Pepides - o le a le mea ma a latou galuega

O le suʻeina o le toto e iloa ai le protein o loʻo faʻapipiʻiina i totonu e talafeagai mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i faʻamaʻi faigata. E faatatau lea i le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma suʻesuʻega talafeagai, o le tau aofaʻi taua ole moletini mole fualaʻau ua fuafuaina, ona o lenei mea, ua faʻamaonia ai le faʻamaonia saʻo. Faʻatasi ai ma le faʻaititia o le parakalafa o molekonia, o loʻo togafitia togafitiga ma faʻaaogaina ai le homone talafeagai. Faʻatasi ai ma le tele o parakalafa, i se isi itu, e le o faʻaaogaina le inisalini.

O le suʻeina o le toto ma se peptide e faia aʻo leʻi 'ai, i le leai o ni faʻamatalaga mai se tagata tomai faapitoa. E tatau ona e matelaina aʻo lei faia le suʻega mo le 8 itula. E sili atu le faia o se auʻiliʻiliga vave pe a maeʻa i le taeao.

O le toto e ave i le auala masani: o se uaua e pipisi ma ua tuʻuina le toto i totonu o se fagu ma se mea e puipuia ai. O lenei mea e faʻatautaia i totonu o se centrifuge, faʻamavaeina le plasma, ona faʻamaʻiina lea, ma na ona siakiina i totonu o le potu suʻesuʻe e faʻaaoga ai se microscope e faʻaaoga ai le kulimi.

I le toesea o molekene polotini i le toto, e faia ai se suʻega faʻaosofia. O loʻo faʻaalia ai se faʻamaoniga saʻo. O fua o loʻo faʻaaogaina i suʻega faʻaosoosoina e pei ona taua i lalo:

  • Glucagon ua faʻaaogaina e avea o se tui (ei ai faʻamaʻiloga mo gasegase maualuga),
  • E naʻo lou manaʻomia o le 'aiga o le taeao, aua e lava lea e' ai le 2-3 fasi falaoa.

Afai e te filifilia le masani masani o le pasia o le auiliiliga, o lona uiga, i luga o se manava gaogao, e mafai ona e inu vai. O le faʻaaogaina o soo se vailaau e matua faʻasaina, o vailaʻau e aʻafia ai taunuuga o suʻega. I se isi tulaga, afai e manaʻomia, faʻaaoga vailaau, o lenei mea moni e tatau ona faʻaalia i le pepa faʻatumu. E faʻasaina foi aʻo lei faia le auiliiliga:

  • inu pia
  • auai i aoaoga i le aso na muamua atu
  • mo le afa itula le taumafai e le soona galue faaletino ae le popole,
  • tuu le sikaleti.

O se suʻesuʻega e tusa ma le 3 itula e sauniuni ai. O le kulimi e teuina i le 20 tikeri Celsius e mafai ona faʻaaoga mo le 3 masina.

O le suʻesuʻeina o le peptide mo le maʻisuka o le tikeri muamua e mafai ai ona e filifilia saʻo le polokalame o le inisalini. Afai e le lava le hormone, ona faʻaitiitia lea o faailoilo. Afai o le peptide ma le suka e sili atu i le tulaga masani, o lenei faailoga o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. Ma, ina ia mafai ai ona faateleina le c-peptides, fautuaina e faaaoga se taumafataga maualalo maualalo, ae le o le faaitiitia o oe i galuega faaletino, faaaoga le inisalini injections itiiti ifo.

Tuuina atu o le maʻisuka o se faʻamaʻi masani, c-peptides mo le maʻisuka e maualalo. O lenei auiliiliga lea e fesoasoani e filifili ai le togafitiga saʻo. C-peptides i le maʻisuka e fesoasoani e taofi ai faʻafitauli o le faʻamaʻi ma le maua ai le avanoa mo le atinaʻe atili.

I le faʻatinoga, ia faailoa mai molini moletini i tagata mamaʻi, o le suʻega e faʻaaoga e faamanino ai le siama. I luga o se manava gaogao latou te ave ai le toto, o le itula mulimuli ane latou te tuiina ai se insulin ma faʻafoʻi le suʻesuʻega. Afai a maeʻa le faʻaititia o le inisalini ile itiiti ifo ma le 50%, ona iai lea o le tumo.

C-peptide blood test, transcript o loʻo faamatalaina ai poʻo faʻafitauli o loʻo iai i tulaga maualalo pe maualuga. Afai o le c-peptide e maualuga pe maualalo, ona faaopoopo lea i le maʻisuka e ono iai isi faʻamaʻi matautia. O loʻo iai se faʻalautele maualuga i tulaga nei:

  • teu o le pancreatic
  • toe le manuia
  • maʻisuka numera 2,
  • leai se kulukose
  • oncology
  • maʻi faʻamaʻi tumau
  • gynecology
  • tama tane,
  • umi faʻamatalaga faʻamalo
  • insulinoma.

E mafai ona tuʻuina le faailo i le tulaga o:

  • maʻisuka i soo se tikeri
  • hypoglycemia,
  • taotoga e aveese le gland,
  • togi maualalo ona o le ava malosi,
  • talafaasolopito o le atuatuvale.

O suʻesuʻega ua fuafuaina mo faʻamaʻi nei:

  • maʻisuka No. 1 (faʻaititia le palatini),
  • maʻisuka No. 2 (faʻafeiloaʻiga o le palatini e maualuga atu nai lo le mea na faʻamoemoeina),
  • maʻisuka ma se faʻaititia o le parakalafa o le protein,
  • tulaga faʻasolosolo ina ia faʻaumatia se maʻi vevela o le gland i lalo o le manava,
  • faʻamataʻu
  • maʻisuka maʻitaga (ia faamanino le tulaga lamatia matautia i tamaiti),
  • afaina eseese o le gland i lalo o le manava,
  • Cushing's dysphoria,
  • somatotropin (pe a faʻapipiʻi le palatini).

E faʻaitiitia le faʻapitoa o le protein pe'ā uma ona inu pia i ni vaega tele, poʻo le tuiina o le inisalini i le tagata maʻi. O suʻesuʻega foi ua fuafuaina mo faitioga o le maua o le mamafa, o le faifaipea ma le fia inu pea.

Afai e iloa le maʻisuka, ua fuafua le hormone e fuafua pe faapefea ona aoga le togafitiga. Afai o le togafitiga e le saʻo, ona tupu aʻe lea o se maʻi masani o le maʻi. O faitioga sili ona taatele o loʻo i ai i le foliga o le le lelei o le vaai ma faaititia ai le lagona o vae. Faʻatasi ai ma togafitiga le talafeagai, o isi faafitauli e mafai ona tupu, mo se faʻataʻitaʻiga, e le lava le gaioiga ma le maualuga o le toto maualuga.

E sili le pasi 2 suega, anapogi ma faʻamalosi. I totonu o fale suʻesuʻe latou te faʻaogaina masini eseese ina ia mafai ai ona fuaina ni vailaʻau ma suʻeina le tele o le eseesega masani. A oʻo mai le mauaina o suʻesuʻega, e mafai ona e faʻatusatusaina tulaga faatauaina o oe lava ia.

Faʻafetai i le pulea o maualuga o le homone, e sili ona lelei le iloa o le numera o le inisalini nai lo le fuaina. E ala i suʻesuʻega, e matua faigofie lava ona vaʻaia le va o le inisalini ma le tino. O le peptide o loʻo faʻamalamalamaina e le tali atu i faʻamaʻi i le inisalini, ma e le faʻaumatia e faʻalavelave faʻapitoa.

Suʻega o le toto mo le maʻisuka

O le masani o le peptide e oʻo i le 5.7%. O le masani i fafine i le taimi o le maʻitaga e masani ona sili atu. Afai o le faailoga e alu i le fua, o lona uiga o lenei mea e solia ai le endocrin system ma e talafeagai le togafitiga ina ia tausia ai le ola maloloina o le fafine maʻitaga ma le pepe.

A oʻo i le maualuga o le suka e sili atu nai lo le mea e tatau ai, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faateleina o le tuputupu ae o le fafaga ma le mamafa. O lenei tulaga e mafua ai le fanau vave ma le manua i le pepe po o le tiga i le tina i le taimi o le fanau mai. O le mea lea e matua taua tele le pulea o le maualuga o le suka. Na o le taimi lena o le a puipuia ai le saogalemu o le tina ma le pepe.

O se suʻega o le toto toto o le c-peptide lea e faʻaalia ai le tulaga masani a se tamaititi. O le tulaga masani i le tamaititi e fuafuaina taitoatasi e le fomaʻi. E ui lava o loʻo i ai tulaga faʻavae:

  • mai le 0 i le 2 tausaga - e le sili atu nai lo le 4.4 mmol / l,
  • mai le 2 i le 6 tausaga - e le sili atu nai lo le 5 mmol / l,
  • aoga aʻoga - e le maualuga atu nai lo le 5.5 mmol / l,
  • tagata matutua - e oo atu i le 5.83 mmol / l,
  • matutua - e oʻo atu i le 6.38 mmol / l.

I se tamaititi, o le sampling samples e ave i le auala e pei o toeaina. Manatua, i pepe, pe a suʻeina, o le mea e laʻititi laʻititi nai lo le masani, talu mai le faʻamavaeina o le hormone mai suauu peta i totonu o le toto ina ua uma ona 'ai. O le masani o le c-peptide i se tagata soifua maloloina e eseese mai le 260 i le 1730 i le pmol i le 1 lita. toto toto.

O i latou na tofotofo i se manava gaogao po o le aoauli e le tutusa ia taunuuga. O meaai lelei e faateleina ai le maualuga o le peptide i le toto. Afai o le auiliiliga na vave faia i le taeao, o lona faailoga e ese i le tulaga e 1.89 i / ml.

O le suka e masani lava i le matutua o tagata e 3.2-5.5 mmol / L. O lenei faatulagaga o tulaga faatonuina mo le anapogi o le toto mai se tamatamailima. O le faʻaaogaina o le toto foaʻi toto e faʻaleleia ai le maualuga o le suka i le 6.2 mmol / L. O le a le mea e lamatia ai le faʻalauteleina o parakalafa Afai e faateleina le palota i le 7.0 mmol, ona lamatia ai lea o le maʻisuka. O se tulaga lea e le o faʻafefe ai monosaccharides. I luga o se manava gaogao, e mafai e le tino ona pulea le maualuga o le suka, pe a uma ona taumafaina taumafa gaʻo, o le parakalafa o le gaosiga o le inisalini e le fetaui ma le tulaga.

O loʻo i ai se faʻamatalaga auiliili, faafetai lea latou te fuafuaina ai le maualuga o le suka i le toto. O se mea faigaluega faʻapitoa e fua saʻo ma vave ona faia le auʻiliʻiliga i lalo o soʻo se aiaiga. O le filifiliga e talafeagai mo i latou e maua i le maʻisuka. Afai oe teuina le fualaau faasaina, e ono i ai ni mea sese i faailo.

Mo se faʻamatalaga sili atu ona saʻo, e mafai ona e faʻaogaina le auʻaunaga a le potu suesue a Invitro. O ia falemaʻi ua faʻapipiʻiina meafaigaluega faʻaonaponei ma le maualuga mai tagata taʻutaʻua lauiloa. O iina e mafai ona e faia suʻega i le taimi o se asiasiga, pe valaʻau ile falemaʻi faapitoa.

E ui i le mea moni o loʻo i ai le tele o falemaʻi, e faʻaaogaina e le falemaʻi auala eseese o suʻesuʻega, ma faʻaaoga foi vaega eseese o fuataga. E fautuaina e faʻaaoga le auʻaunaga a le falemaʻi lava e tasi mo faʻataunuuga saʻo.

O le Invitro Laboratory e maua ai savali SMS e aunoa ma se totogi e uiga i le saunia o auiliiliga. O se avanoa lelei lea i lenei fale suesue. E taua le mafaufau i tulaga faʻataʻatitia o loʻo faʻaalia i luga o le fomu, talu ai o tulaga faʻasalalau i suʻesuʻega taʻitasi e eseese lava.

O a peptide

O le tino o le tagata e faʻapotopotoina i taimi uma ia vailaʻau o loʻo aʻafia ai i le faʻatonutonuina o faiga uma o le physiological - peptides ma proteins. A aunoa ma a latou gaioiga, e le mafai ona i ai so o se okeni. Peptides - o le a lea? O mea nei o vailaʻau o ona molelaʻau e aofia ai se pupuʻu puupuu o toega o amino acid, o loʻo fesoʻotaʻi atu i se faʻamau amide. O le isi igoa mo peptides o ni pulu laiti.

O vailaau faʻasaina e sili atu i le tasi ma le afa afe faʻasologa o peptide. O meatotino o ia taʻitasi e faalagolago i luga o le aofaʻi o amino acids i le filifili ma o latou faatulagaga faʻapitoa faatulagaina faʻafanua. O le peptide e galue taʻitoʻatasi i luga o galuega eseese a le tino. Faailoga e le numera o toega o amino acid:

  • oligopeptides - e oʻo atu i le sefulu iunite,
  • polypeptides - sili atu ma le 10,
  • tripeptides - aofia ai 3 sooga.

Aisea e taua tele ai nei mea i tagata? Talu ai ona o peptides o ni mea e faʻaogaina ai meaola nei:

  • otaota
  • tiga tiga
  • gaioiga gaioiga
  • faamalosi toto,
  • faamamaina mai toxins,
  • paleni mamafa
  • aʻafiaga faʻamaʻi
  • gaʻo gaʻo
  • aʻafiaga faʻaleaga
  • toe faafouina o le tino.

O se galuega taua o peptides o le faʻaleleia lea o puipuiga o le tino o le tagata. Latou te fesoasoani:

  • faʻamaonia le faʻaogaina o le meaʻai,
  • neuropeptides - galue saʻo i luga o le tino o le tino,
  • faatonutonu tulafono e fesoʻotaʻi ma manatua,
  • fufulu le tino o toxins,
  • tolopoina oloa gaosi,
  • faʻapipiʻi faiga faʻasolosolo,
  • feagai ma le mumū
  • tau faʻamaʻi.

Pepides i Meaʻai - Lisi

E mafai e se tagata ona fesoasoani i le tino, faʻaitiitia lona soifuaga o le ola pe a amata ona faʻaaoga oloa o loʻo aofia ai pepides. I le gasologa o tausaga, e manaʻomia se faʻaopoopoga i le natura masani o le gaosia o le protein. Peptides e aofia ai:

  • greens
  • o sukalati pouliuli
  • faʻi
  • pepa
  • oloa susu
  • fualaau faisua - susulu, afifi,
  • saito - falala, karite, saito, sana,
  • fuamoa
  • iʻa - tuna, sardines,
  • leki
  • moa moa
  • sunflower fatu
  • vine
  • sea ​​sea
  • soya.

O le a le C-peptide i se suʻega toto

O lenei faailoilo o se tasi lea o mea sili ona taua i le suʻesuʻeina o le toto, ole amataga, e fesoasoani e faʻamaonia ai faʻamaʻi. I le mauaina o le iuga, latou te faʻamasinoina le tulaga o latou lava inisalini i le tino. C-peptide i se suʻega toto e fesoasoani:

  • faʻamaʻi le ituaiga o maʻisuka
  • e vaʻai ai le ala o le faʻamaʻi,
  • pulea le auala o togafitiga,
  • faʻaalia maʻi tumutumu.

Le masani o C-peptide i le toto

O faʻataʻitaʻiga faʻavae i togafitiga faʻaonapo nei e leai ni tulaga faʻavaomalo. I le tele o auala, o tulaga faatauaina o le peptide e faalagolago i luga o le auiliiliga o metotia, o mea tutusa, masini, ma le iunite o fua. O le tulaga faatauaina ma le tau moni o loo faamaumauina i foliga o taunuuga. E manatu o le masani lea o se C-peptide i le toto:

C-peptide - o le masani i alii

O sui o le malosi malosi o feusuaiga e masani lava ona afaina i masani leaga - ulaula, ava malosi. E tele lava ina latou mafatia mai i le gase o le ate, o le mamafa o le tino i galuega ma taimi o taʻaloga. O nei mea uma e oʻo atu ai i se suiga o faʻamatalaga i le taimi o suʻesuʻega o le toto. O le masani a le C-peptide i alii e tatau ona fetaui ma se gaoi i luga o se manava gaogao e tusa ai ma le metotia a Knyazev Yu - 0.54-2.89 ng / ml.

C-peptide - o le masani i tamaiti

E ono faʻafuaseʻi ona maua le maʻisuka. E tatau i matua ona iloa uiga o le siakiina ina ia faia se auiliiliga i le taimi, ia amata togafitiga. Talu ai ona o tamaiti e maualuga le maaleale i le inisalini, o tulaga taua o le peptide i le auʻiliʻili e tele lava i lalo ifo o tulaga faʻapitoa poʻo faʻamaumauga. O lenei mea e manaʻomia ai le feutagaiga ma se endocrinologist. O le masani a le C-peptide i tamaiti e le ese mai le matua. E tusa ai ma le enzyme immunoassay, e mafai ona 0.41-0.79 ng / ml.

C-peptide - o le masani i fafine i totonu o le toto

O le faʻatinoina o lenei auʻiliʻiliga e sili ona faapitoa mo tamaitai - o loʻo maua ai se tasi o mafuaʻaga o le le aoga, le polycystic ovary syndrome, e tusa ai ma mea o le peptide. E masani ona mafua mai i le tele o inisalini, lea e faʻatele ai le gaosiga o androgens. Ole suʻesuʻega ole taimi na fesoasoani e amata ai togafitiga, e aloese mai faʻafitauli - maʻisuka. O le masani o le C-peptide i le toto o fafine e tusa ai ma le metotia masani e mafai ona 0.31-0.38 ng / ml.

Na faateleina le C-peptide

O le a le mea e faʻaalia ai le faʻaeseesega o le faailoilo? O le C-peptide e maualuga atu nai lo le masani pe afai o loʻo ave e se tagata ia homoni poʻo vailaʻau o loʻo iai le suka. Afai e faʻafefeteina faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo, o loʻo maua le tagata maʻi i:

  • inisalini - o se tumutumu i totonu o le pancreas,
  • ituaiga 2 maʻisuka
  • toe le manuia
  • polycystic ovary,
  • AIDS-Cushing - faʻamaʻi o le pituitary gland,
  • tetee i le insulin.

I lalo ifo le pepeti C

O laʻititi o le peptide values ​​e fesoʻotaʻi ma tulafono masani e maua ai le mafuaaga e mafaufau ai e uiga i le le saʻo le sauniuniga mo le suʻega. O lenei taunuuga e mafua ai le atuatuvale, taumafa ava malosi, mamafa tele. E tupu le faʻaitiitia o le C-peptide pe a:

  • ituaiga 1 o le maʻisuka lea e faʻaumatia ai le tino palacreatic,
  • umi le anapogi,
  • Faʻaitiitia le gaʻo ona o le inisalini
  • aveeseina o se vaega o le pancreas.

C-peptide mo le maʻisuka

O le oloa ua faia i totonu o le tino ona o se taunuuga o le tuufaatasiga o le insulini hormone ma o loo aofia ai i le aofaiga lava e tasi. I le auʻiliʻiliga, na ia faʻaalia le gaosia o lona lava inisalini e le pancreas. C-peptide mo le maʻisuka e fesoasoani e fuafua lelei le ituaiga o faʻamaʻi, lea e taua mo le tofiaina o togafitiga. Afai e maua e tagata gasegase le mea e tutusa ma le inisalini, o le atinaʻeina o faʻafitauli e pei o liona e mafai ona aloese mai:

  • toto toto - angiopathy,
  • fatuga - nephropathy,
  • neura - neuropathy.

Tapeneta sauniuniga

Ua faʻatuina e fale faʻamalositisi fualaau faasaina e ese i latou aafiaga o tulafono faatonutonu. O fualaau faʻasoʻatoa Peptide, faʻapipiʻi i totonu o le mea oona ma le toto i totonu o siama, galue i le DNA. O tupe taʻitasi o loʻo galue i luga o se mafuaaga patino:

  • Pinealone - faʻaleleia le galue o le faiʻai,
  • Vesilute - e aafia ai le faiga o meaʻai,
  • Prolactin - e nafa ma le galue malosi o susu susu,
  • O le hormone tuputupu aʻe - o se fuamoa tuputupu aʻe lea e aʻafia ai le hypothalamus.

Pepides

O se miti umi o le tagata - ia faateleina le faʻamoemoe o le ola - e mafai ona iloa e ala i le faʻaaogaina o peptides i fualaau. O lo latou faʻaaogaina e faʻamoemoe e faʻaleleia ai le galuega a se okeni faapitoa, e mafai ona faʻaleleia le lelei o le olaga ma toe faʻafoʻi ai le matua. Gaioiga lelei o fualaau oona o loʻo i ai peptides:

  • Normophthal - faʻaleleia le sui,
  • Cardiogen - fesoasoani e puipuia maʻi faʻamaʻi,
  • Pankraten - faʻagasolo le pancreas,
  • Vezugen - faʻamaonia le tulaga o toto toto.

Faatasi ai ma i latou e faʻaaogaina peptide vailaʻau mo le matagofie o tamaitai. Palu faʻapitoa ma fofo faʻatasi ma peptides o loʻo faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i mea teuteu - masini, kirīsū, serums. E faʻaaogaina lelei mo le tuiina ma le togafiti. Faʻamatalaga sili mo le cosmetology:

  • Matrixyl - faʻaleleia le faʻalelei o le paʻu, faʻafouina,
  • Argireline - faʻafeiloaʻi maso, faʻaitiʻitia fulufulu mata.

Fualaau faʻamalosi Leufasil - faʻafelatai paʻu o le paʻu i le muaulu, i lalo o mata e ala i le faʻaitiitia o le gaioiga o se lagona o le namu i maso. O lo latou faʻaitiitia o le faʻaitiitiga, o se taunuuga, o le faʻaleleiina o fausaga mata. O le oloa faʻatasi ma peptides e faʻaaogaina ese i le cosmetology pe faʻaleleia le aafiaga pe a faʻaoga faatasi ma sauniuniga Snap-8, Sin-Eyk.

O oloa peptide e sili ona lauiloa i tagata taaalo e aofia ai i le fausiaina o tino. E mafua lenei mea i le mafai gafatia o nei tupe:

  • vave ona toe maua le malosi pe a uma aʻoaʻoga,
  • faaosofia le tuputupu ae o musika,
  • vave alu ese mai le tino,
  • togafitia le mumu o sooga pe a uma ona faʻamalosi,
  • faamalolosia le manumanu ma ivi,
  • faateleina le leo o le tino,
  • e faʻamalosia ai malosiaga faʻafesoʻotaʻi.

Vitio: o le a le peptide

Anastasia, 27 tausaga Na siakiina e Tina ou foliga vaaia ma auina atu au i se lauulu matagofie, e ui lava ua ou faamalieina i loʻu paʻu. Na faamaonia e le cosmetologist lenei faaiuga. E faʻaleagaina e le faʻalogo le paʻu tele, vave e amata ona tausi - o le a sili atu le lelei. Na amata ona matou faia ni masini ma Leufasil o loʻo i ai pepides. Sa ou teʻi ona o oʻu foliga sa minoi, faafilemuina. Ou te alu i le faiga masani i taimi uma.

Alexandra, 42 tausaga Sa ia faia le tele o tausaga o le inisiua Botox, o ona foliga na foliga malie, ae leai sona tino. Leai se foliga foliga, o muso e taofiofia, lagona le lelei. Sa ou matua fiafia lava ina ua ou iloa e uiga i le isi filifiliga - o le fualaau faasaina o Agrirelin. E faʻafeiloaʻi ai maso o foliga, ae aunoa ma ni tui, pe afai e faʻaaoga i fafo. I totonu o le potu latou te faia ai ni matapulega mo au, ma i se faaopoopoga, ou te tuu le mea o le fale.

Valentina, 45 tausaga Faʻatagaina se meaalofa o aso fanau - na alu i taualumaga i totonu o le laufanua matagofie. Sa latou faitioina ua sau o ia. Na latou le fiafia i se itula e sili atu ia te au, faia masks, serum serum. Ou te leʻi iloaina aʻu lava i le faʻata - o le paʻu sa fou, talavou. Na iʻu - o peptide na faia na vavega. O lea la ou te asiasi i le faletalimalo i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga