Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

Aso o se fua tele. E foliga mai o latou aogā i le tino e tele, aua o se mea masani. Ae i le taimi lava e tasi, o se suamalie e ono afaina ai. O le mea e tupu i totonu o le tamaititi - o se faʻamalologa poʻo se aʻafiaga leaga - e fuafua i le tele o fualaau 'aina e' aina. O le mea lea, e taua tele le iloa o le a le tele o aso e te 'ai i le aso.

O le tuufaatasiga o le fualaau o pama (i le 100 kalama o fualaau aina e aunoa ma ni maa) e aofia ai:

  • 6.7 g o le fiber (27% o le faʻaaogaina i aso taitasi),
  • 696 mg o le potassium (pe a ma le 20% o le fua o aso taitasi),
  • 0.4 mg copper (18%)%,
  • 0.3 mg manganese (15%),
  • 54 mg o le magnesium (13.5%),
  • 0.25 mg vitamin B6 (12.5%),
  • 1.6 mg niacin (8%).
  • 0.8 mg pantothenic acid (8%).

I nai faʻaitiiti aofaiga o loʻo i ai:

  • vitamini A, K, B1, B2, fola,
  • siaki elemene calcium, uʻamea, zinc.

Faʻafiafiaga kalori - 277 kcal. 66.5 mai le 100 kalama o pulupulu o fualaau aina fou o le suka. Ma o latou i ai e afaina ai le oloa.

O le mea moni o aso e aoga mo le tino o le tagata ua faʻamatalaina e ala i le i ai o faʻalapotopotoga faʻakomepiuta e galue malosi i totonu, e pei o le:

  • vailaau faʻamaonia, flavonoid,
  • carotenoids
  • o le phenolic acid ma le anti-inflammatory ma le anti-kanesa gaoioiga.

Avanoa Tausili Atoatoa

  1. O faʻamanuiaga o tafaoga, ma faʻamago ma fou, o le a faʻaleleia ai le galuega o le toto. Ua aofia ai i totonu o le lisi o oloa e faʻavaivaia ma fesoasoani ai e tauivi ma masaniga masani.
  2. O fua o le pama e faʻamalosia ai le tino. Ma o le mea lea - o se meaʻai lelei tele lea aʻo leʻi amataina le tino ma na o le aso lava e leai se taimi e 'ai ai i le faʻalavelave.
  3. O fua o se suauu masani e suia. O le mea moni, latou te aofia ai suga sili ona taatele. Ma e le o ni mea faapitoa "aoga-natura". Ae o nei suga o loo faaopoopo pea i fiva, antioxidants, vitamini ma minerale.

Puipuiga o le fatu ma toto toto

Talu ai o fualaau aina e tele tele fiber, ei ai le manatu e mafai ona latou maualalo le cholesterol ma triglycerides. O lona uiga, fesoasoani i le puipuia o le atherosclerosis.

E moni lenei mea. Ae na o sina vaega, aua e mafai ona 'aina le tele o le tino ina ia mafai ai ona' aina le tino i le fiber e lava e faʻaleleia ai le lipid profile, o aso e manaʻomia ona 'ai tele. Ma o lona uiga e tatau ona e faʻalauiloa atu le tele o suka. Ma o sea ituaiga o lisi e le o faaalia e puipuia ai le atherosclerosis.

O le suka toto e le solia ai le lipid profile, cholesterol ma triglycerides e le faateleina. Ae latou te mafua ai le mumū tumau, e aofia ai i puipui o toto toto. O le mea lea, o lenei mumū o se tasi lea o mafuaʻaga autū o faʻamaʻi atherosclerotic. Ae le maualuga le cholesterol mo se tasi.

E le gata i lea, o aoga o aso mo le tino o tamaitai ma alii i tulaga o le lagolagoina o le fatu, o se maualuga maualuga o le potassium ma le magnesium. O nei elemene e manaʻomia mo le faatumauina o le maualuga o le toto ma le fatu.

Ae le gata i lea, ina ia maua mai ai le potassium ma le magnesium i le tele o fualaau oona mai le aso palm, e tatau i le tasi ona 'ai le suka. Ma le tele o suka. Ma e le faaopoopoina ai le soifua maloloina i le loto.

Alzheimer's Disease Prevention

I le puipuiga mai le faamaʻi o le Alzheimer ma isi maʻi o le neurodegenerative, o le tulaga e tutusa lava ma le puipuia o maʻi cardiovascular.

I le isi itu, ua faamaonia ai e mafai ona faʻamalosia le faʻaaogaina o le amyloid beta proteins lea e fausia ai ni meaʻai i le faiʻai ma faʻaitiitia ai le maualuga o le cytokine pro-inflammatory - interlekin-6. E taua lenei mea i le puipuia o Alzheimer.

I le isi itu, pe a 'aina tele, o nei fua e mafai ona faʻaleleia atili ai le leaga i totonu o le faiʻai, ona o loʻo latou tauaveina le tele o le suka.

Aafiaga leaga


O le 65% o le tele o aso malogo e pa'ū i luga o le suka, lea e 50% o loʻo fano. I fua fou, o le pasene o suga e laʻititi ifo, ae na o le faateleina o le susu.

Ioe, aoga. Ae naʻo le pe afai, e ese mai ia te ia, e te le 'aina se isi lava mea. O iinei latou te 'ai sina fualaau suamalie ma o le mea lena. O lenei mea e mafai ai e le tino ona ola i taimi o le fiaaai.

Ae ui i lea, a tele meaʻai, ma le fructose e le na o le pau lea o le punavai o le malosi, e afaina ai le tino. Talu ai e mafua ai ona vave faʻavaeina le tele o gaʻo tino, aemaise lava i totonu o le manava.

E faʻafefe le fructose, e faʻapipiʻi e le tino i le ate. O fea e avea ai ma gaʻo.

Afai i le taimi lava lea e matela ai se tagata, e vave ona susunuina lenei gaʻo. Ma o lea e ola ai. Ae afai e leai se meaʻai, o le gaʻo e maua mai le fructose e tumau pea le mamafa.

I le faʻamatalaga faʻataʻitaʻi, e mafai ona e iloa pe faapefea ona maua le metabolism o le fructose i totonu o le tino.

  1. O le mea lea, o le afaina o aso e fesoʻotaʻi ma le tele o calories o loʻo i totonu ia i latou, ae o le a le tele o le fructose i totonu ia i latou. Ma e tele: 50 kalama i le 100 kalama o pulupulu.
  2. O le afa lona lua o vailaʻau faʻataʻatiʻavave o loʻo faʻasolosolo lelei, o lona uiga, o le laulau masani e aofia ai le fructose ma le kulukose. O lona aʻafiaga e mafua mai i aʻafiaga o le kulukose, lea e manaʻomia ai le inisalini e galue, ma le gaioiga o le fructose.

E mafai ona taumafa pe a manaʻomia?

Aso mo le paʻu o le mamafa e mafai ona 'ai i ni mea laiti - e le sili atu ma le 2-3 i le aso. Ma, a faʻapea o latou na o le pau lea o le punavai o le sukala i le meaʻai.

  1. Fua o fualaau aina e vave ona pasi i totonu o le ate, lea e teuina i gaʻo.
  2. Glucose ma le tele o pulega e taʻitaʻia ai le faʻamalolo o le inisalini, o le galuega autu o le faʻavaveina lea o le faagasologa o le teuina o gaʻo. E mafai ona tatou fai atu o le faʻaitiitia o le suka o le toto o se itu taua o lenei hormone.

Afai o oe i luga o se meaai mo le gau o le mamafa ma e filifili pea e faʻaaoga aso, ona e tatau lea ona 'ai faʻatasi mai le meaʻai uma o se meaai masani. Ma e le pei o se meaʻai pe a maeʻa se taumafataga fiafia.

E faatagaina le maʻisuka?

O nei fua o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. E faalagolago i le ituaiga, e 38-46 iunite. Ma o le mea lea, o nisi tagata latou te talitonu sese o aso e mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 2. E mafai, ae faʻaeteete.

O le faasinomaga o fuainumera o fualaau aina e maualalo tele. Ae o la latou avega glycemous e sili atu - sili atu ma le 120 iunite. Pe a suʻesuʻeina le saogalemu o se oloa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma tagata i se setete predabetic ma o loʻo manaʻomia le leiloa o le mamafa, e taua le mafaufau e le gata i le faʻasologa o igoa, ae o le avega foi. Ma afai e sili, ona le saogalemu lea o le oloa.

Talu ai ona o le maualuga o le mamafa o aso e maualuga, o tagata e maua i le maʻisuka e le sili atu i le 1-2 fasi vaega i le aso. I tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, o le taumafaina o nei fualaau aina e matua faasaina.

E mafai ona ou 'ai i le taimi o maitaga?

O aso e maua ai se faamanuiaga faʻapitoa mo tina o loʻo sauniuni mo le fanauina. O le tuufaatasiga o le fualaau aina e aofia ai faʻamatalaga e faʻaaogaina ai le galuega o le hormonone oxytocin. Latou te fusia faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaosofia le amataga o galuega.

Ua faʻamautuina o fafine e 'ai i fua o le pama i aso mulimuli o le maitaga na fananau mai vave nai lo i latou e le faʻaogaina i latou lava i nei fua. Ma o lo latou fananau mai e amata ia i latou lava e aunoa ma le faaosofia.

I le taimi lava e tasi, e leai se faʻamaoniga o fua e matautia i le taimi o le maitaga. Ae ui i lea, o nisi lapataiga e tatau ona mataituina, talu ai o se fafine maʻitaga e mafai ona sili atu le mamafa o le tino i nei fua.

E mafai ona ou faʻaogaina aʻo susu susu?

Ioe O aso e mafai ona 'ai ao fafagaina. Ma i le masina muamua o fafaga. Ma le isi. O fua e maua ai le malosi o se fafine, fesoasoani e toe maua mai pe a uma ona fanau. Ma i le taimi lava e tasi o oloa lactogenic - latou te faateleina le gaosiga o susu.

Ae i lenei tulaga, e tatau ona tatou manatuaina, faatasi ai ma le aofia tele i le taumafataga, e mafai ona taʻitaʻia ai le maua o se tupe mama.

Tuutuuga o le faaaogaina

  1. O aso fou e tatau ona fufulu aʻo leʻi faʻaaogaina. E le mafai ona fufulu le kuka. Ae o le tele o fomaʻi e fautuaina e le lafoaia lenei faiga faigofie. O fuālaʻau 'aina ua fufuluina i totonu o se paluga i lalo o le vai malulu. Ma faʻagogo i luga o se solo pepa.
  2. O se tagata soifua maloloina e le manaʻomia le aveesea o le mamafa e mafai ona 'ai le 7-10 mea i le aso. E tele suʻesuʻega e faʻamaonia ai le aoga o aso malogo ma fou na faia i luga o taumafa a tagata volenitia 7 vaega i le aso. 10 o le maualuga maualuga.
  3. O maʻi suka e le tatau ona sili atu i le 1-2 fasi mea i le aso. O i latou e manaʻomia le paʻu o le mamafa - sili atu ma le 3.
  4. Ina ia faatumauina aso maloloina, e sili ona lelei le taumafa ese mai isi meaai. E pei o se meaai maloloina. E le pei o le meaʻai pe a uma le talisuaga.
  5. Afai e te naunau e faʻapipiʻi lenei fualaau aina ma isi oloa, ona avea lea o se faʻaopoopoga e te manaʻomia e filifili ai gaʻo maloloina, mo se faataitaiga, avocados, nati. E mafai ona e faʻaaoga fuatini, meaʻai susu. E faʻapea foi fualaʻau maualalo-calorie. Ae leai se mea e tupu ai na oloa o loʻo mauoa i mea inu: fua, fualaau mama, kuki ...

Aso o loʻo tauaveina ai se taʻutaʻua tele o le malosi. Ma, e aofia ai i lau taumafataga, e tatau ona e mautinoa o le ae faʻaaogaina lena malosi. A leai, o le a liu gaʻo.

Faʻapefea ona teuina?

Aso, e mamago ma fou, o fua ia e faigofie ma umi ona teuina i le fale.

  • Laʻau fou e teuina i le vevela o le potu mo le 1.5 masina, i totonu o le pusaaisa - 3, i le pusaaisa - 12.
  • O le vevela i le vevela o le potu e lagona lelei mo le itiiti ifo i le 3 masina, i le pusaaisa mo le tausaga, ma mo le taina mo le 5 tausaga.

Teu i totonu o koneteina pusa pipi poʻo ipu tioata faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻamau. Mo le faʻavelaina, faʻaaoga taga faʻapitoa lakapika mo le faʻamaisa.

O le a le mea e tupu: manuia pe afaina: faaiuga

O sea maualuga maualuga o le suka e le mafai ai ona fuaina fua o aso o tamatamailima e pei o ni mea taumafa e le aoga.

Ae peitaʻi, afai e faʻatusatusa i latou i isi laʻau suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, sipuni poʻo keke, latou sili atu ona aoga. Auʻa, o loʻo aofia ai vitamini ma minerale, antioxidants ma fiber. Ona o le i ai o nei mea tuufaatasia, o fualaau aina ei ai sona aafiaga lelei i le gaioiga o le gastrointestinal tract ma e mafai foi ona faaleleia atili le lipid profile o le toto.

O le mea lea, o aso taumafa e mafai ma e tatau lava. Ae naʻo le i ai o se aofaʻi faʻatapulaʻaina ma iloa ai o se suamalie. Ma e na o se oloa masani aoga.

I le ala, e te iloa le auala e tupu ai lenei vavega o le natura? Afai e leai, o se tali vitio auiliili lenei i lenei fesili.

Tuua Lau Faamatalaga