Kapisi ma le maualuga o le cholesterol

I aso nei, o le faateleina o le numera o tagata o vaitausaga eseese e feagai ma se faafitauli matuia - o le solia o le gaʻo gaʻo. O le uluai faailoga o se togafitiga o le faʻaauauina faifai pea o le plasma cholesterol. I le le amanaiaina o nei suiga le lelei, o tagata e maua i le maualuga o le cholesterol e lamatia ai le afaina i se faamai matuia e pei o le atherosclerosis i le taimi. Afai o le solia o le gaʻo gaʻo, e faʻaopopo atu i vailaau faʻamalositino, e fautuaina e fomaʻi se taumafataga faapitoa mo o latou gasegase, o le mafuaʻaga o le faʻasaʻoina o le cholesterol content.

O se tasi o meaʻai e faatagaina i lenei taumafataga o le sauerkraut - O se mea lauiloa o le hypocholesterol.

Sauvekraut ma le cholesterol maualuga e fetaui ma lenei faafitauli. O le mea lea, e ala i le aofia ai o lenei oloa i le taumafataga, e mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis, faʻapea foi ona faigata faʻafitauli.

Faʻaaoga meatotino o sauerkraut

Kapisi o se fualaau lauiloa, e tatau ona taʻutaʻua mo ona meatotino aoga. O loʻo i ai le tele o vitamini ma minerale e manaʻomia e faʻamautinoa ai le masani lelei o le tino.

Sauerkraut o se oloa taua tele, lea e faamatalaina i se maualuga maualuga o le acid ascorbic (vitamin C) ma le vailaʻau o le toto, lea e fesoasoani i le tino e faʻaaogaina ai lenei vaitamini. O faʻamanuiaga o lenei tuufaatasiga e faigata ona faʻamaualuga. Vitamin C sao i:

  • faamalolosia puipui o toto toto
  • faateleina le malosi o le faʻaoʻoina o le toto toto e faʻafeiloaʻi ai molimula o le cholesterol,
  • faatulaga lelei le gaioiga o le ate, maua ai lona puipuiga mai le gaioiga o mea oona,
  • faʻaosofia le totoina i le ponaivi ponaivi,
  • tausia le gaoioiga a le polokalama puipuia i le tulaga talafeagai

I le faʻaopoopoga i le tele o vitamini C, o lenei fualaau faisua e mauʻoa i le fiber, lea e fesoasoani i le faʻamamāina masani o le manaʻoga mai feces, o le puipuia o maʻi gastrointestinal. Ona o lona aafiaga lelei i le ate, o lenei mea manogi e fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol.

Aafiaga i luga o cholesterol

O lea e mafai e le totonugalemu o totonu o ipu ona tatalia ia aʻafiaga o meaola o "leaga" lipids, e manaʻomia ona e faʻaaoga pea le sauerkraut ma le maualuga o le cholesterol. O le masani o le faagasologa o le gaʻo gaʻo e ono mafai ona o le tuufaatasiga o se fualaʻau aoga, lea e aofia ai le pectin, fiva lapoʻa, sisi, ma nisi tuufaatasiga o meaola oona. O faʻamanuiaga o nei faʻalapotopotoga e faʻasologa masani o le faʻaogaina o meaʻai, faʻavavevaveina faiga faʻavae. O le mea lea, o le fua faatatau o le faʻamalositino o oloa gaosiolosi mai le tino e faʻalautele.

Sauerkraut ma le cholesterol e maua ai aoga aoga - o le fiber o loʻo aofia ai i lenei oloa, e pei o le omomi, "gauai" le sili atu o le cholesterol, faʻatapulaaina lona ulufale atu i le toto.

O le faʻaaogaina o sauerkraut ma le maualuga o le aofaʻi o le cholesterol, lipoproteins maualalo ma le maualalo (LDL, LDL) ma le maualalo o le lipoproteins maualuga (HDL) e mafai ai ona e faʻaitiitia le le atoatoa o lipid. e tusa ma le 200 gr fualaau faisua. E fautuaina foi e te inuina le sua lea ua faʻamalolo i le faagasologa o le faʻamalosi.

O se tasi o aiaiga mo le sauniuniga tatau o lenei fualaau ola maloloina o le le lava lea o mea e faaosofia ai le faʻaleleiaina o faiga faʻamalosi.

Sauerkraut mo atherosclerosis

Atherosclerosis o se faʻamaʻi pipisi lea e aafia ai le pito i totonu ole vaʻa toto. O lenei togafitiga e mafua ona o le le atoatoa o le gaʻo gaʻo, e pei o le faateleina o le cholesterol toto. O toto toto e afaina ona o le teuina o lipid molecules i luga oo latou puipui, o le mafuaʻaga o le "leaga" cholesterol. O nei faʻatulagaga e matuā vavalalata ai le lumenese vascular, lea e mafua ai le faateleina o le toto maualuga, o le faʻaitiitia o le tafe toto i totoga taua.

Sauerkraut i le tulaga o le atherosclerosis o toto toto e faʻaitiitia ai aʻafiaga o aʻafiaga "leaga" i luga o toto ma fatu. O vailaau aoga e aofia ai ipu sauerkraut e fesoasoani e maua ai le maualuga o le cholesterol, faʻapea foi le faaitiitia o le tele o atherosclerotic plate. Aʻo mamā ipu, faʻatau le sausekraut o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa. E le gata i lea, o lenei fualaau faisua ua taʻua o se fofo faʻaleaganuʻu mo togafitiga vein.

Amataina le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol maualuga, e tatau ona e nofouta e tatau ona i ai se faaitiitia i lona tulaga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi i tulaga talafeagai. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le cholesterol ei ai sana lava matafaioi. Sauerkraut o se fesoasoani lelei mo le faʻasaʻoina o le gaʻo gaʻo, faʻaititia le atherosclerotic vascular damage. O tagata e maua i le hypercholesterolemia e tatau ona latou taumafa pe a ma le 200 kalama o se meaʻai fualaau i aso taitasi.

Ina ia saunia lenei fualaau faisua, ua lava lea e filifili ai se fua lelei lelei o le a faamalieina ai manaʻoga maʻoti faapitoa. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina, ina ia mafai ai ona tauivi ma le manumalo i le hypercholesterolemia, e tatau i se tasi ona tausisi i fautuaga uma a le fomaʻi!

Faamanuiaga ma le afaina

Ona o lona tuufaatasiga, o le fualaau faisua o loo faamatalaina i uiga aoga taua:

  • fufulu vaʻa toto o pusa cholesterol,
  • Faʻasalalau le faʻafefeteina ma faʻaosofia ai le gaosia o le suka gaosia,
  • aveese mai meaʻai suamalie ma mea e pala,
  • faʻamalosiina le gasegase,
  • fafaga le toto i vitamini
  • E i ai mea e puipuia ai le ita.

Kapisi e puipuia ai ituaiga maʻi faʻaleagaina:

  • atherosclerosis
  • gasegase gastrointestinal
  • gastritis ma le maʻi o le manava,
  • toto toto,
  • gasegase cardiovascular,
  • mamafa tele
  • faaitiitia le puipuiga.
E tatau ona e aloese mai sea ituaiga o fualaau faisua i le taimi o le tigaina o le maʻi o le gaʻo ma le maʻi ulutala.

E mafai ona solia le kalamaisi i tagata e iai ituaiga faʻamaʻi:

  • tui ma enterocolitis,
  • manava manava
  • maualuga maualuga
  • faamai pipisi
  • faʻavavevaveina o se maʻi o le manava ma le maʻi ulutala.

Sauerkraut e mafai ona mafua ai le paʻu.

Aafiaga i Cholesterol

Fiber, o se vaega o le fualaau faisua, e faʻafefe ai le faʻaaogaina o le cholesterol mai meaʻai, ma faʻamamaina ai foi toto toto o le lipoproteins maualalo maualalo, e puipuia ai pusa o le cholesterol mai le faia. Enzymes e maua i fualaau faisua e fesoasoani i le siakiina o meaai ma aveese le tele o le ava malosi mai le tino. O aʻafiaga aoga o le folic acid i luga o le ate o le saofaga lea i le faʻaumatiaina o meaʻai ole afa-ola.

Paʻepaʻepaʻe

O le Kapisi e sili ona aoga mo le cardiovascular and digestive systems, ate. O fualaau e faia mai le suamalie, palu, falai, sua sua. E faigata le suʻeina o se ipu e sili atu nai lo le sauerkraut ma le cholesterol. I se foliga fou, e le mafai ona faʻaaoga e tagata uma, ae e aoga le 'ai e pei o se salati ma kāloti, apu ma aniani, faʻaaogaina i le suauʻu manogi. O le sua suamalie le suamalie ua inu e pei ona faatonuina e le fomai, ua toe faʻafoʻi mai le microflora o le intestinal. O le vailaʻau faʻalaʻaulaʻau e aofia ai le malosi o le eletise, lea e puleaina ai gaʻo gaʻo.

Sauerkraut ma cholesterol e fesoʻotaʻi vavalalata. O le calcium ma le potassium, iron ma le iodine o loʻo i totonu o le fualaau faisua, o se tele o vitamini C fesoasoani e faʻamamaina ipu o atherosclerotic plate. E fautuaina e faʻaaoga le 150 g o oloa i le aso ina ia faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol toto mo 3-4 masina ma mo le puipuia. O le fualaau aina ua kukaina e matua suamalie, e le o se mea e fai ma vaisu ma e fesoasoani i le gau o le mamafa.

Palufela

O lenei fualaau faisua ua i ai lona igoa aua o le ulu e tupu aʻe i le tulaga o se mea tele. E aofia ai omega-3 aano gaʻo, manganese ma le uʻamea, vitamini C ma K, ma le protein e faaluaina le tele e pei o le kapisi papaʻe. Ona o le i ai o vaʻalaʻau vaʻaia, o le failaʻau e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le cholesterol i totonu o le inumaga ma fesoasoani ai e faʻaititia lona maualuga. O lenei fualaau faisua e masani lava ona le 'aina, e kuka, kuka ma kuka.

Broccoli inflorescences

Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, o lenei fualaau aina e fesoasoani tele. Methionine ma choline, o vaega ia o le polotini, faʻaitiitia le faʻamalosia o le cholesterol e le 10% ma faʻaititia le toto i le 6%. Glucoraphanin e fesoasoani i le pa'ū i lipoproteins maualalo, lea e puipuia ai le atherosclerosis. O Broccoli o se laau lalelei tele, e fautuaina e tagata atamamai o meaʻai e fufulu mo sina taimi puupuu.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

O le Kapisi o se mea e faigofie ona digestible ma maualalo-kalori, e mafai ona 'ai i le tele o taimi i le aso. I le taumalulu, i luga o le laulau o loʻo i ai pea le lanu paʻepaʻe po o le lanu, i le taumafanafana ma le autumn o ituaiga uma o nei fualaau faisua o loʻo maua. O fomaʻi e fautuaina e le o le amanaʻiaina o kelp - o le sami lenei, lea, e ui lava e le o iai i le genus crous, e iai foi sona aafiaga i le faʻaitiitia o le cholesterol toto. Ae aua le faʻaleagaina lenei oloa, aua le taumafaina i le sili atu i le 200 g i le aso, e fautuaina e talepeina le tali mai i nisi o tautua.

A faʻaaogaina le kāpeti, e tatau ona e gauai atu i le mea e masani ai. O le suāuʻu manogi e sili ona talafeagai mo le faʻaleleia.

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i oloa o meaola mai manu, latou te tuʻuina atu le tino i le cholesterol, o se vaega o faʻalauga uma o le ate. E taua tele le tuʻufaʻatasia o le faʻaogaina o le aano o le aano po o le gaʻo iʻa faatasi ma le kāpeti, lea e mafai ona faʻaaoga e avea o se falaoa. O le vailaʻau vailaʻau e sili atu le aoga i le faʻaogaina o le tino ma le ate.

Soifua Maloloina

O tagata ei ai le atherosclerosis e masani ona fesili mai: "E mafai ona 'ai le sauerkraut i le maualuga o le cholesterol?". I tala faʻasolopito, latou te finau ai e le mafai ona faʻafitia ia faamanuiaga o sauerkraut. I le uma, o lona suamalie o loʻo i ai le lactic acid sili ona aoga, lea e mafai ona faʻafaigofie le galuega o le gastrointestinal tract.

E aofia ai le lactobacilli, lea e faʻaleleia ai le metabolic process in the body. O le lactic acid lea e galue e pei o se mea e puipuia, ma e puipuia ai le spores mai le atinaʻeina o le oloa lava ia. Lactic acid o se tui sili ona lelei e taofia ai puipui o toto toto mai le faia o pa.

I le atherosclerosis, e taua tele le faʻaaogaina o le vitamini C Cabbage i totonu o se eleele faʻamalosi e puipuia ai le vitamini C, lea e taua tele mo le tino o le tino.

Ae ina ia mafai e le tino ona gauai atoatoa i ai, e manaʻomia le masani. Rutin, poʻo le vitamini P, o se vaega e faʻamaopoopoina puipui o capillaries, faʻaogaina atili ai le umi ma faʻafetaui, ma:

  • fesoasoani e faʻaititia le toto maualuga,
  • Soothes faʻavave le sao o le fatu.

O le maualuga o le toto maualuga ma le maualuga o le cholesterol e iai se sootaga tuusao: o le totoina i le sauerkraut e maua ai le toto maualuga ma, o lona uiga, e maualalo ai le toto cholesterol.

Ua faamaonia e saienitisi o le atuatuvale ma atuatuvalega atuatuvale ua faateleina ai le cholesterol. I lenei tulaga, o le sauerkraut foi o le a aoga, talu ai e fesoasoani e toe faʻafouina ai le tino ma faʻatele ai le malosi o le tino ma le tino atoa e faʻamalosia.

O lenei fualaau faisua e aofia ai vitamini B, niacin, biotin, retinol ma isi mea aoga, o le faaaogaina i aso taitasi e mafai ai ona faʻaitiitia le "leaga" cholesterol i le toto. O le mea lea, sauerkraut i atherosclerosis o se oloa taua tele. Ma ina ia ausia se lelei lelei ma faaleleia le soifua maloloina, e tatau ona e 'ai 150 g o meaʻai i le aso. Ae o lenei fualaau faisua ua i ai foi ona faalumaina mo le taumafaina.

Contraindications

I le tulaga o le atherosclerosis, e tatau ai ona 'ai lenei fualaau faisua i se meaʻai i aso taʻitasi, ae o loʻo i ai foʻi faʻasogaga mo le faʻaaogaina o lenei oloa.

  1. Muamua, e le fautuaina le sauerkraut e faʻaaoga pe afai o loʻo i ai se maʻi faʻamaʻi.
  2. Lona lua, o se fualaau faisua i soʻo se ituaiga e solia pe afai ei ai maʻi faʻapitoa o le manava ma le gaʻo, faʻapea foʻi ma le gastritis ma le pancreatitis (ona o le masima).
  3. Tolu, o le oloa e faʻaosofia ai le faʻamalosi - ae mafai ona foia lenei faafitauli e ala i le faaopoopoina o le faʻamalosi o le olive olive i le kapisi.

E leai se taua o le auala e sauniuni ai le fualaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, mo tagata e maua i le maʻisuka, e le fautuaina e faaopoopo le suka pe a faʻafefe le kapisi. Ma faʻamaʻi pipisi e le tatau ona faʻaopopo le tele o masima, aua e tumau pea i totonu o le tino, lea e ono mafua ai le maualuga o le toto.

I le faaiuga, ou te fia matauina o le sauerkraut ma le cholesterol o se mea e sili ona aoga, o se vailaau mamana malosi i vaega eseese o vitamini.

O ona vaega e mafai ona faʻaleleia ai le tulaga o se tagata ei ai le atherosclerosis, ma puipuia le faʻaalia o le cholesterol pusa i tagata soifua maloloina.

Sauerkraut ma Cholesterol

Teu kapisi, e pei o meaai uma a le laau, e le o iai le cholesterol. O ona fualaau vitamin, phytoncides, enzymes, lactobacilli, lactic acid e aofia ai le aafia i le gaosiga o gaʻo, faʻateleina.

E mafai ona 'ai le sauerkraut ma le hypercholesterolemia? Ioe, e mafai ma e aoga tele. I le faʻaopopo i le faʻaleleia atili o metabolic processes, o faʻalapotopotoga faʻasolosolo e faʻapupulaina ai le gafatia o vaʻa toto, faʻaleleia ai le atherogenic o mea totino o le toto, ma puipuia le tuʻuina o le cholesterol i puipui o toto.

E fautuaina ina ia 'ai se meaʻai i aso uma mo le 150-200 g, inu se pulu. Ae o le togafitiga faʻapitoa e mafai ona faia naʻo le faʻatasi faʻatasi o le taumafa o le hypocholesterol e faʻagata ai le taumafa o meaola manu.

Vailaau faʻamaʻi

O le kapisi e aofia ai le tele o vaitamini, vitio ma elemene elemene:

  • vitamini: A, RE, B1-B9, C, E, K, PP, alpha ma le beta koko, lutein, petaine,
  • mea e gaosi ai meaʻai: potassium, sodium, calcium,
  • elemene elemene: apamemea, suamalie, uʻamea,
  • amino acids: glutamine, aspartic, threonine, phenylalanine, lysine.

I luga o laulaau fou lanu paepae o loʻo i ai pea siama lactic acid e maua mai ai le suka mai le gaosisi vine, mulimuli ane fausia ai le lactic acid. E puipuia ai le foliga mai o le gaosia o le haʻi, avatu le oloa gaosia se tofo inu, o se manogi manaia.

100 g o le kāpisi oona e aofia ai le 15% fiber dietary, lea e aveesea ai toxins leaga, otaota, ma le cholesterol tele. Fautuaina e le au fai meaʻai mo meaai paleni, e pei o le maualalo-kalori (23 kcal / 100 g), meaʻai.

Faʻaaoga meatotino ma aʻafiaga ile tino

O le maualuga o mea taua o le ascorbic, le nicotinic acid e faavasegaina ai le lipid, carbohydrate, faʻamalosia o le protein, faʻamalosia ai le tino puipuia. O le vitamin C ei ai le aoga aoga i luga o toto toto, e sili atu ona umi, e mafai ai ona faʻaitiitia, faʻaitiitia ai le gasegase, tafe toto.

Sauerkraut e aoga e le gata mo cholesterol, ae e iai foi sona aafiaga lelei i isi totoga:

  • E faʻamalosi ai puipui tetele, faʻapupulaina le tetee o le metelape vascular i le microdamage, lea e puipuia ai le faaputuputuina o molelaʻau o le cholesterol.
  • Faʻaleleia le faʻafefeteina. Lactic acid, faʻaleleia le faʻamalositino o le gastric juice. Meaʻai e faigofie ona faʻafefeteina, vave faʻavaveina, o lagona o le mamafa, le faʻavauvau pe a uma le 'ai.
  • Fesoasoani i le maʻisuka. Sauerkraut e tamaoaiga i fiva laau, lea e faʻaleleia ai le pancreas, o se taunuuga, o le maualuga o le kulukose i le toto e faaitiitia.
  • Faʻavasegaina le ate, puipuia mai le toxins, faʻamaonia le faʻasologa o le cholesterol.
  • E fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia mai le gaʻo o le suamalie. O le vailaʻau faʻasaina vave e faʻafoisia ai le le lava o vitamini ma meaʻai.
  • O le maualuga o meaʻai o vitamini B, potassium, sodium e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino. O mea aoga e maua ai le malosi e tetee atu i le atuatuvale, atuatuvale, faaleleia le mafaufau.
  • Faaleleia le galue o le fatu. Sauerkraut e faʻasolosolo le fua o le fatu, faʻagesegese le atinaʻe o le atherosclerosis, faʻaititia le toto maualuga.
  • Faaitiitia le mamafa. O loʻo i ai le tele o vailaʻau PP, lea e faʻaleleia ai le metabolism. O le eletise tartronic e faaosofia ai le malepelepe o gaʻo, e puipuia ai lo latou teuina i totonu o masini.

E fautuaina le oloa e tuʻufaʻatasia ma aano o manufasi. E faʻamalosia ai le fausiaina o otaota, faʻateleina le faʻafefeina o meaola o manu.

O le a se mea lelei mo le faʻaitiitia o le cholesterol?

O le taʻiala i totonu o oloa uma o loʻo nofoia e ituaiga uma o kāpeti i le tuufaatasiga, lea e aofia ai le tele o fiber, lea e mafua ai le fesuiaiga o le cholesterol mai meaʻai e 'ai. Talu ai o le ate e maua ai le masani masani, ma ona o le mea moni o le cholesterol o loʻo faʻaleleia, ma le faʻaaogaina o meaai o lenei masani e faʻatupulaʻia tele.

E le gata i lea, o lenei fualaau faisua o loʻo i ai le eleʻele malosi, lea e puleaina ai gaʻo gaʻo. Ae o le aoga o kāpeti e le gata o loʻo i ai le tele o fiva. O le i ai i le kapisi o mea e pei o le pectin ma le phytosterols e fesoasoani tele i le faagasologa o le aveesea o le cholesterol mai le tino.

Mo se faagasologa sili atu ona aoga o le faʻamaoniaina o le cholesterol i le toto, e tatau ona faʻaaogaina mea taumafa, aua o mea uma aoga o loʻo puipuia i lenei pepa. Ae ona o le mea moni e le o fualaau faisua uma e mafai ona 'aina faʻatasi, faʻapea foʻi ma le taumafaina tele o meaʻai matagofie e mafai ona mafua ai le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o meaʻai.

Palufela

O le kapisi paepae e aofia ai mea aoga e pei o iodine, calcium, phosphorus, faapea foi ma vitamini o vaega B ma le C, P, K. Cabbage e aofia ai le tele o fiber, pectin, starch, ma amino acids.

Ona o le i ai o nei vaega, o le kāpeti e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le microflora o le intestinal ma o loʻo i ai se mea e faʻamalosia ai le inumaga. Ma le faʻaaogaina foi o le kapisi paʻepaʻe i le lisi o aso taʻitasi e fesoasoani e faʻamalosia ai le tino puipuia ma aveesea toxins mai le tino.

E pei ona e iloa, o le tele o mea e tatau ai, o mea aoga aoga e maua i meaai e le masani ai, o lea e lelei ai le faʻaaogaina o kāpisi i le ituaiga o salakeke e faʻaaogaina i le suauu manogi. I le faʻaopoopoga, e mafai ona saunia le sua tīfe mai ia mea, lea e tatau ona onā i le afa o tioata pe tusa o le 3 taimi i le aso.

Afai e tele le sua, ona lelei lea teu i totonu o le pusaaisa mo le tusa ma le 3 aso, ae ia mautinoa ia tuʻu i se pusa tioata. Sauerkraut foi ei ai le meatotino o le aveeseina o le cholesterol oo latou tino, o lea e manaʻomia ai foi ona aofia ai i le taumafataga, 150 kalama o lenei oloa o le a lava lea i taumafa masani i aso taitasi.

Pe a faatusatusa i lona muamua, o ituaiga laumela e matua mauoa i pulu, o latou faailoga e sili atu i le 2 taimi. E le gata i lea, o loʻo i ai se tele o manganese, uʻamea, vitamini o le kulupu C, faʻapea foʻi ma le gaʻo gaʻo.

Ona o le i ai o le fiber, o le cauliflower e fesoasoani e faʻamamaina e le gata o le cholesterol, ae o toxins foi. O fatu laau o loʻo i totonu o lenei kapisi e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le cholesterol i totonu o le manava.

Ona o le mea moni e faigofie tele le failaʻau, digestible e fautuaina mo tamaiti laiti mo le fafaga muamua. Ae o le isi itu o lona i ai o se aofaiga tele o le fualaʻau fualaʻau ma o lea e fautuaina ai mo tagata e mananao e aveesea nisi pauna.

Ona o lenei mea, o le faʻaaogaina o le kalapu vavalalata e taʻitaʻia ai le tino o le tino ua tumu i mea aoga ma pulu, ae aunoa ma le mauaina o kilokalo. Ma o le mea pito sili ona taua, mai lenei oloa aoga tele, e mafai ona e kukaina le tele o ipu suamalie e fiafia tele i ai.

O tupuga o Brussels, pe a faatusatusa i isi ituaiga, o lo oi ai le tele o vitamini C, A, K ma antioxidants. Ona o le mea moni e faapea o ituaiga ituaiga kalu e aofia ai vaega uma e tatau ai, o lenei fualaau aina e mafai ona faʻaitiitia lelei le faʻalauiloa o le cholesterol, lea e matua taofia ai le faʻavaeina o toto ma paʻu i totonu o vaa.

O ia kāpeti e aofia ai le filo meaai. E mafai ona faʻapipiʻi siama kulimi, lea o le a faʻapipiʻiina i le ate e pei o particles o cholesterol. O le mea lea, o le ate e amata ona maua atili ai le talo, e taumafai e sui ia molelaʻau fesootai, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i le toto.

O le faʻaaogaina o le pulupulu o Brussels e fautuaina fou, aua o lenei auala o loʻo faʻapipiʻi uma ai mea aoga talafeagai. Ma e faapena foi i fualaau aina uma ma fualaau faisua ma soʻo se faʻaogaina fualaau faisua.

Sea kale

E le gata o le faʻaaogaina o sauerkraut e fesoasoani i le maualalo o le cholesterol, sea Kale poʻo kelp o le a fesoasoani foi i lenei. O lenei oloa e mafai ona faʻaaogaina e le gata i ona foliga mamā, ae ia saunia foi salakeke i luga o lona faavae poʻo le inu vailaʻau faʻavae.

Kelp e aofia ai le alumigate sodium. O lenei vailaʻau o loʻo i ai le gafatia e aveesea ai le tele o cholesterol leaga mai le tino, ma siitia ai le pasene o gaʻo lelei. E iai foi le tele o polysaccharides, iodine, ma isi elemene.

O kapisi faʻatauvaʻa o se moa (kelp), o loʻo aofia ai se tele o meaʻai ma vitamini o vaega uma. E le gata i lea, o le tele o polysaccharides, faapea foi ma elemene e pei o le zinc, vaimini, magnesium, fulukalama ma iodine, o loo maua i le sami.

Ae o le magnesium, masima ma le uʻamea e sefulu taimi sili atu nai lo le kapisi paʻepaʻe. E tusa ai ma suʻesuʻega a saienitisi, o le faʻaaoga masani o le suavai ua i ai sona aoga aoga i le metabolism i totonu o le tino ma tausia lelei ai.

Ina ia e lagona le aoga atoatoa o lenei oloa, e naʻo ni nai sipuni e kuka e kuka i fua o salakeke ma fualaau faisua. E maua le kalepa matagofie tele pe a fai e togitogiina pe faʻala.

Ina ia faatumauina le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto i totonu o le masani masani, e tatau ona tuuese meaʻai uma e fesoasoani i le faaputuga o le cholesterol i le toto. Ma e taua foi le manatuaina afai e selesele meaai, o le aofai o le cholesterol e maualuga tele.

Ia mautinoa e aofia i lau taumafataga ituaiga uma o kapisi e aofia ai le sami. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o nei oloa o le a mautinoa ai le puipuia o faʻamaʻi fatu cardiovascular, faʻapea foi ma le faʻafaigofieina o le gaioiga o le faʻalavelave ma le faʻaogaina o meaʻai, ma tausia lelei ai le tino.

O Broccoli o loʻo i ai meaola e pei o le folic ma le ascorbic, faʻapea foʻi ma le protein ma le caratin. E le gata i lea, o kāpeti e aofia ai le methionine ma le choline, lea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le cholesterol e 10%. O le 'ai o lenei oloa o le auala sili lea e faʻaleleia atili ai le tino.

O loʻo iai foi le galala ma le tupua e faʻamaʻi ai le kanesa, faʻamaʻi ma le antibacterial. Ma o le iai o antioxidants o loʻo i ai i le saofaga o le tino ma puipuia ai le faagasologa o le matua matua.

E sili ona lelei le kuka o Broccoli ma kuka, ae sili ona faaaoga i sauniuniga o ituaiga uma o salakeke. Ma e mafai foi ona fufulu le fualaau faisua, ma o lea, o lona aoga aoga o loo teuina i totonu o le oloa.

Meaʻai i le fale

E toatele i totonu o le aiga ei ai a latou lava fualaau mo le faia o se paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e pasi mai lea tupulaga i lea tupulaga. I luga o le Initaneti e mafai ona e mauaina ni ituaiga o fualaʻau eseese, pe a fai o le tuufaatasiga o le tanoa e aofia ai, mo se faataitaiga, fasi laau poo le logo. Ae o le fua aupito sili ona lelei o le fuamalie o le mea lea

Mo le tasi vaitusi tele o kapeti, 3 kātoiti iti, 100 g masima ma 80 g suka. O kāloti e faʻamaʻapeʻa ma tipiina i luga o se fatu laumei. Ua vaeluaina ia tui. Faʻatasia vaega uma ma faʻafefiloi ma le faaeteete.

Pe a faʻafefiloi, e tatau ona faʻaaoga le malosi, talu ai o le vai e tatau ona tu i fafo mai le kapisi. E tatau ona solo uma masima. O nei mea uma o loʻo tuʻuina i totonu o se ipu tioata, e ufiufi i le gau ma tuʻu i se nofoaga mafanafana mo le 3 aso.

O aso uma lava e tatau ai ona faʻasolo lenei vaega ina ia mafai ona faʻamalolo le gas. Afai e le faia lenei mea, ona oʻo lea i le mea oona mulimuli ane. A maeʻa aso e 3, ua sauni le kapisi e 'ai. Taofi i totonu o le pusaaisa.

Sauerkraut o se fofo sili ona lelei mo le maualuga o le cholesterol. E faʻatagaina ai oe e faʻasalalau le fua o le leaga o gaʻo, ma e tau malosi foi e tau faasaga i le atherosclerosis. E leai se aoga tele o le moa.

O le tusiga na siakiina e se tagata poto faapitoa - faiaʻoga fomaʻi Krizhanovskaya Elizaveta Anatolyevna.

I luga o le puipuiga o le loto

E tele fesoasoani tele gaosi i le lalolagi - o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le "leaga" cholesterol. O tagata e le fiafia i meaai maloloina, tuʻu a latou vaa i suʻega sili ona faigata.

Sauerkraut mai le cholesterol e tāua tele i ai iinei. O lona suasini faʻamalosi e faʻamautuina ai le maualuga o le cholesterol i le toto ma faʻafetaui ma le atherosclerosis o puipui puipui, ma o lenei mea e faʻaumatia ai le avanoa e maua ai se paʻu poʻo se fatu faʻafuaseʻi.

Ina ia maualalo le cholesterol i aso uma, e tatau ona e 'ai 150 kalama o le oloa pe inu i le sua. O lenei metotia o le a faʻaaogaina pe afai e te mulimuli i se meaʻai malosi ma le teenaina o meaola manu, ava malosi ma fuluʻi mama. O le meaai e mafai ona aofia ai fualaʻau 'aina, pata, suamalie, fualaau suamalie, ma teas mai a latou laau. O ia ituaiga o meaai e vave faʻaleleia le cholesterol, faʻaitiitia le mamafa, fesoasoani e aveesea le mamafa ma faamama toto.

E mafai ona saunia ni ipu sauerkraut i se mea lautele. E lelei i lona natura, pe afai e faʻafefiloi i le suauu manogi, tele suauʻu kuka poʻo le faʻaaogaina e fai ma masini. O le Kapisi soup mai lea mea e foliga mai e matua lelei lava ma piquant.

Tuua Lau Faamatalaga