E faʻapefea ona ave le kinamoni mo le maʻisuka (faʻataʻitaʻiga ma iloiloga)

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "faʻaaogaina o le kinnamona i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2" faʻatasi ai ma faʻamatalaga mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Meaʻai manogi

O lenamamoni ua leva ona faʻaaogaina i le kuka, mea faʻafiafia, ma togafitiga faʻaleaganuʻu. O lenei mea manogi tulaga ese ei ai se manogi malosi ma e maua ai se togi piquanti i meaʻai, ma faʻaalia foi le tele o mea aoga, e itiiti lava le faʻasaina. I le maʻisuka, o le kinnamona e faʻasaʻoina le toto kullukose, e afaina ai i le mea oona, e puipuia ai le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi o le cardiovascular system, faʻaleleia le metabolism, ma e itiiti le faʻasaina.

O faʻafitauli autu o le faʻamalolo o le kinamona:

  • O lenei mea manogi e aofia ai le acid ascorbic, faʻapea foi ma vitamini o kulupu A, B, C - mea taua e avea ma vaega malosi i le metabolism, fesoasoani e faʻafetaiaʻia le faʻalavelave o le gasegase oona, faaosofia ai le puipuiga a le tino, "tauaveina le tiute" mo le toe faʻafouina faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • O mea aoga o le kinnamona ua fuafuaina foi e ala i le i ai o le calcium i totonu - o le fesoasoani autu i le "soifua maloloina" o le faagaioiga o le cardiovascular system ma musukalokelet system.
  • O mea taua o le suauu ma gaʻo gaʻo e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, ma fesoasoani foi e faʻamamaina puipui puipui o le cholesterol (atherosclerosis o se tasi o mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2).
  • Mucus, tannins e aoga mo iniseti o le gasegase o le cinnamon.

O le faaaogaina o lenamamoni ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le tagata.

Taua: i le tuufaatasiga o lenei spicol phenol o loʻo i ai - o se mea uiga ese ma meatotino antioxidants, o loʻo i ai se faʻamatalaga e tetee ai i le inflammatory. Faʻafetai i lenei vaega, i le tino o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, o le gaosiga o le gataifale o loʻo faʻasolosolo lelei, ma o loʻo maualuga le maualuga o le toto toto i le maualuga o le soifua maloloina.

E fautuaina e faʻaaoga le kinamoni mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 - e le o le inisalini. O faʻamaoniga o lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e mafua mai i le le maualalo o le mafaufau o gaʻo i lenei hormone. O suʻesuʻega o suʻesuʻega e faʻamaonia ai o le faʻaaogaina o le kinamoni i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e faʻaleleia le "gafatia" o nei mea i le inisalini. O le mea lea, o lenei mea manogi, ona o ona faʻamalologa ma se lisi laitiiti o faʻasalaga, faʻaitiʻitia le suka o le toto ma e faʻapipiʻiina foi le metabolism o le maʻisuka.

Tulafono mo le faʻaaogaina o mea manogi aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

E faʻapefea ona ave le kinamoni i le maʻisuka ituaiga 2? O loʻo i ai le tele o meainu ma ipu (taumafai ma tofotofoina e fomaʻi ma maʻisuka mo le tele o tausaga), ona o mea aoga ma le itiiti ifo o le faʻamaoniga mo le kinamona, e mafai ona faʻaopoopoina i aso uma o tagata maʻi na maua i le maʻisuka mo togafitiga ma puipuiga.

6 g o le kinamona paʻu o loʻo faʻafefeteina i vai fou e felafoaʻi, faʻasaʻo e tuʻu ai mo le afa itula. Ma le isi, i le mea na mafua ai ona faaopoopo le 2 tsp. meli vai ma auina atu le paluga i le pusaaisa i le po. O le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 ma le fesoasoani o lenei vailaʻau o le: ½ le meli-kinamoni o loʻo faia i le taeao i luga o se manava gaogao (tasi le itula ao leʻi oʻo i le taeao), o le totoe o le faʻafefiloi e faʻaumatia i le po.

O le maʻisuka togafitiga o le maʻisuka o loʻo faia, e aofia ai faʻatasi ma le kefir. O le faʻaaogaina o le kinamona e faʻaitiitia ai le toto toto mo le maʻisuka i lenei tulaga e pei ona taua i lalo: 3 g (1/2 tsp) mea manogi e sasaa i totonu o se ipu tioata ma lenei suasusu suamalie oona, matua faʻafefiloi. O le cocktail ua totoe mo le 20 minute, mulimuli ane latou faʻaumatia le vaega atoa i le tasi. E fautuaina le faʻaaogaina o le kefir ma le kinamoni mo le maʻisuka ituaiga 2 mo aso e 10 sosoo, e tatau ona ave se paluga i luga o se manava gaogao i le afa itula ao leʻi faia le taeao ma ao le i momoe ile itula pe a uma le 'aiga o le afiafi.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e fautuaina le sukanamon mo le faʻaaogaina ma le kefir.

O le isi filifiliga mo le 'ai o le kinamoni mo le maʻisuka o le faʻaopoopo lea o vailaʻau masani faʻaaoga i le lauti. 0.5 tsp o le paʻu ua sasaaina i totonu o se ipu i se ipu inu, tuu ai e tuu i lalo mo le 10 minute. Mo le tofo, ua faatagaina e faaopoopo le 1 tsp i le lauti vailaau. meli.

E mafai ona e faʻaaogaina le fua o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona e faʻaaogaina le fua mo le sauniuniga o le maʻisuka ma le soifua maloloina lelei: o pears (sili ona lelei) e tatau ona faʻafefiloi i le suamalie i le sua o le apu fou, e faʻapipiʻiina ai se pine o le kannamon i le mea e tupu ai, ma toe faʻafefiloi mea uma. E mafai ona e ave se mea suamalie ona o mea aoga o le faamaloloina o meaʻai i aso uma.

I mea inu e faʻaitiitia ai le kulukose toto, e tatau ona e gauai atu i le lauti Mekisiko. Ina ia saunia, o fasi paina (3 pi) mo le 4 ipu) e momomo i ni vaega laiti, sasaa i le vai, auina atu i se vevela vevela, aumai i se vevela ona aveese mai le ogaumu. E tatau ona faʻaaoga le lauti mo le itiiti ifo ma le 15 minute - i le taimi lea o le a maua ai se lanu mumu lanu-sinasina. Afai e inuina se inu i le suka maualuga, faaopoopo 1 lepp. lime suamalie mo le tofo.

E tusa ai ma tagata gasegase o loʻo 'aina le kanamoni ina ia faʻaitiitia ai a latou suālaʻau, e aoga tele le inu o le vai moli i aso taʻitasi. 1 le laau o le kinnamon ua sasaa i totonu o le 500 ml o le vai kuka, faatali seia maeʻa le paluga, faaopoopo 2 fasi keke moli, faia i le taeao ma le afiafi.

O faʻamatalaga o lenamamoni o loʻo faʻatau atu i falemaʻi ma faleoloa faapitoa. O lenei ituaiga o mea manogi e maua foi lona faʻaaogaina i le kuka i le fale, e tele mea aoga, ua fuafuaina e faʻaititia le maualuga o le kulukose i le toto o le maʻisuka.

Taua: o le kanalmoni i le maʻisuka o ituaiga uma e lua e mafai ona faʻaopoopo i sauni muamua, vasega lona lua, meaʻai. O lea la, o lenei mea manogi e tutusa lava le "faauo" ma apu, kusi, ma moa. Ole taimi o pulega ma le "fua" o mea manogi e tatau ona talanoaina ma le endocrinologist.

O loʻo maua le kopi o le kumamoni i le fale talavai.

Aafiaga ile maʻi

Ona o ona faʻamalologa ma le itiiti ifo o faʻamaʻi, o le namonone mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faia ni suiga lelei i le galuega a le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka:

  • Faʻaleleia le tele o leo ma faʻatinoga, faʻafetaui le le fiafia ma vaivaiga.
  • Faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻavavega faʻafuaseʻi i le kulukose toto ona o taumafataga.
  • E taua le ave o meaʻai e faʻasaʻo ai le toto maualuga (o le toto maualuga o se "soa faamaoni" o le maʻisuka).
  • Faʻateleina le lagona o le tino i le inisalini.
  • Faʻaleleia le faʻalaumalieina, amata le faʻanatura faalenatura o le paʻu o le mamafa o le soifua maloloina (o le manua o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2).
  • Faʻavae se metabolism.

Sauniuniga saogalemu

E faʻapefea ona talafeagai le ave o le kinamoni mo le maʻisuka ina ia le gata ina maua ai se togafiti maʻi, ae le afaina ai foi lou lava tino? Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le kinnamona e amata i ni "tooto" laiti - 1 g (1/5 tsp) e faaopoopo ai mea manogi i ipu. E faasolosolo lava, i le aluga o le masina, o le aofaiga o lenei oloa taua i le taumafataga e mafai ona faateleina i le 3 g (ave le afa-sipuniti) i le aso. Talu ai ona o le kinamona e mafai ona faʻaitiitia le toto toto, o le tau faasaga i le maʻisuka ma lenei mea manogi e tatau ona aofia ai le mulimuli i se meaai faʻapitoa, faʻapea foi ma le siakiina i aso taitasi o le kulukose.

Taua: o le aso masani o le "fualaau" o mea manogi e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi. A e ave mea manogi, e tatau ona e mafaufau i le eseese, ogaoga o le maʻisuka ma uiga o le tino o le maʻi (o le i ai o faʻasagaga).

O le 'ai o le kinamoni e maualalo ai le toto suka

E ui i le aoga o le mea manogi, e le talafeagai mo tagata uma e maua i le maʻisuka. O ai e sili atu ona le faʻaaogaina le kinamoni i le kuka i le fale? O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o mea manogi e pei ona taʻua i lalo:

  • Aua le 'ai le kinamona ipu e maualalo ai le kulūkose mo le maʻitaga ma le lactating women.
  • Aua nei inu i pati faʻatasi ma le faʻaopoopoga o lenei mea manogi pe afai ei ai se faʻafitauli o allergies.
  • E lelei tele le teenaina o le kinamoni i tagata o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le toto (e masani ona faʻaaoga le toto).
  • E le faʻapipiʻi le sipuni i mea taumafa mo faʻamaʻi pipisi o le vaega o meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi le manava inu).

Filifiliga Filifilia Spice

O lenamamoni e masani ona fenumiai ma se isi mea manogi - cassia. E tutusa i latou i le tofo ma foliga vaaia, ae o latou faʻamalologa ma faʻamaʻiloga eseese. O le mea lea, ina ia mafai ai ona maua moni le kiramoni nai lo se faʻaletonu taugofie, e sili atu le filifilia o laau mama, nai lo o se paʻu ua saunia.

E tatau ona lanu lanu, e tele susu ma malolo faigofie. E sili atu ona lelei le faʻatau o le kenamona i se nofoaga faʻalagolago, e teu ai laau manogi mo le sili atu i le tausaga (i totonu o se mea mamago tapunia).

Taua: pe o fesoasoani le kinamona i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻalagolago i isi vaega o togafitiga faʻapitoa o le maʻi. Aua le manatu e mafua ona o ona aoga aoga o lenei mea manogi o se panacea lea o le a faʻamaloloina ai le maʻisuka tasi ma mo mea uma. O lona mauaina (faʻatasi ai ma le tele o faʻasagaga) e na o se ausilali fua lea e fesoasoani e faʻaleleia ai le soifua manuia lautele, ma se "faʻaopoopo faatonutonu" o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga