E faʻapefea ona faʻaumatia pusa atherosclerotic i puipui o toto toto?

O le faʻamavaeina o le cholesterol i totonu o vaʻa o le totoga o le tino (i totonu o laʻau ma veins) e ala i togafitiga faʻaleaganuʻu poʻo fualaau (vailaʻau) e matua le mafai lava. O le faʻamaʻapeina o plaka cholesterol e mafai ona faʻatinoina i le taimi o le faʻalavelave osofaʻi o le angioplasty le laser, pe a faʻaumatia le atherosclerotic deposition ma "faʻavave" (faʻasala i totonu o le toto) faʻatasi ma se fafie laser.

O le faʻamavaeina o le cholesterol i totonu o vaʻa toto e mafai ona na o amataga lava o la latou faʻavae, pe a fai e leʻi mafai ona faʻaoga le atherosclerotic deposits i le fibrosis ma faʻamalosi (le faagasologa o le calcification poʻo le atherocalcinosis). I lenei tulaga, e mafai ona faʻamavaeina pusa cholesterol faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-aganuʻu, faʻalaʻau faʻasolosolo ma vailaau.

O auala autu o le faʻamavaeina o le cholesterol pulu i lenei tulaga e auala mai i togafitiga faʻale-aganuʻu, e ala i mea faʻapitoa, faʻamalosi. O nei auala uma e faʻatasi ma le isi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le auala e sili ona lelei e faʻaumatia ai atherosclerotic mea teu o le teenaina o meaʻai gaʻo, falaoamata ma mea suamalie - o nei mea uma o loʻo avea ma tupe siliva gaʻo i luga o puipui o toto toto, ma afai e te musuina ia meaʻai, (fofo) na o ia lava (i se auiliiliga auiliili: o oloa e maua ai le faateleina o le cholesterol toto).

E mafai ona faʻaaogaina pusa cholesterol i totonu o toto toto

E le mafai ona faia ni vailaau faasaina ma meaʻai e aofia ai omega-3 ma omega-6, ae le gata i lea, e sili atu le aoga omega-3 (sili atu: supplements dietary against cholesterol). O suʻesuʻega faʻapitoa mo faʻataʻitaʻiga faʻapitoa a le tagata e faasaga i pusa cholesterol: garlic, lemon, ginger, etc. e leʻi faʻaalia soʻo se aafiaga iloga i le faʻaumatia o le atherosclerotic deposits.

E faʻamavae pati cholesterol i totonu o ipu o omega-3? O suʻesuʻega e faʻaalia ai le faʻaaogaina masani o sauniuniga e faʻavae i luga o le suāuʻu (poʻo soʻo se isi lava punaoa o omega-3, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le suauu ua faʻafefiloi, e ui lava o le suauʻu o le iʻa o le puna sili lea ona taua o lenei vailaʻau), ioe, ae faʻagesegese lava - mo le 1 - 1.5 tausaga o faʻaauau ona faʻaaogaina e 10 - 12%.

E faʻapefea ona faʻamavaeina pusa cholesterol i vaʻa toto?

A aunoa ma le taotoga, e mafai ona faʻamavae faʻasolo i luga o fualaʻau ma le veins e faʻaaoga ai fualaau faasaina e faavae i luga o omega-3 o meaola ma oloa e maualalo ai le cholesterol toto. E mafai foi ona faaopoopoina i togafitiga a tagata mai garlic ma lemoni, faʻamaʻi - latou te le faʻaumatia mea ua uma ona fausia i le atherosclerotic deposits ma e le faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol (low density lipoproteins, LDL), ae faʻafefe ai le faʻaogaina o feʻau i totonu o vaʻa (e pei o le afaina ma le faaleagaina o puipui afu ma veins o le mafuaaga lea o le atherosclerosis).

O punavai o le vailaʻau C (lemon ma citrus fruits in general) e faʻaleleia ai le gaoioi o puipui o toto toto, lea e faʻaitiitia ai le ono faʻaleagaina. Vailaʻau, e pei o statins poʻo le kulicoticic acid, maualuga le LDL levels, lea e faʻagesegeseina ai foi le fausiaina o pepa cholesterol.

