Pancreatitis vaega ma tulaga o le tiga: phrenicus symptom

O faʻamaʻi maʻi i le pancreatic maʻi e maua i le auala lava e tasi e pei o le gallbladder faamaʻi (silasila i le vaega muamua). I le pancreatitis, o le tiga o vaega nei e fuafuaina.

O le filifili choledocho-pancreatic (o loʻo faʻamatalaina i le vaega muamua) e tutusa ma le ulu o le pancreas.

Taumatau o Kach - 5 cm i luga aʻe o le pute i le pito i fafo o le maso abdominis saʻo i le agavale, e fetaui ma le tino o le gland.

O le tuaoi i le va o le ogatotonu ma le pito i tua o le itu tauagavale taugata - e tutusa ma le siʻusiʻu o le gland.

O le phrenicus lelei o se faailoga i le itu tauagavale. Faʻavaivaia i le palpation o vela intercostal VSh - XI i tua.

I tulaga talafeagai (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le masalomia o le gasegase o le gastrointestinal), o se suʻesuʻega faakomepiuta o le faʻasaʻo o loʻo faʻaaogaina, lea e mafai ai foi ona e suʻesuʻeina le tulaga o totoga ma gaʻo o loʻo siosiomia ai (aemaise lava le prostate gland, centerus, ma isi). O se suʻesuʻega faʻavaomalo o le faʻasaʻo e masani lava ona faia i le tulaga tulivae-tulivae o le maʻi poʻo i le tulaga o le tagata maʻi i le itu tauagavale ma vae e sii aʻe i le manava. I nisi tulaga (mo se faʻataʻitaʻiga, i maʻi mamaʻi), e mafai ona faia se suʻesuʻega i le tulaga o le tagata maʻi i tua i lalo o tulivae tootuli ma e leʻi leva ona tatala faʻamavae vaevaega.

O le suʻesuʻega e amata i se suʻesuʻega o le aus, lea e mafai ai e oe ona iloa suiga o le paʻu (faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi), mea e faʻaaogaina ma fistulas i le aus, o le faʻaitiitia o le afaina poʻo le saʻo. A maeʻa lena, o le tamatamailima o le lima taumatau i totonu o se totini lima e leai ni faʻamaʻi, faʻapipiʻiina i le pelo o le suauʻu, e faʻapitoa ona faʻaofiina i totonu o le aus. Afai i le taimi o le pulega o loʻo i ai le faʻaitiitia ma le tiga tele i le sphincter i fafo o le anus, ona sili atu lea ona lelei le taitaia o le faʻaleagaina i le lotoifale o lenei eria muamua. Faʻaofi le tamatamailima i totonu o le faʻasaʻo ma felafolafoaiga o suiga o le tino e tusa ai ma le itu o le lumanaʻi saʻo.

A uma ona pasia le vaega o le sphincter, ona liliu lea o le tamatamailima agai i le ato sacral, a maeʻa ona maua lea i totonu o le moli o le faʻasaʻo (e masani lava e mafai ona tuʻuina le tamatamai lima pito i luga i le loloto o le 12 cm). Ma le isi, iloilo le lumen o le pusa o le pusa faʻamalosi, o le tulaga o le mucous membrane o ona puipui. I tane, o le prostate gland o loʻo i luma o loʻo suʻesuʻeina (tele, texture, tiga, etc.), i totonu o fafine, e suʻesuʻeina le septum vaʻa ma le tane. E le gata i lea, fuafua le setete o fiva palakalafa, o le pito i totonu o le meaʻai ma le siʻusiʻu. A maeʻa ona aveese le tamatamailima, o le a tosina atu i le natura o le nofoa e iloa ai le tumau i luga o le totigilima (toto le suia, uiga o mea e pei o ni mea e pei o se tapu, pulou, tulei).

E fesoasoani le suʻesuʻeina o le televise i le siakiina o faʻamaʻi eseese o le faʻasaʻo (o le afu, o le tino), o le palapatal (paraproctitis), le prostate gland (prostatitis, adenoma, cancer), o le fatu ma faʻaopoopoga, Douglas space (faʻaputuina o purulent exudate, metastases tumo).

Aso Faʻaopopo: 2014-01-03, Faʻamatalaga: 1266, Copyright Infringement? ,

E taua lou manatu ia i matou! Pe aoga le mea ua lolomiina? Ioe | Leai

Faʻamatalaga ma mataupu faavae o le palpation i pancreatitis

E tusa ai ma faʻamatalaga lautele a le falemaʻi, e le mafai ona finau e faapea, o le faʻateleina o le leaga o le soifua manuia o le tagata e fesoʻotaʻi saʻo ma le osofaia o pancreatitis. I le faʻaopoopoga i le tulaga o le faʻaleagaina o le tino, o ituaiga eseese o le mumu o le pancreatic e iloagofie, lea e aʻafia ma taunuuga le lelei o se uiga ese.

Ina ia faia le faʻamaonia saʻo o le maʻi e tatau ona suʻe ma le totoʻa. O le tagata gasegase e maua le suʻega o le toto, suʻesuʻega o le urine, se kopi o le fatu, ultrasound, radiography, CT, MRI.

O se suʻega faʻapitoa i le masalomia o le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻaleagaina e aofia ai le faʻailogaina e tusa ai ma le auala faʻavae. O lenei metotia e faʻavae i luga o lagona o le tiga i nisi o nofoaga ma paʻu o le vaega suʻesuʻe. O ata taitasi ei ai ana lava faailoga.

O pancreatitis zones e faaigoaina i latou na tusiaina, na faaigoaina i latou o fomaʻi na suʻesuʻe nei faailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faailoga o Shoffar ma pancreatitis, Kacha ma isi fomaʻi.

Faʻamatalaga ao amata ona faʻaaogaina se faʻamaʻi i le faaiuga o le 20 seneturi, pe a leai ni meafaigaluega faʻapitoa e fesoasoani ai e iloa mafuaʻaga o le tiga ma le malaise i le tagata maʻi. Na faaaoga e fomai o latou tamatamai lima i le taimi o le suʻega. I faiga faafomaʻi faaonaponei, o le auala o le palpation e faʻamaeʻa ai tekonolosi - ultrasound, MRI.

O lona lelei, o le fesoasoani o le palpation e mafai ai ona vave masalomia le pancreatitis, i le vave lava e mafai ai ona amata togafitiga talafeagai. I se tagata matua e leai sana soliga o le gaioiga o le pancreas, e le mafai ona faʻapipiʻi le okeni.

Faʻasaga i tua o palpation ma percussion i le pancreas zone, e manaʻomia le mataʻituina le suiga i le natura o le maʻi tiga i le tagata maʻi.

O faʻapogai autu

Pe a faia se siama, o le palpation o se vaega o le siama, e faʻaalia ai le localization o lagona tigā, o latou suiga i le faagasologa o le mamafa. O faailoga o Voskresensky mo pancreatitis ua faʻamatalaina o le leai o se gasegase i le sasaina o le puipui - i le nofoaga o fesoʻotaʻiga ma le pancreas.

O lenei vaega e lima senitimita i luga ae o le pute ma se fesuiaiga o le fa senitimita i totonu ole vaega o le gallbladder. Mo le fuafuaina o le faailo o Voskresensky e tatau ai ona tusi mai tamatamailima mai le vaega pito i lalo i le tui o le ate e ala ile laei manifinifi. I le 70% o le tino pancreatitis, o se taunuuga lelei e maua. I vailaau, o lenei faailoga ei ai le isi igoa, "faailo ofutino."

O le faʻamatalaga o le Mayo-Robson e faʻamoemoeina i le ogaoga o tiga i le eria, lea o loʻo i ai i le vavao o le tino ma le siʻu. Ina ia iloa le itu, o se laina e vaʻaia mai le pute i le ogatotonu o le auvae tauagavale pito i lalo. O le vaivai o le a lagonaina i le tasi vae tolu o lenei laina.

O lenei faailoga e aofia i totonu o le 50% o ata o falemaʻi. E mafai ona faʻamoemoe e ala i le malosi o le mamafa - o le faateleina o le tiga e faʻaalia ai le atinaʻeina o se osofaiga ogaoga.

  • Silasila Faʻafefe. O le vaivai o loʻo faʻamatalaina i le va o le laina pito i luma ma le laina e fesoʻotaʻi ai le pute i le taumatau taumatau ma faʻasolosolo malie i le ogatotonu o Desjardins,
  • O se faailoga o le Kerth o le tiga i le palpation i se eria lea e 5 centimita e sili atu i luga aʻe o le pute i totonu o le itu tutotonu. Maua i le 65% o vali. E le gata i lea, o le faailo e manatu lelei pe afai e iloa le maso o maso o le manava i le vaega pito i luma,
  • O le manatu o Kach i le pancreatitis o le tiga lea i tua o le paʻi atu o le siʻusiʻu o le siʻusiʻu o le okeni o le digestive system. Faʻasologa o le nofoaga: o le itulagi o le faagasologa o le vevela o le 8th thoracic vertebra. I nisi o tulaga ma le pancreatitis e masani ai, e mafai ona faʻaalia e avea ma se faʻalauiloa atili o le paʻu i lenei vaega,
  • O le faailoga o le Razdolsky e maua i le toetoe o mataupu uma o le pancreatitis. E sau faatasi ma se tiga matuia lea e tupu i taimi o tui i luga o le paʻu i le vaega o le faʻaogaina o le pancreas. E faʻavae i luga o se faʻaaliga faʻailoga o le manava o le manava.

Ae peitai, o le palpation e le lava e faia ai se siama - o se suʻesuʻega atoatoa e faia i taimi uma, talu ai o se osofaiga mataʻutia e ono aʻafia e isi faʻamaʻi - cholecystitis, cholelithiasis.

O le i ai o faʻamatalaga faʻamatalaina o le mafuaaga lea mo le falemai o le tagata maʻi mo le faʻamoemoe o le toe suʻesuʻeina i se falemaʻi.

Faailoga i le palpation

I le faaopoopo atu i lisi o loʻo lisiina atu i luga, e mafai ona e faaigoaina isi faailoga e faaigoa i fomaʻi ma e faʻamoemoe e ala ile palpation. O i latou ua uma ona faamatalaina e foliga mai e sili ona taatele, i le faasologa, o le tele o taimi latou te fesoasoani i la latou fesoasoani.

O le faailoga o Mondor, e tusa ai ma fomaʻi, o loʻo faʻaalia i toetoe lava o mataupu uma o le gasegase ogaoga poʻo le gasegase. E tuʻufaʻatasia ma foliga mai o lanu uliuli o se lanu uliuli i luga o le paʻu o se tagata. Latou te faʻaalia i luga o le tino ma luga o foliga. O le mafuaʻaga o le faʻaaogaina o mea oona lea e lafo atu ai le pancreas i totonu o le tino faʻamalolo - mulimuli ane ona latou ulu atu ai lea ile laulau paʻu.

O le faailoga o le grott e faʻaalia i le ogaoga o le tiga o le tiga, lea e iloa i nisi o vaega. E i ai le tele, e tofu ma lona lava igoa, fesoasoani e faʻamaonia le faagasologa o le faʻaogaina o le siʻusiʻu, tino poʻo le ulu o le gland.

I luga o le palpation o loʻo taʻitaʻia e faailoga nei:

  1. Desjardins. O le tiga e aliali mai i se itu e 4 simetimita i luga atu o le pusa i luga o le laina e faʻafesoʻotaʻi ai i le pito. Lelei i le 71%, aemaise lava i le talaaga o se faʻamaʻi faʻamaʻi.
  2. I le gaioiga o le mumusu, o se tali lelei e masani ona iloa i le mamafa i le sone, lea o loʻo i totonu o le fossa o le muso o le sternocleidomastoid. O le igoa o le faailoga o se faailo o Mussie-St. E mafua ona o le ogaoga o le faʻavevesi o le puipui o le manava, faʻamaʻiina o le namu.

E taua le matauina o le faailoga o musika-Georgievsky e lelei e le gata i le pito i tua o pancreatitis, ae faapea foi ma le mumu o le gallbladder, o le tosoina o le ulupo. O le mea lea, o lona auai e le o se faʻamautinoaga mulimuli, e manaʻomia le suʻesuʻeina o le eseesega.

O se faʻailoga o Tuzhilin eo mai faatasi ma le faʻaalia o lanu mumu i luga o le paʻu, o lona tele e oʻo atu i le 4 millimita. E faʻamoemoeina ma le toe faʻafoʻi o le mumusu o le mumū.

Togafitiga o se osofaiga mataʻutia ua faia i totonu o se falemaʻi. A maeʻa le lafoaʻi, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai, tagofia vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi. E le gata i lea, e le faʻaaogaina auala masani-faʻalavelave massage, acupuncture, otaota, ma isi.

O faamatalaga e uiga i faailoga o pancreatitis o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

O le a le pancreatitis?

O tausaga taʻitasi, o le numera o tagata o loʻo i ai le paʻu o le paʻu ma le faʻalavelave tupuga o le mumū e faateleina i le masani ai i taimi uma, o le soona faiva o mea taumafa ma le pasene maualuga o mea e gaʻo ai le gaʻo, faapea foʻi ma ipu e saunia e ala i le fulu ma inu pia.

O le pancreatitis o se mea e le afaina ma le degenerative i totonu o le pancreas. Afai o sea ituaiga o faagasologa ua faʻaalia, ona avea lea o enzymes e maua mai e le pancreas e le ulufale ai i le duodenum. O le mea lea, ua amata ona latou gaoioi ma le maelega i le faʻalavelave, ma le faʻaleagaina.

O lenei faagasologa ua taua o le autolysis, lea, i le faa-Latina, ua taua o le "self-digestion." O lenei ua e iloa, i le tele o faaupuga masani, e uiga i le tino pancreatitis, o le a. Ua na o se osofaiga o vailaau, ma le suiga o le gland "i lona lava" i totonu o se vaega e le o faatafunaina.

Faʻatinoga o gaioiga

Taimi
vailaʻau siama 1:

masani
vailaʻau o le hepatitis B,

masani
vailaʻau o le hepatitis D (delta),

masani
le faʻamaonia o le hepatitis viral (faatasi ai ma
siaki le faʻamaonia).

Autoimune
hepatitis 2:

ituaiga
1 (anti SMA, anti ANA positive),


ituaiga
3 (faʻaaoga SLA lelei).

Cryptogenic
hepatitis (leʻoloa le iloa).

Le faʻamaʻi
le atoatoa L1antitrypsin.

Peraimeri
sikola le cholangitis.

Peraimeri
biliary cirrhosis.

Taimi
afaina o le hepatitis (mai le ulutala
"Alia oona
ate ").

1
Pepa e le Peraimeri le aofia
cholangitis, ulioria cirrhosis
ate, Wilson-Konovalov maʻi
HG pepa e mafua mai i le mea moni e faapea
faʻamaʻi faʻasolosolo
Iloiloina o meaola o le biopsy samples
i ia ituaiga o gasegase e masani lava ona faaalia
faailoilo o uiga o le autoimmune
poʻo le faʻamaʻi pipisi o le hepatitis.

Laasaga
faʻamaʻi viral (faʻaalia pe afea
faʻamaʻi pipisi o le hepatitis)

Tali
(toe faʻafouina ma le faʻamaʻi HCV)

FRGP ma le SFO -
o se faʻalavelave o faʻamaʻi faʻamaʻi,
atiae e avea o se taunuuga o le afi
gallbladder e le afaina
au ma o latou sphincters

E tusa ai ma le Roma
2006, nai lo le taimi
"E leai se mea e faʻaaogaina ai le vaʻaia o le biliary",
o le faaupuga "galuega" e faʻaaogaina
gallbladder ma le faaletonu sphincter
Oddie. "


E1 - galuega
gallbladder maʻi

E2 - galuega
Siliata o le gaioiga o le biliary,

E3 - galuega
faʻafitauli o le maʻi pipisi SFO.

Faʻataʻitaʻiga
manatu foliga foliga fiafia
le faʻavasegaina o galuega faʻatulagaina
soliga o le biliary tract:

- galuega faʻatino
gallbladder maʻi

- Faʻatinoga
le mautonu o le sphincter o Oddi.

E ala i galuega
tulaga:


- faʻasalaga,

Afai FGF ma le SFD
e uiga i le faateleina o le leo
afu o le gall and sphincters ona latou
ua taʻua o le hyperoetic
hypertonic (totoga). I totonu
mataupu o le faʻaitiitia o le gallbladder leo
ma sphincters o le gastrointestinal tract ua maua
hypokinetic hypotonic
faʻaleagaina (faʻamalolo). Atonu ei ai
Faiga faʻafefiloi o le FGF ma le SFD.

I.
Faʻafitauli pipisi. O se tasi o mea sili ona taua
maioiologia o mea masani
cholecystitis.

Taimi
pancreatitis o se faʻasolosolo polyetiological.
O le autu autu o le ola
o mea nei.

Faʻaleagaina
ava malosi. Alu
ei ai lona aʻafiaga
vevela acinar sela, mafua ai le pipisi
sphincter o Oddi, faateleina le mamafa i totonu
togi o le gland, e saofagā muamua
faateleina le galuega o le exocrine, ona sosoo ai lea
faʻapuʻupuʻuga o faʻasalaga o meaʻai,) faʻateleina
vai o le pancreatic e mafua mai i luga o le tau
polotini i totonu o alavai, lea e tau atu i
gasegase o le tino, faateleina
faʻamalosi o le talo, mafua ai ona lafo
i totonu o le pancreatic lects ma o latou mumū.

Maʻi
talo
aemaise lava cholelithiasis (63%
mataupu). I le i ai o faʻamaʻi
fesuiaiga o le piliary tract suiga
faʻamaʻi pipisi mai le biliary tract i le pancreas
i luga o le pusa o le lymphatic, faigata
tafega o manava faanatura ma
atinaʻe o le maualuga o le toto
(faatasi ai ma cholelithiasis), lafoina
talotalo i totonu o le pito o le pancreas.

2 filifiliga e mafai
Atinaʻeina o le pancreatitis e masani ai.


1. Taumafai
filifiliga.

2. E le masani
filifiliga.

Faʻasologa
filifiliga. Essence
faʻataʻitaʻiga faʻatusatusa o taimi masani
pancreatite o le
faigata i le tafe o le pancreatic
suamalie ma le faateleina o le mamafa i luga o le va
vaeluaina o le basal
membranes o le acini ma le faʻafouina o le proenzymes
i totonu o le va o le pancreas ma mulimuli ai i le gaʻoina o oe lava ia
suauu. O se taunuuga e faʻaititia
masini o le acini ma faʻaititia ai galuega faʻatupu pancreatic.

I le 50-95% o mataupu
chronic pancreatitis
afaina ma fuafua.
Tupe faʻaalu mai polotini ma
faʻamatalaga i totonu o le pancreatic lects o le gland
o se taunuuga o le faʻaititia o le protein
lithostatin manaomia e faatumauina
calcium i totonu o se setete soluble.
O le teuina o le porotini e afaina i totonu
pancreatic lects e fesoasoani i le ava malosi,
suiga i le tino ma le matutua.

E le masani
filifiliga. Essence
filifiliga e le masani ai
i lalo o le faatosinaga a se numera o
Etiological Faʻataʻatia
atrophy o acini ma o latou sui
sulu fesoʻotaʻiga.

Fesoasoani i lenei
tulaga faʻapitoa o le manava, ava malosi
ma le gasegase i le manava
ma le duodenum 12. Faʻasalaga faalilolilo
taʻitaʻia i lalo ifo o le vai ma
vaega alkaline o le sua pancreatic juice
ma faateleina lona viscosity, spasm o le sphincter
Oddi ma faʻateleina le mamafa o taʻavale
Pancreas

I le taimi lava e tasi, e faigata le vevela
vai o le pancreatic ma atiina ae
pancreatic edema e tau atu i
atrophy o acini ma o latou sclerosis.
Atrophy o le acini e mafua ai foi
tuusaʻo tuusaʻo i le ava malosi
gasegase gasegase, hyperlipidemia,
meaʻai paleni (protein
ma le vaitamini), faʻaalia i siama,
vailaʻau.

Faʻasalaga
leiloa o le mamafa o se parenchyma galue
Pancreas e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o lona gaosiga
enzymes, ona inisalini lea ma le atinaʻe
afaina fualaau ma gaʻo
maʻisuka.

Mafuaaga o Pancreatitis

O le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e mafai ona muamua muamua i faʻamaʻi o loʻo tupu i totonu o le lua o le biliary tract, lea latou te faʻaalia ai le solia o le masani masani o le talo, pei o cholecystitis, poʻo cholelithiasis.

O meaʻai le lelei, faʻatasi ai ma se faʻasologa o togafitiga, ava malosi ma le faʻavaivai faifaipea, o loʻo i ai foi i se tasi o nofoaga muamua i le faʻaosoosoina o faʻamaʻi pipisi o le palanymal gland.

O le atinaʻeina o ia faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi:

  • faʻamaʻi pipisi
  • afaina o le faaopoopoga
  • tulaga alualu i luma o gastritis,
  • herpes
  • tiga i le manava o le manava, mo se faataitaiga, pe a paʻu pe paʻu i totonu o le manava ma se polo,
  • tasi le le faapalepale i nisi ituaiga o meaai, ma isi.

O le aano o lenei faʻamaʻi e mafua ona o faasologa faasolosolo, o le pancreatic lects ua poloka e ala i le gaogao o le elemene e talepeina ai meaʻai e faʻamalosi i le duodenum.

Le mafai ona ausia lo latou taunuuga e aunoa ma se mea e faalavelaveina ai, o le malosi o le enzymes digestive digestive tissue. O lenei faagasologa ua taua o le autolysis, lea, i le faa-Latina, ua taua o le "self-digestion."

O lenei ua e iloa, i le tele o faaupuga masani, e uiga i le tino pancreatitis, o le a. Ua na o se osofaiga o vailaau, ma le suiga o le gland "i lona lava" i totonu o se vaega e le o faatafunaina.


Microcirculatory
ituaiga o gasegase uiga o
thrombocytopenia ma le thrombocytopathy.
O le purpura thrombocytopenic
faatasi ai ma foliga vaaia o paʻu
otaota ma otaota mai
mucous membranes.

Paʻu o le paʻu
atonu o le agi
vevechial rashes. Paʻu
faʻatasi ma le leopeti
le paʻu. "

I totonu o suʻesuʻega falesuesue
platelets ua faaitiitia i totonu o le toto.

I luga ole suʻesuʻega ole maʻi
ma le toto o le hematoma
malosi, loloto
tiga ma matua tiga
otaota i sooga tetele, maso,
subcutaneous ma le retroperitoneal fiber, i
sulu mata.

Mo manua
tele ma faaumiumi
toto le toto ma faʻalauiloaina lena
uiga masani o se faʻamaʻi e pei o
vaivai le hemophilia 8
mafuaʻaga (antihemophilic globulin),
maʻi faʻatoʻateleina
tolopoina.

At
gasegase e atiaʻe hemarthrosis,
ona sosoo ai lea o le fesuisuiaʻi, o lona uiga
lapoa - tuli, tulivae, tapulima,
konekarate ma ankyloses.

1) faʻamaʻi viral
(mumps, hepatitis B, siama
Koksaki B)

2) suiga fesuisuiai
Pancreas - atherosclerosis, thrombosis, vasculitis,

3) hyperlipoproteinemia
(faʻalavelaveina o toto toto e ala i vaega mamafa,
fatty pancreatosis, ma isi),


4) hyperparathyroidism
- sili atu le parathyroid hormone ma le hypercalcemia
faʻaosofia le pulefaʻatasia o enzymes ma
activatesin ma lipase i totonu
toso

5) lafoina
gasegase tino

6) gafa
vaʻaiga faʻasolosolo
faʻamaʻi (cystic fibrosis, hemochromatosis),

7) vailaʻau
faʻaalia (cytostatics, tetracyclines,
sulfonamides).

O le pancreatitis i tagata matutua o se faafitauli sili ona taatele e mafai e tagata uma ona feagai. O faʻalavelave e fesootaʻi ma le vevela o le talo, faʻapea foʻi ma meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, o le taumafaina o meaʻai ma meaʻai, popolega, faʻasologa o meaʻai, ava malosi, ma isi mea) e mafai ona oʻo atu i le atinaʻe.

O lona uiga, oi latou e faʻaleagaina le ava malosi ei ai le tulaga sili atu ona maualuga o le faatupuina o le pancreatitis. E tusa ai ma fuainumera, e masani lava ona atiina ae i tina maitaga ma tina talavou i le taimi o le vaʻalele. O le ki i le puipuia o le atinaʻe o pancreatitis o le auala saʻo lea i le fausiaina o se meaai.

O mea nei e mafua ai le pancreatitis:

  • taotoga i le biliary tract ma masani lava i luga o le manava,
  • afaina o le tino, manuʻa,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, vailaʻau siama,
  • mumpe (mumps),
  • genis predisposition.

Fuainumera o le pancreatitis e ala ile mafuaaga

  • 40% o tagata uma e maua i le paʻu o le tino o le ava malosi. Latou te faʻaalia soo se tasi o le okeni o le okeni, poʻo ona faʻalavelave faʻaleagaina.
  • 30% o tagata gasegase o tagata gasegase ma le talafaasolopito o cholelithiasis.
  • 20% o tagata gasegase o tagata gasegase.
  • 5% o tagata gasegase o ni gasegase ua gasegase se okeni poʻo le inu o le tino, ma inu vailaʻau.
  • E itiiti ifo nai lo le 5% o tagata gasegase o ni gasegase e iai le gasegase o le gasegase, poʻo le mafatia i ni faaletonu o le tino i le atinaʻeina o le okeni.

O maʻa ma le ava malosi o mafuaʻaga ia o le toetoe 90% o falemai ona o le maʻi pancreatiti. E tusa ai ma nisi o lipoti, e sili atu i le 40% o tagata gasegase uma lava o le ava malosi ma le pancreatic necrosis poʻo le pancreatiti matautia.

5. Suesuega ma le pathogenesis o le cholecystitis masani.

(Sii mai
saunia e Shelley W. Dooley J., 1999)


1)
Vasega o le hepatitis V, V D, C.

3)
Faʻafitauli faʻaleagaga:

glycogenosis
IV ituaiga

4)
Faʻalavelave faʻalavelave umi ma faʻasili
cholestasis.

5)
Faʻasalaga o le vevela vevela mai le ate:

6)
Faʻafitauli Tomaʻi (autoimmune
hepatitis).


7)
Faʻamaʻi, faʻaleagaina o aʻafiaga
vailaʻau.


Fanau a Initia ile fanau.

9)
Cryptogenic cirrhosis (vaʻaia o le cirrhosis
Etiology).

Faʻavasegaga
CP i luga o le faʻataʻitaʻiga

Pulu laiti
(micronodular) PPU - laʻititi masani
vaega toe faʻafouina e oo atu i le 0.3 cm (tutusa
i le lapoa) ma le lautele, vaʻa masani.

Faʻamalosi
(macronodular) PPU
- pito sili atu i le 0.3 cm, i totonu o laupepa tetele
lobule masani atonu o iai,
sepa o eseese eseese.

Faʻafefiloi
(micro-macronodular) PPU.


- faʻaleagaina.

Faʻatau

I aso nei, e 6 ituaiga autu o le paʻu o le tino e iloa ai:

  • Lapatai pancreatiti. Faʻasolosolo ona atiaʻe le afaina. Afai e le togafitia, o le tulaga lamatia o fesuiaiga e le mafai ona suia i totoga o le okeni e maualuga.
  • Faʻafeiloaʻi malosi. O osofaiga o le tino pancreatitis e toe faia mo le 6 masina.
  • O le mumu faifai pea o le pancreas. E i ai ni faʻafitauli iloga, ae a maeʻa togafitiga, e le toe faʻafoʻisia uma lava mea e fai i le okeni.
  • Faalavelave. Faʻataʻatiaga (tupe teu) o loʻo i ai i totonu o le vaʻaia o le okeni, ma ua faʻapupulaina pe vaapiapi le taʻavale.
  • Taimi e le faalavelaveina. O le vaega o le exocrine o le pancreas ua leiloa lona aoga ona o le faaleagaina o le tino, o le vaega endocrine e itiiti lona aafia. E faʻapupula le taʻavale, o le vai faʻaleaga e faʻapipiʻiina i totonu o fusi o le okeni, e fai ai pseudocysts.
  • Iloiloga. Eseesega ma tulaga tutoatasi o ituaiga e le faalavelaveina. E tuʻuina atu faatasi ma le tuʻuina atu o sima calcium e le o totonu o paipa o le okeni, ae i lona parenchyma.

O le gasegase ma le faʻaauau pea o le pancreatitis e ese mai le masani masani o togafitiga i lena mea i mataupu muamua e lua, e mafai ona toe faʻafoʻisia atoatoa le tino o le pancreatic tissue, ma i le mulimuli, pe a maeʻa togafitiga, faʻafitauli tumau ma le gaioiga.

192. Paʻu ma vaega i faʻamaʻi o le pancreas

Faʻasolosolo laufanua ma faʻailoga. Afai e te tusia ni laina se lua e tutusa lelei ma le putega laina laina i tua ma laina umbilicalis ma vaeluaina le tulimanu pito i luga ma se faila, ona taua lea o le tulimanu pito i luga o le Shoffar zone poʻo le tafatolu (AEChauffard, fomaʻi Farani) poʻo le choledocho-pancreatic zone, pancreas. O le vailaʻau o loʻo i le itu tauagavale e taua o le M. Hubergritsa-Skulsky, lea e tiga i taimi o gaioiga i le tino o le pancreas.

O le Desjardins point (A.Dejardins, fomai tipitipi Farani) e 6 cm mai le pute i luga o le laina o fesoʻotaʻi le pute i le pito i luga o le ato. Paʻu i le faiga i le vaega o le ulu o le pancreas.

Point A. Hubergrits - o se itu taua i le itu tauagavale 6 cm mai le pute i luga ole laina e fesootai ai i le itu tauagavale lima.

Paga i liona o le pusa paʻu.

E ala i le natura o le liona o le gland

O le natura natura o le uluaʻi laʻasaga lea o le faʻaogaina o le faʻaleagaina. E faʻamuta e tutoʻatasi pe alu atu foi i le pancreatic necrosis. O maa tioata e mafai ona faʻavevesi ai, e poloka ai le au o le gland.

O le faʻaleagaga o le natura o le liona o le taimi e matauina ai pe o le oti foi o le okeni. O le isi igoa o le pancreatic necrosis. O ona ituaiga eseese:

  • laʻititi laʻitiiti - e aʻafia ai le fusi o le tasi vaega o le totoga (siʻu, tino poʻo le ulu),
  • ala tele-ma tele-focalite - e ese mai i mea laiti-folasia i le tele o le vaega o lupe o le pancreatic,
  • subtotal - o fusi o le tele o le okeni e oti,
  • aofaʻi - maeʻa atoatoa o le tino o matagaluega uma o le pancreas.

E tusa ai ma le vaega ole faʻamaʻi

O le aotelega o le pancreatitis o loʻo i lalo vaega o atinaʻe:

  • Enzymatic - matauina le 3-5 aso muamua. I le taimi lea, o le tino maliu e tupu, endotoxemia (tuʻuina atu o toxins i le tino) o loʻo matauina.
  • Faʻaauau - amata i le vaiaso lona lua o le maʻi. O le mumusu o le mumu o le uiga (o lona uiga, e aunoa ma le aʻafiaga o microbes) e faasaga i le tala o le foc de necrosis. O le maʻi, o lenei tulaga e faʻaalia e ala i le faʻapipiʻiina o le tino (faʻaputuina i sela o elemene ese mai le toto ma le toto) ma le fiva resorptive (maualuga o le vevela o le 1-2 ° C ona o le fatuina o mea e fai ai le tino i totonu o le toto).
  • Sequestration - e tupu i le 3 vaiaso o maʻi ma mafai ona oʻo i le ono masina. Sequestration (vaega o mea oti i le ola) e amata ona aliali mai i le 10-14 aso talu ona amata le maʻi. O faʻataʻitaʻiga e lua ituaiga: o le necrosis o le pancreatic mumu ma le faʻavaeina o cysts ma faʻamaʻi ai i le purulent complication.

O le vaega o taunuʻuga ua valoia i le ono masina mulimuli ane mai le amataga o le maʻi. O taunuʻuga e mafai ona tupu: atoatoa poʻo le le atoatoa o le toe faʻafoʻisia, o le sui faifaipea o aʻafiaga a le tino, o le oti.

Faʻasalaga o le ala o le pancreatiti o loʻo masani ai:

  • Asymptomatic. O faʻamaʻi e maua i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tusa ai ma iuga o suʻega o suʻega o le toto po o le urine, faʻapea foʻi ma le ultrasound o le vevela.
  • Faʻamatalaga faʻapitoa. Ua vaevaeina le pancreatitis le tumau i le 4 vaega, e tofu ma latou lava vaega laiti, e iloa ai le ogaoga o le tiga, o le i ai o faʻafitauli ma le umi ole maʻi.

1.
maoaʻe (uila) pe a fai o le PE
atiae i totonu o le 7 aso mai le amataga
lanu

2.
aute pe a atiina ae le TT i totonu
8-28 aso mai le amataga o jaundice,


3.
faʻafesoʻotaʻi pe afai o loʻo amata le TFA i le taimi
mai le 5 vaiaso i le 12 i le 26 vaiaso talu ona tupu
lanu.

2)
Latent PE. Faailoga o le falemaʻi
toesea ae faʻaaoga mafaufauga mafaufau
o suʻega e mafai ona iloa ai le pa'ū faalemafaufau
tomai ma atamai atamai.

3)
Tuai (toe faʻaauau) PE. Faʻasologa o
ogaoga o faʻamatalaga o togafitiga
e ese mai i le laʻititi (laasaga I) e faʻatasi
(Vaega IV).

I totonu
Aotelega PE tuai
moni (mea moni,
hepatocellular) coma.

Alualu i luma
Turo tumau i tagata gasegase ma gasegase
ate le mafuaʻaga
(faʻaaogaina le telefoni, shunt) coma.

subacute
(vave-alualu i luma) GN,

(Ryabov
S.I., Serov V.V., 2000, Shulutko B.I., 2001,
Shumilkin V.R., 2004)

1.
Proliferative GN:

a)
immunopositive (Ig A nephropathy -
Maʻi o Berger, Ig G ma Ig M nephropathy,
tuufaatasiga o tupe teu eseese),

mesangiocapillary
(membrane-proliferative I ma III
ituaiga)

faʻasolosolo
GN II ituaiga (faʻamaʻi faʻamaʻi tele),

2.
Minimum GN (GN e itiiti lava
suiga, lipoid nephrosis).


3.
Vasega GN - I, II, III, IV.

4.
Fofo vaegaal glomerulosclerosis.

5.
Sclerosing (fibroplastic) GN.

Pancreas points

»Pancreas» Manatu o le pancreas

O le tala o le pancreas o se faʻalavelave faʻapitoa, aua o le okeni e loloto i totonu o le fale. Afai e maloloina le okeni, e na o le 1% o tane ma le 4% o fafine e mafai ona lagona. Ae o masaniga e masani lava ona le faaalia i soo se itu, o le vavae ese i le setete o le soifua maloloina e tumau pea le le amanaiaina mo se taimi umi.

Galuega Faʻatino

O le pancreas e masani ona maua na o le faʻamaonia ma le faʻateleina. I le palpation, o le nofoaga, foliga ma le tele o le okeni ua faavaeina. Afai e vaʻaia pe faʻapupulaina, ona faia lea o se siaki faʻaeseese i le va o mamanu i le fausaga o le okeni, mumu ma le neoplasm.

E masani ona tuufaatasia faʻasalalauga faʻatasi ma se suʻesuʻega e iloa ai nofoaga faigata. O le nofoaga e iloagofie ai le faʻamaʻi faʻamalosi e tatau ona faʻaalia i le tele, tikeri o le maualuga ma le tiga.

O le asiasiga e amata i le aoina o faasea. O tiga e mafai ona ese i le umi ma le natura. O osofaiga e tupu i le 3-4 itula i le maea ai o se taumafataga o uiga ia o pancreatitis o se galuega.

O le tiga matuia ogaoga e matauina i totonu o le pancreatitis. Afai latou te tumau pea mo se taimi umi, ona mafai lea ona maua i le tino.

O se suʻesuʻega lautele e mafai ai ona iloa le vaivai tele o le tagata gasegase, o le i ai o le jaundice.

O le pancreatitis, o le paʻu o le paʻu ma vaega o le cyanosis o loʻo mataituina, lea e atiina ae i le tala o le inupia. I taimi masani, o le paʻu o le mamafa, o le paʻu vevela ma le faʻaitiitia o le tauvaga o loʻo matauina.

O lenei faiga e mafai ai e oe ona iloa le i ai o se faʻalavelave faʻalavelave poʻo se leo faʻafefe. O lenei mea matautia e masani ona matauina i tumutumu poʻo tumama.

O loʻo faia faʻasologa laina mai le pute i luga. I tagata soifua maloloina, e le maua le pancreas i le paʻu.

Mo faʻamaʻi o le pancreas, o le faʻatagaga e mafai ai ona iloa:

  • tympanite
  • tiga
  • alu aʻe
  • nofoaga eleelea i luga o le sone puipui.

O le mea lea, na o tumutumu tele po o tumutumu e mafai ona gaoioi le manava ma le totini o le manava. I lenei tulaga, e faalogoina se leo lemu i le taimi o suesuega i le ogatotonu o le manava.

Faʻamatalaina o le pancreas

O le faʻamalosaga e faia i se tulaga maualuga pe a uma ona faʻamamaina le manaʻoga i se enema. O nisi taimi e faʻataunuʻu ai le gasegase. Afai e lelei mea uma i le okeni, ona paʻu lea o le paʻu o le epigastrium, e leai se popolega. O le mafiafia o le gaʻo gaʻo i lalo i le agavale ma le taumatau e tatau ona tutusa.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le palpation, o le gauai atu i le lagona o le paʻu.

O lagona tiga e mafai ona i ai i le tino pancreatitis poo le taimi o le faigata o se foliga masani. O le taʻaloga e atagia mai ai le malosi ma le taatele o le mumū. Ae i le amataga o le maʻi, atonu o le a toesea lenei faailoga.

O le tala e tusa ai ma le Grotto e faavae i luga o metotia tiga. Mo le faʻatinoga, o loʻo maʻi le tagata maʻi i lona itu taumatau, ae o ona vae ua punou. O le lima taumatau o loʻo malepelepe. Lauga e pasia le itu tauagavale o le manava mai le maso saʻo. I luga o le musumusuga, e tolotolo tamatamailima i le puipui pito i tua.

O mea autu e suʻesuʻeina:

  • Desjardins faasino. O le vaeluaina o laina tuutuu e fesootaʻi ai le pito i luga i le taumatau ma le pute. Ma le tiga, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faaleagaina o le ulu o le pancreas.
  • Meo-Robson manatu. O loʻo tu i le laina pito i lalo mai le pute i le agavale tauagavale. O le tiga ogaoga i le faʻailoga e faʻaalia ai le mumū o le siʻusiʻu.
  • Faʻailoga. Na ia talanoa foi e uiga i faafitauli o ulu.Saili o ia i le itu taumatau o le ogatotonu o le manava i luga o le uila o le pito i luga o le umbilical.

O le auala Grotto e masani ona faʻaaoga. O le auala masani e mafai ai ona e iloa le faafitauli na o le i ai o faafitauli o le tumo, faapea foi ma se puipui pito i lalo. I lenei tulaga, o le gland o loʻo faʻapeteina e pei o se uʻamea faʻamau mautu i totonu ole itu ole itu.

Afai e mafai ona maua se gland masani, ona oʻo lea i se lagona o le taʻavale tamatamailima i totonu o se uila e leai ni tiga ma se limite pe a ma le 1.5-2 cm. O le okeni e tatau ona le gaoioi, e le o se mea e faʻaogaina, e le suia le foliga e tali ai i metotia na faia. E ese lenei mea mai totoga vavalalata.

O asiasiga e amatalia ile tino maloloina. O le siʻusiʻu o le gland e faʻapeteina i le lima taumatau. E tuʻuina i le pito i fafo o le manava (gaʻo tauagavale agavale). Faia lenei mea ina ia i ai tamatamailima i le tulaga o le mea tauagavale taugata tauagavale.

Mo le faigofie, e faʻaaogaina e fomaʻi le metotia o le palpation. I lenei tulaga, o le alofilima agavale e amata i le itu taumatau i lalo o le tagata maʻi. I le taimi o le suʻega, o le fomaʻi, e pei o le maʻi, e fafagaina le puipui pito i lalo o le paʻu o le tino i le itu o le lima vaivai.

Afai ei ai se faʻaopoopoga o le pancreas, o le a faʻalavelaveina le aotelega o le abdomina. I lenei tulaga, faatasi ai ma se faʻamalologa atoatoa, ua faʻalogoina ai le muimui faʻapolopolo.

O se phonendoscope e faʻaaoga mo le faʻatinoga. Faatasi ai ma faʻamafanafanaga taitasi, e pipiʻi ai i totonu o le manava. O lenei gaioiga e tau atu ai i le patipatiina o le aorta ma le foliga mai o le leo pisapisao.

palpation o le pancreas e tusa ai ma Obraztsov:

Faʻaaliga (palpation) o le pancreas o se auala e iloa ai faʻamaʻi

Faʻamatalaina o le pancreas

Pancreatic palpation o se metotia faʻataʻitaʻiga lea e mafai ai e oe ona fuafua po o le a le tulaga oi ai. E matua seasea lava ona lagona le paʻu i se tagata maʻi e le faitio e uiga i lana galuega. E na o le 1% o tane ma le 4% o fafine e mafai ona maua le okeni na faʻaalia e ala ile palpation.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le palpation, o faʻamaʻi eseese o le pancreas e mafai ona iloa. O le togafitiga e faia e se fomaʻi, talu ai ina ia mafai ona iloa soʻo se mea sese, e tatau ona i ai se poto faʻapitoa. I le faaopoopo atu i ai, o le okeni o loo i lalo o le suesuega o loʻo i totonu loloto o le manava ma e faigata ona suʻesuʻe.

Tomai

I le pancreatitis e masani ai, o le pancreas e na o le 50% o tagata mamaʻi e maua. I le amataga o le faamai, o le okeni e faateleina le tele, ae peitai, i le lumanai o le a maua mai ai otootoga masani, lea e faafaigata ai le faagasologa o suesuega.

O le sone lagona e taua o le pito i tua ma le vaega o le lautele o le manava. E vave maua e le fomaʻi i latou ina ia le faʻafememeaʻi i latou i le uʻamea i le lumanaʻi. O le palpation e faia i luga o le itu o le okeni ua faamaotiina, i luga o se laina faalava (e "vavalalata" le tasi tamatamailima i luga aʻe o le maualuga o le curvature o le manava).

Aʻo lei faia le faʻataʻitaʻiga, ua lapatai le tagata maʻi o loʻo faia i luga o se manava gaogao. Faatasi ai ma se manava manaia o le mataupu, o le fomaʻi e faʻapipiʻi lima tamatamailima i totonu o le puʻu manava o le aluga.

Afai e lelei mea uma ma le gland, e le o lagona pe leai foi, pe ua iloiloina e avea o se okeni e aunoa ma se sui i le foliga o se paʻu o loʻo i ai le laʻitiiti (i lenei tulaga, e leʻo iloa le tiga o le tiga).

Vaega Suesuega

Afai e ola maloloina se tagata, o lona uiga, o le pancreas, e pei o se tulafono, e le faʻapitoa. O tulaga faʻapitoa e matauina i tagata taʻitoʻatasi ma le vaivai o le manava o le manava, o le leai o ni meaʻai, faatasi ai ma okeni gaogao o le tino.

Pancreatic constituents:

  1. Ulu. I le paʻi, o se mea vaivai, e mafai ona faʻaaogaina, e le mafai ona faʻaaogaina e tusa ma le 3 cm le lautele ma o loʻo i ai se lamolemole lelei e aunoa ma le toto ma le pulupulu.
  2. Tino. E 3-6 cm le maualuga nai lo le pusa talo ma nofo i se tulaga tuʻu. Pe a suʻesuʻeina, o lenei vaega o le okeni ua faʻamatalaina o se paʻu vevela o loʻo i luga o le lautele, mai le 1 i le 3 cm le lautele, e le mafai ona feaveaʻi, ma se mea e aunoa ma ni faʻalavelave. Paga i le taimi o le palpation e le o matauina.

O le tino o le gland e faigofie ona maua pe afai e te suʻeina le maualuga o le curvature o le manava (o le gland e galue masani e 2-3 cm maualuga nai lo le maualuga o le curvature i le ogatotonu). Ae ui i lea, o lenei metotia e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, talu ai o le televise tele e masani ona suia lona nofoaga i avanoa.

O le siʻu o le gland "ufi" i le itu tauagavale o le hypochondrium, o lea e le mafai ai ona suʻeina. Faʻapupulagaina o le tino ma le ulu o le pancreas e faʻatautaia ma le tino o loʻo faʻalagolago i luma i le itu agavale (o le tagata e alu i le fomaʻi e tu i luga). O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻafilemu maso o le lomitusi ma maua ai le avanoa i le okeni i lalo o le suʻega.

Pancreas structure

Faʻaaligaina o le pancreas e tusa ai ma le Grotto e pei ona taua i lalo: o le tagata maʻi e tu i se tulaga faʻaputu (taʻoto i lona itu taumatau).

Manipulations e faia pe'ā uma le faʻataʻitaʻiina o le inumaga o le tagata maʻi e ala i le faʻamauina o le faʻamamā faʻamalolo.

O tamatamailima o le fomaʻi, o loʻo alu atu i le tuila, e sopoʻia le satauro o le okeni i lalo o le suʻesuʻega ma le uaea, ma o le taunuuga lea e alu ai le maso i luga i le ogatotonu ma e le faʻalavelave i le suʻega.

Faʻamatalaga o faiga faʻapitoa

O le pancreas o se okeni o lona palpation e mafai ai ona fuafua lona tulaga. O le tiga o le tiga lea e iloa i le taimi o le togafitia e masani lava ona taʻu mai ai se faʻaogaina o le faʻaogaina. Afai e taulaʻi tiga i le itu o Shoffar, o le a faʻaalia ai le afaina o le ulu o le okeni, pe afai o loʻo faʻamautuina i le itulagi e tutusa ma le itu tauagavale - faʻafitauli i le tino o le thyroid gland.

Faailoga o pancreatitis e mafai ona iloa e le palpation. O lenei faʻamaʻi ua faʻaalia i se suiga i le maualuga o le okeni: e tupugo pe faʻafeiloaʻi tutusa ma le paluga.

O le tiga o le tiga e susulu i le pito i tua ma faasolosolo ina malosi pe a sasaina le tino (ma afai o loo taoto le tagata i lona itu agavale, o le a le toe i ai le popolega).

Paʻu nofoaga ma nofoaga i le pancreatitis masani

O se fomaʻi o loʻo faʻapipiʻiina le paʻu oona, e pei o se tulafono, e maitau le taofi o le pulsation o le abdominal aorta ("Voskresensky symptom"). E mafua ona o le faateleina o le tele o le okeni ma le edema o le fiber retoneiponeal. Totogi e tulaʻi mai i totonu o le manava o le suʻega o se tino mamai i luga o le puipui pito i luma o loʻo taua o se faailoga Maapi.

Faʻamatalaga o taula ma tumutumu

O le pancreas e matua afaina i le vevela o le puipui o le manava, lea e matauina i tagata o mafatia i le faaleagaina o le tino, faapea foi i le toatele o tamaitai sili ona lelei ua fanauina fanau.

I isi vaega o tagata e maua lelei meaai paleni, o le mafai ona palpation o le okeni e masani ona faailoa mai ai le faateleina o le lapoa (o le tulaga lea i le faagasologa o le mumusu), o le i ai o le pancreatitis po o le neoplasm.

Faʻaaliga i tulaga o loʻo taʻua i luga, e pei o se tulafono, o loʻo tuʻuina mai ma le spasm, lea e faʻaalia i le uaea po o tua. Afai ei ai se tumutumu o le pancreas, ona lagona ai lea o le vaivai ma le faatusatusaina o le ape ma le siʻu o le okeni.

I le i ai o se neoplasm, o le okeni e afaina e faateleina i le lapoa, ao faagasolo lona palpation, ua lagona le tiga. O se tumutumu o le siʻusiʻu poʻo le ulu e sili atu ona faigofie ona iloa nai lo se togafiti tutusa o le tino o le gland.

Afai e fuafua le malosi o le tino e malosi tele, o le mea lea e taʻu mai ai o loʻo i ai se paʻu i le gland.

Pe a faʻaalia e le palpation le ogaoga o le tiga, poʻo se tagata e afaina i le faʻamaʻi o le Evagelia, e tatau ona toe iloilo pe iai ni mea e le o iai i le gallbladder.

O le faateleina i le telē o le mulimuli o loʻo faʻaalia ai le le saʻo o le talo mai le totoga o le suʻega, lea e masani ona maua pe a faʻapipiʻiina le ala talo i se neoplasm o le ulu gland ma mo isi mafuaaga.

Fuafuaina o le vaega ua afaina o le okeni

O le suʻesuʻeina i totonu o le mea e faʻasaga ai e faʻapipiʻi i le puipui o le abdominal pito i luma e mafai ai e oe ona fuafua le vaega na afaina ai le pancreas.

O le mea lea, faatasi ai ma le sola ese i le ulu o le okeni, o le tiga o le tiga e tumau i le pito o Desjardins. Ina ia maua, e tatau ona e matamata "tusi" se laina mai le pute i le fusi lima o le lima taumatau (i le mamao e tusa ma le ono inisi le mai le pusa e tusa ma le laina ua faailoa, o le a iai se nofoaga o Desjardin).

Afai o le palpation o le pito o le Mayo-Robson o le gland e o faatasi ma le tiga, o lona uiga o le faaleagaina o le siʻusiʻu o le okeni. Ina ia maua le nofoaga ua faailoaina, e tatau ona e faafesootai le vaeluaga o le faitotoa ole tau i le itu tauagavale ma le pute. Pe a vaevaeina le laina i ni vaega se tolu, o le a mafai ona maua le nofoaga manaomia (o le a paʻu i le tuaoi o le ogatotonu ma le pito i fafo).

O fomaʻi e faʻaosoina le pancreas e fuafua ai tulaga faʻaleagaina o lenei okeni poʻo ona vaega, peitaʻi, o le palpation e le naʻo le pau lea o le auala mo le faʻamaonia o faʻamaʻi. Le faʻamalamalamaina o le siama, o suʻega faaopoopo e fautuaina e le fomaʻi e talafeagai.

Pancreatitis vaega ma tulaga o le tiga: phrenicus symptom

I totonu o se lalolagi e leai se taimi e totoe mo meaai talafeagai ma paleni, o maʻi pancreatic - pancreatitis, maʻi suka ma isi faʻamaʻi e aʻafia i amioga leaga leaga e masani ona maua.

O le afaina o le tino i totonu e faaalia i le tiga tiga, e le mafai ona mafai ona togafitia i togafitiga, ma e maua mai ai le faanunununuina o le vomiting, salu vavalalata, ma le nutimomoia.

O le pancreas e vavalalata vavalalata ma isi totoga i totonu. Afai e solia lona faʻatinoga, o le a aafia ai le galuega a le tino atoa i lona atoaga. Ae ui i lea, e le mafai ona faia se suʻesuʻega i totonu o le falemaʻi e tasi; suʻesuʻeina fale suʻesuʻe ma meafaigaluega.

O lea la, o le a le uiga o le tiga i le pancreatitis? Manatunatu i faʻamaoniga o Shoffar, Kach, Mayo-Robson ma isi fomaʻi o loʻo faʻamoemoe e ala ile palpation.

Pancreas ma sikuea i luga o le tino

Mo le togafitiga o pancreatitis, e faʻaoga lelei ai e le au faitau le metotia a Irina Kravtsova.

O foliga vaaia o lanu mumu i luga o le tino o se tagata mai gasegase mai le pancreatitis, o gastroenterologists e felagolagomaʻi ma le malosi tele o le faʻamaʻi. I le avea ai o se tulafono, o na ituaiga o mai, muamua lava, i tua, manava ma le fatafata (i se mea e le masani ai, i luga o le ua ma pito i tua).

Laʻau mumu ma le pancreatitis e taʻua o le Tuzhilin symptom. O le auala muamua e iloa ai mafuaʻaga o le faʻaalia o manatu o le mamafa.

Afai, afai e te kiliki lemu i luga o se tasi o manatu, e le muta, o lona uiga o le tagata maʻi o loʻo i ai se faʻavavevaveina o gaioiga e le lelei i totonu o le pancreas.

O le malosi o le faʻamaʻi, o le tele o mea e iloa i le tino maʻi. O lenei faailoga e le faʻaaogaina i faailoga faʻapitoa o pancreatitis, talu ai e mafai ona mataʻituina siama i isi faamaʻi (faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi o le tino vascular system).

Ina ia mafai ona fuafua le natura o le mumu, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi le matagaluega o gastroenterology, pe afai o se tagata poto faapitoa, e faʻaaoga togafitiga faʻapitoa ma auiliiliga, o le a fuafua ai pe o le faʻaalia o togitogi mumu e fesootaʻi ma se faʻalavelave sili atu o maʻi faʻamaʻi.

Pancreatitis sikuea

O se tasi o faailoga o le pancreatiti o loʻo agaʻi i luma, e laʻititi ona lanu mumu, ma o loʻo faʻapipiʻiina i luga ole tino maʻi. O nei faʻasalaga e le faʻaalia i luga o le palpation a latou gastroenterologist, o se tasi lea o uluaʻi faʻamaoniga o se faʻalavelave sili atu o se faʻamaʻi pipisi.

O lanu mumu ma le pancreatitis o se mea e le masani ai, o le mea lea, o lo latou natura moni o foliga vaaia e faatoa mafai ona faamatalaina pe a maeʻa suʻesuʻega o gaioiga i totonu o le gastroenterological department.

O nei faʻasalaga e le mafua ai soʻo se faʻalavelave i le tagata maʻi, peitaʻi, latou te mafua ai le le mautonu o le mafaufau, lea e matua le manaomia mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

Mo lenei mafuaʻaga, e tatau i le fomaʻi aoga ona tuʻu atu se gaioiga faʻapitoa i tagata gasegase e tutusa ma faafitauli.

E foliga mai o loʻo maua i le pito i lalo o le pancreatitis, e ui i lea, e le faʻateʻaina ia mataupu pe a mafai e kulus ona faʻaalia i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi. E sili atu faʻamatalaga auʻiliʻili i luga o se faʻafitauli faʻapea e mafai ona tuʻuina atu e se fomaʻi.

Pancreatic Cancer Symoms and Causes

O le kanesa Pancreatic e taatele, o le aʻafia o le kanesa ua faʻalauteleina i atunuʻu atinaʻe ona o le tele o meaʻai e le masani ai. O faʻafitauli o le kanesa o le pancreatic e foliga mai ua leva ona i ai i vaega mulimuli o le maʻi, o lea e faigata tele ona iloa. Faailoga o le kanesa o le pancreatic e talitutusa lava ma mea o pancreatitis.

Pancreatic Cancer Symoms

1. Jaundice. Sclera ma le paʻu e avea ma lanu samasama 2. Tinea tiga i le manava, lea e mafai foi ona alu i tua. 3. O se paʻu mamafa mamafa, leai se manaʻo, vaivaiga ma le vaivai.

4. O le tele o vaovao e tafe i luga o le eleele ona o gaʻo e leʻi faʻaaogaina

Mafuaʻaga o le Tomaʻi Pancreatic Cancer

1. Meaʻai le lelei, faʻamanuiaina i aano o manu ma gaʻo 2. Fuʻa. 30% o mataupu uma ole tino o le pancreatic e fesootaʻi ma le ulaula tapaa 3. Suiga o le tausaga i meaola pancreatic 4. O le maʻisuka - o le tino e masani lava ona maua i maʻi e maua i le maʻisuka.

5. Faʻailoga pancreatite

O le mea o loʻo faʻasalalau naʻo mo faamoemoega faʻaleaʻoaʻoga ma e leai se mea e mafai ona mafaufauina e suitulaga mo se fomaʻi faʻatasi ma se fomaʻi i se fomaʻi.

O le faʻafoega o le 'upega tafaʻilagi e le tali atu i iuga o le faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻamatalaga.

Mo fesili e uiga i togafitiga ma togafitiga, faʻapea foi ma le tofiaina o vailaʻau ma fuafua le faasologa o mea latou te faʻaaogaina, matou te fautua atu e faʻatalanoa se fomaʻi.

Manatua: o le faʻamalositino e matautia!

Faʻasologa mai tagata mai le Narrecepti.ru

Faailoga o le vevesi o le pancreatitis

Faʻateleina o le pancreatitis, o nei lava faailoga o loʻo matauina e pei o le tino o le maʻi.

O faʻamaoniga autu o le faʻamalosia o pancreatitis e aofia ai:

  • Paʻa i le itumalo pito i luga, alu ese le hychochorium. I le tele o tulaga, o le tiga e vaivai. O le tiga ogaoga i le pancreatitis faifai pea e seasea lava. E amata faʻafuaseʻi, e masani lava o se osofaʻiga o le tiga e mafua ai le gaʻo, meaʻai vevela, meaʻai inu, ava malosi, fualaau aina ma fualaʻau. Afai o le tagata maʻi e amata le pancreatic necrosis, o le tiga e matua malosi ma faaumiumi. O le tele pancreatitis e faʻaauau, o le tele lava o le mamafa o le tiga e faʻaalia lelei.
  • Paʻu, manava manava, isi maʻi lese. Ole televave e taatele i tagata gasegase i le panicreatitis. Faʻafeiloaʻiga o meaʻai e mafua ai le gau o le mamafa.
  • Faʻaitiitia le faʻaitiitia o le paʻu. O le paʻu e fai si laʻititi, e le maualalo, e faʻavaivaia ona faʻafitauli.
  • O le laulaufaiva e ufiufi i le paʻu paepae. Ua malogo foi le laulaufaiva; atonu o le lanu samasama.
  • Naua, vili. O osofaiga o le vomina e malolosi, vomiting ia lava e le aumaia ai se fesoasoani tele i le tagata maʻi. O le pulu e ono i ai i le vomit.
  • E tumau pea le tumau o le tino. Faʻateleina le foliga o le faʻamaʻi. I nisi tulaga, atonu e paʻu i lalo ifo masani.
  • "E pa'ū Ruby." Laititi mumu mumu e aliali i luga o le paʻu i le manava ma le pusa. Pe a maeʻa le vaitaimi o le faʻasalaga, o le numera o faʻailoga e faʻaitiitia ai le malosi, pe o le a latou mou atu atoa.
  • Mayo-Robson faailoga. I le eria o le pancreas, e lagona le tiga i le taimi o le paʻu.
  • Faailoga o le Toetu. Faʻatasi ma le edema pancreatic, o le faʻamaufaʻailoga tiga e faʻamoemoe e ala ile palpation. Pe a leloa le fula, ona fofo lea o le faamaufaailoga.
  • Symptom Chukhrienko. O loʻo faʻamatalaina e pei ona taua i lalo: lalo ifo o le pute, tuu le lima (i luga o le manava) ma faia ni gaioiga mamafa mai le pito i lalo. Faatasi ai ma se taunuuga lelei, e tupu ai tiga.
  • Symptom of Gray-Turner. E i ai foliga o Cyanotic i luga o le paʻu i le itu tauagavale, o nisi taimi ma se tupae samasama.
  • Faailoga o Grunwald. Ecchymoses (paʻu i totonu o le paʻu) i luga o le papa ma le siʻo o pusa.
  • Togi a Grott. I le agavale o le peto, o loʻo i lalo ifo o le tino.
  • Symptom Kacha. Le taua o le vaivai o maso o le manava, manino manino i le palpation.
  • O Palaish i luga o foliga. I tulaga ogaoga o le pancreatitis ma le tele o le inisua, o le mea sili ona taua. O le mumu o foliga e mafai foi, faatasi ai ma le le fiafia.
  • Faʻailoga i le pitonuʻu poʻo le manava.
  • Jaundice E le sili atu i le tolu o mataupu uma o pancreatiti. I le tele lava o tulaga, o le mafuaaga o le jaundice o le palamarea o le edema, lea e togiina ai le pulelele. E foliga mai e mama, o le mimiti e pouliuli, e maua e le paʻu se lanu samasama.

Setema 2, - 20:50 Alexander Bondarev

Leai se faʻamatalaga!

Mayo-Robson Point: Avanoa Pancreatic

O faʻamaʻi pancreatic e mafai ona iloa i itu o tiga. O le suʻega e faia e se fomaʻi atamai e mafai ona faigofie ona ia iloa le faʻaleagaina o le tino ile tino. O le asō o le a tatou talanoa pe o le a le manatu ole Mayo-Robson ma poo a faʻamaʻi e ono mafai ona maua i le maeʻa ai o lona faʻamalo.

O le fausaga o le pancreas

O lenei okeni tele o loʻo i tua o le manava i tua o le manava. E aofia ai lala e tolu:

  • O le ulu e i ai le faʻata.
  • O le tino e pei o se porokalame, vavaeeseina e ulu ile ulu.
  • O le siʻusiʻu o le pancreas, o le pito i lalo o le tino na amata ona pisi.

    O le pancreas o loʻo i ai se nofoaga taua i le faʻamautinoaina o le taua tele o le tino, ma e nafa ma le faʻatinoina o le galuega faʻamalosi i fafo ma totonu. Faatasi ai ma lona toilalo ma le i ai o se faagasologa o le le fiafia, o se faamaʻi e pei o le pancreatitis e tupu.

    I foliga vaaia, o se gasegase ma tumau. O le mumu o le pancreatic e mafua ai isi faʻamaʻi.
    E masani lava, e maua e gasegase tiga i le itu tauagavale i lalo ifo o le iʻu. O isi faʻamaʻi o le maʻi pancreatic e ono aliali mai pe a mavae sina taimi.

    O lenei mea o se paʻu mamafa mamafa, leai se manaʻo, vomiting, manava. O le tagata maʻi atonu e le o nofouta i le faiga o le le fiafia. O le mea lea, faʻatasi ai ma le tiga i le itu tauagavale i lalo o le iʻuʻai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e suʻe le mafuaaga.

    Faʻaleagaina o le pancreas e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga.

    Puni sikuea

    Faatasi ai ma le fesoasoani o le palpation, e mafai ona e iloa vaega faigata o le pancreas. E vaevaeina i latou i ni vaega se tolu:

  • Shoffara (o loʻo i le va o le pute ma le faʻafefe i luga o le taumatau).
  • Yanovera (o loʻo i luga o le laina laina o le pute ma le 4 cm i le agavale).
  • Hubergritsa-Skulsky (o loʻo i ai le sone Shoffar, na o le itu tauagavale).

    Faafetai i asiasiga, e mafai ona e faia se ata o le maʻi. Pe a suʻesuʻeina i isi auala, e faigofie ona faia le faʻamaonia saʻo ma faatonu se togafitiga lelei.

    E faʻafefea le suʻega

    O le faateleina i le tele o le pancreas o loo faailoa mai ai se faagasologa o le le fiafia. Ina ia faia se faʻamaonia saʻo, faʻalauiloa le palpation. E faia i le taeao i luga o se manava gaogao pe a uma ona faʻamamaina le manaʻoga i se enema. O loʻo maʻi le tagata maʻi i lona tua. O le galuega a le fomai o le sailia lea o le vaega maualalo o le manava.

    O tamatamailima o le lima tauagavale e lagona le paʻu i le manava i le 2-3 cm nai lo le vaega pito i lalo o le manava, aʻo sii i luga. Ma, faatasi ai ma le malologa o le lomitusi, lea e tupu i le taimi o le faʻamalolo, e faʻamofuina tamatamailima i le pito i tua o le puipui. A aunoa ma le faʻafefeina oi latou, faʻamaʻi le paʻu mai luga i lalo. O se fomaʻi agavaa e mafai vave ona ia iloa se faʻalavelave maualuga.

    E taua le matauina i se tagata soifua maloloina, e matua faigata lava ona faʻapipiʻi le pancreas. E fesoasoani faʻamalo e faia se faʻamaoniga saʻo, na o pancreatitis, o lenei nofoaga o loʻo i ai le nofoaga ole Mayo-Robson e matua tiga lava. I le laasaga muamua o le maʻi, e mafai ona vaaia foliga vaaia i se vaaiga lautele. I le foliga masani o le pancreatitis, e faasolosolo malie lava ona faʻaititia.

    O le mea lea, i le faaopoopo i le asiasiga, e tatau ona faia se suʻesuʻega atoa. O se suʻega lenei, x-ray poʻo le ultrasound.

    Metotia o se suʻega faafomaʻi mo le pancreatitis

    I faʻamaoniga o Mayo-Robson, o le tagata maʻi e maua ai lagona faʻapitoa i le itu tauagavale o le nusipepa. I luga o le palpation, o le tiga e aliali mai pe a paʻu i ni mea patino:

  • Afai e afaina le amataga o le pancreas, o lona uiga, o le ulu, ona oʻo ai lea o se lagona le lelei i le Desjardins. Mo le fuafuaina o lenei mea, kiliki i luga o le pito i luga o le taumatau o le pute 7 cm i luga o le laina laina ole laina.
  • O le lolomiina i luga o le tafatolu o le tino o le gland i le sone Shoffar Rive mafua ai le tiga.
  • O le pito ole Mayo-Robson e nafa ma le pito o le siʻu o le pancreas. Ua fuafuaina e pei ona taua i lalo. Mai le pute o le laina i le ogatotonu o le fao taugata. Tatou vaevaeina i vaega e tolu. O le mea muamua lea mai le pute.

    O le faailoga Mayo-Robson e tupu i le 45% o le faitau aofaʻi. O nisi tagata e fenumiai ma isi faʻamaʻi o le pancreas ma le gastrointestinal tract. O le mea masani, o se faʻamaoniga e iloa ai le i ai o le pancreatitis pulapula poʻo le gaʻo.

    E i ai le tiga matuitui i le itu tauagavale i lalo ifo o le iʻu, ona o loʻo i ai le siʻusiʻu o le masini komepiuta. A e lolomiina ou tamatamailima i luga o lenei nofoaga, o le a foliga mai o le a oʻo mai le tiga. I lenei auala, o le i ai o le faamai ua fuafuaina. I le foliga o pancreatitis, e tiga i le itu tauagavale o le vailaau o le vertebral taugata.

    I le faaopoopo atu i le pancreatitis, o isi faʻamaʻi e mafai foi ona atiaʻe.

    Suʻega o faʻamaʻi pipisi

    I le faaopoopo i le faʻamaonia o faʻamaoniga e tusa ai ma le tagata maʻi, palpation o mea ma vaega, e tatau ona suʻe se suʻega o le toto, e iloilo ai paleni vai-electrolyte. E manaʻomia tele se suʻega urine.

    Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻega, e manaʻomia metotia meafaigaluega e fesoasoani ai e suʻe le okeni ma iloa ai faʻalavelave faʻaleaga. Tofi se suʻega ultrasound. Ina ia le faʻatagaina le faʻavaeina o maʻa, e auina atu i latou mo le x-ray.

    Faʻamaumauga faʻatusatusaina, faʻasalalau fesoasoani e tuʻuina atu se suʻesuʻega auiliili o le ata faʻamaʻi. E taua le amata togafitiga i taimi talafeagai.

    Faaiuga

    Puni vaʻavaʻa, aemaise lava o le Mayo-Robson, fesoasoani i le suʻesuʻega ma le faʻamalologa e iloa ai le i ai o le mumū. Faatasi ai ma le tiga faifai pea i le 'auʻuʻupega i le itu tauagavale, vomiting, faʻalava vaʻa ma le faʻamaualalo o le mamafa, e tatau ona e faʻatalanoaina se fomaʻi.

    I le laasaga muamua o le maʻi, mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, matauina o se meaʻai faapitoa, e mafai ona e puipuia le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma lona fesuiaiga i se faiga masani. O le pancreas o le okeni sili lea e fesoasoani i le fesuiaiga o gaʻo, proteins ma gaʻo. O le mea lea, e tatau ona tausia i se tulaga lelei, ma i le i ai o faʻamaʻi - ia togafitia.

    Afai ei ai lou tiga ile itu tauagavale, faʻagasologa faifai pea ma isi faailoga o le malaise - e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

  • Tuua Lau Faamatalaga