Kefir ma le afamoni mo le maʻisuka

O le autu o lenei tusiga o le :. Ma ona o lenei faafitauli (toto toto) e tutusa lava le taua mo au i le taimi nei, o le faamatalaga o le kanamona ua i ai se aafiaga lelei i le faaitiitia o le suka ua ou fiafia i ai.

I le faʻamuamua, o faʻamatalaga aoga uma e uiga i le tausisia o lou soifua maloloina.

Ma afai foi o se faaitiitia o le suka e ala i togafitiga faa-aganuu, o lenei faamatalaga e manaia i le tele o le maʻisuka, ou te iloa mai aafiaga patino.

E pei ona ou malamalama i ai, o le kinnamon mo le faaitiitia o le suka e talafeagai tele mo togafitiga faapena.

E le gata i lea, o le taimi nei ua avea ma mea sili ona lauiloa. Ae o le mea sili lena, o le auala lea e faamatalaina ai.
E oʻo lava i faʻamalositino faʻapitoa e faʻapipiʻi ifo i lalo i le manatu e lelei le kinamona i le faʻaitiitia o le suka. Ua fautuaina e le au poto le faia o le kinamoni e faaitiitia ai le suka i le 1 tsp. taeao ma le afiafi, muamua oso i se ipu malamalama o le kefir.

I le lautele, o le kannamoni e mafai ona faʻaopoopoina e le gata i le kefir, ae faʻapea foi i le kofe, ti, sua ma isi mea gaosi. Ae ui i lea, o le kefir e sili ona lelei, talu ai e fautuaina foi i le maʻisuka e avea ma mea e sili ona saogalemu.

Kefir + cinnamon e faʻaititia ai le suka mo le 10 aso. Aua nei galo e pulea le maualuga o le suka i se glucometer. E tusa ai ma le au atamamai, o lenei faailo e tatau ona faʻamaonia, talu ai o le kinamona e maua ai le suka i soo se mea (e aunoa ma se faʻesea) maʻi suka.

O le mea autu o le faʻaaoga tatau lea o lenei mea totino. E le tatau ona e faalagolago i na o meatotino lelei. E tatau ona mataʻituina uma meaʻai ma gaoioiga faʻaletino, ma afai e puupuu, ona usitai lea i fautuaga a le fomaʻi aoga!

Ae ui i lea, o le mea moni e faapea, o lenei mea manogi, pei o le, i le tasi lima, ma, i le isi, o le togafitiga lelei o le maʻisuka, e aoga tele, e tele gasegase e maua i le maʻisuka ua uma ona iloa. E le gata i lea, o le kinamona ua faʻaalia mo le maʻisuka ituaiga uma ma le lua, e faitau afe o tagata gasegase ua uma ona vaʻai i lenei.

O le 'amamoni e faʻaitiitia ai le fua o le faʻaaogaina o le suka i totonu o le toto. Suesuega o le kinamona ua faaalia ai o le faaitiitia o le suka toto e le na o le pau lea o le meatotino lelei.

O loʻo i ai se tulaga ofoofogia i le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol leaga, lea e oʻo ai i le faʻaitiitia o le toto maualuga, faʻaleleia le gaioiga o le mafaufau, ma faʻamama le ate.

O le a le mea o loʻo talanoa i ai? Onamoni - aoga i tagata uma. Ou te fautuaina le matamata i le vitio o loo i lalo ile auala e ave ai le kinamoni mo le maʻisuka.

Ma o le taimi nei mo le faʻasaina i lona faʻaaogaina. E le mafai ona faʻamalo lenamamoni i ni aofaiga tetele:

  • tagata e maua i totonu o le toto,
  • maʻitaga maʻitaga
  • tagata e iai le vaʻaia o le kinnamona.

Pau lava lena ... na ou manao e taʻu atu ia te oe i lenei tusiga. Le manuia tele i au uo ma le soifua maloloina! Bye ... bye ...

O le mea moni, o le tele o vailaau masani e le sili atu ona leaga nai lo fualaau taugata. O le tele oi latou o loʻo faʻaaoga lelei e togafitia le tele o ituaiga o tulaga, e aofia ai mea e lamatia ai le ola. Ae ui i lea, o loʻo faʻamalosi fomaʻi e faʻapea o isi metotia o togafitiga e tatau ona faʻaaogaina e na o le faʻaopopoina i togafitiga faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi, ma naʻo le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. O nisi o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona aoga faapitoa mo maʻisuka, talu ai ona o le faʻaitiitia lelei o le toto suka. Faʻapitoa foi i falemaʻi, o loʻo i ai fomaʻi faʻataʻitaʻi e iai uiga tutusa.

Faʻaititia le cinnamon sugar!

Faʻaitiitia le suka o le toto ma le kinamona i togafitiga o le maʻisuka e mafua ona o lona tulaga tulagaese, e aofia ai le i ai i totonu o lenei mea manogi o gaioiolosi - cinnamaldehydes.I le faʻaopoopoga, o lenei mea manogi o se punavai o meaola, lea e puipuia lelei ai le atinaʻeina o ituaiga eseese o faʻataʻitaʻiga i le maʻisuka o le ituaiga lona lua. O lenamamoni o loʻo i ai ni mea faʻasolosolo, ma e aofia ai le itiiti ifo o kalori.

Faʻaaogaina o lenamamoni e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto toto, tausia i se tulaga sili ona lelei i le va o mea taumafa. E le gata i lea, o lenei mea manogi e maualalo ai le maualalo o le hemoglobin glyc, i le faasologa, e mafai ona faatumauina le kulukose i se tulaga maualalo mo se taimi umi lava. Fai mai tagata popoto, o le faʻamafa o le kinasoni e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai nisi o mea e sili ona lelei le lagona ile insulin. Ina ia ausia se lelei, e mafai ona e suʻeina i fua eseese o togafitiga faʻaleaganuʻu.

O lea e mafai ona e faʻafefiloi le ono kalama o le cinnamon (o se sipuni) ma se ipu vai inu. Faʻaosooso le fofo mo le afa itula, ona faʻafefiloi ai lea o le meli i totonu. O le mea e tupu ai, e tatau ona tuua i le po i se nofoaga sili ona manaia. I le taeao, inu le afa o togafitiga sauniuni aʻo leʻi leva o le taeao, ma faʻaalu lona paleni ao le i momoe.

E mafai foi ona e tatalaina se afa o sipuniti o lenei mea manogi i totonu o se ipu malamalama o le kefir laitiiti-fat. Faʻafefiloi lelei le kulupu, faʻatali mo le luasefulu minute, ona inu ai lea. O ia vailaau faʻapitoa e tatau ona faia i le taeao - i luga o se manava gaogao, ma i se taimi e le i leva ae leʻi malolo se po. O le umi o ia togafitiga e tatau ona tasi ma le afa vaiaso.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e mafai foi ona faaopoopo le kinamoni i ni ipu eseese. E lelei tele i apu, moa, faʻapea foi le siʻisi.

Faʻaititia le suka ma le falala!

O le toʻatele o tagata ua faʻalogo o le fusia faʻatasi ma lefirfir e faʻaitiitia ai le suka. Ae o le mea moni, o sea fuataga e mafai ona galue i se auala faʻafeagai - ma faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka, e sili ai le le faʻafefiloi nei meaʻai e lua.

O le faʻaitiitia o le suka i le toto e mafai ona ausia i se isi auala. O se filifiliga sili ona lelei mo lenei mea o le faʻaaogaina lea o le paluga eleele i totonu o se mea e gaosi ai le kofe. O se sipuni sipuni o ia ituaiga meaʻai e tatau ona 'aina ma faʻamalu i se ipu vai mama. Fai lenei musika i taeao uma. O le vailaʻau o le a fesoasoani e le gata e faʻamalieina ai le suka o le toto, ae faʻamalosia foi vaʻa toto, faʻaitiitia le aofaiga o le "leaga" cholesterol ma puipuia ai le mautinoa.

Afai o loʻo e alu pea e teu le kefir, i lenei tulaga e tatau ona e liligi atu i ai le falaoa i le afiafi ma se meaʻai susu ma 'ai i le taeao nai lo le' aiga muamua o le taeao, a maeʻa ni nai itula talu ona uma sea taumafataga, ia mautinoa e fua le maualuga o le suka. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e iloa tonu pe faapefea ona tali atu lou tino i ia togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau vailaʻau eseese. O le mea lea, o sauniuniga sulfanilurea e manatu o se tasi o auala sili ona lauiloa o lenei ituaiga. E masani ona latou gaoioi mo le sefululua itula, i le faasologa, e tatau ona e faʻalua faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi. O nisi o nei mea tuufaatasia e le gata ina faaitiitia ai le maualuga o le suka, ae e iai foi se aafiaga lelei i le setete o toto toto, faaitiitia le ono mafai ona tupu mai le thrombosis, ma fesoasoani e puipuia le atherosclerosis.
E taua le mafaufau o sauniuniga o le sulfanilurea e faʻamalosia ai le fia 'ai, lea e mafua ai le gaʻo. O ia tupe o loʻo tuʻuina mai e Tolbutamide, Carbutamide, Chlorpromamide, Glibenclamide, ma isi.

Biguanides e mafai foi ona faʻaaoga i lalo o le suka. E sili atu o latou aʻafiaga i le itu ma fomaʻi nai lo le vaega muamua o fualaau oona, o le mea lea ua faʻasolosolo ona latou faʻasolosolo ona itiiti ifo. O nei fualaau e le afaina ai le iniseti o le inisalini, latou te faʻaaogaina le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o masini.O se taunuuga o lenei, e le gata o le suka e faaitiitia, ae o le fiaʻai foi ua faaitiitia. Biguanides e faʻaitiitia ai foʻi le faʻafefe o le kulūkose o le intestinal, e faʻamalie ai le tele o vaega ole lipid i totonu o le inumaga ma puipuia le atherosclerosis. E masani lava ona faʻasolo atu i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo mamafa tele ae leai ni faʻamaʻi maʻi.

O le faʻaitiitia o le suka o le toto ma vailaau e mafai foi ona faʻatino e faʻaaoga ai togalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o faʻalavelave masani e pei o Sveltform, Chromvital poʻo Pax. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina lelei le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e fuafua ai le lelei o le fualaau oona.

Tagata e maua i le maʻisuka faʻaaoga ituaiga uma o auala e faʻaleleia ai o latou tulaga.

E sili ona lauiloa o mea faʻapitoa e fuafuaina, e faʻavae i luga o oloa e faʻaitiitia ai le suka.

O lenamamoni ua avea ma taitai e le mafaatusalia i le taumafa o le maʻisuka. Ma le faʻaaogaina o le kefir ma le kinnamon mo le maʻisuka, e mafai ai ona faigofie ma faigofie ona faʻamautu le pasene o le suka i le toto. O lenei fuataga o le a matua faʻaleleia atili ai le tulaga masani o le tino ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli.

Ina ia aua neʻi faʻalavelaveina lou tulaga ma le maʻisuka, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono taua o mea taumafa:

  1. taumafa e masani ai, ae i ni vaega laiti,
  2. aua e sili atu i le numera o calorie faatagaina e mafai e se fomai fesoasoani ona fuafua,
  3. matua mataituina le paleni talafeagai ole BZHU,
  4. oloa autu, gaʻo, soupisi, ipu iʻa, meaʻai gaʻo maualalo, meaʻai susu.

Aua e te 'ai ia meaʻai:

  • sukalati, suti, keke ma isi oloa gaosia,
  • ulaula meaʻai, paluga,
  • meaʻai vevela ma le kukaina
  • ava malosi
  • taumafa vevela.

Ae, i le faaopoopo atu i oloa o loʻo i luga, o loʻo iai i latou e mafai ona faʻaleleia le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Faauuga o lenamamoni mo le maʻi suka

O se mea taua lauiloa e pei o lenamon ua leva ona faʻaaogaina o se vailaʻau lelei e faʻaitiitia ai le toto suka. O ia meatotino ua fuafuaina e le mea o loʻo iai i totonu o le oloa: cinnamaldehydes, cinnamaldehyde, tannins, ma mea taua.

O mea manogi e iai mea nei:

  • fesoasoani i le malulu
  • faamama le mumu
  • faʻaleleia gaioiga gastrointestinal,
  • faʻaitiitia le mamafa i le toto maualuga,
  • faaitiitia le maualuga o le suka i totonu o le toto e 15-20%,
  • taʻitaʻia le tino i se tulaga o le leo.

O lenamamoni e le o se vailaʻau, ae i le tulaga o se mea taua i togafitiga o le maʻisuka - e leai se tau. A mavae ni nai masina o le faʻaaogaina o lenei mea manogi, o le a amata ona faʻaleleia lelei le maʻi o le tagata maʻi.

O le faʻaaogaina o le kinamoni e faʻamaonia ai ia faʻaleleia:

  • gasegase ua faatelevaveina
  • ona o le mea e maua ai le phenol, o le kulūkose o loʻo i totonu o le toto ua faʻaitiitia le faʻaitiitia,
  • cholesterol lauʻeleʻele
  • inisalini le faʻalauteleina faʻaopoopoga
  • totoga o le toto toto faʻalelei
  • mamafa le mamafa o le tino.

E taua tele le vave talanoa i le faʻaaogaina o le kinamona i le maʻisuka ma le endocrinologist. E mafua lenei mea ona o faʻasagaga o loʻo iai i le faʻaaogaina o lenei vaitau.

Contraindications

Aua le faʻaaoga le kinamoni mo le maʻisuka i ia tulaga:

  • maʻitaga i soo se taimi
  • lactation period
  • maualuga maualuga (toto maualuga),
  • maʻi leaga o le faʻaogaina o meaʻai,
  • le lelei o le toto coagulation
  • afaina i le oloa.

E le gata i lea, aua nei faʻatupulaia i se tulaga tutoatasi le fua o mea manogi. E na o le fomaʻi e mafai ona fuafua le fualaau e talafeagai ma saogalemu mo lona maʻi.

Faʻatasi ma meaʻai e faʻaaoga ai mea manogi?

A maeʻa ona faʻamautinoa e leai se tasi e le faʻalogo i lenei mea manogi, e mafai ona e alu saogalemu i le sauniuniga o se taumafataga maloloina.

O le vailaʻau sili ona lelei mo le fua muamua o le 0.5 g i le aso. I le faasolosolo malie lava o le faʻateleina o le toto muamua, e mafai ona e aumaia i le 5 g i le aso.Ma o le taimi o le faʻaaogaina o le oloa fou e leai ni faʻafitauli, e tatau ona e faʻaaogaina i lalo o le vaavaaiga a lau fomaʻi - o se tagata maʻi pipisi.

E mafai ona e ave le kinamoni i le tulaga o se faʻaopoopoga i ipu poʻo le inu. O lapisi e tatau ona filifilia e tusa ai ma le lisi o le maʻisuka. O se tasi o kulupu sili ona lelei o le kinamona ma le kefir mo le maʻisuka.

Lefir mo le maʻisuka

O le maʻisuka tamomoʻe e ono oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi poʻo le oti.

O se vaega taua i le togafitiga o togafitiga e taʻalo i se lisi autu na fatuina.

A uma, o le 'aiina o meaai "faasaina" mo le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave sili ona mataʻutia. O le mafuaaga lena e matua taua ai le ave lelei o le lelei o mea taumafa.

O mea gaosi susu e talafeagai mo le taumafa a tagata i lenei maʻi. O le mea pito sili ona talafeagai o ia mea o le kefir. E mafua mai i le mea moni e faʻapea, i le tele o tulaga, o le susu e sili atu le leaga. O le Kefir e mauoa i aoga aoga amino e faʻaleleia ai galuega a le tino.

O maʻi suka e tatau ona inu e tusa ma le 0.5 lita o le kefir i le aso. E mafai e le fomaʻi ona faʻatele pe faʻaitiitia le aofaiga o le gaosiga o oloa. E faʻalagolago lava i le tulaga o le maʻi ma le tikeri o le atinaʻeina o togafitiga.

O le kefir ma le kinamona e faʻaitiitia ai le toto suka e le mafua ai ni lagona le lelei, e tatau ona e faʻaaogaina le lisi o fualaʻau matagofie na atiaʻe.

O le mea lea, ina ia faʻaitiitia ai le toto toto, vave faʻavave i luga o le metabolism ma faʻaleleia le lelei, o fautuaga nei e fautuaina:

  • moli susulu . Ave le 250 ml o kefir 1% gaʻo ma faʻaopopo le 1 g o le kinamona. 'Oti le afa o le apu i totonu o le vai inu ma taia faʻamaʻi ma se mea faʻapipiʻi,
  • mea e inu ai . I le 250 ml o lefir faaopoopo 1 lepp. lenamamoni, o se pine o le togavao matutu. Ina ia maua le inu o se meaʻai faapitoa, e mafai ona e faʻaopoopo 1 lepp. meli
  • taumafataga o le taeao . Liligi i totonu o se pesini 2 tbsp. l fatu laulaau eleele ma sasaa se ipu malamalama o le kefir i le 1pp. afamoni.

O le sukanamon ma kefir ua ave mo le maʻisuka i lea aso ma lea aso. O le tele o aafiaga e maua i le inu o pati cocktails i le taeao - aʻo lei faia le taeao. I lalo o le aafiaga o le kefir ma le kinnamon, o le toto o le suka ma le cholesterol e faaitiitia, faaleleia atili o le metabolism, o le toto toto ma le amio pulea o le toto ua faaleleia atili. E lelei le 'ai kefir ma le kinnamon i le po mo le maʻisuka.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e maualuga le viscosity o le toto, e mafua ai ona afaina toto. O le faʻaitiitia o le toto ma le fesoasoani o meaʻai faapitoa, e mafai ona alofia ia faʻafitauli. I le faʻaopoopoga i mea uma o loʻo taʻua i luga, o lenei tuufaatasiga o oloa o se vailaʻau sili ona lelei, lea e mafai ai e le tino ona faʻamalosia lelei le soifua matua. O lenamamoni e tatau ona faʻaaogaina i taimi uma mo le sili ona lelei.

Afai e te faʻaaoga le kinamoni ma le kefir e faʻaitiitia ai le suka toto mo le tele o vaiaso, e mafai ona e maitauina iuga lelei nei:

  • o le tagata gasegase i le maʻisuka ua vaivai ma o le leo o le tino atoa ua tulai mai. O musika uma i totonu o le tino e tumu i le malosi,
  • maualuga le maualuga o le suka e le o toe "oso",
  • oso i le toto maualuga e taofia le faʻalavelave, lea e masani ona tupu i le maʻisuka.

O loʻo i ai foi ia oloa ma le paina o le kinamona, ua mamanuina e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto:

  • vaifofo o le meli . 1 tsp sasaa le tipolo i totonu o se ipu vai inu. Faʻamauina mo le 30 minute. Faaopopo le 2 tsp i le mea inu. meli ma tuʻu i le pusaaisa mo 9-11 itula. Inu i le taeao, ao leʻi faia le taumafataga muamua,
  • vailaau . Fai se ipu lauti, faaopoopo le afa 1 tsp. cinnamon ma faatalitali mo le 15 minute. E mafai ona e faʻaopoopo 1 lepp. meli.

Faatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e faʻaopopo le kinamoni i le toetoe lava o ipu uma lava ua saunia: soups, fish, meat, vegetables, fruits, etc.

Le faiga o le gaioiga o le kinnamona

O le sukanamon ma lefir e faʻaititia ai le aofaʻi o le kulukose ona o le mea moni o le elemene aoga autu - o lenamon lava ia e mafai ona faaosofia ai le tino o tagata gasegase i le faʻamalosia o insulin.

E mafai ona faʻaitiitia le toto toto ma le kirnamoni ona o le mea o loʻo i ai mea aoga e pei o le calcium, minerals, vitamins, manganese, iron, choline, vitamini C ma le E, PP, faʻapea le pyrodixin ma le pantothenic acid.

Afai e te lisiina le lelei o lenei vaitau, ona iai lea o le lelei o le kinamona:

  1. E mafai ai e oe ona faʻatupulaʻia le maualuga ole metabolism i le tino, lea e mafai ai ona e pulea lelei le kulūkose i totonu o le toto.
  2. E mafua ai ona aʻafia le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le inisalini ona o mea e ola ai meaola o loʻo i ai i lona tuufaatasiga, o mea e masani ai mo le inisalini.
  3. E mafai ona aʻafia le manava o le manava ona o le mea moni o le mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le toto pe a uma ona 'ai, e faʻaititia. I le taimi lava e tasi, afai e te faʻaaogaina lenei vaitau mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o le a ia faʻateleina le faʻaleleia o le gaogao ma le lagona lelei ile inisalini.
  4. O se faʻatuga masani. O se taunuuga, e mafai ona faaitiitia le mamafa o na gasegase na mauaina i le taimi o le maʻi, talu ai o le afamona i lenei tulaga o le a avea o se insulin sensitizer.
  5. Suiga ona o le i ai o bioflavonoids i lona tuufaatasiga, galuega o le inisalini, o le taunuuga lea o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto e faaitiitia i tagata gasegase o lo o faaaogaina fualaau faasaina.

O loʻo i ai nisi mafuaaga e inu ai faʻamaʻi ma le kinamona, e aofia ai:

  • le mafai ona faʻafaigofie le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai,
  • o le i ai o le gasegase ma le faʻamalosia,
  • aneti-o-arthritic aafiaga,
  • faamalosi le tulaga aoao o le tino ma faateleina le maualuga o le puipuiga,
  • o le tau faasaga i faʻamaʻi o le gaʻo, o le faʻamaʻi ma le pala o le nifo,
  • le mafai ona togafitia faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona e iloa le mea moni e faapea, o le kinamona i totonu o le toto e mafai ai e oe ona faaosofia le faagasologa o le taamilosaga ma le vevela o le toto. Afai tatou te talanoa e uiga i se fua patino, ona ausia lea o le faʻaitiitia o le suka toto ma le kinamona i le faia o lona fua, e amata mai le lua kalama i le aso. I lenei tulaga, e mafai ona e ausia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a vavalalata i le faʻamaoniga o le physiologically.

Aisea e faʻaopoopo ai lefirfir i vailaʻau?

E ui lava i nei togafitiga e leai ni togafitiga, ua fautuaina e aua nei ave le kinamoni i le maʻisuka, ae kefir. E taua le manatuaina o lefirfir o se gaʻo susu gaosia i le gaosiga o le susu.

E aofia ai siama ma le fefete, lea e ola i se faatusa o suga ma protein. I se isi faaupuga, o lefir ua malamalama o le susu o le susu o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.

Alpha lipoic acids i le maʻisuka ma le kinnamon ua i ai ni faailoilo ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina, o le kefir o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tulaga o tagata gasegase e maua ai le maʻisuka e tusa ai ma mea o loʻo i ai i totonu o faʻamaʻi. O lenei:

  • manuia microflora
  • enzymes ma meaola vailaʻau faʻasaina,
  • vitamini B ma K,
  • magnesium, calukoni phosphorus,
  • minerale.

Ua matauina e saienitisi i lenei itu o le ituaiga o porotini o loo maua i le kefir e le afaina ai le tino o le tino ma le toto o le cholesterol toto. O se taunuuga, o le kefir e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina. O le mea lea, o ipu mai ia mea e tatau ona aofia i le lisi o tagata gasegase o loʻo faʻamalolo i falemaʻi.

O le Kefir e tatau ona inu ona e iai le lactic acid. Ona o mea o loʻo i le lactic acid, o lenei vaiinu ei ai le faʻaititia o le aafiaga i le maualuga o le kulukose i le toto o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.E le gata i lea, e tusa lava pe itiiti le tele o le lactic acid e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

Lelei aso i tagata uma, Uo. Faaopopo le tofo ma le manogi io tatou olaga!

Seʻi o tatou talanoa e uiga i le kinnamona, o ona mea aoga, o le faʻamaʻiina, pe faʻapefea ona faʻaaogaina i togafitiga e togafitia ai le maʻisuka, e faʻaitiitia ai le toto toto, pe faapefea ona inu lelei.

O lenei manogi manogi, e faaosofia ai i loʻu mafaufau ia manatuaga o aso o tamaiti aoga ma fusi falaoa na faʻafefeteina i paʻu enaena, faʻatau atu i se fale e lata i le ofisa o le dean.

Ioe, sa i ai ni foai i loʻu olaga. O lenei ou te le manatua le taimi mulimuli na ou fiafia ai ia i latou. Oi ioe ou te manatua. O ni nai tausaga ua mavae i le IKEA, ae o le mea e leaga ai, o le au e leai ni paina, ae o le suka suka.

Ae o le tuʻuina atu o donuts e le o se mafuaaga e tuʻuina ai le kinamona - o se mea manaia o sasaʻe. I le faʻaopoopoga i lona faʻaaogaina i le kuka ma le mea manogi, ua faʻaaogaina le kinamona i le vailaʻau faʻasaina mai aso anamua. I se taimi e leai ni vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau uma na masani ai. O le maʻisuka ituaiga 2 e leai se faʻalavelave, na latou taumafai foi e togafitia i le kinamona.

Ae e te lei faitauina le tusiga lenei, ou te fia lapatai oe. Ou te aioi atu ia te oe ia aua nei e manatu i lenei mea e fai ma suitulaga mo lau togafitiga. E ese mai i le mea moni na togafitia e fomai anamua le maʻisuka ma le kinnamona, e le tatau i se tasi ona galo o le togafitiga e le o taimi uma e aoga ai. O le mea moni o togafitiga ua faʻamautu, ae o le mea e leaga ai, e le o.

E te iloa uma lava, o le maʻisuka 2 o le maʻisuka o se faʻamaʻi telefactorial ma e tatau ona faia i se tulaga lautele, e taulaʻi i luga o se paleni paleni taumafa ma gaioiga faaletino, faʻapea foi, pe'ā tatau ai, fualaau faʻasaina ma togafitiga.

O le a se mea e te iloa e uiga i le kinamona?

E faʻapefea ona filifili le paikeke talafeagai

O se mea na maua ia te aʻu o le paina o le limamoni o le paʻu paʻu o se laau vao o le laurel aiga. E foliga mai o lenei vavalalata vavalalata le laulu lea na ou tusia i le tusiga. I aso nei, e lua auala mo le mauaina o le paʻu lea tatou te faʻaaoga i le kuka:

O Cassia ua talitonuina o lenamamoni sese, lea e faia mai le paʻu o se laau e tutusa le laau toto (Cinnamomum aromaticum , Laau o le sukamonon saina) ma e masani ona faatauina i faleoloa.

O le cinnamon tauagafau ua manatu o se tasi lea e faia mai le cinnamon Ceylon (Cinnamomum verum) , o loʻo i ai se manogi malosi, e mama i le lanu ma o laau e sili atu ona vaivai aua ua oti le paʻu o le paʻu. E sili atu le manogi o Cassia i se taimi oona, e faigata tele ia tubules ma e le fesuiaʻi lelei pe a maeʻa ma nutimomoia. O Cassia e gaosia i Saina, Vietnam, Indonesia, ma Ceylon cinnamon i Sri Lanka. Ma o le sukanamon Ceylon e sili atu le taugata nai lo kasasi.

E faʻapefea ona iloa le cassia e uiga i le kirina moni

O le isi auala faigofie e iloa ai le kasasi mai le kinamona o le tilotilo. Vaavaai i le ata o loʻo i lalo ma o le a e iloa ai o le kirina moni lava e lanu ma foliga mai o se sika. E vave ona nutimomoia pe a nutimomoia e tamatamailima. Ma o le kasasia e matua manaia ma e masani lava i le tasi papa, e matua faigata lava ona momotuina i ou lima. Ia, o le tau o le namamone e le mafai ona taugofieina muamua.

O le isi auala e fuafua ai mea o loʻo i ou luma, o le faʻaumatiaina o le iodinine masani ile paʻu. Afai o le paʻu o loʻo faia mai se laau lelei, o le laau o le aranamoni moni, ona vaivai ai lea o le lanumoana, ae pe a mamanuina le kasasi, o le lanu e foliga mai o se lanu moana lanu moana.

O fualaau aina e faʻatau i totonu o fafie poʻo tioata tioata ma e naʻo le ituaiga o laau, aua e matua leaga ma faigofie ona pala. O le paʻu i luga o le afifi na makaina i numera Roma mai le I i IV. Le telē le fuainumera, le itiiti ifo o le lelei o le oloa. Ae o le kinamoni moni, e oʻo lava i le pito sili ona maualalo, e le mafai ona faʻatusatusaina i le cassia i le lelei poo le tau.

E le gata i lea, o nei ituaiga o kirnamoni e eseese e le gata i foliga vaaia, ae faapena foi i le vailaʻau. I kasasia, o se mea mataga le tele o se mea e tasi - o se mea e tele naua e mafai ona faʻamaina ai se meaola, pei o se rat. I Ceylon, o le numera o le coumarin e faʻapitoa i le tino ma e na o se lelei lelei, ina ia mafai ona faia i aso uma. Ae ui i lea, e faigata tele mo Cassia ona toe malosi, talu ai e le mafai ona e 'ai tele i lenei mea manogi.

Ina ua uma lenei parakalafa, sa vave ona ou tamoe e matamata i laʻu kirimoni. E masani ona ou faia i Polani. E mafai ona ou vaai faalemafaufau i le a le uiga lelei o mea masani. Sa ou mafaufau pe aisea e tiga tele ai laʻu fatufoni. O lea ou te faʻatau mai na o fasi laau ma tipi i le paʻu lava ia.

Painakeke mo le maʻisuka

Seʻi o tatou malamalama nei pe o le a le meaʻai e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2? Muamua, o lona fatuga. O lenamamoni o loʻo aofia ai le tele o polyphenols ma flavonoids, lea e na ona i ai se aafiaga aoga i le tino o le tagata ma le maʻisuka. O le lisi lenei o aʻafiaga o le kinamona:

  1. vaivai le kulūkose
  2. maualalo le cholesterol i le faʻaitiitia o lipoproteins maualalo
  3. faateleina lipoproteins maualuga
  4. faʻaitiitia faʻamalosi
  5. toto toto
  6. aʻafiaga faʻaleaga

Ina ia aua le faʻamaonia, o le a ou tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga o se suʻesuʻega o le kinamona. I le 2003, na lomia ai se suʻesuʻega a le American magazine Diabetes Care: Sa faia e tagata suʻesuʻe Pakistani se suʻega e 60 tagata na maua i le maʻisuka ituaiga 2 (30 fafine ma le 30 alii). Sa vaevaeina i latou i ni vaega se 6. Vaega 1,2,3 maua le 1,3,6 g o le kinamona i capsules, i le faasologa, ma le 4,5,6 vaega totoe na maua le placebo. O le suʻega na faʻamaonia mo le 60 aso.

O le iʻuga, i vaega na mauaina le paikeke, o se faʻaitiitia o le kulūkose mai le 18 i le 29% na matauina, ma e leai ni mamanu i le aofai o le paʻu o meaʻai. O se faʻaitiitia taua o cholesterol ma triglycerides sa maitauina foi. Ma, i le 2013, na toe faia e le tagata Amerika le suʻega ma toetoe lava a tutusa le aafiaga, e ui o loo latou suʻesuʻe pea i le hemoglobin glycated, o lea e le i suia lenei fuainumera. Ae ua iloa e saienitisi e mafai ona aofia ai le kinamoni i togafitiga mo togafitiga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le tele o tagata gasegase maua i le maʻisuka ei ai le faafitauli ogaoga i le viscosity o le toto. O se taunuuga, o le lamatiaga o le thrombosis e faateleina, ma e ono lamatia ai i le sasa ma le fatu. O lea la e masani ona faʻaogaina le toto, faʻaitiitia ai le lamatiaga. E sili atu mea uma nai lo le aspirin, a ea?

E le gata i lea, i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ua solia le tulafono o le antioxidant, lea e puipuia ai mai le tele naua o le faʻavaeina o sulu tuulafoaia, ma o le taunuuga lea e aʻafia ai fausaga cellular ma e oʻo lava i totoga atoa. O le mea lea, i lenei itu, o le kanamoni o loʻo i ai lona gafatia.

O le mea lautele, o lenei mea manogi e tele naua galuega. I le faʻaopopoina i le aʻafiaga o aʻafiaga o le maʻisuka, o mea manogi e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le vailaʻau o le intestinal, o le kinamona moni e malosi lona aʻafiaga i siama ma fatugi (ona ovgenola , lea e maua i na o le paumini moni), e faʻaitiitia ai le tiga i le taimi o le tamaʻitaʻi, o se mea mafanafana mo le malulu.

E faʻapefea ona ave le kinamoni i lalo o le suka o le toto

E faʻapefea ona ave le kinamoni i le maʻisuka ituaiga 2? E leai se tali tasi i lenei fesili. Afai tatou te liliu atu i le suesuega lava e tasi, ona le iloa ai lea e saienitisi le eseesega i le va o le aofaiga ma le faasiliga o le suka. Latou te lei matauina foi aafiaga taua. O le mea lea, ou te lulu e manatu i lenei tulaga (1-6 g) e mafai ona e gafatia.

Ae ou te manaʻo e lapatai tagata i faʻamaʻi ogaoga o le ate e faʻaeteete, aua o le tele o le sukanamon e mafai ona faʻaleagaina lou tulaga. O isi e fautuaina le taumafaina o le 1/4 teaspoon o le paʻu i aso taitasi i aso uma. E tatau ona e amata malie, faalogo i lagona.

I se tulaga lautele, ou te manatu e mafai ona e faʻaaogaina lenei manogi manogi i sina taimi o le aso. Mo aʻu, o lona manogi o taimi uma lava o se lagona o le mafanafana ma le faʻafiafiaga, ma mea e te manaʻomia i le taeao e tauleleia ai se uiga lelei mo le aso atoa.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

O lenamamoni e masani lava mo le tagata faʻaonapo nei. E le taugata tupe i le aso, ma o soo se faletua e le itiiti ifo i le tasi ona faʻaaogaina e fai ai le tao poʻo le meaʻai. O lenamamoni e masani ona faʻaaogaina e le gata i le kukaina, e faaopoopo ai meaʻai i ipu, ae faʻapea foi togafitiga o nisi faʻamaʻi. O se tasi o nei maʻi o le maʻisuka. Sei o tatou vaai i le auala e ave ai le kinamona i lalo o le toto toto ma pe o le a fesoasoani e tau ai le faamaʻi.

E faʻapefea ona maua le nainamona

O lenamamoni e patino i aiga o le laurel. O laau e oo i le 12 mita le maualuga, ae o faatoaga mo togafiti faapisinisi, totoina i laau e maualalo le ola. O le paʻu ei ai se manogi manaia, lea e aveeseina mai totonu ma se manifinifi mole. O le laaunamoni e tupu i Initia, Initonesia ma Saina.

Ae mo le togafitiga o le maʻisuka, o le kinamona na aumai mai Ceylon e sili ona talafeagai.

O le faagasologa o le aoina o mea manogi ei ai ona lava uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻamamaina le paʻu i ni kopa apamemea. O le isi uamea e faʻamaʻiina i le tannins na faʻatuina mai e le laau. O le taimi sili e aoina ai mea manogi ua manatu i ai o le iʻuga o vaitau o le vevela. A o faagasolo lenei vaitau, ua oʻo atu le laau i le maualuga maualuga o mea manogi. Ua faʻamaluluina le paʻu i lalo o le paolo seia oʻo ina tuʻuina atoa le susū, ma mimilo i totonu o masini. E tuʻuina i le tasi i le isi i ni fasipepa, fai ai ni fasi laau, lea ua oʻo mai nei e teu ai fata.

Faailoga ma le faʻailoga

O le manogi e lelei lona manogi, ae e le na o le pau lea o lona aoga.

E talitonuina o le kinnamon e faʻamalosia ai le faiʻai, faʻaleleia lelei le mafaufau, faʻaleleia lagona, faʻasaʻo le tamaʻi mamoe.

E le gata i lea, o le mea manogi o loʻo i ai le tele o mea aoga, o le mea lea ua faʻaaogaina ai mo nei faʻafitauli o le soifua maloloina e pei o:

  • ARI ma ARVI,
  • toe faʻaleleia,
  • veinsose veins
  • togafiti
  • fungal infections
  • gastritis ma le faʻateleina faʻamalositino o le gastric juice,
  • faaitiitia le puipuiga.

E pei o so o se laau totino ma mea tau vailaau, o le kinamona o loʻo i ai le faʻasaʻo. O le laau e le mafai ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga (aemaise lava i masina muamua), faʻapea foʻi ma tagata gasegase o loʻo aʻafia i le vasega o "kemisi". O le tele o le faʻaogaina o suauu taua e avea ai le mea manogi ma se mea e sili ona mamana malosi. E tatau foi ona amanaia lenei mea. E sili atu le amata togafitiga i nai tootoo laiti e faʻamautinoa ai e leai sau faʻafitauli le lelei. O gasegase faʻamaʻi e tatau ona faʻaaogaina lenei oloa ma le faʻaeteete tele, talu ai ona o le paʻu o loʻo i ai se lagona faʻaosofia.

Aafiaga ile glucose

Tatou te agai tonu i le autu o le tusiga ma vaai pe o le kanalini e faʻaitiitia ai le suka toto pe leai foi. O nisi o suʻesuʻega na faʻatinoina i se vaega o volenitia na faʻamaonia e faapea, o suʻe masani ile 1 i le 6 g i le aso mo le masina ma le afa, o le manogi e maualalo ai le suka mai le sili atu i le 20%. Ae ui i lea, e le fautuaina e le endocrinologists le faamoemoe na o se gaioiga e faia. O le pou o le maʻisuka togafitiga o meaai ma faamalositino.

O le ki mo le lelei o le kinamona i le toe faʻafoisia o le faapalepale o le tino i le inisalini o le phenol, o se mea o se vaega o le mea manogi.

O ona aʻafiaga e faʻamalofia ai le atinaʻega o faiga faʻaletonu. O le sini autu mo le maʻi o le maʻisuka o le faatumauina lea o le maualuga o le suka i le va o taumafataga. O lenamamoni e atoatoa mo lenei faʻamoemoe. O mea gaioiolosi cinnamaldehydes o loʻo i ai i lona tuufaatasiga e faʻaleleia atili ai le metabolism. Faʻafetai i mea faʻaleagaina o le paʻu o le kinnamon, o faʻaaliga o le maʻisuka aʻo faʻaitiitia le paʻu ma le faʻaumatia o toto toto.

I lona tuufaatasiga, o mea manogi e aofia ai:

  • filo meaai
  • Vitamin E
  • Vitamin A
  • B vitamini,
  • paluka
  • magnesium
  • zinc
  • uʻamea
  • apamemea

O se faʻamatalaga patino o le i ai o vitamini B4 poʻo le filifiliina i le kirimoni.

