O le a le mea e filifili: Paracetamol poo Aspirin?

O le 'upega tafaʻilagi na o faʻamatalaga faʻamatalaga mo faʻamoemoega faʻamatalaga. O suʻesuʻega ma togafitiga o faʻamaʻi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O vailaʻau uma e faʻasaina. O faʻatalanoaga faapitoa e manaʻomia!

O fea vailaʻau e sili ona fesoasoani i le fiva - paracetamol poo aspirin?

O vailaʻau uma - o le paracetamol ma le aspirin o loʻo i ai se aafiaga lelei o le antipyretic. Ae peitaʻi, i le faaopoopo i le faʻaitiitia o le vevela o le vevela, o nei fualaau oona e matua eseese uma lava meatotino, ia e tatau ona teuina ina ia malamalama ai poo le a le fualaau oona i lenei tulaga faapitoa o le a sili ona lelei mo le faʻaitiitia o le vevela.

I le tautala manino, o meatotino o le paracetamol ma le aspirin e tatau ona taua e le tutusa i latou i le tulaga lelei o le faaitiitia o le vevela. O le aspirin e sili atu ona lelei ma vave i le faʻaitiitia o le vevela nai lo Paracetamol. Ae ui i lea, ei ai isi vaega o aʻafiaga o nei vailaau. Afai e leai se isi vaega o le gaioiga a nei vailaʻau e fiafia i se tagata, e mafai ona ia faia soʻo se fofo.

Ae afai e te manatu i isi vaega o le gaioiga o le paracetamol ma le aspirin, ona sili atu lea ona fetaui lelei fualaau taitasi mo se mataupu faapitoa. Muamua, o le paracetamol o le fualaau sili ona saogalemu i antipyretic i le lalolagi. O le mea lea, ua faatagaina le paracetamol mo le tufatufaina atu o le-counter-le-counter ma le puleaina e le tagata lava ia i le vevela maualuga o le tino.

Aspirin e faʻaitiitia ai le fiva, ae mafai ona avea o se vailaʻau matautia. O le tulaga lamatia moni o fualaau oona ei ai aspirin o lo latou gaoioi i ituaiga tino o le ate e pei o nisi o siama e mafua ai le malulu. O le iʻuga, o loʻo maua i luga o sela o le ate se faʻalavelave matuia ma malosi tele i le taimi e tasi mai Aspirin ma siama. I lalo o le aʻafiaga o aspirin ma vailaʻau vailaʻau, ua faʻaumatia ai lela o le ate, ma o se maʻi ogaoga ma matautia e taʻua o le Reye syndrome e atiaʻe. O lenei togafitiga e mafua mai i faʻafitauli o Aspirin.

O le gasegase o Reye o se maʻi ogaoga, o le fuainumera o le tino lea e oʻo atu i le 80 - 90%. O le mea lea, o le faʻaaogaina o Aspirin e faʻaitiitia ai le vevela o loʻo aʻafia ai se tulaga lamatia. Ae le Paracetamol e leai ni tulaga lamatia faapena. O le mea lea, o le filifiliga i le va o Paracetamol ma Aspirin, faʻaopoopo i le faʻatusatusaina o le aoga, ei ai le isi itu - o le maualuga o le lamatiaga. O le aspirin e lelei tele i le faʻaitiitia o le vevela, ae mafai ona mafua ai se faʻalavelave matautia, ao Paracetamol e sili atu le leaga i le puleaina o le vevela, ae o loʻo saogalemu atoatoa ma e le oʻo atu ai i le oti e oʻo lava i le maualuga. O lona uiga, o le filifiliga i le va o se fualaau lelei ae matautia ma e le aoga, ae saogalemu atoatoa.

Ona o le ono mafai ona atiaʻe le syndrome o Reye e le fautuaina le Aspirin mo le faʻaoga e faʻaitiitia ai le vevela i siama viral. Ina ia faʻaitiitia le vevela e faʻatasi ma vailaʻau viral, e fautuaina e faʻaaoga sauniuniga Paracetamol. Ma faʻamaʻi pipisi, e pei ole tonsillitis, pyelonephritis ma isi, o le aspirin e saogalemu atoatoa ma e mafai ona faʻaaoga e avea ma antipyretic sili ona aoga.

O le a le filifiliga: Aspirin poo Paracetamol?

