Pusa Faʻamatalaga Thrombo ACC

O le ituaiga o le faʻatagaina o le Thrombopol o se mea e faʻaaogaina i totonu o le fale: pink, biconvex, round (i le paʻu o le 10 pcs., I totonu o se pepa palota pepa 3, 5 poʻo le 6, i paʻu o 25 pcs., I totonu o se pepa paʻu pepa e 2 paʻu).

Faʻavae 1 papa maʻa:

  • mea galue malosi: acetylsalicylic acid - 75 poo le 150 mg,
  • vaega o fesoasoani: masini suauu, sodium carboxymethyl starch, microcristalline cellulose,
  • Atigi O le paluga mo le faʻapipiʻi pepa, o le tuufaatasiga o le sodium lauryl sulfate, sodium hydrogen carbonate, copolymmeric acid (metotia C), talc, triethyl citrate, titanium dioxide, diologide colloidal, vailaʻau ulaula (Ponceau 4R).

Pharmacodynamics

O le Thrombopol o se tasi o NSAID (non-steroidal anti-inflammatory drugs), vailaau antiplatelet.

O le faavae o le faiga o le gaioiga o le acetylsalicylic acid o le inisiua e le mafai ona faʻaaogaina o le COX-1 (cyclooxygenase), lea e tau atu i se poloka i le faʻasologa o le thromboxane A2 ma le taofiofia o le faaputuga platelet.

O le aʻafiaga o le antiplatelet e oʻo lava ina ua maeʻa le faʻaaogaina o togi laʻititi o fualaau faasaina, o le umi o lona aafiaga pe a maeʻa le tasi aso ile 7 aso. Acetylsalicylic acid e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ma puipuia ai faʻamaʻi / tulaga nei: faʻaleagaina o le myocardial, faʻafitauli o veins varicose, faʻamaʻi fatu fatu.

I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau o loʻo i ai se faʻamalosi, anti-inflammatory ma antipyretic.

Ona o le vevela o le laulau, o le acetylsalicylic acid o le a tuʻuina atu i le sili atu o le siosiomaga o le duodenum, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai lona aʻafiaga i luga o le mucosa gastric.

Pharmacokinetics

O le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid mai le Thrombopol e amata i le 3-4 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina (o lenei mea e faʻamaonia ai le puipuia lelei o le soloia o laʻau i totonu o le manava). Fmax (maualuga le maualuga o le meaola) i avega plasma 6.72 ma le 12.7 μg / ml (mo papa maa 75 ma le 150 mg), o le taimi e oʻo i ai e tusa ma le 2-3 itula. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le i ai o meaai i totonu o le gastrointestinal tract.

AUC (vaega i lalo o le taimi faʻatulagaina) o le 56.42 ma le 108.08 μg × h / ml (mo papa maa 75 ma le 150 mg).

Acetylsalicylic acid tele ma vave ona ulu i totonu o le tino ma le tele o masini. O le maualuga o lona fusifusia i masini plasma e fuafuaina e le faʻamasinoga.

O le tufatufaina tutusa e tusa ma le 0.15-0.2 l / kg; e faʻaleleia i le taimi lava e tasi ma se faʻaopoopoga i le toto o le thrombopol i totonu o le toto.

E le pei o isi salicylates, e le o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le acety-hydrolyzed acetylsalicylic acid e le faʻaputuina i le toto toto.

O le acety acaltyalicylic acid e faʻapipiiina i le taimi o le absorption. O lenei faagasologa e tupu i lalo o le malosi o le enzymes aemaise lava i le ate. O metabolite nei ua maua (maua i le urine ma le tele o gaʻo): o le phenyl salicylate, le kullucuronide salicylate, ma le salicyluric acid.

T1/2 (afa-ola) o le acetylsalicylic acid mai le plasma toto e i le va o le 15 i le 20 minute.

E naʻo le 1% o le oral dose e faʻateleina i le tino o le acetylsalicylic acid e fatugaʻo, o isi o salicylates ma a latou metabolites.

I le le i ai o se galuega le atoatoa, 80-100% o se tasi o fualaau e faʻamalosi e gaʻo i totonu o le 24-72 itula.

O le faagasologa o le gasegase i tamaitai e faasolosolo malie (ona o le galuega maualalo o enzymes i le toto toto).

I tagata gasegase e le atoatoa, e pei foi o tina maʻitaga ma pepe faatoa fananau mai, e mafai e le salicyoa ona suia le bilirubin mai le mafutaga ma le albumin, lea e fesoasoani i le foliga mai o le diaichubin encephalopathy.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • e le faʻavaivai le faʻalelei,
  • faʻalavelave faʻalavelave i le myocardial (puipuia o le infarction muamua i le myocardial i le i ai o tulaga lamatia, aemaise lava mo le maʻisuka, hyperlipidemia, maualuga o le toto maualuga, meaʻai, ulaula, i le matua, ma le puipuia o le faʻaleagaina o le myocardial),
  • stroke (puipuiga, e aofia ai maʻi ma gasegase o le cerebrovascular le tumau),
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular (puipuiga),
  • thromboembolism (puipuiga i le taimi o le taimi mulimuli ane ma le maea ai o osofaʻiga i luga o vaa, aemaise lava, o le ario o le coronary e alo ese mai le faapipiiina, faʻasolosolo o le tuuga o le artery, o le angioplasty o le artery carotid, shunting artery),
  • ogaoga o le thrombosis ma le thromboembolism o le pulmonary artery ma ona lala (puipuiga, e aofia ai ma tagata mamaʻi pe a maea le taotoga tele i le taimi o le ola tumau).

Contraindications

  • faʻavavevaveina o gasegase o le gastrointestinal, ma le ulcerative o le gastrointestinal tract,
  • o se tuufaatasiga o le fulu o le bronchial, o le polyposis faifaipea o le paranasal sinuses / nose and inlerance to acetylsalicylic acid,
  • fomai diamorrhagic,
  • gasegase gasegase,
  • faʻaoga tutusa ma le methotrexate i se fuataga o le 15 mg i le vaiaso pe sili atu,
  • bronchial asthma fausiaina e salicylate ma NSAID,
  • O aʻu ma le III o faʻamatalaga o le maʻitaga, faʻapea foi ma le vaitaimi o le susu,
  • tausaga e 18 tausaga
  • tagata le faʻalogo i soo se vaega o fualaau faasaina, faapea foi ma isi NSAID.

Tagata faʻapitoa (Thrombopol ua faʻatonuina i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi):

  • vailaʻau o le isu,
  • gout
  • maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • hyperuricemia
  • afaina o le tino / ate,
  • talafaasolopito o gastric ma ulutala duodenal poʻo le gasegase o le gastrointestinal,
  • bronchial asthma,
  • vaovao vevela
  • fualaau oona
  • faʻaoga tutusa faʻatasi ai ma faʻamaʻi,
  • faʻaaoga tutusa ma le methotrexate i se fua faatatau o le oʻo atu i le 15 mg i le vaiaso,
  • II masina o le maitaga.

Faʻaiʻuga

  • fualaau faisua: gaoioiga faateleina o enzymes o le ate, leu, vomiting, manava, manava, tiga i totonu o le manava, ulia o le mucous membrane o le manava ma le duodenum, e aofia ai le afaina, gasegase gasegase,
  • ogatotonu tutotonu o le tino: gasegase, totogia,
  • respiratory system: bronchospasm,
  • afaina o le maʻi: Quincke's edema, urticaria,
  • Hematopoietic system: faʻateleina le toto, e seasea - anemia.

Faʻasalaga

O faʻamatalaga muamua o le maualuga o loʻo faʻaalia i le fuluʻi, vomiting, gasegase ma vave le manava, i le faaopoopo atu, o faʻafitauli nei e mafai ona atiaʻe: faʻaletonu o le vaai, faʻalogologo i le faalogo, faʻavevelaina o le tino, faʻavauvau, moe, hyperthermia, faʻavevesi. Faʻasaʻi tele le inisua, faʻalavelave i le vai-electrolyte ma le faʻa-acid-base balance (faʻamalolo ma le gasegase acid).

Faailoga o le soona inu ma le agavaʻa faʻaleagaina pe'ā maeʻa le faʻaaogaina o le 150-300 mg / kg acetylsalicylic acid. O le malosi o le supasese e atiina ae i se fua ole 300-500 mg / kg. Ole fua ole sili atu i le 500 mg / kg e ono afaina.

E leai se vaifofo faapitoa mo le thrombopol. I le avea ai o se togafitiga, ina ia faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o fua nei o loʻo faʻaalia: faʻaleagaina ma fufulu le manava. O nei fuataga e aoga mo le 3-4 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, i mataupu o le ave o se fua tele, o lenei vaitaimi e faʻalauteleina i le 10 itula. Ina ia faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vailaau, e tatau ona faʻaaogaina le faʻamalolo o le carbon (activated) - 50-100 g, tamaiti - 30-60 g), ao mataituina le paleni eletise e tatau ona faʻatutuina (pe a manaʻomia, e tatau ona toe faʻatumu i se taimi talafeagai).

I le togafitiga o le acidosis ma faʻafaigofie le faʻamalositino o le acetylsalicylic acid e gaʻo, e faʻaalia ai le puleaina o le sodium bicarbonate, e tatau ona tausia le pH i le va o le 7-7.5.

I tulaga o le ogaoga o le inisua, o le vevela poʻo le dialysis ua faʻaalia.

Ona o le ono gasegase o le manava, o le faaaogaina o fualaau faasaina e taofia ai le fatugalemu o le tino (e pei o le gasegase) e faasaina. I le i ai o ni faʻafitauli o le tino, e tatau ona faʻamautinoa le faʻaaloalo ma le mauaina o le okesene. Afai e tatau ai, ia faia se faʻalavelave faʻapitoa ma tuʻuina atu le faʻamalosi masini.

Faatonuga faapitoa

O le acetylsalicylic acid e mafai ona mafua ai le bronchospasm, faʻapea foʻi ma le taʻitaʻiga i osofaiga o le maʻamaʻi ma isi faʻasologa o le hypersensitivity. O mea sili ona lamatia o se talafaasolopito o le bronchial asthma, vaomago i luga o le vaomago, fulu palatini, faʻamaʻi faʻalaʻi faʻalaʻi, faʻafitauli o le tino i isi vailaʻau (faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi o le paʻu, vela, sulu).

O le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid e mafai ona mafua ai le eseʻesega o le gasegase i le taimi o taotoga taotoga. I lenei itu, 5-7 aso aʻo lei fuafuaina, o le togafitiga e tatau ona faamutaina.

O le lamatiaga o le tafe toto e faateleina i le tuufaatasi o le thrombopol faatasi ai ma siama oona, pulupulu o mea faapipii, ma fualaau faasaina.

O laʻititi o vailaʻau o acetylsalicylic acid i mataupu o se predisposition (faʻaitiitia le faʻamaʻi o le uric acid) e ono mafua ai le gout.

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o le thrombopol ma le methotrexate, o le aʻafiaga o aafiaga leaga mai le ova hematopoietic e faateleina.

Maualuga o le acetylsalicylic acid e maua ai le aafiaga o le hypoglycemic, lea e tatau ona amanaia mo tagata mamai o loʻo maua fualaau faʻasaina ma se aafiaga o le hypoglycemic.

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o glucocorticosteroids i le thrombopol, o le faaitiitia o lona maualuga i le toto ua matauina, ma pe a uma le soloia o glucocorticosteroids, e mafai ona maua le tele o salicylates.

E le fautuaina le faʻaoga faʻatasi ma le ibuprofen, talu ai ona faʻaitiitia ai le aoga o le acetylsalicylic acid.

O le tuufaatasiga o le acetylsalicylic acid ma le ethanol e faateleina ai le ono faaleagaina o le membrane mucous o le gastrointestinal tract and prolonged blood flow.

O le faʻalavelave maualuga e sili ona lamatia i tagata matutua. Ona o le mea moni e faapea, i tagata gasegase e sili atu i le 65 tausaga le matua, o se faaitiitia o le aoga tele e mafai, o lenei vaega ole gasegase e tatau ona tuu i ai le thrombopol ile faaitiitia o tui.

Tina ma le lactation

  • I le III ma le III vaega o le maitaga: o le fualaau faasaina ua solia, o le faaaogaina o Thrombopol i le I trimester e taitaia ai le vavaeina o le tumutumu o luga ma le faaletonu o le fatu, i le tolu tausaga - i le taofia o le faigaluega, tapunia vave o le ductus arteriosus i le fetus, faateleina le toto i le tina / tama. fananau mai e mafai ona mafua ai le afaina o le intracranial, aemaise lava i pepe faatoa fanau,
  • II masina lona tolu o le maitaga: E mafai ona faʻaaogaina le Thrombopol pe a maeʻa iloiloga maeʻaeʻa o le fua faatatau / manuia o fuainumera,
  • lactation: o le vailaau faʻasaina ua solia.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Fualaau faasaina, o lona aafiaga e faaleleia pe a tuufaatasia ma le thrombopol:

  • faʻapitoa: e fesoʻotaʻi ma le paʻu o le faʻasalaga faʻapitoa ma ona vaʻavaʻai mai fesoʻotaiga ma faʻamalosi, o le tuufaatasiga e solia pe manaʻomia ai le faʻaeteete (pe a faʻaaoga i popo i luga pe oʻo i le 15 mg i le vaiaso, i le faasologa),
  • heparin ma mea e le faʻaogaina faʻapitoa: e fesoʻotaʻi ma le gaioiga o le platelet ma le faʻaogaina o mea e le faʻaogaina mai fafo mai fesoʻotaiga ma faʻamalosi,
  • thrombolytic drugs and plalet aggregation inhibitors (ticlopidine),
  • digoxin: e fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia i lona faʻasolosolo atoa,
  • hypoglycemic agents (inisalini ma sulfonylurea o meaola): e fesootaʻi atu i meatotino o le hypoglycemics o le acetylsalicylic acid lava ia i luga o doses ma le aveeseina o mea e maua mai sulfonylurea mai le fesootaʻiga ma pulu,
  • valproic acid: ona o le sui o lona fesootaʻiga ma polotini,
  • NSAIDs
  • sulfonamides (e aofia ai le co-trimoxazole),
  • faʻaipoipo
  • suauu lithium.

Fualaau faasaina o lona aafiaga e faaitiitia i le faaaogaina faatasi ma le thrombopol:

  • sulfinpyrazone, probenecid, benzbromaron ma isi fualaau oona e faʻateleina ai le excretion acid excretion: e aʻafia ai ma le faʻatauvaʻaina o le uric acid,
  • vailaʻau faʻasaina, e aofia ai le angiotensin liliuina o le inhibitors o le enzyme,
  • aldosterone tagata faʻataunuʻu (aemaise le spironolactone),
  • Polokalame faʻapipiʻi (aemaise lava furosemide).

Isi fegalegaleaiga talafeagai:

  • ava malosi: malosi faaopoopo,
  • glucocorticosteroids mo le faʻaaogaina masani: faʻavaivaia le gaioiga o le thrombopol.

Faʻamatala puupuu o le fualaau faasaina

O le Thrombo ACC ua gaosia e pei o ni paʻepaʻe lanu paʻepaʻe paʻepaʻe e ufiufiina i se paʻu susulu lea e faigofie lava ona solu i totonu o le vaega o meaʻai. O le ola o le fualaau faasaina e le sili atu ma le tolu tausaga, e manaʻomia lou teuina o le afifi mai le susulu o le la. Le tuufaatasiga o fualaau faasaina:

  • gaioiga malosi: acetylsalicylic acid, e tusa ai ma lona faʻatonuga, o fualaau e 50 pe 100 mg,
  • vaega fesoasoani.

O le vailaʻau tuʻuina atu i le falemaʻi fesoʻotaʻiga e aunoa ma se faʻamaumauga. Ae peitai, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete ma i laasaga fautuaina. E le o manaʻomia e le au matutua le vaʻavaʻa.

O le faʻaaogaina o fualaau oona e faʻavae i luga o uiga autu o le mea taua - o le salicylic acid: o se faʻaitiitia o le faʻaogaina o mea e fai, o le faʻaitiitia o le vevela, ma le malosi o le faʻamalosi. O lona ether e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le thromboxane A2 i platelet, ma fesoasoani ai e puipuia le faʻavaeina o le toto. O le aafiaga e aliali mai lava i le taimi lava e faʻaaogaina ai Thrombo ACC ma o loʻo i ai i totonu o le 7 aso talu ona ave le tasi papa.

Faailoga mo le faatonuina o fualaau

O le mea na matauina o le gaioiga a le vaega autu o le vailaau faasaina e mafai ai ona faatonuina mo togafitiga ma togafitiga (o le monotherapy ma faatasi ai ma isi auala) o le infarction myocardial, ischemia, ma veins varicose. O faʻamaoniga autu o loʻo faʻatulagaina ai le Trombo ACC:

  • le i ai o le angina pectoris,
  • Aʻoga Maualuga ma Maualuga i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi fatu mai le faʻalavelave faʻaleagaina o le myocardial, aemaise lava pe afai o le tagata maʻi na maua i le maʻi suka, mamafa, masani leaga (nicotine ma mea inu ava malosi), tausaga malosi,

O le faʻaaogaina o le Thrombo ACC faatasi ai ma isi vailaʻau e faʻatagaina pe a maeʻa le talanoaga ma le fomaʻi: o faʻamalositino e faʻaleleia le aoga o se vaega taua o sauniuniga faafomaʻi (e aofia ai i latou e faʻamoemoe i le togafitia o le loto), mo le mafuaʻaga lenei e ono le mautonu le aʻafiaga o ia togafitiga.

Faatonuga mo le faʻatonuina saʻo o Thrombo ACC

O pusa e tatau ona fai i le aso poʻo le afiafi, aʻo leʻi 'ai ma faʻauʻu i le tele o vai. Thrombo ua faʻamatalaina o se vasega, o le umi e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi e faʻatatau i le faʻamaʻi. Afai e fesoasoani le fualaau faasaina ma e le mafua ai itu taua, ona mafai lea ona faateleina le umi o le pulega.

O le inu o le Trombo ACC i luga o se manava gaogao e matua faasaina!

O le masani masani o le fualaau faasaina e 50-100 mg i le aso. Laveʻa maualuga (pe tusa ma le 200 mg) ua faʻataʻitaʻiina mo le togafitiga o le verombosis loloto ma le thromboembolism.

O le tele o le fualaau faasaina e seasea lava, talu ai o loʻo i ai i le maʻalalalo le maualalo o le mamafa o le mea galue.

I tagata ua matutua, o le faʻaaogaina o se tele o fualaau faasaina e mafai ona faaosofia ai le tele o aʻafiaga leaga:

  • le malamalama lelei ma le faamaopoopoina o gaoioiga,
  • ogaoga ma le vomiting,
  • vaivaiga lautele
  • fatu faʻalavelave ma le maualalo o le toto,
  • le malosi o le tino ma le gasegase galuega.

I le laasaga muamua o le maualuga, ua lava le ave o le malala ua gaoioi, faamama le manava ma toe faʻaleleia paleni vai-electrolyte i togafitiga faafomaʻi ma / poo faʻamalo. I le tulaga o se tulaga ogaoga, o le faʻamaʻi vave ile falemaʻi ma le diuresis, le totogia, o le susu o le manava ma le gaogao, toe faʻaleleia o le paleni-o le paleni ma le faʻaleleia togafitiga e talafeagai.

Faʻamatalaga faʻafomaʻi o Thrombo ACC

O le Thrombo ACC o loʻo i ai le tele o analogues, o lona uiga o le filifilia o le fualaau lelei lelei e tusa ai ma ona uiga, auala o le pulega, faʻasologa ma tapulaa talafeagai o le a le faigata.

E tusa ai ma faʻamatalaga mo le taliainaE tusa ai ma le vaega o iai neiO le vaega o vailaʻau faʻapitoa (antiplatelet agents)
1. Togafitiga ma le puipuia o le aoga:
mata
Actalipid
acecardol
vasocardine
warfarex,
fagu,
hypertrans
thromboMAG,
holletar
Equamer.
2. Togafitiga ma le puipuia o fasipolo ma osofaʻiga faʻapitoa:
agrenox,
glycine canon
cardionate
clopidogrel
Marevan
o le au,
3. Togafitiga o fomaʻi e le toʻa:
arikstra,
aspirin cardio
Faʻatatau
Coromax
plogrel
fraxiparin.
  • agrenox,
    aspikor
    aspirin cardio
    Iralgesic
    cardiomagnyl
    sanovask
    thrombopol
    UPSA UPSA,
    tsitrapak.
  • faʻatasi
    agrenox,
    aducil
    aspirin cardio
    acecardol
    ventavis
    Sylt
    ilomedin
    Faʻatatau
    clopidex
    clopidogrel
    Papatiso
    plethazole
    targetek
    tiketi
    mataʻutia.

Pe a suia Thrombo ACC i isi vailaʻau, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi mo le fesoʻotaʻiga ma isi fualaau.

Foafoa, faʻasalaga tuʻufaʻatasia, tuufaatasiga, fuataga, faʻamatalaga

O Thrombo ACC o loʻo gaosia e le Austrian pharmaceutical company GL. Pharma GmbH, o ona laau totō o loʻo i le aai o Pannach. I Rusia, o le sui o Austrian pharmacists o le kamupani "Valeant", lea e tu i le tuatusi: 115162, Moscow, st. Shabolovka, fale 31, fale 5. O lenei tuatusi e mafai ona e lafoina uma tagi e uiga i le fualaau faasaina.

O le Thrombo ACC o loʻo avanoa i se tasi metotia - o lea pupuʻu tautalafaʻafiafiaina ata vevela vevela. O pepa o loʻo tumu i paʻu (konvalyutki) o le aluminium ma le polyvinyl chloride, lea, i le isi itu, o loʻo tuʻuina i pusa pepa faʻatasi ai ma se laupepa faʻatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina. I totonu o atigipusa - 14 poʻo 20 papa.

