Faʻasalaga le faʻamaonia

E lagona e mātua taitasi le tuputupu ae o lana pepe ma ola maloloina. Ae a o tuputupu aʻe le tamaititi, o le a sili atu ona vaivai lona tino. O le vaitaimi taua o le 5 ma le 12 tausaga le matua, ma, i le amataina o se vevela, o le faʻafitauli ua maeʻa. Ae le o se tamaitiiti e toatasi e saogalemu mai le amataga o le maʻisuka. Ae maise lava o le lamatiaga e sili ona lelei mo tamaiti na o latou matua poʻo aiga o loʻo feagai ma lenei maʻi. E faapefea ona puipuia se tamaitiiti mai le maʻisuka?

O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi i tamaiti

O le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi e fesootaʻi ma le le lava o le inisalini na faia e le pancreas. Ole aʻafiaga o aʻafiaga o le maʻi, e pei ona faʻasalalau e se ituaiga autosomal. O lona uiga afai e sili atu i le tasi le matua o loʻo maʻi i le maʻisuka ituaiga 1, o le a tuʻuina atu le maʻi i le pepe ma se avanoa e le itiiti ifo i le 75%. O masaniga e masani lava ona atiae saʻo i le taimi o le tamaitiiti, o le mea lea e taua tele le vavaeeseina o le aafiaga o le fuafuaina o mea moni i le tamaitiiti.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi e fesootaʻi ma le leai o se inisalini. I se isi faaupuga, o le pancreas e mafai ona fai lelei ma ana galuega, ae o sene o le tino e leaga le faʻafefe i le homone. O le maʻi e masani lava ona atiina ae i tagata matutua, ae o iinei ei ai lana lava "lele i totonu o le suauu." O le faʻamaʻi e faʻapipiʻiina foi e se ituaiga iloga, o lona uiga o le ono mafai ona atinaʻeina i le taimi o le olaga e maualuga pei o le maʻisuka ituaiga 1. O le mea lea, e tutusa lava le taua i le tamaitiiti e aloese ai i le faʻaosofia o le faʻaosofia o tagata, talu ai o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo tumau pea ona laʻititi.

Lalo o mafuaaga sili ona taua o le atinaʻeina o le faʻamaʻi ao laʻititi.

  • Faamai ogaoga. O le toatele o tamaiti e taitaia se olaga ola malosi, lea e masani ona o faatasi ma le pa'ū, faʻalavelave faʻafuaseʻi i le pancreas. O le iʻuga, o loʻo maua i luga o le microhematomas lea e faʻamalolo e aunoa ma le faʻalavelave tele i le tamaititi. Ae ui i lea, o le totoga o le tino e amata ona galue ma le faʻaleagaina pe a uma na o ni nai faʻalavelave lavelave.
  • Maʻi tigaina. Virus ei ai le malosi e afaina ai le pancreas, lea i ni nai vaiaso, ma o nisi taimi i lea lava taimi, o le a oʻo atu ai i le maʻisuka. Ae o le mea e ono tupu i le lamatiaga o le tino i luga o le tino, e sili atu le maualuga, o le umi foi e oso ai le vevela o le tino o le tamaititi.
  • Aafiaga a le Autoimunune. Soʻo se sooupu pipisi e fai ma sui-viruses, siama, gaʻo. Faʻafeagai ma le talaaga o se faʻamaʻi faʻasolosolo poʻo se foʻo masani o le toe gaosia o meaola ninii (i totonu o suauu, fatugaʻo, manava), faʻamaonia le faʻamaʻi. O se taunuuga, e tulai mai se tulaga pe a foliga mai o fili o le pancreas o se fili, lea e mafua ai le faʻavaivaia o le faiga o le puipuiga e faʻavae ai faʻalavelave puipuia (autoantigens). Latou te faʻaleagaina sela o le pancreas, mafua ai le maʻisuka.
  • Mataʻutia faʻamaʻi viral. O loʻo i ai faʻamaʻi pipisi e iai a latou faʻamaʻi i taimi uma e faʻaleagaina ai tamaʻitaʻi o Langerhans (tino e maua ai le inisalini) o le pancreas. O le mumps (mumps), rubella ma le hepatitis A. Ailments e mou atu e aunoa ma se mea e maua mai ai, e le afaina, ae i tamaiti o loʻo i ai le gasegase o le maʻisuka ituaiga 1, o le maʻi e amata i 95% o mataupu.
  • Fafagaina. O lenei mea o se faʻafitauli faʻaosooso. O le uta i luga o tamaʻi motu o Langerhans e faʻatupulaia, ma o se taunuuga o lea mea ua faʻaumatia ai. O le tele o meaʻai e mafua ai le tele o meaʻai, faasaga i le talaaga o se olaga nofofua, nofo i le matapiuta komepiuta, o le a taʻitaʻia i le maʻisuka. Na pau le fesili o le taimi, ae o ituaiga uma 1 ma faʻamaʻi lona lua e mafai ona fai.

O se tuufaatasiga o le faaosofia o mafuaaga e mafua ai le faateleina o le lamatia o le atiaeina o le maʻisuka i totonu o se tamaitiiti. O le mea lea, e matua taua lava le le faʻatali mo le faʻaalia o faʻamaʻi mataʻutia i le tino o le mimiti po o le fia inu, ma mai le fanau mai o le pepe e puipuia ai le atinaʻeina o se maʻi ogaoga.

Auala e aloese ai mai le maʻisuka aoe laʻititi

O le faʻaosoosoga autu o le faʻamaʻi o le faʻaaloalo, o lea la pe a uma ona fanau le pepe, o le suiga o le a le aoga. Aʻo le i fuafuaina le maʻitaga, e fautuaina e asiasi i nofoaga autu mo fautuaga faʻavae e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le predisposition i le maʻisuka. O isi puipuiga uma i lima o matua.

O le auala autu o le poloka o loʻo lisiina i lalo.

  • Aloese mai faʻamaʻi malulu. E lava le le asiasi atu i nofoaga tumutumu i le taimi o le faʻamaʻi poʻo le tuʻuina atu o lau vailaʻau vailaʻau i lenei taimi. E matuā faʻataʻitaʻi lava e uiga i fualaau oona lea e mafai ona taofia le faila o le siama i le tino o le tama (oseltamivir, zanamivir, algir). E le tatau ona faʻauluina le faʻafefeteina o le Interferon - i le tele o tulaga o le a le aoga ai i latou. Afai e tupu se faʻamaʻi, ia togafitia ma le faʻaeteete ina ia vave ona tupu le ola vave.
  • Faaitiitia le vevela, aemaise i luga atu o le 39 tikeri, i auala uma e mafai ona maua mo soo se faʻamaʻi. E taua tele lenei mea mo tamaiti o loʻo i ai se talafaasolopito o le maʻisuka. I le tele o le vevela, o le tulaga lamatia o le faaleagaina o le tino o le tino o le tino e sili atu le maualuga.
  • Taumaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. Le togafitiga o caries, tonsillitis aemaise lava o le gastritis i le taimi ma le iʻuga, talu ai ona o se siama-pyloric Helicobacter e faʻaauau pea (faʻaateleina pea) i le manava.
  • Tali atu i soʻo se manuaga o le manava. Lapatai le tamaititi i lo latou lamatiaga.
  • Aloese mai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi. Vaʻaia ma le faʻaeteete mea e puipuia ai siama, mataʻituina le ola mama o le tamaititi.
  • Taumafa i le taumatau. O le taumafa ole gaʻo vaivai, o le sili atu lea o le a gaoioi le pancreas.

O le mulimuli i tulafono laiti puipuia, e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka. Ae o le atinaʻeina o uluai masalosaloga masalomia o le faamai, o le mea autu e le o le tuai ona asiasi atu i se fomaʻi. O le vave fesoasoani o le a fesoasoani i le totogiina atoatoa o le faafitauli, ma o le a ola le tamaitiiti i se olaga umi ma fiafia.

Aua e te alu ese mai le gataifale?

O le mafuaʻaga o le atinaʻeina o lenei maʻi ua manatu ua faamaonia, ae e le o le mea sili lea. A uma, o tamaiti na e leʻi maua lava ni faʻamaʻi i lo latou aiga o maua i le maʻisuka. Ma faatasi ai ma uiga le lelei, e le tele naua le lamatiaga. O le mea lea, e tusa ai ma fuainumera, o le maʻisuka e maua mai i se tama maʻi i le 6% o mataupu. Mai le tina, e tusa lava pe itiiti ifo - i le 3.6% o mataupu (ma afai na fanauina e le tina se tamaititi i lalo ifo o le 25 tausaga - ona na o le 1.1%). Mai uso ma tuafafine o le faamaʻi e maua mai i le sili atu nai lo le 6.4% o mataupu, ma e tusa lava pe latou te maʻi i le 20 tausaga. Ma afai e mulimuli ane, ona faʻaitiitia lea o le lamatiaga mo uso ma tuafafine i le 1.1%. O se tulaga sili ona maualuga le lamatia o le maʻi (lamatia e silia ma le 20%) e na o tamaiti lava e maua pe a maua e matua uma le maʻisuka. Ae o le maʻisuka ituaiga 2, lea e tupu, i le avea ai o se tulafono, i tagata matutua, e sili atu ona maua tofi. I le tulaga pe a mafatia uma le tina ma le tama mai le maʻi, o le tulaga lamatia o le maʻi i le taimi o le olaga o se tamaitiiti e oʻo atu i le 80%.

O le mea e leaga ai, i tausaga talu ai nei, o le tele o tupulaga talavou ua maua se faʻamaʻi ituaiga 2, lea e manatu o se taunuuga o se olaga le lelei (le lava o le gaioiga faaletino, taumafa tele ma le le lelei).

Puipui oe lava!

E ui lava o mafuaʻaga tonu o le maʻisuka e le o manino i le saienisi, ua uma ona manino o aʻa o le faʻamaʻi o loʻo i totonu o fesoʻotaiga vavalalata o faʻasologa o gasegase, faʻamaʻi viral ma le faʻaleagaina o le tino. E le o se mea faʻafuaseʻi e tele lava ina amata le faʻamaʻi pe a mavae se faʻamaʻi viral. Pe a maeʻa foi le ogaoga o le faʻalavelave (e le gata i le mafaufau ma le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalositino malosi poʻo le taotoga). O le tele o taimi, o le maʻisuka e tupu i tamaiti o loʻo lamatia, o ē na mafatia i le fiva, rubella, measles, herpes, rotavirus. O le mea lea, o ia tamaiti e tatau ona tui. Ma le gata i lea, o se tamaititi mai lona laʻititi e manaʻomia ona faʻaaoga tomai faʻapitoa mo le tumama, ona o faʻamaʻi faʻamaʻi o le tele o faʻamaʻi e ulufale atu i le tino mai palapala eleelea.

E le gata i lea, o le faʻamalosi talafeagai e mafai ona maua ai faʻamanuiaga - e faaitiitia ai le taimi o le malulu, lea e le saogalemu foi.

Ma o le mea moni, e taua le tuʻuina atu i le tamaititi se lagona lelei i le fale ma le 'au a tamaiti. O le mea moni, o le mamafa i le 3-5% le faateleina o le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi. O le mea moni, o le adrenaline (hormone) e mafai ona faʻaumatia le inisalini. E le tatau ona i ai ni faasea ma fefinauaiga i le fale, ma e le tatau i le tamaititi ona alu i le togalaau ma le aoga mai lalo o le laau, ae afai e mafai ma le fiafia.

Mai meaai i faafitauli

Factor Factor Factor e taua tele. Ae o le mea moni o le maʻisuka e mafai ona atinaʻe i soo se tamaititi mai le sili atu o le suamalie o se tala, aua e manaʻomia ai tulaga faʻapitoa. E ui lava, e moni, o le 'ai ma keke ma suamalie e sese mai soʻo se vaaiga. Ae ui i lea, o le aʻafiaga e le gata o se mea suamalie, ae o soʻo se mea e sili atu, faʻapea foi ma le le lelei o taumafa ma le leai o se taumafa taumafa.

O le tele o meaʻai ma le le lelei o le ola maloloina e mafai ai ona atiaʻe le maʻisuka e 10-15%. A maeʻa, o le tino o le tino e le puipuia i le inisalini, o lona uiga, o le kulukose e faʻapupulaina i totonu o masini, ma e le mafai ona aʻafia le inisalini. O le mea lea, ina ia puipuia le faʻamaʻi, aemaise lava i latou o loʻo muamua i ai, e taua le mataʻituina o le taumafataga. E tatau ona faapaleniina i le palatini, gaʻo ma le gaʻo. O le mea moni, o le gaʻo gaʻo ma gaʻo gaʻo o se mea matautia. O le tele o le gaʻo e suia ai le inisalini na talia, ma le masani ai le inu o le kulukose i sela e le tupu. O le mea lea, e sili atu le aua le 'ai le puaa, sauga, mea gaʻo susu ma keke. O meaai mama e le lelei foi. E tatau ona e 'ai soo, ono taimi i le aso, ma sina mea itiiti. E taua tele o meaʻai e masani lava: fualaau faisua, iʻa, meaʻai susu, gaʻo meaʻai, cereals, fualaau 'aina, nati.

E faʻapefea ona i ai i taʻaloga

O le faamalositino e faatatau i le maʻisuka e mafai ona avea ma mea e puipuia ma faaosofia. O gaioiga tumau ma le faʻaalia faaletino o se vailaʻau lelei! O le faamalositino e faateleina ai le lagona o le tino o le tino i le inisalini ma faaitiitia ai le suka o le toto. Ae o le malosi tele o le tino faaletino o se mea faʻaleagaina, aemaise lava mo tamaiti ei ai isi tulaga lamatia mo le atiaʻe o le maʻisuka. O le mea lea, ao le i faia se tagata taʻalo alofilima mai lau pepe, ia iloilo lona faʻamaoni. Atonu e le afaina le tulaga lamatia?

Ma o le mea moni, o tamaiti ma tagata matutua i mea lamatia e manaʻomia le tulimataʻi masani o le kulukose o le toto ma le hemoglobin glycosylated (faʻa-tasi i le tausaga).

O le tausisia o se ituaiga soifuaga e matua faʻaitiitia ai le avanoa o se tamaitiiti (tusa lava pe i ai se uiga leaga) e maua ai le maʻisuka.

Ua maitauina o le maʻisuka ituaiga 1 e sili ona taatele i tagata, o le mamao latou te nonofo ai mai le equator. Le tele o tagata gasegase i atunuu Scandinavian (20 tagata muamua na maʻi i le 100,000 i le tausaga). O le fua faatatau o le faʻatupulaia i le Iunaite Setete, Netherlands, Niu Sila, Rusia (e 13.4 tagata gasegase fou i le 100,000 i le tausaga). E sili atu nai le maʻisuka i Polani, Italia, Isaraelu (itiiti ifo ma le 7 tagata i le 100,000 i le tausaga). Ma o le tulaga sili ona maualalo i atunuu o Asia i Saute, Chile, Mekisiko (e le itiiti ifo ma le 3 tagata i le 100 afe i le tausaga).

O LE A LE MEA E FEFAAI AI?

E iai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

Ituaiga 1 maʻisuka e le masani ai, e masani ona atiina ae i le tamaitiiti ma le talavou. O lona mafuaʻaga autu o le taofia o le gaosia o le hormone o le hormone inisalini, lea e aofia ai i faiga uma o le tino i totonu o le tino. E mafua lenei mea ona o le maliu o peta beta i tamaʻi motu o Langerhans ona o faʻafitauli o le kenera, faʻapea foʻi aʻafiaga leaga o toxins ma siama, e aofia ai faʻamaʻi pipisi e pei ole pala, rubella, mumps, chickenpox.

Ituaiga 2 maʻisuka e masani lava ona atiina ae i le vaeluaga ma le matua, e ui lava talu ai nei ua matua laitiiti lava. O le masani lea masani o le faʻamaʻi lea o le pancreas, e ui lava o loʻo faʻaauau pea ona maua le inisalini, o le a le toe tali saʻo mai le tino o le tino, gaʻo ma le ate. O mafuaʻaga autū o le maʻisuka ituaiga 2 o le gaʻo, o le tino vaivai, ma le faʻalagona lagona.

I ituaiga uma o le maʻisuka, ona o le le lava o le inisalini i le toto o le tagata, o se maualuga maualuga o le kulukosese (sugar) ua faamaumauina, lea e sili atu i le taimi, aemaise lava le le mafai ona puipuia le faamaʻi, e mafai ona tupu i taunuuga le lelei:

faiʻai o le faiʻai, tafe,

faʻaleagaina o faʻamaufaʻailoga, lea e mafua ai ona leai se lagona o le tino, o se taunuuga o le gangrene e masani ona atiina ae, e manaʻomia ai le faʻamavaeina,

e le lava le toto i gaʻo uma ma totoga ona o le leiloa o le malosi e ala i vaʻa toto, lea e oʻo atu i le atherosclerosis, arrhythmias, faʻamaʻi fatu fatu,

leaga le vaaia, e oo lava i lona atoatoa,

solia o galuega uma o le ate,

le faʻavaeina o paʻu paʻu o le paʻu,

feusuaʻiga i feusuaiga i tamaʻitaʻi ma le faʻailoa i fafine,

faʻamaʻi o le ooto ma nifo, ma isi.

Ae ui i lea, o le mea autu e tatau ona e iloa e uiga i le maʻisuka o le mafai lea ei tatou taitoatasi ona puipuia lona atinaʻe, aemaise le maʻisuka ituaiga lua. E mafai ona maua lenei mea pe a faʻapea o loʻo i ai se malamalama manino i taunuuga leaga o lenei faʻamaʻi mo le soifua maloloina ma le mea moni e le mafai ona faʻamalolo le maʻisuka, ae e mafai ona puipuia. O le maʻi suka e tatau ona fefefe, e tatau ona puipuia, faʻatinoina pe a mulimuli i se faasologa o tulafono faigata ma fautuaga.

PE E MAFAI ONA OU AVEA LE TYPE 1 DIABETES?

E tusa ai ma le maʻisuka o le ituaiga muamua, i lenei tulaga, ona o le tele o le matafaioi a le genetic predisposition o le pou, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le maualuga o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi. I lea itu, e matua taua lava mo pepe uma e lamatia mai aso muamua o le olaga ina ia mautinoa:

susu pepe mo le itiiti ifo i le 6 masina,

tausisia ma le mataalia o tulafono o le tumama ma le faasologa o tui ua fautuaina e faasaga i faamaʻi pipisi,

  • o paleni maualuga o mea taumafa paleni i proteins ma gaʻo o manu ma fualaau faisua (e tatau ona ave i ai le faamuamua), vailaʻau gaosi, vitamini, amino acids, ituaiga uma o micro-macro elements ma isi meaʻai taua,
  • faʻaeteete, ma pe'ā tatau ai, faʻamaofiofi le mamafa o le pulea,
  • masani gaioiga afi.
  • FUAFUAGA O LE TYPE 2 DIABETES

    Puipui oe ma e pele ia te oe mai le maʻi suka o le tinini lona lua e le faigata foi.

    Faʻaauau le paleni lelei o vai. E le o se mea le aoga e le vaivai tagata fomaʻi o le toe fai: 2-3 lita o le 'ava mama mama vai i aso taitasi o le ki i le soifua maloloina, soifua maloloina lelei ma le umi. Aua nei galo o totoga uma o le tino e 75% vai, lea e taua tele i le metabolism ma le faagaioia o totoga taitasi. O lenei mea e faʻaaogaina atoa i le pancreas, lea e faaopoopo atu i le inisalini, e maua ai se vaifofo o le bicarbonate, lea e tatau ai ona faʻaleagaina le tino o meaola masani. Mo lenei mea, e manaʻomia e le pancreas le vai. Fai ma tulafono i taeao uma i luga o se manava gaogao, ona inu ai lea o 1-2 ipu vai mama (sili ona mafanafana) 1-2 taimi i le aso, 20-30 minute aʻo lei faia le taumafataga.

    Paleni paleni. Taumamafa i le itiiti ifo ma le 4-5 taimi i le aso i ni vaega laiti (ina ia aloese mai le popole tele i le pancreas), ia sili atu meaʻai i meaʻai ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le suka mama, muffins, meainu suamalie, meaai vave, falai, gaʻo, ulaula, , meaai maualuga-kalori, agaga, kofe. O meaʻai e sili ona lelei i le antidiabetic ma le suka, o fualaau suamalie, fualaʻau lanumeamata lanumeamata, tamato, pepa suamalie, alalaupapa - aua neʻi galo e aofia ai i lau taumafataga.

    Pulea o le tino. Manatua: o siaki faaopoopo uma o se laasaga i le pito o le abyss ua taʻua o le maʻi suka. Vaavaai le mamafa i taimi uma, e puipuia ai le malosi ma le fiaai. O le mamafa o le tino o le tino, mafaufau i uiga uma o tagata taitoatasi, o le a fesoasoani ia te oe e fuafua ma lagolago ai le tagata fai meaʻai.

    Tumau lagona. Soo se taimi lava e mafai ai, taumafai e aloese mai le atuatuvale, aemaise o le tumau. Afai e tatau ai, feutagai ma se fomaʻi o le mafaufau, aʻoaʻo faʻataʻitaʻiga ma le faʻaaogaina o le auto. O le aʻoaʻoina e tausia le filemu o le mafaufau ma tali lelei i faigata ma faʻalavelave o le olaga, o le a puipuia oe lava e le gata mai le maʻisuka, ae mai faʻamaʻi uma lava. Faʻalēaogāina masani leaga. Aua le faʻaaogaina le ava malosi, kofe malosi ma le lauti uliuli. Aua e te mafaufau ia te oe lava - ave vailaau (e aofia ai togafitiga faa-tagata) e pei ona faatonuina e lau fomaʻi. Ma e te le aveina lava sikareti ma soʻo se vailaʻau faʻasolosi i ou lima.

    Soifua Maloloina. O fomaʻi o au uo lelei ma fesoasoani i le tausisia o le ola maloloina, o le mea lea, aua e te alu i totonu oo latou ofisa i le sefulu o auala. Mo soʻo se maʻi masalosalo pe faʻalavelave, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi i latou mo fautuaga. Ma ia faia se taʻiala i lea tausaga ma lea tausaga e suʻe atoa ai suʻesuʻega faafomaʻi ma suʻega, e aofia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Muamua suʻesuʻega, taimi faʻataʻitaʻiina le togafitiga sili ona lelei, ma, o se taunuuga, vave ma aoga le aveesea o faafitauli tau soifua maloloina e aoga le taimi na faʻaaluina.

    Matelaina o le Maʻisuka Meaʻai

    E le o le toʻatele o tagata e iloa o le gaʻo gaʻo i se tulaga sili atu e le mafua mai i le kalori matāʻupu o mea taumafa, ae faʻamaualalo ma lelei. O le mea lea, e taofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, o le mea muamua e te manaʻomia e suia ai le meaai.

    I lea itu, e tatau ona faaitiitia le taumafaina o meaʻai gaʻo i le taimi nei ma maua ai se faasinomaga maualuga (faʻaalia le fua faatatau o le faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le toto ma le taimi o le suiga i le kulukose). O le mea lea, e tatau ona faʻaesea mai i aso taʻitasi mea inu suamalie suamalie, suka, honey, sweets, buns, falaoa paʻepaʻe.

    Afai e maualuga le GI, ona faʻaalia lea o le vave osofaʻi o meaʻai, o le mea lea o meaʻai e le o se mea aoga. I le maualalo o le GI, o gaʻo kulūkose e faasolo malie malie, ma o le kulūkose e alu lemu i le toto, o lea o le a maua ai le taimi e faʻasaʻo ai le inisalini.

    Ae e le o taimi uma e mafai ai ona 'ai saʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e toʻatele tagata e faigata tele ona tuʻuina atu le suamalie. I lenei tulaga, e sili atu le faʻaaoga o suamalie (mo se faʻataʻitaʻiga, stevia) ma sukalati ma laʻau suamalie e sili atu ona maitauina i marshmallows, marmalade, gelini ma isi mea taumafa e sili ona leaga.

    O vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi o loʻo faʻaosofia lemu i totonu o le vaega o meaʻai e aofia ai le falaoamata, falaoamata eseese, o fualaau faisua, bran, ma isi meaʻai gaʻo. E toatele tagata latou te iloa o fualaau faisua fou ma fualaau aina o se faleteuoloa o vitamini, minerale ma le ki i se ata matagofie, maaleale. Ae o le malosi o le mamafa ma le lamatiaga o le hyperglycemia masani, faʻi, strawberries, apricot, vine, pateta, melons, suauu ma kāloti e manaʻomia pea ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻatapulaʻa. O isi tulafono taua e tatau foi ona matauina:

    1. E lelei tele le kukaina o oloa i totonu o ogaumu poʻo le kuka, ma pe a faʻavelaina e tatau ona faʻaaoga na o gaʻo fualaʻau.
    2. O gaʻo manu uma e tatau ona sui i gaʻo meaʻai.
    3. O le lauti uliuli e tatau ona sili atu i luga o le lanu meamata, ma le kofe i luga o chicory.
    4. E tatau ona filifilia meaʻai taumafa ma aveese le paʻu mai vao.
    5. A o faagasolo le aso e tatau ona le itiiti ifo ma le 5 taumafataga o ni vaega laiti o meaai.
    6. E le tatau ona e 'ai na o le faafiafia oe.
    7. E le mafai ona e matelaina, aua o le mea lea e mafua ai ona faʻaitiitia le faʻaititia o le suka.
    8. E tatau ona e 'ai lemu, fafaga lelei meaai.
    9. Leai se mea e tatau ai ona e 'aina meaʻai e totoe pe afai e te lagona le atoatoa.
    10. E le tatau ona e alu i le faleoloa fiaaai.

    Ina ia puipuia le taumafa, ao le i ai, e tatau ona e mafaufau pe i ai se oge. I lenei tulaga, e tatau ona e taumafai i se mea itiiti e mafai ona e taumafa ai i le taimi o kuka.

    Faatasi ai ma se lagona vaivai o le fiaaai, muamua e tatau ona e ai i se mea maloloina ma maualalo-kalori. E mafai ona avea ma apu, kukama, kapisi po o cherries.

    Faʻafefea ona puipuia oe lava mai le maʻisuka ma oloa?

    E toaitiiti tagata latou te iloa o pi, vine, vine, garlic, celeri, aniani ma sauerkraut e saofaga i le gaosiga o le inisalini ma faaleleia ai le galuega ole pancreatic.

    Mafuaaga: aisea e avea ai fafine maʻitaga ma maʻisuka?

    O le maʻisuka o se faʻamaʻi tele na taatele i luga ole mita ole kulukose o le toto i le televise televise. Ae e mamao lava mai taimi uma e iloagofie ma aemaise lava taimi masani. E tusa ai ma le au atamamai, e tusa ma le 3 i le 10% o fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka faʻamaʻi, o se maʻi faʻamaʻi na atiae pe a maeʻa ma e mafai foi ona pasi e aunoa ma se fuataga pe a uma ona fanau.

    Faatasi ai ma mafuaʻaga o le maʻisuka, e masani ona telefoni faʻamaoni, ma o aʻafiaga lamatia e aofia ai le mamafa, silia ma le 40 tausaga, ulaula ma sili atu. Ae o le maʻisuka maʻitaga, o le tulaga e ese lava. E atiina ae i le talaaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e faʻaitiitia ai le lagona o sela i le inisalini na faia e le tino - o le sologa o le inisalini. E manaʻomia le kulukose mo le fetus ma le placenta. O le mea lea, ina ia mafai ona toe faʻatumu le sapalai, o le pancreas o le tina o loʻo faʻamoemoe e maua ai le tele o le inisalini. Afai e le mafai ona ia taulimaina, o le a fausiaina e le fafine le maʻisuka maʻi.

    Faailoga: faʻapefea ona malamalama pe a maʻi le tina faʻamoemoe?

    Tina fafine i le fomaʻi

    Fai mai fomaʻi e mafai e se fafine maʻitaga ona maua le gutu ma le galala, fia inu ma le fulufulu, faʻavave vave, ma masani ona alu soo i le faletaele. Ae o nei mea uma e mafai ona mafai ma se maʻitaga masani i se fafine tino ola maloloina. O se faʻamatalaga sili atu ona iloagofie o le mamafa tele o le fanau mai o tamaiti ua tuanai ma le televave vave o atinaʻe, o le a iloa mai iʻuga o le suʻega o ultrasound.

    "I o tatou augatuaa, o se mamafa tele o le pepe faatoa fanau mai o se faailoga o le soifua maloloina -" o le a tupu le toa! "- taʻu mai Natalya Konanova, endocrinologist o le Nofoaga Tutotonu mo le Toe Fuataina ma le Fuafuaina o Aiga "MEDICA", tagata tomai faapitoa i togafitiga ma le togafitia o maʻi o le endocrine i fafine maʻitaga. — Ae ui i lea, o vailaau faʻaonaponei ua faʻamaonia ai o le tele o pepe, nai lo le isi, e afaina i taunuuga ogaoga ma i nisi tulaga o le taunuuga o le maʻisuka faʻamaʻi i le tina. E masani ona ou faalogo mai i aʻu gasegase oe na iloa e uiga i lenei mea na maua: "Ae ou te lagona le manaia!" Ma, e ui i lea, o le tulaga lea e tatau ona e faʻalogo muamua i le fomai, ae le o lou tino ".

    O le fomai o le a taitaia le tamaitai e suesue toto maualuga o le suka. E masani lava, e le silia le 5.1 mmol / L. O le mea lea, e taua tele le lesitala vave i le maitaga ma ia mataʻituina pea e se fomaʻi. A maeʻa, o le suʻesuʻega muamua o le glucose e faia i le 22-24 vaiaso, ma afai o ona taunuuga e sili atu i le masani, o le tina o loʻo faatalitali e matauina e le endocrinologist seia oʻo i le iuga o le maitaga.

    O Natalia Konanova e taulai faapitoa: "Ina ia taʻitaʻiina se tagata maʻi i le maʻisuka maʻi, e pei foi o se fafine na maua i lenei faʻamaʻi aʻo leʻi maʻitaga, e tatau ona avea o se fomaʻi faapitoa i lenei faafitauli, ma e le o mea uma e finau i le maʻi. Ia mautinoa ia iloa pe o fai lau fomaʻi le galue faapitoa ma le maʻisuka maʻitaga. ".

    Taunuʻuga: o le ā e lamatia ai le maʻisuka mo tina ma pepe?

    O le tulaga sili ona manino o le maʻisuka ituaiga o le glucose e tuʻuina atu i le fetus, e sili atu, ona o lona gaosiga, e maua ai lona inisalini, o lona uiga o le pepe faatoa fanau mai ua leva ona mafatia i le maʻisuka, lea o le a faʻatasi ma ia mo aso uma o totoe o lona soifua. E le gata i lea, o le sili atu o le kulukose e fesoasoani i le atinaʻeina o le oona e le gata i tagata matutua ma tamaiti, ae e oʻo lava i le atinaʻeina o intrauterine.

    "O le tamaititi e amata vave ona tupu vave nai lo le mea e tatau ai, ma o le mea e sili ona taua, e le mafua ona o le faateleina, mo se faataitaiga, o le ulu, ae ona o le tino, o le tauau o le tauau, - faʻamatalaga i luga o taunuuga Endocrinologist o le Atlas Medical Center, MD Yuri Poteshkin. - O le tuputupu ae le tutusa lenei. E masani lava, o lenei mea o le a faʻalavelave ai le faagasologa i le lumanaʻi. "

    Endocrinologist of the Center for Family Reproduction and Planning "MEDICA", tagata tomai faapitoa i togafitiga ma togafitiga o pathoces endocrin i fafine maʻitaga Natalya Konanova tosoina atu le mafaufau i le mafai gaosiga o isi faʻafitauli: "O le aʻafiaina o le toto o le tina ma le maualuga o le suka i totonu o le placenta i le fotus e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le fatu o le tino, ate ma le faʻamaʻi pipisi, e mafua ai le vaivai o le mafaufau ma le mama. O le maʻisuka maualuga o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le manua o le lumanaʻi, maʻi suka, toto maualuga, maʻi fatu faʻamaʻi i tina ma tamaiti. ".

    O le maʻisuka faʻamamafa e lamatia ai le tina i le lumanai ma le tuai o le toxicosis, fulafula, faʻateleina le mamafa, le atoatoa le malosi, e oʻo lava i le fanau mai ma le faʻanofo.

    Inisiua: mafai ona taofia le maʻisuka?

    Fua Faʻataʻitaʻi Suauu Suauʻu

    E oo lava i le tulaga o le fuafuaina o le maitaga, e aoga le suʻeina o le toto e iloa ai pe le maua e le tina i le lumanai le maʻisuka masani o le ituaiga muamua poʻo le lua. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le tele o lamatiaga. Ae o le maʻitaga lava o se vaega mamana i le atinaʻeina o le maʻi.

    "O le maʻitaga e faaosofia ai suiga aupito sili ona mamana i le tino, e aofia ai le faʻafouina o gaioiga o le hormonal, ma e lamatia ai le faʻasoesa o le endocrine- faʻamatalaga endocrinologist, tagata poto faapitoa i le siakiina ma le togafitia o maʻi o le endocrine i fafine maʻitaga, Nofoaga Tutotonu mo le Toe Fuataina ma Fuafuaga Faaleaiga "MEDICA" Natalya Konanova. — Ina ia faʻaitiitia lenei taufaʻatau, o se fafine, aemaise lava i le lamatiaga - mamafa tele, faʻamaoni "faigata" (o se tasi o aiga e maua i le maʻisuka) poʻo le na maua lenei faʻamaʻi i le taimi o maitaga muamua - e tatau ona suʻesuʻe i le tulaga o le fuafuaina o le maitaga endocrinologist. Afai, e tusa ai ma ona taunuuga, o se lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka togafiti, e iloa ai le togafitiga. I le avea ai o se tulafono, ua fautuaina se fafine e suia lona olaga, meaʻai, faʻaopopo tino faʻagasolo, pulea le suka toto ma isi fua. Faʻavae i luga o iuga o togafitiga, o le a faia e le endocrinologist se maʻitaga saogalemu mo le tina ma le tamaitiiti».

    Ae ui i lea, o le matauina o se meaai i le taimi o le maitaga, e tatau ona manatua o aso uma e te manaʻomia e faʻaaoga pe tusa ma le 2500 kilokaloka mo le atinaʻe masani o le fetus. O le mea autu o le faaitiitia o le oso i le suka o le toto ma tufatufa atu ai gaʻo meaʻai i totonu o nisi o ipu, e tusa ai ma le taimi o le taliaina, aʻo tuuina atu le fiafia i oloa e maualalo le faasinomaga o igoa. Talu ai o le inisalini e faʻamalolo lemu i le taeao, e lelei tele le faʻatapulaʻaina o meaʻai gaʻo i le taimi o le taeao. Fiber, lea o loʻo maua i fatuga atoa, fualaau aina ma fualaʻau, o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga.

    Togafitiga: o le a le maʻitaga maʻitaga ile maʻisuka e ola?

    O le taumafataga o se soa talafeagai mo na tina maitaga e le mafai ona aloese mai le atinaʻe o le maʻisuka. E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le faia o gaioiga faaletino.

    "Seʻi oʻo i le taimi o le fanau mai, e tatau i le tina faʻamoemoe ona siaki lona maualuga o le suka i luga o le manava i aso uma ma le itula pe a uma ona 'ai, e faʻaaoga ai se glucometer- faʻamatalaga endocrinologist, Nofoaga mo le Faʻatulagaina o Aiga ma Fuafuaga "MEDICA", tagata tomai faapitoa i le siakiina ma le togafitiga o pathoces endocrin i fafine maʻitaga Natalya Konanova. — E taua le faʻafesoʻotaʻi vave i se fomaʻi ma se oso malosi i le kulukose. I se tulaga talitutusa, e tatau ona e tausia se tusi talaʻai ma tusi pe faapefea ona tali atu le tino i nisi o meaʻai. I le tusi lava lea e tasi, lea o le a siakiina e se endocrinologist e faapitoa i le maʻisuka ituaiga, o le mamafa ma le toto maualuga ua faailoaina. Afai tatou te talanoa e uiga i foliga o le puleaina o fafine maʻi maʻitaga, o lona uiga, o se tulafono, latou te faʻaopopoina ata o ata o le fetus i le 10 aso ma le suʻeina o le ultrasound».

    O nisi taimi, na o nei fuataga e lava e foia ai le faafitauli o le maʻisuka i fafine maʻitaga, ae o nisi taimi e manaʻomia ai vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka o le toto. E le gata i lea, o soʻo se vailaau i totonu o papalama e matua faʻasaina i le taimi o le gaioiga ma le susu. E taua le iloa e uiga i lenei mea ina ia le afaina ai le tamaititi.

    Endocrinologist o le Atlas Medical Center, Ph.D. Yuri Poteshkin O le taimi lava e tasi, o le auala o lona pulega e mafai ona fesuisuiaʻi e faavae i manaoga: o le a manaʻomia e se tasi le peni masani, ma o le a manaʻomia e se tasi se pusa insulin. "

    I soʻo se tulaga, o le maʻisuka o fafine maʻitaga e le o se mafuaʻaga o le atuatuvale, ae mo le mataituina lelei o latou soifua maloloina. Ma e tusa lava pe a maeʻa le maʻisuka pe'ā maeʻa le fanau mai, e pei o le mataupu i le tele o tulaga, ua vave tele ona malolo. E mafai ona toe foʻi mai le maʻi i le isi maitaga fou pe oʻo foʻi ina atiaʻe i le maʻisuka ituaiga 2 i le tele o tausaga talu ona fanau mai. O le mea lea, a maeʻa le lua pe tolu masina e aoga le taitaia o le suʻega muamua, ona siakiina lea e le itiiti ifo ma le taʻitasi i le tausaga. O lenei mea e manaʻomia ai le itiiti ifo o le taimi, taumafaiga ma tupe nai lo togafitiga mulimuli a tina ma pepe.

    Tuua Lau Faamatalaga