Afai e tatau ona e filifilia le antipyretic aupito sili ona aoga, o le fesili e masani lava ona tulai mai, o le sili atu - Aspirin poo Paracetamol. O nei fualaau oona e tutusa uma lava o latou meatotino: latou te faʻaitiitia ai le vevela o le tino o le pyrethic (fiva), taofi ai le tiga tiga. Ae o nei vailaau e eseese vaega taua, o eseesega i le faiga o gaioiga ma le faʻailoga.

Aspirin poʻo Paracetamol faʻaitiitia le pyrethic tino o le vevela (fiva), taofi le tiga faʻaleagaina.

Aspirin Eleiga

Aspirin e gaosia e le kamupani Siamani Bayer AG. O le fua o le sauniuniga e paʻepaʻe paepae biconvex, o loʻo togitogia (Bayer cross and the inscription ASPIRIN 0.5).

Mea gaosi gaosi: acetylsalicylic acid.

Tagata faʻatagaina: masini maso ma microcrystalline cellulose.

Aspirin o loʻo maua ai le acetylsalicylic acid (ASA) i se fuataga o le 500 mg / tab. O le vailaʻau e aʻafia i le vailaʻau faʻasaina o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory drugs (NSAIDs). O le ASA foi o se analgesic ma le antipyretic non-narcotic, aua e afaina ai le tino o le tino ma nofoaga autu o tiga ma le vevela o loʻo i totonu o le mafaufau. Acetylsalicylic acid o le vaega muamua o NSAID, o lona uiga o se vailaʻau faʻatasi ma le faʻamatalaga e tetee i le ita.

O le faiga o le gaioiga a le ASA e faʻavae i luga o le le mafai ona faʻafefeteina o le cyclooxygenase (COX) enzymes o le 1st ma le 2nd ituaiga. O le taofiofia o le fausia o COX-2 ei ai ona aafiaga antipyretic ma analgesic. O le faʻaaogaina o le faʻasinomaga o le COX-1 e tele ona aʻafiaga:

  • faʻamaina o le faʻasiga o prostaglandins (PG) ma interleukins,
  • faaitiitia mea tau cytoprotective o gaʻo,
  • faʻasaina o le faʻasologa o le thrombooxygenase.

O le aʻafiaga o le ASA i le tino o le faʻalagolago i le toto. O lona uiga o vailaau mo togafitiga o le vailaau e fesuisuiai e faalagolago i le fua o aso taitasi.

O le aveina o le ASA i ni fua laʻititi (30-325 mg / aso) e faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi pipisi e mafai ona mafua ona o le faateleina o le toto coagulation.

I lenei vailaau, o le acetylsalicylic acid o loʻo faʻaalia ai mea e le faʻaaogaina: e faʻalavelave ai le fausia o le thromboxane A2, lea e faʻapupulaina ai le platelet ma faʻaosoina ai le vasoconstriction ogaoga.

Ina ia faʻamalieina tiga matuia ma faʻaitiitia ai le vevela o le vevela o le tino i le vevela, o le aofaʻi o doses o le ASA (1.5-2 g / aso) e lelei, lea e lava e puipuia ai le COX-2 enzymes. Ole fua tele o le acetylsalicylic acid (4-6 g / aso) faʻaititia le malosi o le faʻaogaina o le inflammatory, ona o le ASA e le faʻamalosia ai le inosia o le COX-1, e taofia ai le fausia o le PG.

Pe a faʻaaoga le ASA i se vailaʻau e sili atu i le 4 g / aso, e faʻaleleia lona malosi o le uricosuric, ma o le faʻaaogaina o laʻasaga laiti ma masani i aso uma (e oʻo atu i le 4 g / aso) e oʻo atu ai i le paʻu o le excretion.

O le aʻafiaga o Aspirin o lona gastrotoxicity, lea e tupu ona o le faʻaitiitia o le cytoprotection o le mucosa gastric ma duodenal pe a faʻafesoʻotaʻi ma le acetylsalicylic acid. O le faʻamalosia o le gafatia o siama e toe faʻaleleia e oʻo atu ai i le faʻavaeina o leions o le paga o puipui o le gastrointestinal tract.

Ina ia faʻaitiitia le gastrotoxicity o le ASA, na fausia ai e Bayer le Aspirin Cardio - mea faʻapipiʻi ma vevela. O lenei fualaau o loʻo taulai atu i le puipuia o faʻamaʻi fatu cardiovascular, o le mea lea, o loʻo aofia ai le ASA i lalo ifo o dosages (100 ma le 300 mg).

Auala e galue ai Paracetamol

Paracetamol i le ituaiga pepa (200, 325 poʻo le 500 mg / tab.) E maua mai le tele o tufuga.

O le gaioiga malosi o le paracetamol (acetaminophen).

Tagata faʻatagaina: masini o le sana, pateta pateta, gelatin, sukascarmellose sodium, acid stearic.

Paracetamol e aʻafia i le vaega lona lua o NSAID (faʻamaʻi faʻamalosi ma le malosi e puipuia ai le ita). Acaminaminophen o se mafuaaga o le paraaminophenol. O le faiga o le gaioiga o lenei mea e faavae i luga o le taofia o enzymes COX ma le taofia o le GHG synthesis.

Ole malosi ile anti-inflammatory e mafua mai i le mea moni o siama o sela o le tino e faʻaumatia ai le poloka o enzymes o le cyclooxygenase (COX-2) e mafua mai i le gaioiga a Paracetamol. O le aʻafiaga o le acaminamin e oʻo atu i le ogatotonu o le tino ma nofoaga autu o le vevela ma le tiga i totonu o le faiʻai.

O le saogalemu saogalemu o Paracetamol mo le gastrointestinal tract ua faʻamatalaina i le le i ai o le faʻasaina o le GHG faʻasologa i tisipenipuni lautele ma le faʻasaoina o mea cytoprotective o meaola. O aʻafiaga o aʻafiaga e fesoʻotai ma lona faʻamaʻi pipisi, o le mea lea, o le fualaau faasaina ua solia mo tagata e mafatia i le ava. O aʻafiaga i luga o le ate e faʻaleleia i le faʻaaogaina o Paracetamol ma isi NSAID poʻo faʻatasi ai ma faʻamalosi.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

O nei fualaau oona e aofia ai faʻamalositino e le o ni nakoti ma mea faʻatau, ma ua aofia ai foi i totonu o le vaega o fualaau faasaina o vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory (NSAIDs).

O vailaau faʻasaienisi e tutusa lava le i ai o se antipyretic meatotino ma e faʻaaoga e faʻamalolo ai le fiva. O vailaau faʻasaina uma e faʻatuina i falemaʻi e aunoa ma se faʻamaumauga.

O faʻamaoniga o nei vailaʻau e tutusa:

  • faaitiitia i le maualuga o le vevela o le tino,
  • aveeseina o tiga tiga
  • se faaitiitia o le malosi o le mumū.

Contraindications mo vailaʻau uma o:

  • ate, fatu fatu po o le fatu,
  • glucose-6-phosphate dehydrogenase le lava.

E le o faaaogaina le aspirin e togafitia ai tamaiti ona o le maualuga o le lamatiaina o le gasegase o le ate i tamaiti e maua i le faʻamaʻi pipisi (Reye syndrome).

O le a le eseesega

O fualaau oona e ese ai le faʻaogaina o le faʻamalositino: Paracetamol - vaivai, Aspirin - faʻauʻuina.

Talu ai o vaega taua o nei vailaau e eseese, o le mea autu o le faʻailogaina o latou mea e ese ai. O le aspirin ua solia i:

  • fomai diamorrhagic,
  • le faʻamalosia o le anatimesm,
  • pepese ulcer (e aofia ai le talafaasolopito),
  • maualuga le lamatiaga o le toto toto,
  • le faʻaaloalo i le ASA ma isi NSAID,
  • bronchial asthma faigata i nasal polyposis,
  • hemophilia
  • toto maualuga
  • vailaʻau K

E ui lava i le igoa o le antipyretic ma le anti-inflammatory effects on the body, E le o faaaogaina le aspirin e togafitia ai tamaiti ona o le maualuga o le lamatia o le atiaʻe o le faaletonu o le ate i tamaiti e maua i le faʻamaʻi pipisi (Reye's syndrome). E le mafai ona e faʻaaogaina le vailaʻau faʻamaʻi o le manava ma le duodenum ma i ai le maualuga o le lamatiaga ole toto. O le aspirin ua solia i tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga le matutua, o tamaitai ao maʻitaga (I ma le III), ma tina tausimai.

E le fautuaina le paracetamol mo le faʻaaogaina i:

  • hyperbilirubinemia,
  • vailaʻau vailaʻau
  • afaina ai le ate.

O le elemene e taua o se NSAID saogalemu nai lo le acetylsalicylic acid, aua e le mafua ai le atinaeina o le syndrome Reye, e le o le gastrotoxic, ma e le faaitiitia ai le thrombosis (naʻo ASA ei ai se meatotino antiplatelet). O le mea lea, e fautuaina le Paracetamol pe afai ei ai faʻamaʻiloga nei i le Aspirin:

  • bronchial asthma,
  • uluaʻi talafaasolopito
  • tausaga o tamaiti
  • maʻitaga
  • lactation period.

O le mea lea, o le paracetamol e mafai ona ave e tamaiti, maʻitaga ma fafine lactating.

O le paracetamol e afaina ai le fatugalemu o le tino ma le gaioiga o le tiga ma nofoaga o le thermogulation. O le mea lea, o lenei vailaau e galue o se faʻasolosolo lautele. Ole faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina ole tino e faʻaalia ile maualalo o mea o loʻo iai i totonu o mea e gaosia i le peroxide (ma le osteoarthritis, o le manua o le manu), ae le o le rheumatism. E aoga le aspirin mo le tiga o le tiga ma le tiga o le rumati.

Ina ia faʻaitiitia le fiva i le taimi o le fiva ma ia faʻavaivaia le maʻi o le maʻi ma le toothache, e lelei le faʻaaogaina o Paracetamol, ona e itiiti ifo aʻafiaga aafiaga.

Lenei e taugofie

O papa paracetamol e sili atu le taugofie nai lo aspirin.

Igoa o fualaau faasainaFaʻailoga, mg / tab.Faʻapipiʻi pcs / packTau, siaki.
ParacetamolASK - 500105
Aspirinacaminamin - 50012260

Le fea e sili atu - Aspirin poo Paracetamol

O le filifiliga o fualaau e faalagolago i mea nei:

  • le natura o le faʻamaʻi (faʻatasi ai ma faʻamaʻi viral, Aspirin ua solia),
  • onosaʻi (E le faʻaaogaina le aspirin i tamaititi),
  • sini o togafitiga (faʻaitiitia o le vevela o le tino poʻo le malosi o le faʻaleagaina o le tino, le puipuia o le thrombosis poʻo le tofo o le tiga).

Mo le puipuia o faʻamaʻi fatu cardiovascular, naʻo Aspirin ua faʻaaogaina, talu ai o le ASA i nai atotoʻa e faʻalavelaveina ai le faʻaogaina o le thromboxane A2. Paracetamol e le oi ai ia ituaiga meatotino.

A filifilia se mea faʻapitoa, e tatau ona e mafaufau i le natura o le tiga. Faʻatasi ma tiga o le rūmāmati ma faʻaleagaina i totonu o mea lautele, e le aoga le Paracetamol, talu ai o lona aʻafiaga e faʻatapulaʻaina i le fatugalemu o le tino. I ia tulaga, e sili atu ona faʻaaoga Aspirin.

Mo le taofiofia o le togafiti o le maʻi i se tagata maʻi matua, o le faʻaaogaina o le Aspirin e sili atu ona aoga, talu ai ona o loʻo i ai sona faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le aspirin.

I le vevela

I le avea ai ma vailaʻau antipyretic mo le fiva, e faʻaaogaina Aspirin ma Paracetamol.

E faʻasaina le aspirin mo le faʻaaogaina i fomaʻi tamaiti ona o le maualuga le lamatia o le atiaʻe o le syndrome o Reye i le togafitiga o siama viral i tamaiti. Ina ia taofi le tiga ma faʻaitiitia le vevela o le tino i se tamaititi, e fautuaina e faʻaaoga le Paracetamol e tusa ai ma faatonuga.

Le manatu o fomaʻi

Petrova A. Yu., Pediatrician: "Mo le togafitiga o tamaiti, e sili atu le faaaoga o sauniuniga e aofia ai le paracetamol i le ituaiga syrup (Panadol)."

Kim L. I., fomaʻi: "O nei vailaʻau e le o togafitia ai le maʻi faʻamaʻi - na ona faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi. E mafai ona e faʻaaoga nei fualaau e aunoa ma se togafitiga talafeagai mo le silia ma le 3 aso. Afai e le o ese atu faailoga o se malulu, ona le mafai lea e le tino o le tino ona taofiofia le faʻaogaina o le mea na tupu. Ina ia aloese mai faafitauli, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. "

Manatu o tagata maʻi ile aspirin ma Paracetamol

Alina, 24 tausaga, Ufa: "O le aspirin o se togafitiga taugata lea e tele faʻamaʻiloga ma aʻafiaga itu. Paracetamol e le afaina foi, ae sili atu le saogalemu. "

Oleg, 36 tausaga, Omsk: "O loʻo oʻu faʻaaoga Aspirin (pepa maʻaleʻale) mo le togafitiga o le ulu o le ulu poʻo le malulu. Ou te leʻi matauina soʻo se itu. "

Paracetamol Faʻamaumauga

O le vailaau e fesoasoani e faʻaitiitia le vevela o le tino. Faʻaitiitia le tiga, taofi le atinaʻeina o le faʻaogaina o le mea leaga. O le mea malosi i le tuufaatasiga o le paracetamol. E taofia ai le fausiaina o prostaglandins ma galue i luga o le nofoaga tutotonu i le diencephalon. O le meafaigaluega e puipuia ai foliga vaaia o le tiga, faʻamaʻo le fiva. E i ai sona aafiaga faʻaleaga-faʻaleaga.

Faʻamatala le fualaau mo le tiga i tua, muso, sooga. E faʻamalieina ai le maʻi tigaina, le faʻavauvau i totonu o le manava i le taimi o le faʻasologa. E fautuaina mo le malulu ma le fulu i lalo ifo o le vevela o le tino ma faʻaleleia atili le soifua manuia. O le faʻasalalauga e solia i faʻamaʻi ma tuutuuga nei:

  • maʻitaga
  • susu
  • ava malosi
  • ogaoga leaga o le ate ma fatugaʻo,
  • faʻamaʻi toto
  • faaitiitia i le toto toto numera,
  • glucose-6-phosphate dehydrogenase le lava.

O le fualaau faasaina e mafai ona tupu ai ni mea e afaina ai. I nisi o tulaga e le masani ai, o le anaphylaxis, nausea, bronchospasm, urticaria, ma le tiga o le manava e matauina pe a maeʻa le pulega. Mafuli atoa mai le vaega o meaʻai. O le mea galue malosi e fusifusia ai i aʻafiaga, e maua ai le biotransformation i le ate ma ua faʻateleina i le tino o le gasegase gasegase i le urine mo le 8-10 itula. E le afaina ai le paleni o vai ma masima i le tino. E amata ona galue i totonu o le 15-30 minute.

O le fea e sili atu - Paracetamol poo Aspirin

O le paracetamol e sili atu le saogalemu mo le vaega o meaʻai. E mafai ona faia e tusa lava pe le o le talaaga o le maʻi o le peptic, e ui o le ate e afaina ai fualaau faasaina.Faʻasalaga tiga, fiva ma le mumu, e lelei tele le ave o le acetylsalicylic acid.

Ma se malulu

Mo le malulu, e sili atu ona lelei le tagata matua i le ave o le acetylsalicylic acid. O vailaʻau e faʻafefe ai le vevela, mumu ma le tino e faʻavave vave. Ina ia faʻaleleia le aoga, o le fomaʻi na te faatonuina sui sooupu.

A o laʻitiiti, e sili atu ona lelei le ave Paracetamol. E sili atu ona fai malie, o lea e le mafai ona e fefe i aʻafiaga ogaoga. Tuuina atu aspirin i tamaiti ei lalo o le 15 tausaga. E tatau ona faia e tusa ai ma le suʻega o loʻo taʻuina i totonu o faatonuga ma na o le leai lava o ni faʻasolega.

Manatu o tagata maʻi i Paracetamol ma aspirin

Anna, 29 tausaga, Murmansk

Aspirin e sili atu nai lo Paracetamol. Na ou aveina ma ARVI. O le vevela e pa'ū i totonu o le itula i tulaga masani masani. O le tiga o le ulu e alu ese laitiiti ma o le tulaga lautele e faaleleia. Ou te talia i mataupu faʻafuaseʻi, ona o le fualaau faasaina e afaina ai le tino ma faʻaaoga soo.

Kristina, 35 tausaga, Samara

Na tuuina atu le paracetamol i le pepe. O le mafuiʻe e tuʻituʻi lemu, ae mo se taimi umi. E i ai le itiiti ifo o faʻamaʻi ma aʻafiaga i itu. Faʻatasi ai ma tagata faʻatau, e tatau ona e inu tele vai ma ave vitamini.

Tuua Lau Faamatalaga