O lenei mea "faʻaitiitia" le toto, lea e sili ona taua mo le maʻisuka. O le mea moni, o le thrombosis o se faʻalavelave matautia, lea e faʻatasi ma le solia o le gaʻo o le carbohydrate. E oʻo atu ai i le fatu, osofaʻi, gaiorenous leions o vae ma vave oʻo ai i le oti.

O le meaʻai e faʻaitiitia ai le maualuga o le lipoproteins, aʻo faʻalauteleina le tele o mea tutusa tutusa. O le solia o le fua faatatau lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli eseese. Talu ai ona o le maualuga o le kulukosese o le gaioiga e le lelei i luga o toto toto, o le mea e pala ai, o se mea totino o le kinnamona foi e taua tele mo le maʻisuka, e pei o le faaitiitia i le maualuga o triglycerides pe a ave. Tocopherol, sili atu ona lauiloa o le vitamini E, ua manatu o se antioxyidants malosi. E matua taofia ai le thrombosis, faʻamalosi puipui o toto toto, faʻaititia ai le mafai ona maua.

'Ai

O le manogi manaia o mea manogi o le a faʻalauteleina ai masaniga masani mo cereals, casseroles, desserts.

E mafai ona e faʻaopopo se pine o le kinnamon i kofe, ti, poʻo isi meainu.

O le sukanamon ma lefir e faaitiitia ai le toto suka - o le sili ona lelei. E sili atu pe afai e te faʻaaogaina se fale e gaosia mai i le fale mai le susu atoa ma le kulimi kulupu. E pei ona uma ona taʻua, o se aso e mafai ai ona e inu i ni ipu tioata se lua o le vaiinu, ma tufatufa atu i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi e 'ai i le taimi o se aoauli o le ao, o le isi ao lei alu i le moega. O le amamoni i lenei tulaga ua faaopoopo i le tofo, 1 g o le teaspoon o le paʻu. Afai e le faʻaaogaina oe i mea manogi, amata i se pine, faasolosolo malie le faʻaleleia o le fua. I le faaopoopo atu i le kefir, e mafai ona faʻapipiʻi le kinamoni ma le kusi falaoamata.

O mea inu mo le faatonutonuina o le gaosiga o le gaʻofale masolosi ua saunia e le gata i luga o le faavae o oloa gaosi susu. Mo lenei mafuaʻaga, e fetaui lelei le chicory, lea ei ai le malosi e faʻaitiitia ai le kulūkose. Laititi sina susu e faaopoopo i ai e faʻaleleia le tofo. Afai e te fiafia tele i le lauti, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i lanu meamata. E mafai foi ona e faaopoopo i ai le kinamoni, lemoni, rosehip, vine suamalie i ai.

O se faʻamatalaga faapitoa o le tuʻufaʻatasiga o le kinamona ma.

Ae ui i lea, tatou te talanoa faʻatasi e uiga i se oloa aupito maualuga e le aofia ai ni mea le mama. O le faʻafefiloi o le kinnamon ma le meli (1 g / 5 g) ua faʻamaʻapeʻa i le vai mafanafana. E tatau ona fai sina faʻatapulaʻa, i le amanaʻiaina o le aofaʻi o vaega o gaʻo. O lenamamoni ma le meli e mafai ona tuʻufaʻatasia ma oloa e pei o le chicory poʻo le faʻamafaʻi. O meainu ua saunia i luga o latou faavae e aoga.

Faaiuga

Na matou iloa pe aisea e aoga ai le sukanamon mo le maʻisuka, pe faapefea ona ave lenei mea manogi sili e maualalo ai le suka o le toto. E aotele ai, aoteleina mea o loo i luga. Ina ia faia lelei le kanamoni, mulimuli i nai tulafono:

  1. Mataitu ma faamaumau lau suāuʻu masani.
  2. Taumamafa i le kinamoni ipu i taimi uma.
  3. Aua nei galo o le meaai e tatau ai, faapea foi ma.
  4. Aʻo leʻi aofia ai i le taumafataga o soʻo se oloa, aua neʻi galo e fefaʻatauaʻi i se fomaʻi.

O fua o mea manogi o le tagata mo tagata maʻi taitoatasi, o lea e tatau ai ona e taulai atu i le soifua manuia ma faʻamaoniga o le mita.

Kefir ma le kinnamon ua faʻaaogaina i fomaʻi mo se taimi umi e faʻaitiitia ai le suka toto. E mafua lenei mea i le mea moni o le tino o le tagata e maua mai ai le kulukose mai le suka, lea e ulu atu i ai i meaai. I le lumanaʻi, o se punavai o le malosi mo ituaiga totoga ma tino o le tino o le tagata.

Afai e lelei mea uma i le tino o le tagata, ona tatau ai lea ona faʻaaogaina fualaau oona lea e faʻasaʻo ai le maualuga o le kulukose i le plasma toto. I le tulaga o le faagasologa o le faia o le inisalini lea e faʻasalalau ai le maualuga o le kulukose i le toto plasma e faʻalavelaveina, e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau poʻo vailaau faʻasaina e fautuaina e vailaau masani.

Aisea e lelei ai le kinnamona mo le maʻisuka

Pe fesoasoani le meaʻai e faʻafetaui ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, pe leai se aoga e faʻamoemoe mai ai? O le tali i lenei fesili na tuuina mai e saienitisi. E tusa ai ma suesuega a tagata atamamai Amerika, o le pau o le kannamon e maualalo le kulūkose i le 25-30%! Mo maʻisuka uma oe filifili e inu mea manogi, o le faailoga o le tagata lava ia - e faʻalagolago lava i uiga o le tino ma le tulaga o le atinaʻeina o le maʻi. O lenei metotia mo le faʻamautuina o maualuga o le suka e sili ona talafeagai mo tagata gasegase e pei o le maʻisuka lona lua, lea e le manaʻomia ai le inisalini.

O mea faʻamalolo o le kinnamona o loʻo faʻamatalaina e le tamaoaiga o mea manogi. O loʻo i ai le tele o mea aoga: aldehyde, polyphenol, eugenol, o suauu taua. O le mea autu o le phenol, o lona uiga o le 18% o le aofaiga atoa o mea manogi. Ona o lenei tuufaatasiga, o le kinamona ei ai lona aafiaga aoga i le tino o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka:

  • o loʻo i ai meatotino e tetee atu i mea leaga,
  • avea ma se faʻamalosia malosi, faʻamalosia le faafouga o le cell, faʻaititia le maualuga o le faʻamalolo o le tino,
  • faʻaitiitia le toto kullukose
  • faʻalautele le maualuga o le toto, e saofagā ai i le vave ma le saogalemu le mamafa o le mamafa.

O tulafono o le 'aina o lenamon

A aunoa ma lenei vavao, e leai se mea e le mafaufauina ai se kuka faaleaganuu poʻo se faʻanatura faʻaonaponei. Faʻatasi ai ma se manogi maoaʻe ma le suamalie, e maua ai soʻo se meaʻai e paʻi atu i le faʻasalaga faʻava. Muamua, vasega lona lua, saula ma itu ipu e faʻamalosia ai se pine o le kinamona. Ma le paluga e aunoa ma le mea e le mafai ona mafaufau i ai! E faʻaaoga uma e avea o se mea faʻapitoa tutoʻatasi ma o se vaega o mea manogi faʻapitoa, e pei ole India Garam Masala poʻo le Chinese Five Spice mix.

E leai ni manaʻoga mamafa mo le faʻaaogaina o le kinamoni. Ae o le usitai i nisi o fautuaga o le a matua leai lava se tulaga:

  • i aso taitasi, e fautuaina e tagata atamamai e le sili atu i le 4 g (2 tsp) o lenamamoni,
  • afai e mafai, e sili atu le lelei e faʻatau uma ma eli i le fale ae leʻi faʻaogaina: na o le auala lenei e mafai ona e faʻasaoina ai le manogi sili ma le tofo o le kinamona,
  • mea manogi ei ai lona manaia ma le lelei. O le mea lea, e sili atu le faʻaaogaina aʻo leʻi oʻo i le aoauli, aemaise lava mo i latou o loʻo i ai faafitauli i le moe.

Auala e ave ma le maʻisuka ituaiga 2-o fualaau

Afai o le maʻisuka e le mafai ona togafitia e tusa lava pe togafitiga masani, ona mafai loa lea e tagata uma ona vave faʻaitiitia le toto toto ma togafitiga faʻataʻitaʻi. E tele auala e faʻaaoga ai le kinamoni mo nei faʻamoemoega. E mafai ona 'onā le siva, faʻaaogaina e avea o se meaʻai faʻalaʻau (e le o ni meaʻai i luga o le faʻatauga, ae o ni kapoti ma mea manogi i totonu) pe faʻaaoga foi i fualaau faʻapitoa.

I le afiafi, sasaa le 2 tsp i totonu o se fagu. meli vai, sasaa i le 1 tsp. mea manogi aina, luga aʻe i luga o le vai vevela. Fafaga le paluga pe a ma le 30 minute i le vevela o le potu, faʻapipiʻi ile po i le malulu. Inu le afa o le vai i le taeao i luga o se manava gaogao ile afa itula ao leʻi 'ai, o isi mea - aʻo lei moe. Faʻaaoga mo le 5 aso ma le malosi tele i le kulukose toto.

Liligi le tsp. mea manogi i totonu o se ipu malamalama o le kefir (soʻo se isi mea inu inu susu e tatau ai: susu falaoa, yogurt natura, ayran), faʻafefiloi maeʻaeʻa, faʻapipiʻi mo le 15-20 minute - ua saunia le meaʻai lelei ma lelei! E sili atu le inu faalua i le aso 25-30 minute aʻo leʻi 'ai.

Mo i latou e le mafai ona latou mafaufauina i latou lava e aunoa ma se ipu o tea tea, o lenei auala e faʻaaogaina ai le kinamona mo le maʻisuka e mautinoa e faʻamalieina. Liligi se kuata o le sipuniti o meaʻai manogi i totonu o se taʻavale faatasi ai ma laʻau mamago vela, sasaa i totonu o le vai e manaʻomia e saunia ai se tasi e inu i le vaiinu. A uma le 5-7 minute e mafai ona e fiafia i le iuga.

  • Faʻauʻau

O le sukanamon mo le maʻisuka ua faʻamaoaigaina foi i fualaau oona. E mafai ona e faʻaaoga se tasi o fua o loʻo i lalo.

  1. Faafefiloi 50 g o pi mama ma le mutia, 25 g o le aʻa ma le fugalaau, fugalaau. Liligi 2 tbsp. l aoina 250 ml o vai, kuka mo le afa itula, tuu mo le 10-15 minute. Ave se ipu tioata i luga o se manava gaogao faatolu i le aso, pe a uma ona sasaa se kuata o le sipuni o le sukanamon.
  2. Faʻafefiloi le 30 g o fatu pi mamago, pusi o le pusi, pakete paʻu, 20 g o fugalaau ma laʻau faʻamalosi, fatu fennel, blueberries, root faila. Liligi 2 tbsp. l aoina le 250 ml o le vai, kuka mo le 20 minute, mausali 10-15 minute. Ave se ipu tioata i le va o mea taumafataga i le tolu taimi i le aso, pe a uma ona sasaa se kuata sipuni o le sukanamon.

E i ai ni faʻalavelave i le faʻaaogaina o mea manogi

E foliga mai o le tali i le fesili i le auala e faʻaitiitia ai le suka o le toto e manino. Peitai, e ese mai i le tele o iloiloga lelei e uiga i le faʻaaogaina o le kinamoni, e tatau ona faʻaogaina le mea manogi ma le faʻaeteete i tulaga nei:

  • i le taimi o le maitaga (e mafua ai le faʻaaogaina o vavae ma e mafai ona mafua ai le leiloa o le pepe pe vave fanau mai),
  • pe a fafagaina (o le kanamoni e mafai ona mafua ai ni allergies i se tama ma tina),
  • ma le maualuga maualuga (e faateleina ai le toto),
  • ma faʻamaʻi ate (o se aofaiga tele o le coumarin, lea e aofia ai mea manogi, ei ai le aafiaga le lelei i galuega a lenei okeni).

Vitio i mea aoga o le kinamona mo le maʻisuka

I le faaopoopo i le malosi e faʻaitiitia ai le kulukose toto, o le kinamona e taua foi. E ia te ia se gafatia ofoofogia e tau ai fua o masini ma toe totogi le foci i totonu. O fomaʻi e faʻamatala e uiga i nei mea aoga e le gata mo i latou o loʻo mafatia mai le maʻisuka, ae faʻapea foi mo le tino maloloina o tagata i le vitio o loʻo faʻaalia i lalo. Latou te tuʻuina atu foʻi fautuaga taua i le auala e filifili ai, teuina ma faʻaoga mea manogi ina ia sili ona faʻaalia ona uiga tau vailaau.

Kefir ma le kinnamon i lalo o le suka toto: aoga aoga o meaʻai ma meaʻai suamalie. O le suka o le suka suka e maua ai le maualalo o le kulukose

O le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, ae e le afaina. O le falemaʻi faʻamalositisi e ofoina atu le tele o fualaau oona lea e fesoasoani e ola ai i le malosi atoatoa mo i latou o loʻo mafatia i lenei maʻi. O se faʻaopoopoga sili atu i togafitiga faʻaleaganuʻu o togafitiga faʻaleaganuʻu. E le gata o faifeʻau, ae e iloa foi e le endocrinologists pe faapefea ona aoga le kinamona mo le maʻisuka. E faʻafefea ona fesoasoani lenei meaʻai manogi e faʻamaonia ai le suka o le toto?

Vitio faʻatalanoa

Elena Malysheva i luga o aoga o le kinamona mo le maʻisuka:

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia lea e matautia mo ona faʻalavelave. O lenei togafitiga e mafai ona faaosofia ai faamaʻi o mata, paʻu ma e oʻo lava i le faʻaleleia o le tino i le tino. O le mafuaʻaga lea e tatau ona togafitia ai le maʻi e aunoa ma le faʻamagaloina o soʻo se auala. Kefir ma le kinamona mo le maʻisuka o nisi o fualaʻau sili ona lauiloa mo le faʻaitiitia o le suka o le toto. Faʻaaoga lenei metotia e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faifai pea a le fomaʻi auai. Ina ia maua le tele o le lelei o lenei meafaigaluega, e tatau ona e matua tausisia uma mea e manaʻomia ma ia mulimuli i faʻataʻitaʻiga taliaina.

O le mea moni, o le tele o vailaau masani e le sili atu ona leaga nai lo fualaau taugata. O le tele oi latou o loʻo faʻaaoga lelei e togafitia le tele o ituaiga o tulaga, e aofia ai mea e lamatia ai le ola. Ae ui i lea, o loʻo faʻamalosi fomaʻi e faʻapea o isi metotia o togafitiga e tatau ona faʻaaogaina e na o le faʻaopopoina i togafitiga faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi, ma naʻo le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. O nisi o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona aoga faapitoa mo maʻisuka, talu ai ona o le faʻaitiitia lelei o le toto suka. Faʻapitoa foi i falemaʻi, o loʻo i ai fomaʻi faʻataʻitaʻi e iai uiga tutusa.

Faʻaititia le cinnamon sugar!

Faʻaitiitia le suka o le toto ma le kinamona i togafitiga o le maʻisuka e mafua ona o lona tulaga tulagaese, e aofia ai le i ai i totonu o lenei mea manogi o gaioiolosi - cinnamaldehydes. I le faʻaopoopoga, o lenei mea manogi o se punavai o meaola, lea e puipuia lelei ai le atinaʻeina o ituaiga eseese o faʻataʻitaʻiga i le maʻisuka o le ituaiga lona lua. O lenamamoni o loʻo i ai ni mea faʻasolosolo, ma e aofia ai le itiiti ifo o kalori.

Faʻaaogaina o lenamamoni e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto toto, tausia i se tulaga sili ona lelei i le va o mea taumafa. E le gata i lea, o lenei mea manogi e maualalo ai le maualalo o le hemoglobin glyc, i le faasologa, e mafai ona faatumauina le kulukose i se tulaga maualalo mo se taimi umi lava. Fai mai tagata popoto, o le faʻamafa o le kinasoni e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai nisi o mea e sili ona lelei le lagona ile insulin. Ina ia ausia se lelei, e mafai ona e suʻeina i fua eseese o togafitiga faʻaleaganuʻu.

O lea e mafai ona e faʻafefiloi le ono kalama o le cinnamon (o se sipuni) ma se ipu vai inu. Faʻaosooso le fofo mo le afa itula, ona faʻafefiloi ai lea o le meli i totonu. O le mea e tupu ai, e tatau ona tuua i le po i se nofoaga sili ona manaia. I le taeao, inu le afa o togafitiga sauniuni aʻo leʻi leva o le taeao, ma faʻaalu lona paleni ao le i momoe.

E mafai foi ona e tatalaina se afa o sipuniti o lenei mea manogi i totonu o se ipu malamalama o le kefir laitiiti-fat. Faʻafefiloi lelei le kulupu, faʻatali mo le luasefulu minute, ona inu ai lea. O ia vailaau faʻapitoa e tatau ona faia i le taeao - i luga o se manava gaogao, ma i se taimi e le i leva ae leʻi malolo se po. O le umi o ia togafitiga e tatau ona tasi ma le afa vaiaso.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e mafai foi ona faaopoopo le kinamoni i ni ipu eseese. E lelei tele i apu, moa, faʻapea foi le siʻisi.

Faʻaititia le suka ma le falala!

O le toʻatele o tagata ua faʻalogo o le fusia faʻatasi ma lefirfir e faʻaitiitia ai le suka. Ae o le mea moni, o sea fuataga e mafai ona galue i se auala faʻafeagai - ma faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka, e sili ai le le faʻafefiloi nei meaʻai e lua.

O le faʻaitiitia o le suka i le toto e mafai ona ausia i se isi auala. O se filifiliga sili ona lelei mo lenei mea o le faʻaaogaina lea o le paluga eleele i totonu o se mea e gaosi ai le kofe. O se sipuni sipuni o ia ituaiga meaʻai e tatau ona 'aina ma faʻamalu i se ipu vai mama. Fai lenei musika i taeao uma. O le vailaʻau o le a fesoasoani e le gata e faʻamalieina ai le suka o le toto, ae faʻamalosia foi vaʻa toto, faʻaitiitia le aofaiga o le "leaga" cholesterol ma puipuia ai le mautinoa.

Afai o loʻo e alu pea e teu le kefir, i lenei tulaga e tatau ona e liligi atu i ai le falaoa i le afiafi ma se meaʻai susu ma 'ai i le taeao nai lo le' aiga muamua o le taeao, a maeʻa ni nai itula talu ona uma sea taumafataga, ia mautinoa e fua le maualuga o le suka. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e iloa tonu pe faapefea ona tali atu lou tino i ia togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau vailaʻau eseese. O le mea lea, o sauniuniga sulfanilurea e manatu o se tasi o auala sili ona lauiloa o lenei ituaiga. E masani ona latou gaoioi mo le sefululua itula, i le faasologa, e tatau ona e faʻalua faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi. O nisi o nei mea tuufaatasia e le gata ina faaitiitia ai le maualuga o le suka, ae e iai foi se aafiaga lelei i le setete o toto toto, faaitiitia le ono mafai ona tupu mai le thrombosis, ma fesoasoani e puipuia le atherosclerosis.
E taua le mafaufau o sauniuniga o le sulfanilurea e faʻamalosia ai le fia 'ai, lea e mafua ai le gaʻo. O ia tupe o loʻo tuʻuina mai e Tolbutamide, Carbutamide, Chlorpromamide, Glibenclamide, ma isi.

Biguanides e mafai foi ona faʻaaoga i lalo o le suka. E sili atu o latou aʻafiaga i le itu ma fomaʻi nai lo le vaega muamua o fualaau oona, o le mea lea ua faʻasolosolo ona latou faʻasolosolo ona itiiti ifo.O nei fualaau e le afaina ai le iniseti o le inisalini, latou te faʻaaogaina le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o masini. O se taunuuga o lenei, e le gata o le suka e faaitiitia, ae o le fiaʻai foi ua faaitiitia. Biguanides e faʻaitiitia ai foʻi le faʻafefe o le kulūkose o le intestinal, e faʻamalie ai le tele o vaega ole lipid i totonu o le inumaga ma puipuia le atherosclerosis. E masani lava ona faʻasolo atu i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo mamafa tele ae leai ni faʻamaʻi maʻi.

O le faʻaitiitia o le suka o le toto ma vailaau e mafai foi ona faʻatino e faʻaaoga ai togalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o faʻalavelave masani e pei o Sveltform, Chromvital poʻo Pax. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina lelei le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e fuafua ai le lelei o le fualaau oona.

O lenamamoni e masani lava mo le tagata faʻaonapo nei. E le taugata tupe i le aso, ma o soo se faletua e le itiiti ifo i le tasi ona faʻaaogaina e fai ai le tao poʻo le meaʻai. O lenamamoni e masani ona faʻaaogaina e le gata i le kukaina, e faaopoopo ai meaʻai i ipu, ae faʻapea foi togafitiga o nisi faʻamaʻi. O se tasi o nei maʻi o le maʻisuka. Sei o tatou vaai i le auala e ave ai le kinamona i lalo o le toto toto ma pe o le a fesoasoani e tau ai le faamaʻi.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga

Margarita Pavlovna - Feb 25, 2019 7:48 pm.

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2-e le o le insulin e faalagolago. O se uo na fautuaina le faaitiitia o le suka i le toto ma DiabeNot. Na ou faʻatonuina e ala i le Initaneti. Amata le mauaina. Ou te mulimuli i se taumafataga e le tuusaʻo, i taeao uma lava na amata ona ou savali i le 2-3 kilomita i luga o vae. I le lua vaiaso talu ai, ou te matauina se paʻu malie i le suka i luga o le mita i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao mai le 9.3 i le 7.1, ma ananafi e oo lava i le 6.1! Ou te faaauau pea le auala puipuia. O le a ou le amanaia le manuia.

Olga Shpak - Feb 26, 2019 7:33 pm.

Margarita Pavlovna, o loʻo ou nofo foi i luga o Diabenot i le taimi nei. SD 2. E leai soʻu taimi mo se mea e 'ai ma savali, ae ou te le faʻaleagaina le suamalie ma mea gaʻo, ou te manatu XE, ae ona o le matua, o loʻo maualuga pea le suka. O taunuuga e le lelei e pei o oe, ae e 7% le suka e le oʻo mai mo le vaiaso. O le a le glucometer e te fuaina ai le suka? Pe na te faʻaalia oe i le plasma poo le toto atoa? Ou te manao e faatusatusa taunuuga mai le tagofia o fualaau faasaina.

Mea manogi manogi i mea tau vailaau - o lenamon mo le maʻisuka ituaiga 2: auala e faʻaaogaina ai le faʻamautuina o le maualuga o le suka i totonu o le toto

Ina ia faʻaleleia le maualuga o le suka i le maʻisuka, e taua le faʻaaogaina e le gata o vailaʻau faʻasaina, ae faʻapea foi mea masani e masani ai. O lenamamoni o se mea manogi manogi ma se vailaʻau kemino ma mea aoga. Phytotherapists fautuaina le maʻisuka e ave togafitiga o le kinamoni. O vailaau faʻapitoa e faʻamaonia ai le aʻafiaga o le faʻalavelave o mea gaioiolosi i kulūkose i le faʻamaʻi o le endocrine.

E faʻapefea ona galue le kinamona i le maʻisuka ituaiga 2? O a meaʻai e ofoina mai e tagata taʻalo? E i ai ni tapulaa mo le faʻaaogaina o mea manogi? Faʻapefea ona faʻaaogā mea faʻapitoa masani? Tali i le tusiga.

O lenamamoni o se faleteuoloa o meaʻai. O se tuufaatasiga tulaga ese o vaega e faamatalaina ai le lelei o le aafiaga i le tino.

O le laau o le Ceylon e tupu i Sri Lanka, o le aganuu Saina e taua o le'namamoni sese. ' O le ituaiga muamua e faʻaititia atili ai le suka o le toto, ae sili atu le faigata ona maua, o se mea masani e taugofie. O le ituaiga lona lua o mea masani faalenatura (cassia) e mauoa foi i fua taua, o se tau talafeagai. O le sukanamon saina e aofia ai le maualuga o pasene o moe: e le mafai ona e 'ai tele mea manogi ina ia le faʻafefe ai le manava ma le fatu.

O mea aoga autu:

  • nicotinic acid
  • Vitamin C
  • carotenoids
  • B vitamini,
  • coumarin
  • tannins
  • amino acids ma suauu masani,
  • phylloquinone,
  • apamemea
  • magnesium
  • calcium
  • uʻamea.

O suʻesuʻega a le American Diabetes Association e faʻamaonia ai le aoga o le kinamona e avea o se elemene faaopoopo i togafitiga o le maʻisuka.E taua le amanaʻiaina o faʻasalaga, faʻamaonia i luga ole taimi ma metotia, ma filifili recipes ma se mea e sili ona lelei. O le tele o le taumafaina o mea manogi e mafai ona afaina ai.

O le a le aso o le taamilosaga e foaʻiina ai le toto mo le gaseterone ma pe faʻapefea ona sauniuni mo le suʻesuʻega? Faitau nisi o faamatalaga aoga.

Aoao e uiga i uiga o le maualuga maualuga o le suka o le toto i fafine pe a uma le 50 tausaga ma e uiga i metotia o le faʻamautuina o fuainumera mai lenei tusiga.

