Metotia mo le faʻaitiitia o le cholesterol i le fale

I totonu o le tino o le tagata, e tutusa mea uma i le olaga moni. E i ai uo ma fili. Ae paga lea, o uo o nisi taimi e leaga.

E tusa lea ma le cholesterol. E foliga mai o ia foi e leaga ma lelei.

E masani ona e faalogo e uiga i le "leaga" cholesterol (LDL) - e maualalo i le maualuga, leaga i tagata, e fesoasoani i le faʻaitiʻitia o vaʻa toto ma le tuʻuina o paʻu i luga.

I le isi itu, "good cholesterol" (HDL) o lo tatou fesoasoani ma le faaola. O le maualuga tele, na te "taumafai" e aveese gaʻo ma le cholesterol leaga i se isi vaega o sela, pe a vaeluaina. I se isi faaupuga, o le HDL o le faasologa lelei lea o le tino.

Aisea e lamatia ai le sao o le cholesterol?

E taua le matauina vave lava e tatau ona i ai se paleni i soo se mea ma mea uma. E faʻaoga uma lenei i le cholesterol toto. Mo se tagata, o se vavaeese mai le masani o soo se tasi o le "tulaga" o lenei tuufaatasiga o mea manogi e tutusa lava le afaina.

E naʻo le "leaga" e tupu ai se faʻalavelave matautia - o lona tele o loʻo teuina i totonu o vaʻa, o loʻo tuʻuina i luga o pusa cholesterol. O i latou, i le isi itu, ua faateleina le lapopoa, ua poloka le toto atoa.

E sili ona faigofie le mafaufauina i le faʻataʻitaʻiga o le pisi i totonu o le tapu o se umukuka. E te fufuluina uma gaʻo i totonu o se sulu: o toega o meaʻai o le gaʻo, mai se paluga faʻafefeteina, mai se mea e faʻafefete ai se mea e faʻafefeteina ai se kapeti manaia po o se kusi veʻa.

O otaota gaʻo uma lava, mataua uma o lea mea, e te sasaa atu i totonu o le tapu. O iina, sina mea itiiti, o le gaʻo e paʻu i luga o puipui o le paipa paipa, i le taimi muamua i le foliga o se teteni laitiiti. E sili atu.

Matou te manatu e le aoga le talanoa atili. Afai e te le faʻamamaina le paipa paipa, aua le faʻafememeaʻi, aua e te faia mo le puipuiga, ona amata loa lea o le auala e tatagi ai le vai ma o le a sasaa mai le vai mai le sisi.

O nei mea uma e tutupu ma le saʻo i le tino o le tagata. Tatou te 'aina mea uma i le laina, ae le o le gauai i gaʻo, gaʻo. E le puipuia le tino, e le faʻamamaina, e le faʻaititia.

I lenei tulaga, tala faatino, i le foliga o se fatu fatu, poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi i se toto toto, e le o se taimi. O le tagata ola e le mafai ona alu ese. O le malosi e motusia ai vaʻa toto, o pipisi o le toto e poloka ai laʻau e tuʻuina atu ai le fatu, mafua ai le afaina o le myocardial. I se upu - o se ata paga.

Ae na o le tasi lava le mafuaaga - o le le atoatoa ma le le fiafia i le soifua maloloina o se tagata.

Matou te faʻamoemoe ua manino nei le mea e lamatia ai le totoina o le cholesterol toto.

Fua faʻatatau

O le faʻamaumauga o le toto cholesterol toto o se mea e sili atu lona taua, e fuafua i le tele o mea. O nei mea e aofia ai le matutua. I fafine, o le tulaga foi lenei o le hormonal.

I le iloaina o le tulaga o lou soifua maloloina, e mafai ona e faia ni mea faʻamalosi e puipuia ai le oso o le fatu ma le taʻavale.

Fomaʻi fautuaina malosi e le fomaʻi suesuega masani o le toto - o le lipid profile. O ia ma na o ia o le a ia tuuina atu se ata vaivai ma le atoatoa, o le ata o le gaʻo (lipid) metabolism.

Lisi o faʻamatalaga i le toto o fafine (mmol / l):

TausagaFaailoga lauteleLDL (leaga)HDL (lelei)
> 303.32 – 5.751.84 – 4.250.96 – 2.15
> 403.63 – 6.271.94 – 4.450.88 – 2.12
> 503.94 – 6.862.05 – 4.820.88 – 2.25
> 604.45 – 7.772.31 – 5.440.96 – 2.35
> 704.43 – 7.852.38 – 5.720.91 – 2.48
303.44 – 6.321.81 – 4.270.80 – 1.63
> 403.63 – 6.991.94 – 4.450.88 – 2.12
> 504.09 – 7.152.51 – 5.230.78 – 1.66
> 604.04 – 7.152.28 – 5.260.72 – 1.84
> 704.09 – 7.102.49 – 5.340.78 – 1.94
Meaʻai o meaʻai

Faatasi ai ma se taumafataga, e pei o faʻamalosi, tuʻuina atu ia i latou e faigofie. Ae ia mulimuli ia i latou - o mea nei e sili atu ona faigata.

Ae ui i lea, o le a tatou taumafai e faʻamatala mea uma. O le taua o le taumafataga e faigofie i le atamai.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaogaina o se mea i mea masani, mulimuli i tulafono faigofie e lua:

  1. Faʻesea meaʻai e faʻateleina ai lenei cholesterol le lelei mai lau meaai i aso taitasi.
  2. Fai ni oloa e faʻamalosi e aveese lenei mea mai lou tino ma au uo ma fesoasoani.

O se faʻapuupuuga taimi ma le tulaga o le soliga o nei mataupu faavae e lua e mafai ona mafai pe afai o le cholesterol o loʻo i totonu o le tulaga masani. Afai e sili atu, pe sili atu ona leaga, o loʻo i ai i se tulaga taua tele, e oʻo lava i le vaʻavaʻai i le vaega muamua o oloa e matua faasaina.

E tatau ona malamalama manino o le taunuuga o le metabolism, ua faia ai le cholesterol ma ua maua i meaai o manu.

Manatua le Lentuga Sili. O le a le mea faasaina i lenei vaitau? Meat, meaʻai susu, fulufulu, fuamoa, caviar ma agai i lalo le lisi.

Mo i latou o loʻo i ai faʻamatalaga matautia o le cholesterol, o le lisi o mea e fautuaina, mea e le manaʻomia ma faʻaleagaina e foliga tutusa lava.

Pe a fatuina se taumafataga, e tatau i se tasi ona suʻesuʻe ma le totoa ia aoga aoga ma leaga o oloa ma o latou aafiaga mulimuli ane i le tino:

  1. E tatau ona i ai ni suauu o le suauʻu i le meaʻai. Ioe, o le tupu lenei o suauu uma - o le olive faalelagi. E le gata o le fili autu o le LDL, ae o se fesoasoani foi i soo se meaʻai i le faaitiitia o lona manao. E le gata i lea, o loʻo i ai sona aoga aoga i luga o le vaega o meaʻai, faʻateleina le metabolism. O suauu mai le soya, fatu pīni, sunflower, sana, lelei i le faʻaogaina lelei, o le a aoga tele mo le tino.
  2. O mafaufauga o meaola, o latou ate ma fatuga, faʻapea foi ma isi mea leaga - e tatau ona e faʻagaloina lenei mea e faʻavavau.
  3. I le tau faasaga i le tele o mea oona, e taua tele le faʻaaogaina o iʻa i aso uma i meaʻai. O le mafuaʻaga mo mea uma o le faʻamaʻi "Omega-3". O lenei gaʻo e leai se faʻaogaina e taua tele. Tuna, flounder, cod - tagata masani e masani ona fautuaina lenei iʻa i le laulau. Ma i le isi itu, o le caviar lanumumu ma le uliuli, o loo iai le tele o le "leaga" cholesterol.

O iʻa ma figota faʻatasi ma a latou gaʻo mamafatu o loʻo aʻafia i le faʻatulagaina o le cholesterol ma le triglycerin o le punavai autu o le malosi i totonu o le tino.

O nisi tulafono masani:

  1. O fuamoa. O le mea sili e afaina i totonu o ia mea o le isu. I le tulaga aupito sili ona lelei, e mafai ona 'aina e le sili atu i le 4 vaega i le vaiaso, ma i le sili ona leaga - e masani ona le aofia ai. I le isi itu, o palatini e le afaina ma e mafai ona aina e aunoa ma ni tapulaa.
  2. O falaoa ma falaoa e gaosi mai le falaoamata atoa e fautuaina mo meaai paleni. Latou te punitia aafiaga leaga o le "leaga" LDL ma "faatulaga" lona aveesea mai le toto.
  3. Afai i le taimi o le taumafataga na e filifili ai e faʻagata oe lava i meaʻai a manu, ona i ai lea o se isi mea mo i latou - soya, pi, pi, pi. O fuatini o fualaau 'aina e sili ona aoga.
  4. O fatu laau o loʻo faʻapipiʻiina meaola o le tino. E le talafeagai le talanoa e uiga ia latou mea aoga, ae e taua le matauina o le palapala e matua faʻaitiitia le cholesterol aemaise lava le le mafai ona suia.
  5. I auala e kuka ai, taumafai e tietie ma taʻavale. A maeʻa, ia faʻaaoga se vaega tele o le suauu. Ma e sili atu le vavae ese atoa, sui i le vai poʻo se uʻu o aano o le aano.
  6. Teas, decoctions o fualaau mamago, sua, ae naʻo le natura, ae le o le faleoloa, ia aofia ai i lau lisi o aso taʻitasi. E sili ona aoga o teas ma tinctures mai le rosehip, mint, stigmas, horsetail, motherwort, buckthorn, mo le puipuia o le atherosclerosis ma le faagasologa o mea taumafa ma le maualuga o mea oona.

Mea aoga

I le tau faasaga i le "leaga" LDL cholesterol, o le meaai aupito sili ona aoga e mai vaega e lua: protein ma fualaʻau.

O oloa mai le vaega "protein" o loʻo faʻaaogaina i le tino e faʻaaoga ai meaʻai, ma o le vaega lona lua o loʻo faʻaaogaina mea faʻapitoa. E uiga i le aoga o vaega taitasi i se taimi mulimuli ane.

Ma o le taimi nei e taua le matauina e taua tele le tuʻufaʻatasia saʻo. A leai, o la latou gaioiga e le atoatoa, faʻamagaina o gaʻo ma paʻu, ma, o le iʻuga, o le le atoatoa ma le le toe vaʻaia o totoga uma o le a tutupu.

Ina ia mafai ona aoga oloa ma tuʻuina atu le tele o faʻamatalaga, e tatau ona faʻapipiʻi sao i le taimi o taumafataga.

Faʻasalaga leaga: areto - aano o manu, kusi - aano o manu, fuamoa - iʻa, iʻa ma susu, susu - fualaʻau, aano o manu ma pi.

O oloa o lenei vaega i soo se ituaiga e i ai se aafiaga taua ma lautele i luga ole olaga o tagata soifua. E aofia uma ai elemene talafeagai ma vitamini: potassium, iodine, zinc, uʻamea, B1, B2, D, fuamoa. Ma, ioe, calcium ma lactose.

Ae ui i lea, o oloa gaosi susu e matua le mautonu lava. O le manatu o lo latou aoga e leai se aoga o se aiaiga. Milu - 1.5% gaʻo, lua pasene oloa gaosi susu, cheese cheese, yoghurts - o taʻiala tau mamanu ia e tatau ona mulimuli ai.

Se fesili talafeagai: o le a le kulimi ma le kulimi kirimoni? E leai se auala - e tatau ona faʻaumatia atoa. E tutusa foi le faaaogaina i le tele o margarines ma pata.

E faʻapefea ona e aunoa ma ni aano o manu? - oe fai mai. Ma o le ae saʻo atoatoa. E le fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le tuʻuina atu o aano o manu mai le meaʻai. A maeʻa, e tatau ona i ai i luga o le lisi le fua o le protein. A aunoa ma le protein, o musika e avea ma pisa ma e le lelei.

I meaai i aso taʻitasi, ia mautinoa e aofia ai le itiiti ifo ma le tolu mea tau pulu. Muamua, o aano o manu, moa, iʻa poʻo iʻa.

Ae ia faaeteete ma faautauta - filifili le vela vela, povi, tamai mamoe. Aua nei galo e tipi ese le atigi gaʻo mai le aano i le tele e mafai ai.

Ma e alofagia e le tele o keke, balyk, sausage tapaa, saisi ma isi mea e leʻi maeʻa, e sili ona lelei le faʻaesea mai lau lisi autu.

Meaʻai vela? A maeʻa, e fautuaina. Ae le o latou vaega "suamalie" - o ponaivi, pulu auro ma le paʻu manaia. Taumafa i luga o le pipi ma le lima pasene o meaʻai gaʻo.

O le a le tele o aano o manu e manaʻomia e faamalieina ai manaoga o aso taitasi?

E faigofie ona manatua: mo le tasi le kilokalama o lou mamafa e manaʻomia e se tagata ona faʻapala 1.5 grams o le porotini. 100 kalama o le oloa e aofia ai le lata i le 20 kalama o le polotini. O lea ia mafaufau i ai.

Fualaau faisua ma fua

E le mafai e se tasi ona faateʻia se tasi i le faʻamatalaga e faapea, o meaalofa masani i fua o fualaau 'aina ma fualaau faisua e mafai ona' aina e aunoa ma le faʻasaina. E ui o lenei faʻamatalaga e sese. O tagata e mafatia i nisi o ituaiga o maʻi e tatau ona gauai atu i le glycemic index of products.

E mafai ona e amanaʻia le faʻamaoniga a saienitisi e le itiiti ifo i le 400 kalama o fualaau faisua e tatau ona aofia i totonu o le meaai a le tagata i aso taitasi, e lelei lava, sei vagana ai pateta, lelei.

Mai lo matou nuʻu, nuʻu, beets, kapeti, kāloti e mafai ona sau. O le mea fou e faafouina ma faʻamamaina ai le toto, aveeseina toxins ma isi vailaʻau oona. E faʻamavae lelei ai foi toto. 2-3 koko koko e tatau ona aina i le aso. Lipi e tatau ona aofia ai i le faasologa tutusa. O ona meatotino i le faʻaitiitia o le cholesterol ua maitauina mo se taimi umi.

Ua faapea mai saienitisi o beets, pumpkins, vine, eggplants, avocados, zucini, pumpkins e mafai foi ona aveese le LDL mai le tino. Faʻaaofia ai meaʻai.

Aua e te le amanaiaina le salati. O loʻo faʻafeiloaʻi ai le folic acid i totonu o le tino o le tagata, lea, i le isi itu, e toe faʻafouina ai le tino, faʻaitiitia ai le cholesterol toto.

Cereals ma cereals

O loʻo i totonu o se nofoaga faʻapitoa i le filifili o mea taumafa.

Soʻo se tasi oi latou - o masini, sana, rye, rice, buckwheat ei ai mea taua:

  1. Oats O ia, atonu, o loʻo i ai muamua. O lona tuufaatasiga e aofia ai se vaega manaia e pei o se fesoasoani. O le faʻamalieina o le toto mai le teuina, e faʻamalosia ai le malosi o toto toto.
  2. Fuga E leitioa a taʻua o ia o le "masiofo o le fanua." O le amino acids o loʻo iai i totonu na aumaia ai i totonu o le vaomalo aupito sili ona matua ma faʻamaloloina le fofo masani. O le suāuu o le a fesoasoani e aveesea le gaʻo gaʻo, faʻaleleia le paʻu, faʻaitiitia le cholesterol.
  3. Buckwheat I ni aofaiga tele, o lona tuufaatasiga e aofia ai le uʻamea ma le magnesium. E le gata i lea, e faʻaaogaina i le gaosiga o masani, ma o le a, e faʻamalosia ai vaʻa toto ma e aoga i le tau faasaga i le cholesterol.

I luma o le taua, fai se lisi o uo, e aunoa ma le toilalo, faia o le oatmeal, e le gata i taga ma vave kuka, ae o se oloa masani. Faatasi ai ma le faʻaaogaina i taimi uma, o le a matuā faʻamalosi lava ona aveesea mea leaga mai le tino.

I le faʻaopoopoga, o le oatmeal e tumu i gaʻo, maseta, fuluinu, zinc, amino acids, elemene, vitamini o kulupu A, B. O fualaau o loʻo i totonu o le oatmeal e faʻamamaʻa lelei ai le tino o gaʻo eseese.

Aua le aveesea le lala mai au mea taumafa! Lafoaia i latou i le afiafi, faʻaopopo i le tele o ipu pe na o le 'ai. Atonu latou te le tofo lelei, ae ua mautinoa e fesoasoani e aveesea le cholesterol.

E faapefea ona faʻaititia le cholesterol?

A aunoa ma le faʻamaonia e muamua, e tatau ona e iloa ao leʻi talanoa e uiga i le manumalo faʻasolosolo ma se taunuuga lelei i le taua ma le "leaga" cholesterol, e tatau ona e filifili le auala saʻo.

O le a le mea e aofia ai? Tulafono faavae:

  1. Oti le gaʻo. Faʻesea oloa o loʻo aofia ai lenei mea leaga: fulufulu gaʻo, aano o manu, pata, e aofia ai le sunflower fried. Lagona le saoloto e sui i se isi mea i le ituaiga o moa, iʻa, meaʻai gaʻo susu, fualaʻau ma fua.
  2. Alofa olive suauu. Matagofie? Soifua maloloina e sili atu le taugata! O lou tino o le a fiafia i gaʻo mamafatu. E faaopoopo atu i le suauu mai olives ma le canola, fai ia te ia se aso malolo i le ituaiga o nati, avocados, pata pīni.
  3. Fuamoa e leaga. Seti se tapulaa vaiaso e le sili atu ma le 3 po o le 4 fasi vaega. Faʻesea atoa le selu.
  4. Legumes - ua toetoe lava o se panacea. E iai pectin, e le alofa LDL. Pe poloka e poloka ma na o le tuliesea i fafo o le tino. Toeitiiti o laumei uma ei ai nei meatotino.
  5. O le mamafa - pepa faʻasalalau o le tele o cholesterol. O lenei manatu e ufiufi i le efuefu o le taimi. O le lua vaetolu o lou malosi, lea e gaosia e le tino, e tatau ona gaosia ona o le galoina o fualaʻau ma fua, o le lona tolu - o meaʻai ma meaʻai susu.
  6. Fualaau faisua ma fua - e leai se isi auala. Matou te toe foi atu i lenei manatu i le atoaga o le tusiga. O le pectin o loʻo i totonu ia i latou o le fili autu o le cholesterol.
  7. Oats - E foliga mai e aoga tele e le gata mo solofanua. O le rough oat bran e le gata i le pectin, ae faapena foi i le beta-glucan. Ma o ia o se fitafita malosi i le taua faasaga i mea leaga.
  8. Fuga Faia o se tulafono - ia 'aina le tasi sipuni tele o le pala mai i lenei meaʻai faʻalelei i aso uma. A mavae le sefulu lua aso fitu, faia se suʻega mo le cholesterol. Talitonu mai ia te au, o taunuuga o le a faateia ai oe.
  9. Kāreti. Faʻatasi ai le lua kāloti i le lisi o aso taʻitasi - o le a faʻaitiitia le LDL e 20%. O le mafuaʻaga o le pectin matua.
  10. Faateleina le gaioiga faaletino. O mea uma lava e matua faigofie lava iinei: e ala i le susunuina o gaʻo, e faʻaititia ai le sao o le cholesterol i le tino.
  11. O le kele. Aua le gauai atu i le manogi ma aua le vevela. Taumafa i se taumafataga masani. Ua leva ona talai e tagata Iapani lenei metotia o le faaitiitia o le cholesterol.
  12. Teu - e le o le fesoasoani sili. Ua maua e saienitisi Amerika se sootaga tuusao i le va o le kofe ma le faateleina o le cholesterol i le toto. I le saʻo, seʻi tatou fai mai e leʻo faavaeina le elemene i le kofe. Ae mo le soifua maloloina, faʻamapulaʻa i lau meaʻai.
  13. Tapaa ma ulaula. E tele mafuaaga e taofi ai le ulaula tapaa - o le isi lenei mea. O suʻesuʻega na faʻaalia ai o tagata ulaula leaga e sili atu LDL i le tino nai lo tagata e le ulaula tapaa.
  14. Le musika. Paradox? Leai, o se mea moni faamaonia. O tagata e 'ai ma faʻalogologo i musika mo le malolo ua ausia ni faʻamoemoe sili atu nai lo na o le faitauina o tusi poʻo nusipepa.

Ata vitio i le faʻaitiitia o le cholesterol toto:

Fofo faʻapitoa

O o tatou augatama e lei iloa le kemisi, biology, botany, ae mo i latou o le fuaitau "natura tina" ei ai sona uiga loloto loloto. Na latou tosoina uma le malamalama, suʻesuʻeina aoga aoga o laʻau, aʻa, teuteu ma infusions. E tele ni fautuaga aoga e maua mai seneturi ua mavae.

O nisi nei o latou:

  1. Fuga fatu Tunu. E tasi le sipuniti o le pafu e faʻamaligiina 150 g o le vai inu. I le taeao, inu le mea e faʻafefete i luga o se manava gaogao.
  2. Laʻau sosolo. Faʻafiafia. Ave le paʻu i le tolu taimi i le aso mo se sipuni ao leʻi 'ai.
  3. Peni Tuu le afa afa o pi poo pi i totonu o le vai i le po.I le taeao, faʻafefe le vai, sui i le fou. Kuki le pi seia mama, faaopoopo sina suauu e aloese ai mai le gaosiga o le kesi. Taumafa i aiga e lua. O le umi o togafitiga e tolu vaiaso.
  4. Tincture o le suauu olive ma le kalaka. O le a ave ai ni ipu tioata se lua o le suauu olive ma le sefulu keke. Taʻalo le lauloki ma se lomitusi ma faʻafefiloi ma le suauu. Faʻamalosi mo le 7 aso - ua saunia se laei talafeagai mo soʻo se ipu.
  5. Faʻasologa o mea. Manaomia: kulili o fatu (afa afa), aʻa valerian (tasi le sipunipuni), tasi le tioata o le meli. Sasaa meaʻai ma vai inu (1 lita). E tu i se aso. Talosaga ulufale: tasi le sipuni sau tolu i le aso i le tutusa o doses, aʻo leʻi 'aʻai.
  6. Laisene tioata. Lua laulau punetipi o aʻaʻaiga gaosia toto le 0.5 lita o le vai, pe a uma ona faʻafefete faʻatasi i luga o le mumu mu mo le 10 minute. Faʻafiafia, vevela. Inu se ipu lona tolu fa fa i le aso pe a uma meaai mo vaiaso e tolu.

Faʻatau togafitiga

O le suʻesuʻeina o suʻesuʻega uumi, ua faʻamaonia ai le ofoofogia o le gafatia o vai e aʻafia ai le cholesterol, faʻaititia ai lona maualuga. E tāua le fou o le sua.

O se tasi lea o metotia o le togafitiga o vine, valiina i le aso:

  1. Muamua. Inu se selau tolu sefulu kalama o le sukaroti i luga o se manava gaogao.
  2. Lua lona lua. O se pati e aofia ai le 50 kalama o kapeti ma le 130 karamu o le sukaroti.
  3. Tolu. Cocktail: seleni suamalie 70 kalama, sua o le sua suamalie 70 grams ma le keke karamu 130 kalama.
  4. Fa. Cocktail: 130 kalama o le sukaroti ma le 70 kalama o le seleni suamalie.
  5. Lima. Beetroot juice 70 gm, fualati karro 100 kalama, keke kukama 70 kalama.

Matou te faamamafa atu i le taimi lava lena o lenei vaega o le tusiga o se mea e toe iloilo ai, ae le o fautuaga. O le taimi nei ma le saʻo e mafai ona faia e se fomai agavaa, fomaʻi.

I lalo ifo o le concentrations o le cholesterol, e fautuaina e fomaʻi le inuina o fualaau, e fai ma sui o vaega autu e lua o fualaau faasaina: statins ma fibrates.

O tulafono o vailaʻau ia e faʻaitiitia ai le gaosia o enzymes i totonu lea e faʻapipiʻi ai foliga o le cholesterol i le toto.

Fibrates - e faʻavae i luga o le fibroic acid. Latou te fesootaʻi atu i le sukale acid, faʻaititia le gaioiga o le ate i le gaosia o le cholesterol.

Ituaiga o TulafonoLDL-faʻaitiitia le gaioigaO le igoa o le metotia e fai
AtorvastatinE oʻo i le 50%Atomax, Tulip, Liprimar, Atoris, Torvakard, Lipitor
RosuvastatinE oo i le 55%Rosucard, Acorta, Mertenil, Roxer, Tevastor, Crestor, Rosuvastatin, Rosulip, Rosart
SimvastatinE oo i le 40%Vasilip, Simvastol, Aries, Simvakard, Simvastatin, Simvor, Simgal, Sinkard, Simlo Simvageksal, Zokor
LovastatinE oo i le 25%Cardiostatin (20 ma le 40 mg), Holetar
FluvastatinE oo i le 30%Leskol Forte

O le lisi o fualaau faasaina o le vaega o fibrates:

  • Lipantil
  • Taykolor,
  • Vaeluaga 200,
  • Gemfibrozil
  • Tsiprofibrat Lipanor.

E tele auala ma metotia mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto, o ia mea uma e sili atu pe itiiti le aoga. O nisi oi latou sa iloiloina i le tusiga. Ae e tatau ona e manatua pea o le faʻamaʻi e sili atu le faigofie ona faʻamalosi nai lo le mulimuli i ai.

Fesuiaiga o meaʻai

Afai ua suia laitiiti le tulaga, ona mafai lea ona e maualalo le cholesterol e aunoa ma ni fualaau. O lenei mea e manaʻomia ai se suiga i meaʻai, gaoioiga faʻapitoa ma le tele o masaniga. E tatau ona e aveese oloa mai le lisi e mafai ona i ai se aafiaga faateleina i le cholesterol. Faʻaaogaina atoa le falaoa paʻepaʻe ma isi falaoamata oloa, faʻapea foʻi ma oloa ma gaʻo fualaʻau. I le taimi lava lea e tasi, e sili atu le faʻaleleia o le aofaiga o fualaau 'aina ma fualaʻau' aina. O le faʻaaogaina o le suauʻu i totonu o kapula o le a aoga.

Teu tiiti ma sua masani e mafai ona faʻaititia le laʻititi pe afai e te inuina e le aunoa. Taumafai e le sili atu i le 40 kalama o le suka, 3 kalama o le masima, 50 kalama o le gaʻo i le aso faatasi ai ma se tupuaga o fua o laau, ae le o manu.

Fuainumera Faamauina e faapea afai e te 'ai pi, sana ma leki tutusa i aso uma, ona mafai lea ona faaitiitia lou maualuga o le cholesterol e 9% pe a uma le 2 masina. I le faaopoopo atu i laumei, o loʻo i ai se lisi o oloa e mafai vave ona faʻaleleia le cholesterol. E aofia ai:

Ua tumu le Broccoli i fiva oona, lea e maualalo ai le cholesterol toto. O oloa e aofia ai fiva mūmū e le o aʻafia i puipui o le vaega o meaʻai, faʻapipiʻi meaʻai gaosia ma aveese mai le tino. O lona uiga o le vave anapogi o le gastric tract e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le hellesterol e sau ai i meaai e tusa ma le 10%. O aso uma e fautuaina ai e ai le 300 g o le broccoli. O 'anufe anufe oona e mauoa i faʻamaumauga o le statin ma o lea e faʻatusatusa i vailaʻau. Latou te matua aʻafia ai le atinaʻeina o faʻailoga o vaʻa toto.

E tusa ma le 50 kalama o mushroom anufe e tatau ona faʻaaoga i aso uma. O le togavao e mauoa i omega-3 oona gaʻo, ma latou faʻaleleia lelei ai le toto i vaʻa toto ma aveesea ai gaʻo sili.

Ae o le a tatau ona suia e le gata i le taumafataga, ae o isi uiga masani o le olaga e faʻaalia ai le tino i aʻafiaga le lelei. E tatau ona amata le ave o vitamini faʻatasi ai ma elemene o loʻo maua.

O le vitamin E e puipuia ai toto toto mai le vevela, ma puipuia ai le faia o ni paʻu toto. O le Vitamin F e faʻaosofia ai le taʻavale toto, puipuia o siama mai le afaina. O le mea pito sili ona taua i lenei faʻamaʻi o le calcium, e manaʻomia le aofia ai i totonu o le vailaʻau.

Gaoioiga faaletino

O le faʻaitiitia o le cholesterol i le fale e mafai ona le gata i meaʻai, ae faʻapea foʻi le faia o aʻoaʻoga faaletino. O le tamoe o le a fesoasoani e faamama le toto o le tele o gaʻo lapisi mai meaai. O le tele o le leo o le a faʻaleleia i le tele o ituaiga o gaoioiga: siva, taʻaloga, savali umi, aau. O meaai lelei ma le faʻateleina o le gaioiga o le a mafai ai ona e le faʻaaogaina fualaau e foia ai le faafitauli o le maualuga o le cholesterol. E taua le manatua o le fuataga e taua i mea uma.

Fautuaga mo gaoioiga faaletino:

  1. O le malosi malosi faaletino e na o le faateteleina ai le ala o le faamaʻi, ma o le soifua maloloina atoa e mafai ona aafia. E tatau ona faatele le avega. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le aso muamua e sili atu le amata i se taʻaloga 10-minute malie pe tusa lava pe na o se vave savali. Faʻaopoopo le minute e tasi i aso uma, ae afai e te lagona le leaga, ona e le soona fai.
  2. Faamalositino e le aunoa. E tusa lava pe le o se aso e lelei ai, e manaia i luga o le auala pe atonu foi o le a kiona - e le tatau ona e tolopoina le gaoioiga, naʻo fai taʻaloga i totonu o lou fale.
  3. Suia le avega. E le tatau ona taʻavale i se ala faʻanoanoa i aso uma - alu e aau i le vaitaele pe alu i le taʻaloga aisa, sili ona taua, ia e toaga!
  4. Faʻalogo i lou tino. Aua e te faʻamalosia oe e faʻaaoga e ala i le malosi, saili le faʻamalosi ma faʻalogo i le malamalama.

Metotia faafomaʻi

O suʻesuʻega na faʻamaonia ai le saoasaoa vave o le cholesterol. E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le cholesterol? Ua iloa e le fomaʻi le ala e tuuitiitia ai le cholesterol toto ma o le a auina atu i latou i le fale talavai mo fualaau.

O le faateleina o le maualuga e mafai ona mafua ai faafitauli i le fatu fatu i alii ma tamaitai.

E tatau ona i ai se manaoga faanatinati mo le faʻaaogaina o fualaau. Afai e toesea se tasi, ona sili atu lea ona taumafai e faʻasalalau le maualuga e aunoa ma ni laupepa, faatasi ai ma le fesoasoani a togafitiga faʻalapotopotoga, ona o togafitiga faʻaleaganuʻu, o aʻafiaga e sili atu ona taatele, ma mafai ona maua ai le tele o faʻamanuiaga.

Afai e sili atu le masani ona maua i le maeʻa ai o suʻega, e le tatau ona e auai faʻatasi i le tauiviga mo le faʻaititia, muamua fuafua pe iai sau "lelei" (HDL) poʻo "leaga" (LDL) cholesterol:

O le tuʻuina atu o le cholesterol faʻatasi ai ma togafitiga faʻasalalau e faigofie lava. E na o le tatau ona faʻamamaina le masina ile tino ma sua.

O le a manaʻomia lou inu i nei sua mo le 5 aso i le laina i le vaveao:

  1. Muamua aso. Inu 70 ml o le sukalati ma le 20 ml o le seleni.
  2. Lua aso. Taʻu le 50 ml o le sukalati, 40 ml o le sukalati ma 30 ml o le kukama juice. E fautuaina le taofi o le suavai i totonu o le pusaaisa mo ni nai itula ao lei 'ai.
  3. Tolu aso. Faʻafefiloi 50 ml o le sukalati, 50 ml o le sua o le suka, 40 ml o le suka seleni.
  4. Fa aso. Faʻafefiloi le 70 ml o le sukalati ma le 50 ml o le suka tipi.
  5. Lima lona lima. Inu 50 ml o le vai moli fou.

E le gata i lea, o le soso mai i le uʻamea, zucchini, vine, sima, pineapple, vine, paluka, pateta, paluga o mauga, tomato, ma currant currant ei ai le aoga aoga i le cholesterol.

E mafai ona faʻaaogaina fua o le suamalie fou, pe a leai o le a leai se aoga mai lenei togafitiga. Iloa, o le faʻaitiitia o le cholesterol faʻatasi ai ma togafitiga faʻasalalau vave e mafai ona mafai.

Faʻasologa o tagata faʻapitoa e tasi

O lea la, o faʻasolosolo a tagata e maualalo ai le cholesterol toto i le fale vave ma lelei, mea nei:

  1. O le tasi auala o le faʻaaogaina o sipuni o le rosa. Ave faʻamago i luga o le rose, faʻatumu i le afa lita 0.5 lita ma sasaa vodka. Tuu i se mea pogisa mo le 2 vaiaso, ae lulu i taeao uma ma afiafi. A uma ona faʻafefe le suavai maua i le suka, 15 pata.
  2. Hawthorn. Manunuʻa 0.5 kilokalama o fualaau mumu ma faaopoopo le 150 ml o vai ua tunu i le vevela o le potu. Fufulu le paluga i le 40 tikeri ma vavae ese le suavai mai le paluga. Inu le afaina o le vai i le aso pe a uma ona 'ai le 20 ml.
  3. O le kele. Uu i le paluga ma sasaa le 250ml o vodka. Tuu i se mea pogisa mo le 10 aso. O le faʻasolosolo lea e maua i aso uma pe a uma le taumafataga e tusa ma le 15 matū. E fautuaina le faʻaitiitia o le tincture i le susu aʻo leʻi faʻaaogaina.
  4. Lime lanu. E tatau ona faʻataʻoti uma vao, e lelei lava le mea e faʻaleleia. Taumafaʻi laʻititi laʻitiiti i le aso atoa pe faʻaopoopo i le faʻavasegaina e pei o se faʻavasega. E mafai ona faia se teuteuga ma le faʻaopoopoga o fugalaau lime.
  5. Taleni. O lenei fua e manaʻomia naʻo aʻa o lenei laau. Latou te manaʻomia le ata ma 'ai le 10 g (tusa ma le 2 tsp) aʻo leʻi faia le' aiga. O lenei fua a tagata e ese i le leai o ni aʻafiaga.
  6. Propolis. Propolis ole ava malosi (30 g o le propolis i le 400 ml o le ava). Mo le 10 aso tuʻu i se nofoaga pogisa malulu. Fufulu le mea na tupu i le suavai - 5 pa'ū i le 50 ml o le vai, pe'ā uma ona 'ai. Togafitiga e tatau ona amata ile 2 i le 3 masina.
  7. Umu mumu O le a manaʻomia lou 'aveʻesea o laʻau i le itiiti ifo ma le 15 cm le umi, uʻu i ni vaega laiti ma faʻaopopo vai inu. E fautuaina e faʻatumu le susu i se vevela ma tuʻu ai mo le silia ma le aso. E manaʻomia lou faʻaaogaina o se decoction pe a maeʻa taʻitasi taumafataga, 1 tbsp. l O le togafitiga e le itiiti ifo i le 2 masina. O le suka e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa.
  8. BlackBerry E te manaʻomia lau laʻau masi, e tusa ma le 15 g. E tatau ona e oloina ma sasaa 250 ml o vai inu. Faatali seʻi oʻo i le itula e tuʻu ai le laulaʻau, ona vavaeese lea o le vai ma inu i le mea lea i ni mea laiti i le gasologa o le aso.

Faʻasologa o tagata faʻapitoa

Garlic ma lemoni. O le a ave se tasi ulu ulu o le kalaiki ma se lemoni laititi. Uu i latou i se mea faʻaleleia. I le mea e tupu ai le faʻafefiloi faʻaopopo pe tusa ma le 1 lita o le vai malulu. Faʻaosooso i se nofoaga malulu mo aso e 10, aʻo luluina i le tele o taimi i aso uma. A maeʻaeʻa, faʻafefe le paluga. Ave le fualaau faasaina i le itula ao leʻi faia le taumafataga 3 taimi i le aso mo le 20 g. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaopopo atili le meli. Faatasi ai, e tatau ona ave le fualaau faasaina ile tasi aso i luma o le aiga i le taeao mo le 1 tbsp. l

I le faʻaopoopoga, o mea faʻafefiloi e aoga:

  1. Faʻafefiloi Nu. 1. Faafefiloi laau ufi, hawthorn, fugalaau olaola. 3 tbsp. l sasaa nei vaega i le vai inu, e tusa ma le 0.5 l, ma kuka i le vai vai taele mo le isi itula. Faataga le paluga e faʻaliliu, mulimuli ane e tatau ona inu le afa afa i le aso, aʻo leʻi 'ai. O le vasega e tatau ona sili atu i le 3 masina.
  2. Faʻafefiloi Nu 2. I fua tutusa, faʻafefiloi fua o fua o le mauga eleelea uliuli, yarrow, aʻa, o le talo birch. O lenei paluga ua saunia ma faʻaaogaina e pei o le paluga 1.

E faʻapea foʻi ma tau aoga:

  1. Aoina o numera 1. Laʻau vao - 20 g, aʻa o le wheatgrass - 30 g, fua o le vine - 30 g, suauu centaury - 40 g. Taʻu mea uma, faʻafefiloi. 1 tbsp. l aoina mai mo se ipu vai inu ma tuʻu ai mo le 2 itula. Inu le afa afa i luma o le taeao ma le 'aiga o le afiafi.
  2. Aoina o le numera 2. Laʻau malosi - 20 g, paʻu buckthorn - 20 g. Saunia le fusi i le auala tutusa e pei ona faʻaalia i le aoina Nu.1. Tasi se mea - e manaʻomia ona e le faaluaina 2 aso i le aso, ae ao le i faia taumafataga, se ipu malamalama atoa.

Faaaoga fatu laulaau ma susu susu. Toto fatu o nei laau totő, ave i le aofaiga tutusa, sili atu ma se mea e faʻaleleia. A uma ona sasaa le 100ml o vodka. Alu i se mea pogisa mo le silia ma le 5 aso, faʻaaoga le fusi o le 15 matā, 3 taimi i le aso, aʻo leʻi 'ai. O se faʻafefiloi o nei laau toto e mafai ona nutililiiina i totonu o ipu e pei o se taumafataga.

Taiala o taumafataga

O taumafa talafeagai e mafai ona maualalo ai le cholesterol i le fale. Afai e te mulimuli i fautuaga faigofie, o le taumafataga o le a maua ai le fua faatatau lelei i le va o le tele o le malosi, meaʻai ma calorie e sau i totonu.

Mataupu faavae autu o se taumafa faapaleniina:

  • Meaʻai faʻasalaga: 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli, aoauli, aoauli o le aoauli, 'aiga o le afiafi. O vaega e laʻitiiti 100-200 g. O lenei taʻiala e faʻaleleia ai le 'ailaina, faʻamalo le fiaaai, inu, ma lagolago le tino i foliga lelei.
  • I taimi o meaai mama, e lelei tele le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i fua, fuamata mai fualaau faisua fou, nati, vine. E fautuaina le teena o sandwiches i le pata, sinapi, mayonnaise.
  • Lisi e fufulu, kuka pe tao. Fried, pickled, ulaula, taumafa mama tele meaai e le aofia ai.
  • E fautuaina le faaopoopoina o suauʻu e leʻi faʻasalaina i salakeke, itu o ipu: sunflower, olive, linseed, sesame.

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, o le faʻavae o le lisi o loʻo faia i oloa e faamama ai vaʻa o atherosclerotic plate. Tele avanoa ma faʻaaogaina:

  1. O iʻa lelei iʻa e lelei mo le maualuga o le cholesterol. E aofia ai le Omega 3. Latou te tausia paleni lipid, viscosity masani toto. O mea e gaosia i iʻa e manaʻomia mo le vave faʻatupulaia, o le faʻavaeina o le skeletal apparatus, lea e sili ona taua mo tupulaga talavou.
  2. O elemene puipuia ai vaʻa mai mea leaga, faʻagesegese le atherosclerosis. E aofia ai le Vailaʻau E, Antioxidants. O nei mea e aveesea ai toxins mai le tino, tele lipoproteins o le maualalo.
  3. Fualaau aina: fualaau, fualaau suamalie, tangerines, lemons. E mauoa i vitamini C, pectin, antioxidants. Faʻaitiitia faʻaitiitia le cholesterol, faateleina le puipuiga.
  4. Avocados o loʻo aofia ai meaʻai gaʻo mama. Faʻavave ona faʻaitiitia le cholesterol leaga, puipui ai toto mai le faaleagaina, faʻaleleia le galue o le fatu.
  5. O le lala o le oatasi o se punavai o fiber. Latou te faʻamamaina le tino o toxins, aveese mea sili ona leaga, ma e aoga mo le puipuia o le atherosclerosis. O aso uma e fautuaina ai e 'ai le 30 g o le paʻu. O le tele o aofaʻi o le a mafua ai ona leai ni meaʻai.
  6. Berries: lanu, vine currants, vine. Faʻagese i lalo le atherosclerosis, toe faʻafoʻi toto toto, fusifusia ma aveese lipoproteins maualalo maualalo mai le tino.
  7. O Karoti e aofia ai le tele o peta-carotene. O lenei vailaʻau e faʻaleleia ai le metabolism o gaʻo, faʻateleina le tafe o le talo, le faʻaitiitia o le cholesterol.
  8. O Barley o loʻo i ai le acid propionic, beta-glucan. O lona faʻaaoga 3-4 taimi i le vaiaso e faʻagesegeseina ai le ala o le atherosclerosis, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o maʻi fatu fatu, fatu le fatu.
  9. Legumes: pi, lentils, pi, chickpeas. E aofia ai masini fualaau faisua, vailaʻau oona, soluble ma insoluble fiber dietary. O aso uma e fautuaina ai e 'ai le 100 g o leki. E mafai ona tuʻuina faʻatasi ma laʻau, pata, fualaʻau. A maeʻa le 3-4 vaiaso, o le a faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le 5-10%.
  10. Eggplant e aofia ai le chlorogenic ma le phenolic acid. O vailaʻau e faʻaleleia ai le manava, faʻasalalau le tino vascular. Eggplant juice faʻateleina le aveeseina o lipids leaga, faʻatautaia ai le uʻamea i totonu o le toto.

Ina ia vave faʻaitiitia le cholesterol i aso uma, ua lava le 'ai 400 g fualaau faisua po o fua.

I le tulaga o le gau o le lipid metabolism, o oloa e aofia ai le tele o gaʻo manu, faʻasao e le aofia ai mai le lisi:

  • meaʻai gaʻo: puaa, povi, pepe, kusi,
  • meaʻai aano o manufasi: sola, sausage, sausage, pastes,
  • fualaau kuka, fualaʻau,
  • faʻasalaga,
  • sea ​​sea
  • Peta tao tao, suamalie.

E ui lava i tapulaʻa, e le tatau ona aveʻesea manusini o oloa e aofia ai faʻamaʻi manu. Limited, 2-3 taimi i le vaiaso, e tatau ona aofia i totonu o le taumafataga:

  • mea e maualalo le gaʻo po o le gaʻo susu ma gaʻo susu: kulimi malo, kulimi kulimi, susu, bio-yogurt, kefir,
  • moa moa (protein e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma ni tapulaa),
  • pasta
  • aano o meaʻai: moa, pipi, vela.

Afai e mafai, faʻatapulaʻa le masima ma le suka. I le faaopoopo atu i lauti, faʻataʻitaʻiga, meainu suamalie, sua, e fautuaina e inu 1-1.5 lita o le vai i aso uma. I le maualuga o le cholesterol maualuga, o le caloric o le taumafataga o meaai e 1800 kcal, mo le mamafa o tagata -1500 kcal, mo i latou o loʻo auai malosi i taaloga - 2100 kcal.

Vaitalaʻau, togafiti a tagata

O le umi o togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻalapotopotoga e 1-1.5 masina. Ona latou faia foi lea lava malologa. Afai e manaʻomia, toe fai le kosi. O vailaʻau faʻamaʻi e faʻaaogaina e avea o se faʻasologa poʻo se faʻaopoopoga i togafitiga fualaau faasaina.

O fua o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani e faʻamamā puipui o arteries ma faʻaitiitia le cholesterol toto:

  • Faafefiloi 1 le ipu o le vine, fatu fatu. Faaopoopo 1 lepp. aʻa valeroo shredded. Liligi le 1 lita o le vai vevela, tuu mo le 24 itula. Faʻaalu le afa itula ao leʻi 'aʻai 1 tbsp. l tolu taimi / aso, i le susu susu e mafai ona e faʻaopopoina le meli.
  • O le ulu o le kelelele ua solo, ua pasi atu i se lomitusi, ua fefiloi ma le 500 ml o le suauu olive. Faʻamalosia 7 aso. Salamu ma le pito i luga o ipu ma le suauu.
  • 100 g gaogao gaosi ua sasaaina i totonu o le 100 ml o le ava malosi. Faʻamalosia 7 aso. 2 pata o le tincture diluted i le 50 ml o susu. Faaaoga tolu taimi / aso. I fualaau taitasi, o le numera o mataua ua faateleina i le 1, faasolosolo malie le faateleina i le 20. Ona faʻaititia ai lea o le numera o mataua, ma aumaia i le 2. I lenei taimi, ua taofi le vasega. O togafitiga toe faia e leʻi faia muamua nai lo le 2-3 tausaga.
  • 1 tbsp. l fualaau o le hawthorn, periwinkle, horsetail, mistletoe fefiloi ma le 2 tbsp. l yarrow. Liligi 200 ml o vai inu. Inu i le aso.
  • 20 g o yarrow, St. John's wort, 4 g arnica sasaa 250 ml o vai inu. Maalili i le vevela vevela, inu i le aso.
  • Tasi se tasi o ulu o le kalaiki ma se paluga faʻatasi ma le lemoni. Faaopopo le 500 ml o le vai mafanafana, tumau pea 3 aso. Faaaoga tolu taimi / aso 50 ml.
  • O fuga laulaʻau mūmū e faʻasaina i se mea e fai ai le kofe. O le paʻu e ave i le 1 tsp. fufulu i lalo i le vai.
  • 7 mataʻu o le faʻasaina o le tinio tinomi ua faʻafefeteina i le 2 tbsp. l vai, ave i le taeao i le afa itula ao le i faia taumafataga. O le togafitiga e 3 masina. E le faʻaitiitia le vai o le Propolis, inu 2 tbsp. l faʻapea foʻi i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga. E tutusa foi, ave le tinula calendla, musika auro.
  • O le tupu mai o le aʻa o loʻo aʻafia i le eleele. O le taunuuga o le masini e tolu taimi / aso mo le 2 tbsp. l faatasi ai ma le sua. O fatu vevela e mafai ona fetogi tutoatasi. Ua sasaaina i totonu o se ipu, sasaa i le vai mafanafana, taofia mo le 6-10 itula. Ona tafe ai lea o le vai, ua ufiufi le ipu i se ata tifaga, tuu le windowsill mo se aso. Fufulu i aso uma. O fatu e ola pe a uma le 3-5 aso. Mai le 20 g o le alfalfa matutu, 120 g o fualaau aina. E mafai ona teuina i le pusaaisa mo le 10 aso.

Latou te fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le cholesterol i le fale, o se teuteuga o aʻa, o vine fou o le red rowan, oats.

Faʻalēaogāina masani leaga

O le ulaula o se mea ua fai ma vaisu lea e faʻaleagaina le fua o le leaga i le cholesterol lelei. Faatasi ai ma sikaleti taitasi e ulaula, o le maualuga o lipoproteins maualalo maualalo.

Nicotine, o aʻafiaga saoloto e aofia i tapaa ulaula, faaleagaina puipui puipui. I le aluga o taimi, e sili atu ona faigata ona faʻafouina. Laoa lipoproteins maualalo i luga o puipui faaleagaina, ma mafua ai ona vavalalata.

O le ava malosi e le itiiti ifo le afaina. O lona le pulea lelei, faʻaauau ona faʻaleagaina toto toto, mafua ai le faateleina o le gaosiga o le cholesterol i le ate. E faʻateleina le malosi o le ethyl alcohol, faʻamalo ai suauu o le ate, faiʻai, ma faʻaogaina le gaioiga o le fatu.

O le faʻaaogaina o le ava malosi, ulaula, poʻo togafitiga fualaau faasaina, poʻo isi fua o le a tuʻuina atu ai le mea e manaʻo ai.

Gaoioiga faaletino

E manaʻomia taʻaloga e vave faʻaitiitia le cholesterol ma puipuia ai le atherosclerosis. O avega eleelea e faʻaleleia ai le taʻavale o le toto, faʻamausali ai le vascular tone, muscle tone. I le gasologa o le tino, e tumu le toto i le okesene, lea e talafeagai mo masini, totoga, aemaise lava le fatu.

Ioe, o taaloga faʻapolofesa e le fetaui mo tagata uma. Ae e mafai ona e faʻafaigofieina le metabolism ma avega mamafa: faʻamalositino taeao, uila vilivae, sopo, aau.

Faʻavaeina o le tino popole

O le masaniga masani o le tino o le tino e taua tele i le faʻatonutonuina o faiga e tupu i totonu o le tino. O le le mautonu, popolega faalemafaufau, le mautonu - e mafai ona mafua ai le gau o le lipid metabolism, ona o le atherosclerosis.

I le solia o le tulaga o le mafaufau, e mafai ona ave ni meaʻai faatasi ai ma meaʻai. Sili atu i le i ai i le ea fou.

O se manava manava faigofie o le a fesoasoani ia te oe e malolo ai: faʻaleleia le ea mo le 4 sekone, taofi lou manava mo le 2 sekone, faʻaleleia le ea mo le 4 sekone, ona toe toe manava lea mo le 2 sekone. Faatalositino fai 3 minute. E fesoasoani e malolo ma toʻa.

Afai o le maualuga o le cholesterol e faʻatasi ma le tiga i totonu o le pusa, faʻateleina le toto, mama tele - o le mafuaaga lea e alu ai i le fomaʻi.

Faʻasologa faʻamaʻi faʻagata

Pe a mafaufau i le auala e faʻaititia ai le cholesterol i le fale, e tatau ona e mafaufau e mafai ona avea ma se taunuuga o faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • toto maualuga
  • maʻisuka malosi
  • afaina o le autoimmune
  • fatugaʻo, ate, le faʻaogaina o le pancreas,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O nei faʻamaʻi uma e faʻalavelaveina ai le metabolism, faʻaleaga toto toto, faʻateleina lo latou gafatia, faʻaitiitia le faʻamalosia. O lenei mea e mafua ai le faaputuputuina o lipoproteins maualalo i luga o puipui tetele, o le atherosclerosis e aliali mai.

O le togafitiga o togafitiga autu o le sini autu lea i togafitiga mo le tuuitiitia o le cholesterol. A maeʻa le faʻamautuina, o le lipid metabolism e faʻamaonia.

Aʻo le isi mea uma ua le mafai: o fualaau faasaina

I le fale, e mafai ona faʻaaoga fualaau o le lipid-maualalo lea e faʻaititia ai le mamafa o vaega taua.

O nei vailaau e aofia ai:

  • Tulafono: Rosuvastatin, Simvastatin, Lovastatin. O fualaau oona e maualalo ai cholesterol leaga. O le tele o taimi e faʻataʻitaʻiina ai mo le hypercholesterolemia. O le maualuga o se mea lamatia e faaititia e ala i le taofia o le gaosiga o le cholesterol e le ate.
  • Fibrates o ni mea e maua mai i le fibroic acid. Faʻavave vave le gaʻo gaʻo, faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga. Galue sili atu nai lo tulafono.
  • Sequestrants of acid acids: Cholestyramine, Colestipol. Faʻateleina le faʻasolosolo o le lipoproteins maualalo o le tino.
  • Niacin: Niacin. Le faʻaitiitia o le cholesterol e faʻaaogaina i ni aofaiga tele. E leai ni aʻafiaga i tulaga le masani ai o lenei mea.
  • Laʻau faʻapena, meaʻai: Polisponin, Litenol, Biafishenol. Maua ni vaega o vailaʻau faʻamalositino, vitamini poʻo le suāuʻu iʻa. Faʻateleina le aofaʻi o le cholesterol aoga, faʻaitiitia le maualuga o le mamafa o meaʻai.

O vailaʻau uma lava, e aofia ai ma meaʻai, e na o le fomaʻi e mafai ona faʻaaoga.

Tusi

  1. Rachael Link, MS, RD. Auala e Maualalo ai Cholesterol E masani lava ... i 28 Laasaga faigofie (!), 2017
  2. Cathy Wong, ND. Fofo mo le Cholesterol Maualuga, 2018
  3. Laurie Neverman. 15 Faʻaleleia o Fale i le Faʻafaigofie Faʻaitiitia le Cholesterol, 2017

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Tuua Lau Faamatalaga