Suga Suauu 9 - O Le A Le Uiga

O le tagata faʻaaogaina le website o Woman.ru e malamalama ma talia o ia e nafa ma mea uma i se vaega pe faʻapipiʻi atoa ona faʻaaogaina le auaunaga a Woman.ru.

O le faʻaaogaina o le website Woman.ru e faʻamaonia ai le tuʻuina atu o mea na tuʻuina atu e ia e le solia ai aia a isi vaega (e aofia ai, ae le faatapulaaina i puletaofia), ma e le afaina ai lo latou mamalu ma le mamalu.
O le faʻaaogaina o le website Woman.ru, o le auina atu o mea, e fiafia tele i le lolomiina i luga o le upega tafaʻilagi ma faʻaalia lona maliega mo le faʻaaoga atili e le Woman.ru o le uepisaite.
O mea uma mai Woman.ru, e tusa lava pe o le a le pepa ma le aso o le lafoina i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona faʻaaogaina naʻo le maliega a tagata e ona nofoaga. O le kopiina o mea mai Woman.ru e le mafai ona aunoa ma le faatagaga tusitusia a le tagata lomitusi.

O faatonu e le o tali atu i mataupu o faʻasalalauga ma tusiga. O manatu o tusitala atonu e le ogatasi ma manatu o faatonu.

O mea e faʻasalalau i le vaega o Feusuaiga e le fautuaina mo le maimoaina e tagata ei lalo o le 18 tausaga.

Suauu toto (glucose)

O vaega nei o le maualuga o le kulukose o le toto ua fautuaina mai e le National Institute of Health and Clinical Excellence, e ui i lea, o le tulaga autu mo tagata taitoatasi e tatau ona malilie tasi i le fomaʻi.

Tulaga faʻatulagaina i le ituaiga A o le i ai ile 2 itula talu ona 'ai

Leai se maʻisuka4.0 i le 5.9 mmol / Le tusa ma le 7.8 mmol / l
Maʻisuka (ituaiga 2)4 i le 7 mmol / llalo ifo o le 8.5 mmol / l
Maʻisuka (ituaiga 1)4 i le 7 mmol / lpe a ma le 9 mmol / l
Maʻisuka i tamaiti4 i le 8 mmol / le oʻo atu i le 10 mmol / l

Fautuaina totoga o le kulukose o le toto (International Diabetes Federation). Taʻiala mo le puleaina o le Postlual Glucose - International Diabetes Federation, 2007.

Toto masani toto

  • Toto masani toto i tagata e tusa ma le 4.0 mmol / l po o le 72 mg / dl,
  • I taimi masani masani e toe faʻafoʻi e le tino le maualuga o le suka i le range mai le 4.4 i le 61.1 mmol / l pe mai le 82 i le 110 mg / dl.
  • A uma ona 'ai le suka toto atonu e siitia le tumau i le 7.8 mmol / L (110 mg / dl).

Glucose o le anapogi anapogi

Pe a taitaia se suʻega o le maʻisuka, e fuaina le suka i le tino o le tino (pe a ma le valu itula pe a uma se taumafataga).

  • Toto toto masani: 4.0 i le 5.9 mmol / L (70 i le 107 mg / dl)
  • Glycemia maʻi: 6.0 i le 6.9 mmol / L (108 i le 126 mg / dl)
  • Le faʻamautinoaina o le maʻisuka: sili atu nai lo le 6.9 mmol / l (126 mg / dl)

Suʻega - Suga Suga 9 - O Le A Le Uiga

Fua o le toto Level 9 - O le a le Uiga - Faʻamatalaga

Glucose o le mea autu lea e maua ai le malosi i o tatou tino. I tagata, o lenei faaupuga e taʻua o le "toto toto." E oʻo i le afa o le malosi e maua e le tino ona o le kulukose. O se faʻamaoniga maualuga o lenei vailaau e matua afaina lava i le tino, ma e tatau ona vave ave vave ia toto i le toto toto. A uma ona e faitauina lenei tusiga, o le ae iloa le mea e fai pe afai o lau kulukosese e 9, ma le auala e taulimaina ai.

Fuafua le tulaga masani o le suka i le tino

I le masani ai, ave le toto mai se tamatamailima e fua ai le kulukose. E tatau ona e faia malosi i se manava gaogao (e le mafai ona e inuina se mea). Ae e te leʻi alu i le falemaʻi, e le mafai ona e 'aina le tele o mea suamalie, ae inu ava malosi tele. Afai o loʻo maʻi le maʻi i faʻamaʻi pipisi, o lenei tulaga e mafai ona mafua ai le maualuga o le kulūkose i le tino.

O le masani masani o le suka i le toto o le tagata e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. O le sili atu i lenei faailo e taʻu mai ai le maualuga o le kulukose. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le numera 9, lea ua maitauina mo se taimi umi, e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka. E faʻapefea ona i ai i sea tulaga, naʻo se fomaʻi i le falemaʻi o le a taʻu atu ia te oe. O metotia e mafai ai e le tagata lava ia ona faʻataʻitaʻiina e mafai ona afaina.

O maualuga maualuga o suka suka o se faailoga - e tatau ona e togafitia le mafuaaga, o lona uiga o le maʻi maualalo.

O le a le mea e fai pe afai o le suka toto e 8

E pei o le toto vevela, o tulaga laititi e laʻititi ese - mai le 4.0 i le 6.1 mmol / l.

O teine ​​/ tamaitai fananau i lenei vaitau ua sili atu ona nofouta ile glucose. O le mea lea, o le va o le 3.8 i le 5.8 mmol / L o le maualuga lea o le suka mo lenei vaega o tagata.

I le 24-28 vaiaso o le gaioiga, o le maʻisuka maʻisuka e ono aliali mai, e mafai ona alu ese na o ia pe liliu i se pepa suka. O le mea lea, o le fuaina masani o le suka mo se fafine maʻitaga e taua tele.

I tamaiti ei lalo ifo o le 1 tausaga le matua, o le toto maualuga o le suka e fuafua i le range mai le 2.8 i le 4.4 mmol / L. E oo i le lima tausaga - 3.3-5.0 mmol / l. E sili atu ma le 5 tausaga le matua - o tulafono masani e talitutusa ma faʻataʻitaʻiga matutua.

Aisea e faʻaputuina ai le suka i totonu o le tino

O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e matua faʻaauau - o lenei mea e ausia ona o le tele o galuega faʻatonutonu. Ae, e mafai ona maua se osofaʻi malosi pe a uma ona 'ai. O le tino e amata vave ona suʻe meaai i totonu o le glycogen, lea e teuina i totonu o le ate ma maso. Ona faasolosolo malie malie lea o lenei mea pe a manaʻomia.

Afai e faʻavaivaia le faʻatinoga o faiga faʻavae faatonutonu, o le kulūkose o le toto e mafai ona faʻaititia pe faʻateleina. O nei faʻamaʻi e taʻua o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, mulimuli ane.

O galuega faafomaʻi faʻaonapo nei e vaʻaia ai le va o ni vala se lua o mafuaʻaga mo le maualuga o le kulukose - physiological ma le faʻaleagaina.

  • 'ai meaai
  • tulaga faigata
  • maʻitaga
  • masani (ma le le gata) gaioiga faaletino.

O le togafitiga e fuafua ai mafuaʻaga nei:

  • maʻisuka
  • faamaʻi taʻitasi o le tino tutotonu o le tino,
  • Cushing's syndrome
  • thyrotoxicosis,
  • epilepsy
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • acromegaly
  • faʻamaʻi fatu.

Vaega o mea taumafa ma le kulukose maualuga

Afai e maualuga lau suka i le tulaga 9, e tatau ona e gauai atu i au meaai i aso taitasi. E le gata i lea, tatou te tuuina atu na o fautuaga, ma e tatau i lau fomaʻi ona faatonu se paleni paleni taumafa!

E masani lava, o se taumafataga mo le hyperglycemia e aʻafia ai mea taumafa e maualalo le maualuga o suka. O vaega autu o le taumafa e tatau ona aofia ai le faigofie o digestibility. O le mea moni, o le mataupu sili lea ona taua.

E le gata i lea, e tatau ona faʻaititia le kalori o mea taumafa - o lenei mea e masani lava ona faatatau i tagata ua mamafa tele. O le isi mea e tatau ona mafaufau i ai o le maualuga o vitamini ma minerale o loʻo i ai i meaai.

O vaega o meaai paleni e faʻaititia i le taumafa i le taimi e tasi e oʻo atu i le 6 taimi i le aso. O auaunaga taʻitasi e le tatau ona lapoa, aua e le faʻatagaina le galala.

O le filifilia o lau taumafa mo le maualuga o le suka 9 e tatau ona faia na o se fomaʻi faapitoa. O mea nei o le a aofia ai:

  1. O le mamafa o le tino.
  2. Le tele o gaʻo.
  3. Faailoaina o maʻi faʻamaʻi.
  4. Taugofie o nisi oloa.

O le a le uiga o le toto toto o le 6.2

Ae mo le fuafuaina o kalori, o le gauai atu e tosina i le natura o lau gaioiga, faapea foi le malosi o oe i le gasologa o le aso.

Le mea e 'ai ma le suka maualuga

O lenei tulaga e aofia ai le teena atoatoa o se numera o oloa na e faʻaaoga muamua. Afai e te le sauniuni atoatoa e lafoaʻia atoa, ona faʻafesoʻotai lea o lau fomaʻi, o le a mautinoa lava e fesoasoani e saili se ala e alu ese ai mai le tulaga. O le lisi o oloa e le manaʻomia e vave ona aofia ai i latou o loʻo i ai le tele o mea inu. E tusa ai ma lea, o le suka, mea faʻafiafia, vine, siamu, vine, ma isi.

Afai e le lava lau selu, faʻapipiʻi ma le meli. I se tasi taimi, e mafai ona e faʻaaoga le tasi sipuni, ma e le sili atu i le 2-3 taimi i le aso.

O a meaai e fautuaina e 'ai

Faʻatasi ai ma le hyperglycemia, o se meaʻai faʻafouina e mamao ese mai se fuaiupu. E le o lona uiga e tatau ona e lafoai mea uma. O le tele o fualaau faisua o loʻo avanoa mo le 'ai:

  • tamato
  • kukama
  • kapisi - ituaiga uma ituaiga,
  • eggplant
  • paka
  • zucchini.

O nei fualaʻau e mafai ona 'aina i totonu o soʻo se voluma ma e le popole i aʻafiaga. O beets ma kāloti e naʻo le muaʻi malilie ma lau fomaʻi. E fautuaina e faʻaopopo le tele o laulaʻau i au mea taumafa pe a mafai - o se punavai lelei lea o vitamini.

Greens e mafai ona 'ai i soo se taimi.

O oloa gaosi falaoa e tatau ona filifilia i se aofaiga maualalo o mea inu gaʻo. O le mea moni, o le suamalie, o le protein-saito po o le falala-bran. Gluten (kulupena) e faʻaaogaina e fai ai le falaoa o loʻo iai.

E i ai tulaga e le talia ai e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 le meaʻai. Afai a maeʻa ona e tufaina sea falaoa e te lagona le le mautonu, talanoa i se tagata paleni e uiga i lenei mataupu.

O meaʻai falaoa e tatau ona faʻamamafa ai le tino ma gaʻo i le toetoe o le afa - oʻo atu i le 40%. E tusa ai ma le fautuaga a lau fomaʻi, pe afai na te fautuaina se mea e faʻaaogaina i le aso o le 300 grams o meaʻai gaʻo - 130 gramu mo falaoa.

Ia faaeteete i fualaau aina! O pulu e maualuga i le suka. I lenei vaega o oloa e mafai ona e ai ai apu, plums, apricots, peaches, pears. O ituaiga uma o vine e faatagaina foi. Ae o suavai - faʻaaogaina fou. O isi ituaiga o vai e faatagaina na o mea suamalie (xylitol, mo se faataitaiga).

O lau taumafa e tatau ona i ai tulafono faatonutonu o mea taumafa e faʻatapulaaina ai le faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le tino, faʻapea foʻi ma le faateleina o mea e maua ai le protein. O lenei vaega e aofia ai le aano o manufasi, iʻa, moa, faʻapea foʻi le suauu manogi, sisi, meaʻai susu ma le siʻi suka.

O inu i le ituaiga o lauti ma kofe e tumau pea, e pei ona i ai muamua. E talafeagai le faʻaopopoina o se teuteuga o sulu o le rose. E mafai foi ona e aofia ai se mea inu meaʻai i le taumafataga.

Sweeteners

O faleoloa o aso nei e ofoina atu se tele o oloa e maua ai le suamalie manaia ae leai ni glucose. O nei oloa e mafai ona faʻaaogaina i soo se fua e sui ai le suka. Aʻo leʻi faʻatau, suʻesuʻe ma le totoa le tuufaatasiga o le oloa. I le hyperglycemia, o oloa uma e faʻaaogaina se suauu nai lo le suka e talafeagai.

O le mea pito sili ona lauiloa o le xylitol. E mafai ona maua mai i le gaosia o fatu fatu ma fatu o sana. Le suamalie o lenei suamalie e le maualalo ifo i le aganuu masani o suka. Pau lava le eseesega i le va o le oloa e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E tusa ai ma le kalori, mo 100 g uma lava e 400 kcal. Ae ui i lea, xylitol ei ai aʻafiaga aʻafiaga - o le malosi malosi ma le faʻaleagaina.

Fructose o se isi ituaiga o mea suamalie lea e maua i le tele o fua, meli, ma vine. Faaaoga na o le lapataiga. I lenei tulaga, o lenei oloa o le a le aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le a le fesoasoani muamua e manaʻomia mo faʻamaoniga o le maʻisuka

O le maʻi suka e aofia ai faʻavavega faʻafuaseʻi i le kulukose toto. E moni lava lenei mea mo na tagata e le masalomia se faafitauli. O lenei o le a matou avatu ia te oe ni numera o faailoga e taʻu mai ai ua maualuga le kulukose toto:

  1. Auala masani i le faletaele "sina mea itiiti".
  2. E masani ona lagona e se tagata le fiaai ma lagona ai maʻi. E masani lava, o le tali lona lua e mafai ona liua.
  3. Tumau mago ma le manao e inu vai i taimi uma.
  4. Vaavaaiga vaaia - leai se manino ma le i ai o le vavao.
  5. O le tino ma le ulu.
  6. Lē vaivai, vaivai ma le faʻaleagaina.
  7. Le manava leaga e pei o le acetone.

Afai e te vaʻai i faʻamatalaga tutusa i soo se tasi e te pele ia te oe, valaau vave loa se falemaʻi i le falemaʻi. A o alu o ia, tuu le tagata i totonu o se potu malulu.

Afai e iloa e se tagata lona lava suʻesuʻega, e tatau ona i ai le insulin i le fale. O le tagata gasegase o le a ia taʻuina po o fea e maua ai ma pe fia le tui.

Anapogi pe leai, ua maeʻa atoa le toto

I lenei tusiga, na matou suʻesuʻeina le glucose, pe faapefea ona fuafua le maualuga o se mea i totonu o le toto, ma meaʻai foi e mafai ona e 'ai pe'āfai e maualuga lou suka. Sugar level 9 e mafai ona tautala mo mafuaaga eseese. Afai i luga o se manava gaogao - o le faailoga muamua o le maʻisuka. Afai ei ai se faailoilo pe a uma ona 'ai - o lenei tino o loʻo faʻagasolo lelei le faiga o mea taumafa ma ua maualuga le kulūkose.

Afai e te vaʻai i nisi o faʻamaoniga na matou suesueina i le tusiga, faʻafesoʻotaʻi le falemai i le mea o le a faʻatulagaina ai oe i togafitiga talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga