E faʻapefea ona ave le clover mai le cholesterol ma le aoga o lenei laau?

O meaalofa o le natura ua leva ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi eseese. Ma i lo tatou taimi, o vailaau masani e le mafai ona aveesea lona tulaga. E le o se mea e ofo ai: o vailaʻau e manaʻomia mo togafitiga o loʻo iai i vailaʻau faʻasaina i nisi o aofaiga. Ae le pei o vailaau, togafitiga o togalaau i le tele o tulaga e le afaina ai taunuuga. I lenei tulaga, o lauiloa lauiloa na maua ai foi le lauiloa mo le togafitiga o le atherosclerosis ma fatu fatu.

I totonu o vailaau togafitiga, mumu lanu mumu e masani ona faʻaaogaina, o vailaau faʻaleagaina o le cholesterol lea e mafai ai ona faʻaaogaina e oo lava i tulaga maualuga o le maʻi. O ulu fugalaau o lenei laau e faʻaogaina. Ae o le clover e faʻaaogaina e le gata mo le atherosclerosis - o ona meatotino e fesoasoani e tau ma faʻamaʻi eseese.

O le a lenei mea totino?

O le uila mumu pine e aliali mai i le amataga o le taumafanafana, ma e mafai ona seleseleina seia oʻo i le tautotogo. E ola toetoe lava i soo se mea - o le auala pito sili ona faigofie e maua ai i laufanua ma tua. Afai e te maua le avanoa - ia saunia nisi mea faʻapitoa mo le taumalulu: o le totoa o se fesoasoani sili lea i le tau faasaga i le malulu, fatu fatuga, ma faʻamalosi malosi ai le tino. I le taumalulu, o le tī mai lenei laau o le a oʻo mai i se tulaga sili ona lelei - e mafai ona e faʻaopopo i sina lanu meamata lanu meamata po o le lanu uliuli.

O le pine clover o le aiga legume. O le taimi lava na faʻaaogaina ai e pei lava o se meaʻai fagafao, o faʻamalologa o mea totino o le laau na maua mulimuli ane. O le taimi nei ua sili atu le faalauteleina o lona fanua: o le vevela mumu ua faʻaaogaina mo le valiina o ie, o ulu ua maeʻa ua faʻapipiʻi i soupi, laʻau ma 'ie - o se mea lelei tele mo salakeke. O laupepa e faaopoopo i le paluga i le gaosia o falaoa, faʻaaogaina e pei o le lauti. E le gata i lea, o pi e aoina mai le meli lelei mai fugalaau o lenei laau.

O vaega uma o le clover e aoga: fugalaau, laʻau, pu. O loʻo aofia ai carotene, acid ascorbic ma isi vitamini, fatty acids ma resins i ni aofaiga tele. O meatotino o le clover ua iloa e faʻaleleia ai le manava, faʻamalosi i le foma ma tulaga o le asthma, o le maʻi faʻavaivai, ma le gasegase. E faʻaaogaina foi e faʻaleleia ai otaota, togafitiga o le hepatitis, faʻamaʻi o le manava, cholecystitis, ma faamama le ate o toxins.

Lelei lelei ma mo togafitiga o vaʻa toto. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le tui, faʻaitiitia le toto toto, aveese le maʻi tiga. E faʻaaogaina mo maʻi o le fafine, tiga o le natura rūmati, maʻisuka, maʻi pipisi, faʻamaʻi toto. O loʻo i ai faʻamatalaga e faʻaaogaina ai le pulupulu e avea ma faʻasologa o neoplasms o le fatafata, tino o le lymphatic, ma ovaries.

O le mea lea, o le pulou o loʻo i ai mea faʻamalolo o le natura lea:

  • faʻamaʻi
  • tagata faʻamoemoe
  • togafitiga
  • anti-inflammatory
  • faʻamaʻi manuʻa.

Clover mo le cholesterol

Faʻaaoga vailaʻau faʻaaogaina e faʻamavae ai pusa cholesterolvaevaeina o le cholesterol tuufaatasia ma aveeseina mai le tino. Latou te faʻamalosiina ia vaʻa, faʻateleina ona faʻaleleia, toe faʻaleleia le fausaga. O le faʻaaogaina o le clover e le gata i le aveeseina o le cholesterol, ae faʻapea foi i le gafatia e toe faʻafouina ai le tino gasegase.

O mea laiti mai le vevela mumu e tumu i se mea faapitoa faapitoa - isoflavonoids. Latou te faia puipui tetele ma lapisi e sili atu ona umi, ma e aʻafia ai foi le gailsite o maʻa tetele. E le gata i lea, o lenei mea totino e faʻaleleia ai le tulaga o tagata o loʻo mafatia mai le angina pectoris.

O nisi o fua

  1. O lena lauti e lelei i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol. Ave le mutu vao vevela, faaopoopo i ai le tele o le vao vao. Faʻafefiloi i le vai vevela, e tusa ma le 85 tikeri, i totonu o se fale. O lenei lauti e faʻamalieina mo le ulu o le ulu ma faʻaititia ai le toto. Ona o lenei meatotino, o le la e puipuia ai le faateleina o le cholesterol, e puipuia ai le gasegase, veinsese veins.
  2. Tuu ni fugalaau fuga se sefulu i totonu o se atigipusa e 250 ml vai, tuu i luga o se ogaumu ma aumai i se vevela. A maeʻa le 20 minute, e mafai ona e faʻafefe ma 'ai. Mo vaiaso e tolu, inu lenei vaifofo i le afa afa, tolu taimi i le aso. O nei vailaau faʻasolopito, e faaopoopo i le aveesea o le cholesterol, ei ai se aafiaga lelei i le galue o le fatu.
  3. Se sipuni sipuni mumu mumu i le vai vevela, 250 ml. Suauu mo le lima minute, ona vevela ma 'ai. Ave se mea teuteu faalima i le aso, tasi sipuni sipuni. O sea fofo e tatau ona faia mo le itiiti ifo ma le tasi le masina. E faʻamalosi ai neura ma faʻaleleia ai lagona, maua ai le malosi. Ae le o le pau lea o le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega. O ia mea teuteu e faʻaaogaina i fafo: e pei o le taele mo le vevelaina o le afaina, mo le togafitia o manua ma aʻafiaga mamafa. Faatasi ai ma se malulu, o le vaifofo o le a fesoasoani e fofo ai se tiga ootia, faatasi ai ma stomatitis, o le a faamaloloina ai ona tiga tiga.
  4. O lenei metotia o le saunia o clover decoction e ese si ese. Tuu lua laulau pununi o clover i totonu o se vevela ma sasaa e uiga i se ipu vai inu vai iina. Tapuni ma faʻamalosi i le po. I le faʻaopopo i le faʻaaogaina i totonu, e mafai ona e fufulu ou foliga, o le a fesoasoani lea i le gasegase ma le tupulaga talavou.

Ava malosi

I le avea ai o se auala mataʻina o le faʻamamaina o vaʻa toto, o le faʻamalosi o le faʻafefiloi i le ava malosi. Mo lana tapenapenaga, e mafai ona e faʻaogaina fugalaau vevela poʻo le lanu mumu. E tatau ona fufulu fugalaau fugalaau i lalo o le vai taʻavale, tuʻu i luga o se solo ma tuʻu mo sina taimi, ina ia faʻafefe le susu ma faʻamago le rawoa.

I totonu o se fagu-lua-lita, sasaa faʻamaʻi fugalaau tutusa lelei le afa. Ona liligi lea o le fagu lita-maualuga le maualuga, vodka mama ua faamamaina iina. Afai e matutu le gaʻo, o le a na o le afa-lita e manaʻomia, o le tele o vodka e tumau pea. O lenei faʻafefiloi ua tapunia faʻatasi ma se tapuni polyethylene ma teuina mo le lua vaiaso i se nofoaga pogisa. Tincture, pe a maeʻa ona faʻaogaina, e tatau ona faʻafefe ma tuʻu atu i le pusaaisa.

E faʻapefea ona ou faʻaaogaina se vailaʻau? Faatasi i le aso, i luga o se manava gaogao ao lei faia le aiga o le afiafi, inu se sipuni sipuni o lenei fofo mo le masina. Ma, mo le sefulu aso, latou te malolo ma toe faʻaauau, ae na ona faateleina le tele o vailaau i le 1.5 sipuni. O le masina mulimuli ane - o se isi malologa, a maeʻa ona toe faia le vasega, naʻo le ave muamua o le numera. O lea meafaigaluega e le na o le maualalo o le cholesterol. E lelei tele le ave i le tautotogo, pe a leai se vitamini. Tincture o le a fesoasoani i faʻaaliga o le atuatuvale, faʻaleleia lagona. E aoga tele mo tagata matutua e ave: o le toe faʻaleleia o aafiaga e faʻaleleia atili ai le soifua manuia ma le lelei o le olaga.

Matou te faʻamamāina le vaʻa ma le totoa

E tele auala e fufulu ai vaa i le mumu mumu. Mafaufau i fua masani e lua e sili ona taatele, faafetai lea e mafai ona e faʻamalosi ai le mamafa, faʻafilemuina namu.

  1. E fa laulau punetini o le vao e tuʻuina atu mo le 7 itula, aʻo leʻi tumu i ni ipu tioata se lua. Inu se afa tioata, talu ona uma ona filiga, faatolu i le aso.
  2. Ave ni ulu fugalaau e selau fugalaau, faʻapipiʻi i le afa lita o le vai mo le lima minute ma faʻamalosi mo le tolu itula. Mo se aso e te manaʻomia e inu ai lenei mea e afu ai, aʻo leʻi faʻaaogaina e tatau ona aʻafia, e mafai ona e faʻaopopo le meli. O ia mea uma e lua e tatau ona faʻaaoga mo le itiiti ifo i le tolu vaiaso.

O le uila lanumumu na maua ai se isi talosaga - ua faʻaaogaina mo le faiga o le taele. O se uu ua faia i totonu o le potu vevela, ua tumu i vaega o le vavae. E togafitia le malulu, faʻaleleia le faʻaleleia o le tino. O lea ituaiga taele o le a siitia ai lou malosi ma faʻaleleia ai lou uiga.

O faʻamanuiaga o le clover o se fofo masani mo le maualuga o le cholesterol

O le faʻaoloaina o le vevela o se tamai laau laʻau o loʻo iai le tele o mea tau vailaʻau, mo le paolo o le fugaina e taua foi o le mumu poʻo le mumu. E iloa lelei o loʻo i ai i le laau malosi fualaau faʻamaʻi, anti-inflammatory, faʻamalosia lautele ma faʻamalosia meatotino. O le taele i totonu o lona susu e fesoasoani e faʻamalolo ai le tino ma manuʻa laʻitiiti i luga o le paʻu.

Ae ui i lea, tatou te matua fiafia lava i ona aafiaga lelei i le gaosiga o gaʻo ma le mafai ona faamamaina le toto. O lenei taunuʻuga ua ausia ona o le tele o meaʻai e maua ai le faʻamaʻi, e aofia ai:

O le atoaga o le mea e faʻaaoga ai le uila.

gaʻo e leʻi faʻamamafa

  • tannins
  • organic acid
  • lipine
  • ascorbic acid
  • measina
  • carotene ma isi vitamini.
  • A faʻaaogaina i totonu, o aʻafiaga o loʻo faʻaaogāina o le laau o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le toto ma ave i le tino atoa, pe a maeʻa ona latou faʻaumatiaina ma aveese siama o le cholesterol mai le tino, faʻamaonia le gaʻo gaʻo. O vaega taua o le clover e le gata na taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, ae faʻamamatia ai foi cholesterol pepa ua uma ona fausia i puipui o toto toto.

    O se faʻapitoa faapitoa e mafai ona maitauina e oʻo lava i le vave amata o togafitiga, pe a fai o faʻalapotopotoga e sili atu le avanoa, e le o faʻamautuina le fausaga. O lapisi tuai ua fuafuaina, faʻamalosia ma totoina e ala i le fesoʻotaʻiga, lea e mafua ai ona sili atu ona aʻafia i soʻo se aʻafiaga. I se isi faaupuga, o le faʻaaogaina faifaipea o le clover liliu mai le cholesterol ma lona faʻavae i luga o puipui o le toto i totonu o se solu tioata, lea e faigofie ona alu ese mai le tino.

    Talu ai ona o mea o loʻo eli ai meaʻai ma mea maualuga o flavonoids, o le vevela mumu e faʻamalosia ai puipui o toto toto, ma atili ai ona faʻaoga, e faʻaitiitia ai le gaogao o tamaʻi peleni. O loʻo i ai foi i le laau se aofaʻi o le gaʻo siama, o se vaitamini e tatau ai mo le atinaʻeina o faʻamalosi totoga ma le puipuia o le tino.

    O le tele o fomaʻi lata mai ua fautuaina le faia o le clover mumu, ma o lona aoga ua faʻateleina ona faʻamaonia e suʻesuʻega faʻapitoa. I le faaopoopo atu, e faʻaaoga lelei i le tele o vailaau faʻaonapo nei.

    Aoina mai ma sauniuniga mo le faʻaoga

    I le faaopoopo atu i le mauaina o mea gaosi ua saunia mo le faʻaaogaina i se fale talavai, e mafai foi ona e aoina oe lava. O le seleselega e faʻatinoina i le vaitau o le fugalaau e sili ona malosi, lea e amata mai ia Iuni ia Aokuso.

    O le taimi lea o le faʻaogaina o mea uma o loʻo faʻamanuiaina i luga o le laau e oʻo i le maualuga. E sili atu le aoina o clover pe a uma le 'aiga o le afiafi, pe a faʻapipiʻiina le timu i le taeao ua maeʻa.

    Toeitiiti lava o le laau atoa ua taua o vailaau: ona laulaau, pu, fugalaau. O le mea lea, e mafai ona vavaeina atoa, e aunoa ma le aʻafiaina o le aʻa, ina ia aua nei faʻaumatia atoa le laau.

    A maeʻa le aoina, e tatau ona fufulu ma le faaeteete lapisi ma togafitiga le lelei. Ona tatau loa lea ona tufatufa atu mea e gaosia i luga o se mama mama, mo se faʻataʻitaʻiga i luga o se laupepa pepa ma tuʻu i lalo o se faʻavaa poʻo le fale. E le tatau ona faʻaalia i le susulu o le la, ae i le taimi lava e tasi, afai o le masini e ave i totonu, e tatau ona faʻavaveina i taimi uma.

    I le taimi o le vevela, e tatau ona faʻamautinoa e le matutu le meafaitino ma e le amata ona malepelepe, a le o lea o le a leiloa ai ana meatotino. A maeʻa le mago, e tatau ona tuʻu le paluga i totonu o pusa aisa, mo se faʻataʻitaʻiga i totonu o se pusa paʻu meaʻai po o totonu o se fagu ma se tapuni faʻapipiʻi. I le teuina lelei, o mea aoga o le fale o loʻo faʻasaoina i le gasologa o le tausaga.

    Totogi sili ona lelei

    E ui lava i le mea moni e faapea o le faiga o le faamamaina o loʻo faʻamatalaina i luga, ma o mea uma ua uma ona faʻamalosi i falemaʻi ua faʻatauina i le foliga lava e tasi, ma o fua masani o fualaʻau e fai ma vaifofo mo le cholesterol e aofia ai le faʻaaogaina o fugalaau fou. O loʻo i ai le tele o meaʻai, ae e le mafai ona e aoina i taimi uma, ma e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o meafaitino faʻasaina nai lo le alu i le togavao mo mea fou.

    Vodka clover tincture

    O le gaosiga o le suavai ua manatu e sili ona faigofie ma aoga, talu ai ona o le faʻafefe o le clover i le tino o le tincture e sili atu ona faigofie, ma o le tuufaatasiga e vave faʻavaveina i totonu o le toto. O le fua e aofia ai le faʻaaogaina o fugalaau fou. Fufulu maeʻaeʻa aʻo leʻi faʻaaogaina.

    Ina ia saunia ni pepa i vodka, e tatau ona e:

    1. Faatumu se fagu lita ma ni fugalaau o le clover fou na filifilia,
    2. Liligi fua vodka,
    3. Kuni le fagu ma se ufi malu ma tuʻu i se mea pogisa.

    E tatau ona faʻaauau pea mo le 2 vaiaso, faʻavevesi ai le fagu e faʻafefiloi fugalaau i sina mea laitiiti. O le taunuuga e tatau ona faʻamamaina. Mo togafitiga, ua lava lea e ave ai le sipuni se tasi e faamama ile 1/3 ipu vai i aso uma. E sili atu le faia o lenei mea i le taeao 30-40 minute ao lei faia se taumafataga. O le togafitiga e 1 le masina, pe a maeʻa ona faia lea o se malologa mo le 7 aso ma e toe faalua ona toe faalua, o lona uiga, o le taimi atofaina e 4 masina.

    Pulu i totonu o le vai manino

    Talu ai ona o le inu ava i luga o le vodka e faigata mo tagata e le mafai ona faʻatagaina le ava malosi, o loʻo i ai se filifiliga sili i vai manino. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o le olaga ola o le tuufaatasiga e puupuu, e pei o se tulafono, o le susu e fausiaina i aso uma. Aʻo leʻi faʻamavaeina, e tatau ona mulumulu lelei.

    Le saunia o se teuteuga e lava:

    1. Liligi 3 tsp. fugalaau lanumumu mumu fou ma se ipu vai inu (250 ml),
    2. Faʻamalosi mo se itula, ona faʻasolo ai lea.

    E tatau ona vaevaeina se ipu o le suka i 3 inumaga tutusa, o lona uiga, 1/3 le ipu mo le faʻatagaina. O lenei fualaau e tatau ona inu i le 30 minute ao lei faia se taumafataga, ioe, 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 2 masina, e aunoa ma se malologa. E mafai ona e toe faia le vasega i le itiiti ifo i le masina. O le faʻaaogaina o le paluga fou mai le clover e matua aoga lava mo toto toto, o le masani masani e faʻasolosolo ai le gaosiga o le gaʻo, o loʻo i ai le malosi faʻamalosia lautele i le tino.

    O loʻo i ai se isi fua mo le faʻapipiʻiina o le vevela vevela - faʻaaogaina o se thermos. Ina ia faia lenei mea, i se vevela, e tatau ona e faʻatumu 2 tbsp. otaota mago ma sasaa se ipu vai inu. O le kuka e sili ona lelei i le afiafi, ma tuʻu ai le mea e faʻafefiloi i totonu o se vevela mo le po. O le aso e sosoo ai, vaevae le broth i 3 tutusa laasaga 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

    O vailaau faafomai o le togavao laau

    O le faʻaoloaina o le vevela o se vailaʻau vailaʻau o le aiga pi, ma e foliga mai o se faʻalauiloa. O le vao e oʻo i le maualuga e 15 i le 55 centimita. Inflorescences ua mumu ma se kulimi piniki.

    O le vaitau o le totoina o lenei laau e mai ia Iuni ia Setema, o le vaitaimi lenei e sili atu ai ona faʻamalolo mea totino, ma e tatau ona seleseleina mo togafitiga faafomaʻi i le vaitaimi o le vavao.

    O le faʻataʻitaʻia o cholesterol, o le uila vaovao o le fale sili lea ona lelei ma o lona faʻamalositino e lagona pe a mavae se mea pupuu.

    I totonu o le eleele lanu meamata, o le pulou o loʻo i ai vaega nei:

    • Ole suāsusu taua
    • Vailaau o le glycosides isotrifolin ma le tifolin,
    • Elemene o vailaʻau faʻasaina o le ketoglutaric acid, o le salicylic acid, faʻapea foi ma le coumaric acid,
    • Vitamin lisi lisi peta, tocopherol, vitamini riboflavin, vitamini C, faʻapea foʻi ma le gaiamine,
    • O le lisi atoa o elemene o elemene o elemene calcium, mole molepika, magnesium, o se elemene o fulukalama, okeni seleni, uʻamea ma le chromium.

    E le gata i lea, o fugalaau fugalaau e aofia ai vaega nei:

    • Flavonoids, lea e sili atu i le tele o enzymes ma reactions o le tino atoa,
    • Fatisi-unsaturated acid acid stearic acid, palmitic ma linoleic acids,
    • Elemene elemene
    • O le tuufaatasiga e aofia ai foi amino acids,
    • Tannin Mea.

    O togavao vao e masani ona faʻaaogaina e tagata faʻamalolo e togafitia ai maʻi faʻapitoa.

    Ma sa latou faaaogaina e pei o:

    • O le faʻamoemoe,
    • Vailaau faʻamalolo
    • Toto
    • O le faʻaleleia atili o le vavae ese o le afu mai le tino,
    • Faʻaaoga fualaau faʻamaʻi
    • Faʻafitauli faʻapitoa
    • Faʻatuʻosaʻo mea faʻapipiʻi
    • I le avea ai o se tagata e faʻamalolo,
    • I le avea ai ma auala e faʻafefe ai le maʻi pipisi ma le mama.

    O togavao vao e masani ona faʻaaogaina e tagata faʻamalolo e togafitia ai maʻi faʻapitoa

    O le a le faʻaogaina o le uila mumu mo le tino?

    I le faʻaopopo atu i faʻaaoga uma o togafitiga, faʻalauteleina o le uila e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino puipuia.

    O lenei laau e masani ona faʻaaogaina i le faʻasologa o togafitiga masani mo le togafitiga o le tele o maʻi, ae o le mea pito sili ona taua i lenei laau o le mafai lea ona faʻaitiitia le cholesterol i totonu o le toto ma faʻafefe ai le gaʻo gaʻo, lea e faʻaaoga lelei e faʻaitiitia ai pauna i le oona.

    O le faʻaitiitia o lau o le clover cholesterol o se faailo lelei o mea faʻamalolo o se laau, aua o le tupu aʻe o lipids i totonu o le toto e sili ona matautia.

    Afai e le o siakiina e le tagata le faailo o le cholesterol, o le a amata ona tupu mea nei i le tino:

    • O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto ma e le faaititia mai i le maualuga,
    • O le aʻafiaga o paʻu o le toto ma le faʻavaeina o togafitiga o le thrombosis ua faʻateleina,
    • O suauu tuai e le lava i le okesene ma totoga hypoxia.

    Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona toe iloilo lona soifuaga ma ana meaʻai.

    Faʻaopopo le tele o faʻafitauli faaletino i le tino ma le tele o gaioiga, lea o le a fesoasoani i le faʻavaeina o le metabolism, faʻapea foʻi ma le faʻafeiloaʻi i vailaau o le inupia ma le ulaula, o se tasi lea o mafuaʻaga autu i le faaputuputu o le cholesterol.

    I le faaopoopo atu i suiga o le olaga, e tatau ona toe teuteu le meaai, ma le aofia ai meaai o le cholesterol mai ia mea ma faʻalauiloa atili fualaʻau ma fualaau fou i totonu o le taumafataga.

    O mea taumafa e tatau ona faʻamaonia ma leai se cholesterol.

    Afai e te le siakiina le cholesterol, o le maualuga o le tau o le toto

    Le faʻaaogaina o le paluga otaota i le taumafataga e faasaga i le cholesterol

    E mafai ona e saunia se laei mai vaega lanu meamata o le vao, mo soupeti ma borsch:

    • Ina ia saunia le laei, ave laulaau o le vao, lalalala calendula ma le laau o le chicory,
    • Mūmū ma fufulu lelei mea uma o le ipu,
    • Lago mea uma na nutimomoia e ala i se sieve ma faʻafefiloi i se faʻafefiloi tutusa,
    • Faʻapena le faʻapipiʻu mamago mo ipu muamua ua sauni ma faʻaopoopo i meaai i ni nai minute seia maeʻa uma.

    O lenei laei e avea o se vailaau faafomai i meaai paleni ma o le a fesoasoani e le gata ina faaitiitia ai le kalori mea o le ipu muamua, ae ia maua ai foi le tofo ma le manogi.

    Laʻau vavave vao mai cholesterol

    O vaega o le mutia o le uila o loʻo i ai le malosi e faʻaumatia ai molelaʻau cholesterol ma aveeseina i fafo atu o le tino i se auala masani. I le faʻaaogaina o ana meatotino, o le pine e faʻaleleia ai le tele o metabolic processes i le tino, ma toe faʻafoʻisia ai le gaʻo o le lipid metabolism.

    A faʻaaogā le uila, o le a mafai ona faʻaleleia le faʻamalosi o le tino, lea e toe faʻafoisia ai le gaioiga o le toto, ma faʻamamaina ai foi le toto toto o pusa o le cholesterol.

    Faatasi ai ma le fesoasoani a le flavonoids, o siama o le tino ua faamamaina mai mea oona ma elemene. A faʻamamāina le toto mai pusa atherosclerotic, ona toe faʻaleleia lea o le lumanaʻi o le auala ma faʻavae le toto.

    Pe a toe faʻafoʻiina le toto, e tele faʻamaʻi o le fatu o le fatu, faʻapea foi ma le vascular system, e mou atu.

    A faʻaaogaina le clover, o le galasticity of membranes membranes e faʻateleina

    O le fua mo le faʻasolo i lalo ifo o le cholesterol maualalo e faʻavae i luga o le togavao

    Ina ia saunia le fusi e tusa ai ma lenei fua, e mafai ona e faʻaaogā meaʻai fou fou, faʻapea foʻi ma le faʻapipiʻiina o fualaau ile afu. O le tele o meaʻai e seleseleina e le toʻatele, ae e mafai foi ona e faʻatauina se faʻaputugogogo i se fale talavai.

    Clover tincture o fualaau vodka:

    I totonu o se fagu o le 1000 milliliters, sasaa, e aunoa ma le vevelaina o fugalaau o le vao. Ona sasaa lea o meaʻai faʻatoʻa maeʻa ma vodka ma tapuni faʻatasi ma se tapuni uʻamea. Faʻaauau le faʻasolosolo mo le 14 aso, faʻafuaseʻi luluina.

    Tinese ua saunia i le 2 vaiaso ma e mafai ona faia e tusa ai ma lenei polokalame:

    • A o lei togafitiga, faamama le tincture,
    • E tatau ona ave le fua i aso uma,
    • Faatasi i le aso, faʻaalu se sipuni sipuni o le clover i le 70.0 milliliters o le vai, ma inu,
    • O le faʻasolosolo e ave i le sili atu ma le 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga,
    • E fautuaina e ave le sosoʻo aʻo leʻi faia le taeao i luga o se manava gaogao,
    • Le togafitiga togafitiga ma le faʻafefete mo le itiiti ifo ma le 60 aso,
    • A maeʻa le 30 i le 40 aso, o le faʻaititia o le cholesterol e faʻaititia i le 40.0%.

    Clover tincture o se togafitiga faaopoopo mo togafitiga fualaau faasaina.

    E le mafai ona e inuina vailaʻau i lalo ifo o le cholesterol e faʻavae i luga o suʻega a tagata e maualalo ai le cholesterol na o oe, aua o le a faʻavaivaia, ma o le a leiloloa ma o le a vave televave le sao o le cholesterol.

    Aua e te faia ni sauniuniga faʻasolosolo faʻatasi ma fualaau oona, faapea foi ma fualaau oona e ave e togafitia ai maʻi o le ate.

    Vodka clover tincture

    Meadow clover decoction i lalo ifo o le cholesterol

    E le gata i lea, e mafai ona faʻaumatia faʻamau o le cholesterol ma se teuteuga e faʻavae i luga o le clover.

    E tatau ona matua pipii i fualaau ma iloa pe faapefea ona gagau le ufiufi ina ia maua ai e le broth se togafitiga faafomai i luga o le cholesterol:

    • Mea eleu vevela i totonu ole volumita ole sipuni ole 200.0 milliliters o vai inu ma le uu ile vai ile vai 5 minute. Filu ma ave le 1 sipuni 5 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga,
    • Sasaa se sipuni sipuni i se vevela ma sasaa vai inu. A maeʻa le 12 itula faʻafefete, faamama, ma tago i le 4 vaeluaina o popo, tasi le sipuni ao leʻi 'aʻai,
    • 4 sipuni kuka sasaa 500.0 milliliters o le vai inu ma faamama 10 itula pe a uma ona afaina. O lenei vaiinu e ave i le 100.0 mililiters faatolu i le aso.

    Ave ni teuteuga e le tatau ona itiiti ifo i le tolu vaiaso, ae e lelei e ave i le 3 masina.

    Clover decoction

    Contraindications

    O le faʻaoloaina o le vao e faʻaitiitia ai le faʻasologa o le cholesterol, ae o loʻo i ai foʻi ni faʻasalaga i lona faʻaogaina:

    • I le taimi o le maitaga o fafine, o le mea e faʻalavelave ai le faʻalavelave faʻaleagaina le tala o le hormonal ma e mafai ona mafua ai se faʻanoanoa,
    • Faatasi ai ma maʻi o le tino o le hemostasis ma faʻamaʻi toto, o le pulver e mafua ai le toto,
    • O le togafitiga o le clover e le faʻaaogaina aʻo leʻi faia le taotoga i le tino (a itiiti ifo mo se vaitaimi e oo i le 14 aso), pe a maeʻa foi le taotoga, o le taimi lava e tasi,
    • Mo faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, e faʻasaina le uila.
    • Faʻatasi ma faʻafitauli faʻapitoa, faʻafeiloaʻi ma le faaeteete,
    • Afai ei ai ni neoplasms o le tino i totonu o le tino, aua e te faʻaaogaina le clover, aua e mafai ona mafua ai le gasegase o le masima o le kanesa.

    Toto o le maʻitaga o le gastrointestinal tract

    E mafai ona e faʻaoʻoina le kapili e pei o le cholesterol e naʻo luga o le fautuaga a se fomaʻi togafitiga o le a taʻuina atu ia te oe le auala e faʻapipiʻiina ai le vailaʻau ma vailaʻau ma e tusa ai ma le fuafuaga e ave.

    Faaiuga

    O le vevela mai le maualuga o le cholesterol o se tasi lea o togafiti sili ona lelei i togafitiga masani faafomaʻi.

    O vailaʻau ua saunia mai laau toto e iai le aʻafiaga o le faaumiumi o le faʻaaogaina, mai le tasi i le tolu i le fa masina, naʻo le tausia saʻo o le faʻasologa.

    Michael, 40 tausaga: Sa ou tauivi i le maualuga o le cholesterol mo le 5 tausaga, ma o taimi uma lava e faatonuina ai aʻu e le fomaʻi ma sili atu fualaau fou. E le o fualaau uma e galue lelei i le tino, mafua ai le tele o aʻafiaga, ae e leʻi i ai se faʻaitiitia o le cholesterol. Na fautuaina mai e sau uo se siaki o le clover, na faamaonia e le fomaʻi togafitiga laʻu togafitiga faaopoopo.

    O le aafiaga muamua na ou vaaia ina ua mavae le masina na ou faia ai le fusi o lipid, o le cholesterol index na toetoe lava masani. A maeʻa le masina, e i ai laʻu suʻega lona lua, ma ou te mautinoa o le a leai se cholesterol maualuga, aua ou te lagona le soifua maloloina.

    Anna, 54 tausaga: na siitia loʻu cholesterol i nai tausaga ua mavae, na fai mai le fomai o le mafuaʻaga o le faia o le misa. Na te leʻi faatonuina fualaau, ae fautuaina se taumafataga o le maʻamala. O kuka kuka uma i le taumafataga o se gaʻo maualalo, ma e le mafai ona e faʻaaogaina se pani e tao ai le kuka i ipu muamua.

    Ae na ou mauaina le mata o se fua o le laei e faavae i luga o vailaau ma togafitiga, faatasi ai ma le vevela. O nei ipu muamua e lelei ma lelei. E mafai ona e nofo i luga o sea ituaiga taumafa mo le tele o tausaga.

    Muamua vailaau i foliga o le meli

    Afai e manaʻomia, i le fale talavai e mafai ona e faʻatau ai le meli o le clover, lea e le naʻo se mea suamalie ma manaia, ae faʻasaoina (tusa lava pe itiiti ifo) uma na mea aoga o vailaau faʻamaʻi. Mo togafitiga togafitiga, e tatau ona ave le 30 kalama o le meli i aso uma, faaopoopo le 10 ml o le sua o le lemoni. O le togafitiga e 1 le masina. E mafai foi ona e faaopoopo le 2 tsp. meli i lauti.

    I le faaopoopo atu i le mea moni, o le faapaleina o le meli e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol toto ma faamalosia ai toto toto, o le oloa o se mea e sili ona lelei i le toto maualuga.

    O le puleaina masani o le fualaau faʻasaina e faʻamautuina lelei ai le toto. Ae ui i lea, aua le soona fai, o le tele o le meli e le gata ina maua ai le manaʻoga, ae e afaina foi.

    Faʻaaogaina o mea totino o clover

    Laʻau mumu (moa) o le faʻalauiloaina o le laʻau faʻamaina mai le aiga legume. O le laʻau faʻalaʻau, e oʻo atu i le maualuga 15-55 senitimita, e ufiufi i laʻau e tolu ma laʻau faʻalelei i autafa o pito ma faʻauʻu i le lanu mumu-lanu mumu. Clover o loʻo i totonu o Rusia Tutotonu ma tupu i laufanua ma togalaau. O le taimi o le lanu malosi o Iuni-Setema, ona fautuaina lea e selesele le laau mo togafitiga faafomaʻi. O le vevela lanu mumu mo le cholesterol o se mea mamana ma mataalia.

    I totonu o le vaega lanu meamata o le laau o loʻo i ai le tele o mea e faʻaaogaina ai le biologically active:

    • faavae ma mea taua o suauu,
    • glycosides (trifolin, isotrifolin),
    • vailaau oona (ketoglutaric, salicylic, coumaric),
    • vitamini (tocopherol, beta-carotene, riboflavin, thiamine, vitamini C),
    • macro- ma microelements (potassium, calcium, magnesium, phosphorus, seleni, iron, chromium).

    I le faʻaopoopoga, o fugalaau faʻatoʻaga e aofia ai:

    • flavonoids e faʻaleleia ai le gaioiga o le tele o faiga o le enzyme i le tino,
    • oona gaʻo le faʻamamaina (vaʻa, pama, linoleic),
    • polotini ma amino acids
    • tannins.

    Ua leva ona faʻaaogaina le paʻu mumu e togafitia ai faʻamaʻi ma e tele mea aoga aoga:

    • tagata faʻamoemoe
    • loto vaivai
    • diuretic
    • vaʻalele
    • anti-inflammatory
    • fomaʻi
    • toe faʻafouina (faʻamalologa)
    • faʻamaʻi
    • capillaroprotective,
    • malosi e faasaga i le tuputupu ae o le vevela.

    O avanoa o togafitiga o fualaʻau i lalo o le cholesterol toto

    O fualaau faʻamaʻi i le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atinaʻeina o pepa cholesterol e sili lona taua. O faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o infusions, deco deco and tea tea o se vaega taua o togafitiga faasao. O le mana faamalolo o laau e le mafai ona faafitia, ae le faatapulaaina, ma e taua le manatuaina. Afai ei ai se manaoga faanatinati e faʻaitiitia le maualuga o mea leaga, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o metotia masani o togafitiga e faʻaaogā ai vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau.

    O avanoa o togafitiga e le faʻagata, e le tatau ona e faʻamoemoe i se vave vave togafiti, ae o loʻo i ai pea. E taua le malamalama o mea lelei o le faʻaaogaina o vailaau faʻamalositino o le a faʻaalia pe afai e tausisia fautuaga uma a le fomaʻi, e aofia ai mea e fesootaʻi ma le masani i aso taʻitasi ma meaʻai talafeagai.

    Vailaau o fualaau toto:

    • i ai se aafiaga lelei i puipui o toto toto, faʻamalosia i latou,
    • saofaga i le faʻaumatiaina o toxins leaga mai le tino,
    • mimiti le toto
    • puipuia mai le toto
    • faʻavavevave le gaosiga o le gaʻo,
    • aʻafia ai le toto, faʻamaonia lona faʻatinoga.

    Mo togafitiga faafomaʻi, faaaoga fugalaau, aʻa, pu ma lau o vailaau togafitiga. Le tele o faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o igoa faapitoa o fualaau i vailaau faʻapitoa o loʻo faamatalaina i lalo.

    Meadow clover (lanu mumu) tuʻu ifo LDL

    Laʻau mumu pine lauiloa e lauiloa o le "'aiʻona leaga" po o le "falaoa faalelagi". O le vaomatua lenei o le aiga legume, lea e tupu i soo se mea i luga o fanua, slopes, ma faletupe o vai. E faʻaaogaina e fafagaina ai lafumanu ma meli. O le tele o le meli suamalie e mafai e le pi ona faʻaputuina na maua mai i le fugalaau.

    Faamalologa meatotino

    O faʻauluʻau mumu lanu mumu faʻatasi ai ma lau pito i luga e aofia ai:

    • glycosides
    • vailaau oona
    • faʻatau
    • phytosterols,
    • taua o suauu
    • flavonoids
    • minerale
    • B vitamini,
    • lipine
    • malo
    • ascorbic acid.

    I totonu o tagata vailaʻau, faʻamaʻi mumu, o le faʻamaloloina o meatotino ia sa lelei ona suʻesuʻeina mo le cholesterol, e faʻaaogaina o se antiseptic, faʻamoemoe, diaphoretic, diuretic, ma le hemostatic. O faʻalavelave fou o le clover inflicescences o loʻo faʻapipiʻiina e faʻaaogaina i sikula mai ogaumu ma abscesses. O le laau e taofia le toto, e faʻaaogaina e togafitia ai conjunctivitis.

    Vodka tincture

    Ina ia maua se paiga o le clover i luga o le vodka mo le cholesterol, faʻaaoga fualaau mago ma le fou. Faʻaauau i le ava malosi, vodka poʻo le uaina. Le maua o se faʻataʻitaʻiga lelei ile ava malosi:

    • ave le 0.5 l o le ava malosi,
    • 100 g fualaau mama poo laau fou,
    • tuʻu i totonu o se fagu pogisa
    • tumau 10 aso.

    Mo le tincture vodka e te manaʻomia se fagu lita ma le 0.5 l vodka. Laʻau fou fou o clover faʻatumu le fagu, faʻatumu vodka ma tuʻu i se mea pogisa mo le 2 vaiaso.

    Faʻafefea ona fai ni fua

    E le o se mea e tatau ai ona faʻamoemoe i se taunuuga lelei mai le lauti masani mai togalaau. E tatau ona fausiaina lelei le vaiinu ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete i vaega uma. I le le iloa pe faapefea ona vaeluaina le uila mai le cholesterol, e tatau ona e faitauina le faamatalaga lenei. Ina ia faʻaleleia mea tau vailaʻau o le laau, e mafai ona e:

    • faʻaaoga i le lauti e le gata o le vavae ese mai le cholesterol, o iloiloga e sili ona lelei, ae o petals foi o le currant currant ma le St. John's wort i le fua o le 4 tsp. clover ma 2 tsp. igoa o laau
    • faʻafefiloi faʻatoʻaga mai le cholesterol ma le mint ma St. John's wort i se fua faatatau o le 5 i le 1,
    • faia lauti e faʻaaoga ai le mumu mumu mo le cholesterol, hypericum, currant, mint ma le oregano i le fua o le 4 tsp St. John's wort, 2 tsp taitasi isi laau ma e na o le 1 lepp oregano.

    Afai e faʻaaogā e le tagata maʻi le pipili mai le cholesterol, pe faʻapefea ona ave le mea e le o saʻo lona iloa, e sili atu le mataʻituina ma le faʻaeteete le metotia o loʻo tuʻuina atu i luga. E mafai foi e se fomaʻi ona taʻu mai le ala e gaosia ai le uila mumu mai le cholesterol.

    E faʻapefea ona fai?

    I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau ona faʻaaoga le clover mai le cholesterol i aso uma, o le fua lea o loʻo tuʻuina atu iinei i le ituaiga o mea e afaina i luga o vai poʻo vodka. Ina ia saunia le suavai, ave le 100 kalama o fugalaau ma sasaa 0.5 l. vai. O le mea inu vevela ua kuka mo le 5 minute, o loʻo faʻamalosi mo le le itiiti ifo i le 3 itula, mulimuli ane latou inu le tasi vaetolu o se ipu malamalama i le ao. E le tatau ona e mafaufau o le auala e inu ai pulu mai le cholesterol e mafai ona maua i se fale talavai, e sili atu le suesue i lenei mataupu ia oe lava.

    O le kuka tipi mai le cholesterol i le ituaiga o lauti po o le afu e mafai ona vevela, aua e tatau ona suamalie i le meli. E sili atu le aua le kukaina le tele o le suka ma le afu, o le taimi e teu ai le 3 aso i le pusaaisa. O le gasologa o le aveina o tinctures e 20 aso. E tusa ma le afa ipu ipu e tatau ona faia i le afa itula ao leʻi 'aʻai.

    Laulau o vailaau mo togafitiga mo le faateleina o triglycerides

    O le tigidecerides o se ester lea o glycerol ma tolu gaʻo gaʻo o se vaega. O le vaega taua lenei o manufasi ma fualaʻau.O lona i ai i totonu o le tino o le masani lea, ae peitaʻi pe afai e le sili atu le aofaiga o triglycerides i le faʻatagaga e mafai ona faʻatagaina. Afai e tele atu lenei mea, ona mafai ai lea ona fai i luga o puipui o maʻa le kulupelula. O le faailoga autu o le faateleina o le triglycerides o le matua faateleina o le mamafa.

    Ina ia aumaia le tino i se tulaga masani, e tatau ona faʻaaoga infusions ma teas e faʻavae i luga o laau totō faʻamalosia ma omega-3 acid ma le niacin. Mafaufau po o fea o laau e maualalo ai le cholesterol i auiliiliga:

    Toto le igoaMea aoga
    OnamamoniE i ai le malosi o le Spice i le saoasaoa o le toto, o le aneti-inflammatory, antiseptic, analgesic ma le diuretic. E faʻateleina ai le metabolism, lea e mafai ai e oe ona faʻaumatia vave pauna faaopoopo.
    AtaFaʻaititia le aofaʻi o triglycerides faʻalilolilo e le ate. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa ma le anti-inflammatory agent. O le faʻaaogaina i aso taitasi o le 1-2 cloves o le kālaiki e mafai ai e oe ona e le popole i se faʻafitauli e pei o le cholesterol, faʻasaulalo ona lauʻau ola saʻo luga o le moega.
    Green teaE tele antioxidants i le lanu lanumeamata lea e saofagā i se faʻaitiitiga taua o faʻamaʻi.
    CloveO laulaʻau ma fugalaau o le laau e aofia ai minerale aoga, vitamini A ma le B, fiber ma suauu tāua. Cloves o se vaega taua o le taumafataga ua fautuaina mo le manumanu. E fafagu i luga, faʻamalolo manuʻa, faʻaleleia fuamalie.
    MarjoramLaʻau e maualalo ai le cholesterol ma faʻalogo le tino. Ua faʻaleleia e Marjoram le faʻamaʻiina o meaʻai, ei ai sona aoga aoga i le faʻatinoina o le tino puipuia.
    Oregano (Oregano)E aʻafia ai le faʻagasoloina o le faʻapalapalaina o meaai, lea e le aofia ai le mafai ona faʻaopoopoina le tele o gaʻo i le tino.
    BasilFaateleina le tele o le tino, e maua ai le malosi.
    SageToe faʻaleleia lela o le ate, e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, lea e puipuia ai le tino mai le faaputuputuina o le tele o gaʻo.
    LauraE faʻaaogaina e faʻafaigofie ai le metabolism, togafiti maʻi faʻamaʻi ma faʻaleleia ai le manaʻo.
    CurryE faʻaleleia ai le gataifale ma faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal, lea e oʻo atu ai i le mu malosi o le tele o gaʻo.
    RosemaryRosemary o loʻo i ai ni meaʻai gaʻo, phytosterols ma flavonoids. O le laau e faʻaaogaina e faʻaleleia ai otaota.
    MintFaʻavaveina le vevela o le talo, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le nutimomoia, fesoasoani e feagai ma tiga i le ate.
    TarragonO le faʻaaogaina o mea manogi e faʻavaveina ai le metabolism, e aʻafia ai le gaosiga o le suka gaosia, faʻaleleia faiga faʻafefete.
    GingerFaʻaauau le faʻaaogaina o aʻa faʻamau, e mafai ona e faʻaleleia le lelei o metabolic process, faʻamaonia le cholesterol ma le gaʻo gaʻo.
    PoppyFaʻasalaina i faʻataʻitaʻiga ma mea faʻamalosi. O vailaʻau ua saunia i luga o lona faavae ei ai sona aafiaga lelei i le gaʻoina.
    ArtichokeFaʻaleleia le galue o le ate, faʻaleleia le faʻalaumalie.
    FenugreekO loʻo i ai mea e faʻaleleia ai le ate ma aafia ai le cholesterol. Faʻaauau le faʻamamaina vave o le tino.

    Tuʻuʻauʻau e fesoasoani e faʻaititia le lipoproteins

    E mafai ona faʻaaogaina laʻau vavae poʻo togalaau e fai i lalo ole lipoproteins. Ina ia saunia i latou o le a e manaʻomia:

    1. St. John's wort, fuga saito, tansy. Mo le aoina, e lua vaega o le St. John's wort ma le saito o le sana ma le tasi le vaega o le tansy e manaʻomia. E tuʻuina i totonu o se vevela ma sasaa le 2 lita o vai. O le isi 24 itula na sosoo ai, ua faʻafeiloa ai le susu. O fualaau mo le cholesterol e faʻatatau i St. John's wort ma le tansy e matua aoga lava.
    2. Lea o le birch, sandy immortelle, yarrow, vine rose berries. Matou te manaʻomia le tasi le vaega ole laʻau o le birch ma le tino ola, 2 vaega o yarrow ma 3 vaega o le rose vao.
    3. Till fatu, aʻa valerian, honey. I le faʻafefiloi o le 1 ipu o le dill ma le 2 sipuni tele o valerian faaopoopo 2 ipu o le meli ma le 2 lita o le vai vevela. O le aoina e tatau ona faʻamalosi mo le aso atoa.
    4. Mistletoe, Sophora. 2 ipu o le faʻafefiloi e sasaa atu i le 1 lita o le vai ma faʻamalosi mo le 3 vaiaso. O le mafuaʻaga o le togatogo o le togatogo e faʻaitiitia ai le cholesterol toto e faʻaalu faatolu i le aso mo le 1 sipuni meaai.

    Tusa lava pe o le a le uiga lelei o le aoina, ave i ni nai minute ao le i fafagaina faatolu i le aso. E le tatau i se tasi ona faʻamoemoe i se isi mea lelei i le masina a sau, o le a faʻaalia mai lava pe a uma le 1.5-2 masina.

    Iloiloga Aotelega

    E tusa ai ma le toʻatele o tagata o loʻo tauivi ma le mamafa o le mamafa ma le faʻavaeina o le cholesterol, o le faʻaogaina o auala faʻaoga, faʻatasi ai ma mea e maua mai i vailaʻau faʻaonapo nei, e maua mai ai taunuuga lelei. O le sili ona aoga o vailaʻau o le meli, keleni ma lemoni faatasi ai ma le peel, faʻapea foʻi le suauu paʻu, infusions ma deco deco o dill ma isi laau mo le maualuga o le cholesterol, o le tele o ia mea o loʻo lisiina i luga.

    O le suauu o le pulupulu eletise o le ufiufi mumu ua lauiloa i iloiloga o se tasi o togafiti sili ona faamaloloina ma aoga. Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, latou te tausisia se taumafataga faapitoa, ia 'ai lelei, ia naʻo le faʻaleleia o le ate-faʻaleleia o meaʻai, otaota e maualalo ai le cholesterol.

    Ina ia faʻaitiitia le cholesterol leaga i totonu o le toto, latou te faʻatapulaaina le faʻaaogaina o oloa o lo o aofia ai, ia sili atu le gauai i meaʻai ma gaʻo mama, omega-Polyunsaturated fatty acids, tele fiber ma pectin. O nisi fualaau faisua, fualaau aina, ituaiga o iʻa ma aano o manufasi e le gata ina puipuia ai le faateleina o le maualuga o le cholesterol leaga, ae tumau foi le tele o le cholesterol lelei i se tulaga talafeagai.

    Fautuaga mo tamaitai

    Ua iloa e tamaitai le maualuga tele o le maualuga o le cholesterol maualuga pe a mavae le 45-50 tausaga. O le vaitau lea e sili ona fiafia i ai le fafine i le fesili e mafua ai ona afaina le toto cholesterol toto ma faamama ai toto mai ai. O se taumafataga faapitoa o le a fesoasoani e foia le faafitauli, o se vaega lea e tatau ona i ai mea taumafa nei:

    • kefir, yogurt, kulimi mumu ma le gaʻo oona e le silia le 2.5%,
    • kulimi suamalie,
    • susu-susu susu
    • vailaʻau paluga faʻasusu ma talatini,
    • lanu meamata
    • faʻamaina aʻa inu
    • falaoamata (buckwheat, karite, oatmeal),
    • lala
    • paka
    • falaoa atoa o le falaoa
    • Fatu fou ma fuālaʻau fatu
    • fualaau suamalie (vine, pulu),
    • musika
    • fualaau faisua mai le togalaau.

    O le lisi mo le aso e faia e amanaʻia ai le manaʻomia e aofia ai pupuni ma salati mai fualaʻau. E sili atu le kukaina o ipu uma o se ulugalii, e tatau ona e faʻagaloina meaʻai falai mo se taimi umi. E tatau ona e faʻafeiloaʻi i paluga pateta, puddings ma okroshka. Ae e te leʻi alu i le moega, e tatau lava ona e inuina se ipu susu o susu, yogurt, kefir, whey or decoctions o fuga o le rose ma le hawthorn.

    E tatau ona e 'ai i le itula, ma le malosi, ma faʻaaogaina le numera o mea taumafa i le 5-6 taimi i le aso. E mafai ona 'aina' aʻai, ae le o ni mea manogi, ma i totonu o se uʻu poʻo se mea faʻapipiʻi. O skewers falai i le suāuʻu ma gaʻo gaʻo poʻo le kuka e tatau ona lafoaʻi.

    Fautuaga mo alii

    Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol i tane, ua fautuaina e 'ai atili fualaau faisua ma fua. E mafai ona tuʻuina fuamoa ma ituaiga uma o cereals, meaʻai gaʻo susu, aano o manu ma iʻa. O le lisi e tatau ona aofia ai fatu, fuālaʻau fuālaʻau. Mo le suamalie, e mafai ona e faia ni popsicles pe tiʻeli mai le suka.

    O le maualuga o le cholesterol ei ai lona aafiaga ogaoga i le soifua maloloina, lea e oʻo atu ai i le osofaia o le fatu, stroke, atherosclerosis, maualuga maualuga o le toto ma le fuga o toto toto. O loʻo maualuga lona maualuga i:

    • puaa
    • povi gaʻo
    • Laumei
    • kulimi
    • malosi kulimi
    • puaa, povi ma tamai mamoe,
    • fatu moa
    • pipi ma moa moa,
    • pata
    • kulimi mumu
    • moa moa.

    O le faʻaaogaina o le cholesterol e faafaigofieina e le meaʻai manu, cod, sina yogurt ma le sisi mamoe. E oʻo lava i le moa vao e sili atu le lelei e 'ai e aunoa ma le paʻu, pipi ma le vela vevela e sili atu foi ona' ai, aveʻeseina soʻo se mea e iloa ai ni fasi mea e gaʻo. O le lisi faʻatatau mo le aso e faapenei:

    1. Breakfast. E mafai ona e 'ai i le taeao ma le falaoa susu, kuka kulumu mumu, susu yogurt, falaoa enaena ma pepa lanu.
    2. Taʻaloga E mafai ona e 'ai i le aoauli ma le ogaumu o le moa, le araisa ma le ham, pasta ma le lapiti po o le iʻa tunu ma se salati o fualaau faisua fou.
    3. Taumafa O le pati ma le sisi, broccoli, lentil ma le talotala salati pepa, moa ma le kuka.

    Mo se meaʻai, sina sisi falaoa, suamalie, paluga, fuamoa fua ma yogurts e talafeagai.

    Mea aoga e faamama ai vaʻa toto

    Mafaufau po o fea meaai o meaʻai e maualalo ifo i lalo o le cholesterol ma faʻamama atili ai ipu. E tatau ona totogi le tausiga i vaega taua o vailaau masani e pei o:

    1. Grenades. Faʻamamaina i vailaʻau oona, o le puipuiga o le faʻamaʻi pipisi mai le faʻamaʻiina. O le fua e faʻaleleia ai le gaosiga o le oxid nitric, lea e fesoasoani e faʻamamaina ai fausaga ma faaleleia ai le tafe toto.
    2. O le kele. Faʻataunuʻuina le metabolism, e aoga i maʻi fatu ma maualuga maualuga.
    3. Fenugreek. E aofia ai fiva e puipuia ai le fatuina o le cholesterol leaga. E le manaʻomia mo maʻi o le fatu ma faʻafitauli i vaʻa toto.
    4. Lemon O loʻo tumu i le vitamini C, o se faʻamaʻi masani, o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e aumai ai le toto ma le aofaiga o le cholesterol i le masani. E 'aina le afa o lemoni i aso uma, e mafai ona e puipuia au vaʻa toto mai le faaleagaina mo se taimi umi.
    5. Ginger Ua leva ona faʻaaogaina le aʻa o le ginger i le faamamaina o maʻa. O le laau e iai lona malosi, faʻaleleia le gaioiga o le fatu, osofaʻi i luga o pa o le cholesterol i luga o puipui o toto toto, faʻaumatia mea tuai ma puipuia le faʻaputuina o mea fou. O fualaau faʻamaʻi mo le cholesterol i totonu o le toto, faapea foi ma togafitiga o vailaʻau, aemaise lava le totino, e le tatau ona faʻaumatia le le pulea.
    6. Paloni Lelei mo le aveesea o le cholesterol. O se aso e tatau ona e 'ai e tusa ma le 2.5 kilokalama o lenei suʻe suamalie. Pau lava le taimi o lona taimi, i le taumalulu, e sili atu le aua le faʻatau ma 'ai le suamalie.

    Ae e te leʻi amata galue malosi i le sailiga mo auala e fufulu ai vaa, e tatau ona pasia uma suega talafeagai ma feutagai ma lau fomaʻi. O otaota e faʻaitiitia le cholesterol toto, o le laulau o loʻo tuʻuina atu i luga, e le saogalemu i taimi uma. O i latou uma o ni allergens.

    Laʻu suauu

    O le suauʻu manogi e maua mai i le suauu oona e aofia ai le tele o mea e maua ai polyunsaturated, vitamini ma minerale. O nisi o polyunsaturated acids e le o faʻapipiʻiina e le tino, e maua faapitoa lava i meaai ma faia se tiute taua pe a oʻo mai le aveesea o le cholesterol ma faʻapipiʻi ai faʻalavelave i lona faʻatulagaina. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le suauu i luga o le paʻu o le toto, toe faʻaleleia le puipui o le toto, toe faʻaleleia le tafe toto, ma faʻaititia le lamatiaga o le thrombosis.

    Ua faʻamalosia vaʻa, o le a faʻaitiitia le mumū, o le gasegase i fesuiaiga o le toto, ua mou atu, lea e aʻafia ai le manuia. O le maualuga o le cholesterol leaga e faʻaititia e le 25%, ao faʻaleleia le cholesterol lelei. Ave le suāuu i aso uma o se vaega o isi ipu - salati. O se oloa aoga e mafai ona faʻaaoga e fai ma sui o le olive poo le suauu suauʻu (e le mo le falai).

    O le a se isi mea e fai e faʻasaʻo ai?

    I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o vailaʻau masani ma meaʻai talafeagai, e faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol leaga, e tatau ona e alu atili, alu e le aunoa mo le faʻataʻavale poʻo le savali, faʻatino. O amioga leaga e i ai sona aafiaga i le siitia o le cholesterol. O le ulaula ma le inu e tatau ona lafoai. Afai e faigata ona fai lenei mea, ona taumafai lea e faʻaitiitia le faʻaaogaina i le tau maualalo.

    E tatau i tagata maʻi ona asiasi atu i se fomaʻi i taimi uma ma mulimuli i ana fautuaga.

    Aisea e faʻaitiitia ai le cholesterol?

    O le faʻamalologa o le uila faʻapitoa e lauiloa foi mo lona gafatia e faʻamalosia ai le gaʻo gaʻo i totonu o le tino. O meaola oona o le laau, o loʻo faʻafefiloi i totonu o le toto, salalau i totonu o vaʻa. Faʻasaga i se atherosclerotic plaque, o nei vaega o loʻo faʻapipiʻiina i latou lava molemoa o le cholesterol, faʻaumatia faʻaleagaina faʻapitoa faʻapitoa i puipui o toto toto. O le mea lea, o le cholesterol e maua ai se fesuiaiga faigofie o le suavai ma faigofie ona alu ese mai le tino.

    O vailaʻau faʻamalosi, pe a tuʻufaʻatasia ma togafitiga fualaau, e saofagā i le faʻavaeina o atherosclerotic plate i totonu o vaa.

    O le togafiti vave o togafitiga amata, o le sili atu ona aoga: e le na o le numera o atherosclerotic plate, ae o latou uiga lelei foi. O tupe teu a le "talavou" o le cholesterol e faʻamalosi, faʻavaivaia i luga o le puipui o le vaa ma faigofie ona vaelua pe a faʻaalia i vaega taua o le pulu pua. Paʻu matutua e ola ma mea faʻafesoʻotaʻi ma ua fuafuaina, o le togafitiga o le atherosclerosis masani e tumau mo le tele o tausaga e le aoga tele.

    Meatow clover recipes i lalo ifo o le cholesterol

    O le tele o taimi, mo le faʻaaogaina i totonu, e faʻaaogaina ai ulu ulu (inflorescences) o le clover. E sili atu pe a fai o ni fugalaau fugalaau, e aoina mai auala pisi ma auala tetele. Afai e le o le vaitau o le aoina o le paluga o le vao, e mafai ona faatauina mai i le fale talavai mea matagogo ua maeʻa saunia. E le gata i lea, i luga o le faʻavaeina o laau toto, o le fale faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa e maua mai ai meaʻai o meaʻai (AteroklefitBio, EvalarBio mo fatu ma toto toto).

    O fua uma o togafitiga faʻaleaganuʻu e aʻafia ai le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le eletise mumu.

    Fuga kuka

    O se teuteuga o mea e faʻaleagaina ai le uʻu o se togafitiga faʻasoifua masani e faʻaaogaina ai le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le atherosclerosis. O vaega taua o le laau ua faʻapitoa i le suavai ma e faigofie mo le faʻaaogaina. Pe a faʻafefiloi i totonu o le toto, e mafai ona latou aveesea ia atherosclerotic plate i totonu o vaʻa ma maualalo ai le cholesterol. E le gata i lea, ona o le faʻaleagaina o le tino, o puipui o totonu o vaʻa malolosi, o le a le toe i ai i luga ia i latou, ma o le a faigata foi ona tuʻuina i luga o poulalaʻau ma paʻulaʻau. O lea la, togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis.

    Meaʻai o le broth: faʻafouina fou o le uila mumu - 2-3 teaspoons ma vai inu - 250 ml. Liligi fualaʻau fualaau faisua ma se ipu vai inu. Faʻamalie itula. Inu 65 ml (¼ cup) faatolu i le aso mo 15-20 minute aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga ma le mumu mumu e tatau ona faʻaauau ma e tatau ona 2 masina. Afai, pe a uma le taimi lenei, o suʻesuʻega suʻesuʻe i fale suʻesuʻe e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le cholesterol, ma faʻaleleia atili le lelei, e mafai ona toe faia ia ituaiga 3-4 taimi i le tausaga seʻia oʻo i le gaʻo tino gaʻo i le tino.

    I le faaopoopo atu i le clover, e mafai ona e faaopoopo atu i le mea e afaina ma vavae ai isi togalaau togafitiga e aoga mo le faaitiitia o le cholesterol - chamomile, hawthorn, ma se faasologa. Latou te fesoasoani foi i le tau faasaga i le atherosclerosis, ma suia ai le vaeluaga o le "gaʻo" ma le "aoga" lipine (gaʻo) i le itu o le mulimuli.

    Ina ia saunia se mea teuteu o togalaau togafitiga, e tatau ona faʻafefiloi mea fou o le vao ma le chamomile, fualaʻau ma le faasologa ile tutusa tutusa. 2 tbsp. l o le mea e tupu mai ai le faʻafefiloi e tatau ona fafaguina i le vai inu ma faʻafefiloi i totonu o se vai faʻaʻeleʻele mo le 15 minute. Faʻasolo le mafuaʻaga o le paluga ma aumai lona voluma i le 250 ml i vai mama. Ave se sipuni siva 3 taimi i le aso (aʻo leʻi 'aʻai).

    Le aʻafiaga o le faʻamaʻi luga o le cholesterol maualuga

    O le paʻu mumu e iai mea aoga aoga:

    • Resin
    • O suauu mama.
    • Salicylic acid.
    • Glycosides.
    • Vitamini C, K.
    • Carotene.
    • Laʻau fiva.
    • Squirrels.
    • Sulifoa.
    • Kalaku
    • Chrome.
    • Copper.
    • Vaʻalele
    • Pule.

    Faʻapipiʻi mo le faʻaitiitia o le cholesterol e aoga. i le tulaga o le tincture. Ua inu o ia i se auala e tuuitiitia le cholesterol.E faʻapefea ona ave le clover, ma o le a le vailaʻau - o loʻo faʻamatalaina le fomai i lona tofiga i se tagata maʻi faapitoa, e tusa ai ma lana mea na fai.

    O vailaʻau faʻasoifua mai lenei vailaau faʻamalositino o loʻo i ai nei faʻasolo o le cholesterol (faʻasalalau) ma puipuia le faʻaalia o mea fou. Faafetai i le faamamaina o toto toto e ala i le clover, toe faʻafouina le tino. O le galasticity of arteries e faateleina, ma o le tetee e faateleina i totonu o vaa, ua toe faaleleia le fausaga.

    Vodka-faavae tincture

    Vodka clover tincture mai cholesterol, togafitiga sili ona aoga i vailaau masani.

    Ua saunia i lenei auala:

    • Ave 40-50 kalama o fugalaau fugalaau ma sasaa vai inu i le vevela o le potu.
    • Ona latou ave lea o se fagu mama i le tioata pogisa ma tuu atu fugalaau iina. Liligi 0.5 lita o vodka. Kuni vavalalata ma se tapuni, ma faʻamamā i se mea pogisa mo se aso.
    • I le gasologa o taimi, ua maeʻa ona faʻamaeʻaina le siaki maeʻa e ala i se faʻasagaga lelei.

    E faʻaaoga tinese e manaʻomia i le aso mo le 4 masina. O le auala o le inuina o le ava malosi ma le auala e ave ai le clover o le a faamatalaina saʻo lava e le fomaʻi i lona tofiaina taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le ava malosi i le tautotogo, talu ai o se meafaigaluega sili ona lelei i le tau faasaga i le leai o le vaitamini. E faʻamalosia le leai o vitamini mo le tino, o le tau osofaʻi o le faʻavauvau o le tino, faʻaleleia le lagona, ma o le a faasolosolo malie ma faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol.

    O lenei metotia o togafitiga e aoga na o le tuufaatasiga ma togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi. E ui i le mea moni e faapea o le taʻalo sili lea ona lauiloa, o lenei auala o togafitiga faʻaleaganuʻu e iai se faʻasalaga ogaoga - e matua faʻasaina le faʻaaogaina o togafitiga faafomaʻi mo tagata o loʻo i ai pe na fai muamua ma vaisu o le ava, maʻi o le manava. Togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

    E faʻafefea ona faʻamaʻi le pulou mai le cholesterol

    E lauiloa foi fua o le suka vevela mai cholesterol. E tele mea lelei o loʻo maua e le solofanua vao ma fesoasoani i le tau faasaga i le atherosclerosis. Clover o loʻo vaeluaina i lenei auala:

    • Ave le 50 kalama o fugalaau fugalaau fou ma fufulu ile vai malulu. O fugalaau ua fufulu ua tuʻuina i luga o se solo solo poʻo le solo ina ia latou vevela.
    • Ona latou sasaa lea o le 250 grams o le vai inu kuka muamua.
    • Ufiufi le tane ma o lea ia alu mo ni nai itula e tumau ai.

    E mafai ona ave se teuteuga teuteu o le clover mai le cholesterol 65 moli 3 taimi i le aso mo le 15-20 minute aʻo leʻi 'ai. Inu mo le lua masina. Afai e talafeagai, e mafai ona toe faia le vasega, pe a maeʻa ona felafolafoai ma le fomaʻi o loʻo auai ma pasia le suʻega toto. E mafai ona e faia le togafitiga 3-4 taimi i le tausaga. O le malologa i le va o vasega e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi le masina. E taua tele le faʻaaogaina o oloa fou ua uma ona teuina mo le silia ma le tausaga ma faʻatau mai se tagata faʻamaoniaina.

    Faʻasusu fagu

    E le gata i lea, o le faaitiitia o le cholesterol mai le uila, e mafai ona e saunia le tincture i le ava po o le vodka. Mea aoga: ulu fou o le mumu lanu mumu ma laʻau e siomia ai i latou - 1 ipu ma le ava (vodka) - 500 ml.

    Liligi i lalo o vodka inflorescences ma tumau i se potu malulu malulu mo le 2 vaiaso. Faʻasolo le mea e tupu ai le inu ma inu 1 sipuni sipuni i luma o meaai autu. O le togafitiga e 2 masina, ona faʻataʻitaʻiina lea o suʻega (faʻasologa o meaola, falemaʻi lautele). Afai ua toe foi le tulaga o le cholesterol i le masani, ona faatonuina lea e le fomaʻi se meaai faʻapitoa ma le faʻasaina o meaai e maua i le gaʻo manu. I mataupu e tumau pea le maualuga o le cholesterol, pe a maeʻa le masina, e mafai ona toe faia le togafitiga.

    Tuua Lau Faamatalaga