Minestrone o le maʻisuka

O le asõ o le a ou aoaoina oe i le kukaina o se isi sua suamalie suamalie. Masila minestrone - O se ipu Italia lea, e mafua ona o le tele o mea e aofia ai. O le tutusa o lenei ipu o la tatou borsch, pe afai e te le tuʻuina tomato i totonu.

Ona o le faigofie ma le faiga o mea taumafa e sauniuni ai minestrone, e mafai ona taʻua saogalemu le maʻisuka o le maʻisuka. Faaopopo i ai ni nai falala falaoa ma se fasi meaʻai susu o susu, ma o le taumafataga o le a faapaleni lelei uma i le taua o meaʻai ma calories.

Masila Minestrone Meaʻai:

  • Se kuata o le ulu ogatotonu ole kapisi
  • Half zucchini
  • 100 kalama o pi fou
  • E tasi le kālati masani
  • O ni fatu o aniani aniani
  • 3 alalaʻau alalaʻau (i le uluai fua na o pateta pateta e faaopoopoina)
  • 2 cloves o le kalaka
  • Greens
  • 3 lita o vai
  • Suamalie
  • Olive olive

Fuga falaoa suamalie:

  1. Ave se ipu tele. I le pito i lalo, sasaa se lua sipuni o le suāuʻu olive, ia tapunia le aniani lanu meamata, ma falai i totonu o le suāuʻu i luga o le vevela mo le silia ma le 5 minute.
  2. Liligi vai i totonu o le apa. Siti ma faatalitali mo le faʻafefea o le vai. I totonu o le vai inu, faaopoopo i ai palu ma pateta.
  3. Cook mo le 20 minute.
  4. Faʻaopopo le zuciniini, gapisi ma pi i totonu o le minestrone.
  5. Kuki isi 15 minute.

O le supestrone soup mo le maʻi suka ua saunia.

Auauna atu e sili atu i le taimi lava e uma ai le kuka, faʻafefiloi i laau afu ma faaopoopo se sipuni tele o le pesto sauce. E tele suʻega mo se sauuga i luga o le 'upega tafaʻilagi (o le fua o le pesto faigofie), ia mautinoa e kuka ai oe lava ia, ma aua le faʻatau sau sau sauniuni ma se faʻapipiʻi o togafitiga.

Auaunaga Per koneti: 10

Faʻaaogaina o le kalori ma mea taua mo le 100 grams:

  • Carbohydrates - 2.34 grams
  • Fat - 0.55 g
  • Protein - 0.5 kalama
  • Calories - 15.8 kcal

Etymology

O nisi o uluai tusiga na faapea mai o le minestrone soup na fesoasoani i le faalauteleina ma le faatoilaloina o Roma (mulimuli ane avea o le Malo Roma ma le Malo Roma), pe a fai o meaai i le lotoifale o le "vegetarian" ma e aofia ai fualaau faisua e pei o aniani, lentils, kapisi, beans, mushrooms, kāloti, asparagus ma lapisi.

I le taimi lea, o le autu autu o le mamao mamao - Se falaoa faigofie ae tumu i le sipuni falaoamata, kuka i le masima masima ma le faʻaopoopoga o fualaʻau avanoa.

I le maea ai o le fausiaina ma le atinaʻeina o le Malo Roma (seia oʻo i le 2 TLM), o le tele o meaʻai mai vaipanoa faʻatoʻilaloina, e aofia ai aano o manufasi ma aano o manu, na sasaa atu i totonu o meaʻai i le lotoifale. O le falaoamata o le saito na aveeseina mai soupese, aua o tagata Eleni na faʻafeiloaina falaoa i meaʻai a Roma, ma mamao mamao avea ma meaai mo e matitiva.

Ua fai mai le Apitsievsky Corps o le suamalie Roma, na aʻafia i le 30 TA, e aofia ai le sipeli, chickpeas, ma pi, ma aniani, garlic, pailani, ma laau.

A maeʻa le mauaina o Amerika ma le faaulufale mai o oloa e pei o tamato ma pateta i le ogatotonu o le XVI seneturi, e avea i latou ma mea autu o le minestrone.

Etymology edit |Amataga ma filifiliga

O Minestrone ei ai sona tupuaga anamua. I tua i le Emepaea a Roma, sa saunia le sua o fualaau suamalie i luga o le faavae o aniani, garlic, kāloti, asparagus, lentils ma musika. O isi mea faaopoopo ua faaopoopo i le seneturi faafetai i le alualu i luma fou. Mo se faataitaiga, pateta ma tamato na avea ma se vaega o le ipu ina ua latou "taunuu" i Italia ina ua mavae le mauaina o Amerika i le seneturi 16.

I le taimi muamua, o le minestrone o se fatuga lelei, lea na saunia tele mai i toega o vasega lona lua poʻo mai fualaʻau taugofie. O meaai i aso uma, ae le o se filifiliga mo se faaipoipoga po o se laulau fiafia.

O le leai o se fua o fua suamalie o loʻo faʻamatalaina e le mea moni o oloa mo lea mea e leʻi saunia muamua. I se isi faaupuga, afai e faʻatau e se tagata le moa ona toe vela lea ma 'ai, ona faia lea e le minestrone se mea ese. O vaega na i totonu o le fale na faʻaaogaina.

I le va o le XVII ma le XVIII seneturi, na faʻamalolo ai e taʻitaʻi o Italia le ipu muamua i fafo atu o le malo. Ae e oʻo lava i le asō, o le supa e manatu o se faʻaaloalo i tu ma aga masani.

O lona igoa ua faaliliuina moni lava o le "mea ua tautua" (o se taumafataga). O le uluai faaaogaina o le faaupuga "Minestrone" i soupeti fualaau e amata mai le 18th-19th seneturi.

O le fua e faʻatatau i le vaega o sauniuniga. Minestrone classic (Minestrone classico) o se faʻatalatalanoaga faʻapitoa, talu ai e leai se maliega i totonu o le au faifaatoaga i meaʻai. Ae o vaega autū o loʻo faʻatulagaina faʻapitoa: ofe, pi, aniani, seleni, kāloti ma tamato. E ui lava o Conservatives e fautuaina le leai o ni fualaau aina "e le o ni Europa" (tamato, pateta) i totonu o le ipu.

O nisi e fiafia e kuka le minestrone i luga o le vai, o isi e filifilia aano o aano o manu. E faaopoopo e se tasi i le pasta, e fiafia se tasi i le suka. O lona tutusa e sau mai le mafiafia ma le pala (latalata i le uʻu) e matua manifinifi lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻataʻitaʻiga masani e aofia ai le sili atu nai lo le Minestrone i Genoese (Minestrone alla genovese). O le tuufaatasiga o nei mea mulimuli e aofia ai foi le saumalie Pesto.

O le mea moni, talu ai nei lava o le upu minestrone ua tutusa ma le fuaitau "faʻafefiloi mea uma." Ae, o le mea moni, e le faʻaaogaina e kuka kuka i le taimi nei ni meaʻai mai meaʻai na muamua atu, ae leʻi maua ni fualaau faisua fou, fuafua e fai le sua. I aso nei, e le 'aina e pei o se auala autu, ae o se malamalama muamua, tatala se taumafataga fiafia.

Fua masani masani

O se fua masani masani o minestrone o loʻo i ai i itu uma o Italia. Ae leai ni eseesega taua. E na o nai vaega e suia. Matou te fautua atu ia te oe e kuka le sili ona lauiloa i le taumalulu o le ipu i totonu o le malo. Talu ai ona o uiga o lo tatou tau, e sili atu le lelei o fale ile fausiaina o meaʻai i le afa lona lua o le taumafanafana.

O lea la, tatou te manaʻomia:

  • Suavai - 700 ml
  • Falufaila - 400 g,
  • Tomato - 350 g
  • Potato - 330 g
  • Paʻu - 250 g
  • Pulu fou - 200 g,
  • Pulu lanumeamata fou pe aisa - 200 g,
  • Luga - 150 g
  • Paʻu o le ulaula - 110 g,
  • Zucchini - 100 g
  • Aluga - 80 g
  • Kāreti - 80 g
  • Seleti - 60 g
  • Olive olive - 60 g,
  • Rosemary - 6 g
  • Pasili - 5 g,
  • Pepa lanu uliuli - 2 g,
  • Laʻau - 1 pu,
  • Faga o lau pepa - 2 pcs.,
  • Faamasima ma nutmisi e tofo ai.

Aʻo leʻi amataina le gasologa, fufuluina ma faʻagogo uma fualaʻau. Rosemary ma se ulu o le laurel - faʻapipiʻi lelei i le filo i luga o le umukuka ina ia oʻo i le taimi o kukaina o laulaʻau e le o iai i le supa

E faʻafefea ona kuka

Muamua, faʻasusu le uka, aveese fatu ma pulupulu fila ma se sipuni. Faʻaiʻu le pauki ma le zucchini. Afai o ni pi fou i totonu o paluga, ona matou aveeseina lea o pi mai ia i latou.

E vaevaeina le kukalalaʻau i inflorescences. Na matou tipiina le vaega paʻepaʻe o le ulu i ni mama vevela, ma le pancetta i totonu o poloka.

Matou te liliuina foi pateta ma pateta ma le pi ma ave i totonu o poloka. Peroti Karoti, seleni ma aniani, tipiina i se mea itiiti e mafai ai, pasili - lapoa.

O nei mea uma ua saunia, ma e mafai ona e alu i le laasaga autu. I totonu o se apa e leai ni meaʻai ma pito i luga, fusi keke, aniani ma seleni i le olive olive mo le 7-8 minute. Aloese mai le fufuluina o fualaʻau i le pito i lalo o le tane.

Faʻaopopo le garlic ma le pancetta ua aunoa ma le tapeina o le vevela. O le mea mulimuli e faʻamalieina le sua. Matou te tuuina foi i totonu o se pani se faaputuga laau. O le uʻamea, faatasi ai ma sina vai itiiti (pe tusa ma le 50 ml), e fefiloi ma le masini e mafua ai ma faʻafefete i luga o le vevela vevela mo le 10 minute.

O vaega o loʻo taua i lalo o le a alu i totonu o le vailaʻau masani o pulu ma pi. Kuki le ipu i luga o le vevela masani mo le isi 10 minute, faʻasalalau i nisi taimi.

Potato, cauliflower, zucini, nutmeg, masima ma le pepa e mulimuli ai. Kuki le mafuaʻaga o le faʻafefiloi o fualaau aina mo le 5-6 minute. Liligi peasisi lanumeamata ma tamato i totonu o le apa, faʻatumu i le vai o loʻo totoe ma le ufiufi ma se tapuni. Kuki le minestrone luga o le vevela masani mo le tusa ma le 30 minute, aveese le kālati ma aua le aveesea mai le vevela mo le isi 15 minute.

I ni nai sekone ao leʻi aveeseina le pusa mai le ogaumu, faaopoopo le pasesa. Matou te aveeseina le tele o laau ma faʻafefiloi lelei ina ia tumu le fualaau faisua i isi mea manogi.

Afai e te manaʻo i sou sua suavai sili atu, ona faʻaopopo lea i ai o sina vai inu. O lau minestrone e tusa ai ma le fua masani ua saunia! I Italia, ao le i auauna atu, o le sua o loo sosoloina i le suauu olive poo le sapalai foi i Parmesan paʻu.

O le minestrone o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa i totonu o se atigipusa e ufiufi lelei le tapuni mo le silia ma le 3 aso. E ui lava, pei o le tele o soupisi Italia, e maua ai le malosi sili ona malosi i le aso lona lua. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻalauteleina lona ola e ala i le malolo.

Faʻafefea ona sui se fua

Minestrone o se ipu sili ona lelei. O fualaʻau ua filifilia e mafai ona sui i latou e te manaʻo ai. Pe, i se isi itu, faaopoopo i ai se isi mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, broccoli, kapisi, meaʻai, puʻamu. Ma o le lisi e faʻaauau pea. Peitai, e tatau ona faamamafaina lena mea E le mafai e cooks faaItalia ona faʻafefiloi ma susulu i le suatalu ai latou te faalavelave i le tofo o isi fualaau faisua. Chicory ma artichokes e faʻasaina foi. O lo latou auai o le a faalataina ai le le fiafia tele.

O i latou e sili atu soupasi ma pasta poʻo araisa e tatau ona faʻaopopo i ai le vaega taua i le faiga o kuka. I lenei tulaga, seia oʻo ina sauni le minestrone, e tatau ona tele le taimi e manaʻomia mo le sauniuniga o le mea na filifilia.

O le minestrone ma le moa e ese mai le vasega naʻo le i ai o chicken breast cubes faʻaopoopo i taimi o kuka. O le lomiga Genoese o le supa ua faʻamaoaigaina i le sau o le Pesto i le faʻauʻuga mulimuli.

Atonu e mafai ona fai mea sese

O le minestrone o se supa potopotoga e tuʻu ai le potu mo le fatufatuaʻi. O faleoloa o aso nei ua tumu i le tele o ituaiga oloa i le tausaga atoa. Filifiliga faʻamaonia ma le mulimuli ane o gaioiga o vaega o mafuaʻaga autu ia o mea sese i le sauniuni o soupisi fualaʻau.

Mo le puipuia o lau ipu mai le le lelei, le manava, le manatuaina:

  1. Aua le faʻaaoga fualaau faisua. Ioe, e faigofie tele ma faʻaitiitia le taimi e kuka ai. Ae latou te suia le tofo o le sua mo le leaga. O se tuusaunoaga e na o le peʻa lanumeamata. O le faʻaaogaina o legumes i le tino o meaʻai na mafai ona faʻaaogaina e faʻasaina foi ona faasaina.
  2. E le faatagaina e faaopoopo ni palu lapisi i le pito i lalo. O le manogi o le ipu muamua ma se fualaau faisua e le manaʻomia ai se kemisi faaopoopo. Na o le pau lava le mea e fiafia i ai e faʻaleleia ai le gaosiga o fatu (rosemary, sage, laurel, thyme, pasili, basil, lau launiu), faʻapea ma le masima ma le pepa uliuli. O le lanu o le susu e faʻafetaui e oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se 'ie teuteu o aniani e le oli ua i ai le auro auro, tamato - avatu se lanu mumu lanu mumu
  3. Aua nei faatapulaaina le tele o vaega. I Italia, i le avea ai o se tulafono, o le tele o fualaau faisua mo le vaitau e faʻaaogaina. I le autumn, e faaopoopo atu i mea masani, elekini, kapisi, broccoli o loʻo faʻaaogaina. O nisi tagata kuka e faʻaopoopoina foi pulo.
  4. O le telē o fualaau 'aina gaosia e iai foʻi mea. O fualaau e sili ona mamafa e faʻafeiloaʻi i totonu o se pusa puree. Nai lo lena, o vaega tele e leʻo tumu atoatoa i le manogi atoa o le supa. Afai e tuʻuina pi, ona tipiina lea o fualaʻau o loʻo totoe, ua taʻitaʻia i latou e le tele. Afai e leai, tipi mea uma i ni kupita ma se itu o le 1.5 cm.
  5. O le tofo o le ipu e faʻateleina i taimi uma ma isi vaega.. O nei mea e aofia ai: faigata pasta, fuamoa fuamoa, araisa, karite pela, falaoa falai poʻo croutons, kukaina i le kalaka.

Faʻafiafiaga ma mea e maua ai kalori

O le minestrone ua manatu o se tasi o soupeti sili ona ola maloloina. O loʻo aofia ai i le faasologa o mea taumafa mo le paʻu o le mamafa, talu ai o mea o le kalori o se mea masani e matua maualalo ma e tusa ma le 39 kcal mo le 100 g.

Taumafa tau taumafa e tufatufaina atu e pei ona taua i lalo:

  • Puipuia - 1.7 g
  • Fats - 1.3 g
  • Carbohydrates - 5.4 g.

Laititi masima masima e lelei tele mo le puleaina o lou toto. Tino i le potassium, e fesoasoani i le faʻalauteleina o le tuufaatasiga o le taumafataga mo tagata e mafatia i le maualuga.

O le maualuga o le fiber content e fesoasoani i le togafitia o le mau. O lenei mea moni e fesoasoani foi i se lagona umi o le nofo filemu.

O le fua maualalo o le faʻaogaina o le minestrone e afaina ai le metabolism ma faia ai le suamalie e aoga mo le soifua maloloina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O lenei ua e iloa mea uma e uiga i le suamalie sili ona lauiloa, ola maloloina ma faigofie. Ola ma le malie, femalagaaʻi faʻafuaseʻi ma ia manatua: "E leai se mea e sili atu i le lalolagi nai lo le kukaina o se minestrone i le taumafanafana!"

Tuua Lau Faamatalaga