Le masani o le suka toto i le 18 tausaga: o se laulau o faʻamatalaga

O le tele o mea e mafai ona mafua ai le solia o le maualuga o le suka suka:

  • ituaiga olaga, ma i le lautele lautele: le le paleni o meaai, ava malosi o le ava, ola masani, le mautonu masani ma, i nisi tulaga, fesuiaiga o le tau,
  • faʻamaʻi o le pancreas, fatugaʻo, ate, faʻapea foʻi ma le mauaina o vailaʻau,
  • maʻitaga e aʻafia ai le maualuga o le suka i tamaitai.

O le maualuga o le kulukose i alii ma tamaitai e mafai foi ona fesuisuiai, ae o suiga tetele lava e tutupu ma le matua. E taua le iloa pe o le a le fua o le suka i le toto.

E le gata i lea, i tausaga talu ai nei, o le maʻisuka (ma isi faʻamaʻi e aʻafia ai le maualuga o le kulukose) e vave lava ona "laʻititi" - o le tele o mea lamatia o loo lisiina i luga ua masani ma masani. O le mea lea, e taua le pulea o le faagasologa - ia siakiina e le aunoa le toto ma faatusatusa: fai au faailo ma le toto kullukose masani masani (o le laulau tausaga o le a fesoasoani e faatusatusa le iuga i le taliaina ma ia aua nei misia le taimi e te manaomia ai le "ilia o le faailo" ma faafesootai vave se fomaʻi).

E faʻafefea ona fua le suka

Suauu toto e fuaina i millimoles i le lita poʻo i le milligrams i le deciliter.

O le taunuuga o le suʻesuʻega e faʻalagolago i le tele o mea taua:

  • mai taimi suʻesuʻe. O le toto mo le suka e masani lava ona ofoina mai i le taeao i luga o se manava gaogao - ia le itiiti ifo i le 8-10 itula ina ua uma le taumafataga mulimuli,
  • mai mea na e 'ai ma inu i le aso ua mavae. Afai e te 'ai fualaau suamalie pe inu ava malosi, o le taunuuga e tatau ona maualuga. E i ai le tulaga lamatia i le mea e tupu i le atuatuvale,
  • mai le metotia o le toto sampling: mai se vein poʻo mai se tamailima. O le toto toto e maua ai le saʻo sili atu nai lo toto toto, o le mea lea o le masani masani mo lenei auiliiliga e laʻititi maualuga. O le lelei o se suʻega toto mai le tamatamailima e mafai ona vave faia ma e oʻo lava i le fale e faʻaaoga ai se glucometer fale. Ma o le a le mea e tatau ona maua i le laulau matou te maua i le toto toto (tusiga masani).

Taʻo toto o le suka, taʻoto tausaga

Glucose o le toto i pepe laiti, tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga le matua ma tamaiti aʻoga aʻoga i lalo o le tausaga. I talavou, amata mai i le 14 tausaga le matutua, o le mea sili ona lelei o le faailoga e tutusa ma le masani o le toto i totonu o tagata matutua (o le laulau i lalo o le a fesoasoani i le pulea o kulukose i soo se matua).

TausagaGaoioiga masani
mol / l
Tamaiti i lalo o le 1 le tausaga2.8-4.4
Tamaiti mai le 1 tausaga i le 5 tausaga3.3-5.0
Tamaiti mai le 5 i le 14 tausaga3.3-5.6
Mai le 14 i le 60 tausaga4.1-5.9
60 i le 90 tausaga4.6-6.4
E silia i le 90 tausaga4.2-6.7

Matou te faamanatu atu ia te oe o lisi lisi o le suka toto (laulau i le matua) o loʻo i totonu o tagata soifua maloloina. O fua o le kulukose mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e ese.

Eseesega o alii ma tamaitai i le kulukose o le toto

E pei ona taʻua i luga, o le maualuga o le suka mo alii ma tamaitai e eseese foi.

Toto o le kulukose toto mo alii.

Tausaga
Gaoioiga masani
mmol / l
18-20 tausaga3.3-5.4
20-30 tausaga3.4-5.5
30-40 tausaga3.4-5.5
40-50 tausaga3.4-5.5
50-60 tausaga3.5-5.7
60-70 tausaga3.5-6.5
70-80 tausaga3.6-7.0

Tulaga masani mo tamaitai.

TausagaGaoioiga masani
mmol / l
18-20 tausaga3.2-5.3
20-30 tausaga3.3-5.5
30-40 tausaga3.3-5.6
40-50 tausaga3.3-5.7
50-60 tausaga3.5-6.5
60-70 tausaga3.8-6.8
70-80 tausaga3.9-6.9

I tamaitai pe a uma le 50 tausaga, i le afa o mataupu, o le a mafai e le menopause ona aʻafia le siʻitia o maualuga o le suka.

Le masani o le suka i tama ma teine ​​18 tausaga

O le faʻaoʻoina o le kulukose i le tino o le tagata e faʻatulafonoina e le insulini hormone, lea e maua mai e le pancreas. I se tulaga e iai se faaletonu o lenei vailaʻau, poʻo le mumusu o masini i totonu o le tino e le o talafeagai lelei i ai, o le tau o le suka e faateleina.

Tulaga faʻafomaʻi mo faʻamaoniga o le kulukose:

TausagaTulaga masani i luga o se manava gaogao (mai se tamailima)
1-4 vaiaso2.8 i le 4.4 iunite
I lalo o le 14 tausaga3.3 i le 5.5 iunite
Mai le 14 i le 18 tausaga3.5 i le 5.5 iunite

Pe a tupu se tagata, o le faaitiitia o le inisalini e mafai ona iloa, talu ai ua faaleagaina nisi vaega o le au suetusi, ua faateleina le mamafa o le tino. Mo tamaiti laiti, o le masani e masani ona maualalo. O le matua o le tamaititi, o le sili atu lea o le maualuga o le suka. O le tuputupu ae, e maua ai e le tagata le mamafa, i le faasologa, o le inisalini i totonu o le toto e sili atu le leaga, lea e mafua ai le faateleina o le faailoga.

Manatua o loʻo i ai se eseesega i le masani i le va o tulaga taua o le toto na aumai mai se tamatamai lima ma mai se vein. I le mataupu mulimuli, o le suka i le 18 e 12% le maualuga nai lo le tamatamailima.

O le fua o le toto vevela e eseese mai le 3.5 i le 6.1 iunite, ma mai le tamatamailima - 3.5-5.5 mmol / l. Ina ia suʻesuʻeina se faʻamaʻi "pele", e le lava le tasi o auiliiliga. O le suʻesuʻega e faia i ni nai taimi, faʻatusatusa i faʻamaoniga talafeagai e maua e le tagata maʻi.

Eseesega i le kulukose toto:

  • Pe a oʻo mai iʻuga o le suʻesuʻega, e maua mai i le 5.6 i le 6.1 iunite (toto vevela - e oʻo i le 7.0 mmol / l), latou te talanoa e uiga i se setete predabetic poʻo se maʻi o le faʻapalepale suka.
  • Afai o se faailoga mai se vein e sili atu i le 7.0 iunite, ma o se auiliiliga i luga o se manava gaogao mai se tamatamailima na faaalia ai le sili atu i le 6.1 iunite, ua maua ai le maʻisuka.
  • Afai o le tau e itiiti ifo i le 3.5 iunite - tulaga o le hypoglycemic. O le suʻesuʻega faʻapitoa e faʻapitoa ma faʻapitoa.

O se suʻesuʻega i tulaga faatauaina o le suka e fesoasoani e faʻamaonia ai se faʻamaʻi masani, faʻatagaina oe e iloilo le aoga o togafitiga fualaau. Afai o le suka i le maʻisuka ituaiga 1 e itiiti ifo ma le 10, ona latou talanoa lea e uiga i se pepa totogi.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le masani o taui o togafitiga e le sili atu i le 6.0 iunite i luga o se manava gaogao (taeao) ma e le silia le 8.0 iunite i le ao.

Aisea e tupu ai le kulukose i le 18 o ona tausaga?

E mafai ona faateleina le kulukose pe a uma ona 'ai. O lenei vaega e fesoʻotaʻi ma le mafuaʻaga faʻapitoa, o se eseesega lea o le masani. A maeʻa se taimi puupuu, ona toe foʻi lea o le faailo i se tulaga talafeagai.

I le 17-18 ona tausaga, o se tama ma se teine ​​e afaina i le tele o lagona, lea atonu o se isi itu o le oso i le suka. E faʻamaonia o le ogaoga o le atuatuvale, lagona o le mafaufau, neurosis, ma isi mafuaʻaga tutusa e mafua ai le faateleina o le faailo.

E le o le masani lea, ae le o se togafitiga. Pe a faʻafilemuina se tagata, o lona tulaga faʻalagona ole tulaga masani, o le taua o le suka e faʻaitiitia i le manaʻoga manaʻomia. Ae vagana ai o le maʻi e le maua i le maʻisuka.

Mafaufau i mafuaaga autu o le faateleina o le kulukose:

  1. Faʻasalaga masani. Aʻo leʻi oʻo i aso faigata i fafine, e maualuga le maualuga o le kulukose. Afai e leai ni faʻafitauli masani i le tala faʻasolopito o le soifua maloloina, ona faʻasaʻoina lea e le ata tutoatasi. Leai se togafitiga e manaʻomia.
  2. Faʻaleagaina o le natura endocrine. E masani lava o faʻamaʻi o le pituitary gland, thyroid gland, ma isi mea, e faʻaosoosoina ai se faʻafitauli i le tino. A iai se mea e le atoatoa pe sili atu i le tasi poʻo le isi mea o le hormonal, e atagia mai i le suʻega toto mo le suka.
  3. Le lelei o galuega a le pancreas, o se paʻu o le tino i totonu. O nei mea e faʻaitiitia ai le faʻasologa o le inisalini, o se taunuuga, o se toilalo i metabolic ma gaʻo gaʻo.
  4. Taʻaiga umi mo togafitiga faʻasoifua maloloina. O vailaʻau faafomai e le gata o togafitiga, ae e tele foʻi aʻafiaga i itu. Afai o lemoni, o vailaau faʻasaina ma le toʻafilemu e umi se taimi, o le a tupu le suka. E masani lava o lenei ata o loʻo matauina i mataupu pe a iai se gasegase o le tino i le faʻamaʻi.
  5. Fatuga, fofo faafitauli. O le i ai o le hepatitis, o le tino mama ma le natura e mafai ona mafua i lenei vaega.

Tagata tomai faapitoa faafomai e faailoa mai isi mafuaaga o le maualuga ole kulukose. O nei mea e aofia ai le teʻi, e aofia ai le tiga, ogaoga vevela, manua manu, gau, ma isi.

O loʻo i ai faʻamaʻi e aafia ai le maualuga o se faailo i luga ole glucometer eletise. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pheochromocytoma i le taimi o lona atinaʻe e mafua ai le maua o se maualuga maualuga o norepinephrine ma adrenaline. I le isi itu, o nei homone e lua e afaina ai le toto toto. E le gata i lea, o le toto maualuga e tulai mai i tagata mamaʻi, lea e mafai ona oʻo atu i le numera tele.

Afai o se faʻamaʻi o le mafuaʻaga o le tuputupu ae o le kulukose, ona maeʻa ai lea ona faʻamautuina i le tulaga saʻo i ona luga.

Glucose suega

Afai o se tamaititi 18 tausaga le matua e faitio i le faifaipea ma le faʻaogaina o le urination, faʻamalo le susu ma le fia inu, vaivave, paʻu o le mamafa ma le manaia lelei, faafitauli o le dermatological, ma isi, ona tatau ai lea ona suʻe se suʻi.

Ina ia maua ni mea lilo pe manino foi i le gaʻo, faʻamaonia le maʻisuka pe faafitia le mea ua tupu, o le suʻega o le toleniga o le kulukose.

E fautuaina foi i mataupu na maua mai ai le toto totoga mai le tamatamai lima o se tagata. O lenei ituaiga o siama ua faia mo tagata nei:

  • O nisi taimi e foliga mai ai le suka i le urine, aʻo faʻamaonia toto totoga e faʻaalia ai se taunuuga masani.
  • E leai ni faʻamatalaga faʻapitoa o le maʻi "suamalie", ae o loʻo i ai uiga iloga o le polyuria - o se faʻaopoopoga i le mamafa o le urine i le 24 itula. I nei mea uma, o le tulaga masani o le toto mai le tamatamailima e matauina.
  • Maualuga maualuga o le kulukose i le urine aʻo aveina se tamaititi.
  • Afai o se talaʻaga o le gase o le ate, o lou thytotoxicosis.
  • O le tagata maʻi e faitio i faʻamaʻi o le maʻisuka, ae o faʻataʻitaʻiga e leʻi faʻamaonia ai le i ai o se maʻi faʻamaʻi.
  • Afai ei ai se mea na mafua mai. O lenei iloiloga e fautuaina mo le vave iloa o le maʻi.
  • Faʻailogaina o le retinopathy ma le neuropathy o le pathogenesis e le mailoa.

Mo le suʻega, o meaola mai meaola e maua mai le maʻi, aemaise lava toto toto. A maeʻa ona manaʻomia lona 75 g o le kulukose. O lenei vaega e solo i totonu o se vai mafanafana. Ona faia lea o se suʻesuʻega lona lua. Sili atu i le 1 le itula - o le taimi sili lenei e fuafua ai le glycemia.

O se suesuega e mafai ona faʻaalia ai le tele o taunuuga - tulaga masani masani, poʻo se vailaau faʻasolosolo poo le i ai o le maʻisuka. Pe a lelei mea uma, o le togi o le suʻega e le sili atu ma le 7.8 iunite, ae o isi suʻesuʻega e tatau ona faʻaalia ai tapulaʻa o tulaga talafeagai.

Afai o le taunuʻuga o se fesuiaiga mai le 7.8 i le 11.1 iunite, ona latou talanoa lea i se setete predatebetic. I le tele o tulaga, o isi suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai foi tulaga faʻasolosolo e laʻititi i luga atu o tulaga talafeagai.

O se faailoilo suʻesuʻega e silia ma le 11.1 iunite o le maʻisuka. Mo le faasaʻoina, o vailaau ua faatonuina, o se paleni paleni o meaai, gaoioiga faaletino ma isi fuafuaga ua fautuaina e fesoasoani e totogi ai le maʻi.

O a faailoga o le glycemia e masani lava o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga