Halva mo le maʻisuka: uiga faʻaaoga

E leʻo halva uma i luga o le lisi o oloa faʻamaonia mo tagata gasegase e maua i le suka suka. Setela Sasae e le tatau ona aofia ai le suka. E i ai tapulaa i le faʻaaogaina o le lole. E lelei le faʻatau halva i fale faʻapitoa poʻo le kukaina oe lava ia. O le a tatou iloiloina auiliiliga i totonu o le tusiga.

O le a le halva e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka

E iloa lelei o oloa e maua ai le suka e solia i tagata gasegase e maua ai le suka suka. Halva e leai se tuusaunoaga. O meaʻai faʻasao o loʻo i ai se meaʻai maualuga-calori ma se faʻamaufaʻailoga maualuga (GI halva e tutusa ma le 70). O le faaitiitia o lenei faailo e ono mafai ona o le sui o le suka tiolasses, o le mea autu o le halva, faatasi ai ma le fructose.

E tatau ona e faʻatau meaai faʻasalalau i fale faʻapitoa mo tagata maʻisuka. Fructose o se suka e suia. E le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O meaai e gaosia i le fructose e amata ona leai ni meaʻai.

Pe a maua le suamalie i sasaʻe, faitau ma le faʻaeteete le fatuga. Vailaʻau faʻamalosi, mea manogi, gaʻo e le tatau ona i ai i halva.

Faʻatagaina Tusia o le maʻisuka Meaʻai:

O le maʻisuka halva o loʻo i ai le aofaiga sili ona lelei o vitamini, minerale ma meaola masani. I le taimi lava e tasi, o loʻo tumau pea le maualuga o le kalori oloa - 520 kcal mo le 100 g o le lole. O le fua o le gaʻo i le carbohydrate e 30:50 i le kalama.

Le aoga o le halva

O meaʻai ma le fructose o vaega aoga ia o se taumafataga mo le maʻisuka. O le faʻaaogaina o se vaega itiiti o halva e fesoasoani e faʻatumu ai le le lava o elemene taua.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaoga le halva maʻi suka. O tagata e faalagolago ile inisalini e tatau ona feutagai ma la latou fomaʻi. E faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tino ma le lavelave o le faʻafitauli o le maʻi.

Paʻu (non-diabetic) halva e faasa ona 'ai!

O sasae i sasae i tulaga talafeagai ua i ai sona aoga aoga:

  • le faʻamautuina o le eletise o le manava,
  • faateleina le puipuiga
  • faʻafouina o puipui o le tino
  • faaleleia atili o le loto ma toto toto,
  • tetee i le atinaʻe o le atherosclerosis,
  • faʻatulagaga o le faʻaogaina o le tino,
  • uiga mataʻutia
  • saoasaoa o faagasologa o le toe faaleleia o le paʻu,
  • faaleleia atili o le fausaga o lauulu ma fao.

Ua faia Halva i luga o le faavae o fatu ma suauu. Faʻalagolago i le mea autu, o le oloa e eseese i le tuufaatasiga ma meatotino aoga.

Solos dessert e sili ona lauiloa i tagata maʻisuka. Ona o le i ai o vitamini PP, B1, ma le F1 i le fausaga o oloa, ua i ai i tagata maʻi se faʻaleleia atili i le tulaga o le lauulu ma le paʻu. O sea ituaiga o meaʻai e puipuia ai le paʻu o le lauulu i tulaga faʻalavelave, puipuiga mai le faʻamalosia o aʻafiaga, ma fesoasoani e toe faʻafouina le tino.

Alu suamalie eseese i mea maualalo i le kalori. O loʻo aofia ai se faʻaopoopoga o mea e maua ai amino acids e faʻasaga i se talaaga ole laʻititi o suauʻu. O le suamalie faʻamalosi e faʻamalosia ai le tino o le tagata maʻi ma le vailaʻau D, lea e faʻamalosia ai ponaivi ma tuila. O le paʻu e faʻalagolago i le puipuiga mai le ultraviolet radiation.

Peanut dessert faafetai i le i ai o le linoleic acid, vitamini B2 ma le PP, e fesoasoani e faʻamautuina ai le gaioiga o le tino ma le mafaufau. O le taumafaina masani o le oloa e faaleleia ai le manatua. Faitau atili e uiga i faʻamanuiaga o ni soloni iinei.

Sema desserts faia mai i le suauʻu suauʻu manogi. O selu o loʻo i ai manganese, phosphorus, calcium, zinc, vitamini B, antioxidants. O se vaega laitiiti o le sesame halva o le a faatumu ai le malosi o le gasegase mo le aso a sau. O le tuufaatasiga o minerale e fesoasoani e faʻagesegese le faagasologa o le matua ma faʻamalosia ponaivi.

Vaega o le faʻaoga

Pe a filifilia se suamalie o le mafanafana, o maʻi e maua i le suka suka e manaʻomia le suʻeina o le tuufaatasiga ma le lelei o le oloa. Halva e le tatau ona i ai ni mea e afaina ai.

Nai lo o le suka, o le faʻasalalauga e aofia ai le fructose, lea e avea ai se meaʻai manaia atoatoa mo tagata mamai. O le halva natura o loʻo faʻatau atu i totonu o se afifi vai.

Matou te gauai atu i le aso e muta ai. O le fausiaina o le suamalie fou e faʻapitoa. O se mea e malolo ai le momoe e faʻapogisaina ma e faigata. O oloa ua maeʻa e aoina ai mea leaga. Tele le matautia cadmiumfaaputuputu i le stale sunflower halva. O le elemene oona e fesoasoani i le faʻamalosia o le tino galue.

Tulafono mo le faʻaaogaina o sitaili o aʻoaʻoga mo le maʻisuka:

  1. O le Diet halva e le o faʻatasi ma oloa e pei o sukalati, sisi, meaʻai, susu, yogurts, kefir ma isi mea susu.
  2. O tagata mamaʻi e le mafai ona 'ai e sili atu ma le 10 kalama i le aso ina ia aloese ai mai le gaioiga a le tino.
  3. O le maualuga o le tautua mo le maʻisuka e 30 kalama.

Faʻasaoina o mea aoga o halva e mafai ona fai pe a teuina le oloa i totonu o le pusaaisa poo le potu vevela e le silia le 18°I. Ina ia taofia le suamalie mai le faamamaina, tuu i totonu o se fagu ipu ma se tapuni ina ua maeʻa ona tapenaina.

E le fautuaina le teuina o se meaʻai i totonu o se pusa paʻu pepa ina ia aloese ai mai le leiloa o le tofo ma mea ola maloloina.

Aua nei galo e fua le maualuga o le kulukose i le toto aʻo lei maeʻa le halva, ma ia fetuunai le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina!

Sava halva mo le maʻisuka

Taʻalo fiafia a le fale e iloga i lona tulaga faapitoa ma le saogalemu i le faʻaaogaina. O le a matou saunia le halva e faʻavae i luga o fua o le sunflower ma le faʻaopoopoga o le oatmeal, honey, water and vegetable oil.

Kuki le sipuni. Tatou te faʻafefiloi le 6 ml o le vai i le meli vai i se voluma o le 60 ml ma lafo i le afi. Cook, faʻaosooso pea, seia oʻo ina maua se tutusa tutusa.

Fuga 80 kalama o le oatmeal i totonu o se apa seia oʻo ina manaia. O le elemene e amata ona tuʻuina fatu. Sasaa i le falaoamata 30 ml o le pata ma mulumulu lelei. I le taunuuga o le masini, tatou te sasaa atu le 200 kalama o fatu, ua nutimomoia i totonu o se masini toto. Faafefiloi ma fuga mo le sili atu i le lima minute.

Faʻapipii le sipuni o le meli ma mea o loʻo i totonu o le pani. Tuu le lole i totonu o le fale i lalo o le lomitusi mo le sefululua itula. O togafiti fai meaʻai e fautuaina e 'ai i ni fasi vaega, faʻamaʻu i le lanu lanumeamata.

Afai e manaʻo ai, ia faaopoopo sina fatu laulaau i fatu o le sunflower. I se vitio puupuu, o le faletua o loʻo faʻaalia manino ai le faasologa o sauniuniga o halva meaʻai e aunoa ma le suka:

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O fatu ma fatu o le mea sili ona malosi lea. Afai o le gasegase e le gauai i se tasi o vaega o halva, e tatau ona e teena sisi.

O le itu i sisifo o le asini e mamafa tele mo le gaʻoina. I tagata gasegase e maua i le suka, e mafatia le pancreas. Faʻaaogaina tele o le oloa e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o meaʻai.

Maualuga maualuga o kalori e saofagā i tupe mama. O le a le paradox? E ui i le suamalie suamalie ma le maualuga o le malosi o le malosi, o halva o se manaʻoga. Afai e te le puleaina le faagasologa o se taumafataga, e mafai ona e "lafo" le tele o meaai i totonu o le manava.

E saogalemu le fructose i le faʻamaonia. Faʻaleagaina o le faʻaopoopoga e ono faʻaosofia ai le aafiaga o le suka. O le mea lea o le faaiuga - matou te siaki le fua faatatau o le taumafaina.

O le togafitiga Oriental e faʻasaina mo tagata mamaʻi suka ma faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • faʻafefe o le faʻafefe i vaega o oloa,
  • tasi le le faapalepale,
  • mamafa tele
  • afaina fua o le tino
  • pancreatic inflammation,
  • toe le manuia.

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga mea e fai i lima. Afai e te le manaʻo e faʻalavelave i le umukuka, faʻatau halva i fale faʻapitoa. Maua na o ni meaai mama fou. E fautuaina e le au fai togafitiga le 'ai o le sunflower halva i taimi uma. Ma aua nei galo e fua lau fua o le suka.

Tuua Lau Faamatalaga