Aspikor - (Aspikor) faatonuga mo le faʻaaoga

O le vailaau faʻasaina e le faʻaleagaina ai le gaosiga o le enzyme cycloxygenase 1 ma le 2 (faʻatonutonu le faʻasologa o prostaglandins).

O le fualaau oona Aspicor o loʻo i ai le analgesic (analgesia), aʻafiaga-inflammatory ma antipyretic.

O le mea galue malosi acetylsalicylic acid e faʻaitiitia ai le fausiaina o prostaglandins, i lalo o le aafiaga hyperalgesia ma le faʻanoanoa. Faʻaitiitia prostaglandins ile nofoaga tutotonuvevela (e masani ai le E1) mafua ai le vevela, faʻalauteleina o le lumena o le toto toto o le paʻu ma, o se taunuuga, o se faʻaitiitia o le vevela o le tino.

E maua se taunuʻuga faʻamalosi e ala i gaioiga lautele ma totonugalemu ole vailaʻau. Aspicore e faʻasaina le faʻasologa thromboxane A2 i le toto totolati, faaitiitia thrombosistalipupuni platelet ma a latou tuufaatasiga.

I tagata gasegase i se auala le tumau o le angina, o le mea galue malosi o le acetylsalicylic acid e mafai ona faʻaitiitia ai le tino, o le lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial.

O le malosi o le antiplatelet e tusa pe a ma le vaiaso pe a uma ona ave se fualaau e tasi.

O se faasologa i aso taitasi o le 6 kalama po o le sili atu le faateleina o le taimi o le gathronbin, e taofiofia ai le faʻasoasoaina prothrombin i le ate ate.

O le vailaʻau Aspicore e faʻateleina ai le tele o faʻafitauli faʻafitauli i taimi o taotoga.

I lalo o le faatosinaga o le fualaau faasaina, ua faʻaleleia ai le faʻamalosi uric acid (o se taunuuga o le solia o le tuiina o le tubular i fatugaʻo).

Faailoga mo le faʻaaogaina

O loʻo faʻatulagaina le aspicor mo se fesoasoani tiga tiga (aganuʻu ma aganuʻu) o faʻavae eseese: migraine, ulu o le ulu, faʻataʻitaʻigafaʻamaʻi pipisi algodismenoreafaʻasolosolo lumbago, neuralgia, tootai.

O le vailaʻau e faʻaaogaina mo le faʻamaʻi pipisi i se talaaga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi.

Contraindications

E le o faʻamaonia pepa papa fomaʻi faʻamaʻi, faatasi ai ma se ituaiga o le faapalepale i le acetylsalicylic acid, ma le bronchial asthma, o le toto mai le totoga, ma le erosive ma le ulingrativeions of system digestive, o le togafitiga tutusa o methotrexates, gestation of pregnancy (first, third trimesters), tausiga o susu ma tamaiti e oo i le sefululima tausaga.

Faʻaiʻuga

O pulu aspicor e mafai ona mafua ai le manava, gaioiga, tali atu i le foliga o le angioedema, paʻu o le paʻu ma bronchospasm.

Faʻafeagai ma tua o togafitiga, faʻalavelave i le gaioiga o gaʻo ma le ate, faʻalautelega Reye's syndrome (faʻavaveina o le faʻamaʻi o le ate, ate o le ate ma le encephalopathy), leukopenia, thrombocytopeniaogaoga mama.

O togafitiga uumi e mafai ona faʻatasi ma pepelogasegase erosive ma ulcerative o le vaega o meaʻai, vavao, migraine, vomiting, faʻanofo mata,fufulu interstitialgasegase, papisila necrosis, azotemia muamua ma le hypercalcemia ma le hypercreatininemia, fulafula, faateleina ai faailoga o le toilalo o le fatu, maningitis oona, faateleina o enzymes o le ate, afaina o le nephrotic.

Aspicor, faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma fua)

O fualaau aspicore e ave faʻaalia.

Ma le tiga, febrile syndrome o le vailaʻau e ave ile tautala e oo atu i le 3 kalama (o le fua fautuaina ole 0.5-1 kalama i le aso) mo 3 inumaga.

I le avea ai o se sui faʻapitoa ma le anti-inflammatory, ua faatonuina le Aspicor i se fua faatatau o le 325 mg.

O le umi o togafitiga e le tatau ona sili atu i le lua vaiaso.

O le ituaiga o fualaau faasaina e tatau ona muamua faʻasese i le 100-200 ml o le vai. O se tasi o fualaau faasaina e 0.25-1 kalama (3-4 taimi i le aso).

Faʻasalaga

I tulaga ogaoga o le maualuga, hypoglycemia, hyperventilation, coma, fiva, ketoacidosis, faaletonu ma le manava o le tino e mafai.

O falemaʻi mo faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le faʻaaogaina o le malala, gasegase gasegase, diuresis, faʻamaʻiloga, ma togafitiga faʻapitoa e manaʻomia.

Fegalegaleaiga

Faatonuga mo le faʻaaogaina Aspicore e le fautuaina le faʻaaogaina o vailaau faʻatasi i le taimi lava e tasi faatasi ai ma vailaʻau o le hypoglycem, valproic acid, auala sili, vailaau faʻamalolo, pusa,tuusaʻo tuusaʻo, heparin, sulfonamides, antihypertensive ma uricosuric agents, togafitiga.

O le lamatiaga o le toto gastrointestinal e faateleina i le togafitiga tutusa ma glucocorticosteroids ma vailaʻau oona.

E mafai e Aspikor ona faʻalauteleina le faʻasalalauga o laʻau, digoxin, suauu lithium i plasma.

O le aveesea o le acetylsalicylic acid e faaitiitia i taimi o togafitiga atacids.

O le tiga o le hematotoxic o le Aspicore e faʻapupulaina i togafitiga ma fualaau oona.

Faatonuga faapitoa

O le faʻaaogaina o Aspikor e avea o se fualaau faʻasaina e le faʻaleagaina e faʻamapulaʻa ona o le maualuga o le lamatia o le atiaʻeina o NSAID-gastropathy.

Ole umi o le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 5 aso.

I le taimi nei, e le o faatonuina le fualaau faasaina rheumatic choreafomaʻi pipisi myocarditis, ma le faʻamaʻi o le fatu, faapea foi ma le pericarditis ma le rūmāmati.

E fautuaina le aufaipese ina ia faalēaogāina 5-7 aso aʻo lei fuafuaina.

O togafitiga uumi e manaʻomia ai le mataʻituina o le toto, iloiloga o feces mo le toto o tagata fai mea leaga.

E mafai e le vailaʻau ona tuʻuina atu aʻatogenic aafiaga.

Acetylsalicylic acid e faʻamalosi i susu susu.

O se vailaau e mafai ona mafua ai se osofaʻiga mataʻutia o le gout.

Faʻasalaga faʻapitoa, afifiina ma fatuina Aspicor ®

Enteric pepa e lanu papaʻe pe lanu paʻepaʻe, lapotopoto, biconvex, i le vaega faʻasolosolo - o le tutusa o lanu paʻepaʻe poʻo le paepae sinasina.

1 le
acetylsalicylic acid100 mg

Tagata faʻatau: microcrystalline cellulose, lactose monohydrate, sodium croscarmellose, colloidal dioxide (aerosil), stearic acid.

O le tuufaatasiga o le afifi o meaola: o se copolymer o le methacrylic acid ma le acyllate ethyl, propipylene glycol, macrogol 4000, titanium dioxide, talc.

