Toto mo le suka: masani, maʻisuka ma vailaʻau

O le mai o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma le le atoatoa i le gaioiga o le gutu o le endocrin. O le maʻisuka e mafua ona o le faaletonu o le kulukose ma le le lava o le gaosiga o le inisalini, o le hormone e afaina ai le metabolism i le tele o tino.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

E tele auala e iloa ai pe faʻapupulaina le maualuga o le suka i totonu o le tino ma pe o iai isi, faʻalavelave faʻafitauli ole gasegase. O se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka o se tasi lea auala.

O ituaiga autu o le maʻisuka

O le sini autu o le inisalini o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto. O faʻafitauli e fesootaʻi ma lenei hormone e iloa ai le atinaʻeina o le maʻisuka, lea e vaevaeina i ituaiga e lua:

  • Ituaiga 1 faʻamaʻi. E atiina ae ona o le le lava o le puleaina o le tino o le hormone e fuafua ai le faʻatonutonuina o le metabolism gaʻo.
  • Ituaiga 2 faʻamaʻi. E tupu lenei mea pe afai o le aʻafia o le inisalini i le tino o le tino e le tupu lelei.

O le a le faʻataʻitaʻiga na faia mo?

O lenei faiga e talafeagai i mataupu nei:

  • pe'āfai o iai se faʻamaoniga e faʻaalia ai le maʻisuka
  • pe afai e manaʻomia, pulea le ala o le faʻamaʻi,
  • ia fuafua le aoga o togafitiga togafitiga,
  • ina ia mafai ai ona iloilo le gaioiga galue.

E faʻafefea ona pasia le uila mo le auiliiliga

O suʻesuʻega mo le kullukose e aofia ai le tuʻuina atu o se vaega se tasi o le urine. E mafai ona e faia taʻitasi se suʻesuʻega e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai ona faʻaaoga. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e fuafua pe faapefea ona suia le urine. Faailoga o fasipepa fesoasoani e iloa ai le i ai o se faaletonu i totonu o le metabolism, faapea foi ma le aoao e uiga i togafitiga masani o fatugaʻo. O sea suʻesuʻega e le sili atu i le 5 minute ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. O le taunuuga e fuafuaina ma le iloa. Ua lava le faatusatusa o le lanu o le faailo o se vaega o le fasipepa ma le fua ua lolomiina i luga o le afifiina.

O le a faʻamatalaina e le auʻiliʻiliga

O le suʻesuʻega e mafai ai ona e fuafuaina le i ai o le suka i le urine. O lona i ai e iloa ai le hyperglycemia o le tino (maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto) - o se faailoga o le maʻisuka. I le faanatinati o se tagata soifua maloloina, o le kulukose e le taua ma e tusa ma le 0.06 - 0.083 mmol / L. O le faia o se iloiloga tutoʻatasi e faʻaaoga ai se faailoilo, e tatau ona manatuaina o le faia o se mea e tupu pe afai e le itiiti ifo i le 0.1 mmol / l le maualuga o le suka. Le leai o se mea e faailoa ai o le maualuga o le kulukose i le urine e le lava.

E tupu ai le vaivai o le kulukose i totonu o fatugaʻo. E mafua ai ona tupu mai le glycosuria. I lenei tulaga, o le suka o loo maua i le mimi, ae i totonu o le toto o lona mea e totoe e tumau pea.

O le acetone e maua i le urine e mafai foi ona faʻaalia le maʻisuka. O le faateleina o le maualuga o le acetone i totonu o le toto e aofia ai foliga vaaia o le acetone i le urine. O lenei tulaga e masani lava mo le faʻafitauli o le ituaiga 1, pe a oʻo i luga le kulūkose toto i le maualuga o le 13.5 i le 16.7 mmol i le lita.

O se tasi o faʻaaliga o le maʻisuka o le faʻaalia mai o le toto i le mimi. E mafai ona tupu lenei mea pe afai o le atinaʻeina o le faʻamaʻi na amata i le sili atu ma le 15 tausaga ua mavae ma faia ai le toʻaga fatuga.

O suʻesuʻega mo le protein atoa e mafai ai ona e iloa le malosi o le excretion o le protein i le urine. O le microalbuminuria o se faailoga lea o le faaletonu o le tino i le maʻisuka.

O le maʻisuka insipidus: o le a le mea o loʻo faamatalaina ma o loʻo maʻi

O le maʻisuka ole maʻi suka e atiaʻe. O maʻi o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi o loʻo i ai le fia inu tele. Ina ia faamalieina o ia, e tatau i le tagata gasegase ona matua faateleina le faʻaaogaina o le vai i aso taitasi. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e faʻatasi ma le faʻasaʻoina o se voluma tele o le urine mai le tino (2-3 lita i le tuʻituʻi). Urination i le maʻisuka insipidus e mafai ona masani ona fai. O le maʻi e tupu i soo se matua ma e le faalagolago i le itupa.

Faatasi ai ma lenei faamai, ua faaitiitia le maualuga o le urine. Ina ia fuafuaina lona paʻu i le aso, o le faʻaleleia o le urina e faʻaleleia 8 taimi i le aso.

E mafai e se tamaititi ona maua le maʻisuka

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka o loʻo maua foi i tamaiti. O le tele lava o lenei mea e tupu faʻafuasei i le taimi o le suʻega o le urine poʻo le toto e iloa ai soʻo se faʻamaʻi.

O le ituaiga 1 o le maʻi e faʻaleagaina, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mauaina i le taimi o le tamaitiiti po o le talavou.

Inisalini e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga 2) e mafai ona atiaeina e le gata i tagata matutua, ae faapena foʻi i tamaiti. Afai e le o le maualuga o le suka i le maualuga o le uiga o le maʻisuka, e mafai ona e aʻafia ai le atinaʻe atili o le maʻi. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka e faʻamautuina e ala i se meaai faapitoa na filifilia e le fomaʻi.

Faaiuga

O le suʻesuʻeina o le urine mo le gaosiga o le sugar o se auala faʻapitoa ae faʻalauiloa. O le suʻesuʻeina o le kulukose i le mimilo e le o taimi uma e faʻaalia ai le maʻisuka. O le sugar concentration e aʻafia i meaai, gaioiga faaletino ma lagona faʻalagona. O le suʻesuʻega e mafai ona faia e se fomaʻi faapitoa, ona o le tele o suʻega o le maʻi.

Meaʻai mo le maʻisuka. O a suʻega e fai ma le maʻisuka

Glucose, suka, maʻisuka. E leai se tagata i le natura e le iloa nei upu. O tagata uma e fefefe i le maʻisuka, o lona uiga o se suʻega toto mo le suka, e pei o se tulafono, e masani lava ma tuuina atu ma le naunautai. O Dr. Anton Rodionov na ia filifilia le suʻesuʻeina o le toto e faʻaaoga ai le maʻisuka, taʻu mai ai le mea o loʻo tupu muamua ma o le a le meaai e tatau ona mulimulitaʻia mo le maʻisuka.

O le mea moni, faatasi ai ma le cholesterol, o le toto mo le suka e mafai ma e tatau ona foai atu "naʻo le tulaga" e oo lava i tamaiti. Aua le manatu o le maʻisuka o se maʻi matua. I tama talavou ma le oona tele, o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona iloa soo - o le totogi lea i aso taitasi o le nofo i luga o se komepiuta ma le meataalo ma Coca-Cola, mo sandwiches i luga o le tamoe.

Ae o le mea pito sili ona taua ma sili ona le lelei, o le maʻisuka ituaiga 2 i le amataga e leai ni faʻaʻailoga. I masina muamua, ma o nisi taimi o tausaga o gasegase, ao le maualuga o le suka e le o "alu ese mai le fua", o le a leai se galala o le gasegase, e le o le faanatinati vave, po o le faʻavasegaina o le tino, ae o le faʻamaʻi ua amata ona faʻaumatia tino.

O le maʻi suka e taʻua o faʻamaʻi eseese. O le maʻisuka ituaiga 1 o se lino autoimmune o lapopoa peta pancreatic e manaʻomia ai le ola atoa o le togafitiga o inisalini.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi lea e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le gasegase o le tino i le inisalini. O le tele o taimi, pe a talanoa e uiga i le maʻisuka i tagata matutua, o lona uiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka. Matou te talanoa e uiga ia te ia.

Suʻe toto mo le suka: masani ma vailaʻau

O lea, na maua ai se suʻega toto. O le anapogi masani masani ile kulukose e le sili atu nai lo le 5.6 mmol / L. O le aofaʻi o le aofaʻi mo le siama o le maʻisuka e mai le 7.0 mmol / l ma luga. Ma o le a le mea i le va oi latou?

FaailogaNorm * (tau faʻatatau)Anapogi HyperglycemiaO le maʻi suka
Glucose anapogi, mmol / l3,5-5,55,6-6,9≥7,0
Glucose (2 itula i le maeʻa o se uta o le carbohydrate), mmol / l30%, kulimi, kulimi kirimoli, mayonnaise, nati, fatu,
  • suka, ma mea e gaosia ai, suamalie, sukalati, jam, jam, meli, meainu suamalie, ice cream,
  • ava malosi
  • Ma nisi nai tulafono faigofie e aoga ia i latou e maualuga maualuga le kulukose:

    • Taumafa fualaau mata ma fua, faaopoopo le suauʻu ma kulimi kirimigi i le salati e faʻapupulaina ai le kalori.
    • Filifili meaai e maualalo le gaʻo. E faatatau lenei i le yogurt, sisi, cheese cheese.
    • Taumafai e aua le fagaina meaʻai, ae kuka, tao ma tao. Ole auala ole gaioiga e manaʻomia ai le itiiti o le suauʻu, o lona uiga o mea ole kalori o le a maualalo ifo.
    • "Afai e te manaʻo e ai, 'ai se apu." Afai e te le manaʻo i se apu, e te le manaʻo e' ai. " Aloese mai le taumafataga faatasi ma sandwiches, meataalo, nati, ma isi.

    O le maʻi suka: o suʻega e fai

    Sei o tatou toe foi i la tatou auiliiliga. Suauu toto ma se faalua faʻalua> 7.0 mmol / L o loʻo maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, o le mea sese autu o se taumafaiga e faamalolo e aunoa ma ni vailaau ma "alu i luga o se meaai."

    Leai, au uo pele, afai ua faʻamautu le maʻi, ona tatau loa lea ona vaʻai fualaau. I le avea ai o se tulafono, latou te amata i le metformin tutusa, ona faaopoopo ai lea o fualaau o isi vaega. O le mea moni, o le togafitiga o fualaau o le maʻisuka e le taofia uma ai le manaomia o le leiloa o le mamafa ma toe faʻaleleia au meaʻai.

    Afai e iai se taimi na e mauaina ai le faateleina o le kulukose, ia mautinoa ia faatau se glucometer ma fua le suka i le faleo lea e mafai ai ona e iloa muamua le maʻisuka muamua.

    O le gasegase o le galala o le Carbohydrate e masani lava ona o faatasi ma le faateleina o le cholesterol ma triglycerides (ma, i le ala, maualuga maualuga), o le mea lea, afai e maua le maʻisuka po o le prediabet, ia mautinoa ia faia se suega toto mo le lipid spectrum ma pulea le toto.

    Glucose i le toto e suia minute uma, o se faailoga e le maluelue, ae o le hemoglobin glycated (o nisi taimi e faaigoaina "hemoglobin glycosylated" poo HbA1C i luga o le potu suesue) o se faailo o taui mo taimi uumi mo le metabolism gaʻo.

    E pei ona e iloa, o le sili atu o le kulukose i le tino e afaina ai totoga uma ma tino, aemaise lava le totoga ma le tino, ae le mafai ona tafe toto. O le hemoglobin glyc (o loʻo faʻaalia o se pasene) o le fuainumera o "sela mumu sesela" ua faaliliuina i le Rusia.

    O le maualuga o lenei faailoga, o le leaga. I se tagata soifua maloloina, o le tele o le hemoglobin glycated e le tatau ona sili atu i le 6.5%, i tagata e maua i le maʻisuka togafitiga, o lenei fua faatauaina e fuafuaina taitoatasi, ae masani lava i le lautele o le 6.5 i le 7.5%, ma a fuafuaina le maʻitaga i le taimi o le maitaga, o manaoga mo lenei faailoilo e sili atu le faigata: e le sili atu i le 6.0%.

    Faatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona mafatia ai fatugaʻo, o le mea lea, o le siakiina o suʻesuʻega o le tulaga o fatugaʻo e taua tele mo le maʻisuka. O se faʻataʻitaʻiga lea mo microalbuminuria.

    A faʻamamaʻa le fatu fatu, glucose, protein, ma isi vailaʻau e masani ona le pasi i le faamama e amata ona ulufale i le urine. O lea, o le microalbumin (laitiiti albumin) o le sili ona maualalo o le porotini maʻaleʻale o loʻo iloa i le urine muamua. Mo i latou e maua i le maʻisuka, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga mo le microalbuminuria i le ono masina.

    Na ou maofa talu ai nei ona ou iloa i nisi nofoaga, o le maʻisuka e iloa ai le suka i le mimi. E le talafeagai lenei mea. Ua leva ona lauiloa o le tapuni pito i luga mo le kulukose i le urine o se tagata e toatasi ma e matua le mafai ona taulaʻi i ai. I le seneturi 21, naʻo suʻega toto mo le kulukose ma le hemoglobin glycated e faʻaaogaina e suʻesuʻe ai ma iloilo ai taui o le maʻisuka.

    Sua suka i le maʻisuka

    Faatasi ai ma se faateleina o le suka i luga aʻe o le masani, o se tulaga e tupu lea e maua ai e se tagata le fia inu pea ma aveesea ai le tele o le urine. E le afaina ona o le tele o le vai e tuua ai le tino. O matou fatuga e galue e pei o se faamama, o le gaioiga o le aveeseina o mea leaga mai le tino ma taofi ai mea aoga.

    Taua! Aʻo tumau pea le maualuga o le maualuga o le suka o le toto - o fatugaʻo e le faʻafefeteina i le urine. A oʻo ina sili atu le maualuga o lea tulaga, e le mafai e fatuga ona taofiofi le "maualuga" suka i totonu o le toto ma amata ai ona ulu atu i totonu o le uila. Ae o le suka e mafai ona faʻamalolo mai le tino na o le vai lea e faʻamavae ai.

    O le mea lena e mafua mai ai le fiainu: o fualaau uma o glucose ua sili atu i le urine "e tafe ese" ai le tele o vai (13-15 g). O le leai o se vai i totonu o le tino e tatau ona toe faʻaleleia, o lona uiga o na gasegase o loʻo maualuga aʻe maualuga maualuga o le suka, maua ai se lagona malosi o le galala.

    Aʻo tumau pea le maualuga o le suka i le toto, e le ulu le suka i le urine. Ae o le taimi lava e maualuga ai le suka toto i luga aʻe o se tulaga (pe tusa o le 10 mmol / l), o le suka e ulu atu i le mimi. O le sili atu o le sukari e faʻamalosi i le urine, o le itiiti ifo o le malosi o le tino e maua mo le ola, o le sili atu lea o lagona o le fiaaai ma le galala.

    O le maualuga o le maualuga o le suka o le toto lea e amata ona ulu ai le toto i le urine e taua o le tapuni pito i luga.

    O le maualuga o le tapulaʻa lautele e 9-10 mmol / L. Ae mo tagata uma, e ese lenei tulaga. O le maualuga o le pito i luga e suia i le olaga atoa: maualalo i tamaiti, i maʻi ogaoga poʻo le taimi o le maitaga, faʻaititia i tagata matutua. Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona latou iloa le maualuga o le faitoʻo.

    Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

    Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

    O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

    E le tatau ona e faatagaina le glucose, lea e taua mo sulu o lou tino, e alu ai i le urine. E pei lava o le sasaa o le kesi i totonu o se kesi vavalo i totonu o se taavale. Le tele e le sasaa - o le a le alu le taavale.

    O le tasi e na o le faaitiitia o le suka i totonu o le toto, pe a uma le paʻu o le mamafa, galala le fiainu, o le tele o le mimilo e aluese e avea ma mea masani, soifua maloloina ma faatinoga faaleleia.

    E mafai ona e setiina lau faitofa i luga o se laulau faigofie e manaʻomia ona faʻatumu i ni nai taimi. O le a na o le lua lava faailoilo: maualuga o le suka o le toto ma le suka i le tolusefulu minute minute.

    Lapataiga O le a le tolusefulu minute minute? E tatau ona e faʻaogaina le vevela. E le manaʻomia lenei urini. Ona e fuaina lea o le maualuga o le suka o le toto ma ulufale i le iuga i le koluma muamua o le laulau. A maeʻa le 30 minute, e te aoina se vaega fou o le urine ma fua le maualuga o le suka.

    I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

    Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

    Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

    O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

    O lenei faailoga e te ulufale ai i le koluma lona lua. A maeʻa ni nai fua, o le a manino ia te oe lava - i le a le maualuga o le suka i totonu o le toto e amata ona ulufale i le urine.

    E tatau ona manatuaina o tagata taitoatasi o se tagata taitoatasi, o le mea lea e le mafai ona i ai se fuaitau se tasi. O le mea masani lava, o le maualuga o le tapuni pito i luga e mai le 8.5 i le 11 mmol / L. I soo se tulaga, e tatau ona e faʻamautinoa le maualuga o lau faʻaiʻuga o fatuga.

    I le maualuga o le suka o le toto i le 10 mmol / L, o le maualuga o le suka o le sukine e 1%. O lona uiga ua sili atu le maualuga o le uʻamea o fatugao, talu ai e tele le suka i le urine.Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka o le toto i le 9.2 mmol / l, e leai se suka i le urine, o lona uiga o le maualuga o le suka o le toto o loʻo i lalo ifo o le faitoʻo. Ae o le maualuga o le suka o le toto o le 9.7 mmol / l, o suauu (0.5%) na faʻaalia i le urine. O le mea lea, o le maualuga o le pito i luga i la tatou faataitaiga o le 9.5-9.7 mmol / L.

    Norm ma le maualuga o le kulukose i le urine. Suga i le urine

    Urine glucose o se faailoga faʻafefe. E le toatele tagata latou te iloa o le suka i le urine e maua i tagata tino maloloina, na o ni mea laiti. O le maualuga o le kulukose e matua maualalo lava e le mafai e le suʻega ma iloiloga ona filifili i ai. A oʻo ina sili atu le maualuga o le faailo, o se suʻega poʻo se suʻesuʻega faʻaalia vave lava le iuga ma le i ai o le kulūkose i le urine.

    Glucosuria ma mataupu lautele

    E toʻatele e fiafia pe aisea e aliali mai ai le glucose i le faanatinati - o le a le uiga o lenei mea ma se faailoga o le a le faʻamaʻi e mafai ona faateleina le suka i le suavai?

    Faʻasolosolo, o le toxins ma mea leaga ua aveesea mai le tino. O le toto e pasia ai fatugaʻo, e pei o se faamama, ua faʻasaʻoloto mai mea leaga. E masani lava, o le toto e aofia ai le suka, e pasi atu i strawberries ma tubules, o le kulukose e gaosia e le tino ma le fesoasoani a le insulin. O se faiga faigata lenei, ae i le faaiuga o le suka o loʻo i ai pea, ae i se vaega itiiti.

    O le maualuga o le kulukose i le urine e tupu mo le tele o mafuaaga. O se mea uiga tutusa e taua o le glucosuria.

    Glucosuria e tele ituaiga:

    O le glucosuria o le Physiological e le o manatu i fomaʻi e pei o se faʻamaʻi poo se tulaga faʻaleaga. E tupu mo le tele o mafuaʻaga ma e masani ona manaʻomia le toe faʻamaʻi. Aʻo faʻatautaia suʻesuʻega, o le auiliiliga e mafai ona faʻaalia ai se taunuuga ese.

    Tip! I lenei tulaga, e manaʻomia ni suʻesuʻega faaopoopo e iloa ai le mafuaaga o le glucosuria. Ae le o se mea e le masani ai, o le suka i totonu o le mimilo e aliali mai ona o le le lelei o meaai paleni, ave fualaau.

    Taua: Faʻatinoina o le kulukose i le urini e faia i le faʻaaogaina o ni suʻesuʻega se tele. O nisi taimi, i le avea ai o se metotia faʻataʻitaʻiga, ua lava lea e na o le faanatinatiina o suʻesuʻega o meaola.

    Mafuaaga o glucosuria

    O mafuaʻaga o le kulukose i le urini e mafai ona ese, e masani lava ona tulaʻi le suka i luma o mulimuli i faʻamaʻi:

      O le maʻi suka. Toto ma le maʻi maʻi. Paʻu maʻi. Hyperthyroidism Faamai pipisi. Manua oona.

    Urinary glucose i le maʻisuka e mafua ona o ni mafuaaga. Suauu toto e mafai ona maualalo ma faʻamalosi maualuga. O le mafuaʻaga autu o lenei faʻafitauli o le le lava o le inisalini, lea e aʻafia ai le faʻaaogaina o le suka i le tino.

    O le protéini ma le kulukose i le urini e aliali mai i le i ai o faʻamaʻi fatugaʻo. Jade ma isi pathoces e mafai ona taʻitaʻi atu ai i le suka ma le protein i le urine. Mo lenei mafuaaga, afai o le taunuuga o le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai le i ai o le polotini ma le kulukose i le urine, e aoga le faia o se ultrasound o fatuga ma talanoa i se nephrologist.

    O le naunautaiga o le kulukose i le urine e faia foi i le pancreatitis. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreas e mafua ai le le lava o le gaosiga o le inisalini. Le lelei o taumafa, fualaau poo le ava malosi e mafai ona aafia ai lenei gaioiga.

    O le kulukose i totonu o le toto ma le urine e mafai ona faateleina i le i ai o tumutumu o fomaʻi i totonu o le faiʻai. Mo lenei mafuaʻaga, i le i ai o faʻamaoniga faʻapitoa, e tatau ona fai se MRI poʻo le itiiti ifo o se x-ray o le ulupoo.

    O le Hyperthyroidism o se tasi lea mafuaʻaga e mafai ai ona tulaʻi le maualuga o le kulukose. Ina ia faia se faʻamaonia saʻo, e manaʻomia nisi suʻesuʻega faaopoopo. Tuʻu se suʻega o le hormone, faʻafesoʻotaʻi se suʻega.

    Taua! O le vailaʻau o le kulukose, lea e mafai ai e se maualuga i luga aʻe o le tulaga taliaina ona taʻu atu i se tagata se faʻamaʻi pipisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suka e tulaʻi mai i le manomitis - mumū o miti.

    Glucose i le elemene maualuga e sili atu le maualuga o le maualuga o le maualuga o le taumafa. O nisi o mea oona e afaina ai le tino i se auala e faʻalavelave ai le gaosiga o le inisalini, e aʻafia ai le gaioiga o gaʻo ma le paʻu, lea e mafua ai le faateleina o maualuga o suka.

    Faʻalogo! O le urine muamua o loʻo faia i totonu o le ogatotonu o fatugaʻo, e sili atu ona faʻasoa nai lo le mea muamua. E le tatau ona aofia ai le suka poʻo le amino.

    Glucose i le faʻavave i le taimi o le maitaga e faʻatupulaia pe a maʻi le fafine ile maʻitaga maʻitaga. Ae ui i lea, o le maualuga o le suka o le toto i fafine e faʻamautuina e le tino. A oʻo mai le maitaga, e amata le faagasologa ole tulafono ole kulukose. Afai o le faateleina o le suka i totonu o le fausua ma e oʻo lava i le toto e le faʻafefea, o le mea lea e le o faʻaalia ai se togafitiga. O le mafuaʻaga o lenei mea faʻalavelave e ono faʻalavelave poʻo le le lelei.

    Glucose i le faanatinati o se tamaitiiti e tulai mai mo ni mafuaaga. O se pepe o loʻo susu ile susu atonu e sili atu lona kulukose ma susu susu. Ma e mafai foi ona avea le glycemia ma mafuaaga o le faateleina o faailoga.

    Lapataiga: Afai o le maualuga o le kulukose e maualuga le maualuga, o le tele o suʻesuʻega suʻesuʻe e talafeagai. E tatau i le tamaititi ona asiasi atu i se suʻega faʻasolosolo, se nephrologist, fomaʻi ma se neurologist. Taua: Afai tatou te talanoa e uiga i le maʻisuka, ona faaopoopo atu lea i le maualuga o le suka i le urine, e mafai e se tamaititi po o se tagata matua ona manogi e pei o apu po o vine mai le gutu.

    O se suʻega faaopoopo e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le maʻisuka. O se avega glucose. Latou te le tuuina atu le urine mo se auiliiliga, ae o le toto. O le suʻesuʻega e faapea i totonu o se fale suesue, o le toto e tumu i le kulukose, e faʻavae i le mamafa o le maʻi. O sea avega e mafai ai e oe ona fuafua le leai o le inisalini gaosia i totonu o le toto ma faia se faʻamaonia saʻo.

    O le fua o le kulukose i le urini e eseese mai le 8.8 i le 10 mmol / l o le urine. O le itiiti o le mamafa o faailoilo e leʻo se faailoga o togafitiga. Ae afai e mafai, e aoga le taitaia o se faasologa o suʻesuʻega faaopoopo.

    Auala e aoina ai le mimi

    E mafai ona e fuafuaina le maualuga o le suka i le urine i le fale, ae afai e manaʻomia suʻega falesuesue, ona faia loa lea o suʻega i le tele o aualafaʻaaoga:

      suega o le urine i le taeao: aoina o urine i aso taitasi mo suʻesuʻega, suʻesuʻega o le urine, lea e aoina i taimi eseese o le aso.

    E tele taimi latou te faʻaaogaina ai suʻega e fuafua ai le kulūkose i totonu o le mimi, faʻapipiʻiina i totonu o se suʻe suʻega poʻo se pulou, ona faʻavae lea i luga o le lanu o le fasipepa, ua fuafuaina le maualuga o le suka. Afai o fasipepa mo le fuafuaina o le kulukose i le urine ua maua ai se lanu lanumeamata lanumumu, ona avea lea o le maualuga o le suka i totonu o le urine i totonu o tapulaa masani. Mo se iloiloga faapena, o se vaega o le uumi o le taeao e talafeagai.

    E aoina i se auala faʻapitoa. E fautuaina e faʻaaoga se pusa faʻapitoa mo le aoina. E manaʻomia lou tuʻuina atu o se vaega o le urine ma le faʻataʻitaʻiga o le tumama. Ua fufulu le anugo e faʻaaoga ai le fasimoli le mautonu. E manaʻomia togafitiga faʻalesoifua maloloina ina ia faʻamalosea ai siama, o nisi o mea e paʻu ai le suka.

    E mafai ona faia pea se suʻega o le urine glucose. Afai e maualuga le maualuga o le suka, ona tatau lea ona toe faia le suʻesuʻega. E masani lava, o le kulukose e mafua mai i le le paleni o taumafa, e ai le tele o meaʻai.

    O foliga vaaia o le suka i le urine e le mafai ona manatu o se togafitiga, pe afai o lenei mea e le o masani ai. A leai, o loʻo matou talanoa e uiga i le glucosuria. O lenei tulaga e mafai ona avea ma faailoga o se maʻi ogaoga.

    Suga i le urine: masani, mafuaʻaga o le maualuga o le suka i le urine

    E masani lava ona pasi le glucose e ala i se faamama fatu, le mea e taʻua o le glomeruli. Ae, e ui lava i lenei, i tagata soifua maloloina o loʻo matua gauai uma lava i totonu o le toto i totonu o le taʻavale tupales. O le mea lea, e mafai ona tatou faʻapea atu o le kulukose i tagata soifua maloloina e le mafai ona i totonu o le faanatinati. E sili atu le saʻo, o loʻo i ai se aofaʻi le taua o le kulukose, o suʻesuʻega masani a le laboratory, e pei o suʻesuʻega o meaola faʻasolosolo poo faʻamalosi masani lautele, e le mafai ona iloa.

    Tip! E masani lava, o le tulaga o le soifua maloloina e fuafuaina e le tele o le kulukose i totonu o le toto. O le masani o lenei faailo o le mea e taʻua o le paepae o le 8.8 i le 9.9 mmol / L. Afai e tulaʻi le maualuga o le suka i le toto, ona le mafai lea e le renal tubules ona faʻaaogaina se aofaiga o le kulukose mai le urine i totonu o le toto.

    O taunuuga o lenei faagasologa o le faʻaalia lea o le suka i le urine, lea i le vailaʻau e iai le igoa glucosuria. O le laasaga amata mo le i ai o le suka i totonu o le toto e faasolosolo malie lava ona faaititia i le matua, ma o lenei faailoga e mafai foi ona itiiti ifo ona o le tele o faamaʻi fatu fatu.

    O le mafuaʻaga lena e mafua ai le i ai o le suka i totonu o le urine e mafua mai i le faateleina o le toto toto poʻo le faʻaitiitia i le pito i luga o fatugaʻo. Mai se vaaiga faafomaʻi, o le tele o ituaiga o glucosuria e iloga. O le pepa muamua e taʻua o le glucosuria.

    O loʻo tupu lenei mea ona o se faʻapuʻupuʻu puupuu i le suka o le toto e avea o se taunuuga o taumafa taumafa o loʻo mauʻoa i le gaʻo. O le pepa lona lua e taʻua o le glucosuria. I lenei tulaga, o le suka e aliali mai i totonu o le mimilo o le gasegase o aʻafiaga. E le gata i lea, o le suka i le urine e mafai ona aliali mai aʻo maitaga.

    I le faʻaopoopoga, o se fomaʻi faʻapitoa, lea e aofia ai glucosuria extrarenal, e mafai ona iloa. Faatasi ai ma lenei tulaga matautia, o le suka i le urine e aliali mai ma se maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E tele mafuaʻaga e ono aliali mai ai le kulukose i se faʻataʻitaʻiga. O se tasi o mafuaʻaga o le maʻisuka.

    I lenei tulaga, o le aliali mai o le suka i le urine o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tupu mai i se tulaga maualalo o le suka i le toto. O le tele o taimi e tupu ai lenei mea i le maʻi maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. E taʻoto uma lava i le mea moni e faapea, o le faʻafefe o le suka i totonu o le toto i totonu o le talini tubules e mafai ona maua i le phosphoryating i se enzyme e taʻua o hexokinase.

    Ae peitai, i le maʻisuka, o lenei enzyme ua faʻaaogaina e le inisalini. O le mafuaʻaga lea e maualalo ai le maualuga o le maʻisuka mo tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka ituaiga 1 nai lo le masani. I le faʻaopoopoga, i le taimi o le atinaʻega o faʻataʻitaʻiga i totonu o fatu o fatugaʻo, o le kulūkose o le a maualuga i totonu o le toto, ma o le a le mafai ona iloa i le faʻavave.

    E taua foʻi, o le faʻaalia o le suka i le urine e mafai ona tupu mai o se taunuuga o le pancreatitis. I le faʻaopopo atu i lenei faʻamaʻi, o le tele o isi faʻamaʻi e mafai ona mafua ai foliga o le kulukose i le urine. O le mea lea, o le maʻi o le faiʻai, manitisitis, o le manua o le faiʻai o le mafaufau, o le afaina o le fatu poʻo le encephalitis e mafai ona oʻo atu ai i le glucosuria o le tupuaga tutotonu.

    Fefe glucosuria e mafua mai i faʻamaʻi e maua mai i le fiva. Faʻateleina le adrenaline, hormones glucocorticoid, thyroxine poʻo hormone tupu, tuputupu aʻe le glucosuria endocrine. E le gata i lea, ei ai foʻi le glucosuria oona, lea e tupu pe a faʻaʻonaina i le morphine, strychnine, chloroform ma le phosphorus. Renal glucosuria e atiina ae ona o le maualalo o le fua o le fatu.

    I le faʻaopoopoga i ituaiga eseese, o le glucosuria muamua ma le lua ua vavae ese foi. O le Peraimeri e tupu i le toesea o le kulukose i totonu o le toto poʻo se paʻu itiiti. Maualuga le aʻoga i faamaʻi fatu fatu e pei o le nephrosis, gasegase tumau, gasegase tele ma le maʻi o Girke.

    O se faʻamaoniga o le maualuga o le kulukose i le urine e taua tele, aua e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia. O le mea lea, afai e maua le suka i lau suʻega o le urine, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se tagata tomai faapitoa.

    Mafuaaga o kulūkose i le faʻavave

    E pei ona uma ona iloa, o faʻamaʻi eseese e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le suka i totonu o le uila. Ae o le mafuaaga muamua lava o lenei mea matautia ua manatu o le faateleina o le toto maualuga o le suka, o le soliga o le faagasologa filiga i fatugaʻo, faapea foi le tuai i le toe totoina o le suka i totonu o le renal tubules.

    Ina ia sili atu ona saʻo le fuafuaina o mafuaʻaga sili ona taatele mo le fuafuaina o le kulukose i le urine, e tatau ona taʻu igoa o faʻamaʻi e aʻafia ai ona foliga. O le maʻisuka lenei, o le hyperthyroidism, faʻamaʻi tele o le ate, faʻapea foi ma le gaʻo mataʻutia i carbon monoxide, phosphorus, morphine ma chloroform.

    E le gata i lea, o nei mafuaʻaga e aʻafia ai foi le faʻaleagaina o le fatugalemu o le tino ma le maʻi tigaina o le faiʻai, le gasegase o le cerebral, le encephalitis mataʻutia poʻo le faoa faamalosi. O le mea moni, o le togafiti o togafiti o gaʻo ma le glomeruli, e aofia ai faʻamaʻi pipisi, glomerulonephritis, faʻapea foʻi ma le natura faʻapitoa, e faatatau foi i mafuaʻaga.

    I le suʻesuʻeina o le suka i le urini, e tatau ona e aoina muamua le uila o le itiiti ifo i le selau ma le limasefulu mililita i totonu o se ipu mama mama. Ona tatau ai lea ona momoli atu lenei vaa i le fale suesue i lalo ole tapuni tapuni. Aʻo leʻi aoina mai le urine, faʻamamā lelei le perineum i le vai mafanafana e faʻaaoga ai se fasimoli e le mautonu.

    Faʻalogo! O le mea moni e faapea, faʻatasi ai ma urine, e mafai e microorganisms ona ulu i totonu o le kulūkose o le palapala. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e taumafai ina ia leai se mea leaga e maua mai i le fale suesue. I le faaopoopo atu, taumafai e aumai le urine e le sili atu ma le ono itula pe a uma le aoina.

    O nisi taimi e tatau ai le faia o se auʻiliʻiliga o le faʻasolosolo i aso taitasi. O se tuufaatasiga o le mimilo i totonu o se pogisa pogisa pogisa malulu i le aso atoa. O lenei auʻiliʻili na maua ai faʻamatalaga saʻo ma manino e uiga i le aofaʻi o suka i le urine. Ae peitai, mo le fuafuaina o le kulukose i le urine i totonu o le fale suesue, e na o le tasi le selau ma le limasefulu mililiters e aveesea mai le aofai atoa, lea o loo suesueina.

    I aso nei, o loʻo i ai isi metotia mo le fuafuaina o le suka i totonu o le urine. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea o ni faʻamaufaʻailoga poʻo ni fofo. O ia ituaiga metotia e fesoʻotaʻi ma metotia taua. Ae ui i lea, o loʻo i ai foi auala maʻoti e fuafua ai ma fuafua le aofaʻi o kulukose i le urine.

    Glucose (suka) i le urine - glucosuria

    E ui lava i le mea moni o le kulukose e pasi atu i le faamama o le fatu (glomerulus), i tagata soifua maloloina e faʻamaʻoina uma lava (faʻaogaina i totonu o le toto) i totonu o le taʻavale. O le mea lea, o le kulūkose masani e le o iai i le uila. Ina ia sili atu le saʻo, o le urini e aofia ai sina vaega itiiti o suka, lea e le o iloa e auala masani suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻega suʻesuʻe (suʻesuʻega lautele, suʻesuʻeina o meaola faʻasolosolo).

    Faatasi ai ma le faateleina o le kulukose o le toto (sili atu i le 8.8 - 9.9 mmol / l), ua le toe mafai e le renal tubules ona toe totoina se aofaiga o suka mai le urine i totonu o le toto. O se taunuuga, o le kulukose e aliali mai i le urine - glucosuria. O le maualuga o le suka i le toto o le 8.8-9.9 o se ituaiga o le aofaʻi. O lenei laasaga ua faaitiitia i le matua, faapea foi ma le talaaga o maʻi eseese fatugao.

    O le mea lea, o le glucosuria e mafai ona aliali mai ma le faateleina o le kulūkose o le toto, faʻapea foʻi ma se faʻaitiitia i le tulaga o gaʻo. Faʻavae i mea uma o loʻo taʻua i luga, o mea nei glucosuria fomaʻi:

      Faaletino: Glucosuria Alimentary - e atiina ae ona o le maualalo o le maualuga o le kulukose o le toto i luga ae o se fua faʻamau mo se fatugaini pe a uma ona 'ai meaʻai e mauoa i gaʻo. Glucosuria o le lagona - o le maualuga o le toto suka e mafai ona faʻaititia tele ona o le atuatuvale. I le maitaga, glucosuria physiological i fafine maʻitaga

    Faʻafitauli:

    Faʻaopoopoga - faʻaalia i le faateleina o le kulukose toto.

    O le maʻi suka. E tatau ona fai mai, afai o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le kulukose i le urine e aliali mai i lalo ifo o le maualuga o le kulukose o le toto nai lo le tulaga masani. O le mea moni, o le glucose reabsorption i tubules o le fatuga na mafai ona na o le phosphorylation o le enzyme hexokinase, ma o lenei enzyme ua faʻaaogaina e le insulin.

    Motugaafa: O le mea lea, o le pito i luga mo le kulukose i tagata maʻi ma le maʻisuka ituaiga I e maualalo ifo nai lo le masani.E le gata i lea, faatasi ai ma le atinaʻega o faʻamalosi o le tino i totonu o le gaʻo (o le nephropathy), e ui lava i le maualuga o le kulukose o le toto, atonu e le mafai ona iloa i le urine.

      Glucosuria o le ogatotonu - o le fatu e maʻi, o le manua o le faiʻai, manitisitis, encephalitis, stroke stroke. Faʻanoanoa G. - e uiga i le talaaga o faʻamaʻi faʻatasi ma le fiva. Endocrine G. - faʻateleina le gaosia o lauroxine (hyperthyroidism), hormones glucocorticoid (Herenko-Cushing syndrome), adrenaline (pheochromocytoma), somatotropin (acromegaly). Glucosuria i le tulaga o mea oona (mea oona) - oona i le chloroform, morphine, phosphorus, strychnine. Renal (fafa) G. - atiina ae ona o le faʻaititia o le faitoʻo o fatugaʻo. Peraimeri afua G. - le maʻisuka toe - e leai se faateleina i le kulukose o le toto, pe o le siʻitia o lona maualuga. Secondary renal G. - e atiina ae pe a faʻamaʻaʻaina ia ulugalii i gasegase o meaʻai fatugaʻo: gasegase tumau, nephrosis, gasegase matuia (afaina tele), togafitiga o Girke (glycogenosis, maʻi glycogen).

    E pei ona e malamalama nei, o se faailo pei o le kulukose i le urine (pe pei ona latou fai mai "sugar i le urine") e taua tele, talu ai e mafai ona o faatasi ma faʻamaʻi matautia. I le tulaga o le siakiina o le glucosuria, e tatau ona feutagai ma se urologist poo se endocrinologist.

    Urinalysis mo le maʻisuka

    O se suʻega faʻamaʻi mo le maʻisuka e maua ai e le endocrinologist le avanoa e iloilo ai le soifua maloloina o le urethra o le maʻi. I le maʻisuka, e taua tele, aua i le 20-40% o mataupu, e tupu ai faʻamaʻi ogaoga fatu. O le mea lea, o le togafitiga o le maʻi e faigata tele, o aʻafiaga faʻapitoa e tupu, ma le ono mafai ona faʻaauau taualumaga e le faʻafefeteina.

    O afea e tatau ai ona tofotofoina?