Le iʻuga o le kinamona i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka:

  • Faʻasaʻoina le lipid metabolism,
  • faʻaitiitia le toto suka
  • faaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga,
  • o loʻo aʻafia ai le faʻatinoina o le tino, o le setete toto ma le loto,
  • faʻaagaoioia metabolic processes,
  • faʻavaveina le susunuina o gaʻo, faʻaleleia le leiloa o le mamafa,
  • faʻapupulaina le lagona o le gaʻo i le gaioiga o le insulin,
  • toe faʻaleleia tulaga o mucous membranes,
  • faaitiitia le lamatiaga o le anemia,
  • fufulu toto toto
  • e faʻaalia ai se aʻafiaga malosi,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • o le tagata gasegase e sili atu le malosi, faʻalauteleina le malosi,
  • faʻamaonia le gaosia o enzymes mo le gaosiga o mea taumafa,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • o le aʻafiaga o aʻafiaga o le toto e faʻaitiitia,
  • Aafiaga lelei i le ponaivi
  • faʻagaoioia le faʻafefeteina,
  • manogi manaia o mea manogi e faʻaleleia ai lagona.

O lenamamoni o se mea manogi maloloina, ae o se oloa taua e le talafeagai mo tagata uma. O le maʻisuka e masani ona mafatia i maʻi masani o isi totoga: e taua le faia o se paleni auala i le faʻaaogaina o mea masani faalenatura. O le maualuga o le faʻamalositino o vailaau faʻasaina ma le faʻamalosia o le faʻaaogaina o togafitiga e manaʻomia ai le faʻaeteete faʻaogaina, ma mafaufau i mea e gata ai.

O le sukaina mo le maʻisuka e le faʻaaogaina:

  • ao maitaga
  • ma le kanesa o le digestive tract,
  • i le taimi o le lactation,
  • faasaga i se talaaga o le maualalo o le toto,
  • faatasi ai ma allergies i le kinamona,
  • mo le togafitiga o tagata gasegase ma le faateleina o le sogasoga o le tino,
  • ma le gasegase faaumiumi poʻo le faʻamalosi pea,
  • ma le maualalo o le toto coagulability, o se uiga o le totoʻa.

Fautuaga:

  • saili se suʻega faʻapitoa poto, talanoa i se fomaʻi e uiga i le kinamona mo togafitiga faafomaʻi,
  • Aʻo leʻi amataina le phytotherapy, faamanino ma faamaumauina le maualuga o le kulukose mo se masina e fuafua ai pe ua faateleina le faailoga,
  • e le sili atu i le 1 g o mea manogi e mafai ona faʻapalaina i aso uma, e faasolosolo malie lava ona aumai le aofaiga i le 3 g, leai. E taua tele le fua ma faamaumau le maualuga o le kulukose i aso uma e malamalama ai i le auala e galue ai le mea manogi,
  • e manaʻomia lou siakiina ma lau fomaʻi pe mafai ona faʻapipiʻi le kinamoni ma faʻataʻitaʻiga antidiabetic ua faʻamatalaina muamua,
  • Ia mautinoa e faʻamaopoopo faʻataʻitaʻiga ma le endocrinologist. E taua tele le malamalama o le tele o mea ola faʻamalosi e mafai ona faʻalavelaveina ai le tala o le hormonal, le faʻatinoina o le tino,
  • afai o aʻafiaga o aʻafiaga e tutupu, faʻaaoga le faʻaaogaina o meafaitino masani, faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist. Atonu o le fomaʻi poto faapitoa o le a pikiina isi togafiti a tagata e pulea ai tulaga faatauaina o le suka, mo se faataitaiga, o loʻo i luga o puipui o paʻu, laʻau o le oatmeal, laulaau laʻau poʻo lau teuteu mo le maʻisuka.

Aoao e uiga i mafuaaga o le malepelepe o le tino i fafine, faapea foi metotia o le togafitia o togafitiga.

O tulafono mo le togafitiga o le televise o multicolor o le thyroid gland e faʻaaoga ai togafitiga faʻasalalau o loʻo tusia i luga o lenei itulau.

Mulimuli i le fesoʻotaʻiga http://vse-o-gormonah.com/vneshnaja-sekretsija/grudnye/bol-sleva.html ma faitau e uiga i mafuaʻaga o le tiga i le agavale o mammary agavale ma le auala e faatea ai lagona le lelei.

O le auala pito sili ona faigofie o le faʻapipiʻi lea o mea manogi i ipu kuka: soup, salati, cutlets chicklets, fasi kuka, cheese cheese. Mo le tasi e auauna atu, 1 / 3-1 / 2 sipuniti o le mea manogi e lava lea (tau masani).

E i ai isi fua:

I le toesea o faʻamaʻi mo tagata maʻisuka mo le mamafa o le paʻu, e mafai ona e faia le paina.Faafefiloi 1 le ipu mafanafana mafanafana ma se sipuniti o mea manogi ma 3 mataua o le lanu moli. Faaaoga le faʻafefiloi i nofoaga faʻalavelave, afifi nofoaga ma ni gaʻo susu i se ata tifaga, taʻoto i lalo o se palanikeke. O le umi ole vasega e 30 minute. I le maualuga o vevela ma vein varicose, e le mafai ona faia le taualumaga.

Vitio e uiga i aoga o le kinamona ma tulafono mo le faʻaaogaina o mea manogi mo togafitiga o le maʻisuka:

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia e mafua ai le tele o tapulaa i le soifua o le tagata maʻi. Ae e le afaina, e tele auala e faʻafaigofie ai le ala o le maʻisuka. O le falemaʻi faʻafomaʻi e tuʻuina atu fualaau oona e fesoasoani i tagata mamaʻi ia ola atoatoa.

I le faaopoopo atu i nei vailaau, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻavae. Latou te faʻalagolago i le aʻoaʻoga faʻapitoa. O lenamamoni e masani ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, o lona aoga aoga e le gata o loʻo iloa e herbalists, ae faʻapea foi i saienitisi.

Spice e mafai ai e oe ona fetuunai le maualuga o le suka ma tausia le soifua manuia o le maʻi. O lenamamoni ma le kefir i le maʻisuka o se tuufaatasiga lelei tele lea ei ai sona aoga aoga i le galuega a le tino atoa.

O lenamamoni e sili ona aoga i le maʻisuka, ma o le tele o faʻataʻitaʻiga e faamaonia ai lenei mea. Ua maua e tagata suʻesuʻe Amerika e faapea o le kinamoni e faʻaitiitia ai le suka toto i le tolu.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma le kinamona, e tatau ona e fuafua lau fualaau. Mo tulaga taitasi o le maʻisuka, o le fualaau o le tagata lava ia. E faʻalagolago i le maʻi o le maʻi, le ituaiga o maʻisuka, ma uiga o le tino.

O le tuufaatasiga o le mea manogi e aofia ai mea aoga e tele. O loʻo i ai le aldehyde, o fuālaʻau fuālaʻau, eugenol, polyphenol. O lenamamoni ei ai sona aafiaga lelei i le tino, faafetai i le phenol i le tuufaatasiga. O le vailaʻau e tusa ma le 18% o le aofaiga atoa. O mea manogi e aoga ai antioxidants e te lagona ai le lelei.

O le sukanamon i le maʻisuka o loʻo i ai faʻamanuiaga nei:

  • Faʻamālōlōina faiga faʻailoga.
  • Faʻafou tino, faʻamaonia le ph o le manava.
  • Faʻasaʻo le suka toto, maualuga le kulūkose maualuga. E le faatagaina e le sukanamon le suka e tulaʻi i se tulaga matautia.
  • Faʻaitiitia le "leaga" cholesterol. Le maualuga o le aoga o le cholesterol.
  • Faʻataunuʻuina le gataifale, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa.
  • Faʻaitiitia faʻamaʻi ma gaʻo le lelei.

O le lelei lelei o le kinnamona e mafai ona matauina e tusa lava pe faʻaaogaina i ni mea laiti e pei o se faʻavasega. O lenei vaitau o se faʻamalosi malosi masani lea e faʻatele ai le leiloa mamafa.

O lenamamoni o se mea taua tele i le kukaina. O mea manogi lelei e lelei mo ipu o soʻo se meaʻai. O loʻo fautuaina le maʻi suka e faʻapipiʻi i ai meaʻai i ipu taʻitasi. Ae e le fautuaina e fomai le sili atu o le lua teasusu i le aso.

E tatau ona e amata i se fualaau itiiti e le silia le kuata o le sipuni. O le tele o le sukanamona e manaʻomia e tatau ona faʻatupulaʻia lemu. A maeʻa ona faʻateleina i le fualaau, e tatau ona fua le toto kullukose ma faʻamaumau iuga.

E mafai ona e faʻaaogaina e le gata i le uʻamea vevela, ae faʻapena foi ona maua mai ai le sukamonon. I totonu o falemaʻi, e mafai ona e maua le teasoni faapitoa e aunoa ma ni mea suamalie e maua mai le kinamoni. Latou te maua se tofo uigaese ma se manogi lelei. Afai e le o aofia ai le caffeine, ona mafai ai lea ona inu le teas i le po.

O le kinamoni pito sili ona aoga ua faatauina uma ma eleele i le fale. O lea, o mea aoga e puipuia lelei. E le gata i lea, o le manogi ma le tofo o le a faasaoina foi.

E i ai le malosi o le manogi ma le faʻamalosia. O tagata e mafatia i le le mautonu e le fautuaina e faʻaalu meaʻai i le po.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o loʻo i ai meaʻai e faʻaaoga ai le meli ma le vai. I le taimi nei, o le fua mo le kinamona ma lefir i le maʻisuka o loʻo tumau pea le lauiloa.

O meaʻai suamalie e lauiloa i tagata faʻapipiʻi o mea taumafa maloloina. Ae le o tagata uma e mafatia i le maʻisuka latou te iloa pe mafai ona latou faʻaaoga le kefir.O oloa gaosiga e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai faleoloa, e aunoa ma se faʻalavelave faʻaleagaina.

Afai e masani ona e faʻaogaina le kefir, o le tino o le a faʻatamaoaigaina i le calcium. A leai, o le hormone calcitriol e maua, lea e faʻaosofia ai le gaosiga o masini pipisi. O le gau o le mamafa e le mafai pe afai e leai se calcium i le tino.

O le tele o le gaʻo o se mea lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka e le o le insulin. O le faʻaaogaina o susu susu mo oloa mo le maʻisuka e talafeagai, talu ai e oʻo lava i sina gau itiiti o le a aʻafia ai le tino o le tino.

Kefir ua i ai aafiaga nei:

  • Faʻaleleia le galuega o le manava, manava, pancreas.
  • Malosia ai le malosi o ponaivi.
  • E i ai sona aafiaga lelei i le faia o faiʻai.
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  • E taofia ai le atinaʻe o microflora leaga.
  • Faʻaleleia mata.
  • Faaitiitia le lamatiaga o le kanesa.
  • Faamalolo le ate.

O lenei oloa e aofia ai le lactic acid. O lenei vailaʻau e aloese mai le faʻavavega o le toto i le toto toto, ma faʻamausali ai. Kefir protein e le afaina ai le vascular system ma e le faateleina le cholesterol. E manaʻomia le inu i meaʻai a tagata o nonofo i le falemaʻi.

Mo tagata mamaʻi e leai se suka, o loʻo i ai se taumafataga faapitoa - laulau numera 9. E masani ona faʻamatalaina i tagata e maua i le maʻisuka. O se tasi o vaega autū o lenei taumafataga o le faʻafefete. E talepeina le kulūkose ma le lactose.

O le oloa e aofia ai le alcohol ethyl, aua e maua mai i le faʻamalosi. Ae ui i lea, e itiiti le ava malosi i le tuufaatasiga o le susu susu, pe a ma le 0.07%. O le inu e mafai ona onā ma tamaiti laiti.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le faʻafefe fou, aua o le tele o taimi o le a faateleina ai le tele o mea leaga.

E tatau ona faʻaeteete i le togafitia o tagata o loʻo i ai le faʻafitauli o le maʻi ile gaʻo susu. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona inu na o le pau-fat kefir. O le tele o gaʻo e mafai ona i ai se aʻafiaga leaga i luga o le paʻu.

O lenamamoni ma le kefir mo le maʻisuka - o le a le faʻaaogaina o lenei tuʻufaʻatasiga?

O fua o susu susu e aoga tele mo tagata e maua i le maʻisuka. O vaega i le kefir, susu, cheese cheese e fesoasoani e faatumauina ai le maualuga o le suka.

O le filifiliga sili mo le maʻisuka o le faʻafefe. E le pei o le susu, e faatagaina e toetoe o tagata uma. Kefir o loʻo i ai amino acids e fesoasoani e faʻatele ai le metabolism. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina tagata gase e inu ipu e lua i le aso.

Kefir e le afaina ai le maualuga o le suka i le maʻisuka, ae na te atoatoa atoatoa le aafiaga o le kinnamon. O le tuufaatasiga o lenei susu susu susu ma mea manogi o se mea suamalie ma suamalie lea e i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina ma le soifua maloloina.

E ui lava o le maʻisuka e faʻatapulaʻaina au meaʻai, o togafitiga e mafai ona suamalie. O fua o loʻo mulimuli mai e aoga tele mo le gataifale:

  1. Lelei lamolemole. Ina ia saunia, e tatau ona e faaopoopo le 1 kalama o mea manogi i se ipu malamalama o le kefir. O le isi, faʻaopoopo 20-25 kalama o le apu i le faʻafefiloi ma tuʻituʻi atu i totonu o se mea faʻaleleia.
  2. Ginger medicine 1 le sipunu ua faaopoopo i se ipu malamalama o le kefir o lenamon, 1 gram o le mea totino. E mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻi meli.
  3. Taeao i le taeao. 50 kalama o le palapala eletise ua sasaaina i se ipu malamalama o le kefir, ua faaopoopo le kinamona i le paluga.

E fautuaina e ave na ituaiga cocktails i le aso ma inu i le taeao. Latou te faʻaitiitia le toto toto, faʻaleleia, faʻavave le metabolism, faʻaitiitia mea e maua i le cholesterol leaga, faʻafefeteina le toto ma maua ai se lagona o le nofo filemu.

Lelei lanu meamata ia lelei mo le maʻisuka, ae e le mafai ona e inuina:

  • maʻitaga maʻitaga
  • faʻaipoipo fafine
  • maʻi gasegase
  • tagata e iai le hemophilia ma isi faafitauli faʻavae toto,
  • tagata ei ai ni paʻu o le vaega o meaʻai,
  • tagata e mafatia i faʻamaʻi ma fatuga fatu.

O nisi togafitiga faʻapitoa e le faʻafefiloi ma le kinamona. Mo se faʻataʻitaʻiga, aspirin, ibuprofen, naproxen.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona siaki pe afai ei ai se tali atu i vaega.

Kefir ma le kinnamon i le maʻisuka ei ai sona aafiaga lelei i le tino. Ae e taua le manatuaina o lenei vaiinu o se vailaau ma e tatau ona faʻaaogaina fua. O le fua saʻo e fesoasoani e fuafua le fomaʻi-endocrinologist.

O lenamamoni o se tasi o meaʻai ua faʻatagaina mo le maʻisuka. E faʻavasega le kulūkose e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le inisalini. E faʻapefea ona ave le kinamoni i le maʻisuka ituaiga 2? Tatou maua saʻo.

O le sukanamon o se laau o le laurel aiga, lea e faʻaaogaina i le kuka ona o lona tofo faapitoa ma le manogi. I le faaopoopo atu i meatotino gastronomic, o mea manogi e aoga tele.

  • O loʻo i ai vitamini (PP, C, E) ma minerale (calcium, magnesium, uʻamea, sela, manganese). Faʻafetai telecopcopia ma ascorbic acid, o loʻo i ai le aʻafiaga o le antioxidant, e fesoasoani e faʻamalo faʻamalolo fua ma toxins mai le tino. E fesoasoani lea e faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa, lea e masani lava o le faʻataʻitaʻiga ma tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
  • O le Spice e iai sona aafiaga faʻapitoa i le tino, e tutusa ma le aafiaga o le inisalini. O lenei mea e mafai ai ona faʻaaogaina le kinamona i le maʻisuka e fai ma sui i le hormone ma faʻasaʻo le glycemia e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau. E le gata i lea, o le kinnamon e faʻapupulaina ai le lagona o le tino i le inisalini ma faʻaleleia ai lona faʻaaogaina.
  • O le manogi e faʻateleina ai le faʻaleleia o gaʻo, lea e fesoasoani e faʻaititia ai le kulūkose. O le aofia ai o le kinamona i le taumafa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e alofia ai le toto suka.
  • O lenamamoni e fesoasoani e puipuia ai le maualuga o le kulukose o le toto pe a uma ona 'ai. Ona o le i ai o bioflavonoids i le tuufaatasiga, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le glycemia, lea e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le faʻaititia o le suka.
  • E faʻafaigofieina le faʻaogaina o le tino, faʻafefea le faʻamalosi, ma fesoasoani i le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi, lea e matua afaina i le maʻisuka.

O lenamamoni e lelei foi mo le maʻisuka gasegase.

  • E faʻamalosia ai le vaevaeina o aʻafiaga ma gaʻo e ulu i le tino e ala i meaai,
  • Faʻasaʻoina le gaosiga o le carbohydrate,
  • e puipuia ai le faaputuputuina o le tino i gaʻo.

O se aafiaga lelei i le tino e maua mai na o le nainamon maualuga e maua mai le cinnamon Ceylon. O faleoloa supamaketi e masani ona faʻatau le paina o le kinamona mai le laau cinnamon China, lea e ese mai i mea faʻainisinia ma e mafai, i se isi itu, mafua ai le faateleina o le toto suka. Maua ni mea lelei faʻaleleia o le natura ma e le faʻalavelaveina e ala i le faʻataʻitaʻiina o oloa o mamanu e le o iloa.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le kinamona e tatau ona faia e le aunoa e faatumauina ai le maualuga o le kulukose o le toto. Matou te ofoina atu 5 suʻega o le a fesoasoani e faʻamausali le kulūkose ma maua ai le fiafia gastronomic.

Onamamoni ma le kefir. O lenei tuufaatasiga e aoga mo le maʻisuka: o mea manogi e fesoasoani e faʻaititia ai le suka, ma o se meaʻai susu e maua ai le tino ma meaʻai faʻamaʻi, microflora aoga, vitamini ma minerale. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o lefirfir ma le kinnamon e fesoasoani e aloese ai mai oso oso i le toto kulukose ma mafai ai ona e taofia le maʻi. E le gata i lea, o se vailaau faʻamalositino e afaina ai le galuega o le vaega o meaʻai.

  1. Ina ia saunia se vaiinu, faʻaopopo se pine o mea manogi i se ipu malamalama ma le kefir ma se gaʻo gaʻo o le 3.2%, faʻafefiloi lelei. Inu se tasi o pati i le taeao ma le afiafi mo le 10 aso. Manatua e mataʻituina lau suka toto i le mita o le kulukose toto e aloese mai ai i le hypoglycemia.
  2. Tasi fua mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka. Ave le 250 ml o kefir (3.2% gaʻo), ½ sipuni o le kinamona ma le aofaʻi o le aʻa o le eleele. Faʻafefiloi, faʻafefiloi lelei mea uma e faʻaaoga. Inu i se tasi aso i le aso i luga o se manava gaogao mo le 10 aso.
  3. O se meaʻai suamalie ma suamalie lea e faʻafefeteina ai le fiainu: faaopoopo se fasi laau cinnamon i vai inu ma tuʻu ai. Aʻo leʻi faʻaaogaina, tuʻu se fasi laʻau o le lapisi i totonu o se ipu.
  4. O lenamamoni e mafai ona faʻasaʻa i le vai ma inu i le taeao i luga o se manava gaogao. E le gata i lea, e faaopoopoina le mea manogi e fai ma mea manogi i salati, o meaai autu ma meaʻai. Ae ui i lea, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona lafoaia le tao i totonu o lenei mea manogi.
  5. O le kumamoni ma le meli o loʻo faʻaleleia lelei ma tuʻuina atu le malosi. Ina ia saunia se vaiinu, faʻaauau pea sina vaega o mea manogi i totonu o vai inu (200 ml). Ona faʻaopopo lea i le fagu 2 tbsp. l fou le meli. Ave le afa o le tautua i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga, ma le afa o le afiafi.

O lenamamoni o loʻo i ai ona faʻailoga.

  • O le teenaina o mea manogi e tatau ona maua i le maʻisuka ma mea faʻafefete poʻo le le faʻaaloalo i le oloa. I lenei tulaga, o le afamoni e le gata ina afaina ai le faʻafefe, ae e mafua ai foi le faateleina o le glycemia, lea e mafai ona afaina ai tagata mamaʻi i le maʻisuka.
  • E le fautuaina e ave mea manogi i taimi o togafitiga ma aspirin, Ibuprofen poʻo Naproxen. O nei vailaau faʻataʻitaʻi e pei o mea faʻamaʻi, ma le onamona naʻo le faʻaleleia ai o lenei aafiaga. O lenei tuufaatasiga e mafai ona mafua ai le tele o le toto ma le toto.
  • O le sukanamon ua faʻasalaina i le manava, fatuga o fatugaʻo, ma faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract (gastritis, pancreatitis, poʻo le mai). E le tatau ona gasegase e tagata gasegase i le mai ma le mafatia mai le toto maualuga.

Amata i le togi laʻititi - 1 g - aʻo suʻesuʻeina pea le maualuga o le kulukose. Afai e leai se faʻafitauli leaga ma le faʻaitiitia o le toto maualuga o le suka, e mafai ona e faʻaititia le dose i aso taitasi i le 3 g. Afai o loʻo i ai se mataua i le kulūkose, e tatau ona e logoina lau fomaʻi ma fetuunai le fualaau o mea manogi.

O le sukanamon i le maʻisuka fesoasoani e fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o le kulukose o le toto, e fesoasoani i le mamafa o le mamafa ma faaleleia le metabolism gaʻo. Ae ui i lea, aʻo leʻi aofia ai mea manogi i le taumafataga, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e aloese mai se faʻalavelave faʻaleagaina poʻo le le lelei o le soifua maloloina.


  1. Zakharov Yu.L. Maʻisuka - mai le faʻavaivai i le faʻamoemoe. Moscow, Yauza Publishing House, 2000, 220 itulau, faasalalau 10,000 kopi.

  2. Shabalina, Nina 100 fautuaga mo le ola ai i le maʻisuka / Nina Shabalina. - M.: Eksmo, 2005 .-- 320 p.

  3. Briscoe Paul Diabetes. Fesili ma tali (faaliliuga mai le Igilisi). Moscow, Kron-Press Publishing House, 1997, 201 itulau, faasalalauga o 10,000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Onamamoni ma le Maʻisuka

O se tasi auala faigofie ma le lelei e faʻaitiitia ai lou kulukose toto o le 'ai lea o le kinamoni. O lenamamoni e masani ona fautua mai e faʻaititia le toto toto, aua e fesoasoani:

  • faaitiitia le maualuga o le suka i le 15-25%,
  • faʻamaʻaloga o faiga faʻaletonu,
  • faaleleia le metabolism.

O le tuufaatasiga o mea manogi e aofia ai le phenol, faafetai i le o le kinamona ua i ai se aafiaga lelei i luga o maualuga o le suka, ma faaitiitia ai. O le isi mea faaopoopo mo le maʻisuka o le mamafa o le mamafa ma faʻaaoga masani le kinamoni.

O lenamamoni e tatau ona faia i le tulaga o se mea inu poʻo isi ipu, aʻo le ipu e filifilia faapitoa, ma mafaufau i aʻafiaga o le tino ma le maʻisuka. Kefir ma le kinnamona e aoga tele mo le vave faʻaitiitia o le suka suka.

Kefir ma le maʻisuka

Kefir atoatoa lelei atoatoa le taumafa mo le maʻisuka. O le tuufaatasiga o le vaiinu o loʻo i ai faʻamaonia amino aoga e fesoasoani i le faaleleia o le metabolism.

I le mea lava ia, o le kefir e le afaina ai le maualuga o le suka o le suka. Ae ui i lea, o loʻo faʻatumu atoatoa ai meatotino o le kinamona. I le faaopoopoina o mea manogi i lenei gaʻo susu, o le maʻisuka maʻi e maua ai se suamalie lelei ma maloloina lelei e iai se aafiaga lelei i le soifua maloloina.

O meaʻai manaia o le maʻisuka

O le maʻisuka o se faʻamaʻi tuga lea e tuʻuina ai faʻasalaga mamafa i meaʻai taumafa. Ae peitai, e le faapea o le togafitiga e le mafai ona lelei. O lea la, o le a le auala sili e ave ai le kinamoni ma lefir e faʻaititia ai le toto suka?

Ina ia faʻaititia le maualuga o le suka, faʻasalalau le metabolism ma tuʻuina atu le tino i mea aoga, e tatau ona e faʻaaoga fua o loʻo mulimuli mai.

  1. Faʻamafanafanaga fiafia. Mo le kukaina, e tatau ona e faʻafefiloi le 1 kalama o le kinamona ma se ipu malamalama o le kefir, ona faʻaopopo ai lea o ni apu apu. E mafai ona sasaina le paluga e maua mai i se paluga.
  2. O vailaʻau vailaʻau ua saunia i luga o le faʻaogaina o le togafiti, paumone ma kefir. Mo le kukaina, e te manaʻomia se sipuniti o le kinnamona, o se pine o le fanua ma le faʻafefeteina. E mafai ona e faʻamagoina le faʻasalalauga i se sipuniti o le meli.
  3. O se taumafataga manaia ma le faamalieina mo le taeao - sasaa lua lapopoa launiumini o fatu laʻau aina ma se ipu o le yogurt poʻo le yogurt natura e leai se suka, faaopoopo se sipuniti o le kinamona.

Ina ia pulea le maualuga o le suka, o nei meainu e ave i le aso. E fautuaina le saunia o se taumafataga i le taeao ma le inu aʻo leʻi oʻo ile taeao.

O ia ituaiga o cocktails e saofaga i:

  • toto maualuga le suka
  • faaleleia le metabolism
  • maualalo le cholesterol
  • toto toto.

O le maʻisuka kefir lulu e iai foi lona aafiaga lelei.

I le maʻisuka, o le faateleina o le viscosity o le toto e masani ona matauina. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o ia cocktails e faʻaitiitia ai le toto, ma faʻaitiitia ai le ono aʻafia ai le tui o le toto.

O le a le aoga?

O le paʻu o se lanu enaena e avea ma mea e gaosia mo le gaosiga o mea manogi - onamon, lea e faʻaitiitia ai le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2. E masani ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa. O mea taua aoga:

  • faaleleia le metabolism
  • manuia aoga i luga o le mea o lo o gaosia,
  • faamalosia o galuega puipui a le tino,
  • fesoasoani i le tau faasaga i le malulu
  • aveeseina o faʻamaʻi o le tino.

O le sukanamon e faʻaitiitia ai le toto (e faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini), faʻaititia ai le aofai o cholesterol ma triglycerides. O le insulin resistance. O lenamamoni o se vaega o le antioxidant lea e fesoasoani i le aveeseina o pauna faaopoopo. I totonu o le gastrointestinal tract, o mea manogi e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le flammatory, faʻaitiitia le malosi, ma faʻasaʻo le tiga. E i ai se aafiaga lelei i maso ma sooga. I aso faigata, faʻafefe atu le faʻavauvau.

Spice Composition

Ave le kinamoni e faʻaitiitia ai le toto suka e fautuaina ai vailaʻau ma togafitiga masani. E aoga i le maualuga o le suka ona o lona fatuga. E aofia ai:

  • aldehydes
  • phenol
  • polyphenols
  • malo
  • o suauu taua
  • faʻaola
  • togi
  • kulupu
  • vitamini A, E, C, vaega B,
  • tannins.

O le gaioiga malosi - cinnamaldehydes, faʻapitoa ma aoga i lona togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E maualalo le meaʻai i le kalori.

Meaʻai manogi

O lenamamoni ua leva ona faʻaaogaina i le kuka, mea faʻafiafia, ma togafitiga faʻaleaganuʻu. O lenei mea manogi tulaga ese ei ai se manogi malosi ma e maua ai se togi piquanti i meaʻai, ma faʻaalia foi le tele o mea aoga, e itiiti lava le faʻasaina. I le maʻisuka, o le kinnamona e faʻasaʻoina le toto kullukose, e afaina ai i le mea oona, e puipuia ai le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi o le cardiovascular system, faʻaleleia le metabolism, ma e itiiti le faʻasaina.

O faʻafitauli autu o le faʻamalolo o le kinamona:

  • O lenei mea manogi e aofia ai le acid ascorbic, faʻapea foi ma vitamini o kulupu A, B, C - mea taua e avea ma vaega malosi i le metabolism, fesoasoani e faʻafetaiaʻia le faʻalavelave o le gasegase oona, faaosofia ai le puipuiga a le tino, "tauaveina le tiute" mo le toe faʻafouina faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • O mea aoga o le kinnamona ua fuafuaina foi e ala i le i ai o le calcium i totonu - o le fesoasoani autu i le "soifua maloloina" o le faagaioiga o le cardiovascular system ma musukalokelet system.
  • O mea taua o le suauu ma gaʻo gaʻo e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, ma fesoasoani foi e faʻamamaina puipui puipui o le cholesterol (atherosclerosis o se tasi o mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2).
  • Mucus, tannins e aoga mo iniseti o le gasegase o le cinnamon.

O le faaaogaina o lenamamoni ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le tagata.

Taua: i le tuufaatasiga o lenei spicol phenol o loʻo i ai - o se mea uiga ese ma meatotino antioxidants, o loʻo i ai se faʻamatalaga e tetee ai i le inflammatory. Faʻafetai i lenei vaega, i le tino o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, o le gaosiga o le gataifale o loʻo faʻasolosolo lelei, ma o loʻo maualuga le maualuga o le toto toto i le maualuga o le soifua maloloina.

E fautuaina e faʻaaoga le kinamoni mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 - e le o le inisalini. O faʻamaoniga o lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e mafua mai i le le maualalo o le mafaufau o gaʻo i lenei hormone. O suʻesuʻega o suʻesuʻega e faʻamaonia ai o le faʻaaogaina o le kinamoni i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e faʻaleleia le "gafatia" o nei mea i le inisalini. O le mea lea, o lenei mea manogi, ona o ona faʻamalologa ma se lisi laitiiti o faʻasalaga, faʻaitiʻitia le suka o le toto ma e faʻapipiʻiina foi le metabolism o le maʻisuka.

Tulafono mo le faʻaaogaina o mea manogi aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

E faʻapefea ona ave le kinamoni i le maʻisuka ituaiga 2? O loʻo i ai le tele o meainu ma ipu (taumafai ma tofotofoina e fomaʻi ma maʻisuka mo le tele o tausaga), ona o mea aoga ma le itiiti ifo o le faʻamaoniga mo le kinamona, e mafai ona faʻaopoopoina i aso uma o tagata maʻi na maua i le maʻisuka mo togafitiga ma puipuiga.

6 g o le kinamona paʻu o loʻo faʻafefeteina i vai fou e felafoaʻi, faʻasaʻo e tuʻu ai mo le afa itula. Ma le isi, i le mea na mafua ai ona faaopoopo le 2 tsp. meli vai ma auina atu le paluga i le pusaaisa i le po. O le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 ma le fesoasoani o lenei vailaʻau o le: ½ le meli-kinamoni o loʻo faia i le taeao i luga o se manava gaogao (tasi le itula ao leʻi oʻo i le taeao), o le totoe o le faʻafefiloi e faʻaumatia i le po.

O le maʻisuka togafitiga o le maʻisuka o loʻo faia, e aofia ai faʻatasi ma le kefir. O le faʻaaogaina o le kinamona e faʻaitiitia ai le toto toto mo le maʻisuka i lenei tulaga e pei ona taua i lalo: 3 g (1/2 tsp) mea manogi e sasaa i totonu o se ipu tioata ma lenei suasusu suamalie oona, matua faʻafefiloi. O le cocktail ua totoe mo le 20 minute, mulimuli ane latou faʻaumatia le vaega atoa i le tasi. E fautuaina le faʻaaogaina o le kefir ma le kinamoni mo le maʻisuka ituaiga 2 mo aso e 10 sosoo, e tatau ona ave se paluga i luga o se manava gaogao i le afa itula ao leʻi faia le taeao ma ao le i momoe ile itula pe a uma le 'aiga o le afiafi.

O le isi filifiliga mo le 'ai o le kinamoni mo le maʻisuka o le faʻaopoopo lea o vailaʻau masani faʻaaoga i le lauti. 0.5 tsp o le paʻu ua sasaaina i totonu o se ipu i se ipu inu, tuu ai e tuu i lalo mo le 10 minute. Mo le tofo, ua faatagaina e faaopoopo le 1 tsp i le lauti vailaau. meli.

E mafai ona e faʻaaogaina le fua o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona e faʻaaogaina le fua mo le sauniuniga o le maʻisuka ma le soifua maloloina lelei: o pears (sili ona lelei) e tatau ona faʻafefiloi i le suamalie i le sua o le apu fou, e faʻapipiʻiina ai se pine o le kannamon i le mea e tupu ai, ma toe faʻafefiloi mea uma. E mafai ona e ave se mea suamalie ona o mea aoga o le faamaloloina o meaʻai i aso uma.

I mea inu e faʻaitiitia ai le kulukose toto, e tatau ona e gauai atu i le lauti Mekisiko. Ina ia saunia, o fasi paina (3 pi) mo le 4 ipu) e momomo i ni vaega laiti, sasaa i le vai, auina atu i se vevela vevela, aumai i se vevela ona aveese mai le ogaumu. E tatau ona faʻaaoga le lauti mo le itiiti ifo ma le 15 minute - i le taimi lea o le a maua ai se lanu mumu lanu-sinasina. Afai e inuina se inu i le suka maualuga, faaopoopo 1 lepp. lime suamalie mo le tofo.

E tusa ai ma tagata gasegase o loʻo 'aina le kanamoni ina ia faʻaitiitia ai a latou suālaʻau, e aoga tele le inu o le vai moli i aso taʻitasi.1 le laau o le kinnamon ua sasaa i totonu o le 500 ml o le vai kuka, faatali seia maeʻa le paluga, faaopoopo 2 fasi keke moli, faia i le taeao ma le afiafi.

O faʻamatalaga o lenamamoni o loʻo faʻatau atu i falemaʻi ma faleoloa faapitoa. O lenei ituaiga o mea manogi e maua foi lona faʻaaogaina i le kuka i le fale, e tele mea aoga, ua fuafuaina e faʻaititia le maualuga o le kulukose i le toto o le maʻisuka.

Taua: o le kanalmoni i le maʻisuka o ituaiga uma e lua e mafai ona faʻaopoopo i sauni muamua, vasega lona lua, meaʻai. O lea la, o lenei mea manogi e tutusa lava le "faauo" ma apu, kusi, ma moa. Ole taimi o pulega ma le "fua" o mea manogi e tatau ona talanoaina ma le endocrinologist.

O loʻo maua le kopi o le kumamoni i le fale talavai.

Aafiaga ile maʻi

Ona o ona faʻamalologa ma le itiiti ifo o faʻamaʻi, o le namonone mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faia ni suiga lelei i le galuega a le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka:

  • Faʻaleleia le tele o leo ma faʻatinoga, faʻafetaui le le fiafia ma vaivaiga.
  • Faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻavavega faʻafuaseʻi i le kulukose toto ona o taumafataga.
  • E taua le ave o meaʻai e faʻasaʻo ai le toto maualuga (o le toto maualuga o se "soa faamaoni" o le maʻisuka).
  • Faʻateleina le lagona o le tino i le inisalini.
  • Faʻaleleia le faʻalaumalieina, amata le faʻanatura faalenatura o le paʻu o le mamafa o le soifua maloloina (o le manua o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2).
  • Faʻavae se metabolism.

Sauniuniga saogalemu

E faʻapefea ona talafeagai le ave o le kinamoni mo le maʻisuka ina ia le gata ina maua ai se togafiti maʻi, ae le afaina ai foi lou lava tino? Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le kinnamona e amata i ni "tooto" laiti - 1 g (1/5 tsp) e faaopoopo ai mea manogi i ipu. E faasolosolo lava, i le aluga o le masina, o le aofaiga o lenei oloa taua i le taumafataga e mafai ona faateleina i le 3 g (ave le afa-sipuniti) i le aso. Talu ai ona o le kinamona e mafai ona faʻaitiitia le toto toto, o le tau faasaga i le maʻisuka ma lenei mea manogi e tatau ona aofia ai le mulimuli i se meaai faʻapitoa, faʻapea foi ma le siakiina i aso taitasi o le kulukose.

Taua: o le aso masani o le "fualaau" o mea manogi e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi. A e ave mea manogi, e tatau ona e mafaufau i le eseese, ogaoga o le maʻisuka ma uiga o le tino o le maʻi (o le i ai o faʻasagaga).

O le 'ai o le kinamoni e maualalo ai le toto suka

E ui i le aoga o le mea manogi, e le talafeagai mo tagata uma e maua i le maʻisuka. O ai e sili atu ona le faʻaaogaina le kinamoni i le kuka i le fale? O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o mea manogi e pei ona taʻua i lalo:

  • Aua le 'ai le kinamona ipu e maualalo ai le kulūkose mo le maʻitaga ma le lactating women.
  • Aua nei inu i pati faʻatasi ma le faʻaopoopoga o lenei mea manogi pe afai ei ai se faʻafitauli o allergies.
  • E lelei tele le teenaina o le kinamoni i tagata o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le toto (e masani ona faʻaaoga le toto).
  • E le faʻapipiʻi le sipuni i mea taumafa mo faʻamaʻi pipisi o le vaega o meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi le manava inu).

Filifiliga Filifilia Spice

O lenamamoni e masani ona fenumiai ma se isi mea manogi - cassia. E tutusa i latou i le tofo ma foliga vaaia, ae o latou faʻamalologa ma faʻamaʻiloga eseese. O le mea lea, ina ia mafai ai ona maua moni le kiramoni nai lo se faʻaletonu taugofie, e sili atu le filifilia o laau mama, nai lo o se paʻu ua saunia.

E tatau ona lanu lanu, e tele susu ma malolo faigofie. E sili atu ona lelei le faʻatau o le kenamona i se nofoaga faʻalagolago, e teu ai laau manogi mo le sili atu i le tausaga (i totonu o se mea mamago tapunia).

Taua: pe o fesoasoani le kinamona i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻalagolago i isi vaega o togafitiga faʻapitoa o le maʻi. Aua le manatu e mafua ona o ona aoga aoga o lenei mea manogi o se panacea lea o le a faʻamaloloina ai le maʻisuka tasi ma mo mea uma. O lona mauaina (faʻatasi ai ma le tele o faʻasagaga) e na o se ausilali fua lea e fesoasoani e faʻaleleia ai le soifua manuia lautele, ma se "faʻaopoopo faatonutonu" o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga