Aisea e avea ai le aspartame ma mea e afaina ai ma le afaina ai le faaaogaina o mea suamalie?

Nai lo le aspartame. Na mauaina lenei mea i le 1965, ae na o le 16 tausaga mulimuli ane na maua ai le faʻatagaga aloaia mo le faʻaaoga. I le gasologa o tausaga, e tele faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le oloa.

E sili atu ma le 100 tulafono faatonutonu i luga o tulaga o taumafa mai atunuu eseese, e aofia ai Rusia, ua maua ai se faamaoniga faamaonia mo le leai o ni mea e maua ai le gasegase ma le mutagenic o mea gaosi faasili.

Aspartame o le igoa aloaia o le meaʻai faaopoopo (GOST R 53904-2010 ) O le filifiliga faavaomalo o Aspartame.

  • E 951 (E - 951), tulafono a Europa,
  • N-L-α-Aspartyl-L-phenylalanine methyl ether,
  • 3-amino-N- (α-carbomethoxy-phenethyl) succinic acid,
  • E tutusa, Canderel, Sucrasite, Sladex, Lastin, Aspamix, NutraSweet, Sanekta, Shugafri, Sweetley o igoa tau pisinisi.

Ituaiga o mea

Faʻaopoopoga E 951 o loʻo aofia i le vaega o meaʻai suamalie. E tusa ai ma le SanPiN 2.3.2.1293-03 e mafai ona faia se galuega.

Aspartame o le methyl ester o se tuufaatasiga o meaola ninii e lua: o le phenylalanine ma le aspartic acid. E ui i vaega masani, o le suamalie o se mea e maua mai i vailaʻau . O lenei mea e tuʻuina atu ai mafuaaga e faʻaalia ai i le vaega o mea faʻapipiʻi.

O se auala eletene mo le gaosia o se vailaʻau e faʻaaogaina ai punaoa faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, Bacillus thermoproteolyticus bacteria) e le faʻaaogaina i luga o se alagalue ona o le maualalo o fua o le oloa mulimuli.

Faaopoopoga E 951 ua afifiina i le 25 kilokalama o taga pepa palasitika. A maeʻa faʻamaufaʻailogaina, tuʻuina i totonu o le afifiina fafo:

  • pusa pepa ma le polyethylene totonu o le puipui,
  • pusa paʻu pepa paʻu
  • polypropylene bags.

O le Aspartame e mafai ona tuʻu i totonu o pusa vaivai FIBC (taga lapoa) ma se voluma 500, 750 kilokalama.

Faaopoopoga E 951 ua faamaonia mo le faʻatau atu faʻatau atu (SanPiN 2.3.2.1293-03, faʻaopoopoga 2). O le gaosiga o gafatia e filifilia e le kamupanī. E masani lava, o le suamalie e sau i fagu palasisi poʻo taga pepa.

Talosaga

O le tagata autu o le aspartame o le alalafaga taumafa.

O le tala o le tofo o le E 951 e latalata tele e mafai ona sui, ae 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le gaʻo. O le vailaau e leai se metotia faʻapitoa. O le taua tele o le aspartame e gaogao ma e tusa ma le 4 kcal / g.

O le sili o le suauu suamalie o loʻo maua i le kulumu ma mint "sulu" suamalie - e oo atu i le 6 g / kg. Mo isi oloa, o le maualuga faatagaina faatagaina o se vailaau e amata mai le 110 mg i le 2 g / kg.

E mafai ona maua Aspartame i oloa nei:

  • ava e le o ava malosi,
  • Fale faʻafiafia
  • aisa kulimi (sei vagana ai le kulimi ma le susu), 'aisa faamaisa,
  • faʻasao, lapisi, fualaau aina,
  • pepe sina, ketchup ma isi sauʻai,
  • taumafataga o le taeao, vave soupisi,
  • yogurts, susu susu,
  • afaina o le teas, vave coffee,
  • ava malosi e oʻo i le 15% malosi, pia, cocktails.

E le mamao le lisi. Sweetener E 951 e tusa ma le 6,000 oloa e aunoa ma le suka poʻo le faʻaititia o kalori.

Aspartame ei ai le gafatia e faamamafaina ma faʻaleleia atili le manogi o le suka. O lenei mea e mafai ai ona faaopoopo le vailaʻau i suamalie moli ma le ava, faʻamalama meaʻai faʻamalama ma mea tutusa.

Faʻaopoopo E 951 o loʻo aofia ai i totonu o le protein e faʻamaalili mo taaloga meaʻai. Ole mea e le afaina ai uiga masani o tagata taaalo. Faʻaaoga e na o le faaleleia atili o le tofo.

O le tele o mea le lelei e aofia ai le uiga o le aspartame e paʻu i le taimi o le vevela.O se taunuuga, o le suamalie ua toetoe lava a leiloloa, o se vailaau faʻamaʻi ua aliali mai.

Mo lenei mafuaaga, mo le tunu tao, falaoamata falaoamata, o le faʻaopoopoga E 951 e faʻaaogaina i le paluga faatasi ma isi mea suamalie (mo se faʻataʻitaʻiga, ma se mea e sili atu ona mautu).

O le Aspartame ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina i le falemaʻi faʻamalositino e faʻamamafa ma faʻaleleia le tofo o vailaʻau: syrups, supplements dietary, laʻau faʻamalolo ma vave.

O faʻamanuiaga ole E 951 e manino:

  • mea maualalo i le kalori, e mafai ai e tagata ma le tele o fua ona faaaoga fualaau faasaina,
  • leai se aafiaga i le maualuga o le kulukose o le toto (e talafeagai mo tagata mamai e maua i le maʻisuka),
  • saogalemu mo le nifo, e le o meaai mo siama e mafua ai le pala o nifo.
Aspartame o se vaega o le vaega o vailaau faʻamalosi o vailaʻau faʻasolosolo. I luga o le fautuaga a se fomaʻi, e mafai ona faʻaaogaina mo mea taumafa faʻapitoa. E masani lava o se vailaʻau e faʻataʻitaʻiina e puipuia ai le mamafa o le tino.

Faʻaopoopoga E 951 e mafai ona maua i vailaʻau mo le tausiga o paʻu o lima ma foliga. O le vailaau e leai sona aoga. Faaaoga le aspartame e faʻaleleia ai le manogi o le oloa.

Faamanuiaga ma le afaina

Faʻaopoopo E 951 e le o se punavai o mea aoga mo le tino.

O le Aspartame ua manatu o se oloa le mautonu. A faʻaaogaina i se aofaiga faʻatagaina, e saogalemu mo le soifua maloloina. O le alauni o aso taitasi e 40 mg / kg (FAO / WHO) poʻo le 50 mg / kg (FDA).

O le Aspartame e faigofie lava ona uuina e le tino. O le vailaʻau e vave faʻavaveina mai le iniseti laitiiti i totonu o le toto, mulimuli ane e faʻataʻatia ai vaega: amino acids ma methanol.

E fesoʻotai lenei mea i le tala masani masani e uiga i le tulaga matautia o le faʻaopoopoga E 951. O le methanol o se tasi o mea e sili ona malosi, ae o lona aofaiga i le aspartame e laʻititi lava. Pe a faʻaaogaina le maualuga o le faʻatagaina o le manogi (ma e oʻo lava i le maualuga tele), o le faʻamaualuga o le ava matautia e 25 taimi e itiiti ifo nai lo le fua o le fua.

O loʻo faaopoopo le faʻaopoopoga i fatugaʻo i totonu o le 24 itula.

O le Aspartame o se mea lamatia moni mo na o tagata e mafatia mai phenylketonuria. O se gasegase o le gasegase e le afaina ai le metabolism o le phenylalanine, o se amino acid taua o se vaega o le suamalie E 951. Talu ai nei, o le afifiina mo oloa o loo i ai le aspartame ua faailogaina "Faasaina e tagata gasegase ma le phenylketonuria."

E le manaʻomia le faʻaaogaina o se vailaʻau kemine mo fafine maʻitaga: o le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le fetus e le o malamalama lelei i ai.

Faatasi ai ma le le faʻapalepale tagata taitoatasi, o le aspartame e mafai ona mafua ai allergies.

E faʻapefea ona maua le eletise ma o fea e faʻaaoga ai? Faitau e uiga i ai.

Faʻatonu mea tetele

Aloaia o le Kamupani (Moscow Region) o se taʻitaʻifono taʻitaʻi lauiloa a Rusia o faʻasamafa e faʻasoa ai aspartame. O le atinaʻe e leai sona lava faʻavae faavae, o le faʻaopoopoga E 951 e sau mai fafo.

O le kamupani sili ona tele o aspartame o Holland Sweetener Company (Netherlands). O le kamupani o se vaega o le popolega o le kemisi DSM, lea na faamanatu talu ai nei lona 100 tausaga. O loʻo i ai i le kamupani ni fale gaosimea i Amerika, Peretania Tele, Iapani ma isi atunuu.

Faaopoopoga E 951 ua tuuina mai e:

  • Merite Company (USA),
  • OXEA GmbH (Siamani),
  • Zibo Qingxin Chemicals Co., Ltd. (Saina).

O nisi o tagata e maualalo le suka-sugar calorine sugar substitutes e maofa i le matauina o le faafeagai o le taunuuga mai le aveina o le faaopoopoga - o se sao vave i le mamafa o le mamafa. Ua faailoa mai e saienitisi lenei mea i le tali masani a le tino. E tali atu le faiʻai i le suamalie suamalie e ala i le tuʻuina atu o le homone o le fiafia dopamine. Faatasi ai ma le suka, ua lava le calories e ulu atu i le tino e maua ai se isi hormone - leptin, lea e auina atu ai se faailoilo ua tumu se tagata.

Aspartame "faaseseina" le faiʻai: o le suamalie suamalie e le o faatasi ma se lagona o le atoatoa. O le tino e amata ona manaʻomia nisi gaʻo. O le manaomia mo meaai e faateleina, ma faatasi ai ma le faaopoopoina o pauna.

Fua faʻatatau C14H18N2O5, igoa kemikolo: N-L-alpha-Aspartyl-L-phenylalanine 1-methyl ester.
Vaega o vailaau faasaina: metabolites / sooupu mo le tausiga o matua ma meaʻai / gaʻo sui.
Gaioiga faʻamaloilo: suamalie.

Fale faʻamaloilo

Aspartame o se methylated dipeptide lea e aofia ai le phenylalanine ma le aspartic acid residues (o mea tutusa lava o se vaega o meaai masani). E maua i le toetoe lava o aʻafiaga uma o meaai masani. O le maualuga o le suamalie o le aspartame e toetoe 200 taimi sili atu nai lo le sologa lelei. 1 g o le aspartame o loo i ai le 4 kcal, ae ona o le maualuga o le suamalie, o lona kalori o mea e tutusa ma le 0.5% o le kalori mea o le suka ma le tikeri tutusa o le suamalie.
A maeʻa ona ave le aspartame, e vave ona ulu atu i le toto mai le tootoo laitiiti. E faʻafefiloi i le ate e ala i le aofia ai i faagasologa o le felaʻuaiga, ona faʻaaogaina lea o le amino acids. O le Aspartame e masani lava ona faʻailoa e fatugaʻo.

O le Aspartame e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo le maʻisuka, ia pulea ma faʻaitiitia le mamafa o le tino.

Faʻaalia o le aspartame ma metotia

A o le Aspartame e tautalagia pe a maeʻa se taumafataga, 18-36 mg i le 1 ipu inu. Ole fua pito i maualuga o le 40 mg / kg.
Afai e te misia le isi dose o le aspartame, e tatau ona e ave e pei ona e manatuaina, afai e le sili atu le fualaau o aso taitasi, ona tatau lea ona faia le isi fualaau e pei ona masani ai.
Faatasi ai ma le umi o le vevela o togafitiga, o le aspartame's sweet taste e mou atu.

Contraindications ma tapulaa mo le faʻaaogaina

Homozygous phenylketonuria, hypersensitivity, tamaititi, maʻitaga.
Aua le faʻaaogaina le aspartame e aunoa ma le manaʻomia mo tagata soifua maloloina. . Aspartame i le tino o le tagata ua malepe i lalo o le lua amino acids (aspartic ma phenylalanine), faapea foi le methanol. O amino acids o se vaega taua o le porotini ma o loʻo aofia ai i le tele o metotia o le tino. O le methanol o se mea oona e galue i luga o le tino ma le vascular systems o le tino, i le faagasologa o le metabolism e avea ai ma se carcinogen formaldehyde, lea e matua afaina ai le tino. E tusa ai ma le aspartic acid ma le phenylalanine, o manatu o saienitisi ua fefiloi.
O le Ofisa o le Saogalemu o Meaʻai a Europa ma le American FDA o loʻo amata nei ona toe iloilo taunuʻuga o galuega talu ai nei i le lamatiaga o le aspartame i tagata. Ae sei vagana ua faia se faaiuga le mautonu i lenei lomiga, e taua le aloese mai le taumafaina tele o suamalie ma le aspartame. O le auai o le aspartame i oloa gaosia ma meainu suamalie e tatau ona faailoa i luga o le igoa.

O le a le mea tutusa?

Faʻaopoopoga E951 faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le alalafaga taumafa e fai ma sui o le suka masani. O se tioata paʻepaʻe, e le mafaamatalaina lea e vave faʻavave i le vai.

O se faʻaopoopoga mea taumafa e sili atu le suamalie nai lo le suka masani ona o ona mea o loʻo iai:

  • Phenylalanine
  • Asino le mea amino acids.

I le taimi o le mafanafana, o le suamalie ua toesea lona tofo suamalie, o lea o oloa ma lona faatasi ai e le aʻafia i togafitiga vevela.

O le fualaau kemikisi o le C14H18N2O5.

O le 100 g o le suamalie e aofia ai le 400 kcal, o lea e manatu ai o se vaega maualuga-kalori. E ui lava i lenei mea moni, o se vaega itiiti lava o lenei faʻaopoopoga e manaʻomia e avatu ai le suamalie o oloa, o le mea lea e le amanaia pe a fuafuaina le tau o le malosi.

O Aspartame e leai sona tofo lelei ma faʻaleagaina e le pei o isi mea suamalie, o le mea lea e faʻaaoga ai o se oloa tumaoti. O le faʻaopoopoga e faʻafetaui manaoga uma tau le saogalemu na faʻatuina e pulega o le pulega.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Faʻaopoopoga E951 ua faia e avea ma se taunuuga o le faʻapipiʻiina o meaola eseese amino, o lea e tofo ai le 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani.

E le gata i lea, pe a uma ona faʻaaogaina soʻo se oloa ma ona initaneti, e tumau le umi nai lo le oloa masani.

Aafiaga i le tino:

  • galue e avea o se tagata e sili ona fiafia i le neurotransmitter, o le mea la pe a faʻaaoga E951 tele i le faiʻai, o le paleni o le aufaasālalau e faʻalavelaveina,
  • e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose ona o le faʻaleagaina o le tino,
  • o le faʻaogaina o le glutamate, acetylcholine ua faaitiitia, lea e aʻafia ai le galuega a le faiʻai,
  • o le tino o loʻo faʻaalia i le atuatuvalega o le oxidative, o se taunuuga lea ua solia ai le galasticity o vaʻa toto ma le amiosaʻo o siama nerve,
  • e fesoasoani i le atinaʻeina o le atuatuvale ona o le faateleina o le mamafa o le phenylalanine ma le le atoatoa o le faʻasologa o le nerotransmitter serotonin.

O le faaopoopoga o le hydrolyzes vave lava i le tootoo laitiiti.

E le maua i totonu o le toto e tusa lava pe a uma ona faaaoga ni laasaga tetele. Aspartame ua paʻu i le tino i vaega nei:

  • elemene o totoe, e aofia ai le phenylalanine, acid (aspartic) ma le methanol i se fua faatatau talafeagai o le 5: 4: 1,
  • Apalai masani ma formaldehyde, o le i ai lea e mafua ai ona afaina ona o le metanol.

O le Aspartame o loʻo faʻamalosia atili i oloa nei:

O se vaega o le mea suamalie o le faʻamalosiina, o le faʻaaogaina o oloa faʻatasi ai ma mea o loʻo i totonu e lafoaʻi ai le le fiafia i le taimi mulimuli. O le inu faatasi ma Aspartus e le fesoasoani i le fia inu, ae ia faaleleia.

O afea ma faʻapefea ona faʻaaogaina?

Aspartame e faʻaaoga e tagata e avea o se mea manogi pe mafai ona faʻaaogaina i le tele o oloa e tuʻuina atu ia i latou se tofo suamalie.

O faʻamaoniga autu o:

  • maʻisuka malosi
  • afaina po o le mamafa.

O le faʻaopoopoga mea taumafa e tele lava ina faʻaaogaina i le ituaiga o meaʻai e tagata e iai faʻamaʻi e manaʻomia ai le faʻatapulaʻaina o le suka poʻo lona faʻamaʻi atoa.

Talu ai e le faʻaaogaina le suamalie i fualaau faasaina, e faʻaititia ai faatonuga mo le faʻaaogaina e pulea ai le aofai o le faʻaopoopoga faʻaaogaina. O le aofaiga o le aspartame e faʻamalosi i le aso e le tatau ona sili atu i le 40 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino, o lea e taua ai le iloa pe o fea o loʻo i ai lenei meaʻai i le faasologa ina ia le sili atu ma le saogalemu.

I totonu o se ipu inu vai, 18-36 mg o le suamalie e tatau ona faʻaitiitia. O oloa faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le E951 e le mafai ona vevela e aloese ai mai le leiloa o le tofo suamalie.

Le Mala ma Faamanuiaga o le Susu

O le aoga o le faʻaaogaina o Aspartame e matua masalosalo:

  1. O meaʻai o loʻo i ai le faʻaopoopoga e vave faʻapalaina ma ulufale atu i totonu o le inumaga. O se taunuuga, e lagona e se tagata le lagona faifaipea o le fiaaai. O le faʻateleina o le digestion e fesoasoani i le atinaʻega o suiga i totonu o le manava ma le faʻavaeina o siama faʻamaʻi.
  2. O le mausa o le inu pea i le inu ava malosi pe a maeʻa taumafa tele e mafai ona taʻitaʻia ai le cholecystitis ma le pancreatitis, ma i nisi tulaga e oo lava i le maʻisuka.
  3. Faʻaauau le faʻateleina ona o le faʻaopoopoga o le inisalini i le tali atu i le taumafa lelei o mea taumafa. E ui lava i le leai o le suka i lona tino mama, o le i ai o Aspartame e mafua ai le faateleina o le kulukose i le tino. O se taunuuga, o le maualuga o le glycemia ua faaitiitia, o le lagona o le matelaina ua tulaʻi, ma ua amata ona toe inu le tagata.

Aisea e afaina ai le suamalie?

  1. O le aʻafiaga o le faʻaopoopoga E951 o loʻo taoto i oloa na fausia e ia i le faagasologa o le pala. A maeʻa ona ulufale atu i le tino, e le gata o Aspartame e le gata i le aoga amino, ae o totonu foi o Methanol, o se mea matautia.
  2. O le faʻateleina o le faʻaaogaina o ia oloa e mafua ai le tele o uiga le lelei i totonu o se tagata, e aofia ai allergies, tiga o le ulu, le mautonu, leiloloa o mafaufauga, vaivai, atuatuvale, migraine.
  3. O le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa ma faʻamaʻi faʻaleagaina ua faʻalauteleina (tusa ai ma nisi o tagata suʻesuʻe faasaienisi).
  4. O le umi o le faʻaaogaina o meaai ma lenei faʻaopoopoga atonu e mafua ai faʻamaoniga o le tele sclerosis.

Iloiloga Vitio i le faʻaaogaina o Aspartame - pe leaga tele?

Contraindications ma le faʻasologa

O le suamalie e tele faʻamatalaga:

  • maʻitaga
  • homozygous phenylketonuria,
  • tausaga o tamaiti
  • taimi o le susu.

I le tulaga o le maualuga o se suauu, o le tele o gasegase o le allergic, migraines ma le tele o meaʻai e mafai ona tupu. I nisi tulaga, ei ai se tulaga lamatia o le atiina ae o lupus erythematosus.

Faatonuga faʻapitoa ma le tau mo le suamalie

Aspartame, e ui lava i taunuuga matautia ma faʻasalaga, e faatagaina i nisi o atunuu, e oo lava i tamaiti ma fafine maʻitaga. E taua le malamalama o le i ai o soʻo se meaʻai i mea taumafa i le vaitau o le fanauina ma le fafagaina o le tamaititi e matua lamatia tele mo lona atinaʻe, o le mea lea e sili atu le gata ina faʻasaʻoina i latou i le tele e mafai ai, ae ia faʻamaʻese uma.

O fualaau aina suamalie e tatau ona teuina i nofoaga malulu ma malulu.

O le kuka e faʻaaoga ai le Aspartame e manatu e le talafeagai, talu ai o soʻo se togafitiga vevela e faʻaleagaina ai le faʻaopoopoga o se tala lelei. O le suamalie e masani lava ona faʻaaogaina i mea inu mama ma saunia lelei.

Aspartame ua faʻatau atu i luga o le counter. E mafai ona faʻatau i soʻo se fale talavai poʻo le faʻatonuina e ala i auaunaga i le initaneti.

O le tau o se mea manogi e tusa ma le 100 rubles mo le 150 pauna.

Ua faʻatagaina le Aspartame i le Iunaite Setete ma le tele o isi atunuu, ae faʻaauau pea ona faʻaaogaina i Rusia ma le tele o atunuu.
I le taimi nei, ua aoga i le tausisia o se soifua maloloina lelei.

E mafai ona e maua le tele o talosaga na faia e fomaʻi ma tagata e fai meaʻai e fesoasoani ia te oe e siaki ai calories ma fuafua le tino gaʻo tatau, protein ma mea gaʻo.

E ese le matagofie o le taumafa lelei o le taumafa lelei ua toeitiiti lava ainā, ona ua amata ona sili atu le tausiga a tagata. E fautuaina e le 'aufailaʻau taumafa e aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma gaʻo .

O le mafuaaga mo le fautuaga o le suka e maua ai le tino ma se aofaiga tele o calories gaogao, o lona uiga, e le o iai ni meaʻai ma e leai se aoga lelei.

E foliga mai o le mauaina o se suka lelei e sui e le faigata, aua e toatele naua i latou i aso nei. I le isi itu, e saogalemu uma i latou? Sei o tatou talanoa e uiga i se tasi o nei sui, e taua, aspartame.

Aspartame o se mea suamalie na faia i totonu o le fale suesue, o lona uiga, e leai se mea, e lauiloa foi o le meaʻai faaopoopo E951. Na maua i se faalavelave faafuasei, i tua i le 1965, na saunia e James Schlatter, o le sa atiaʻe se vaifofo mo maʻi.

Schlatter o loʻo faʻapipiʻi lenei vailaʻau, taumafai e maua le gastrin, o le hormone o le pancreas. Talu mai le 1981, na amata ona faʻaaogaina le aspartame i le gaosiga o meaʻai, ma talu mai lena taimi na amata ona maua ai le lauiloa.

O lenei laupepa o se tasi o mea sili ona lauiloa. Pe a faʻatusatusa i le suka, e sili atu le suamalie ma toetoe lava a leai ni calorie: 1 kg o le aspartame o le 200 kilokalama o le suka. E le gata i lea, e sili atu le taugofie, ma o le mea lea e sili atu ona lelei mo tagata gaosiga. .

E ui o le aspartame o le suka e suia, o lona tofo e ese lava le ese. O le lagona o le suamalie i le gutu pe a maeʻa lenei faʻaopoopoga e tumau le umi, ae afai e te le faʻaopoopoina isi mea suamalie, e tofoina ai le mea e leai se mea.

E le o se mea e ofo ai, ona o le suka ma le aspartame e eseese i le tuufaatasiga. E le tatau ona vevela lenei suamalie talu mai lena asoua faʻaumatia lona fausaga mole mole i le 30 tikeri Celsius , ma o le ae le lagona le manaia tele.

O fea e faʻaaoga ai le aspartame? Muamua lava, i na oloa e manatu o le maualalo o kalori ma meaai.

E faaopoopo atu i ava e leai se ava, susu, suamalie, mea e inu ai, tale tale, paluga o le taeao, meaʻai pepe, mea faʻafiafia, ma e oʻo lava i le tosusu. I le lautele, o le aspartame e tusa ma le lima afe ituaiga o meaʻai.

O lea, seʻi tatou talanoa e uiga i le fausaga o le faʻaopoopoga E951, ma latalata mai i le fesili sili ona manaia - pe saogalemu mo i tatou?
I le tino o le tagata, o le aspartame e paʻu i lalo i ni amino se lua: aspartic (aspartate) ma phenylalanine.

Fautuaga mo le saogalemu o Aspartame e uiga i le le atoatoa o nei mea. O le aspartic acid e taua tele mo le gaioiga masani o le tino, ona o se tasi o vaega o loʻo iai le palatini.

O le Phenylalanine o se amino amino taua tele, e tatau ona i ai se aofaiga faapitoa i le tino.

Ae peitai, afai o le phenylalanine e sili atu nai lo le masani, e amata ona afaina ai le tino.

Ua faʻamaonia e mafai ona faʻaititia le maualuga o le tuufaatasiga i le faiʻai. E le gata i lea, o le sili atu o le phenylalanine e mafai ona faʻaititia ai le aofaiga o le serotonin, o se neurotransmitter taua lea e nafa ma lagona o le fiafia, fiaʻai, ma le moe.

E tusa ai ma mea ua taua muamua, atonu o lena phenylalanine e mafai ona mafua ai Alzheimer's .

Ae o le mafuaaga autu mo talanoaga i le aspartame o le methanol, o se isi mea o se vaega o lenei suamalie. O le methanol lava ia o se mea matautia matautia. O se vaega o togafitiga faʻatekinisi ma eseesega faʻaleaga.

I le faʻamaʻiina o le methanol, o mea oona o loʻo faia i totonu o le tino o le tagata lea e mafai ona afaina ai le kanesa.

E i ai le methanol i le tino o tagata uma, ae o lona aofaiga e matua taua tele e le mafai e le oloa ona afaina i le mataupu faavae. Ae peitai, e le mafai ona vaʻai pe o le a le aafiaga o le aspartame i lou tino.

Fautuaga o lenei faʻaopoopoga o loʻo fai mai e na o le 10% o le aspartame, pe a faʻatusatusa i le metabolised, ua liua i le methanol. Ae latou te le leoa e uiga i le mea moni i le vevela i luga atu o le 30 tikeri, o le aspartame ua liua i le methanol .

Ona o le vevela o le tino, e mafai lava ona tatou fai atu nai lo le manaia o le suamalie, tatou te faʻaaogaina le mea oona .

Ua lipotia mai mataupu o mea oona ma lenei suamalie. O le faʻaalia o le tino e mafai ona faʻaalia i le ulu o le ulu ma vaivaiga aʻo leʻi oʻo i maʻi tuga, ma e le o mea uma.

Sa i ai foi se suesuega sa faia e saienitisi mai Aferika i Saute: o faga na fafagaina aspartame ma e leʻi pine ae amataina meaola o se faanaunauga e atiaʻe le kanesa . O lenei mea na maua ai se resonance taua.

O lenei mataupu na faʻatautaia e le Pulega o le Saogalemu o Meaʻai a Europa (EFSA). E ui o le 2013 na faasilasilaina ai e le EFSA le saogalemu o le aspartame, pe afai e le sili atu i le tulaga ua uma ona fausia, ae o le mea taufaaleaga na faavae i taualumaga na tumau pea.

I le mavae ai o le 2 tausaga, na faasilasila ai e Pepsi le faʻaaogaina o le aspartame mai le faiga o le soda.

O le taumafa taumafa E951 ua solia mo latou o loʻo mafatia i le phenylketonuria. O lenei faʻamaʻi pipisi, lea e tuʻuina atu faatasi ma le solia o le metabolism o le phenylalanine (o le amino acid lea e faʻaumatia ai aspartame).

I lenei tulaga o le aspartame e mafai ona afaina ai le faiʻai . I totonu o Europa, o oloa e aofia ai aspartame e masani ona faʻaigoaina, lapatai o le phenylalanine o se vaega o lenei oloa.

E le gata i lea, o lenei suamalie e le manaʻomia mo fafine maʻitaga. Ua lauiloa o le aspartame e mafai ona afaina ai se pepe o loʻo tupu.

E le gata i lea, i lona gaosiga masani e masani ona faʻaaogaina meafaitino gaosi, ma e le faʻaopopoina i le oloa.

E mafai ona e iloa o mea suamalie e sili atu ona leaga nai lo le suka. Ioe, e mafai ona e alu i le auala faigofie ma suia uma suka i au mea taumafa ma mea suamalie e leai ni meaʻai. Ae afai e te matua popole i lou soifua maloloina, e le aoga lenei mea.

O le aspartame sugar e suitulaga i mea matautia - oncology benefits and risks

O le Aspartame o se tasi o mea sili ona masani ona faʻaaogaina suamalie, aemaise lava i latou o loʻo i luga o se taumafataga poʻo ua faʻamalosi e faʻaaoga vai masani masani.

Aspartame o mea suamaliemaua mai i vailaau kemini aspartic acid ma phenylalaninefaʻamaonia methanol. O le mea mulimuli e pei o se paʻu paʻepaʻe.

E pei o isi mea suamalie, o loʻo faʻamaonia e se faʻaoga faapitoa: E951.

Asastame e tofo pei o le suka masani, o le tutusa o le maualuga o loʻo i ai le faʻatautaia o le kalori - 4 kcal / g. O le a le eseesega i lena taimi? Affair suamalie "malosi": aspartame luaselau taimi sili atu le suamalie nai lo le kulukoseo le mea lea, o se aofaiga itiiti lava e maua ai se tofo sili ona suamalie!

Vitio (kiliki e taʻalo).

Le maualuga ole fua fautuaina o le aspartame o le 40 mg / kg mamafa o le tino. E sili atu le maualuga nai lo le mea tatou te taumafaina i le aso. Ae ui i lea, e sili atu i lenei fualaau e mafua ai le fausia o metabolite oona, lea o le a tatou talanoaina mulimuli ane i le tusiga.

Na maua le Aspartame e le fomaʻi James M. Schlatter, o ia o loʻo taumafai e atiaʻe se vailaʻau faʻasaina. I le fufuluina o ona tamatamaʻilima e liliu ai le itulau, na ia maitauina ai se tofo fiafia tele!

I le olaga i aso faisoo, tatou te feiloai i le aspartame sili atu nai lo le tele e faʻaaogaina e talitonu ai, aemaise lava:

  • mama aspartame ua faʻaaogaina i pa pe faʻapefea elemene paʻu (e mafai ona maua i totonu o soʻo se fale talimalo ma i luga o supermarkets tetele),
  • i totonu o le alalafaga taumafa e masani ona faʻaaogaina e pei o se mea suamalie ma se mea e faʻaleleia atili. Aspartame e mafai ona maua i totonu keke, sodas, ice cream, oloa susu, yoghurts. ma o le tele o taimi e faaopoopo i ai meaai taumafa, e pei o le "malamalama". I le faaopoopo atu, faaopoopo le aspartame i mūmūaua e fesoasoani e faaumiumi le manogi.
  • i le faʻavae o vailaau mo togafitiga, o le aspartame o loʻo faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi mo nisi fualaau faasaina, aemaise o suka ma vailaau faʻasaina mo tamaiti.

Aisea e sili ai ma sili atu tagata e filifilia le aspartame nai lo le suka masani?

Seʻio tatou tilotilo i nisi o aoga o le faʻaaogaina o le aspartame:

  • E tofo tutusapei o le suka masani.
  • O loʻo i ai se mana malosi malosi., o le mea lea, e mafai ona faʻaititia le faʻaogaina o kalori! O le Aspartame e sili ona aoga mo i latou i luga o se taumafataga, faʻapea foi ma tagata e mamafa pe mamafa.
  • E mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka, talu ai e le suia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  • E le afaina ai le nifo, aua e le talafeagai mo le faʻapupulaina o siama i totonu o le vaʻa tautala.
  • Malosiaga faʻalautele fua o meaʻaiMo se faʻataʻitaʻiga, i le ulaula, e fa fa a faʻalauteleina le manogi.

Mo se taimi umi, ua iai ni popolega e uiga i le saogalemu o le aspartame ma mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata. Aemaise lava, o lona aafiaga na fesootaʻi ma le mafai ona iai se tumo.

I lalo o le a tatou iloiloina auiliiliga sili ona taua i le tulaga o le suʻeina o mea e mafai aʻafiaga o le aspartame:

  • Na faamaonia e le FDA i le 1981 e avea o se mea suamalie.
  • I le suʻesuʻega a le Kalefonia o le Environmental Protection Agency, i se suʻesuʻega i le 2005, na faʻaalia ai o le puleaina o toesea o le aspartame i le taumafataga o tamaʻi tamaʻitaʻi na faʻateleina ai le ono mafai le tupu o lymphoma ma le leukemia.
  • Mulimuli ane, na faʻamaonia e le European Foundation for Oncology in Bologna nei taunuʻuga, aemaise lava, ma faʻamaonia ai o le formaldehyde na fausia i le faʻaaogaina o le aspartame e mafua ai le faateleina faiʻai i luga o le faiʻai.
  • I le 2013, na taʻua ai e le EFSA e leai se suʻesuʻega na maua ai le mafutaga i le va o le aspartame ma le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi.

EFSA: "O le Aspartame ma ona oloa faʻaleagaina e saogalemu mo le taumafa a tagata pe'ā faʻaaogaina i ni mea ua fautuaina"

I aso nei e mafai ona tatou faʻamaonia ma le mautinoa o le faʻaaogaina o le aspartame leai se afaina i le soifua maloloinaia sili atu i atopaʻu tatou te feagai i aso uma.

O le masalosalo e uiga i le gasegase mafai o le aspartame e sau mai lona fausaga vailaʻau, o lona faʻaleagaina e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaeina o mea oona mo o tatou tino.

Aemaise lava, e mafai ona faia:

  • Methanol: o aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai aʻafiaga o aʻafiaga - o lenei mole e mafai ona oʻo atu ai i le tauaso. E le gaioiga tuusao - i le tino ua vaeluaina i formaldehyde ma foliga oona.

O le mea moni, tatou te fesoʻotaʻi pea ma sina methanol, e mafai ona maua i totonu o fualaʻau ma fualaau aina, i se vaega itiiti o mea e maua mai io tatou tino. E ono afaina i mea maualuga.

  • Phenylalanine: O le amino acids lenei o loʻo i ai i ni meaʻai e tele naʻo mea oona e na o tulaga maualuga pe o tagata gasegase o le phenylketonuria.
  • Aspartic acid: o le amino acid lea e mafai ona tupu ai ni aʻafiaga i ni atopaʻu tetele, ona o le liua i le glutamate, o loʻo aʻafia ai lona aʻafia.

E manino lava nei mea uma afaina naʻo le taimi e tupu ai maualuga-dose aspartamesili atu le tele nai lo mea tatou te feiloai i ai i aso uma.

Ole fuataga o le aspartame e le mafua ai ona afaina, ae e seasea ona tupu:

O nei aʻafiaga o le aspartame e foliga mai e fesoʻotai ma le le lava o le tagata lenei.

  • Tino tino maliu, lea, e pei ona matou vaʻaia, e leʻi mauaina lava ni faʻamaoniga talafeagai i suʻesuʻega. O taunuuga na maua mai i le maunu e le aoga i tagata.
  • Oona e fesootaʻi ma ona metaboliteaemaise lava le methanol, lea e mafai ona mafua ai le gaioiga, paleni ma le le fiafia, ma, i mataupu ogaoga, tauaso. Ae, e pei ona matou vaʻaia, e mafai ona tupu lenei mea pe'āfai e te faʻaaoga le aspartame i luga o nifo!
  • Thermolabile: o le aspartame e le taliaina le vevela. E tele meaʻai, i luga o igoa e mafai ona e maua ai le faʻamaumauga "Aua le vevela!", I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela o le tino e maua ai se mea oona - diketopiperazine. Ae ui i lea, o le faitotoʻa o lenei vaega o le 7.5 mg / kg, ma o aso taitasi tatou te taulimaina ai se aofaiga itiiti ifo (0.1-1.9 mg / kg).
  • Punavai o le Phenylalanine: o sea faʻamatalaga e tatau ona i luga o igoa o mea taumafa e aofia ai aspartame mo tagata o loʻo mafatia mai le phenylketonuria!

E pei ona tatou vaʻaia, o le aspartame o se mea sili ona maualalo le kalori sui mo le suka paʻepaʻe, ae o loʻo i ai isi auala:

  • Aspartame poʻo saccharin? Saccharin e tolu selau taimi sili atu le manaia suamalie pe a faatusatusa i le suka masani, ae o loʻo i ai se taimi oona. Ae, e le pei o le aspartame, e tetee i le vevela ma le siosiomaga. E masani ona faʻaaogaina ma le aspartame e maua ai le tofo sili.
  • Aspartame poʻo Sucralose? E maua le sucrali e ala i le faaopoopoina o le tolu chlorine atoms i le kulukose, e tutusa lava lona tofo ma le suamalie e ono fa selau taimi. Saogalemu i le taimi o le maitaga ma le lactation.
  • Aspartame poʻo le fructose? O le fructose o se fualaau suamalie, o lona uiga o le malosi o le 1.5 taimi sili atu nai lo le suka masani.

Talu ai ona e leai se faʻamaoniga o le sopartame faʻasoesa i aso nei (tuʻuina atu i ai mea ua fautuaina), atonu e le mafai e meainu ma oloa e pei o le malamalama ona mafua ai ni faafitauli! O faʻamanuiaga faapitoa o le aspartame e tuʻuina atu ai i tagata le gaʻo po o le maʻisuka, e aunoa ma le fetuunai i le tofo.

Talafaasolopito o le foafoaga

O le Aspartame na maua i se faalavelave faafuasei i le 1965 e le fomaʻi suʻesuʻe o James Schlatter, o le na suʻesuʻeina le gaosiga o le gastrin mo le togafitiga o maʻi o le manava. O mea suamalie na maua e ala i le faʻafesoʻotaʻi ma se mea na pa'ū i le tamatamailima o le saienisi.

E951 na amata ona faʻaaoga talu mai 1981 i Amerika ma Peretania. Ae ina ua mavae le mauaina i le 1985 o le mea moni o le decomposes i vaega o le tino pe a vevela, na amata ai feeseeseaiga e uiga i le saogalemu poo le afaina o le aspartame.

Talu ai o le aspartame i le gaosiga o gaioiga e mafai ai e oe ona maua se suamalie suamalie i gaʻo maualalo ifo nai lo le suka, e faʻaaogaina e sili atu i le 6,000 afe igoa tau fefaatauaiga mo meaʻai ma meainu.

E951 e faʻaaogaina foi e fai ma sui i suka mo le maʻisuka ma tagata gasegase. Vaega e faʻaaogāina: gaosia o meainu vevela, oloa susu, keke, sukalati, mea suamalie i pepa faʻapitoa mo le faaopoopo i meaʻai ma isi mea.

O vaega autū o oloa e aofia ai lenei faʻaopoopoga:

  • "Suālaʻau" saoloto,
  • meainu vevela,
  • maualalo fualaʻau fualaau aina,
  • vai suamalie e faʻamamaina vai,
  • ava malosi e oʻo atu i le 15%
  • meaʻai suamalie ma laʻau eletise maualalo,
  • jams, low-calorie jams, etc.

Faʻalogo lelei! O le Aspartame e faʻaaogaina e le gata i meainu ma mea faʻafiafia, ae faapea foi i fualaau faisua, iʻa, meaola suamalie ma suamalie, saula, fualaau vaʻai, meaʻai gaosi meaʻai ma le tele o isi oloa.

Faʻaleagaina poʻo le lelei

Ina ua maeʻa le tele o suʻesuʻega na amata mai i le 1985, na faʻaalia ai E951 ua malepe i amino acids ma methanol, ua tele le feeseeseaiga ua tulai mai.

E tusa ai ma tulafono o SanPiN 2.3.2.1078-01, o le aspartame ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina e avea o se mea suamalie ma le malosi o le tofo ma le manogi.

E masani ona faʻaaogaina i se isi mea suamalie - Acesulfame, lea e mafai ai e oe vave ona maua se tofo fiafia ma faʻalauteleina. E taua lenei mea aua o le aspartame lava e umi se taimi umi, ae le vave ona lagona. Ma i se fuataga maualuga, o loʻo faʻaalia ai meatotino o se faʻaleleia atili o meaʻai.

Taua! Faamolemole ia matau e le talafeagai le E951 mo le faʻaaogaina i meaai kuka kuka poʻo meainu vevela. I le vevela i luga atu o le 30 ° C, o le suamalie e paʻu i totonu o methanol matautia, formaldehyde ma phenylalanine.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, ona liua lea o le suamalie i le phenylalanine, aspargin ma le methanol, lea e vave ona gauai i le tootoo laiti. Pe a latou ulu i le faiga masani, latou te auai i faiga faʻapitoa.

Mo le tele o vaega, o le vailaʻau o loʻo siomia le aspartame ma le afaina i le soifua maloloina o tagata e fesoʻotai ma se vaega itiiti o le methanol (saogalemu pe a tausisia ia vailaʻau fautuaina). E fia iloa ai o se vaega itiiti o le methanol e maua i le tino o le tagata e ala i le 'ai o meaʻai masani.

O le matua le lelei o le E951, e le faatagaina le vevela i luga atu o le 30 ° C, lea e mafua ai ona faʻaleagaina i vaega o le tino. Mo lenei mafuaaga, e le fautuaina e faʻaopopo i le lauti, pusa, ma isi oloa e aofia ai togafitiga vevela.

E tusa ai ma le Mikhail Gapparov, polofesa o le Institute of Food nutrition of the Russian Academy of Medical Sciences, fomai o fomai, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le filifilia o se mea suamalie ma ave e tusa ai ma faatonuga. I lenei tulaga, e leai se mafuaaga e popole ai.

O le tele o taimi, o le lamatiaga o loʻo faʻatusalia e oloa e gaosia ei latou e gaosi oloa faʻamatalaga sese e uiga i le tuufaatasiga oa latou oloa, lea e mafai ona faʻaosofia ai aʻafiaga.

E tusa ai ma le fomaʻi sili o le Sechenov MMA Endocrinology Clinic, Vyacheslav Pronin, o sui o le suka ua fuafuaina mo tagata o loʻo mafatia mai le gaʻo ma le maʻisuka. Latou te le fautuaina mo tagata soifua maloloina, talu ai latou te le tauaveina soʻo se lelei ia i latou lava, sei vagana ai se tofo suamalie. I le faʻaopoopoga, o suamalie suamalie ua i ai se aafiaga faʻatau ma isi aʻafiaga le lelei.

E tusa ai ma saienitisi mai Aferika i Saute, o ana suʻesuʻega sa lolomiina i le 2008 i le Journal of Dietary Nutrition, o mea na faaleagaina i le aspartame e mafai ona afaina ai le faiai, suia ai le tulaga o le serotonin production, lea e aafia ai le moe, lagona ma amioga. Aemaise lava, o le phenylalanine (o se tasi o mea leaga) e mafai ona faʻalavelaveina ai galuega faʻavae, suia le maualuga o hormones i le toto, faʻaleagaina ai le metabolism o mea amino, ma mafai ona fesoasoani i le atinaʻe o le maʻi o le Alzheimer.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

E tusa ai ma suʻesuʻega a le American Food Quality Authority (FDA), o le faʻaaogaina o le aspartame i le taimi o le maitaga ma le susu ile suʻega fautuaina e le afaina ai.

Ae o le ave o se suamalie i lenei vaitau e le fautuaina ona o le le lava o ana meaʻai ma le malosi o le malosi. Ma o fafine maʻitaga ma fafine lapatai e faapitoa le manaʻomia o meaʻai ma calorie.

E aoga tele mo le maʻisuka?

I le tele o fuainumera, E951 e le afaina tele ai tagata ei ai le soifua maloloina, ae o lona faaaogaina e tatau ona faʻamaonia, mo se faʻataʻitaʻiga, i le maʻisuka po o le gaʻo.

E tusa ai ma le American Diabetes Association, o le avea o se mea suamalie e mafai ai e le maʻisuka ona faʻalauteleina a latou meaʻai e aunoa ma le suka.

E i ai se talitonuga e faapea o le aspartame e mafai ona lamatia mo ia ituaiga o gasegase, ona o le maualuga o le suka o le toto e tau le pulea. O lenei, i le isi itu, e fesoasoani i le atinaʻeina o le retinopathy (o le solia o le toto i le retina ma le faʻaitiitia o le faʻaaliga i le tauaso). O faʻamatalaga e uiga i le faʻatautaia o le E951 ma le faaletonu vaaia e leʻi faʻamaonia.

Ae peitai, faatasi ai ma le leai o se aoga moni i le tino, o manatu faapena e te mafaufau ai.

Contraindications ma tulafono o le taliaina

  1. Ave le E951 e le sili atu i le 40 mg i le 1 kilokalama o le mamafa i le aso.
  2. O le tuufaatasiga o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tootoo laitiiti, e masani ona aveesea e fatugaʻo.
  3. Mo le 1 ipu inu inu 15-30 g o le suauu.

I le taimi muamua e masani ai, o le aspartame e mafai ona mafua ai le faateleina o le fia ai, faʻamaʻi, ma le migraine. O aʻafiaga pito sili ia ona taatele.

  • phenylketonuria,
  • lagona i vaega
  • maʻitaga, susu ma le tamaitiiti.

Taumafa uiga

E toatele tagata e talitonu o le tofo o le sui e ese mai le tofo o le suka. I le avea ai o se tulafono, o le tofo o le suamalie ua lagona le umi i le gutu, o lea i totonu o itumalo o fale gaosi oloa sa faaigoa ai o ia "umi le suamalie."

O le suamalie e manaia lona tofo. O le mea lea, o le aufaipisinisi aspartame e faʻaaogaina se vaega itiiti o le oloa mo o latou lava faʻamoemoe, i se lapoa lapoa ua leva ona leaga. Afai e faaaoga le suka, ona sili atu lea ona manaʻomia le tele o le suka.

O aspartame soda drinks and sweets e masani lava ona faigofie ona vaʻavaʻai mai a latou tagata e mafua ona o lo latou tofo.

Aspartame (E951): faʻaleagaina poʻo se faʻamanuiaga, tulafono o le faʻatagaina ma le manatu faʻapitoa

O le aspartame sweetener (Aspartamum, L-Aspartyl-L-phenylalanine) o se faʻaopoopoga o meaʻai i lalo o le tulafono "E951", faʻapea foʻi ma vailaau e faʻafefe ai le mamafa. O le suamalie lona lua e sili ona lauiloa, e maua i meaʻai eseese ma meainu suamalie. Pe a faʻamalosia, e malepe i ni vaega, o nisi o ia mea oona, lea e mafua ai masalosaloga e uiga i lona saogalemu.

Ata: Depositphotos.com. Faʻasalalau e: Amaviael.

Aspartame - o se mea suamalie e tele taimi (160-200) sili atu nai lo le suamalie o le suka, lea e taua ai le gaosiga o meaʻai.

I luga o le faatauina atu e mafai ona maua i lalo o faailoga tau fefaʻatauaiga: Sweetley, Slastilin, Nutrisvit, Shugafri, ma isi. E fai ma faʻataʻitaʻiga, na tuʻuina atu ia Shugafri i Rusia talu mai le 2001 ile pepa.

Aspartame e 4 kcal mo le 1 g, ae e masani ona le amanaiaina ana mea e fai i le kalori, talu ai e manaʻomia sina mea itiiti e lagona ai le suamalie i le oloa. E fetaui ma le 0.5% o le kalori mea o le suka ma le tikeri tutusa o le suamalie.

O le Aspartame na maua i se faalavelave faafuasei i le 1965 e le fomaʻi suʻesuʻe o James Schlatter, o le na suʻesuʻeina le gaosiga o le gastrin mo le togafitiga o maʻi o le manava. O mea suamalie na maua e ala i le faʻafesoʻotaʻi ma se mea na pa'ū i le tamatamailima o le saienisi.

E951 na amata ona faʻaaoga talu mai 1981 i Amerika ma Peretania. Ae ina ua mavae le mauaina i le 1985 o le mea moni o le decomposes i vaega o le tino pe a vevela, na amata ai feeseeseaiga e uiga i le saogalemu poo le afaina o le aspartame.

Talu ai o le aspartame i le gaosiga o gaioiga e mafai ai e oe ona maua se suamalie suamalie i gaʻo maualalo ifo nai lo le suka, e faʻaaogaina e sili atu i le 6,000 afe igoa tau fefaatauaiga mo meaʻai ma meainu.

E951 e faʻaaogaina foi e fai ma sui i suka mo le maʻisuka ma tagata gasegase. Vaega e faʻaaogāina: gaosia o meainu vevela, oloa susu, keke, sukalati, mea suamalie i pepa faʻapitoa mo le faaopoopo i meaʻai ma isi mea.

O vaega autū o oloa e aofia ai lenei faʻaopoopoga:

  • "Suālaʻau" saoloto,
  • meainu vevela,
  • maualalo fualaʻau fualaau aina,
  • vai suamalie e faʻamamaina vai,
  • ava malosi e oʻo atu i le 15%
  • meaʻai suamalie ma laʻau eletise maualalo,
  • jams, low-calorie jams, etc.

Ina ua maeʻa le tele o suʻesuʻega na amata mai i le 1985, na faʻaalia ai E951 ua malepe i amino acids ma methanol, ua tele le feeseeseaiga ua tulai mai.

E tusa ai ma tulafono o SanPiN 2.3.2.1078-01, o le aspartame ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina e avea o se mea suamalie ma le malosi o le tofo ma le manogi.

E masani ona faʻaaogaina i se isi mea suamalie - Acesulfame, lea e mafai ai e oe vave ona maua se tofo fiafia ma faʻalauteleina. E taua lenei mea aua o le aspartame lava e umi se taimi umi, ae le vave ona lagona. Ma i se fuataga maualuga, o loʻo faʻaalia ai meatotino o se faʻaleleia atili o meaʻai.

Taua! Faamolemole ia matau e le talafeagai le E951 mo le faʻaaogaina i meaai kuka kuka poʻo meainu vevela. I le vevela i luga atu o le 30 ° C, o le suamalie e paʻu i totonu o methanol matautia, formaldehyde ma phenylalanine.

Saogalēmū pe'ā faʻaaogaina i aso taʻitasi fautuaina (vaʻai laulau).

A maeʻa le faʻafofoga tautala, ona liua lea o le suamalie i le phenylalanine, aspargin ma le methanol, lea e vave ona gauai i le tootoo laiti. Pe a latou ulu i le faiga masani, latou te auai i faiga faʻapitoa.

Mo le tele o vaega, o le vailaʻau o loʻo siomia le aspartame ma le afaina i le soifua maloloina o tagata e fesoʻotai ma se vaega itiiti o le methanol (saogalemu pe a tausisia ia vailaʻau fautuaina). E fia iloa ai o se vaega itiiti o le methanol e maua i le tino o le tagata e ala i le 'ai o meaʻai masani.

O le matua le lelei o le E951, e le faatagaina le vevela i luga atu o le 30 ° C, lea e mafua ai ona faʻaleagaina i vaega o le tino. Mo lenei mafuaaga, e le fautuaina e faʻaopopo i le lauti, pusa, ma isi oloa e aofia ai togafitiga vevela.

E tusa ai ma le Mikhail Gapparov, polofesa o le Institute of Food nutrition of the Russian Academy of Medical Sciences, fomai o fomai, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le filifilia o se mea suamalie ma ave e tusa ai ma faatonuga. I lenei tulaga, e leai se mafuaaga e popole ai.

O le tele o taimi, o le lamatiaga o loʻo faʻatusalia e oloa e gaosia ei latou e gaosi oloa faʻamatalaga sese e uiga i le tuufaatasiga oa latou oloa, lea e mafai ona faʻaosofia ai aʻafiaga.

E tusa ai ma le fomaʻi sili o le Sechenov MMA Endocrinology Clinic, Vyacheslav Pronin, o sui o le suka ua fuafuaina mo tagata o loʻo mafatia mai le gaʻo ma le maʻisuka. Latou te le fautuaina mo tagata soifua maloloina, talu ai latou te le tauaveina soʻo se lelei ia i latou lava, sei vagana ai se tofo suamalie. I le faʻaopoopoga, o suamalie suamalie ua i ai se aafiaga faʻatau ma isi aʻafiaga le lelei.

E tusa ai ma saienitisi mai Aferika i Saute, o ana suʻesuʻega sa lolomiina i le 2008 i le Journal of Dietary Nutrition, o mea na faaleagaina i le aspartame e mafai ona afaina ai le faiai, suia ai le tulaga o le serotonin production, lea e aafia ai le moe, lagona ma amioga. Aemaise lava, o le phenylalanine (o se tasi o mea leaga) e mafai ona faʻalavelaveina ai galuega faʻavae, suia le maualuga o hormones i le toto, faʻaleagaina ai le metabolism o mea amino, ma mafai ona fesoasoani i le atinaʻe o le maʻi o le Alzheimer.

Meaʻai ma E951 e le fautuaina mo tamaiti. O le suamalie e masani ona faʻaaogaina i suamalie suamalie suamalie, o le faʻaaogaina e mafai ona le lelei le pulea. O le mea moni, latou te le faanatinatiina le fia inu, lea e oʻo atu ai i le sili atu i le saogalemu o le taofi o le suamalie.

E le gata i lea, o le aspartame e masani ona faʻaaogaina faatasi ai ma isi mea suamalie ma mea e faʻalelei ai meaʻai, lea e mafai ona afaina ai se allergy.

E tusa ai ma suʻesuʻega a le American Food Quality Authority (FDA), o le faʻaaogaina o le aspartame i le taimi o le maitaga ma le susu ile suʻega fautuaina e le afaina ai.

Ae o le ave o se suamalie i lenei vaitau e le fautuaina ona o le le lava o ana meaʻai ma le malosi o le malosi. Ma o fafine maʻitaga ma fafine lapatai e faapitoa le manaʻomia o meaʻai ma calorie.

I le tele o fuainumera, E951 e le afaina tele ai tagata ei ai le soifua maloloina, ae o lona faaaogaina e tatau ona faʻamaonia, mo se faʻataʻitaʻiga, i le maʻisuka po o le gaʻo.

E tusa ai ma le American Diabetes Association, o le avea o se mea suamalie e mafai ai e le maʻisuka ona faʻalauteleina a latou meaʻai e aunoa ma le suka.

E i ai se talitonuga e faapea o le aspartame e mafai ona lamatia mo ia ituaiga o gasegase, ona o le maualuga o le suka o le toto e tau le pulea. O lenei, i le isi itu, e fesoasoani i le atinaʻeina o le retinopathy (o le solia o le toto i le retina ma le faʻaitiitia o le faʻaaliga i le tauaso). O faʻamatalaga e uiga i le faʻatautaia o le E951 ma le faaletonu vaaia e leʻi faʻamaonia.

Ae peitai, faatasi ai ma le leai o se aoga moni i le tino, o manatu faapena e te mafaufau ai.

  1. Ave le E951 e le sili atu i le 40 mg i le 1 kilokalama o le mamafa i le aso.
  2. O le tuufaatasiga o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tootoo laitiiti, e masani ona aveesea e fatugaʻo.
  3. Mo le 1 ipu inu inu 15-30 g o le suauu.

I le taimi muamua e masani ai, o le aspartame e mafai ona mafua ai le faateleina o le fia ai, faʻamaʻi, ma le migraine. O aʻafiaga pito sili ia ona taatele.

  • phenylketonuria,
  • lagona i vaega
  • maʻitaga, susu ma le tamaitiiti.

Uma masani aspartame mea suamalie: cyclamate synthetic ma togafitiga masani - stevia.

  • Stevia - na faia mai le lava laau, lea e tupu i Pasila. O le suamalie e puipuia mai togafitiga vevela, e le oi ai ni calories, e le mafua ai le faateleina o le toto suka.
  • Cyclamate - suamalie e leai se mea, e masani ona faʻaaogaina faatasi ma isi mea suamalie. Ole fua ole aso fautuaina ole aso e le sili atu i le 10 mg. I totonu o le manava, e oʻo atu i le 40% o le vailaau o loʻo faʻaleleia, o le vaega o totoe o loʻo faʻapupulaina i totonu o fusi ma okeni. Na faia ni suʻesuʻega i luga o manu ma faʻaalia ai se maʻi vevela i le faʻaaoga umi.

O le faʻatagaina e tatau ona faʻatino e pei ona tatau ai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le togafitiga o le oona. Mo tagata soifua maloloina, o le afaina o le aspartame e sili atu nai lo ona manuia. Ma e mafai ona finau e faapea o lenei suamalie e le o se mea saogalemu saogalemu o le suka.

O se isi mea i le aspartic acid o loʻo maua i le tele o meaʻai o le meaʻai faaopoopo E951 (Aspartame).

E mafai ona faʻaaoga, taʻitasi ma faʻatasi ma vaega eseese. O le vailaau o se vailaau e sui ai le suka, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o le tele o mea suamalie.

Faʻaopoopoga E951 faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le alalafaga taumafa e fai ma sui o le suka masani. O se tioata paʻepaʻe, e le mafaamatalaina lea e vave faʻavave i le vai.

O se faʻaopoopoga mea taumafa e sili atu le suamalie nai lo le suka masani ona o ona mea o loʻo iai:

  • Phenylalanine
  • Asino le mea amino acids.

I le taimi o le mafanafana, o le suamalie ua toesea lona tofo suamalie, o lea o oloa ma lona faatasi ai e le aʻafia i togafitiga vevela.

O le fualaau kemikisi o le C14H18N2O5.

O le 100 g o le suamalie e aofia ai le 400 kcal, o lea e manatu ai o se vaega maualuga-kalori.E ui lava i lenei mea moni, o se vaega itiiti lava o lenei faʻaopoopoga e manaʻomia e avatu ai le suamalie o oloa, o le mea lea e le amanaia pe a fuafuaina le tau o le malosi.

O Aspartame e leai sona tofo lelei ma faʻaleagaina e le pei o isi mea suamalie, o le mea lea e faʻaaoga ai o se oloa tumaoti. O le faʻaopoopoga e faʻafetaui manaoga uma tau le saogalemu na faʻatuina e pulega o le pulega.

Faʻaopoopoga E951 ua faia e avea ma se taunuuga o le faʻapipiʻiina o meaola eseese amino, o lea e tofo ai le 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani.

E le gata i lea, pe a uma ona faʻaaogaina soʻo se oloa ma ona initaneti, e tumau le umi nai lo le oloa masani.

Aafiaga i le tino:

  • galue e avea o se tagata e sili ona fiafia i le neurotransmitter, o le mea la pe a faʻaaoga E951 tele i le faiʻai, o le paleni o le aufaasālalau e faʻalavelaveina,
  • e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose ona o le faʻaleagaina o le tino,
  • o le faʻaogaina o le glutamate, acetylcholine ua faaitiitia, lea e aʻafia ai le galuega a le faiʻai,
  • o le tino o loʻo faʻaalia i le atuatuvalega o le oxidative, o se taunuuga lea ua solia ai le galasticity o vaʻa toto ma le amiosaʻo o siama nerve,
  • e fesoasoani i le atinaʻeina o le atuatuvale ona o le faateleina o le mamafa o le phenylalanine ma le le atoatoa o le faʻasologa o le nerotransmitter serotonin.

O le faaopoopoga o le hydrolyzes vave lava i le tootoo laitiiti.

E le maua i totonu o le toto e tusa lava pe a uma ona faaaoga ni laasaga tetele. Aspartame ua paʻu i le tino i vaega nei:

  • elemene o totoe, e aofia ai le phenylalanine, acid (aspartic) ma le methanol i se fua faatatau talafeagai o le 5: 4: 1,
  • Apalai masani ma formaldehyde, o le i ai lea e mafua ai ona afaina ona o le metanol.

O le Aspartame o loʻo faʻamalosia atili i oloa nei:

  • mea inu gaʻo
  • sosolo
  • uluga vaovao
  • Fale faʻafiafia
  • sua sua
  • mūmū
  • sweets mo tagata e maua i le maʻisuka
  • nisi fualaau faasaina
  • taaloga tau taumafa (faʻaaoga e faʻaleleia ai le manava, e le afaina ai le musika),
  • yogurts (fualaau aina),
  • vitamini faʻalavelave
  • sugar substitutes.

O se vaega o le mea suamalie o le faʻamalosiina, o le faʻaaogaina o oloa faʻatasi ai ma mea o loʻo i totonu e lafoaʻi ai le le fiafia i le taimi mulimuli. O le inu faatasi ma Aspartus e le fesoasoani i le fia inu, ae ia faaleleia.

Aspartame e faʻaaoga e tagata e avea o se mea manogi pe mafai ona faʻaaogaina i le tele o oloa e tuʻuina atu ia i latou se tofo suamalie.

O faʻamaoniga autu o:

  • maʻisuka malosi
  • afaina po o le mamafa.

O le faʻaopoopoga mea taumafa e tele lava ina faʻaaogaina i le ituaiga o meaʻai e tagata e iai faʻamaʻi e manaʻomia ai le faʻatapulaʻaina o le suka poʻo lona faʻamaʻi atoa.

Talu ai e le faʻaaogaina le suamalie i fualaau faasaina, e faʻaititia ai faatonuga mo le faʻaaogaina e pulea ai le aofai o le faʻaopoopoga faʻaaogaina. O le aofaiga o le aspartame e faʻamalosi i le aso e le tatau ona sili atu i le 40 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino, o lea e taua ai le iloa pe o fea o loʻo i ai lenei meaʻai i le faasologa ina ia le sili atu ma le saogalemu.

I totonu o se ipu inu vai, 18-36 mg o le suamalie e tatau ona faʻaitiitia. O oloa faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le E951 e le mafai ona vevela e aloese ai mai le leiloa o le tofo suamalie.

O le suamalie ua fautuaina mo tagata ua mamafa tele poʻo ua maua i le maʻisuka, talu ai e leai ni vailaʻau.

O le aoga o le faʻaaogaina o Aspartame e matua masalosalo:

  1. O meaʻai o loʻo i ai le faʻaopoopoga e vave faʻapalaina ma ulufale atu i totonu o le inumaga. O se taunuuga, e lagona e se tagata le lagona faifaipea o le fiaaai. O le faʻateleina o le digestion e fesoasoani i le atinaʻega o suiga i totonu o le manava ma le faʻavaeina o siama faʻamaʻi.
  2. O le mausa o le inu pea i le inu ava malosi pe a maeʻa taumafa tele e mafai ona taʻitaʻia ai le cholecystitis ma le pancreatitis, ma i nisi tulaga e oo lava i le maʻisuka.
  3. Faʻaauau le faʻateleina ona o le faʻaopoopoga o le inisalini i le tali atu i le taumafa lelei o mea taumafa. E ui lava i le leai o le suka i lona tino mama, o le i ai o Aspartame e mafua ai le faateleina o le kulukose i le tino. O se taunuuga, o le maualuga o le glycemia ua faaitiitia, o le lagona o le matelaina ua tulaʻi, ma ua amata ona toe inu le tagata.

Aisea e afaina ai le suamalie?

  1. O le aʻafiaga o le faʻaopoopoga E951 o loʻo taoto i oloa na fausia e ia i le faagasologa o le pala. A maeʻa ona ulufale atu i le tino, e le gata o Aspartame e le gata i le aoga amino, ae o totonu foi o Methanol, o se mea matautia.
  2. O le faʻateleina o le faʻaaogaina o ia oloa e mafua ai le tele o uiga le lelei i totonu o se tagata, e aofia ai allergies, tiga o le ulu, le mautonu, leiloloa o mafaufauga, vaivai, atuatuvale, migraine.
  3. O le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa ma faʻamaʻi faʻaleagaina ua faʻalauteleina (tusa ai ma nisi o tagata suʻesuʻe faasaienisi).
  4. O le umi o le faʻaaogaina o meaai ma lenei faʻaopoopoga atonu e mafua ai faʻamaoniga o le tele sclerosis.

Iloiloga Vitio i le faʻaaogaina o Aspartame - pe leaga tele?

O le suamalie e tele faʻamatalaga:

  • maʻitaga
  • homozygous phenylketonuria,
  • tausaga o tamaiti
  • taimi o le susu.

I le tulaga o le maualuga o se suauu, o le tele o gasegase o le allergic, migraines ma le tele o meaʻai e mafai ona tupu. I nisi tulaga, ei ai se tulaga lamatia o le atiina ae o lupus erythematosus.

Aspartame, e ui lava i taunuuga matautia ma faʻasalaga, e faatagaina i nisi o atunuu, e oo lava i tamaiti ma fafine maʻitaga. E taua le malamalama o le i ai o soʻo se meaʻai i mea taumafa i le vaitau o le fanauina ma le fafagaina o le tamaititi e matua lamatia tele mo lona atinaʻe, o le mea lea e sili atu le gata ina faʻasaʻoina i latou i le tele e mafai ai, ae ia faʻamaʻese uma.

O fualaau aina suamalie e tatau ona teuina i nofoaga malulu ma malulu.

O le kuka e faʻaaoga ai le Aspartame e manatu e le talafeagai, talu ai o soʻo se togafitiga vevela e faʻaleagaina ai le faʻaopoopoga o se tala lelei. O le suamalie e masani lava ona faʻaaogaina i mea inu mama ma saunia lelei.

Aspartame ua faʻatau atu i luga o le counter. E mafai ona faʻatau i soʻo se fale talavai poʻo le faʻatonuina e ala i auaunaga i le initaneti.

O le tau o se mea manogi e tusa ma le 100 rubles mo le 150 pauna.

E i ai le suamalie suamalie e afaina i le tino o le tagata

Faʻafetai i tagata uma! Ou te faʻaauau pea le autu o le ituaiga o suauu mama. Ua oʻo mai le taimi mo le aspartame (E951): o le a le mea e afaina ai le suamalie, o a mea o loʻo i ai, ma pe oa metotia e fuafua ai pe mafai e le tino male ma tamaiti ona mafai.

I aso nei, ua ofoina mai e le falemaʻi vailaau le tele o avanoa e aloese ai mai le suka, e aunoa ma le faafitia oi matou lava o lau sasau fiafia. O se tasi o mea sili ona lauiloa i totonu o le au gaosi oloa, o le aspartame, na faʻaaogaina uma lava ma faʻatasi ai ma isi vaega. Talu mai ona faʻasinomaga, o lenei suamalie ua masani ona osofaia - ia tatou taumafai e iloa pe faʻafefea ona afaina ma pe faapefea ona aafia ai le tino.

O le suamalie aspartame o le suka gaosia e suitulaga i le 150 i le 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo. O se paʻu paʻepaʻe, e le mafaamatalaina ma sili ona sosolo i vai. Ua faailogaina i luga o igoa o oloa E 951.

A maeʻa ona faʻafefiloi, e vave ona gauai, tuu i totonu o le ate, aofia ai i le suiga o le gaʻo, ona tosoina lea e fatugaʻo.

O le caloric content of aspartame e maualuga tele - pe tusa ma le 400 kcal mo le 100g, ae ia maua ai se tofo suamalie i lenei suamalie e te manaʻomia se siʻitaga itiiti pe a fuafua le tau o le malosi, o nei fuainumera e le amanaiaina e taua tele.

O le aoga e le mafaamatalaina o le aspartame o lona suamalie suamalie suamalie, e leai ni mea eleelea ma paleni faaopoopo, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina e ia lava, e le pei o isi mea suamalie.

Ae ui i lea, e le mausali ma e malepe pe a vevela.Faʻaaogaina mo le taoina ma isi mea taumafa e leai sona aoga - o le a leai so latou suamalie.

I le taimi nei, ua faatagaina le aspartame i le Iunaite Setete, o le tele o atunuu Europa, ma Rusia. Le fua faatatau pito maualuga o le 40 mg / kg i le aso

O le suamalie na maua e ala i se avanoa, i le 1965, ao galue i luga o se vailaau faasaina o vailaʻau faasaina e tau ai le maʻi o le manava - o le chemist James Schlatter sa na ona lisi lona tamailima.

O le aspartame synthesized i le vaeluaga o se methyl ester o se dipeptide o mea amino e lua: aspartic ma phenylalanine. I lalo ifo o loʻo e vaʻai i se ata o le fua.

O lea na amata ai le faʻaleleia o se suamalie fou i luga o le maketi, o lona tau i totonu o le 20 tausaga na sili atu i le $ 1 piliona i le tausaga. Talu mai 1981, na faatagaina le aspartame i Peretania ma Amerika.

Ona amata lea o se faasologa o tofotofoga ma suesuega faaopoopo o le saogalemu o lenei suamalie. O le a tatou malamalama foi i le auala ma pe faapefea ona leaga le aspartame.

Afai e lava lou iloa e uiga i le aspartame, ona ou fautuaina lea ia e faamasani i isi mea suamalie taua e pei o:

E tusa ai ma le le lelei o le aspartame, o talanoaga na faia pea i le lalolagi faasaienisi, lea e le taofia e oo mai i lenei aso. O faʻamaumauga faʻapitoa uma e faʻaalia le leai o se faʻalavelave matautia, ae o suʻesuʻega tutoatasi o loʻo fautua mai ai i se isi itu, e taʻua ai le tele o faʻasino i galuega faasaienisi a isi aʻoga i le lalolagi.

O lea i le 2013, na lomia ai se tusiga e saienitisi i Saute Aferika e uiga i le aafiaga o vaega eseese o le aspartame i luga o le tino o le tagata ma ni faaiuga le mautonu.

I le saʻo, e le fiafia tagata faʻatau i le lelei ma le gaioiga a lenei tagata suamalie. I le Iunaite Sitete na o ia, e fiaselau afe faitioga na maua e le Federal Food Control Authority mo le aspartame. Ma o le tusa lea ma le 80% o faʻatauga tagata uma e uiga i meaʻai faaopoopo.

O le a le mea e mafua ai le tele o fesili?

Naʻo le faʻamaonia aloaia o le faʻaleagaina e faʻaaogaina o maʻi phenylketonuria - o le aspartame ua faʻasaina mo tagata o loʻo mafatia mai ai. E matautia tele mo i latou, e oo lava i le oti.

I le taimi nei, o le tele o suʻesuʻega tutoʻatasi ua faʻamaonia ai o le umi o le faʻaaogaina o laʻau o lenei mea suamalie e mafua ai le tiga o le tino, le faʻaalia o le tino, gasegase, le mautonu ma meaʻai.

I meaola na tofotofoina ai le suamalie, na i ai mataupu o le kanesa o le mafaufau. O le mea lea, ua e vaʻaia o le aspartame e sili atu ona afaina nai lo le lelei, e pei o le mea na tupu i le saccher ma le cyclamate.

E pei o isi mea suamalie, o le aspartame e le afaina ai le fiafia, o lona uiga, o oloa o loʻo i ai e faʻaosofia ai se tagata e faʻaleleia le tele o auaunaga.

  • O meainu suamalie e le tineia ai lou galala, ae ia faaosofia ai, e pei o le gutu o loo i ai se togafiti mafiafia.
  • E leai se saofaga o le meaʻai ma le aspartame poʻo le suauu taumafa, ona o le serotonin e le foliga mai e nafa ma lagona o le atoatoa ma le fiafia mai le 'ai o meaʻai suamalie.

O le mea lea, o le fiaʻai na o mea e maua ai, ma o le tele o meaai, o le mea lea, e faateleina. O le mea lea e tau atu i le 'ai ma le faʻaitiitia o pauna faaopoopo, e pei ona fuafuaina, ae ia maua le mamafa.

Ae e le sili ona leaga lenei pe a faʻaaoga le aspartame. O le mea moni, i totonu o la tatou tino, o le suamalie o le a faʻauʻu i lalo i amino acids (aspartic ma phenylalanine) ma le methanol.

Ma afai o le i ai o vaega muamua e lua o le a faʻamaoniaina, aemaise lava talu ai e mafai foi ona maua uma i fua ma sua, ona o le i ai o methanol e mafua ai le vevela o talanoaga e oo mai i le aso. O lenei ava malosi o le monohydric ua avea ma mea oona, ma e leai se auala e faʻamaonia ai lona i ai i meaʻai.

O le faʻaalia o le faʻaleagaina o le aspartame i mea leaga e tupu e tusa lava pe itiiti le vevela.O lea la ua lava le maualuga o le vevela e oʻo i le 30 ° C, o lea e liliu ai le suamalie i formaldehyde, methanol ma phenylalanine. O nei mea uma o mea oona ia e sili ona lamatia i le soifua maloloina o tagata.

E ui lava i faʻamatalaga le lelei o loʻo faʻamatalaina i luga, ae o le aspartame ua faʻatagaina nei mo le faʻaaogaina i le sili atu i le 100 o atunuu o le lalolagi mo tamaiti, maitaga ma fafine faʻaipoipo.

O faʻamatalaga faʻapitoa e fai mai o le sili lea suʻesuʻeina ma le saogalemu o mea suamalie gaosia e tagata. Ae ui i lea, ou te le fautuaina le faaaogaina o soo se tina i le lumanai, poo tamaitai tausi maʻi, poʻo tamaiti.

E talitonuina o le aoga autu o le aspartame o tagata e mafatia i le maʻisuka e aunoa ma le fefe mo o latou ola ona o le oso malosi i le inisalini e mafai ona gaosia ai le suamalie po o se vaiinu suamalie, aua o le GI (glycemic index) o lenei suamalie e leai se mea.

O a meaai o loʻo suitulaga ai lenei suka? I le taimi nei i le tufatufaina atu o fesoʻotaiga, e mafai ona e mauaina le sili atu i le 6000 oloa o oloa e aofia ai le aspartame i la latou fatuga.

O se lisi lenei o nei oloa faʻatasi ma le maualuga pito i luga o le anotusi:

  • suamalie suamalie (e aofia ai le malamalama coca cola ma le leai),
  • fualaau suamalie,
  • mūmū
  • suti mo le maʻisuka,
  • taaloga taʻavale
  • se fuainumera o fualaau faasaina
  • vitamini mo tamaiti ma tagata matutua.

Ma faapena foi i le suka e suitulaga ia: Novasvit ma Milford.

O le maualuga maualuga faatagaina o le aspartame E 951 ua faamaonia e le FDA (American Food and Drug Administration) e faaaogaina i le aso e 50 mg / kg mamafa o le tino.

O oloa, e aofia ai le suamalie o le fale, e tele taimi e itiiti ifo. E tusa ai ma lea, o le tupe faʻatagaina i aso taitasi o le aspartame e mafai ona fuafua i luga o le maualuga o le tau fuafuaina e le FDA ma le WHO o le 50 mg / kg mamafa poʻo le 40 mg / kg.

I totonu o pisinisi, o loʻo i ai le tele o auala faʻatautaia o le auʻiliʻili e fuafua ai le faʻatupulaʻia o se vailaʻau i totonu o se oloa (ia pulea pe a tulaʻi se finauga), ma i luga o le faʻavae o lenei lomiga o se tusi faamaonia o le usitaia.

O le mea lea, o le auai o le aspartame i totonu o vai inu suamalie ua fuafuaina pe a uma ona gaosia.

O le auʻiliʻiliga e faʻaaogaina ai le spectrophotometer, lanu ma le fua.

Manaomia le faamaninoina o le taua o le faʻamamafa o le suamalie.

O le chromatographia vai ua faʻaaogaina e avea ma meafaigaluega autu mo auiliiliga.

O lenei suālaʻau e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona e maua se tuufaatasiga o le aspartame acesulfame potassium (masima).

E masani lava ona tuʻufaʻatasia e le au tufuga, talu ai o le "duet" o loʻo i ai se tele o le suamalie e tutusa ma le 300 iunite, ae eseese mo mea uma e le sili atu i le 200.

O le suamalie i luga o aspartame e mafai ona:

  • i le ituaiga o laupepa, mo se faataitaiga, milford (300 laupepa),
  • i totonu o le vai - Milford Suss, aua e sili atu ona fofo.

Afai ei ai pea masalosaloga e uiga i lenei suamalie, e mafai ona e faʻatau oloa e le oi ai.

Tulimu e aunoa ma le aspartame poʻo le protein mo tagata taʻaalo e avanoa e le gata i luga o le Initaneti i nofoaga faʻapitoa, ae faʻapea foʻi i supermarkets. Aspartame i taaloga meaʻai e le afaina ai le musika, aua e le o aʻafia e le tino ma ua faʻaopoopoina ina ia faʻaleleia atili le tofo o se pene le lelei.

Pe o le leai foi o le faaaogaina o le aspartame e avea o se mea manogi e mo oe. I soo se tulaga, e aoga le faitauina o tusiga faasaienisi i luga o lenei autu ina ia maua ai se ata sili atu ona atoatoa ma talanoa i se tagata poto faapitoa i fualaau oona.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva


  1. Kalinina L.V., Gusev E.I. O faʻamaʻi faʻasoa o le metabolism ma le phacomatosis ma le faʻaleagaina o le tino, Fomaʻi - M., 2015. - 248 p.

  2. Balabolkin M.I. O le maʻi suka. E faʻapefea ona tausia se olaga atoa.Uluai lomiga - Moscow, 1994 (e leai ni a matou faʻamatalaga e uiga i le tagata lomitusi ma le lautele)

  3. Oppel, V. A. Lectures i le Tausiga o Falemaʻi ma le Endocrinology Clinical. Tusi II: Monograph. / V.A. Tetee. - M.: Malo lolomiina fale o tusi faafomaʻi, 2011. - 296 i.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Suʻe Suʻe

Uma masani aspartame mea suamalie: cyclamate synthetic ma togafitiga masani - stevia.

  • Stevia - na faia mai le lava laau, lea e tupu i Pasila. O le suamalie e puipuia mai togafitiga vevela, e le oi ai ni calories, e le mafua ai le faateleina o le toto suka.
  • Cyclamate - suamalie e leai se mea, e masani ona faʻaaogaina faatasi ma isi mea suamalie. Ole fua ole aso fautuaina ole aso e le sili atu i le 10 mg. I totonu o le manava, e oʻo atu i le 40% o le vailaau o loʻo faʻaleleia, o le vaega o totoe o loʻo faʻapupulaina i totonu o fusi ma okeni. Na faia ni suʻesuʻega i luga o manu ma faʻaalia ai se maʻi vevela i le faʻaaoga umi.

O le faʻatagaina e tatau ona faʻatino e pei ona tatau ai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le togafitiga o le oona. Mo tagata soifua maloloina, o le afaina o le aspartame e sili atu nai lo ona manuia. Ma e mafai ona finau e faapea o lenei suamalie e le o se mea saogalemu saogalemu o le suka.

Pharmacology

E aofia i le tele o puipuiga o mea masani masani. E i ai le tikeri o le faʻamamafa 180-200 taimi maualuga nai lo le sologa lelei. 1 g ei ai le 4 kcal, ae ona o le maualuga o le gaosiga, o lona kalori o mea e tutusa ma le 0.5% o le kalori mea o le suka ma le tutusa tutusa o le suamalie.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave lava ona gauai i le tootoo laiti. E maua i le ate i le ate, e aofia ai le suiga o le gaioiga i le faʻaaoga atili i le suiga masani o amino acids i le tino. E mafua mai i fatugaʻo.

Aspartame - o le a?

O lenei vailaʻau o le suka e suitulaga, suamalie. O le oloa muamua na faʻapipiʻiina i le 60s o le 20 seneturi. Na maua mai e le chemist J.M. Schlatter, o se vailaau o se oloa-fua o le tali atu e maua , o ana mea taumafa na maua i se avanoa.

O le tuufaatasiga pe a ma le 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka. E ui lava i le mea moni o le suamalie ei ai le kalori (e tusa ma le 4 kilokalo i le gram), e faia ai se tofo suamalie o le vailaau, e te manaʻomia e faʻaopoopo i ai le sili atu nai lo le suka. O le mea lea, i le taimi e faʻaaogaina ai le kuka, e le o faʻamaonia lona tau aoga. Faatusatusa i manuia, o lenei tuufaatasiga e sili atu ona faalauiloaina, ae o le sosolo malie atu o le tofo.

O le a le Aspartame, o ona meatotino faaletino, o le afaina o Aspartame

O le vailaʻau o le methylated dipeptidelea e aofia ai toega phenylalaninema aspartic acid. E tusa ai ma Wikipedia, o lona mamafa molemole = 294, 3 kalama i le mole, o le maualuga o le oloa e tusa ma le 1.35 kata i le kupita centimita. Ona o le mea moni e faapea o le eleelea o le vailaʻau e mai i le 246 i le 247 tikeri Celsius, e le mafai ona faʻaaogaina i mea suamalie ia e aʻafia i togafitiga vevela. O le faʻapotopotoga o loʻo faʻamautuina lelei i le vai ma isi. palola solvents.

Faʻaleagaina o Aspartame

I le taimi nei, o le meafaigaluega e faʻaaoga lelei e avea o se mea e 'ai faʻamalosi - Aspartame E951.

E iloa lelei pe a uma ona ulu atu i le tino o le tagata, o le vailaʻau e faʻaleagaina i totonu ma methanol. O le methanol i ni aofaiga tetele o le oona.Ae ui i lea, o le aofaiga o le methanol e masani ona maua e se tagata i le taimi o se taumafataga e sili atu le maualuga o le mea e mafua mai le malepe o Aspartame.

Ua faamaonia ai o le methanol i le tele o aofaiga tele e masani ona faia i totonu o le tino o le tagata. A uma ona 'aina le tasi ipu tioata o fualaau aina suamalie, e sili atu le tele o lenei koniteina na faia nai lo le maeʻa ona ave le lava voluma o le vai inu suamalie ma Aspartame.

E le mafaitaulia suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega toxicological faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ai e le afaina le suamalie. I lenei tulaga, o le aso ua fautuaina i aso taitasi o le fualaau faasaina ua faavaeina. O le 40-50 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino i aso taitasi, e tusa ma le 266 pauna o se suauu suamalie mo se tagata e mamafa le 70 kilokalama.

I le 2015, faalua faʻailogaina, placebo faʻataʻitaʻiina faamasinoga, lea e 96 tagata na auai. O le iʻuga, e leai ni faʻamaonia ma le mafaufau o se faʻaleagaga le tali atu i le suamalie.

Aspartame, o le a, pe faʻapefea ona faʻaauau lona metabolism?

E maua le meafaigaluega i le tele o puipuiga o mea masani masani. O le vailaau e 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, o lona faʻatautaia o kalori e sili atu le maualalo nai lo le suka. A maeʻa se taumafataga o loʻo aofia ai lenei mea, e vave ona gauai i totonu o le tootoo laitiiti. Faʻasao fofo i totonu o le ate mea e ala i reactions felaʻuaʻiga. O se taunuuga, e 2 amino acids ma methanol ua faia. O oloa gaosiga o le metabolism ua faʻaaogaina i totonu o le polokalama urinary.

Faʻaiʻuga

O le Aspartame o se fofo saogalemu lea e seasea ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o ni faʻafitauli matuia e le manaʻomia.

E seasea ona tupu:

  • ulu matua, e aofia ai
  • o le faateleina o le faateleina o le tuinanau,
  • paʻu o le paʻu, isi gasegase eleelea eleelea.

Faatoaga o le talosaga

Ona o ona uiga sili ona lelei, o le aspartame o le suamalie sili ona taatele.

E faʻaaoga lelei i le alalafaga taumafa, e taua i le gaosiga o meainu, oloa gaosi susu, meaʻai, ma aisa kulimi ma isi.

O lenei faʻaopoopoga ua maua lona tulaga i le sauniuniga o na oloa lea e le manaʻomia ai le faʻaosoina o le faʻalapotopotoga.

O lenei suka e sui ai o loʻo i ai se nofoaga faapitoa i pisinisi pisinisi. O se vaega o laʻau suamalie, kuki, keli, ma isi.

Faaaogaina ma le faʻaaoga le aspartame i le falemaʻi. O se vaega o le tele o fualaau oona, maua i candies, eseese siva.

E te iloa lena mea: o le maualuga o le tasi papafa o lenei mea e aofia ai le aofaiga tutusa o le suka e pei o se sipuni.

E faʻaaogaina foi i mea inu meainu ma i le maʻisuka. O lona manaoga e mafua ona o le kalori level. E tuʻuina atu i le inu se suamalie suamalie pe'ā faʻaaogaina sina mea itiiti.

Faʻaopoopoga uiga

E pei lava o isi oloa, o le E951 faaopoopoina o loʻo faʻaalia i le lelei ma iloiloga le lelei.

I le gasologa o suʻesuʻega, na faʻamaonia e saienitisi o le faʻaopoopoga o le E951 o se oloa sili ona aoga.

Ua faʻamautuina foi lona masani i aso taʻitasi, o le 40-50 mg / kg.

Faamolemole ia matau: E ui lava i taunuuga o suʻesuʻega a saienitisi, o faʻalāpotopotoga a le malo o loʻo galulue i le tulaga o le puipuiga o tagata faʻatau e finau e faapea o le aspartame e le saogalemu ma e leaga le faʻaaogaina.

Latou te avea ma o latou faavae le faʻamaoniga, pe a faʻavaivaia lenei oloa, o le vailaʻau phenylalanic, aspartic acid ma le methanol o loʻo faia i totonu o le tino.

O le vaega mulimuli ua taʻua o le ava o le ava malosi ma o se mea oona matautia.

E mafai ona aʻafia ai aʻafiaga o loʻo iai i totonu o le tino, le tino o le tino. O le taunuuga o lea faʻalauiloa e mafai ona avea ma kanesa.

Formaldehyde, lea e liua mai le methanol, e mafai foi ona mafua ai le tauaso.

O le maualuga o le afaina i le tino e faalagolago i le aspartame, lona fua, lea na ulu atu i le tino o le tagata.

Faamolemole ia matau: o le methanol content in the sweetener e maualalo tele. I totonu o le tasi lita o se vaiinu suamalie, o le aofaiga o le aspartame e le silia le 60 mg. Ma mo le oona, 5-10 ml ua lava. O le mea lea, o se tasi fagu suamalie suamalie o le a le mafai ona oʻo atu ai i le oona.

O le methanol e mafai foi ona fausiaina masani i le tino o le tagata. E tupu lenei mea o se taunuuga o faiga faʻavaomalo. O lona gaosiga i le aso e tusa ma le 500 mg. Ma o le 1 kilokalama o apu 1.5 g o le methanol e maua. O se aofaiga tele o lea mea e maua i vai ma meainu.

O le puipuiga o le tino e faʻamoemoe e faamamaina ai mea leaga. E le mafai ona pasia le methanol.

E faʻapefea ona faʻaalia e le aspartame ia lava i tagata o loʻo faʻatosoina i le insulin? E lelei tele le 'aina, ae i le taimi lava e tasi e mafai ona afaina ai ma manuia.

O le itu lelei o lona faʻaaogaina o le, e le aofia ai le suka mai meaai a le tagata, e maua e le tino le tele o meaai lelei. Ae o le aʻafiaga leaga o lenei faʻaopoopoga o le leai o ni mea inu.

E taua lenei mea aua, e ala i le 'aina o selu, e sauni le tino e galulue ma lenei vaega. O le mea lea, o le taunuuga o lenei mea matautia o le fiaaai faifai pea, lea e le afaina ai le mamafa, ae o se manao faifai pea e 'ai.

Fautuaga Faapitoa: Pe a faʻaaoga le aspartame sugar, o le aofaʻi o mea taumafa e tatau ona taofiofia ina ia aua le soona mamafa.

O le isi uiga lē lelei o le E951 o le le mafai ona faʻasalaina lou fiainu. A uma ona inuina se faguinu suamalie, ona i ai lea o se manao e inu tele ma sili atu e aveese le sugary mulimuli ane. O le mea lea, o se liʻo mataʻutia e faia pe afai e na o le tele o mea inu e faʻamalosia ai le lagona o le fiainu.

E taua le iloa: ina ia faʻamalieina lou galala, e sili atu le saili mo le "fesoasoani" i vai masani poʻo le vai masani.

Afai e te faʻaaogaina se aofaiga tele o lenei meaʻai faaopoopo, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻalavelave. O faailoga o lenei mea matautia o le vomiting, oona, o se mea e le afaina ai, vevela, atuatuvalega, atuatuvalega, vevesi, ma isi.

O aʻafiaga o faʻaopoopoga i nisi vaega o tagata

E leai se faʻamatalaga patino e uiga ile lamatiaga poʻo faʻamanuiaga o le faaaogaina o aspartame i tamaiti ma fafine maʻitaga.

O lenei autu o loʻo suʻesuʻeina.

E ui lava i lea, e tele naua manatu e uiga i le leaga na faia i le tino.

Ua talitonu fomaʻi: E951 le faaopoopoina o le aspartame e mafai ona taʻitaʻia ai le malformations o le fetal. Mo le puipuiga o oe lava ma lau pepe, e le fautuaina e faʻaaoga lenei mea.

E le gata i lea, o le aspartame e le o manaʻomia mo tagata e faʻavaivaia le puipuiga, talu ai ua faigata tele le tino ona galulue faatasi, ma o iinei o loʻo faʻaauau pea le mamafa.

O le faʻaaoga umi o lenei mea suamalie e mafai foi ona afaina ai le soifua maloloina o tagata. O le taunuuga o lenei aʻafiaga o se maʻi tigaina, tinisitus, faʻaitiitia le faʻaaliga, moevaʻa, allergies. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitau i faatonuga mo lona faʻaaoga tatau.

O le mea lea, e ui o le aspartame o se mea saogalemu mo se tagata matutua soifua maloloina, ae afai ei ai ni nai mea sese i tagata e fesoʻotaʻi ma le setete o le soifua maloloina, o le mea lea e tatau ona lafoaia vave loa lenei oloa.

E le gata i lea, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i afifi ua afifiina, mulimuli i faʻamatalaga i luga o le afifi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi mea suamalie e mafai ona aofia ai vitamini poʻo le suamalie suamalie.

Matamata i le vitio lea e tuuina mai ai e le fomai ni mea moni se 5 e uiga i le lamatia o le taumafa taumafa E 951 - aspartame:

O le tino e liliu mai i le formaldehyde, o se vailaʻau e mafua ai le kanesa.

I se lalolagi lea e tupu ai le kanesa i laasaga uma, e taua le faʻaauau pea ona taumafai e malamalama i le mea e mafua ai.Ma o lenei vailaʻau vailaʻau ua i luga o le lisi o mafuaaga. A oʻo mai i totonu o le tino, aspartame, o se molepipe molepipi e maua mai i le tuufaatasiga o le phenylalanine ma le aspartic acid, ua faʻamaogaina atoa e ala i elemene elemene, e vaevaeina i ni mea amino se lua ma i totonu o se ituaiga o ava malosi o le methanol, lea e iu lava ina avea ma formaldehyde i le tino o le tagata. E oo lava i le aspartic acid, phenylalanine ma le methanol oi latou lava e oona i le tino o le tagata, ma a latou galulue faatasi, o le a sili atu ona leaga taunuuga. Formaldehyde e lauiloa tele mo le faʻaleagaina o le tino o le tagata, e oʻo lava i le Sosaiete Puipuiga o le Siosiomaga ua faʻamatalaina o se gasegase talafeagai. E le gata i lea, o suʻesuʻega eseese na faia e le au atamamai tutoatasi ua oʻo foi i se tali tutusa. O le methanol i le aspartame e le o faʻatasi ma le ethanol, e pei foi o le mataupu i le ava malosi ma fualaau faisua ma fualaau aina. O le faʻafitauli o le ethanol e puipui ai se tagata mai le methanol oona, o lea afai e te 'ai aspartame, e le maua e lou tino le puipuiga mai le methanol ma le afaina. O lenei afaina e aofia ai le afaina o mea ola ma e oʻo lava i le faaleagaina o DNA. Ua maua foi suʻesuʻega e mafai ona mafua ai le lymphoma, leukemia, ma isi ituaiga o kanesa.

Aspartame e taʻitaʻia ai le gaʻo ma le faʻaleagaina o le gataifale.

E masani ona amata ona faʻaaoga e tagata le meainu ma mea suamalie, ona o loʻo aʻoaʻoina mai i le laʻititi o le suka e mafua ai le oona tele. Ae o suesuega faasaienisi ua latou iloa o le suia o le suka i se isi mea e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga sili atu ona leaga. Aspartame, mo se faʻataʻitaʻiga, e taʻitaʻia ai le maua o le mamafa e tusa lava po oa calories e ave, ma e afaina ai lou tino nai lo le suka masani. I se suʻesuʻega se tasi, o le aspartame na faʻatusatusa faʻatasi ma le fesuiaiga, ma o le taunuuga na faʻaalia ai e mafua ai le faateleina o le mamafa. O se isi suʻesuʻega na maua ai le aspartame e suia ai le gaosiga masani a le tino o hormones, e mafua ai le faateleina o le manaʻo ma le manaʻo e 'ai se mea suamalie. O loʻo suʻesuʻeina foi e le suʻesuʻega faapea, o le aspartame e faʻaleagaina le lagona o le tino i le inisalini, o se tala leaga tele mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka.

O Aspartame e leʻi faʻamaonia le saogalemu, ma na faʻamaonia e le Food and Drug Administration.

O suʻesuʻega muamua o le aspartame na faʻaalia ai e mafai ona mafua ai le faoa faʻateleina o manulele ma e oo lava i le oti. O taunuʻuga o nei suʻesuʻega e leʻi oʻo lava i totonu o le Faʻatauga Meaʻai ma Vailaau. I le faaiuga, o saienitisi mai le Ofisa latou te iloaina lenei mea, ae o le kamupani kemikino G.D. O Searle, o le sa i ai i lena taimi se pateni mo le aspartame, na faʻatali seivagana ua tofia le Komesina fou o le Ofisa, o se tasi e leai sona poto masani i meaʻai faʻaopopo, ona toe tuʻuina atu lea o le aspartame ina ia faʻamaonia.

E aofia ai E. coli bacteria i le faia o le aspartame

O le tele o siama o le E. coli genetically e aafia i le fatuina o le aspartame - ua faʻaaogaina e maua ai le maualuga o le enzyme, lea e nafa ma le gaosiga o le phenylalanine, lea e tatau ona faia ai lenei mea suamalie. O se pateni 1981 mo le gaosiga o le aspartame, lea ua leva ona i ai i totonu o faamaumauga, ua maua nei i luga o le initaneti, ma e mafai e se tasi ona faitau nei mea mataʻutia e uiga i lenei suamalie.

O le Aspartame o loʻo i ai se tulaga e lamatia ai le faiʻai.

E tusa ma le fasefulu pasene o le aspartame e maua mai i le aspartic acid, lea e aofia ai mea amino e mafai ona sopoia le puipui o le toto.A oʻo mai se tino tele o lea ituaiga mea i totonu o le tino, o tino o le faiai e maua i le tele o doses o le calcium, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina ma le oti. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai foi o le aafia i le aspartic acid e mafai ona oʻo atu ai i le epilepsy, o le faʻamaʻi o le Alzheimer, le tele o le sclerosis, ma le vevesi.

O lo o matou talanoa e uiga i se mea masani masani meaai, mea suamalie, suamalie.

Aspartame e le o se suiga masani, lea e matua le tutusa uma lava i le fausaga o siama. E toaitiiti tagata latou te iloa le mafuaaga, pe aisea e leaga ai lenei elemene.

E foliga tutusa ma le methyl ether i le fausaga, lea e aofia ai 2 mea e le manaʻomia. O lenei mea o le amino acid aspartic and phenylalanine.

E pei o le suka, o le aspartame o se mea suamalie faigofie digestible. I lalo o nisi tuʻutuʻuga, o se vailaʻau e mafai ona afaina ai le tino. O le elemene o loʻo maua i lalo o igoa: "Aspamix", NutraSweet, Miwon, Enzimologa, Ajinomoto. Faʻamaumauga i totonu o le fale: Nutrasvit, Sucrazide, Sugarfrey. O le elemene o loʻo tuʻuina atu i le laupepa. I luga o le maketi, o le elemene o loʻo tuʻuina atu uma o se vailaʻau faʻatasi, ma o se vaega o mea faʻafefiloi o nisi mea e suitulaga i mea suamalie. E faʻatatau tonu lava mo i latou e le mafai ona 'ai le suka (tagata gasegase ile inisalini, tagata ma le tele o meaʻai).

Aspartame o se mea atoatoa, suia le suka suka.

O le mea muamua na faʻapipiʻiina i lalo o suʻesuʻega i le afa lona lua o le 20 seneturi. Na faia e se tagata suʻesuʻe saienisi American. O le elemene e le o le sini o lana suʻesuʻega. Na galue o ia i le gasegase o gastrin, ma o le aspartame na o se oloa gaosi. O le suamalie suamalie o le elemene na faʻaalia i se avanoa, faʻasaʻo le tamatamailima i le mea e maua ai le elemene.

Ina ua maeʻa ona faʻaalia lona tulaga gafatia faʻalauteleina, na vave lava ona alu le elemene i le gaosiga o fale gaosi oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 1981, na amata ona faʻaaogaina le aspartame i le Iunaite Setete ma Peretania Tele o le suamalie E951. Aspartame e le o se carcinogenoa, e le pei o le sacchary artificial. O le mea lea, na vave ona faʻaalia se isi suiga i le suka, lea e mafai ai ona 'ai meaʻai suamalie e aunoa ma le mauaina o le mamafa.

I aso nei, o le aofaʻi o le suauu e suitulaga i le suka e silia ma le 10,000 tone i tausaga taʻitasi. O lona vaega i le lalolagi o mea e suitulaga e silia ma le 25%. Aspartame o se mea taatele. O le sili ona lauiloa i tagata uma o loʻo faʻasalalau i aso nei i le lalolagi.

E tusa ai ma fua faʻatatau, o le fua o le sui i le suka o le 1: 200 (o lona uiga, o le kilogram o le aspartame e tutusa le suamalie e pei o le 200 kilokalama o le suka masani mai le suka). Elemene eseese e le gata i foliga - o le tofo e fesuisuiai tele. O se mea mama e le lelei tele, o lea ua na o le tuufaatasiga faatasi ai ma isi mea suamalie e faapaleni ai le tofo ma faaleleia ai.

E951 o se elemene le maluelue lea e nofouta i le vevela, faʻafuaseʻi ona faʻavaivaia e tusa lava pe itiiti le faʻaleleia o le vevela. O le mea lea, o le faʻasaʻo e faʻapipiʻi faʻapitoa i ipu maeʻa.

Pe a vevela, o le elemene e vave lava ona faʻavae i le formaldehyde ma le methanol ogaoga matautia. O nei vailaau oona ua faʻavasegaina o le vasega A. O le vevela o lona faʻaumatia atoa e 80 tikeri.

O le aoga sili o le E951 o lona aafiaga le taua i le oloa ua maeʻa.

E tele suʻesuʻega na faʻaalia ai e le afaina le elemene pe a maitauina uma mea. O le mea lea, o lona fua faatatau i aso taitasi e oo atu i le 50 mg i le kilokalama o le mamafa. I Europa, o loʻo i ai se faʻavae tulafono faatonutonu o le 40 mg / kg.

Faʻaputuga o le taumafa elemene

Fainu ai ma Aspartame aua le soona inu i le fiainu. E manino lelei lenei mea i le taumafanafana: e tusa lava pe a uma le susu susu, e te lagona pea le fiainu. O mea e totoe o le vailaau e le lelei ona aveeseina e le fulu mai i le mucous membranes o le gutu. O le mea lea, a maeʻa ona faʻaaogaina oloa ma Aspartame, e tumau pea le le fiafia i le gutu, o se mea oona. O le tele o atunuu (aemaise o Amerika) i le setete o loʻo pulea le faʻaaogaina o ia mea suamalie i oloa.

E tusa ai ma suʻesuʻega faʻavaomalo tutoatasi, o le faʻaaogaina umi o se elemene i totonu o le tino o loʻo aʻafia ai lona faʻatinoga. O faʻataʻitaʻiga manu ma volenitia e faʻamaonia lenei mea. O le faʻaauau pea o le vailaʻau e taʻitaʻi atu ai i osofaʻiga o le tiga i le ulu, faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻalavelave faʻavaivai, le mautonu. I tulaga ogaoga, e oʻo lava i le kanesa faiʻai e mafai.

O Aspartame e le tatau ona faʻateleina ona faʻaaoga. E faʻaaoga foi lenei mea i tagata e mananaʻo e aveesea le mamafa. I le uma, o ia meaʻai e mafai ona faʻaosofia ai le faʻafeagai ma e sili atu foʻi le mamafa o le maua i le lumanaʻi. O le aʻafiaga o le elemene o loʻo faʻaalia i le "faʻasologa o le faʻafitauli" - pe a uma le faʻamavaeina o le faʻaopoopoga, o suiga uma e toe foi atu i le latou vasega muamua, ae na o le malosi tele.

Faʻasalaga faafomaʻi

E tusa ai ma nisi lipoti, e le tatau ona tuʻuina atu se elemene i le maʻisuka. O le mea o le i lalo o lana faatosinaga latou te faatelevaveina foliga ma le alualu i luma o le retinopathy. E le gata i lea, o le faʻaauau pea o le E951 e faʻaosofia ai osofaʻiga le pulea i le toto o maʻi. O le fesiitaiga o le vaega faataitai o le maʻisuka mai le saccharin i le aspartame na taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le tiga matuia.

O mea taua aoga o amino e le aoga mo le faiʻai. Ua faʻamaonia ua latou solia le kemisi o le okeni, faʻaumatia faʻamalosi o vailaʻau, faʻalavelave le metabolism o mea eletise. O loʻo i ai se faʻamatalaga o le vailaʻau, faʻaleagaina elemene namu, faʻamalosi ai le maʻi o le Alzheimer i lona matua.

Tuua Lau Faamatalaga