Le masani o le suka toto i tamaiti 3 tausaga: e fia le kulukose?

O le fuafuaina o le suka o le toto ua faailoaina mo tamaiti o loʻo i ai le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka pe i ai foi ni faailo e ono ono faʻaalia ai lenei maʻi.

O faʻaʻailoga o le maʻisuka faʻamalosi i le laʻititi e mafai ona faʻafuaseʻi ona aliali mai ma faʻagasolo i le foliga o se coma poʻo le faʻalavelave, e foliga tutusa ma le gastrointestinal, faʻamaʻi pipisi.

Ole suʻesuʻeina muamua o le maʻisuka e mafai ona taofia ai le le mautonu o le tamaitiiti ma le tuputupu ae, ma aloese ai mai faʻalavelave faʻalavelave, faʻaleagaina fatugaʻo, vaai, vaʻa toto, ma le tino.

Suʻega toto mo le suka i tamaiti

O se vaega o le tino o le tamaititi o le toto o le toto o le tamaititi o loʻo i totonu o le faʻamasinoga maualalo nai lo tagata matutua. Mo le fuafuaina, o le suʻega toto e faia i luga o se manava gaogao.

O se tamaitiiti e tolu tausaga e le mafai ona tu i le 10-itula malolo pe a uma le fafaga mulimuli, lea e fautuaina aʻo le i tuuina atu le toto. O le mea lea, e mafai ona e tuʻuina atu ia te ia e inu vaiinu vevela i le taeao o le auiliiliga, ae tatau ona le aofia ai le taumafa, susu, soʻo se meainu ma le suka.

Aʻo leʻi suʻeina, e le tatau i le pepe ona i ai ni faʻafitauli faaletino pe faalelagona. E leʻo faia se suʻesuʻega mo faʻamaʻi pipisi, ma soʻo se vailaʻau e fautuaina e faalēaogāina e malilie i le fomaʻi.

O le masani o le suka toto i tamaiti o le 3 tausaga o se faailoga o le 3.3 - 5.0 mmol / L. I le tasi tausaga le matua, o le tulaga e eseese i le 2.75 - 4.35 mmol / L, pe a mavae le ono tausaga o le masani e tutusa ma tagata matutua - 3.3-5.5 mmol / L. Afai o le suʻega o le toto na faʻaalia i lalo ifo o le tulaga maualalo maualalo, lea ua fuafuaina mo le matua, ona faia ai lea o se siama o le hypoglycemia.

Faʻailoga e sili atu i le masani, ae i totonu o le 6.1 mmol / l, o se suʻesuʻega muamua o prediabetes ua faia. I lenei tulaga, ua toe faʻaaogaina le auiliiliga. Afai e maua se faʻatelega o le taunuʻuga 2 taimi, ona faʻataʻitaʻiina lea o le suʻega o le toleniga o le glucose.

Tulafono mo le faʻapalepale kullukose faʻataʻitaʻiga i tamaiti:

  1. E tolu aso ao lei faia le suʻesuʻega, o le inu ava ma meaʻai a le tamaititi e le tatau ona suia.
  2. E leʻo faia se suʻega pe a fai o le tamaititi na mafatia i se faʻamaʻi pipisi pe sa tui i totonu o le vaiaso muamua atu.
  3. I le taimi muamua, e tofotofoina le maualuga o le suka (a maeʻa le 8-12 itula o le anapogi).
  4. O se fofo o le kulukose e tuuina atu i le fua faatatau e 1.75 g i le kilokalama o le mamafa o le tamaititi.
  5. A mavae le lua itula, ona toe fuaina lea o le suka. A o faagasolo lenei vaitaimi, e tatau i le tamaititi ona i ai i se tulaga toafilemu.

O le suʻega o le suʻega e iloiloina i le auala lenei: afai i le 3 tausaga i le maeʻa ai o le lua itula mai le aoga o le kulukose, e maualuga le maualuga o le toto nai lo le 11.1 mmol / l, ona faʻamaonia lea o le siama o le maʻisuka, i le maualuga e oʻo i le 7.8 mmol / l - o le masani, o taunuuga uma i le va o nei tuaoi vaʻaia.

Mafuaaga o le faaitiitia ma le faateleina o le suka toto i tamaiti

Faʻaitiitia le suka o le toto i totonu o se tamaititi e afua mai i le maualuga o le inisalini, le lelei o le paleni poʻo le faʻasalaga o gaʻo i totonu o le manava. Ae sili atu ona taatele o le hyperinsulinism tino poo le sootaga.

O se mafuaaga taatele o le matua sili atu o le inisalini i totonu o le toto i totonu o tamaiti o le tumo o le motu o le motu o le pancreas, e aafia ai sela peta. E taʻua o le insulinoma. O le mafuaaga lona lua o le hypoglycemia i tamaiti o le tausaga muamua o le olaga o le nezidoblastoz. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le fuainumera o peta beta e faateleina.

E mafai ona faʻaitiitia le suka o le toto i pepe vave ma i le taimi na fanau ai mai se tina e maua i le maʻisuka. O le hypoglycemia e faʻatasi ma patho o le endocrine, maʻi o le ate, fatu ma fatugaʻo, faʻamaʻi faʻamaʻi. E afua mai i le suka-lowering drugs and salicylates i ni gaʻo tele.

Afai e siitia maualuga le suka o le toto toto, ona mafua ai lea o mafuaʻaga mo lenei:

  • Faʻasologa o togafiti faʻamaʻi: maʻi maʻisuka, thyrotoxicosis, faʻafefetega o gland gel or pituitary gland.
  • Pancreatic maʻi.
  • Manatua
  • Fanau fanau.
  • Faʻi maʻi.
  • Faʻailoga o fatugaʻo.

O le tele o taimi, ma le hyperglycemia, e maua ai le maʻisuka. E masani ona faasino i le ituaiga muamua.

O le atinaʻeina o le faamai i tamaiti e tele lava ina vave, e taua tele le faailoaina o lenei faamai i le vave e mafai ai ma faatonuina ai togafitiga insulin.

Aisea e tupu ai le maʻi suka?

O le mea autu i le tupuga o le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti o se gasegase o genetic. O faʻamaoniga mo lenei mea e faʻavae i luga o le maualuga o le aʻafiaga o mataupu faʻa-aiga o le faʻamaʻi ma le i ai o le maʻisuka i aiga vavalalata (matua, tuafafine ma tuagane, matua matua).

O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo atiina ae e avea o se maʻi mimiti mimimune. Pe a faʻaalia i se mea taua, o le gaosiga o auupega e faasaga ia latou lava siama e amata i le atinaʻeina o le inisalini masani. Vailaau Beta ua faʻaumatia, faatasi ai ma le faʻaitiitia o latou fuainumera, ua alualu i luma le le atoatoa o le inisalini.

Faʻamatalaga faʻapitoa i le atinaʻeina o le maʻisuka ao laʻititi o vailaau faʻamaʻi. I lenei tulaga, e mafai e le siama ona faʻaleagaina le tino o le tino poʻo le tau atu i le mumusu o le mumusu i totonu. O nei meatotino o loʻo iai i: respirairuses, Coxsackie V, Epstein-Barr virus, mumps, cytomegalovirus, faʻamaʻi o le hepatitis ma mumps, measula, rubella.

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi pipisi o viral i tamaiti ei ai togafitiga faʻasolo, o le maʻisuka e mafua mai i:

  1. Nitrates i meaai.
  2. Tulaga faigata.
  3. Fafaga vave i le susu susu.
  4. Meaʻai gaʻo gaʻo.
  5. Tausiga faʻapitoa.

Pediatricians latou matauina o le tele o le maʻisuka e iloa i tamaiti matutua e fananau mai ma le mamafa o le sili atu i le 4.5 kilokalama po o le maua o le meaʻai, ma le le lava o le gaioiga faaletino, i vaega o tamaiti e masani ona mamaʻi ma diathesis eseese.

Faailoga o le maʻisuka i tamaiti

Faʻaalia o le maʻisuka i totonu o se tamaititi e mafai ona tupu i soo se matua. E lua tulaga taua o faaaliga e matauina - i le 5-8 tausaga ma i le 10-14 tausaga, pe a iai le alualu i luma alualu i luma ma le faagasologa o gasegase ua faatelevaveina. E masani lava, o le atinaʻeina o le maʻisuka e muamua atu i se faʻamaʻi viral poʻo se faʻamaʻi faʻalaʻi umi o le ate poʻo fatugaʻo.

O le tele o taimi, o le maʻisuka i tamaiti e faʻaalia tele lava, ma e iloa pe a tupu mai se maʻi suka. E mafai ona muamua le taimi o le faʻaleagaina o le pancreas. E tumau mo le tele o masina, ma o faʻasologa o falemaʻi e tupu pe a toetoe lava o siama uma e maua ai le inisalini e faʻaumatia.

Faailoga masani o le maʻisuka, faatasi ai ma le foliga mai e leai se masalosaloga o le fomai e uiga i le siama, o le galala tele, o le tele o meaʻai ma le mamafa o le mamafa i lona talaaga, o le faateleina ma le faanatinati, aemaise lava i le po, le mimitiina o le tino.

O le faʻagasologa o le faʻaalia o le faateleina o le faʻaaogaina o le urine e fesoʻotai ma mea taua o le kulukose. I le hyperglycemia i luga aʻe o le 9 mmol / l, o fatugaʻo e le mafai ona tolopo lona excretion, ma e aliali mai i le mimile maualuga. I lenei tulaga, o le urine e le lanu, ae o lona mamafa faapitoa e mafua ona o le maualuga maualuga o le suka.

Faailoga o le maʻisuka e aofia ai:

  • I pepe laiti, o mea e mumu ai le vavao e pipii, ma o lepepe e tilotilo i luga.
  • E fesili le tamaitiiti mo se vaiinu, e masani ona ala i luga i le po i le fiainu.
  • O le paʻu ua faʻaitiitia le elasticity, o le paʻu ma mucous o loʻo mamago.
  • Seborrheic dermatitis e atiaʻe i luga o le tumutumu.
  • O le paʻu i luga o alofilima ma vae e paʻu ai, faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻamaʻi.
  • Faʻaauau pea le vevela ma le furunculosis.
  • Faʻasalalauga tumau o le oral vevela ma genital.

Tamaiti e iai le ituaiga maʻisuka muamua e foliga vaivai ma vaivai. E mafua lenei mea ona o le malosi o le matelaina o sela ona o le gau o le kulukose i le urine ma le faaleagaina o le tino. I le le lava o le inisalini, o loʻo i ai foi le faʻalauteleina o le puipuiga ma gaʻo i totonu o le tino, lea pe a faʻatasi ma le faʻamalaloina e mafua ai le paʻu tele o le mamafa o le tino.

O le faaletonu o le tino e saofagā i faʻalavelave faʻafuaseʻi, e aofia ai faʻamaʻi, faʻamaʻi e ono aʻafia i togafitiga ogaoga ma faifaipea, ma le tetee atu i togafitiga faʻatau togafitiga masani.

O le maʻisuka faʻateleina i le taimi o le laʻitiiti e tupu mai i le le atoatoa o le galueaina o le cardiovascular system - o loʻo faʻaalia le fatu o muimui o fatu, faʻapupulaina le palpitations o le fatu, faʻafefete le ate, ma faʻalautele ai le toilalo. O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i le maʻisuka i tamaiti.

Tuua Lau Faamatalaga