Brown Rice Pudding

Talia ma maloloina!

O le taumafataga muamua ma mulimuli e mafai ona matua faigata pe afai oe saili mo se mea lelei ma lelei. E faigata tele lenei mea mo i latou na 'aina meaai a le tagata fai meaʻai. Ae o le fua o loʻo taʻua i lenei tusiga atonu o le mea o loʻoe sailia.

O le laʻau araisa laʻau e maualuga i meaʻai uma ma gaʻo. Ae ui i lea, faʻaaogaina le susu o le popo nai lo le susu masani, suia le araisa paepae ma le sukala enaena ma le aveeseina o le fuamoa e maua ai se suiga sili atu ona maloloina. O lenei fua e sili atu ona maloloina ma sili ona manaia.

Coconut Milk

O susu susu e maua mai le niu niu, lea e muamua ona nutimomoia ma faʻafefiloi i le vai vevela. O le paluga e tulaʻi ma e masani ona aveeseina. O le vaega o totoe o le vai na faʻamaʻaina e ala i le susu, ma o le vai paepae o loʻo i ai le susu. E ese mai i se filifiliga lelei mo vegans, o le suia o susu masani ma le susu o le niu e sili atu ona maloloina. E le o iai foi le lactose, o lona uiga e mafai foi ona faʻaaogaina e tagata e maua le lactose inlerance.

O le susu popo e mauʻoa i le kopa, o ona maualuga maualuga i le tino ua maua e faateleina ai le puipuiga. O se punaoa sili lea o le niacin, o se meaʻai e sili ona taua pe a oo i le soifua maloloina o le tino ma le mafaufau. E faʻapupulaina ai foi le faʻalavelave-faʻaolaina o hormones ma hormones sex.

Kuka kulimi kulimi

E naʻo lou manaʻomia o le vai ma le laʻau e leai ni meaʻai. Fufulu le vai, ia mautinoa e le oʻo atu i le mea e kuka ai le paluga, faaopoopo i ai ni anufe popo ma faʻafefiloi lelei. Faʻasese le tino o le niu ma faʻafefiloi le paluga e ala i le ie susu e faʻaumatia ai ni nai fasi vaega. E mafai ona e inu i le taimi nei pe tuʻu i totonu o le pusaaisa mo nai aso.

Brown rice

E tusa ai ma se suʻesuʻega mai le Iunivesite o Harvard, o le kukaina o le suka faila nai lo le araisa paepae e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka. I tua atu o lenei mea, e tele isi faʻamaʻi maloloina e aʻafia ma le faʻaaogaina o laisa enaena. O le laʻau o loʻo i totonu o le sukala enaena e tumu i vine, calcium, potassium, magnesium, fiber, ma le tele o isi elemene.

Pudding recipes

Uluai taimi: 5 minute

Taimi e kuka ai: 3 itula 35 minute

Meaʻai

  • 2 ipu vai
  • 1 le ipu keke suka kuka
  • 1 ipu susu susu
  • 1 teaspoon vanilla
  • 2 sipuni tele maple syrup
  • 1/2 ipu vine
  • 2 teaspoons tipolo

Faatonuga:

Tuu vai, lanu enaena, popo niu, vanilla ma maple syrup ile vevela vevela ma kuka mo le tusa ma le 3 itula. Ona faaopoopo ai lea o vine ma le afamoni. E faigofie tele!

O le fea laisa e faʻaaoga

Ou te faʻaaogaina le araisa e leʻi faʻasaina. I se tasi taimi, sa i ai oʻu masalosaloga tele pe mafai ona faʻaaogaina le araisa enaena i le fua nai lo le masani ona paʻepaʻe, pe o le mea e manaʻomia iinei o le a faʻaalia.

Ae o le taimi nei ou te manatu o mea na leiloa e le taua. O le atigi fatu o le saito ua lagona, e le faatagaina ai le pudding ina ia tutusa lelei. Ae i totonu o ata taitasi, o lo o ia i matou lenei ituaiga o selu kiriki.

Na ou manumalo i le tofo. Afai e te fiafia i le falaoamata atoa-falaoa e sili atu nai lo le falaoamata paʻepaʻe, o le a talosagaina oe e lau paʻu enaisa.

Ou te fafagu muamua le araisa. Ou te faia lenei mea ma fatu uma o soo se ituaiga (sili atu e uiga i mea taumafa), ae le mo le lelei o fuamalie.

Brown Rice ma Spice Fruit Pudding

Puddings i luga o le diabetdieta.ru e foliga mai e seasea lava. I tua ia Tesema i le tausaga na tea nei, sa ou sauniuni ai pudding Kerisimasi na faia mai apu ma avocados, ma e foliga mai o mea uma. O lenei ou te manaʻo e faasaʻo ma faʻamaonia se mea fou.

I le faaopoopo atu i ai, o nei taumafanafana vevela e le mafaamatalaina aano o manu. O lea matou te o atu ai ma le lototele i le maketi ma faʻatau ni fua (ou te le alu i le supermarket, aua o apu o loʻo i ai ni mea e le masani ai).

Mo lenei fua na ou faatauina mai "Seveninka", ona o lona siliva e tumu ma teuteuina soo se mea, e oo lava i le suamalie aupito manaia. Fai vine mama, mo loʻu tofo e leai se mea sili atu nai lo vine mamago, mago i le paolo.

Ou te faʻamoemoe o le a le lolovaia tuaoi i le gaogao? Matou te agai saʻo i le kuka. O le fua lenei.

Meaʻai

    Brown raiisi (e le o faamatalaina) - 2 tbsp.

Laʻau susu susu - 1 tbsp.

Laʻau susu - 2 tbsp.

Laʻau paʻepaʻe - 1 pc.

Kuka:

Vaʻaia lelei le ogaumu (i le 180-200 tikeri). I le taimi nei, i se ipu tele, faʻafefiloi le susu susu ma le suka. Paʻu i totonu o se fuamoa, ona susu lea, fuamoa moli ma vanilla.

O le isi, faʻapipiʻi lauisa, vine ma apu. Ua saunia le masini e liliu i le pudding.

Lubricate le ipu tunu ma le suāuʻu manogi, faʻafeiloaʻi le pudding mata ma salalau solo i luga o se sipuni. Luga ma se fuamoa ma fufuluina i le kinamoni.

I le taimi nei o loʻo faʻamalulu lelei le ogaumu ma ua palu le pudding, e mafai ona e tao. A mavae le 15 minute, siaki avanoa. Pudding e tatau ona aveese ma fefiloi vevela, tuʻu i le ogaumu mo le isi 30-40 minute.

A maeʻa ona susu le suāsusu ma faʻafefete le araisa, ona manatu lea o le ipu ua saunia. Auauna i le laulau e mafai ona mafanafana pe malulu. Ia, ou te fiafia i le filifiliga lona lua. Tuu le ipu i totonu o le pusaaisa mo le 15-20 minute, o le a lava lea.

Ua saunia le pudding fua, kuka ile 1 itula.

E tatau ona fufulu ipu mo le 8 fesoasoani. Maua se taimi lelei ma le soifua maloloina lelei!

Malosiaga tau eletise (i le tautua):

Calories - 168
Puipuia - 6 g
Fats - 1 g
Carbohydrates - 34 g
Fiber - 2 g
Sodium - 100 mg

Faʻaiʻuina Oketopa 25, 2012 i le 8:54 i le afiafi. I lalo o le ulutala: Meaʻai mo le maʻisuka. E mafai ona e mulimuli i soʻo se tali i lenei tusiga e ala i le RSS 2.0. Ua tapuni faʻamatalaga ma ping.

Faʻamatalaga i luga o pepa

E mafai ona saunia lelei le suamalie o le rice i luga: faʻafefiloi mea uma ma tuu i le ogaumu mo le 2 itula. Ae na ou kuka muamua i luga o le ogaumu. I lenei tulaga, ua e maua le avanoa e sili atu ai le pulea o le amataga o le kuka. E sili atu le manavaina o le manogi.

Afai e te alu i laʻu ala, ona e togiina lea ma ni fomu. O le filifiliga lelei o le faʻaaoga lea o se mea e talafeagai lelei mo le ogaumu ma le ogaumu. E i ai se uamea e le mafai ona e faia lenei mea, ma o loʻo i ai ni mea faapitoa. E i ai laʻu filifiliga le atoatoa.

Aisea ou te alofa ai i le araisa

O nisi taimi matou te toe fai se ipu aua e lelei, o nisi taimi ona e maloloina. Ma o nisi taimi matou te kuka ai se mea, aua matou te manaʻo e faamanatu mai ia i matou se mea. Se ituaiga o mea taumafa. I le avea ai o se tulafono, o mea uma nei na faʻaaogaina i le tamaitiiti i aso malolo ma le faʻamoemoe masani, o le a le mea e mafai ona taʻua o meaʻai a tamaiti. Pe leai foi mo aso malolo.

Ina ua ou maʻi, sa latou kukaina laʻu palanikeke e sili ona ou fiafia i ai, ma uu mo se taimi umi, faatasi ai ma se aofaiga lelei o le pata, ma le laisa. Leai, na kuka i se isi taimi, ae na sau lelei i le taimi lena. O nisi ituaiga o faaletonu i mafaufauga o tamaiti.

Ou te fiafia lava i se mea faigofie e kuka ai araisa pe a ou maʻi. Aisea? O le mea o loʻo i totonu o mafutaga. O le manatu o le tausiga na siomia oe, ma le lagona o le saogalemu, ma le alofa. O le manatu o loʻo i totonu o manatuaga o lemu filemu o ipu i totonu o le umukuka na e faʻalogoina e ala i se miti pe a faʻataga oe e le faʻamaʻi. O le mea o loʻu tinamatua, o le na taumafai e faafiafia aʻu.

O le a le ituaiga meaai e te maua?

O lenei vaiaso, i telegrams, oa mea inu gaʻo matautia ma aʻu matauga i totonu o se faleʻai ma le potu o tamaiti.

Tuua Lau Faamatalaga