E mafai ona ou 'aina vine ma pancreatitis?

O le maualuga o aso taʻitasi mo le pancreatitis le tumau:

  • vaega o le faʻavavevave - o le aofaiga o vine ua fuafuaina taitoatasi,
  • laasaga o le faʻamalologa faifaipea - e oo atu i le tasi lima (i le mataupu i le puipuia o le gaosiga o le carbohydrate ma le leai o se mea oona).

I totonu o le pancreatitis, o le aofaʻi o vine ua fuafuaina taʻitasi.

Squirrels2.9 g
Carbohydrates66.0 g
Fats0.6 g
Faʻafiafiaga kalori264.1 kcal mo le 100 kalama

Fua o le taumafa mo le pancreatitis masani: 9.0

Iloiloga o le fetaui o le oloa mo mea taumafa i le taimi o le maʻi pancreatitis: 6.0

C, B1, B2, P, B5, B6, B9, E, H, K, PP

vanadium, kasikoni, molybdenum, rubidium, nickel, aluminium, fuluinu, palu, pata, manganese, kopa, magnesium, phosphorus, iron, calcium, boron, iodine, zinc, sulfur, sodium, chlorine, chromium

Faʻamatalaga

> o se tasi o vaega o le compote, lea e faia i fualaau mamago mamago, o se compote o fualaau aina uma e kuka (mo se faataitaiga: apricots mago, aso, apu), ona fufulu uma lea ma e mafai ona e inuina - saʻo?

Ina ia mafai ona e lafoina faʻamatalaga, faʻamolemole resitala pe ulufale i totonu.

E faʻapefea ona faʻaaoga vine mo maʻi ma pancreatitis

Afai ua oʻo mai le vaitaimi o le faʻasaʻoga faʻasaʻo, e mafai ona 'ai e tagata maʻi ma pancreatitis e tusa ma se luʻu o vine mama i le aso. O togalaau e tatau ona faʻamaluluina, e pei o le vevela e mafai ona avea ma avega mamafa mo le pancreas. Faʻatoʻa fai vine:

  1. Compote, jeri,
  2. Curse casseroles,
  3. Porridge
  4. Laeli
  5. Pilaf
  6. Fualaau suamalie,
  7. Laeli
  8. Faʻatonu

O vine vine e fufulu ai ipu. Ae o lenei mea o se oloa gaʻo oloa gaʻo, o lea ia faʻaeteete e faʻamamafa ai. E mafai ona faʻapipiʻi apricots i le compotes ma le jelly pe a le faʻasaina e le fomaʻi.

O le a latou maua le vevela vevela. O vine i la latou uluaʻi ituaiga e talafeagai foi mo le faʻaaogaina i le faʻamagaloina, ae ui i lea, e tatau ona 'aina ma le faaeteete ma muamua faailoga o le le faapalepale, lafoai le vine mama.

O le mea autu lava o vine mamago o se manogi manogi ma se lanu malulu. O pipi e tatau ona faʻamaʻaʻa, e le o masogo, e aunoa ma le afifi.

A leai, o vine e mafai ona afaina ai le pancreas ma faʻaosoosoina ai se faʻalavelave, e oʻo atu ai i le cholecystitis, faʻamaʻi o le manava, ma e oʻo lava i le oona.

Pancreatitis vine recipes

1) vine mamago, apples apples, pears, prunes ma apricots. I le faaopoopo i ai o le a e manaʻomia:

  • Tolu selau kalama o le suka
  • Lua ma le afa lita o le vai.

I luga o sea compote, e te manaomia le 50 kalama o fualaau aina uma. E vavae ese, fufulu lelei i lalo o le vai tafe. E tipi ni pi ma pears i fasi pepa, tuʻu i totonu o se atigipusa, faʻafefiloi i le vai malulu mo le afa itula. Ona tuu lea o ipu i luga o le afi, faaopoopo le suka i ai ma kuka mo le 30 minute. Ona faaopoopo ai lea o le apricot, vine, prunes ma faʻapipiʻi le compote mo le isi 15 minute. E aveese le vai mai le vevela ma alu i le mea e tuu ai le 10 itula.

2) Laʻau mamago ma vine. Mo ia tatou te manaʻomia:

  1. Lua selau kalama o le suka
  2. E selau kalama o vine
  3. Tasi le selau kalama
  4. Tasi ma le afa lita o le vai,

E fufulu fualaau suamalie ile vai malulu, sasaa i totonu o le vai inu, faaopoopo le suka ma kuka mo le 30 minute. Ona faʻaaoga lea o le suʻe mo le sefulutasi itula. E mafai ona 'onā faʻatasi ma vanilla vanilla.

3) Pudding ma vine. O le a manaʻomia ai:

  • E tolu selau kalama o le siʻi kuka,
  • E fa ni sipuni tetele o le semolina,
  • Half o se ipu maligi o le kulimi kulimi-maualalo,
  • E lima sefulu kalama o le suka
  • Lua fuamoa moa
  • E tusa ma le limasefulu kalama o vine.

Muamua, ua sasaa vine i le vai inu ina ia paʻu. O le kulimi suamalie e faʻafefiloi ma le semolina ma agaʻi i lalo mo le sefululima minute. Ona faʻafefiloi ai lea o le kulimi kulimi ma faʻafefiloi ai le kulimi mumu. Faʻaopopo i ai le paʻu tao. I totonu o se isi pesini, sasa le fuamoa ma le suka, ona sosolo malie lea i totonu o se paluga o le siisi, kulimi kulimi, semolina.

Ona latou lafoina lea o vine mamago, faʻafefiloi ma le faaeteete mea uma. E sasaa le lima o le semolina i luga o se pepa tao ma tapuni ina ia le mu ai le pudding. Faʻalafola le paluga o paluga ma tuʻu i le ogaumu. Pipi i le vevela o le 180ºC mo le fasefulu minute.

Faatasi ai ma le faʻamagaloina faifai pea o le pancreatitis, o le falaoamata ma vine e mafai ona faia. Muamua, e talafeagai le araisa, lea e tatau ona solo lelei. I lenei tulaga, e sili atu le faʻaogaina o ona faʻalelei. O le araisa ua kuka, ona faapipiiina lea o vine i totonu ma tausia i luga o le vevela pe a ma le 15 minute. Afai e te faaopoopo atu foi laʻau, e te maua ai se fualaau suamalie suamalie.

I le lautele, e tele naua meaʻai mo vine vine e mafai ona tuʻuina atu i tagata e maua i le pancreatitis. Ae e le aoga le filifiliina oe lava ia e kuka ai.

Aʻo leʻi faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o loʻo silafia lelei le faʻalavelave o le maʻi ma lona ala. E na o ia e mafai ona faʻamautinoa lelei pe faapefea, o afea ma pe faapefea ona faʻapipiʻi vine i totonu o le taumafa a le tagata maʻi.

A leai, o vine mamago e mafai ona afaina. O le fomai o le a fuafua le fua faatatau o aso taitasi, faailoa mai po o le a le ituaiga e fautuaina e 'ai vine mo le tagata maʻi, filifili le filifiliga sili mo faʻasologa. Naʻo le tulaga lenei, o vine mamago o le a faʻavaivaia ai le maualuga o faamanuiaga i le maʻi ma o le a le afaina ai aʻafiaga o le itu.

O vine e tatau ona gaosia ao le i saunia se mea mo se tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis. Afai e faʻatagaina e le fomaʻi ona 'ai saʻo, e tatau ona e faia lenei mea i le taeao.

I le taimi lea, o le tino e matuai manaʻomia lava meaʻai. O tagata maʻi e maua le toto i le toto suka e faʻatagaina e faʻauluina le silia ma le limasefulu kalama o vine i aso taitasi. E tatau ona manatua tapulaa ma mulimuli tonu. O le pancreatitis o se maʻi faʻalavelave. O lona faigata tele e mafai ona tupu i soo se taimi.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o vine ua faamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faamatalaga lautele e uiga i le faamai

Meaʻai lelei e fai ma faʻamaoniga o le soifua maloloina

O le afaina o le pancreas e tupu tele lava i tagata e faʻaleagaina le ava malosi, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia mai cholelithiasis.

O mea nei e avanoa e aafia ai le faʻaalia o pancreatitis:

  • inupia
  • siama
  • siama siama
  • o le i ai o parasite,
  • taotoga taotoga
  • manuʻa i le eria o le pancreas.

O le gasegase o le faʻamaʻi e tuʻuina atu ma nisi o faʻamaoniga i le tino o tiga faifai pea, masani lava i le agavale tauagavale ma le vomiting. O nisi taimi ei ai tulaga o le itiiti o le samasama o le paʻu.

O le pancreatitis e mafai ona faʻaalia i se foliga lapopoa, ma i mataupu o le le matauina o tulafono talafeagai i le taumafataga, faʻapea foʻi ma le taʻitaʻia o le faasologa sese o le ola, faʻapupulaina i se tulaga masani o le maʻi.

I le taimi lava lea e tasi, e le o faʻalauiloaina ia faʻamaoniga, ae o vaitaimi o le faʻavavevaveina ma sili atu le toomaga o le tulaga lautele. O faʻamaoniga e faʻaalia i foliga o nisi o faʻaaliga:

  1. tiga i le pito i luga tauagavale,
  2. taʻavale
  3. toesea mamafa
  4. vaivaiga, le lelei le soifua maloloina.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

Afai e le o togafitia le pancreatitis ma o le gasegase o le maʻi e umi se taimi, o lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave i le masaniga o le tino o le pancreas, lea, e mafai ai ona faateleina le lamatiaga o le maʻisuka ma le soliga matuia o le tino.

Ina ia faʻamalieina le afaina i le okeni ua aʻafia, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tiga, e fautuaina le faʻaaogaina o enzymes pancreatic.

I nisi tulaga, o le le lelei o aiaiga o fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga. E mafai ona e fesoasoani i se tagata na osofaia osofaʻi le mumu o le pancreatic e ala i le tuuina atu ia te ia o le fesoasoani muamua, pe afai e iloagofie faailoga o le maʻi.

Gaioiga e ao ona faia i lenei mataupu:

  1. faʻaaoga se paʻu vevela malulu i luga o le manava,
  2. ia tuʻuina atu le faʻasolosolo o loʻo i ai nei ("No-shpa", "Spasmomen", "Papaverine"),
  3. taofi meaai
  4. mataitu le tausisia o le moe.

O le pancreas o loʻo taumafai e toe faʻaleleia, e ui e tele taumafaiga e tatau ona faia. Afai e maua le pancreatitis, e fautuaina e tagata tomai faapitoa fualaau.

Ae o le mea muamua lava, o se taua taua tele i le tau faasaga i le faʻamaʻi o le tulaga lea e tausisi ai i tulaga masani i meaʻai ma le tausisia o se taumafataga faapitoa.

Le manaʻoga mo meaai

Meaʻai mo le pancreatitis e tatau ona saʻo lelei.

