Faʻasalaina pancreatite

O le pancreatitis o se maʻi pancreatic e mafua mai i se gaioiga mimiti i totonu o fusi o se okeni.

I le faʻagasologa o le alualu i luma o faʻamaʻi, o le gaioiga o le tino ma le exocrine o loʻo faʻaleagaina.

O le pancreas o loʻo i tua o le manava, e latalata i le duodenum. O le tino e maua mai ai le sua o le pancreatic o loʻo i ai enzymes. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le faagasologa o le faʻaogaina o meaai e tupu.

Pancreatic galuega ma mafuaʻaga o pancreatitis

Pe a oʻo mai meaʻai i le manava, o le sua pancreatic ma le enzymes e auina mai le pancreas i le inumaga laiti mo le gaosiga o le meaai o le enzymatic, vaevaeina o mea faʻapitoa i mea faigofie, o nei mea faʻapipiʻi e mulimuli ane tuʻuina i totonu o le tootoo laiti. O le pancreatic juice e suia ai le siosiomaga o le paluga meaʻai mai le gaʻo i le alkaline.

Enzymes digestive e maua mai i le pancreas:

  • glucagon, insulin, polypeptide,
  • trypsin - faʻalauteleina le vaevaeina o puipuiga,
  • lipase o se enzyme lea e momotu ai gaʻo,
  • amylase o se vailaʻau e mafai ona gaosia le masini e avea ma suka.

O le mafuaaga autu o le faamai o le le lelei ma le ola. Mo le faʻaaogaina o gaʻo, gaʻo, gaʻo, le enzyme lipase, trypsin e manaʻomia.

Pe a inuina le ava malosi, vailaʻau poʻo le na o meaai leaga, e le lelei le gaioiga a le gland. E taʻitaʻia ai le sua o le sua, ona o le leai o se paʻu. O le faagasologa o le faʻapalaina o otaota e faʻalavelaveina, ma o le iʻuga, ua vevela le uʻamea, o le a amata ona pagatia le tino mai le pancreatiti.

O mea eseese e ono afaina ai, e mafai foi ona faʻaosofia foliga o le galala.

Ua faʻamaonia e le au atamamai ni mafuaʻaga e mafai ona atiaʻe lenei faʻamaʻi:

  1. Tigā toto maualuga.
  2. Tausaga o le maʻitaga o se fafine.
  3. Le i ai o le maʻisuka.
  4. Faaaoga masani o vailaʻau.
  5. Le faʻaalia o aʻafiaga o le okeni.
  6. Faamai pipisi.
  7. Tali atu i le Allergic.
  8. Aiga.
  9. Faamai o le duodenum.
  10. Faamai o le manava.

O le pancreatitis e masani ona faʻaalia i le tiga tele i le manava. Masalo o le faateleina o le vevela o le tino, le mamafa. O loʻo i ai se taoto ma se mea faʻafefe. O faailoga muamua nei o se faʻamaʻi. Mo mafuaʻaga mo le faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o loʻo iai faʻamaumauga nei:

  • 3% o tagata - o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le faʻamaoni,
  • 6% - manua o le okeni ma le faʻaaogaina o togafitiga fualaau faasaina,
  • 20% - o le mafuaʻaga o le faʻaalia o le maʻi o le mamafa,
  • 30% - le mafuaaga o le maʻi - o le i ai o le gallstone faamaʻi,

O le inuina o le tele o le ava malosi ma le ava malosi o le mafuaaga lea o le atinaʻeina o le faamai i le 40% o mataupu.

Pancreatitis Diet

O le faatumauina o se meaai i taimi o maʻi e taua tele.

E fautuaina e faʻaaoga le protein i le tele o mea, ma gaʻo, gaʻo ma isi mea e maua mai le suka e tatau ona aveese mai le lisi.

O tulafono e tatau ona aofia ai le ono meaai i le aso.

I le i ai o soʻo se ituaiga o pancreatitis i le tino, o faʻafitauli nei e atiaʻe:

  1. Faʻaopoopoina o toxins,
  2. Faʻaleagaina le inisalini gaosiga
  3. Ona o le mea moni e aofia ai elemene i totonu o le gland, o le gaogao o le tino o se mea e tupu, e maua ai e le tino ni tiga ogaoga i le manava,
  4. O le faateleina o le pH o le tootoo laitiiti, lea e taʻaʻa ai le fatu, ma fufulu ai totoga i totonu.

O le pancreatitis e vaevaeina i le gasegase ma le tumau. I soo se ituaiga, o togafitiga e faʻaaogaina: vaifofo, taotoga poʻo le taumafa. O mea taumafa maloloina e talafeagai mo tagata mamai pe a maeʻa le falemaʻi, pe a faʻavaivaia le tino, faʻaitiitia, e leai ni vitamini ma minerale. Falemaʻi i le fale e tele lava ina solia, e le mulimuli i tulafono uma. E ui lava, o lenei taumafa e le manaʻomia ai ni taugata ma se taimi umi mo a latou sauniuniga.

A oʻo mai se faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, e manaʻomia le valaau i se falemaʻi. Aʻo leʻi oʻo i latou, e tatau ona faʻaaoga faʻamalosi malulu i le nofoaga o le tiga. Inu faapitoa le vai minerale, mo se faataitaiga, Borjomi. Ole suavai masani e mafai ona faʻaitiitia le faʻamalolo o le tele o le sua, ona o lea mea, o le tiga e alu ese ma mea oona mai le tino. A maeʻa ona faʻasino i se falemaʻi, o le tagata maʻi o le a faʻataʻitaʻiina se meaʻai. Afai o loʻo iai le maʻi pancreatitis, o le matelaina e faʻaalia mo aso muamua e lua. E mafai ona faʻaaogaina naʻo se teuteuga o le rose vao, tasi le lita o le vai. O meaai maualalo ole kalori e naʻo le tolu aso, e aunoa ma le masima, gaʻo, gaʻo.

A maeʻa ona faʻasao mai le maʻi mai le falemaʻi ma auina atu i le fale, e manaʻomia le 'aiina o meaʻai saunia ma mea nei:

  • fufulu, saunia ipu e nutimomoia e se mea faʻapipiʻi pe tipiina i ni vaega laiti.
  • vevela vevela e tatau ona i ai le vevela e le sili atu ma le 60 tikeri, ave meaai 5-6 taimi i le aso.
  • o le masani i aso uma o le porotini o le 90 kalama (o le 40 kalama o manu), gaʻo 80 kalama (o le 30 kalama o fualaau faisua), gaʻo gaʻo 300 grams (o le 60 kalama e faigofie ona digestible).

O le aoga o le taumafa i aso taitasi o mea taumafa e le tatau ona sili atu i le 2480 kcal.

Pancreatitis Jelly Use

O le aano o aano o manu o se ipu e aofia ai lapisi aano o manu, fualaʻau ma aano o manufasi.

E le o faaopoopo atu Gelatin e maua ai le tutusa o le gel. Faʻafetai i laumei ma le gataifale i le taimi o kuka, e faʻamalolo mea e gaʻo i totonu o le susu.

O lenei ipu e lauiloa i laulau Rusia, ua saunia mo aso malolo uma, aemaise lava i le taumalulu.

O aano o manu e aofia ai uiga taua tele:

  1. O se punavai o mucopolysaccharides - o nei mea e fesoʻotaʻi ai vaʻavaʻa. E i ai se aafiaga lelei i le paʻu, talu ai o le gelatin o loʻo maua i le tele o mea i le tilo.
  2. Se maualuga maualuga o vitamini, minerale, meaʻai. Ole fua ole aso o vitamin PP, A o loʻo aofia i le 100 kalama o aspic. O le ipu o se puna o le uʻamea, iodine, fluoride.
  3. Faʻaitiitia le matelaina, fafagaina.

E ui lava i na uiga taua, o le taumafaina o le jelly i nisi o faamaʻi e mafai ona afaina ai. O le fesili e tulaʻi mai, e mafai ona 'ai le aspic i le pancreatitis? Leai, i le i ai o pancreatitis ua matua faasaina. E mafua ona mafua mai i ni mea taua.

Aiseā e faʻasaina ai e le taumafa se meaʻai maloloina:

  • O le aano o aano o manu o se gaʻo gaʻo ma le gaʻo oona e tusa ma le 15% i le 100 kalama. I le iai o lenei faʻamaʻi, e taua le tuʻuina atu o meaʻai gaʻo. O le gasegase o le susu e matitiva ona o le solia o le lipase enzyme.
  • O aano o manu o loʻo i totonu o le uʻamea e iai mea e mama. O lo latou faʻaaogaina e faʻaosoina ai le gaioiga gasegase, lea e faʻateleina ai le mumu.
  • I le togafitiga o pancreatitis, o mea mafanafana e taliaina, ma o le aspic e faatatau i le malulu (15 tikeri), e le lelei le gauaiina e le tino.
  • O le fala oona e aofia ai laʻau, mea manogi e faʻasaina i le taimi o taumafa. E mafai ona mafua ai se tiga ogaoga i le pancreatitis.

E faʻavae i luga o manatu o loʻo i luga, e mafai ona faʻataunuʻuina e faapea, o le pancreatitis e mafai ona oʻo mai ai ni aʻafiaga leaga, e tatau ai ona faʻaaogaina atoatoa i le i ai o soʻo se ituaiga pancreatitis. Sui le ipu i le aspic e faʻavae i luga o moa poʻo iʻa. E 3.5 kalama o carbohydrates, 26 kalama o le polotini, 15 kalama o le gaʻo i le 100 kalama o le aspic, ma lona malosi o le 256 Kcal.

E faʻafefea ona kuka le kalu meaʻai o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O le a se mea matautia?

O le gaʻo o le gaʻo e sili atu ma le 15%, ma o le pancreatitis taumafa e aofia ai le faʻasaina o gaʻo. Mo la latou faʻasologa, o le lipase lipene, lea e maua mai e le pancreas, e manaʻomia. I le taimi umi o le maʻi, o se okeni lea o loʻo i ai i le taimi nei le faʻataunuʻuina o gaioiga, ua maua ai se avega faaopoopo, lea e afua ai le leaga o le tulaga o le tagata.

I le taimi o le faʻamagaloga, e leʻo gauai le tino i le tino, talu ai ona o le lipase gaosiga ua faʻaleagaina.

O le broth lea e faia ai le keleni o loʻo i ai ni meaʻai. E i ai o latou aafiaga faʻaosofia i le faʻamalositino o le gastric ma pancreatic secretions. O le iʻuga, o le toto e tafe atu i le mucous membranes o le digestive tract, lea e faʻamalosia ai le tiga o le pancreatitis.

O loʻo malulu Jellies i se foliga malulu, ae o le meaʻai maloloina mo le pancreatitis e aofia ai le naʻo le mafanafana o ipu (a itiiti ifo i le 15 ° C). E mafua mai i le mea moni o meaai malulu e sili atu le faigata ona faʻataʻi, faaopoopo i le uta i luga o le paʻu.

I le faagasologa o le kuka, o mea manogi (leaf bay, pepa) e masani ona faaopoopo i le broth, ma o se masaniga le 'ai o le aano o manu ma le sinapi po o le horseradish. O lenei vaitau e matua faʻasaina i le tulaga o gasegase, aua e faaosofia ai le gland ma mafai ai ona faoa faamalosi ma le tiga tele.

I se taimi masani

A o faagasolo se vaitaimi o le faʻamagaloina faifaipea, pe a le oʻo mai faailoga o pancreatitis, e tatau ona faʻaaoga le keli ma le faʻaeteete. E tatau ona faʻalogo lelei i le aano o le aano o le a saunia mai le.

O le filifiliga aupito sili o le a avea ma se kulimi e kuka mai le pipi, talu ai o meaʻai aano o manu o le a le mafua ai ona tupu.

Afai e kuka i totonu o le puaa po o le paluga o le paluga, ona lelei lea ona lafoaia lona faaaogaina.

Afai e kuka le gelini i luga o le fala o le puaa, ona lelei lea ona lafoaʻi lona faʻaaogaina.

