Tusa 2 maʻisuka togafitiga o fualaau faasaina: o se lisi o fualaau faasaina

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le fomaʻi, e pei o se tulafono, e le gata o se soifua maloloina, o gaioiga malosi, ae faʻapitoa foi i vailaʻau faʻapitoa i le tino, e mafai ai ona faʻamaua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O vailaʻau e filifilia e faʻavae i luga o le tulaga lautele o le tino o le tagata maʻi, glucose i le toto ma le urine, uiga o le maʻi ma le i ai o faʻamaʻi laiti.

I aso nei i faleoloa faʻapitoa e mafai ona e mauaina se lisi tele o fualaau oona fou o loʻo ave mo le maʻisuka ituaiga 2. I le taimi nei, e tatau ona filifili fua o le suka e maua ai le suka pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi, talu ai e tatau ona le na o le amanaʻiaina uma o faʻafitauli o le maʻi, faʻaleagaina, ae faʻapea foi le fua talafeagai. Le pulea le faʻaaogaina e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina.

E taua le mafaufau e le faaaogaina fualaau i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti ma filifilia taitoatasi mo le maʻisuka i fafine maʻitaga.

O suauu maualalo o suauu o le au matutua ma le tupulaga fou ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu, e eseese i latou i le vailaʻau ma le auala e aafia ai le tino.

Sulfonamide togafitiga

  • O vailaau faʻapitoa o le hypoglycemic in the diabetes e fesoasoani i le sili atu ona gaosia ma gaosia le inisalini i le toto.
  • E le gata i lea, o nei vailaʻau e faʻaleleia atili ai le lagona o le tino, ma e mafai ai ona maua le tui o le inisalini.
  • Sulfanilamides e faʻapupula le aofaʻi o suʻi resitara i luga o sel.
  • Suavai vaivai o le suāvai e fesoasoani e paʻu i lalo ma faʻaitiitia le faʻavaeina o le kulukose i le ate.

Mo se taimi umi, o le maʻisuka sa faʻaaogaina fualaau faʻatau muamua. Ina ia saunia mo le manaomia i aso taitasi mo vailaau faafomai, e tatau i tagata gasegase ona ave mai le 0.5 i le 2 kalama o sulfonamides, o se tulaga maualuga lava. I aso nei, ua faʻatautaia ai fualaau faʻataʻitaʻi e lua-tupulaga e sili atu ona aoga.

O a latou suʻega e laʻititi lava, lea e tau atu i le itiiti o aʻafiaga.

I le avea ai o se tulafono, o nei fualaau oona ei ai lona aafiaga i le tino mo le 6-12 itula. E ave le 0.5 laulau i luma poʻo le maeʻa o faalua i le aso.

I nisi tulaga, ua faatonuina e le fomaʻi le tagofia o le fualaau faasaina faatolu i le aso e ausia ai se faaitiitia malie o le kulukose toto.

E ese mai i le mea moni latou te maualalo le suka o le toto, o nei fualaau oona ei ai le aoga aoga i luga o toto, faaleleia atili o latou toto ma puipuia ai le faaleagaina o tamai vaa. E aofia ai laupepa mo le faʻaitiitia o le suka o le lua-tupulaga, e vave ona faʻaumatia mai le tino ma e le faʻavaveina ai fatugaʻo, puipuia o totoga o le tino mai le atinaʻeina o faʻafitauli ona o le maʻisuka ituaiga 2.

I le taimi nei, o ia vailaʻau o le hypoglycemics e pei o sulfalamalu e iai a latou faʻailoga:

  1. O lenei vailaʻau e ono le talafeagai mo tagata uma.
  2. Latou te taumafai e le faʻasalalauina i tagata matutua, o ia o loʻo vavave lemu fualaau mai le tino. A leai, o le fualaau faasaina e mafai ona faaputuputu i le tino, lea e masani ona oo atu ai i se tulaga o le hypoglycemic ma le coma.
  3. Sulfanilamides e mafai ona fai ma vaisu pe a mavae sina taimi ona o le lima tausaga talu ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina, o le faʻaitiitia o le lagona o le faʻaleleia o suāvai io latou aʻafiaga ua faʻaititia. O se taunuuga, o le a le toe maua e le au le aoga le aoga.

E aofia ai le le lelei o foliga o le vailaʻau o le mea moni o le sulfonamides e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose o le toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻasologa o le hypoglycemic. O le malosi o le hypoglycemia e mafua mai i fualaau faasaina o le chlorpropamide ma vaega glibenclamide. Mo lenei mafuaʻaga, o le vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi e tatau ona mataʻituina lelei ae le o le tagata lava ia.

E taua le manatuaina o le glycemia e mafai ona taʻitaʻia ai le masani ai ona matelaina, faʻaaogaina o le ava, malosi malosi faaletino, ma aspirin. O le mea lea, ao leʻi amata ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e uiga i le i ai o faʻamaʻi.

O ai o loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina?

O fualaau suamalie o le suamalie o lenei ituaiga o loʻo faʻamaonia i mataupu nei:

  • I le togafitiga o le maʻisuka o le ituaiga muamua, pe afai o le togafitiga o le soifua maloloina e le mafai ai ona faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o le tagata maʻi e le mafatia i le mamafa.
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga muamua, pe a fai o le tagata maʻi e iai le gaʻo.
  • Ma le maʻisuka o le maʻisuka o le ituaiga muamua.
  • Afai e le lagona e le tagata maʻi le aʻafiaga o togafitiga o le inisalini mo le maʻisuka ituaiga 1.

I nisi o tulaga, o le sulfonamides o loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma le inisalini. E talafeagai lenei mea ina ia faʻaleleia ai le aafiaga o le inisalini i le tino ma faaliliu ai le maʻisuka lē mausali i totonu o se tino mautu.

O le uluai tupulaga sulfanilamides e mafai ona ave muamua, i le taimi ma le maeʻa o se taumafataga. I lenei tulaga, o le vailaau e faʻatau taʻitasi. Ae e te leʻi amataina le fualaau, e tatau ona e suesue ma le totoʻa i faatonuga.

Latou te faʻaaogaina fualaau faasaina o lenei ituaiga ma le faʻaeteete tele i fualaau faasaina, talu ai ona o le ave sese o le fualaau faasaina e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le kulukose toto, o mea e oso ai le maʻi, leu, vomiting, faʻaleagaina o le manava ma le ate, ma le faʻaitiitia o le leukocytes ma le hemoglobin.

Biguanide togafitiga

O vailaʻau faapena e maua ai le suka-maualalo ei ai le eseesega o le tino, o le taunuuga o le suka e mafai ona vave faʻavaveina i maso maso. O le faʻasaga i biguanides e fesoʻotaʻi ma se aafiaga i luga o faʻataʻitaʻiga cell, lea e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini ma fesoasoani e faʻasaʻo le suka toto.

O nei vailaau o le suka-maualalo e tele mea lelei:

  1. Faʻaitiitia le kulukose o le toto.
  2. Faʻitiʻitia le tagofia o le kulukose i totonu o le inumaga ma lona faʻamaʻoloto mai le ate.
  3. O vailaʻau e le faatagaina le kulukose e fai i totonu o le ate.
  4. O le vailaʻau faʻateleina le numera o le faʻaleleia e malamalama i le insulin.
  5. O fualaau e fesoasoani e faʻavae i lalo ma susunuina le gaʻo o le tino e le manaʻomia.
  6. I lalo o le faatosinaga a le fualaau faasaina, toto toto.
  7. O le manava o le maʻi e faʻaititia, lea e mafai ai ona e maua le mamafa.

Biguanides e le afaina ai le gaosiga o le inisalini, fesoasoani i le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o masini, faʻateleina le aʻafiaga o le inisalini na faʻalauiloa pe o iai i le tino. O lenei mea e oʻo atu i le mea moni e faʻapea, e le faʻaitiitia e sela a latou faʻasao.

Ona o le faʻamautuina o le gaosiga o le inisalini i le tagata gasegase, ua faʻaitiitia ai le manava tele, lea e aoga tele mo le maʻisuka ma i latou e mamafa pe mamafa. Talu ai ona o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le inumaga, o le maualuga ole vaega ole lipid i totonu o le toto e faʻamaonia, lea e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis.

Ae ui i lea, o biguanides ei ai se faʻafitauli. O nei fualaau faasaina e mafai ai ona maua mai le gaosiga o le galala i le tino, lea e tau atu ai i le tino o le hypoxia ma le matelaina o le okesene.

O le vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le maʻisuka i luga o tagata matutua ma i latou o loʻo iai faʻamaʻi o mama, ate ma le fatu. A leai, e mafai ona maua e tagata gasegase le vomiting, gasegase, vavalalata, tiga o le manava, ma allergies.

Biglawides e faasa ona faʻaaoga:

  • Tagata mamaʻi e silia i le 60
  • i le i ai o soʻo se ituaiga hypoxia,
  • i le tulaga o gasegase faʻamaʻi ma fatugaʻo fatugaʻo,
  • i le auai o soʻo se taotoga tuga, faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi.

Biguanides e masani ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e maua ai le maʻisuka o le maʻisuka ituaiga 2, ma le mamafa masani o le tino ma le leai o se uiga o le ketoacidosis. E le gata i lea, o nei fualaau oona e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka, o lona tino e le taliaina le sulfonamides pe o se vaisu i lenei fualaau faasaina.

Biguanides, o loʻo i ai le igoa "tolopo" i le igoa, e aafia ai le tino i se taimi umi atu nai lo fualaau masani. E tatau ona e ave le vailaau pe a uma ona 'ai, se taga faigofie - faatolu i le aso, gaoioiga faaumiumi - faalua i le aso, taeao ma le afiafi.

O lenei ituaiga o vailaʻau e aofia ai vailaʻau e pei o le palebit ma le glyformin. E le gata i lea, o nei fualaau oona e faʻaaogaina e tagata soifua maloloina e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.

Vailaʻau e faʻalavelave ai i le faʻafefe o le kulukose i totonu o le manava

I aso nei, o nei vailaʻau e le o salalau i Rusia, ona o lo latou taugata tele. I le taimi nei, i fafo atu, o nei fualaau oona e sili ona lauiloa i le maʻisuka ona o lo latou maualuga tele. O le sili ona lauiloa o le glucobai fualaau.

Glucobai po o le acarbose, e mafai ai ona e faʻagesegeseina le faagasologa o le faʻaaogaina o le kulukose i le inumaga ma lona ulu atu i totonu o toto. E fesoasoani lea i le maualalo o le suka i ituaiga uma o le maʻisuka. E le gata i lea, o nei vailaau e faʻaitiitia ai le tele o triglycerides i le toto, lea e atiaʻe ai le insulin i le tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea e masani ona oʻo atu i le atherosclerosis.

O le tele lava o taimi, o le kullucobai ua fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 2 o le autu poʻo togafitiga faaopoopo e faʻatasi ma sulfonamides. I le maʻisuka ituaiga 1, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina faatasi ma le faʻaofiina o le inisalini i totonu o le tino. I lenei tulaga, o le inumaga o le inisalini e faʻatonuina ua faʻaitiitia.

Talu ai o lenei vailaʻau e le mafua ai se tali atu i le hypoglycemic, e masani lava ona faʻatonuina kullucobai mo tagata matutua. I le taimi nei, o le fualaau faasaina e mafai ona i ai aʻafiaga, e pei o ogaumu ma afaina.

Glucobai e le tatau ona ave e tagata gasegase i lalo o le 18 tausaga, ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, i le taimi o le maitaga poʻo le susu. E aofia ai le vailaʻau e le fautuaina mo le faʻaaogaina i gastroparesis e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka.

O togafitiga faʻamaʻi e faia i le popo fou o le 0.05 gutu le tolu taimi i le aso. Afai e tatau ai, o le fua o le fualaau e faasolosolo malie lava i le 0.1, 0.2 poʻo le 0.3 kalama tolu taimi i le aso. Ole tele ole vailaʻau e le fautuaina. E tatau ona faʻagasolo malie le fua, i se faasologa o le tasi i le lua vaiaso.

Glucobay e faapitoa lava ao le i faia taumafa e aunoa ma le ulaina. E tatau ona fufulu le vailaʻau i sina vai itiiti. O le gaioiga o le fualaau faasaina e amata vave lava pe a uma ona ulu atu i le manava.

Auala e faʻaaoga ai fualaau o le suka

O se vailaau e pei o Manilin mo le maʻisuka e tusa ma le afa itula ao lei faia se taumafataga. Glucobai e na o le taimi o taumafataga e ave ai, e mafai ona 'aina faatasi ma le muamua meaai. Afai e galo le tagata maʻi e ave le vailaʻau aʻo leʻi 'ai, e faʻatagaina e ave le vailaʻau pe a uma le' aiga, ae le silia le 15 minute mulimuli ane.

I soʻo se tulaga, pe a galo le gasegase e ave le suka i lalo o le suka, e faʻasaina le faʻalauteleina o fua o vailaʻau i le lumanaʻi. E tatau ona e inu naʻo le fualaau o vailaau faʻasaʻo ua faatonuina e lau fomaʻi.

Aveina o suka i lalo o le suka i le taimi o maitaga

I le taimi o le maʻitaga, o le faʻaaogaina o fualaʻau maualalo o le suka e solia, talu ai e mafai ona latou ulu atu i le placenta i le fetus ma maua se aafiaga leaga i le atinaʻeina o le tamaititi e leʻi fanau mai. Mo lenei mafuaaga, o le maʻisuka i fafine maʻitaga o loʻo togafitia e le suʻeina o le inisalini ma le faʻaaogaina o se taumafataga maloloina.

Afai ei ai i le fafine le maʻisuka ituaiga 2 ma na togafitia muamua i fualaau oona, o le a faasolosolo malie ona alu atu i le inisalini. I le taimi lava e tasi, o le fomaʻi e faʻatautaia le mataituina lelei o le tagata maʻi; o suʻega toto ma suʻega suʻeina e faia i taimi uma. O le inisalini o loʻo faʻamatalaina i lena tulaga lea na ave ai le fua o le suka.

Ae ui i lea, o le togafitiga autu o le faʻatonutonuina lea o le meaai ma faʻafetaui le lisi.

O se fafine maʻitaga ua maua i le maʻisuka e le tatau ona sili atu nai lo le 35 Kcal i le kilokalama o le mamafa i le aso. O le aofaʻi o le protein i le kilokalama o le mamafa e mafai ona oʻo i le lua kalama, o gaʻolaʻo - 200-240 kalama. Fat - 60-70 kalama.

E tatau ona lafoai atoa le faʻaaogaina o gaʻo paluga vave, e aofia ai meaʻai o le falaoamata, semolina, mea faʻafiafia, suamalie. Nai lo lena, e tatau ona e 'ai meaai e iai vitamini A, B, C, D, E, minerale ma fila.

Tuua Lau Faamatalaga