O pusa o Thrombo ACC e aofia ai le acetylsalicylic acid o le eletise o loʻo galue, lea e sili ona lauiloa o Aspirin. Ae e le pei o le aspirin Assini ma le antipyretic ma le analgesic, o le tuufaatasiga o le Trombo ACC e aofia ai le acetylsalicylic acid i se gaosiga maualalo maualalo, lea e maua ai i se siisii ​​tulaga eseese, e pei o le antiplatelet effect. O le mea lea, i totonu o fualaau o Thrombo ACC, o le acetylsalicylic acid o loo i ai i le lua dosages - 50 mg poo le 100 mg. O nei mea uma e lua e maualalo, ma o le mea lea o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina na o, e pei ona fai mai ai tagata, "toto toto", ae le o le faʻaitiitia o le tiga ma faʻaitiitia ai le vevela o le tino. O le mea moni, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaaogaina Thrombo ACC e faʻaitiitia ai le vevela, ae mo lenei mea e tatau ona e vave ave laasaga e lima, lea o le a tutusa i le metotia i le tasi papalama o Aspirin masani. Ma o lenei mea e le talafeagai ma e le afaina.

Ae o le suia o Trombo ACC i le Aspirin masani e mafai, ona o le mea galue malosi e tutusa. Ae na o le tulaga lea e tatau ona vaeluaina le aspirin i ni nofoaga poʻo ni maualuga e maua ai se vailaau o le acetylsalicylic acid i le 50-100 mg.

I le avea ai ma vaega fesoasoani, o meaʻai e 50 mg ma le 100 mg o loʻo i ai le mea lava e tasi: microcrystalline cellulose, lactose monohydrate, colloidal silicon dioxide ma le kulimi pateta. O le atigi 100 mg ma le 50 mg papa o loʻo i ai foi mea tutusa, e pei o le talc, triacetin, o le copolymer o le methacrylic acid ma le acyllate (1: 1) (Eudragit L).

O pusa o vailaʻau e lua (50 mg ma le 100 mg) oi latou lava e vali paʻepaʻe, ia foliga foliga biconvex, o se lanu susulu pe laititi.

Thrombo ACC 100 ma le 50

I le tele o taimi, i lauga i aso faisoo, mo le faigofie, e faaopoopo numera i igoa o fualaau faasaina o lona uiga o dosages o le mea galue. O le fausiaina o "igoa" fou e masani ona talia, o lea la o tagata fai togafitiga, fomai, ma tagata gasegase latou te malamalama ia i latou. E faʻaaogaina atoa lenei mea i le Thrombo ACC, pe afai o igoa fou "Thrombo ACC 100" ma le "Thrombo ACC 50" o lona uiga o le fua o fualaau o le fualaau lava lea.

E leai se eseesega, e ese mai le metotia o le mea galue malosi, i le va o Thrombo ACC 50 ma Thrombo ACC 100, o le mea lea o le a tatou le mafaufauina tutusa lava le vailaau ma eseese gasegase. I se isi itu, i le faʻamatalaga o loʻo i lalo, o faʻamatalaga uma o le a tuʻuina atu i le Thrombo ACC i soʻo se metotia - e 50 mg ma le 100 mg. Ma afai e tatau ona faʻamalosia soʻo se faailoilo patino poʻo foliga o se vailaau faʻapitoa, ona matou faia lea i le faʻamoemoe, ae o isi faʻamatalaga uma o le a aʻafia ai Trombo ACC ile atunuʻu.

Lelei togafitiga

O le Thrombotic ACC o loʻo i ai se aʻafiaga o le antiplatelet, lea e aofia ai le faʻaitiitia o le faʻafeiloaʻi o platelets ma toto mumu mumu. E le gata i lea, o le taliaina o elemene amata o le toto ua faaitiitia uma i totonu ia i latou ma faatasi ai ma le puipui o toto toto. Talu ai ona o lea, o le toto ua sili atu ona lelei, e le o se viscous, faigofie ma sili atu ona taamilomilo i totonu o vaa, e le o se mea e tupu ai, e le fatuina ai ni poloka pusa. O le aʻafiaga a le Thrombo ACC ona o le faʻaleleia atili o mea tafe o le toto e taofia ai le faʻavaeina o le toto i vaʻa eseese, lea, i le isi itu, e puipuia ai tulaga ogaoga ogaoga e mafua mai i le totoina o toto toto e le thrombi (fatu fatuga, strokes, thromboses, pulmonary embolism, etc.).

Acetylsalicylic acid, o se vaega o le Thrombo ACC o se elemene galue, o le taimi nei o se tasi o mea e masani ona faʻaaogaina antiplatelet agents. O lona aafiaga o le antiplatelet e aofia ai le tele o auala. O le mea lea, o le acetylsalicylic acid e aafia ai le galuega o le tele o enzymes e faʻaleleia ai le gaosiga o nisi mea ma faʻalavelave ai isi.

I le faaopoopo atu i le malosi o le antiplatelet, o le acetylsalicylic acid e iai foi sona aafiaga fibrinolytic, lea e aofia ai le faataapeina o fusi toto na uma ona fausia ma faasalalauina ia lela mumu totoga. Acetylsalicylic acid e faaitiitia ai foi le maualuga o le mea o le coagulation II, VII, IX, ma le X i le toto, lea e faaitiitia ai foi le fausia o thrombus.

Mo le atinaʻe o fibrinolytic ma antiplatelet, o le acetylsalicylic acid e ave i lalo ifo - 75 - 325 mg i le aso. O le mafuaaga lena e na o le 50 mg poʻo le 100 mg o le acetylsalicylic acid e maua ai le Trombo ACC. O le aʻafiaga o le antiplatelet e faʻaauau pea mo le vaiaso pe a uma le faʻasologa o Thrombo ACC.

O mea taua o le acetylsalicylic acid lea e faʻaaogaina e puipuia ai ma togafitia ai fatu, faʻamaʻi o le fatu, faʻafitauli o veins varicose ma isi faʻamaʻi e ono lamatia mo le fausiaina o fusi toto.

A oʻo i le thrombo, e vave faʻavave le ACC ile vave ma maeʻa. Faʻafetai i le faʻaogaina o meaʻai, o le laulau e leai se aʻafiaga leaga ma le faʻaleagaina o le mucosa gastric. A maeʻa ona oʻo i totonu o le toto, o le acetylsalicylic acid e liua i le suauu salicylic, lea e faʻamalosia ai. E le gata i lea, o le salicylic acid e faʻamaʻoʻeseina i le ate ma le faʻavae o le phenyl salicylate, o le kullucuronide salicylate ma le salicyluric acid, lea e tufatufaina atu i totoga uma ma fusi. O le salicylic acid e alu i le susu o susu ma pasi atu ile placenta. I tamaitai, o le liua o le acetylsalicylic acid i le tino e sili atu lemu nai lo alii ona o le saoasaoa maualalo o le enzymes.

O le acetylsalicylic acid e faʻaaogaina i le ituaiga metabolites e gaʻo i totonu o le 24 i le 72 itula. E oʻo lava i le faʻaopoopoina o le pulega, e le faʻapipiʻi le vailaʻau i le toto toto.

E faʻapefea ona fai?

E 50 mg ma le 100 mg o le Thrombo ACC e tatau ona ave loa aʻo leʻi 'ai, ma fufulu i le tele o vai - a itiiti mai o se ipu malamalama (200 ml). Manatua e le mafai ona e inuina Thrombo ACC i se manava gaogao, aua e mafai ona mafua ai le ita ma tiga tiga. Ia mautinoa ia vave ona e 'ai pe a uma le thrombotic ACC. I le taimi lava e tasi, o le faaupuga "taumafa" e le o lona uiga o se taumafataga faigata, ae o le faʻaaogaina a itiiti ifo o sina meaʻai o le a faatumulia ai le manava. Mo se faʻataʻitaʻiga, a uma ona ave Thrombo ACC, e lava lava le 'ai i ni faʻi lua, sina sanuisi, sina falaoamata, salati, ma isi, ma o le a lava lea e puipuia ai le faʻaleagaina o le fualaau oona i le manava.

O le Trombo ACC e faʻamalamaina i latou lava e tatau ona foloina atoa, e le nutimomoia, tiʻetiʻe, nutimomoia, pe nutimomoia i se isi lava auala.

I le avea ai o se tulafono, o le ACC thrombo e faʻaalu i le aso ile aso atoa. E fautuaina e ave le vailaau i aso uma i le taimi lava e tasi - mo lenei mea e tatau lava ona e filifili se vaega taua i le aso ma inu i taimi uma i vailaʻau i lenei taimi. E faigofie tele mo le toatele ona ave Thrombo ACC ao lei faia le taeao, ae o isi e filifili e fai lenei mea i le afiafi ao lei momoe. O le taimi e ave ai papamaʻa e faʻalagolago lava i le faigofie mo le tagata maʻi. Ae e tatau ona manatuaina soʻo se taimi lava e inu ai se vailaʻau, vave loa ona e manaʻomia ona 'ai sina meaʻai.

O pepa o le Thrombo ACC e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina o le taimi umi, ma o le taimi patino o togafitiga togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi. O se tasi ua faatonuina se faʻaauauina pea o Thrombo ACC mo le ono masina poʻo ni nai tausaga, ma o se tasi ua tuʻuina atu vasega o le tolu masina ma se malologa o le 2 i le 4 vaiaso i le va oi latou. A maeʻa galuega, e mafai ona faatonuina le Thrombo ACC mo na o le masina. Ae o le mea lautele, e masani lava ona faʻatulagaina le Trombo ACC mo le ola, talu ai e iai se lamatiaga o le tagata i le thrombosis ma le faʻaogaina o gaʻo eseese i le thrombi, o le a le toe mou atu ma tumau pea seia oʻo i lona maliu. O le taofia lea o le fusi o le toto ma le fesuiaiga o vaʻa toto o le thrombo ACC ua faia mo se taimi umi, seivagana, o le mea moni, o se tagata e maualuga le lamatia o le thrombosis.

Faʻaoga mo faʻamaʻi eseese

Ole fua ole thrombotic ACC e faalagolago i le mafuaaga e ave ai le vailaʻau.

O le mea lea, mo le puipuia o le faʻaaogaina muamua o le myocardial, e tatau ona ave le Thrombo ACC i le 50-100 mg i le aso (1 papalama 50 mg poo le 1 papafa 100 mg i le aso).

I le togafitiga o le le toʻa ma le tumau, o le thrombo ACC ua fautuaina foi e ave le 50-100 mg i le aso. O lea la, e tatau ona e inuina se tasi laulau e 50 mg poo le 100 mg i le aso.

Mo le puipuia o le paʻu ma le gasegase o gasegase o le cerebrovascular, ua fautuaina Thrombo ACC e ave 50-100 mg i le aso (1 papalama 50 mg poʻo le 1 papafa 100 mg i le aso).

Puipuia o le thromboembolism pe a maeʻa soʻo se taotoga ma a maeʻa faʻasalaga faʻapitoa e aofia ai le ave o Thrombo ACC i le 50 - 100 mg i le aso (1 papalama o le 50 mg poʻo le 1 papalama o le 100 mg i le aso).

E puipuia le Thrombo ACC e ave le 100-200 mg i le aso (1 pe 2 papa o le 100 mg i le aso) i le va o le thrombosis ma le thromboembolism o le utuga o le pulmonary ma ona lālā.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu

O le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid i le tolu masina muamua o le maʻitaga e mafai ona faʻaosofia ai le faʻalavelave tuputupu aʻe i totonu o le fetus, e pei o le vaeluaga o le palate ("cleft palate"), le atoatoa o le fatu, ma isi. O le mafuaʻaga lea e faʻamavaeina ai vailaʻau faʻasaina o le acetylsalicylic acid, e aofia ai Thrombo ACC, i le sefulutolu vaiaso o le maʻitaga.

Aveina o le acetylsalicylic acid i sauniuniga o le sili atu ma le 300 mg i le aso mai le 27 vaiaso o le maʻitaga ma aʻo lei fananau mai e faʻafefe ai le galue, faʻaleleia le toto i le tina ma le tama, e pei foi o le tuufaatasia o le tatala o le fatu i totonu o le pepe. Faʻaavanoa o le acetylsalicylic acid vave aʻo le i fananau mai e mafai ona faʻavelaina ai le pepe i totonu o se pepe faatoa fanau mai, aemaise lava pe a vave le pepe. O le mafuaʻaga lea e faʻasaina ai le faʻatagaina o fualaau faʻasaina i le acetylsalicylic acid i le tolu tolu masina o le maʻitaga.

I le lua masina o le maitaga, mai le 14th i le 26 vaiaso, aofia ai, ole Trombo ACC e mafai ona naʻo luga o faʻamaoniga manino, pe afai e taua tele mo le tina faʻamoemoe, ma pe afai o le faamanuiaga e sili atu nai lo mea uma e mafai. I le lua o masina o le maitaga, o le faʻaaogaina o ACC i totonu o vasega pupuu e faatagaina.

Acetylsalicylic acid ma ona meaola e pasi i susu susu. Ae o le faʻalavelave faʻaleagaina o le acetylsalicylic acid e masani lava e le afaina ai aʻafiaga poʻo faʻalavelave i tamaiti laiti, o se taunuuga o le ACC thrombo ao faatagaina le susu. Ae peitaʻi, afai e umi se taimi e ave ai le Trombo ACC, ona sili atu lea ona lelei le fafaguina o le tamaititi ma faʻafeiloaʻi le tamaititi i mea faʻafefiloi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Thrombotic ACC, pe a faʻaogaina faʻatasi, faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau oona nei:

  • Methotrexate (faʻaitiitia le faʻamalosolo o le faʻaaogaina e fatugaʻo),
  • Anticoagulants (Heparin, Warfarin, ma isi mea), thrombolytics (Urokinase, Fibrinolysin, ma isi) ma isi antiplatelet agents (Clopidogrel, Curantil, ma isi). Pe a ave faʻatasi ma Trombo ACC, o le faʻaleagaina o le tino i luga o le mucous membranes o le manava ma le toto, e faʻateleina, ma o le aʻafiaga o le totoga faateleina,
  • Faʻailoga o le toe faʻaleleia o le serotonin (Fluoxetine, Venlafaxine, Elicea, Valdoxan, Flunisan, Oprah, ma isi) - o le lamatiaga o le toto mai le manava ma le esophagus faateleina,
  • Digoxin - o lona manava i fatugaʻo o loʻo faʻaititia, lea e mafai ona oʻo atu ai i lona faʻalavelave,
  • O mea e maua mai le sulfonylureas e faʻaitiitia ai le toto toto (Glibenclamide, Glycvidone, Glyclazide, Glimepiride, Glipizid, Chlorpropamide, Buformide, Igoa, ma isi) - o le kulukose e mafai ona faʻaitiitia tele, talu ai o le Thrombo ACC e faʻaitiitia ai lona faʻamalosi,
  • Valproic acid preparations (Konvuleks, Depakin, Dipromal, Valparin XP, ma isi) - ua faateleina le vevela o le valproate,
  • O mea taumafa ava malosi ma vailaʻau faʻasaina - o le aʻafiaga o le faaleagaina o le mucous membrane o le manava ma le toto e faʻaleleia, ma o le taimi o le toto e faʻalautele,
  • O fualaau e le faʻamalosi ai le faʻamalama (Diclofenac, Nimesulide, Indomethacin, Meloxicam, ma isi) ma isi salicylate (Salofalk, ma isi) - o le lamatiaga o le faatupuina o le manava o le manava ma le maʻi leʻolala ma le faateleina o le toto.

Talu ai le faʻamaonia o le faʻamalosia o fualaau o loʻo taʻua i luga ua faʻaleleia ao aveina i latou i le Thrombo ACC, e tatau ona e manatu e faʻaitiitia le latou gaioiga ao aveina i latou i le Thrombo ACC.

O le faʻaaogaina tutusa o Thrombo ACC faʻatasi ai ma vailaʻau nei e faʻaititia ai le aafiaga (o le mea lea, o le faateleina o la latou gaioiga atonu e talafeagai):

  • Soʻo se vailaʻau faʻamalosi (i lalo o le gaioiga a Thrombo ACC, o le fua o le filtration o le urine e mafua i lalo o fatugaʻo),
  • O faʻatagaina o le angiotensin-converting enzyme (Captopril, Kapoten, Perineva, Prenessa, Enalapril, ma isi) - o le aʻafiaga o inhibitors i le faʻaitiitia o le toto o le toto ua faʻavaivaia ma ua faʻafefeteina o latou aafiaga. O le mea masani, o le faʻaitiitia o le mamafa o le gaioiga a le 'angiotensin-faʻaliliuina o le inhibitors o le enzyme e matauina pe a faʻatasi ma le Thrombo ACC i se fualaau o le sili atu i le 160 mg i le aso,
  • Fualaau faasaina e faaleleia atili ai le excretion o le uric acid (Probenecid, Benzbromaron) - oo latou aafiaga e faaitiitia ona o le faaitiitia o fatugaʻo,
  • Gonucocorticoid o hormones (prednisone, dexamethasone, ma isi) - o le excretion o ACC thrombo e matua faʻaleleia, ma ua faʻavaivaia lo latou aʻafiaga.

Faʻaiʻuga

O le Thrombo ACC e masani ona toleniina ma, ona o le maualalo o le acetylsalicylic acid, e le mafua ai aʻafiaga. Ae ui i lea, i se tulaga e seasea tupu, o le ACC e mafai ona faʻaosoosoina le atinaʻeina o itu eseese o aʻafiaga mai itu eseese ma auala:

1. Mai le gastrointestinal tract:

  • Nausea
  • Vomiting
  • Heartburn
  • Paʻu o le tino
  • Manua poʻo le maʻi ulutala,
  • O le gasegase gasegase
  • O le gaioiga lē tumau o le ate ma le faʻaopoopoga o le aspartate aminotransferase (AcAT) ma alanine aminotransferase (AlAT).
2. Mai le vaʻaiga tutotonu:
  • Tesea
  • Faalogo le faʻalogo
  • Tineni.
3. Mai le faiga o le hematopoietics:
  • Toto maualuga o le toto i le taimi ma pe a uma le taotoga,
  • Faʻasologa masani o le hematoma,
  • Taunuuga masani
  • Faʻafefete
  • Vaʻaia o le tino
  • O le gasegase o le Cerebral (o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga i tagata gasegase o loʻo ave Warfarin poʻo isi mea faʻamalosi i le taimi lava e tasi, poʻo le le pulea o le toto, ae masani ona tulai),
  • O le gasegase o le gasegase o le gasegase poʻo le gasegase e mafua mai le gasegase o le gasegase.
4. Mai le itu ole faiga ole puipuiga ole tino:
  • Paʻu o le paʻu
  • Tue le paʻu
  • Urticaria,
  • Quincke le edema,
  • Rhinitis Allergic
  • Le filosofia o le mucosa muʻa (faʻasalaga vavae),
  • Bronchospasm (o le vaapiapi malosi o le lumenia o le bronchi ma le tupuga o se lagona o le gaogao),
  • Cardio-respiratory troubles syndrome,
  • Malosiaga Anaphylactic.

E faʻapefea ona ave le thrombo ACC - muamua pe a maeʻa se taumafataga?

A maeʻa ona asiasi atu i le fomaʻi, e maua e le tagata maʻi se igoa fou mo le fualaau faasaina i le lisi o talavai. O le mea e sosoo ai, e masani lava, o se tautalaga pupuu e faʻapipiʻiina, lipotia le fua faatatau o se tasi fualaau o fualaau faʻasaina, faʻateleina i le fuainumera o atopaʻu i le aso. I nisi tulaga, o lenei faʻamatalaga ua lava, ae le na o le taimi e te manaʻomia ai le ave o le TromboASS.

O le mea moni, e mafai ona e vaʻavaʻai i le faʻaaogaina o laulamu o Thrombo ACC mo le totoina o le toto, o loʻo i ai pea se vaega - "auala e faʻaaogā ai," e faʻaalia ai pe a fai le mea lea, muamua pe a uma le taumafataga. Ae le o le faalumaina o tagata e tuufaatasia, o sea aoaoga ua fuafuaina mo se tagatanuu e le o iai. E sosoo ai, o se lisi o faʻasolega e mulimuli mai, pe a toetoe o tagata uma e maua se tasi o lona "tiga".

A maeʻa lena, faitioga e uiga i le le faʻaeteete, ma le faʻamalalauina foi o le fomaʻi, amata. O le ita tele lava o le "ventricles," ma e tutoatasi i fesuiaiga e le oi ai ni meaola.

O ai la e sese? Se fomai? Po o le fomaʻi na ia tusia le pepa faʻatasi ma le vailaʻau? E mafai ona maua le tali e ala i le faʻasino atu i faatonuga i le vaega o loʻo faʻamatalaina auiliili ai le tuufaatasiga o le tasi papaitusi.

O le a le mea o aofia ai i le sauniuniga o le gaʻo?

O le pasene autu o lenei vailaʻau, ioe, o le acetylsalicylic acid. O le mea lea e le talia e tagata gasegase o gastritis ma maʻi o le manava.

Ae e le tatau ona galo ia i tatou, e le pei o le ASK masani na faʻatau atu i le fale talavai, o pusa mimiti toto o le TromboAX e ufiufi i se atigi lea o loʻo i ai vaega e pei talc ma eudragit.

sc name = "info2" text = "I le mole mole mole o talc, o se vaega o le atigi, o loʻo i ai le magnesium - o se elemene e faʻaleagaina le aafiaga faʻaleagaina o le ASA i luga o le epithelium o le manava."

O fuamoa e mafua mai i le polymerization o le acikoni. Latou te faia galuega o le felauaiga o fualaau faasaina i se vaega faapitoa na muai fuafuaina o le inumaga, puipuia mai aafiaga o le manava o le manava ma le vave gauai.

Ae ui lava i lea, o se faamamafa i luga o le faʻasaʻoina e talafeagai. O le "mea na inisiua" pe a maʻi le tagata maʻi, ona ua misia, "e le o luga o se manava gaogao" ma le "e aunoa ma le taamilomilo", e faimalaga "ma le faaeteete" ma le "e le fautuaina."

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

O pusa lapisi o le thrombopol, o le lanu piniki, o loʻo i ai se eletise malosi e taʻua o Acidum acetylsalicylicum. E tusa ai ma faʻamatalaga o Trombopol, o se vailaau faʻataʻitaʻi e tuʻuina atu i vaega nei - fitu sefulu lima lima selau lima sefulu pilikisi. I le avea ai ma mea fesoasoani, e faʻaaogaina ai e le kamupanī le pule o le sana, MCC, amylopectin glycolor. O le atigi vaega e aofia ai vaega eseese - Hypromellosum, o se paluga faapitoa mo le faʻapipiʻiina o le vailaau faʻasaina i le E553b, meaʻai faaopoopo E171, triethyl citrate, mea lanu, Silicii dioxydum colloidale, Natrii hydrocarbonas, sodium lauryl sulfate. O le tau o Trombopol o le 51 rubles. O faʻamatalaga e uiga i le maua o le vailaʻau e mafai ona maua i le telefoni poʻo luga o le upega tafaʻilagi o le tufatufaina aloaia.

Aʻo tilotilo i lalo o le atigi, e mafai ona e vaʻaia e faaopoopo atu i le ACS, o le tuufaatasiga o le mea galue e aofia ai:

  • Lactose
  • cellulose
  • kilika
  • pateta pateta.

Lactose e fatuina ai se mea e gaosia ai le lactobacilli, faʻamautuina le tuufaatasiga o le microflora intestinal. Cellulose e faʻamamaina le manava o toxins. Silky binds and removes bilirubin mai le tino, o lea ua vevela ai le toto. O le maso o le patate e maualalo ai le malosi o le kulimi ma e puipuia ai le puipuiga.

sc name = "info2" text = "I le masani ai, o mea e aofia ai nei mea i totonu o le tasi papa maa e laiti. Ae talu ai ona o le fualaau faasaina ua faatonuina, o se tulafono, mo se taimi umi, o le aofaʻiga o loo faʻapotopotoina pea ma ua maeʻa. "

I le faamaninoina o le faamoemoega o vaega uma o le vailaau faasaina, matou te toe foi atu i le fesili autu. E faʻapefea ona ave le thromboass, ma e taua tele pe a ave fualaau - muamua pe a maeʻa se taumafataga?

E faʻalagolago le malosi o fualaau oona i le tele, le lelei ma le taimi ole taumafa?

Suesuega na faia i lenei mataupu ua faʻaalia:

  1. O le vaega autu o le ASA e faʻaaogaina i totonu o le tootoo laiti, poʻo le, i lona pito i luga.
  2. O le taimi e faʻaalu ai e le faʻalagolago i le tikeri o le atoatoa o le manava.
  3. O mea faʻamalosi e faʻaitiitia ai le malosi o le vai gaosiga e le afaina ai le saoasaoa o le faʻamaʻiina o le vailaʻau. E tutusa foi le tala e uiga i le susu ma isi mea e maua ai gaʻo meaola.

Ma le isi, matou te liliu atu i faatonuga, pe a fai mai o table Thrombo ACC e tatau ona ave ao le i ai taumafa, ae le o luga o se manava gaogao. O le mea moni o meaʻai e le faʻalavelave ai i le gaioiga o fualaau faasaina, faʻavasegaina fafo.

E tumau pea ina ia malamalama pe o le a le "e le o luga o se manava gaogao" o lona uiga?

Aua le inu pona vave pe a uma le moe. O le manava foi e manaʻomia se taimi e maua ai le gaioiga. Afai, mo nisi mafuaaga, o le afa muamua o le aso o le filifiliga pito sili lea mo le tagofia o fualaau, ona tatau loa lea ona e 'ai se mea. Ia avea ma se fasi meaai itiiti, ae o le a fesoasoani i le manava o se poloaiga - "ia amata".

Thromboass mo le vevelaina o le toto, ave i luga o se "manava susu," e aunoa ma se meaʻai mulimuli ane ai meaai, o le a faʻamaʻapeʻape i le manava. Faatasi ai ma le faateleina o le eletise o le siosiomaga, o le vaega autu o le ASA o le a tumau i le vaifofo vai, faaleleia atili ai le aafiaga o le le fiafia i luga o sela epithelial. Faatasi ai ma le maualalo o le eletise o le manava, o le ASA o loʻo aʻafia i totonu o puipui o le totoga o le digestive ma faaputuputu i totonu o sela o le mucous membrane, lea e le o se mea e manaʻomia.

sc name = "info" text = "E tatau ona e ave Tromboass i se tulaga vavalalata, lea e le mafai ona faapea o le" pe a uma ona 'ai ", poo le" muamua. "

E pei ona mafai ona e malamalama, o nei puipuiga uma e fesoʻotai, mo le tele o vaega, ma le puipuia o le tino o meaʻai, mai aʻafiaga leaga o le ASA, ma e le afaina ai le leaga o le fualaau.

E faʻapefea ona galue malosi le toto?

O le tuʻuina atu i totonu o puipui o le tootoo laitiiti, o vailaau oona o le vailaʻau e ulufale atu i le toto ma fusifusia i ona puipuiga. O le ASA e faʻaalia i le tuʻuina atu i fafo atu o siama. Ae aʻafia foi ma le polotini, e le aveesea ai lana gaioiga.

O le ASA e faʻasaʻo le thromboxane - o se enzyme e faʻamalo e platelet activated, lea e avea o se faailoilo mo le faʻamalosia o isi platelets. Le faʻaaogaina o platelets, seia oʻo i le iuga o le latou taamilosaga o le olaga, faʻamalo le mafai ona faʻaopoopoina, lea e fesoasoani e faʻafefe ai le toto.

O se mea manaia o le ASA o loʻo iai i totonu o le vailaau faʻasaina, o le fualaau faasaina e le mafai ona iloa i le toto plasma (pe maua i ni vaega laiti). Peitai, e ui i lea, o le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le platelet o le a faʻaalia atoatoa.

sc name = "info" text = "Ona o le metabolised i totonu o sela o le ate, ua faatulaga ai e le ASA se" faatalitali "i luga o platelets iinei. "O le faʻamalosi totoga e ave ai i latou iinei, i le mea o loʻo faʻaalia ai i latou i le fua o fualaau faasaina."

Faʻasagaga o le faʻaitiitia o le maualuga o le thromboxane, o le mea e aofia ai le prostacyclin, o se tagata tetee o le enzyme o le activation o le platelet, ua tulaʻi i totonu o le toto. O le mea lea, e tatau ona ausia le tulaga talafeagai ma faamoemoeina - toto toto.

Talu ai e fautuaina le ave o le Thrombo ACC e faʻanenefu ai le toto, fufuluina pepa ma le tele o vai poʻo soʻo se isi vai, e faʻaalia ai le taimi o le gaioiga - aʻo leʻi 'aʻai, ae le o mulimuli. Mea taumafa, faatasi ai ma le tele o le mea e maua ai le suavai, e faʻamalosia ai le galuega a le manava ma tumau i ai mo se taimi umi.

I le avea ai o se tulafono, ua faatonuina e le fomaʻi se fualaau e tasi o le fualaau faasaina, faatasi ai ma se fautuaga mo le afiafi. I lenei mea, e le tatau i se tasi ona vaavaai mo soo se mea e faalagolago i ai i luga o meaola o le tino po o isi mafuaaga.

O le taimi o le afiafi, aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, e sili atu ona taua mai se mafaufauga mafaufau. O le taimi lea e popole ai le aso, faanatinati, le manumalo ua uma ona foia. O le tino, e aofia ai le faiʻai, e maua se pupuu puupuu mai popolega i fafo ma mafai ona taulai atu ia te ia lava. O le tulaga sili lea ona mafanafana mo le ave saʻo o fualaau.

sc name = "info2" text = "Aloaia o le faasologa atoa o le siakiina, o le fualaau faasaina o le a le gata ina i ai sona aafiaga le manaomia i luga o le tino, ae o oloa leaga uma o le a aveesea lelei."

Afai ei ai ni masalosaloga o le tagata maʻi e uiga i le talafeagai o le fualaau faasaina. Afai i taimi o togafitiga togafitiga e aliali i totonu o le manava, leisa, le mautonu, leai se malosi. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave lau fomaʻi.

E leai se tulaga, e le tatau ona e suia le fua o le vailaʻau poʻo le suia le suia o le ThromboASS i mea tutusa. O le aia tatau lenei a tagata tomai faapitoa o loʻo i ai ni faʻamatalaga faʻamaonia e uiga i le tulaga lautele o le tino o le tagata maʻi, faʻavaeina i luga o le faavae o le suʻega ma le auʻiliʻiliga, ia amanaʻia uma tulaga faʻalavelave.

Faʻataʻitaʻiga

O suʻesuʻega a le falemaʻi ua faʻaalia ai, e pei o analogues, o le thrombopol ua vave ona gaogao mai le vaega o meaʻai. Acidum acetylsalicylicum o loʻo iai le meatotino o le liua i le vailaʻau o le phenolic. O le maualuga o le acetylsalicylic acid i le plasma toto na tusia i le sefululima minute talu ona ave le fualaau faasaina, o le metabolite galue malosi e oʻo atu i se maualuga maualuga i totonu o le tolusefulu i le selau luasefulu minute. Ona o le faateleina o le mautu o le atigi pusa, o le faamatuu atu o le vaega galue o le fualaau faasaina e tupu i totonu o le fatu. O nei mea totino e fesoasoani i le faʻatuai tele o le gaioiga galue - mai le 180 i le 360 ​​minute. O vaega taua ma le metabolite galue e iai le meatotino e fusifusia i palatini masini. E le gata i lea, o mea ua lisiina o loʻo faʻaalia i le vave faʻasalalau i totonu o masini. 2-hydroxybenzoic acid o le meatotino o le faʻamalosi i susu susu. O taunuʻuga o suʻesuʻega na faʻaalia ai o le metabolite e ulu atu i totonu o le pa puipui. O lona faʻataʻitaʻiga e faalagolago i le faʻatulagaina o metotia. Faʻatasi ai ma le maualalo o le fualaau faasaina, o le afa-ola e alu mai le 120 i le 180 minute. I se maualuga maualuga, T1 / 2 e sefululima itula. O le faʻaaogaina o le salicylic acid e mafua mai i fatugaʻo. E mafai ona e vaʻaia le thrombopol mamao. O le vaega malosi o loʻo i ai mea nei: • faʻalavelaveina le faaputuga platelet, • faʻalavelaveina le faʻaogaina o le thromboxane A2. O loʻo i ai foi fautuaga i isi auala o le faia o Acidum acetylsalicylicum i luga o le faapaleni o le platelet, o lea ua faʻaaogaina ai le vailaʻau e togafitia ai faʻafitauli eseese. O NSAID o loʻo i ai i totonu ia i latou, ma o le acetylsalicylic acid e iai sona aʻafiaga taua: • faʻasaʻo le tiga, • faʻasaʻo le vevela, • ​​faʻamalo le afaina. O se maualuga maualuga o le vaega galue, e pei ona faamatalaina i le faʻamatalaga, e faʻaaogaina mo inisiua viral respiratory, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi e faʻaitiitia ai uiga nei: • tiga, • tiga i sooga ma maso, • i faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaogaina o le mimiti i foliga faʻapitoa poʻo le masani, ma le ankylosing spondylitis.

O le Thrombopol, e pei ona faʻaalia i faatonuga, ua faʻamatalaina i tagata gasegase faʻamaʻi: • angina pectoris o se vaega e le maluelue, • o se faʻasologa o le stroke, aemaise lava i tagata mamaʻi e mamaʻi i le mafaufau, i se tulaga le tumau, • puipuia le AMI, aemaise lava pe afai o le talafaasolopito o se tasi o mafuaʻaga - o le maʻisuka, toto maualuga, masani leaga, e aofia ai le ulaula tapaa, i tagata matutua o le vaitausaga matutua (mai le 65 tausaga le matua), dyslipidemia, mataupu faifaipea o le MI, • faʻamaonia KA matuitui blockage o se vaa toto e se thrombus, ia sola ese mai o latou nofoaga o aoaoga, aemaise lava ina ua mavae vascular taotoga po faalafua, embolism chronic • puipuiga, • le puipuiga o faaletonu matuitui-onset i faiai galuega tauave o le amataga vascular, faaalia taulaiga, auga cerebral po fefiloi.

Tosiga ma le pulega

Trombopol mo le faʻaoga tautala. E fautuaina e le kamupanī le ave o fualaau faasaina i pepa laulau pe a uma ona 'ai, e aunoa ma le faʻaleagaina o lona amio saʻo. Ole fua, ma le togafitiga, e fuafuaina e faavae i le talafaasolopito o le tagata maʻi ma le ogaoga o le maʻi: 1. Afai e masalomia e se tasi le MI i le vaega laititi, mai le selau ma le limasefulu i le tolu selau piligrams o le mea galue ua faatonuina. E fautuaina e le kamupanī le suʻiina muamua o le laupepa pe a oʻo mai uluaʻi faailoga. O le faʻasalaina o le gaʻo o le tino o le a faʻateleina ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina. I le isi masina e sosoo ai, e tatau i siama ona ave mai le 75 i le 300 milligrams i le aso. A maeʻa se togafitiga faʻapitoa, e tatau i le fomaʻi ona mafaufau i le manaʻomia mo le faʻaleleia atili o fualaau faasaina, ina ia mafai ai ona taofia mataupu fou o le maʻi. 2. Mo tagata mamaʻi ua maua MI, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi, faʻapea foi ma se mea e ono tupu, o le tele o vailaʻau e faʻamaonia ile 75-300 milligrams. 3. O le angina pectoris e taʻua o se ituaiga mausali, e te manaʻomia mai i le fitusefululima i le tolu selau piligrams o mea gaosi i le aso. 4. O tagata maʻi e lamatia mo le atinaʻeina o faʻamaoniga o le MI i se foliga faʻapitoa ma le maʻisuka, maualuga toto maualuga, gaʻo, ma i le matua ua fautuaina e ave le selau limasefulu mita miliona o le mea galue i le aso poʻo le tolu selau piliona i aso uma. 5. Ina ia taofia le atinaʻe lona lua o se paʻi, o le ae manaʻomia mai i le fitu sefulu lima i le tolu selau miligrams o le vaega galue i le aso. 6. O se ituaiga tutusa o aso taitasi e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi e iai faʻamaoniga o osofaiga faʻafuasei, faʻapea foʻi ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le stroke ma se faʻasologa mo le faʻalavelave totoina o se vaʻa toto e se vavae ese mai le faʻavae pe a maeʻa taotoga ma faʻalavelave faʻalavelave. 7. E mafai ona e puipuia le VT ma le thromboembolism ma Trombopol i se fua o le 75 i le 200 milligrams i le aso. O isi ituaiga o togafitiga e faatagaina foi, e faaaoga ai le tolu selau piliki i aso uma. Tofia, e fai ma tulafono, pe a uma le taotoga tele. I tagata gasegase e le lelei le galue masani o fatugaʻo ma le ate i se foliga lanu ma le lelei, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o fualaau oona.E mafai ona faʻatau Trombopol i se fale faʻatau oloa o falemaʻi ma 'initaneti.

Tuua Lau Faamatalaga