Lasa diabetes symptoms, togafitiga, siama

Latisisini maʻisuka i le maʻisuka i tagata matutua (Diabetes autoimmune Latent i le tagata matutua, LADA, "ituaiga 1.5 le maʻisuka") - maʻi o le maʻisuka, o le faailoga ma le amataga o le vasega e tutusa ma le ata o le maʻisuka ituaiga 2, ae o le aioiology e latalata i le maʻisuka ituaiga 1: o le siama i pancreatic beta cells glands ma le glutamate decarboxylase enzyme. E tusa ai ma fuainumera eseese, i le eseese o tagata, mai le 6% i le 50% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga II e aafia moni i le maʻisuka autoimmune latent i tagata matutua. Masalo o le LADA o le pito "malu" o le fusi o faʻaaliga o le maʻisuka ituaiga 1.

O le a le lamatiaga o le maʻisuka o le Lada - o faʻamaoniga o se siaki faʻafuaseʻi

Latisisi poʻo le maʻisuka latent - O se faʻamaʻi e aafia ai tagata matutua ua oʻo i le 35 tausaga. O le lamatiaga o le maʻisuka latito e taoto i le faigata o faʻamaʻi ma auala le talafeagai ole togafitiga.

O le igoa faasaienisi o le faamai o LADA (LADA poo le LADO), lea e tu Latent Autoimmune Diabetes i Tagata Matutua (maʻisuka autoimmune maʻi i tagata matutua - Igilisi).

Vitio (kiliki e taʻalo).

O faʻamaoniga o le LADA e taufaasese, o le faʻamaʻi masani e fenumiai ma se faʻamaʻi ituaiga 2 maʻisuka, lea e oʻo atu ai i se faʻafitauli i le tulaga o tagata gasegase, i se tulaga e le masani ai, e afaina.

I lenei tusiga o le a tatou taumafai e talanoa pe o le a le ituaiga o siama e ono mafai ona iloa ai le ituaiga maʻi o le maʻisuka.

I le maʻisuka masani ituaiga 2, o le gasegase o le maʻi e maua ai le inisalini le atoatoa, lea e mafua ai le faateleina o le toto ma le urine glucose levels.

O le isi filifiliga o le gaioiga lautele e le o nofouta i le inisalini masani, e tusa lava pe o lona gaosiga o loʻo i totonu o tapulaa masani. I le LADA, o le tulaga e sili atu ona faigata.

O okeni e le maua ai le inisalini sese, ae latou te le maua foi le saʻo, pe o le gaosiga e faʻaititia i ni mea e le taua. O gasegase o le peripheral e le faʻavaivai ai lo latou lagona, e mafua ai le faʻaʻogaina o peta peta.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O se tagata e maua i le maʻi maʻisuka e manaʻomia injections inisalini faatasi ai ma le maʻisuka o loʻo mafatia mai foliga masani o le faamai.

I le fesoʻotaiga ma faagasologa faifai pea i le tino o le maʻi, o mea nei e tupu:

  • Lē vaivai ma le vaivai,
  • Fefe, vaovao, atonu o se faateleina i le vevela o le tino,
  • Glucose maualuga
  • Paʻu le mamafa o le mamafa
  • Tele galala ma gasegase,
  • O foliga vaaia o le paʻu i le laulaufaiva, acetone mai le gutu,

O le LADA e masani ona maua e aunoa ma ni mea taua. E leai se eseesega e iloagofie ai i le va o le tane ma le fafine. Ae ui i lea, o le amataina o le maʻisuka LADA e masani lava ona tupu i tamaitai i le taimi o le maitaga poʻo se taimi mulimuli ane talu ona fanau mai. E maua e tamaitai le maʻisuka i le 25 tausaga, sili atu nai lo alii.

O suiga i le pancreas ao faagasolo le gaioiga o le inisalini e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le mafai ona fanauina ni tamaiti.

O le maʻisuka Lada e maua mai i le autoimmune, o lona atinaʻe e aʻafia ma le faʻaleagaina o le pancreas, ae o faʻafitauli o le faʻamaʻi e tutusa ma isi ituaiga o maʻisuka. I nai tausaga talu ai, sa le masalomia e saienitisi le i ai o le LADA (ituaiga 1.5), na o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka na tu i fafo.

Le eseesega i le va o le autoimmune ma le maʻisuka ituaiga 1:

  • O le manaʻomia mo le inisalini e maualalo, ma o le faʻamaʻi o loʻo vaivai, ma e tele taimi e faʻamalolo ai. E tusa lava pe leai ni togafitiga, o uiga o le maʻisuka 1.5 e masani lava e le faʻavaveina i tagata,
  • O le vaega aʻafia e aofia ai tagata ua silia ma le 35 tausaga le matutua, o tagata o soo se vaitausaga o loʻo maʻi i le maʻisuka ituaiga 1,
  • Faailoga o le LADA e masani ona le mautonu ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi, e mafua ai se faʻamaʻi le saʻo.

O le natura ma le faʻaaliga o le maʻisuka ituaiga 1 e matua malamalama lelei i ai.

Le eseesega i le va o le maʻisimune ma le maʻisuka ituaiga 2:

  • O tagata maʻi atonu o le mamafa.
  • O le manaʻomia mo le inisalini e ono tulai mai i le tuanai ai o le 6 masina mai le taimi o le atinaʻeina o le maʻi,
  • O le toto o le tagata maʻi e aofia ai faʻamaʻi e faʻaalia ai se maʻi o le autoimmune,
  • Faʻatasi ai ma mea faʻaonapo nei, o faailoga o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona iloa,
  • O le faʻaitiitia o le gasegase faʻamaʻi ma fualaau e leai se aoga.

O le mea e leaga ai, o le tele o endocrinologists latou te le faia se suʻesuʻega loloto pe a faʻamaonia le ituaiga o maʻisuka. A maeʻa se faʻamaoniga le saʻo, o vailaʻau ua faatonuina e faʻaititia ai le kulūkose o le toto. Mo tagata e iai le LADA, o lenei togafitiga e afaina.

I le siamaina o le maʻisuka, o le tele o metotia ua manatu e amanaʻia e sili ona aoga.

I le laasaga muamua, o le tagata gasegase e faʻaauau tulaga masani:

  • Suʻega o suʻesuʻega toto
  • Urinalysis

I le masalosaloga o le maʻisuka leʻo, o le endocrinologist e tuʻuina atu se faʻamatalaga i ni suʻesuʻega faʻatatau tonu. Ole ituaiga ole maʻisuka e iloa ile:

  • O le hemoglobin glycated,
  • Glucose tali
  • Fructosamine
  • Tulaʻau i le IAA, IA-2A, ICA,
  • Microalbumin,
  • Genotyping.

I le faaopoopo atu i suʻega falesuesue, o loʻo suʻesuʻeina mea nei:

  • O le tagata maʻi e matua atu nai lo le 35,
  • E faʻapefea ona gaosia le inisalini (o le suʻesuʻega e tele tausaga),
  • O le mamafa o le maʻi o le masani poʻo lalo masani
  • E mafai ona totogi le inisalini i fualaau faasaina ma suiga i le taumafataga.

Faʻatasi ma suʻesuʻega loloto ma suʻesuʻega umi i totonu o fale suesue, mataʻituina o maʻi ma faʻafitauli i lona tino, e mafai ona iloa lelei le maʻisuka.

E mafai ona faʻaaoga faʻataʻitaʻiga faʻasalalau i Rusia:

  • Glucose tolerance test using prednisone. Mo le tele o itula, o le maʻi e faʻaaogaina le prednisone ma le kulukose. O le faʻamoemoega o le suʻesuʻega o le mataʻituina lea o le faʻataʻitaʻiga e uiga i le talaaga o tupe na faʻaaogaina.
  • Faletupe Tutotonu o Traugott. I luga o se manava gaogao i le taeao pe a uma le fuaina o le kulukose, o le tagata gasegase e vevela le lauti vevela ma le dextropur. A maeʻa le itula ma le afa, o le tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo i ai le glycemia, i tagata soifua maloloina e leai se tali faapena.

O nei metotia faʻataʻitaʻi ua manatu e le aoga ma e seasea faʻaaogaina.

O le le lelei o le siama o le maʻisuka ma mulimuli ane togafiti le saʻo e aʻafia ai taunuuga mo le soifua maloloina o le tagata maʻi:

  • Faaleaogaina o le faʻaaogaina o peta beta,
  • Se mataua ile maualuga ole inisalini ma lona gaosiga,
  • Le atinaʻeina o faʻalavelave ma le tulaga lautele o le tulaga o le maʻi,
  • Faʻatasi ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o togafitiga le talafeagai - o le oti o peta peta.

E le pei o tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o gasegase ma le LADA manaʻomia le vave faʻaaogaina o le inisalini i ni fua laʻititi e aunoa ma le faʻaaogaina o togafitiga.

O le faʻamaoniaina o vailaau e le talafeagai mo se maʻi a le autoimmune e faʻaitiitia ai avanoa o le fofo ma le toe faʻaleleia o le pancreas.

O tagata maʻi faʻatasi ma le LADA e manaʻomia vave ona iloa le faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o inisua.

O le faʻaaogaina o le inisalini i ni tofo laʻititi e fausia ai togafitiga sili ona lelei.

Tagata maʻi na amataina le togafitiga o le inisalini i le amataga o le faʻamaʻi, maua avanoa uma e toe faʻafoisia le gaosia o le inisalini masani ile taimi.

Faatasi ai ma le togafitiga o le inisalini ua faatonuina:

  • Laʻu taumafa maualalo
  • Taaloga
  • Le siakiina pea o le kulukose toto, e aofia ai le po,
  • Faʻaaogaina o vailaau maʻoti e faʻaalia mo le mamafa o tagata ma isi ituaiga o maʻisuka.

E taua le faʻaititia o le avega i luga o le pancreas e faafaigofie ai le gaosiga o le inisalini masani i le lumanai. O le sini o togafitiga o le taofi lea o le oti o peta peta i lalo o le faatosinaga o suiga ole puipuiga.

O fualaau e faʻavae i luga o le sulfaurea e faʻasalaina i tagata e maua i le maʻisuka maʻi. O nei fualaau faasaina e faateleina ai le manava o le inisalini ma na o le faateleina o le oti o peta peta.

Faʻamatalaga a se tagata poto faapitoa i lenei faʻamaonia:

I Rusia, aemaise lava i nofoaga mamao, o le suʻesuʻega ma togafitiga o le maʻisuka LADA o loʻo i lona pepe. O le faafitauli ogaoga o faʻamaʻi sese o loʻo i ai i le faʻateleina o osofaiga a le autoimmune ma togafitiga le talafeagai.

I atunuu atiaʻe, o le maʻisuka ua maua ma togafitia ma le manuia, o togafitiga faafomaʻi fou o loʻo atinaʻe lea o le a le pine ae oʻo i le vailaʻau Rusia.

O faʻapogai autu, togafitiga o togafitiga ma togafitiga o le maʻisuka LADA

I lenei tusiga o le ae aʻoaʻo ai:

O le maʻisuka LADA o se faʻamaʻi o loʻo i ai ona lava tulaga iloga i le siama ma togafitiga.

O le faʻanatinatiina o le faafitauli o loʻo i ai i le mea moni o lenei faʻamaʻi o loʻo i ai i le tolu pito sili ona taatele o maʻi faʻamaʻi masani (ina ua maeʻa le oncology ma le cardiovascular pathology). O le maʻisuka LADA - o le ituaiga o maʻisuka ituaiga. E masani ona i ai ni mea sese i le siama, ma o le mea lea o le togafitiga e le aofia ai.

O lenei faʻamaʻi o le maʻisuka autoimmune (latent) o le maʻisuka i tagata matutua (maʻi maʻisuka i le autoimmune i tagata matutua). E taua foi o le "vaitaimi", "1.5 - tasi ma le afa." O lenei mea e taʻu mai ai o lenei ituaiga o loʻo nofo i le ogatotonu, i le va o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo i ai se amataga e tutusa ma le faʻaaliga o le faʻamaʻi o le ituaiga 2, ae mulimuli ane avea ma le insulin-faalagolago, e pei ona i ai i le ituaiga muamua. Mai lenei mea, o se faafitauli e tulai mai i lona aloaiaina.

O le mafuaʻaga o lenei ituaiga faʻamaʻi e le o malamalama atoatoa. Ua faʻamautuina o le maʻisuka o se faʻamaʻi pipisi. E le pei o ituaiga faʻavae, LADA e amata le autoimmune. O le mea lenei e vaʻaia ai mai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le natura autoimmune o le ituaiga LADA o loo faailoa mai ai o le tino o le tagata o le fatuina o pateni e puipuia ai o latou lava suauu ola maloloina, i lenei tulaga, o lapopoa beta pancreatic. O a mafuaʻaga e mafai ona fesoasoani i le gaosiga o auupega e le o manino, ae e talitonuina o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi (faʻamala, rubella, cytomegalovirus, mumps, maʻi maningococcal).

O le faagasologa o le atinaʻeina o le maʻi e mafai ona tumau mai le 1-2 tausaga, e oo atu i le tele o tausaga. O le faʻafitauli o faʻamaʻi e afua mai i le ituaiga o le maʻisuka-ituaiga o le maʻisuka (ituaiga 1). O fatu masimimune ua amataina i le tino o le tagata ua amata ona faʻaumatia a latou lava paʻu. I le taimi muamua, pe a laʻititi le tele o siama peta e aʻafia, o le maʻi suka e tupu vave (natia) ma atonu e le faʻaalia.

I le faʻaleagaina tele o le pancreas, o le faʻamaʻi e faʻaali tutusa lava ma le maʻisuka ituaiga 2. I lenei laasaga, o le tele o suʻega e suʻeina se fomaʻi ma ua faia se faʻamaonia le saʻo.

Ma naʻo le iʻuga, pe a faʻaitiitia le pancreas, ma faʻaititia le galuega ile "0", e le maua ai le inisalini. Ua maeʻa le le atoatoa o le inisalini, ma, o le mea lea, e faʻaalia ai o ia o le maʻisuka ituaiga 1. O le ata o le faamai o le a sili atu ona faalauiloaina le faaleagaina o le gland.

E leitioa a taʻua lenei ituaiga o le vaitaimi poʻo le tasi ma le afa (1.5). I le amataga o le faʻaaliga o le LADA, o le maʻisuka e faʻapitoa ile mafaufau ile ituaiga 2, ona faʻaalia lea o ia lava o le maʻisuka ituaiga 1:

  • polyuria (masani ona faia),
  • polydipsia (le fia inu, e mafai e se tagata ona inuina vai e oo i le 5 lita i le aso),
  • paleni o le mamafa (na o le pau lava le faailoga e le masani ai mo le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga o lona auai e mafua ai le masalomia o le maʻisuka LADA),
  • vaivaiga, maualuga le vaivai, faaitiitia le faatinoga,
  • tigā
  • vevela paʻu,
  • vevela paʻu
  • faʻaauau ona toe faʻafoʻi faʻaleagaina o faʻamaʻi ma faʻasolosolo pustular (faʻaauau i tamaitai - tuuto),
  • umi le le faʻamalolo o le manua.

O le atinaʻeina o lenei ituaiga o maʻisuka ei ai lava ona uiga taua e le fetaui i totonu o le falemaʻi o ituaiga maʻisuka masani. E taua le taulaʻi atu i vaega nei o lona ala:

  • telegese le atinaʻe o le maʻi,
  • umi taimi tuai,
  • le lava le mamafa o le tino,
  • o le matua o le maʻi mai le 20 i le 50 tausaga,
  • talafaasolopito o faamai pipisi.

E taua le malamalama o le taunuuga o le siamaina o le faamai e tatau ona saʻo lelei, o le togafitiga e faalagolago i lenei.O se faʻamaoniga le saʻo, o lona uiga o togafitiga le lelei o le a avea ma faʻamalosi mo le vave faʻalauteleina o le faʻamaʻi.

Ina ia iloa le maʻi, e tatau ona e pasia suega nei:

  • Suʻega o le toto.
  • Suesuega ole toto.
  • Suʻega o le faapalepale o le glucose (faʻataʻitaʻiga ma le 75 g o le kulukose ua faʻaumatia i le 250 ml o le vai).
  • Urinalysis
  • Suʻega o le toto mo le hemoglobin glycated (HbA1C).
  • Suʻega o le toto mo le C-peptide (faʻaalia le aofaʻi o le inisalini e natia e le pancreas.) O se faailoga iloga i le siama o lenei ituaiga o maʻisuka).
  • Faʻamatalaga mo auupega faʻapitoa i pancreatic beta cell (ICA, GAD). O lo latou i ai i totonu o le toto ua taʻu mai ai ua faatonuina i latou e osofaia le pancreas.

E taʻu mai e le pancreas sina insulin, e ese mai i le maʻisuka ituaiga 2, pe a mafai ona masani le C-peptide ma e oʻo lava ina siʻitia le maualuga, ma e mafai ona i ai le malosi o le inisalini.

O le tele o taimi, e le o iloa lenei faʻamaʻi, ae na ave mo le maʻisuka ituaiga 2 ma faʻaupuga ua faʻataʻitaʻiina - o vailaʻau e faʻaleleia ai le pule faʻanatura o le inisalini e le pancreas. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le a vave ona maua le malosi o le faamaʻi. Talu ai ona o le faateleina o le puleaina o le inisalini o le a vave lava ona faʻaitiitia le faʻaagaga o le pancreas ma televave le tulaga o le le atoatoa o le inisalini. O le faʻamaonia saʻo o le ki lea i le manuia o le pulea o le gasegase o le faamaʻi.

O le togafitiga algorithm mo le maʻisuka LADA e faʻaalia ai mea nei:

  • Laʻu meaʻai laiti Ole vaega lenei o le togafitiga ole ituaiga o maʻisuka, e aofia ai le LADA ituaiga. A aunoa ma le oti, o le matafaioi o isi gaoioiga e le aoga.
  • Gaioiga faʻaletino masani. E tusa lava pe leai se meaʻai, o le gaioiga faaletino e fesoasoani i le faʻaaogaina o le kulukose i le tino, o le mea lea, e taua le tuʻuina atu o se avega i lou tino.
  • Inisalini togafitiga. O le togafitiga autu mo le maʻisuka LADA. O le faʻavae autu o le faʻaaogaina. O lona uiga e tatau ona e tuiina le inisalini "umi" (1 pe 2 taimi i le aso, e fuafua i le fualaau faasaina), lea e maua ai le tulaga o le inisalini. Ma ao le i faia taumafataga taitasi, tui i le "puupuu" insulin, lea e tumau ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a uma ona 'ai.

Ae paga lea, e le mafai ona aloese mai togafitiga o le inisalini ma le maʻisuka LADA. Leai ni sauniuniga papapu e aoga i lenei tulaga, pei o le maʻisuka ituaiga 2.

O le inisalini e filifili ma po o le a le fualaau o le a faatonuina e le fomai. O mea nei o iniseti masani lea e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka LADA.

O lenei faaupuga e naʻo le maʻisuka LADA. O le meli o le faʻamaʻi o se taimi puupuu lava (tasi i le lua masina) pe a uma ona faʻamaonia, pe a faʻatonuina le maʻi ile inisalini.

E tali lelei le tino i hormones na faʻaalia mai fafo ma se tulaga o le toe faʻaleleia o mafaufauga. O le kulūkose o le toto e vave ona toe foʻi i le masani. E leai se tumutumu o fua o le suka i le toto. E leai se manaʻoga sili mo le pulega o le inisalini ma e foliga mai i le tagata ua oʻo mai le toe faʻaleleia ma e masani lava ona faalēaogaina le inisalini.

O le faʻamalologa o le falemaʻi e le umi. Ma e moni lava i totonu o le masina pe lua, o le faateleina o le maualuga o le kulukose, e faigata ona faʻatulagaina.

O le umi o lenei faʻamagaloga e faʻalagolago i itu nei:

  • onosai (matua le tagata maʻi, le umi o le faʻamagaloga)
  • itupa o le tagata maʻi (i alii e umi atu nai lo tamaitai),
  • le ogaoga o le faamaʻi (faʻatasi ma se laʻititi laʻitiiti, faʻamalologa ua faʻaloloa),
  • le maualuga o le C-peptide (i lona tulaga maualuga, o le faamagaloga e umi atu nai lo le taimi e maualalo ai i toega),
  • asiasiga o le inisalini amata i le taimi (muamua togafitiga amata, o le umi o le faʻamagaloga),
  • o le aofaʻi o auupega (o le itiiti ifo o ia mea, o le umi o le faʻamagaloina).

O le tulai mai o lenei tulaga ona o le mea moni e faapea, i le taimi o le faatonuina o sauniuniga o le inisalini, o loo masani lava ona faagaoioia ia sela o le pancreatic. I le taimi o togafitiga o le inisalini, toe maua mai ai pene, maua le taimi e "malolo ai" ona, pe a uma ona faalēaogāina le inisalini, mo sina taimi e mafai ona latou galulue tutoatasi, faia a latou lava hormone.O lenei vaitau o se "honeymoon" mo le maʻisuka.

Ae ui i lea, e le tatau ona galo i tagata gasegase o le i ai o lenei tulaga lelei o le a le aofia ai le isi auala o le gaioiga o le autoimmu. Anetoma, ao faaauau pea ona i ai se aafiaga leaga i luga o le pancreas, faaauau pea. Ma a mavae sina taimi, o nei sela, lea ua maua nei le ola e aunoa ma le inisalini, o le a faʻaumatia. O se taunuuga, o le matafaioi o le togafitiga o le inisalini o le a taua tele.

O taunuuga ma le malosi oa latou faʻaaliga e faalagolago i le umi o le maʻisuka. O faʻafitauli autu o le LADA ituaiga, e pei o isi, e aofia ai:

  • faʻamaʻi o le cardiovascular system (faʻamaʻi fatu o le fatu, fatu fatu, stroke, vascular atherosclerosis),
  • faʻamaʻi o le tino o le tino (polyneuropathy, numbness, paresis, malosi i le gaioiga, le mafai ona pulea le gaioiga i vae),
  • faʻamaʻi o le mata (suiga i vaʻa o le tino, retinopathy, faʻaleagaina o le vaai, tauaso),
  • afaina fatuga (o le nephropathy o le maʻisuka, faateleina le excretion o polotini i le urine),
  • siama o le maʻisuka (uluaʻi siama mea leaga o le pito i lalo, gangrene),
  • siama faifaipea o le paʻu ma lupe pustular.

O le LADA ituaiga e le tutusa ma le masani, ae o le vave ma le saʻo le siama e aofia ai togafitiga le talafeagai ma iuga leaga o lenei maʻi. O le mea lea, afai ei ai ni uiga e faʻaalia ai se faʻamaʻi o le maʻisuka, e tatau ona e asiasi i le endocrinologist poʻo le fomaʻi i se taimi vave lava e mafai ai ona iloa mafuaʻaga e lagona ai le le mautonu.

O le amataga o le maʻisuka e faigata ona iloa, aua e le o faaalia mai. O le tagata gasegase e le lagonaina ni suiga i le tino ma, e tusa lava pe a suʻe suʻe, e maua tulaga taua. O le tulaga lenei o loʻo tatou talanoa e uiga i le ituaiga maʻi maʻisuka "Lada". O loʻo matou talanoa atili e uiga ia te ia.

O lenei ituaiga o maʻisuka ua manatu e le tumau pe leʻo. O lona isi igoa o le "Diabetes Militus 1.5". E le o se faaupuga aloaʻia, ae o loʻo taʻu mai ai o le paʻu o se ituaiga o le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo i ai nisi o uiga lelei o le maʻisuka ituaiga 2. I le avea ai o se ituaiga o le maʻisuka ituaiga 1, o le tiga o loʻo faamatalaina o se maʻi autoimmune lea e osofaia ma fasiotia ai le tino o le tino siama e maua ai le inisalini. Ma faʻatasi ai ma le ituaiga 2, e le mautonu ona o le tiga e tupu i se taimi umi atu nai lo le maʻisuka ituaiga 1.

Na amata ona iloagofie mai le ituaiga 2 talu ai nei, sa maua e saienitisi e faapea o lenei maʻisuka e iai ni eseesega iloga ma e tatau ona togafitia eseese. Seʻi vagana ua iloa lenei meaola, na faia togafitiga e pei o le maʻisuka ituaiga 2, ae le o le insulin e tatau ona faia iinei, e ui lava e taua tele lenei mo le maʻisuka LADA. O togafitiga na aofia ai vailaʻau na faaosofia ai sela beta e maua ai le insulin. Ae i le gasologa o lenei maʻisuka, ua uma ona latou atuatuvale, ma ua faamalosia i latou e galulue i le tapulaʻa. O lenei mea na mafua ai taunuuga le lelei:

  • na amata ona malepe ia sene peta
  • ua faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini
  • ua amata ona tupu se faamaʻi autoimmune
  • na maliliu ai sela.

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi na tumau mo le tele o tausaga - o le pancreas ua maeʻa atoa, e tatau ona faʻaaogaina le inisalini i se gasegase tele ma mataʻituina se meaai malosi. O le taimi lea na masalomia e saienitisi o latou togafitia le ituaiga o maʻisuka sese.

O le maʻisuka Lada e manaʻomia se inisalini faaopoopo. Faʻasalaga, o sela o le pancreas e faʻaleagaina, ma iu ai ina oti.

E i ai nisi mea e tatau ai ona masalomia e fomaʻi o loʻo latou feagai ma se tagata maʻi i le maʻi suka, ae le o le maʻisuka ituaiga 2. E aofia ai:

  • leai o le faʻamaʻi faʻasolosolo (gasegase, maualuga maualuga o le toto maualuga ma le maualuga o le cholesterol),
  • hyperglycemia e le pulea, e ui lava i le faʻaogaina o vailaau tuʻufofoga,
  • le i ai o isi faʻamaʻi mimimune (e aofia ai faʻamaʻi o le Gagana ma le anemia).

O nisi tagata gasegase e maua i le maʻisuka vaivai e mafai ona mafatia mai le maʻi pipisi, lea e mafai ona faʻalavelave pe tuai ai le faʻamautinoaina o lenei ituaiga o maʻisuka.

E tele mafuaʻaga e aʻafia ai le atiaʻe o le maʻisuka laturo:

  • Tausaga. O le tele o tagata (75%) i le matua ua maua i le maʻisuka le tumau, lea e aʻafia ai le tino o le endocrine.
  • Le i ai o le mamafa mamafa. O le maʻisuka e aliali mai ma meaʻai e le talafeagai, o se taunuuga o le faiga o le gasegase i totonu o le tino ua faʻalavelaveina.
  • Faʻaleagaina i le pancreas. Afai ei ai se faʻamaʻi viral lea na tuʻuina ai le malosi tele i luga o le paʻu.
  • Vaʻaiga faʻapitoa i le maʻisuka. O le aiga ei ai ni aiga toto e maua i le maʻisuka.
  • Toto E mafai ona mafua ai le atinaʻeina o se suka suka, aemaise lava i le genetic predisposition, o le mea lea o le a maʻoti se fafine maʻitaga ma ia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Talu ai ona o le maʻisuka e le mautonu, o le mea faʻalilolilo, e faigata ona fuafua. Ae o loo i ai pea nisi o faailoga. E aofia ai:

  • gasegase le fuafuaina pe leai se gau,
  • malogo ma le suamalie o le paʻu,
  • vaivaiga ma malaise
  • naunau pea e inu,
  • o loʻo i ai se manaʻoga faifaipea
  • fua o le malamalama
  • faʻaauau faifaipea
  • pallor
  • vavao
  • toto maualuga
  • aue ma gatete.

O lenei maʻisuka o loʻo i ai faʻamaoniga e tutusa ma le maʻisuka ituaiga 2, naʻo o latou faʻaaliga e le o matauina.

E tatau ona faia togafitiga nei e iloa ai le maʻisuka LADA:

  1. Fai se suega toto mo le suka. O le tagata maʻi e tatau ona aloese mai le 'ai e le itiiti ifo ma le 8 itula aʻo leʻi suʻeina. Faʻateleina le tau e faʻaalia ai se faʻamaʻi.
  2. Faia se suʻega glycemic. Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e fautuaina e inu se ipu vai suamalie. Ona faia lea o se suʻega toto. O le faailo e le tatau ona sili atu i le 140 mg i le deciliter. Afai e maualuga le fuainumera, ona maua ai lea o le maʻi suka.
  3. Faia se suega o le hemoglobin glycated. Afai ole faailoga muamua o le suka toto i le taimi nei, ona fai lea o lenei suega mo se vaitaimi uumi, o lona uiga, mo ni nai masina.
  4. Suʻega mo auupega. Afai o le faailoga e sili atu i le masani, o lenei foi o loʻo taʻu mai ai le faʻamaʻi, talu ai ona faʻamaonia le solia o le numera o suauu peta i le pancreas.

Faatasi ai ma le taimi e iloagofie ai lenei ituaiga o suka, e mafai ona pulea lona atinaʻe. Faitau atili e uiga i le suʻeina o le maʻisuka e tusa lava po o le a lona ituaiga iinei.

O le sini o togafitiga o le faʻatuai lea o aʻafiaga o osofaiga faʻafuaseʻi i suauu pancreatic e maua ai le inisalini. O le mea autu o le faʻamautinoa o le maʻisuka e amata ona atiae lona lava insulin. Ona mafai ai lea e le tagata gasegase ona ola i se olaga umi e aunoa ma ni faafitauli.

E masani lava, o le togafitiga ole maʻi suka e faʻatasi ma le togafitiga o lenei faʻamaʻi 2, o lona uiga o le maʻi e tatau ona mulimuli i meaʻai talafeagai ma faamalositino. E le gata i lea, o le inisalini e faʻataʻitaʻiina i ni togi laiti.

O le matafaioi autu a le hormoni o le lagolagoina lea o peta sela mai le faʻamafunaga e ala ia latou lava puipuiga, ma o le vaega lona lua o le faatumauina o le suka i se tulaga masani.

Togafitiga e noatia i tulafono nei:

  1. Meaʻai. Muamua lava, e tatau ona mulimuli i se taumafataga ma le itiiti ifo o le gaʻo (vavao faʻamaʻi paʻepaʻe, tao falaoa ma pasta, mea suamalie, meaʻai vave, mea inu gaʻo, soo se ituaiga pateta mai le meaai). Faitau atili e uiga i le taumafataga maualalo-carb iinei.
  2. Inisalini. Faʻaaogā le inisalini faʻalautele, e tusa lava pe masani le kulukose. O le tagata maʻi e tatau ona mataʻituina le kulukose toto. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona i ai lona mita e fua le suka i le tele o taimi i le aso - aʻo leʻi 'aʻai, pe a uma, ma oʻo lava i le po.
  3. Pills. Sulfonylurea-o mea e gaosia ma gaʻo e le faʻaaogaina, ma Siofor ma Glucofage e le taliaina i le mamafa masani.
  4. Aoaoga faaletino. O tagata maʻi ei ai le mamafa masani o le tino e fautuaina e faʻamalositinoina togafitiga mo le faʻalauteleina o le soifua maloloina. Faatasi ai ma le tele o le mamafa o le tino, e tatau ona faamasani oe lava i se mea faigata o fua mo le aveesea o le mamafa.

O le togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e faʻaitiitia le avega i luga o le pancreas, faʻaitiitia le gaioiga o le autoantigens e faʻagesegese ai le mumusu o le autoimmune ma tausisia ai le fua ole gaosiga o le kulukose.

I le isi vitio o loʻo sosoo ai, o le a talanoa le tagata tomai faapitoa e uiga i le maʻisuka LADA - maʻisuka mimimune i tagata matutua:

O lea la, o le maʻisuka LADA o le ituaiga o maʻisuka lea e faigata ona iloa. E taua tele le iloa o le maʻi suka i se taimi tatau, ona faʻatasi ai lea ma le faʻaofiina o sina inumaga ole inisalini, e ono mafai ona fetuunai le tulaga o le maʻi. O le kulūkose o le toto o le a masani, faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka e mafai ona alofia.

Latent Autoimmune Diabetes of adults, in Russian - latent autoimmune diabetes i tagata matutua, ua maua i tagata e 25 tausaga le matutua. O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le faamai o se mea e le lelei i le tino, lea, nai lo le faatinoina o se galuega puipuia, ua amata ona faaleagaina ai sela ma ni masini o lona lava tino. O le faagasologa o le autoimmune o loʻo faʻatauaina ai le maʻisuka Lada e faʻamoemoe i le faʻafanoga o sela o le pancreatic ma taofi ai le faʻasiga o le inisalini.

O le inisalini o se hormonone matautia (ogatotonu), o le autu autu o le ave o le kulukose i tino ma siama o le tino, o se punaoa malosi. O se faaletonu o le gaosiga o le hormone e taʻitaʻi atu ai i se faʻaopoopoga i le toto o suka mai meaai. I le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, o le inisalini ua maeʻa pe faʻavaivai i le laʻititi ma le talavou, ona o le natura faʻatoʻateleina o le maʻi. Lada-diabetes, o le mea moni lava, o le ituaiga inisalini e faalagolago i le faamai e pei o le muamua, na o le tautino mai i se tausaga mulimuli ane.

O se vaega o le faamai e faapea o ona faailoga e talitutusa ma le maʻisuka ituaiga 2, ma o le atinae atinae e tutusa ma le ituaiga muamua, ae i totonu o se ituaiga le tumau. O le ituaiga lona lua o togafitiga o loʻo faʻaalia i le faʻamalosia o le inisalini - o le le mafai o sela e iloa ai ma faʻaalu le insulin e maua mai i le pancreas. Talu ai o Lada-maʻisuka e atiina ae i tagata matutua, o le faʻamaʻi masani e le faʻaalia.

O le tagata gasegase ua atofaina le tulaga o le maʻisuka i se faamaʻi insulin-tutoatasi ituaiga 2. E mafua ai le filifiliga sese o togafitiga togafitiga, o se taunuuga, i lona le atoatoa.

Aʻo faʻasalalau fualaau e faʻaitiitia ai le suka e faʻamoemoe mo togafitiga o le ituaiga 2, o le pancreas e amata ona vave gaosia le inisalini. O le sili atu o le gaioiga o siaki e faasaga ile talaaga ole auala ole autoimmune e oʻo atu ile oti. O loʻo i ai se faiga faʻasolosolo o le gataifale.

Ona o aʻafiaga a le autoimmune, ua maua ai fula o le gland - ua faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini - o vailaʻau e faʻamaonia i le maualuga o suauu e faʻapipiʻi le hormone i se gaioiga gaioiolosi - faʻaauau le faʻaalia o le autoimmune. I le mea mulimuli, o le togafitiga le talafeagai e mafua ai le vaivai (cachexia) o le pancreas ma le manaomia mo ni maualuga o tui inisalini. E le gata i lea, afai o le masimmune mechanism e faʻatautaia i totonu o le tino, o lona aafiaga atonu e le gata i na o le tasi le okeni. O loʻo faʻalavelaveina le siosiomaga i totonu, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o isi maʻi mama.

I vailaau, o le maʻisuka Lada e faia ai le laasaga i le va o le muamua ma le lona lua o faʻamaʻi, o lea e mafai ai ona e maua le igoa "maʻisuka 1.5". O le faʻalagolago ile maʻi i le masani ai o le inisalini o le inisalini e faia i le averesi i le lua tausaga.

Eseesega ile togafitiga ole autoimmune

O se tulaga maualuga i le Lada-maʻisuka ua matauina i le i ai o se talaaga o faʻamaʻi o le autoimmune:

  • faʻaleagaina o sooga faʻalavelave faʻalavelave (ankylosing spondylitis),
  • faʻasologa masani o togafitiga faʻapitoa (ogatotonu tutotonu o le tino) - tele sclerosis,
  • afaina tele o le mea oona (Crohn's disease),
  • toʻesea o lauroid (Hashimoto's thyroiditis),
  • faʻatafunaga faʻaleagaina ma le faʻaleagaina (faʻamaʻi: tamaiti, rumati),
  • solia le faʻailogaina o le paʻu (vitiligo),
  • faʻamafanafana tumau o le kalama mucous o le kolo (ulitisrative colitis)
  • sosoʻo faʻamaʻi pipisi (Sjogren's syndrome).

O aʻafiaga faʻa-natura e le tatau ona faʻaitiitia.I le i ai o maʻi faʻapitoa i aiga vavalalata, o avanoa e atiaʻe ai le maualuga o Lada. O fafine ei ai le talaaga o le maʻisuka ituaiga e tatau ona mulimulitai i fua o le suka ma le gauai faapitoa. E masani ona talia e le tumau le faʻamaʻi, ae i le maualalo o le puipuiga, e le tusa ai ma talaʻaga o faʻafitauli faʻapitoa o le gasegase, e mafai ona atiaʻe le maʻisuka autoimmune. O le lamatiaga o le tulaga e ono i ai le 1: 4.

Tigigā (mafuaʻaga) mo le faʻaosoina o gaioiga masimmu i totonu o le tino e mafai ona:

  • Faamai pipisi. O togafitiga le lelei o siama faʻamaʻi ma viral e mafua ai ona faʻaitiitia le puipuiga.
  • HIV ma le AIDS. O le siama ole faʻamaoni ma le faʻamaʻi na mafua ona o lenei siama e mafua ai le leiloa o le tino puipuia.
  • Ava malosi. O le ava malosi e faʻaumatia ai le paʻu.
  • Faʻamaʻi taimi masani
  • Faʻafitauli o le mafaufau ma le atuatuvale tumau.
  • Faʻaititia le maualuga o le hemoglobin (anemia) ona o se meaai leaga. O le le lava o vitamini ma minerale e faʻavaivaia ai le puipuiga a le tino.
  • Hormonal ma le endocrine maʻi. O le fesoʻotaʻiga o nei faiga e lua, o nisi o laʻau o le endocrine e maua ai hormones e faʻasaʻo ai le gaioiga o le puipuiga, ma o nisi o siama puipuia o le tino e maua ai meatotino o homone. O le faaletonu o se tasi o polokalama e taulaʻi lava i le toilalo i le isi.

O le tuufaatasiga o nei mea e avea ma mafuaaga o le tele o faamai pipisi, e aofia ai le Lada-diabetes.

O le maʻisuka ituaiga o le maʻisuka e le mafai ona tuʻuina atu faʻamaoniga mai le tele o masina i ni nai tausaga. Faailoga o maʻi faʻafuasei foliga mai. Suiga i le tino e tatau ona mataala, o:

  • polydipsia (fiainu pea),
  • pollakiuria (faʻaauau le faʻauiga e leai se mea e gata ai),
  • le mautonu (maʻi le moe), faaitiitia le faatinoga,
  • leiloa o le mamafa (e aunoa ma ni meaai ma mea tau taaloga) e faasaga i le tala o le polyphagy (faateleina o le manaʻo),
  • faʻamalolo umi o faʻamalositino faʻaleagaina i le paʻu,
  • mafaufauga faalemafaufau-lagona le mautonu.

O ia faʻaʻailoga e seasea ona mafua ai le maʻisuka ono mafai ona sailia fesoasoani faafomaʻi. O le fesuiaiga o faailo o le kullukose plasma e iloa faʻafuaseʻi i le taimi o suʻesuʻega faafomaʻi poʻo le fesootaʻi ma se isi faʻamaʻi. E le o faia se suʻesuʻega auiliili, ma o le tagata gasegase ua maua sese i le maʻisuka e le o le insulin, ae e manaʻomia e lona tino se faʻasologa o le tui o le inisalini.

O le vaitaimi o tausaga o le faʻaaliga o le maʻisuka Lada e amata i le 25 tausaga. E tusa ai ma tulaga masani o fuainumera numera o le kulukose i totonu o le toto, o le vaitausaga mai le 14 i le 60 tausaga e tutusa ma faailoilo mai le 4.1 i le 5.7 mmol / l (i luga o se manava gaogao). O faʻataʻitaʻiga masani mo le maʻisuka e aofia ai faʻataʻitaʻiga o le toto ma le urine:

  • Fua o le suka i le toto.
  • Glucose toleniga suʻega. O le suega o le faapalepale o le glucose o se metotia o le faʻaluaina o le toto: i luga o se manava gaogao, ma le lua itula i le maeʻa ai o le "avega" (inu vai suamalie). Iloiloga o taunuʻuga e faia e tusa ai ma le laulau o tulaga faʻavae.
  • O le suʻega toto mo HbA1c o le hemoglobin glycated. O lenei suʻesuʻega e mafai ai ona iloa suiga i le gaosiga o le gaʻo i luga o le vaitau o le 120 aso e ala i le faʻatusatusaina o le pasene o le kulukose ma le protein (hemoglobin) i le toto. O le pasene pasene o le hemoglobin glyco e ala i le matua: o le matua e oʻo atu i le 30 tausaga - e oo i le 5.5%, e oo atu i le 50 tausaga - e oo i le 6.5%.
  • Urinalysis Glycosuria (suka i le urine) ma le maʻisuka e faatagaina i le lautele o le 0.06-0.083 mmol / L. Afai e manaʻomia, e mafai ona faaopoopo se suʻega Reberg e iloilo ai le maualuga o le creatinine (metabolic product) ma le proteinin protein.
  • Suesuega ole toto. Muamua, o le enzymes o le hepatic AST (aspartate aminotransferase), ALT (alanine aminotransferase), Alpha-Amylase, ALP (alkaline phosphatase), iloiloga o le pigle (bilirubin) ma le cholesterol.

O le sini autū o le suʻesuʻega o le faʻaeseese lea o le Lada-maʻisuka mai le muamua ma le lona lua ituaiga o togafitiga. Afai e masalomia le maʻisuka Lada, o le a faʻafeiloaʻi tulaga faʻapitoa o suʻesuʻega.O le tagata gasegase e maua i le suʻega o le toto e fuafua ai le faʻaogaina o le immunoglobulins (Ig) i vailaau faʻamaonia - faʻamalosia le faʻamaʻiina o le enzyme poʻo le ELISA. O le suʻesuʻeina o le fale suʻesuʻe e iloiloina ai ituaiga taua e tolu (antibodies immunoglobulins IgG).

ICA (au faʻaauau i le telefoni tifaga pancreatic). O motu o fusi i le siʻusiʻu o le gland o pito o le endocrin. Autoantibodies i antigine tumaoti ua fuafuaina i luma o le maʻisuka i le 90% o mataupu. Anti-IA-2 (i le tyrosine phosphatase enzyme). O lo latou i ai o loʻo faʻaalia ai le faʻaleagaina o sela o le tino. Anti-GAD (i le enzyme glutamate decarboxylase). O le i ai o faʻamalosi (faʻamalositino lelei) e faʻamaonia ai le faaleagaina o le autoimmune i le pancreas. O se taunuuga le lelei e aofia ai le maʻisuka ituaiga 1, ma le ituaiga Lada.

O le maualuga o le C-peptide e faʻamoemoeina e vaʻaia e pei o se faʻamaoniga o le gaosiga o le inisalini i totonu o le tino. O le auiliiliga e faia i ni vaega se lua, e tutusa ma le suega o le kulukose-toleni. O le faʻaititia o le maualuga o le C-peptide o loʻo faʻaalia ai le maualalo o le gaosiga o le inisalini, o lona uiga o le i ai o le maʻisuka. O taunuʻuga na maua i le taimi o le suʻesuʻega e mafai ona faapenei: leaga Anti-GAD - leai Lada siama, lelei Anti-GAD faasaga i le talaaga o le maualalo o le C-peptide indications - le i ai o le maʻisuka Lada.

I le tulaga pe a i ai i le taimi e maua ai e le 'antibodamate decarboxylase, ae o le C-peptide e le alu i tua atu o le tulafono faʻavae, e manaʻomia e le tagata maʻi se suʻesuʻega atili e ala i le fuafuaina o faailoga faʻavae. Pe a faia se suʻesuʻega, e taulaʻi atu le mafaufau i le tausaga o le tagata maʻi. E faʻapitoa faʻamatalaga faʻapitoa mo tagata maʻi. Ia mautinoa le fuaina o le numera o le numera (BMI). I le ituaiga e le o le inisalini o le faamai, o le faailoga autu o le mamafa, o maʻi e maua i le maʻisuka Lada ei ai le BMI masani (mai le 18.1 i le 24.0) pe le lava (mai le 16.1 i le) 17.91.

O togafitiga o le faʻamaʻi e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau, faʻafeololo, gaioiga faaletino.

Ole togafitiga autu ole togafitiga o le filifilia lea ole lava tui ole inisalini e fetaui ma le tulaga o le faamai, le i ai o maʻi faʻaleagaina, mamafa ma tausaga ole maʻi. O le vave faʻaaogaina o togafitiga o le insulin e fesoasoani e faʻamautinoa ai le maualuga o le suka, e le sili atu le mamafa o sela o le pancreas (ma le galue malosi, e vave ona paʻu), taofi ai le autoimmune, ma puipuia le totoe o galuega o le inisalini.

A tumau le tausiga o fanua, e sili atu ona faigofie i le tagata maʻi ona tausisia le maualuga o le toto kulukose. I le faaopoopo atu i ai, o lenei "faʻapitoa" e faʻatagaina ai oe e faʻatuai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le paʻu o le suka (hypoglycemia). O le vave amataina o sauniuniga o inisalini e naʻo le pau le auala saʻo mo le puleaina o le maʻi.

E tusa ai ma suʻesuʻega faafomaʻi, o togafitiga muamua o le inisalini ma le maʻisuka Lada e maua ai le avanoa e toe faʻafoʻi ai le pancreas e maua ai lona inisalini, e tusa lava pe itiiti. O le togafitiga e masani ai, o le filifiliga o fualaau faasaina ma a latou metotia ua fuafuaina e na o le endocrinologist. E le taliaina e le tagata ia te ia lava. O tootoo o le hormone i le taimi muamua o togafitiga ua faaitiitia. O togafitiga faʻatasi ma faʻasolosolo pupuu ma faaumiumi ua faʻamatalaina.

E le gata i le togafitiga o fualaau faasaina, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i se maʻisuka meaai. O mea taumafa e faʻavae i luga o togafitiga faafomaʻi "Ata Numera 9" e tusa ai ma le faʻavasegaina o Polofesa V. Pevzner. O le faamamafa autu i le lisi o aso taʻitasi o fualaau faisua, fualaau aina, cereals ma legumes ma se faʻamaufaʻailoga maualalo ole Glycemic (GI). O le GI o le fua o le vaevaeina o meaai e ulu atu i le tino, le faʻamalolo o le kulukose, ma lona resorption (absorption) i totonu o le taamilosaga masani. O le mea lea, o le maualuga o le GI, o le vave glucose e ulu atu i le toto ma suʻe ai le suka.

Laulau faʻapuupuu o oloa ma faʻamatalaga faʻapitoa

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o vailaʻau faʻataʻavalevave faʻavave: vailaʻau meaʻai, susu sukalati ma laʻau suamalie, meaʻai mai puff, pastry, pastry confuse, ice cream, marshmallows, jam, jams, fufulu suamalie ma le lauti fagu.Afai e te le suia le amio 'ai, o le a le maua ai ni taunuuga lelei.

O le isi auala taua mo le faʻamautuina o le suka o faʻataʻitaʻiga o se gaoioiga faʻamalosi masani i se tulaga masani. O gaoioiga taʻalo e faʻaleleia ai le kulūkose, e pei ona faʻamaoaigaina ia sela ma le okesene i le taimi o faamalositino. Fautuaga gaoioiga e aofia ai taʻaloga, taʻaloga faʻalelei, savali Falani, aau i totonu o le vaitaele. O aʻoaʻoga e tatau ona talafeagai mo le tagata maʻi, e aunoa ma le mamafa o le tino.

E pei o isi ituaiga o le maʻisuka, e tatau i siama ona mulimuli i fautuaga faʻafomaʻi:

  • maua se glucometer, ma mataʻituina le glucose faitau i nisi taimi i le paie,
  • matai le metotia o tui ma tui inisalini i se taimi talafeagai,
  • mulimuli i tulafono o togafitiga o meaʻai,
  • Faamalositino e le aunoa
  • tausia se "Diary of a Diabetic", pe a fai o le taimi ma le fua o le inisalini, faapea foi le tuufaatasiga-quantitative o le tuufaatasiga o mea taumafa ua uma ona faamaumauina.

E le mafai ona togafitia le maʻisuka, ae mafai e se tagata ona puleaina se togafiti e faʻaleleia ai le lelei o le olaga ma faʻateleina lona umi.


  1. Elena Yuryevna Lunina Cardiac autonic neuropathy i le maʻisuka ituaiga 2, LAP Lambert Academic Publishing - M., 2012. - 176 p.

  2. Sazonov, Andrey. Fatu recipes mo mea suamalie mo le maʻisuka / Andrey Sazonov. - M.: "Fale Lomiga AST", 0. - 192 c.

  3. Mazovetsky A.G. O le maʻi suka / A.G. Mazowiecki, V.K. Velikov. - M.: Medicine, 2014 .-- 288 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tusa 1 le maʻisuka ma le gaioiga o le maʻi

Endocrinologists e masani ona taʻua le maʻisuka LADA type 1.5, ia maitauina i lona tulaga e foliga tutusa ma le ituaiga 1 faamaʻi, ma o ona faailoga e sili atu ona tutusa ma le ituaiga 2. E ui i lea, o ona mafuaʻaga ma atinaʻe atinae e mafai ai ona faʻamatalaina o se ituaiga eseese 1. O le eseesega o lea, e le pei o maʻi masani o le tamaitiiti, LADA e tulaʻi mai mo lona alualu i luma lemu.

O le LADA faʻapitoa i le natura, o lona uiga, e atiina ae ona o le le lelei o le tino. I lenei tulaga, o suauu puipuia o le tino e amata ona osofaia ia peta beta o le pancreas, lea e taitai atu ai i le aveesea vave o galuega a le okeni. Talu ai o le gland e nafa ma le faʻasiga o le inisalini, faʻatasi ai ma le alualu i luma o le faʻamaʻi o le hormone e laʻititi ma iloa ai e le tagata ni faʻamaoniga o le le atoatoa o le insulin. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo ia ituaiga o gasegase, faʻapea foi ma le maʻisuka talavou, o le gau o le mamafa nai lo le atoatoa, o le aʻafiaga o le maualuga o le hyperglycemia ua faateleina, ma o le maʻisuka togafitiga faʻamalolo e maua ai le suka e le maua ai ni iuga.

Eseesega i le va o le LADA ma le maʻisuka ituaiga 2

Talu ai o le LADA faʻagasolo malie le alualu i luma ma le faʻaaogaina o galuega faʻapitoa e tupu i le matua (30-45 tausaga), o le faʻamaʻi masani e maua ai le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, e tusa ai ma fuainumera, e 15% o tagata matutua uma o le maʻisuka o loʻo iai ma LADA. O le ā le lamatiaga o le fenumiai i tagata suʻesuʻe? O le mea moni o nei ituaiga faʻamaʻi e matua eseese lava:

  • O le ituaiga 2 e faʻavae i le faʻamalosia o le inisalini - puipuiga o le tino i le insulin. Ma talu ai o ia e nafa ma le felauaiga o le suka i sela, o le faamaʻi e mafua mai i le mea moni o le kulukose ma le inisalini e taofia i le toto.
  • O le LADA e matua ese lava, aua e mafua ai i le togafiti o le pancreas, e tutusa ma le faamai 1, lea o le a faaitiitia ai le faamaʻi o le inisalini ma iu ai ina taofi. Aemaise lava, o se tasi o uiga taua o sea faagasologa o se faaitiitia o le aofai o le C-peptide, o se polotini e nafa ma le mea mulimuli o le inisalini. O le mea lea, faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, ua maualuga le suka toto, talu ai e leai se mea e mafai ona feaveaia i sela.

E manino lava, o nei eseesega e manaʻomia ai auala eseese i togafitiga o le maʻisuka. Talu ai i le mea muamua, e manaʻomia le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini, ma faatasi ai ma LADA, e manaʻomia le inisalini faaopoopo.

E faʻapefea ona faia se faʻamaoniga

LADA poʻo le ituaiga 2 maʻisuka - faʻapefea ona iloagofie? E faʻapefea ona faʻamaonia saʻo se tagata maʻi? O le tele o endocrinologists latou te le fesiligia nei fesili ona latou te le masalomia le i ai o le maʻisuka LADA. Latou te lafoaia lenei autu i totonu o le potuaoga i le aoga faafomaʻi, ona sosoo ai lea ma le faaauauina o aʻoga aʻoga. Afai ei ai se maualuga maualuga o le suka i le ogatotonu ma le matua, e otometi lava ona maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Aisea e taua ai i se falemaʻi tulaga e iloa ai le va o le LADA ma le maʻisuka ituaiga 2? Ona o togafitiga togafitiga e tatau ona eseese. I le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, i le tele o tulaga, o loʻo faʻapipiʻiina ai le suka. O le sulfonylureas ma le omea. Le sili ona taʻutaʻua oi latou o le maninyl, glibenclamide, uila, diabepharm, diabetes, glyclazide, amaryl, glimepirod, glutnormorm, novonorm ma isi.

O nei fualaau oona e afaina ai tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2, aua latou te "faauma" le pancreas. Faitau se tusiga e uiga i vailaʻau maʻisuka mo nisi faʻamatalaga. Ae ui i lea, mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka miti LADA latou te 3-4 taimi sili atu ona matautia. Aua, i le tasi itu, o le tino puipuia o le tino e taia ai a latou paʻu, ma i le isi itu, o fualaau leaga. O le iʻuga, e vave faʻapuʻupuʻu pene beta. E tatau ona siitia atu le tagata maʻi i le inisalini i tulaga maualuga pe a mavae le 3-4 tausaga, pe a uma le 5-6 tausaga. Ma o iina o le "pusa uliuli" e na o le tulimanu o le tulimanu ... I le setete - faʻaauau pea le faasaoina ae le totogiina penisione.

E faʻapefea ona ese le LADA mai le maʻisuka ituaiga 2:

  1. I le avea ai o se tulafono, o tagata gasegase e le sili atu le mamafa o le mamafa, o latou o le tino o le tino.
  2. O le maualuga o le C-peptide i le toto ua tuʻuina i lalo, i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona faʻamalosia i le kulukose.
  3. O vailaʻau i vavave beta e maua i le toto (GAD - tele taimi, ICA - iti). O se faailoga lenei o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o osofaia le pancreas.
  4. O suʻega faʻapitoa e mafai ona faʻaalia ai se faʻaosoosoga i osofaʻiga a autoimmune i luga o faletusi beta. Ae peitai, o se tau taugata lea, ma e mafai ona e faia e aunoa ma lena.

O le faailoga autu o le i ai pe leai foi o le mamafa o le mamafa. Afai o le tagata maʻi e manifinifi (faasee), ona mautinoa e leai sona maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, ina ia mautinoa le faia o se siama, ua auina atu le tagata maʻi e suʻeina le toto mo le C-peptide. E mafai foi ona e faia se auiliiliga mo auupega, ae e taugata i le tau ma e le maua i taimi uma. O le mea moni, afai o le tagata maʻi e laʻititi pe faʻapitoa le tino, ona le talafeagai lea o lenei auʻiliʻiliga.

Ua faʻatagaina aloaia le faia o se antibody test e faasaga i le GAD pene o pene i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le oona. Afai o nei auupega e maua i totonu o le toto, ona fai mai lea o le faatonuga - ua solia e faatonuina ai ripoti e maua mai le sulfonylureas ma le omea. O igoa o nei papa o loʻo lisiina i luga. Ae ui i lea, i soo se tulaga, e le tatau ona e taliaina, tusa lava po o le a le taunuuga o suʻega. Nai lo lena, ia pulea lau maʻisuka ma se taumafataga e maualalo ifo i luga o le kapiti. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le laasaga taʻitasi i le laasaga mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2. O faʻaaliga o le togafitia o le maʻisuka LADA o loʻo faamatalaina i lalo.

LADA maʻisuka togafitiga

O le mea lea, matou te mafaufauina le siama, o lea ia matou sailia ni faʻaaliga o togafitiga. O le sini autū o le togafitia o le maʻisuka LADA o le faʻaauau pea o le gaosiga o le inisalini. Afai e mafai ona maua lenei sini, ona ola ai lea o le tagata maʻi i se matua matua e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa ma faafitauli le talafeagai. O le sili atu o le peta-cell production o inisalini e teu, o le sili atu foi ona faigofie ona alualu i luma le maʻisuka.

Afai o le tagata maʻi o loʻo i ai lenei ituaiga o suka, ona osofaia lea e le tino o le tino le pancreas, e faʻamamatia ai sela peta e maua ai le inisalini. O lenei faagasologa e faasolosolo malie atu nai lo le maʻisuka masani ituaiga 1. A maeʻa uma ia peta, o le a oʻo ina ogaoga le faʻamaʻi. Sugar "e taamilo i luga", e tatau ona e tui ni tui tele o le inisalini. E oso i le toto kullukose, o le inisalini e le mafai ona faʻafilemuina. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka o loʻo tuputupu ae faʻafuaseʻi, o le soifua maloloina o le tagata maʻi e maualalo.

Ina ia puipuia peta beta mai osofaiga a autoimmune, e tatau ona e amata togi tui inisalini i se taimi vave e mafai ai.Le mea aupito sili ona lelei - vave loa ona faʻamaonia. Injections injections e puipuia ai le pancreas mai osofaʻiga a le tino puipuia. E manaʻomia muamua mo lenei mea, ma i se tulaga maualalo - ia faʻasalalau le suka o le toto.

LADA maʻisuka togafitiga algorithm:

  1. Suʻe i se mea maulalo o le gaʻo. O le mea autu lea e pulea ai le maʻisuka. A aunoa ma se taumafataga e maualalo ai le tino, o isi mea uma o le a le fesoasoani.
  2. Faitau le tusiga e uiga ile inisalini fufulu.
  3. Faitau faʻamatalaga e uiga i le inisalini faʻalautele Lantus, levemir, protafan ma le faʻatusatusa o vailaau o le inisalini vave ao le i taumafa.
  4. Amata le inuina o sina inisalini faaumiumi, e tusa lava pe faʻafetai, i se taumafa maualalo-carbohydrate, o le suka e le maualuga luga aʻe i le 5.5-6.0 mmol / L i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai.
  5. O meaola o le insulin o le a manaomia le maualalo. E fautuaina e tui Levemir, aua e mafai ona faʻavaivai, ae Lantus - leai.
  6. E tatau ona tui le insulin maualuga e tusa lava pe maua ai le suka i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai e le sili atu i le 5.5-6.0 mmol / L. Ma e sili atu foi - pe a tulaʻi.
  7. Mataʻituina ma le faʻaeteete pe faapefea ona amio lau suka i le aso. Fua i le taeao i luga o se manava gaogao, i taimi uma aʻo leʻi 'ai, ona 2 itula lea pe a uma ona' ai, i le po ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai. Fua tasi i le vaiaso i le ogatotonu o le po.
  8. I tulaga o le suka, faʻalautele pe faʻaitiitia foʻi togi o le inisalini faaumiumi. Atonu e manaʻomia ona e togi i le 2-4 taimi i le aso.
  9. Afai, e ui lava i le injections o le inisalini faaumiumi, o le suka e tumau pea pe a uma ona 'ai, e tatau foi ona e tuiina vave le inisalini aʻo leʻi' ai.
  10. Leai se mea e le tatau ona e inu ai fualaau o le maʻisuka - o mea e maua mai le sulfonylureas ma le omea. O igoa o tagata lauiloa e lisiina i luga. Afai e taumafai le endocrinologist e faʻamaonia nei vailaau mo oe, faʻaali atu ia te ia le saite, faia se galuega faʻamalamalama.
  11. O fualaau Siofor ma Glucofage e na o le aoga mo le maʻisuka. Afai e leai sou mamafa mamafa - aua e te aveina.
  12. O le gaioiga faaletino o se mea taua mo le puleaina o le maʻisuka mo tagata gasegase o loʻo gaogao. Afai o loʻo i ai se mamafa o le tino, ona e faia lea o le tino e faʻaleleia atili ai le soifua maloloina.
  13. E le tatau ona e le fiafia. Vaavaai mo le uiga o le olaga, faʻatulaga ni au sini. Faia mea e te manaʻo ai poʻo mea e te mitamita ai. O se faʻamalosi e manaʻomia e ola umi ai, a leai e leai se manaʻoga e taumafai e pulea le maʻisuka.

O le mea sili e puipuia ai le maʻisuka o se taumafataga maualalo. Aoaoga faaletino, insulin ma fualaau faasaina - pe a uma. I le maʻisuka LADA, e tatau ona tuiina le inisalini. O le eseesega tele lea mai le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Injections o togi laiti o le inisalini e tatau ona faia, tusa lava pe o le suka e toetoe lava a masani.

Amata ile injections ole inisalini faaumiumi i ni atopaʻu laiti. Afai o le tagata maʻi e pipii atu i se meaʻai maualalo-carbohydrate, ona manaomia lea ole tui ole inisalini, e mafai ona tatou fai atu, homeopathic. E le gata i lea, o gasegase e maua i le maʻisuka LADA e masani lava e le sili atu le mamafa, ma o tagata mimiti e lava sina insulin. Afai e te mulimulitaʻi i le tulafono ma tui inisalini i se amio pulea, o le a faʻaauau pea le gaioiga o suauu peta pancreatic. Faʻafetai i lenei mea, o le a mafai ona e soifua masani e oo i le 80-90 tausaga poʻo le umi - ma le ola maloloina lelei, e aunoa ma le oso i le suka ma faʻalavelave faʻafomaʻi.

O fualaau o le maʻisuka, lea e aofia i vaega o sulfonylureas ma le omea, e afaina ai tagata. Talu ai ona latou faʻafefe le pancreas, o le mafuaʻaga lea e vave ai ona vave faʻafuaseʻi ona lavea peta. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka LADA, e 3-5 taimi e sili atu le lamatia nai lo tagata mamaʻi e masani ona maua i le maʻisuka ituaiga 2. Ona o tagata e iai le LADA, oa latou lava polokalama puipuia e faaleagaina ai sela beta, ma o fualaau leaga e faateleina ai ana osofaiga. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga le talafeagai e "fasioti" le pancreas i le 10-15 tausaga, ma i tagata gasegase i le LADA - masani i le 3-4 tausaga. Po o le a lava le maʻisuka o loʻo ia te oe - tuʻuina atu fualaau leaga, mulimuli i se taumafataga maualalo-carbohydrate.

Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le atiaʻe o le maʻisuka LADA

Ua faʻamaonia e le au atamamai ni taʻiala se lima e ono lamatia ai le LADA i lona maʻi:

  • Tausaga. O le LADA o se maʻi matua, ae o loʻo oʻo pea i le 50 tausaga.
  • Mafaufau. O mea taua, o le uiga o le maʻisuka ituaiga 2, e seasea lava ona tupu i lenei tulaga, ae, o se tuusaunoaga.O le le fiafia i se tagata matua e tetee atu i le tala o le maualuga maualuga o le suka o se uiga taua lea o le faamaʻi lea e oo lava i se endocrinologist na o ia lava e masalosalo LADA.
  • Maʻa amata le faʻamaʻi. O le tagata maʻi e atiina ae se faʻailoa ua taʻua o le fiainu, tele o le urination, o le paʻu tele o le mamafa o le tino, ma isi.
  • Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi. O le lamatiaga o le maʻisuka e faʻapupulaina ia i latou o loʻo mafatia i le maʻi o le gasegase, Bazedovy maʻi, lupus, thyroiditis ma isi maʻi tutusa.
  • Maʻi faʻasolosolo faʻatasi ma aiga vavalalata. LADA e mafai ona faʻatasi.

Afai e le itiiti ifo ma le lua ni mafuaʻaga, o le maʻi atonu o le maʻisuka faapitoa o le maʻisuka ua siitia i le 90%. O le mea lea, o le tagata gasegase e tatau lava ma i le taimi lava e mafai ai ona pasia le siama.

Faʻamaumauga faʻamaonia ile LADA

I se tagata matua e maualuga le maualuga o le kulukose o le toto, o le tele o endocrinologists latou te iloa le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o le tagata maʻi, aemaise lava i le i ai o tulaga lamatia, ua fautuaina e faia nisi suʻega. Ina ia faʻamaonia pe le faʻatagaina le LADA, e tatau i le tagata ona faia suesuega o le toto nei:

  • Mo vailaau faʻamaʻi i glutamate decarboxylase (anti-GAD). O se suʻesuʻega faavae, talu ai ona o se taunuuga le lelei, ua faaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka mimiti autoimmune.
  • Ia iloa le aofaiga o le C-peptide. I tagata gasegase e iai le ituaiga 2, e pei o tagata soifua maloloina, o le protein e lava le aofaiga, ae o le LADA, e pei o le maʻisuka ituaiga 1, o lona maualuga o le a faʻaitiitia.

E tusa ai ma taunuʻuga o nei suʻesuʻega e lua, o le natura autoimmune o le faʻamaʻi ma le faʻaumatia o le galuega o le pancreatic function e mafai ona fuafuaina. Afai o finauga e feteenai, mo se faataitaiga, o le anti-GAD suʻega e lelei, ma o le numera o C-peptides o loʻo tumau pea i le masani, o faʻasalalauga e faʻamaonia ai suʻesuʻega toto e tatau ona faʻatonuina i le tagata maʻi. Aemaise lava, o siaki nei e siakiina:

  • Vaʻalele i vaimiti o teineiti o le pancreas (ICA).
  • Faʻafeiloaʻiga i peta sela. O se iloiloga taua mo i latou o loʻo mamafa tele ae masalomia LADA.
  • Vaʻalele i le inisalini (IAA).
  • Sini faʻasologa o le maʻisuka e le maua i tagata e iai le faʻamalosia o le inisalini.

Suʻega o le Maʻisuka: Inisalini Injection

Aʻo le i maua le LADA, e le mafai e tagata suʻesuʻe o le endocrinologists ona faʻamatalaina pe aisea e eseese ai le faʻaleagaina o le pancreatic i tagata matutua mamisuka. Mo le tele o tagata gasegase, sa aoga lelei ia pusa hypoglycemic; o inisalini injections mo le maʻisuka na manaʻomia ina ua mavae le tele o tausaga pe leai foi. Ae i se vaega toaitiiti o tagata gasegase, e tatau ona tulai mai le manaʻoga mo inisiua pe a uma le 2-4 tausaga, ma nisi taimi pe a mavae le 6 masina o togafitiga.

O le faʻamaoniga o LADA na maua ai se tali i lenei fesili. O tagata e maua i lenei ituaiga faʻamaʻi e manaʻomia le suʻeina o le pancreas i le taimi lava e faʻamaonia ai, o lona uiga, e tatau ona latou mauaina le inisalini i le taimi muamua o togafitiga o le maʻisuka. Laititi laʻititi o le hormone vave ona foia le tele o faafitauli:

  • Tulaga masani o le kulukose o le toto.
  • Faʻaitiitia le mamafa i luga o siama peta, aua latou te le manaʻomia le maua o le aofaiga tutusa o le inisalini e aunoa ma se iniseti.
  • Faʻaitiitia le mumū o le pancreas. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea e leai ni faʻalavelave e faʻaaogaina ma e le o toe faʻaalia i osofaiga a autoimmune.

O le mea e leaga ai, o maʻi ma LADA i soo se laasaga o le maʻi e tatau ona maua inisalini injections. Afai e vave amataina le togafitiga, o nei aumaga o le a itiiti, faʻamaonia, ma o le a fesoasoani i le faatumauina o le paluga o le galue mo le tele o tausaga. Afai e teena e se tagata ia togafitiga, mo le tele o tausaga o le a faamalosia o ia e taulimaina le le atoatoa o le inisalini ma maua ni tui tele o le inisalini. O lenei mea o le a matua faateleina ai le lamatiaga o taunuuga ogaoga o le maʻisuka, aemaise lava le afaina o le myocardial and strokes.

O tagata maʻi faʻatasi ma le LADA e matua faasaina ona suia le togafitiga o le insulin i vailaʻau maʻoti mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Aemaise lava le lamatiaga o sauniuniga ole sulfonylurea e faʻapupulaina le gaosiga o le inisalini. O lenei faaosofiaga e mafua ai le faateleina o le tali a le tagata lava ia, ma, e tusa ai ma lea, ina ia faatelevaveina ai le faatamaia o le tino o le tino.

Faataitaiga o le olaga

Fafine, 66 tausaga, maualuga 162 cm, mamafa 54-56 kilokalama. Maʻisuka 13 tausaga, autoimmune thyroiditis - 6 tausaga. O le suka i le toto na oʻo i le 11 mmol / L. Ae peitai, seia oo ina ou faamasani i le upega tafailagi a le DiabetMed.Com, ou te lei mulimuli pe faapefea ona suia i le aso. Faʻasalaga o le neuropathy o le maʻisuka - o loʻo uʻu vae, ma faʻavaivai. E le leaga le fatuga - o le tama ma le maʻi suka ma le vae o le gaserene ma le tipi. A o leʻi fesuiaiga i se togafitiga fou, sa ave e le tagata maʻi Siofor 1000 2 taimi i le aso, faʻapea foi ma Tiogamma. Inisalini e leʻi tui.

O le autoimmune thyroiditis o se faʻavaivaia o le toto vevela ona o le mea moni e osofaia e le tino puipuia. Ina ia foia lenei faafitauli, na faatonuina ai e le endocrinologists L-thyroxine. E maua e le tagata maʻi, ona o le mea e masani ona masani ai le hormones o le thyroid i totonu o le toto. Afai o le autoimmune thyroiditis e faʻatasi ma le maʻisuka, atonu o le maʻisuka ituaiga 1. O le uiga foʻio le maʻi e le mamafa tele. Ae ui i lea, o nisi o le endocrinologists na maua lava le maʻisuka ituaiga 2. Tofia e ave Siofor ma tausisia se taumafataga maualalo-kalori. Na fai mai se tasi o fomai le lelei o le a fesoasoani i le faatea ese o faafitauli o thyroid pe afai e te faatea ese le komepiuta i totonu o le fale.

Mai le tusitala o le saite o le DiabetMM.Com, na iloa e le tagata maʻi ei ai lona maʻisuka ituaiga 1 LADA i se foliga malu, ma e manaʻomia ona suia le togafitiga. I le isi itu, e leaga le faʻasaina lelei o ia mo le 13 tausaga, ma o lea na mafai ai e le neuropathy o le maʻisuka ona atiaʻe. I le isi itu, sa matua laki lava o ia ma latou te leʻi faatonuina ni fualaau oona e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas. A leai, o aso nei o le a le maua faigofie. Laʻau afaina o le "faamaea" le pancreas mo le 3-4 tausaga, pe a maeʻa ona tupu le maʻi suka.

O se taunuuga o le fesuiaiga i se taumafa maualalo-carbohydrate, na faʻaititia ai le suka o le suka. I le taeao i luga o se manava gaogao, ma ina ua uma le 'aiga o le taeao ma le aoauli, na amata ai le 4.7-5.2 mmol / l. A maeʻa le 'aiga o le afiafi, pe a ma le 9 i le taeao - 7-9 mmol / l. I luga o le saite, ua faitau e le tagata maʻi e tatau ona fai le taumafataga i le vaveao, 5 itula aʻo lei moe, ma tolopo le 'aiga o le afiafi mo le 18-19 itula. Ona o lenei mea, o le suka i le afiafi pe a uma ona 'ai ma aʻo lei alu i le moega na pa'ū i le 6.0-6.5 mmol / L. E tusa ai ma le tagata gasegase, e matua sili atu le faigofie nai lo le fiaai i se taumafa maualalo-calories e pei ona faatonuina e fomai ia te ia.

O le faʻasalaga o Siofor na faalēaogāina, aua e leai se uiga mo tagata gasegase ma le mama mai ia te ia. O le tagata gasegase ua leva ona amata ona toilalo le inisalini, ae na te le iloa pe faapefea ona fai saʻo. E tusa ai ma taunuuga o le puleaina ma le faʻaeteete o le suka, e foliga mai i le gasologa o le aso e masani ona amio, ma e na o le afiafi, pe a uma le 17.00. E le o se mea e masani ai, ona o le tele o le maʻisuka o loʻo i ai faafitauli ogaoga ma le suka i le taeao i luga o se manava gaogao.

Ina ia faʻamaonia le suka i le afiafi, na latou amataina i le tuiina o le 1 IU o le inisalini tele i le 11 i le taeao. E mafai ona filifili se fualaau o le 1 PIECE i se suauʻu e na o se vavaeese o ± 0.5 PIECES i le tasi itu poʻo le isi. I le tuila o le 0.5-1.5 PIECES o le inisalini. Ina ia saʻo lelei, e manaʻomia ona faʻaitiitia le insulin. Levemir na filifilia ona o Lantus e le faatagaina ona faʻamalo. O le tagata maʻi e faʻaitiitia le insulin 10 taimi. I ipu mama, na te sasaa ai le 90 PIECES o le saline physiological poʻo le vai mo le tuiina ma le 10 PIECES o Levemir. Ina ia maua se fualaau o le 1 PIECE o le inisalini, e tatau ona e togi le 10 PIECES o lenei paluga. E mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa mo le 3 aso, o le mea lea o le tele o fofo o le a le aoga.

Ina ua mavae le 5 aso o lenei tulafono, na lipotia mai e le maʻi na gaosia le suka i le susu, ae ina ua uma ona 'ai, na siitia pea i le 6.2 mmol / L. E leai ni vaega o le hypoglycemia. O le tulaga ma ona vae e foliga mai ua sili atu ona lelei, ae e manao e aveesea atoa le neuropathy o le maʻisuka. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e taofi le suka pe a uma taumafataga e leai se maualuga e maualuga atu nai lo le 5.2-5.5 mmol / L. Na tonu ia i matou e faateleina le fualaau o le inisalini i le 1.5 PIECES ma tolopo le taimi o le tui mai 11 itula i le 13 itula. I le taimi o lenei tusitusiga, o le tagata maʻi ua i ai i lenei faiga. Lipoti o le suka pe a uma le taumafataga o le afiafi e leai se maualuga e maualuga atu nai lo le 5.7 mmol / l.

O le isi fuafuaga o le taumafai lea e fesuiai i inisalini e le faʻamalosia. Muamua taumafai 1 le iunite o Levemire, ona sosoo ai lea ma le 2 iunite. Aua o le fua ole 1.5 E e le galue i se tui.Afai e masani ona faia le inisalini e le faʻamaonia, e fautuaina e tumau i luga. I lenei tulaga, o le a mafai ona faʻaaogaina le inisalini e aunoa ma se otaota ma e leai se mea e tatau ona faʻataunuʻuina ma le faʻamalosi. E mafai ona e alu i Lantus, lea e faigofie ona maua. Mo le manaʻo e faʻatau Levemir, e tatau i le tagata maʻi ona alu i le pitonuu lata ane ... Ae peitai, afai o le suka e sili atu ona mamafa ile inisalini, e tatau ona e toe foʻi i le suka mama.

Faʻamatalaga ma togafitiga o le maʻisuka LADA - faʻamatalaga:

  1. E afe ma afe o tagata LADA e maliliu i tausaga uma aua ua sese ona maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma ua le saʻo.
  2. Afai e leai se mamafa o le mamafa o se tagata, o lona uiga e leai sona maʻisuka ituaiga 2!
  3. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le C-peptide i le toto e masani pe maualuga, ma i maʻi ma LADA, e sili atu le maualalo.
  4. O le suʻeina o le toto mo faʻamaʻi faʻamaʻi i peta sela o se auala faaopoopo e faʻamautinoa lelei ai le ituaiga o maʻisuka. E fautuaina e faia pe afai o le tagata maʻi o loʻo faʻafefe.
  5. O le maʻisuka, mannilil, glibenclamide, fugafiti, diabepharm, glyclazide, amaryl, glimepirod, glutnorm, novonorm - otaota leaga mo le maʻisuka ituaiga 2. Aua e te aveina!
  6. Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o fualaau LADA, o loʻo lisiina i luga, e sili ona matautia.
  7. O se meaʻai maualalo-carbohydrate o le vaifofo autu mo soʻo se maʻisuka.
  8. O siama taua o le inisalini e manaʻomia e pulea ai le ituaiga suka 1 le maʻisuka LADA.
  9. E tusa lava po o le a le itiiti o nei tui, e manaʻomia ona faʻasalaina i se amio pulea, ae le o le matamuli mai inisiua.

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2, na ou mauaina lau tusiga fou i luga o le maʻisuka lada. E uiga ia te au lava ia - 50 tausaga, maualuga 187 cm, mamafa 81, 2 kilokalama. O ni nai masina i luga o se taumafataga maualalo-carbohydrate, faamalositino, ma le laumei o Erturgliflozin. Sugar - na pei o tagata masani. O le mamafa na paʻu i lalo ona o togafitiga. Fesili - lada - o le maʻisuka latene e mafai ma aʻu? O lea ou te le manao e faia se mea sese i le siama ma togafitiga. O le mea moni, o faʻafitauli o le maʻisuka e sili atu nai lo le faʻalavelave - e mate. Le mea e fai Ua na ona ou ofo lava. E faʻapefea ona maua i le maʻisuka maʻi ma pe faapefea ona eseese. Ou te faaiu pe a uma ona faitau lau tusiga - i atunuu uma tatou te manaʻomia ni alalafaga o maʻisuka e tutusa lelei e pei o vaega e le o taʻua igoa o ava malosi. I le uma, mai le suka (fualaau faasaina) ma meaai (kemisi) uma faafitauli. Tasi, e leai se tasi e mafai ona feagai ma le maʻi. E mafai ona afaina. Tagata e pei oe, taʻiala (aʻoaʻo) i le salafa o le lalolagi, ma le maʻisuka Kaput. Ma o lea - e matua faigata lava. I aso nei, e le o sauni le sosaiete e tau i le maʻisuka. Ua inu i matou e fomaʻi, faapea foi ma le gaosiga o mea taumafa, faapea foi ma le tala fou - LADA maʻi suka. O se mea e faanoanoa ai ona o se feeseeseaiga, aua o LE SOIFUAGA E LE LELEI. Ma faafetai - e manaia tele le faʻalogo i le leo o le faʻamaoni. E tasi le mea ae - o le tele o mea e te ofoina atu - taugata ma e le taugofie - puleaina o le suka ma se glucometer 24 itula, o se taumafataga maualalo-carbohydrate. O le mea autu o WARNED, MEANS ARMED.

Talofa, ua 33 oʻu tausaga O le tuputupu aʻe 168, mamafa 61 kilokalama Mo le valu tausaga na ou lagona ai le le manava ma le suka i luga o se manava gaogao e masani lava (Ou te lei fuaina pe a uma ona 'ai) Meaʻai maualuga-carb mai aʻoga laiti I le afa o le tausaga talu ai, o le po na atili ai ona sili atu taimi e lua pe sili atu. O le suʻega o le toto mai le vein i luga o se manava gaogao na tupu i le 6.1 Na pasia se suʻega ma se glucose avega I luga o se manava gaogao 4.7, pe a uma le 10.5 i le lua itula 8. Ua tuu e le fomaʻi o le siama o le faapalepale o le kulukose. Na amata ona ou fuaina le suka pe a uma ona 'ai ma pe a uma le suamalie e oʻo atu i le 9.2 ma le itula 5.9-5.5 O le totoina o lau sugar sugar sa vave ona pa'ū i le 4.7-5.5 (i le maeʻa ai ona 'aʻai ae le o le itula mulimuli ane) Mo aso muamua o lau taumafataga sa i ai le vaivaiga tele ma le tiga, o le moe ma le mataʻutia na ou moe i le taimi o le aoauli , e ui lava ou te lei faia muamua ao leʻi i ai muamua, e leai se mea na ou faia i se mea suamalie (e pei o se ava malosi) I le tulaga o Sakhae 4.5-4.7, e i ai loʻu tulaga faʻavaivai ma se vaivaiga vaivai, o se manao e pepelo. (maʻisuka) pe a fai ou miti ma maualuga le suka? Ou te masalomia le autoimmune.

Male, 41 tausaga le matua, mamafa 83 kilokalama, maualuga 186 cm I Novema, ina ua maeʻa le oona ma le vomiting ma le maualalo o le fiva, na faaalia ai sina maualuga o le kulukose mai le vein - 6.5 mmol / L.Na faia se suesuega o le faapalepale o le kulukose - o le faailoga muamua o le 6.8, i le maea ai o le uta i le maeʻa ai o le itula 10.4, ina ua mavae le 2 itula - 7.2. Tutoʻatasi na pasi atu le tino o le C-peptide ma le gelacosylated hemoglobin i luga o se manava gaogao pe a ma le 12 i le aoauli. Ma na matou maua le taunuʻuga lea: C-peptide 0.83 (faʻasologa 1.1-4.4 ng / ml), HbA1C 5.47% (faʻavae 4.8 - 5.9). Na amata ona ia mulimuli i se meaʻai maualalo-carbohydrate, e tusa ma le 3 vaiaso na pasia. Lua aso i le laina i le taeao glucose 7.3, 7.2 na fuafuaina i se glucometer. Ae o le suʻega faʻataʻitaʻiga na muta mo le tusa ma le tausaga. O le a le togafiti? E mafai ona avea le maʻisuka LADA? Faafetai

> E mafai ona avea le maʻisuka LADA?

E sili lava ioe.

O le tusiga o loʻo faʻamatalaina auiliili. O le ai ai fesili patino - fesili.

Talofa, i le amataga o le tausaga na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2, o le kulūkose o le 9.5. O le mamafa o le tino 87 kilokalama ma le maualuga o le 168 cm Siofor 500 ma se taumafa na faatonuina. Ina ua mavae ni nai masina o le tagofia o fualaau ma mea taumafa - mamafa 72 kilokalama, HbA1C 7.0%, T4 free 13.4 pmol / L, TSH 1.12 mU / L, C-peptide 716 pmol / L. Ona mo sina taimi na ou faaauau ai ona ave Siofor, ae o le suka e leʻi paʻu i lalo ifo o le 6.5. Mo le tele o masina, ou te lei aveina se vailaʻau. Suga i le taeao mai le 6 i le 7.5, i le aoauli o le 5-7. Faamolemole taʻu mai ia te aʻu le ituaiga o maʻisuka ma pe faapefea ona taulimaina? Faafetai

> o le a le ituaiga maʻisuka ma pe faapefea ona taulimaina?

Talofa E 37 oʻu tausaga, maualuga 178, mamafa i le taimi 71 kg. O le maʻisuka ituaiga 1 na maua i Oketopa. Na latou faatonuina le togafitiga o le inisalini, ma talu ai ou te nofo i Belarus, e pei o maʻisuka uma i lo matou atunuu, latou te tuʻuina aʻu i le Belarusian insulin - o le mea e taʻua. Monoinsulin ma le Protamine o faʻatusatusaga o Actrapid ma Protofan. Ou te le o taulaʻi faapitoa i meaʻai maualalo-carbohydrate, o le faʻafitauli ona o galuega, ou te 'ai e pei o muamua, sei vagana ai gaʻo ma gaʻo - o lo latou taumafa e matua tapulaa lava. Ou te faapipii i le 6-8 iunite o le insulin vave i luma o meaai ma le 8 iunite o le insulin i le po - i le 22.00. Suga i le glucometer i le taeao i luga o se manava gaogao 5.3-6.2, tasi le itula talu ona 'ai i le 8-8.2, lua 5.3-6.5. O le fesili pe o nei faailoga masani ma pe tatau ona faʻafetaui faʻamalosi ma insulin umi, ona o le Belarusian inisalini e leai se totogi, ma e faʻaulufaleina mai le faʻatau ...?

> o se faitau masani lea

Leai. E masani lava - a maeʻa ona 'ai i le 1 ma le 2 itula, e le maualuga le suka i le 5.5 mmol / L.

> e aoga le fesuiaiga i le ultrashort
> ma le inisalini faaopoopo

O le fofo autu o se taumafataga maualalo-carbohydrate. Afai e te le mulimuli i ai, o mea uma lava e le aoga. O le a le tele o le tulaga o le Belarusian inisalini e ese mai le faaulufale mai - E leai ni au faamatalaga faapena.

Ina ua uma ona ou faitauina se tusiga e uiga i le LADA (o aʻu faailoga), na vave ona ou teena ni pepa suamalie, lea na ou inu faalua i le aso mo le silia ma le tausaga, i le taimi lava na ou iloa ai ua ou maua le maʻi suka. Sa i ai se gaioiga i le falemaʻi - latou te faia se suʻi suʻe e aunoa ma se totogi, o lea sa 10 ou luga i luga o se manava gaogao i le taeao. Na ou le na o le suka ma faitauina le XE e tusa ma, siaki le glucometer, na foliga mai foi o le mea tonu. O le suka na felelei mai le 5 i le 7, e le mafai ona latou malamalama, na o le leaga lava. Ua lua nei aso i luga o se taumafa maumaututu vaivai, ou te le inu meaʻai, ou te lei foia le mataupu i le inisalini. O le po nei e 6.8, o le po nei ua 6.3 ma ua oʻo mai le au. O se valea, o le mea moni, o le tusia muamua o ni faaiuga, ae o le suka e le o ese, ou te manatu e iai se fesoʻotaʻiga. Ou te fia fesili - pe aisea e aʻafia ai le inisalini pe afai o se taumafataga maualalo-carbohydrate ua uma ona faʻasaina le suka? Ou te le fefe e sui i le inisalini, ae mafai ona 'ai ma lava le siaki o le suka? I le uma, o mea uma e foliga mai e le amataina. E 47 oʻu tausaga, maualuga 163 cm, mamafa 64 kg. E le gata i lea, o loʻo i ai oʻu faafitauli i le lauroid, ua uma ona ou lesitalaina mo le 6 tausaga i le taimi nei, ua ou inu Eutirox ma tausaga uma ou te siakiina - mo le taimi nei, e foliga mai e masani. Ou te fia fesili foi - Ou te lei iloa se mea e uiga i le lemon ma le fuālaʻau fuālaʻau ma se taumafataga e maualalo le carbohydrate, o le a le mea e mafai ma le tele. Faafetai

> aisea e tui ai inisalini pe a fai e le maualalo le carbohydrate
> meaai ma o le suka e puleaina?

Suauu masani - e le sili atu i le 5.5 mmol / l pe a uma taumafa, faʻapea foʻi i luga o se manava gaogao, e aofia ai i le taeao. Afai e tumau pea lou suka - e le mafai ona e tuiina le inisalini. Ae afai o le suka pe a uma ona 'ai e tusa lava pe 6.0 mmol / L ma e sili atu foi, e tatau ona e tuiina le inisalini laitiiti, e pei ona faamatalaina i le tusiga, e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o se tagata matua ua maʻi i le maʻisuka LADA.

> E i ai ou faʻafitauli i le va o le toto,
> ua leva ona 6 tausaga, ua inu Eutiroks

O se finauga faaopoopo lea e amata amata ona tui le inisalini, e pei ona faamatalaina i le tusiga.

> lemon ma fualaʻau manogi

Lemon - e le sili. Laʻu suauu - soo se tasi e te manaʻo ai. E le mafai ona e 'aina le margarine.

Talofa, ua ou maua le faamaʻi mo le tusa ma le 1.5 tausaga, o le siama o le maʻisuka ituaiga 2, na ou aveina fualaau o sulfonylureas ma metformin. A maeʻa ona e faitauina se tusiga e uiga i le maʻisuka LADA i totonu ia te oe, sa ou vaaia ana faailoga i totonu ia te au. Faʻaiʻu pasi mo C-peptide ma insulin. Amata se taumafataga maualalo maualalo. E le mafai ona ou alu i le taimi o le fomaʻi ma se fesili i le togafitiga o le inisalini - e tele lava ni taʻaloga. 3 aso i luga o se taumafa-maualalo gaʻo - suka 5.5 - 5.8 mmol / l. Ou te lagona le lelei. Tau mai ia te aʻu le mea e fai? Faafetai

> mea e fai i le isi

Suesue ma le faaeteete lenei tusiga ma mulimuli i mea o loʻo tusia ai iina. O le ai ai fesili - fesili.

> I le ofisa o le fomaʻi ma se fesili i le togafitiga o le inisalini
> seia oʻo ina e le mafai ona maua

E naʻo lou manaʻomia o le insulin mai le fomaʻi, pe'ā tuʻuina, ma soʻo se isi lava faʻamanuiaga e mafai ona e mauaina. E le o ni fautuaga mo le maʻisuka.

Hello Sergey!
E 54 ou tausaga, maualuga 174 cm, mamafa 70 kilokalama. O le maʻisuka ituaiga 2 na maua ile tausaga talu ai. Ou te 'ai se meaʻai maualalo-carbohydrate.
Na toe foʻi le suka i le tino. I le taimi mulimuli na atofaina ai, na vavao e le fomai uma vailaʻau.
Ae tasi lava le faafitauli: a uma ona taʻalo taʻaloga, o le maualuga o le glucose e oʻo atu i le 8.2 mmol / L (ski) ma le 7.2 mmol / L (falemaʻi), e ui lava ao lei amataina le aʻoga, e 5.2 mmol / L.
E mafai ona e taʻuina mai ia te aʻu le a le mataupu ma le auala e faʻaumatia ai?

> Suʻe le maʻisuka ituaiga 2
> pe a uma taaloga
> maualuga le kulūkose

Ua uma ona e iloa o loʻo ia te oe LADA, ae le o le ituaiga 2 maʻisuka. Aua o le mamafa o le masani. O aʻoaʻoga faaletino e mafua ai le suka - o se ata masani i le maʻisuka ituaiga 1.

O lona uiga o le inisalini i nai atumaga e tatau ona tui. O lea la fuafua vave lau inisalini i le taimi muamua e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻoga aʻoga aʻoga. O meaola o le inisalini o le a e matua manaomia lava. Amata e tusa ma le 0.25 iunite o le inisalini anapogi. O lona uiga o le a manaʻomia ona e iloa auala e faʻaalu ai. Faitau tusiga i lalo o le faaulutala "Inisalini". O le ai ai fesili - fesili.

Talofa, alofa. Faamolemole taʻu mai pe oi ai au o le GADA IgG antibodies

> 'Āfai ei ai aʻu' au o le GADA IgG, ona leai lea o lau LADA?

Muamua lava, e tatau ona e taulai atu i le maualuga ma le mamafa.

Dear Sergey Kushchenko, faamolemole taʻu mai e tutusa lenei ma le LADA:
34 tausaga
160 cm
66 kilokalama
HbA1c 5.33%
glucose 5.89
inisalini 8.33
c-peptide 1.48
Kato

> e tutusa lenei ma LADA

> Ou te aioi atu ia te oe - tali

E tusa ai ma faʻamatalaga na e aumaia, ou te le o sauni e fai se mea e maua ai. Ae o le mea moni, e le taua tele lenei mea. Pulea lou suka i le taeao i luga o se manava gaogao ma pe a maeʻa taumafataga taitasi. Afai e sili atu nai lo tulaga masani o loʻo faʻamatalaina i totonu o le tusitusiga, faʻaaoga le inisalini laitiiti. O le mea autu - aua le faʻaaogaina fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2.

> HbA1c 5.33%
> le maʻisuka vae

Na faʻapefea ona e faʻamalosi e fai oe lava ma se maʻisuka vae i se GH maualalo ma i se matua laʻititi?

Talofa O loʻu maualuga e 158 cm, mamafa 44 kg, 27 tausaga le matua. Latou te tuʻuina le maʻisuka ituaiga 1 ile c-peptide 3 masina talu ai. Na latou fai mai mo le taimi ua na o le pipii atu i se meaai. Suauu anapogi 4.7-6.2, pe a uma ona 'ai 7-8. E le gata i lea, na latou fai mai e leai soʻu mamafa o le tino, o le mea lea e tatau ona faʻaaogaina gaʻo pe sili atu i le 150 kalama i le aso. O fautuaga uma nei a le Moscow Scientific Endocrinology Center. O le a se mea e tatau ona ou faia i le mamafa? Ma afai ua 27 oʻu tausaga - o LADA foi lenei? E tatau ona ou talosaga mo le inisalini?

Ioe, e pei LADA, aua o le suka e le maualuga tele

> E aoga le talosagaina o le inisalini?

Ia mautinoa ia faʻamaʻiina mo sina taimi ae o le suka pe a uma ona 'ai e sili atu i le masani.

> O le a le mea e tatau ona ou faia i le mamafa?

I luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate, pe ae filifilia le inumaga aupito sili ona lelei o le inisalini ma teu ai pea lou suka, o le a faasolosolo malie lava ona toe foʻi lou mamafa i le masani. E le lelei le gaʻo mo oe.

> O loʻo ia te aʻu se paʻu tino,
> o le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina gaʻo
> e le itiiti ifo i le 150 kalama i le aso.

O gaʻo gaʻo e aunoa ma le inisalini o le inisalini o le a le fesoasoani ia te oe ia lelei.Ma i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate, o le ae faasolosolo malie ona toe faʻafoʻisia le mamafa o le tino e aunoa ma le 'ai o meaʻai leaga.

> O fautuaga uma ia faasaienisi.
> Nofoaga Tutotonu mo Moscow Endocrinology

E fiasefulu afe tagata na aumaia nei fautuaga i le tuugamau. E te fia mulimuli i ai? Ou te le tausia soo se tasi iinei.

Pulea lou suka i le taeao i luga o se manava gaogao ma pe a maeʻa taumafataga taitasi. Ma o le ae vave iloa po o ai e saʻo ma o ai e leai. E faigofie mea uma.

Pele Sergey, faafetai mo le tali! Faʻamolemole taʻu mai pe o le a le faʻamatalaga e le lava e faia ai se suʻesuʻega - O le a ou faaopoopo pe tuʻuina atu nisi suʻega! E taua tele lenei mea mo aʻu, aua a uma ona e faitauina lau tusiga na ou faʻaaluina i luga o suʻega e le i faatonuina e le fomai ia te au. O le a ou le alu ia te ia e faamanino le tulaga - o oe o le upu moni aʻiaʻi ...

> o a faamatalaga o loʻo misi

E tatau ona e tausia se tusi o lau meaʻai, faʻapea foʻi ma fua o le suka i meaʻai ma le taeao i luga o se manava gaogao. Mo le tele o aso i le laina, ae o le faifai pea. O se faʻataʻitaʻiga lenei:

Ma o le taimi lava e manino ai mea uma - o le a lou tulaga, e faʻafefea ona aafia ai le suka i mea eseese, ole insulin e tatau ona e tui ma pe o le a le taimi.

I le tusi lava lea e tasi, e mafai ma e tatau ona faʻaopopo se koluma e uiga i inisua o inisalini - o le inisalini na tui ma o le a le fualaau.

O le mea sili mo oe e le o le faʻamautuina o se faʻamaoniga saʻo, ae mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga na ou faamatalaina i le tali mulimuli.

Lau Susuga Sergey, ou te matua faafetai mo le tali! O loʻo ou faia ni faʻatagaga tonu e faʻatino ai au fautuaga - i le vaiaso o le a ou tuuina atu se ripoti! Faafetai lava mo le afe taimi mo lou gauai ma tausi!

> Faʻafetai mo lou gauai ma tausi!

I luga o le soifua maloloina, pe afai o le a fesoasoani.

Lelei lelei E 55 oʻu tausaga, na maua i le maʻisuka ituaiga 2 ia Novema 2013. Na faatonuina e le fomai metformin. Ou te inu i le glucophage pe tusa ma le 750 mg. I le taimi o le siakiina, o loʻu mamafa o le 68 kilokalama ma le maualuga o le 163 cm. Na ou foliga lelei. O loʻo maʻi pea le maʻisuka mo le 1 tausaga ma le 3 masina. I le amataga sa i ai se mea na faateia ai ... Ma o lenei o loʻu mamafa o le 49 kilokalama, ua faalēaogāina aʻu e le fomai i metformin, o lea ua ou i ai i se meaai, faamalositino. Faʻaaoga le metformin mo le 1 masina, ona ou alu lea mo se faʻatalanoaga. Ina ua uma ona faitau e uiga i le maʻisuka LADA, sa i ai sau fesili: e mafai? O le hemoglobin glycated 7.0%. Ou te lei tuuina atu ni suʻega mo le C-peptide ma le isi.

> Sa i ai laʻu fesili: atonu o le mea lenei?

E te leʻi faʻaalia pe aisea ua e leiloa ai le mamafa. Ua leva ona galue le taumafataga ma le kalapu? Pe na alu ese foi le mamafa? O le suʻesuʻega e faalagolago i lenei.

> Ou te leʻi tuʻuina atu suʻega mo le C-peptide ma le isi.

E tatau ona faia.

Talofa, Sergey.
E le o toe umi se masina, talu ai na ou faʻafuasei ona faʻafetaui au metotia ma le toesea ma oe.
Na amata ona ou fiafia i togafitiga o le maʻisuka, aua ou te fia ola pea. Saini.
Na toetoe lava o se tasi na paʻu, na ia teena uma mea e le manaomia. Sa amata ona ia tago i supplements.
Na ou tusi atu ia te oe e uiga i aʻu manuia ae le o ni tulaga manuia. O nisi taimi ou te maua tali. Ae o le tele o fesili e leʻo taliina ma na faaopoopoina le fou.
Ou te faʻamoemoe e maua se fesoasoani mai ia te oe iinei.
Faʻamataʻu (pe'ā mafai) e uiga ia te oe lava:
E 57 oʻu tausaga. O le maualuga 176 cm, mamafa 83 kg. Tina sa maualuga, lua kesi, maʻisuka (nofo i luga o insulin), foma, ma isi. Na ola o ia i le 76 tausaga.
Na toetoe lava a ou maua uma le talatuu mai ia te ia ma faaopoopo atu ia te au lava - o se "bouquet" atoatoa.
I totonu o le 20 tausaga sa ou iloa ai o le maualuga o le maualuga, ae ou te lei gauai i ai. I le taimi nei, i le 43, na te leʻi mauaina se faʻamaʻi o le ischemic. O le Mamalu i le Atua na viliina ma faatoa amata ai ona "faamaloloina".
I le matua o le 45-47 tausaga, na ou lesitalaina o se sui tauva mo le maʻisuka, ma e le pine ae avea au ma sui auai. Na latou taʻua Siofor ma se meaʻai. O le fua o fualaau, e pei o le suka toto, na faʻaleleia i le taimi.
I le aluga o taimi, sa ou iloaina le prostatitis (na maua le adenoma pe leai). Ona foliga mai lea o le gout.
Ua ou malamalama nei o nei faafitauli uma ua "fusia" ia te au i le taimi muamua. Aiga, ola le talafeagai, nofoaga e nofo ai (matu), le lelei o meaai.
Faatasi ai ma se faaputuga o faamaʻi, e le manao se tasi i nisi taimi e ola. E te iloa, o la tatou vailaau e le aoga e talanoa ai. E tusa ai ma a latou fautuaga, o mea uma lava ua faʻasaina ia te au, sei vagana ai pepa.
Se mea ou te leʻi taumafai lava. Ma o lau 'upega tafaʻilagi lenei. Na foliga mai e mautinoa. I le taimi lava lena, na amata ona ou faʻaaoga uma au fautuaga.
O a faʻamanuiaga: E mautinoa lava le pa'ū ifo o le mamafa, e oʻo lava i le tele naua.Na toetoe a ou teena fualaau aina (ou te ave le bisoprolol i le taeao ma le doxazosin i le afiafi).
Sugar na faʻaaoga i le 12, ae o lea ua paʻu foi i le 5.4 - 7. E oo lava i luga o se manava gaogao e le faʻaitiitia, e ui lava ou te 'ai mālū i le afiafi 4 itula ao lei moe. Ma le isi 2 itula e le mafai ona ou moe i loʻu manava. Ou te ave i le taeao ma le afiafi Gliformin 1000 mg.
Mo nisi mafuaʻaga, e le faʻaitiitia le mamafa.
Ae ui i lea, fiafia: o le gout ua le o se taimi lata mai talu ai nei, e ui lava ou te 'ai "aano" faasaina ", aano gaʻo, pulou.
O ananafi na ou faitau ai i lau lomiga fou o le maʻisuka LADA.
Tau mai ia te aʻu, Sergei, i loʻu tulaga, e mafai ona avea o ia? Ua ou malamalama e tatau ona ou pasia nisi o suʻega.
Faamoemoe e tali. O le a ou matua faafetai.

> i laʻu tulaga, e mafai?

Leai, e le o LADA, o loʻo i ai se tulaga masani o le maʻi gasegase.

Ae ui i lea, e fautuaina oe e tui se insulin laitiiti tele ina ia maua ai le suka i le taeao i luga o se manava gaogao ma pe a uma le 'ai e le sili atu nai lo le 5.5 mmol / L. E pei lava o le tagata maʻi faʻatasi ma LADA, o lona mataupu o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga. Ae o lau fuafuaga e sili atu ona lelei. O le a sili atu ona tele lona faʻateleina o lona inisalini i le taimi.

E iai sau filifiliga-injections ole maualalo ole inisalini poʻo le soona fiafia ma le fiafia. I le maʻisuka LADA, e manaʻomia le inisalini, e tusa lava pe o se tagata o loʻo sogi.

> malamalama i mea ou te manaʻomia
> pasia nisi o suʻega.

E le mafai ona e aveina. Faʻamatalaga lelei suʻesuʻega e uiga i le faʻatusatusaina o tui o le insulin umi ma puupuu ma amata ona togi i sina mea itiiti.

> le tele o fesili e leʻi taliina

Na na o le tasi lava le fesili i le tusiga uumi, na ou taliina.

Faafetai, BIG!
Sergey, sa ou fesiligia nisi fesili, ae masalo na ou le iloaina i le mea tonu ou te manaomia.
Sa ou fesili pea:
1) O le Taurine o se vailaʻau faʻamalosi. E mafai ona ou aveina? E i ai loʻu gout lea e faʻaseseina ai le togafitiga.
2) O le a sau tala e uiga i le atisisiko a Ierusalema? E fautuaina i togafitiga masani i togafitiga masani. Sa ou faatauina i le paʻu pepa i le lauiloa Siberian Health, lea e maua mai ai ma faʻataunuʻu meaʻai.

> Taurine o se diuretic.
> E mafai ona ou aveina?

Aisea? O oe agalelei ua uma ona i ai se paiga mamafa, pei ona ou malamalama i ai?

Ae mo le maualuga maualuga ma fatuga. Fai suʻega, faʻatusatusa lau fua o le filtration moli. E leai se auala e leai.

> O le a sau tala e uiga i le atisisiko a Ierusalema?

O le tosina o Ierusalema o loʻo maualalo ai le suka - o le tala fatu lenei. Fua lau suka pe a uma se taumafataga - ma vaai mo oe lava ia.

> Na ou faatauina i le paʻu pepa

E manaia tele pe afai na e auina mai ia te aʻu nisi o nei tupe.

Talofa, Sergey. Faʻafetai mo le tali. Ou te manatu o le mamafa o le mamafa o loʻo fesoʻotai ma meaʻai ma laupepa glucophage. Ma sa ou faia muamua faamalositino faaletino. O le a ou suʻeina ia Mati. O loʻu mamafa na masani lava i lena taimi.

> Ou te manatu o le mamafa o le mamafa e fesoʻotaʻi ma meaʻai
> ma le tago i laumei glucophage

E manaʻomia lou faʻafouina o le suʻesuʻega mo le hemoglobin glycated ma pasi i le C-peptide. A leai, e faigata ona fautuaina se mea.

Faafetai, Sergey. I se isi itu na ou fesili ai:
1) Aiseā, pe a ou mulimulitaʻi i se mea maumaututu maualalo-carbohydrate, ave mea faaopoopo ma, pe a mafai, faamalositino, e le pa'ū lava loʻu mamafa (ua mavae le masina).
2) E toetoe lava a i ai pea le maualuga o le "maualalo" o le 120/95, 115/85. O le a se mea e mafai ona tautala i ai?

> Ou te le maumau le mamafa

Tuʻua o ia. E le tele taimi e tau ai, e masani ona fua le suka i se glucometer.

> Maualuga "maualalo" faʻasalaga 120/95, 115/85.
> O le a se mea e mafai ona talanoa i ai?

E uiga i faʻamaʻi fatu fatu.

Ua uma ona ou tuuina atu ia te oe se sootaga i suesuega o le toto ma le urine e siaki ai le gaioiga galuega.

Talofa. E 40 ou tausaga, maualuga 168 cm, mamafa 66 kg. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka mo le 8 tausaga. E tolu taimi i le aso ou te faia metformin i le aso. Suauu anapogi - e oo i le 7, pe a uma ona 'ai - 8-9, HbA1c 6.7%. Polyneuropathy, hypothyroidism. A maeʻa lau tusiga, na ou pasia AT i GAD, IgG> 1000 iunite / ml, C-peptide 566 pmol / L. O Lada lenei?

Suʻe tulaga masani o auʻiliʻiliga i luga o le Initaneti, faʻatusatusa i au taunuʻuga ma faʻatumauina faaiuga.

Le aoauli lelei, Sergey!
Ua 32 ou tausaga, maualuga 187 cm, mamafa 81 kg. I le vaiaso talu ai sa ia pasia ai se suʻega toto o le manava o le manava mo le kulukose i luga o se manava gaogao. O le taunuuga e 5.55 mmol / L. Na ou maofa i lenei taunuuga, ona ou te taitaia se olaga malosi, ou te aoaoina tele. E moni, o loʻo ou maua se faʻamaʻi leaga - tonsillitis tumau.E tusa ai ma le faʻamatalaga i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o loʻo i ai au muamua, ma o se maualuga maualuga, na tuʻuina mai o loʻu mamafa e masani, ona LADA. Taʻu mai ia te aʻu, faamolemole, pe mafai faapefea ona ou iloa po o le a le masani, prediabetes poʻo le LADA? E saʻo foi pe a ave le toto mai se vein, o maualuga o le suka e sili atu nai lo le auala o le pilillary? O fua faatatau o loʻo faʻaalia i luga o lau 'upega tafaʻilagi e fesoʻotaʻi ma le auala faʻapipiʻi pe a ave le toto mai se vein?
Faafetai tele mo au tali.

> Faʻamatala mai, faamolemole, pe faʻapefea ona ou mafaufau i ai

Fai se suʻega toto mo le hemoglobin glycated. Pe faatau se glucometer ma i aso eseese, fua le sugar i le 1-2 itula i le maeʻa ai.

> e moni pe a ave le toto
> maualuga le suka mai le vein

Ou te le iloa tonu le mea lenei. I soo se tulaga, o le eseesega e le tele. Ma o le maʻisuka e le tatau ona faʻamaonia e ala i le anapogi i suʻe toto. E tatau ona e faʻaoga isi metotia, pei ona ou tusia i luga.

Talofa, ua 45 ou tausaga, na maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le 1.5 masina talu ai. O le toto toto o le toto e 18 mmol / L. Tofia se suʻega toto mo le TSH mataʻituina (hormone-oforo-stimulating) - 2.4900 μIU / ml ma le hemoglobin glycosylated - 9.60%. Mai pusa - Diabetes ma Creon. Ina ua uma lau faitauga o lau upega tafailagi, sa vave ona ou lafoaia. E leʻi faʻamaoniaina aʻu i nisi togafitiga, sei vagana ai nei fualaau. I le isi itu, na ou pasi ese atu le auiliiliga mo le C-peptide - 0.523. Sa ou iloa atonu e iai LADA. E leʻi iai se faʻafitauli na maua i le taimi nei: sa i ai sona fomaʻi maʻi, o se faʻataʻitaʻiga o le ultrasound na faʻaalia ai le faʻamalolo, ma, o le mea e leaga ai, na te leʻi siaki ona fatugaʻo.
Na ou sui i se meaʻai maualalo-carbohydrate, o le suka na faasolosolo lava ina faaititia i le 5.0 i luga o se manava gaogao, o nisi taimi e maualalo. A maeʻa ona 'ai, pe a uma le 2 itula 6.1. Lua vaiaso talu ai e le maualuga luga aʻe 7. Ou te faitauina faʻatasi ma oe o le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona e tuiina le inisalini, e oʻo lava i se maualuga o le kulukose. I taeao ou te oso ai Levemir, ae o le mea nei e le mafai ona ou filifilia le metotia, mai le 2 i le 5 iunite. Ou te fefe e moe i le po ona o le hypoglycemia. Ou te inu Arfazetin ile afa itula ao lei faia se taumafataga. I le lua masina na leiloa ai le 5 kg. Aʻo le i pasia le siakiina o le mamafa 68, i le 63 kilokalama. Ou te manatu o lenei mea ona o le taumafataga, o le tino e gaosia ona lava gaʻo. Ae e taʻitaʻia ai le tino o tino o le ketone? Sa tonu ia te au e faatau ni fasi laau mo le fuafuaina o ketones i le urine. O le a le mea e fai pe a maualuga lo latou maualuga? Ua ou le mautonu ....

> Na tonu ia te au e faatau ni fasi laau
> suʻesuʻeina o le urine ketone

E sili atu le aua le faia lenei mea ma aua le siakiina ketones i le urine - o le ae toʻafilemu

> O le a le mea e fai pe afai o la latou tulaga
> o le a maualuga?

Aua nei faia se mea aʻo iai le suka o le toto i totonu o tapulaa masani

> Ua ou fefe e taoto i le po ona o le hypoglycemia

Afai o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e 5.0 poʻo le insulin i lalo ifo ile afiafi e le manaʻomia.

> A uma ona 'aʻai, pe a uma le 2 itula 6.1. Lua vaiaso
> e le sili atu i le 7.

E mafai ona talia lenei mea, ae manaʻomia pea ona e taumafai e sili atu le lelei. Mulimuli i se meaʻai ma le faʻataʻitaʻiga i le taeao o fua o Levemir.

Faʻafetai mo tali, o oe o se tagata lautele lautele)) pe afai e lava le taimi mo i matou. E foliga mai, e le lava au fomai ... Sa ou faatauina pea fasipepa ma sa ou le fiafia - o loo i ai ni ketones, e faamasinoina i le lanu i se isi itu i le itulagi mai le 4 i le 8. E leai se kulukose i le urine ... Ou te taumafai e inu atili vai. Ou te le manao na o le vai ... O lea na ou manao e fesili. E mafai ona inu se vaiinu i se meaʻai maualalo-carbohydrate: i le afiafi, tipi apu, lemoni ma sasaa vai inu, inu i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao?
O ananafi na ou filifili ai e siaki le AccuChek Performa Nano glucometer mo le saʻo. Na fautuaina o ia e se fomaʻi. O le po mulimuli pe a uma le 'aiga o le afiafi i le 6 i le afiafi (ou te faʻaogaina le lua o le paʻu o le toto e siaki ai):
20:53 - 6.8 (limatusi lima o le lima tauagavale)
20:56 - 6.0 (limatusi lima o le lima taumatau)
20:58 - 6.1 (tamaʻi lima o le lima taumatau)
20:59 - 5.0 (limatusi lima o le lima tauagavale!) Ua ou teʻi, o le faitau o le lima tauagavale mai le limatusi lima ma le tamaʻi tamatamai lima eseese e toetoe lava 1.8 mmol!
O lenei taeao na ou toe faia ai le suʻega, i luga o se manava gaogao:
5:50 - 5.7 (tamai lima o le lima taumatau)
5:50 - 5.5 (e aunoa ma le tamatamailima o le lima tauagavale)
5:51 - 5.9 (toe fai le tamailima lima o le lima taumatau)
E te manatu e masani lenei mea?
Faafetai i le taimi muamua.

Ioe, faaauau pea ona faʻaaoga lenei mita. E masani ona tupu faʻavasegaina i taimi uma i faʻataʻitaʻiga uma.

> Pe mafai ona inu se vai

Leai! O le a susunuina fatu gaʻo mai fualaau aina ma pauu i totonu o le compote. E toetoe lava a tutusa ma le inu o fualaau suamalie.

Inu vine e aunoa ma le suka ma sui.

E 64 ou tausaga, maualuga 165 cm, mamafa 55 kilokalama. O le hemoglobin anapogi A1C-6.0%, le cholesterol atoa-267mg / dL, cholesterol leaga (LDL) -165mg / dL, le protein atoa L 6.4. E tupu le matagogo i le po, ao sasaa le sima i le gutu ma le faai, ae le masani.
I le faaopoopo atu i le maʻisuka meaai, latou te le ofoina mai ia te au soo se mea ma e lei faamatalaina manino. E leai se maʻisuka o loʻu aiga. Na fai mai le fomai: "Ou te le manatu o le ae atiaʻe le maʻisuka malosi. Ou te ave fuainumera mo le cholesterol. O le mea na ou faitauina i lau 'upega tafaʻilagi e talitutusa lava ma le maʻisuka LADA. O le a sou manatu?

> O le a sou manatu?

E leʻi lava lau faʻamatalaga, o lea e leai sou manatu.

Faʻatau se glucometer lelei, masani ona suʻi le suka pe'ā uma ona 'ai ma i le taeao i luga o se manava gaogao.

E 54 ou tausaga, maualuga 164 cm, mamafa e 56 kilokalama. O le maʻisuka ituaiga 2 na maua i le 2 tausaga talu ai. O le sao o le suka e 7.2, ma le mamafa 65 kilokalama. Na latou fuafuaina se taumafataga maualalo-carbohydrate ma vave Siofor 1000. Mo le lua masina, na le maua ai le 9 kilokalama. Sa ave e Siofor 9 masina, ona fai atu lea i le fomaʻi e fesuiai i teas ma inu mo le tusa ma le tausaga - o le suka e 6-6.5 i luga o se manava gaogao ma e oʻo atu i le 8 i le maeʻa o meaai. Ina ua mavae le maliliu o matua ma isi mafatiaga, na faateleina le suka i le 12-16. Na amata ona ou aveina glucophage 500 taimi 2 i le aso. E le mafai ona ou lelei. O le taimi nei o le suka mai le 5.5-6.5 ma a maeʻa ona 'ai eseese 7-8. Na ou lolomiina au fautuaga - ou te fia faaali atu i le fomai. E tusa ai ma au faʻamatalaga, o loʻo ou maua le maʻisuka, ou te le manaʻo e faʻaleagaina au lava ia. Ae faʻapefea ona faʻamaonia i fomaʻi? Latou te le faitauina le Initaneti ma latou te le fia iloa mea fou. Ou te fesili mo lau feutagaiga. Faafetai i le taimi muamua!

> Ae faʻapefea ona faʻamaonia i fomaʻi?

Tuʻua na oi latou.

E te manaʻomia se fomaʻi e naʻo le initaneti e te faʻaaogaina. Masalo o isi mea aoga.

Latou te le aumaia lelei le inisalini e faʻasoa mai ai - faʻatau oe lava i se fale talavai.

I le faaopoopo atu i le aveesea o penefiti, e le toe mafai ona fesoasoani le fomai. O meaʻai ma inisalini e maua ai oe.

Talofa. O aʻu o se tagata gastroenterologist. O tagata e maua i le maʻisuka na o mai i loʻu tofiga ma fesili e uiga i meaʻai. Ou te faitauina ma le faʻaeteete lau 'upega tafaʻilagi ma ou matua faafetai mo faʻamatalaga auʻiliʻili. E tele au fesili.
1. O se meaʻai maualalo-carbohydrate - maualuga i le popo - e le afaina i fatugaʻo? Ma o a nisi o mea le lelei?
2. O a ni ou lagona e uiga i le atisosisisi a Ierusalema, aemaise lava i le maʻisuka LADA?
3. E maua mai le suka i lalo ole suka ile mea e afaina ai le maʻisuka LADA e fai ma fualaau oona?
4. E taua le puipuia o faʻalavelave o le maʻisuka LADA ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma le alpha lipoic acid, seleni ma le sinimina?

O le faamamafaina o le maʻisuka LADA, ona ua mafatia loʻu uo mamae mo le 1.5 tausaga ma ua i ai nei i se fua faatatau o le 28 LU, ua faaluaina i le tausaga. O le taimi nei o le a tatou fesuiaiga i le lua-taimi injections o le lantus ma le taumafa maualalo (carbohydrate) (e ui lava o le taumafataga ua matua maualalo-carbohydrate, o meaʻai paleni ma gaioiga faaletino e lelei tele, e leai se mamafa mamafa, o le tamaititi 50 tausaga le matua).

O le a ou faafetai mo tali
Alexandra

> Mea maualalo ole tino gaʻo -
> maualuga i le polotini -
> e afaina i gaʻo?

Faitau le tusiga "Faatoaga Meaʻai."

> Ma o ā tulaga masani e le lelei?

Afai e te inuina se vai tele, ona leai lea. Mo se taimi umi, o le maʻisuka ma le umi o le poto masani ua oʻo i ai se faʻafitauli i le manuia ona o le mea moni o le suka e paʻu malie.

> O a ni ou lagona e uiga i le artichoke a Ierusalema,
> aemaise lava i le maʻisuka LADA?

Ua mamafa tele i gaʻo ma o lea e afaina ai.

> Sugar-lowering plants,
> e afaina foi i le maʻisuka LADA,
> e pei o vailaau tuʻu?

E leai se togafiti e iloa i aso nei e faʻaitiitia ai le suka.

> E taua le puipuia o faʻafitauli
> faʻatasi ai ma le LADA faʻamaʻi pipisi
> ma le alpha lipoic acid, seleni ma le sinimina?

Muamua lava, e tatau ona e tausisi i se taumafa maualalo o meaʻai ma tui inisalini pe a manaʻomia. Afai e maua tupe, ona mafai lea ona e ave mea na e faʻaalia. E leai se afaina ia i latou, ae o aoga e le taua tele.

Zinc e aoga tele mo alii ma tamaitai e foia ai isi mataupu e le fesootai i le maʻisuka, tagaʻi i le auiliiliga auiliili i luga o le zinc.

Talofa E 52 ou tausaga, maualuga 169 cm, mamafa 70 kilokalama, ae pe a ma le 40 tausaga na amata ona tupu loʻu manava. E le gata i lea, e lapotopoto, e lamolemole ma lamolemole, e pei lava o se fafine maʻitaga. Myoma, ma isi mea, na vavaeeseina e ala i le ultrasound. Faʻasoloina mai le vevela - e leai se aoga, e le masani, ae o loʻo i ai se mea. E masani ona ou alu i le faletaele mo sina mea laitiiti. I le vaiaso talu ai, ina ua faʻasaʻoina, o le suka na faaalia le 10.6 mmol / L. Suʻeina i le maʻisuka ituaiga 2. Na faatonuina e le fomai metformin. Na ia pasia suega, o le taunuuga: TSH - 0.33 i se fua faatatau 0.4-3.77 μIU / ml, hemoglobin glycated - 8.01% i le fua faatatau o le 4.8-5.9%, c-peptide - 2.29 i le o le masani e 1.1-4.4 ng / ml, o le prolactin e 14.36; o le masani e 6.0-29.9 ng / ml. Ou te lei aveina fualaau, sa ou faatalitali mo taunuuga o le auiliiliga. A maeʻa ona toe iloilo lau 'upega tafaʻilagi, i le 2 aso talu ai, na ou suia i se mea maualalo-carbohydrate. E le i amataina aʻoaʻoga faaletino, ae amata ona savali. Taʻu mai, pe oi ai laʻu LADA?

100% ioe, e ui i le C-peptide masani.

E manaʻomia lou tuiina o le inisalini, e le na o se mea e maua ai le maualalo o meaʻai ma faamalositino.

E le gata i lea, atonu o loʻo iai sou hypothyroidism - o le leai o ni faʻavavelamoni. Taumafai mulimuli i se taumafataga maualalo ole tino taumafa e aunoa ma le paʻuʻona - o le a faʻaitiitia ai osofaʻi a le autoimmune i le lauroid. Afai o loʻo e popole e uiga i faʻamaoniga, ia faia fualaau fuamoa e pei ona faatonuina e le endocrinologist. E tatau ona siaki taimi uma hormones i le toto, aemaise le T3 e aunoa ma se totogi, ae le na o TSH.

Talofa
Faamolemole fesoasoani mai ia te aʻu e iloa pe o le a le ituaiga o suka suka i loʻu tinamatua. E 80 ona tausaga, mamafa 46 kg, maualuga 153 cm.
Suga i le taeao i luga o se manava gaogao mai le 14 i le 19, pe a uma ona 'ai, faʻatupulaʻia i le 25.
Faafetai tele mo le feutagaiga.
E tusa ai
Victoria

o le a le ituaiga maʻisuka o loʻo i ai i loʻu tinamatua

Maʻi maʻisuka le togafitia. Injections injections e manaʻomia vave.

Talofa
E 48 ou tausaga, mamafa 72 kilokalama ma le maualuga o le 174 cm. Na maua le maualuga o le suka i le 4 tausaga talu ai. Sa i ai le kulukose i le urine ma le hemoglobin glycini 6.5%. Sa matou faia se suega ma se uta e tusa ma le 10. Ona fuaina lea pe a ma le 79-80 kilokalama. Taofi le taoina o le falaoamata ma le suka. Faʻasolo le mamafa i le 74 kilokalama. O mea uma lava na toe foi mai i le masani, ae ina ua mavae le ono masina, na toe foi mai i le maualuga o le anapogi - 6.2-6.9 ma ua siitia mai le 6.2% i le 6.9%. Mo le ono masina, latou toe faia le suega ma se avega e 9.8. I luga o lau 'upega tafaʻilagi - alu i luga o se meaʻai, maualuga le maualuga o le suka ma e masani lava. Na leiloa 2 kilokalama. Ae ou te manaʻo e taulimaina le ituaiga o maʻisuka. C-peptide 443 - masani, leai se GAD e iloa, IAA 5.5. AT i peta seta e leaga. Endocrinologist e leai se Lada. Lou manatu? Ma le isi fesili. Afai e le maualuga le suka i luga aʻe o le 5.5 i luga o se meaai, atonu e te le tau popole pe o le a le ituaiga o maʻisuka, mulimuli i se meaai?

E latalata lenei i le tapulaa maualalo ole masani.

atonu e te le tau popole pe o le a le ituaiga o maʻisuka, e mulimuli i se meaai?

Taumatau. I lenei tulaga, e tatau ona e fuaina le suka i le tele o taimi ina ia mafai ai ona amata togi le insulin i le taimi pe a le lava le meaai.

Faafetai mo le tulaga matagofie ma le fautuaga. A maeʻa ona faitau le faʻamatalaga e uiga i le LADA, ona tulaʻi lea o se fesili.
O le maʻisuka na maua i le maitaga e le GTT. A maeʻa le fanau mai, o le GTT lona lua na maua i le maʻisuka. Na latou fai mai ia te au e fai lenei auiliiliga i tausaga uma ma tuu atu)
O aʻu le tino - eletise 168 cm, mamafa - 52 kilokalama. 36 tausaga. O taimi taʻitasi e iai le mamafa o le paʻu e oo i le 47 kilokalama. O lenei mea mai se talavou.
Ou te manatua o le maʻisuka na mafai ona ou amata i le 6 tausaga talu ai - vaivaiga uma ma tachycardia pe a uma ona 'ai, inu tele ma tamoe atu i le faletaele. E afaina i le gafa. O se taunuuga, fomaʻi na maua i le VVD)) ma tuʻuina atu i le filemu. Na faasolosolo malie loʻu alualu i luma. Ma ina ua mavae ni nai tausaga sa amata ona ou lagonaina le masani. Ae a o maitaga tuʻu le maʻisuka. Leai se inisalini na faatonuina. Tetee atu i le meaai. Ae sa i ai le tele o ketones i le urine.
I le taimi nei, afai ou te lagolagoina se tino maualalo-carbohydrate meaai (kapisi), ona aliali mai lea o konesona i le urine. Afai ou te 'ai meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, buckwheat), ona alu ese lea o konesoni, ae pe a uma ona' ai le suka i le 8-12 iunite.
Ou te inuina le tele o vai. Fafagaina susu.
O le a se mea e te fautuaina? E faʻafefea ona 'ai ma pe tatau ona amata insulin pe afai e te masalomia LADA?

1. Tuʻua na o le konesone. E mafai ona fuaina pe afai o le suka e sili atu nai lo le 12 mmol / l, ma e sili atu ona le lelei le fua.
2. Mulimuli i se taumafa maualalo-carbohydrate
3. Fua le suā masani, aemaise lava pe a uma taumafa.
4.Afai e tatau ai, ia tui sina insulin.
5. Inu le tele o vai - 30 ml i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso.

E leai se isi mea e fai. Afai o le tachycardia o loʻo atuatuvale oe, taumafai e ave le Magnesium-B6.

Hello Sergey!
Muamua lava, tele faafetai mo lau galuega! Na ou mauaina le tele o faamatalaga aoga i luga o lau 'upega tafaʻilagi, lea na ou mauaina mo au lava ia i se avanoa ma lata mai nei.

I le 32, sa i ai le maʻisuka maualuga. Ina ua uma le maitaga - 3 masina mulimuli ane, sa latou faia se lua o le 2-itula gutu o le faapalepale. O faailoilo ina ua mavae le 2 itula e 9.4, e ui lava o faʻamuamua muamua e lua - aʻo leʻi maua le kulukose ma se itula mulimuli ane - sa masani lava.

I le maea ai o lenei suʻega, na faia suesuega a le antibody (GAD ICA) - leaga, ae o le C-peptide e maualalo (e le o LADA?). Faʻatasi ai ma lenei mea, na maua ai tagata uma i le ituaiga 1 prediabetes.
Inisalini e leʻi faʻamaonia, talu ai o le anapogi glucose ma le HbA1c o loʻo i totonu o le masani masani. Na latou fai mai e pulea le suka ma se paleni taumafa ma faamalositino. O le sini na faia e le endocrinologist mo au o le suka pe a uma ona leai se maualuga e maualuga atu i le 140 mg / dl. Mai ia Me ia Setema o lenei tausaga, ona o le valea, sa ou mulimuli mulimuli i faatonuga. Suauu toto, aemaise pe a uma le 'aiga o le aoauli, e masani lava i le va o le 100 ma le 133 mg / dl. E laʻititi lalo ifo i le 100 mg / dl. Sa i ai tumutumu e oo i le 145-165.

Ina ua uma ona faitauina ia tusiga i luga o lau 'upega tafaʻilagi, na ou iloa ai o lenei maualuga o faʻamalama o le kulukose e le saʻo, maualuga tele. Talu mai le ogatotonu o Setema, na sui ai o ia i se meaʻai maualalo-carbohydrate. 2-3 aso mulimuli ane, o le suka na matua pa'ū lava i le maualuga o se tagata soifua maloloina. Ae o lenei toe fetuunaiga na faigata mo le tino - e iai faʻamaoniga o le hypoglycemia, e ui lava e leʻi maualalo ifo le suka i le 68 aʻo leʻi oʻo i taumafataga ma e le maualuga atu i le 104 i le mavae ai. I le taimi nei, o le maualuga maualuga o le suka i le 2 itula ina ua uma le taumafataga ua 106 mg / dl. I le taimi lava e tasi, na oso ai le LDL-cholesterol - e tatau ona toe iloilo le gaʻo o mea taumafa.

I le taimi nei, o loʻu finocrinologist e le o taʻua se mea e uiga i le inisalini ma ou te le iloa pe saʻo lenei mea? Afai ei ai aʻu suʻesuʻega o le ituaiga 1 prediabetes, ona ou le manaʻomia lea ona "fesoasoani" i le pancreas ma inisalini injections?

Faafetai ma e fia faʻalogo i lou manatu.
E tusa ai
Irina

E mafua lenei mea ona sa e taumafai e faʻaitiitia le kalori o meaʻai. O meaai faatagaina ua tatau ona atoatoa.

I le taimi lava e tasi, na oso ai le LDL-cholesterol - e tatau ona toe iloilo le gaʻo o mea taumafa

Leai, faitau atili iinei.

E te le manaʻomia le "fesoasoani" i lau paʻu ma le inisalini?

E na o le pau lava le mea e tatau ai pe afai o le suka e sili atu i luga masani. Ma afai e masani, o le inisalini o inisuaiga o le a mafua ai le hypoglycemia.

Faʻafetai mo le tali.

E i ai foi laʻu fesili pe ono mafai ona 'ai le aniani aniani ma aemaise ile garlic ma le NU-meaai? O se tusiga e uiga i meaai faatagaina ua fai mai e mafai ona e na o sina sipisi i se salati, mo le tofo. Pe ou te malamalama saʻo ea o aniani falai ua matua solia?

E mafai ona 'ai le aniani aniani ma aemaise lava le kela ma se NU-meaai?

O le sipisi lanu laititi e faʻasalaina?

O le mea e leaga ai, pe a maeʻa togafitiga vevela, o gaʻo meaʻai i aniani e mafua ai ona oso i le suka toto i le maʻisuka. Ua faateleina le saoasaoa oo latou avega.

Le aoauli lelei, Sergey!
Faafetai mo le fesoasoani o loʻo faʻatulaga e lau 'upega tafaʻilagi. E uiga ia te aʻu - 34 tausaga, mamafa 57 kilokalama, maualuga 172 cm.
Na maua le maʻisuka pe a oʻo i le 17 mmol / L. le toto. I le ono masina talu ai, na ia ofoina atu le toto mo suʻesuʻega o meaola, lea na masalomia na leiloa i totonu o le resitala, ae mulimuli ane na toe faʻafeiloaʻi faavavega i totonu o le kata e le lava tusi resitala. O luga o le sugar 14.8.

Suʻesuʻega na pasia:
C-peptide - 1.16 ng / ml (masani 0.5 - 3.2 i / ml),
hemoglobin glycini 12.6%.

O le endocrinologist e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo tusia ai le metformin. Ou te aveina glucophage 1000 faalua i le aso, tasi le papa. E iai le masalosalo o le maʻisuka ituaiga 2 lenei.

Faʻafetai i le maualalo o meaʻai, gaʻo le suka i luga o se manava gaogao i le 5.7 mmol / L. Ae ina ua uma le 'aiga o le taeao, na ia siitia le 2 iunite. Breakfast: 50 g o le avoka (e tusa ai ma le laulau o carbohydrates e 4.5 g), 80 g keke (4 g o gaʻo), o se fuamoa ma se sipuni o le salmon caviar, 30 g sisi malo.

I le taimi o le aoauli e le manino le tulaga. Aʻo le i ai le suka 5.1. Taumafa: gaʻo suamalie 300 g (kapisi ma le zucchini i luga o le piko o le moa), paluga pipi 100 g. A maeʻa le 2 itula, sugar 7.8, pe a uma le fa itula - 8.9. Ma na o le ono itula na pau ai i le 6.8.O le a le faafitauli? Pe na fai e le kuka le suka?

Ni nai fesili.
1. Afai e mafai ona e tausia le suka i le fua faatatau o le 5 mmol / l, ona faʻaaogaina lea o le inisalini?
2. E faapefea ona fuafua poʻo le a le ituaiga maʻisuka? O a suʻega e pasia? Mo faʻamaʻi e faʻafeiloaʻi i sela?

Po o se taumafataga mo le 10 aso - o le mea lea, ona o le suka naʻo le inisalini?
Faʻafetai mo le tali!

E iai le masalosalo o le maʻisuka ituaiga 2 lenei.

Afai e mafai ona e taofia le suka i le fua faatatau o le 5 mmol / L, ona faʻaaogaina lea o le inisalini?

Atonu e le mafai ona e tausia ia faailoilo pe a uma meaʻai ma i le taeao i luga o se manava gaogao e aunoa ma le iniseti o le inisalini.

O a suʻega e pasia? Mo faʻamaʻi e faʻafeiloaʻi i sela?

O le tele o aʻu fesoʻotaʻiga ma tagata gasegase, o le tele foi lea o loʻu talitonu o nei suʻega e le o se aoga faapitoa.

Mulimuli mulimuli i se meaai. Faʻasolosolo fua lau suka i se glucometer. Afai e manaʻomia, faʻaaoga le inisalini laitiiti, e pei ona faʻamatalaina i totonu o le tusiga. Mulimuli i tulafono mo le teuina o inisalini. O isi tupe e sili atu ona faʻaaluina i luga o fasi siaki mo le mita.

Lelei lelei Na ou feiloai i lau 'upega tafaʻilagi (e tatau ona ou iloa :)) toetoe o le tausaga talu ai. O sina talaaga. I le 2013, i le taimi o le maitaga, na oso ai le 'sugar. Inisalini e leʻi faʻamaonia - ua talitonu fomai o mea uma lava e toe foʻi i le masani pe a uma ona fanau. I le faaiuga o le maʻitaga, na aliali mai ai le tau o le tootoo. I le 38 vaiaso - cesarean. Ina ua uma le taotoga, o le tulaga e le lelei tele - o faafitauli o le toto e pei e le o muamua i le suka. I le mavae ai o le 7 masina, na faia ai se suega o le faapalepale kullukose - 9.8 i le mavae ai o le 2 itula. Na latou maua i latou e fai togafitiga. O le isi o se tausaga o ituaiga uma o suʻega. Ona moa ai lea o le moa ma sosoo ai ma le maualuga o le suka. I le maualuga o le 169 cm, o le mamafa o le 57 kilokalama ua atofaina 1- O le mea na tupu i le 169 cm, o le mamafa o le maʻisuka, o le mamafa o le maʻisuka, 2 vaega o inisalini mo le po Na ou fefe tele, na ou tatalaina lau laupepa ma alu! O lenei ua ou taumafaina le suka 5.2-5.7, hemoglobin glytia 5.9% E le mafai lava ona ou filifili i le inisalini. O loo i ai pea le faamoemoe o nei mea o ni lagona o le maitaga - 1.8 tausaga ua pasia, poʻo le faafitauli e ese ma o le maʻisuka o le a pasi. Ma o le soifua maloloina uma o le a faaleleia. faafetai Noa mo lou nofoaga. Ma o le taunuuga o le 100%. O nisi taimi na ona i ai e taumafai ma 0.5 teaspoons o porridge ma isi carbohydrates, ua saunia mo le pepe.

E le mafai ona ou filifili ile inisalini

E iai sau maʻi mimiti e le mafai ona alu ese seʻia oo ina aliali mai se faʻagasologa fou o togafitiga. E le mafai ona vaaia i le tafailagi. O le mea lea, o le inisalini e tatau ona tui i sina mea itiiti.

Faafetai, Sergey!
Sa ma talanoa ma se isi o le endocrinologist, ua faamaonia le masalosalo, o loo ou maua le LADA.
Levemir na amata ona tui faalua i le aso, i le taeao 1 IU, i le po 0.5 IU. Ae i le taeao i luga o se manava gaogao ma aunoa ma le Levemir, i le tausisia o le meaai, o le suka e le maualuga i luga atu o le 5 mmol / l. Afai i le po ou te prick 0.5 IU o le Levemir, ona i ai lea i luga o se manava gaogao 3.8 mmol. O le fesili o le, pe talafeagai ea ona tafe le Levimir i le po?
Taumafa e totogi mo le insulin Ultra-poto-NovoRapid.

O le fesili o le, pe talafeagai ea ona tafe le Levimir i le po?

Faʻamataʻu lou suka toto, e le manaʻomia ona e togi Levemir mo le po.

Masalo, o le a manaʻomia i le tele o taimi, aua o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao o le a tupu malie.

Lelei lelei O loʻu tinamatua (78 tausaga, maualuga 150 cm, mamafa 50 kg) na maua i le maʻisuka mo le taimi muamua 2 vaiaso talu ai. O le hemoglobin glycated 12.6%, glucose i le toto 18, glucose i le urine 28, o le c-peptide o le masani, o suʻega o suʻe e masani lava. O le uso o se maʻi suka ma le vaevaeina o vae. Na tuʻuina atu e le endocrinologist lona maʻisuka ituaiga 2, faʻamaonia riponylurea papa ma se taumafa paleni. I le vaiaso sa ou inuina fualaau. Ona ou alu lea i lau saite - ma matou faalēaogāina fualaau fualaau, faʻatau se glucometer, nofo i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate. I le taimi nei, na o le tasi le vaiaso ua mavae. Suauu toto 5.5 - 6.5 mmol. O le a le ituaiga maʻisuka? LADA poo le 1 ituaiga? I luga o se manava gaogao i le taeao, e pei ona i lau tusiga, o loʻu tinamatua e le o iai se mea ofoofogia o le taeao. E manaʻomia le inisalini lautele?

O le a le ituaiga maʻisuka? LADA poo le 1 ituaiga?

E toetoe lava tutusa i lau mataupu.

E faʻalagolago i le suka o le toto i le taeao i luga o se manava gaogao ma le 2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga, faʻapea foʻi ma le faʻamalosi o le tagata maʻi.

Hello Sergey. Faafetai mo le fatuina o le saite saʻo. Ua 69 oʻu tausaga. Na maua aʻu i le maʻisuka i le 2006, maʻisuka 2.Sugar e le maualuga, Glick. grmogmobin 6.5-7.0% Ou te le faʻaaogaina vailaʻau. A oʻo mai le faailo, ou te faʻamalosi lau meaai. Ae, o le taimi nei, o se taula. Na amata ona tupu le hemoglobin, ae e leʻi ofoina mai e le fomai ia te au le vailaau, aua Ua ou iloa o loʻo i ai soʻu uiga le lelei ia i latou. Ae na amata ona ou vaavaai pe faapefea ona faʻaitiitia le suka. Na faʻafuaseʻi ona ou alu i lau 'upega tafaʻilagi, ma vave ona ou iloa na ou manaʻomia, amata ona mulimuli i au fautuaga, ma o le suka na toetoe lava a masani. Mo loʻu maʻi uma o loʻu maʻisuka, e leʻo taʻuina oʻu faailoga, O loʻu mamafa o le 60-62 kilokalama., I le maualuga o le 160 cm. Na ou tusia oe faʻamatalaga i ni nai taimi, ae leʻi maua tali ia i latou. Ma ou toe faitau faʻamatalaga a isi tagata ma au tali. Ma o lenei na ou matauina ei ai nisi ituaiga o suka suka, LADA, ma o ona faailoga e toetoe lava a tutusa ma aʻu. Ou te nofo i Siamani. O le aso mulimuli na ma i ai i le ogatotonu o Tesema, na ia viia ai au, na ou fiafia i lena aso. 6.1 (masani i Siamani 4.1 - O le Hemoglobin e 6.1 (masani i Siamani 4.1 - 6.2). Sa ou fai atu na i ai oʻu faailoga LADA ma o le a ou manaomia le tuiina o le inisalini (Na ou faaali atu ia te ia faamatalaga e uiga i le LADA i Siamani, lea e taʻua foi e uiga i le inisalini). Fai mai o ia e na o le 5-8% le LADA. Na ou talosaga mo se suʻega toto mo le C-Peptide ma se antibody (GAD, ICA), na malilie i ai, ma i le aso lava na ou faia ai nei suʻega. I ni nai aso talu ai sa ou toe i ai i le taliga, ma o le tali mai nei suʻega o le C - PEPTID 1.45 (faʻasologa masani 1.00 - 4.00), GAD GLUTAMATDECARBOX - 52.2 (masani -

Talofa, alofa. Faafetai mo au tusiga, aoga tele, ae tele mea e le mafai ona malamalama i ai. Ua 62 ou tausaga, ma o le faateleina o le 1.60 / 56kg. (aʻo leʻi oʻo i le maʻisuka, o le 56-60 foʻi le matua). Na ou maʻi mo le tusa ma le 20 tausaga, ituaiga 2 maʻisuka, i le taimi lava lea, na fomaʻi ai fomaʻi ma inu ai le maʻisuka 60. Sa latou faatonuina se meaai e leai ni meaʻai, taumafai e taofi le suka, faatonuina 12-14XE ma e leʻi 'ai i se mea gaʻo, e leʻi toe manuia. Aua lava nei tuiina le inisalini. O loʻo ou i ai i luga o se taumafataga maulalo mo le masina. 2-4XE, ou te lagona le lelei, fafagaina. O loʻo maua sina laʻititi i le masani, i le taimi nei 58 (e talafeagai ia te aʻu) Ae ou inu le maʻisuka I le aso, o le sugar--5-5.5. Ae i le taeao i luga o se manava gaogao o loʻo tumau 6-6.5 E foliga mai ua i ai loʻu maʻisuka Lada? A uma, o aʻu o le sima ma e leai se mamafa mamafa, ae o le isi itu. Ua atoa le 20 tausaga i luga o papa ma e ono "totoina" ile afi. uʻamea mea e tatau ona fai? E taua le sui i le inisalini? Po o le maualuga o meaai? Sa ou taumafai e inu le afa, ae o le afa o le maʻisuka, suka i luga o le sima.6-7 (ina ua uma ona 'ai) O le a se mea e tatau ona ou faia? Pe o le pasia o le suʻega mo le c-peptyl ma le inisalini, ona filifili ai lea ile inisalini. O a fautuaga pe o fea e amata ai? Ou te matua tulimatai atu i lau fautuaga. Faamolemole tali mai, mo nisi mafuaaga, ou te lei mauaina muamua se tali.

O lona toʻalua e 40 ona tausaga, maualuga190, mamafa 92. A o lei faia le taotoga, sa suʻeina ai le sugar mai le vein 6.8, cholesterol-5.9, HDL-1.06, LDL-3.8, triglycerides-2.28, faʻalauteleina le bilirubin. Passed glycolysis.hem-n-6.5. O le taimi nei o loʻo taumafai e 'ai i se meaʻai i lalo ifo. Suauu anapogi mai le 5.5 i le 6.1. A maeʻa ona 'ai mai le 5'3 i le 6.5. O le maʻisuka LADA poʻo le prediabetes? O a isi suʻega e manaʻomia ona pasia?

Talofa O lau fautuaga e matua talafeagai lava, aua e toetoe lava a leai ni faʻamoemoe mo fomaʻi i le lotoifale, ma e leai se mea e sili ona lelei.

O lo matou tulaga: o le uso o loʻu tama o le 75 tausaga le matua, maualuga 165, mamafa o le mamafa e leai se paʻu, mafiafia. Ua mafatia o ia i le maʻisuka talu mai le 99 tausaga. I le taimi nei, pe a uma ona alu i le falemai, ua maua o ia i le maʻisuka ituaiga 2 (a uma ona faitau le tele o au tusitusiga, ou te masalosalo lava o le ituaiga 2 lenei, ae o Lada, o le saʻo lena? n / a 16 iunite, n / a 6 iunite (e pei ona tusia i le pepa talosaga). I le taimi e alu ai i le falemaʻi, o le suka e 17, ona faʻaitiitia ai lea.
Aʻo - ua i ai nei se vaega atoa o faʻafitauli. O nisi oi latou: o le maʻisuka nephropathy ma le neuropathy, hr. pyelonephritis ma pancreatitis, colitis. O le vevela o le thyroid is slightly enlarged = diffuse goiter, nisi o faafitauli fatu.
O le mea moni, e leai se fomaʻi e gauai atu i nei mea uma ....
E taumafai tagata uma ina ia faʻaititia le 180/80 (maualuga le fatu

60), lea e matua mausali.
Ua faateleina le mamafa mo le sili atu ma le tasi le tausaga, e i ai microstrokes 1 pe 2 taimi.
Ou te malamalama o nei tagata e manino lava le tautala i le Isolated Systolic Hypertension, ae leai se tasi e gauai atu i lenei mea - Bisoprolol ma Ebrantil ua faʻamaonia - faʻamasino i faatonuga, ua matua solia uma i lenei tulaga.

E oo lava i Coprenes 8 / 2.5 (1t / d), Lerkamen 20 mg (1t / d), Moksogama 0.4 (2t / d) - o fualaau uma lava ua faatonuina i tulaga maualuga.
Pe (i la matou filifiliga) Triplexam 10 / 2.5 / 10 nai lo Coprenes + Lerkamen - pe afai o nei mea e lua e le aoga (ae afai e te vaʻai i le tuufaatasiga, ona tutusa uma lea)
O le isi Pialipon 300 (2t / d) mo le faʻaitiitia o le suka - e manaʻomia?

Ua maeʻa ona ou faʻalogo i le Initaneti atoa, ma, pe a ou malamalama i ai, e leai se tasi o nei fualaau (atonu, vagana ai Moksogama?) E talafeagai mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga - naʻo oe e manaʻomia le faʻaitiitia o le toto toto, e aunoa ma le aʻafia ai o Diastolic and pulse ...

O le mea lea, ou te fai atu ia te oe e tuʻuina mai ni nai faʻataʻitaʻiga se mea e fai i na mea uma!
O le mea moni, tatou te le tamoe i le fale talavai e faʻatau mea uma i le taimi e tasi - mautinoa, o le a tatou taumafai e feutagai ma fomai, ae tatou te manaʻomia igoa o fualaau faasaina e mafai ona sili atu le aoga nai lo mea ua taua i luga, fualaau e mafai ona mafaufauina pea!
E i ai ni fualaau faasaina e puipuia ai fatugaʻo? - o suʻega e leaga ...
O le mea moni, tatou te "nonofo" le tuagane o le tama i luga o le meaai sili ona mamafa, ae e matua faigata lava - faigata tele .. Ae tatou te taumafai.

FESOASOANI VERY ONA E FESOASOANI. (mafai i le imeli)

Talofa. Ou te matua manaʻomia lau fesoasoani. O le maʻisuka faʻamamafa na tuʻuina i le uluaʻi ma le lua lona maitaga. E lei faia lava se suega o le faapalepale kullusese. Ina ua mavae le maitaga muamua na ou foai ai le suka i luga o se manava gaogao e na o le tasi lava le masani ma ou te le popole ma e ai meaai uma. I le maitaga lona lua, o le sugar sugar was 6 mmol / L. Na fautuaina e le endocrinologist ia le itiiti le suamalie ma o le mea lena. O le taoto i le suka o le falemaʻi na faaluaina i le aso. Sa masani (4.6-5.8). Sa i ai faafitauli i le vevela. Saw Eutiroks. I le taimi nei e masani ai. I le aso lona tolu talu ona fanau mai, o le sugar sugar is 6 mmol / L, i le maeʻa ai o le 7 mmol / L. Sa la fautuaina se meaʻai. Ona ia lafoina lea o suka i le masina i luga o se manava gaogao ma i totonu o le tolu masina. Sa masani. Sa ou mautinoa o mea uma na lelei. I le masina talu ai, sa ou aoao ai e uiga i le auiliiliga mo le hemoglobin glycosylated. O le auiliiliga na faaalia ai 6.02. Sa amata ona ia fuaina le suka i se glucometer ao leʻi 'ai ma lua itula talu ona' ai. Faʻaalia i taimi uma le masani. Ae ina ua ou fuaina le itula pe a uma ona 'ai le falaoamata, o le glucometer e 7.3, ma a maeʻa le lua itula 5.5. Afai e faaauau pea ona fuaina pe a uma le lua itula, o le a ou mautinoa o mea uma lava ua faatulagaina lelei. Na fai mai le endocrinologist e tusa lava po o le a le tele o lona tulai mai pe a uma ona 'ai, o le mea autu o le lua itula talu ona' ai i lalo ifo o le 6.1. Na ou mauaina lau 'upega tafaʻilagi ma sa i ai i luga o se mea maulalo gaʻo gaʻo mo le lua vaiaso i le taimi nei. Suga i le maeʻa o le itula e leai se sili atu i le 5.8, pe'ā uma le lua itula e masani ona 5.3 -5.5. Na ou faitauina se tala e uiga i le LADA ma sa matua fefe lava. E i ai loʻu tino manifinifi. O le C-peptide na tofotofoina mo le 1.22 NG / ml i le fua faatatau o le 1.1 -4.4 ng / ml. Hemoglobin Glycosylated 5.8%. Suauu anapogi 4.5 mmol / L. Faamolemole fesoasoani. O LADA poo le maʻisuka? Pe o le a naʻo aʻu mea taumafa maulalo? A leai, faʻapefea ona fuafua le fua o le insulin, pe afai o le suka e masani?

Hello Sergey. Na ou tusi atu ia te oe o loʻo ia te aʻu LADA. Ou te manaʻo e fai se feutagaiga ma oe O le vaiaso talu ai sa ou i ai ma loʻu tagata maʻi maʻi. O le aso lena, i luga o se manava gaogao, na maua ai le suka 89 mg / dl., Mo le 'aiga o le taeao sa ou' ai i fuamoa (2 eggs + little cream), cafe. fasi sisi ma le pata. I le mavae ai o le 2 itula, o le fomaʻi e 92mg / dl, ma glycirs. hemoglobin-6.1% Ina ua ou fesili e uiga i le inisalini, na ia fai mai leai. Sa ou fautuaina le fuaina o le suka 5 taimi i le aso, tasi le aso i le vaiaso, ma le 4 vaiaso, ina ia ou sau ia te ia i le masina faatasi ai ma nei taunuuga. Sa ou fai atu ia te ia e mafai ona faateleina le suka, ae ou te taumafai e ai sina vaega ina ia itiiti le suka, ma ou te fia taumafa, ae maise lava i le afiafi, mo le 'aiga o le afiafi. E masani lava i le taimi nei (18 itula) ua maualuga le suka 135-140. Na fai mai o ia e tatau ona ou' ai ma le loto, ma vaai i faailoga. I le afiafi sa ou 'ai le suamalie o le fualaʻau ma se fasi keke lanu o le falalatini (i le 100g.) O le gaosiga 7.5g, Sugar 0.9g Protein 22g.) Faatasi ai ma le pata, ma ou te le i atoatoa. Ma a mavae le 2 itula 136mg7dl. Ma ao lei alu i le moega, 22.30 itula - 113 mg / dl. E faʻapefea ona e faʻamatalaina nei faʻaʻailoga? Aisea e maualuga ai le suka mo le 'aiga o le afiafi? O fea ou te faia ai se mea sese? O le aso na sosoo ai na toetoe lava a ou tutusa, ae o le mea moni na ese, ae faapea foi i le maualalo o gaʻo, ma o faailoga sa maualuga atu i le aso atoa. Aisea? Pele Sergey, faafetai, faaaloalo, Rita.

Lelei lelei Faʻamolemole taʻu mai pe i totonu o lo matou taulaga e latou te le suʻeina ni fomaʻi e faʻafeiloaʻi ai siama e iloa ai le ituaiga o maʻisuka, pe lava le C - peptide?

Talofa, Sergey. I le masina talu ai, i se avanoa, ma le soifua maloloina lelei, suka 7.0 na maua. Faʻanoanoa ma pe a maeʻa le vaiaso 12.4. O aʻu 58l, maualuga 164cm, mamafa 64kg.O loʻo ou taʻitaʻia se olaga soifua maloloina lelei (Yoga, mafaufau loloto), ou te leʻi 'aina le aano mo le 10 tausaga. Ma o le suʻesuʻega o le maʻisuka ituaiga 2. Metamorphine na faatonuina. Na amata ona ou faitau e uiga i le maʻisuka i luga o lau 'upega tafaʻilagi, alu i luga o se meaʻai, o le suka na pa'ū i le 6.5-7 i luga o se manava gaogao, tutusa pe'ā uma ona' ai ina ua mavae le 2 itula. Ou te lei mafaufauina le tele o mea inu oona, ae ou te fia taumafa i taimi uma. Ou te 'ai na o mea e faatagaina, e le mafai ona ou' aano o manu, ou te suia i iʻa. Faʻailoga pasi
C-peptide-0.848 ng / ml, o mea faʻapipiʻi i le glutamic acid decarboxylase-1881 (masani le itiiti ifo ma le 10), insulin 2.34 IU / L, HbA1-8.04%. Na ou asiasi i isi tagata e toatolu, ae le mafai ona ou faamaonia se mea. Latou te tuʻuina naʻo le 2nd ituaiga. O ananafi, o le sili (e tusa ai ma iloiloga) fomaʻi i Odessa na faatonuina Dimaril.
Lada-diabetes e le o iloa o loʻo i ai pea.
O le fesili, pe o le a le tele o Lantus poʻo Levemir e tatau ona amata e faʻavae i luga o laʻu auiliiliga. O le galulue faʻatasi ma se fua maualalo maualalo e mafai nei ona faʻatau i Iukureini e aunoa ma ni faʻafitauli. A leai, alu i se meaʻai, taumafai e faʻaleleia taunuuga. E ala i le pulumu
-TTG-2.79 μmU / ml
St. T4-1.04ng / dl
AT i TPO-2765.88 IU / ml. Cefasel filifilia 100. O le a le mea e fai i lenei mea, ave. Faafetai mo lau galuega. Ioe, e tele taimi sa ou taumafai ai e maua ni fualaau, e leai se mea e sau i le imeli.

Talofa O le a ou 66 i le masina o Iuni. 165 cm. Weight-64. I le 2009 sa mafatia ai o ia i le fatu na sosoo ai ma le CABG. Ina ua maeʻa le taotoga, i le taimi o le isi toto, na latou faʻaalia ai le maualuga o suka, tufatufa CD-2, na alu i le falemaʻi i Krasnodar i ni nai tausaga talu ai, totogi mo le maʻisuka (e tusa ai ma fomai), ma talu mai lena taimi ua sili atu-50 i le taeao ma le metformin-850 i le afiafi, i le taeao mai le 5.3 i le 7.0, pe a uma le 'aiga i le 7.8, i le afiafi mai le 6.0- i le 6.8
E leai ni faafitauli faʻapitoa i le vaega o le cardiology (ou te faia le concor, prestatum ma le rosucard i lalo ifo o le cholesterol). Sa i ai o ia i se tulaga o le agamalu, ma o lea na tatau ai ona tuu lana galuega, na amata ona vaivai o ia ma suka, ma ua amata ona ou popole. Ae na ou sau i luga o lau 'upega tafaʻilagi ma sa ou le fiafia. E foliga mai i itu uma ua i ai aʻu Lada, ma o nei taimi uma ua le gata ina ou togafitia o ia, ae ua faaleagaina foi i le gasegase ma le metformin? Taʻu mai, faʻamolemole, se a le mea e fai? I totonu o le falemaʻi, e suia sui o le endocrinologists pei o totigilima, ae e faʻapipiʻi tagata uma ile ituaiga 2? Ou te nofo i Anapa.

Talofa, Sergey. E 58 l, maualuga 164 cm, mamafa 63 kilokalama. O le mea na tupu, ma le soifua maloloina lelei, ia Mati 2016, na maua ai le toto toto o le 7.03. Ina ua maeʻa le vaiaso, 12.5 (popole) Na maua i le maʻisuka ituaiga 2. Sa ou suʻeina HbA1-8.04%, insulin 2.34M / L, C-peptide 0.848NG / ML, auupega i le glutamic acid decarboxylase-1881. (Na ou pasia i luga o laʻu lava taumafaiga ina ua uma lau saite). Sa ou talitonu o Lada o le maʻisuka. Ae o se tasi o finocrinologists pito sili o Odessa i le itula lava lea e tasi na faatalitonuina au o le ituaiga lona lua ma tofia Dimaril. I le taimi nei, i le taeao i luga o se manava gaogao, o le suka e 6.1-7.0, i le ao ma ni vaega laiti i totonu o nei tapulaʻa. Ae o le taimi atoa ou te fia taumafa ai. (Meaʻai vailaʻau 10 tausaga, aʻo ou taumafai e aunoa ma ni aano o manufasi) Afai i le afiafi ou te faateleina le voluma, i le taeao o le sugar-7.6. Ua ou malamalama e tatau ona sui i le inisalini. Ae e le mafai ona ou mafaufau i ai. I Odessa e naʻo Lantus, Levemir e mafai ona maua mai Kiev. Lantus e taugofie. Ae o le afifiina o loo i ai i cartridges, ma le peninge pen. 100ED / ml, 3ml, 5 *. Ou te faitauina ma le totoa autu uma e uiga i tui, ma isi, ae e le mafai lava ona ou malamalama. E saʻo lenei filifiliga mo au?
Ou te manatu e tatau ona tatou amata 1U. i le taeao, pe afai o se manava gaogao o le a le masani, ona i le afiafi. E saʻo lelei loʻu malamalama. E ala i le pulumu
- TTG-2.79 μMU / ml, St. T4-1.04 NG / dL, AT i TPO-antibody-2765.88 IU / ml. Tofia Faʻamasino (100) 1t faalua i le aso. Talia pe leai. Faafetai i le taimi muamua

Hello Sergey! Faafetai mo le saite. Faʻafetai i lenei faʻamatalaga, na iu lava ina amata le suʻega. E tele taimi na ou faia ai se auiliiliga o le suka i luga o se manava gaogao e tusa ma le 10 tausaga ua mavae - na faateleina, ae o sina mea itiiti lava. Na fai mai le fomaʻi e leai se mea e popole ai, o lea ua i ai i tagata uma. I le taimi nei, e tusa ai ma faailoga, e manino lava, ma, o le mea e leaga ai, o le neuropathy autasi (atoa le gastrointestinal tract with problems: starting from esophageal spasm and gastroparesis - meaai i totonu o le manava 9 itula talu ona 'ai e tusa ai ma le FGDS, ma faaiʻu i le solo, na suʻesuʻeina mo Hirschsprung). E pei ona ou le mafai ona galue, ou te 'ai meaai faapitoa vai. E leai se tasi e mateina e siaki le suka pe a tatau ai, pe atonu o le aʻa o le leaga.O ananafi na ou pasia ai suʻega ma e le mafai ona ou faʻamatalaina saʻo, e le fetaui, o le a le pine ae oʻo mai le finocrinologist ia te aʻu ma e le o se mea moni e lelei, ae o le taimi e taʻalo mai ia te au.
Ou te faʻamoemoe moni o le a fesoasoani ia oe ia malamalama lelei i le mea na tupu ma faʻaauau pea le suʻega i le itu saʻo i luma o le fomaʻi ina ia aua neʻi mou atu le taimi ma le ola.
E 39, maualuga 163 cm, mamafa 45 kilokalama. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e le aoga, o taimi uma lava e sili ona faigata.
O hornemones o le thyroid na masani ona masani ai, o lenei ou te le iloa, o le a ou aveina, ae le foliga mai o le hyperthyroidism.
Estradiol e foliga mai o le maʻisuka maʻisuka, ae ou te mautinoa e le o maʻitaga, e masani lava e maua mai i fualaau o le ovarian. Masalo o le mafuaaga tonu lea, o le a ou suesueina i lenei autu ina ia mafai ai ona faatosina le mafuaaga.
C-peptide glucose tolerance testing, + estradiol.
Ae na ia fuaina i se glucometer, e pei ona e fautuaina - o le glucometer e saʻo, o le vavalalata ma le fale suesue o le 0.0-0.2.
Glucose (fluoride) - luga o se manava gaogao - 3.9 mmol / l - tulaga masani masani 4.9-5.9
(glucometer - aʻo leʻi amataina - 3.9 mmol / l
glucometer - ina ua maeʻa le 75 g o le kulukose na faʻaalia ai le faʻalemuina malie
mita - pe a maeʻa le itula - 12.9, ona pa'ū malie lea)
C-peptide - i luga o se manava gaogao - 347 pmol / l - tulaga masani masani 370-1470
Glucose (fluoride) - pe a maeʻa le 120 minute - 9.6 mmol / L - 11.1 - DM
(glucometer - ina ua mavae le 120 minute - 9.4)
C-peptide - pe a maʻea le 120 minute - 3598 pmol / L (e le o se mea sese!) - tulaga masani masani 370-1470
Estradiol - 35 aso - 597.8 pg / ml - vaega o le luteal - 43.8-211.0

Faamolemole fesoasoani i le auala e faʻataʻavale ai, fea e te tilotilo ai. Aua e te manatu ou te tuuaiina oe mo se mea, ou te faʻamoemoe o lou malamalama ma le tomai e faʻatalanoaina (sili atu ona mafai e tagata), o le a ou faia lava filifiliga.
Faamolemole ia umi.
Talosia ia avatu e le Atua ia te oe le soifua maloloina.

O le aoauli lelei, ua 24 ou tausaga, e 60 kilokalama (ua leiloloa le 8 kilokalama i le tausaga talu ai ona o le taaalo i taaloga), o le tuputupu ae o le 176. Sa suesueina au, ae ou te lei pasia le afa o suega ma na totogi ai. hemoglobin glyc 6.3%, glucose 7.0, c-peptide 0.74 ma masani 0.81.-3.85. O le suʻesuʻega ua tusia i lalo o le ituaiga maʻisuka ituaiga 1? afaina le maʻisuka? vaivai le gaosiga o le carbohydrate? vaivai le anapogi glycemia? ma sa auina atu e ave faʻasolosolo faʻamaʻi ma tui inisalini ma suʻega toleniga o le kulukose. Ae e leai se tupe mo suʻega, na ou filifili e tusi atu ia te oe. O le sukua ua tusa ma le 5 tausaga i luga o se manava leʻo mai le 6.0 i le 6.8 i le aoauli pe a uma le 'aiga o le afiafi, pe a mavae le 2 itula e mafai ona paʻu i le 5.5 (seasea masani ona i ai 6.0-6-4). Ina ua uma le talisuaga, 7.8 (e leʻi tulai lava o ia i luga aʻe o le 7.8) i le taeao, 6.8. O le a se mea e mafai ona e fautuaina? Ma e mafai ona ou iloa au lava pe a uma ona ou pasia suega ma amata ona togafitia aʻu? ona o loʻo ou nofo i se nuʻu ma ave se faʻamatalaga ile falemaʻi o le taimi lea e toe faʻatali ai 4 masina. Ma o le fomaʻi i le lotoifale e le iloa pe o le a le maʻisuka Lada ma e le talitonu i lona ola, o le mafuaʻaga lea e leai se manaʻoga e talanoa ma ia. Ou te matua faafetai mo le fautuaga. I le auala, ou te tausisia se meaai mo le tusa o le ono masina ua uma ona i ai i luga o le saite ae o le sugar e le suia faapitoa i aso malolo).

O le aoauli lelei, ua 24 ou tausaga, ma e 60 kilokalama (ua leiloloa le 8 kilokalama i le tausaga na teʻa ona o le taʻalo i taaloga), o le tuputupu ae o le 176. Na suʻesuʻeina aʻu, ae ou te lei pasia le afa o suega ma na totogi. hemoglobin glyc 6.3%, glucose 7.0, c-peptide 0.74 ma masani 0.81.-3.85. O le suʻesuʻega ua tusia i lalo o le ituaiga maʻisuka ituaiga 1? afaina le maʻisuka? vaivai le gaosiga o le carbohydrate? vaivai le anapogi glycemia? ma sa auina atu e ave faʻasolosolo faʻamaʻi ma tui inisalini ma suʻega toleniga o le kulukose. Ae e leai se tupe mo suʻega, na ou filifili e tusi atu ia te oe. O le suā e tusa ma le 5 tausaga le matua i luga o se manava gaogao mai le 6.0 i le 6.8 i le aoauli pe a uma le 'aiga o le afiafi, pe a maeʻa le 2 itula, e mafai ona paʻu i le 5.5 (seasea masani ona i ai 6.0-6-4). Ina ua uma le talisuaga, 7.8 (e leʻi tulai lava o ia i luga aʻe o le 7.8) i le taeao, 6.8. O le a se mea e mafai ona e fautuaina? Ma e mafai ona ou iloa au lava pe a uma ona ou pasia suega ma amata ona togafitia aʻu? ona o loʻo ou nofo i se nuʻu ma ave se faʻamatalaga ile falemaʻi o le taimi lea e toe faʻatali ai 4 masina. Ma o le fomaʻi i le lotoifale e le iloa pe o le a le maʻisuka Lada ma e le talitonu i lona ola, o le mafuaʻaga lea e leai se manaʻoga e talanoa ma ia. Ou te matua faafetai mo le fautuaga. I le auala, ou te tausisia se meaai mo le tusa o le ono masina ua uma ona i ai i luga o le saite ae o le sugar e le suia faapitoa i aso malolo).

Lelei lelei
Sergey, faamolemole fesoa- soani mai ia te au e iloa pe ua saʻo lou tina.
64 tausaga, 182 cm, ao le i oʻo i le 86 kilokalama mea taumafa, e masani lava foliga ataata, ae o le gaʻo susu. O le maualuga o le maualuga, tachycardia, i le ono masina talu ai, ua tupu le manava ma le fia inu.
Talu mai Me, na amata ona latou suʻe suʻega, sugar sugar:
1. 9.7 ma le suka i le mimi, o le fomaʻi na faatonuina le maʻisuka (e leʻi FAIA)
2.2.2 (pe a uma le taumafa maualalo).
3. 10 (ma se mita glucose e se tausisoifua).
4. Glick. hemoglobin 5.41% (Sinevo, ou te masalosalo saʻo)
Glucose tolerance testing: 7.04 => 12.79 => 12.95 (ao le i oʻo i le 3 aso e aunoa ma se meaai i le faʻamaoni o le endocrinologist), o le suka i le urine e leʻi iloa, creatinine i le toto 57.3 (ref.zn. 44-80).
TSH e masani, (T3 ma T4 e leai se totogi.

Na amata ona ia tago i le togalaau o le "Sadifit", o le taumafataga aupito sili ona maualalo o le kalapu + le malamalama faaletino mo le soifua lelei. I le vaiaso talu ai na ou faatauina ai se glucometer mo loʻu tina, siakiina, ao e fautuaina i luga o le saite. Sa paʻu le suka o le anapogi

5.4, ​​ma le 2 itula i le maea ai o se taumafataga i le afiafi

5.9. O le le lava o le manava na amata ona pasi, tachycardia e tumau, e leai ni faʻafitauli faapitoa o le fatu (suʻesuʻeina). Faʻaopoopo nisi faʻamalositino. Ananafi, suka 2 itula talu ona 'ai ma faamalositino - 4.5 (Hurray!)
O le taeao nei na ia pasia ai suʻega:
Glucose anapogi - 6.0 (faʻaf. 4.1-6) - maua le popole / le mautonu i le taimi o le faʻapipiʻi, o lona glucometer na faʻaalia 6.4
Glik. hemogl. - 5.9% (4.8-5.9%)
C-peptide 1.42 (0.81-3.85)
C-reactive protein

Le aoauli lelei, ua 50 oʻu tausaga, maualuga 158 cm, mamafa 50 kilokalama, Ianuari 2015 Na maua aʻu i le maʻisuka ituaiga 2, na faatonuina fualaau o le kullufafage, inu sina mea laitiiti, amata ona leiloa le mamafa. Ina ua maeʻa le suʻeina o le hemoglobin glycated ma le c-peptide, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 1, Apydra ma XE ma Lantus i le po mo le 6 iunite. Sa ou filifili e faataitai se meaai maualalo-carbohydrate. Na o Lantus 6ed na amata ona paʻu. E lua vaiaso SK na i ai i le lautele o le 4.0-7.0. Ou te faia faamalositino faaletino i taeao uma, aau i le taeao ma le afiafi. O aso mulimuli e tolu, na amata ai ona siitia le SK i le 8.0-9.0. Ou te aina aano o manufasi, iʻa, fuamoa, fualaʻau. Leai se mea. O le a le mafuaaga o le faateleina o le SC?

Lelei lelei E 30 ou tausaga, maualuga 156 cm, mamafa 60kg, 8 masina talu ai na ou maua i Thyroid Hypothyroidism ma le maʻisuka MODI, e tutusa ma le LADA? Na latou fai mai ei ai ituaiga e 8 o le maʻisuka MODI, o se tasi o manumene e valu, ma e mafai e se tasi ona fai mai o se tagata na o le manuia ma le "tufatufaina" o ituaiga. Na vave ona suia i se meaʻai maualalo-carbohydrate, o le mamafa o le mamafa, fulafula, vaivai, manatua lelei, ma le avanoa e taulai atu ai. O Siofor-850 na faʻataʻitaʻiina faalua i le aso ma Eutiroks 50mkg i le aso, Siofor na matua le mafai ona onosaia e loʻu tino (o le manava faʻamalosi, leu ma vomiting), suia i le Glucophage i le lua masina mulimuli ane, o le mea lava e tasi na amataina, o lea ou te le ave fualaau i le taimi nei. Sa ou fia inu mai le vasega muamua, ma ou fai atu ia urinate foliga mai i le 11 tausaga, ma agai i lalo i le tau, na ou oo i le tulaga e mafai ona ou moe i le galuega, sa i ai se "puao" i loʻu ulu, e pei lava e leai se poto na totoe, o le manatua e pei o le 90- taumafataga o le mafanafana, lelei, isi vaega o "pele" o le maʻisuka. O laʻu fesili - i le taimi na ou maua ai i le maʻisuka - o le paʻu na pogisa, o le paolo o foliga e foliga mai o le eleele, ma o le fagu ma le ua na o le uliuli (!), Na mafua ona o le maualuga o le insulin, 2, lua itula i le maea ai o le suʻega 16. E foliga mai o nei tausaga uma o le atiina ae o le maʻisuka, ae aunoa ma lona togafitiga, o le inisalini faasee malosi. Aisea? O le a le ituaiga maʻi suka ou te maua?

Le aoauli lelei, Sergey!
Faamolemole taʻu mai, ua 30 oʻu tausaga, Paul M.
Mai le amataga, na foliga mai ai le urticaria masani. Sa amata malie malie mo le ono masina. I le taimi muamua sa ou le gauai atu, ae a ufitia e le ufiufi o teineiti, o vae uma ma le tino ua le fiafia.
Sa ou nofo i luga o le matelaina (i luga o le vai) mo le 7 aso (ua mou atu urticaria i le taimi o le matelaina), ina ua amata ona alu i luga o vai ua faamamaina, na toe foliga mai. Na o le inuina o le sua suamalie ei ai se vaivaiga matautia, o le urticaria e sasaa mai i se isi itu pe a ma le afa itula. O lea ua amata ona ou popole ona o le maʻisuka, aua a na o loʻu inu i le sua, e leaga. Na ia tuua foi le fiaai mo le vaiaso, ona amata ai lea ona ia 'aina le kapeti, fualaau faisua, fualaau faisua, iʻa.

I le vaiaso mulimuli ane sa ia ofoina atu le toto i se anapogi lima mai se tamailima i totonu o se falemai. Taunuʻuga 5.8.Na fai mai le fomai e laitiiti se mea, atonu na fefe o ia. Ae o loʻo i ai pea loʻu popole, aua na ou faitau e uiga i ai i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o tulaga faʻale-soifua maloloina e eseese! E mafai, ioe, o le taunuuga ua faaleleia, ona o le mea moni sa ou gatete ma le fefe ina ua ou alu e foai atu le toto (Ou te matua fefe lava e foai, ou te le iloa le mafuaaga). Ae le o se mea moni. Na alu i le vaiaso na sosoo ai i le laboratory i-vitro, foai mai le suka mai se vein i se manava gaogao:
Glucose o le toto - 5.2 (f. 4.1 - 5.9)
HbA1c - 4.8

O le masina mulimuli ane, na ia pasia ai suʻega i le lanumoana (o lo oi ai le sao o faʻamatalaga e oo i le selau):
Glucose - 5.15 (f. Doroslі: 4.11 - 5.89)
HbA1c - 4.82 (fa 4.8 - 5.9)
C-peptide - 0.53 ng / ml (faʻaf. 0.9 - 7.10) Ou te le manatu maualalo
(GADA), faʻamaʻi IgG -

Hello Sergey! Faafetai mo le aoga aoga! Woman, 43, 166. I le tausaga talu ai, glucose 6.6 (mai le tamailima). Retook i se isi fale suesue - 5.2 (mai se vein). Faʻafilemu. Ae i le tausaga mulimuli ane, i se falemaʻi tumaoti, pe a fuaina le kulukose ma se glucometer, o le maualuga e 6.7. Isi faʻasoesa - mamafa - 140/90, le aofaʻi o cholesterol - 6.47., Cholecystin taimi - o se vevela. (Sa mafatia o ia mai le meaʻai na felafolafoaʻi ma meaai). E mamafa le mamafa o le mamafa i le 64 kilokalama, ae sili atu le gaʻo o le visceral. E foliga mai o se faʻafitauli faʻaleagafesa faʻaleaga. Ae o le sili atu o le mamafa e foliga mai e le lava mo le maʻisuka / prediabetes 2. Na ou suʻesuʻeina lau 'upega tafaʻilagi. Sa nofo o ia i luga o se taumafataga maualalo, ae amata loa ona faʻaaoga malosi le tino. Na faia foi le leo leo. A mavae le lua vaiaso, mamafa - 60, mamafa 130/80, cholesterol - 5.3. glucose - 4.7., hemoglobin glyc - 5.26 faatasi ai ma le faasinomaga - 4.8 - 5.9., insulin - 7.39. (tulaga masani 2.6 - 24.9). E foliga mai o le sugar sugar telefoni, ae o le C-peptide 0.74 (faʻatasi ma le masani ole 0.9 - 7.10) Ae o le C-peptide maualalo ifo o se faailoga o le maʻisuka 1. Taʻu mai, pe mafai ona ou maua LADA? Po o se maʻi faʻasolosolo faʻatasi ma le LADA? Afai o le hemoglobin glycina masani, o le inisalini masani, aisea e faʻaititia ai le c-peptide? Prediabetes 1.5 (mimiti lemu)? Faafetai mo le nofoaga matagofie ma fautuaga taua.

Lelei lelei E 33 ou tausaga, umi (188cm) ma le manifinifi (75kg). E tusa ma le 2 tausaga talu ai na maua ai aʻu i le maʻisuka, ma, e aunoa ma se faʻafuaseʻi, o le suʻeina o le toto mai le vein ma le urine i se manava gaogao. E 12 mmol / L i totonu o le toto, ma na maua foi le kulukose i le urine. Na pasia le auiliiliga mo le hemoglobin glyc, 8.7% na sau. Faʻailogaina o le maʻisuka ituaiga 2. E lelei lona lagona, e seasea lava ona maʻi, na o le afiafi e tasi ma le fiainu i le po, sa ou mafaufau ona sa ou manava ma loʻu gutu. Na faatonuina au e le fomaʻi fualaau (malosi, metformin) ma se taumafataga maualalo. Ina ua mavae sina taimi, na ia le faatauanauina o ia e faia se auiliiliga o le C-Peptide i luga o se manava gaogao, o ia i le pito i lalo o le 1.32 ng / ml. A maeʻa togafitiga ma fualaau (e le masani ona mulimuli i se taumafataga maualalo), o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka i le taeao seia aulia le 6-7 i le taeao (o taimi masani 4-5), ma mulimuli ane, osofaʻi mai o le hypoglycemia (maualalo ifo i le 3.9, , latalata i le suka i le afiafi e masani, i le afiafi e maualuga le maualuga (7-8), o nisi taimi o le masani. Laititi oso oso seʻia oo i le 11-12, ae o lenei mea e mafua ona o le le tausisia o le taumafa. O le hemoglobin glycated 6.0 (masani). Ma, ina ua mavae le suega faaletausaga, na ou liliu atu i le endocrinologist i le galuega, na ia tuuina mai ia te aʻu se auiliiliga mo le C-peptide ma le insulin i luma ma pe a uma faamalositino. O le iʻuga, o le C-peptide ao leʻi faʻatauina atu e 1.20 ng / ml (faʻatapulaʻa maualalo), pe a maeʻa le avega o le 5.01 (maualuga le maualuga), inisalini, faasolosolo, 4.50 ma le 19.95 μMU / ml (masani). O le hemoglobin glycated 6.3. Pressure 115/70. E lelei lona lagona, ae ui i lea, e masani lava ona fiainu i le afiafi, ou te inu tele vai ma o ou mulivae ua matua matutu, aemaise pe a uma ona fufulu (suka ma le 7-8).
I le taimi atofaina a le fomaʻi pe a uma le vaiaso. A maeʻa ona faitau lau tusiga na ou iloa e uiga i le maʻisuka LADA, e 3 mai le 5 faʻailoga e faʻatasi, ae o le C-peptide e masani lava, ma e tusa lava pe laʻititi ona faʻagasolo ina ua uma le faamalositino. E leai se tasi na maua i le maʻisuka i totonu o le aiga. E i ai foi laʻu gastritis gasegase, sa i ai se ulupo i le pulu lapiti i le 16 tausaga. Masalo ou maua le maʻisuka LADA pe o se isi ituaiga tino o le maʻisuka? Faafetai

O le aoauli lelei, ua 53 oʻu tausaga, maualuga 173, mamafa 94. Na ou maua le maualuga o le suka toto i le taeao o le 7.8 i le tele e mafai ai. O le afiafi ao lei faia le meaai 6.0 o le. I le mamafa, e foliga mai e lua ituaiga o maʻisuka.Ae o le maʻi suka o loʻu tama ma ona tuagane ma ona tuagane, ma o ni tino masani. E le gata i lea, o le tausaga lenei na ou maua ai le gasegase oona, o lona uiga, ua uma ona ou maua le maʻi tasi i le autoimmune. E aoga mo aʻu le suʻeina o le LADA poʻo se mea e maualalo le maualalo-carbohydrate, o le aso lona lua ou te mulimuli i ai?

Le aoauli lelei, o loʻu maualuga e 173, mamafa 94, 53 tausaga. I le masina talu ai, na ou mauaina muamua le suka o le toto. Ona 6.9. O le maualuga o le taeao i luga o se manava gaogao e 7.8. I le maeʻa o le 'aiga o le taeao e aunoa ma ni mea gaʻo, e oʻo lava ina itiiti ifo le 7.6 i le 1.5 itula. I le afiafi ao leʻi faia le aiga o le afiafi, a maeʻa le savaliga na amata ona avea ma 6.0. I loʻu mamafa, o le a talafeagai le masalomia le maʻisuka ituaiga 2, ae lua tulaga e mafua ai ona ou masalosalo. Muamua, o loʻu tama, faapea foi ona uso ma tuafafine, na ia maua le maʻisuka i le matua, ma o ni mea faigofie lava e fausia. O le lona lua - o lenei tausaga na ou maua ai le gasegase oona, ou te masalosalo e mafai ona fesootai le maʻisuka i lenei mea, aua Ua i ai muamua aʻu maʻi mama. O le fesili e tulaʻi mai pe tatau ona ou faia ni suʻega mo le LADA pe faʻatapulaʻa aʻu i se NU taumafa.

alofa
fesoasoani e mafaufau i ai.
O le maʻisuka ituaiga e maua i le 26 vaiaso o le gasegase. totogi se taumafataga maualalo-gaosiga. i le vaiaso talu ona tuʻuina atu suega:
fructosamine 275 (205-285)
c-peptide 0.53 (0.81-3.85)
anapogi glucose 3.8
hemoglobin glycini 5.1
inisalini 3.6 (3-25)
24 tausaga 178 cm mamafa 52 kg

Lelei lelei Oʻu 27 tausaga le matua, maualuga 160, mamafa 55. fafine i le maʻisuka i itu uma e lua. I le masina ma le afa talu ai, o le glucose mai se vein e 5.9, na fautuaina e inu le glucophage pe tusa o le 750 i le taimi o le taumafataga ma mulimuli i se taumafa maualalo-carbohydrate, ina ua mavae aso e 10 o le tagofia o le fualaau faasaina-o le glucose e totoe 5.9.
E leai sau glucometer ma e leʻi fuafua e mauaina, ae ou te fuafua e.
o se talafaasolopito o gasegase masani.
Taʻu mai ia te aʻu, o a suʻega e sili atu ona lelei le pasi mo se faʻamaoniga sili atu ona agavaa ma se faʻamaʻi mulimuli.

Le aoauli lelei 32 tausaga, mamafa 95 kg, suka 19, acetone i le urine 10, suka i le urine 56. tuu le 2 ituaiga, faatonuina galvus ma metformin 1000 i le po. kg

Le aoauli lelei, faʻamolemole fesoasoani e faʻavasega ese. O loʻu toalua na i ai ni faailoga o le maʻisuka mo se taimi umi, e tusa ma le 3-4 tausaga, matou te le iloa pe o a. E le gata i lea, pe a maeʻa le galue malosi, e alu i totonu ma e manaʻomia se taumafataga faanatinati, ma o mea uma e pasia, e tele lava lona vevela, sasaʻa sasaa, e leai se pakete faʻatele, afa pasta, pasene, saladi, moa ma le afa-meloni , e mafai pea ona 5-6 kuki kuki pe a uma. E le gata i lea, e masani lava ona vevela.
I le Po o le Tausaga Fou, o le 5 o malo na tietie atu; na leiloloa le vaai. Sa alu o ia i le falemai. E tasi le vaiaso na latou tosina atu ai ni injections i mata, ma togafitia ai le opic neuritis. Masalo e leai se tasi na tilotilo i auiliiliga. I le mausali o loʻu tina, na latou tuituiina saʻo mai suʻega mai le tausimaʻi. Ianuari 13 o le. Sugar 19. Na matou o atu i le finocrinologist totogi, na ia tuiina le inisalini, ma faia ai se laʻau. I le afiafi, o le suka e 14.5, i le taeao 10, i le afiafi 7. I le aso lona lua 5.5. Mai le taimi lena na latou fuaina i le taeao, aʻo leʻi 'ai, 2 itula talu ona' ai. E leʻi sili atu i le 5.4 .. Lua masina o mea uma e saʻo. Fepuari 23, muamua ona 'ai se keke. E le vave pe a uma le keke, pe atoa foi le 2 itula e maualuga ai le suka i luga atu o le 4.5.
Ae o le faafitauli ogaoga o le pipiimau pea. E masani ona taumafa, e le faʻafefeteina ma suamalie. Auaunaga o meaʻai laiti ma sili atu ona maloloina. I le taeao na te 'ai le oatmeal ma le apu, pe a mavae le 2 itula se fasi falaoamata, falaoa, salati, meaai o le aoauli, supa, moa, falaoa salati, pusa o le aoauli. O auaunaga e telē, e faaluaina le tele o aʻu. Ae sili atu le afa nai lo le taimi muamua. Ma i le itiiti ifo o le mamafa o le tino (kiona faʻasaʻo i le faletaavale), sosoo ai ma le hypoglycemia. O se faafitauli tele lenei mo i matou. E i ai sana galuega faigata tele. Ia Tesema, ina ua ia 'ai i mauga o suamalie, na ia ave se faitotoa o le 80 kilokalama i lona tua ma tuu i le vae i le fogafale lona 16, ma tuu i ai mo le 2 itula ma toe foi i le fale mo le 4 itula. Faʻafefe kuki kuki ma sandwiches. Sechas i meaʻai talafeagai ua matua faʻavaivaia, leiloa 10 pauna i le 2 masina, paʻu ma ponaivi, e le mafai ona ia sii aʻe na o le faitotoa. Ma sulu e le uma. Sugar e le faʻafefe, i le taeao 4.3, i le aoauli e le maualuga atu nai lo le 4.7. E seasea oʻo i le 5.
I le vaiaso talu ai, na ma taoto ai pea i Sechenovka.Ma o le suka na oso i le 10 (e popole le tane, e le fiafia o ia i le tele o tagata ma momoe i fafo atu o le fale, o se popolega mo ia), o le suka i le aso 7. Na latou o atu i le falemai i le aso ma e le toe tulai mai. O le suʻesuʻega na faia e Lada poʻo le ituaiga 1. Na latou fai mai e le mafai ona latou faia se mea, aua e le tupu le suka. E leai ni oso. Auina atu mo le ono masina e savali ai, faatalitali mo suga lapoa. Ae o le a le mea tatou te faia i tala e le uma? Mo se tagata masani, e fafagaina o ia, mo ia, ua faʻamaualaina o ia. O le a pei o ia muamua, o loʻo i ai nofoa. Matou te le iloa le mea e fai. Taumafai e aveʻesea meaʻai faʻataʻavale ma maua ai le tele o polotini. E faigata i loʻu manava, ma a maeʻa le itula ou te fia 'ai. Na latou taumafai e 'ai na o meaʻai gaʻo, e tutusa lava le leai o se mea. E pei lava o le 'aiina o pusi. Ou te fai atu e 'ai atili, faʻavavevave, faʻavaivaia, fefefe e faʻavavevave le oti o le pancreas. Ma o le a le mea tatou te faia? Ma e faʻalagolago le fua o le oti oti i luga o le tupe na 'aina?

Ia Ianuari, o le GG e tusa ma le 9, c-peptide 498, insulin 6.7. Faʻafetai i le leai o GG matagofie, o le taimi nei o le a le 4, leai. O le manaʻo feusuai ua mou atu, o se tulaga o le atuatuvale ma le le fiafia. Ou te le fiafia i se mea. Masalo o loʻo ia te ia se mea e pei o se taʻavale poʻo se mea suamalie pe a o leʻi galue malosi? Na te suō i luga o ona ofu. E mafai ona eli se pu 2 i le 3 i le aso, ma le loloto o lona maualuga. A e ui i le suamalie, e faigofie lava ona galue, ma o le taimi nei e 10 oso mai ma se suo ma se gip ((Matou te fefe, e le lelei, matou te le iloa pe faapefea ma le mea e fai.

Talofa Na taʻu mai e le endocrinologist ia te aʻu o se taumafataga maualalo-gasegala o se auala tuusaʻo e faʻaleleia ai le ketones toto, acidosis.

Talofa. Ua toeitiiti atoa le 42, i le ono masina talu ai, na ou maʻi ai ma se maʻi le mafaamatalaina. O le tino atoa e foliga mai. E amata i le vevela, gasegase o le lymph, pharyngitis, ono masina o le vaivai ma le vevela i le po, tachycardia, pa'ū o le puipuiga o le fuamoa ma le telefoni (NK). Tineni ma ua oʻo nei i le faateleina o le suka. O le tino na fufusi, ae le o se mea e tupu. I le gasegase, mo le afa tausaga na leiloa ai le 10 kilokalama. Sa amata ona siitia le suka i le 6.4-6.5 i le taeao. Na ou faitau - prediabetes. Sa ou alu i le polyclinic mo se suega o le kulukose. Fuatia ao le i alu ese 6.4 O lo latou toto toto na faaalia 4.9 ao lei faia le suʻega, 5.8 pe a uma le uta pe a uma le 2 itula. Na fai mai le endocrinologist e le saʻo laʻu mita. Went siakiina ma le fale suesue, o le sese 0.2-0.3 iunite i le itu o le faateleina i le mita. Ou te manatu o se mita saʻo lea o le kulukose o le toto. Sa ou filifili e togafiti aʻu lava, leai se mea ou te alu i ai. Na ou faitauina i luga o le Initaneti, faapea foi i au fautuaga, ma nofo i luga o se meaai e aunoa ma le gaʻo, ma le glucophage 500mg i le po. Na vave paʻu sikuga. Ae i le aluga o taimi, o le arrhythmia na foliga mai, e pei o le fatu o le fatu, ona alu ai lea, pei o se fitafita (ou te le mautinoa). Talu ai na ou faʻaumatia faʻamalosi gaʻo, naʻo gaʻo ma fualaʻau, na ou manatu atonu ona o lenei mea !! Sa ou taumafai e ai i le oatmeal porridge, o le lalelei fiafia ma le malosi mai mea gaʻo na masaa i loʻu tino. Ae o le suka, o le mea moni, vave ona ia lagona. O le a se mea e te fautuaina mai ia te aʻu, ma ou te iai moni lava i ai muamua? Tuuina atu i auupega i le GAD ma le beta o se pancreas. Le iloa. I le C-peptit faalua. Seʻi oʻo i lana taumafataga, e 1060 (298-2350), ma o le taimi nei o se masina mulimuli ane, ou te taofiofi i luga o se maupuʻepuʻe, e pei o Spar, ae na ou pasia se manava gaogao 565 (260-1730). I totonu o vailaau, ae le lava - o le mea lea e le fiafia ai? Faamolemole tali?

Talofa, faamolemole fesoasoani mai ia te au e mafaufau i ai, ua ou 45 tausaga, maualuga 162, mamafa 45 kilokalama, ou te le o se mea vaivai talu mai loʻu laitiiti. O le tausaga na amata ai ona ou lagona le le fiafia ua ou le lava i le alu i fomai. pe a ou le 'ai, e foliga mai e sili atu ona faigofie pe a uma ona' ai. Sa i ai ni ulu o le ulu, ae o lenei ua sili atu le toʻa o loʻu ulu. tausaga ma lagona. O nei faailoga o le a e sili atu le malosi ma vaivai nai lo taimi uma O le suega muamua na faaalia ai le 8.8 mo le anapogi o le toto mai le vela o le suka I le maea ai o aso e lua, na ou pasia mai loʻu tamatamailima ua 3.6. Na ou foai atu le kulukose i le sermons 4.47 Le hemoglobin glycosylated 4.3 C-peptide 1.23. leai.
Sa ou toʻafilemu, ae o loʻo ou lagona pea le leaga. Atonu e mafai ona ou faia nisi faʻataʻitaʻiga e taofiofia ai le maʻisuka pe faʻamaonia))

Talofa, o le mea e faanoanoa ai, i loʻu atunuu ou te lei maua fomaʻi o loʻo galue i le NU taumafataga, ma, e tusa ai, ou te leʻi faʻafesoʻotaʻi soo se tasi, ou te fia iloa mai ia te oe, maualuga-178, mamafa ao lei oʻo mai faailoga o le CD-2 e 105 kilokalama, 43 tausaga. Ae pe a uma ona faʻaalia faailoga iloga (faʻaauau pea ona tigā, o le manogi o le acetone i le urine, sugar i le urine, inu tele vai), na mamafa le mamafa o le DM i le 96 kilokalama, mo le tusa ma le masina ma le 2 masina sa tausia i totonu o 94-96 kilokalama, ae leʻi tausisia meaai, aua ou te leʻi iloa sa ou maua le maʻisuka, na ou iloaina mulimuli ane ua ou maua lenei maʻi. Na maua i le finocrinologist le suʻesuʻega papaʻu, na ia tofotofoina naʻo le anapogi o le suka toto ma le i ai o le suka i le urine, o le toto toto na liua 9 mm i le tasi suʻesuʻega, ma 14 mm na maua i se isi suʻesuʻega, o le sugar i le urine na pasia, na faia suesuega i le lua masina talu ona amata le faailoga DM, i le taimi nei, o le acetone i le urine na mou atu. O le endocrinologist na fautuaina e mulimuli i meaʻai-9 ma faatonuina Asformin i le taeao ma le afiafi ma fai mai ia te au e suʻe se suʻega toto mo le hemoglobin glyco i le masina mulimuli ane, i le masina mulimuli ane, o le suʻesuʻega mo le hemoglobin glycini e 9 mm. Talu ai ou te manaʻo e taʻalo saogalemu Na ou vaʻavaʻai i le Initaneti ma faʻafeiloai ai i le lua gagana Lusia e faʻamalosia ai le NU taumafa, o le tasi o nei saite o lau 'upega tafaʻilagi, o nei nofoaga e lua ua avea ma taʻiala mo le soifua maloloina mo aʻu, tele faafetai i nei saite, aemaise lava ia oe, mo lau galuega. Na o le taimi nei ua amata ona ou malamalama o le endocrinologist na tali atu i le togafitiga ma e le i faatonuina ai ni suega talafeagai i le taimi ma amata ona ou suʻeina nei suʻega talu ai nei. Ina ua uma ona ou sui i le NU, sa ou le toe inuina ni vailaau, na toe foi mai le kulukose toto i le masani, mai le 4.5 i le 5.5 i luga o se manava gaogao ma ina ua uma ona 'ai seia oo i le 6.00 pe a ou tausia i le NU taumafa, pe a uma mea uma e maua i le tino, ona siitia lea o le suka i le 9.1 mm. I mataupu o le moli eletise i totonu o le 3-5 minute e faaitiitia ai le suka i le 5.5 mm vave pe a paʻu le kulukose toto i le tino pe a uma le 2 itula, i le aso ua taʻalo le mamafa mo se taimi umi i le va o le 84-85 kilokalama, aʻo ou faaauau pea ona leiloa le mamafa, ae o le mamafa e le faaitiitia, ma o le taimi nei o fesili: 1. O le paʻu tele o le mamafa e mafai Se faailoga o le maʻisuka LADA ma le muai mamafa? 2. I le tulaga o se suiga i le taimi talafeagai i le NU taumafa, e mafai ona toe faʻafoʻi mai ia pene na leiloloa? 3. E iai se taimi na e faʻamaloloina ai le DM-2, ma a faʻapea, o le a le faigata o le tulaga mo nei maʻi?

Lelei lelei
I le taimi o le GTT aʻo maʻitaga, na maua ai le maʻisuka faʻateʻa (o le suka suka o le: 4 i luga o se manava leʻo, 11 i le maeʻa le itula, 8 i le 2 itula). Puleaina o mea taumafa taumafa ma le malosi o le tino.
Ina ua uma le maitaga, na ia matauina le faateleina o le suka toto pe a uma ona 'ai, mo se faataitaiga, kuki, falaoa, apu i le 8-9 i le itula talu ona' ai.
pasia suega:
O le hemoglobin glycated 5.17, anapogi glucose 3.58, c-peptide 0.64 (masani mai le 1.1)

inisalini 1.82 (masani mai le 2.6). I luga o AT-GAD O loʻo ou faatalitali mo le iuga ... O loʻo ou faʻatali foi mo se endocrinologist
E foliga mai ua ou maua le maʻisuka LADA? E 30 oʻu tausaga. Aʻo leʻi maitaga ma ao faagasolo le maitaga, sa masani lava masani le sugar sugar.

Talofa, talu ai nei na ou faia ai se suʻega ile falemaʻi. O laʻu siama o le maʻisuka ua faamaonia. C peptide 1.77. Suga i le taeao i luga o se manava gaogao seia oʻo i le 5.7. Hamaglobin glycated 5.2. O faʻamalosi maualuga i le GAD 18 na maua i se fua faatatau e itiiti ifo i le 5. Sugar 2 itula i le maea ai o se taumafataga mai le 4.5 i le 7. Galvus honey 50 mg 2 taimi i le aso na faatonuina. Na ou faitauina au fautuaga ma o lenei ou te masalosalo pe tatau ona ou inuina nei fualaau. Na fai mai le fomaʻi o le a fesoasoani i latou e faʻamautu galuega mo le umi o le taimi. Faamolemole taʻu mai le mea e fai.

Talofa. Talu ai nei sa faia ai se suʻega i se falemaʻi. C peptide 1.77. Gliked 5.2. O faʻamaʻi i le GAD 18 na maua i se fua faatatau e le sili atu i le 5. Sugar 2 itula i le maeʻa o se taumafataga mai le 4.7 i le 7. Na faatonuina e inu Galvus honey 50 mg 2 taimi i le aso. Faamolemole fautua mai le mea e tatau ona ou faia e ave ai lenei fualaau faasaina

Lelei lelei Faamolemole taʻu mai ia te aʻu, o se fafine e 46 tausaga, maualuga 175, mamafa e tusa ma le 59-60. Sa i ai le paʻu vave le mamafa e aunoa ma ni meaai. O le fiainu, palago, o le faifai pea, vaivaiga. Tueina suka i le taeao i luga o se manava gaogao 14.5. Le mea e fai E i ai se auala e aunoa ma le inisalini?

Lelei lelei E 34 oʻu tausaga. Tolu tamaitiSusu pepe i le taimi nei. E toetoe a atoa lona tausaga.
Sa i ai se vaega aʻafia mo le maʻisuka ao laʻititi. Sa i ai pea saito o le karite, o se vevela, e masani lava i luga o le maʻila. Ina ua aliali mai le fulufulu i le ono i le taimi lava na uma ai ona 'ai, ua iloa ai le soli o le gaosiga o le gaʻo, ma ua faateleina le talipupuni. Tausiga i se meaʻai maualalo. Aua le tuiina le inisalini. I le 15 o ona tausaga, ua leva ona i ai i se falemaʻi matutua, na fai mai le isi endocrinologist "ua lelei oe ma e leai se mea, alu i le filemu"
Ina ua maeʻa le tufatufaina muamua i le 25 tausaga, sa i ai ni manua tiga i luga o foliga. O le fanau mai lona lua o le 31 tausaga. I le faaiuga o le maʻitaga, latou te tuuina atu se leo o le 2 tbsp. Na fanau se pepe ma le mamafa o le 3450 soifua maloloina. Na toe i ai foi ni faʻanoanoa tiga i luga o foliga. Fafagaina susu. Na faʻalavelave foi le ulu o le ulu. I loʻu olaga atoa ou te fuaina le 47-49 kg. Tuputupuʻa 162. Ina ua maeʻa ona fafagaina (i le tasi le tausaga ma le tolu) na amata loa ona ia mamafa le mamafa. O le maualuga na maua ai le 63 kg. I le 33, o le tolu-maitaga. I le 10 vaiaso o le maitaga na ou pasia ai se anapogi i le toto. Taunuʻu 5.7 Faʻasalalau 5.0 ma le goto 6.0 Na fai mai le endocrinologist e faʻatapulaʻa le gaʻo. Sa ou lagona le le fiafia. Sa moe tele o ia, sa i ai se vaivaiga malosi. Sat i luga o se taumafa-maualalo o mea taumafa. Sa sili atu loʻu lelei. I le atoa o le maitaga, na ia lafoina le silia ma le 10 kilokalama. O se taunuuga, ao lei fanau mai e 62 kilokalama. Na tuʻuina atu foi i le tama le leo o le 2 tbsp. Na soifua mai o ia i le soifua maloloina, ae ua sili atu lona mamafa nai lo mea na muamua atu: 3030 kilokalama. Sa ou nofo i luga o se meaai mo le 9 masina talu ona ou fanau mai. Na ou pasia le 4.75 mata. Pauna 46 kilokalama. E i ai loʻu nephroptosis 3 tbsp., Manatua e taʻuina. O le mamafa na amata ona paʻu malie. Sa ou filifili e taumafai e ai e masani lava. Talu mai le fomaʻi na maua ai aʻu i le maʻisuka faʻamama. O le mea na ou masalosalo lava. Le taunuʻuga o le tolu masina o meaʻai e aunoa ma se taumafa. Mataʻituina 52. Faʻasualaina o le ulu, uʻamea i luga o foliga, tingling of feet i le taeao. I le vaiaso talu ai ou te lagona vaivaiga ma le moe. O le aso ao leʻi oʻo i le aso mulimuli, o le mamafa i le taeao na matua paʻu lava ina ua le mafai ona aluese mai le moega. Ou malamalama manino ma manino o loʻo maua loʻu maʻisuka. Fesili: e te manatu e leai LADA? E popole tele e uiga i tamaiti. Le iloa mautinoa pe latou te atiaʻe le maʻisuka: pe mafai foi ona tuʻuina atu ia te oe le hemoglobin glucose? Ou te matua faafetai lava mo le feutagaiga.

Talofa Marina, 38 tausaga, mamafa 63, maualuga 173. I le 2017, na aliali mai (o le tingling ma le sasaina i luga o le tino atoa, e masani lava ona alu i le faletaele, le manava manava, vaivai le tumau, faaitiitia le faʻaaliga, le mafiafia o le lapoa lapoa ae le o le vae.) Na ou alu i le falemai. Tausiga o le anapogi 8.6. O le endocrinologist na pasia se GH o le 4.6 faatasi ai ma faʻamatalaga o (4-6.4) i le nerma, o le peptide 0.899 (i le 1.1-4.4) o le faʻaitiitia o le peptide, o hormones TTg, T4 o loʻo i totonu o tapulaa masani, faʻalatalata i le faʻaititia. Na fai mai le endocrinologist e toe maua le c-peptide i le mavae ai o le 4 masina. Mo le fa masina na ou tausisia ai le NUDIETA, ae o le vavae ese mai ai. Retook, o le iuga o le c-peptide o le 1.33, GG - 4.89 (i totonu o tapulaa masani). Na fai mai le fomai mai le falemai e leai se mea, faʻamaonia le suamalie, ma toe maua uma suʻega ile tausaga. Sa faaauau pea ona ou suʻesuʻeina lau 'upega tafaʻilagi, ae o nisi taimi ou te solomuli ai mai le taumafataga e' ai ai i timuga, fualaau aina, o nisi taimi o falaoa. O lea la, ua mavae le tausaga. Ma o le taimi lava na ou 'ai ai i le 0.5 kilokalama o laulau, 3 tangerines ma le sukalati, na amataina i loʻu tino atoa, e pei o lea, na amata ona tiga loʻu fatu ma ua amata ona foliga leaga atu oʻu mata, na amata ona sogisogi mai loʻu gutu. Ona ou malamalama ai lea i mea uma. I le mavae ai o le 3 aso, o nei faailoga uma na paʻu ona o Nudieta. Mo se vaiaso i le taimi nei, ua ou matua i le NUDIET, o le fuaina atoa o le toto ma se glucometer (i le taimi na ou siaki ai laʻu glucometer), (3.8 4.7-5.2, 5.4) pe a uma ona 'ai, i luga o se manava gaogao ma le afiafi. O le taimi lava ou te amataina ai se meaai, o nei uiga e toe foi mai. Na ou iloaina o le maʻisuka lenei LADA, e ui lava o GH na faʻaalia le faʻailoga faalua. I luga o lau 'upega tafaʻilagi, i le vaega "Analysis for GG" ua tusia ai e mafai ona faʻasese lenei faʻataʻitaʻiga i le hemoglobinopathies (E naʻo loʻu hemoglobin 90-110 (nai lo 120-140) ma le anemia uamea (na latou faʻaalia foi e leai se uʻamea i le tino lava le GG e le tuʻuina mai ia te aʻu le faʻamatalaga o faʻamatalaga i luga o tua o le anemia uamea, GG 4.89 O le auʻiliʻiliga lea mo GG ma sa le mautonu, ae o mea e toe foʻi mai ma se nofoaga masani ma numera o le mita (le maualuga 8.6-8.4 pe a leai ni faʻavae mai le NUDIETS) e le o faʻamalosiau uma. Ou te manatu o le LADA lenei. O laʻu fesili, o le a sou manatu? Mai le faʻamatalaga Luga o le initoneti sa ou iloaina o le ala natia o le maʻi suka manaomia inumaga itiiti o inisalini (homeopathic).O le fesili, ou te le malamalama po o le a le ituaiga inisalini ou te manaomia, puupuu pe faʻalautele, po o ia mea uma e lua, na ou iloa e tatau ona faʻavaivai. O le fesili, i le taimi nei o le kulukose i le va o (3.8-5.4) e mamafa tele i se meaai, ou te le popole, o loʻo ou nofo i le fale. O le a lau fautuaga i le auala e taulimaina ai le inisalini? Ou te faʻamoemoe mo lau tali. Faafetai lava!

Le aoauli lelei, Sergey. Ua uma ona ou lesitalaina mo le 10 tausaga, ae na amata ona ou gauai atu i le maʻi i le taimi nei. Ia Novema, na faʻatagaina aʻu i le falemaʻi ma le pulumu laʻau, pe a saʻo le 20.5 i le sugar sugar. Ina ua maeʻa le taotoga, e 6 iunite o tagata suʻesuʻe na vave tuʻuina i le inisalini. tolu taimi i le aso ma le 4 iunite. mo le po. Na latou fai mai a maeʻa le faamalologa o le a latou aveesea le inisalini. A o lei oʻo i lenei mea, ou te leʻi tagofia fualaau, ae e oʻo lava i le inisalini ou te leʻi faʻasaina le suka i lalo ifo o le 8.4. Ina ua uma le lafoaia, sa ou mauaina lau saite ma amata ona pipii i se meaai. Sa pa'ū le suka i le 4.3. Na faʻamalolo le lima ma faʻafeiloaʻiina au i le glucophage e 500 pauna, 2 pusa 1 taimi i le aso. O le suka nei i le taeao mai le 4.5 i le 5.2. A maeʻa ona 'ai i le aso i le 6.5, ma faʻaititia i lalo. Sa ou toʻa i le mea o loo ou faia mea uma sei vagana ua ou faitau e uiga i le suka o le maʻisuka. O loʻu mamafa e 163cm. - 60 kilokalama. I lenei tulaga, ao le i faia le taotoga, sa mausali 65 kilokalama tausaga 8. Na faʻasaʻo mai le falemai ma le mamafa o le 62 kilokalama. Ma o lenei, i luga o se meaai, o le mamafa ua avea ma 60kg. Ia mafaufau nei e uiga i le inisalini? Ma sa ou fiafia ona sa mafai ona ou oso ese mai ai. Le mea e fai Ou te lagona lelei, e leai se fiainu pe leai se gutu, leai se lagona fiaai, ou te alu i le tele o aso, o le suka e foliga masani. I le taimi nei o le fesili e iai i le inisalini ma fualaau?
TUSI MANATU MO LOU SITE MA LE FESOASOANI: O loʻu finocrinologist e fautua e aua le faʻasalaina oe lava i se meaʻai, fai mai matou te ola faʻatasi ma e tatau ona e 'ai i soʻo se mea e te manaʻo ai ma o le suka e masani ile 10 tausaga pe a uma ona' ai, ma luga ole tino e leai se mea e oʻo i le 8. E le aoga le finau ma faʻamaonia.

tausaga e 66 tausaga, maualuga 170cm, mamafa 78kg. suka 6-7 - seasea oʻo i le 11 (faʻaaogaina o meaʻai), maʻisuka-maʻisuka 2 mo le 60 tausaga (Na faatonuina aʻu o le maʻisuka - ou te le inu). Ou te iloa e 2 tulaga taua e eseese. O le a le uiga o lenei mea? faafetai muamua

Faʻamatalaga suʻesuʻega Aso faʻataga: 03/05/2018 Suʻega
Fua Faatatau o Fuataga o Fuataga
Glycated Hemoglobin (D-10, Bio-Rad S.A.)
Glycated Hemoglobin (HBA1C) 6.30% 4.00 - 6.20
IFA (Sunrise, Tecan, Austria)
Faʻafeiloaʻi i peta beta o le pancreas Fesoʻotaʻiga mg / g Negative
Immunochemistry (IMMULITE 2000 XPI, Siemens)
C - peptide 1.96 ng / ml 0.90 - 7.10

Lelei lelei E 39, maualuga 158, mamafa 58, i le tausaga talu ai na maua ai aʻu i le faʻavaivaia o le kulukosesese e le suega GTT (4.7-10-6.8), talu mai le taimi lena sa ou i ai i se meaʻai, faʻatulagaga faaletino. loma ma le inu metformin, Ou te pulea le toto i se glucometer, ma pa'ū 6 kilokalama. I luga o se manava gaogao o loʻo i ai le suka 4.2-4.8, hemoglobin glycated 4.7. Ou te faʻamaʻaʻaina suega o le GTT 4.8-13-14 O le gaosiga o le inisalini na faʻaitiitia - mai le 10 i luga o se manava gaogao e 4.4 Ua ou maua i le maʻisuka ituaiga 2. Latou te le o gatasi i loʻu ulu - togafitiga mo le tausaga, faatasi ai ma faailoilo lelei o loʻu glucometer ma le hemoglobin glycated ma le maualuga i GTT. E mafai ona avea lenei mea ma faʻaaliga o le maʻisuka LADA? O loʻu tama matua e maua i le maʻisuka ituaiga muamua ma o loʻu tausoga. E taua le toe faia o le suʻesuʻega GTT?

Hello Sergey! Tuputupuʻaga 174, mamafa 64, 52 tausaga. I le 2015, na faʻafuaseʻi lava ona ia mauaina le 10.8 sugar sugar. 1.5 tausaga NUD (tele faafetai ia oe ma lau 'upega tafaʻilagi.) Ma o le faleopathy na mafai ona faatumauina le suka e leai se maualuga e sili atu nai lo le 7. Mai Ianuari 2018, ua 11-13 le suka. Na ou liliu atu i le endocrinologist, ae o lona tofiga na masalomia. Sa ou suʻeina au faʻaauau ma, i le faʻatasi ai ma le maualalo o le C-peptide value, na ou oʻo ai i le faaiuga o loʻo ia te aʻu le maʻisuka Lada. Na faatonuina e le fomaʻi le umi o le inisalini, o le mea e le masani ai (ou te le taliaina), glucophage ma le malosi.
A uma le amataga o injections o le Levemir (i le taeao 5 iunite, i le po 4 iunite), o le sugar sugar is 5.4-6.3, ao lei faia le aoauli ma le afiafi 6.3-7.7. A maeʻa ona 'aʻai, a maeʻa le 2 itula e oʻo atu i le 9.8 (ma le NUD). Taʻu mai ia te au, faamolemole, e aoga le talepeina o le levemir o le taeao i ni vaega se lua (2 iunite) poʻo le faateleina o le fua o le taeao? Na ou oʻo mai foi i le faaiuga e tatau ona faʻaaoga le inisalini mulimuli. Tau mai ia te au, faamolemole, o le a le fualaau sili e sili atu ona amata?

Talofa, sa ou mauaina le tele o faamatalaga taua mo aʻu lava mai lenei saite, e uiga ia te aʻu: O aʻu 43 tausaga, maualuga 162cm, mamafa 55 kilokalama, na muamua aliali mai le maʻisuka aʻo ou maitaga i le 40 tausaga le matua, o le suka e 5.8 i luga o se manava gaogao, suega faapalepale : i luga o se manava gaogao -4.0, pe a uma le 1 itula -10.5, pe a mavae le 2 itula -11.8.
Ma, i le mavae ai o le tausaga, na ia teenaina le suega o le faapalepale: i luga o se manava gaogao -4.99, pe a uma le 1 itula 12.62, pe a mavae le 2 itula -13.28. A o ou maʻitaga, na ou sui i se meaʻai maualalo i luga o le faʻasalaga i luga o le saite ma nofo pea i luga.
Tusia lata mai Glick. hemog. 4.3%, sugar-4.9, C-peptide 365 (260-1730 masani), glucometer measure sugar in the region of 4.8-6.2, e le manao le fomai e faatonuina le inisalini mo aʻu, fai mai ou te taui lelei le maʻisuka , e ui lava sa muamua ona ia seti le ituaiga-maʻisuka ma faatonuina ai le fua o le maʻisuka, ou te leʻi inuina, ou te masalomia Lada, ae o le a sou manatu?

Talofa O le tausaga o Tina e 80 tausaga, maualuga 1.68 m, mamafa 48 kilokalama (na leiloa le tele o le mamafa i le lua tausaga), e 65-70 kg le mamafa. Suauu anapogi 5,5-5.3 (faʻapipiʻi i se mea maualalo-carbohydrate). Ae, a maeʻa le 'ai o le Buckwheat, oatmeal, araisa - suka e ala i le lua itula i le 8-, 9, poo le oʻo i le 10 iunite. Suʻega na pasia: hemoglobin glycated 5.6.
Peptide Faalua (C-Peptide) 1.43.
Glutamic acid decarboxylase
(GADA), Igop anti IgG

Tuua Lau Faamatalaga