Itū'āiga 1 ma le Tusa 2 Mateʻo: Pathophysiology ma Togafitiga Faalatalata

Uluai Taʻi Tisuka(maʻi maʻisuka e ola i le inisalini, ituaiga 1 o le maʻisuka, maʻisuka tamaiti) -le faʻamaʻio le faailoga autu o le faʻamaonia o le taimi masanihyperglycemia- suka maualuga toto,polyuriao se taunuuga o lenei -fiainu, o le leiloa o le mamafa, le tele o meaʻai, poʻo le le lava, o le le lelei o le soifua maloloina.O le maʻi sukae tupu i le telefaʻamaʻie taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le faʻasoasoaina ma le faaseeinisalini. O le matafaioi o le vaega faʻavae o loʻo suʻesuʻeina.

Ituaiga 1 maʻisuka(maʻisuka e faalagolago i le insulin, diabetes o tamaiti) - o se faʻamaʻi o le endocrin system, e mafua mai i le le atoatoa o le inisalini mafua ona o le faʻaumatiaseta petapancreas. O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona atiaʻe i soo se matua, ae o tagata o le tupulaga laiti (tamaiti, talavou, matutua i lalo ifo o le 30 tausaga) e sili ona aafia. O le ata o le falemaʻi e taatele i uiga masani:fiainu,polyuriapaleni mamafatulaga ketoacidotic.

1Etiology ma pathogenesis

2.1Faʻavasegaina e Efimov A.S., 1983

2.2WHO Classification Classification (Geneva, 1987)

2.3Faʻavasegaga (M.I. Balabolkin, 1994)

3Pathogenesis ma talafaasolopito

4Ata faʻaleleia

Etiology ma pathogenesis

O le mamanu o le mamanu o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 e faʻavae i luga o le le lava o le inisalini e maua mai i siama endocrin (β selteine ​​o Langerhanspancreas), na mafua ona o lo latou faʻaumatia i lalo o le aʻafiaga o ni mea faʻapitoa (viralfaʻamaʻi,popole,afaina o le autoimmunema isi). O le maʻisuka 1 o le maʻisuka mo le 10-15% o mataupu uma o le maʻisuka, e masani lava ona atiina ae i le laʻitiiti po o le talavou. O lenei ituaiga o maʻisuka o loʻo faʻaalia mai i foliga vaaia o faailoga autu, o le alualu i luma vave i luga o le taimi. O togafitiga autu o togafitigainiseti injectionsfaʻamaonia le faʻamaʻi o le maʻi. Afai e le togafitia, o le maʻisuka ituaiga 1 e vave ona alualu i luma ma e oo atu ai i ni faafitauli matuia e pei oleketoacidosismamaʻi faʻamaʻifaaiʻu i le maliu o le maʻi.

Faʻavasegaga

Faʻavasegaina e Efimov A.S., 1983

I. Fomaʻi faʻamaʻi:

Peraimeri: genetic, taua (faatasi ai ma feʻaipe leai foi).

Maualuga (symptomatic): pituitary, steroid, thyroid, adrenal, pancreatic (mumū o le pancreas, leʻo o le susu poʻo le aveese), apamemea (faʻatasi hemochromatosis).

Tisuka maʻi(gestation).

II. I le malosi:

III. Ituaiga ituaiga o maʻisuka (natura o le vasega):

ituaiga - insulin-faalagolago (lapalai ma se uiga masani acidosismahypoglycemia, tele tupulaga talavou),

ituaiga - non-inisalini tutoatasi(faʻamausali, maʻisuka tausi soifua matutua).

IV. Carbohydrate metabolism taui tau:

V. Availabilitymaʻi faʻamaʻi(I, II, III tulaga) maneuropathy.

Microangiopathyretinopathy,nephropathy, capillaropathy o le pito i lalo poʻo isi faʻafanua.

Macroangiopathy- faʻatasi ai ma se vaʻa muamua o vaʻa o le fatu, faiʻai,vae,isi localization.

Uma laititi-ma macroangiopathy.

Polyneuropathy(lautele, autonomy poʻo visceral).

VI.Liona o isi totoga ma faiga:faʻasalaga,cataract,dermatopathy,osteoarthropathyma isi).

VII. Faʻafitauli matuia o le maʻisuka:

WHO Classification Classification (Geneva, 1987)

Faʻavasegaga (M.I. Balabolkin, 1994)

Pathogenesis ma talafaasolopito

Laititi inisalinii totonu o le tino e atiina ae ona o le le lava o le pule faitaliaβ selteine ​​o Langerhanspancreas.

Ona o le le lava o le inisalini, o mea e faalagolago i le insulin-toto (faʻasolosolo,gaʻomamusika) leiloa lo latou mafai ona faʻaaogaina le kulukosetotoma, o se taunuuga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tulaʻi mai (hyperglycemia) O se faailoga faʻamaonia o le maʻisuka. Ona o le le atoatoa o le inisalini, o le pala o le tino o loʻo faʻalauiloaina i le tino o le tino.gaʻo, lea e mafua ai le faateleina o lo latou tulaga i le toto, ma i totonu o le muscle - o le pala e faaosofiapolotinie oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o meaʻaiamino acidstotonu o le toto. Substratescatabolismgaʻo ma proteins e liua i le ate i totonuketone bodye faʻaaogaina e ni tagata e le o inisalini e faalagolago i le tino (e masani lavale faiʻai) ia faʻamausali le paleni o le malosi ile laʻasaga o le le lava o le inisalini.

Glucosuriao se metotia faʻafefegaʻi mo le aveesea o le kulūkose maualuga mai le toto pe a maualuga atu le kulūkose i le faitotoʻa mofatugatau aogā (e tusa ma le 10 mmol / l). Glucose o se mea e gaosia i le osmologically active ma o se faʻaopoopoga i lona faʻasoa i le urine e faʻaolaina ai le tele o le excretion o le vai (polyuria), lea e iu lava ina mafai ona taʻitaʻiafaʻamaʻitotogape a le faʻaitiitia le faʻaitiitia o le suavai e ala i le lava lelei o le faʻaaogaina o le vai (polydipsia) Faatasi ai ma le tele o le suavai i le mimi, o loʻo i ai foi le suauu minerale - ua atiaʻe se faaletonufaʻaogasodium,paluka,calciummamagnesium,anionschlorine,phosphatemabicarbonate .

E 6 laasaga o le atinaʻe o le maʻisuka o le ituaiga muamua (o le insulin-dependent):

O se gasegase o le maʻisuka e fesootaʻi ma le HLA.

Vaʻavaʻai amata amataina. Faʻaleagaina β seleseʻese faʻasolosolo faʻamaʻi ma le faʻaosoina o faagasologa puipuia. O tagata maʻi ua i ai nei faʻamaʻi ile sel ileti i totonu o se tamaʻi mea laiti, ae o le inisalini e le o mafatia.

O le inisalini o le autoimmune malosi. O le antibody titer e maualuga, o le numera o sē-sene e faʻaitiitia, o le faʻaitiitia o le insulin e faʻaitiitia.

Faʻitiʻitia le kulukose-faʻaosofia le manava o le inisalini. I tulaga faʻalavelave, e mafai e le tagata gasegase ona maua se gasegase tumau o le kulukose (NTG) ma le faʻavave o le kullusese plasma glucose (NGF).

Faʻaaliga o le maʻisuka, e aʻafia ai ma se mea na tutupu o le "honeymoon". O le faʻamalositino ile inisalini e faʻaitiitia, pe a maliu nai lo le 90% o sē ß.

Faʻauma le faʻafanoga o sifi β, faʻamaeʻaina atoatoa o le faʻamalosia o le inisalini.

Faʻafitauli faʻapitoa: o le a?


O le maʻi faʻapitoa o se saienisi o lona faamoemoega o le suʻesuʻeina lea o le ola o se tagata maʻi poʻo se meaola manu.

O le sini autū o lenei taʻiala o le suʻesuʻeina lea o le faiga o le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese ma le faʻamalologa, faʻapea foi ma le faʻamalamalamaina o tulafono autu ma le lautele o le gaioiga o vaega eseese ma totoga o maʻi.

O a suʻesuʻega faʻapitoa o le tino:

  • le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa, faʻapea foʻi ma a latou taunuʻuga,
  • mamanu o le tulai mai o faamai,
  • o le natura o le atinaʻega o galuega faʻatino e faalagolago i le tulaga o le tino o le tagata ma faʻafitauli eseese.

Pathophysiology o le maʻisuka

Ua lauiloa o le togafitiga o le pathophyiology mo le atinaʻeina o le ituaiga o maʻisuka e faavae i luga o sina vaega ole inisalini e maua mai i siama endocrine.

E masani lava, o le maʻisuka e tupu i lenei tulaga i le 5-10% o tagata gasegase, mulimuli ane, a aunoa ma le togafitiga talafeagai, e amata ona alualu i luma ma avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli matuia, e aofia ai:

  • maʻisuka cardiopathy
  • toe le manuia
  • ketoacidosis
  • maʻisuka retinopathy,
  • taʻavale
  • diabetic foot ulcer.

Talu ai ona o le iai o le inisalini, e le mafai ona gaosia ai le suka i le hormone-faalagolago le malosi, e mafua ai le hyperglycemia, o se tasi lea o faailoga autu o le maʻisuka ituaiga 1.

Ona o le tupuga o lenei faagasologa i le tino, o lipids ua paʻu i lalo, lea ua avea ma mafuaaga mo le faateleina o le maualuga, ma o le faagasologa o le palatini e amata i le tino maso, lea e tau atu i le faateleina o le faaaogaina o mea amino.

