Auala e ave ai le kinamoni mo le maʻisuka

I le faaopoopo atu i le kuka, o le kinamona ua maua lona faamoemoega i vailaau faafomaʻi. O lenei mea manogi o se vailaau mamana malosi e tetee atu ai i fualaau faʻasaina lea na faʻaaoga lelei mo le malulu. I luga o le Initaneti, ua aliali mai faamatalaga e uiga i le aafiaga o le sipuni o le kinnamon i luga o le aofaiga ole kulukose i totonu o le toto. Suesuega i lenei mataupu, e aofia ai le American Diabetes Association, ua faaalia i nisi o tulaga le faaitiitia o le maualuga o le suka. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamalosia e le au atamamai se fuataga talafeagai, fuaina o mea manogi, lea e mafai ona afaina tele. Faʻaaogaina o suʻega faʻamaonia ma le kinamona mo le maʻisuka ituaiga 2, e le gata ina faʻamalosia ai le taumafataga, ae faʻaleleia atili ai lou lelei.

Faamanuiaga ma le afaina

O lenamamoni ua tumu i vaega taua mo le tino e pei o:

  • Vitamini:
  • carotenoids, lea e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le epidermis ma mucous membranes, faʻateleina le puipuiga,
  • B vitamini e faʻaleleia le gaioiga o le fatu, toto toto ma le faiʻai, faʻaleleia o le hemoglobin,
  • phylloquinone, lea e faatonutonu ai le totoina o le toto,
  • Ascorbic acid, o se vailaau mamana malosi,
  • Niacin, lea e faʻaleleia ai le faʻamalosi ma lipid metabolism,
  • Micro ma elemene:
  • calcium e aofia i le faia o ponaivi
  • magnesium lea e faatonutonu ai faiga faʻavae i le tino,
  • uʻamea e puipuia ai le anemia
  • apamemea, fai saofaga i le protein ma le gaʻo gaʻo,
  • coumarin - o se mea e 'ai na e lamatia pe a faʻaaogaina i ni aofaiga tele,
  • o suauu ma amino acids e maualalo ai le cholesterol ma faʻaleleia le faʻatinoina o le tino,
  • tannins e fesoasoani i le atoatoa o le gaioiga o le inumaga.

O le aoga aoga o le a fesoasoani i le faʻanunununu, ma fesoasoani foi e faʻamalosia le puipuiga, faʻaleleia le fatu ma le faiʻai, ma faʻamalolo le mumu ma faamama toto. O mea aoga ma le faʻasaʻoina o le kinamona mo le maʻisuka e mafua mai i le maumea o mea manogi. Ona o le aʻafiaga o nisi vaega i le tino, e le fautuaina e faʻaaogaina i tulaga nei:

  • maitaga, faʻapea foʻi ma le vaitaimi o le susu,
  • o le i ai o ni mea e mafua ai le faʻamaʻi,
  • tui faʻamaʻi ma le tafe toto,
  • manatu faʻapitoa
  • faʻaleagaina
  • oncology i le faʻaogaina o meaʻai,
  • solia o le manulele i le tulaga o le tumau masani poʻo le manava.

Faaaogaina o le maʻisuka

E pei ona maitauina, i le tele o tulaga, o le faʻaaogaina o le kinamoni e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka mai le toto. O tannins ma mea taua i totonu o lenei mea manogi e i ai mea e puipuia ai le inflammatory, antihistamine ma le antibacterial. O lo latou gafatia e faʻaitiitia ai le suka, ae faʻapea foi le cholesterol "leaga" i le toto, ua faʻamaonia. O le isi mea mo tagata e maua i le maʻisuka o se faʻaleleia atili o le gaosiga o gaʻo, lea e fesoasoani i le paʻu o le mamafa. Talu ai o le faʻamaʻi o lenei ituaiga e masani ona fesootaʻi ma le oona, o lenei meatotino e aoga tele.

O mea faʻamalolo o le kinamona i le maʻisuka latou te faʻaalia i latou lava:

  1. pe a uma ona 'ai meaai ma mea manogi, o le faʻatupulaia o le kulukose i le toto e paʻu,
  2. o le lagona o le tino i le hormone insulin e faateleina
  3. ua faʻavaeina le metabolism, ao puipuia le teuina o gaʻo,
  4. le faʻaleleia o toto, lea e aʻafia ai le gaioiga o le fatu ma toto toto, faʻaitiitia le toto toto,
  5. o le maualuga o le lipoproteins maualuga e faateleina,
  6. hemoglobin ala
  7. o le tino o le tino o le tino ua faamalosia.

O togafitiga o le maʻisuka e le tatau ona faʻavae i luga o le kirimoni na o ia. O le togafitiga o le maʻisuka o loʻo iai nei e aoga pe a faʻaaogaina i laasaga fautuaina, faʻatasi ma isi oloa ma fualaau. E sili ona faʻaaoga e avea o se taimi e faʻaalu ai ipu.

Cassia poʻo le ceylon cinnamon

E pei ona e iloa, o le afamoni e mafai ona "moni" ma "pepelo." Ina ia sili atu le saʻo, o lenamamona cinnamon, e ola i Sri Lanka, e taʻua o lenamamoni moni. O lenei mea manogi ei ai le tele o suauʻu e manaʻomia, e le pei o kaseti. E leai se afamona e taʻua o le Saina - lenamameni Saina. O le kaponi moni "e moni" e faia mai i totonu o le paʻu ma e leaga ile paʻi, aʻo Cassia e faigata pei o se laau. O le a le kinamona e tatau ona faia e faasaga i le maʻisuka?

O suʻesuʻega sa faʻatautaia faapitoa lava i le faʻaaogaina o kasasi, talu ai o le tele o lenamamama faʻatau e faatauina i faleoloa o le Saina. Ma i nisi o volenitia, sa i ai se faʻaleleia atili o le maualuga o le suka i lalo ifo. Ae ui i lea, o lenei ituaiga mea manogi e tele atu mea e maua ai, lea e mafai ona faʻaosofia ai le tupuga o aʻafiaga itu pe a faʻaaogaina.

E tele faʻamalosia o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau polyphenolic, lea e faʻateleina ai le inisalini, ma faʻaitiitia ai le gaʻo bioflavonoids i le meaʻai Ceylon. O le mea lea, o le ai ai se aafiaga sili atu i le maʻisuka. Ae ona o le mea moni e faigata tele ona faʻatau, Cassia ua fetaui lelei e suitulaga ai. Ina ia maua se taunuʻuga lelei, e tatau ona e iloa pe faapefea ona faʻaaoga le kinamoni i le maʻisuka.

Auala e faʻaaoga ai le suka maualuga

Aʻo leʻi ave le kinamona mo le maʻisuka ituaiga 2, e manaʻomia ona e iloa pe talafeagai mo le tino. E masani ona i ai se tasi le le faapalepale i le oloa, lea o le a na ona afaina ai le maʻisuka. O le mea lea, ao le i aveina, e tatau lava ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Afai na te faatagaina le faaaofiaina o mea manogi i le taumafataga, e tatau ona muamua faʻaaoga se vaega itiiti, e le silia le 1 g i le aso. I lenei tulaga, e tatau ona e mataʻituina lona aʻafiaga i luga o le suka ma fuafua pe aoga pe leai foi. I le tulaga mulimuli, e tatau ona e lafoai le mea manogi. Afai ei ai se aoga lelei, e mafai ona faʻaauau pea ona e faʻaaogaina, faasolosolo malie le suʻeina i le 3 g i le aso.

O lenamamoni e le tatau ona 'aina faʻatasi, ae o se taimi e faʻaalu ai mo isi meaʻai.

O lenamamoni mo le maʻisuka o le a le gata o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le togafitiga autu, ae o se ituaiga sili atu ona lelei o tamaloloa o aso taʻitasi. E tele naua meaʻai ma lona faʻaaogaina. Mafaufau i mea e sili ona lelei mo tagata e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka.

Meki tiki Mekisiko

E faavae i luga o ipu e fa, e 3 laʻau tipolo poo le tasi ma le afa teaspoons e ave. O laau tipi ua tumu i le vai ma faʻagesegese ona aumaia i se vevela. A uma ona tuʻuina i latou mo le 15 minute, o le mea lea e leai se lauti. Pe a inu sina vaiinu, e sasaa i totonu o ipu ma ua toe faaopoopo le sua o le lemoni. Ma o lena lauti e le malie tele e sili atu ona lelei le ave o le lime nai lo lemoni.

Moli Mamoe

I le taimi muamua, o se tamai sipuni o mea manogi ua tumu i vai ua tunu. A maeʻa le afa itula ona faʻaopoopo lea 2 sipuni tele o le meli fou. Ona tumau lea o le inu i se nofoaga malulu. Inu le inu e pei o lenei: afa i le taeao ao leʻi 'ai, o le isi afa i le afiafi.

E le tatau ona galo o fua o le falaoamata, e tusa lava pe faʻamaunuʻu i le kinnamona, ua faʻasaina le maʻisuka.

O lenamoni o le a fesoasoani i le fufuluina o mea manogi ma le lelei, ma e manuia foi le tino. O lona faʻaaoga masani o le a puipuia ai le faʻamaʻi i le tulaga o vailaʻau, ma faatasi ai ma faʻamaʻi o loʻo iai nei o le a le faatagaina ai le faʻaalia o faʻafitauli.

Tuua Lau Faamatalaga