O le manatu o mea taumafa mo le tele o tagata e foliga mai o se avega mamafa, faamalosia e lafoaia le vaetamaina o masani masani. O lona tausisia o le pancreatitis e le o se mea na tupu.

E ui lava o lenei mea e mafai ona maua ona lelei, aua o le faafetai i le taumafataga o loʻo faʻaaogaina e se tagata i se soifua maloloina lelei ma lelei.

O le tausisia o se taumafataga e faʻamalosia mo tagata gasegase i ituaiga uma o le faʻamaʻi, faʻapea foi i le tulaga o le faʻaitiitia o faʻamalologa leaga faʻaalia ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻalavelave.

O le faasologa o le 'ai i le taimi o le faʻavavevaveina o le maʻi o le maʻi e tatau ona faapenei. I totonu o le 1 i le 3 aso, o le fiaai ma le moe e malolo. Faʻatagaina naʻo le tele o vai inu, e aofia ai ava nei:

  • vai inu minerale,
  • pulupa,
  • lanu meamata
  • seasea tuai.

A maeʻa le lagona o le tiga, o le a faasolosolo lava ona fautua mai e faʻalauiloa atu aano o manu i totonu o le meaai meaai, cheese cheese, siʻosiʻisi o le siʻisi, ma le suamalie e faʻavae i luga o le suka o fualaau aina e aoga.

Mea taumafa i fafo atu o le laʻasaga tetele

I le pancreatitis, o meaʻai e tatau ona maualuga i le popo.

O le faavae o se meaai paleni i le taimi o le faamagaloga e tatau ona avea ma meaai e maua i le polotini, lea e manaʻomia mo le faafouina o suauu pancreatic.

Eseese ituaiga o meaʻai e faʻamamafa ai le tino i gaʻo ma gaʻo vailaʻau. O le faʻaaogaina o masini gaʻo faigofie, e maua i le suka, honey, pastries, jam e tatau ona faʻaitiitia.

O taumafataga masani e fautuaina, pe a ma le 3 pe 4 itula, ae le o ni vaega tele. E le faʻatagaina meaʻai, faʻapea foʻi ma le matelaina.

O le faʻaaogaina o meaai e tatau ona faia i se tulaga mafanafana, e le aofia ai le vevela, e pei foi o meaai malulu, ina ia aloese mai le afaina o le mucosa gastric, ma le faateleina o le excretion o enzymes.

E fautuaina le kuka ma se faletua faalua, poʻo le kuka poʻo le tao. E tatau foi ona vavae ese meaʻai tunu, mea manogi, ma meaai kuka mai le lisi. E matua faasaina le ulaula ma inu soo se ituaiga ava malosi.

E le fautuaina ni oloa

A itiiti ifo i le 2 lita o le vai e tatau ona onā i le aso

Ona o le gaioiga o le le lelei o le tino i le pancreas, o lenei okeni e le mafai ona galue i le malosi atoatoa ma e le mafai ona taulimaina masani le galoina o meaʻai gaʻo ona o le le lava o numera o enzymes.

O le mea lea, e tatau ona vavae ese mai se lisi autu:

  1. puaa, ponaivi, kusi, tamai mamoe,
  2. samasami, meli, vao,
  3. ate
  4. soʻo se ituaiga o meaai kuka.

E le fautuaina e 'ai fualaʻau ma fualaau' aina, o lo latou faʻaaogaina o meaai pe a maeʻa le togafitiga o vevela, ma o nisi e tatau ona vaʻavaʻa atoa mai le meaʻai. Faatasi ai ma:

O le taumafaina o nei fualaau faisua, aemaise lava i voluma tetele, e tau atu i le faateleina o le faʻamalosi i totonu o le manava, ma mafua ai ona fuga ma afaina i totonu o le manava. E le gata i lea, e le fautuaina le 'aina o fualaau aina ma fua o loʻo i ai le tofo oona.

I le taimi lava e tasi, o apu kuka, vine o foliga o le tilo, jelini, fualaau suamalie ma le faaopoopoina o fualaau mamago e aoga.

E mafai ona e lisiina ipu e le tatau ona faʻaaoga i le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis:

  1. musika ma se teuteuga o latou,
  2. millet, faapea foi ma le penisa penina,
  3. fuamoa mata ma falai,
  4. marinades, mea manogi,
  5. saisi ma isi mea ulaula ulaula,
  6. keke, keke, aisa kulimi, kapoti,
  7. kofe, lauti uli, chicory, koko, falaoa kvass, faapea foi ma sukalati vevela.

O le a le mea e faatagaina

O nisi oloa o le a lafoaia e faavavau!

E ui lava i le tele o tapulaa i luga o le faʻaaogaina o oloa, e mafai ona i ai i totonu o le meaai mea taumafa meaʻai maloloina, aemaise lava pe afai e kukaina e ala i le faʻaaogaina o le fafie.

E manino lava, i le amataga o le tausiaina o se taumafataga faapitoa, o le gaogao o mea taumafa maualalo maualalo ma le le lava o masima mo le masani masani atonu e foliga mai e le masani ai, fou.

Ae i le aluga o le taimi, o le a faʻaaogaina e le tagata, ma mulimuli ane o le tele o mea saʻo e faʻaaogaina o le a sili ona manaia i le tofo.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faaopoopoina o fualaau faisua ma le pata i tamai tofo ua faatagaina. O le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le margarine, susu gaʻo, ituaiga uma o nati, faʻapea foʻi ma fatu, e faʻaititia ona o le maualuga o meaʻai i totonu.

Ona o le mea moni e le o fautuaina le falaoa paʻepaʻe mo le mateina, e tatau ona suia i se fatu atoa po o se pulu. I lenei tulaga, e le mafai ona faatagaina pusa fou, talu ai e sili atu le aoga o oloa falaoamata mo le galue masani o le pancreas.

O taumafa paleni paleni e aofia ai le faʻaaogaina o iʻa maualalo, lapiti, toso, moa. O lauti mai ia i latou e tatau ona fufulu, pe o le pepa ua afaina, sili ona lelei i le paʻu. E mafai ona avea ma meaʻai, aano o manufasi, falaoa, fasi meaʻai ma sina masima masima ma e aunoa ma le faaopoopo o mea manogi.

Mai mea lelei, e mafai ona faʻaaoga:

O le faʻaaogaina o le suka e le manaomia; e fautuaina e suitulaga i le fructose.

E sili atu le lelei o le kuka

Ona o le faʻaaogaina o fualaau 'aina i le taumafataga, e mafai ai ona fai paluga pateta, meainu suamalie, ma faʻaaogaina e avea o se vaega o vailaʻau eseese. I nai fua laʻititi, e faʻatagaina e 'ai melons, suamalie.

Ae o vine, e pei o fig ma aso e le tatau ona faʻaumatia, ina ia aua nei faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.

Fautuaina taloni tao, pi, apu. O le i ai o le kulimi i la latou tuufaatasiga, o fualaau aina suamalie e faateleina ai mea oona i le sua oona, o le mea lea e le o faailoaina mai mo le faaaogaina.

I le togafitiga o pancreatitis, o le kinnamona o loʻo faʻaaoga, lea e faʻamalolo ai uiga masani. E fesoasoani i le faʻamamaina o le komiti pulelasi, ma e faʻapipiʻiina ai foi le galulue faʻatasi o le vaega o meaʻai, ma faʻamalosia ai le lelei o le toe faʻaleleia o le totoga o le tino.

E mafai ona faʻaaogaina i le faʻaogaina o le siʻosiʻomaga, ma le isi mea e aofia ai, 1 tbsp. sipuni, faʻafefe i le 1 ipu vai inu. Mo le masani masani o meaai faatagaina, e faʻasaina le inuina o mea taumafa i le vai, faʻapea foʻi ma lona faʻaaogaina 3 itula aʻo lei alu i le moega. A le o lea, o le ai ai se uta tele i luga o le ogalaau mumū ina ia mafai ona eliina meaʻai.

Ma o le pancreas e tatau ona malolo i le po ina ia mafai ona toe maua atoatoa i le lumanaʻi ma galue i le masani masani. Afai e te mulimulitai i nei tulafono faigofie, e mafai ona e aloese mai le tele o taimi o faigata o le pancreatitis, o le soifua manuia lautele o le tino o le a sili atu ona lelei, ma lelei le soifua maloloina.

O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai mo pancreatitis, o le a faamalamalamaina ai le vitio:

O le inflammation o le pancreas e sau faatasi ma le tele o faailo le lelei, e aofia ai le tiga ma le le mautonu.

Pancreatitis e manaomia vave togafitiga, lea e tatau ona atoatoa. O le taulaiga faapitoa i lenei vaitau e totogi i meaai tatau ma tausisia le lisi o meaai.

O le tele o meaai fautuaina o ni fualaau aina fou ma fualaʻau. I le taumalulu, e matua faigata lava ona maua fua lelei ma fua.

O le mea lea, e toʻatele tagata e fiafia e 'ai fualaau mamago. E mafai ona 'ai fualaau mama i pancreatitis, e tatau ona e malamalama atili i auiliiliga.

Faamanuiaga ma le afaina

Taliina o le fesili pe ono mafai ona 'ai fualaau mamago ma le mumū o le pancreas, e aoga le malamalama i le lelei ma le leaga o aʻafiaga o le tino.

Fualaau mamago e sui lelei ai fua fou ma fualaau aina e le faʻatagaina e 'aina ma le tele o faʻamaʻi pipisi.

Ma le faʻaeteete, e mafai ona faʻaaogaina mo pancreatiti. Faatasi ai ma lenei mea na maua, o le suka ma le fiber intake e faʻatapulaʻaina, ma faʻagogo fualaau aina o loʻo aofia ai nei vaega.

I le isi itu, o ia ituaiga o vailaʻau e aofia ai le tele o vitamini ma elemene aoga, lea, pe a faʻamago, e faʻalauteleina i se sili atu nai lo fualaau aina fou.

O lo latou faʻaaoga e fesoasoani i le vave faʻafouina pe a maeʻa se taumafa paleni, lea e tatau ona i ai i le vaitaimi o le faʻamalosia.

O se taumafataga faʻamalolo e faʻaumatia ai le tele o meaʻai gaʻo ma fuālaʻau eseese o fualaau faisua.

O nisi o fualaau aina e aofia ai nei vaega i le tele o mea. Leai se mea e sili atu le taua o le inu ava mo pancreatitis, lea e tatau ona inu ai vai eseese.

O fualaau suamalie mamago e faʻapipiʻi ma pancreatitis e lelei e pei o se meainu.

E aofia ai i le Compotes se aofaiga tele o vitamini, minerale, elemene aoga. E maua ei latou uma se aafiaga aoga i le maʻi o le maʻi ma fesoasoani ia te ia ia toe malosi vave pe a mavae se maʻi.

E faʻatagaina i latou e inu i le foliga masani o le maʻi, talu ai e leai se aʻafiaga o le okeni ma e le mamafa ai.

I se isi itu, fualaau mamago e faʻamalosia ai le fesoasoani i le faʻafeiloaʻi o meaai ina ia sili atu ona lelei.

Faʻamaonia Fua Fualaina

Mai fualaau mamago uma o loʻo i ai nei, e tatau ona e filifilia mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis.

O fua faʻatagaina e mafai ona 'aina i le vaitau o le faʻamagaloga o se faiga masani. O fea e:

O fualaau uma e mamago e itiiti lava le calories, e matua le afaina i le paʻu oona, o se punavai mamana o fualaʻau ma minerale.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le paʻu, e mafai ona e faʻamamaina lelei le paʻu o le intestinal, faʻamaonia ai galuega faʻafefeteina, lea e taua i lenei faʻamaʻi.

Fualaau Faasaina faasaina

I le faʻaopoopoga i ona mea aoga, o nisi o ituaiga o fualaau mamago e mafai ona afaina ai se paʻu oona, aemaise lava i le taimi o le faʻavavevaveina o togafitiga.

O fualaau mamago e tatau ona lafoai:

O fualaau uma lava na lisiina ua i ai mea e le tatau ona faʻaumatia i le pancreatitis.

O nei mea e aʻafia ai le suka, fuālaʻau fuālaʻau, gaʻo. E le faʻatagaina foi faʻataʻitaʻiga mai ia i latou, talu ai e mafai ona faʻaleagaina le tulaga o le maʻi i le meaʻai.

Apu tipi

O fua o le apu suamalie e sili atu ona aoga nai lo fua fou. E le gata ina i ai se tofo lelei, ae e matua saogalemu lava mo soo se ituaiga pancreatitis.

Latou te le faʻaleagaina le membrane mucous mataga o le manava ma le gaogao, aua le mamafa le pancreas.

O apu mama e faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻamaonia le faʻasiliina o meaʻai mai, faʻamamaina lelei le tino o mea leaga, toxins ma toxins.

O fualaau aina suamalie ua i ai le tele o le potassium ma le magnesium, lea e afaina ai le soifua maloloina o tagata gasegase o loo mafatia mai le fatu ma maʻi mama.

Mo tagata ei ai le uamea, o le a aoga foi sea ituaiga aua o apu mama ua i ai le tele o uʻamea.

O ia fua o le a siitia lelei ai le maualuga o le hemoglobin, taulimaina le anemia, ma faaleleia le maua o le okesene i le tulaga o le cellular.

Pears tipi

E matua fautuaina lava e 'ai le peresi mago ma le mumu o le pancreas. O lenei mea e mafua mai i le tamaoaiga o mea o tannin.

Faʻafetai i lenei mea, o fua e maua mai ai ni mea faʻamalosi. O sea togafitiga e faʻamalosia ai le faʻamaloloina ma vave faʻaleleia.

Pears ei ai se aafiaga antibacterial, o le mea lea, fesoasoani e taofi ai le malosi o le faʻailoga.

Mo mafuaʻaga nei, o fomaʻi e fautuaina le inu o pusi uʻamea i le tele o meaʻai mo malulu, faʻamaʻi, viral disease and pancreatitis.

O pears mamago e matua mauoa i vitamini ma fale o minerale. E i ai a latou aafiaga lelei i le galuega a le tino atoa ma le puipuiga o galuega a le tino.

Faʻafaigofie le metabolism, e faʻafilemuina le faʻalavelave o le tino, o mea ua faaleagaina ua vave faʻafouina - o nei mea uma o le taunuuga o le faʻaalia i fualaau mamago mai pears.

Faafetai i le paseka ma le uʻamea, o le galuega o le cardiovascular system e masani ona faʻatulagaina, o galuega o le totoina o le alualu i luma.

O le faʻaaogaina o laʻau i pancreatitis e fesoasoani e faʻamalo ai mea leaga mai le tino ona o le faʻamamaina ma le faʻaleagaina o meatotino.

Ina ia faʻaitiitia le malosi, o le ae manaʻomia naʻo ni nai fasi paʻu. O se tasi o faʻailoga le lelei o le pancreatitis o loʻo fuga ma afaina. Faʻaaogā laʻau, e mafai ona e aloese mai na tulaga le lelei.

Ina ia aveese le pulu mai le gallbladder ma puipuia ai le faʻatoʻaina, e fautuaina e faʻaaoga laupepa, talu ai o loʻo i ai sona aʻafiaga.

Ona o lenei meatotino, o laʻau e aoga e le gata mo pancreatitis, ae mo le cholecystitis.

Laʻau e maua ai le malosi o le toto, faʻaitiitia faʻaitiitia le maualuga o le toto, taofi le faʻaogaina o le tino i gaʻo, maua ai se aoga aoga i totoga o le tino.

Talu ai ona o lona malosi malosi e tetee atu ai i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi, ua manatu ai o se immunomodulator sili ona aoga.

Talu ai ona o lona maualuga o le potassium, o loʻo fautuaina ai laʻau e faʻaaogaina e tagata gasegase o maʻi fatu.

I le faaopoopo atu i lisi ma meatotino, o se punavai mamana o le calcium, iron, magnesium, phosphorus.

E mafai ona ou 'aina vine ma pancreatitis?

O vine vine ua mamago vine i le la po o le ea vevela ma se mea e sili ona fiafia i ai mai le tamaitiiti. Mo le faʻamamago, e masani ona faʻaaogaina ituaiga eseese o vine, o lona uiga o le maualuga o le kalori o le oloa mulimuli ona o le maualuga o le suka e manaomia ai le usitaia o tulafono mo le aofia ai i meaai taumafa.

O vine vine maualuga e manaʻomia le tausisia o tulafono mo le aofia ai i se meaʻai ma le pancreatitis.

I se foliga laititi

O le tino o le maʻi e manaʻomia ai se taumafa malosi. A mavae ni nai aso o le anapogi, o le tagata maʻi e tuʻuina i se meaai faʻalauleʻaina, lea e faʻavae i luga o fatu fatu, palu pateta ma meainu.

I totonu o le pancreatitis, o vine e le mafai ona 'aina, aua e mafai ona mafua ai le fafaga ma le dyspepsia.

Faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi, e mafai ona faʻalauiloaina vine i le lisi o le tagata maʻi, ae le o lo latou mamanu, ae o se vaega o le ipu: e mafai ona e kuka kuka mai fua mama mama.

E le mafai ona 'ai se oloa tele i le fiva ma le suka i le vaega laititi o le mumū, aua e faigata mo le inisalini o le inisalini, ma e mafai foi ona mafua ai le faʻamalosi ma le dyspepsia.

Pe a amata ona faʻaitiitia le falesuesue ma faʻataʻitaʻiga a le falemaʻi, i le lisi o le maʻi o le a faʻatagaina ai i latou e faʻapipiʻi le jelini, tilo, moa ma saulaʻau suamalie. O vine (dried ma fou) e mafai foi ona i ai i totonu o ia ipu.

I se taimi masani

O isi ipu mai masini, aano o manu ma iʻa e maua i luga o le lisi ole maʻi. E mafai ona faʻaaoga fualaau suamalie i soʻo se mea lava e talafeagai ai le suamalie o le suamalie: i le fafagaina o aano o manufasi, falaoamata, faʻatumu, tao tao.

O faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o vine mamago e na o le gaʻo ma le solia o le carbohydrate ma le masima metabolism.

O faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o vine mamago e mafai ona matua tele.

Ma le cholecystopancreatitis

Pe a oʻo mai le laʻau mimiti i totonu o le pancreas faatasi ai ma le mumū o le gallbladder, e tatau ona mulimulitaʻia tulafono faʻaletolo mo le tulaga o le faʻavavevave o pancreatitis.

A maeʻa ona aveese le faʻamaʻi o le tiga ma faʻaleleia le tulaga o le maʻi, e mafai ona faaopoopo vine i taumafa taumafa.

O vine vine e faaopoopo ai le tofo ma le manogi i ipu; e leai se mea e tatau ona suamalie ai. Mo le gaosiga o gaosiga, e tatau ona e filifilia fualaau mamago atoa ma manino, e aunoa ma le afifiina o le paluga ae le o se mea mama. A o le i faaopoopoina i le ipu, o vine mamago e tatau ona faʻafefiloi i le vai inu.

A o le i faaopoopo atu i le ipu, e tatau ona suamalie vine i le vai inu.

O le oloa e faʻaaoga e faia ai meainu nei:

  • Laʻau mamago ma vine. Fufulu 100 g o fualaau mamago ma sasaa 1.5 l o vai inu. Cook mo le 30 minute. Broth e faʻamalosi i le po.
  • Fatuina vine, apples, apples, dried apricots. Toto uma vaega, fufulu ma sasaa vai inu. E suamalie fualaau suamalie. Liligi le 2 lita o le vai mālūlū malulu ma aumai i se vevela. A maeʻa le 20-30 minute, ona aveese lea o le vai mai le vevela. Mo le suamalie, e mafai ona e faʻaopoopo le meli.

A uma ona feutagai ma le fomaʻi, o se tagata maʻi i le pancreatitis ma le faʻamalologa tumau e mafai ona aofia ai vine i le lisi o vaiaso.

  • 300 g o le sisi siʻi
  • 4 tbsp. l semolina
  • 100 g oona kulimi suamalie,
  • 2 fuamoa
  • 50 g suka
  • 50 g o vine.

Faatasi ai ma le faʻamagaloina faifaipea o pancreatitis, o le pudding o le vine ma le vine e mafai ona aofia i totonu o le meaai.

Sasaa le vai tafe i luga o vine e velo. Faʻafefiloi semolina ma le kulimi kulimi ma tuʻu ese mo le 10-15 minute. Ona faaopoopo lea o le kusi falaoamata e faapipiiina i se sieve i le semolina. Faʻamuʻu fuamoa i le suka i totonu o se isi pesini. Faʻafefiloi mea uma, e aofia ai vine. O le taunuuga o le "paluga" ua sasaa atu i totonu o se masini ma tuu i totonu o se ogaumu ua faamatuu i le 180 ° C mo le 30-40 minute.

  • 300 g laisa paepae
  • 3 ipu tioata
  • 3 tbsp. l vine.

Taʻu le sukaisa i le vai vevela seia oʻo i le afa kuka, ona faaopoopo lea o fualaau mamago. E mafai ona e faʻaopopo i ai ni nai fasi pulu mo le tofo (e tatau ona muamua uu ma vili). Pe a faʻafefe uma le vai, e mafai ona tuʻu le apa i totonu o se ogaumu faʻamamafa mo le 20 minute. O le meaʻai maeʻa e 'aina ma le faʻaopoopoga o le suauʻu.

  • 3 apu (samasama pe samasama-lanu mumu),
  • 3 tbsp. l vine
  • 3 tsp meli.

Sasaa vai inu i luga o vine e faamalulu. Oti ese apu mai apu. Tuu i totonu o sipuni taitasi o le meli ma sasaa vine. Tuu fualaau aina i le ogaumu mo le 30 minute (e mafai ona e faʻaaoga le multicolo mo le kuka). Faʻamafanafana le apu ua uma, faʻasusu i le suka suka poo le sukanamona.

Laasaga laititi

O le gasegase o le pancreatitis e faʻatasi ma le mimiti ma le faʻaleagaina o le pacreatic tissue. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona taulai faapitoa i meaʻai. O le taumafataga o le vaega autū lea o le togafitiga o le tino pancreatitis. I aso muamua, ua faʻaalia le anapogi faʻamaʻi. O galuega fiafia o le gland e tatau ona faaitiitia.

Faatasi ai ma le pancreatitis i le vaega laititi, e tatau ona tuuese vine mai le meaai. O loʻo i ai se aofaiga tele o meaʻai gaʻo (suka) (60 kalama i le 100 kalama o le oloa).

O le faʻaaogaina o vine vine e sili atu i luga o masini inisalini o le pancreas.

O le maualuga o le fiber i totonu o le oloa (100 g o vine e aofia ai le 15% o le taumafa i aso taitasi) e mafai ona mafua ai le manava, faʻalauteleina le gaosiga o le kesi, flatulence.

Faʻatasi ai ma le pancreatitis, e le mafai ona faʻatagaina vine, peitaʻi, e mafai ona faʻaopopoina o se tasi o vaega o le compote.

O le vai inu ua saunia mai fualaau mamago: apu, apricots mago, palu, vine, pears e aunoa ma le suka. O mea uma e gaosia ma sasaa i vai inu. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona fufulu le mea e faʻaaogaina. O sea ituaiga o ava o le a faatumulia ai le malosi ma tausia le paleni vai masima o se tino vaivai.

O le tele o vine ua faatagaina mo le faʻaaogaina i le gasologa o le gasegase o le pancreatitis ua fuafuaina taitoatasi.

Laasaga o le toe faafoi

I le vaitau o le faʻamagaloga, o le tele o oloa faʻatagaina ua matua faʻalauteleina. O fomaʻi fautuaina le faʻaaogaina o vine mo le sauniuniga o soʻo se ipu i le faʻavae o meaʻai Numera 5.

Togafitiga mo pancreatitis i le faʻamagaloina e faʻamoemoe e puipuia ai le toe faʻafoʻi ma toe faʻafoisia le tino. O vine vine ei ai sona aoga aoga i le tino, faafetai i ona vitamini ma minerale:

  • oleic acid fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino puipuia ma puipuia sulu mai sulu tuusaʻo,
  • E fesoasoani le Boron i le masani ona ave i lalo o le calcium, o le puipuia o le osteoporosis ma le osteochondrosis,
  • iodine e fesoasoani i le masani ai o le gaiola o le thyroid,
  • magnesium ma le potassium e saofagā i le faʻamalosia o le myocardium, e aʻafia ai galuega a le loto.

O le faʻaaogaina o vine mamago e fesoasoani e faʻasaʻo ai le faʻavaʻa, faʻamalosia le tino ma le antioxidants, ma e aʻafia ai foi.

O le pancreatitis taumafa e faʻavae i luga o mataupu faavae o le faʻalelei ma masani. E sili ona lelei le kukaina o meaai.

Lisi vine e fetaui lelei ma le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis o se tasi o mea aoga i le sauniuniga o pilaf, porridge, pudding, cheese cheese, jelly, jelini poo fualaau suamalie. E sili atu le faʻaaogaina o fualaau mamago i le pancreatitis i le faiga ua gaosia. I nai mea laiti, o le faʻaaogaina o vine mamago e pei o se meaʻai suamalie e taliaina.

O le lima o meaai lelei e 'ai e pei o se' aiga o le aoauli o le a faʻaputuina ai le tino ma vitamini ma elemene o loʻo maua.

O tagata e sili atu le mamafa o le tino, gaʻo, maʻisuka e le tatau ona galo o le vine o se mea maualuga-kalori oloa (e fuafua i le eseesega i le 300kcal / 100g).

O le fautuaina i aso taitasi mo le pancreatitis i le faʻamagaloga e 50 kalama.
O le pancreatitis o se maʻi faʻalavelave. O le tele o mea e mafai ona faʻaosoosoina ai.

E le tatau i tagata faʻamaʻi faʻamaʻi ona le amanaʻiaina meaʻai ma fautuaga a se gastroenterologist.

E mafai ona i ai vine ma le pancreatitis: aogā ma mea leaga, vine mo maʻi

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas, o le atinaʻeina o lona tino o le le lelei lea o le enzymes, o loʻo faʻagasolo i se foliga faʻapitoa poʻo le masani. O le tele o taimi, o le maʻi e amataina i le tele o le taumafa ava malosi ma faasaga i le talaaga o le cholecystitis.

O le pancreatitis o loʻo tumau i le olaga atoa, ma o le tagata gasegase, o se tulafono, ua faamauina i se gastroenterologist ma lagolagoina se taumafataga maloloina. O le tino pancreatitis "e susulu maualuga," faatasi ai ma le tiga o le tino.

A o togafitia, e tatau i le tagata maʻi ona togafitiga faapitoa vailaʻau ma fualaau faʻamaʻi ma mataituina se taumafa malosi. Ma o le toatele o tagata e fesili i le fesili "e mafai ona maua ni vine ma pancreatitis?".

I le pancreatitis, o se meaʻai e taʻua o le laulau 5P (faʻamaʻaloga) ua faʻatulagaina. Fried, meaʻai vevela ma gaʻo, o suga faigofie e le aofia ai. Ae ui i lea, o nisi taimi e te manao ai e te tausia oe lava i mea suamalie! I le taumafanafana, e amata ai le vaitau o fualaau aina ma fua. E mafai ona afaina i se maʻi i le pancreatitis?

I lenei tusiga, tatou te mafaufau pe aoga le faʻaaogaina o vine mo le pancreas ma pe faʻapefea ona aafia ai le faʻafitauli o le maʻi.

Flamed pancreas ma vine

Fatu vine - o se tama e mauʻoa i vitamini ma maua ai faʻalapotopotoga o faʻamalolo. O se antioxidant, o loʻo tumu i fiva, e aofia ai le potassium, iron, protein. E pei lava o fualaau fou, e fesoasoani i le faʻapalapalaina o le tino, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, ma aofia ai i le puipuia o le kanesa ma le soifuaga tuai.

E foliga mai o vine e le mafai ona afaina i le tulaga o le maʻi pancreatic, ae le o mea uma e faigofie tele. E i ai le tele o faʻailoga mo fualaau aina mo faʻamaʻi pipisi.

O mafuaaga e le fautuaina ai vine mo tagata gasegase e maua ai se maʻi o le pancreatitis o loʻo taua i lalo:

O le mea lea, i totonu o le pancreatitis ma i le taimi o le taimi e sili atu ona faigata, e mafai e vine ona faʻamalosia le faagasologa o le mumusu ma mafua ai le tiga matuia i totonu o le manava, o le mea lea e tatau ai ona vavaeeseina atoa.

Ae faapefea e uiga i vine i le pancreatitis tumau? I le taimi o le "lull" o le faamai, i le leai o ni tiga, o le tagata gasegase o loo faatagaina pea sina fualaau o nei fua suamalie (i le leai o le inisalini pau ma faalagolago i le tulaga faapitoa o le faamai o se tagata faapitoa).

O le a le tele o vine e mafai ona 'ai - o lau fomaʻi o le a faatonuina. O le masani masani masani o le 10-15 vine, e tatau ona faʻaumatia fatu ma paʻu, pula ma fufulu lelei. E fautuaina e le sili atu i le tasi le ituaiga o fualaau 'aina i aso taitasi.

O vine e tatau ona faʻafefiloi i totonu o le mea taumafa sina mea laitiiti, mulimuli i le tali a le tino. Manatua o le faʻafefeteina o lou tino i ni nai aofaiga (e le o faʻateleina, moni) e aoga. Aua nei galo e fufulu lou gutu pe a maeʻa ona 'aina fua - vine e aʻafia ai le afaina o nifo.

Vai vine i le taumafataga mo pancreatitis

Pusa lapopoa laititi ma fualaau aina suamalie, aemaise i le taumafanafana, tosina mai ai tagata faatau. Ae, faatasi ai ma faafitauli ma le pancreas mai le faʻaaogaina o pusa faleoloa, e aofia ai vine vine, e sili atu le teena.

O le vine suamalie lea e aofia ai le tele o mea e uʻamea-uʻamea.

E le gata i lea, o oloa ua faatauina mai e aofia ai le tele o concentrates, additives, sugars faigofie faigofie, ma mafua ai ona oso i luga le insulin i le tino ma mafai ona oo atu ai i le atiina ae o le maʻisuka i le talaaga o le pancreatitis.

I le taimi o le faamagaloga o le pancreatitis chronic, e mafai ona e gaosia se suavai suamalie, e le suamalie, ae na o le patipati fou, faia i le fale mai vine mama (pe sili atu - compote pe tile).

E masani lava o nei apu, koko, pati akiniki. Leai se tulaga - lemoni ma le keke.

O le mea e leaga ai, o le sua o le vine o loʻo i luga o le lisi o suavai e le o fautuaina mo pancreatitis ona o le maualuga o le acidity ma le kulūkose saturation.

Ae ua fautuaina e ave se teuteuga faapitoa o lau o vine, lea ei ai sona aoga aoga i luga o le fualaau oona ona o mea o loo i totonu o fila laau i nei laupepa, lea e:

  • saturates le tino, aveese le toxins,
  • e faatonutonu ai le maualuga o le suka i totonu o le tino,
  • faʻaleleia le faagasologa atoa o meaʻai.

Ae ui i lea, ao le i aveina le fua, faʻafesoʻotai lau fomaʻi - mo maʻi faʻamaʻi, e mafai ona faʻamaonia.

Ua mafai ona faatagaina vine?

Ae faapefea vine? E mafai ona vine i le pancreatitis ma le cholecystitis? I le "tulaga toʻafilemu" - e mafai, ae i ni mea laiti e pei o isi vaega o ipu: pata, cheese cheese, pastry. I vine mama, o le faʻateleina o meaʻai o le vine e faateleina, o lea o le a aoga foi. I le vaitau o le faʻavavevaveina, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina vine e na o se vaega o fualaau mamago e faʻamalosi ma naʻo totonu o se tulaga faʻamamaina.

E pei ona taua i luga, o vine o se fua o vine, ma e tele taimi e sili atu ai suga ma meaola i totonu. Ma o latou aʻafiaga le lelei i le pancreas e lauiloa. Ae i le tuufaatasiga o vine mamago o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi le faʻafefe o le suavai-masima ma avea o se punavai lelei o le malosi mo se tino vaivai, o lona puipuiga mai faʻamaʻi pipisi.

O le pancreatitis e masani ona o faatasi ma le mumū o le gallbladder. E mafai la ona 'ai vine ma vine mama i le cholecystitis? I le laasaga o le faʻamagaloga, o le a aoga pea le tama ona o ana mea totino e aveese ai le pulu mai le tino. Fualaau suamalie suamalie, e aofia ai vine, e mafai ona faʻaleleia le motumotu o le intestinal ma faʻaititia le toto suka.

E fautuaina e tagata tomai faapitoa e aofia ai fualaau aina ma vine i salakeke ma isi ipu i le lisi autu o se tagata maʻi i le cholecystitis. "Togafitiga vine" e aofia ai foi se paranesi ese i vailaau e taʻua o le ampelotherapy.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e le tatau ona e faʻatapulaʻaina oe lava i le 'aina o au mea e sili ona e fiafia i ai, faatoa manaʻomia lava ona e iloa le fuataga, matau le tali a lou tino ma mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa. Tausia lou ola maloloina!

E mafai ona 'ai vine ma le faʻavavevave?

I lenei laasaga o le faʻamaʻi, i le pancreas, e le gata o le faagasologa o le mumusu i totonu o vaʻa amata, ae faʻapea foi le faagasologa o le faʻavae o le tino. O le mea lea, o le vaitaimi lenei e te manaʻomia e te gauai faapitoa i meaʻai. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi se taumafataga faapitoa, o le faavae lea mo le togafitiga o le tino pancreatiti.

I le vaitau o le faʻavavevave, aemaise i le 2-3 aso muamua, e tatau ona faʻatapulaʻaina i le faʻamaʻi maʻi. Ona mafai loa lea ona e 'aina ni vaega laiti o meaʻai faʻamaonia.

O vine ua na o se vaega o le compote, ua saunia mai fualaau mamago. I totonu o fualaau mamago, apples dried, apricots mago, pulu ma pears e mafai ona faaopoopo i le compote. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona fufulu le vai. Compote ma vine o se punavai o le malosi, e faʻaleleia ai foi paleni-masima. Mo faafitauli i le gaosiga o le inisalini, e tatau ona kuka le kuka e aunoa ma le suka.

O vine i la latou masani masani e sili atu le lelei e le 'ai, e mafai ona sili atu le mamafa o le pancreas ma se maualuga o mea o meaʻai gaʻo.

E mafai foi ona fesoasoani i le tupuga o le fomaʻi faʻamalosi, lea e mafai ona tupu ai le tele o le kesi, manava manava ma le pala.

O le suavai suamalie ma le pancreatitis e tupu i lalo o le aafiaga o le fib, lea o loʻo aofia i vine. O le a le tele o vine e mafai ona 'aina i le taimi o le vevesi, o le a fuafua e le fomaʻi taitoatasi.

Fatuga mo pancreatitis

Pancreatitis o se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le mumū ma le faʻaaogaina o le gaioiga o le pancreas. I le tele o tulaga, e tupu i le ava malosi ma le le tausisia o le taumafa. I le faʻaopoopoga, o le pancreatitis e masani ona tupu o se faʻalavelave o le cholecystitis - faʻamaʻi poʻo le faʻasolosolo masani o le gallbladder.

O le foliga masani o pancreatitis e le mafai ona ola. I le olaga atoa, e faʻamalosi le tagata maʻi e mulimuli i se meaʻai ma inu vailaʻau. Faʻafuaseʻi ona tupu le pancreatitis ma e faʻatasi ma faʻamaʻiga ogaoga.

O le mulimuli i se taumafataga o le vaega pito sili lea ona taua o le togafitia o togafitiga le lelei o le pancreas. O le mea lea, e taua mo tagata gasegase ia iloa pe mafai ona 'aina faʻamaina i le pancreatitis. O faʻamaʻi ma lenei faʻamaʻi ua faʻaalia le numera 5p, o loʻo aʻafia ai le faʻaaogaina o gaʻo ma meaʻai vevela, o meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo.

I lenei tusiga o le a tatou mafaufau ai i aoga aoga ma leaga o vine ma pancreatitis, faapea foi le aafiaga o lenei meaʻai i luga o le pancreas.

Fatu vine ma le pancreas

O vine e aofia ai le tele o vitamini ma isi mea aoga. E i ai sona aʻafiaga i luga o sela, o se punavai o fiva, potassium ma le uʻamea. O le faʻamaina o vine e faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai, faʻamalosia le puipuiga o le tino, ma faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa.

Mai mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou faʻamaonia e le mafai ona afaina ai lenei mea i tagata maʻi ma le pancreatitis, ae e le faigofie tele. I nisi o tulaga, i le i ai o ni faʻafitauli o le tino i totonu o le pancreas, o le faʻaaogaina o lenei oloa e mafai ona solia.

Faʻatau le faʻaaogaina o vine i le taimi e iloa ai le pancreatitis e tatau mo mafuaʻaga nei:

  • o le pipi o loʻo i ai se aofaiga tele o meaola, e mafua ai ona faʻalavelaveina le faʻagasologa o le faʻaaogaina o enzymes pancreatic, faʻapea foʻi ma lona faʻaleagaina,
  • fiber o loʻo i totonu o vine e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal, lea e mafai ona faʻaalia e pei o le manava ma le faʻailoga. Ae ui i lea, o lenei mea e aveesea ai toxins ma isi mea leaga mai le tino,
  • O vine o se sua suamalie suamalie i le kulukose ma isi mea gaʻo faʻamalosi, lea e fesoasoani i le faateleina o le gaosiga o le inisalini. O le mea lea, o le faʻaaogaina o lenei oloa e mafua ai le faateleina o le avega i luga o le toto mumū ma e mafai ona faʻaosoina atili ai le solia o lana galuega,
  • nisi o tagata gasegase e mafai ona oʻo i se faʻafefe faʻafefe i vine.

Ona o uiga o loʻo taʻua i luga, o le faʻaaogaina o vine i tagata gasegase ma le pancreatitis e mafai ona mafua ai le faateleina o le faʻaogaina o le inflammatory i le gland, faʻamalolo tele o le faʻamaʻi, ma le tupuga o le gastric pain. O le mea lea, i le taimi umi o le faʻamaʻi, e le mafai ona 'aina le meaʻai.

O vine e aofia ai le tele o vailaʻau faʻamalosi faigofie ma e mafai ona faʻaopopoina le uta i luga o le pancreas

Taua! I le maualalo o le acidity o le sua gastric, o vine e aoga, aua e mafai ona latou toe faʻafoisia le aoga masani o lenei faʻaaliga.

Ae o le masaniga masani o togafitiga, pe afai e leai ni osofaiga ogaoga o le tiga, o nei tagata gasegase ua faatagaina e ai vine i ni vaega laiti. I lenei tulaga, e tatau ona pulea le maualuga o le kulukose o le toto, talu ai e le lava le insulin, o le faʻaaogaina o fua suamalie e tatau ona lafoaʻi.

E mafai ona fuaina vine ma pancreatitis, faʻapea foi ma le aofaiga fautuaina o vine e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi o loʻo faʻatatau i le setete o le pancreasitis.

E masani lava ona faʻatagaina e 'ai le 10-15 fualaau suamalie, faʻamaʻapeʻa ma paʻu, matua matua ma fufulu. E le gata i lea, e lelei le 'ai e sili atu ma le tasi le ituaiga vine i le aso.

A maeʻa ona 'ai, e fautuaina e fufulu maeʻaeʻa le vevela, ona o le sua o lenei laau e afaina ai le nifo.

Aʻo e toe faʻaleleia, o le tele o fualaau 'aina e faʻateleina. E taua le mataituina pe faapefea ona tali atu le tino i le mamafa o le mamafa i luga o le maʻi mama. Afai ei ai ni faailoilo o le vevela o le mumū, e tatau ona lafoaʻi le faʻaaogaina o vine mo ni nai aso seʻia oʻo i lalo ifo ia faailoga.

Vai vine mo pancreatitis

O vai inu lelei e aofia ai le tele o meaʻai. Ae ui i lea, o le pancreatitis, o le inuina o nei vine vine e vavaeina. O le tuufaatasiga o le vine vine na faateleina ai le malosi o le tino.

E le gata i lea, o le tele o mea e puipuia, sugar, concentrates ma isi vaega e faaopoopo i le sua i le taimi o gaosiga, lea e faateleina ai le faamatuu atu o le inisalini, e mafai ona mafua ai le tele o le pancreatitis pe taitai atu ai i le maʻisuka.

E tatau ona inu le sua o le vine i le lapataiga i faʻamaʻi o le pancreas

I le vaitaimi o le faamagaloga o le faamai, e mafai ona faaopoopo i ai le sua o le sua o le vine e leai se suavai. E tatau ona faia i le fale mai vine mama.

Talu ai ona o le eletise e mafai ona tumau i se tulaga maualuga, e tele naua suga, e tatau ona e inu ma le faʻaeteete.

E sili atu le faʻafeiloaʻi atoa o le vai i le apu, palukini poʻo le sukalati, ia e sili atu le lamatia mo le paʻu paʻu ua afaina.

E le gata i lea, nai lo le sua, faʻaaoga se mea teuteu faapitoa, lea e maua i luga o laʻau o vine. O nei vaega o le laau e aofia ai le tele o fiva, lea ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le tagata maʻi:

  • fesoasoani i le faʻaaogaina o fualaau oona gasegase,
  • saturates body tissues
  • faʻasaʻo le kulukose toto
  • faʻaleleia le faʻalaumalie.

Ae e te leʻi amataina lenei fofo, e fautuaina e te talanoa ma lau fomaʻi. E mafai ona faʻasutonuina mo nisi o tagata gasegase, e mafai e se fomai tomai faapitoa ona fuafua lenei mea.

I vine mama, o le faʻateleina o mea aoga uma ma mea leaga i le gasegase ua faateleina. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina naʻo le tulaga o le faʻamaʻi e aunoa ma faʻamatalaga ile falemaʻi.

E faʻatagaina e ai i ni mea laiti pe faaopoopo i ipu eseese, faʻataʻitaʻiga, pastry, cereals, cheese cheese, etc.

O tagata mamaʻi e faʻamaʻaʻaina le pancreatitis e mafai ona faʻaaogaina vine ua na o le kukaina po o le compote.

O le vine e aofia ai le faateleina o le aofaʻi o meaʻai ma meaʻai gaʻo. E mafai ona puipuia le aʻafiaga leaga o nei vaega i luga o le paʻu pe afai e te faʻaaogaina i le compote. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻafaigofieina o le paleni-masima i totonu o le tino, faʻaleleia puipuiga a le tino, ma puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.

Pancreatitis ma faʻamaʻi pipisi

E masani lava, o le mumu o le pancreatic e faʻatasi ma isi faʻamaʻi o le tino o le tino. O le faʻaogaina o le pancreatitis ma le cholecystitis. E tusa ai ma le maua o vine ma vine i nei faʻamaʻi, e fautuaina ia usitai i tulafono lava e tasi mo pancreatiti na o ia.

O vine vine e sili ona faaopoopo i ipu

O le 'ai o se tama e faatagaina i le faʻamagaloina. O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga, lea e talafeagai mo le togafitiga o tagata gasegase i le gallbladder inflammation. O le mafai ona faʻaleleia le motumotu ile motusia ona o le i ai o suga ma le fiber ei ai foi se aafiaga lelei i le gasegase o le maʻi.

O le mea lea, ona o foliga o loʻo taʻua i luga, i le taimi o le togafitiga o cholecystitis ma pancreatitis, ua faatagaina fomaʻi e faaopoopo ni fua suamalie ma suamalie, e aofia ai vine, i le taumafataga. O loʻo i ai se vaega o meaʻai e taʻua o le ampelotherapy. E faʻavae i luga o togafitiga o faʻamaʻi ma vine ma fua mai ai.

E ui i le mea moni o le togafitiga o pancreatitis e manaʻomia ai se taumafa malosi, e le fautuaina oe e faʻamapulaʻa oe lava i le 'aina o fualaau aina suamalie ma maloloina.

I lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, e mafai ona faasolosolo malie le faaopoopoina o vine ma vine i le taumafataga ma faʻaopopo ai faʻalautele i le lisi.

E le gata i lea, o mea aoga o loʻo aofia i totonu o lenei tama, pe a faʻaaogaina saʻo, e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le faʻaogaina o le tino.

E mafai ona vine i le pancreatitis?

I le pancreatitis - mumū o le pancreas, e fautuaina e fomai e te matua faaeteete i le filifiliga o meaai. O nisi oi latou e tatau ona vavae ese mai le lisi o aso taʻitasi, o isi e tatau ona faʻaaogaina i se tapulaa faʻapulaaina.

O vine mamago poo vine mamago o loʻo i totonu o fualaʻau ola maloloina ma lelei. E mauʻoa i elemene ma vitamini e talafeagai mo le tino o le tagata. E aofia ai minerale e le masani ai e pei o le rubidium, vanadium, molybdenum, chromium. O le taumafaina lelei o vine e se tagata soifua maloloina e fesoasoani i le faatumauina o le galue masani o le loto, toto toto, suauu toto ma le popole.

Talu ai o fualaau masani o loʻo i ai le tele o suka, o le fesili e tulaʻi mai pe mafai ona faʻaaogaina i foliga masini i faʻamaʻi o le pancreas. O lenei tino e faatonutonu ai le i ai o le gaʻo i totonu o le tino ma e nafa ma le gaosia o le inisalini.

I vine mama, o le sugar sugar e sili atu i lona tele i fualaau aina fou i le 8 taimi. O le maualuga o le suka i meaai e mafua ai le faaleagaina o le pancreas.

Ae ui i lea, o vine, e pei o se tasi o fualaau aina e sili ona lauiloa, e mafai ona faʻaumatia i nisi tulaga o pancreatitis.

Lapatai pancreatiti

I le gasologa o le faʻaogaina o le suamalie i le pancreas, e fautuaina le vine e faʻaaogaina i fua faʻatapulaʻa ma na o faatasi ma isi fualaau mamago - apricots mago, laʻau, apple ma pi.

O mea uma e faʻaaogaina e faʻamamaina atoa e ala i se sieve ma faʻafefeina i vai inu. Faʻaaogā le afaina o le afaina e aunoa ma le faaopoopo o suka. E mafai ai ona e faʻamausali le paleni vai masima ma o se punavai o le malosi mo se tino vaivai.

O vine i totonu o le pancreatitis e mafai ona faatupuina ai le fermentation, flatulence, le amataina o le gas ma le manava. I le 100 g o vine mamago, 3.7 g o fiber o loʻo i ai, lea e mafai ona aʻafia ai le le lelei o gaioiga i totonu o le inumaga.

Laasaga o le toe faafoi

A oʻo mai le faʻaleagaina ma ua faasolo ina lelei le lelei, e fautuaina le faʻaaogaina o vine i ipu eseese - talotalo, pata, jelini, fualaau suamalie, pilaf ma isi.

O lenei mea o le a faʻaleleia ai lo latou tofo ma le manuia lautele.

O vine, e avea o se faʻaopoopoga aoga mo le pancreatitis, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o aso taʻitasi, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻamalosia ma faʻamalosia ai le tino ma meaola, e puipuia ai le tupu o le osteoporosis ona o le i ai o le pulu i totonu.

Tuutuuga o le faaaogaina

Afai o le pancreatitis e le masani ai poʻo se mea faʻapitoa o le siama o loʻo matauina, o fualaau mamago e mafai ona faʻaaogaina na o na o le compotes ma le teuteuga.

A o lei aveina, e tatau ona e faamamaina atoatoa le vai, ina ia aloese ai mai le pipi. E faasaina le 'ai o fua mai le compote.

O le faʻamalosi faʻatasi ma le pancreatitis e faʻatagaina e faʻamalieina na o le fesoasoani a suauu. E masani ona faasaina le suka.

E tatau ona mulimuli i fautuaga uma ina ia leai ni faʻafitauli, talu ai o le suka ma le pulupulu o fualaau aina mai le compote e mafai ona mafua ai le faaleagaina ogaoga o le mucous mumumu o le okeni.

O loʻo i ai se isi auala e 'ai ai fualaau mamago i le vaitaimi o le faigata - faia lauti.

E mafai ona e suʻeina se meaʻai suamalie ma ola maloloina mai i fasi kulimi mamago, pears, paʻu. O mea uma e sasaa mai i vai inu, faʻaauau. Ole inu faapena o le a le gata ina lelei, ae aoga foi.

A maeʻa le osofaʻi o le tino pancreatitis poʻo le taimi o le faʻamagaloga o se foliga masani, o fualaau mamago e mafai ona aofia i le lisi o aso taʻitasi. E mafai ona tuʻuina faʻatasi ma susu susu, ugurts, ma saunia ni meaola suamalie mo le kuka.

Fualaau aina suamalie

Umu apu, pears ma laumei e faʻaaogaina o mea taua.

O se faʻamaʻi maloloina lelei o le a faanatinatiina lou fia inu, faʻatumu le tino i se vailaau o le vailaʻau, faʻatagaina oe e vave faʻafouina le malosi ma saofagā i se vave vave manuia.

O le faʻaaogaina o popo e filifili. Ae aofia ai i le mea e tupu ai le maʻi i le tua o pancreatiti.

Afai e leai ni faailoga, o le a le mafai ona faʻaogaina pauna mamago. Auala e kuka ai:

  • O mea taumafa uma e mamago i le tino o fualaau mamago ua susu i le vai malulu mo le afa itula.
  • A uma ona faʻamalosi, ia mautinoa ia fufulu mama le fua i lalo o le vai tafe.
  • Faʻaliliuina fualaau i le pani, sasaa i le vai inu, vevela ile vevela vevela.
  • Aveese mai le vevela, tumau.
  • A maeʻa le mafanafana, e mafai ona e inu i le compote. O le fua faatatau o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 2 tioata.

O fualaau aina ua suamalie e aoga mo le tino o le tagata, ae o le pancreatitis, e le o fualaau aina uma ma vine e faatagaina.

A o leʻi folasia atu fualaau mamago fou i totonu o le meaai, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi.

Vitio aoga

O le masaniga masani o le ate ma le pancreas e mafai ona toe faʻaleleia pe afai e faaopoopo atu i ai vailaʻau ma se meaai faapitoa. Mea taumafa e tusa ai ma tulafono mo soʻo se faʻaoga o le fualaau oona o se tulaga taua tele mo le toe faʻaleleia.

O lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai le faavae o le faʻatulagaina o se soifua maloloina lelei mo tagata. mafatia mai pathoces o le ate ma le paʻu. O lenei faafitauli e sili ona taua pe afai o loʻo mafatia se tagata mai le hepatitis poʻo ua aafia i le pancreatitis.

O le a le faʻaaogaina o fualaau mama mo le tino

O fualaau aina suamalie ua i ai uma meaʻai e maua i totonu o fualaau fou. O le faʻasalalau o nisi vitamini ma elemene o loʻo maua ai e oʻo lava i le faʻatupulaia o le auala saʻo mago. O le tuufaatasiga o fualaau mamago e matua tele lava le tamaoaiga i tuufaatasiga aoga:

  • vitamini: A, C, E, K, PP, H, sui uma o le vaega B,
  • elemene elemene: magnesium, potassium, calcium, uʻamea ma le tele o isi - faʻalagolago i le ituaiga o fualaau mamago,
  • sugars faigofie (glucose, sucrose, fructose),
  • vailaʻau faʻamalosi (fuga laau)
  • anthocyanini ma isi antioxidants.

O ituaiga eseese o fualaau mamago ei ai se eseesega o vaega faapitoa, o le ogaoga o aoga aoga ma leaga o le oloa e faalagolago i le fua o nei vaega. Faʻaaogaina o meatotino mamago ma fualaʻau ma a latou masani masani:

  1. Faateleina puipuiga.
  2. Faʻaleleia o le vaʻai.
  3. Luiina ma le faʻamamaina o mea oona, faʻamamaina o le ate, intestines.
  4. Cholagogue, malosi, aafiaga o le diuretic.
  5. Tulaga masani o le totoina, togafitiga o le anemia.
  6. Faalelei le tulaga o puipui o toto toto, maso o le fatu.
  7. Faʻasaʻoina o le toto, faʻasaʻo le fua o le fatu.
  8. Faʻafoʻiina o le tino, puipuia o maʻi mama, ona o le aʻafiaga o le tino.
  9. Faʻaauau masani o le faʻalavelave faʻalavelave.

I le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga, o nisi fualaau mamago e mafai ona afaina ai le tino ma pancreatitis:

  • o le uta i luga o le limite o le endocrine e faʻapupulaina, talu ai o maualuga maualuga o le suka e mafua ai le faʻaleleia o le inisalini faʻasolosolo e lenei matagaluega o le okeni,
  • gaioiga i totonu o le fatu
  • e mafai ona atiaʻe ai se faʻafefe faʻafefe i soo se mea.

Lapataiga faʻapitoa

Mo le puipuia o se uiga le lelei e pei o le fugalaau ma le mafanafana o tiga o le tino, i le mama atoatoa fualaau mamago e le fautuaina. Nai lo lena, e fautuaina e faʻamafanafana i latou:

  • kuka kuka, deco deco, infusions,
  • salu i lalo fualaau suamalie i le vai vevela mo ni nai minute.

O le faʻasaga i le maualuga o le vevela e faʻamaluluina ai le tele o filo o fualaau mamago ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona faʻaleleia le gaosiga o le kesi i totonu o le inumaga.

Laxative poʻo le faʻamalosia le aoga?

O le tele o fualaau mamago (aemaise lava apples dried, pears, prunes) e i ai sona aafiaga leaga i luga o le manava, faʻapupulaina ai ona maʻi, faʻalauteleina ai tagata lautele. O lenei aafiaga e fesoasoani i le puipuia ma le togafitia o le pipili, aveesea o toxins, toxins mai le tino. O lea faʻamalosiga e taʻitaʻia ai le faʻatinoina o le galuega o totoga ma faʻalapotopotoga uma, ma aemaise lava i le faʻaogaina o le tino.

Laina ma faasaina fualaau mama mo le maʻi

O fualaau aina suamalie po o vine ei ai aafiaga eseese i luga o le tino ma le mumu o le gland. O i latou o loʻo i ai le tele o suka, o le tele o filo laau ma meaola faʻasaina, e le manaʻomia le faʻaaogaina o meaai mo pathoces o le digestive tract. O isi, ona o le sili atu ona aoga o latou fatuga, o le a aumaia ai le tele o aogā i le faʻalavelave faʻaleagaina ma le tino atoa.

O fualaau suamalie mamago o se fualaau mamago lelei. E faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi o le cardiovascular system, organs digestive, pathologies faʻasolosolo. O faʻamalosi mo pancreatitis e mafai ona faʻaumatia i soo se laasaga o le maʻi. Faatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga tele o le faʻalauiloa o le faʻagasolo ina ua maeʻa le malosi o le tiga ma le faʻaumatia le manava, ua faʻatagaina fomaʻi e faʻaopopo i se vaega itiiti pe a kuka kuka, teuteu teuteu, mea faʻaleagaina mai le paʻu.

A maeʻa ona maua le faʻamagaloga, o le togafiti togafitiga e mafai ona fesuisuiai i vavalaʻau mai i le siʻisi sisi ma laʻau.

Ina ia aloese mai le sili atu o le tiga o le pancreatitis, o le toesea o le soifua maloloina o le tagata maʻi ao le i faaopoopoina le laumei i ipu eseese, e tatau ona faʻafefiloi i le vai vevela, nutimomoia i se masini toto i se mushy state. Afai e umi le soifua manuia o le maʻi (sili atu ma le ono masina), ona amata lea ona e 'ai uma fua - e le sili atu i le 3-5 fasi vaega i le aso.

Ole aoga sili ona aoga mo le le atoatoa o le tino, o le cholecystitis masani, le motusia o le intestinal, lea e o gatasi ma le maumaututu masani.

O le apricot mago ma apricots ua mamago ma pancreatitis ua faʻaofiina i le taumafataga faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi. O lenei oloa e matua faʻasaina i le maʻisuka ma le gaʻo ona o le maualuga maualuga o gaʻo gaʻo faigofie e mafai ona faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le glycemia, lea e manaʻomia ai le gaosiga o le inisalini o le hormone. I le vaega laititi o le faamai, e le mafai ona 'aina ni apricot ua mamago, ona o le fiva tele o le a mafua ai le manava manava ma le gaosiga o le kesi i totonu o le manava, lea o le a sili ona faateteleina ai le tulaga o le maʻi.

A uma ona taofi faailoga o le vevela, oʻo atu i le tulaga o le faʻamagaloga, moli mamago, nutimomoia i se tulaga mama, faaopoopo i ipu eseese, teuteu ma compotes ua saunia. Faʻasoloina i vai inu, apricot mago lelei ma le lelei o le faapalepale e mafai ona 'aina i se aofaiga e le sili atu i le 3-4 vaega i le aso.

Peʻu vela

E mafai ona gaosia ni pears ua gaosia mo fatuga o inflammatory o le gastrointestinal tract. I le taimi o le faigata, e le fautuaina e faʻaaogaina ona o le tele o fiber ma tannins i fualaau mamago. O nei aʻafiaga na mafua ai le faʻaititia o le manava o le tino, manava manava, le faʻamalosi. O le mea lea, e mafai ona e faʻaaogaina pears mo le kukaina o ipu ma vaiinu pe a maeʻa le mimiti i le vaega o le faʻamagalo.

O se numera tele o pectini na maua i lenei oloa e fusifusia ai ma faʻamaunuʻu oloa gasegase oona. Ma o laʻau foi e sili atu le manogi nai lo le kulukose, o lea o nei fualaau mamago ua faaopoopo i le lisi, tusa lava pe maua le maʻi i le maʻisuka.

Apu tipi

O lenei oloa ua manatu e sili ona saogalemu mo le faʻaaogaina i le tele o faʻamaʻi faʻasolosolo o gasegase (pancreatitis, cholecystitis, gastritis, enterocolitis). O vailaʻau i la latou faʻasolosolo e faʻaitiitia ai le faʻailogaina, faʻateleina le faʻamaʻaloina o toxins, faʻavavevave le faʻafouina o le tino i le mumū tumau, ma maua ai le aʻafiaga o le tofo. I le taimi o le mumū tele, pe a taofi se osofaiga o le maʻi, ua faatagaina e inu vai suamalie suamalie fua mai fualaau mamago e aunoa ma le suka.

Faatasi ai ma le faʻamagaloina o le faʻamaʻi, o le faʻataʻitaʻiina e mafai ona sili atu ona faʻamalosi. E mafai ona e 'aina oe lava i luga o' aʻai mamago i ni vaega laiti.

O fualaau nei o le pama o le palm o loʻo faʻasaina i le maʻi pipisi e mafua mai i le faateleina o le maualuga o sugars faigofie, o meaola faʻasaina ma fiva muʻu. I le faʻamagaloina o pancreatitis, aso pe a maeʻa togafitiga vevela (o se vaega o compotes, folases, tiʻeli) e maua ai le tele o faʻamanuiaga i mea ua faaleagaina: faʻaitiitia le mumunia, aveese toxins. Faʻamalieina le soifua maloloina, pe a uma ona faʻatalanoa se tagata tausi maʻi, o le aso o aso uma e fetuunai i le 10 fasi pepa i le aso.

O vine mamago o se tasi lea o fualaau mamago sili ona maloloina. Ae faʻatasi ai ma le pancreatitis, aemaise lava faʻatasi ma faʻamaʻi o le gallstone, i le i ai o maʻa lapoa i totonu o le gallbladder, e le mafai ona 'aina fualaau ona o le igoa o le choleretic, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le biliary colic, ma le faʻatapulaʻaina o jaundice. O le gasegase o le mumu o le pancreatic mumū o se faʻalavelave matuia mo le 'aina o vine.

Lago lelei ma fufulu mama i le faʻamagaloina o pancreatitis, pe a le ese le soifua manuia o le maʻi mai le soifua manuia o se tagata soifua maloloina, e mafai ona faʻaopopo i le taimi o sauniuniga o compotes, meaʻai poo le 'ai atoa atoa ma le 1 le lima i le aso.

O fua o fualaau aina suamalie ua avea ma faleteuoloa o mea taua. Ona o le maualuga o le kulukose ma mea faʻasaina i pancreatitis, o le toʻatele o tagata atamamai e alofia le 'aiina o fig, aemaise lava i le faʻavaveina o le mumu o le pancreas. Aʻo faʻaauau pea, e le itiiti ifo ma le ono masina, o le taimi o le faʻamagaloga, figu mamago (e le sili atu ma le 5-6 fasi vaega) e faʻatagaina e faʻaopoopoina i le paluga compote.

Vaega o le filifilia ma le faʻaaogaina o fualaau mamago

Ina ia mafai ona aloese mai le televave o le pancreatitis, o le toe faʻafouina o faʻamaʻi ogaoga (afaina i totonu o le manava, vomiting, manava manava), e tatau, mulimuli i se taumafataga maloloina, e filifili fualaau mamago i totonu o le faleoloa poʻo le maketi.

Tulafono mo le filifiliina o se uiga taua, oloa aoga:

  1. O fualaau mamago e tatau ona mama.
  2. O le maualuga o fualaau mamago maualuga e mate, e leai ni suka.
  3. I le paʻi e latou te aʻafia, e le faigata tele (o fuʻa mai fualaʻau e tele mea e aoga).
  4. E le tatau ona i ai ni faailo o le pala, pala, isi mea e afaina ai.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaau mamago ua totoina i totonu o lau lava togalaau e aunoa ma le faʻaaogaina o fugalaʻau, phytoncides. E na o le pau lea o le auala e matua mautinoa ai le lelei ma le aoga o le oloa. E mafai foi ona e faʻamago fualaau aina i vine i le fale e faʻaaoga ai se masini faapitoa poʻo se ogaumu.

O auala pito sili ona lelei e faʻaaoga ai fualaau mamago e kuka ai fualaau 'aina, teuteuga, mea e maua mai ai, faʻapipiʻi suamalie, fualaau mamago mama, vine i falaoamata, cheese, casseroles, yogurts. E mafai ona e faia se mea suamalie, suamalie suamalie e faaaoga fualaau mama, pala, ma sina meli. O lapisi ma fualaau mamago e le tatau ona 'aina i luga o se manava gaogao ona o le i ai o meaʻai, o suauu taua.

E faʻapefea ona fai fualaau mama mo le pancreatiti?

I le fale, e faigofie lava ona saunia se compile maloloina mai le faʻafefiloi o fualaau mamago eseese. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia pe tusa ma le 50 g o paʻu mamago, apricots mago, apu, vine, pears, 5 fua o aso ma fig, 2.5 l vai, o se ipu suka. O le fua mo lenei vai inu lelei:

  1. Toto i fafo fualaau mamago, fufulu mama meaʻai, fufulu mama, suia le vai i ni nai taimi.
  2. Sasaa le vai i totonu o se fagu, tuʻu i luga le afi ma aumai i se vevela.
  3. Fualaau mamago i lalo, ia faʻaitiitia le vevela i se mea maualalo.
  4. Faʻaopopo le suka, kuka mo le 20 minute ile vevela vevela.
  5. A maeʻa lenei taimi, tape le ogaumu, faʻapuni le pan ma se tapuni ma alu e tu mo le 5-6 itula.

E tatau ona e inu i se mea faʻafefe mafanafana, talu ai ona vevela vevela ma malulu faʻatasi ma pancreatitis ina ia aloese mai le faʻaitiitia o le pancreas. Fomai e fautuaina le faia o le compote mai na ituaiga vaega pe afai e leai se faʻailogaina ia i latou taitoatasi (pe afai e leai se maʻisuka, mamafa, allergy i fualaau mamago).

O fualaau aina suamalie ma vine e taofi uma vitamini, minerale, antioxidants ma isi mea e tatau ai mo le tino. O le tele o fualaau mamago e mafai ona faʻaumatia i le pancreatitis i le taimi o le faʻamagaloga. Gastroenterologists ma nutritionists fautua i le faia o compotes, deco deco from high-quality, oloa filifilia saʻo. O le faʻamasinoina e manatu o fomaʻi ma tagata gasegase, o nisi fualaau mamago e mafai ona 'aina pe a uma ona fufulu i le vai vevela pe a leai se faʻailoga.

Ituaiga o le hepatitis

Hepatitis e sau i ni vala se tolu.

I aso nei, o le hepatitis o se tasi o faʻamaʻi sili ona lamatia e faʻaleagaina ai le tino. Eseese o le hepatitis e masani ona taʻu mai e mataitusi: A, B, C.

O le maʻi e amata ona tupu pe a uma ona ulu atu faʻamaʻi tutusa i le tino.

E i ai foi mafuaʻaga matautia o le hepatitis i le tino. O ituaiga uma e tolu ituaiga:

E mafai ona iloa le gasegase maualuga i faailoga nei:

  1. lanu
  2. se faateleina o le tele o le okeni lava ia,
  3. pogisa pouliuli
  4. uila,
  5. vili
  6. vaivaiga, le fiafia,
  7. faʻafefe.

E vave tali atu tamaiti i lenei maʻi: o le toto mai lea taimi i lea taimi mai le isu, e aliali mai i luga ole tino. I se tulaga ogaoga, o faailoga uma o loʻo i luga e taua.

Ae i le foliga laititi, o faailoga e mou atu i le taimi, o le a sili atu ona faigofie le latou faʻaaliga. Ma i se tulaga ogaoga, o le tulaga o le a faasolosolo malie lava, pe a le mafai ona e faasaʻoina, ona mafai lea ona uma mea uma i le necrosis o le ate.

O le leai o se manuia atoatoa i le togafitiga o fomaʻi maualuluga e mafua ai le atinaʻeina o taimi masani. Faatasi ai ma lenei pepa, o le tulaga e masani lava ona faamalieina. O le tagata maʻi atonu e faitio i le taotoga taimi, o le tiga e ono tupu i nisi taimi i le manava.

Ae le o tagata uma e manatu i na faailoga laiti o se taunuuga o se maʻi ogaoga. O le faʻavaivaia faʻaleagaga e masani lava ona mafua i taunuuga o avega mamafa i le fale, i le galuega.

O le mea lea, e le o mea uma ma e le o taimi uma e faʻaalia ai foliga masani. Ma e masani lava ona taʻitaʻia i le cirrhosis, kanesa. Naʻo se uiga faʻalogo lelei i le soifua maloloina, i le tulaga o se tagata e mafai ona avea ma puipuiga sili atu i faʻamaʻi uma.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi ate, o se vaega taua o le tausiga o le tagata lava ia, o le mulimulitai i fautuaga a fomaʻi i le faʻavaeina o meaʻai.

Ituaiga o Pancreatitis

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas.

O le pancreatitis e taʻua o le mumū o le pancreas. E mafai ona tupu i se foliga malie, i le ogaoga ma le ogaoga.

Aʻo feagai ma se foliga lapopoa, atonu e le malamalama le tagata i le mea na tupu ia te ia. O le a mafatia o ia i le tiga, o le a amata le manava, o le vevela e ono tulaʻi mai.

O nei mea uma o le a faʻatasi ma le vomiting. Ae le pei o le oona, o le vomiting o le a le faigofie.

O le tulaga e matua le manaia, ae e mafai ona e onosaia mea uma, e masani lava ona latou faia mea uma, mafaufau ua latou "'ai se mea sese", faatalitali mo le faaleleia atili.E le mafai ona vaʻaia se pancreatitis, e ui o faʻamaoniga uma e faʻatasi ma se foliga malu.

Ae ui i lea, latou te sili atu le malosi. O tiga e matua malosi lava, o lo latou vaʻaia eseese. E mafai ona afaina i le itumalo pito i luga, pe mafai foi ona alu i se lio, tiga i le hypochondrium na o le itu tauagavale po o le itu taumatau foi e mafai.

Afai e te le tuʻuina atu i le tagata maʻi se fesoasoani talafeagai, ona vave vave mai lea i se foliga laititi o le a oʻo ai le ogaoga. Ona inu loa lea o le inu i le tino atoa, i le i ai o se aafiaga faataumaoi i le loto, gaʻo, ma le ate. O le tiga o le tiga o le a sili atu ona malosi.

Ua feteenai tagata ona e le mafai ona latou tutu i luga, e le mafai ona onosaia, o le tagata maʻi e ono oti mai le tiga. Faatasi ai ma faailoga i fafo - o se ufiufi mafiafia i luga o le laulaufaiva, o le sosolo mamafa.

O le vevela e maualuga. E le mafai ona e tuua se tagata i se tulaga faapena i le fale; e manaʻomia le falemaʻi manaʻomia. O le toʻatele o tagata e ola faʻatasi ma se foliga masani o pancreatitis. A latou mulimuli i se taumafataga, e leai se mea e faalavelave ia i latou.

Soo se soliga e afaina i tiga e amata i le itula talu ona uma ona vavae ese mai le seti fautuaina o oloa. O isi uo le lelei o se foliga masani o tulaga vaivai o le stools, afaina.

Meaʻai o meaʻai

O meaʻai paleni o le a fesoasoani i faʻamaʻi ate.

I faʻamaʻi o le ate ma le pancreas, e manaʻomia le tasi ma le meaai e tasi. I le tulaga aloaia, e taua o le taumafataga Numera 5.

O le faʻavae o lenei taumafataga o faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻapulaaina o le faʻaaogaina o gaʻo, gaʻo.

O le mataupu faavae lona lua o le taumafataga Numera 5 o se taumafataga faʻavae. Latou te taumafaina 5-6 taimi i le aso. O auaunaga e faaitiitia. I le taimi lava lea e tasi, o se lisi matagofie o oloa e pau i lalo o le faasaina:

  • meainu ei ai le ava malosi, kofe,
  • malosi lauti
  • kvass, meainu ma le kesi,
  • gaʻo gaʻo, pailani,
  • masima masima, mea meataalo,
  • meaʻai vave
  • ulaula
  • meaai e mafai ona kuka
  • maai
  • falaoa fou
  • fuff pusa oloa
  • keke, meaʻai,
  • sweets, cholati,
  • fulip, radis, radish.

O lenei taumafataga e mafai ona sili atu ona faʻamaonia. O sea manaʻoga e tulai mai i le leai o se lelei lelei. I le cholecystitis, o le hepatitis i le tulaga o le pa'ū, o le aofaʻi o le protein e faʻapupulaina - e oʻo atu i le 150 g i le aso.

Carbohydrates ma gaʻo e faʻaititia e le 50 g, aemaise lava mataupu faigata i le 100 g. O lenei taumafa ua taʻua o le Numera 5 a. O loʻo i ai se numera o le fuainumera 5 p.

O loʻo faʻamatalaina mo pancreatitis, i lenei tulaga latou te le faʻaopoopo i ai se mea, i se isi itu, latou te aveesea na o nisi o oloa mai le lisi o oloa ua faamaonia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le meli ma le suamalie, faʻasao ma vine, faʻapea foʻi ma fuamoa, ua faasaina.

Lisi sili ona lelei

Faʻatasi ma maʻi o le ate, e tatau ona e faia le lisi sili ona lelei.

Ina ia taofia le faʻamaʻi ma e le faʻaolaina lou manava i nai fiafia laiti, e tatau ona e mafaufau ma le totoʻa i le lisi. Lalo o fautuaga e fesoasoani ia te oe e faatulaga se taumafa paleni e aunoa ma le fetuunai i luga o le tofo.

  1. Aso numera 1.
    Breakfast Nu. 1. Falati Buckwheat, faaopoopo i le pata, kusi cheese ma fualaau. Teu lauti.
    Breakfast No. 2. Tasi le apu.
    Taʻaloga Sou mai fualaau faisua, aano o manu, mea totino. Kissel.
    Se meaai i le aoauli. Kalatiny kuki. Tea
    Taumafa Laʻau falala, paluga pateta. Kefir
  2. Aso numera 2.
    Breakfast Nu. 1. Aano o aano o manu, pasta. Teu lauti.
    Breakfast No. 2. Faʻafefiloi vine.
    Taʻaloga Potipi soup, laumei paluga na faia mai meaʻai muamua ma kuka. Kissel.
    Se meaai i le aoauli. Tasi faʻi
    Taumafa Risi falaoa i le susu. Kefir
  3. Aso numera 3.
    Breakfast Nu. 1. Fafaga iʻa, oatmeal, vaivai lauti.
    Breakfast Nu. 2. Casserole.
    Taʻaloga Vermicelli soup i susu. Fualaʻau fuʻa suamalie ma aano o manu. Compote.
    Se meaai i le aoauli. Marmalade, lauti.
    Taumafa Masima sapalai ma le pata, suauu kuka, kefir.
  4. Recipes for diet number 5
    O iinei e mafai ona e maua ai fautuaga mo le sauniaina o meaai e fetaui ma le taumafataga Numera 5. E le masani tele, e aofia ai i le lisi autu o le a fesoasoani i le eseesega o lau meaai e aunoa ma le afaina ai o lou soifua maloloina.

Buckwheat soup

Buckwheat o se tasi o oloa e sili ona aoga, e fautuaina e tagata faʻamaonia uma mo faʻamaʻi eseese. O le faaopoopo o le susu e faʻaleleia ai le digestibility o le oloa.

Buckwheat o loʻo kuka i le vai inu (i le 100 ml 50 g). O le kuka e 15 minute. Ona faaopoopo lea o le 400 ml o le susu, suka. Aʻo leʻi tautua, e mafai ona e tuʻuina le suāuu.

Peina keke

O keke keke o se meaʻai suamalie ma maloloina.

Ina ia mafai ona tuʻufaʻatasia ia oloa faʻatagaina ma maua se meaʻai suamalie, e tatau ona e tausisi i fautuaga nei.

Muamua, e lua ato o le gelatin ua faʻafefeteina, pe a oʻo le vai i le vevela vevela, o le yogurt e faʻapipiʻi i le tuufaatasiga. E tatau ona le gaʻo-leai, e le faʻamaonia.

O le tao tao e ufiufi i afifi mai totonu, ua paʻu masi i le pito i lalo. O le yoghurt-gelatin le faʻafefiloi e liligiina i luga, ma luga o luga latou te teuteuina i ni fasi faʻi.

E tuʻu le siaki i totonu o le pusaaisa seia maeʻa. Aua e te taoina. O pusa e mafai ona fesuiai mo peaches poo isi fua malulu,

I le pancreatitis, o le hepatitis, o se meaai malosi e avea ma ki mo le toe faaleleia. Faʻatasi ma le vavaeese mai le lisi o mea uma faasaina e mafai ona e faʻamoemoe i le toe faʻaleleia. Ina ia aua le faamalieina oe i lau meaai, e tatau ona e aoao pe faapefea ona kuka meaʻai maloloina lelei.

Tuua Lau Faamatalaga