O le maʻisuka ituaiga II e mafai ona faʻaalia i le le lava o le inisalini, lea e mafai ona iai ni ituaiga se 3:

  1. le tulaga o le faʻamalosia o le inisalini. E i ai le solia o le faʻatinoga o aʻafiaga o le inisalini, ao faʻamauauina ia β-sene ma e mafai ona maua se aofaiga o le insulin,
  2. secretory β-cell deficiency. O lenei soligatualfono o se gasegase o le tino e le mafai ona malepe ai suka β, ae o le inisinia o le insulin e matua faʻaitiitia,
  3. o le aʻafiaga o mea faʻavae.

O le tulai mai o le inisalini e mafai ona tupu i le senitori ma le maualuga o le siaki.

O masini eletise e aofia ai:

  • faʻaleagaina o le faʻaleleia e ala i faasālaʻau saoloto ma enzymes lysosome,
  • poloka poloka o inisalini e taliaina e ala i auupega e avea ma faataitaiga o lona fausaga,
  • se suiga i le faʻamalosia o le inisalini e taliaina ona o le tupu mai o se gaʻo fula,
  • o se faaitiitia o le tulaga lelei o suauu faatauaina i le inisalini e tupu ona o le faateleina o le faaauau pea o le faateleina o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto i tagata e masani ona gaosia,
  • se suiga i le tuufaatasiga o le inisalini e taliaina ona o se faaletonu i genes e nafa ma le tuufaatasia o latou polypeptides.

O metotia e aofia ai:

  • solia o faiga o intracellular o le aveesea o suka,
  • le lava lelei o transmembrane glucose transporters. O lenei laasaga e tele lava ina matauina i luga o le mamafa o tagata.

Maʻi faʻamaʻi


O maʻi suka e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa o latou tulaga, o le le amanaiaina o fautuaga a le fomaʻi o le a taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese:

  • faʻafitauli tele. O nei mea e aofia ai le ketoacidosis (o le faʻapipiʻiina o tino taua o le ketone i le tino), hyperosmolar (maualuga maualuga ma le sodium i plasma) ma le lacticidotic (faʻasalaga o le lactic acid i le toto) coma, hypoglycemia (o le faʻaitiitia o le toto glucose),
  • faafitauli faifai peaaʻu. Faʻaalia, o se tulafono, pe a mavae le 10-15 tausaga o le iai o le faʻamaʻi. E tusa lava pe o le a le uiga o le togafitiga, o le maʻisuka e afaina ai le tino, lea e mafua ai faafitauli faigata, o aʻafiaga e afaina ai: gaʻo (le mautonu ma le le atoatoa), toto toto (le atoatoa le mafai, e le afaina ai le faaaogaina o mea aoga ma le okesene), paʻu (toto maualalo toto, ), faʻaogaina o le tino (leai o lagona, vaivai faifaipea ma tiga),
  • tuai o faʻalavelave. O ia ituaiga aafiaga e masani ona tupu lemu, ae e afaina ai foi le tino o le maʻisuka. E aofia ai: angiopathy (vaivai o toto toto), suauu o le maʻisuka (ulia ma le tutusa o leona o le pito i lalo), retinopathy (taofiga o le retina), polyneuropathy (leai se lagona o lima ma vae e vevela ma tiga).

Pathophysiological approaches i le togafitiga o le maʻisuka

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

Pe a togafitia soʻo se ituaiga o maʻisuka, e faʻaaogaina e fomaʻi mataupu faavae e tolu:

  1. togafitiga hypoglycemic,
  2. aʻoga faʻatonu
  3. meaai

O le mea lea, faatasi ai ma le ituaiga muamua, o le togafitiga o le inisalini e faʻaaogaina, talu ai ona o nei maʻi na maua ai lona tulaga le atoatoa, ma latou te manaʻomia se mea e sui ai. O lona sini autu o le faʻateleina lea o le faʻataʻitaʻiga o le natura masani.

Ole fua e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi faapitoa mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau oona e faʻaaogaina e maualalo ai le suka i le toto e ala i le faaosofia o le pancreas.

O se tulafono taua o togafitiga mo le siakiina o le uiga saʻo lea o le tagata maʻi ia te ia. O fomaʻi e faʻaalu le tele o taimi e aʻoaʻo ai le auala sao e ola ai i le maʻisuka.


O le taumafataga e toe faʻaleleia lelei, o mea leaga ma masaniga ua faʻaitiitia, o le a faʻaopopoina pea le tino faaletino, ma o le a manaʻomia foi e le tagata gasegase le mataʻituina o le kulūkose o le toto (o loʻo i ai glucometers mo lenei mea).

Masalo, o gasegase e faʻaaoga i se taumafataga faʻapitoa (laulau Numera 9) mo le taimi sili ona umi.

E manaʻomia ai le faʻaaogaina o le tele o oloa, poʻo o latou sui. Mo se faʻataʻitaʻiga, gaʻo gaʻo, iʻa ma paluga, pusa ma mea suamalie, kusi, kulimi, falaoamata faamasima, pata, pasta, semolina, araisa paepae, fualaau suamalie, meaai kuka (e aofia ai fualaau faisua), suamalie maualuga le suka, suauu.

O isi meaʻai e mafai ona faʻaaogaina, ae e tatau ona e mataʻituina le aofaʻi o kalori e 'ai i le aso, faʻapea foʻi le aofaʻi o gaʻo - e le tatau ona tele naua.

O le mea e lelei ai, i le toetoe lava o faleoloa uma o loʻo i ai nei le matagaluega o loʻo i ai oloa e faʻatagaina mo le maʻisuka, lea e matua faafaigofieina ai o latou olaga.

Faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka

Ole le atoatoa o le inisalini i le maʻisuka e taʻitaʻia muamua lava i le faʻaitiitia o le kulukose e maua e siama ma hyperglycemia. E maualuga le maualuga ole kulukose plasma maualuga e matauina e le o toe umi ona 'ai (o le hyperglycemia postprandial).

E masani lava, o le renal glomeruli e le gafatia i le glucose, ae pe a maualuga le maualuga o le plasma i luga o le 9-10 mmol / l, e amata ona matua toesea i le urine (glucose-ria). O lenei mea e oʻo atu ai i le faateleina o le mamafa o le urine, ma le faʻaitiitia o le faʻamautuina o vai ma eletise e gaʻo. O le aofaʻi o le faʻasolosolo i aso taitasi e faʻatupulaʻia i le 3-5 lita (7-8 lita i mataupu ogaoga), o lona uiga. ua atiaʻe poly uria ma o se taunuuga o le faʻamalolo (faʻamalūina) totoga (fig 27.1) lena

Fig. 27.1. O le togafitiga o le maʻi o le inisalini.

Fig. 27.1. Pathophysiology

faatasi ai ma le galala malosi. I le toesea o le inisalini, o le malepelepe o puipuiga ma gaʻo e tupu, lea e faʻaaogaina e sela e pei o malosiaga. I le isi itu, o le tino e leiloa le nitrogen (i le ituaiga o urea) ma amino acids, ma i le isi itu, e faʻapupulaina ai oloa gaʻo o le lipolysis - ketones 1. O le vaega mulimuli e taua tele i le pathophyiology o le maʻisuka: o le faʻamaʻalogaina o malosi malosi mai le tino, o vailaʻau acetoacetic ma p-hydroxybutyric, e mafua ai le leiloa o fale puipui, le faʻamaogaina o fanua faasao ketoacidosis. Ae maise lava le maʻaleʻale i suiga i le mamafa o le toto ma faʻamaʻotoga o le paleni-faavae o le faiʻai. O le faʻateleina o le ketoacidosis e mafai ona taʻitaʻia ketoacidotic coma, ma i se taimi mulimuli ane i le le mafai ona faʻafanoina le gaʻo ma le maliu o le maʻi.

O le maʻi suka e mafua ai le tele o faʻafitauli, o nisi o ia mea e sili atu ona ogaoga nai lo le maʻisuka lava ma mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa ma le oti. O le tele o faʻafitauli e faʻavae i le faaleagaina o le toto ona o le atherosclerosis ma le glycosylation (o lona uiga, o le glucose o loʻo faʻapipiʻiina i mole moletini).

O aʻafiaga autu o le maʻisuka:

• atherosclerosis, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave macrovascular: faʻaleagaina o le myocardial ma le stroke. Atherosclerosis o le mafuaʻaga tuusaʻo o le maliu i le 65% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka,

• Nephropathy (faʻatoʻa fatuga) faʻatasi ai ma le alualu i luma o le le atoatoa o le tino (i le 9-18% o tagata gasegase),

O le Acetyl-CoA, lea e faia i le ate i le taimi o le vave faʻavelaina o le gaʻo, o le a mulimuli ane liua i le acetoacetic acid, lea o le a liua i le β-hydroxybutyric acid ma faʻamaʻi ai le acetone. E mafai ona maua lipolysis oloa i totonu o le toto ma le urine o gasegase (o mea e taʻua o ketones poʻo tino o le ketone).

O le maʻi suka - pe a ma le 485

• Neuropathy (e aʻafia ai aʻafiaga lautele),

• retinopathy (faʻaleagaina le retina e oʻo atu ai i le tauaso) ma faʻasologa (faʻaitiitia le manino o le tioata)

• faʻaititia le malosi o le tino i faʻamaʻi,

• faʻalavelave faʻalavelave o le paʻu (faʻatasi ai ma le faʻavae o maʻi e le o faʻamalolo). Vavaeese diabetic foot syndrome (faʻamaʻi, maʻi ma / poʻo le faʻaumatia o mea loloto o le vae), lea e fesootaʻi ma faʻafitauli o le neurology (neuropathy) ma le faʻaitiitia o le tafe toto (angiopathy) i maʻa o pito i lalo. O le faʻamaʻi pipisi o le maʻi suka o le faʻalavelave sili ona taatele o le maʻisuka.

Aso Faʻaopoopo: 2016-03-15, Views: 374,

O le maʻisuka fomaʻi maʻi

Ae, ina ia mafai ai ona faatosina le fausia o mea maualuga gaʻo, e manaʻomia le mauaina o le Malonyl-CoA e ala i le carboxylation o le acetyl-CoA. E pei ona taʻua i luga, o le enzyme o lenei tali e taofia e hormones contrainsular, ma o acetyl-CoA uma na faasaʻoloto mai le mitochondria e auina atu i le tuufaatasiga o le cholesterol.

Hypertriacylglycerolemia. O le faʻaopoopoga o le maualuga o meaʻai gaʻo i totonu o le toto o loʻo matauina i tagata maʻi na maua i le maʻisuka (tagai i luga) faʻafaigofieina lo latou ulu atu i le cytoplasm o hepatocytes. Ae o le faʻaaogaina o gaʻo susu mo faamoemoega o le malosi e le o faʻatupulaia, aua e le mafai ona latou sopoia le membrane o le mitochondria (ona o le le lava o le inisalini, o le galuega a le uila, o le carnitine system, ua faʻaumatia). Ma faʻapipiʻi i le cytoplasm o sela, o gaʻo gaʻo e faʻaaogaina i le lipogenesis (gaʻo gaʻo o le ate), o loʻo aofia i le VLDL ma tuʻuina atu i totonu o le toto.

Dyslipoproteinemia. O suiga uma o loʻo i luga i le lipid metabolism (faʻalauteleina o le cholesterol synthesis, LP glycosylation) e fesoasoani i le faaputuputuina o le VLDL, LDL faʻatasi ma le faʻaitiʻitia tutusa i le taua o le HDL.

Faʻaleagaina o le peroxide homeostasis. E pei ona e iloa, o le hypoxia, o le uiga o le maʻisuka, o se tasi lea o mea e osooso ai le lipid peroxyidation. E le gata i lea, ona o le faʻasaina o le PFP, o le toe faʻaleleia o le NADP +, lea e matua talafeagai e avea o se vaega o le puipuia o le puipuiga, o loʻo faʻaititia.

Osepelasemia. I le masani ai, o lenei faaupuga e taua ai le aofai o tau o mea maualalo o fualaau oona (oona, amino acids, acid uric, creatine, creatinine, ma isi). O le vailaʻau o le maʻisuka e mafua mai i: 1) mea e le mafai ona gafatia mo le amino acids, 2) o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o amino acids i le biosynthesis protein, aua le fua o le PFP - o le puna o le ribose-5-phosphate - o le vaega taua o mononucleotides - auai i le tuufaatasiga o le RNA - ua faaitiitia le matrix i le synthesis synthesis (Fuafuaga 1). O faʻamaʻi (1,2) uma e mafua ona o le faaletonu o le inisalini. Ma o le tele o hormones contra-hormonal ua sili atu ona i ai se aafiaga o le catabolic (Pusa 2), o lona uiga. faʻamalosia le proteolysis, lea e maua ai foi le hyperaminoacidemia.

E le gata i lea, o le solia o le faaaogaina o le kulukose mo le malosi o le maʻisuka e mafua mai i gaioiga o na hormones contra-hormones tutusa e mafua ai le faateleina o le gluconeogenesis (Fuafuaga 2), aemaise lava i le amino acids ma le faʻavaveina o le faʻaaogāina o amino acid ketogenic ma le fausia o tino o le ketone - punavai lelei o le malosi. O se tasi o oloa faaiu o suiga uma e lua o le amonia, lea e tuueseeseina e le tuufaatasiga o Urea. O le mea lea, faatasi ai ma le maʻisuka i totonu o le toto, o se maualuga maualuga o lenei vailaau ua tusia (hypercarbamidemia).

Faʻaitiitia o malosiaga puipui. Ona o le le lava o le inisalini, ua faʻagesegese ai le faʻasologa ole porotini (silasila i luga), e aofia ai le immunoglobulins. E le gata i lea, o nisi o ia mea, pe a uma le faʻamalosi (silasila i luga), e leiloa a latou meatotino, o le mea lea o le atinaʻeina o tagata gasegase faʻamaʻi pipisi, furunculosis, ma isi.

Faʻateleina le toto maualuga o le toto ona o le faaputuputuina o le mamafa o le mamafa o mea mole mole (glucose, amino, ketoidsids, lactate, PVC, ma isi).

Faʻavalalaina (faamalolo) o gaʻo ona o le maualuga o le toto toto.

Faʻaleagaina ona o le faaputuputuina o oloa gaosia (acetoacetate, β-hydroxybutyrate, lactate, pyruvate, ma isi).

O eseese o ni faanatinati. Glucosuria, ketonuria, aminociduria, lactataciduria, ma isi. - ona o le sili atu o le maualuga o latou faʻamaufaʻailoga.

O se faʻaopoopoga o le mamafa o le urine, ona o le atinaʻeina o eseesega - uria.

Polyuria a) Mo le aveeseina o vailaʻau eseese e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o vai,

b) ona o le polydipsia.

Polydipsia. Faateleina le fia inu ona o le faateleina o le mamafa o le toto i le plasma toto ma ona o le faateleina o le leiloa o le vai i le urine.

Polyphagy. O se tasi o faʻamuamua ma autu o le maʻisuka. Ona o le le atoatoa o le inisalini, o le membrane permeability for glucose, amino acids, ma gaʻo maualuga gaʻo, o lona uiga o le toto ua "atoatoa", ma o "sela" uaua.

O ia suiga i le metabolism e lamatia ai le atinaʻeina o le tele o faʻalavelave (faʻalavelave ma le tumau).

O faʻafitauli sili ona ogaoga:

O le hyperosmolar e leai se mea

O fesoʻotaʻiga autu o le ketoacidosis o le maʻisuka o le hyperglycemia (sili atu ma le 10 mmol / l), o le mea lea o le glucosuria, le plasma hyperosmolarity, hyperketonemia, o le faailo mulimuli e nafa ma le acidosis metabolic (o le faʻaitiitia o le plasma bicarbonates). O le mea lea, i fatugaʻo o loʻo i ai le tuai o le H +, lea e faʻateleina ai le acidosis, faʻamalosi ai le nofoaga o le respiratory, faʻalautele ma faʻaitiitia ai le manava - Kushmaul respiration, CO2 ua faʻaitiitia, lea e faʻaitiitia ai le mamafa o le acidosis, ae i le taimi lava e tasi e faʻaititia ai le paʻu o bicarbonates. O le faailoga iloga i lenei mataupu o le manogi o le acetone mai le gutu. O le Ketoacidosis e mafua mai i meaʻai e maua i le gaʻo ma e faʻasaina i le i ai o gaʻo.

O le faavae o le siama lactic acidic o le atiaʻe lea o hyperlactacidemia maualuga (silasila i luga), lea e faafaigofieina e le hypoxia o le tino ma le solia o le malo-base state.

O le hyperosmolar bezketonny coma e sili ona taatele i tagata gasegase o le ogatotonu ma le matua. E mafua mai i le maualuga maualuga o le hyperglycemia (e sili atu ma le 55 mmol / l), ioe, mai i luga o le maualuga o le osmolarity o le plasma o le toto, o foliga mai o le kulukose i le urine, lea e mafua ai le osurotic diuresis (le lava o vai ma eletise). I le faatusatusa atu i le uluaʻi faʻalavelave, e le o faamaumauina i luga o ia ituaiga o hyperbetonia ma ketonuria.

O le hypoglycemic coma e atiina ae i luga o le tulaga masani

Ketoacidosis

Faatasi ai ma se tulaga lelei maʻisuka ma sina glycosuria, ketoacidosis ua toesea. O le aofaʻi o le acetoacetic acid na faia i le taimi o le malepelepe o gaʻo gaʻo, e manaʻomia e totogi ai le gau o le kulukose, e le sili atu i le mea e mafai ona faʻaaoga e le tino i le fefaʻatauaiga. Ae peitaʻi, afai o le gau o le kulukose e taua tele (100-200 g i le aso), ona tele lea o le aofaʻi o gaʻo gaʻo faʻaaogaina ma o le fausiaina o tino o le ketone e amata ona sili atu le malosi o le tino e faʻaaogaina ai.

Ketones faaputuputu i totonu o le toto ma alu ese i le faanatinati. O acetoacetic ma b-hydroxybutyricids o loʻo faʻapipiʻiina i le foliga o latou tino faʻatasi ma cation, sodium ma le potassium, ua faʻateleina le leai o ni mea e gaosia i le suamalie e aʻafia ai le leiloa o le kulukose, faʻapea foi ma le mea ua i ai nei i le gasegase metabolic. I meaola e pei o puaa ma manulele, o latou tino e mafai ona faʻaaoga lelei le tele o le acetoacetic acid, pancreatectomy e le mafua ai le ketoacidosis. O le vaevaeina o gaʻo gaʻo e le oʻo i se tulaga sili atu, ma o le maʻisuka e le o se faʻamaʻi matautia e pei o tagata ma maile.

I lenei auala ketoacidosis, o se faailoga taua lea o le maʻisuka malosi, o se taunuuga o le tele o le kullusese ma le gau e le tino. Glucosuria, ona o le folasaga o le floridzine, e ui lava ina mafua ai le hypoglycemia, e tau atu i le ketoacidosis, faapea foi i le taimi o le anapogi, lea o le faamalieina o manaoga o le tino e faamautuina e ala i le malepelepe o oloa gaʻo ma le protein ia o punavai o le kulukose.
I nei tulaga uma, o le faaleleia na mafua mai i le folasaga glucose, ona o le mea moni e puipuia ai le tele o le neoplasm o le kulukose i le ate.

Lisi o mataupu o le autu "Diseases of Thymus and Pancreas":

    O le tino o laumusis.

Itū'āiga 1 ma le Tusa 2 Mateʻo: Pathophysiology ma Togafitiga Faalatalata

  • E galue Laumus - Thymus
  • Malignant myasthenia gravis. Laʻau o Thymus
  • Pancreas anatomy ma le embryology
  • Talaʻaga ma le faʻaogaina o meaʻai o le pancreas
  • Faaletino o le pancreas. Pancreatectomy i manu
  • Faailoga ma taunuuga o le aveeseina o pancreatic - pancreatectomy
  • Togafitiga o le maʻisuka. Alloxan Effects
  • Le maʻi faʻaleagaina o le maʻisuka. Ketoacidosis
  • Faʻaiʻuga e aʻafia ai le gaosiga o le gaʻo. Inisalini sailia
  • 5. Toto

    O le atinaʻeina o se fao i le nofoaga o le faʻaofiina o le microbe e amata i le faʻaleagaina o mea faʻapitoa i le serous poʻo le serous-fibrinous exudate, o le faaputuputuina o le tele o elemene elemene, e tele lava ina vaevaeina i luga o sela toto. O lea ...

    O se suesuega o le aoga o galuega faapolofesa a fomaʻi i le puipuiga ma le togafitiga o faafitauli o le hematological i tamaititi

    3. Faʻatauga

    O le fesoʻotaʻiga pito sili ona taua i le pathogenesis o le PON o faʻafitauli mole microcirculatory ma le endothelial microvasculature. E le mafuatiaina i latou, ma o nisi taimi e le tele naua ona o le faaitiitia o le faia o le fatu ...

    Mafuaaga ma faʻafitauli o le faʻalavelave faʻalavelave

    Mai i faʻamaumauga i luga o le vailaʻau o le faʻalavelave faʻaletonu, o loʻo mulimuli mai ai e "mafua mai" i se faʻalavelave o faʻasologa o le neurohumoral ...

    4 Pathogenesis

    O le pathogenesis o le pneumocystosis ua faʻamoemoeina e meaola faʻaleagaina o le pathogen ma le setete o le polokalama a le talimalo. Faiga faʻatauvaʻa o le faʻamalosiva e leʻi faʻamatalaina e pasia le pito i luga o le manava ...

    Atinaeina o puipuiga mo le toxocariasis o taifau

    Aotelega o se tusitusiga faasaienisi i vailaau ma togafitiga, o le tusitala o se pepa faasaienisi o Kurbatov D.G., Dubsky S.A., Lepetukhin A.E., Rozhivanov R.V., Schwartz Y.G.

    O lenei suʻesuʻega o loʻo faʻamatalaina ai mataupu o le faʻamaʻi, faʻavasegaga, pathophysiology, faʻapea foʻi ma le suʻesuʻega ma le togafitiga o le gasegase o le erectile i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. E le o iai se faʻafitauli matuia i le gasegase o tamaiti i le maʻisuka, ona o lona salalau lautele, faʻapea foʻi le aʻafiaga o le mafaufau o tagata gasegase ma le lelei o le olaga lautele. Na faʻamamafaina ai o le faʻamaoniga talafeagai i le taimi talafeagai ma le faʻamaoni saʻo o le ituaiga o le faʻaaogaina o le erectile e faʻatagaina ai oe i le talafeagai ma le tatau ona filifili togafitiga mo tagata maʻi taitoatasi.

    FUAFUAGA FAʻAVAE I TOTONU I TOTONU O LE TYPE 1 FAʻAALIGA: TULAFONO O TALOSIA MA TAITAIGA

    I lenei iloiloga o tusitusiga o loʻo faʻaalia ai le faʻamaʻi, faʻavasegaga, pathophysiology, faʻamaʻi ma togafitiga mo le faʻaleagaina o le erectile i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. E leai se afaina i le gasegase i le gasegase o le maʻisuka ona o le lautele o le maʻisuka, ma le aʻafiaga o le mafaufau o tagata gasegase ma le lelei o le olaga lautele. Faamamafa o le suʻesuʻega talafeagai ma le faʻamaoni saʻo o se ituaiga o le faʻaaogaina o le erectile e mafai ona talafeagai lelei ma togafitia tatau togafitiga mo tagata maʻi taitoatasi.

    O le tusiga o le galuega faasaienisi i le autu "Erectile Dysfunction i le ituaiga 1 Masini o le maʻisuka: Suʻesuʻega ma togafitiga o togafitiga"

    UDC: 616.69-008.14: 616.379-008.64

    Erectile Faʻaleagaina i Tagata Maliliu 1 Itu o le Maʻisuka Malisitus:

    DIAGNOSTIC MA TAITAIGA METHODS

    Kurbatov D.G., Dubsky S.A., Lepetukhin A.E., Rozhivanov R.V., Schwartz Y.G.

    Federal State Budgetary Institution Endocrinological Scientific Center of the Ministry of Health of Russia, Moscow Address: 117036, Moscow, ul.Dm. Ulyanova, 11, tele. (499) 3203687 I-meli: [email protected]

    O lenei suʻesuʻega o loʻo faʻamatalaina ai mataupu o le faʻamaʻi, faʻavasegaga, pathophysiology, faʻapea foʻi ma le suʻesuʻega ma le togafitiga o le gasegase o le erectile i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. E le o iai se faʻafitauli matuia i le gasegase o tamaiti i le maʻisuka, ona o lona salalau lautele, faʻapea foʻi le aʻafiaga o le mafaufau o tagata gasegase ma le lelei o le olaga lautele. Na faʻamamafaina ai o le faʻamaoniga talafeagai i le taimi talafeagai ma le faʻamaoni saʻo o le ituaiga o le faʻaaogaina o le erectile e faʻatagaina ai oe i le talafeagai ma le tatau ona filifili togafitiga mo tagata maʻi taitoatasi.

    Mūmū: maʻi o le maʻisuka, faʻaleagaga erectile

    FUAFUAGA FAʻAVAE I TOTONU I TOTONU O LE TYPE 1 FAʻAALIGA: TULAFONO O TALOSIA MA TAITAIGA

    Kurbatov D. G., Dubskiy S.A., Lepetukhin A.E. Rozhivanov R. V., Schwartz J. G.

    Endocrinology Research Center, Moscow

    I lenei iloiloga o tusitusiga o loʻo faʻaalia ai le faʻamaʻi, faʻavasegaga, pathophysiology, faʻamaʻi ma togafitiga mo le faʻaleagaina o le erectile i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le lesegase o le Erectile i tagata gasegase e maua i le maʻisuka o se faafitauli matuia ona o le salalau lautele, ma le aʻafiaga o le mafaufau o tagata maʻi ma le lelei o le soifuaga lautele. Faamamafa o le suʻesuʻega talafeagai ma le faʻamaoni saʻo o se ituaiga o le faʻaaogaina o le erectile e mafai ona talafeagai lelei ma togafitia tatau togafitiga mo tagata maʻi taitoatasi.

    Upu autu: maʻisuka, faʻasaina le erectile

    O le aʻafia o le maʻisuka i le lalolagi ua vave ona tupu. E tusa ai ma le International Diabetes Federation, e sili atu ma le 371 miliona tagata i aso nei o loʻo mafatia i le maʻisuka malosi (DM). E tusa ma le 10% o le aofai o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

    Feusuaʻiga tau feusuaʻiga e faʻaalia i le faʻaitiitia o le lelei o le olaga

    e le gata i le 40% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E taua le maitauina o feusuaʻiga feusuaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 latou te amataina i se tausaga laʻitiiti e faʻatusatusa i le faitau aofai e leai se maʻisuka.

    O le faʻateleina o le solia o galuega tau feusuaiga i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e faʻaleagaina le afaina (ED). E tele suʻesuʻega ua faʻaalia

    o ED e afaina ai i le 35-55% o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1, ma o le aʻafiaga o ED i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e 3 taimi maualuga pe a faatusatusa i le faitau aofai e aunoa ma le maʻisuka.

    O le faifai pea o le atinaʻeina o faaletonu o le erectile i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e le gata naʻo naʻo le tausaga o le maʻi, ae faʻapea foi i le umi o le maʻi faʻamaʻi ma le umi o le taimi o le faʻataʻotoga o le gaosiga o le gaosiga 7, 8. O le atinaʻega o ED e aafia i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻafitauli o le maʻisuka ma le aoga o togafitiga. O le mea lea, i le tele o suʻesuʻega, o le sootaga i le va o le ED ma le tuai o faʻafitauli o le maʻisuka na suʻesuʻeina ma na faʻaalia ai o le ED na maua i le toetoe 2 taimi sili ona tele i tagata gasegase o le nephropathy poʻo le retinopathy.

    O le suʻesuʻeina o le faaleagaina o le erectile i tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona avea ma faailoga faʻaalia o le atinaʻe poʻo le alualu i luma o le atherosclerotic faagasologa ma togafitia o fatu fatu, ma le avea ma faʻamatalaga muamua o le neuropathy o le maʻisuka 11, 12. O se suʻesuʻega talitutusa na faia e Rozhivanov R.V. (2005) i luga o le faavae o le Federal State Budgetary Institution "O le Endocrinological Scientific Center" o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Russian Federation, ua atagia mai ai le tutusa ma faamatalaga mai fafo e uiga i le aafia o le ED i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, o le faalagolago i le masani i le matutua o tagata gasegase, le umi o le maʻi, ma le sootaga ma le maualuga o le taui

    carbohydrate metabolism ma le i ai o faʻafitauli o le maʻisuka.

    Talu ai ona o le faʻateleina o le ED i le maʻisuka ituaiga 1, faʻapea foi ma le malamalama o lenei tulaga e le gata ina faʻaitiitia ai le ola o tagata gasegase, ae mafai foi ona avea ma se tasi o faʻamaoniga o faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o le neuropathy o le maʻisuka, maʻi fatu faʻamaʻi, atherosclerosis, taimi tatau, i le suʻesuʻega ma togafitiga o ED i lenei vaega o tagata gasegase.

    • Laʻau (vasculogenic, neurogenic, endocrine)

    • Faʻafefiloi (faʻasologa faʻapitoa ma le mafaufau)

    Le tulaga o le feusuaiga

    sui o le sui e faʻatautaia le sosoʻo malie o le vaʻaia o vaʻa vailaʻau ma trabecula tino vevela. A maeʻa le faʻafeusuaiga, o le oxidene (NO), faʻapipiʻiina e le methotoma, faʻapupulaina le maualuga o le guanylate cyclase (GMF). O le faʻateleina o le maualuga o le GMF o le cyclic (cGMP) e oʻo atu ai i le malologa o fiva muscle lamolemole, faʻateleina le osofaʻi ma le veno-occlusion i totonu o le penis. O le fua o le cGMP e faalagolago i le gaioiga o le enzyme 5-phosphodieserase.

    O le atinaʻega o le ED i le maʻisuka e mafai ona faʻavae i luga o le tele o vaega i le taimi e tasi.

    moa (atherosclerosis + neuropathy, neuropathy + mafuaʻaga o le mafaufau, ma isi).

    O le Penile erection e faʻatonutonuina e le tele o isi tulaga o le NO-syn-tetase o le neuronal, endothelial ma le musele musika. . O le tele o meaola o meaola e faʻamatalaina ai le tupuga mai o le gasegase o le maʻisuka. O vailaʻau faʻasolosolo ma neurogenic faʻatasi o mafuaaga ia o le ED i le maʻisuka, talu ai e iloa o le faaleagaina o le endothelial e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o neuropathy o le ischemic, lea, i le isi itu, ei ai sona aʻafiaga i LE leai se faʻasologa. E tele suʻesuʻega ua faʻaalia ai le malolo vaivai o le endothelial-faʻalagolago ma le aʻafia i le tino o tino o loʻo maua i le maʻisuka ma ED. O lenei sailiiliga e fesootaʻi ma le leai o le NO. E le gata i lea, o nisi suʻesuʻega mai fafo na faʻaalia ai le faateleina o le aofaʻiga o NO-synthetase i luga o masini o tino o le anufe 2 masina talu ona faʻauʻuina le maʻisuka. O lenei faagasologa e talitutusa ma mea na maua i isi moega vavalalata, lea na suia ai le mafanafana o le musela-mumu o le puipui lapisi ona o se faaletonu leai se fatuga ona o le maualuga o le kulukose. O le mea lea, o se faaletonu i le gaioiga o le NO synthetase e iai sona sao i le aioio o ED i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ona o le faasalalauina o le endothelial dis-

    galuega tauave. Na faaalia ai foi o le malolo o sela mumu malie i totonu o le ogaoga o tino o tagata mamaʻi i le taimi o le eletise eleelea na maualalo ona o se faaitiitia o le gaosia o le oxid nitric e NO synthetase. E taua le maitauina o le hyperglycemia faaumiumi e mafua ai le faateleina o le taumafaina o le adinine dinucleotide phosphate (NADPH), o se mea e gaosia ai le NO, o le mea lea, e faaitiitia ai le maualuga o le oxide nitric.

    Ole faʻateleina o aʻafiaga faʻasalalau saoloto e faʻaleagaina ai foi le faʻaogaina o le mafutaga e ala i le faaputuputuina o faʻataunuʻuga o le glycation i luga o le toto, lea e nafa ma le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka vascular.

    AGE oloa, faʻapipiʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, faʻafesoʻotaʻi ma suʻega faʻapitoa o le tino o loʻo faʻaleagaina tui puipui, ma faʻalauteleina ai le faʻaalia o faʻamaʻi vavalalata vavalalata, o le faʻamaloloina lea e faʻaosofia foi e le kulukose. 21, 22, 23.

    O mea uma o loʻo taʻua i luga e aofia ai i le pathophyiology o faʻamaʻi fatu cardiovascular e mafua mai le maualuga o le soifua maloloina faaletino (leai se tigaina o le myocardial ischemia, maliu faʻafuaseʻi cardiac, ma isi), lea e sili ona aʻafia ma ED.

    Neuropathy o se vaega taua i le atinaʻe o le maʻisuka

    ED Faʻaleagaina o le faʻaogaina o le namu i totonu o le tino o tino o loʻo maua i le maʻisuka ma ED na faʻaalia. O le i ai o le polyneuropathy lautele o se uiga o tagata gasegase i le ED, e ui i lea, o le faaitiitia o le saoasaoa o le afaina i le nerve fiber ma le fesuisuiai o le fatu e tele lava ina sili atu ona maua i tagata e maua i le maʻisuka ma le ED nai lo maʻi ma ED ma polyneuropathies o se isi tupuaga.

    O le tele o galuega e tuʻuina atu i suiga faʻaleaganuʻu i totonu o le tino o tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e tautala e uiga i le tutoʻatasi faʻaleagaina i le gao o le nerve fiber.

    Autonic neuropathy e foliga mai o le vaega autu o le pathogenetic i ED i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O tagata mamaʻi ma faʻaaliga o le neuropathy lautele e sili atu ona mafatia i le ED nai lo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e aunoa ma le polyneuropathy. O le talitonuga sili ona maualuga o le mafaufau o le mafaufau lea o le polyol metabolism, e tusa ai ma le maualuga o le kulukose i le maʻisuka ua faʻafefeteina e le ituaiga polyol, mulimuli ane liliu atu i le sorbitol ma le fructose, o le faaputuputuina i totonu o kela nerve e mafua ai le atinaʻe o le neuropathy. O le taua o le hyperglycemia i le atinaʻeina o le neuropathy o le maʻisuka e faʻamautuina i le falemaʻi e le mea moni e faapea, afai e maua taui,

    levodic metabolism, o le alualu i luma o le neuropathy o le maʻisuka ua faaitiitia e le 40-60%.

    O le vailaau o le vasculogist o le atinaʻeina o le neuropathy, e mafua mai i le faʻaitiitia o le toto tafe, faʻateleina le malosi o le neurovascular resistance ma faʻaitiitia ai le okesene o le neura, e taua foi. E tusa ai ma lenei manatu, o suiga o le natura i totonu o vaʻa ole vaʻa ma le hypoxia ma le ischemia o loʻo i ai muamua.

    O mea uma o loʻo taʻua i luga ua taua ai le taua o le neuropathy lautele i le atinaʻeina o ED i tagata mamaʻi ma le maʻisuka. O le toʻatele o tusitala e faʻamatalaina lenei tulaga e pei o le "neurogenic ED," ma faʻalogo lelei ai i le taʻitaʻia o le neuropathy o le maʻisuka i faʻafitauli erectile i ia maʻi 31, 32.

    Faatasi ai ma fomaʻi vailaʻau faʻasolosolo ma aʻafiaga o le ED i le maʻisuka, o le endocrine ED e fesoʻotai ma le toso o le estrogen e taatele.

    O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai le leai o le synthetase o se enzyme faʻalagolago i androgene. O le faalagolago i le androgenic o le NO synthetase o loo faailoa mai i le mea moni e faapea, i totonu o nerve o le pelvic parampathetic ganglia, e maua ai inrogene le fatuga o le NO ma le peptide o le intestinal vasoactive, faapea foi le faaosofia o LE leai se faʻasologa i ganglia i lalo o le malosi o androgens. I le taimi lava e tasi

    O le faʻaaogaina o le hypogonadism o se faailoga taatele i tagata e maua i le maʻisuka. O mafuaʻaga o le le atoatoa o le torogen i tane e maua i le maʻisuka e ese. O nei mafuaʻaga atonu o le mamafa poʻo le tele o meaʻai, faʻapea foʻi ma le faʻaititia o tausaga i le gaioiga testosterone. .

    Faʻamatalaga o le ED o tagata gasegase maua i le maʻisuka

    Iloiloga o se tagata maʻi ile ED i le maʻisuka e faia e tusa ai ma le fuafuaga masani, e aofia ai le aoina o faʻamatalaga faʻasolopito o talafaʻasolopito, suʻesuʻega, faapea foi ma suʻesuʻega ma mea faigaluega.

    O se mea tāua i le aoina mai o se siama o tagata gasegase e maua i le maʻisuka o le iloiloga lea o le gasegase o le maʻi, o le i ai poʻo le leai o ni faʻafitauli o le maʻisuka, faʻamatalaga e uiga i vailaʻau na ave.

    I le taimi o se suʻega faaletino, o se fuataga o le mamafa o le tino, maualuga ma le tino o le numera o faʻamaumauga o loʻo faia, talu ai ona o le mamafa e mafai ona mafua ai le hypogonadism. I nisi o tulaga, e talafeagai le faia o se iloiloga eseese o le gaʻo visceral e faʻaaoga ai se CT faʻataʻitaʻiga e sili atu ona iloilo lelei ma vaʻaia tulaga lamatia. E le gata i lea, o le tulaga o le paʻu, o le natura ma le malosi o le tuputupu ae o lauulu, o le setete o le mascular system ma genitals 39, 40 ua iloiloina.

    I le taimi o se suʻega faʻapitoa, ina ia mafai ai ona iloa le neuropathy, e tatau ona faʻataunuʻuina se tulaga maʻoti o suʻesuʻega a le neurological

    metotia. O le tele o faʻamatalaga o le iloiloga lea o le vevela vevela. O se suʻesuʻega o le vevela, aʻafiaga ma le lagona lelei o le penis atonu e fautuaina foi.

    O le lisi o auala faapitoa mo le iloiloga a ED e aofia ai suʻesuʻega o le toto, siakiina o tumutumu o le penile pene, suʻesuʻega o vailaʻau faʻamalosi, vailaʻau o le penile, faʻasologa o vailaau o penile ma le fuafuaina o le vave faʻaosoosoina o le aʻa .a.

    O metotia uma e suʻesuʻeina i luga o loʻo faʻaaogaina e faʻamaonia ai ED i soʻo se genesis, peitaʻi, o le auala e sili atu ona faʻamaonia ma faʻaaogaina mo le faʻamaonia o le aʻafiaga o le ED i le maʻisuka o le eletoniuromyography. O suʻega e suʻeina ai le setete o filogia ma le faʻaogaina e aofia ai le elemene electromyography o le vaitaimi le tumau o le refpolocavernous reflex, suʻesuʻega sacral, faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le gasegase o le gataifale ma le suʻesuʻeina o le mafaufau faʻalogo. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka ma le ED e faʻaalia i le vavaeeseina o taunuuga o nei suʻega mai faʻataʻitaʻiga masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo tagata mamai e maua i le maʻisuka o loʻo faʻaalia i le faateleina

    vaitaimi lata mai o le bulbocavernos reflex. Ae ui i lea, o suega o loʻo faʻamatalaina i luga e le maua ai se manatu i le setete o le innervation tutoatasi e nafa ma le fausaga penile. E tusa ai ma mea ua taua i luga, pe a fai o le lesitalaina o mea sese o le suʻega e mafua mai i le masani, e mafai ona tatou faʻaalia le iai o le neuropathy autonomy i totonu o le penis.

    I le avea ai o se auala mo le suʻesuʻeina tuusaʻo o le innervation, e mafai ona faamaumauina maso mūmū maso e faʻaogaina ai le faʻaogaina o mea eletise. O faʻamatalaga na maua e faʻaaoga ai lenei metotia e mafai ai ona tatou iloiloina le tulaga o le neuro-reflex function o le penis ma iloa ai le faaletonu i le tulaga o fegalegaleaiga o le corvern cavernosa ma nerve endings. I le suʻesuʻega o le innervation gasegase autasi i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le a le mafai ona faʻatautaia le tele o gasegase ma le maualalo o le aofaʻi ma le televave o le tauvaga, ma o le faʻasolosolo faʻapitoa foi - o se faʻalavelave faʻatusatusa i le gaioiga o le tino i le tali atu i le faʻafoega o se vailaʻau vailaau faʻasaina, vasoactive fualaau faasaina leai ni gaioiga gafatia. O loʻo le lava nei faʻamatalaga e faatatau i

    le numera ma le lagona o lenei metotia.

    E faʻavae i luga o nei mea, e manino lava o le faʻamaoniga o le tino moni o le ED i tagata mamaʻi ma le maʻisuka o se galuega faigata, aemaise lava le manatu i aso nei e leai se auala e sili ona maaleale ma maʻoti. E tatau ona manatuaina o le faaleagaina o le erectile e masani lava o le faailoga muamua lea o le atinaʻe o le neuropathy. O le fomaʻi o le ED i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona manatu i luma o isi faʻaaliga o le neuropathy o le maʻisuka (faʻaitiitia le vevela, vibration ma le lagona tiga, faʻaaliga eseese o le neuropathy o le maʻisuka tutoatasi, hypoglycemia e leʻoloaina). O le le lava o faʻamatalaga mo le iai o le le atoatoa o le tino ma le hypogonadism faatasi ai ma faitioga o faaletonu o le erectile e mafai foi ona faʻamaonia ai le neurogenic ED.

    Togafitiga o le ED o tagata gasegase e maua i le maʻisuka

    A filifilia se togafitiga togafitiga mo ED, e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi se faʻagasologa taʻitasi. I le ono mafai ona iai ni faʻafitauli faapitoa i tagata mamai, o le filifiliga o auala togafitiga mo ED e tatau ona faʻamaonia. E pei ona e iloa, i le taimi nei e sili atu le faʻaaogaina o vailaʻau mo le togafitiga o ED, ae sili atu le taua: mo le lelei

    Rapii ED e manaʻomia le faʻamalieina o le faʻamalosia o le gaosiga o gaʻo.

    I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o metotia mo togafitiga a le lotoifale o ED: vailaau mo togafitiga, masini vavalalata ma vailaʻau faʻasolosolo. O nei metotia uma o loʻo i ai ni faʻatonuga e faʻagata ai lo latou faʻaaogaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, aʻo latou fesoʻotaʻi ma gasegase vaivai vaivai i le taimi o le vailaʻau faʻamalosi ma le mucosa i le taimi o le vailaʻau faʻasolosolo, lea e le manaʻomia mo maʻi maua i le maʻisuka ona o le maualuga o le microtrauma infection.

    I le taimi nei, o fualaau o filifiliga mo le togafitiga o ED o se ituaiga 5 inisiua phosphodiesterase (sildenafil, vardenafil, tadalafil, udenafil). O fualaau o lenei vaega o faufautua ia e faʻapipiʻiina le enzyme PDE-5 e aunoa ma le aafia tuusaʻo o sel maso-muscle o le penis, ae faʻaleleia le gaioiga a le N0, lea e faʻapipiʻiina e tali atu ai i le faʻaosofia o feusuaiga. O le mea lea, o faiga faʻapitoa o le tino e nafa ma le tulaʻi mai ma le tausiga o se fausaga e tali atu ai i feusuaiga e faʻaleleia.

    O le tele o tausaga o le poto masani ma le faʻaaogaina o le malosi-denafil i tagata maʻi na maua i le maʻisuka ua faʻaalia lona aoga maualuga i le togafitiga o ED 46, 47.

    E i ai suʻesuʻega uumi, ma o taunuuga o loʻo taʻu mai ai le mafai ona umi, saogalemu, ma faʻaaoga lelei le vailaau faʻasaina e aunoa ma le faateleina o lona fua.

    O le aoga o le vardenafil i le togafitiga o le ED i tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na suʻesuʻeina i le tele o tagata suʻesuʻe, suʻesuʻe faʻaipoipolo, e aofia ai tagata e 452. E tusa ai ma le iloiloga o taunuuga o le suʻesuʻega, ina ua mavae le 12 vaiaso o le faʻaaogaina, o le faʻaleleia atili o le fale na matauina i le 52% ma le 72% o tane na mauaina 10 ma le 20 mg o vardenafil, i le faasologa, ae i le vaega placebo,

    O le aoga ma le saogalemu o le tad-lafil i alii, e aofia ai tagata mamaʻi ma le maʻisuka, na suesueina i se suesuega na faia e Fonseca V. et al. (2006), lea na faʻatautaia ai se faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga mai suesuega e lua i le placebo-o loʻo faʻataʻitaʻiina i gasegase ma le ED, maʻisuka ma le leai. O le suʻesuʻega e aofia ai le 1681 tagata e leai se maʻisuka ma 637 tamaʻitaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 na maua le tada-lafil, i doses o le 10 ma le 20 mg poʻo le placebo mo le 12 vaiaso. O tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na iai le ED e sili atu ona faʻapitoa i tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka, ae o le ICEF ED o le sikoa e matua feteʻenaʻi ma le maualuga o HbA1c. Pei faʻatusatusa i le placebo, o le tadalafil i doses o le 10 ma le 20 mg na faʻaleleia atili ai le faʻatulagaina o galuega i vaega e lua, lea na faʻatasi ma le faateleina o le lelei o le olaga

    maʻi. I le taimi lava lea, o le aoga o le tadalafil e le faalagolago i le tikeri o le taui o le metabolism gaʻo ma le togafitiga na maua mo le maʻisuka. O le mea lea, e ui lava i le sili atu ona ogaoga o le ED i tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, ae sa lelei le tadalafil ma na faʻafefeina. Tadalafil e umi le ola i le 17.5 itula, lea e maua ai se umi umi o le gaioiga, toe faafoi atu le natura i feusuaiga. O le tagata maʻi e maua le avanoa e taitaia ai se olaga faanatura masani, lea e matua taua lava i le i ai o isi mea faʻapitoa o le mafaufau e faʻaleagaina ai le tulaga o le faʻasaina o le erectile i tagata mamai.

    E tusa ai ma le au suʻesuʻe, i le 20-40% o tagata gasegase i le ED, o togafitiga ma le PDE-5 inhibitors e le aoga, lea i nisi tulaga e fesoʻotaʻi ma le i ai o le androgene deficiency i maʻi. O le mea lea, i le tele o mataupu, e foliga mai e talafeagai le faatonuina o togafitiga faʻatasi ma asrogens ma vailaʻau o le PDE-5 inhibitors mai le taimi o faʻamaʻiga i tagata maʻi ei ai faʻamaʻi o loʻo i luga, lea e faʻapupulaina le aoga o togafitiga i le 93% 53, 54, 55.

    O le faʻaaogaina o vailaʻau o le PDE-5 inhibitors i le togafitiga o le faʻaleagaina o feusuaiga i tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona i ai se faʻaopoopoga

    lelei i le faiga o le faaitiitia o faailoga o le neuropathy.

    O le mea lea, i se suesuega e aofia ai le 16 tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ED i le 27 25.29 tausaga ma le paʻupala i le itu o le paʻu penile ma lagona le mautonu o le ulu na maua se inhibitors PDE-5 mo le 3 masina, e le na o le faʻamaʻaloga atoatoa o ED i maʻi uma (ED i le taimi o togafitiga 21 21.22, pi E le mafai ona e maua le mea e te manaʻomia? Taumafai i le galuega filifilia o filifiliga.

    E ui i le tele o vailaau faʻasaina mo togafitiga faʻamalosi a ED i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo i ai se vaega o tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina nei auala togafitiga. I lenei tulaga, o tagata maʻi ua faʻaalia togafitiga - phalloendoprosthetics.

    O lenei suʻesuʻega o loʻo faʻatalatalanoaina ai mataupu o le faʻamaʻi, faʻavasegaina, pathophysiology, faʻamaʻi ma togafitiga o le ED i maʻi ma le maʻisuka ituaiga 1. ED i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka o se faafitauli ogaoga ona o le lautele lautele, faʻapea foʻi le aʻafiaga i le mafaufau o tagata maʻi ma le lelei o le olaga i le lautele.

    Mai mea uma o loʻo taʻua i luga, ua manino mai o le aso nei i le fomaʻi a le fomaʻi o loʻo i ai le tele o auala eseese mo le suʻesuʻeina o ED, ae e le i atiaeina

    se fualaau o le suavai-maʻoti ma le maaleale mo le tino moni o le ED. E taua le mafaufau o le suʻesuʻeina taimi talafeagai ma le faʻamaoni saʻo o le ituaiga o ED e faʻatagaina ai oe i le talafeagai ma le tatau ona filifili togafitiga mo tagata maʻi taitoatasi.

    Le togafitiga o ED i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona atoatoa ma e le gata i le faʻaleleia atili o le gaosiga o le eletome, ae faʻapea foi i le faʻaaogaina o aʻafiaga mo le atinaʻeina o ED, e pei o le hyperglycemia masani, dyslipidemia, ma le toso le toso. I le taimi nei, ua tuʻuina atu i togafitiga faafomaʻi o togafitiga, o le taʻiala o loʻo nofoia e fualaau mai le vaega o le PDE-5 inhibitors ona o le maualuga o le aoga, saogalemu ma le faigofie o le faʻaaoga mo maʻi. E taua le matauina o fualaau o lenei vaega e iai se aʻafiaga o le neuroprotective, lea e sili ona taua mo tagata mamaʻi i le fomaʻi o le ED, ae o lenei mataupu e manaʻomia ai se suʻesuʻega loloto.

    O le mea lea, e ui lava i le tele o taunuʻuga i le atinaʻeina o metotia mo le faʻamautinoaina ma le togafitiga o ED, e tele lava mataupu e leʻi foia e manaʻomia ai nisi suʻesuʻega.

    1. Fesoʻotaʻiga Faʻavaomalo i le Initaneti. Cited 2013 Dec 9. Url.: Http: //www.idf.org/worlddiabetesday/tool ​​kit / gp / facts-figures.

    2. O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le erectile ma o lona faʻasalalau: suʻesuʻega i le faitau aofaʻi i Morocco / S. Berrada, N. Kadri, S. Mechakra-Tahiri, C. Nejjari // Int J Impot Res. - 2003. - Vol.15, Faʻatau 1. -3-7.

    3. O le faʻaogaina ma le faʻasalaga o le faʻaaogaina o le erectile i le suʻesuʻeina o tagata i Belgium / R. Mak, G. De Backer, M. Kornitzer, J.M. De Meyer // Eur Urol 2002.-- Vol. 41 (2). - P.132-138.

    4. Rozhivanov, R.V. Erectile e le afaina i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e tusa ai ma suʻesuʻega faʻamaʻi / R.V. Rozhivanov, Yu.I. Suntsov D.G. Kurbatov // O le maʻi suka. -2009. - Nu. 2. - S. 51-54.

    5. Bancroft, J. Erectile e le afaina i alii ma-e leai se maʻi o le maʻisuka: o se faatusatusaga suesuega / J. Bancroft, P. Gutierrez // Med med Med. - 1996.-- Vol.13 (1). - P.84-89.

    6. Schiel, R. Faateleina o feusuaʻiga i feusuaiga i le fuainumera o le maʻisuka e le filifilia-(JEVIN) / R. Schiel, U.A. Müller // Lapataiga o le Maʻisuka Res Pract. - 1999, Me. -Vol. 44 (2). - P. 115-121.

    7. Vinik, A. Erectile e le afaina i le maʻisuka. / A. Vinik, D. Richardson // O le maʻi suka. - 1998 .-- Vol.6 (1). - P.16-33.

    8. Gaoioiga tau feusuaʻiga i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2: mafutaga ma le glycemic control / J.H. Romeo, A.D. Seftel, Z.T. Madoo, D.C. Aron // J Urol. -2000. - Vol. 163 (3). - P.788-791.

    9. Aafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi i luga o le aʻafiaga o le faaleagaina o erectile / R. Shiri, J. Koskimaki, M. Hakama et al. // Urology. - 2003.-- Vol.62 (6). - P.1097-1102.

    10. Seyoum, B. Impotence i tagata Aitiopia o le maʻisuka / B. Seyoum // Sasae. Afr. Med. J. - 1998. - Vol. 75 (4). -208-210.

    11. Faʻasalaga e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka vae faʻalavelave i le va o Asian Amerika i Kalefonia i le itu i saute / P.Y. Han, R. Ezquerro, K.M. Pan et al. // J Am Podiatr Med Assoc. - 2003.-Vol. 93 (1). - P.37-41.

    12. O le maʻisuka autū le neuropathy / A.I. Vinik, R.E. Maser, B.D. Mitchell, R. Freeman // Tausiga o le Maʻisuka. - 2003.-Fuaiupu 26 (5). - P.1553-1579.

    13. Rozhivanov, R. V. Erectile e le afaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka: siakiina, fausaga, tulaga faʻapitoa: Tusitala. nu. Sui. meli saienisi. - 2005.

    14. O le oxide oxide o se puluvaga mo le malologa o le cavernosum i le tali atu i le nonadrenergic, noncholinergic neurotransmission / J. Rajfer, W.J.Aron-atalii, P.A. Bush et al. // N Engl J Med. -1992. - Vol. 326 (2). - P.90-94.

    15. Nusbaum, M.R. Erectile faʻaleagaina: faʻaogaina, faʻaioiology, ma lamatiaga tetele

    itu / M.R. Nusbaum // J Am Osteopath Assoc. - 2002.-- Vol.102 (12), Sup. 4. - P.1-6.

    16. Puipuia ma le faʻaalia o le gaʻo o le faʻaogaina o le oxide synthase silasila I ma le III i le ponile rat pen / C.M. Gonzalez, R.E. Brannigan, T. Bervig et al. // J An-drol. - 2001. - Vol.22. - P.54-61.

    17. Sullivan, M.E. Faʻamatalaga o aʻafiaga faʻaleaganuʻu ma le faʻaaogaina o le erectile / M.E. Sullivan, S.R. Keoghane, M.A. // Br J Ural Int. - 2001. - Vol. 87. - P.838-845.

    18. O le nitricoxide ma le penile erection, o le erectile e le afaina ai se isi faʻaalia o maʻi pipisi? / M.E. Sullivan, C.S. Thompson, M.R. Dashwood et al. // Cardiovasc Res. - 1999.-- Vol. 43 (3). -658-665.

    19. Faʻataʻavale, J.J., Faʻaleagaina o le cavernosal malie muscle malologa e ala i le hemoglobin grycosylated / J.J. Cartledge, I. Eardley, J.F.B. Morrison // Br J Urot Int. - 2001. - Vol. 85. - P.735-741.

    20. Tuuaiga, J.J. O faʻataunuʻuga o le glycation e faʻamalieina ai le faʻaleagaina o le gaogao o le musika ma le mafanafana o muscle i le maʻisuka / J.J. Cartledge, I. Eardley, J.F. Morrison // Br J Urol Int. - 2001.-- Vol. 87 (4). -P.402-407.

    21. O vaega laiti ma meaola o le gasegase o le endothelial ogatotonu o aiga o puipuiga / N. Ferrara, K. Houck, L. Jakeman, D.W. Leung // En-docr Rev. - 1992.-- Vol.13 (1). - P. 18-32.

    22. Faʻataunuʻuina o faʻataunuʻuga o faʻasolosolo e faʻaaogaina ai faʻaaliga o le endothelial vascular

    tuputupu aʻe o aʻafiaga e toe faʻataʻitaʻiina retinal Muller sel / C. Hirata, K. Nakano, N. Nakamura et al. // Biochem Biophys Res Commun. -

    1997.-- Vol.236 (3). - P.712-715.

    23. Sarman, B. Matafaioi a le kanesa-1 i le maʻisuka meli / B. Sarman, M. Toth, A. Somogyi // Diabetes Metab Rev -

    1998. - Vol. 14 (2). - P. 171-175.

    24. Toe tatalaina, A.S. Carnitine ma lana matafaioi i le maʻi fatu fatu. / A.S. Tatala / Heart Dis. - 1999.-- Vol. 1 (12). P.108-113.

    25. Suiga i le VIPerics, o le faʻamaʻiina ma le faʻamalamalamaina o le tino o le tagata i le maʻisuka ma le tagata e le o le maʻisuka maʻi / J. Lincoln, R. Crowe, P.F. Blacklay et al. // J Urol. - 1987.-Vol. 137 (5). - P.1053-1059.

    26. O le neuropathy o se vaega tele lea e mafua ai le le atoatoa o le maʻisuka erectile / M.J. Hecht, B. Neundorfer, F. Kiesewetter F, M.J. Hilz // Neural Res. - 2001.-Fuaiupu 23 (6). - P.651-654.

    27. Agavale, Y. Maʻisuka ma le tino popole / Y. Taimi // Endocrinol Me-tab Clin North Am. - 1996.-- Vol.25 (2).

    28. Aetiopathogenesis ma le puleaina o le le atoatoa i le maʻisuka alii: fa tausaga mai se falemaʻi tuufaatasi / A. Veves, L. Webster, T.F. Chen et al. // Medi Medes. - 1995.-- Vol. 12 (1).

    29. Hakim, L.S., Goldshtein I. Tulafuga o le maʻisuka / L.S. Hakim, I. Goldshtein // Endocrinol. Metab. Falemaʻi. N. Am. - 1996. - Vol.25 (2) - P.379-400.

    30. Stevens, M.J. Maʻuropathy lautele o le maʻisuka. Faʻaauau nei togafitiga ole maʻi suka / M.J. Stevens, E.L. Feldman, D.A. Greene // Eds. R. A. Defronzo. - St. Louis: Mosby. - 1998. - P.160-165.

    31. Balabolkin, M.I. Faʻafitauli o le angiopathy i le maʻisuka mitusitus / M.I. Balabolkin, E.M. Klebanova,

    B.M. Kreminskaya // Diabetes mitusitus.

    32. Kalinchenko, SJ. Neurogenic faʻafitauli o feusuaʻiga i tane e maua i le maʻi suka /

    C.Mu. Kalinchenko, R.V. Rozhivanov // Doctor. - 2006. - Nu. 1. - S. 48-51.

    33. Kurbatov, D.G. Erectile faʻamaʻi i tagata mamaʻi ile maʻi suka / D.G. Kurbatov, R.V. Rozhiva-nov, D.V. Priymak // Journal Journal Medical a le Rusia - 2009. - Nu. 17 (25). -C. 1672-1676.

    34. Rossi, P. Faatusatusaga i le va o plasma concentrations o le testosterone, o le oxid nitric and the dentothelin 1-2 i le penile ma le brachial blood venouslin: o uluaʻi amataga o tagata e le atoatoa le mafaufau / P. Rossi, F. Menchini Fabris, I. Fiorini et al. // Biomed. Pharmacother

    - 1998. - Vol. 52 (7-8). - P.308-310.

    35. Schirar, A. Localization o le inrogene receptor i le oxid nitrate synthase ma le peptide intestinal vasoa o loo i ai ni neo o le mamafa tele o pelvic i le tautua o le penis ratis / A. Schirar, C. Chang, J.P. Rousseau // J. Neuroendo-crinol. - 1997 .-- Vol. 9 (2). P.141-150.

    36. Hormones ma le nocturnal penile tumutumu i tagata matutua soifua maloloina / R.C. Schiavi, D. White, J. Mandeli, P. Schreiner-Engel // Arch. Feusuaiga. Faʻatasi. -1993. - Fuaiupu 22 (3). - P.207-215.

    37. E le afaina i le Erectile ma maualalo le-drogenicity i le ituaiga 1 o le maʻisuka / O. Alexopoulou, J. Jamart, D. Maiter et al. // Maʻisuka Metab. - 2001. Vaiaso 27 (3).

    38. Cunningham, M.J. Leptin's actions on the reproductive axis: perspectives and mechanisms / M.J. Cunningham, D.K. Clifton, R.A. Steiner // Biol. Toe faʻataʻitaʻi. - 1999. - Vol.60. - P.216-222.

    39. Laurent, O.B. Auala faʻaonapo nei o le suʻesuʻeina ma le togafitiga o faʻasologa o erectile / O.B. Laurent, P.A. Faamatalaga, S.N. Nesterov, S.A. Kukharkin // Tusitala Misiona a Rusia. - 2000.-№8 (3). - S. 130-134.

    40. Tamamatua, I.I. Polokalame faʻapitoa a le Feterale "O le maʻisuka mitusitus". / I.I. Tamamatua, M.V. Shestakova, M.A. Maksimova // Fautuaga a le Methodical. 2002.

    41. Tiktinsky, O. L. Andrology. / O.L. Tiktinsky, V.V. Mikhailichenko // Media Press. - 1999.

    42. Suesueina o le neurology faaletino e avea o se auala e siaki ai mo le siakiina o le gasegase o le erectile neurogenic i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka mitusitus / R.V. Rozhivanov, O.N. Bond-Renko, O.V. Udovichenko et al. // Fomaʻi.

    43. Faʻasalaga feusuaiga i tane e maua i le maʻisuka. / Ed. M.I. Kogan // Moscow. - 2005.

    44. Maso, E.B. Iloiloga faʻatusatusa o le electromyography o penile ma mea e gaosia ai le microscopy o meaola i tagata gasegase e le mafaamatalaina i le diagnosis innervation / EB. Maso, D.G. Dmitriev, D.Yu. Chudoley // Andrology ma taotoga faʻapitoa. -2000. - Nu. 1. S.55-56.

    45. Aggour, A. Iloiloga o le matafaioi a le electromyography cavernosum e avea o se mea e le o se mea e faʻaaogaina ai le gasegase o le tino i luga o le tino / A. Aggour, H. Mostafa, H. El-Shawaf // Int Urol Nephrol. - 1998. - Nu. 30 (1). - S. 75-79.

    46. ​​Suʻega o faʻamaʻi o faʻamaʻi o tino i fafo i tino / A.R. Zubarev, M.D. Mit-kova, M.V. Koryakin, V.V. Mitkov // Moscow. - 1999.

    47. Kurbatov, D.G. Malosiaga o togafitiga o le neuropathy faʻapitoa i le ituaiga 5 inisiua o le phosphodiesterase i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka mitusitus / D.G. Kurbatov, R.V. Rozhivanov // Urology. - 2009. - Nu. 5. - S. 48-49.

    48. Rafalsky, V.V. Faʻafeiloaʻiga i le filifiliga faʻafefeteina o le initaneti 5-phosphodiesterase / V.V. Rafalsky // Farmateka. - 2004. - Nu. 19 (20). - S. 1-8.

    49. Vardenafil Tulāfono Suesueina o Maʻisuka. Vardenafil, o se ituaiga fou o le phosphodieserase type 5, i le togafitiga o le erectile i le tane e maua i le maʻisuka: mul-

    maualuluga, faalua-tauaso, siama-pulea, suʻesuʻeina fua-fuainumera / I. Goldstein, J.M. Young, J. Fischer et al. // Tausiga o le Maʻisuka. - 2003. - Vol. 26. - P.777-783.

    50. O aʻafiaga o le maʻisuka e faʻalagolago i le faigata o le faʻaaogaina o le erectile ma le tali i togafitiga: suʻesuʻeina o faʻamatalaga mai tadalafil clinical trial / V. Fonseca, A. Seftel, J. Denne, P. Fredlund // Diabe-tologia. - 2004 .-- Vol. 47. - P. 1914-1923.

    51. Giuliano, F. Tadalafil: o se togafitiga faafomaʻi mo le faaleagaina o erectile / F. Gi-uliano, L. Varfnese // Eur. Loto J. Suppl. - 2002. - Vol. 4 (sup.H) - P.24-31.

    52. Aafiaga o Tadalafil i luga o le erectile i le tagata e maua i le maʻisuka / I. Saenz de Tejada, G. Anglin, J.R. Knight, J.T. Emmick // Diabetes. Tausiga - 2002.-Fuaiupu 25. - P.2159-2164.

    53. Faʻatasiga o le tuufaatasiga o Tadalafil & Testosterone i tagata e le o tali mai i le hypogonadal / A. Yassin, H.E. Diede, F. Saad, A. Traish // Int. J. Impot. Res. -2003. - Fuaiupu 15 (Faaopo. 6). - P.27.

    54. Rozhivanov, R.V. Vaega o le togafitiga o le gasegase o le erectile i tagata mamaʻi e maua i le hypogonadism / R.V. Ro-zhivanov, D.G. Kurbatov // Doctor. -

    55. Taunuuga o le faasaʻoina o le faʻafeusuaiga i tamaʻitaʻi e maua i le maʻisuka / R.V Rozhiva-nov, A.E. Lepetukhin, S.A. Dubsky, D.G. Kurbatov // O le maʻi suka. -

    56. Hackett, G. PDE5 inhibitors i le maʻisuka mai le neuropathy / G. Hackett

    // Faataitaiga i le J J. - 2006. - Vol.60. P.1123-1126.

    57. Ziegler, D. Vaega o maʻi, suʻesuʻeina ma togafitiga ole neuropathy o le maʻisuka / D. Ziegler // Ther Umsch. - 1996.-Fuaiupu 53 (12). - P.948-957.

    Vitio faʻatalanoa

    E uiga i le pathophioiology o le maʻisuka i le vitio:

    Ole maʻi ole maʻi o le maʻisuka e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga e uiga i foliga o le vasega ma togafitiga o le maʻi. I le muamua ma le lona lua, e ese.

    • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
    • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

    Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

    Tuua Lau Faamatalaga