O le a le afaina matautia i le pancreatitis

  1. O le gaʻo o meaʻai o se mea gaʻo tele (o lona gaʻo gaʻo o le 15% pe sili atu), ae o le faʻasaina o gaʻo i totonu o le meaai (ma i taimi o le faʻavavevaveina, o le faʻatagaina atoa e masani ona manaʻomia) o se tasi o manaʻoga autu o le taumafataga mo le pancreatitis. Lipase, o le enzyme o le pancreas, e avea ma vaega malosi i le malepe o gaʻo. I faʻalavelave faʻapitoa o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o gaʻo e faʻamalosia ai le gland, lea e faʻateleina ai le faʻaogaina o le flammatory ma faʻapogai ai le faateleina o faʻamaʻi tiga, ma i le pancreatitis faifaipea, o le lipase production e masani ona afaina ma gaʻo le gaʻo.
  2. O aano o aano o manu i totonu o le paluga ua sasaa mai i le ponaivi o le ponaivi-gaʻo mauoa o loo i ai pusa purine ma isi mea oona. O mea e faʻaleleia e faʻaosofia ai le gaioiga o le gastric ma pancreatic, mafua ai le tafe o le toto i le mucous membranes o le digestive tract, ma o le taunuuga lea o le a sili atu ona faʻalauiloaina ai faailo o le mumū.
  3. O le aano o aano o manu o se meaʻai e malulu. I le taimi nei, o le soifua maloloina o le pancreatitis e aofia ai le faʻaaogaina o meaai mafanafana (ma le vevela o le 15 ° C), talu ai e faigata tele ona faʻataʻi meaai, e manaʻomia ai se "taumafaiga faaopoopo" mai le gastrointestinal tract e faʻamalo ai.
  4. I le taimi o le sauniuniga o le fagaina o aano o manu, o le tele o mea manogi (laulaau, lanu uliuli ma meaola uma) e masani lava ona faaopoopo i le broth, ma o le tilotilo e masani lava ona masani ai ma mea manogi vevela - sinapi po o le horseradish. Ae ui i lea, o mea manogi, mea manogi vevela ma vaitau e le aofia ai i meaai paleni i le pancreatitis, talu ai latou te faʻaosofia le galuega faalilolilo o le pancreas, mafua ai le faʻalavelave ma faʻamaʻi tiga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le fesoʻotaʻiga i le pancreas, o le aspic e tele taimi e fai ai ni mea le lelei, o lea e sili ai le vavaeeseina atoatoa mai le pancreatitis, e oʻo lava i le vaitaimi o le faʻamagaloina faifai pea. I le avea ai o se isi mea e faʻafefete i aano o manu ma iʻa e mafai ona faʻaaogaina.

Squirrels26.1 g
Carbohydrates3.6 g
Fats15.5 g
Faʻafiafiaga kalori257.8 kcal mo le 100 kalama

Fua o le taumafa mo le pancreatitis masani: -8.0

Iloiloina le fetaui lelei o le oloa mo mea taumafa i le taimi o le maʻi pancreatitis: -10.0

C, B1, B2, B5, B6, B9, A, Bp, B12, E, H, PP

palu, pata, manganese, copper, magnesium, phosphorus, uʻamea, calcium, iodine, zinc, sulfur, sodium

Fautuaina le maualuga o le aspic i le aso mo le pancreatitis e masani ai: faʻaoga le manaomia

Pediatrician ma le endocrinologist pediatric. Aoga - aʻoaʻoga a tamaiti fomaʻi SSMU. Sa ou galue talu mai le 2000, talu mai 2011 - o se tamaititi fomaʻi ile falemaʻi. I le 2016, na pasi ai o ia i se tulaga faapitoa ma maua ai se tusi faamaonia i le endocrinology pediatric, ma talu mai le amataga o le 2017 ua ou mauaina ...

Meaʻai taumafa

O tagata e fiafia e ulaina aano o manu, ae pagatia mai faamai pancreatic, e mafai ona saunia le gelini ma se fua faapitoa mai aano o manufasi.

O lenei oloa e aofia ai puipuiga faʻapitoa ma sina vaega tele o gaʻo.

O le ipu e faigofie ona faʻafefete ma faʻafefeteina, ma o mea aoga o loʻo aofia ai i totonu e fafagaina ai le tino.

Ina ia saunia se meaʻai, e tatau ona e ave le moa e aunoa ma le gaʻo ma le paʻu ma le gelatin.

2 kilokalama o aano o manufasi ua fufulu ma tuu i totonu o se apa ma vai malulu mama. Faaopopo le masima ma tuu i luga o le afi. A maeʻa le suavai, ona faʻapipiʻi lea o le susu mo le 10-15 minute. Ona inu ai lea, toe faaopoopo le vai mama ma kuka seia maeʻa aano o manu. Aveese le fusi, tuu le aniani i totonu o le susu ma faapuna mo le tusa ma le 15 minute. A maeʻa lena, ona aveese lea o aniani ma o se taga o gelatin fulafula, na faʻapipiʻi muamua i le vai, ua faaopoopo i le apa. E tipi ma tiʻetiʻi le moa i totonu o papatusi loloto, faʻafefeteina i sina pito i luga o le keleti luga i luga (faʻatasi ai ma le faʻasaʻoga mautu).

E sasaa le moa i le susu ma malulu. A maeʻa lenei mea, tuʻu le mea faʻapipiʻi i totonu o le pusaaisa mo le faʻamautuina mulimuli.

Malosiaga lelei o aspic ma aspic

Mo sina taimi, ua i ai le jelini ia matou mea taumafa pei o se mea manaia ma le manaia po o se meaʻai fiafia. E fai ma sui o se jelini tioata mauoa lea e leai ni vaega faapitoa mo le faʻamautuina, aua o sea faʻaauau e ausia e faʻafetai i mea faʻapitoa o loʻo i totonu o manoa welded ma cartilage.

O le keli e le gata ina i ai se tofo muamua, lea e tuufaatasia ai le tele o aano o manu ma aano o manu, ae o loo faamatalaina foi e le tele o mea aoga e aoga i tagata:

  1. O lenei ipu e aofia ai le tele o vaega talafeagai mo mea faʻafesoʻotaʻi - mucopolysaccharide, lea e talafeagai mo le masaniga o le gaioiga o sooga, aoga mo ponaivi, ma faʻafefe lelei ai le tulaga o le paʻu.
  2. I totonu o lona tuufaatasiga o meaʻai ua tuufaatasia ai le tele o minerale ma vitamini e talafeagai mo le masani ai o le tino. O nisi o loʻo i totonu o voluma tetele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vaega o le tilotilo, e na o le 100 kalama, e maua ai le tino ma le masani o le vitamini A mo le aso atoa, afa o aso taitasi o vitamin PP, ma faʻapipiʻi macro-ma microelements, uʻamea, phosphorus, iodine lava.
  3. O aano o manu ma moa ua manaia ma faamalieina. E oo lava i se vaega itiiti e mafai ona maua se meaai manaia ma ia lava.

E faʻafefea ona kuka le kulimi

O le mea autu e faʻaeseese ai le siloni mai le meaola o se vaega o aano o manu. O le aofaʻiga atoa o loʻo alu i le tila. O le gagau o vaega pito i totonu o meaola anufe: vae ma limatusi, taliga, o nisi taimi o le ulu atoa. E tele taimi e faʻapipiʻiina ai i latou i meaʻai o le paluga, ma sili atu - i le siʻusiʻu. E toatele tagata e faaopoopo ai apaau o manu ma tua (o le sooga ua taua) e faaopoopo ai le taele. Afai e le iloa e se tasi: e sili atu le ave o moa a le aiga, ma e lelei lava se moa, talu ai e sili atu ona malosi ma e tele atu mea o loʻo tui i lona tino.

Faʻaaogaina meaʻai mo le faʻatumu. E tele le avanoa mo mafaufauga: e mafai ona e tuʻuina le puaa sili ona lelei i totonu o ni nai itula o le kuka muamua, e mafai ona e faʻaopopo le fusi sika, e mafai ona e fetaui ma vae moa - soʻo se tasi e fiafia i ai.

I le aotelega, o le kulimi o le a kuka mo le ono itula. Aʻo leʻi faʻatumu le meaʻai i le fala, o le mea moni e faʻamaʻaʻaina ai ma faʻamavaeina aano o manu.I le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e tatau ona tipi pe vavae ese le fusi i nai vaega laiti (fiva) e lima, ae o le toʻatele o tagata e pei o apaʻau atoa i totonu o le vaa - i lenei tulaga, ua amata ona latalata mai le aspili i le kele. I totonu o se atigipusa, faatasi ai ma aano o manufasi mo le matagofie, afa o fua vavave po o latou lio, kāloti, cloves laulaau po o se isi mea susulu, o ese mai le lautele, e masani lava ona tuu.

Tulaga lautele o meaʻai

O meaai mo pancreatitis e aofia ai le tele o tapulaa i meaʻai. I lenei itu, ua faasaina:

  • ava malosi ma gaʻo meainu,
  • sweets ma buns,
  • fualaau faisua ma fualaau suamalie,
  • meaʻai vave
  • falai
  • gaʻo
  • ulaula ma salimalie
  • marinades.

I le faaopoopo atu i le filifilia o oloa, i le taimi o sauniuniga ma le taumafaina o meaai, e tatau ona amanaia mataupu faavae ma tulafono nei:

  • meaai e tatau ona faʻaititia (i le tolu itula i ni vaega laiti),
  • e mafai ona kuka, taoina e aunoa ma le suauu ma le uu,
  • o le maualuga o le kalori i aso taitasi e lua ma le afa afe kilokalo,
  • o le faʻaaogaina i aso taitasi o gaʻo meaʻai e tatau ona tolu selau kalama, protein - ivasefulu,
  • taumafa ma le anapogi e faasaina,
  • na o se 'aiga o le afiafi e faatagaina,
  • o le meaai mulimuli e tatau ona sili atu nai lo le itula ao le i momoe.

I uluaʻi laʻasaga o togafitiga o le tino pancreatitis, o se taumafa malosi e faʻaalia, e amata ile tolu aso vave. O fualaau aina ma fualaau faisua ua fautuaina ina ia faʻaaogaina i totonu o se mea suamalie vaivai poʻo le fatu.

Faʻasusu fafaga

O le a le mea tonu lava e 'ai i aano o manu o se mea e faʻatatau i mea e fai e le tagata lava ia. Ae ui i lea, o se mea e manaʻomia muamua - o le suka e tatau ona manogi. O le mea lea, pe a ma le itula e oʻo i le faaiuga o lana tapenapenaga, lavrushka, peppercorns ma aʻa eseese o loʻo tuʻuina i totonu. O le filifiliga sili ona lelei o se kāloti ua totoina atoa (pe tipi i le afa pe afai o le aʻa o le aʻa e lapoa tele). O mea faʻapitoa o mea manogi e faʻamaopoopoina ai le pasili. O le isi mea e te manaʻomia o se sisi atoa, lea o loʻo tuʻuina i le paʻu. O se mea tāua o le auala e ese ai le silotilo mai le gaʻoina o aano o manufasi: e mafai ona e faʻaopopo au lava "mea totino" mea manogi i le mea mulimuli, na te taʻutinoina atoa. Pau lava lou manaʻo ia mautinoa o loʻo tuʻufaʻatasia ma ituaiga uma o aano o aano o aano o manufasi, ma aua neʻi faʻafefe i mea manogi.

Iloilo i le tala

O lenei tu masani Rusia na saunia muamua mai meaʻai o manu, lea e leai se isi mea e faʻaaoga. Mo lona agalelei uma ma foliga lelei, sa le lelei. Sa i ai le keli mai povi povi, aua o le taugofie. Ma ona o le mea moni o mea uma o loʻo tafe atu i totonu ia te ia, e masani lava e le o le malulu, e leai se faʻamoemoe o le malie i totonu.

O Farani, na fafagaina e tupu i aso ua mavae, na tuufaatasia se mea malie ma le le malie tele i se matagofie, ae o le suamalie suamalie mai lo latou atunuu. O le taunuuga o symbiosis o le tilotilo, ae o le jelini e leʻi faʻaaogaina atoa i le taimi ua tuanaʻi. O lea la, o le siloni ma le aspic e foliga tutusa foliga tutusa. O le a le eseesega na totoe - o le filifilia lea o aano o manufasi. O le keli e faia faapitoa lava mai le lafumanu. O isi aano o manufasi e le o faʻafeiloaʻi pe afai e te manaʻo e maua se mea moni Tusia Tusia. Ma o se isi mea e sili atu o le malie o le jelly: o le eseesega mai le aspic o le a kuka ai le umi. O lea ina ia e maua e tatau ona e onosaʻi mo le 10-12 itula.

O nai upu e uiga i mea manogi mo le kulimi

Manatua e uiga i le tele o faʻamafanafanaga e mafai ona maua i luga o faletusi. Na o le sisiva e talafeagai mo le tila. E leai ni aʻa e faaopoopoina, leai ni aniani ua faataatia. Pe a ave le aano mai le palu mo le faʻanofoina, ma e lei uma ona toe faʻaaogaina, o le faavae ua faʻamaʻoti pe gaosia le keleka i se aofaiga e talia e le 'ai i le lumanai. A maeʻa lenei mea, e faʻafefete le susu i totonu o le mea o loʻo ufiufi mo le afa itula, ma na o le taimi lava e faʻamaʻaina ai.

Fiafia ma ona foliga

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O lenei o le a tatou malamalama i le auala e ese ai le aspic mai le aspic ma le kiriki. O manatu masani e tumau pea: aano o manu o loʻo ufiufi i totonu o le susu. Ae ui i lea, o aano o manufasi e mafai ona avea ma iʻa, moa, ma le faʻamalosi (amata mai le laulaufaiva). O lona uiga autu e le lelei, e oo lava i sina lago. E le mafai ona maua mai le siʻosiʻomaga "ofo mai" mai ia aano o manufasi, o lea e lalagaina ai aano o manufasi e tatau ona faʻaaogaina e faʻaaogā ai uila-agar-agar (poo le tele lava) o gelatin manu. E fesoʻotaʻi ma lenei mea o se tasi lea mea e faʻamaʻoti ai aano o le aano o le suka, tiʻeli, meaola: o le a sili atu le saoasaoa o nei mea nai lo ona "tauva". O le mea faʻapipiʻi ua tuʻuina atu i ni vaega tetele i lalo. I le faaopoopo atu i ai, o fualaau faisua e mautinoa lava o lo o faʻataʻatia i totonu, lea e tatau ona matagofie ona iloa e ala i le papa malamalama. O le tele o taimi, o ni taʻamilosaga o ni piko poo ni lio o koko kāpeti. Afai e le fiafia le kuka i fualaau faisua, o le a ia faʻapipiʻiina lana ipu i ni laau fou.

Seltz mataʻutia

O se tasi mea e sili ona fiafia i ai ma le fale e faia e faʻamalosi. E sau mai Siamani, e ui o isi igoa e iloa ai i atunuu eseese. O le Saltison o le paʻu lava lea e tasi, e na o vaega laiti o le tino maliu ma e itiiti ifo le suamalie. Pe a vavao le meaʻai, faʻatumu i se faʻavae ma sina pisa, tuʻu i totonu o se atigi lalo o se lomitusi ma auina atu e toe foʻi. O le faʻamalosi i totonu o le faʻanatura masani o le mea e sili ona manaia ma lauiloa, ae o matou faletalimalo ua saunia e kuka i totonu o le mea e tasi - mo se faataitaiga, i totonu o se fagu tao. O mataupu faavae o ana tapenapenaga aʻo leʻi taina, e matua tutusa lava mo aspic po o jelini.

Faaiuga: o le a le eseesega i le va o le sipeli ma faʻamalosolo mai le mea faʻapitoa, ma le mai i le sopic

E tusa lava pe o le manaʻoga e saʻo aʻiaʻi, e tatau ona faamalieina. I le faaiuga, o le tagata talimalo ei ai le aia tatau e iloa ai le mea na te faia i le taimi e alu ese ai, ma pe faapefea ona ese le zelts, aspic, jelly ma le aspic. O le a le eseesega e mafai ona faʻaititia i vaega nei.

  1. Meat products go to broth. Mo tieli, na o le pusi e manaʻomia, i le malologa e mafai ona e taoto toetoe lava o mea uma o loʻo lata mai.
  2. Faʻavae. O le gelini e sili atu le le mautonu, sili atu ona vaivai, o le isi "twin" o loʻo i ai le malie.
  3. Lanu. E sili atu le manogi o meaʻai ma aspic, o le manoa o le manulele e ese le pogisa, o le paʻu i le ituaiga e eseese e faʻatatau i mea na alu i ai.
  4. Faailoga faailoga. I totonu o le tilo, o meaʻai uma o manu e vave faʻavave, i le mea e totoe - faʻalagolago i le umi e faʻapipiʻi ai ituaiga o manu.

O le isi itu pe o le a le eseesega o le jelly mai le fagaina o aano o manu (ma isi mea faapena) o le kukaina o taimi. Ona o le mea moni e naʻo le faʻaaogaina o pusi, o le a vaivai ile ogaumu mo le 3-4 itula le umi. Vaʻai latalata ia te ia ma faʻamalosi, pe afai o le tele o le aano o aano o manu o le a avea ma povi e tasi.

E tatau ona maitauina i se "mama," foliga moni, e leai se tasi o mea taua i lo tatou taimi, atonu e maua. E masani lava ona tuʻufaʻatasia aiga i auala o kuka ma le faavae, e taulaʻi atu i mea latou te fiafia i ai.

Ina ia galue

E masani ona le fiafia le au failaʻau i le auala e ese ai le siloni mai le aspic. E sili atu ona latou popole i le lelei o ipu. Ma ina ia ausia, e faigofie, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono.

  1. Aua e te kuka "malulu" mai aano oona - e le mafai ona e faatea ese le maʻi mai soo se togafiti.
  2. Aua e te faia ni mea e sili ona lelei - o le a le toe lelei, ma o le a sili atu ona leaga le faʻamalosi.
  3. O le vai e sasaa mai na o le malulu, ma e 2 taimi e sili atu nai lo aano o manu. E le mafai ona faʻaopopo i le faagasologa o le kuka!
  4. Laʻau suamalie po o le aspic e tatau ona talafeagai pe a uma le tapeina o le afi, a leai e faigofie ona e masima: suavai vai.
  5. E le tatau ona vevela le gaʻo, e le tatau ona faʻalavelaveina, ma e tatau ona aveʻesea le puluvaʻa - o le a liua manino le kalu.

1 O le a se mea matautia

O maʻi ma pancreatitis e tatau ona malamalama i faʻaaliga uma o le taumafa fautuaina ma saili poo fea meaai e mafai ona faʻaumatia. E sili atu mo tagata ei ai faʻamatalaga faʻamaonia e teena ai jeli mo nei mafuaaga:

  • faʻataunuʻuina le gaʻo gaʻo e sili atu i le 15%,
  • i se malosi malosi o le aano o aano o manu, lea e faʻaaogaina e gaosia ai aano o manu, e aofia ai pusa,
  • ua faʻamafanafana le jelini.

E sili atu mo tagata e maua i le pancreatitis i le teenaina o meaʻai ona o le mama o le meaʻai i le manava malosi o manu, lea e faʻaaogaina e gaosia ai aano o manu.

O maʻi o loʻo mafatia i le pancreatitis ua fautuaina e vavaeese meaʻai gaʻo mai le taumafataga, talu ai ua gagau gaʻo i lalo o le aʻafiaga o lipase e gaosia e le pancreas. Mo se okeni maʻi, o sea avega ua solia.

O mama i totonu o le kulupu e mafua ai se toto toto i tino toto. Ona o lenei mea, pe ae faʻaaogaina aano o manu, o le osofaʻiga a pancreatitis e mafai ona tupu. E fautuaina e le au atamamai le lafoaia o le faaaogaina o le siloti ona o le mea moni e faapea, o tagata mamaʻi ma le mumū o le pancreas e sili atu ona lelei le 'ai uma o meaai i se tulaga mafanafana.

I se foliga laititi

O le aano o aano o manu o loʻo i luga o le lisi o meaai faasaina mo tagata na feagai ma le faʻamalosia o pancreatitis. E le tatau ona latou 'ai i gaʻo, e aofia ai gaʻo susu. Tuuina atu e faapea o le meaʻai e faʻamaluluina le malulu, o le faʻagasologa o le faʻaogaina o mea e faigata.

I totonu o le pancreatitis mumua i aso popo, ua tuʻuina atu i le tino le avanoa e ave ai se malologa mai le faʻataʻotoina o meaai. Tuʻua na o vai inu. A maeʻaeʻa, e mafai ona aofia ai mea taumafa i taumafa.

O le aano o aano o manu o loʻo i luga o le lisi o meaai faasaina mo tagata na feagai ma le faʻamalosia o pancreatitis.

Aiseā e faʻatau ai aano o manufasi e le o se mea sili ona lelei mo maʻi ma pancreatitis

O le faavae o mea taumafa paleni mo pancreatitis o le faasaina i meaai e mafua ai le faateleina o le gaosiga o enzymes pancreatic, faapea foi ma le mamafa, gaʻo, meaai suamalie. O le faʻaaogaina o gaʻo meaʻai e matua faʻamapulaʻaina, o aʻafiaga e avea ma faavae o le taumafataga, o la latou masani e oo atu i le 140 g i le aso. E mafai ona avea ma aano o manu, ae na o le maualalo-gaʻo (moa, toso). Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, o fomaʻi e fautuaina mo ni nai aso e mumusu e 'ai se meaʻai.

Ma o le a le mea e fafaga ai aano o manu? O ni ponaivi ma ni aano o manu ua gaʻo ma le tele o gaʻo, ua malulu i totonu o le gaʻo mauoa. O le sipili e tupu ona o mea e maua i totonu o le cartilage ma tendons, faʻapea foʻi ma ponaivi e faaopoopoina i taimi o kuka. Afai o le aano o le aano o loʻo ola pea ma e aunoa ma le faʻaopoopoga o ponaivi, ua faaopoopo le gelatin e puipui ai le ipu, lea e afaina i le taimi o le vevela o maʻi.

E mafai pe leai foi ma le mumu o le pancreas ao faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, e filifili le fomai i luga o le tulaga o le maʻi.

O le faʻatagaina o loʻo faʻamatalaina i mafuaaga nei:

  1. Maualuga gaʻo o le oloa, lea e silia ma le 15%. O susu i le taumafataga o le maʻi e tatau ona iai i totonu o se aofaiga faatapulaaina. E mafua mai i le mea moni o le gaosia o le lipase, lea e nafa ma le gau o gaʻo, i le foliga masani o le pancreatitis ua faʻavaivaia, o le mea lea o gaʻo e oʻo mai e le lelei le gauaʻi. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le mumū ma isi faailoga.
  2. O le kukaina o ni fasi meaʻai e sasaa mai i le ponaivi o le ponaivi e sili ona maualuga, lea e aofia ai faʻamau ma mea e maua mai ai. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le pancreatic ma le gaioiga gastric, o le toto e tafe atu i totonu o le vaega o meaʻai ma, o se taunuuga, e taitai atu ai i faailoga faateleina o le mumū.
  3. E tusa ai ma togafitiga faafomaʻi, na o ipu mafanafana e mafai ona 'ai. O le teli o loʻo tautua ma le malulu, ma mo le faʻamamaina o meaai malulu, e manaʻomia le galuega faaopoopo o totoga o meaʻai.
  4. Pe a saunia le susu, e faʻapipiʻi mea manogi (pepa, laurel leaf, garlic), e le mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatiti ona o le faʻaosofia o le gaioiga o le mumū mumū ma mea manogi.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le kuka mai le aano o aano o manufasi e faasaina, e tusa lava pe o le a le tulaga ma le ituaiga o atinaʻe o pancreatitis.

Teli i le laasaga o le vevela ma le faamagaloga o le faamaʻi

O le taumafaina o aano o aano o manu fasi o soo se ituaiga ma le mumū o le fomu mata e matua faasaina. Ae ui i lea, ina ia faʻatapulaʻaina le tapulaʻa, e mafai ona maua i se faʻamaʻi masani. I lenei tulaga, e faʻalagolago lava i le tuufaatasiga ma le tekinolosi. O le fua na faʻatagaina ai le faʻaaogaina o meaʻai taumafa.

I le pancreatitis e le masani ai, o le 'aiina o aano o manu e mafai ona naʻo le faʻamagalo faʻasaʻo. Talu mai le faʻataʻitaʻiga mulimuli, ia le itiiti ifo ma le masina e tatau ona pasia. I le vaega laititi, o le faʻaofiina o le oloa i totonu o le taumafataga e faʻasaina foi ona faasaina, e tusa lava pe laiti.

Fua o taumafa mo meaʻai moa ma le pancreatitis

Ina ia saunia laʻau o laʻau moa, e tatau ona e saunia mea nei:

  • moa vao - 2 kilokalama,
  • aniani - 2 pcs.,
  • gelatin meaai - 1 pepa,
  • Lavrushka - 1-2 lau,
  • garlic - 1 ulu ulu.

  1. Fufulu le aano o manufasi, tuu i totonu o se apa, faʻaopopo vai, faʻaopopo sina masima ma tuʻu i luga o se ogaumu faʻamumu.
  2. Suauu mo le 10 minute pe a uma le kuka.
  3. Lafoa le paluga muamua - o le a maua ai le tele o gaʻo mai le aano.
  4. Sasaa le vai moa ma toe faʻaauau se kuka seʻia maeʻa faʻavelaina seia oʻo ina vaivai.
  5. Aumai le aano o manufasi, tuʻu le faʻaiʻu, mea manogi ma fufuluina, ae o le sipisi le felafoaʻi i totonu o le susu - o le paʻu o le a tuʻuina atu ai le gauga o se mea manaia auro.
  6. A maeʻa le 15 minute, tape le ogaumu, aveese ia aniani ma lavrushka, faʻafefe le susu i totonu o le susu.
  7. Liligi le gelatin i le vai malulu ma, pe a uma le fulafula, faʻafefiloi ma le susu, faʻafefiloi malie.
  8. Faʻamau le keleni i luga o se mea lelei.
  9. Otioti le aano o moa i ni fasipepa, faatulaga i totonu o papatusi loloto, sasaa i le kalaiki, ia faaopoopo le masima ma sasaa i totonu o le susu ma gelatin.

A maeʻa le mafanafana, tuu papatusi i totonu o le pusaaisa. Afai e te faia lenei mea i le afiafi, i le taeao o le a faʻamalosi le ipu ma e mafai ona e 'ai. Pe o le garlic e mafai ona tuʻuina i le tilotilo e faalagolago i le umi o le vaitaimi o le faʻamagaloga. Afai o le televavega talu ai nei, e sili atu le le faia o lenei mea.

  1. C. Brown. Oʻa ma Fats, ed. D.N. Artemyev. Saienisi ma le Ola, 1924, pp. 17-20.
  2. Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Vafealoai o Rusia mai le "Faatulagaina o fualaau faafomai i falemaʻi faafomai" Fautuaga faavae. M.
  3. Baranovsky A. Yu., Nazarenko L.I. Fesoasoaniga mo meaʻai mo tagata Rusia. SPb. Aton, 1998
  4. Ivashkin V.T., Shevchenko V.P. Mea taumafa mo faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai: Faʻasalalau faasaienisi. M. GOETAR-Media, 2005
  5. Antipova JI.B., Glotova I.A., Rogov I.A. Metotia suʻesuʻe mo aano o manufasi ma aano o manufasi. M. Kolos, 2001
  6. Melnikov I. Cook. Gaʻo meaʻai 2012
  7. Bolshakov A.S. Le filifiliga o le vevela lelei o togafitiga o aano o manufasi ma aano o manufasi. O le aano o meaʻai a le USSR i le 1976 Nu. 10 itu. 34-37.
  8. O se tusi e uiga i meaʻai lelei ma le soifua maloloina na tusia e I. M. Skurikhin. 12th ed., Faʻafouina ma faʻaopoopoga. M: AST-PRESS SKD 2004
  9. Antipova JI.B., Stallions N.A. Biochemistry o aano o manufasi ma aano o manufasi. Voronezh, VSU Publishing House 1992

O le fea laeli o loʻo faatagaina i le taimi o le faʻamagaloga?

Togafitiga o pancreatitis, e pei o isi maʻi o le gasegase, e amata muamua lava i meaai lelei ma se taumafataga maloloina. O mea gaʻo uma, ulaula, meaʻai vevela e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga. E mafai ona oʻo atu i le gaosiga o le tele o talo, lea o le a aʻafia ai le paʻu. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona e lafoaia ni fatu oona ma le tamaoaiga, o le faʻaaogaina o le a atili faʻaosoosoina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreas, faʻapupulaina ai le faʻavauvau ma le tiga i le maʻi.

O le gaʻo maona ma le maʻi o le pancreatitis ao faagasolo le taimi faigata e matua faasaina, e tusa lava pe laiti. Afai a maeʻa le taimi na faʻataunuʻuina (le itiiti ifo i le masina) ma o le tagata maʻi e iai se vaitaimi o le faʻamagaloga, e mafai e tagata tausi meaʻai ona faatagaina le faaaogaina o le tilotilo i lalo ole tulaga masani. E tatau ona faʻavelaina aano o aano o manufasi i luga o le fagu lona lua, i luga o moa moa po o aumei, faatasi ai ma le itiiti o le iai o mea manogi ma mea manogi.

O le tele o tagata gasegase latou te fiafia i le fesili - pe mafai ona faʻafefiloi ma meaai 5? E leai se tali tasi i lenei fesili.O lea ituaiga taumafa e aofia ai le le aofia ai i le taumafa o meaʻai uma, vevela, ulaula, e aofia ai fala oona. Ae afai e lagona le maʻi i le vaitau o le faʻamagaloga, o osofaʻiga e le toe faia mo se taimi umi, ona mafai loa lea ona e faaopoopo i ai le malie ma le faʻatagaina e le fomaʻii le fale. I le taimi lava e tasi, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i mea e kuka ai - i luga o le fagu lua mai se manulele malie manu e leai sona paʻu, gaʻo ma ponaivi.

E fautuaina mai e le fualaau taumafa se fua i luga o le auala e lelei ai le kuka o laʻau moa mo le pancreatitis.

Tulusili Aʻi

Meaʻai

  • Tulini po o le kulumu - 2 kg,
  • Onions - 1 pc.,
  • Gelatin suamalie - 20 kalama,
  • Titi, pepa - ia tofo,
  • Laʻau lauʻeleʻele - 2 pcs.

Take poo le moa moa e tatau ona mulumulu lelei, pe a tatau ai, aveese le paʻu ma tipi le gaʻo, tuu i totonu o se fagu ma sasaa vai. O le aano o manu e tatau ona aumai i se vevela ma faʻapala mo le 10 minute. O le a avea lenei ma muamua suauʻu suamalie, e tatau ona faʻaumatia ma e leai se mea e faʻaaogaina e saunia ai isi ipu. Ona sasaa lea o le aano i le vai malulu ma tao seʻi seia taʻei.

Faʻaopopo le faga mata ma nisi mea manogi i le susu. I se taimi mulimuli ane, matou te tuu le aniani i le paʻu, o le susu o se lanu matagofie. A maeʻa le 15 minute, tape, aveese le lau laʻau ma le ulu o le sipuni, ma fufulu le susu.

Vili le gelatin i le vai malulu mo le fulafula, fafagu mo le 5 minute, ona sasaa lea i totonu o le susu o fuga moa ma se vai vevela ma faʻalelei lelei. Matou te tipi le aano o aano o manu, tuu i totonu o pusa, fufuluina i luga o gutu i luga, ma faatumu i le susu. A maeʻa le valu itula, ua sauni le uani mo le faʻaaogaina.

E na o le auala lenei e mafai ai ona 'aina e le tagata maʻi i le pancreatitis. O meaai aano o manufasi e mama ma e le gaʻo, o le a le tuʻuina atu sea avega i luga o le pancreas.

Vaʻa iʻa

Meaʻai

  • Pollock fillet - 150 kalama,
  • Gelatin - 4 kalama,
  • Kāreti tipi - 1 pc.,
  • Onions - 1 pc.,
  • Pasili
  • Salt, bay leaf.

Fufulu le fusi iʻa ma tipi i ni vaega. Vaʻapala le vai ma tuʻu iʻa i totonu. A uma le kuka, ia faʻaeteete ma le faʻaeteete le mea na maua mai ai le pulu ma faaopoopo i ai se pine o le masima ma le kuata o le riki ina ia maua ai se tofo sili atu. O le mea lea, e tatau i le iʻa ona kuka i le vevela vevela mo le tusa ma le 5-7 minute.

I totonu o se isi pesini faʻatasi ma le vai malulu, faʻavave le gelatin ma tuʻu ai e fuga mo sina taimi.

Aveese le iʻa mai le susu ma faʻafefe le vai, pe a manaʻomia, aveese le gaʻo sili atu. Faʻaopopo le gelatin sauni i le paluga ma faʻafefiloi lelei.

Ia tuu filemu fasi kāloti tipi i totonu o fagu, ona avea lea o se vaega o le pasili ma le fusi iʻa, ona faʻatumu lea i le fagu iʻa ma le gelatin. A maeʻa faʻamalosia, e mafai ona tuʻuina le ipu i le laulau.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai?

O le tausisia o se taumafataga maloloina mo le pancreatitis e talafeagai e puipuia ai le toe foi mai o le maʻi. E taua le faia o se taumafa na o oloa gaosi:

  • fualaau faisua ma fualaʻau
  • pata o le cereal ma cereals,
  • oloa gaosiga o mea maualalo maualalo,
  • meaʻai gaʻo maualalo ma iʻa,
  • otaota vevela ma aano o aano o manufasi,
  • palu pasi o le saito,
  • meaʻai ma falaoa mago.

I soʻo se laasaga o le pancreatitis togafitiga, e fautuaina e 'ai meaai i ni vaega laiti, faʻamaʻi maeʻaeʻa. E aoga le faʻaaogaina o se mea e faʻaleleia.

Pounreatic Jelly Use

I meaʻai a Rusia, ua saunia mai le meaʻai mai meaʻai a manu, meaʻai, fualaʻau, broths ma gelatin. E le pei o isi ipu o lenei ituaiga, ua saunia le aspese e aunoa ma le faʻaopoopoga o se mea e fetogi ai, talu mai lenei tulaga, ua lava le galala o le tilotila. O lenei ipu e iai mea aoga:

  1. O se punavai o mucopolysaccharides, e taua mo le fausia o mea fesootai i totonu o le tino. O le faʻaaogā faʻaaogaina o jellies e faʻaleleia ai le tulaga o cartilage, paʻu, fao, lauulu, sooga ma ponaivi.
  2. Faʻavave saturates.
  3. E aofia ai vitamini ma minerale. E tasi le selau kalama o le oloa ua toe faʻaleleia le tuʻuina atu o vitamini A ma PP i aso taitasi, faapea foi ma le phosphorus, uʻamea, iodine.

O mea aoga o le aspic e talafeagai mo na o se tagata soifua maloloina.

Aisea e matautia ai

O le le faʻaaogaina o le tilo ma le gelini ma le pancreatitis o soo se ituaiga e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga. E moni lava lenei mea mo se oloa faʻatau i se faleoloa. O le tapulaa e mafua ona o mafuaaga nei:

  1. O le aano o manufasi o loʻo i ai se maualuga maualuga o gaʻo manu, lea e matua faʻateteleina ai le mamafa i luga o le paʻu. Le faʻamalosia o le galue malosi o enzymes digestive ma o le galuega a le tino e faʻaleleia ai le faʻailogaina o meaola. I totonu o le pancreatitis, i lenei tulaga o loʻo i ai se faʻaopoopoga o faʻamaoniga, i taimi masani - o se isi faʻaaliga o le faʻavavevave.
  2. O le soifua maloloina mo le pancreatitis faʻamapulaʻa ma faʻaumatia atoa ai ipu malulu mai meaai. I le taimi lava e tasi, e mafai e se tagata soifua maloloina ona faʻaaoga fualaliki i se foliga faʻalelei. O meaʻai malulu ma malulu e le lelei ona nutimomoia ma faʻafefe, ma tuʻuina atu ai se avega mamafa i luga o le tino.
  3. E leai ni gaʻo mauoa ma ni meaʻai e le o ni mea taumafa i totonu o le lisi o meaʻai faafomaʻi, mai le mea e saunia ai le jeli. O vaega na aofia ai i lona tuufaatasiga, i le faagasologa o fualaau oona, e faaosofia ai le tafe toto i totoga o le gastrointestinal tract, ma faaleleia atili ai le gaioiga o le tino ma le puipuia o fusi mai le taula.
  4. E masani ona saunia ni aano o manufasi ma mea manogi ma taimi, ma e taumafa ma sau vevela. O nei mea uma ua matua faasaina e le taumafataga, aua e faʻaleleia ai le gaosiga o suamalie ma fuamalie.

O meaʻai ma jalu ua saunia e tusa ai ma le fua masani e tatau ona vavae ese mai le taumafataga i le taimi o togafitiga o le tino pancreatitis ma e tatau ona tapulaa i soo se laasaga o le alualu i luma o le mumū o le pancreatic inflammation.

Taumafa Faʻatoʻa

O le kukaina o aano o manu fasi i le fale e tusa ai ma se togafitiga faapitoa e faatagaina i le tele o ituaiga togafitiga faʻamaʻi ma le maualalo-kalori. O sea ipu:

  • faigofie ona uuina e le tino,
  • vave vave ona eli
  • saturates le tino, e le o saofaga i le faateleina o le mamafa o le tino,
  • toe faʻaleleia nofoaga faasao o mucopolysaccharides, vitamini ma minerale.

Ina ia saunia le tilo, o le a e manaʻomia le fusi moa (pito sili ona manaia) e aunoa ma le gaʻo ma le paʻu, faʻapea foʻi ma se mea e fetogi ai - gelatin. Poloaiga:

  1. Fufulu lua kilokalama o aano o manu ma tuu i totonu o se apa i vai mama. Faamasima ma tuu i le afi.
  2. Aumai le susu i se mea vevela ma kuka mo le isi sefulu minute.
  3. Aveese le susu mai le apa ma sasaa le moa i le vai mama. Kuki seʻia oʻo i le alofa.
  4. Aveese le fatafata, tuu le pulu e leai ni pulu (e le faaaogaina le turnip i meaai). Palu mo le kuata o le itula, aveese le taisini.
  5. Sasaa se pusa masani o le gelatin i le vai o le vai ma tuu i totonu o le susu pe a uma ona tafe.
  6. Tipi le moa, tuu i totonu o koneteina loloto. Faaopopo i le tautua o le kalani kuka.
  7. Liligi le aano o manu ma gelatin broth ma malulu. A maeʻa lena, tuʻu ia pusa i le pusaaisa mo le faʻamautuina.

I le tulaga o le faʻamagaloina le faʻamagaloina, ua fautuaina e mumusu e faʻaopoopo ni aniani ma kekisi. E taua tele le masima e tuu i sina taimi e mafai ai.

Tuua Lau Faamatalaga