10 pi. - pusa tioata (1) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - afifi paʻu (2) - pepa o pepa pepa.
10 pi. - pepa faʻaola (3) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - afifi paʻu (6) - pepa o pepa pepa.
20 pcs. - pusa tioata (1) - teuina o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

NSAIDs, sui o le antiplatelet agent. O le gaioiga o le gaioiga o le acetylsalicylic acid e faavae i luga o le le mafaaseseina o le afa o le cyclooxygenase-1 (COX-1), ma o le mea lea o loo i ai le poloka o le faʻamalosi o le thromboxane A 2 ma le faʻamamaina o le faaputuga platelet. E talitonuina o le acetylsalicylic acid ei ai isi auala e taofia ai le faaputuga o le platelet, lea e faʻalauteleina lona lautele i faʻamaʻi pipisi eseese.

Acetylsalicylic acid foi ei ai le anti-inflammatory, analgesic, aafiaga antipyretic.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le acetylsalicylic acid e faʻaaogaina mai le tootoo pito i luga. C i luga o le plasma e matauina i le tusa ma le 3 itula i le maea ai o le taumafaina o fualaau faasaina.

Acetylsalicylic acid e maua ai le metabolism vaega i le ate ma le fausiaina o metabolites e le o toaaga mai.

E faʻamalosi e fatugaʻo, e le suia ma metabolites. T 1/2 acetylsalicylic acid e tusa ma le 15 minute, mo metabolites - pe a ma le 3 itula

Faailoga Aspikor ®

  • puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial i le i ai o mea lamatia (mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka, hyperlipidemia, maualuga maualuga o le maʻisuka, meaʻai, ulaula, matua),
  • puipuiga o le faʻaleagaina faifaipea o le myocardial,
  • e le faʻavaivai le faʻalelei,
  • Puipuiga o le taʻavale (aofia ai ma tagata gasegase e maua i le maʻi o le cerebrovascular),
  • puipuiga o faalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,
  • puipuiga o le thromboembolism pe a maeʻa taotoga ma faʻalavelave faʻavavelasi (faʻaʻataʻitaʻiga, o le a le faʻamalosia ai le gaʻo o le coronary faʻamalosiina, faʻataʻafaʻalo o le artery hierarchy, slipting, arrotolita o le angioplasty),
  • puipuiga o le veto o le tino ma le thromboembolism o le utuga o le pulmonary ma ona lala (mo se faataitaiga, faatasi ai ma le le tumau o le immobilization ona o le taotoga tetele).
ICI-10 tulafono laiti
ICD-10 numeraFaʻaaliga
G45Faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻalavelave faʻafuaseʻi o osofaʻiga faʻafuaseʻi ma faʻalavelave faʻatasi
I20.0Fiafia le toʻa
I21Faʻalavelave faʻaleagaina o le myocardial
I26Faʻasologa o meaola
I61O le afaina o le inisetila (ituaiga o le afaina o le cerebrovascular)
I63Faʻaogaina o le Cerebral
I74Faʻapaʻopiʻo ma faʻasolosolo
I82Faʻavaʻa ma le thrombosis o isi veins

Faʻasologa o mea

E tatau ona faia faʻatalanoaga papapu, aʻo leʻi 'ai, ma le tele o vai.

Puipuia o le masalomia o le afaina o le myocardial: 100-200 mg / aso (e tatau ona togafiti muamua le laumei mo le vave ona faaaoga).

Puipuia o le faʻaleagaina o le myocardial aute i le i ai o mea lamatia: 100 mg / aso.

Puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial faifaipea, faʻaleagaina o le tino, puipuia o le taʻavale ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular, puipuia o faʻalavelave o le thromboembolic pe a maeʻa taotoga poʻo suʻesuʻega faʻaola: 100-300 mg / aso.

Puipuia o le veto ma le thromboembolism o le utuga o le pulmonary ma ona lala: 100-200 mg / aso.

O le fualaau faasaina ua faamoemoe mo le faʻaaoga umi. O le umi o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi o loʻo auai.

Faʻamataʻuga itu

Mai le faʻaogaina o le tino: gaioiga, o le manava, vomiting, tiga i totonu o le manava, leions ulcerative o le mucous membrane o le manava ma le duodenum (e aofia ai le palu), gasegase o le toto, faateleina le gaioiga o le enzymes.

Mai le manava o le tino: bronchospasm.

Mai le siama o le tino: faateleina le toto, e seasea - anemia.

Mai le itu o le tino tutotonu o le tino: dizziness, tinitus.

Tali a le Allergic: urticaria, upusite a Quincke, anaphylactic reactions.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le salicylate i luga o le maualuga i le uluaʻi tolu masina o le maitaga e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o taimi o le tuputupu aʻe o le fetal (faaletonu pala, fatu le atoatoa). I le lona lua o masina o le maitaga, e mafai ona faʻatalanoaina salicylates ae naʻo le faʻamaonia o le tulaga lamatia ma le manuia.

I le tolu tausaga o le maitaga, o le salicylate i luga o le maualuga (sili atu i le 300 mg / aso) mafua ai le puipuia o le galue, tapunia vave o le ductus arteriosus i le fetus, faateleina le toto toto i le tina ma le tama, ma le pulega ao le i fananau mai e mafai ona mafua ai le gasegase o le tino, aemaise lava i pepe faatoa fanau. O le tofiaina o le salicylate i le III tausaga lona tolu o le maʻitaga ua solia.

Salicylates ma a latou metabolite i ni vaega laiti e faʻateleina i susu susu. O se faʻaoga faʻafuaseʻi o le salicylate i le taimi o le lactation e le o faʻatasi ma le atinaʻeina o ni uiga le lelei i le tamaititi ma e le manaʻomia ai le faamutaina o le susu. Ae peitaʻi, afai e manaʻomia se taimi umi mo le fualaau faasaina poʻo le tofiaina o se maualuga maualuga, e tatau ona taofi vave le susu.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid e faʻaleleia ai le gaioiga o fualaau oona nei:

  • sili ona lelei e ala i le faʻaitiitia o le faʻamalologa o le lapoa ma le vavaeeseina mai le fesoʻotaiga ma faʻamalosi,
  • heparin ma mea e le faʻaogaina tuusao ona o galuega le lelei o le platelet ma le faʻaogaina o mea e le faʻaogaina mai fafo mai le fesoʻotaiga ma palatini,
  • thrombolytic ma antiplatelet fualaau (ticlopidine),
  • digoxin ona o le faʻaitiitia o lona faʻataʻitaʻiga,
  • hypoglycemic agents (inisalini ma sulfonylurea) ona o mea tau hypoglycemic acid o le acetylsalicylic acid ia lava i tulaga maualuga ma le aveesea o mea e maua mai sulfonylurea mai fesootaiga ma palatini,
  • valproic acids ona o lona vavae ese mai le fesoʻotaiga ma palatini.

O se mea faʻapitoa e mataituina aʻo ave le acetylsalicylic acid ma le ethanol.

O le acetylsalicylic acid e faʻavaivaia ai aafiaga o fualaau oona (benzbromarone) ona o le faʻamaʻalogaina o le uric acid.

I le faʻaleleia o le faʻaumatia o le salicylates, faʻaogaina o le corticosteroids faʻavaivaia ai o latou aʻafiaga.

VERTEX AO (Rusia)


199106 St. Petersburg
24 laina V.O., itulau 27, malamalama. A
Telefoni / Fax: (812) 322-76-38

Aspikard (BORISOVA PLANT OF MEDICAL DRUGS, Republic of Belarus)

Aspinat ® (VALENTA PHARMACEUTICS, Rusia)

Asbitat ® Cardio (VALENTA PHARMACEUTICS, Rusia)

Aspirin ® Cardio (BAYER CONSUMER CARE, Suitiselani)

Acetylcardio-LekT (TIUMEN CHEMICAL - PHARMACEUTICAL PLANT, Rusia)

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le aspicore e gaosia i le ituaiga o mea e gaosia i totonu o le fale: toetoe a paʻepaʻe pe paepae, biconvex, lapotopoto, i le vaega o le vaega - o se vaega tutusa e toetoe a sinasina pe papaʻe (10 pcs.) I pusa pepa, i totonu o se pepa pepa 1, 2, 3 poʻo 6 pusa, 15 pcs E tofu i le pusa tioata, i totonu o pepa pepa pepa 2 po o le 4, 20 pi. I totonu o pepa pepa, i totonu o se pepa pepa 1 pe 3 papa, 30 pcs. )

Faʻavae 1 papa maʻa:

  • mea galue malosi: acetylsalicylic acid (ASA) - 100 mg,
  • vaega faʻaopoopo: mea vaʻaia, vailaʻau lacose, monolorinesa (carbon dioxide colloidal) (aerosil), cellulose microcrystalline, sodium croscarmellose,
  • mea faʻapipiʻi: macrogol 4000, copolymer o le acyllate ethyl ma le methacrylic acid, talc, propylene glycol, dioxide.

Tosiga ma le pulega

A o le aspikor e faia i le tautala, ao leʻi 'ai, e tatau ona fufulu palapala i le tele o vai.

O le fualaau faasaina ua faamoemoe mo se taimi umi, o le vasega ua faatulagaina taʻitasi e le fomaʻi.

I le togafitiga o le le toʻa, o le Aspicor e faʻaaogaina 1-3 fualaau (100-300 mg) i le aso.

Ina ia puipuia le fualaau faasaina e fautuaina ina ia faia i aso nei:

  • thromboembolism o le ario pulmonary ma ona lālā, vailaʻau faʻamalosi loloto: 1-2 papa (100-200 mg),
  • uluaʻi faʻataunuʻu o le myocardial i le i ai o mea lamatia: 1 papalama (100 mg),
  • faʻalavelave faʻalavelave i le myocardial (pe a masalomia le atiaeina): 1-2 papa (100-200 mg), mo le vave ona tagofia o le fualaau faasaina, ua fautuaina e faʻatau le uluai papa,
  • faʻalavelave faifaipea o le myocardial, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular ma le stroke, faʻalavelave faʻamaʻi pe a maeʻa taotoga ma suʻesuʻega faʻamalosi: 1-3 papa (100-300 mg).

Aspicore, faatonuga mo le faʻaaogaina: metotia ma metotia

E tatau ona faia faʻatalanoa pepa papala ao lei 'ai, ma le tele o vai.

Fautuaina i aso uma:

  • faʻataʻitaʻiga o le faʻamuamua muamua o le myocardial i le tulaga o mea aʻafiaga - 100 mg,
  • puipuiga o le veto o le tino, thromboembolism o le pulmonary artery ma ona lala - 100-200 mg,
  • puipuiga mo le masalomia o le faʻaleagaina o le myocardial - 100-200 mg (o le muamua laumei e tatau ona kopiina mo le vave faʻaaogaina),
  • togafitiga o le faʻaleagaina o le maʻi, puipuia o faalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular, faʻamaʻi, faʻaleagaina o le myocardial faifaipea, faʻalavelave faʻamaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega faʻapitoa ma taotoga - 100-300 mg.

Aspikor ua faamoemoe mo togafitiga umi, o le umi e fuafuaina e le fomaʻi.

Tina ma le lactation

  • O aʻu ma le III o faʻataʻitaʻiga o le maitaga, lactation: o le togafitiga e faʻasaina. I le tulaga masani o le faʻaaogaina o le Aspicore, e le manaʻomia le soloia o le susu, pe afai e tatau ona faia se togafitiga umi, e tatau ona taofi vave le susu,
  • II masina lona tolu o le maʻitaga: E tatau ona faʻaaoga le aspikor i lalo o le vaavaaiga faafomai pe a maeʻa ona iloilo le fua faatatau o tulaga lamatia ma le manuia.

Aspicore: tau i falemaʻi i le initaneti

Aspicore 100 mg laʻau--coated tablets 30 pcs.

ASPICOR 100mg 30 pcs. mea e afifi ai

Aspicor Tapa. .p / o se ata. faʻafiafia. 100mg n30

ASPICOR 100mg 90 pcs. mea e afifi ai

Aspicor Tapa. n / a ksh / sol. 100mg Nu. 90

Aspicore 100 mg pusa tioata-coated 90 pcs.

Aʻoga: Muamua le Setete o Moscow State University i le igoa o le I.M. Sechenov, faapitoa faapitoa "Vailaau Faʻataʻitaʻi Aoao".

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻateleina, tuʻuina atu mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le suitulaga i faatonuga aloaia. O le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola maloloina!

O galuega e le fiafia i ai le tagata e sili atu ona afaina i lona mafaufau nai lo le leai o se galuega.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o fafine o loʻo inu i le tele o ipuinu po o le uaina i le vaiaso ua i ai se faʻafitauli maualuga e ono maua ai le kanesa o le susu.

O le tamaititi e 74 tausaga le matua o Ausetalia o James Harrison na avea o se toto na foaʻiina atu e tusa ma le 1,000 taimi. E i ai sona toto e seasea ona tupu, o le mea lea e fesoasoani ai i mea e puipuia ai pepe faatoa fananau mai ma se maʻi mama. O le mea lea, na faasaoina e Ausetalia e tusa ma le lua miliona tamaiti.

E tusa ai ma le tele o saienitisi, o fale o le vitamini e le aoga mo tagata.

I le taimi o le seneezing, o le tino ua maeʻa ona galue. E oo lava i le fatu ua taofi.

I le taimi o le olaga, o le averesi o tagata e le itiiti ifo i le lua vaituloto tetele o le suavaia.

E masani ona avea lena mafiafia e faatamaoaiga ai le tino ma le okesene. Peitai, o lenei manatu na faamaonia. Sa faʻamaonia e saienitisi e faʻafefete, e faʻamamaina e le tagata le faiʻai ma faʻaleleia lana gaioiga.

I le taimi o taotoga, o lo tatou faiʻai e faʻaalu se aofaiga o le malosi e tutusa ma se moli malamalama e 10-watt. O lea la o le ata o se matauila i luga aʻe o lou ulu i le taimi na aliali mai ai se manatu manaia e le mamao ese mai le mea moni.

Afai e te paʻu'ū mai se asini, o le a sili atu ona e tuleia lou ua nai lo le pa'ū mai se solofanua. Tau lava e te le taumafai e faafitia lenei faʻamatalaga.

I se taumafaiga e aveese le maʻi, e masani ona mamao tele fomaʻi. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi Charles Jensen i le vaitau mai le 1954 i le 1994. na ola ai i le sili atu ma le 900 le aveesea o le neoplasm.

O se tagata e ave faʻamalosi i le tele o mataupu o le a toe mafatia mai le atuatuvale. Afai o se tagata na te taofiofi ma lona atuatuvale, ua ia te ia avanoa uma e galo ai e uiga i lenei setete e faʻavavau.

E tusa lava pe le o le fatu o se tagata, e mafai lava ona ola pea mo se taimi umi, e pei ona faaali mai e le faifaiva Norwegian Jan Revsdal ia i matou. O lana "afi" na taofi mo le 4 itula talu ona leiloloa le faifaiva ma moe i le kiona.

O le tele o fualaau faasaina na muai faatauina atu e avea o fualaau faasaina. O Heroin, mo se faʻataʻitaʻiga, na muaʻi faʻatau atu e avea o se tale o le tale. Ma o le koko sa fautuaina e fomaʻi o le faʻamaʻiina ma o se auala e faʻatupulaʻia ai le faʻatumau.

O le maualuga o le vevela o le tino na tusia i Willie Jones (Amerika), o le na ulufale i le falemaʻi ma le vevela o le 46.5 ° C.

O le ate o le sili lea o le totoga i totonu oo tatou tino. O lona mamafa o le mamafa e 1.5 kilokalama.

O le suāuʻu manu ua lauiloa mo le tele o tausaga, ma i le taimi lea na faʻamaonia ai e fesoasoani e faʻamalolo ai le mimiti, faʻasaʻo tiga faʻatasi, faaleleia le sos.

Tuua Lau Faamatalaga