulaga o le lauti, ae e mafai ona e maua mai le susuga sili ona lelei. E tele naua meaʻai mo le faia o vailaʻau mai fafo o le siva. Faatasi ai ma lenei mea faigaluega, e le gata o togafitiga e mafai ona faatino, ae o le puipuiga foi.

O togafitiga faʻapitoa na manumalo ai i se paʻu eseese i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol. Latou te faʻatagaina oe e faʻafaigofie le maualuga o le cholesterol, suka ma le hemoglobin i le toto. Ae peitai, e le o lona uiga o le na o le phytotherapy atonu e lava. E le gata i lea - e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi faia ni togafitiga faʻapitoa.

I le lalolagi o vailaau faafomai, e mafai ona mafai ona maua ni gaioiga i le toe faaleleia atoatoa. Ae e mafai ona galo ia te oe, pe afai e te le vaʻavaʻai ava malosi ma ulaula mai lou olaga. E tatau foi ona aofia ai taʻaloga ma tafaoga i aso uma.

Tuua Lau Faamatalaga