Uu manogi mo faʻamaʻi manuʻa i le maʻisuka

O manuʻa i le maʻisuka e masani lava ona fausia, lea e fesootaʻi ma se tulaga faʻaleagaina o le paʻu, faʻapea foʻi ma le faʻagesegese o le faʻamalolo o soʻo se manuʻa. O le mafuaʻaga lea e taua ai le faʻaaogaina o meafaigaluega faaopoopo o le a faʻaleleia ma faʻavaveina ai le faagasologa o le toe faʻafouina o mea. O le mea lea, o le faʻaaogaina o suauʻu mo faʻamaʻi manuʻa i le maʻisuka o se tasi lea o auala pito sili ona lelei ma sili ona lelei e taulimaina ai le faafitauli na tuʻuina mai.

E faʻapefea ona filifili mea saʻo mo le maʻisuka?

Muamua lava, o suauu mo le maʻisuka e sili atu ona faʻatau pe faʻatau i falemaʻi poʻo fale faʻapitoa. E masani lava i luga o ia faiga o loʻo i ai se faʻamaumauga "mo le maʻisuka". E taua foi le amanaia o le vaega o le tino lea e filifilia ai le suauu mo le maʻisuka, mo se faataitaiga, pito i luga pe lalo, mata. O tagata faʻapitoa e tosina atu manatu o tagata gasegase i le mea moni e faapea:

  • vailaʻau faʻamalosi faʻamaʻi, faʻaogaina o mea e manaʻomia ma ole urea e faʻaaogaina e puipuia ai le fausiaina o se maʻi suka,
  • lafoaia o le faaleagaina o le eleele ma le malogo o le a fesoasoani i le paleni na saunia i luga o le faavae o le propolis. E ui o, mo se faʻataʻitaʻiga, e le fetaui le susu,
  • Ina ia togafitia faafitauli i le paʻu, e fautuaina le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa faapitoa, i le lisi o vaega o loʻo i ai vaega e pei ole urea, allantoin ma le inisalini.

TALA O SLIMMING STARS!

E tatau ona tatau DiaDerm, insulin poo le suauu o le heparin. Pe a filifilia se vailaʻau faʻapitoa, e sili atu le fesili atu i se fomaʻi faʻataʻitaʻi poʻo se dermatologist mo se fesoasoani. E taua le mafaufau ma le totoa i le lisi o vaega ma filifili tonu ia oloa e leai ni mea, e tusa lava pe mafai ona faʻaosoina ai ni mea e ono afaina. Ae e te leʻi amata faʻaaogaina le ointments, e fautuaina oe ia faamasani oe lava i le lisi o mea sili ona lauiloa.

E faʻafefea ona faʻamavae vae i le maʻisuka?

I nisi tulaga, e taua mo tagata maʻisuka ona filifili tonu ia tupe o le a mulimuli ane faʻaaogaina mo pito i lalo. O le mea moni, e fautuaina le talanoaina o igoa patino ma se tagata tomai faapitoa, ae ou te manaʻo e nofo eseese i nisi o ituaiga sili ona aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Ureata, o loʻo i ai le urea i lona fatuga, lea e fesoasoani e toe faʻaleleia ai le le atoatoa o le vai i le paʻu i le taimi o le faʻamalolo. E i ai foi sona aafiaga faʻaleagaina ma mafai ai ona e feagai ma le ita.

O lenei vailaau fofo mo le maʻisuka ituaiga 2 e lelei mo le tausia o nofoaga matutu ma vai inu o pito i lalo. O le tau o le mea e tusa ma le 300-340 rubles.

Faʻaaogaina le maʻisuka fuʻu kirimi, e le tatau ona galo ia DiaDerm Cream-Talc. Ua mamanuina faapitoa mo le paʻu o le maʻisuka, lea e masani lava ona foliga mai i le soona inu tele, faapea foi ma le vevela. O le tele o taimi, o nei faafitauli e talafeagai i nofoaga nei:

  • lapoʻa i lalo o le sternum, mammary glands,
  • ogavae i totonu
  • i le eria o lapisi sili ona malosi.

O vaega taua o loʻo i ai i lenei igoa o loʻo faʻaalia i le faʻamago ma le antibacterial effect. E le gata i lea, latou te paʻu foi o latou vae ona o le manava e matua faʻafouina lava. O le tau o tupe o loʻo tuʻuina atu i falemaʻi ma fale faʻapitoa e le sili atu i le 180 rubles.

O le isi mea e tatau ona gauai ile Virta ma Uurea. E le o se mea faalilolilo e faapea o le maʻi suka o le ituaiga muamua ma le lona lua, o vae e manaʻomia le puipuiga lelei. O le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga e mafai ai ona aloese mai se lisi atoa o faʻafitauli, mo se faataitaiga, ogaoga vevela, faʻamalosi o lelatini fatulaina poʻo le faʻaogaina o faʻailoga.

O lenei meafaigaluega e mafai ai e oe ona puipuia ou vae mai vaʻavaʻa ma faʻailoga, ma e fetaui foi mo le faʻaauauina pea o vae vaivai mo tagata mamai. O le tau faʻatatau o le aitema e 180 rubles. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo lena suauu mo vaʻa o vae, e matua fautuaina lava e talanoa i lau fomaʻi.

Ouga mo le togafitiga o le maʻisuka vae

Ouga mo le maʻisuka foot, lea o loʻo faʻatusalia mai e Gehwol, Suda, Laufwunder (Siamani), DiaDerm (Rusia), e le o se faʻasalaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua faia e Gehwol:

  • kulimi mo le paʻu faʻamaʻaʻaina Hornhaut creme,
  • Srunden-salbe Crack Ointment
  • cream-hydro paleni Lipidro-creme, "Blue Balsam" (Fusskraft blau),
  • toe faʻafouina le pulu ma le Green Balsam (Fusskraft grun).

Mo le siama o le maʻisuka, e fautuaina ai igoa o Suda mo le faʻaaogaina o oloa mai le laina D, e taua o le Puipuiga puipui-Balsam ma le fulufulu o vae vae o le Fuβbalsam. E le gata i lea, e mafai ona e mauaina le suauu o le maʻisuka a Laufwunder ma le diaDerm series: emollient, malosi ma puipui.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

O mea ua tuʻuina atu e fautuaina mo le tausiga i aso uma o le maaleale o le paʻu o vae, faʻapea foi le le aofia ai se lisi atoa o faafitauli, mo se faataitaiga, faʻamago, hyperkeratosis ma tulaga tutusa. Faʻalogo i le mea moni o loʻo i ai se latou faʻavaivai, e fesoasoani i le aveeseina o le paʻu paʻu. E afua ona o lenei mea ua foia le faafitauli o le vevela ma le mago, lea e aveesea ai le atinaʻeina o vavave.

O nei mea manogi e lelei foi mo le faʻafoʻisia ma le faatumauina o le paleni faʻapitoa o le vai. Ona o lenei mea, o galuega puipui o le paʻu ua faʻaleleia pe faʻapitoa. E fesuiaʻi ile ausia o ia aʻafiaga ona o lipophilic ma lipophilic-hydrophilic. Faatasi ai ma isi mea, latou te faʻaaoga gels, Streptomycin, kulimi o le heparin e mafai ona faʻaaoga i le tausiga o vae ma vae laiti i le lautele.

Teu, kulimi mo le maʻisuka mo vae: mea e filifili ai mo le maʻisuka

Faaaoga le kulimi suauʻu mo le maʻisuka e tatau. I le leai o se tausiga talafeagai, o le maʻisuka vae ma isi faʻalavelave le lelei o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe. O kulimi faapitoa o le a fesoasoani i le faʻavaveina o le faʻamaloloina o manuʻa i luga o vae, faʻaleleia le toto, taofiofia le vevela ma faʻagogo le paʻu.

E mafai foʻi ona e faʻaaogaina ni meaʻai o le suāsusu mo le maʻisuka. E le gata i lea, o seevae faapitoa ma totini mo le maʻisuka o le a fesoasoani e aloese mai le atinaʻeina o le maʻisuka vae ma isi faʻalavelave. O ia oloa o le a le faalavelave i le masani ai o le toto i pito pito i lalo.

O a meatotino o loʻo i ai mea manogi faʻapitoa?

Gangrene i le maʻisuka e mafai ona tupu ona o le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i le tino o le toto. O faafitauli o le lapopoʻa i tua o le maʻisuka e masani ona tupu ona o gaioiga faʻagasolo i totonu o vaʻa, atigi ma puipui pala.

O le maʻisuka e masani ona faitioina o manuʻa e aliali mai io latou vae e le faʻamalolo mo se taimi uumi. Ina ia fesoasoani i le toe maua mai o fomai, e mafai ona e faʻaaogaina le suauʻu poo le kirimulu.

Pe a filifilia fualaau faasaina mo le tausiga o pito i lalo, e tatau ona e filifilia fualaau faasaina e:

  • E i ai a latou faʻamatalaga e tetee atu ai i aʻafiaga.
  • E i ai a latou meatotino faʻamamaina.
  • E i ai a latou faʻafitauli.
  • E i ai le latou faʻamaoniga aloaʻia.
  • Saturate le paʻu o vae ile vailaʻau.
  • Faʻaleleia le faʻaogaina o le toto i totonu o vaʻa.
  • Faʻagasolo faiga faʻava-o-tino i le telefoni feaveaʻi.

O le maʻi suka o le vaega taua lea o le olaga o tagata maʻi uma e fia maua se lagona lelei. O le suāuu vae e manaʻomia e faʻavaveina ai le faagasologa o le toe faʻaleleia o le tino, ma ia taofia ai le atinaʻeina ole vae o le maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, i le tele o mataupu, o faʻafitauli uma i le lotoifale e aofia ai vaega nei:

  1. Peppermint extract - ei ai se mea faʻapitoa ma le faʻaaogaina o visepisi.
  2. O se fuaitau mai fua o le tagata uliuli - e mafai ona taofiofia faiga faʻapitoa, faʻavaveina le faʻafouina o le tino. E le gata i lea, o currants e aofia ai le tele o vitamini ma meaʻai e puipuia ai le atinaʻe o gangrene.
  3. Sea buckthorn suauu - fesoasoani e faʻateleina le faiga faʻamalolo o abrasions ma isi microdamage i le paʻu.
  4. Liquid collagen and Uurea - o loʻo i ai se meatotino faʻamamaina.
  5. O le laʻau e manaʻomia ai le suauʻu ma le togafiti togafitiga faʻapitoa.

E faʻapefea ona filifili se suʻu suauʻu mo le maʻisuka?

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le auala e filifilia ai se suauʻu poʻo se gel e puipuia ai faʻalavelave matuia o le maʻisuka? E sili le filifilia o oloa o loʻo i ai le igoa "mo le maʻisuka" i luga o le paipa, aua o lenei mea e taʻu mai ai o le suauu e iai sona aʻafiaga.

A e faʻatau se gaioiga i le lotoifale, e tatau ona e faʻaeteete faʻalelei oe lava i le tuufaatasiga, suesue i vaega o loʻo galue, ma filifili ai fualaau sili ona talafeagai. O le mea muamua e fautuaina e faʻatalanoa se tagata suʻesuʻe mai le dermatologist ma le togafitiga o le endocrinologist.

Taʻiala lautele mo le faʻaogaina o suauu mo vae:

  • Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona fai le tausiga o vae vaevae: fufuluina ou vae i le vai mafanafana mafana, tape solo.
  • O le kulimi e faʻaaogaina i gaioiga faʻafefe, faʻamalo le mamafa o luga o vae.
  • O le suāuu vae e masani lava ona filifilia e faalagolago i le faafitauli patino o le maʻi. Afai o le sini o le puipuia poʻo le faʻaaogaina o faailoga o le gangrene, o se meafaigaluega faʻapitoa na faia na fuafuaina faapitoa mo lenei faʻamoemoe.

O sauniuniga autu uma, ia e aofia ai se maualuga maualuga o se mea malosi, e faʻaaogaina i le paʻu o vae i se faʻapitoa faapitoa o le omomi poo le sipuni.

E manaʻomia lou malamalama lelei o le maʻisuka, o le vae o le tausiga ole masani ole masani.

Faʻamatalaga Vaʻaia o Gaoioiga

Dia Ultraderm o se fale e tausi i le fale. O vaega o le vailaʻau e puipuia ai le suiga o le maʻi suka i le paʻu e mafai ona tupu i le tala o le maʻisuka ituaiga muamua poʻo le lua, puipuia le faʻaitiitia o le lagona o le vae, ma mafai ai e le kulimi ona faʻamalolo manuʻa manua i luga o vae.

O le kulimi e galue lelei pe a mafai ai, o se taunuuga o lea mea e mafai ona faʻaaogaina e tagata gasegase ma le paʻu mataʻutia ma le faʻaleagaina. O le tau o Dia Ultraderm e amata ile 500 rubles.

Ureata o se siama oona. Toe faʻafoʻisia le vaivai o le tino i le paʻu o vae i le taimi o le faʻamalolo. E le gata i lea, e faʻamamaʻa ai le faʻaleagaina o le paʻu, aveese le mumu. O lenei vailaʻau o se kulimi tulaga ese lea e talafeagai mo le tausiga o paʻu o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona faʻaaoga i lima. O le tau o le fualaau faasaina e tusa ma le 300 rubles.

Faʻaleleia galuega a le lotoifale:

  1. O le diaderm balm e talafeagai mo le maʻisuka o loʻo i ai le vevela tele, e iloa ai le vevela diaper. O vailaau oona o le vailaau faʻasaina e maua ai le faʻamago ma le aʻafiaga o aʻafiaga. E le gata i lea, o lenei suāuʻu vae mo le maʻisuka e aoga mo vaʻa toto, ona o ona vaega faʻamalosi e faʻaleleia le toto. Diaderm o le kulimi pito sili ona lelei Rusia mo le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, o le vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina ma le ituaiga insulin-faalagolago o le maʻi. O le tau e mai le 200 rubles.
  2. Failaʻau Manuʻa. Afai e masani ona e faʻaaogaina fualaau, e mafai ona e aloese mai se faʻalavelave faʻapitoa e pei o se maʻi o le solo i luga o le vae. O le suauʻu e faʻamalolo ai le fulafula, faʻaleleia le toto i pito pito i lalo ma maua ai se faʻamalologa manuʻa. O vailaau faʻaaoga e mafai ona faʻaaogaina e tagata maʻisuka oe na faʻataʻitaʻiina togafitiga insulin. I se fale talavai, o le suauu e tau e tusa ma le 200 rubles.
  3. O suauu caremed o se vailaau e aofia ai vailaʻau ma ausilali o naturopathic tupuga. Urea e faʻamamaina le paʻu o vae, lipids e fai ai se puipui puipuia, ma o mea faʻamaʻi e fafaga ai le paʻu i mea aoga. Caremed e fesoasoani e faʻamalolo le fulafula ma puipuia ai le mai i luga o pito i lalo. Le tau e 400-450 rubles.
  4. Kerasal. O le vailaʻau e faʻaleleia ai le hemodynamics, faʻamalolo ai le dermatitis pito i luga ma isi faʻafitauli o le maʻisuka. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina le suauʻu i se ituaiga o maʻisuka-e faalagolago i le insulin ma e le o le inisalini. Tau - mai le 350 rubles.
  5. O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Gevol mo vae mai le maʻisuka ua faʻatagaina foi. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaleleia le toto i vae ma lalo vae, taofi le fula o le pito i lalo ma faʻamama le paʻu. O le tau o le oloa e 300-500 rubles.

E tele taimi e fiafia ai tagata gasegase pe o le a le mea e mafai ona faʻaogaina ai mai le gaʻo vaevae o vae i le maʻisuka? E tele ni kulimi lelei. E tusa ai ma fomaʻi, o le vailaʻau aupito sili mo togafitiga o maʻi pipisi o Solcoseryl. O fualaau e mafai ona faʻaaogaina e oʻo lava i faʻamaʻi pipisi o pito i lalo.

Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e fautuaina e fai togafitiga o le nofoaga ua aafia. O le masani ma le faʻafia ona faʻaaogaina o Solcoseryl ua filifilia taitoatasi.

Paʻu ma mea manogi mo vae ma le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻi suka o se maʻi e afaina ai tino uma. O le tele lava o nei mea uma e faasino i le paʻu, o lona meaʻai e faʻaleagaina ona o le faʻamaʻi. O le faʻaaogaina o tino e faʻaogaina ai meaʻai mo tagata e maua i le maʻisuka o se mea taua tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu ma le urea mo vae i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 e aloese ai i le atinaʻeina o se faʻalavelave faigata, o le soʻo o le "maʻisuka vae". O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i le filifilia ma le faaaogaina o kulimi. Matou te iloiloina meatotino ma tau o oloa ina ia mafai ai ona filifilia fualaau sili ona aoga.

Galuega o kulimi ma mea manogi mo vae

O aʻafiaga e atiaʻe i tua o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma se faʻafitauli o le tino tutotonu. Mo le angiopathy, o faʻamaoniga e pei o le:

  • suamalie ma le paʻu o le paʻu,
  • leai se lagona
  • mago ma fusi,
  • faʻamaʻi totoʻa i vae.

Fai mai fomaʻi o le tasi i le maʻisuka e toasefulu ma le silia ma le 5 tausaga o le poto masani o loʻo i ai le maʻi o le maʻisuka vaevaega e mafua mai i faʻafitauli faapena. O le faʻavaeina o faʻamaʻi o le vaevaeina o vae o se faʻatelega masani lea o se faʻamaʻi "suamalie".

O le faʻaaogaina o le kulimi kulimi mo le maʻisuka e tatau ai ina ia mafai ai e le paʻu ona maua le lagolago mai fafo, aʻo tausisia le maualuga o le manaʻo o le susu ma le elasticity. Urea galue sili mo lenei mea. O lenei vailaʻau e mafai ona tosina mai ai molimula vai mai i le loloto o le palapala. O le lona lua, e leai se mea taua, o le togafitiga o sana ma sana. O se mea leaga, le taua mo se tagata soifua maloloina, lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o se maʻi matautia i se maʻisuka.

O le vaega lona tolu e tatau ona e manatua o le puipuiga mai le tele o faʻamaʻi pipisi.

O le faʻamaʻiina o le tino puipuia o le tino e mafai ai e le tagata gasegase ona faʻafitauli tele ile paʻu o paʻu.

Moisturizers

O lenei kulupu o fualaau oona e faʻaaogaina mo le vaavaaiga lautele. O lana galuega autu o le puipuia lea o vavae vae, toe faaleleia gaʻo. O sea ituaiga oloa e tatau ona aofia ai le urea, lea e mamanuina e faʻafefe ai le paʻu e fesoasoani ai e faʻasoa le stratum corneum. O lenei vailaau o loʻo aʻafia i le tino o le tagata, o se vaega patino o lea mea o loʻo i ai i totonu oo tatou toto. O sauniuniga ma ona anotusi e taua mo le paʻu o le maʻisuka.

I falemaʻi i aso nei, e mafai ona e mauaina le tele o tupe e aofia ai lenei mea. O nisi nei o igoa ole uli vae creams:

O le oloa Rusia "EVO" e fautuaina mo le paʻu mago, ma le vevela. E i ai sona aʻafiaga, o lona uiga e aoga tele i le taʻavale. O le kulimi e aofia ai le niu ma le suāuʻu olive, faʻatoʻaga o laau (togafiti, celandine, ufi), ova. O lenei tuufaatasiga e mafai ai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina e puipuia ai le foliga mai o manogi manogi, faʻaititia le faʻaalia o le afu, faʻasaʻo le ita. O le tau masani o le "EVO" i se fale talavai e tusa ma le 160 rubles.

"Fomai" o se isi oloa lauiloa a Rusia ma se faʻavaivai.

O le kulimi e aoga e faasaga i sana ma kulimi mamago, ma e faʻaaoga uma mo le puipuiga ma le faʻaitiitia o faafitauli o iai.

O le suauʻu laʻau, o se vaega o le kulimi, o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi siama siama ma fungalfections. Urea e faʻamamaina le paʻu, allantoin e faʻafefeteina ai, ma tocopherol e fafaga. O le tau o le kulini lita 100 e amata i le 150 rubles.

Laʻau "Baehr", na gaosia i Siamani, o loʻo i ai le tele o vaega ma le faʻamamaina. O siama, glycerin ma le hyaluronic acid. O le meafaigaluega e maua ai le tausiga lelei o le paʻu, faʻaitiitia le faʻaaliga o le hyperkeratosis (faʻamaualuga o le dermis). O le panthenol ma le upbolol e iai sona aʻafiaga o le antibacterial, faʻaitiitia le afu, manogi. O le gaosiga o Macadamia e fafaga atili, toe faʻaleleia le paʻu o vae. O le kulimi e le mafua ai ni allergies, ua fautuaina mo le faʻaaogaina o se oloa mo le puipuia ma togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka. O le tau o le fualaau faasaina e i le lautele o le 1200 - 1400 rubles.

Siamani kulimi "Glatte" o se tasi lea o fualaau sili ona malolosi mo masini maso. E le manaʻomia le faʻaogaina o meaʻai. E maua mai i le foliga o se pulu e faigofie ona ufiufi ma e le tuua ai se lagona pipii i luga o le paʻu. E faʻaaogaina le tamaoaiga ma e mafai ai ona e faʻaumatia vave fatu tuai. O lenei meafaigaluega ua faamoemoe mo togafitiga, e le o taimi uma e fautuaina ai e faʻaaogaina. O le tau o le oloa e 650 ru ma le lita o le 50 ml.

Ureate Cream, e aofia ai le 10 pasene urea, ua faamoemoe e tausia le paʻu maualuga o le paʻu o vae ma lima. E aofia ai foi le tocopherol poʻo le vaitamini E, lea e faʻaosoina ai le manava faʻaleleia ma puipuia ai le faʻaleagaina o le paʻu. O le kulimi e totogi mo le leai o urea i le paʻu, toe faʻafoisia le paleni vai-lipid. O le tau o se paipa o le 25 ml e tusa ma le 450 ru.

O se faasologa o kulimi diaderm mai le kamupani Avanta (Rusia) ua mamanuina e tetee i le xeroderma (paʻu vevela). O auala e fuafua mo le faʻaaogaina e le maʻisuka. O le oloa e tuʻuina atu i le foliga o le emollient, faʻafouina le fufuluina, puipuia (antifoni) ma le toe faʻafouina o mea. Ona o le tau maualalo (e tusa ma le 120 rubles), o le "Diaderm" e lauiloa. E aofia ai se faʻalavelave o vitamini (A, E, F), jojoba suauʻu, olive, avoka. O le ata atoa o le a faʻapupulaina i le silicones ma suauu minerale o loʻo i ai i le tuufaatasiga. E ui lava e faasalalauina le kulimi e avea o se sauniuniga mo le maʻisuka, o lona aoga i lenei tulaga e le masalomia, aemaise lava pe a iai ni manuʻa matala i luga o le paʻu.

O le Silver Diaultraderm e aofia ai le pata o le pata, urea, glycerin, farnesol. O le nitrate siliva i se foliga malosi e maua ai le kulimi se aafiaga o le antibacterial, fesoasoani i le faʻavaveina o le lymph ma le toto microcirculation. O le suauu laʻau e puipuia ai le foliga mai o le lau. O le oloa ua faamoemoe mo le maaleale o le paʻu. Na te faʻamaloloina lelei masini umukuka, e faʻasaʻo ai le ita, faʻavalea.

O pusa faʻatasi ma se mea oona o le 10% o loʻo faʻamoemoeina mo se faʻamagoga mama, i le i ai o le paʻu. Afai e sili atu le leaga (exfoliation, cracks), o vailaʻau faʻatasi ma le 15% o le concentration o le urisa e sili atu ona talafeagai. Mo le tausiga masani, e 5% o le tino e lava.

Tausiga Tausiga

O le mafuaʻaga autu o vailaʻau mo le maʻisuka, o le mea moni, o le faʻamamaina lea o le paʻu.

Ae o kulimi e tatau foi ona saunia:

  • mimiti na misi
  • puipuiga faʻaleagaina,
  • aʻafiaga
  • faʻafouina o faiga faʻafouina,
  • toning ma le faʻaleleia o le toto.

E manaʻomia le mea e le o aofia ai le suauu oona pe o le pelo o le suauu, e faʻafefe ai le manava o le paʻu, faʻafefeteina pusa.

Aemaise lava, o fualaau e le taugofie "agasala" lenei. O le oloa e tatau ona faaulutalaina "hypoallergenic".

E naʻo kulimi e faʻamoemoe mo tagata e iai lenei maʻi e tatau ona filifilia. O vaega taʻitasi o le vailaʻau ua faʻamoemoe e foia ai se faafitauli patino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sasaina poʻo le ita e fesoasoani i le aveesea o mea e pei o le menthol, o le upbolol, extractmill extract. O faʻalavelave faʻaonaponei, e masani lava ona faʻatusalia e le retinol ma le tocopherol (vitamini A ma le E), faʻaleleia faiga faʻava-o-tino i sima. O le Antifungal ma le bactericidal action e maua ai le lauti EM, siliva siliva.

Talosaga o talosaga

Aʻo leʻi faʻatau se oloa gaosi mo le tausiga o vae, ia mautinoa e feutagai ma lau fomaʻi maʻi. O le suʻeina o kulimi e sili atu i falemaʻi. Aua nei galo e uiga i le tumama lelei ma le siaki masani o vae. O nei faiga o le a puipuia ai faʻafitauli ma taimi talafeagai e faʻaumatia ai.

Faaaogaina o fualaau faasaina e manaomia ai le usitaia o fautuaga nei:

  • o le kulimi e faʻaaogaina i ni moli faʻalauiloa,
  • o le paʻu e tatau ona mama ma mago
  • mo faʻaoʻo faʻamamafa faʻaaoga se sipuni po o le ulavavale,
  • faaputugatupe o loʻo faʻaaogaina i aso uma, a itiiti mai faalua i le aso,
  • e tatau ona faʻaaogaina le fualaau e le gata i vae, ae faʻapea foi i vae,
  • E tatau ona mulimuli i faatonuga e faapipii i oloa taitasi.

Afai ei ai ni ou faafitauli ogaoga, e pei o le faʻamaʻi maʻi, vae poʻo le fao fao, e manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaau ua fautuaina e lau fomaʻi, ae le o sauniuniga teuteu. O le tele o kulimi e faʻamoemoe mo le tausiga ma le puipuia, latou te le maua se togafitiga faʻapitoa.

Soʻo vae mo le maʻisuka

I le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le finocrinological pancreatic, o auala e mataʻituina ai le tagata lava ia e taua tele. O togafitiga faʻamalosi, o le faʻavae mo le faatumauina o le glucose taui i le tulaga talafeagai, ei ai a latou lava uiga.

O le faʻamoemoega o le faʻaaogaina o suauu suauu mo le maʻisuka o le puipuia lea o faʻalavelave ma faʻamautinoa le gafatia masani o le tagata gasegase. O a fualaau e fautuaina mo le maʻisuka e togafiti ai le neuropathy? O a foliga o le tuufaatasiga o le suauu ma tulafono mo lona faʻaaogaina?

Lelei le maʻisuka i se tulaga lamatia!

Liona o pito i lalo e mafua mai i le faaluaina o le pa mai le totoga ma le popole o tino o le tino. O suiga i le hyperglycemia (maualuga maualuga o le toto) e aafia ai le pito i lalo o neuronal (neuropathy). O le maualuga o le kulukosese maualuga e faʻaalia ai foliga o le cholesterol i luga o puipui o toto toto. Ona o na mea, o le faʻalavelave o le faʻaititia o le taimi nei ma le totoina e faigata, faʻalauteleina le angiopathy.

O faʻamuamua o faʻamaoniga o se faʻalavelave faʻalavelave atonu e faʻapitoa pe faʻatasi. Feʻau Maʻisuka:

  • leisa
  • le mautonu, lagona le mautonu,
  • maso o pito pito i lalo e vaivai
  • soga ma le togafiti faʻamalolo umi nai lo le mea masani,
  • i lo latou nofoaga o loʻo tumau pea i le pogisa (e le o le vaivai).

E faʻasauā se tagata i tiga ogaoga (masani i le po). Fomaʻi togafitiga o vae e fesootaʻi ma le togafitiga o vae o se fomaʻi-podiatrist (faʻapitoa i vae). O le faʻaleagaina o vaʻa toto o se angiologist (fomai tipitipi vascular), o lona agavaa e aofia ai gaioiga. O le taatele o le faʻalavelaveina o le faamai o le maʻisuka vae. I le pito i tua o le teritori o loʻo i ai se ofisa faapitoa i lalo o le igoa lava e tasi mo suʻesuʻega ma fesoasoani i tagata mamaʻi.

Āiga o le faʻaaogaina o le kulimi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

Faʻafetai i le faʻaaogaina o vailaau ma le faʻamamaina o kulimi mo vae, o le tulaga masani o le pito i lalo e faʻaleleia, o le paʻu o le paʻu e tumau pea, ma ua toe faʻafouina i totonu o vaega ua afaina. A maeʻa ona faatonuina le vailaʻau e le tagata aoga mulimuli, pe afai e mafai, e tatau i le tagata gasegase ona faʻatalanoa se tagata suʻesuʻe, saili le toleniga o le tagata lava ia i le fualaau faasaina.

O se vaega itiiti o le kulimi e faʻaaoga i le pito i tua o le lima ma solo i totonu o le paʻu. O le nofoaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona matauina mo sina taimi (seia oʻo i le 2 itula). O le vailaʻau vailaʻau o le kulimi e mafai ona aofia ai se vaega e mafua ai le faʻaalia o faʻamaʻi o le tino (sosoʻo, mumu i luga o le paʻu), lea e ono faʻamalosia ai le tulaga ma le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka.

Aʻo lei faia le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o vae poʻo isi vaega o le tino ua fufulu i le fasimoli pepe. A uma le fufuluina, faʻamama maeʻa ma solo solo, se solo mafanafana. Ma o le paʻu e le susu ma e le paʻu mai le afu, o le susu o le susu, o gaʻo ma mea e maua ai i luga o le paʻu o loʻo sosolo i talc.

Aʻo leʻi sima le kulimi, e tatau foʻi ona e mautinoa le saʻo o le paʻu. I nofoaga faigata (pito i lalo o le vae), e mafai ona e faia se suʻega ma se faʻata poʻo le tosina atu o tagata vavalalata. Afai ei ai ni manua vaaia (microtrauma, tui fao, callus, siama afaina), ona manaʻomia lea o togafitiga faʻamaoni o maʻi faʻaalia. Latou te manaʻomia le mana faamalolo o kulimi ma nofoaga mo le inisalini faifaipea o le inisalini (manava, tauau, thivae), punctures i luga o tamatamailima na faia mai le ave toto mo le auiliiliga.

Faʻaaogisi le suauu i le paʻu 2-3 taimi i le aso ma se lamolemole agavaʻa, e aunoa ma le faʻamalosi malosi. O le faaupuga "mea lamolemole" o lona uiga o le 0.5 - 1.0 g o le oloa o loʻo tufatufaina i luga o se nofoaga ma le lapisi o le 3-5 cm. E masani ona le faʻaaogaina le mea masani i le va o tamatamai vae. E seasea lava o le paʻu i nei nofoaga e vevela ma matutu. A faʻaaogaina le suāuʻu, e tatau ona e faʻaeteete e uiga i le aso e muta ai ua faʻaalia i luga o le kulimi kulimi ma le pusa.

Vailaʻau i le tuufaatasiga o kulimi o le maʻisuka ma a latou gaioiga

O le faʻaaogaina o se kulimi e le mafai ona suia atoatoa togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau faʻamalosi. O le maʻisuka ituaiga 1 e le mafai ona faia e aunoa ma le iniseti o se isi ituaiga o gaioiga, o injections i lalo o taumafa gaʻo e faia i le inisalini puupuu. Faʻaauau le maualuga o le kulukose o le toto (e le sili atu i lo le 6.5 mmol / L - i luga o se manava gaogao ma le 8.5 mmol / L - 2 itula pe a uma le taumafataga) o le puipuiga aupito sili lea o tulaga faʻafitauli ma vae. O le faʻaaogaina o suauu e avea o se adjuvant ua faamaonia ai o ia i le itu lelei. O le kulimi e fesoasoani i le tau, ma i nisi o tulaga e faʻaaogaina uma lava faailoga o le tuai o faʻafitauli.

O tagata na faia le oloa tau vailaau e saili e faia le tuufaatasiga o le suauʻu e ala i le faailoaina o vaega e faaleleia ai le metabolism (carbohydrates, proteins, gaʻo), le atoatoa i le maʻisuka, paleni eletise. O suauu vae ma le urea mo le maʻisuka o lo oi ai se vailaʻau oona e faʻamautuina ai le metabolism o le carbohydrate.

O aʻa ma saito e matautia ona o meaʻai i luga o le mago, pala o le paʻu o le maʻisuka e mafai ona faigofie ona pisia, ma liliu atu ai i le maʻi suka. O le suauu e aofia ai vailaau faʻapitoa (mint, currants, sea buckthorn suauʻu, togafiti toga ma le tipu), o loʻo i ai ni aafiaga faʻateleina ma le faʻaleagaina. Phyto-vaega e faʻamalosia ai soʻo se faʻamalosi e aofia ai i le tuufaatasiga tuufaatasia. E masani ona afaina le paʻu o le maʻi suka. O le meaola oona i totonu o le suauʻu o loʻo faʻatusalia e le hyaluronic acid, o le vai collagen, allantoin, lea e faʻapipiʻi ai lipids le lelei i le paʻu, faia ni pa puipui e puipuia ai le pala.

  • faʻaali atu ou vae i le maualuga poʻo le maualalo o le vevela (faʻaaogaina o mea faʻavevela, mea vevela, nofo i tafatafa o se afi poʻo se faʻaola),
  • faʻaaoga vailaʻau, vailaʻau (meaola, aluma), tipi meafaigaluega e faʻamalūlūina ma aveese masini,
  • aua le amanaia sina mea itiiti i luga o vae (malogo, vavae),
  • savali solovae ma tuu seevae e aunoa ma totini,
  • ia faʻapipiʻu faʻaoʻo fao, aemaise lava tulimanu o le fagu plafola.

O nai manuaga laiti o le paʻu e togafitia i ni mea faʻapitoa (miramistin, chlorhexidine), o loʻo sui ai vailaau faʻamalosi. E tatau i le maʻisuka ona puipuia o latou vae ma aloese mai le taina, maina ma le ita i luga oi latou. Puipuia mai iniseti (namu) ina ia aua neʻi mafua ai le suamalie i luga o le paʻu. E le tatau ona faʻatagaina le gasegase po o le suamalie. O maʻi suka e tatau ona alu solo solo i luga o le matafaga i luga o oneone poʻo pebbles - i seevae o le matafaga, i le fale - i slipplippers. Lalaga solo seevae e faʻaitiitia ai le tele o fatu ma sana.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Aisea e le faʻamalolo lelei ai manua i le maʻisuka

Faʻatasi ma le maʻisuka, o pito maualalo pito i lalo e tele lava ina aafia. E mafua lenei tulaga i le mea moni o le tafe toto e faʻalavelaveina i se mea lautele e le gata i vaʻa tetele, ae faʻapea foʻi i nai capillaries laiti. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaumatia o aʻa natia, e mafua ai le leaga o lagona.

O le mea lea, o le maʻisuka e le o taimi uma e iloa ai manuʻa i luga o le paʻu. E mafai e se tagata ona lavea faʻafuasei ia te ia lava ao savali o ia e leai ni seevae, tu i luga o se maamaa pe na o le faapipiiina foi o sana. E taʻitaʻia ai le paʻu ma faaopoopo ai. O le mea lea, o togafitiga talafeagai e le faʻatinoina ma e le o saunia le fesoasoani muamua. Faaleagaina i siama ma le suppuration. O le faʻamaloloina o se manua e faigata. O taunuuga o le atinaʻeina o maʻi pipisi, maʻi o le maʻisuka ma le neuropathy.

Mafuaʻaga o le faʻamaloloina o maʻi:

O manuʻa i se tulaga maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le gangrene, lea e toetoe a le mafai ona faʻaumatia. O le faʻamaʻi faʻafuaseʻi. O se taunuuga, o le pito i lalo o le maʻisuka ua toesea. O le mea lea, e taua le suʻesuʻeina o vae i aso uma mo le i ai o ituaiga uma o manuʻa, oti, sana ma sana.

Maʻisuka Faʻasologa o Togafitiga

Ina ia mafai ona faʻaleleia le epithelization o manua, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo lenei:

  1. Faʻatagaina o togafitiga o manua faʻatasi ma vailaau faʻapitoa. Afai o le fulafula ma le mumu ua matauina, faʻaaoga vailaau faʻamaʻi i le ituaiga o ogani.
  2. O le togafitiga o le vitio o le a aoga foʻi, faafetai i le mafai ona matua faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.
  3. E taua tele le faʻamamaina o le paʻu o meaola leaga, tino mai fafo ma siama oti.
  4. Ua faʻamalūina manuʻa ma saline.
  5. I nisi tulaga, e fautuaina le faia o baths i le lotoifale ma le vevesi o le vai.
  6. Togafitiga o manua e tatau ona atoatoa ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Togafitiga o le le faʻamalolo o manuʻa i luga o vae: pe faʻapefea ma pe faʻapefea ona togafitia, togafiti

Togafitiga o manua e le faʻamalolo i luga pito pito i lalo e tatau ona amata ile togafitiga o le vaega ua afaina. O vailaau faʻasaina e faʻamalosia ai le ava malosi, e matua faʻasaina, talu ai ona latou faʻamago le palapala. O le mea lea, o maʻisuka uma e tatau ona i ai se vaifofo vaifofo i le fale. E mafai ona avea ma "Chlorhexidine", "Furacilin" poʻo le manganese (potassium pati).

Aʻo leʻi fufulu le manua, faʻaofuofu totigilima e puipuia ai faʻamaʻi. Faʻaaogā na o le fulufulu mafiafia ma le fusi. E le gata i lea, mo le faʻapalapalaina, e mafai ona e faʻaaogaina se suauʻu faapitoa e faʻavae i luga o le siliva, metronidazole ma isi antimicrobial agents. I le faagasologa o le le fiafia, e fautuaina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina (Levosin, Levomekol).

A amata ona faʻamalosi le manua, e le tatau ona faʻatagaina le tele o le faʻamaʻi, o lea e faʻaaogaina ai le manogi. E mafai ona avea ma "Trophodermine" poʻo le "Methyluracil o suauu." O laei ma fofo fofo e tatau ona faia 2-4 taimi i le aso.

Afai o le manua o loʻo i ai se tele o tulei ma e le faʻamalolo mo se taimi umi, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se taotoga. E aofia ai le maeʻaina o le gaosiga ma le suturing, faapea foi le alavai o le manua. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona aveesea ni laasaga pe a mavae le 10 aso.

Neuropathic faʻafitauli: uiga

Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, o faʻamaga o le nerve ua malulu, lea e mafua ai ona leai se lagona lelei. O se mea e masani ona masani ai i le maʻisuka, lea eo mai faatasi ma le faʻavaeina o le manogi o le bluelent sores. O le tagata maʻi e le lagonaina le maua o le microtrauma. Ina ia aloese mai lenei tulaga, e taua le mataʻituina o le maualuga o le kulukose o le toto ma mataʻituina totoga eletise toto. Ona o nei mea e fesoasoani i le faʻavaivaia o puipui o le toto ma faʻaleagaina ai aʻafi.

I le neuropathy, o le vae e masani lava ona afaina, talu ai o le avega autu lea o loʻo i luga. O le iʻuga, o le malosi o le faʻaogaina o manoa e oʻo atu i manoa ma skeletal system e lauiloa. O le suauʻu tolauapiga ua manatu o le togafitiga sili ona aoga.

Maʻisuka vae: ata

O le faʻavaeina o le ogaoga o le suka o le uiga o le vae o le maʻisuka, lea e oʻo atu ai i le faʻaumatia atoatoa o toto toto ma faʻaleagaina ai le paʻu o le natura o le maʻisuka. O lea faʻalavelave e toetoe lava a le mafai ona togafitia i fualaau, o lea e faʻaaoga ai le taotoga.

O le maʻi o le maʻisuka lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le gangrene ma le tosoina o le tino. O le mea lea, taumafai e aua le fafagu ou vae ma ofuina seevae sili ona lelei. A maeʻa ona oʻo mai faailoga muamua, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi, e pei o uluai laasaga, o loʻo i ai pea le avanoa e faatea ese ai faʻafitauli e aunoa ma se taotoga.

Saili atili e uiga ile vae o le maʻisuka iinei: http://diabet.biz/oslozhneniya/hronicheskie/konechnosti/diabeticheskaya-stopa.html.

Manunuʻa faʻamalolo mo le maʻisuka

O le faʻamaloloina o uʻu o se mataupu faʻavae, aua ua faʻavasegaina uma, e faʻalagolago i le mafuaʻaga (etiology) o le tupuga o le manua ma le tulaga o le atinaʻe. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le mimiti masani o le faʻaleagaina, ua lava le faʻaaogaina o se suāuʻu antiseptic, faʻamaʻi loloto - antibacterial, ma i le vaega mulimuli o togafitiga - faʻafouina.

Ogaga mo maʻi o le gaʻo

O togafitiga sili ona lauiloa ma aoga mo togafitiga o maʻi pipisi:

  • Fusicutan faia i luga o le faavae o le fusidic acid, e faatatau i vailaau faʻamaʻi.
  • "Delaxin" e aofia ai tannin synthetic, o loʻo i ai se faʻamatalaga lelei - faʻapala, faʻafouina, faʻaitiitia le mumū ma le vevela.
  • Solcoseryl faʻavavevave faiga faʻavae, e faʻamalolo ai le paʻu.
  • "Vulnostimulin" e aofia ai mea masani.
  • Algofin e faatatau i sui antibacterial. E aofia ai le carotenoids, chlorophyll ma isi mea masani.

Mea manogi mo manua lavelave

O manogi mai lenei vaega e faʻaaogāina i se manua mago e faʻamalolo ma aveese le susu:

  • Levomekol toe faʻafouina gaʻo i se taimi pupuu.
  • "Baneocin" e aofia ai le bacitracin ma le vailaʻau, o le mea lea o le vailaʻau sili ona malosi. E mafai foi ona faʻaaoga mo mumu.
  • Suauu Zinc faʻamalosia le faʻamago.
  • Dioxisol.

Sauniuniga mo manua o le purulenti

  • Uu manogi "Ichthyol" O loʻo i ai mea lelei uma - e aʻafia ai le tulei, o mea e faʻaaogaina ma le faʻaleagaina. Faʻaaogā i le sipuni o le cotton ma faʻaofi i totonu o le manua, faʻapipiʻi i se ofu e le lelei.
  • Uu manogi "Streptocid" faʻaleagaina le siama, faʻapipiʻi ai le suavai.
  • Uu "Vishnevsky" faʻaaogaina e avea o se auala mo meaʻai ma faʻamalosi.
  • Uu "Syntomycin" e faatatau i vailaau faʻamaʻi.

Puipuiga o manua e le faʻamalolo

Mo le puipuia o faʻafitauli ona o manua e le faʻamalolo ai, e tatau ona faia ni puipuiga i se taimi talafeagai:

  • ia suʻesuʻe i aso uma vae laiti ma le paʻu atoa,
  • e puipuia ai le faaleagaina o le toto toto ma avega namu i nisi taimi e ave ai faʻasoasoaga (mo se faʻataʻitaʻiga, "Gluberi"),

Ma, ioe, aua nei galo e uiga i le tausiga tatau o le maʻisuka.

Faʻasalaga togafitiga mo Neuropathy

Neuropathy - necrosis o le tino atuatuvale ma le leai o se lagona. Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, o tamatamailima ma tamatamai vae o loʻo paʻu. O faʻalavelave faʻalavelave e tupu i le toatele o tagata mamaʻi e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻatasi ma le neuropathy o le maʻisuka, e masani lava ona aliali mai le maʻi pipili, e manaʻomia ai togafitiga ogaoga. I le leiloa o le lagona lelei, ua le toe maitauina e se tagata le vavalalata e vave ona tupu i ni manuʻa, e aofia ai le gangrene.

Gaioiga e manaʻomia e faʻaumatia ai mea leaga o le neuropathy o le maʻisuka:

I lalo o tuutuuga o loʻo i luga, o le faaleagaina o fusi o vae i le neuropathy o le a vave faʻamalolo, e aunoa ma ni faʻaaliga fou.

O metotia taʻutaʻu faʻaalia mo le togafitia o maʻi pipili e le o le mafaufau:

Faʻafofoina mo Faʻaleagaina o le Maʻisuka vae

O le maʻisuka vae o se faʻalavelave matuia o vae o le vae i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo faʻaalia i le i ai o maʻi mama, faʻaleagaina faʻaleagaina o le paʻu ma masini mumu, ma le faʻaleagaina o toto toto.

Fautuaga fautuaina mo le togafitia o manua o le maʻisuka vae:

  1. Faʻasalaga se manua i le fale poʻo se falemaʻi. O faʻamaʻi vae o le maʻi suka e matua afaina ai le tino. O le feagai i le fale e masani lava ona le mafai. Ole a manaʻomia le feutagai ma se fomai tipitipi e iai le poto masani i le togafitia o tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.
  2. Faʻaitiitia le mamafa i luga o le vae ua aafia. O le vae manua e tatau ona puipuia mai isi faʻataʻitaʻiga. Faʻaaogāina o seevae lelei e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi o vae ma o vailaʻau vaʻaia o le tulaga o togafitiga. E taua le vaʻaia lelei o seevae e faʻatau i le lapoa, aua le faʻamaʻo le tasi ma tamatamailima.
  3. Faʻamaʻosaʻo le maualuga o kulukose. E le mafai ona faʻamalolo faʻamaʻi manuʻa i le maualuga o le kulukose o le toto. O le maʻisuka o le ituaiga muamua ua faatonuina e tui inisalini e tusa ai ma le tala a le fomaʻi. O le maʻisuka o le ituaiga lona lua e lava lea e faʻapulaʻa ai le faʻaaogaina o mea inu gaʻo, alu i totonu mo taʻaloga.
  4. Taliaina ole vispasmodic fualaau faasaina. O tapenapenaga mo le vasodilatation o le a vave ai le faagasologa o le faamalologa. O mea aoga ma vailaau o le a amata ona sili atu ona tafe atu i le nofoaga ua afaina.

Afai e maua i le maʻi suka, e taua le aua nei faatuai le togafitiga, o le tulaga lamatia o le atiaeina o le gangrene e maualuga.

Faʻafoʻi mo manua i le siama o le vae o Charcot

Laʻau o le Charcot - o se faʻalavelave o le maʻisuka, e faʻaalia i le faaleagaina o ponaivi.

Tulaga faʻataʻatitia mo le togafitiga o fatu o le vae ua faʻamaina ma se faʻamaoniga o vae o Charcot:

  1. Tulaga masani o le glycemia. Mo le maʻisuka o le muamua ma le lona lua ma le maʻi o le footcot's foot, e taua muamua lava le faʻasalalau le glycemia i se auala talafeagai.
  2. Faʻatonuga faʻapitoa. Mo le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka - vae o Charcot - o se faʻalavelave malosi o le vae o le uiga lea. Faʻasalaga ogaoga o le tino, ua faʻatulagaina se taotoga. O fomaʻi o le a aveesea mea e faaleagaina, faʻaleleia le toe faʻaleleia. E mafai ona manaʻomia togafitiga faʻasolosolo maʻi.

Gangrene togafitiga

Gangrene o se faʻalavelave ogaoga faʻalavelave lea e atiina ae i le maʻisuka ituaiga 1 i le leai o se tausiga lelei o manuʻa. E mafai e le faʻamaʻi ona aafia uma vae ma tamatamai lima vae.

Mo togafitiga o gangrene e manaʻomia:

  1. O fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi. O fualaau faʻamaʻi faʻamaoni o se vaega taua o le togafitiga o gangrene. Aveese faʻamalositino auala, aveese le faʻamataʻu i le soifua o le tagata maʻi.
  2. Toto toto ma vaega. O le faʻaogaina o le tino e matua suia ai le toto. Mo le togafitiga o le gangrene, e ono manaʻomia le faʻafefeteina e toe faʻatumu ai elemene talafeagai o le toto.
  3. Plasmapheresis O se faʻalavelave ogaoga e ono manaʻomia le togafitiga e ala i le faʻamamāina o le toto ua pisia. O le faʻataʻitaʻiga o le a faʻaitiitia vave ai le tulaga o le maʻi, faʻaitiitia le onosaʻi, ma faatelevaveina le faʻamaloloina o maʻi pipisi.
  4. Toe faʻafoʻi le tino. E mafai pe a tupu se maʻi o le maʻisuka ituaiga 1, e manaʻomia e fomai tipitipi ona vave aveese se tui toto, toe faʻafoʻi le toto i le va o vaʻa, poʻo le suia o le nofoaga ua afaina i se fusi poʻo se faʻagasolo. Tomai tipitipi faʻafesoʻotaʻi oe iloa le auala e togafitia ai tagata mamaʻi i le maʻisuka. E le mafai ona e togafitia gangrene i le fale, e tatau ona e alu i le falemaʻi.
  5. Faʻaleleia. Faʻasologa o le gangrene, o le a faʻaaogaina atoa le vae o le a manaʻomia poʻo se vaega - tamatamailima.

Faʻasalaga togafitiga mo le maʻisuka

  • Antibiotics. O togafitiga antibacterial ua faatonuina e se fomaʻi. A maeʻa se suʻega o le toto ma le urine, o le a mafai e le fomaʻi ona tusia faʻataunuuga, faʻamaonia togafitiga faʻaonapo nei mo se vave vave manuia.
  • Vitamini E manaomia e le maʻisuka le ave o vitamini o vaega B, C, E. Latou te fesoasoani e toe faʻafouina vaega o paʻu ua paʻu. E le mafai ona togafitia manua faigata faʻapitoa i vitamini: o le a le maua ai taunuuga ma e matautia.
  • Meaʻai Mo le faʻamaʻi manuʻa, e manaʻomia ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o gaʻo, faʻateleina le faʻaaogaina o le porotini. O le protéini o le mea autu o sela, e aunoa ma le polotini, o le toe faʻafouina o le faagasologa o le a umi se taimi, e afaina i faʻalavelave seia oʻo i le atinaʻeina o vae o Charcot, gangrene.
  • Laʻau. E tele togafitiga faʻapitoa faʻapitoa mo le faʻamaloloina atili o le gaʻo o gaʻo. Le lauiloa - le faʻaaoga o le aloe o le sua poʻo le kofi lelei. E tatau ona togafitia ma le fesoasoani o mea: faʻaaoga i le manua o loʻo togafitia, faʻaaoga se pusa faʻamalosi i luga. O le manua e mafai ona fufuluina i aʻa o le suka, malala. Mo le toe faʻafoʻiina o puipui o toto toto, o se teuteuga o lau laʻau e fetaui lelei.

  • Togafitiga O togafitiga faʻaleagaina o manua e aofia ai le tatalaina vave o le folasia o le mumū, alavai o se manua o le tagi, ma le faʻamaina o mea e le o le tino.
  • Fomaʻi togafitiga. I falemaʻi faafomaʻi, o le aʻafiaga i vaega o loʻo afaina ai mea e maua i le laser, le magnetic field, eletise eletise, ma le ultrasound ua salalau. O le umi o le faagasologa o togafitiga ma fualaau faasaina ua faʻamatala mai e se fomaʻi maʻi. Fomaʻi togafitiga, faʻatasi ai ma vitamini, o le a fesoasoani e faʻamalolo se manuʻa, faʻamalosi puipui o toto toto, ma toe faʻafoʻisia le mafaufau i le neuropathy.
  • Gaoioiga faaletino. Faatasi ai ma le toomaga i faʻamaʻi ogaoga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se faʻalavelave o faʻataʻitaʻiga o le physiotherapy. O faamalositino ua filifilia e faʻaleleia ai le toto, faʻateleina le faʻamaloloina.
  • Faateleina puipuiga. O le faʻaitiitia o faʻamaʻiloga e taofia ai le faʻamalolo o tino. O le mea lea, e manaʻomia le toe faʻafoʻiina o le puipuiga a le tino ma le faʻamalosia o fualaau oona poʻo isi fua.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le okesene. O se upu fou i togafitiga o manua o le satu o gaʻo i le okesene i lalo o le maualuga o le mamafa. O faʻamaʻi faʻamalosia faʻatasi ma le okesene faʻamalolo vave, o le gaioiga o le necrosis ua maeʻa maeʻa. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i totonu o se potu faʻapitoa i lalo o le vaavaaiga a se tausi maʻi. E faʻamaonia mo manua, neuropathy ma isi faʻafitauli o le maʻisuka o soo se ituaiga.

Le faʻamaʻi maʻi faʻamaʻi maʻi

Aʻo maualuga le maualuga o le suka i luga o le masani, o le a faasolo ina mamafa, ona o lea mea e le mafai ona tuʻuina atu le aofaiga tatau o meaʻai ma le okesene, o lea e faʻalavelave ai le lelei o le faʻatinoga o gaʻo ma gaʻo. E faʻamaonia le tino o le tino, ma e faʻaogaina uma lava faiga faʻava-o-tino.

Talu ai ona o le taʻavale toto, o le faʻamaloloina o le faʻamalolo i lalo. Ae sili ona afaina vae, aua o le hematopoietics, lona le saʻo, o lona uiga o le galuega maualalo, e mafua ai ona le mafai ona faʻalogo le tulafono, o le mafuaʻaga lea ua leai ai se lagona lelei o vae vaivai.

O le maʻisuka e le mafai ona lagona le tiga mai se paʻu, e faʻapea foi mai le faaleagaina o le paʻu. O le mea lea, o tagata faapena e masani ona le matauina le maoaʻe, manuʻa ma le maʻi, o le faʻamalolo umi e oʻo atu ai i le faʻamaʻi ma le suppuration, mulimuli ane ua amata ona gangrene.

Mai mea uma o loʻo i luga, e mafai ona tatou faʻamavae pe aisea e tatau ai i le maʻisuka ona matua gauai atu i vae. E manaʻomia ona suʻeina i le tele o taimi i le aso, ma afai e maua se manuʻa, faʻaauau loa ona togafitia. I le auala, o le sana ua fausia e le itiiti ifo le matautia, ma o lea e manaomia ai ona togafitia.

O le a le mea e fai pe a uma ona maua se manua?

Togafitiga o manua i le maʻisuka e tatau ona amata i togafitiga ma se visepisi (vailaʻau faʻasaina, naʻo le mea e taofia ai le atinaʻe o supupration). Mo lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina le paluga o le potassium poʻo le furatsilin. Ae o le maʻisuka e le mafai ona faʻaaogaina le hydrogen peroxide ma iodine - latou te tauaveina se lamatiaga i le paʻu o tagata gasegase.

Afai o le togafitiga e faia i le taimi, e le tatau ona e faʻamoemoe i faʻafitauli. Ae o le maʻisuka e tatau ona vaʻavaʻai pe afai o le paʻu o loʻo i luga o le maʻila poʻo le manua ua fulafula ma faʻalanu. I nei tulaga, o se vailaʻau faʻamaʻi pipisi, poʻo se vailaʻau faʻamaʻi, e mafai ona faʻatulagaina.

O mea manogi ua faʻamaonia lelei latou lava:

  • Iruxol
  • Suauu Solcoseryl
  • Malu o le Methylorucil
  • Trophodermine

I soʻo se tulaga, talanoa lau fomaʻi. o le a ia tofia oe i le filifiliga talafeagai.

O nisi togafitiga o manuʻa o le maʻisuka o loʻo faʻatino e ala i taotoga. Ae o se taotoga e seasea ona tupu, aua e mafai ona taitai atu ai i sepsis.

Afai e amata ona faʻamalolo le paʻu, o le suauu e maua ai le gaʻo maualuga o le gaʻo o loʻo faʻaaoga, lea o le a fafaga ai le paʻu. I le taimi lava e tasi, ua fautuaina le endocrinologists e ave vitamini, aemaise lava pe afai o loʻo togafitia e le tagata maʻi togafitiga faʻamaʻi. O fualaau aoga o le a le faatagaina ai le toesea totogo e atiaʻe.

Laʻau faʻaleleia e faʻafefe ai le paʻu o le paʻu

E mafai ona e suʻe ni mea faʻaleagaina, ona fufulu ai lea o manuʻa poʻo le mulumulu (e le mafai ona sili atu i le 20 minute). Atoatoa mo celandine, chamomile, burdock, calendula.

O teuteuga o le hawthorn, laulaau laʻau ma laʻau o le a fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le suka i le toto, ina ia le manaʻomia ai togafitiga mo manua i le maʻisuka.

O le a le mea e tupu pe a le togafitia le manuʻa?

O se uiga le mautonu i le maasiasi i le lumanaʻi e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le gangrene, e pei o le necrosis tissues. I lenei tulaga, o le vae e mafai ona suia le lanu e oʻo i le uliuli po o le paʻu. Ae le o le mea lena.

Gangrene, i le itu, e ono mafua ai le toto ma le oti faaletagata. O le mea lea, soʻo se togafiti e sili ona puipuia, ma afai e sau le manuʻa, ona togafitia loa lea. Afai e amata le suppuration - vave ona e vaai i se fomaʻi mo se suʻega.

E faʻapefea ona puipuia le faʻaalia o manuʻa?

E faigata ona puipuia faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma se faʻamaʻi, tasi auala poʻo se isi tagata o le a tosoina e soʻo se mea.

Ae e mafai ona e faʻaititia le numera o nei "manuʻa" pe afai e te mulimuli i nisi o tulafono:

  • Aua le ofuina ni seevae le toʻa, e aofia ai maisa,
  • Aua e te savali e leai ni seevae
  • A e faʻatau ni seevae, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete ina ia leai ni mea mai fafo (o nei ona seevae, seevae ma seevae e le eseese i le lelei),
  • E fautuaina e faʻatau ni paga taʻitasi i le taimi e tasi mo vaitau taʻitasi ina ia mafai ai ona suia i taimi uma. I le auala, e sili atu le alu i le faleoloa pe a uma le 'aiga o le afiafi ina ia tele le mamanu na fuafuaina faapitoa mo le vae fulafula,
  • O aso uma lava, ma sili atu 3 taimi i le aso, suesue pito i lalo mo le faaleagaina o le paʻu,
  • Aua e te faʻaalia lou tino e faʻalautele le faʻafesoʻotaʻi ma le vai,
  • Fufulu ou vae i taimi uma ma faʻaaoga se meaʻai, o le suauʻu kulimi ia i latou.

Faʻaiʻuga o faʻamaʻi faʻamalosi o paʻu i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga, o lona atinaʻe ona o le soliga o faiga faʻasolosolo i totonu o le tino, e masani lava o se faʻafitauli o le endocrin system.O lenei togafitiga e umi, aʻoga faifai pea, e le mafai, e le o le mea e leaga, le matua faʻaumatia uma.

Ma o lenei i soʻo se itu e aafia ai puipuiga a le tagata maʻi:

  1. I latou o loʻo mafatia i soo se ituaiga o maʻisuka, o le puipuiga e masani ona taofia.
  2. O malosiaga uma o le tino e faʻaoga i le tausisia ma le faʻatonutonuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  3. E le o lava ni punaoa e faʻamalolo ai manuʻa laiti i le maʻisuka.

O le mea moni, o se mea lea e filifili ai. O se faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona aloese pe afai tatou te malamalama i mea e mafua ai le faʻavaeina o maʻi pipili, auala e puipuia ai lenei mea, ma, pe a tatau ai, ia vave ona fofoina suiga.

Afai e tele naua le kulukose i totonu o le toto, o puipui o vaʻa e faʻaleagaga tele, o le a mafai ona faʻateleina lo latou ola, ma o le taimi atoa ua paʻu'ū atoa. O vaʻa laiti laiti e afaina tele. Latou te oso, muamua i luga o vae o se upega o le lanu po o le lilac ua faia. O lona uiga e le toe lava le okesene ma meaʻai. A o faagasolo le maʻi, latou amata ona oti - o le ala lea o le maʻi o le vae i le maʻisuka.

O le faʻamalolo ma le vevela o manua i luga o le tino e mafua mai i le vevesi poʻo le taotoga e tutusa lelei lava ma le maualuga o le suka i le toto plasma o le maʻi. O le neuropathy o le maʻisuka o se faʻalavelave e tupu i le afa o tagata gasegase. Glucose e amata ona faʻaumatia e le gata o vaʻa toto, ae aʻafia foi i luga o vae, o le a le toe maua se lagona lelei o le tino. E mafai e se tagata ona mu pe faamanualia ma e le o maitauina, o se siama o le a ulufale atu i le manua ma o le a amata ona amata lenei nofoaga.

Manua malolo le lelei:

  • ona o vaivaiga vaivai,
  • i le tulaga o le le lava o meaʻai e maua i totonu o le mea ua faaleagaina.

Auala e togafitia ai manuʻa i le maʻisuka

Togafitiga o le faaleagaina o le paʻu e amata muamua i le puipuia o siama o manuʻa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e asiasia le tino atoa i aso uma, ia eʻi totoʻa faapitoa i vae vaivai. Afai e maua ni maʻila ma abrasions, e tatau ona togafitia i latou i se visefo.

O togafitiga nei e fautuaina:

O le hydrogen peroxyide ma se vaiinu vaiinu o le iodine e le faʻaaoga mo le maʻisuka, latou te faʻamamaina le paʻu tele.

O manua e tatau ona mulumulu ma faʻaleleia i taimi uma, o le a le mafai ai ona faʻatagaina. Afai o le manuʻa ua fefete, latou te tausia lelei. O le faʻamaloloina o maʻi suka i le maʻisuka ua faʻaolaina e ala i le faʻaaogaina o faʻamaumau faʻatasi ai ma vailaʻau faʻapipiʻi ma anti-inflammatory ointments.

O le a mautinoa lava e le fomaʻi le togafitia o vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau C. Antibiotics o le a taofia le salalau o faʻamaʻi, ma o le vitamini C o le a faʻamalosia ai vaʻa toto, faʻaleleia le toto ma faʻaosofia ai le faʻafouina o mea.

Togafitiga e faia i taimi uma seia maeʻa faʻamalolo ma taulaʻi o le faʻaleagaina. Pe a amata ona faʻamalolo le manuʻa matala, e faʻaaogaina ai suauʻu vailaʻau ma nai lo, o sui e faʻaleleia le faʻaleleia o mea e faʻaaogaina. O Solcoseryl poo Trophodermine lenei i le tulaga o suauu.

Mafuaaga o Manuʻa o le Maʻisuka

Maʻisuka - o se faʻamaʻi e mafua mai i le faʻalauteleina o le maualuga o le suka i le toto, lea ei ai le aʻafiaga o le tino o le tino i le atoaga, ma i luga o le tulaga o ni vaʻa laiti, aemaise lava i le faʻateleina o lo latou gafatia ma faʻaleagaina.

E mafua ona o le faʻaitiitia o le toto (aemaise lava i pito pito i lalo) ma foliga vaaia o faʻafitauli i le tuʻuina atu o meaʻai i paʻu paʻu. O le maʻi suka e mafua ai le maʻi pipisi i le 3% o mataupu. O gasegase o le maʻisuka e mafua ona o le faaleagaina o le moega pito i tua, ma atonu foi o le taunuuga o le faaleagaina o le maʻisuka - polyneuropathy. O le maʻi ma le pulsation o arteries o vae e masani ona puipuia, ma o le faasinoupu o le brachio-ankle e le o ese mai le masani. O maʻi o le maʻisuka e masani lava ona faʻasalalau i luga o paluga o tamatamai vae.

E masani ona faʻaalia le faaleagaina o fao ma le paʻu o vae. I le maʻisuka, o sana (corn) i luga o le kulimi e masani ona fai, o le faʻaleagaina lea e oʻo atu ai i le fausiaina o maʻi suka. O lo latou tulaga ese o le faʻaesea o faʻamatalaga i le lotoifale (e mafai e ulupuni ona oʻo atu i le tele ma loloto) o le mamafa o le faʻamaʻi o le tiga (o se taunuuga o le polyneuropathy o le maʻisuka, atonu e le o iai).

Afai e le faʻamalolo le manuʻa i ni nai aso, e mafai ona liua i se ulutala. Mo le maʻisuka, o le maʻisuka foot syndrome o se uiga lelei, o lona uiga, o manua o le vaevaeina o vae.

Taʻi togafitiga o le maʻisuka

Maʻisuka vae ua taʻua o le necrosis poʻo le suppuration o masini mūmū o vae ma tamatamailima e faasaga i le tala o veʻa vascular ma nerve e fesootaʻi ma le maʻisuka. O le maʻisuka e afua ai le faaleagaina o gaʻo ma gaʻo vaʻaia. I le faaopoopo atu, e le o le talaaga o le maʻisuka, o le atinaʻeina o le taofiofia o le atherosclerosis e tele lava ina faatelevaveina.

O le faafitauli autu i le maʻisuka o le le lelei o le faʻamaloloina o maʻi ma faʻaitiitia ai le puipuiga. Tissues in the diabetes e matua nofouta i manua, ma o lea e manaʻomia ai togafitiga faʻaeteete. O lo matou nofoaga tutotonu ua atiina ae se auala faʻatasi e mafai ona togafitia lelei faʻamaʻi vae o le maʻisuka, ma auala faʻaoga microsurgery e mafai ai e oe ona toe faʻafoisia le tafe toto i vae.

Faatasi ai ma le tele o le i ai o le suka i totonu o le toto, o le maʻisuka e amata ona tupu tele, e leai se vai i totonu o le tino. O le paʻu e amata ona faʻamalūina, lea e sili atu le vevela ma pala. O loʻo faʻalavelaveina foʻi lauulu mataʻutia ma le mataʻutia. Ona i ai lea o se lagona mu, vaʻa e taʻitaʻia ai i faʻamaʻi pipisi. O le savali i vavave e le faʻalelei ai le maʻi, aemaise i luga o le mulivae.

O lea e le afaina ai le paʻu, e tatau ona e tausisia tulafono masani o le tumama. E le talafeagai le fasimoli masani ile falemaʻi mo le tagata gasegase, e faʻaititia ai le elemene o le tino o le tino, lea e mafua ai le faaleagaina ole microbial.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona ofuina ni seevae mafanafana ma vaivai e puipuia ai sana ma sana. Faatasi ai ma le sana ua gaosia, e faasaina ona tipi ma fufulu i totonu o le vai vevela, ma faapena foi ona faaaoga se patch. E sili ona lelei le faʻaaogaina o suauʻu manogi vaivai i le urea 3 taimi i le aso. O le oloa e tatau ona faʻaaogaina i se mama mama.

Faʻatasi ai ma se faʻafitauli faʻavaivaia, i le maʻisuka, e matua faʻateleina le galo pe a maua e le pathogen mycosis. I tagata soifua maloloina, o se faʻamaʻi pipisi e sili atu ona taatele nai lo i latou e maua i le maʻisuka. Pe a pa'ū le pau i luga o le fao, o lona lanu e amata ona sui, o fao e mafiafia ma exfoliate. I le taimi o le ofuina o seevae, ona o le mafiafia o le ipu, atonu o le a foliga mai o se mailei o le gaʻo ona o le faaopoopoina o le mamafa i luga o le tamailima. Mo le puipuia o faʻalavelave, e tatau i le tagata maʻi ona maua se faʻaitiitiga masani ile vaega ole afaina ua afaina. O le fao fao e tatau ona togafitigaina i se mea faʻapipiʻi poʻo se faila.

Falemaʻi faʻasolo - O nei manua na afaina ai e leʻi faʻamalolo i le taimi. Afai e tupu se ulupua, o le tagata maʻi e maua se togafitiga i le ofisa o le maʻi suka. Togafitiga e aofia ai le togafitia o manuʻa e le o iai ni vailaʻau faʻasaina, e le gata i le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma vailaau faʻaonapo nei.

I le maʻisuka, o le sili ona matuia o le TAS (diabetic foot syndrome), lea e mafai ona oʻo atu ai i le tosoina o le vae pito i lalo. A aʻafia se tagata maʻi i aʻa, e le lagona e se tagata le tiga. E mafai e ia ona susunuina o ia lava, laa i luga o se mea mataga, ufi lona vae, ae o le a ia le lagonaina.

Manua tuga e sili atu le aua le togafitia i le iodine, hydrogen peroxide poʻo le salicylic acid, aua o lenei tulaga matautia mo le paʻu o tagata maua i le maʻisuka. Afai e matua vevela lava le paʻu, e tatau ona e faʻaaoga vailaau vaʻaia e aunoa ma ni peta-blockers e faʻalavelaveina ai le fiafia o le paʻu.

Soo se mea lava, e oʻo lava i manua laiti i luga o le paʻu e tatau ona togafitia.

Afai o le maʻi e maua i le fiva, o le manua ua afaina, fulafula ma toe faapaleina, o le manua ua felelei ma e le faamaloloina, o mea manogi ma vailaau e tatau ona faaopoopo i togafitiga, lea i le taimi lava e tasi e maua ai le susu mai manuʻa (Levomekol, Levosin ma isi). O se vaega o vailaau faʻamaʻi ma vitamini e masani lava ona faʻamatalaina (vaega B ma le C). Le faʻaleleia o le paʻu o le paʻu i le taimi o faʻamalolo tino, o methyluracil ma solcoseryl ointments, faʻapea foʻi ma suauʻu faʻamamaina (Trofodermin).

Mo le feteʻenaʻi ma le epithelization (overgrowth) o le manua, e tatau ona fatuina tulaga lelei. E manaʻomia le faamamaina o meaola ninii, tino oti ma tino mai fafo. O le hydrogen peroxide ma iodophors e mafai ona na o le faʻamaloloina. O le auala sili e mama ai o le fufuluina o manuʻa i se vaifofo faigofie. O le faʻaaogaina o baths i le lotoifale ma le vevesi o le vai i totonu ia i latou e mafai ona fautuaina mo nisi tagata gasegase e maua i le maʻi suka i vae.

Maʻi faʻamaʻi pipisi

O le faʻamalolo vave o le paʻu e fesoasoani i meaʻai lelei, o loʻo i ai se aofaiga o vitamini. E fautuaina e tatau ona aofia ai taumafa nei i meaai i aso taitasi i taimi o togafitiga: iʻa, aano o manu, ate, nati, fuamoa, oatmeal, faapea fualaau aina ma fualaʻau.

I le faaopoopo atu i togafitiga o fualaau faasaina, o togafitiga o manuʻa e aoga i togafitiga faa-aganuu:

  • Lafoaʻi togafitiga mo le maʻisuka faʻamalosi i le la. O le fua e lelei tele ma e faʻaaogaina i aso nei. I le ogatotonu o se fugalaau susulu, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le faaeteete ona aʻa. E sili atu le faia o lenei mea pe a uma timuga. Ma o le a tele atu lauulu e faʻalautele mai aʻa. O latou faamaloloina. O le aʻa e tatau ona eli i le eleele, susu, ina ia alu ese le eleele, lulu ma tipi ese lauulu. Fufulu i latou i le paolo. Le saunia o vailaʻau 1 tbsp. tuu lauulu vavae i totonu o se fagu e tolu-lita ma sasaa le vai tafe ina ia oo i le pito o le fagu 4-5 cm tumau. Faʻamau le fagu ma tuʻu ai mo le 40 minute. Ina ia togafitia manuʻa i le maʻisuka, e tatau ona onā lenei fua i le tele o le aofaʻi o le aso nai lo le vai, ti, compote, ma isi. O le aso e sosoo ai, ia saunia se fuga fou. O le la e le oona, ae talu ai e maualalo ai le toto suka, e tatau ona faia se suʻesuʻega i vaiaso uma. Ua mavae le masina o le ai ai se iʻuga. O le a amata ona faʻamalolo manuʻa ona o le a faʻaitiitia le maua o le suka. Faatasi ai ma le tele o suka e te manaʻomia ia e onosaʻi. Atonu e manaʻomia lou togafitiga mo le ono masina. O i latou o le a inuina se afu o le sunflower i lo latou talavou e tatau ona toe faia togafitiga i le matua.
  • Fuga o le kukama. Faʻatasi ma manua o le puluga, o le kukumba juice e fesoasoani. E i ai ni mea e maua ai antimicrobial. Faatasi ai ma le fesoasoani a le sua oona, e faʻamaluina ai se maʻi poʻo se pupuʻu, ona tatau loa lea ona togafitia le vaega o loʻo aʻafia i fualaau faasaina na faatonuina e le fomaʻi.
  • Lea o celandine. E mafai ona faʻaaoga le Celandine i se manua poʻo se manua - laʻau ma 'ie, ona fusi lea o le vae.
  • O aʻa o le paʻu ma le celandine. Mo manuʻa le faʻamalolo e faia ai se teuteuga o aʻa o celandine ma le burdock. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e togiina le 30 g o le paluga, 20 g o le celandine, faaopoopo le 100 ml o le suauʻu sulu. E tatau ona faʻapalapala le paluga ile vevela vevela mo le 15 minute, faʻafefe. O manua e tatau ona lūlūina 3 taimi i le aso mo le vaiaso.

Lapataiga Puipuia o le Maʻisuka

Ina ia aloese mai foliga vaaia o le le umi o faʻamaʻi faʻamalolo, e tatau ona mataituina puipuiga:

  • E tatau ona faia se suʻesuʻega i aso taʻitasi o vae e iloa ai faʻaleagaga.
  • Lalaga solovae mafanafana ma vaivai.
  • I le tau malulu, e tatau ona mafanafana vae.
  • Aua le faʻaaogaina mea e faʻamago ai le paʻu.
  • Aua e te savali e leai ni seevae.
  • Tuu le ulaula. O taʻavale e faʻaleagaina ai le toto.
  • Aua le aveesea masini ma sana i latou lava.
  • Aua e te taele po o le vai mo se taimi umi.
  • Taulima ma faʻamaʻi pipisi e oʻo lava i se manua laiti.

Afai e le togafitia le manuʻa i le taimi, o le faʻamaʻi pipisi, o le faʻamaloloina o vaega ua afaina e sili atu ona faigata ona togafitia. O se tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia se tausiga faʻaeteete mo paʻu manua.

Ia soifua maloloina! Togafitiga o manua faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu fesoasoani e togafitia maʻi ma maua ai le ola maloloina!

O a mea tau fale talavai e mafai ona ou faʻaaogaina?

O suauu, o kulimi faʻamalolo ma isi vailaʻau mo le faʻaaogaina fafo e tatau ona i ai i taimi uma ma le tagata maʻi. O le taimi lava e afaina ai le paʻu, faʻaleagaina poʻo isi mumu o le paʻu e amata ona aliali mai, e tatau ona tatau loa ona faia ni fua talafeagai.

O le maʻisuka e tatau ona i ai i taimi uma se ituaiga o visefofo, ina ia, pe a tatau ai, o le togafitiga o le vaega faaleagaina o le paʻu ua maeʻa.

Afai o faʻafitauli o maʻi o le maʻisuka i le ituaiga o fiva e amata ona aliali, o le a amata ona afaina le paʻu, e tatau ona e faʻaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi manu. E i ai so latou aoga aoga i le togafitia o manua vae i le maʻisuka malosi, fesoasoani i le mumū ma faʻaitiitia ai le susu. O nei mea e aʻafia ai le ogatotonu Levomekol ma le Levosin, o spray Olazol ma Panthenol. E mafai foi ona e taumafai e togafitia manuʻa i le maʻisuka ma le betadine.

E mafai ona e afaina manuʻa i luga o le vae po o le tamatamailima i Olazol spray. O le tuufaatasiga o le suauu aerosol e aofia ai vaega e pei ole suauu buckthorn, boric acid, benzocaine ma le chloramphenicol. O loʻo iai le vailaau faʻasaina ma se faʻamalositino faʻaleagaina faʻapitoa.

O le pulupulu e faʻateleina le faʻamaloloina o manua, ma faʻapena foi ona faʻagesegeseina le faagasologa o le faʻaaogaina-o le tuʻuina atu o le polotini mai le paʻu. Ona o se mea e pei o le benzocaine, o se aafiaga mataga taua o le fualaau faasaina.

O le togafitiga o le togafitiga e mafai ona maua ona o le maualuga o le faʻasalalaga o mea uma o loʻo i luga. O le mea lea, o le faʻamalolo vave o manua, abrasions, mumu, gaʻo ma le faʻamamaina o le tiga i luga ole nofoaga o le faaleagaina o paʻu.

E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i siama faʻamaʻi pipisi i aso taʻitasi, e faʻaaoga ai se moli e oʻo i le fa taimi i le aso.

Faʻaalia o le vailaʻau Panthenol

Panthenol o se fualaau faasaina lea e sau i foliga o se pulu paʻu poʻo se suauu.

O le eletise autu autu o le dexpanthenol. O lona aafiaga e faʻaleleia e se vailaau o ausilali e pei o le allantoin, lea o se oloa maualalo ole oxidation o le uric acid ma le fuamini E.

Ona o le allantoin, o se anti-inflammatory, astringent, aʻafiaga faʻaleaganuʻu i le lotoifale. O le fualaau faasaina e totogi mo le leai o le panthenothenic acid ma fesoasoani e faaosofia ai le toe faaleleia o faagasologa i le dermopathy o le maʻisuka.

O le pipiʻi o le paʻu, o le Panthenol e vave ona faʻaogaina i totonu o masini ma liliu atu i le malosi o le vitamini B5, o le pule sili lea o metabolic metabolic processes in the body. O le faʻaaogaina fafo o se aerosol e mafai ona totogi mo le faateleina o le manaʻoga mo le panthenotenic acid i totonu o le paʻu ua paʻu.

O le hinu o Levomekol o se sauniuniga faafomaʻi faʻatasi ai ma ia mea gaosi:

  • Dioxomethyltetrahydropyrimidine - faʻafouina le faʻafouina o le stimulator
  • Chloramphenicol o se vailaʻau.

Levomekol o loʻo i ai se faʻamaʻaloga, anti-inflammatory ma antimicrobial. O le vaega o le methyluracil, o se vaega o le fualaau faasaina, e fesoasoani e faaosofia ai le fausia o vavalaʻau vavalaʻau ma le paʻepaʻe paepae. Interferon ei ai se taunuuga e le faʻamalosia ma faʻamalosia, ma o sela o le paʻepaʻe e puipui ai le tino mai pathogens.

Taulima manuʻa poʻo faʻafeʻaveaiga i le tele o taimi i le aso pe a latou faamaloloina.

Faʻamatalaga o le tele o mea e mafua ai ma manuʻa

O se lagona o le tiga, aemaise lava i le po, malulu, vaivai o maso i totonu o vae, o ni uiga taua o le polyneuropathy o le maʻisuka (faʻaleagaina faʻamavae).O le tagata maʻi e mafai ona fuafua le leai o se lagona ma le paʻu i le oloina o le paʻu ma le pama i tuavae ma vae, poo le siu i le taimi o fufulu. A e paʻi atu i lavalava, moe, aemaise lava mai le sipuni, ie gaosia, o loʻo ia te ia se lagona manaia le mu. O le foliga mai o le uila e taʻu mai ai le uiga alualu i luma o le tuai ona faʻalavelaveina le faʻamaʻi ona o taui le lelei o le kulukose i totonu o le toto.

I le maʻisuka, o le gafatia e iloilo ma iloa ai aʻafiaga o le maualalo ma le maualuga o le vevela e manino lava le faʻaitiitia, ma o faʻafitauli mai le malulu po o le mu e matautia mo le maʻisuka. O le mafaufau e mou ese atu, seia maeʻa atoa. O le tagata maʻi atonu e le matauina le microtrauma na maua i le taimi, faʻamaʻi faʻamaʻi pe afaina. I le tulaga o le aso mulimuli - mycosis, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata suʻesuʻe mai le dermatologist. E masani ona afaina le fao i fao, vae, avanoa avanoa.

I le taimi o faʻamaʻi o le endocrine, faʻalavelave faʻaleagaina o le gasegase e tupu aʻe i ponaivi o le puʻu. Mai nei, o le calcium e vave ona fufulu ese. I le osteoporosis, o ponaivi e palatele ma pala, o vae ua pala. O seevae tuai e mafai ona solo ai le paʻu i le pito sili ona popole. O le faʻaalia o sana o le a faigofie lava ona pisia i le gau o le feʻau faʻafefeteina ma liliu atu ai i le manava matala.

O nisi taimi e le mafai ona aloese mai ni faʻalavelave ninii, i se tulaga e le faʻafefeteina o le paʻu, pe a fai o le faʻamaʻi o loʻo i totonu o ona mata, ua faia ai se ulutala purulenti tapunia. E mafai ona aʻafia ai le loloto o maso o le vae (tendon, ponaivi). O le mea lea, faʻaleagaina faʻainisinia pe a savali faʻamalosi pe le lelei foi seevae e taʻitaʻia ai i se auala e le lelei.

O manua e le faʻamalolo o faʻasologa eseese (mafuaʻaga) e oʻo atu ai i le atinaʻe o le gangrene (noncrosis tissues), o le faʻaalia o purulent faʻalavelave ma faʻaopoopoga:

  • toto cholesterol toto
  • toto maualuga (maualuga maualuga),
  • mamafa o le tino.

O se mea le lelei e faia e le tagata gasegase ulaula.

Auala e maua ai togafitiga ma le puipuiga

E faʻafefea ona togafitia manua i le fale faatasi ma togafitiga faʻatoʻaga? Ua faʻamaonia lelei lava ia taualumaga:

  • Faatusatusa baths. Taofi ese vae i le vevela ma le malulu mo le 1 minute. Fai ni suiga se 3, faʻamaeʻaina auala i luga o le vai i le maualalo o le vevela. A maeʻa le taele, solo ese ou vae ma faʻaaoga se fasi kulimi i le pito i lalo ole vae. Fafasa i le va o tamatamai lima ma le paʻu o le talima. Faʻaaoga e tatau ona avea ma ituaiga o kulimi fautuaina mo le maʻisuka ("Tamaiti").
  • Laʻau paʻu. O vailaʻau faʻasaina e faʻaaogaina (yarrow, laulaʻau paina, ufi). O le a amata ona latou faʻamalosia sili atu ona maeʻa pe a uma ona faʻaaoga le isi aotelega. E aofia ai: laʻau o eucalyptus - 2 vaega ma fugalaau - 3 vaega, tipu o le pepa moa - 1 vaega. Aoina mo le 3 lita o vai inu ma tuu mo le 2 itula.

Faʻafitauli i ituaiga o manua eseese e tupu, tutusa, i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E sili atu ona faigata le fofoina o se liona i luga o le paʻu nai lo le puipuia. O se maʻisuka e tatau ona iloa ma faʻaaoga tulafono faavae puipuia mo tausiga a le tino:

  • ia suʻesuʻe e le aunoa oe lava, aemaise lava nofoaga e le mafai ona taunuʻu (lalo ifo o vae) i le fesoasoani a ē pele poʻo se faʻata,
  • fao fao saʻo, leai ni tulimanu, ina ia le afaina, faʻaaoga se faila,
  • seevae e ofuina le lautele, e aunoa ma se mulivae (e le sili atu i le 4 cm),
  • tuu atu le fiafia i totini, ofu e faia i mea masani, e aunoa ma ni fusi uʻamea,
  • le paʻu oti i luga o mulivae, tulivae o le tulivae, fufuluina ma le faʻaeteete i se meaʻai pe a maeʻa le taele mafanafana,
  • Aua e te savali e leai ni seevae pe galue e aunoa ma ni totini puipui mo lima.

Tigā faʻavae o le pito i lalo ma, o le iʻuga, o le gangrene o vae, tamatamaivae, i le maʻisuka e masani ona sili atu faʻaleagaina 10 nai lo tagata soifua maloloina. E mafai e se angiologist (fomai tipitipi vascular) ona faia se faaiuga e uiga i le tulaga o vae o le tagata maʻi e tusa ai ma le fatu o le fatu ua toso i luga o le tapuvae. E lelei foʻi le faʻaaogaina o nei metotia i le latou togafitiga faafomaʻi mo le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka. O tagata uma e maʻi e iai le aia tatau e maua ai ni faʻatalatalanoaga masani ile fesili: auala e togafitia ai manua mo le maʻisuka, ole a fesiligia e lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga