Ole iniseti: faʻasologa ma taga, igoa ma analogues

Atulin aspart (Insulin aspart, novorapid penfill) o se recombinant (genetically engineered) analog o le insulin, lea e suia ai le proline e le aspartate, ma o lea o le fualaau faasaina ua sili atu le saoasaoa. A maeʻa le iniseti, ona amata lea o le vailaau i le 10-20 minute, o le maualuga o le 1-2 itula, o le umi o le gaoioiga e 3-4 itula. E maua i le 3 ml cartridges ma se mea e maua mai i le 100 PIECES i le 1 ml. Ulufale i lalo o le paʻu i le paʻu o le manava, i le ogavae, tauau (ua suia le nofoaga o iniseti) vave ona e 'ai.

Lyspro insulin (Insulin lispro, humanlog) o se sauniuniga ile insulin tagata i le tulaga faafeagai o le lysine ma le faasologa i le 28-29 tulaga o le β-filifili. E i ai se gaioiga vave ma puupuu. O le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i lalo o le paʻu i se taimi vave ao lei faia se taumafataga. O le aafiaga e atiaʻe pe a uma le 15 minute, pe a uma le 0.5-2 itula, le umi o le gaoioiga - 3-4 itula. Lyspro inisalini e maua i vailaau ma cartridges mo peni tui.

Ole umi ole taimi ole insulin

Inisalini insulin (meaola faʻapitoa) - Inisalini-isophan (meaola faʻapitoa) -o se faʻamalologa o le inisalini ma le protamine. Synonyms: Inuit NPH, Insuman basal GT, Protafan NM, Protafan NM penfill, Humulin NPH. Protafan NM o loʻo gaosia i totonu o fagu paʻu 10 ml faʻatasi ai ma mea e 40 pe 100 PIECES i le 1 ml ma i cartridges o le 1.5 ma le 3 ml ma se mea e aofia ai le 100 PIECES i le 1 ml.

Inisalini Zinc (Manuia o Tagata) tuʻuina faʻatasi - Inisalini-zinc (biosynthetic tagata) faʻamalolo - faʻamalolo le insulin ma le zinc. Synonyms: Monotard NM, Humulin L. Faʻatau i totonu o fagu o le 10 ml faʻatasi ai ma mea e 40 pe 100 PIECES i le 1 ml.

O nei fualaau oona e naʻo lalo lava o le paʻu e faia. O le gaoioiga e amata i le 1-2 itula, o le pito i luga o le gaoioiga i le 6-12 itula, o le umi o le gaoioiga e 18-20 itula.

Inisalini insulin (Semi-Synthetic) - Inisalini-isophan (faʻaleagaina tagata). Synonyms: Brinsulmidi ChSP, Pensulin ChS. Inisalini-zinc (masini tagata) e faʻamalolo faʻatasi - Inisalini-zinc (masini tagata) e faʻamalolo le faʻaaogaina. Synonyms: Brinsulmidi H, Insulidd L.

Isofan inisalini (o le monocomponent puaa) - Insulin-isophan (monocomponent puaa). Synonyms: Pesulin SS, Protafan MS.

Zinc inisalini (pacopo monocomponent) faʻamalolo faʻatasi - Faʻasao le insulinzinc (puao monocomponent). Synonyms: Brinsulmidi IK, Insulin Long SMK. ''

O nei fualaau oona e talitutusa ma meatotino ma faʻaaoga i sauniuniga tutusa o le inisalini recombinant.

Na le maua le mea o loʻo e sailia? Faʻaoga le sailiga:

Faʻaaoga faʻamalositino o le inisalini

O le inisalini faʻamalosi e mafai ona faʻaalia i uiga nei. O le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i totonu o le tino o le tagata maʻi o loʻo faia i le tulaga o se iniseti subcutaneous i totonu o le manava. O lenei auala e sili ona puupuu mo le faʻatagaina o fualaau faʻatau i le tagata maʻi.

Ole inisalini faʻasaʻo e tatau ona tui i totonu o le tino i le taimi lava lea aʻo leʻi 'ai. O le va o le va o le tui ma le taumafataga e le sili atu i le 30 minute.

O le inisalini e faʻaaogaina naʻo le faalagolago i le taumafataga. A maeʻa ona faʻaofiina, e manaʻomia meaʻai. I le tulaga o le faaseʻeina o taumafa ma le faʻamaʻiina o fualaau oona i le tino o le maʻi, e mafai ona atiaʻe ai le hypoglycemia, o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le plasma toto.

O le faʻamuamua o le inisalini e ala i le faʻaogaina o auala na faia i le 1921. Faʻatasi ai ma le atinaʻe atili o le falemaʻi faʻamalositisi, ua maua ai ituaiga vailaau eseese, o le faavae o le inisalini.

O le inisalini faʻamalosi e faʻaaoga e faʻalelei ai le fesuiaʻiga o fesuiaiga i le plasma glucose pe a uma ona 'ai.

O le faʻatusatusaina o le aofaʻi o le inisalini e faʻaaogaina e faia faapitoa e le endocrinologist auai. E tusa ai ma uiga o le tagata maʻi. Aisea e tauamiotonuina ai le faaaogaina o se fualaau faasaina?

O le ituaiga o inisalini e fai vave i le tino o le tagata ua mamanuina e faʻaaogaina ai le iniseti o lona lava inisalini pe a ulu atu mea taumafa i gaʻo vailaau faʻamalosi i le tino.

Le faʻaaogaina o vailaʻau inisalini faʻataʻitaʻiga

O faatonuga lautele mo le faʻaaogaina o le inisalini o le ultra-fast preparations e aofia ai le faʻafoega o se fomaʻi i se taimi faapitoa ao le i amataina se taumafataga. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le va o le tui ma le faʻaaogaina o meaai e tatau ona laʻititi.

O le vaeluaga i le va o se tui ma se taumafataga e tele lava ina faalagolago ile uiga o tagata taitoatasi. O le taimi o le faʻaaogaina o se inisalini e iai le vailaau faʻasaina ao lei faia taumafa e faia e le endocrinologist aoga.

Aʻo faʻatulagaina le faʻatulagaina o fualaau o fualaau, o uiga uma o le tino o le tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona amanaia.

Pe a faʻaaoga sauniuniga vave, o faatonuga mo le faʻaaogaina ma fautuaga na maua mai le endocrinologist e tatau ona matua tausisia. O se itu taua tele o le fetaui lelei lea o le maualuga o gaioiga o fualaau faasaina mo le tuiina ma le taumafaina o mea taumafa.

O le fetaui lelei o le pito i luga o le gaioiga o le vailaʻau i totonu o le tino ma le pito i luga o le glucose i totonu o le plasma toto e mafai ai ona e aloese mai le tino o le tino, lea e latalata i le hyperglycemia. O le le tausisia o fautuaga pe a ave le vailaau faʻamalosi e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia i le tino. O lenei tulaga e tupu pe a uma ona tuʻuina atu le vailaʻau e aunoa ma le 'aiina o meaai. O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafua i se auala e mafai ona vave faʻaaogaina ai le kulukose i totonu o le tino.

Pe a faʻaaoga le inisalini ultrafast, e taua le mulimuli i le tulafono - o meaʻai e tatau ona ave i le maualuga lea ua mamanuina ai le fualaau o le vailaʻau.

I le tulaga o le tele o meaai e le lava i le tino o le maʻi, e mafai ona atiaʻe se setete o le hypoglycemia, ma i le isi tulaga, e tupu ai se tulaga o le hyperglycemia. O ia filifiliga mo le atinaʻeina o le faamai ua mafua ona o taunuuga matuia mo le tino o le maʻi.

O le faʻaaogaina o le inisalini ultrafast o loʻo faʻamatalaina i na mataupu pe afai e naʻo le taimi e 'ai ai le kulukose i totonu o le tino e matauina.

I le taimi lea, o le tagofia o lenei ituaiga vailaʻau e faʻatagaina ai oe e faʻaaoga lelei le kulukose sili i le tino.

Faʻaaogaina o insulin faʻamalosi

Pe a faʻaaogaina lenei ituaiga masini fomaʻi, e tatau ona mulimulitaʻia nisi o manaʻoga ma faatonuga, ia e pei ona taua i lalo:

  1. O le tuiina o le fualaau faasaina e tatau ona faia i le na o le taumafataga autu, e tusa lava po o le a le ituaiga o inisalini e faia vave.
  2. Mo tui, faʻaaoga naʻo se tui faapitoa ile inisalini.
  3. O le mea e sili ona manaʻo e tui ai le inumaga.
  4. Aʻo leʻi tuiina, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua, e faʻamautinoa ai le sologa malie o le faʻamalosi o le vailaʻau i totonu o le toto.
  5. Ole fuaina ole fua ole faʻaaoga ile togafitiga ole vailaʻau e tatau ona faia taʻitasi. E tatau i le fomaʻi ona faatonu le tagata maʻi e uiga i le tele o vailaau manaomia mo le tui.

I le faagasologa o le faʻaaogaina o lenei ituaiga vailaʻau, e tatau i se tasi ona manatu i le mafuaʻaga o le fua faatatau o le fua ma le taimi e tuiina ai le inisalini i totonu o le tino, e tatau ona masani tupe, ma e tatau ona suia le nofoaga o le pulega o fualaau faasaina.

Pe a faʻaaogaina se fualaau, o tulafono mo le teuina o fualaau faasaina e tatau ona matau lelei. E manaʻomia lenei mea ina ia le suia ai le mea o iai le inisalini e aofia ai inisalini ma o le fualaau mo le puleaina i le tino ua saʻo lelei ona fuafuaina.

O le gaioiga o le insulin ultrafast e amata i le taimi muamua nai lo le tino e iai le taimi e faʻafefiloi ai meaai o le protein ma faʻaaogaina i le kulukose. Faʻatasi ai ma meaʻai talafeagai, e le manaʻomia le faʻaaogaina o le inisalini e faia i le iniseti. O lenei vailaau e tatau ona na o na tulaga lava e tatau ai pe afai e tatau ona faʻavasegaina le faʻamalosi o le kulukose i le plasma toto o se tagata e maua i le maʻisuka.

O le umi o le maualuga o le kulukose o le plasma o loʻo aʻafia ai i aʻafiaga leaga, o le faʻateleina o le suka o le toto ua i ai se aafiaga le lelei i le tino, ina ia puipuia ai sea atinae o mea tutupu, o vailaʻau e maua ai insulin ultrafast.

Ona o le puupuu o le gaioiga o le gaioiga, o lenei fualaau faasaina e vave ona faatulaga le maualuga o suga i totonu o le tino, ma latalata atili ai i le tulaga masani o le physiological.

Afai o se tagata e maua i le maʻisuka tausisia manaoga uma mo meaai paleni, e le o manaʻomia mo ia le inisalini o le iniseti, e faʻaaogaina i na o le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le maualuga o le suka i totonu o le tino ina ia mafai ai ona toe aumai i le masani.

Vaʻaia faʻaalia o le faʻaleleia o fualaau faasaina

O le inisalini ose gaosiga o le iniseti ose gaioiga fou e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai le insulin masani ma faʻasaʻo le suka o le toto. O lona gaioioiga e faʻaalia i se maualuga maualuga o le fua, lea e vave faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma taofia ai osofaiga a le hyperglycemia.

O le inisalini anapogi vave o se faʻafouga tutusa o le insulin e mafua mai i le tino o le tagata. A maeʻa le pulega, o le a amata ona i ai le malosi o le vailaau i le lima i le sefulu minute, oʻo atu i le maualuga maualuga o le toto i le mavae ai o le tolu i le lima itula.

E le pei o hormones pupuu, o le tuiina o se fualaau faʻasaina o le a le taitai atu ai i le hypoglycemia pe'āfai e te 'aina sina mea suamalie pe a maeʻa le pulega. Ole inisalini e sili ona talafeagai mo tagata o loʻo galulue malosi, e le o le taʻitaʻia o se ituaiga olaga.

Uiga faʻaalia ma foliga o le faʻaaogaina o hormones fou:

  • ua faʻaofiina i totonu o le tino i le taimi lava lea ao leʻi 'ai,
  • iniseti e faia i lalo ifo i totonu o le manava, ae o le initaneti e tatau ona suia i lea taimi ma lea taimi,
  • o le aofaʻiga o loʻo faʻaaogaina pe a uma le tuiina o meaai e tatau ona fetaui ma le fualaau o le vailaʻau.

Pe a faʻaaogaina le insulin

I le taimi muamua, o le hormone ultrafast na faatonuina i tagata gasegase o se auala o le fesoasoani vave i oso oso faafuasei i le toto o le kulukose. O le le mulimuli i se taumafataga o le maualalo o le kapeti na mafua ai le faʻaaogaina o insulin i le ultra-poto mo le maʻisuka e talafeagai lelei. Talu ai nei, o lona lauiloa ua faateleina lona tulaga, aua o vailaau e mafai ai ona vave faʻaitiitia le kulūkose, e aunoa ma le faamalosia o se tagata e faatali mo le fa minute talu ona uma le tui aʻo leʻi faia se taumafataga, e pei o le faʻaofiina o le hormone masani masani.

E tatau ona faʻaaogaina fualaau faʻamalosi faʻamalosi faʻamaʻi i mataupu e le maua ai le malosi atoatoa o insulin. Latou te talafeagai i mataupu faʻafuasei, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le malepe o le maʻi i le meaʻai e puipuia ai tulaga faigata.

O le vevesi o le taeao i le tele o tagata e maua i le maʻisuka e matua paʻu atu ma o loʻo i ai le igoa "Morning Dawn Syndrome". E oʻo lava i se taumafataga ma e leai se toe foi i le po i tagata gasegase o le ituaiga 1 ma le 2, o le maualuga o le suka i totonu o le toto e mafai ona faateleina le faateleina. O le tuiina o le insulin i le taeao o le hyperglycemia i le taeao ua na o le pau lea o le auala e alu ese ai!

O se tikeri maualalo o le hypoglycemia e tupu loa pe a uma le ini, ae o lenei mea e pei o le masani. E faʻaalia i se faʻatupulaia o le fiaʻai, itiiti le vevela, agavaʻa lemu ma se lagona faateleina o le popole.

O se tagata ei ai faʻalavelave faʻaleagaina e mafai ona fesoasoani i le ituaiga insulin i se taimi puupuu. O tulaga talitutusa e tupu i ni manuaga ma faʻamaʻi pipisi. Fuataga o le kulūkose e faʻaaoga ai se glucometer ma togafitiga faafomaʻi e ala i le iniseti o insulin ultrafast o le a aloese ai mai le ogaoga o taunuuga.

O le inisalini e fai siʻosiʻomaga e le manaʻomia ona faʻaaogaina ma se taumafa atoatoa mo le maʻisuka ma le tausia o se olaga masani. E tatau ona faʻaitiitia vave le kulūkose toto ina ia mafai ai ona taofia ni aʻafiaga ogaoga.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Lafoaʻi faʻamalosia o insulin

O fualaau faʻamalo faʻamalosi e faʻaaogaina i se auala faʻapitoa ma e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. Faʻataʻitaʻiina e kamupani faʻapitoa vailaau faʻasolosolo insulin:

NovoRapid ma Humalog ei ai se avanoa faaopoopo o le pulega ogaoga, ao Apidra e na o se mea faʻapitoa lava ona faia. E masani lava, o vailaau e maua i foliga o oloa e pei o se peni vaitusi - i totonu o se peni. O se nila manifinifi ma se mamanu faapitoa e mafai ai e tagata gasegase ona faia ni tui i soo se mea ma soo se taimi. O le a talisapaia ia masini talafeagai e tagata e maualalo le vaʻaia - o le faʻatonuga o fualaau oona e fuafuaina i se kiliki.

Auala e fuafua ai le inumaga o le inisalini ultrafast

O le gaioiga o le insulin ultrafast e amata i le taimi muamua nai lo le malepelepe ma le faʻamaʻiina o aʻafia e liua i le kulukose i totonu o le tino o le tagata. Pe a faʻatusatusa, e tatau i se tasi ona amanaʻia uiga o le tagata, o le tulaga o le tagata i se tulaga faapitoa, ma le nofoaga o inisiua. O le gafatia o le pancreas e maua ai lona lava inisalini e amanaʻiaina foi.

O le gaioiga o hormones o soo se ituaiga e faʻalagolago i luga o le vaega o fesoʻotaʻiga ma le oloa, ae faʻapea foʻi i luga o le vevela vevela.

O le tuʻuina atu o se tui i totonu o le manava o le tagata maʻi - 90% o le a lagona ai le gaioiga o le hormone o le pancreas. Afai e faʻaofiina le iniseti i totonu o le lima poʻo le vae, ona oʻo ifo lea i le 20% o le aʻafia o le inisalini e le tino.

O se pancreas maloloina e maua ai le tele o insulin e tusa ma kilokalama uma o le mamafa o tupe mo le afa afa. O lona uiga, afai e mamafa e le tagata le valu sefulu kilokalama, ona tatau ai lea i lona finocrine polokalama ona fafagaina le fa sefulu vaega o lona inisalini.

Faʻaiʻu atoa le pancreas, e tatau ona maua e le tagata maʻi le fa sefulu iunite ole insulin. Ae o le endocrine polokalama e mafai ona galue i le afa poʻo le isi pasene. E na o le endocrinologist e mafai ona fuafua lenei mea ma fuafua le fua o le hormone na ave.

O se vaega taua i le faʻatulagaina o le taʻaloga lea a le tagata maʻi - e taalo i taʻaloga pe taʻitaʻia se fuataga ma le toʻafilemu. O laʻititi laʻititi e le o se mafuaaga mo le faateleina o le tui o le inisalini.

O le manaʻomia mo le inisalini mulimuli ane e ese foʻi ma le taimi o le aso. I le taeao, e manaʻomia e le tino se fua tele o se vailaʻau faʻamalo. O lona uiga, i le taumafataga o le taeao e tatau ona faaluaina le tele o mea e pei ona 'ai XE (areto falaoa). I le taimi o le aoauli ma le afiafi, o le aofaʻi o insulin e tatau ona tasi ma le afa taimi sili atu XE.

O le fuaina o le fua o le tuiina o inisalini lata mai e faia i le amanaia o lona aoga malosi. O le mea lea, o Humalog e lua ma le afa taimi e sili atu ona malosi nai lo le fualaau faasaina, ma o le malosi o NovoRapid e tasi ma le afa taimi sili atu nai lo le malosi o fualaau faasaina masani. E tutusa lava mo le inisalini fou - Apidra.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Pe a tuiina Humalog, e aoga le faʻi fa taimi e itiiti ifo i le 1 UNIT o se fofo tali tutusa, ma NovoRapida poo Apidra - lua vae tolu o le fualaau atoa. E tatau i le fomaʻi ona faʻatulagaina le metotia o le inisalini o le ultra-fast.

Faʻamaumauga ma faʻamalosi o le inisalini ultrafast

O le pito sili ona puupuu o le siama o le homulini insulin o loʻo i ai ona lelei ma faʻafitauli. Faatasi ai ma le lelei o lona faaaogaina, e tatau ona matauina mea nei:

  • o le taimi sili ona puupuu nai lo le pito i luga o le mea galue,
  • toetoe lava a faʻaitiitia le lamatiaga o aʻafiaga,
  • leai se mea e tatau ona fetuunai i le taimi e ala i le faia o se tui i ni nai itula ma faatalitali mo lana gaioiga e alu i le malologa po o le 'aiga o le afiafi.

O le le lelei o le inisalini mulimuli ane:

  • i le faʻavaveina o le gaioiga o le gaioiga o se vailaʻau i luga o le tino, ona o le maualuga o le tulaga o le hormonal,
  • fesuiaiga mataga i le glucometer e le mafai ai e le tagata maʻi ona fua saʻo le aofaiga o meaai,
  • pe a uma le faʻamalosia o fualaau, o le toto maualuga o le suka e pa'ū maualalo - maualalo ifo nai lo le faʻaaogaina o le insulin masani masani.

Ina ia mafai ona umi le gaioiga o le inisalini, e tatau ona faʻatupulaia lona fuainumera, ae naʻo le maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi. E leai se aogā ma sili atu le matautia le faʻaaogaina o sili atu i le luasefulu iunite o se vailaʻau faʻamaʻi i le taimi. E iai se faʻafitauli o le hypoglycemia.

O le taumafaina o meaai maualuga-carb e tagata e maua i le maʻisuka o le mafuaaga autu lea mo le faʻaaogaina o le inisalini o le ultra-short-acting.

O le tui vave e fesoasoani e vave ona faʻafesoʻotaʻi ai ma le leai o se gaosiga o lona lava inisalini. O lenei mea o le a laveaʻiina ai se tagata mai i aʻafiaga matuia ma faʻafitauli pe a uma ona gasegase se meaai o le maʻisuka.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Faʻaaliga manino o le inisalini mulimuli

Faafetai i le umi o le gaioiga o le inisalini, e mafai ona tumau pea le lelei o le insulin, lea e talafeagai mo le masani ai o le tino. O le inisalini puupuu e mafai ona mafua ai le tuʻuina atu o se mea e tasi le taimi.

O fomaʻi e faʻatupuina le inisalini o le ultra-short-acting to patients. O lona aoga sili lava e tatau ona faʻatautaia vave lava aʻo le i 'ai meaai. E faigofie lava mo i latou e ola i se olaga ola malosi.

E tatau ona taʻavale le vailaʻau pe a uma le mea moni. E le gata i lea, pe a uma le folasaga, e lava le na o le 'aina o ni nai suamalie.

Mataupu faavae o le taotoga

O le inisalini e sili ona vave ona faia. I le taimi lava e uma ai le puleaina, e mafua ai ona maua le inisalini, lea e fusifusia ma faatonutonu ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faia pe a uma ona 'ai. Afai e te mulimuli i tulafono uma mo le faʻaaoga, e te le manaʻomia le faʻaaogaina o isi ituaiga o inisalini.

O le inisalini e fai siʻosiʻomaga e masani ona faʻaaoga e vave faʻasaʻo ai le maualuga ole kulukose o le toto. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua toe faʻaleleia lona soifua maloloina i ni nai minute.

O se tasi o mea aupito sili ona taua o se fualaau faasaina o se mea e seasea mafua ai ona afaina, ma e matua faaitiitia foi le ono tulai mai o aafiaga i itu. O le inisalini ua sili atu ona sili ona lauiloa i tagata e manaʻomia le uila-faʻavave togafitiga.

O lenei ituaiga vailaʻau e faʻamatalaina i tagata e le maua le malosi atoatoa mai le faʻaaogaina o le insulin. E le gata i lea, o loʻo faʻamatalaina atu ia i latou oe tausisia fautuaga uma a le fomaʻi. O nisi taimi latou te iloa suiga faʻafuaseʻi i le kulūkose o le toto, lea e tatau ona taofi i le vave e mafai ai.

Ia manatua o le inisalini e faia i le tino-puupuu e sili ona mamana, talu ai o loʻo i ai le 2 taimi sili atu ona malosi.

O le le lelei o le faʻaaogaina o le inisalini faʻasaʻo

O le inisalini faʻamalolo e maua ai sina taimi puupuu o le gaioiga maualuga ma o lona maualuga i le toto o le tagata maʻi e faʻaitiitia vave. Talu ai o le maualuga o le gaioiga o le fualaau faasaina e matua malosi lava, o le fuaina o le fualaau o le fualaau faasaina mo le faaaogaina e iai ona faigata. O faʻaaliga uma o le faʻaaogaina o ia inisalini o loʻo faʻaalia i faʻasinoala e faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o lenei ituaiga vailaʻau e faʻaalia ai o le aʻafiaga o le inisalini i le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e le mausali ma e malosi tele e ese mai i isi ituaiga o vailaʻau o loʻo inisiua e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e naʻo tulaga e le masani ai. O se faʻataʻitaʻiga o ia tulaga e mafai ona avea ma se malaga i se faleaiga poʻo se malaga i le ea.

Pe a fuafuaina le fualaau o le inisalini ultrafast, o le tele o tagata gasegase e sui uma atu tiute i le fomaʻi. Ae peitai ina ia mafai ona toe faafoi le ola i tulaga masani, e manaomia le tagata maʻi ina ia sili atu ona gafa mo le faatinoga o fautuaga.

E le faigata le faʻatulagaina ole fua ole gaʻo ole inisalini ole ultrafast action. Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia le siakiina pea o le maualuga o le toto. E tatau ona fuafua le taimi o le amataina o le oso i le kulukose o le toto - o le taimi lenei o le faʻaofiina o le vailaʻau faʻamalosi ultrafast.

O le faʻatinoina o se faʻatusatusaga tutoatasi o le aofaʻi o fualaau faasaina e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa. Faʻatasi lelei le faʻatusatusaga, o le togafitiga o le maʻisuka e aoga ma e le afaina. O le vitio o loʻo i lenei tusiga pe faʻapefea ona tautala faʻasalalauga e uiga i le insulin.

Suafa Fualaau

O le inisalini ua sili atu ona faʻateleina i aso uma. Faatasi ai ma analogues, o le mea fou, o suʻesuʻega o loʻo faia i luga ia i tatou i taimi uma. O le tele o taimi, e fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o Humulin, Insuman Rapid, Hinomo, Actrapid.

I a latou gaioiga, e matua tutusa lelei lava ma le natura masani. Pau la latou eseesega e mafai ona faʻaaoga uma i le muamua ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka. E mafai foi ona ave i le taimi o le maitaga, i maʻi pe a uma le taotoga ma le ketoocytosis.

O le sili ona taʻutaʻua i totonu o iniseti aupito sili ona umi-gaioiga o Humalog. E seasea afaina ai aʻafiaga, ua faʻavaeina lava e avea o se meafaigaluega sili ona mataalia.

E le o se mea e masani ai, o faʻamaʻi ua faʻamaonia Novorapid ma Apidra. O latou fofo o le liproinsulin poʻo le insulin. O i latou uma lava e tali tutusa i le mea e fai i le meaola. I le taimi lava e uma ai le pulega, latou te faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaleleia le lelei o se tagata.

Le lelei ma le le lelei

O le inisalini pupuu e faʻagasolo lemu lemu, ae o loʻo i ai pea i le tino. Faatasi ai ma le tele o ituaiga o fualaau faasaina, e sili atu le faigofie ona fuafua po o le a le tele o meaai e tatau ona e 'ai.

E le gata i lea, o le inisalini e maua ai le iniseti, e le manaʻomia ona e fuafuaina tonu pe ae fia 'ai. Ua lava le faʻaaogaina o vailaʻau saʻo pe a itiiti ifo ma le 10 minute aʻo leʻi oʻo ile meaʻai. E faigofie lava lenei mea mo tagata e le mafai ona maua se taimi faʻatulagaina. E faʻaaogaina foʻi i faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi pe a manaʻomia e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua se maʻi suka.

E mafai faapefea ona fuafua le fualaau?

O le fua saʻo ole aofaiga o le insulin e tatau ona faalagolago i uiga o le tino ma le faʻafitauli o le maʻi.

E manaʻomia e le fomaʻi ona fuafua pe fia lemoni i le 1 kilokalama o le mamafa e maua mai i le aso. O le fuainumera o le numera e vaevaeina i le lua, pe a maeʻa ona fuafua le fua. Mo se faʻataʻitaʻiga: o se tagata e maʻi i le maʻisuka e mamafa le 70 kilokalama. O le mea lea, e manaʻomia ona ia faʻaaogaina le 35 U o le inisalini ultra-puupuu-faiva ina ia mafai ai ona galue masani lona tino.

Afai o le pancreas e itiiti lava i se isi itu e mafai ona galue tutoatasi, ona faʻafefiloi ai lea o le inisalini e faia i le faiva-puupuu ma le umi ile 50 i le 50 po o le 40 i le 60 - o le tagata tomai faapitoa e fuafuaina le aofaiga saʻo. Ia manatua o le ae faia suʻega suʻega ina ia faʻafetaui lelei le togafitiga.

Manatua i le gasologa o le aso, e manaʻomia e se tagata le suiga o le inisalini. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taumafataga o le taeao e faalua ona sili atu nai lo le falaoa. I le aoauli, o lenei fuataga e faaitiitia i le 1.5, ma i le afiafi - i le 1.25.

Aua neʻi galo e faʻafetaui taimi uma togafitiga pe afai e te faʻaaoga pe taʻitaʻia se olaga ola malosi. Afai ei ai ni nai avega mamafa, ona leai lea o se mea e sui ai le metotia. Afai o le suka i le tulaga masani, ona faaopoopoina lea o le 2-4 areto falaoa i le metotia ua faatonuina.

Fai mea uma e mafai ai ona taofia le atinaʻe o lipodystrophy. E tupu mai i se talaaga o le gasegase o le faagasologa, e mafua ai ona faʻaumatia le tino gaʻo. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo i ai vaega o loʻo i luga o le tino. E mafua ona o le solia o le maʻisuka taui.

O le insulin edema, o se mea e seasea tupu i le maʻisuka, e mafai foi ona tupu.

Meaʻai mo le ituaiga 2 Tisuka: Tisuka Suʻe Menu

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

I le faaopoopo atu i le togafitia o le maʻi o le maʻisuka ituaiga 2 - mo tagata mamaʻi e taua tele le puipuia o vaʻa laiti ma tetele e mafai ona afaina ai le faamai.

O lenei tulaga e lamatia ai faafitauli ogaoga ogaoga: faamai o le cardiovascular system, eyes, kidneys and other organs. E naʻo le tasi le tulaga e mafai ai ona taulimaina lenei galuega - e tatau ona faʻamaonia le gaʻo ma le gaʻo gaʻo, o lona uiga, o le meaʻai i le maʻisuka e tatau ona fetaui ma manaʻoga uma ole maʻi.

O le mea lea, a aunoa ma se taumafataga, togafitiga lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 e le mafai ona mafaufauina. E lē gata i lea, e le faalagolago i le maʻi poʻo le faia e le tagata maʻi e aunoa ma ni suālaʻau, aua o le maʻisuka o se taumafataga e faʻatagaina.

O mataupu faavae o le taumafataga

E masani lava, o le maʻisuka ituaiga 2 e ogatasi ma le oona, o lea o laasaga muamua lava e tatau ona faʻafetaui le taumafataga, ma o meaʻai talafeagai mo le maʻisuka e amanaʻia ai nei mea uma.

E tatau ona taulaʻi i le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa, aemaise lava mo le tele o meaʻai o le inumaga.

O lea tagata maʻi e tatau ona mamafa le mamafa pe a ma le 6 kilokalama, ma e lelei lava i le 10% o le mamafa o le tino ma e le toe foi atu i le mamafa muamua, o le auala lea e galue ai meaai, ma ona mataupu faavae.

Afai e le sili atu le mamafa o le mamafa o le tino o le tagata maʻi i tulaga faatagaina, o le malosi o le taumafa o meaʻai e tatau ona ia tausisia ia tulaga o meaʻai paleni, e tatau ona amanaʻia tausaga o le maʻi, gafa ma le tino.

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o le gaʻo, e tatau ona faia se tausiga faʻapitoa, ma o oloa mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona amanaʻia lenei mea.

I le maʻisuka ituaiga 2, e pei ona e iloa, o se maualuga maualuga o le atinaʻe:

  1. atherosclerosis o vaʻa tetele ma laiti,
  2. siama fatu fatu
  3. maʻi o le cerebrovascular (faʻaleagaina o vaʻa o le faiʻai).

O le mafuaaga lea e tatau ai ona i ai se taulaiga o le anatetherosclerotic mo le maʻisuka.

E tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo, ona o lo latou tamaoaiga i le cholesterol ma gaʻo mama. E pei ona faʻaalia i suʻesuʻega talu ai nei, o nei meaʻai i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le lagona o sela i le inisalini.

O le a le tele o le gaʻo e taliaina i meaʻai ma e le oʻo atu ai i le meaʻai

O se tagata soifua maloloina e le mamafa ma malosi atoatoa i le gasologa o le aso e mafai ona gafatia ona faʻaaoga 1 gram o gaʻo i le kilokalama o le mamafa o le tino ma meaʻai eseese. Ina ia fuafua le mamafa, e tatau ona e toesea le 100 mai lou maualuga ile centimita.

Afai o le maualuga o le maʻi e 170 cm, ona tatau lea ona mamafa le mamafa o le mamafa i le 70 kilokalama, ma i lalo ifo o le malosi o le tino, e faatagaina ai se tagata e 'ai e tusa ma le 70 kalama o le gaʻo i le aso.

  • mo le sauniuniga o se falaoa falai o le 1 tbsp. punetuni o le suauu manogi, e aofia ai le 15 gr. gaʻo
  • i le 50 gr. sukalati e 15-18 gr. gaʻo
  • 1 ipu o le 20% kulimi kulimi - 40 gr. gaʻo.

Afai ua uma ona iai le oona, ona faʻaaoga lea o le tele o le gaʻo i le 1 kilokalama. mamafa o le tino e tatau ona faaitiitia.

E oo lava i se tamaitiiti ae o le masani ai o le a iu ina manuia. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le faʻatapulaʻaina o aso taʻitasi, o le a sili atu le faʻamaoni nai lo le paʻu o le paʻu faʻafuaseʻi e faʻaaoga ai fautuaga faʻalauiloa, o meaai paleni mo le maʻisuka e tatau ona saʻo.

Ina ia faafaigofie ona tausia faamaumauga, e mafai ona e faaaogaina le laulau o oloa o loo aofia ai le tele o gaʻo.

O a meaai e tatau ona faʻaesea mai au meaai

E tele gaʻo e aofia ai:

  1. i le mayonnaise ma kirimi kirimulu,
  2. i sausa ma soʻo se siusa,
  3. i le mamoe ma le puaa,
  4. i fulufulu o gaʻo gaʻo, o nei mea uma e toetoe o fusi samasama uma,
  5. i oloa gaosi susu.

Ae le itiiti ifo le taua o le metotia o le gaosiga o gaosiga o oloa, o le taumafa e masani ona faamamafaina lenei mea. E tatau ona aveese le gaʻo ma le gaʻo mai aano o manufasi, e tatau ona aveese mai paʻu mai manu felelei, pe afai e mafai, ia le aofia ai meaʻai falai, sui i le tao, kuka, uila, salu i totonu o a latou lava sua.

E fautuaina o mea taumafa e aofia ai le tele o gaʻo fesuiaiga ole gaʻo e tatau ona tuʻuese mai le taumafa. O suʻesuʻega faʻapitoa lata mai na faʻaalia ai o le tele o gasegase i totonu o le tino e faʻalavelaveina ai le masani ai o le tino o le tino, ma o lenei mea e mafua ai le maua vave o le tamaoaiga ma le atinaʻe o le kanesa.

O oloa e manaʻomia ona faʻaesea mai au mea taumafa, o loʻo i ai le tele o fua o le gaʻo e aofia ai:

  1. margarine
  2. tulaga o le pata maualalo maualalo,
  3. fualaau faisua ma suauʻu - salalau,
  4. koko pata sui - gaʻo meaʻai,
  5. soʻo se mea anapogi (hamburger, vevela vevela, fusi tao, ma isi),
  6. popukoni

E taua tele le i ai o meaai (fualaau aina ma fualaʻau) i le tele o mea taumafa i le taumafataga. Ua iloa e saienitisi afai o se tasi o taumafa i le 2/3 e aofia ai meaai o le laau, ma o le malologa o le polotini (iʻa po o aano o manufasi), o lona uiga o le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa ua matua faaitiitia, ma o le meaai e tatau ona amanaia lenei mea.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e aoga tele le faʻaaoga o fua o le fructose i le taumafataga, e aofia ai laʻau suamalie.

Ae ui i lea, o le faʻaaoga masani o le fructose e mafai ona oʻo atu ai i le oona tele. E tupu lenei mea ona o le tino e le mafai ona tetee atu i le leptin, o le hormone lea e puleaina ai le manaʻo.

O lenei mea moni, faatasi ai ma se taumafa maualuga-kalori, e mafai ona mafua ai le gaʻo. O le mea lea, o maʻi ma le mamafa e le fautuaina mo le faʻaaogaina o oloa i luga o le suka.

Gaʻo maualuga gaʻo

Talu ai o mea inu gaʻo ua manatuina ua na o le pau lea o le punaoa e mafai ona faateleina ai le suka toto, o le tele o meaʻai (i le leai o se meaʻai i le tagata gasegase) e tatau ona lava, o le taumafataga e taua lenei manatu.

O meaai faʻaonapo nei mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e aofia ai le faʻasaʻoina o meaʻai, faʻafeiloaʻi fautuaga na tutupu i le taimi ua tuanaʻi: o fomaʻi e aunoa ma se faʻasesega latou te fautuaina tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatau e pei o ni mea inu gaʻo pe a mafai. E foliga mai o le tuufaatasiga o le gaʻo o meaʻai gaʻo e matua taua lava.

Suga ma oloa o loʻo i ai lenei elemene, o le taumafa o le maʻisuka e faʻaaogaina atoatoa:

O lenei maʻisuka uma e mafai ona faʻaititia, ae o nei oloa e mafai ona suia i latou o loʻo i ai le tele o filo o mea taumafa ma se fuainumera maualalo maualalo. O nei mea e aofia ai le tele o fualaau 'aina, fualaau faisua, vine, legumes, nati, nisi o gaʻo, falaoa gaosia mai le laʻau atoa ma isi oloa.

O le pyramid o meaʻai ma meaai mo le maʻisuka

O le a le mea e tatau ona 'ai e se tagata ina ia mafai ai ona tausia lona tino?

O le pyramid of nutrition gives a answer to this question, lea e tali tutusa lelei mo tagata soifua maloloina ma mo gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O loʻo faʻaalia manino mai e lenei pyramid le tele o 'aiga e mafai ona' ai mai i kulupu taʻitasi.

I luga o lona pito i luga o oloa ia e mafai ona faʻaumatia, ae seasea lava:

  1. Ava malosi, gaʻo, fuālaʻau manogi, suamalie.
  2. Meainu suamalie susu, susu, moa, aano o manu, iʻa, nati, fuamoa, laumei. O nei mea uma e mafai i le 2-3 servings.
  3. Fualaau aina - 2-4 taumafa, fualaau faisua - 3-5 tautua.
  4. I le pito i lalo o le pyramid o areto ma falaoa, e mafai ona faʻaumatia 6-11 tautua.

E tusa ai ma le malosi o loʻo aofia ai i vaega ma a latou meaʻai, o latou (i totonu o le vaega lava e tasi) e fesuiaʻi ma tutusa. O le mea lea, na latou mauaina le igoa "meaʻai."

Mo se faataitaiga, 30 g le suka e aofia ai le 115 kcal. O le mea lava lea e tasi o le kalori, ae sili atu le ola maloloina o meaʻai e mafai ona maua i le 'ai e tusa ma le 35 g pasta poo le 50 g o le falaoa. O tagata taʻitasi ua taʻutaʻua le mataupu faavae o le pyramid e mafai ona fausiaina lana lava meaai.

Vaega o meaʻai e tusa ai ma togafitiga

O le tagata maʻi e tatau ona fafagaina i taimi uma, ia le itiiti ifo i le 5-6 taimi i le aso, ae o vaega e tatau ona laiti. A maeʻa ona faʻatumu le ipu i meaai, e tatau ona e tuʻu na o le afa, ma tuʻu le malologa i tua pe alu mo se taimi mulimuli ane.

E tele le manaʻoga e tatau ona totogiina i le puleaina o le tele o le suka ma le suka. O le tagata gasegase e tatau ona i ai le malamalama atoatoa ina ia iloa ma puipuia le atinaʻeina o le hypoglycemia i le taimi, mo se faataitaiga, pe a inuina le ava poʻo le taimi o le faʻamalositino.

Afai o se tagata maʻi ei ai le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i luga o togafitiga ogaoga o le inisalini, e tatau ona ia tausisia le tutusa o meaʻai e pei o le maʻisuka ituaiga 1:

  1. maoaʻe auala
  2. le tufatufaina atu o gaʻo i le mauaina,
  3. faitauina o "areto falaoa".

I le togafitiga o fualaau faasaina

E ui lava o le hypoglycemia e tele lava ina faʻaitiitia i le togafitiga nai lo le inisalini o le inisalini, e tatau ona nofouta le tasi i le fegalegaleaiga o fua o le suka ma le maua o meaʻai.

Ma e manaʻomia lou fausiaina o lau meaai e faʻatatau i luga o le meaʻai o le pyramid.

Suavai vaivai, ona o le faʻaaogaina o le hypoglycemia e mafai ona tupu ma se maualuga maualuga, e aofia ai ma sauniuniga o glinides ma sulfonylurea:

  • Repaglinide
  • numera
  • glimepiride
  • gliclazide
  • glibenclamide.

O le autu o le gaioiga o nei fualaau oona o le faaosofia lea o peta peta i le gaosia o le inisalini. O le maualuga o le fualaau ma le malosi o le fualaau faasaina, le malosi o le faaosofia, ma, o le mea lea, o le maualuga o le faamatuu atu o le inisalini i totonu o le toto.

O le mea lea, afai o le tagata maʻi o loʻo faʻatulagaina nei tupe, e tatau ona ia 'ai e le aunoa. A leai, o le tele o le inisalini e mafai ona faʻaititia ai le toto toto.

Metotia o le gaosia o oloa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

Mo le maʻisuka, e sili ona lelei:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  1. Fufuluina i totonu o le sua o fualaau faisua, luga o le vai, i isi vai.
  2. Squash, e faʻaaogaina e gaosia ai mea e maua ai se mea suamalie suamalie: fualaau faisua, iʻa, tulivae.
  3. Laʻau kuka.
  4. Gaʻo ona sosoo ai lea ma le taoina i totonu o le ogaumu.
  5. Faʻaaogaina, ae faʻaaogaina le tele o taimi.

O le kuka i mata e le manaomia. Ina ia mafai ona amanaʻia le aofaʻi o meaʻai gaʻo taumafa, e fautuaina le faʻaogaina o fua o le aiga, fuaina o ipu ma laulau o meaʻai. O se tasi o laulau, mo se faʻataʻitaʻiga, ua tuʻuina atu ia i matou.

Vaega o kulupu gaʻo

Uluaʻi vaegaToeitiiti Carbohydrate Free ProductsAʻa, aano o manufasi, gaʻo, fuamoa, tamato, kapisi, meaʻai, letusi, kukama.
Lua vaegaGaʻo gaʻo-mativa (e oo i le 10%)Tulimu, leki, kāloti, beets, oloa susu.
Tolu vaegaCarbohydrate-Rich FoodsFualaau aina suamalie, faʻi, vine, pateta, pasta, falaoamata, cereals, falaoa, mea faʻafiafia, suka.

Le fautuaina mo le maʻisuka

Puff pastry ma paluga, soupusu susu ma noodles, araisa, semolina, gaʻo malolosi gaʻo, iʻa gaʻo, meaʻai kuka, tele sausage, ulaula meaʻai, aano o manu ma moa, kulimi.
Pulu suamalie, fulufulu salima, caviar, suauʻu kuka, iʻaʻai, ma:

Pasta, semolina, araisa.

O kuka uma ma gaʻo manu.

Faʻafefe ma le vevela.

Palu ma fufulu fualaau faisua.

Mea manaia: lemonade ma le suka, suamalie suamalie, aisa kulimi, suamalie, siamu, suka.

Fua suamalie: aso, fig, faʻi, vine, vine.

Fautuaina mo le maʻisuka

Meaʻai fuālaʻau ma falaoa: saito 2 togi, bran, rye (e tusa ma le 300 g i le aso).

I le faʻaitiitia o le aofaiga o falaoa, falaoa e le faʻanoanoa ma le falaoamata.

Fualaau faisua: aano o manufasi ma fualaʻau, paluga pi, pusa, soupeti.

Laʻau vaivai-gaʻo: iʻa, aano o manufasi, mushroom, fualaau faisua, pateta ma meatballs, cereals (oat, pelesi beka, millet, karite, taoti). Borsch ma soupelu vavalaʻau mo le gaʻo ma le maʻisuka e le mafai ona faʻaaogaina.

O le oat ma buckwheat groats e aoga tele, latou te aofia ai le tele o filo masani masani, ma le faʻaopopoina, ua liua itiiti i gaʻo.

Meat products

Laʻau vela, lemu moa, lemu ma le puaa, lapiti.

Turkey, moa vao, tunu pe falai pe a uma ona kuka, i ni fasi pepa pe tipi.

I se numera faatapulaa o le ate, laulau faila, sausage o le kuka.

E naʻo le ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo, tao, mea e le masani ona falai: silver hake, coder, cod, peram, bream, cod, pike perch. Laʻau fagota i tamato poʻo ona lava sua.

Fuamoa, gaʻo, gaʻo

E tatau ona faatapulaaina ia yolks, 1-1.5 fuamoa i aso taitasi, susu-kuka, e faatagaina.

Cereals e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le tulaga masani o mea inu gaʻo, ua fautuaina:

Mai gaʻo mo le kukaina + i ipu (pe a ma le 40 kalama i le aso):

  • fuālaʻau fuālaʻau: sunflower, olive, sana.
  • pata masusua e aunoa ma le masima.

O fualaʻau e pei o pateta, peʻa lanumeamata, beets ma kāloti e tatau ona faʻaumatia i gaʻo.

'Aʻau, palu, kuka,' aʻai, o nisi taimi falai fualaʻau faʻatasi ai ma mea maualalo maualalo o mea e gaosia i le kalapu e fautuaina:

I le avea ai o se mea maulalo gaʻo, e mafai ona iloga le letus. O le mea lautele, o se taumafa-maualalo o meaʻai mo le maʻisuka o se filifiliga sili ona lelei o taumafa.

E le gata i lea, e mauoa tele i vitamini ma suauu meli, mo se faataitaiga, o le suauu nicotinic, lea e manatu o se tagata e faʻaleleia le inisalini.

O salima sima i totonu o le salati e aoga tele mo le masani ai o le gaioiga.

  • Tasi le mama.
  • Lafumanu o le suamalie i lalo ole gaʻo.
  • Fuamata o le sami.
  • Fuga iʻa.
  • Fufulu le vao.
  • Caviar fuamoa (eggplant, squash).
  • Sapalai fuamoa fuamoa.
  • Vinaigrette.
Sauga ma mea manogi

  • i luga o teuteuga o fualaau faisua,
  • meaʻai vaivai, mushroom ma susu,

O meaʻai ma mea manogi e mafai ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa:

  • fua vaʻaiga, pepa, horseradish,
  • pasili, pi,
  • marjoram, cloves, cinnamon.

  1. Teu i susu, lauti.
  2. Fualaau suamalie.
  3. Ju mai mai fualaau aina ma fualaau aina.
  4. E tatau ona faʻaaogaina se teuteu o sisi rosa i le gasologa o le tausaga.

Faʻafefea ona ave Metformin mo le paʻu mamafa i le maʻisuka

Metformin o se vailaau muamua muamua mo le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. E mafai ona togafitia faʻafitauli o le tino ma foia le faafitauli o le mamafa o le mamafa ma le le atoatoa o togafitiga ma le faamalositino. O le faiga o le gaioiga e faʻavae i luga o le faʻalauteleina o le lagona o gaʻo i le inisalini, ona o le maualuga o le glycemia e faʻapitoa.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

E maua mai i le pepa o le biconvex pepa e ufiufi i se ata vali ata. E maua avanoa o 500, 850 ma 1000 mg.

O le faʻapipiʻiina o se pusa paʻu o le 30, 60 poʻo le 120 papa. O nei papatusi, i vaega taʻitasi, 1-3 vaega o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa pepa faʻapitoa mo togafitiga faafomaʻi.

O le eletise autu autu o le metformin hydrochloride. E aofia i le vasega o biguanides o le 3 augatupulaga. Faatasi ai ma vaega o ausilali o loʻo i ai: povidone, suauu maso, crospovidone, magnesium stearate, talc. O le tuufaatasiga o le atigi o le methacrylic acid ma le copolymmer methyl methacrylate, macrogol, titanium dioxide, talc.

Faʻamaumauga o le INN

O le INN (igoa faʻavaomalo faavaomalo) o le vailaʻau o le metformin hydrochloride. I falemaʻi, o loʻo faʻatau atu i lalo o igoa tau fefaʻatauaʻiga.

O le uluai fualaau o loʻo faʻavae i metformin o Glucophage, lea e maua i Farani e le kamupani MERCK SANTE. I le faaopoopo atu i ai, e tele ituaiga o gataifale e maua, lea e eseese i le lelei ma le tau. O tala e sili ona lauiloa e aofia ai Siofor (Siamani), Formmetin ma Gliformin (Rusia), Bagomet (Atenitina), Formin pliva (Croatia).

O le tau o le metformin, e fuafua i le tui, gaosi oloa ma numera o laulau, mai i le 80 i le 290 rupu.

Faʻataʻitaʻiga

Metformin ei ai se mea e maualalo ai le suka ona o lona malosi e taofiofi ai le gluconeogenesis. E le afaina ai le pancreas, o le mea lea, e le afaina ai le tulaga ma le faagaoioia o le okeni.

O le faʻamaonia e faʻatonuina e ala i gaoioiga nei:

  • faaitiitia le maualuga o le suka i le basal i le faatonutonuina o le gelacogen metabolism (glycogenolysis),
  • inhibits glucose formation (gluconeogenesis) mai fua o le polotini ma gaʻo gaʻo,
  • faʻagesegeseina le faʻafefe o le kulukose i totonu o le manava,
  • faaleleia atili le lagona o le mauaina o inisalini, ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini,
  • faateleina le fua o le liua o le kulukose e lactate i totonu o le vaega o meaʻai,
  • faʻaitiitia le aofaʻi o le LDL (low density lipoproteins) o triglycerides ma le cholesterol atoa i totonu o le toto, faʻateleina le maualuga o HDL ma HDL (maualuga ma maualuga maualuga lipoproteins),
  • faʻamalosia le tafe o le kulukose i totonu o maso,
  • faʻaleleia mea tau fibrinolytic o le toto.

Pharmacokinetics

Metformin vave faʻapipiʻi i le gastrointestinal tract, o le bioavailability e tusa ma le 50%. O le maualuga o le maualuga o le toto e tupu i le 1-3 itula pe a uma ona ave le pulu. Afai o se fualaau faasaina e faavae i luga o lea mea e mafai ona faʻagesegese le tuʻuina atu o le mea galue malosi, ona faʻamauina lea o le maualuga maualuga o le tausiga pe a maeʻa le 4-8 itula. Metformin e pipii faʻamalosi ai i masini plasma, o loʻo faʻapea ona maua i totonu o le toto naʻo faʻamalosi ile 1-2 aso o togafitiga.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi lava e tasi ma meaai e faʻaitiitia ai lona mafai ona gauai i totonu o le mea oona. Metformin faʻaopoopoga i puipui o le manava ma le manava, i totonu o le ate ma vailaau. O le afa-ola e 6.2 itula. Metformin e le o le tino i totonu o le tino. O loʻo faʻamalosia e fatugaʻo e le suia e ala i le faʻaaogaina o masini. Ona o le le lelei o le gaioiga o nei totoga, o le excretion o suiga o fualaau faasaina, e maua i totonu o le tino.

Metformin o loʻo i ai le tele o ituaiga o gaioiga. O le mafuaʻaga autu o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua i tagata gasegase e maualalo le aoga o togafitiga o meaʻai, mamafa tele. Faʻapitoa:

  • i tagata matutua, e pei o le monotherapy pe faʻatasi ma isi vailaau oona oona poo le inisalini,
  • i tamaiti e sili atu i le 10 tausaga le matua o se auala tutoatasi o togafitiga, faʻapea foi ma tutusa ma le inisalini.

E faaopoopo i le maʻisuka ituaiga 2, ua faatonuina mo:

  • luasegase lua ona o le faʻamalosia o le inisalini,
  • toomaga mo le maʻi pipisi,
  • polycystic ovary,
  • puipuiga o le maʻisuka i tagata gasegase e lamatia,
  • tagata faʻapitoa e faʻatonutonuina.

Contraindications

Metformin o se tasi o mea sili ona saogalemu i fualaau oona. Ae, e pei lava o soʻo se vailaʻau, o loʻo i ai ni faʻasogaga mo le faʻaaogaina:

  • gasegase o le fatu po o le ate,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka, precoma, coma,
  • tulaga ogaoga o le tino: faamalolo, fiva, faateʻa, vavae, faʻalavelave pipisi,
  • maʻitaga ma lactation
  • ogaoga ogaoga o taotoga, manuʻa poʻo le mu tele,
  • ava malosi
  • lactic acidosis,
  • hypersensitivity i fualaau faasaina po o vaega.

FAʻATASI! I le faʻaeteete, ua faʻatulagaina le metformin mo tamaiti ei lalo ifo o le 10 tausaga le matutua, tagata matutua (maualalo le metabolism) ma tagata gasegase o loʻo galulue i galuega faigata faaletino (lamatiaga o le lactic acidosis).

O togafitiga masani e amata i le 500-1000 mg / aso. (1-2 papa). I se tulaga talitutusa, o le faʻamalositino o gaioiga faaletino ma taumafa e fautuaina. Afai a maeʻa le 1-2 vaiaso e leai se faʻaleleia lelei o loʻo mataituina, e suia le fualaau. O le maualuga e faʻatagaina e 2000 mg / aso. Mo tagata matutua - 1000 mg / aso.

E tatau ona ave le pulu i meaai poʻo vave pe a uma, ma se ipu vai. Afai e le o mulimulitaia le fautuaga, o le lelei o le fualaau faasaina ua matua faʻaititia.

O le umi o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi. E le mafai ona e faalēaogaina oe lava tofiga.

Faʻaiʻuga

E pei lava o soo se vailaʻau faʻamalosi, o le metformin e mafua ai le tele o aʻafiaga e le manaʻomia. E toetoe lava o taimi uma e atiaʻe ai i le amataga o togafitiga ma pasi ai latou lava. O mea e sili ona taatele faʻaleagaga o:

  • mai le gastrointestinal tract: naʻo, vomia, tiga o le manava, faʻavaʻa o le nofoa,
  • i luga o le vaega o le metabolism o vailaʻau: faʻamalosi lactic (ua faʻamalo le vailaʻau), hypoglycemia, ma togafitiga faaumiumi - hypovitaminosis B12,
  • mai hemopoiesis: megaloblastia anaemia,
  • afaina o le tino: erythema, vevela ma le vevela.

O mea leaga o le mea e gaosia ai meaʻai e masani ona matauina i taimi uma. E afua mai i le taofia o le faʻaaogaina o le kulukose, lea e mafua ai le faʻaaogaina o le fermentation ma le faʻasaʻoina o gaʻo. E faasolosolo lava, e sui le tino, e mou ese atu le manava. Faatasi ai ma le natura faʻalauiloa o mea e le manaʻomia ma le le faʻavauvau, o togafitiga faʻapitoa e faia.

Faʻasalaga

O mataupu e sili atu i le maualuga o le togafitiga faʻasolosolo e masani ona taʻitaʻia ai le gaioiga o le faʻatinoina o tino poʻo tino. Naua, vili, maʻi manava, hypo- poo hyperglycemia e mafai ona tupu. O taunuʻuga mataga i lenei mataupu e le masani.

O se faʻalavelave faʻalavelave, o le faʻamalolo lactic. O le maʻi lea e maua mai i le gaosiga o metformol. E tupu i le maʻi le maʻisuka, ketoacidosis, le lelei o meaai, faʻalauteleina le tino, poʻo soʻo se tulaga o le hypoxic. Faailoga o le lactic acidosis o:

  • manava le manava
  • vili
  • moe po o le le mautonu,
  • tiga o musika
  • le le fiafia
  • faʻaititia le malosi o musika ma le faʻaaogaina o masini afi.

FAʻATASI! Afai ei ai se masalosalo o le lactic acidosis, e tatau ona faamutaina le metformin ma o le tagata maʻi e vave ona togafitia i le falemaʻi mo togafitiga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Aʻo faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga x-ray e faʻaaoga ai iodine, e maua ai e le tagata gasegase se faʻalavelave faʻapitoa, aemaise lava i le faʻaaogaina o le tino. Ina ia aloese mai lenei faʻalavelave, o le faʻaaogaina o le metformin e taofia i le 2 aso ao leʻi amataina le suʻesuʻega ma toe faʻafouina i le taimi lava lea e tasi.

Faʻapitoa faʻatasi o le danazol poʻo le chlorpromazine ma le metformin e mafai ona taʻitaʻia ai tulaga maualuga.

O le faʻaaogaina o antipsychotics e manaʻomia ai le faʻasologa o le metformin ma le kulukose.

O le pulega faʻatasi o le metformin ma sauniuniga sulfonylurea, NSAID, inisalini, inhibitors ACE, beta-blockers e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O le fua o le faʻamalositino Metformin e matuā faʻaitiitia ai le cimetidine, lea e mafai ona mafua ai le siama lactic.

Ava malosi

O le faʻaaogaina o ava malosi ma vailaau faʻasaina i le gasologa o le metformin togafitiga e faʻateleina ai le lamatiaga o le siama faʻamalosi, aemaise lava i le maualalo o le gaosiga o mea taumafa poʻo le faʻaaogaina o le tino. E le fautuaina lenei tuufaatasiga o mea. I se isi tusitusiga, matou te iloiloina auiliiliga le fetaui o le metformin ma le ava malosi.

Faatonuga faapitoa

A o ave le fualaau faasaina, e manaʻomia le mataʻituina o gaioiga. O le tele o taimi i le tausaga, suesue i le maualuga o le lactate i le toto, faapea foi i le tulaga o le tiga i maso. E tasi i le 6 masina, e mataituina le creatinine plasma.

O le tuufaatasiga o sauniuniga metformin ma sulfonylurea e talia, ae i lalo o le pulea lelei o glycemic.

FESOASOANI! O le faʻaaogaina o le metformin e pei o le monotherapy e le faʻaitiitia ai le gauai o le gauai ma e le o se faʻalavelave mo le avetaʻavaleina o se taavale poʻo le galue i ni auala faigata.

Pe a faʻafefiloi le metformin ma isi vailaau oona, o loʻo i ai se faʻalavelave faateleina i le atiaeina o tulaga o le hypoglycemic, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete i mea e le saogalemu.

Tina ma le lactation

Metformin e le o faʻamatalaina i tagata gasegase i le taimi o le maitaga ma le lactation.

Afai e manaʻomia, o le togafitiga o le inisalini e faʻatinoina i nei vaitau. I le tulaga o le fuafuaina poʻo le maʻitaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo le faʻafesoʻotaʻi atu i se isi togafitiga ma le mataʻituina o le tausiga faafomai

O suʻesuʻega e uiga i le gafatia o le metformin e pasi i le susu o susu e leʻi faʻataunuʻuina, o le mea lea ua faalēaogāina ai le vailaʻau mo fafine lapatai. Afai e le mafai, taofi le lactation.

Faatusatusaga ma analogues

Faʻataʻitaʻiga i le taimi nei le tele o togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka.

O le uluai fualaau Farani e faavae i le metformin, o se masani masani ma faaumiumi le gaioiga. E le pei o generics, o le glucophage e mafua ai aʻafiaga afa i taimi uma. Ae, e pei o soo se uluai vailaau, o le tau e sili atu nai lo le tau o analogues.

O se tasi o fualaau lauiloa o le metformin ua faatonuina mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. E faʻaaogaina e pei o le monotherapy i le tulaga o le le atoatoa o taumafa. O Siofor e tele atu faʻamaʻiloga ma aʻafiaga, ae o le tau e maualalo.

Le vailaʻau faʻasoasoa, o vailaau oona o metformin ma vildagliptin. E i ai sona faʻaaogaina o le hypoglycem e sili atu ona faʻaalia pe a faatusatusa i isi analogues. O lona maualalo o manaoga i le maʻisuka e mafua ona o le tau o le fualaau faasaina - e tusa ma le 1000 rubles.

O se tasi o fualaau faasaina e faavae i metformin. E tele aʻafiaga i itu.

E aofia i le vaega o le sulfonylurea. O le maʻisuka MV ua faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka ituaiga 2, pe afai o le mamafa e masani ma e leai se faʻamalosia o le inisalini. O le faiga o le gaioiga o le faaosofia lea o le pancreas, lea e tau atu i lona "ofu" ma le faʻaaoga umi. E i ai le tele o faʻafitauli.

O loʻo faʻamatalaina e pei o le monotherapy mo tagata gasegase o loʻo mulimuli i se taumafataga ma faʻatinoga faaletino. Gliformin e taugofie - e oo i le 280 rubles. mo le teuina.

O le gaioiga malosi mai le vaega sulfonylurea. O nei fualaau lua-laina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ona e tele o latou aʻafiaga ma faʻafitauli. O le umi o taimi e faʻaaogaina ai se faʻalavelave faʻafefeteina o le pancreas.

Faʻailoa i le sulfonylurea mea e maua ai ma o loʻo i ai uma meatotino o fualaau oona o lenei vaega. O faʻamanuiaga o le Maninil e faʻamoemoeina taitoatasi mo tagata maʻi taʻitasi.

Glibenclamide

E aʻafia i le tupulaga lona 3 o le sulfonylurea. Faatasi ai ma le tutusa lelei, o le aʻafiaga o tulaga o le hypoglycemic e tumau 2 taimi sili atu. Glibenclamide ua talitonuina e mafai ona ia pulea lelei le maualuga o le suka.

O se sui o le hypoglycemous mo le puleaina ole fofoga, o se mafuaʻaga o le 2th generation sulfonylurea, ei ai le tele o aafiaga i itu, e pei o sui uma o lenei vaega o vailaʻau.

O le vailaau oona mo le faʻaaogaina faʻapitoa o le vaega teleuanide. E tele lava ina faʻaaogaina pe a faʻamatalaina ma metformin togafitiga.

O se vailaʻau faʻataʻitaʻi e faʻateleina ai lagona o le atoatoa. E aʻafia i le kulupu o fualaau mo togafitiga o le oona, e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o tagata gasegase e sili atu le mamafa. E iai le metformin le mumu mumu.

Sibutramine

E faʻapipiʻi foi i mea o le anorexigenic, faʻateleina le gataifale, faʻateleina le faʻavelaina o le vevela i le tino ma faʻamalosia le susunuina o gaʻo.

E aofia ai mea aoga e lua: glibenclamide ma metformin. O vaega nei e aofia ai vaega eseese o vailaʻau. Faafetai ia latou fegalegaleaiga, o le fualaau faasaina e aafia ai tulaga eseese o le pathogenesis i le taimi lava e tasi.

O le mea autu o le taugata. O le taʻiala o le gaioiga o le faatumauina lea o le maualuga o le toto ma le cholesterol. O le meaʻai ua faatonuina e faʻaleleia atili le soifua maloloina o le maʻisuka ma faʻamaonia le galuega o le cardiovascular system.

O tagata e maua metformin e manatu o se fualaau lelei lea e mafai ona taulimaina uma faafitauli o le gasegase o le kulukose ma le mamafa.

Dmitry Eremin, 56 tausaga:

"I le 2010, na maua ai aʻu i le maʻisuka. I le taimi atoa na ia faʻaaoga ai glibenclamide, ae pe a ma le tausaga talu ai na siitia atu le fomaʻi i metformin. O aʻafiaga ua matua itiiti lava, ma o le fualaau faasaina e sili atu ona taugofie. O le maualuga o le kulukose e sili atu ona mausali ma i totonu o tapulaa masani, ma ua faaleleia loʻu ola maloloina. "

Elena Sedakova, 40 tausaga le matua:

"Metformin na faatonuina e le endocrinologist ina ua ou oʻo mai ma le faafitauli o le mamafa. Glucose sa i luga o le tapulaa pito i luga o le masani, ma o isi faailoilo o le gaosiga o le gaʻo gaʻo na le maua. Na ia aveina metformin ma saofafai i luga o se meaʻai maualalo. I ni nai masina, 10 kilokalama "tauagavale", ma e oʻo lava i le paʻu na le avea ma faafitauli tele. "

Metformin ua faʻamautuina e avea o se vailaau faʻamaʻi ma le malosi o le hypoglycemic effect. E faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 ma o se auala e faʻafaigofie ai le mamafa. Aʻo leʻi faʻaaoga metformin, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi.

O le inisalini e fai siʻosiʻomaga ose vailaʻau fou lea e tele naua mea lelei

O le inisalini e sili atu ona maualuga o se vai manino lea e aafia ai le gaioiga o suauu peta pancreatic. Latou te nafa ma le gaosia o le inisalini masani, lea e faʻamaonia ai le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata.

O le aoga tele o ia tupe o le saoasaoa: o taunuuga mai lo latou faʻaaogaina e 5-20 minute pe a maeʻa le pulega. O le maualuga o le maualuga o le mea galue o le a fuafuaina pe a uma le 3-5 itula, o le faʻamavae atoa o mea e tupu pe a uma le 7-8. O le inisalini ua sili atu le faʻamalosia e taofia ai se osofaiga o le hyperglycemia.

Tuua Lau Faamatalaga