O le toto cholesterol e maualalo ai meaai

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

A aunoa ma cholesterol, o le tino e faigofie lava. E faʻatino galuega taua, e aofia ai le fausiaina o siama ma le gaosia o hormones. Ae o se vavaeese mai le masani e tauaveina se tulaga lamatia i le tulaga o le atherosclerosis ma isi faafitauli i totonu o vaa.

O le aofaiga tonu o le vailaau e gaosia saoloto e le tino, ae i le le paleni o meaai, poʻo le faʻamaʻi o le ate, tele tele cholesterol. O maʻi le tumau e aunoa ma ni togafitiga talafeagai e faʻaosofia ai le tupu o pusa cholesterol. O i latou, i le isi itu, latou te faʻafefe ipu i luga o le taimi. O lenei faagasologa e sili atu ona leaga le tafe o le toto, ma o lea ua faʻalavelaveina ai le tatau lelei o totoga o okeni.

Afai e afaina le vaa e sili atu i le afa, o le fatu fatuga, e mafai ona tupu ai le pa. Ina ia aloese mai lenei mea e tatau ona e amata togafitiga i le taimi, ma e taua foi le mataʻituina lau mea taumafa i le taimi muamua. E toʻatele tagata atamamai e faʻamaonia e mafai ona manatu metotia a tagata o metotia lelei e faʻafefe ai le cholesterol. E masani ona faʻaaogaina faʻatasi ai ma aga masani, naʻo le tulaga o le vave amata o togafitiga.

Cholesterol horseradish o se tasi o mea sili ona aoga. E masani ona faʻaaoga i le kuka, isi vailaʻau. O le Horseradish ma le cholesterol e le o ni mea e tutusa lelei, o le togafitiga i lenei auala o le a sili ona taliaina. E le gata i lea, o le natura o le fualaau faasaina e toetoe lava a aveesea ai le ono mafai ona iai aʻafiaga.

Faʻaaogaina o mea totino o horseradish

Horseradish ei ai se manogi manogi, le tofo oona. E masani ona faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaga mo ipu eseese.

E le gata i lea, o loʻo i ai foi ni meatotino faʻamalolo. O le oloa e masani ona faʻaaogaina mo malulu ma faʻamaʻi pipisi.

E tusa pe aʻafia e le suauu le cholesterol, e le toatele e iloa.

E faʻaleleia ai le faʻalaumalieina, faʻaleleia le faʻamoemoe, puipuia le mumunia, galue e pei o se sui faipule, ei ai sona aʻafiaga, faaleleia le galuega o le ate, e puipuia ai siama gasegase mimiti mataʻutia, puipuia ai caries ma faʻaitiitia ai le cholesterol.

Sa faamaonia e saienitisi mai Amerika le taua o lenei oloa mo tagata uma.

O le Horseradish ma le maualuga o le cholesterol e masani lava ona faʻaaoga, e faʻaaoga ai le tele o oloa i totonu o le faʻalavelave.

O le 'ai i meaai e faʻamalolo ai le tino atoa. Ina ia maualalo le cholesterol, e taua foi le 'ai soo i le laau. Ae e aoga le ave ma le faʻaeteete, aua i le faaopoopo atu i meatotino aoga, e iai foi ni faʻafitauli:

  • Afai e faʻaleagaina, e ono mafua ai mumu i le mucous membrane.
  • E le mafai ona e aveina i luma o faʻamaʻi gasegase i se foliga tele.
  • I le i ai o le mumū tele i totonu o totoga, o le aʻa e tatau ona lafoai.
  • I le vaitau o le fanauina o se tamaititi, e tatau ona e faatali se tasi i se togafitiga.
  • O se faʻafefe faʻafefe e tatau ona tupu ai le toilalo.
  • Afai e ave e se tagata vailaʻau e aofia ai le chloramphenicol, e le tatau ona ave le horseradish, aʻo faʻaaogaina le vailaʻau.

E tatau foi ona e gauai atu i le mea moni e mafai e le horseradish ona faateleina le mamafa. O le mea lea, o tagata e mafatia i le maualuga o le toto e manaʻomia ona faʻaaogaina lona faʻaogaina, poʻo le teena uma lava, ma le maualalo o le toto maualuga ua fautuaina. I le i ai o le tele o le toto, e le manaʻomia foi ona e faʻaaogaina le oloa. O ia totoga e aofia ai foi ma le mamafa o le faʻasologa. A o laʻitiiti, o le togafitiga o le horseradish o le a le o se filifiliga sili lea.

Afai o le tagata gasegase o loʻo i ai le manava o loʻo lisiina i totonu o le lisi, o le a le fesoasoani le hasarela i le cholesterol, ae naʻo le faʻaopopoina o faʻafitauli tau soifua maloloina. O le mea lea, pe a faatonuina ia togafitiga, e tatau ona e feutagai ma se fomaʻi, o le a ia iloiloina lelei mea lamatia ma avatu fautuaga.

Cholesterol Horseradish Recipes

Horseradish faaitiitia le cholesterol pe a mavae sina taimi puupuu.

O tagata oi ai o loʻo i ai le tele o fua e fesoasoani e faʻaititia le tulaga o le vailaʻau.

Aʻo saunia togafitiga, e tatau ona manatuaina o le aʻa moni o le laau o le a maua ai le maualuga o le aoga, ae le o le maeʻa maeʻa mai le faleoloa. E mafai ona faʻatau i le supermarket, poʻo le tupu tutoʻatasi.

O se tasi o fua pito sili ona faigofie mo le tuʻuina atu o le cholesterol e mafai ona avea o se faʻavae masani mo le saunia o se faʻafefiloi o le horseradish. A maeʻa ona tipi siasi i luga o se fatu, e mafai ona e faʻaopopo atu le sua tilati i ai, ina ia i ai se lanu lelei. E mafai foi ona e faʻaaogaina e avea ma adjika, faʻaopopo le sua suamati. O le aofaʻi o meaʻai e fuafuaina e mata, o le tofo e le faalagolago i lenei mea. Taofi le tele i totonu o le pusaaisa. Faʻaaoga e pei o se siva mo ipu.

Ina ia fufulu vaʻa, ma aveesea ai le tele o cholesterol, o le a fesoasoani i le tele o lemoni, aʻa o le horseradish ma le garlic. E ala i se mea e teu ai meaʻai e tatau ona e faimalagaina se lemoni atoa e aunoa ma le aveeseina o le pele, faʻasalaina le olive, le kela. O mea taitasi e tatau ona i ai i le aofaiga o le 250 kalama. E tatau ona faʻafefete i le vai inu (250 g.), Faʻafefiloi lelei ma faʻavela mo sina taimi. E tatau ona faʻamalosia mo aso e tolu, e ave i aso uma i le tolu itula aʻo leʻi faia se taumafataga i se sipuni sipuni, ona faoa ai lea i se sipuniti o le meli. Afai o loʻo maua e le tagata gasegase siama o le gastrointestinal tract, o le tagofia o vailaʻau e faʻasalaina.

Afai o loʻo e mamafa ma maualuga le cholesterol maualuga, o le a fesoasoani le kulimi kulimi i le faʻafefiloi ma le horseradish. Ina ia saunia le oloa, e tatau ona e tipi i le meaʻai meaʻai, faaopoopo i ai se ipu tioata e maualalo le gaʻo ma faʻafefiloi. Ave le paluga 4 taimi i le aso, faatasi ai ma meaai.

O le teuteuina o le horseradish e fesoasoani e le gata ina aveesea ai le cholesterol tele, ae faamama ai foi le tino o toxins. Ina ia saunia oe manaʻomia 250 grams o le suamalie ma fufulu mama i le faʻafefe, sasaa le tolu lita o le vai ua tunu. Ona tatau lea ona tuu le paluga i luga ole vevela mo le 20 minute. E tatau ona faʻafefete le suka, mulimuli ane e tatau ona fufulu e ala i le susu ma faʻaalu le tolu o le ipu faʻataʻi tolu i le aso.

E mafai ona e faʻafefiloi le silati i le horseradish, lea ua saunia ma le 1 kilokalama o le kālati, laʻau faʻamalo ma currants, 50 gr. horseradish, 80 gr. masima ma pi. Peeled ma 'otiʻoti i fasi pepa vaikalisi e tatau ona tuʻu ifo i totonu o se fagu lita e tolu, tuʻu isi vaega uma i tua. Sasaa le vai tafe ina ia ufiufi ai mea inu i le vai, ma tumau mo se vaiaso.

A maeʻa le vaiaso, e tatau ona e 'aina se sipuni sipuni o vailaʻau aʻo leʻi' aʻai.

Maualuga Cholesterol Prevention

Ma o lena maualuga o le cholesterol e le faʻafefe, e tatau ona e amata puipuia i le taimi.

O nisi uiga masani e maualuga lona maualuga.

Muamua lava, e tatau ona suʻesuʻeina oe e le fomaʻi e le aunoa, foaʻi toto mo auiliiliga.

E tatau ona suia le ituaiga olaga, e aofia ai:

  1. Faʻaleleia o meaʻai. E aofia ai le le gaʻo o gaʻo, falai meaʻai ulaula. O le masani o le cholesterol i le aso e 200 g mo se maʻi, 300 g mo se tagata soifua maloloina. E le gata i lea, e tatau ona e faʻalauiloa atu i au mea taumafa meaai e maualalo ai le cholesterol ma faʻamamaina toto.
  2. Soifuaga ola malosi. O le mamafa faaletino o le a manuia ai le tino i taimi uma. O le a le ituaiga tagata o le a ia filifilia.
  3. Faʻalēaogāina masani leaga. O le ulaula ma le ava malosi ao le i oʻo i le faateleina o le cholesterol faʻaleagaina vaʻa ma okeni. Faʻasalaga, o le faʻaleagaina o le a faia faʻaluaina le malosi.
  4. Inuina le lauti lanumeamata. Tea tiulati o se mea faʻaleagaina, e tele mea aoga, e aofia ai le fesoasoani i le aveesea o le cholesterol sili atu.
  5. Le faʻaaogaina o vai mama. O vai masani e mafai ona faʻamalolo le tino ma faʻamamaina le tele o mea leaga. O lona le atoatoa e mafua ai le taofia o mea leaga i le tino.

O le faʻamagaloina o nei tulafono e uiga i le maualuga o le cholesterol e mafai ona galo. E le gata i lea, o togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻalapotopotoga o le a sili atu ona lelei pe a fai o nei tulafono e mulimuli tutusa.

Faʻaaogaina mea taua o horseradish o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Isi auala i le togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo

O faʻamaʻi e afaina ai le tino o le pito i lalo o le taimi nei o se tasi lea o mafuaʻaga masani mo tagata maʻi e faʻafesoʻotaʻi ai tagata tomai faapitoa - e le gata o aga masani, ae o togafitiga faʻaleaganuʻu e aoga i le togafitia o ituaiga maʻi. Mo le tele o tagata gasegase, o togafiti togafiti o lona uiga o le usitaʻia o agaifanua faʻamaonia ma le ono mafai ona faʻaalu tupe. O fomaʻi e le o mafaufau i le faʻaaogaina o isi vailaau faʻasoifua togafitiga - e tele vailaʻau faʻasaʻoina mo laasaga o le atherosclerotic o laʻau o pito pito i lalo o loʻo faia mai mea faʻapitoa. Togafitiga o le atherosclerosis o pito i lalo ma togafitiga faa-aganuu e seasea faaaoga e avea o se togafitiga tutoatasi, i le tele o tulaga, o taualumaga o se tasi lea o vaega o togafiti togafitiga faigata.

O le suʻesuʻega o le a fesoasoani e iloagofie ai le faʻamaonia o le faʻamaoniga mo le tofiaina o laau totino ma faʻafitauli faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi o vae, lea e ono manaʻomia ai le gasegase.

Mafuaaga o togafitiga o gaʻo autu o vae

Atherosclerosis o laʻau o pito pito i lalo o se faʻaaliga faalilolilo o se faʻalavelave faʻaleagaina o le lipid ma le carbohydrate metabolism i totonu o le tino lea e aʻafia ai le talaaga o suiga o le matua pe faʻaleagaina foi le taualuga o le taua. Cholesterol faanatinati atu i le nofoaga ua afaina, faia o se fata, lea e aofia ai lipids, mea fesootai, thrombotic masses, na teuina mai le toto toto. Ma le faasolosolo lava, o sea tulaga e faʻatapulaʻaina ai le lumena o le faga poʻo le poloka atoa o le vaʻa toto. I totonu o fusi o vae o loʻo i lalo o le sone o le atherosclerosis, ogaoga o gasegase ma le hypoxia, e mafua mai i le le lava o le toto o le toto e maua ai le okesene, ma i luga o fua o loʻo i luga atu o lenei nofoaga, o le toto maualuga e maualuga tele.

O le atiaʻe o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo o se faʻagasologa umi, ae o ni faʻaaliga iloga o le faʻamaʻi e tupu mai i le taua o le sami.

Faʻasologa o togafitiga faʻapitoa:

  • faʻaleagaina le kulukose o le kulukose,
  • le faaaogaina o le tele o le cholesterol ma meaai,
  • tulaga maualalo o gaoioiga faaletino,
  • mamafa tele.

O tagata faʻapitoa e aafia i faʻafitauli ogaoga (cardiologists, fomai tipitipi fatu ma fomai tipitipi fomaʻi), e talitonu le talitonu o le aveesea o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e mafua mai i le maʻi e tasi o le tino e pei o le maʻisuka fatu poʻo gaʻo tele (cerebral arteries) (stroke ischemic). E tusa lava pe o le a le faʻaogaina o le atherosclerotic plate, e faʻaaogaina fua o fualaau faʻaleagaina - e pei o vailaʻau, o vaega o vailaau faʻamaʻi e taofia ai le tele o le atinaʻega o mea faʻapipiʻi (St. John's wort, celandine), ma le tuufaatasiga e maua ai le antithrombotic (willow bark) ma faʻamaonia ai le vascular tone.

Faʻaaliga o le maʻi

O faʻafitauli o le faʻaleagaina o laʻau o pito i lalo o loʻo faʻaalia mai i le faitioga lautele a le tagata maʻi e uiga i le atherosclerosis, malaise, paʻu o le fatafata, faʻaitiitia le faʻamalositino faʻamalositino ma suiga i le lotoifale.

Faʻaleagaina faʻaleagaga o le tino:

  • tigaina i le lotoifale o maso ma le paʻu e tutusa ma le vaega o le toto o le afaina ua afaina,
  • maualalo o le maualuga o le vae - e lagona e le tagata maʻi (malulu, malulu) ma tagata fomaʻi (paʻu o le paʻu)
  • faʻapipiʻi faʻapipiʻi - i le 15-30 sekone talu mai le amataga o le feʻavega i vae o loʻo i ai se tiga matuia e manaʻomia ai le taofi o le maʻi,
  • se suiga i le lanu o le paʻu - e mafai ona atiaʻe uma le hyperpigmentation ma le cyanosis ogaoga,
  • faailoga o le faʻamaʻi lona lua o le paʻu ma fusi na vagaia ai,
  • faailoga o le vae vae - leai se pisapisao i gaʻo o le potu, malulu, ogaoga tiga i maso.

O le amataina o le atherosclerosis o pito i lalo ifo e masani lava ona iloa i alii o loʻo mafatia i le maʻisuka poʻo le ulaula pea - o aʻafiaga uma e lua e aʻafia ai le tulafono faatonutonu o le vascular tone (vascular innervation) ma aafia ai le toto toto, e mafua ai ona vevela. O le faʻataʻitaʻiga mo le soifua o le tagata maʻi ma le gafatia galue e faʻatatau tonu lava i le taimi e suʻesuʻeina ai ma le vave amataina o togafitiga - togafitiga e aofia ai togafitiga faʻapitoa (faʻataʻitaʻiga o meaʻai, lava le mamafa, vailaʻau ma vailaʻau faʻamalosi), ma togafitiga ma togalaau filifilia e filifilia e le fomaʻi.

Auala e tau ai cholesterol maualuga

Faatasi ai ma le tuputupu ae ma le tele o le tele o le faasalalauina o le faamai, o le sailiga mo togafitiga ma auala togafitiga e mafai, pe afai e le togafitia, ia le itiiti ifo le faaitiitia o aafiaga ma le pulea o le faamai e le taofia.

Talu ai nei, o le faʻaaogaina o fuainumera ua taua tele ua avea ma taatele - taugata taugata, o lona uiga o le faaititia o le gaosia o enzymes i le tino e nafa ma le tuufaatasia o le cholesterol.

Ae o latou, e pei o vailaau e sili ona malosi, e tele naua aʻafiaga, e pei o le lelava, pala, vevela paʻu, faoa faamaʻi, hepatitis, anorexia, ma o ni nai mea nei.

O le mea lea, i tulaga taitasi, o mea uma lava e le mafaatusalia le tagata lava ia, ma e na o lau fomaʻi e mafai ona fai atu ma le mautinoa mautinoa pe o le togafitiga e talafeagai ma o le a leai se isi itu, ae e aoga lava le taumafai e foia le faafitauli i lou soifua maloloina i se auala e le o se mea faʻapitoa.

Ma o le mea lea, taua, e matua le faigata tele ona faatino, auala lauiloa ma sili ona aoga o le le taulimaina o vailaau faafomai:

  • suiga o olaga
  • aveeseina o masani leaga (ava malosi, ulaula, fualaau faasaina),
  • o le faʻaaogaina o mea taumafa (e le o le uiga o le anapogi mo le mamafa o le mamafa o le mamafa, ae o se suiga i mea taumafa ile sili atu paleni ma le soifua maloloina).

Matamata i se vitio o mea e tupu i vaʻa toto i lalo o le aafiaga o le cholesterol leaga?

Sei o tatou faʻamalamalamaina ia mataupu faavae o mea taumafa, e faʻaaoga ai mea e mafai ona faʻaleleia atili ai lou soifua maloloina mo le lelei, puipui ma faʻasalalau le galuega o lau cardiovascular system ma faʻaitiitia le cholesterol.

O le a le cholesterol?

Tatou amata i le sailia o le a le cholesterol. I le gagana manino, o le cholesterol o se mea gaʻo faʻafanoʻona (e masani ona gaʻo manu). E taʻalo ai le ola i le tino, ona o le faʻatulagaina o le faʻatulagaina ma le tausiga o le tele o le televave, faia ai le tele o isi galuega taua i le fua o le tino o le tagata.

E lua fesuiaiga: o le mea e taʻua o le "leaga" (LDL) ma le "lelei" (HDL).

O le cholesterol lelei o se antioxidant faʻatasi ai ma meatotino e tetee atu ai i mea leaga. O lona maualuga maualuga e puipuia ai le tupuga o le stroke ma le fatu fatu ma maua ai tomai lelei faalemafaufau o tagata i le matua. O se mea leaga e faʻafeagai.

Ina ia fuafuaina le soifua maloloina o le cardiovascular system, o fomaʻi e taulai atu ile fua ole HDL ile LDL. O le maualuga o le maualuga o le leaga ma le maualalo o le cholesterol lelei i totonu o le toto, o le maualuga atu lea o le lamatiaga o le faatupuina o le maʻi cardiovascular.

O a meaai e maualalo ai le cholesterol

O meaai nei o le a fesoasoani ia te oe e faʻasalalau ai le cholesterol leaga pe afai e te maualuga tele:

Fatu ma fatu. Laititi i le suka, maualuga i gaʻo maloloina (pei o omega-3s), gaʻo gaʻo ma masini eletise. Oona i nati ma fatu, e pei ona vaaia mai suesuega, e mafai ona maualalo le cholesterol leaga.

O se laulau lenei o meaʻai maloloina e faʻasaina mo maualuga o le toto cholesterol levels.

MeaFaatagainaFaasaina
Meat Products:lapisi o lapiti, susu o susu, velapuaa, tamaʻi mamoe, meaʻai o le pato, sausage, meaʻai manu, ulaula ulaula, meaʻai kuka.
Mea gaosi susu:gaʻo e leai se gaʻo, yogurt, cheese cheese, susukulimi mumu, kulimi, pata
Mea inu:suamalie fou, lanu tiamata, sua o le suka, uaina mumuava malosi, kofe, suamalie suamalie.
Iʻa:samani, sprats, carp, togafiti, fulufulu, tao tunu poʻo le aisafalai, mumu ma le uliuli
Manua:fuālaʻau fuālaʻau e pei o se laei i fuamoa fualaʻau ma stewspata, margarine, pailani
Fafaga:falaoa falaoa, paʻu atoa. vine ua totogo e aoga.

falaoamata, falaoa paʻepaʻe
Meaʻai:mea manogi manogi ma le mayonnaisetui, pepa paʻepaʻe, sinapi, mea faʻafefe
Fualaau faisua:fualaau aina suamalie, fualaau suamalie ma vine po o suauu, fualaau aina suamalie, salati,
vine.
fuālaʻau falai

Mo se faʻataʻitaʻiga, o pistachios o se punavai o meaʻai gaʻo, faʻasalaga, vailaʻau, mea elemene e fesoasoani e puipuia ai le absorption o le cholesterol i totonu o le manava.

Saili i ... Na faia e saienitisi se suʻega lea na suʻesuʻeina ai mataupu e tusa ma le 8 vaiaso e tusa ma le 70 g nati, faatasi ai ma isi meaai. O le toto cholesterol na pa'ū i le 7%. Sa iloa e saienitisi o le a faʻaitiitia ai le aʻafia o le cholesterol mai meaʻai, naʻo lalo ifo o se tasi tulaga ... E tatau ona 'aina' aʻai e aunoa ma le suka, masima ma le fou.

Peni E aofia ai le fiber (pectin), lea e teuina ai le cholesterol ma aveese mai le tino. Ma o polotini ma isoflavones e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma faʻamalosi ai le loto.

Ae o le isoflavones e pei lava o le estrogen hormone i totonu o la latou fausaga, o lona maualuga e faʻaititia i le matua. O le mea lea, mai le kulimi, e sili ona aoga le soya, o loʻo aofia ai lenei phytohormone, lea e faʻamalosi ai le skeletal system. Chickpeas, pi, ma lentils e aoga foi mo le tuʻuina atu o le cholesterol aua o loʻo aofia ai fiva solu.

Fua, aemaise fua o fua. E aofia ai foi i se vavega faavavega. Faatasi ai ma fua, e tusa ai ma mea o loo i ai i le phytosterols, o le avoka e tu i fafo. O lenei fua, pe afai e faʻaaogaina i aso taitasi mo le 3 vaiaso, faʻaititia le 15% o le cholesterol lelei. Ma i le lava%, o le mea e faʻaaoga e faʻaitiitia ai le maualuga o le leaga.

Ae o le laʻau lauiloa lauiloa e maua ai le cholesterol ma le suka i totonu o le toto, e fafagaina ai le tino i vitamini, fesoasoani e faʻateleina le puipuiga, ma o se auala lelei e tau ai le malulu.

Fualaau faisua (aemaise lava kāloti, pepa, isalaʻelu) lelei fesoasoani i le tino e faʻateleina le tele o cholesterol. O fualaau aina atoa e aoga i soo se ituaiga. Oisa, araisa, millet ma karite, saito ma le rye vave aveese le cholesterol sili atu mai toto toto, ona o le filo solu na i ai i nei oloa. I le faʻaopoopoga, o meaʻai e faʻatumu ai le tino ma vitamini ma minerale.

meaai maloloina

O iʻa gaʻo e pei o eleelea, sardines ma salmon ma le maualuga o le omega-3, e faʻaitiitia ai le LDL cholesterol ma puipui ai le tino mai faʻamaʻi fatu cardiovascular. O le keke sukalati ei ai ituaiga uma o mea aoga aoga, e pei o le faʻaitiitia o le toto ma le cholesterol, ma faʻaititia ai foi le lamatiaga o paʻu toto. E taua le mafaufau e naʻo le sukalati ma le sili atu ma le 70 pasene o meaola o koko o loʻo i ai ia mea.

Green tea . O le mea moni, e aoga mo le cardiovascular system, i se faaopoopoga, e maualalo ai le cholesterol ma faaitiitia le lamatiaga o le le atoatoa i tausaga. O loʻo aofia ai le tele o antioxidants e puipui ai sene mai faʻatafunaga ma le faʻaleagaina o gaioiga. Mulimuli ane, e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai faʻafitauli o le loto.

Faʻatonuina Aʻa Maʻa o loʻo i ai i le olive, faʻafefiloi, fufuluina o le suāuʻu fuālaʻau, suauʻu paina. Aua nei galo e teuina ia suauu i le pusaaisa.

Bad Cholesterol Boosters

Afai e te iloa o loʻo i ai sau tulaga le lelei o le cholesterol, ona e tatau lea ona faʻatapulaʻa lau faʻaaoga pe aveese atoa meaʻai mai le meaai.

Ova inu oona. O le inuina o le ava malosi, ae maise lava i taimi masani, e faateleina ai le suavai oo tatou tino nai lo le tulaga masani. O le tino e tali atu i lenei mea e ala i le auina atu o nisi cholesterol mai le ate e faateleina ai lo latou malosi, iu ai ina siitia le maualuga o le faasalalauina o cholesterol leaga.

Suga-o lo o aofia ai oloa. E pei o le falaoa paʻepaʻe, gaʻo ua faaopoopo i le kofe / lauti, meaʻai ma susu sukalati. Sui se falaoa masani ma falaoa 'atoa ma le paʻu poʻo le fatu atoa.

Meaʻai, meaʻai talafeagai ma meaʻai vave . O nei oloa ua faʻaalia i se maualuga maualuga o le suka, gasegase, masini ma gaʻo oxidized, lea e fesoʻotaʻi vavalalata ma le maualuga o le LDL (leaga) ma le faʻaitiitia i le HDL.

O fuamoa. Faʻaititia le fuainumera o fuamoa o loʻo 'ai, e tusa lava pe vela pe falai, aua o loʻo i ai se aofaiga tele o cholesterol (tusa ma le 275 mg i le tasi).

meaai cholesterol

Meat oloa e pei o le puaa, sausa, ulaula e saogalemu i foliga o le tino poʻo le kuka pe kuka. I se isi tulaga, falai, ulaula e sili atu le faʻagata i le faʻaaogaina.

Faʻataʻitaʻiga mo i latou e maualuga le cholesterol

Mo le faia o se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e manatua o oloa o loʻo i ai vaega taua: o mea gaʻo gaʻo ma le pectin, phytosterols ma antioxidants, vitamini ma polyphenols.

O le taeao atonu e aofia ai fatu o fatu saito atoa (oats, araisa, saito, buckwheat), apu po o moli, po o vine. Mai meainu - fualaau aina po o fualaau suamalie, po o koko.

Taumafa: mai le suamalie i luga o fualaau faisua po o le sua o le mushroom, ae aunoa ma le falaiina. Ina ia faʻatumu sea ituaiga meaʻai e mafai ona faʻatagaina le kulimi suamalie e leai sona gaʻo. O le ipu pito i luga atonu o ni pi pipi poʻo se falalaʻau tao. Sapalai fuamoa fuamoa, vaitau ma le suauʻu manogi.

I luga o le lona lua, ia kuka mai le aano paʻu paʻepaʻe poʻo se fasi vela ma fualaau faisua fou. O lapisi vavalaʻau, sprats, salmon suamalie, togafiti ma tao tao ua faatagaina.

I le taumafataga o le afiafi, e mafai ona e 'ai sina sisi falaoa, inu se ipu lanu lanumeamata ma se sipuni o le meli.

O le masani o falaoa i le aso e 60 g, suka e sili atu i le -30 g. I le gasologa o le aso, 'ai fualaʻau, inu vai fou, fualaau aina e maualalo ai le cholesterol. Taumafai e 'ai soo, 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti.

O le a le mea e fautuaina mai e vailaau masani

Pe a filifilia ni oloa, meafaigaluega ma fualaau, e tatau ona manatua o le meaai e maloloina ma faʻamaʻaʻa atoatoa le tino ma mea e manaʻomia mo le olaga. E fautuaina e aofia i meaʻai:

Musika aofia ai vaega aoga ma le antioxidant, o mea e tetee ai i mea leaga, faʻamaonia le lipid metabolism i totonu o le tino, ma mafai ona faʻagesegese le faʻasologa o le cholesterol i le ate. Latou te faʻaleleia le maualuga o le cholesterol lelei ma aveese le leaga mai le tino.

lea e maualalo ai le cholesterol

O le mea sili ona aoga o musika ma moa anufe. O le faʻaaogā masani o musika i meaʻai e faʻaitiitia ai le LDL pe a ma le 10%. E ala i le aveesea o toxins mai organic, o siamupini e sili atu nai lo le pepa, paukini ma vine totogo. E tatau ona tao tao ma kuka, ae le falai.

Kombucha , e pei o se vaiinu, e fautuaina foi e fomaʻi masani mo le maualuga o le cholesterol. E fesoasoani i le faʻamautuina o le lipid metabolism, taofi le atinaʻe o le atherosclerosis, faʻasaʻo ai le faʻaogaina o le inflammatory i totonu o le vaega o meaʻai. E mafai ona tumu le mushroom i lau laau: birch, fusi, blackberry, lime flower.

Ginger root fautuaina e fomaʻi masani mo togafitiga o le atherosclerosis ma le faʻaitiitia o le cholesterol maualuga. E faʻamaligiina ai le toto, puipuia ai pupuni toto. E lelei le inu i le lauti ma le faʻalaʻau, le suamalie ma le lemon. Faʻataga le inu e inu, mo le 30 minute. Faʻaopopo aʻa i fualaʻau fualaʻau, aua nei faʻaaogaina ao lei moe.

O le susu o le vaovao, i le i ai o se faʻataʻitaʻiga, aveesea le cholesterol sili atu mai le tino. O vailaʻau o lenei laau ua faʻamamaina o toxins ma toxins, o faʻalavelave faʻasolosolo ua faʻalauteleina, o le microflora o le intestinal ua faʻasalaina. E faʻaaoga i foliga fou, mago, fatu laau, falaoa ma le suauʻu na faia mai fatu e faʻaaogaina lautele foi.

Faʻaaogā le uila ma le vaʻai vine, hawthorn ma le melissa, fugalaau ma le linden. Saunia ni mea faʻapitoa ma teuteu.

Aua e te popole ia te oe lava ia, ia aofia i au mea taumafa meaai e maualalo ai le cholesterol i le toto, faaaoga togafitiga faa-tagata.

Ma o iinei e mafai ona e faitau e uiga i mea taumafa e vave ona uuina e le tino: O meaʻai falaoa e faigofie ona 'aina meaai.

Tausia o lou soifua maloloina, au faitau faitau pele!

Blog tusiga faʻaaoga ata mai punaoa tatala i le Initaneti. Afai e faʻafuaseʻi ona e vaaia lau kopi o le puletaofia, logo i le faila o le nusipepa e ala i le Faʻamatalaga Faʻamatalaga. O le ata o le a faʻamuta, pe o le a tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga i lau punaoa. Faafetai mo lou malamalama!

Suʻega o le atherosclerosis o vae

Iloiloga o le tagata gasegase ma uiga o faitioga e faaalia ai le tulaga tonu o atherosclerotic plate i totonu o ogalaau. O le faʻamalamalamaina o le siama, o le ultrasound o vaʻa o vae e faʻaaogaina-o le suʻesuʻeina o le ultrasound e le manaʻomia ai ni tau faaopoopo ma sauniuniga a le tagata gasegase, ae o lenei suʻesuʻega e mafai ai ona e filifilia tagata gasegase oe, mo mafuaʻaga faafomaʻi, e manaʻomia vave se fesoasoani faʻapitoa. O le taotoga e talafeagai mo le atherosclerosis o laulau lapoa tetele e iai se tapulaa tele o le toto - i lenei tulaga, o le taotoga endovascular e tumau pea le ala e laveai ai vae o le maʻi ma lona ola.

E le gata i lea, o se coagulogram, o se lipid profile, KLA (kinetic blood), o suʻesuʻega e manaʻomia mo le siama o le maʻisuka ua faʻamatalaina.

Ina ia suʻesuʻe i vaʻa o vae, e fautuaina e le fomaʻi le faʻamaonia o le angiographic, MRI ma le faʻaopoopoga atili o maʻa.

Tomai faʻavae

O le togafitiga o le atherosclerosis o pito i lalo i le fale o se galuega faigata, ma o le galulue faʻatasi i le va o le fomaʻi ma le tagata maʻi e talafeagai e foia ai.

O togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis o pito i lalo o loʻo tumau pea se elemene faaopoopo o togafitiga faʻapitoa, o le filifiliga o togafitiga togafitiga e faʻalagolago i foliga o le maʻi, o lona umi, faʻaleagaina o le tino ile vae.

Togafitiga o le atherosclerosis i le fale e tatau ona aofia ai:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • taumafa
  • le tofiaina o fualaau faasaina lea e aafia ai le mafuaaga o le faamaʻi ma le faiga o lona atinaʻe,
  • togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻatoʻaga.

Meaʻai maloloina

O meaʻai o tagata gasegase o loʻo mafatia i le atherosclerosis ma le endarteritis o se elemene taua o togafitiga fale.

I le taumafataga, o meaʻai e aofia ai le tele o le cholesterol e faʻatapulaaina le tele e mafai ai:

  • meaola manu
  • afaina (faiʻai, ate, mama, gaʻo),
  • fuamoa
  • iʻa fagota
  • susu ma sukalati paepae,
  • koko pi
  • uliuli eseese o lauti.

O oloa aoga e aofia ai fualaau faisua ma fua, nati (faatasi ai ma fualaau mamago), fualaau suamalie (fualaʻau), suamalie, ma apu oona. Mo le faʻamauina o salati ma le saunia o taumafataga, ua fautuaina e faʻaaoga le sola po o le suāuʻu olive. O mea inu, e sili ona fiafia i ai. O le kulūlūlū suamalie e faʻaitiitia ai leisi sukalauli paauli ma le koko.

O le maualalo o le kalori meaai e le gata e fesoasoani e faʻamaonia ai le lipid profile, ae fesoasoani foi e faʻaitiitia le mamafa o le tino, fesoasoani e toe faʻafoʻisia le gasegase metabolism i le tino.

Mea taumafa

Faatasi ai ma oloa e togafitia ai le atherosclerosis, o isi tagata tomai faapitoa e fautuaina le faaaogaina o aniani, falaoamata, galala, aʻa o le vine, apu.

O le aniani. Mo le puipuiga ma le togafitiga o le atherosclerosis o vae e faʻaaoga ai:

  1. Oona - e tatau ona e fufuluina le lapisi tele ma le meli i vaega tutusa. Filifili faʻamaʻa le aniani (tusi i luga o se mea lelei) ma faʻafefiloi ma le tutusa o le meli. O le faasologa o le pulega e 10 ml tautala faʻatasi ma taumafataga taʻitasi. O le umi o le togafitiga e oʻo atu i le 3 masina.
  2. Onions ma le suka - oe manaomia 100 g o aniani matala ma 200 g suka. Faʻamamaʻu solo le riki, ufiufi ai le suka, faʻafefiloi. Taimi e kuka ai - 5 aso, o le tulaga o loʻo i totonu o le pusaaisa. Faʻamatalaga o le aveina o le 20 ml o le sua i le taumafataga taitasi. Ole umi o le taliaina e le itiiti ifo ma le 30 aso.

Sea kale. O lenei oloa e fautuaina e ave i a latou lava 100 g i aso uma mo le masina. E fautuaina le uuina o le suavai ina ia aofia ai i salakeke (o le mea ua maeʻa e faʻaaogaina i le suauʻu suauu). O le oloa e mafai foʻi ona 'aina le susu - o le paʻu e faʻaopoopoina i ipu maeʻa (muamua ma le lua).

Walnuts. Mo faamoemoega faʻasolosolo i le tulaga o le atherosclerosis, e fautuaina e 'ai le tele o fatu o nati i aso uma. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e ufiufi e ala i se mea e teu ai meaʻai e pei o apricots ua mamago, fatu o nati, vine mama vine vine, faaopoopo le 1 ipu (200 ml) o le meli i le faʻafefiloi maeʻa.

Lisi fualaau. Faatasi ai ma lenei fualaʻau laʻau e saunia ai sau sau masani masani e tuʻuina i ipu ma le tele o porotini. Mo togafitiga faafomaʻi, ia saunia se teuteuga o aʻa - oe manaʻomia 250 g o le horseradish, 3 l o le vai, o le pani, o le taimi e kuka ai le 1/4 itula. O le vai inu ua faʻamamaina e ala i se faʻalavelave. Faʻamatalaga o le taliaina - i le taimi o taumafataga taʻitasi latou te inu ai le 100ml o le tipi. Umi - e oo i le 3 vaiaso ma le vaiaso malolo i le va o le taliaina.

Mo togafitiga o togafitiga vascular, e mafai ona e faʻaaoga:

  1. Laʻau suamalie ma le meli - o le a e manaʻomia le kāpisi faʻamalo ma le meli lina i le tasi vaega. O lapisi ua maeʻa tapenaina pe pasia i se lomitusi, ona faʻafefiloi ai lea o le meaʻai ma le meli. Faʻamatalaga o le faʻatagaina - tele taimi i le aso mo le 15 minute, 10 ml mo le 14 aso, fai se malologa mo le 7 aso ma faaauau togafitiga.
  2. Tincture - o le ae manaomia le kalama (300 g), 0.5 l o le vodka lelei (40% alcohol alcohol), se fagu tioata. O tamaʻi uʻu ua tuʻuina i totonu o se ipu malamalama ma sasaa i le ava. Taimi o le kuka 21 aso, tulaga - e tatau ona faʻafefiloi aso uma o le oloa. Faʻamatalaga o le taliaina - 20 faʻafefe tasi, i le susu.
  3. Mea manogi suauu - o le a e manaʻomia ni paʻu oona (1 ulu), 200 ml o suauu fuālaʻau 'aina (leai se mea). O sisi e pasia i se lomitusi, sasaa i le suauu. A maeʻa le 24 itula, e tatau ona e faaopoopoina le sua o le lemoni fou i le oloa, faʻafefiloi lelei. Taimi o le kuka - 1 vaiaso, o le tulaga o loʻo iai i le pusaaisa. O le faasologa mo le 1 teaspoon le afa itula ao le i faia le taumafataga, o le umi ole togafitiga e 90 aso.

Toga O le au togafiti o isi metotia o le togafitiga e fautuaina ia 'ai e le itiiti ifo ma le 1 le apu apple i aso taitasi - o se puipuiga lelei lea o le atherosclerosis o soo se nofoaga. O le faʻaaogaina o apu paluga e aoga foi - pe a maeʻa togafitiga vevela o mea o le pectin i fua o fua, e fusifusia ai le cholesterol ma faʻatapulaaina ai lona faʻaaoga. Mo le taoina o fua, o le fatuga ua aveeseina ma ua i ai se vaega itiiti o suka poo le meli i lona tulaga. I totonu o le umu, e kuka ai apu mo le 7-10 minute, i totonu o le microwave - 2-3 minute i le malosi maualuga.

Le faʻaitiitia o le cholesterol maualuga e aunoa ma ni fuainumera

Mo le tele o tausaga, o le a le taulau ma le manumalo?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maualuga e ala i le ave i aso uma.

O le maualuga o le cholesterol (cholesterol) e avea ma mafuaaga autu o le atherosclerosis o toto toto. O le mea mulimuli e mafua ai le faaputuputuina o paʻu i totonu o maʻa ma, e aunoa ma togafitiga, o le atinaʻeina o faʻalavelave matuia - faʻasalaga, faʻaleagaina o le myocardial.

  • O le matafaioi o le cholesterol i le tino
  • Ituaiga o Cholesterol
  • O le matautia o fuainumera
  • Auala e maualalo ai le cholesterol
  • Laʻau faʻamaʻi
  • Taʻaloga taʻavale
  • Fofo faʻapitoa
  • Cholesterol Products
  • Meaʻai i meaai
  • Polyphenols
  • Oona gaʻo faʻamalolo
  • Laʻau fualaʻau
  • Faʻatau togafitiga

O le tele o taimi, o vailaʻau mai le vaega o statins ua faʻamaonia e faʻaitiitia ai le cholesterol toto.Ae o nei fualaau oona ei ai le tele o aʻafiaga o le itu ma faʻaleagaina ai le tino. I le tele o tulaga, o le maualuga o le cholesterol e mafai ona faʻapitoaina e isi metotia. O le faʻaitiitia o le cholesterol e aunoa ma ni fuainumera e tatau ona mafaufau i ai auiliiliga.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Infusions ma teuteuga mo le faʻafofoga tautala

Ina ia saunia ni mea faʻapitoa, mea teuteu ma meaʻai e fesoasoani e feagai ai ma le atherosclerosis, e faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa taʻitasi ma togalaau.

  • Birch buds. O le susu mo le 1 aso o togafitiga e saunia mai le 500 ml o le vai ma le 10 g o gaʻo mago ma le 500 ml o le vai. Taimi e kuka ai - 25 minute (e le manaomia). E inu le susu, ua uma ona fufulu ao le i aveina. O le taimi o le faʻatagaina o le a maeʻa ona 'ai, o le umi ole vasega e 60-90 aso.
  • Laʻau o le Hawthorn. O le faʻaaogaina mo le 1 aso o togafitiga e saunia mai le 10 g o fugalaau mamago ma le 0.5 l o le vai faʻafe, faʻapipiʻi le oloa i se vevela. Taimi o le kuka - e oo i le 8 itula. Faʻamasuina le meainu ua maeʻa, faʻapipiʻi. Faʻamatalaga o le taliaina - o le inu atoa ua vaevaeina i ni mea tutusa ma inu i le aso atoa. Broth - mo le 1 aso o togafitiga, ua saunia mai le 10 g o meafaitino mataga, 250 ml o vai inu. Tulaga o le kuka - i le taele, taimi - 25 minute e aunoa ma le kuka. Faʻamama le meainu ua uma, inu, faaopoopo le vai inu i le 250 ml. Faʻamatalaga o le faʻafefe - vaevaeina i ni tautua se lua ma inu i le aso.
  • Laʻau laʻau. Decoction - e te manaʻomia aʻa o le strawberry dried (10 g), vai e oo atu i le 500 ml, mea faʻamaonia. Taimi o le kuka - 20 minute, tulaga - i luga o le vevela vevela e aunoa ma le kuka. Faʻasusu le susu, malulu. Faʻamatalaga o le taliaina - vaevaeina i le tele o tautua ma vai inu i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. O se mea manogi lelei e saunia mai le laʻau vine - o le ae manaomia le 10 g o laʻau ma vai inu (e le sili atu nai lo le 250 ml), tuʻu ai i se vevela seia oʻo i le taeao. O le tea e tuusao saʻo i totonu o le ipu, taimi - 4-6 minute. Ina ia saunia se tasi o le auʻaunaga, ave le 1 sipuniti o gaʻo matagogo poo 5-6 laʻau fou o le laau.
  • Elecampane. Tincture - e te manaʻomia 6 tbsp. punetini o aʻa mago (muaʻi eleele), 500 ml o le 40% alcohol alcohol (vodka maualuga), se fagu tioata. O le taimi o le kuka e 40 aso, o le tulaga o loʻo i se nofoaga malulu, e aunoa ma se avanoa i le susulu o le la, e tatau ona faʻafefiloi mea o le fagu i aso uma. O le faʻatulagaina o le faʻatagaina o le 20 pataʻu i taumafataga taʻitasi, o le togafitiga e 65-90 aso.
  • Ua alu Melissa. Melissa (fou) ua manatu o se soa lelei mo le mea na maeʻa - salati, aano o aano o manufasi, itu ipu ma meaʻai. Tea - e te manaʻomia 10 g o mea faʻatau ma vai inu, o le vai e saunia saʻo i totonu o le ipu. Faʻamatalaga - e te manaʻomia le 10 g o le vaʻaiga matago ma vai inu. O le sauniuniga o loʻo i totonu o se vevela, o le taimi e 7-8 itula, i le taeao e faʻamamaina le inu, vaevaeina i ni mea tutusa ma inu i le aso atoa. O lenei vailaau faʻamaʻi e faʻaaogaina e faʻavavau-o le melissa e maua ai se lagona toʻafilemu, faʻaitiitia ai le cholesterol ma faʻasaʻo ai maso o musika vavalalata.
  • Rosehip. Mo le saunia o le tincture, ave fua o le rosehip vine, nutimomoia i totonu o se paluga poʻo se mea faʻafefeteina, ma faʻatumu se fagu vailaau i mea e gaosi ai le 2/3 o le voluma, faaopoopo le vodka i le ua. O le tincture ua saunia mo le 2 vaiaso e le mafai ai ona alu i le la, ae o le fagu e tatau ona luluina i le tele o taimi i le aso. Faʻaaoga le tincture 1 le taimi i le aso - 20 laulaʻau e faaopoopo i le suka ma faʻamaepe pei o se lole.

Totogifuapauina o vailaau faafomai

Mo togafitiga faʻasolosolo ma togafitiga, mo tagata gasegase ma le atherosclerosis o laʻau o vae, o isi vailaʻau e fautuaina ai totogifuapauina e aofia ai ni afaina - latou te filifilia laau e faʻaleleia ai aafiaga o le tasi ma faʻaaogaina e sauni ai decoco ma infusions.

  1. O le tutusa o hawthorn (fugalaau) ma mistletoe e fefiloi. Mo le kuka, e te manaʻomia le 1 tbsp. se sipuni o laau afu, o se vai vevela ma se vai inu (400 ml). Taimi o le kuka - faʻamalosi seia oʻo i le taeao (6-8 itula), vevela ma inu, vaevaeina i le tautua faalua i le aso. O le umi ole togafitiga e 21 aso.
  2. Ave yarrow, dandelion (root), cinquefoil (aʻa ma lau), wheatgrass rhizomes, faʻafefiloi lelei. 10 g o laau afu o loʻo tuʻuina i totonu o se vevela, faaopoopo i ai le vai inu. Faʻaosooso 7 itula, inu 1/2 ipu inu 40 minute aʻo leʻi 'aʻai.
  3. E saunia le afaina mai le 2 tbsp. punetini o laʻau birch, vine o le hawthorn, hypericum ma le orthosiphon (tea tiki), 1 tbsp. sipuni tele o le immortelle, cinquefoil (herb), rosehip berries, oregano, flaxseed. O le faʻafefiloi o laʻau e lelei le eleele ma fefiloi. I totonu o se pulou 500ml, sasaa le 20 g o le faʻafefiloi o togafitiga o vailaʻau i le pō. E tatau ona inu i le aso e sosoo ai, le vaevaeina i le 3 aso.
  4. Broth - saunia mai vine o le aronia, strawberries ma le hawthorn (e ave i le tutusa tutusa). 2 tbsp. sipuni tele o le faʻafefiloi mo le 500 ml o le vai inu, faʻafei i le taele mo le 40 minute. E manaʻomia le faʻamafanafanaina o le susu, faʻavasegaina, tatuʻu fualaau aina ma aumai le manogi o le vai vevela mama i le numera muamua. Lisi le susu susu 100 ml mo le faʻatagaina.

Auala mo le faʻaaogaina i fafo

O vailaau aoga ma mea e fesoasoani ai e fesoasoani i le feagai ma le atherosclerosis o arteries ma ona taunuuga:

  1. Mo le faʻaogaina i le lotoifale i laʻau ua afaina, ua fautuaina e le au togalaau se suauu, o le vaega o le sophora, larkspur (comfrey), solofanua solofanua. O mea manogi e faʻaaogaina i vaega maʻaleʻale faʻatasi ma se faʻavalea faʻavalea 3-4 taimi i le aso.
  2. Mo meaʻai, o le faʻafefiloi e aofia ai le St. John's wort, sage, leafain leaf, chamomile fugalaau ma reseda ua faʻaaogaina. 2 tbsp. punetini o le paluga falaoa 500 ml o le vai inu ma tumau i se mea pogisa mo le itiiti ifo ma le 24 itula. O loʻo faʻaaogaina paluga i le nofoaga o loʻo vaʻaia ai vaa e afaina mo le 30-40 minute, pe a uma ona aveese le lotion, e fufulu vae i lalo o le mafanafana.
  3. O le paʻu i luga o vaa ua afaina ua lūlūina i le paluga ua saunia mai vaega tutusa o le sami buckethorn ma le suauʻu olive. A maeʻa ona faʻaaogaina le suauu, faʻapipiʻi faʻatasi ai ma masini mūmālō seʻia oʻo lava ina faʻamaʻaʻaina atoatoa, e toe faʻaleleia le togafitiga 1-2 taimi i le aso.

Vailaau

Afai o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e maua i le tagata maʻi, o togafitiga ma vailaau e fesoasoani e faʻamalolo ai faʻamaoniga o le maʻi i se taimi puupuu.

Mo togafitiga e tofia ai:

  • moega ma vasega uumi (e oo i le 24 masina),
  • nicotinic acid ma sauniuniga faatasi ai ma ona anotusi,
  • fibrates (faatasi ai ma se tuufaatasiga o le atherosclerosis vascular ma le "sili atu" mamafa o le tino ma suiga i le lipid profile):
  • fualaau oona lea e faʻaitiitia ai le faʻamamaina o le cholesterol maualalo maualalo i le tootoo laiti,
  • sooupu e aafia ai le faiga o le coagulation (mo le puipuia o le thrombosis ma le thromboembolism).

O se fomaʻi e faatonuina togafitiga vascular - e faʻavae i luga o iuga o suʻega suʻesuʻeina, o vailaʻau ua filifilia e galulue i mafuaʻaga na mafua ai le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻapea foʻi ma vailaʻau mo togafitiga faʻamaʻi.

Le auala e togafitia ai le atherosclerosis vascular, o le filifiliga e faia e le fomaʻi i tulaga taitasi - na ia iloiloina le faitioga a le tagata maʻi, faʻamatalaga e uiga i le atinaʻeina o maʻi fomaʻi ma faʻamaʻi e fesootaʻi, o taunuuga o suʻega suʻesuʻe suʻesuʻe ma suʻesuʻega. O le aoga o le togafitiga e faalagolago i le tulaga o le faamai ma le manao o le maʻi e mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e uiga i le suia o le meaai, ave vailaau ma vailaau mai le fausiaina o vailaau masani.

O le matafaioi o le cholesterol i le tino

O le Cholesterol e malamalama o se mea-gaʻo, o le tele o le mea e gaosia e le ate, intestine, ma e tusa ma le 20% e sau mai meaʻai o manu. Ole vaega pito sili lea ona taua o siama siaki, hormones, acidic acid, vitamin D e le mafai ona faʻapipiʻi e aunoa ma le cholesterol. O le Cholesterol e manaʻomia foi mo le masaniga o le faʻaogaina o le faʻalavelave ma le faʻalogo. I fomaʻi mai fafo, e masani ona taʻua o le cholesterol.

O le faʻaaogaina o le cholesterol i le tino e pei ona taʻua i lalo:

  • 17% - mo le galuega o le ate,
  • 15% - mo siama faiʻai,
  • 55% - mo le fausiaina o silasila,
  • 13% - isi sini.

A aunoa ma le cholesterol, o le gastrointestinal activity e le mafai, o le a fesoasoani le vailaau i le gaosia o masima, vai inu. O le fesuiaiga i lona tino i totonu o le tino e aafia ai le tele o faafitauli, o le faaitiitia o le puipuiga, ma le faasolosolo manuia o le soifua lelei.

Ituaiga o Cholesterol

Cholesterol e aofia ai vaega eseese - lipoproteins ma triglycerides. Muamua ua vaevaeina i ni ituaiga:

  • lipoproteins maualalo maualalo - LDL poʻo le cholesterol leaga ("leaga"),
  • maualuga lipoproteins maualuga - HDL poʻo le cholesterol aoga ("lelei").

O le aofaʻi atoa o le cholesterol e masani lava ona fesuisuiaʻi e fuafua i le itupa, o faʻamaumauga o loʻo faʻaalia i le laulau:

I alii, mmol / l

I fafine, mmol / l

Aofaʻi cholesterol3,5 – 63 – 5,5 LDL2,02 – 4,781,92 – 4,51 HDL0,72 – 1,620,86 – 2,28 Triglycerides0,5 – 20,5 – 1,5

LLL molimula e nofo i luga o puipui o maʻa, ma mafua ai ona vavalalata, faʻafefeteina le pala. HDL e tāua tele, e mafai ona faʻaititia le LDL.

O le matautia o fuainumera

O tulafono i vailaau faafomai ua taua o le "tulaga auro" mo le tuuitiitia o le cholesterol toto. O fualaau faasaina e puipuia ai se enzyme faapitoa e aafia ai le suiga o le muaʻi filifilia o le cholesterol (mevalonate). Ae o le taofia o le vavalolata e aafia ai le na o le cholesterol metabolism. O le fesoʻotaʻiga o lenei vailaau ma le tausiga o le homeostasis i totonu o masini ua uma ona faamaonia, o lona uiga o le aʻafiaga o fuainumera i luga o le tino e le afaina.

Isi mea le lelei o fuainumera:

  • o le manaomia o le inu pea i fualaau faasaina, isi cholesterol o le a toe tu mai,
  • maualuga tau
  • ogaoga o aʻafiaga - vaivaiga o le musika, maso o le muscle necrosis, faaletonu o le mafaufau, faʻaleagaina o le ate, le tele o pito.

O le faʻaaoga umi taimi e faʻaititia ai le lamatiaga o le polyneuropathy. Ole faʻasolosoloina o togafitiga e mafai ona oʻo atu ai ile maualalo o le cholesterol, lea e aʻafia foi i faafitauli ogaoga. Afai e mafai, faatasi ai ma se uiga malie o le atherosclerosis, e tatau ona e suʻeina se isi mea i fuainumera. O loʻo i ai suiga eseese mo fualaau - faʻasoifua maloloina ma le natura.

Laʻau faʻamaʻi

Faʻamatalaga masani - e pei ona taʻua e nisi tagata vailaʻau faʻamaʻi. I le togafitiga faafomaʻi, e tele mataupu pe a, faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o meaʻai, na mafai ai ona faʻaitiitia le cholesterol ma tumau i lena tulaga mo se taimi umi.

O le a lelei ona ave na laau:

  • Sage
  • melissa
  • elecampane
  • immortelle
  • aulaʻau
  • manogi
  • fugalaau (lau)
  • hawthorn.

E mafai ona tuʻufaʻatasia e le tasi le isi, sauniuni le seleselega o le seleselega. Faʻamalamalama faʻamaonia, ina ia le afaina ai oe lava, e tatau ona muamua aʻo leʻi togafitia! Ina ia faʻamalosia vaʻa toto ma le fatu, o togafitiga faʻalaʻau e mafai ona aofia ai dogrose, yarrow, plantain, lea e faʻaleleia ai le 'ailaina, e mauʻoa i vailaʻau. E fautuaina e fai se sipuni sipuni o laʻau pe piki se ipu vai inu vai mo le itula, ona inu lea o le 100ml i le aso mo le 1 i le 2 masina.

Taʻaloga taʻavale

E fesoasoani taaloga i le faʻavaveina o le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino, o le mea lea, o le cholesterol o le a gaosia ma sili atu le malosi. O aʻoaʻoga faʻapitoa e aoga mo le fatu ma toto toto - e faʻaleleia ai le leo, saturates le toto i le okesene.

Naʻo le tasi le tausaga o aʻoga masani, ma o le a pa'ū le maualuga o le cholesterol, ma e toʻatele o le a toe foʻi i le masani. Toa 3-4 taʻaloga i le vaiaso - taʻavale, savali, faʻamalositino, aau, uila. O taaloga e faʻamaonia le mamafa, ma o le gaʻo o se tasi lea o tulaga lamatia mo le atinaʻe o le atherosclerosis ma ona faʻafitauli.

Fofo faʻapitoa

O le faʻasalalauga o faʻamaumauga faʻapitoa "vailaau" na faia e fomaʻi masani o le a avea ma sui lelei mo fuainumera. O nisi nei o fualaau lelei:

  1. Liligi le 100ml o le vai mafanafana i totonu o se ipu malamalama, faaopoopo i ai le 10 pata o le propolis tincture. Inu 30 minute ao leʻi fafagaina le 4 masina.
  2. A o lei faia taumafataga taitasi, ia 'ai ni fasi fualaʻau mūmū e 5. E puupuu le vasega - naʻo le vaiaso, a maeʻa le 10 aso, ona toe fai lea o le vasega.
  3. O togafitiga lauiloa faʻapitoa mo le cholesterol o fua o loʻo i ai lemoni ma le kalama. E mafai ona e ave se kilokalama o lemoni, olo i totonu o se mea e fai ai meaʻai, faaopoopo i ai se ipu tioata totō. Taofi le tele i totonu o le pusaaisa. Inu se sipuni faalua i le aso seia maeʻa le vailaʻau.
  4. I le taeao, i le afiafi, ao le i taumafa, ave se sipuniti o le suauʻu suauʻu fou, lea e maualalo ai le LDL maualuga.
  5. Tipi se 20-senitimita lau o se laau talatala auro. Sasaa vai inu i luga o se lita, faʻaauau se aso. A uma ona inu le 30 ml i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le 3 masina.

E le mafai ona e le toe inu vailaʻau ma fesuiaiga i fualaau faʻataʻitaʻi, e taua le maua o le faʻatagaga a se fomaʻi.

Cholesterol Products

Faatasi ai ma meaʻai, e tatau ona e suʻeina mea e aofia ai le pectin (o le polysaccharide masani) - o se mea e faʻaitiitia ai le cholesterol. E iai isi vaega, ona o le i ai o le oloa e tatau ona aofia i totonu o le meaai. I soo se tulaga, o le faavae o mea taumafa e tatau ona avea ma fua o laau - fualaau faisua, fualaau aina, masini, lea e faʻamaopoopoina ai le mea e gaosia ai meaʻai, faʻalavelave i le gaioiga o gaʻo ma toxine, ma aveese toxins. O vailaau faʻatoʻaga, minerale ma vitamini i le tuufaatasiga e fesoasoani e puipui puipui o toto toto mai le faaleagaina.

O se faʻataʻitaʻiga o se mea maloloina lelei o apu - afai e te 'aina le 1 fualaau i le aso, o le cholesterol o le a paʻu i le 20% i le 2 masina. Faʻaaoga:

  • fualaau suamalie
  • vine o lingonberry, currant currant,
  • mūmū mūmū, uaina,
  • logo ata
  • kapisi
  • Ierusalemaichokei
  • avoka
  • kāloti
  • turmeric
  • seleli
  • pasili.

Meaʻai i meaai

O le fivatorols (phytosterols) o mea masani ia e masani ona maua i fomaʻi o loʻo i ai i mea taumafa. Latou te saofafai i le sili atu o le inu o gaʻo, aua nei faatagaina le gaogao o le tele o le cholesterol i totonu o le inumaga. I fuainumera, o vailaau o loʻo maua i totonu o ia oloa:

  • o fuālaʻau fuālaʻau, aemaise lava o le sami buckthorn,
  • sana
  • soya
  • nati
  • leki.

Polyphenols

O le Polyphenols o loo i ai i le tele o meaʻai o meaʻai. O nei vailaʻau faʻasolosolo e faʻaleleia le maualuga o le HDL ma e faʻaaogaina e puipuia ai le atherosclerosis. I le tutusa, polyphenols poloka poloka e aunoa ma se totogi e siitia ai le fua o le matua o le tino ma mafua ai le kanesa.

Tele polyphenols i ia ituaiga meaai:

  • lingonberry
  • lanu uliuli
  • vine
  • lanu enaena
  • leki.

Afai e te 'ai pea i taimi uma, o le aotelega o le metabolism, e aofia ai le lipid metabolism, ua faatelevaveina.

Oona gaʻo faʻamalolo

O fomai e taʻua Omega-3 aano o le gaʻo e leai ni mea totino o se suiga masani mo fuainumera, lea e aofia ai i le lipid metabolism ma e mafai ona puʻeina vaega ninii "leaga," laveaʻi i le ate, fesoasoani fesoasoani ma aumai i fafo. Omega-6.9 galue tutusa, ae o la latou galuega e le aoga tele.

Omega-3s e le mafai ona gaosia i totonu o le tino o le tagata; e tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai poo meaʻai. O le tele tele o omega-3 o loʻo maua i iʻa gaosi i le gataifale - o anchovies, salmon, sardines, ma kekerele. Ole Omega-6.9 e mafai ona maua mai meaʻai laau - avocados, nati, fuālaʻau fuālaʻau. Afai e te faʻaaogaina ia oloa i le aofaʻi ua faʻamatalaina e se tagata paleni meaʻai, e mafai ona e faʻaitiitia le mamafa o le tino ma faʻafaigofie le faiga o metabolic.

Faʻatau togafitiga

Afai o le maualuga o le cholesterol na amata ona faʻaalia mai ni mea le lelei, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le togafitiga ma le faʻaaogaina o suavai masani, lea o le a fesoasoani e faamama le toto o lipids, toxins, o le a faʻatagaina oe e maua vave le mamafa o le mamafa i luma o le oona.

E i ai se meaʻai faapitoa o le suamalie i lalo ifo o le cholesterol. E tatau ona e ave le tele o le suavai i aso taitasi pe a uma se taumafataga:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  1. Muamua aso. 70 g seleri, 130 g kalama.
  2. Lua aso. 70 g o le suka, 100 g o karaati, 70 g kukama.
  3. Aso Tolu 70 g o le apu, 70 go seleni, 130 g o karaati.
  4. Fa aso. 130 g kalama, 50 g kapisi.
  5. Lima lona lima. 130 g o moli.

O le mea e leaga ai, o le teenaina o vailaʻau faʻasaina e le faʻamaoniaina i taimi uma. O meaai e faʻaitiitia ai le cholesterol e 10 - 20%, ae mo le tele o gasegase e le lava lea. E le mafai ona e taofia le ave o fualaau oona ma le atherosclerosis maualuga, pe a maeʻa se fatu fatu, taia - o mea uma e faia mo ia tagata gasegase e tatau ona faia ma le faʻatagaga a se fomaʻi.

- tuʻuina se faʻamatalaga, oe talia le maliega a le Tagata

  • Arrhythmia
  • Atherosclerosis
  • Vaʻa vevela
  • Varicocele
  • Veins
  • Hemorrhoids
  • Maualuga maualuga
  • Vavave
  • Faʻailoga
  • Dystonia
  • Tigāina
  • Loto o le fatu
  • Ischemia
  • Toto
  • Faʻatonu
  • Loto
  • Vaa
  • Angina pectoris
  • Tachycardia
  • Thrombosis ma thrombophlebitis
  • Loto oona
  • Hypertononium
  • Pine taulima
  • Normalife
  • Allapinin
  • Asparkam
  • Detralex

Laupapa masani i tamaiti ma alii ma tamaitai matutua i le matua

O se manatu sese e faapea o le faaitiitia o le maualuga o le cholesterol i le toto, o le sili atu lea. O le tele o tagata gasegase, o loʻo i ai i le foliga ma le iʻuga o auʻiliʻiliga o faʻataʻitaʻiga maualalo e faʻafeagai ma le koluma "Cholesterol", faʻavauvau ma le toomaga. Ae peitai, o mea uma e le faigofie tele.

Fai mai fomaʻi e iai le "leaga" ma le "lelei" cholesterol. O le mea muamua e nofo i luga o puipui o toto toto, faia mafolafola ma laulau, ma taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le toto o le toto. O lenei vailaau e matua matautia lava i le soifua maloloina.

O le masani o lenei vailaau i le toto e faalagolago i le itupa ma tausaga o le tagata:

Talu ai e leʻo lagona e le cholesterol maualuga, e tatau ona e suʻeina i tausaga taʻitasi.

Aisea e maualuga ai le fua faatatau?

O le tele o cholesterol (70%) e gaosia e le tino. O le mea lea, o le faateleina o le gaosiga o lenei mea e masani ona fesootaʻi ma faʻamaʻi o totoga i totonu. O faʻamaʻi nei e mafua ai le faateleina o le maualuga o le cholesterol toto:

  • maʻisuka malosi
  • ate o le ate (hepatitis, cirrhosis),
  • nephroptosis, faalētonu,
  • afaina o le pancreatic (pancreatitis, maʻi mumusu),
  • toto maualuga
  • maʻi faʻamaʻi.

Ae iai isi mea e ono aafia ai le gaosiga o le cholesterol:

  1. Faʻasologa o le gasegase. O le fua faatatau ole gasegase ma uiga o le gaosiga o le cholesterol e maua mai i matua. Afai ei ai ni mea faʻalavelave tutusa i le tama po o le tina, ma se maualuga maualuga (e oo atu i le 75%) o le a feagai le tamaititi ma faafitauli e tasi.
  2. Taumafa le lelei. Faatasi ai ma mea leaga, e na o le 25% o le cholesterol e ulu atu i le tino o le tagata. Ae o meaʻai gaʻo (aano o manu, pastry, sausage, cheeses, pailani, keke) atonu o le a avea ma se "leaga" ituaiga. Afai e le manaʻo se tagata e iai ni faʻafitauli i le cholesterol, e tatau ona ia pipii atu i se taumafataga maualalo.
  3. Totogi mamafa. E faigata ona fai pe sili atu le sao o le mamafa o le mamafa ile gaioiga le talafeagai ole cholesterol. Peitaʻi, ua faʻamaonia e 65% o tagata maualalo e iai ni faafitauli i le "leaga" cholesterol.
  4. Le lava o faamalositino. O le leai o se taavale e mafua ai le le atoatoa o le tino i le tino ma le malolo o le "leaga" cholesterol. Ua maitauina e faapea o le faateleina o le malosi faaletino, o le maualuga o lenei vailaau i le toto e faaitiitia vave.
  5. Vailaʻau le pulea. Hormonal fualaau, corticosteroids, poʻo peta blockers e mafai ona taʻitaʻia ai sina siʻitia i le cholesterol toto.
  6. Aga masani leaga. Fai mai fomaʻi o tagata e inu ava malosi ma ulaula tapaa sikaleti i le aso, e masani ona feagai ma se malosi malosi o le cholesterol leaga ma se faʻaitiitia o le lelei.

Faʻafesoʻotaʻi ma le maʻi fatu

O le cholesterol maualuga o se mafuaaga taatele o le maʻi cardiovascular. O le tele o le "leaga" o le cholesterol e teuina i luga o puipui o toto toto, faʻaititia ai lo latou lumenia ma fesoasoani i le atinaʻeina o faʻafitauli eseese.

O le faateleina o le cholesterol e mafua ai le atinaʻeina o faamai nei:

  • atherosclerosis ma se faʻaitiitia i le lumenia o vaa poʻo lo latou faʻaogaina atoa,
  • fatu faʻamaʻi fatu faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o fua,
  • faʻaleagaina o le myocardial faʻatasi ai ma le faʻamutaina o le okesene i le fatu musika ona o le faʻapipiʻiina o le faʻaiuga o le coronary arth,
  • angina ona o le le lava o le tino o le myocardium ma le okesene,
  • faʻasolosolo faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le okesene i le faiʻai.

Faʻailoga, faʻamaoniga ma suʻesuʻega faaopoopo

O le mea masani, o se tagata e maualuga le cholesterol o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • se uila lanu enaena e lata ane i le mata o mata,
  • nodules samasama i luga o le paʻu o le laumata,
  • angina pectoris
  • vaivaiga ma tiga i le pito i lalo ifo o le tino pe a uma ona faia taotoga faaletino.

E le mafai ona iloa se vaʻaia e ala i faʻailoga mai fafo ma faailoga. O nisi taimi atonu latou te le auai atoa. O le mea lea, ina ia iloa ai le maualuga o le cholesterol, e tatau ona e faia se lipine lipine - o se suʻega toto mai se vein. O le a ia faʻaalia le maualuga o le cholesterol o le "leaga" ma le "lelei" i le toto

E tele faʻamatalaga e uiga i le lipid profile ma ona faailoga o loʻo faʻamatalaina i le vitio:

Faʻamatalaga o le maualuga o le iloa

A uma ona e fuafuaina le maualuga o le cholesterol, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a suʻesuʻeina e le fomaʻi faamaumauga a le tagata maʻi ma faʻamautinoa pe iai sona lamatiaga o le mauaina o maʻi pipisi ma fatu.

Tulaga maualuga o le atiaeina o ia faamai i tagata o vaega nei:

  • ma le tele o cholesterol tele,
  • ma le maualuga maualuga
  • ma le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua.

  • palpation o le vevela,
  • Faatulagaga
  • MRI
  • suʻe toto mo hormones.

O le gastroenterologist o le a faatonuina:

  • O le gaʻo o le ate ma le pancreas,
  • suʻeina o le toto,
  • MRI poʻo le CT
  • ate o le ate.

Naʻo le mataupu o le suʻega atoa o le a faʻaalia le mafuaaga moni o le suiga ma o le a tatau ona faʻamaonia togafitiga talafeagai.

Faʻateleina togafitiga togafitiga: pe faʻapefea ona faʻaitiitia le mea o iai le "leaga" cholesterol

E faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol toto ma aumai i le masani? O le faʻaitiitia o le cholesterol, o le tagata maʻi e tatau ona suia atoa lona ituaiga olaga ma faʻamaloloina faʻamaʻi pipisi. Afai o le solitulafono e mafua ona o le le talafeagai o le metabolism poʻo mea sese ole meaʻai, ole tagata maʻi ole a:

  • pipiʻi i se mea maulalo-mauvaʻa pe maualalo-kalori,
  • lafoai meaʻai maualuga i le gasegase o gaʻo,
  • 'ai tamato, pi, kāloti, nati, kilisi, iʻa,
  • moe e le itiiti ifo ma le 8 itula i le aso,
  • ia gauai atu i le taua faasaga i le mamafa o le mamafa,
  • tuuto atu a itiiti ifo o le itula ile aʻoga i aso taʻitasi,
  • lafoai masani leaga.

Meaʻai ma ipu e aoga mo le tausia ma faʻamamaina le tino o loʻo lisiina i lenei vitio:

E masani lava o se taumafataga ma se olaga soifua lelei e lava lea e toe aumai ai le cholesterol i le masani. Ae afai ei ai se lamatiaga ogaoga o le atiaeina o maʻi cardiovascular, o le a faatonuina e le fomaʻi fualaau e maualalo ai le cholesterol toto - mai le "leaga" ma ia faatumauina le "lelei":

  1. Statins (Lovastatin, Atorvastatin, Rosuvastatin). O nei vailaʻau e faʻaititia ai le gaosiga o le cholesterol i le ate.
  2. Vitamin B3 (Niacin). E faaititia ai le gaosiga o le "leaga" cholesterol, ae mafai ona faaleagaina ai le ate. O le mea lea, e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi pe suia i statins.
  3. Sequestrants of acid acids ("Colextran", "Cholestyramine"). O nei fualaau oona e aafia ai le gaioiga o meaola suamalie na gaosia e le ate. Talu ai ona o le cholesterol o le mea e fau ai fale mo le talo, faatasi ai ma le maualalo o le gaioiga o meaʻai, o le ate ua faʻamalosia e faʻafaigofie atili ai.
  4. Faʻailoga Faʻatonu (Ezetimibe). O nei vailaʻau e faʻaleagaina ai le faʻafefe o le cholesterol i totonu o le togafiti laiti.
  5. O sui sooupu o le antihypertensive. O fualaau nei e le o lalo ifo o le cholesterol, ae faʻatagaina oe e tausia le soifua maloloina lelei ma vaʻa toto. O i latou nei o togafitiga, faʻatoʻaga o le calcium channelers, beta blockers.

Aoao uma e uiga i le faʻaaogaina o fuainumera mai se kiliva vitio aʻoaʻoga:

Fans o togafitiga ma togafiti a tagata o le a le fiafia, ae o le tele o vaifofo e le aoga i le tau faasaga i le tele o cholesterol. E mafai ona faʻaaogaina na o se auala faaopoopo i togafitiga faʻamaʻi ma mea taumafa.

Ole maualuga o le cholesterol o le toto e le o se faʻamaʻi, ae naʻo se faailoga o isi faʻafitauli i le tino. Ae peitai, o lenei suiga e mafai ona oo atu ai i le ogaoga o faafitauli ma faamaʻi o toto toto ma le fatu.

Vitio aoga e uiga i le cholesterol i totonu o le toto ma le auala e faʻaumatia ai:

Ina ia faʻamaonia le cholesterol, o le tagata maʻi e tatau ona faia se suʻesuʻega atoa o le endocrine ma le cardiovascular system, faʻapea foi ma se suʻesuʻega o le gastrointestinal tract. E na o le faʻamalamalamaina o mafuaʻaga moni mo le faateleina o le cholesterol toto e mafai ona toe faʻafoʻiina lona tulaga masani.

High cholesterol, o le a le mea e fai?

Faatasi ai ma lenei fesili: "O le a le maualuga o le cholesterol, o le a le mea e fai?" E tele gasegase ua fesiligia ma e malamalama lelei lenei mea. I le uma, o le maualuga o le cholesterol i le toto, o le sili atu lea o le lamatiaga o le maua o ni faʻalavelave mataʻutia o le atherosclerosis e pei o le faʻamaʻi o le myocardial poʻo le stroke.

O le a la le mea pe a fai e maualuga lou cholesterol? O le tele o taimi e fesiligia e le saite fesili pe o le a le mea e fai pe afai e 7.8 poʻo le 5.8, poʻo le 6.4 le cholesterol, pe 6.4, ou te tali - afai o le numera o le cholesterol e sili atu i le 9-10 mmol / l, ona mafai lea ona manaʻomia metotia faʻamalosi i le amataga o togafitiga - plasmapheresis o le maualuga o le aofaʻi o le cholesterol e maualalo, e masani lava e le lava le vailaʻau ma maua fualaau.

I le taimi nei, mo tagata soifua maloloina, o le maualuga o le maualuga o le cholesterol e tatau ona itiiti ifo ma le 5.2 mmol / l, mo le "cores" - e itiiti ifo i le 4.2 mmol / l.

O le isi faailoga - o le atherogenic coefficient poʻo le index atrogenic, e tatau ona i lalo ifo o le 3.0.

E tusa ai ma fautuaga lata mai, o le LDL maualuga e manaʻomia ai le faʻapitoa faapitoa - e tatau ona itiiti ifo nai lo le 3.0 mmol / L, ma i tagata gasegase i le tele o aʻafiaga itiiti ifo i le 2.0 mmol / L.

Afai o au faailo (tasi, le isi po o mea uma e lua) e le fetaui ma le masani, e tatau ona e galue!

Ma o lea, na e iloa ai e maualuga lou cholesterol, lea e tatau ona e faia muamua:

1. Faamaonia na saʻo le tuʻuina atu o le auiliiliga.

O lenei tulaga e matua moni lava i tulaga e maua ai le maualuga o le cholesterol i gasegase talavou. Ma e ui lava o metotia faaonaponei o le auiliiliga e aofia ai le aafiaga o le tagata soifua, o loo i ai pea mea sese. E le gata i lea, ina ia aua le faʻasese taunuuga o le suʻesuʻega, e tatau ona e manatua e tatau ona ave le toto i luga o se manava gaogao, o le meaai mulimuli e tatau ona le itiiti ifo i le 12 itula aʻo lei amataina le toto.

2. Ia amata ona faia ni fautuaga e le o ni fomai.

  • Faʻateleina le maualuga o le gaioiga faʻaletino, o le mea lea, o lau maualuga maualuga o le cholesterol o le a alu i vaega e manaʻomia ai le toe faʻaleleia o le tino.
  • Ina ia faʻaitiitia le faʻaaogaina o le cholesterol mai meaʻai - muamua lava, ia vavae ese gaʻo o meaola manu, e mafai ona e faitau atili e uiga i lenei mea i le tusitusiga "meaʻai mo le atherosclerosis".
  • Afai ei ai lou cholesterol maualuga, e taua le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o meaʻai o le fiber-meaʻai, lea e mafai ai ona e faʻalauiloa gaʻo mai le gastrointestinal tract, ma puipuia ai i latou mai le ulufale atu i le toto.

3. A maeʻa le 3-6 masina, toe fai le suʻega toto ma iloilo le aoga o le taumafataga.

Afai o loʻo e feagai ma le mea moni e tusa ai ma le talaaga o se meaai malosi, o maualuga o le cholesterol e maualuga, atonu na e tau mafaufau pe aisea? "," O fea e sau mai ai? ". O le mea moni, o le afa o le cholesterol e faʻapipiʻiina e le ate, faʻaaogaina gaʻo toto ma mea faʻapipiʻi, o le mea lea e leai se mea e gaosia, ma e oʻo lava i le tele o mea faʻapitoa. O le mea lea, e tusa lava pe o le aʻafiaga o le cholesterol mai fafo e matua vavaeeseina uma lava, o le a tumau mo le umi umi. O le mea lea, afai ole 3-6 masina ole togafitiga ole togafitiga e lei maua ai ni taunuuga, ona faia lea o nei fuataga, faʻalogo lelei: i le BAT, ae le o le INSTEAD (!), O se vailaʻau mai le vaega o statins ua faʻamaonia, e naʻo le faʻafefe o le cholesterol i le ate.

Faʻalogo lelei! O fualaau faasaina ua faatonuina e se fomaʻi!

I nisi tulaga, o le togafitiga o fualaau faasaina e vave amata (e aunoa ma le faatali 3-6 masina) pe a fai o le tagata maʻi na muamua i le tulaga lamatia maualuga, e pei ona i ai, e tasi pe sili atu foi tulaga nei:

  • Maʻi maʻi fatu lilo (faʻamaonia tulafono mo le ola!),
  • O le maualuga maualuga (i nisi tulaga),
  • Aiga
  • Fuʻa
  • O le maʻi suka
  • E silia i le 75 tausaga
  • Mafuaaga

4. Afai e manaomia e le cholesterol maualuga se vailaʻau, e taua tele le faia o se suʻega toto i luga o suega o le ate - ALT, AST, ma bilirubin - aʻo leʻi amataina togafitiga. E pei ona e iloa, o fuainumera e mafai ona faatelevaveina ai le oti o lela ate. I se tulaga patino, o sea taulaga e tauamiotonuina, aua o le ate e malosi tele le toe faafouina o tomai, ma o loo i ai le tele o le mea moni i le "tala a Prometheus", lea na uu ai le uva i le ate, ma o le aso na sosoo ai na toe fuataiina. Ae o le mea e leaga, e le mafai e le fatu ona toe faʻafouina sela mama (cardioyocytes) i le mea uma, o le mea sili lea o le leaga o mea leaga e lua e filifilia. O le mea lea, i le maualuga o le ALT ma le AST na latou faʻamasinoina le "mea leaga" e itiiti.

5. Toe fai le auʻiliʻiliga ina ua mavae le 6 masina

Afai e leʻi maualuga le cholesterol - toe foi i le masani, ona i ai i nisi tulaga o se malologa mo togafitiga mo le 3-6 masina e mafai ona faia, a maeʻa ona faia lea o se suʻesuʻega. Afai e toe foʻi mea uma i le masani, toe amata togafitiga ma faia mo le ola, pe a leai, ona mafai lea ona e pulea au meaʻai ma mataʻituina le tulaga.

Afai e tumau pea le maualuga o le cholesterol i le taimi o togafitiga, ona tatau ai lea ona faateleina le fualaau o fualaau faasaina po o le faaopoopoina o se isi vaega o vailaau, fibrates, e manaomia. O le fea auala o le a filifilia e faalagolago i le tele o itu, o lea o le filifiliga e faia taitoatasi.

Afai, e ui lava i mea uma ua faia (e le o vailaʻau, faʻalauteleina o le fua ma le faʻamalosia o vailaau), e le ausia le tulaga maualuga, o nisi taimi e tupu, ona leai lea o se mea e fai. I lenei tulaga, o togafitiga ua manatu "manuia" pe afai o le maualuga o le cholesterol atoa ma le LDL ua faaitiitia e le itiiti ifo i le 50% mai le muamua.

Faamolemole ia matau afai e talafeagai, o le aveina o vailaau cholesterol-lowering drugs e mafai ona faia mo le olaga ma e aunoa ma se "faalavelave"!

I le faaiuga, e tatau ona fai mai o le fualaau o le tagata lava ia, faapea foi le tolopo, e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina ma matua faigata ai le galuega a se fomai, o lea e sili ai le faaaluina o le itula pe lua foi taimi mo se faatalatalanoaga nai lo le vaiaso e aveese ai taunuuga o se fualaau e le faamanuiaina.

Tuua Lau Faamatalaga