    O se suega masani mo le maʻi o le maʻisuka e tatau ona faia pe a ma le 2-3 taimi i le tausaga, pe afai e lelei le tagata. E tele taimi (e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi) e tatau ona e faia se auʻiliʻiliga peʻafai:

      o se fafine e maua i le maʻisuka o loʻo maʻitaga, faʻamafanafanaga, e oʻo lava i le ogaoga o faʻamaʻi (eg faʻamaʻi) faʻamaʻi, ua uma ona iloa le toto maualuga i le toto o le tagata maʻi, ei ai faafitauli i le urethra, o iai manuʻa e le o malolo mo se taimi umi, , o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai lea taimi i lea taimi, o loʻo i ai faailoilo o le faʻamaʻi o le maʻisuka: le mafai ona faʻatinoina galuega faaletino, faʻafuaseʻi le mamafa o le paʻu, faʻaitiitia fesuisuiaʻi i uro faʻalogologo i le kulukose i totonu o le toto, lagona le lelei, ma isi.

    Fomaʻi fautuaina e faia se suʻega urine i le fale e faʻaaoga ai se suʻega pe a fai o se tagata ei ai le ituaiga I maʻi:

      e lagona ai le le lelei, mo se faataitaiga, e lagona le manaia, vevela, ei ai le maualuga maualuga o le suka o le sili atu i le 240 mg / dl, uʻu pe fafagaina le tama ma i le taimi lava e tasi e lagona le vaivai lautele, vaivai.

    O tagata e maua i le maʻi II e tatau ona vave faia suʻega faʻamatalaga vave mo le acetone pe afai:

      asiasiga o le inisalini, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e iloa (sili atu i le 300 ml / dl), ei ai aʻafiaga le lelei: dizziness, fiainu, vaivaiga lautele, ita, pe, i se isi itu, pasi ma le le mautonu.

    O nisi taimi e tatau i le tagata gasegase ona suʻe se suʻega urine e fuafua ai le aoga o togafitiga. Afai e leai ni suiga lelei i taunuuga, e tatau i le endocrinologist ona fetuutuunai le fualaau o le vailaʻau poʻo le suia o le mea galue. Urinalysis o se auala e pulea ai le maʻi.

    Vaega o sauniuniga ma auiliiliga

    O sauniuniga faʻapitoa aʻo leʻi pasia suega e le manaʻomia. Ae peitai, ina ia le aafia ai le lanu o le urine, aua nei inuina mea inu ma meaai e mafai ona aafia ai le paolo o le vai (faataitaiga, beets, carrots) i le afiafi o le aveina o mea. Aua le tuʻuina atu le mimila pe a uma ona faʻaaogaina oloa gaosi, ava malosi.

    O le a le maʻisuka

    O se faʻamaʻi lenei o le endocrine, lea e faʻalavelave ai le gaosiga o le inisalini poʻo le lagona o le tino o le tino. O le igoa lauiloa mo le maʻisuka (diabetes) o le "maʻi mama", talu ai e talitonuina o le suamalie e mafai ona oʻo atu ai i lenei togafitiga. O le mea moni lava, o le manuʻa o se mea e lamatia ai le maʻisuka. O le faʻamaʻi lava ia ua vaevaeina i ni ituaiga autu se lua:

    • Tusa 1 maʻisuka (faʻalagolago ile insulin). O se faʻamaʻi lea e le lava le faʻasiga o le inisalini. O faʻataʻitaʻiga o uiga ia o tagata talavou i lalo ifo o le 30 tausaga.
    • Tusa 2 maʻisuka (e le o le inisalini faalagolago). E mafua mai i le atinaʻeina o le tino i le inisalini, e ui lava o lona maualuga i le toto e tumau pea. O le faʻamaʻi insulin e maua i le 85% o mataupu uma o le maʻisuka. E mafua ai le tele o meaʻai, lea e mafua ai ona aʻafia le gasegase o siama ile inisalini. O le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona faigofie i tagata matutua, ao faasolo malie le faʻaitiitia o le kulūkose ao latou matutua.

    O le ituaiga 1 o loʻo atiaʻe ona o faʻamaʻi autoimmune o le pancreas ma le faʻaumatia o sosolo gaosia o le insulin. Faʻatasi ma mafuaʻaga masani o lenei faʻamaʻi o mea ia:

    • lapisi
    • vailaʻau vailaʻau o le hepatitis,
    • mamanu
    • afaina o fualaau faasaina, nitrosini poo vailaau e tineia ai manu faalafua,
    • genis predisposition
    • tulaga ogaoga masani
    • faʻamaʻi pipisi o glucocorticoids, diuretics, cytostatics ma nisi antihypertensive drugs,
    • gasegase tumau o le cortex.

    O le maʻisuka o le ituaiga muamua e vave ona tupu, o le lona lua - i se isi itu, faasolosolo malie. I nisi o gasegase, o le faʻamaʻi e maua faalilolilo, e aunoa ma ni faʻaaliga manino, ona o le maʻi e iloa ai na o le toto ma le suʻega suʻega mo le suka poʻo se suʻega o le tupe. Faailoga o ituaiga maʻisuka e lua e ese si ese:

    • Ituaiga 1 maʻisuka. E sau faatasi ma le galala, gaioiga, vili, vaivaiga, ma le masani ai. O tagata mamaʻi e mafatia i le tele o le vaivai, le faʻaleagaina, o se lagona faifai pea o le fiaaai.
    • Ituaiga 2 maʻisuka. O loʻo faʻaalia i le paʻu o le paʻu, le vaaia o le tino, fiainu, vaivai ma le moe. O le tagata maʻi e le faʻamalolo lelei, paʻu o le paʻu, faʻalavelave ma paʻuʻese o vae o loʻo matauina.

    Aisea e tofotofoina ai mo le maʻisuka

    O le sini autū o le faia o se faʻamaonia saʻo. Afai e te masalomia le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo se endocrinologist - o se fomaʻi ma faʻamaonia mea e tatau ai poʻo suʻesuʻega suʻesuʻe. O le lisi o galuega faʻamaonia e aofia ai mea nei:

    • le fua saʻo ole inisalini,
    • mataʻituina o faʻaogaina o togafitiga faʻasolosolo, e aofia ai le taumafa ma le tausisia,
    • fuafuaga o suiga i le tulaga o le taui ma le taufaasese o le maʻisuka,
    • siakiina e le tagata lava ia tulaga o le suka,
    • mataʻituina le tulaga o le gaioiga o gaʻo ma le paʻu,
    • mataʻituina le togafitiga i le taimi o maitaga ma le maʻisuka faʻamama,
    • faʻamaoniga o faʻafitauli o loʻo iai ma le tikeri o le maʻi o le maʻi.

    O a suʻega e manaʻomia ona pasia

    O suʻesuʻega autu mo le filifilia o le maʻisuka e aofia ai le tuʻuina atu o le toto ma le urine i tagata gasegase. O mea taua ia o le tino o le tino, lea e maitauina suiga eseese i le maʻisuka - ua faia suʻesuʻega e iloa ai. Na ave le toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose. O iloiloga nei e fesoasoani i lenei:

    • masani
    • vailaau oona
    • suega o le hemoglobin glyc,
    • C peptide test
    • suega mo le ferritin serum,
    • Glucose toleni test.

    I le faaopoopo atu i suesuega o le toto, o suʻega suʻega ua faʻataʻitaʻiina mo le maʻi. Faʻatasi ai, o vailaʻau oona uma, elemene eletise, salts ma fausaga faʻapitoa matutu e faʻaaogaina mai le tino. E ala i le suʻesuʻeina o faʻamatalaga o le urine, e mafai ona iloa suiga i le setete o totoga o totonu. Ole suega autu mo le masalomia o le maʻisuka o:

    • falemaʻi lautele
    • alauni i aso taitasi
    • fuafuaina o le i ai o tino o le ketone,
    • fuafuaga o le microalbumin.

    O loʻo i ai faʻamatalaga patino mo le siakiina o le maʻisuka - latou te pasi i le faʻaopoopoga i le toto ma le faanatinati. O ia suʻesuʻega e faia pe a masalosalo le fomaʻi e uiga i le siama poʻo le manaʻo e suʻesuʻe le faʻamaʻi i auiliiliga. E aofia ai mea nei:

    • Mo le i ai o fomaʻi i beta sulu. E masani lava, e le tatau ona latou i ai i le toto o le tagata maʻi. Afai e maua siama eletise i peta beta, o le maʻisuka po o se predisposition e faʻamaonia.
    • Mo vailaau faʻamaʻi ile inisalini. O i latou o ni autoantibodies e gaosia e le tino i lona lava glucose, ma faʻamaonia patino o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.
    • I luga o le faʻamasinoga o le inisalini. Mo se tagata soifua maloloina, o le masani o le maualuga o le kulukose o le 15-180 mmol / L. Tulaga e itiiti ifo nai lo le tapulaʻa maualalo e faʻaalia le maʻisuka ituaiga 1, luga aʻe o le maʻisuka pito i luga 2.
    • I le fuafuaina o auupega i le GAD (glutamate decarboxylase). O le enzyme lea o se puluvaga faʻatoʻilaloina o le tino popole. O loʻo i ai i ona sela ma peta beta o le pancreas. O suʻega mo le maʻisuka ituaiga 1 e fautuaina ai le faʻaaogaina o auupega i le GAD, e pei ona maua i le tele o tagata gasegase i lenei faʻamaʻi. O lo latou auai e atagia mai ai le faagasologa o le faʻaumatiaga o peta paneta. Aneti-GAD o faailoga patino ia e faamaonia ai le mafuaʻaga o le maʻisuka mai le maʻisuka ituaiga 1.

    Suʻe toto

    I le taimi muamua, o le suʻega o le toto e faia mo le maʻisuka, lea e aveesea mai le tamatamailima. O le suʻesuʻega e atagia ai le maualuga o faʻamatalaga lelei o lenei vai ola ma le aofaiga o le kulukose. Ma le isi, o le suesuega o le toto e faia ina ia mafai ai ona iloa maʻi o fatugaʻo, gasegase, ate ma le pancreas. E le gata i lea, o loʻo suʻesuʻeina le lipid, protein ma le gaʻo gaʻo. I le faaopoopo atu i suʻesuʻega lautele ma suʻesuʻega o meaola ninii, ua ave le toto mo nisi suʻesuʻega. O le tele o taimi e tuʻuina atu ai i le taeao ma luga o se manava gaogao, ona o le saʻo o le suʻesuʻega o le a sili atu.

    O lenei suʻega o le toto e fesoasoani e fuafua ai faʻamaumauga tetele. Ole fesuiaiga o le maualuga mai tulaga masani e faailoa ai togafitiga faʻaleagaina ile tino. O faailoga taʻitasi e atagia ai nisi soliga tulafono:

    • O le faateleina o le hemoglobin o loʻo taʻu mai ai le faʻamalolo, lea e mafua ai ona fia inu se tagata.
    • Pe a suʻesuʻe le platelet, o le thrombocytopenia (o le faateleina o le numera) poʻo le thrombocytosis (o le faʻaitiitia o le aofai o nei toto) e mafai ona maua. O nei eseesega ua faailoa mai ai le i ai o maʻi pipisi e fesootaʻi ma le maʻisuka.
    • O le faateleina o le numera o leukocytes (leukocytosis) e taʻu mai ai foi le atinaʻe o le mumū i le tino.
    • O le siʻitia i le hematocrit e faʻaalia ai le erythrocytosis, o le faʻaitiitia e faʻaalia ai le anemia.

    O se suʻega toto mo le maʻisuka malosi (KLA) ua fautuaina ia ave a itiiti ifo ma le tasi i le tausaga. I le tulaga o faʻafitauli, o le suʻesuʻega e sili atu ona faʻateleina - e oʻo i le 1-2 taimi i le 4-6 masina. O faʻamaumauga a le UAC ua tuʻuina atu i le laulau:

    Faʻailoga

    Tulaga masani mo alii

    Tulaga masani mo tamaitai

    O le erythrocyte sedimentation rate, mm / h

    Loto toto toto, * 10 ^ 9 / l

    O tuaoi o le limatopa,%

    Platelet counts, 10 '9 / L

    Toto o le toto

    I le maʻisuka, o le suʻesuʻe masani masani o se suʻega o le toto. O le faʻatinoga e fesoasoani e iloilo le tikeri o le faʻaogaina o mamanu uma o le tino, e fuafua ai le lamatiaga o le amataina o le stroke poʻo le fatu fatu. I le maʻisuka, e maualuga atu le maualuga o le suka i le 7 mmol / L. Faatasi ai ma isi faʻafitauli e faʻaalia ai le maʻisuka, tu i fafo:

    • maualuga le cholesterol
    • faateleina le fructose
    • se faʻateleina o le faʻateleina o faʻamaʻi,
    • faaitiitia i le numera o protein,
    • faʻatele pe faʻaitiitia i le aofaʻi o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe ma le mūmū (paʻepaʻe toto paepae, platelet ma lela mūmū mūmū).

    O le biochemistry o le capillary poʻo le toto mai se vein e manaʻomia foi ona ave a itiiti ifo i le tasi i le ono masina. O le suʻesuʻega e faia i le taeao i luga o se manava gaogao. Pe a filifilia filifiliga, e faʻaaogaina e fomaʻi tulaga faʻataʻitaʻi mo faʻamaoniga o le biochemistry toto:

    Igoa o le faailoga

    Tulaga masani masani

    Aofaʻi cholesterol, mmol / l

    62-115 mo alii

    53-97 mo tamaitai

    Aofaʻi bilirubin μmol / L

    I luga o le hemoglobin glycated

    O le hemoglobin o lona uiga o le toto mumu mumu mumu, lea o loʻo i totonu o le toto mumu mumu. O lona gaioiga o le fesiitaiga o le okesene i masini ma le carbon dioxide mai ia i latou. Hemoglobin e iai ni vaega ninii - A1, A2, ma isi D. O nisi o ia mea e fusifusia i le kulukose i totonu o le toto. O la latou sootaga e mausali ma e le mafai ona faʻafefeteina, o lea ituaiga o le hemoglobin e taʻua o le glycated. Ua taʻua o le HbA1c (Hb o le hemoglobin, A1 lona vaega, ma c o le subfraction).

    O le suʻesuʻega ile hemoglobin HbA1c e atagia ai le maualuga o le kulukose toto i le kuata mulimuli. E masani ona faia le faʻataʻitaʻiga i se taimi masani o le 3 masina, talu ai e tele vailaʻau toto mumu e ola. Aʻo tuʻuina atu le togafitiga, o le tele o nei auiliiliga e fuafuaina i auala eseese:

    • Afai e togafitia le tagata gasegase i le tui o le inisalini, ona tatau loa lea ona faia se suʻesuʻega o le maʻisuka i le fa 4 taimi i le tausaga.
    • Afai e le mauaina e le tagata maʻi nei vailaau, o le toto o foai e faatonuina 2 taimi i le gasologa o le tausaga.

    O se suʻesuʻega o le HbA1c o loʻo faia mo le uluaʻi suʻesuʻega o le maʻisuka maualuga ma mataʻituina le lelei o ana togafitiga. O le suʻesuʻega e fuafua pe fia le tele o le toto e fesootaʻi ma kulūkose molekone. O le taunuuga e atagia i le pasene - o le maualuga, o le mamafa o le maʻisuka. O lenei mea e maua ai le hemoglobin glycated. O lona aoga masani i se tagata matua e le tatau ona sili atu i le 5.7%, i totonu ole tamaititi e mafai ona 4-5.8%.

    C peptide

    O se auala saʻo tele lea e faʻaaoga e iloa ai le maualuga o le faʻaleagaina o le pancreas. C-peptide o se polotini faapitoa lea e vavaeese mai le mole o le "proinsulin" pe a faia le inisalini. I le faaiuga o lenei faagasologa, e ulu atu i le toto. Pe a maua lenei palatini i totonu o le toto, ua faʻamaonia le mea moni o le inisalini i totonu o loʻo faʻaauau ona faia.

    E sili atu le lelei o le pancreas, o le maualuga o le C-peptide. O le malosi tele o lenei faailo o loʻo faʻaalia ai se maualuga maualuga o insulin - giprinsulinizm. O se suʻega C-peptide e tuʻuina atu i le amataga o le maʻisuka. I le lumanai, e le mafai ona e faia. I le taimi lava e tasi, ua fautuaina e fua le maualuga o le suka i le plasma e faʻaaoga ai se glucometer. Ole fua ole anapogi ole C-peptide 0.78-1.89 ng / ml. O nei suega mo le maʻisuka e mafai ona i ai taunuuga nei:

    • Laasaga maualuga o le C-peptide ma le suka masani. Faʻaalia le faʻamalosia o le inisalini poʻo le hyperinsulinism i le amataga o le maʻisuka ituaiga 2.
    • O se faʻaopoopoga i le aofaʻi o le kulukose ma le C-peptide o loʻo faʻaalia ai se maʻisuka-tutoatasi tutoatasi.
    • O se vaega itiiti o le C-peptide ma le maualuga o le suka e faailoa mai ai le leaga o le pacreatic damage. O le faʻamaoniga lea o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1.

    Serum ferritin

    O lenei faailo fesoasoani e iloa ai le faʻamalosia o le inisalini. O loʻo faʻatinoina lana filifiliga pe a iai se masalosaloga o le i ai o le ania i le tagata maʻi - o le leai o se uʻamea. O lenei faiga e fesoasoani i le fuafuaina o faʻaagaga i totonu o le tino o lenei elemene - o lona le lava poʻo le sili atu. O faʻamatalaga mo lona faʻatinoga e faapenei:

    • lagona le lava o le vaivai
    • Tachycardia
    • vaivai ma le faʻamalosia o fao,
    • afu, fagu, vomia,
    • tiga faʻatasi ma le fula
    • lauulu lauulu
    • mamafa vaitaimi
    • pale paʻu
    • tiga o le muso e aunoa ma le faamalositino.

    O nei faailoga e faʻaalia ai se faʻalautele pe faʻaitiitia le maualuga o le ferritin. Ina ia iloilo le tikeri o lona faʻaagaga, e sili atu ona faigofie le faʻaogaina o le laulau:

    Faʻasalaina iuga

    Ferritin concentration, mcg / l

    Tausaga e oo atu i le 5 tausaga

    Tausaga mai le 5 tausaga

    Vili faʻatau

    Glucose toleni

    O lenei metotia suʻesuʻe e atagia ai suiga e tutupu pe a fai o le avega i luga o le tino mai le tala o le maʻisuka.Fuafuaga o le taualumaga - ave toto mai le tamatamai lima o le tagata maʻi, ona inu ai lea e le tagata se vaifofo o le kulukose, ma a maeʻa le itula ona toe ave lea o le toto. O taunuuga e ono aliali mai i le laulau:

    Glucose anapogi, mmol / L

    Le aofaʻi o le kulukose i le mavae ai o le 2 itula talu ona faʻaaogaina se vaifofo o le kulukose, mmol / l

    Totogi

    Glucose toleniga le atoatoa

    Suʻega o le Urine

    Urine o se faailo e tali atu i soʻo se suiga i le faʻatinoina o le tino. E faʻavae i luga o vailaau faʻasaʻo i le urine, e mafai e se fomaʻi ona fuafua le i ai o se maʻi ma lona malosi. Afai e te masalomia le maʻisuka, o le tausiga faapitoa e totogi i le maualuga o le suka o le urine, tino o le ketone ma le pH (pH). O le faʻavasegaina oa latou tulaga taua mai le masani e faʻaalia ai e le gata o le maʻisuka, ae faʻapea foʻi ona faʻalavelave. E taua le maitauina o le iloa e tasi o soliga e le o faailoa mai ai le i ai o se faʻamaʻi. O le maʻisuka ua maua i le sili atu o le tele o faailoga.

    Aʻoga lautele

    Urine mo lenei auiliiliga e tatau ona aoina i totonu o se pusa mama, mea vevela. 12 itula aʻo leʻi aoina, e manaʻomia le tuʻuina atu o fualaau. Aʻo leʻi faʻamalosi, e manaʻomia lou mulumuluina o ou tino, ae leai se fasimoli. Mo le suʻesuʻega, ave se vaega o le urine, o lona uiga. o loʻo misi sina laʻititi i le amataga. E tatau ona tuʻuina atu le uumi i le fale suesue ile 1.5 itula. O le faʻasolosolo o le taeao, faʻapitoa i le physiologically i le po, ua aoina mo le faʻapipiʻi. O ia ituaiga mea e sili ona lelei, ma o taunuuga o lona suʻesuʻega e saʻo.

    O le sini o se suʻega masani o le urine (OAM) o le suʻeina o suka. E masani lava, e le tatau ona i ai i totonu o le urine. E na o se vaega itiiti o le suka i le urine e faatagaina - i se tagata soifua maloloina e le sili atu i le 8 mmol / l. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le kulūkose e eseese lava:

    Ituaiga o le LED

    Suga le maualuga i luga o se manava gaogao, mmol / l

    Sugar pe a uma le 2 itula talu ona 'ai, mmol / l

    Afai o nei tulaga masani e sili atu, o le a manaʻomia e le tagata maʻi ona pasia se suʻega o le urine i aso taitasi. I le faaopoopo atu i le mauaina o le suka, e manaʻomia le OAM e suʻesuʻe:

    • gaioiga galue
    • lelei ma le tuufaatasiga o le urine, o ana meatotino, e pei o le i ai o le palapala, lanu, tikeri o le manino,
    • vailaʻau faʻamaʻi o urine,
    • o le i ai o acetone ma proteins.

    I le lautele, e fesoasoani le OAM e iloilo nisi o faʻamaoniga e iloa ai le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 ma ona faʻafitauli. O latou tulaga masani masani o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

    Urine Characterization

    Norm

    Ua misi. Faatagaina i le 0.033 g / l.

    Ua misi. Faʻatagaina e 0.8 mmol / L

    E oo atu i le 3 i le vaaiga o fafine, nofofua - mo alii.

    E oo i le 6 i le vaaiga o fafine, e oo atu i le 3 - i alii.

    Afai e tatau ai, ua faia e faamanino ai taunuuga o le OAM poʻo le faʻamaonia lo latou faʻamaoni. O le vaega muamua o le mimila pe a uma le ala ae e le faitauina. Ua i ai nei le aofaʻi mai le lua o aofaʻiga o mimi. I siama taʻitasi i le gasologa o le aso, o le urine e aoina i totonu o se apa mamago mamago. Teuina i totonu o le pusaaisa. O le aso e sosoo ai, o le urine e fefiloi, pe a uma ona sasaa atu le 200 ml i totonu o se isi apa mama mama. O lenei mea e ave mo suʻesuʻega i aso uma.

    O lenei auala e le gata ina fesoasoani e iloa ai le maʻisuka, ae ia iloiloina foi le ogaoga o le maʻi. I le taimi o le suʻesuʻega, o faʻataʻitaʻiga nei ua fuafuaina:

    Igoa o le faailoga

    Tulaga masani masani

    5.3-16 mmol / aso. - mo tamaitai

    7-18 mmol / aso. - mo alii

    E itiiti ifo i le 1.6 mmol / aso.

    55% o le aofaiga o oloa gaosia i le gataifale o le adrenaline - hormonone

    Fuafuaga o le i ai o tino o le ketone

    I lalo o tino o le ketone (i upu faigofie - acetone) i vailaʻau faʻapitoa e malamalama i fua o metabolic processes. Afai latou te aliali mai i le urini, o le a faʻaalia ai le i ai i totonu o le tino o le solia o le gaʻo ma gaʻo gaʻo. E le mafai e le suʻega o le toto toto ona iloa tino o le ketone i le urine, o le mea lea, o iuga e tusi ai ua le o auai. Ina ia iloa le acetone, o le suʻesuʻega agavaʻa o urine e faʻatino e faʻaaogaina ai metotia maʻoti, e aofia ai:

    • Nitroprusside tests. O loʻo faia i le faʻaaogaina o le sodium nitroprusside - o se vailaʻau vasipilator sili ona lelei, o lona uiga vasodilator. I se siosiomaga faʻapitoa, o lenei mea e gaoioi ma tino o le ketone, e faʻapitoa ai le piniki-lilac, lilac poʻo le lanu viole.
    • O le suega a Gerhardt. E aofia ai i le faaopoopoina o le ferric chloride i le urine. Ketones e tafe i le uaina.
    • Le auala a Natelson. E faʻavae i luga o le fesuiaiga o ketones mai le urine e ala i le faaopoopoina o le sulfuric acid. O se taunuuga, o le acetone ma le aldehyde salicylic e faia ai se mea mumu. Le mamafa o le lanu e fuaina i le photometrically.
    • Suʻega vave. O lenei mea e aofia ai vailaʻau faʻapitoa maʻoti ma kuki mo le vave faʻatulagaina o ketones i le urine. O ia sui e aofia ai le sodium nitroprusside. A maeʻa ona faʻamauina se laulau po o se meaʻai i le urine, e liua le lanu violē. O lona malosi e fuafua i le lanu lanu masani lea e alu i le seti.

    E mafai ona e siakiina le maualuga o tino o le ketone i le fale. Mo le puleaina o faʻalauiloa, e sili atu le faʻatau i le taimi e tasi le tele o fasi siaki. Ma le isi, e manaʻomia ona e aoina taeao, ma pasi se vaega itiiti i le amataga o le urination. Ona tuʻuina lea o le taʻaloga i totonu o le urini mo le 3 minute, pe a maeʻa ona faʻatusatusa le lanu i le fua o loʻo sau ma le pusa. O le suʻega e faʻaalia ai le maualuga o le acetone o le 0 i le 15mmol / L. Ole a le mafai ona e maua numera saʻo, ae e mafai ona e fuafuaina le tau talafeagai mai le lanu. O se tulaga ogaoga o le taimi e lanu viole ai le paolo i luga o le fasi.

    I le lautele, o le aoina o urine e faia e pei o le auiliiliga lautele. O le masani o tino o le ketone o lo latou toesea atoa. Afai o le taunuʻuga o le suʻesuʻega e lelei, ona avea lea o le aofaʻi o le acetone ma mea taua. Faʻalagolago i lenei mea, o le suʻesuʻega ua fuafuaina foi:

    • Faatasi ai ma se vaega itiiti o le acetone i le urine, ua iloa le ketonuria - o le i ai o ketones na o le urine.
    • I le maualuga o le ketone o le 1 i le 3 mmol / L, o le ketoneemia ua maua. Faatasi ai, o le acetone foi o loo maua i le toto.
    • Afai e maualuga atu le maualuga o le ketone, 3 mmol / L, o le siama o le ketoacidosis i le maʻisuka. O le solia lea o le gaosiga o le carbohydrate ona o le le lava o le inisalini.

    Vaevaega faapitoa o le urine i le maʻisuka

    O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka ua faʻavaivaia le toe aoga. Na tupu aʻe Natropathy ona o le faʻaumatia o le puipui lapoa o le renal glomeruli e ala i kulūkose molekone. O le mamafa o le avega i luga o nei totoga e fesootaʻi foi ma le mea moni e mai lava i le amataga o le faamai ua i ai le tele o le manava o le urine e taui ai le maualuga maualuga o le suka o le toto.

    O suiga masani e mafai ona iloa i totonu o suʻesuʻega lautele ole suʻesuʻega ole urine e aofia ai:

    • lanu: o le faʻamaʻalogaina o le suavai faʻaitiitia le faʻaogaina o pigments, o le mea masani e masani ona mama,
    • manino manino: o le faʻataʻitaʻiga e puaoa pe a vaʻaia le polotini,
    • le manogi: e suamalie pe a oʻo mai tino o le tino,
    • mamafa mamafa: faʻateleina ona o le maualuga maualuga o le suka,
    • malosi maualuga
    • polotini amata ona aliali mai i le faanatinati e oʻo lava i le leai o ni faʻamaoniga o faʻamaʻi fatu,
    • ua filifilia le suka pe afai e sili atu le toto fofo maualuga mo le kulukose (9.6 mmol / L),
    • ketone body faʻaalia i le faʻasalaga o le maʻisuka, o lo latou faʻaleleia o se taʻavale o le au,
    • paʻu o le paʻepaʻe paʻepaʻe, toto mumu mūmū ma meainu faʻaalia le mumunia o se afaina poʻo le mimamune, mafuaʻaga o le nephropathy.

    O se suega masani mo le maʻisuka e fautuaina ia le itiiti ifo i le tasi i le ono masina, i le masani ai i mea masani masani. Afai e saʻo le filifilia o le fua o le suka-lowering drugs, ona le tatau lea ona i ai ni mea sese i le suʻesuʻega.

    Ma o iinei e sili atu i le fualaau faʻatau Metformin mo le maʻisuka.

    Urinalysis mo microalbuminuria

    Microalbumin - O le fua maualalo lea o le porotini lea e aliali mai i le urine o se maʻisuka aʻo lumanaʻi le amataga o faʻamatalaga ile falemaʻi. O le auʻiliʻiliga e fesoasoani i le suʻeina o le nephropathy i se taimi muamua pe a oʻo ina suia uma suiga. I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o se suʻesuʻega e faʻaalia i le lima tausaga talu mai le amataga, ma i le ituaiga lona lua, o se suesuega tuusaʻo i le taimi o le siama. Ona, faatasi ai ma soʻo se fesuiaiga o le faʻamaʻi, e fautuaina e ave le urine i le ono masina tasi i le 6 masina.

    Ina ia saʻo le fuafuaina o le maualuga o le protein, e tatau ona aoina i aso taitasi. Afai e faigata lenei mea mo soʻo se mafuaʻaga, ona faia lea o le suʻega i se tasi vaega. Talu ai o mea o loʻo i totonu o le microalbumin e faʻalagolago i fesuiaiga i aso taitasi, ma e faʻalagolago foʻi i le tikeri o le gaioiga faʻa-tino, o le gaioiga o le urine e faʻatasi loa ona suʻeina. I le taua o le faailo mulimuli, o le faʻasolosolo o le urine ma le fua o le creatinine i le albumin e mafai ona fuafuaina.

    Urine microalbumin test strips

    O fomaʻi faʻapitoa e faʻaofiina i totonu o le faataitaiga o le urine, lea e fusifusia i le albumin. O le iʻuga, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o loʻo aʻafia ai se laʻau o le malamalama e faʻalagolago i luga o le protein. O le taua tonu o le microalbuminuria ua fuafuaina i luga o le fua o le faʻasologa.

    Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi na faʻaalia e le suʻega

    O le tele o le solia o le tuufaatasiga o le urine i le maʻisuka, e faaopoopo i le foliga mai o le kulukose ma le polotini, o se suiga i le tuufaatasiga o le pellet cell. O le faateleina o le toto toto toto e maua i faʻamaʻi e pei o le:

    • gasegase ogaoga poʻo le masani (faʻapalapalaina o le pelv)
    • glomerulonephritis (faʻaleagaina faʻaleagaina),
    • lapataiga o le inflammatory i totonu o le 'ureters, cystitis,
    • maʻi o le mai i le tane, prostatitis,
    • vaginitis i fafine (pe a tuʻufaʻatasia ma le le atoatoa o le tumama),
    • lupus nephritis.
    Suiga i le prostatitis

    Ole numera tele ole totola mumu o se faailoga lea o le toto ile toto i totonu o le polokalama urinary.

    O tamaitai e le aofia ai se feʻau o le manstrual blood. O le mafuaʻaga o le hematuria (toto i le urine) e mafai ona:

    • fatugao, eleelea, poʻo le maʻa
    • fulafula
    • lapisi
    • toto maualalo toto ona o faʻamaʻi po o mea faʻasolosolo ma mea faʻamaʻi,
    • mafatiaga
    • nephropathy i le maualuga, lupus erythematosus,
    • mea oona.

    Flat epithelium i se aofaʻiga tele e atagia ai le mumū o le vaega pito i lalo o le tino, ma o le tamaititi e aliali mai i le urine ma faʻamaʻi pipisi, faʻaʻona ma faʻamaʻi pipisi. E mafai ona i ai i totonu o le uila se tagata soifua maloloina i ni vaega laiti. O latou o le lafoina o tui o fatugaʻo. O le ituaiga tele o le epithelium alumini e maua i le tele o mea e faaleagaina ai le gaʻo fatu.

    E faʻapefea ona faia se suʻega urine

    Mo suʻega faʻamalositino, e pei o se tulafono, o se tasi o auʻaunaga, aoina i le taeao, e tatau. Ina ia maua ni faʻamoemoega mautinoa, e tatau ona e:

    • faʻailoga meaʻai ma togalaau ile 2-3 aso,
    • taofi le inu pia ma meaʻai ma mea lanu i le aso - o lanu violē ma moli fuālaau, fualaau 'aina, o meaai mama e le fautuaina,
    • aloese mai taʻaloga 18 itula ao leʻi faia le suʻega.

    O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e lipotia i le fale suesue, lea e auiliiliina ai le faanatinati. E tatau ona manatua i le mafaufau e faʻasalaina e ave le mea i le taimi o le tamaʻitaʻi ma mo le 3 aso talu ona maeʻa. E taua tele le tausisia o tulafono o le tumama. Mo le faia o lenei mea, i le taeao e fufuluina faʻamaʻi tino i le fasimoli ma fufuluina i le tele o vai, faʻamamaina lelei.

    Muamua e manaʻomia ona e sosolo i totonu o le faletaele, ona faʻamaonia loa lea o le pusa faʻatasi ma le tapuni, o le vaega mulimuli e le talafeagai foi mo suʻesuʻega. O le vaeluaga o le vaeluaga o le taeao e tatau ona toe faafoi i le fale suesue e le silia le 90 minute talu ona maeʻa.

    I le aoina o urine i aso taʻitasi, o le ae manaʻomia se pusa mama poʻo se fagu-3-lita. O le taimi muamua o le taeao o le tagata gasegase e toso i le falemaʻi. O le taimi e tatau ona makaina i luga o le atigipusa, ona faʻafefe uma ai lea o le urine iina mo le 24 itula. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taimi e valu i le taeao, o lona uiga e tatau ona sili atu nai lo le 7-55 i le aso e sosoo ai le asiasi faletaele mulimuli.

    A maeʻa ona aoina uma mea, e tatau ona faʻaalia le atoaga o le voluma i luga o le pepa faʻatumu. 50 ml o le aofaiga atoa o loʻo tuʻuina atu i le fale suesue.

    Urine collection container

    Tulaga masani i tagata matutua ma tamaiti: faailoga autu

    O se faʻataʻitaʻiga o le urine e tatau ona fetaui ma uiga nei:

    • lanu samasama samasama
    • manino
    • leai se mea,
    • mamafa faapitoa mai le 1004 i le 1035 g i le 1 lita,
    • o le eletise e tusa ma le 6,
    • o fuainumera o polotini e le sili atu i le 0, 140 g / l.

    O le i ai o bilirubin, glucose, ketones, nitrites, toega epithelium, pusaaisa, siama ma masima e le faatagaina. Mo tamaiti, e mafai ona iloa ai le 3-5 leukocytes i le palapala, 2 mumu toto. I tane, atonu e mafai ona iloa: 3 siama siaki, tutusa le numera o lela mumu ma 2-3 leukocytes. O le auʻiliʻiliga e faʻapitoa i fafine e 6 pe itiiti ifo leukocytes, cell epithelial, 2 toto mumu toto.

    O le vaevaeina o taunuuga e mafua mai i:

    • faaletino ma faalelagona, pe a faateleina le numera o le toto mumu, e aliali mai pusa penisini,
    • meaai paleni ma le tele o aʻafiaga e taʻitaʻia ai i latou foliga mai i le urine ma lona faʻamalolo, o le fua o le susu-fualaʻau e suia le pH i le itu alkaline,
    • sili atu le suavai i le taumafataga e faʻaitiitia ai le maualuga o le mamafa.

    Matamata i se vitio e uiga i le suʻesuʻeina o urine:

    Faʻailoga faaopoopo: diastase ma tino ketone

    Diastase, poʻo le ala-amylase, o se enzyme lea e maua ai le pancreas e faʻataʻi ai gaʻo. I se tagata soifua maloloina, e le o iloa pe ua i ai i tulaga maualalo tele. Faateleina gaoioiga e tupu pe a:

    • pancreatitis
    • pancreatic necrosis,
    • se faʻaogaina o le papacreatic lect ma se maʻa poʻo se fulufulu,
    • afaina o le manaʻoga.

    Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le suiga i le diastase toto e le o se uiga, o le mea lea, o le suʻega e aʻafia ai le maualuga o fua o le suka i le suka o le toto ona o faʻamaʻi pancreatic.

    O tino o Ketone e aliali mai i totonu o le toto ma le urine ma le faʻaitiitia o gaʻo. E ala i sea tali, o le tino ua mautinoa o ia lava i le matelaina ma le le lava o le kulukose i totonu o sela. Acetoacetic ma hydroxybutyricids, o le acetone i se aofaʻiga tele e maua i taimi o le faʻamaʻi o le maʻisuka. I talavou, o le maʻi e masani lava ona amata i le ketoacidosis ogaoga.

    Suiga i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 Tisuka

    I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, o le kulukose e maua i le urine. O lona uiga o lona faʻatupulaʻia i le toto ua matua faateleina, o le gasegase ua le amanaiaina le taumafataga pe ua le lava le tele o fualaau e maualalo ai le toto suka. O nei tagata maʻi e manaʻomia le suʻega o le toto mo le kulukose ma le hemoglobin glycated.

    E tusa ai ma nei faʻamaumauga, ua faatonuina e le fomaʻi se faʻateleina o le inisalini poʻo fualaau antidiabetic.

    Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o nephropathy, o le faʻamaʻi o le urinary e tele lava ina fesoʻotaʻi pe o loʻo iloa o se faʻasologa o togafitiga e fesoasoani i le faʻalauteleina o le palatini. Mo ia ituaiga o gasegase, e taua tele le mataʻituina o suʻega i le itiiti ifo i le tasi i le tolu masina talu ona ausia le faʻamagaloina o le pyelonephritis poʻo le cystitis.

    I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o laasaga o suʻega e faʻaaogaina mo le vave ona iloa o tino o le ketone. O lenei mataʻituina e sili ona taua i le maʻisuka o le tupulaga ma se faʻaogaina o le taufaasese ma le ketoacidotic coma.

    Ma o iinei e sili atu i le ituaiga o maʻisuka.

    O se faʻamalositino mo le maʻisuka e fesoasoani e iloa ai suiga patino i le faʻamaʻi - o se faʻaitiitia o le maualuga, o se suiga i le tali atu i le alo o le alo, iloa o le kulukose ma tino ketone. O le atinaʻeina o le nephropathy o le maʻisuka o loʻo faʻaalia e le iloa o le polotini. Mo suʻesuʻega muamua, o le suʻesuʻeina o microalbuminuria e faʻaaogaina. Ina ia maua ni faʻamoemoega mautinoa, e taua tele mo tagata gasegase e mulimuli i fautuaga mo le aoina o le urine.

    Afai e maua le maʻisuka ituaiga 2, e amata togafitiga i se suiga i meaʻai ma fualaau faasaina. E taua le mulimuli i fautuaga a le endocrinologist, ina ia aua le faʻamalosia le tulaga. O a ni vailaau fou ma vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 na e sau ai?

    Afai e masalomia nisi o faamai (kanesa, pancreatitis, tumo, lump, cyst), o le pancreatic ultrasound ua faatonuina mo le maʻisuka.O lenei metotia taugofie e mafai ai ona e mauaina ni faailoilo o suiga eseese ma faafitauli, e faatulaga ai le masani i se tagata matutua i le tele. E faapefea ona saunia? Aiseā e manaʻomia ai le faʻalogo?

    Afai e faʻatuina le hyperparathyroidist, o le togafitiga o le a eseese e fuafua i le maʻi poʻo le maʻi o le tagata maʻi. E tupu i le tulaga muamua ma le lua, faʻaalia i tamaiti. Faʻamatalaga faʻamaonia.

    E tele mafuaʻaga e mafai ai e tamaiti ona maua le maʻisuka i tamaiti. O ona faʻailoga ma faʻamaoniga e faʻaalia mai i le fia inu ma le faʻamalosia. Faʻamatalaga e aofia ai le tele o suʻega e iloa ai le totonugalemu ma le nephrogenic. O le togafitiga e faʻaaoga i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le vai, faʻaitiitia le urine.

    O le mea e leaga ai, o faʻamaʻi pipisi e le masani ona fuafuaina i taimi talafeagai. O le tele lava o taimi e maua ai le lagona lelei i tamaiti. O mafuaaga e ono i totonu o le totoga o le okeni. Faailoga i fafine, o alii e masani lava tutusa. O fesoasoani e fesoasoani e iloa ai faʻamaʻi.

    Tuua Lau Faamatalaga