Pusa 2 le suāuu olive o le maʻisuka

O lenei itulau o loʻo faʻamatalaina le faʻaaogaina o fualaau faisua ma le pata mo le maʻisuka, aʻo maua mai le soifua maloloina. O fualaau aina ma gaʻo manu e lelei aua latou te le faateleina le suka toto, faaleleia le tofo o ipu ma faamalieina le fiaai mo se taimi umi. Ae peitai, e leai se suauu o se panacea mo le maʻisuka. E faʻaaoga lenei mea i tau taugofie, taugata ma taugata.

Aoao e uiga i togafitiga lelei mo le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 e teu ai lou toto toto 3.9-5.5 mmol / L tumau 24 itula i le aso, e pei o tagata soifua maloloina. O le tino o Dr. Bernstein, o loʻo ola i le maʻisuka mo le sili atu i le 70 tausaga, fesoasoani e puipuia mai faʻafitauli i vae, fatuga ma le vaai, oso vave o le fatu ma le stroke. E le manaʻomia se meaʻai e leai ni meaʻai. E mafai ona e maua le kulūkose masani e ala i le 'ai i se meaai suamalie e aofia ai le suauu manogi ma gaʻo meaola masani.

O le tele o le maʻisuka e popole i le faʻamalosia e le pata o le atiaʻe o le atherosclerosis. O lenei tala faʻasolopito o loʻo faʻamatalaina auiliili i lalo. E manino lava, e sili atu le maloloina o le suauu fuālaʻau e sili atu nai lo le faʻamamaina aua e teuina ai le tele o vitamini. O faʻamalamalamaga, olive ma le suauʻu suauu o loʻo faʻamatalaina auiliili. O le suāuu popo o loʻo talanoaina foi i faʻamatalaga.

Suauu mo le maʻisuka: o se auiliiliga auiliili

Atonu e te manaʻomia le gaʻo meaʻai ma meaola e le gata mo le 'ai. O le masani masani o le faʻaleagaina o le glucose metabolism e taua o le neuropathy o le maʻisuka. O le leona lea o fiva namu e pulea ai galuega faʻapitoa. Aemaise lava, o vae e mafai ona leai se lagona, e pei foi ona vevela, le mafai ona afu. Afai o le paʻu i luga o ou vae ua mago, e tatau ona e suʻeina i aso uma ma i le taimi e tasi e gaʻo ai le gaʻo e aloese ai mai le malepelepe, maʻi ma le toesea mulimuli mai. O fea suauu e sili atu ona faʻamaluluina ai le paʻu o vae, fuafua ile faamasinoga ma mea sese.

E mafai ona ou 'ai le suāuʻu mo le maʻisuka?

Fualaau aina ma pata, faʻapea foʻi ma isi ituaiga meaola mo le maʻisuka e mafai ma e tatau ona faʻaumatia. E le pei o gaʻo, e le mafai e le tino o le tagata ona faia e aunoa ma ni meaʻai taumafa. E taua ma e le manaʻomia. Fualaau aina ma le pata e le faateleina le suka toto. Oona, faatasi ai ma palatini, e maua ai le lagona o le maelega, lea e umi se taimi, mo ni nai itula pe a uma se taumafataga.

O fualaau 'aina ma le pata e le faʻateleina le mamafa o le tino seʻi vagana ua faʻaumatia ma gaʻo. E toetoe lava a le mafai ona gaosia le suauu, aua a e taumafai e fai lenei mea o le ae vave maʻi. O le tino ua faamaninoina le tele o le gaʻo e te manaʻomia e 'ai. O le suauʻu e le mafua ai le faʻalagolago i le tiga, e le pei o le falaoamata, suamalie ma fua. E le tatau ona faʻamapulaʻa gaʻo i gaʻo meaʻai i au mea taumafa. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faapaleniina o le talo, le gaosia o gallstones, le lava o vitamini gaʻo ma le tele o isi faafitauli.


O le fea o suauu e sili atu ona lelei e faʻaalu?

Atonu o le suauʻu ma le suauu saito e faʻalauteleina le atinaʻe o le atherosclerosis, faʻateleina ai le lamatiaga o le fatu ma le stroke. O le mea lea, e tatau ona sui mai ia i latou i le suauu olive. O lenei aʻoaʻoga e vaivai lava le faʻamaoniga. Ma o le suauu olive e tele taimi e taugata nai lo le la. O lenei lomiga o loʻo faʻamatalaina atili auiliili i lalo. Faitau foi e uiga i le faʻaaogaina o le suauʻu faʻafefiloi mo le maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga 2 e fiafia i le suauu cumin. Ae ui i lea, o se vaifofo le aoga mo le maualuga o le toto, pei o isi lava fualaau lauiloa. O nisi tagata gasegase e mautinoa o loʻo i ai se faʻamatalaga faalilolilo faalilolilo e faʻamalolo ai le maʻisuka i taimi uma. E tatau ona aofia ai le keleti, lemoni ma le suauu. O le mea moni, o sea togafiti togafiti e le oi ai. O fualaau aina ma le pata e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina i le maʻisuka. Ae e le mafai ona fofoina oe e aunoa ma se olaga ola maloloina i aso uma. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le laasaga faasolosolo togafitiga o le maʻisuka ma le ituaiga 1 polokalame e pulea ai le maʻisuka.

E mafai e le pata mo le maʻisuka?

O le tele o fomaʻi o le a taʻu atu ia te oe o le pata e afaina ai tagata uma, aemaise lava o le maʻisuka. Talu ai ona o loʻo i ai le gaʻo manu gaʻo, lea e manatu e teuina i totonu o vaa i foliga o atherosclerotic plate. O le mea moni, o le pata ma e tatau ona faʻaumatia. O se mea lelei tele ma maloloina. E aofia ai le cholesterol, e le afaina, ae e taua. Aemaise lava, o le cholesterol o se meafaitino lelei mo le gaosia o hormones o alii ma tamaitai.

Matamata i le vitio a Dr. Bernstein pe faapefea ona fesoʻotaʻi le maʻisuka, maualuga cholesterol, ma le valero horroone. Malamalama i le auala e fuafua ai le lamatiaga o le fatu fatu e ala i faailoilo o le "leaga" ma le "lelei" cholesterol i le toto. Saili po oa ni tulaga lamatia o le cardiovascular e te manaʻomia e mataʻitu, sei vagana ai le cholesterol.

O le pata e le faʻateleina ai le suka toto i tagata mamaʻi i le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 2. Ua faamalieina ai le fiaʻai mo se taimi umi, ua maua ai ipu o se mea manaia. O le pata o loʻo i luga o le lisi o meaʻai faatagaina ma sili atu ona fautuaina mo se taumafataga maualalo. Ae ui i lea, e tatau ona maualuga, 82% gaʻo. O le suauʻu gaʻo maualalo o loʻo i ai le eleelea o otaota eseese e le manaʻomia e faʻatau. Aua e te 'aina fualaʻau manogi ma meaola e pei o le pata ae e taugofie. Aloese mai le taumafaina o le margarine.

E faʻapefea ona ave le suauu lili? O le a le faʻaoga ma le afaina ai?

O le suauʻu manogi e fautuaina ina ia 'ai e aunoa ma le kukaina. Talu ai ona o mea aoga e maua ai lenei oloa o loʻo faʻaumatia e le vevela. O le suauu manogi e tatau ona puipuia mai le vevela ma le susulu o le la, o lea e sili ai le teuina i totonu o le pusaaisa. O nisi o maʻisuka e ave i le 1-2 sipuni i aso taitasi mo le faʻamoemoe o le faamalologa. E gaoioi i luga o le suka o le suka toto e le tutusa - e le faʻateleina pe faʻaititia ai.

Olive olive mo le maʻisuka ituaiga 2: faʻapefea ona faʻaoga mo le maʻisuka?

Pe o le maʻisuka pe leai foi o le ituaiga 2 suauu e mafai - e faalagolago lava i le metotia o lona faʻaaogaina. I se aganuu, e le o se oloa tutoatasi, o lea e tuufaatasia ai le lalolagi atoa ma paluga eseese, falaoa po o ipu pito i luga e pei o le pateta poo le falaoamata.

E pei ona e iloa, o le pata e maua i le gaosia o le kulimi na maua mai le susu o le povi (e le masani ai, mai susu mai isi lafu). O se uiga iloga o lenei oloa o le maualuga tele lea o le gaʻo susu, lea o se mea e tautevateva ai i le iloiloga o le lelei ma le leaga o le pata.

I le tulaga sili, o le maualuga o le gaʻo e mai i le 50 i le 60%, ae i le tele o togi o le pata e mafai ona latalata i le 90%.

Black cumin

E le toatele tagata latou te iloa le pogisa uliuli. O se fale e seasea ona maua e faʻaitiitia ai le kulūkose i se tasi e maua i le maʻisuka.

O tagata faapitoa mai falemaʻi faʻapitoa i Amerika na mafai ona suʻeina faʻasaienisi faʻamaonia o le faʻaitiitia o le fua faatatau e mafua ona o le malosi tele o le faʻamalosia o le maʻi ma le tino.

O le mea lea, o le suauu manogi cumin o le a aoga tele.

O le faʻamaoniga e le manaʻomia ai foi mo le maʻisuka, o se mea e sili ona manaia i fualaau o cumin. O loʻo i ai se aafiaga faʻamalolo moni i le faʻamautinoaina o le toto totoʻa, o se aafiaga lelei i le totoina o le toto.

Afai e te faʻaaogaina le kalama uliuli i le taimi o le maʻisuka, ona toe foʻi lea o le kulukose i le masani, ma e amata i le mauaina o se mea e seasea ma faalilolilo i totonu - trimoquinone. O le masani ona faʻaaogaina o lanu uliuli e aofia ai:

  • faʻasologaina o le fua o le kulukose o le toto,
  • faʻaleleia atili o le ituaiga o gaʻo ivi,
  • faʻafouina faifaipea o vaega uma o le toto, lea e matua taua tele i se maʻi e pei o le maʻisuka,
  • faʻateleina le puipuiga, lea e tupu ona o le lelei lelei o le gmusmus.

E tupu uma nei mea pe afai e te masani ona faʻaaoga ma faʻaaogaina se siʻosiʻomaga na faia mai le kumino uliuli.

Taiala o Suauu mo le maʻisuka

O le taumafa mo le maʻisuka e fautuaina ai le 'aiina o mea taumafa i le faʻaogaina lelei, ma fautuaina foi aloese mai mea taumafa matautia. O le pata, mai le manatu o tagata fai meaʻai ma endocrinologists, e le faʻaaogaina i ituaiga aoga o meaai, aua o le tuufaatasia o ona vaivaiga e le totogia ma avanoa e maua.

E oo lava i le faʻaaogaina o se tulaga maualuga, o lona fua faatatau i aso taitasi mo se tagata soifua maloloina e le sili atu i le 10 kalama. mai se vaaiga WHO.

E mulimuli mai i se faaiuga faigofie e faapea o le maʻisuka, o lona tino ua faʻavaivaia e le faamai, e tatau lava ona vavalalata le suauʻu mai le taumafataga.

O le mafuaaga mo lenei uiga taua o loʻo i ai i le cholesterol, o le maualuga o le toto e tulaʻi ona o le maualuga o le gaʻo susu i le suauu. O lenei faailo leaga e afaina ai le gaioiga o le cardiovascular system, ma faateleina le lamatiaga o le thrombosis ona o le faia o cholesterol deposits i totonu o vaa.

E iloa o toto toto ia o loʻo i ai i le muamua e aʻafia i le maