O le a le mea e fai pe a faʻaitiitia le gaʻo toto?

I lenei tulaga, o le a leai se tali faigofie i lau fesili, o le mea e leaga ai.

O le mea muamua lava e fai, o le ave lea o se faʻamatalaga i le falemaʻi endocrinological mai lau endocrinologist. Faatasi ai ma ia ituaiga faailoga, o le inisalini (o se faʻavae i le pancreas e maua ai le tele o le inisalini) e tatau ona tuliesea. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga o loʻo faia i se falemaʻi.
I le tulaga o le endocrinology, e tatau ona toe mataʻituina le galuega a le ogatotonu - mo lenei mea e tatau ona e suʻeina se suʻega toto mo ACTH ma se suʻesuʻega o urine i aso taʻitasi mo cortisol. E mafai ona faia lenei mea i luga o se nofoaga i fafo.

Ou te fautuaina foi le faafesootai o se gastroenterologist. O ia faʻaʻailoga e mafai ona tutupu i le togafitiga o le inumaga ma le ate.

Le matautia o le suka maualalo

I tagata soifua maloloina, o le tino e faʻafoeina le maualuga o le glycemic level. I le maʻisuka, o lenei gaioiga e le mafai ona faʻaaogaina pe faʻaleagaina. O le punavai autu o le malosi mo le tino ua avea pea ma kulukose. E oo lava i lona toesea puupuu, o le neurones o le mafaufau e matelaina.

O uiga le atoatoa e mafai ona iloa e amioga a se tagata: muamua, popole le popole, fefe le mafaamatalaina, na te le pulea ana amioga, ua le mautonu lona mafaufau. I le maualuga o le 3.5 mmol / l, o le glycogen reserve reserve, ua faʻaaogaina le faiʻai ile glucose.

I totonu o le 15 minute, o loʻo galue pea le tagata, e ui o loʻo nofo o ia i lalo, e pei o se taavale faʻataʻavalevale. Glycogen i totonu o maso ua vave ona vevela, ogaoga vaivaiga e aliali mai, o le galu e ufitia ai le afu, afaina ai le mamafa, o le tagata ua pulapula, o le arrhythmia e atiina ae, o le ulu o loo taamilo ma faapouliuligia i mata, o vae o loo tautau.

Aisea e i ai ni mataua mataʻamu i le suka

Faʻateleina le inu o le tele o laʻau suamalie, o se nifo malie e atiaʻe ai le hypoglycemia. O le supercreas e sili ona mamafa ma ona b-sosolo e galue i le tapulaa o lo latou malosi, faʻapipiʻi le maualuga o le inisalini. Glucose e faʻapipiʻiina e masini. A maeʻa le euphoria, faʻavaivaia ma faʻalauteleina ai le manaʻo.

O le mafuaʻaga o le maualalo o le suka e le gata o meaʻai e fiafia i ai, ae faʻapea foi faʻamaʻi pipisi o le natura o le natura. O maʻi tuga o fatugaʻo, ate, hypothalamus e faʻatasi foi ma le hypoglycemia.

Faʻatasi ai ma se taumafataga o le hypocaloric, e mafai foi ona faʻaitiitia le paʻu o le kulukose. Afai e leai se maʻisuka, ona faʻamaonia lea o faailoilo pe a uma ona 'ai, talu ai o le inisalini insulin o le a tuʻuina atu le kulukose i sulu i taimi talafeagai.

I le maʻisuka, e le mafai e le tino ona maua le inisalini, poʻo le le lava le malosi, e faʻaitiitia ai le lagona o le masini resitala. O le mea lea, o se vaega o le kulukose e le faʻafefe, ae ua liua i gaʻo.

Afai e paʻu malie le suka o le toto, o le mea e fai e faʻalagolago i tulaga patino. I tagata soifua maloloina, o le faaitiitia o le sugars e mafai ona maua i se taimi umi i meaʻai po o le le lava o le kalori, e pei foi o le gasegase malosi i le ea fou (avetaʻavale, tagata o loʻo feoai solo, tagata faigaluega i luga o le auala, tagata e ola ai, tagata nofo i le mafanafana, taʻavale mushroom, tulimanu).

Faʻaitiitia le taumafa o le suka suka. A maeʻa ni nai itula, e mafai ona e vaʻai i lenei taunuʻuga. Ma faatasi ai ma le uumi faaumiumi, ma e tusa lava pe leai ni meaai tatau, e mafai ona e pauu i totonu o se siama e oo lava i le maualalo o le inu o le ava i totonu o le toto.

O fomaʻi o loʻo i ai le faaupuga "maliu o fale talitane" pe afai, a maeʻa feusuaʻiga mataga i luga o se manava gaogao, e afaina tagata matutua mai le fatu o le fatu, ma le fasefulu-tausaga le matua e maliu mai le hypoglycemia. O le mea lea, i Iapani, o Geisha e amata fesoʻotaʻi ma le tagata o tausia ma se sauniga o le la ma le tele o mea suamalie.

O se faʻataʻitaʻiga lelei o le hypoglycemia o le maliu o se tagata lauiloa a le Rusia Rusia o Alexei Cherepanov, lea sa manaʻo tagata Amerika e faʻatau mo le $ 19 miliona, o lea na latou suʻesuʻeina ai ma le totoʻa lo latou soifua maloloina. Na maliu le tagata taʻavale i le taimi o le taʻaloga, ao alu atu o ia i luga o le aisa, ma faʻaalu i le po muamua e aunoa ma se malologa masani, i se tafaoga faamasani. O le sefuluiva tausaga le matua o le au taʻavale a le malo na laveaʻiina mai le fatu fatuga i minute mulimuli o le taʻaloga, ma na pau le mea na ia manaʻomia o le tuiina o le kulukose i totonu o se vein.

I lalo o le tulafono a Soviet, o tulaga faataatitia mo tausiga faafuasei i le tulaga o le leai o se malamalama mo mafuaaga e le masani ai e aofia ai le iniseti: 20 kupita o le 40% kulukose. Aʻo aoina e le fomaʻi se siama (fatu fatuga, taʻavale, ava malosi, afaina o le faiʻai, mea inu, epilepsy ...), e tatau i le tausisoifua ona vave aʻafia le kulūkose.

I le faaopoopo atu i le leai o fualaau oona, lea e tupu i ni tagata soifua maloloina, o loʻo i ai foi se fomaʻi vailaʻau o togafitiga. O le maʻisuka e tele taimi e maua ai i le hypoglycemic conditions, aua o le hypoglycemia o se tasi lea o aʻafiaga masani o le tele o suka e faʻaitiitia ai le suka, ae le o le taʻua o le togi.

O le vaega lamatia o le maʻisuka masani lava lea i le poto masani, talu ai o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le pancreas ma le eleele e fesoasoani e faʻaitiitia ai le gaosiga o le glucagon ma le adrenaline, lea e puipuia ai le tino mai le hypoglycemia. O le tagata gasegase ma lona siʻosiʻomaga e manaʻomia ona iloa le ala e avatu ai le fesoasoani muamua i lē ua afaina, talu ai o le togi i lenei tulaga o minute.

Faʻamatalaga mo le hypoglycemia i le maʻisuka

Aisea e pa'ū ai le kulūkose i le maʻisuka?

  1. O le maualuga o le inisalini e fesootaʻi ma le faʻasologa ole fua ole fua, ole leaga o le mita ma le peni.
  2. O le mea sese a fomaʻi o loʻo faʻasolosolo ona tuufaatasia se togafitiga togafitiga.
  3. Faʻaaoga le pulea o sulfonylurea o fualaau e faʻaosofia ai le hypoglycemia.
  4. Suʻe vailaʻau e aunoa ma le amanaia le umi o le faʻalauteleina o le vailaʻau.
  5. Tuai i le inisalini ma isi vailaʻau oona i le tino ona o le gasegase o le fatu ma le ate.
  6. Inisiua inisalini tui (nai lo le tuiina i lalo o le paʻu - o se iniseti intramuscular).
  7. Afai e te faʻafesoʻotaʻi le iniseti i le taimi lava e uma ai le inisiua, faʻaopopo le hypoglycemia.
  8. Le atoatoa le malosi o le tino, aemaise lava i se tulaga fia aai.
  9. Faʻasusu meaʻai po o sina meaʻai.
  10. Meaʻai ole maualalo ole kalori mo le faʻaitiitia o le mamafa e aunoa ma le amanaia o tulafono masani ole inisalini.
  11. A e inuina ni ava malosi, o le suka e mafai ona paʻu malie.
  12. Faʻasalaga, pe a le lelei le taumafa o meaai, ma e le lava le manava, lea e faʻagesegese ai le aveeseina o le manava o le manava, e tusa lava pe a maeʻa se taumafataga fiafia, o le maualuga o le suka e mafai ona tumau i lalo ifo o le masani.

Na paʻu le suka toto: o faʻamaoniga, mea e fai

E mafai ona e iloa le tulaga i faailoga nei:

  • Vaivai vaivai
  • Faateleina le vevesi
  • Loto o le fatu
  • Temo o lala
  • Faʻalavelave osofaia
  • Faʻasusu le fiaai
  • Le mafaufau lelei
  • Faʻanoanoa
  • Glycemic coma.

O le manava le pulea o se soa faifaipea o le hypoglycemia o loʻo lata mai. I le maʻisuka, o le tele o fualaau oona e mafua ai le faʻaitiitia o le fiaai, po o le fiaʻai.

A maeʻa le galue faaletino, o le fiaai e mafai ona na o se faailoga o le vaivai, pe mafai foi ona avea ma se tasi o faailoga o suiga o le kulukose, pe a leai se malosi o sela ma latou auina atu faailo i le faiʻai. I le fiaai, o le maʻisuka e tatau ona muamua siaki lana suka ma se glucometer.

O le lamatiaga o le maualuga o le hypoglycemia e faateleina i taimi pe afai:

  1. Talafaasolopito o le hypoglycemia matautia,
  2. O le osofaʻiga e atiaʻe lelei, ma o se pu e ono tupu faʻafuaseʻi,
  3. I le maʻisuka, o le inisalini oona e le mafai ona maua,
  4. O tulaga faʻaletonu laʻitiiti e le mafai ona faʻamautinoa se tulaga lelei o le olaga.

Maʻisuka, ma soʻo se tasi e ono aʻafia i le hypoglycemia, e tatau ona amata se tusi faʻataʻitaʻi e mataʻituina a latou talaaga faʻapitoa ma se faʻamatalaga o faʻamaoniga faapitoa o latou tulaga.

Toto le suka toto - o le a le mea e fai?

Po o le a lava le mafuaʻaga e le pa'ū ai le suka, e taua tele le faʻatumu vave o le glucose. A o silafia e le tagata manua, e tatau ona e tuʻuina atu ia te ia ni mea taumafa ma meaʻai gaʻo ma gaʻo maualuga, lea e vave ona aʻafia i le toto.

Suʻu gaʻo talafeagai, honey, candy, jam, suamalie suamalie ma fualaau aina suamalie ma le maualuga o mea o le fructose (banana, aso, apricots, melon, vine). O le a fesoasoani lea e faʻamafiesea ai faʻamaoniga i le taimi muamua o le tulaga faʻaleagaina.

O le hypoglycemia e lamatia ma osofaʻiga faifai pea, e puipuia ai le isi vaalele o le vaalele, e manaʻomia tele gaʻo meaʻai, lea e sili atu le sologa lelei. O se sanuisi ma le pata ma le kofe suamalie po o le lauti, faapea foi ma meaʻai e lelei.

O le televave o le amataga o tulaga o le hypoglycemic e matua lamatia ai le maʻisuka e maua i le ituaiga 1, pe afai o le televave o le fualaau faasaina po o le solia o le faasologa mo le aveina e mafai ona taitai atu ai i se paʻu mataua i le suka. O le maʻisuka, e pei o se tulafono, latou te iloa o latou faafitauli, o le kulukose i totonu o fualaau, lea e vave ona faʻanoanoa ai se osofaiga, e masani lava ona i ai faatasi ma i latou.

O le aʻafiaga o aafiaga o le hypoglycemic o le a faʻaitiitia ai le tausisia o le taumafataga: faʻafefete i 3-4 itula. Suga mo le maʻisuka ma le ituaiga 1 o faamai e tatau ona fuaina i se manava gaogao, aʻo lei faia tui taitasi ma le po.

I le maʻisuka ituaiga 2, e leai se taimi faigata, ae tasi i le vaiaso e fautuaina e faamaumauina ia faitauga o le glucometer i le tusi. O nisi faʻamatalaga e sili atu i le ituaiga o vailaʻau ma le gaioiga o le tino o le a tuʻuina atu e le fomaʻi.

Auala e puipuia ai se faalavelave

Afai e faamaumauina e le mita le faaitiitia o le suka i le 0.6 mmol / L i lalo o lau masani, e tatau ona e 'ai i meaʻai gaʻo. E oʻo lava i le leai o ni faʻamaoniga o le hypoglycemia, o le suka e le mafai ona le amanaiaina, aua o le faʻaitiitia o le suka i le maualuga o le suka e sili atu ona leaga.

Faatasi ai ma se faʻagasologa o tulaga o le hypoglycemic, e taua le ave i taimi uma se taga suka, ma faʻamatalaga e uiga i ou faafitauli.

O le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka e 10 taimi e ono aʻafia ai mai le hypoglycemia, o lea e matua taua tele le fuaina o le vailaau faʻamalosi i le taimi o le taumafa. O nisi taimi e fautuaina e faʻamalosi le insulin ile lua: i le amataga ma i le ogatotonu o le 'aiga o le afiafi, pe afai e umi le taumafataga.

O le faia o le faʻasalaga e tatau mo le faʻalavelave faaletino ma faalelagona, suiga o olaga. Afai o le natura o le hypoglycemia e le o iloa ma o le tele o le faoa faamalosi e faateleina, e matautia i le mafaufau o le tagata lava ia. Afai e iloa le mafuaʻaga ole pa'ū suka, e tatau ona e togafitia muamua le maʻi.

O le faʻaitiitia o le suka i taimi uma e masani lava o se lamatiaga, ma muamua lava - mo le faiʻai. Faatasi ai ma le le lava o le kulukose, o le punavai autu o le malosi, o le sootaga i le va o neurons ua faʻaumatia, ma le tulaga o le tagata afaina ua leaga i luma o mata. E naʻo le mataituina lelei o mea taua a se tasi ma mulimuli i fautuaga o loʻo lisiina o le a fesoasoani e puipuia ai se faʻalavelave.

O le a le mea e fai i le hypoglycemia faʻafuaseʻi, vaʻai i le vitio.

O le a le mea e tatau ona ou faia pe a iai sau fesili tutusa ae eseese?

Afai e te leʻi maua le faʻamatalaga e te manaʻomia i tali i lenei fesili, pe afai o lau faafitauli e ese si ese mai le tasi na tuʻuina atu, taumafai e fesili i le fomaʻi se fesili faaopoopo i luga o le itulau lava e tasi pe afai oi ai o ia i le autu o le fesili autu. E mafai foi ona e faia se fesili fou, ma a mavae sina taimi o le a tali mai a matou fomaʻi. E leai se totogi. E mafai foi ona e saili mo faamatalaga talafeagai i luga o mataupu tali tutusa i luga o lenei itulau pe ala mai i le itulau sailiiliga a le saite. Matou te matua faʻafetai lava pe afai e te fautuaina i matou i au uo i luga o fesoʻotaiga vavave.

Medportal 03online.com tuʻuina atu fautuaga faafomaʻi i fesoʻotaʻiga ma fomaʻi i luga o le saite. O iinei e te maua ai tali mai tagata moni i lau matata. I le taimi nei, o le saite e maua ai fautuaga i vaega e 48: tagata o le tino, fomaʻi, vailaʻau, fomai, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi , fomaʻi faʻamaʻi pipisi, cardiologist, cosmetologist, fomaʻi faʻafesoʻotaʻi, fomai faapitoa o le ENT, mammologist, loia fomaʻi, fomaʻi suʻesuʻe, neurologist, neurosurgeon, nephrologist, oncologist, oncourologist, orthopedic trauma surgeon, ophthalmologist a, pediatrician, fomai tipitipi palasitino, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, pulmonologist, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, endocrinologist.

Matou te tali 96.27% o fesili..

Tuua Lau Faamatalaga