Ma le mea mulimuli, o le aspirin ma le varafin (ma isi totoga o le toto) o le a fesoasoani e aloese mai le faʻavaeina o se tui toto pe afai o se atherosclerotic plate poʻo se vaega o lea mea ua vavae ese. Ae o le soloia o le cholesterol o meaʻai ma le ava malosi e le mafai - o le taumafaina lelei o mea inu ava malosi e fesoasoani tele i le faʻaitiitia o le cholesterol, peitaʻi, e sili atu i le faʻatagaina masani e taofiofia ai le gaosia o le lipoproteins maualuga maualuga, e nafa ma le faamamaina o le toto mai le LDL.

O le ava malosi e masani ona 1 - 2 glasses per day mo se tamaloa ma le ipu e tasi mo le fafine (sili atu e uiga i le aafiaga o le ava i le cholesterol). O se isi filifiliga o le siʻosiʻiki o keleni i le ava malosi (o se isi vailaʻau faʻapitoa, e manatu mai i pusa cholesterol, ae, i le mea moni, mai LDL maualuga).

Auala e Faʻateʻa ai Pepa Cholesterol

Aua le taumafa i mea taumafa, taumafa i meaʻai (fualaʻau, fualaau faisua, vine), faʻasolosolo meaai faatasi ma togafitiga faʻatoʻa (fatulala suauu ma fuālaʻau, meaʻai i luga o fatu fatu, garlic, ma isi mea faapena - vaʻavaʻai foi: auala e ave ai le suauu mumu mo maualalo cholesterol), faʻagaoioi atili. E tatau foi ona e faʻaaogaina taimi uma sauniuniga e faavae i luga o omega-3 (suauu), o loʻo tele atu a latou punaoa masani (iʻa vai malulu).

Fomaʻi togafitiga

E mafai ona faʻaumatia faʻamau o atherosclerotic? Faatasi ai ma se auala talafeagai, e mafai ai ona faatea ese le faaputuga o cholesterol. Mo nei faʻamoemoega, o vailaʻau ua faatonuina. E tatau ona amata togafitiga i fualaau aina i le mataupu pe a le mafai ona gafatia e le tagata maʻi le faʻamaʻi ma togafitiga e leai ni fualaau. O fualaau sili ona lauiloa i aso nei o numera. Latou te galulue i le tulaga o meaola oona, faʻalavelave ai se tasi o enzymes, e puipuia ai mai le liliu atu i le cholesterol matutua.

Ua fautuaina e fomaʻi fualaau e faavae i luga o le tolu-augatupulaga o mea totino, e aofia ai tupe Tulip, Atoris, Liprimar. O fualaau faʻamaʻi lona fa e faʻamaonia mo togafitiga o le maʻisuka: Mertenil, Rosulip, Krestor. Ona o le masani ona faʻaaogaina o statins, e faʻamaʻapeʻa ai faʻamaʻi atherosclerotic plates, ae o le matua ma le tele o tupe teu o se mea-gaʻo e mou atu malie.

O fualaau i totonu o lenei vaega e mafai ona afaina ai le ate, ona o le mafuaʻaga lea ua faʻasalaina ai i faʻamaʻi:

  1. cirrhosis o le ate
  2. o le hepatitis tumau
  3. cytolytic syndrome.

I le lautele, o loʻo iai i le i ai o pusa atherosclerotic lelei le fuainumera, o aʻafiaga aʻafia e seasea ona tuʻuina atu. O le le lelei o le umi o le faagasologa o togafitiga, o le tau tele o pepa.

E faʻapefea ona faʻaumatia pusa atherosclerotic i puipui o toto toto? Fitirate fesoasoani i vai mamā ma aveese faʻamau. O se faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o se faʻateleina faʻateleina o triglycerides faʻatasi ai ma se laʻititi laʻititi i le aofaʻi o le cholesterol. O fualaau o le a fesoasoani i le tau tele o le mamafa, lea e taua mo le maʻisuka.

O le Nicotinic acid ma ona mea e faʻaaogaina e tetee atu i le faaputuputuina o le cholesterol. O fualaau faasaina e maualalo le maualalo o le lipoprotein. Ona o lenei mea, o toto totoga i totonu o masini ma totoga e amataina. O se vailaau faʻaonaponei ma sili ona olaola e faʻavae i le nicotinic acid o Enduracin.

O faʻataʻitaʻiga o le atherosclerotic plate plate preparations o loʻo faʻaaogaina ai foi o le suka. O le auala e taofia ai le faʻaleleia o le lipids ma le cholesterol, e masani lava ona faʻaalia mo le le faapalepale i fuainumera.

O le au filifilia e le maualalo ifo i isi vailaʻau mo le faʻamamaina o tupe o le cholesterol.

Faʻamatalaga faʻasolosolo fou

O vailaʻau faafomai e maua ai auala faʻaonaponei o le faʻamamaina o toto, vaʻaia le faʻaogaina o auala e le mafua ai tiga, faʻafitauli, faʻamaʻi mea e le afaina. O le hemocorrection faʻapitoa o le tino e faamaonia ai le lelei. O lenei metotia o le faamamaina o toto toto e aafia ai le faʻaaogaina o le toto o le tagata maʻi. Ua vaevaeina i se masini faapitoa i elemene ma plasma.

Plasma e tele vaega o meaola, e aofia ai le cholesterol. I le taimi o le hemocorrection, o le vaega autu o le toto ua pasi i le faamama, o vaega o le atherogenic o lipids ua aveese mai ai. O lenei mea e faʻaitiitia ai le tele o pusa o iai. O le faʻaleleia o le lelei o le faʻamamaina e faia i le tele o taimi ile laina.

E i ai foʻi mea le lelei i le faʻatinoga, mo se faʻataʻitaʻiga, le umi o le taimi o le faʻatinoga. Afai o le maʻisuka pe a uma ia te ia e le suia lona ituaiga olaga, e le fiu i mea ua fai ma vaisu ma e le faʻamautuina meaʻai, o le a toe foʻi mai pea le faafitauli.

O le taotoga e aveese ai le atherosclerotic plate o loʻo faʻamalosi. I le tulaga o le solia o le toto i le mafaufau ma le musika o le fatu, o le tulaga o le maʻi e taua tele, e maua ai ni faiga faanatinati e tetee atu ai i le solitulafono.

Aʻo faagasolo le faʻalavelave, e faʻapipiʻiina se faʻavae faʻapitoa faapitoa i le vaʻa vavalalata o le vaʻa toto:

  • Toe faʻafoʻi toto
  • puipuia o teugatupe fou.

O le metotia mo le togafitia o vaʻa-gataifale e sili ona aoga. O le faʻasolosolo ina ua maeʻa le tui, e le sili atu ile afa itula, e le mafua ai ni faʻafitauli. I le tusa ma le 15% o mataupu, o loʻo i ai se avanoa e toe faʻafouina ai le kalama cholesterol ma e mafai ona faateleina lenei tulaga. I lenei tulaga, latou te talanoa e uiga i le le atoatoa o le taotoga.

E mafai ona toe faʻafoʻi le tafe toto ona o taotoga taoto. O le auala e maua ai le vavalalata o se ipu na aʻafia i le cholesterol e ala i mea faʻapipiʻi. O le vaa ua afaina, e pei o le, ua liliu ese mai le toto, o le tuuina atu o okeni e mafua mai i le gaosiga o mea. O le taotoga o le taotoga e faia pe a vavalalata le faga, pe a le o lea e le mafai ona toe faʻaleleia.

Soʻo se tasi o nei faʻatinoga e faʻatinoina e faʻaaoga ai mea faʻapitoa faʻasolosolo faʻaonaponei, na o le 2-3 e seleseleina i luga o le paʻu.

Le faʻaaogaina o metotia faa-Iutaia

E faʻapefea ona ave faʻamalama o le cholesterol i totonu o vaʻa i auala sili atu le agavaʻa? I le amataga lava o le togafitiga o togafitiga, ua fautuaina e le fomaʻi le faʻafefe o tupe teu cholesterol ma isi metotia.

O meaai masani e fesoasoani e faʻaitiitia ai pusa, e aoga le 'ai o le ukiniki, lemoni, kāloti. E leai se aoga tele o teuteuga o laau toto. O nei tupe e fesoasoani i le faʻaleleia lelei o le soifua manuia, ae faʻaaoga lelei.

E aoga le saunia o salakeke, mo le fua latou te ave ai se fualaʻau ma kāloti, lua sipuni tele o launiu, o le aofaʻi o le meli masani ma le selau karamu o le kefir le maualalo.

Ua faʻamamaina kātiti i luga o se fuʻa lelei, ua faʻamamaina le fua o vailaau oona ma tipi i totonu o pusa. Ma, faaopoopo le kulimi i le salati, vaitau ma le kefir, meli. O se ipu e maualalo ai le cholesterol ma e faʻamamaina toto toto.

O le suamalie suamalie na maua le tele o iloiloga lelei, o le oloa na faʻaaoga lelei e faamama ai toto toto mai le faaputuga o le cholesterol. Inu:

  1. fefiloi ma le vai malulu ua tafe i mea tutusa,
  2. faaopoopo fatu fatu
  3. ave le afa afa i le aso.

E iai faʻamaoniga i le togafitiga, e le tatau ona onā le sua pikiapu mataʻutia ma le maʻi o le manava, ulualii duodenal, gastritis, ma le maʻisuka e le mafaamatalaina.

O le suavai o le suamalie o le a faʻamanuiaina foi, e aofia ai vine mamago pe fou (50 g), fuamoa vine (25 g). O mea taumafa e kuka i totonu o le pusa vavalaʻau mo le 5 minute, e faʻaosoosoina mo le 8 itula, e inu faatolu i totonu o le tioata i le aso.

E fesoasoani le kulimi meli-onioni e faamama ai vaʻa toto. Ua saunia mai le 100 ml o le suka sipuni ma le aofaiga tutusa o le meli masani. E faʻafefiloi vaega, ave sina sipuni faʻolu i le aso.

E mafai foʻi ona vave faʻaitiitia le gaʻolaʻau e aunoa ma ni fualaau. Ina ia saunia le oloa, ave le 40 g o le laau, sasaa i le vailaau faafomai, ia tumau pea le 2 vaiaso. Faʻamama le oloa gaosia, inu le 20 ml i le taimi e momoe ai, o le umi ole togafitiga e 3 masina.

O le faʻamamaina o le faʻamalositino, puipuia le ufiufi o toto e faia i le suauu suauu ma lemoni. O le fua e aofia ai le tipiina o le ulu o le keke, faaopoopo i ai soʻo se suāuʻu manogi (se ipu tioata):

  • fai mai o le fofo e talafeagai i le aso,
  • fefiloi ma se sipuni o le sua o le lemoni fou,
  • ave se sipuni.

Ole fofo ole tino e mafai ona matua faʻafefe ai le mucous membrane o le manava, o le esophagus. O le mea lea, e le mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamaʻi pipisi, gastritis, esophagitis.

Faʻafefeteina laʻau e faasaga i le thrombosis, ave le 250 g o fualaʻau kuka i le afa lita o vodka. O le faʻafefiloi e tauanau pea i totonu o se koneteina o le tioata pogisa, o loʻo pipiʻi faʻatasi ma se tapuni. E mafai ona faatumuina le ua i le paraffini poʻo le solo. E tatau ona e faʻauu le oloa mo le 2 vaiaso, lulu lemu, ave le 20 pa'ū 3 taimi i le aso.

Ina ia faatea ese le faaputuga o le cholesterol ma le thrombophlebitis, o le thromboembolism o le a fesoasoani e faamaopoopo mai taupou. O nei vine lanu violē lanu moana e manaia tele le tofo.

Faʻaaoga, infusions, teuteu ua saunia mai le vaʻa. Po o le a lava le tekonolosi sauniuni, o le oloa:

  1. faamamaina toto toto o le fatu, faiʻai,
  2. fesoasoani e faamalosia le puipui o maʻa,
  3. aiaia le puipuia o tupe teu fou.

Aʻo leʻi faʻaaogaina metotia o togafitiga o togafitiga i le faʻatinoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E mafai ona i ai i le maʻisuka le tele o faʻasolega, o le le gauai o le tagata i soʻo se vaega o le vailaʻau.

Talu ai o le faaputuputu o cholesterol maualalo maualalo e lamatia ai le ola maloloina, e tatau i tagata maʻi ona faaeteete ia i latou lava. Mo le umi o le ola, e le lava le na o le pipii atu mo se taimi le tumau i le olaga saʻo.

O le atherosclerosis e mafai ona faʻatoʻilaloina naʻo le auala e faʻatasi ai. E aofia ai faʻasaienisi faʻaonaponei, faʻasaʻoina o meaʻai, faʻasaʻoina o metabolic processes.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le cholesterol ma faʻaumatia faʻamau o le atherosclerotic o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga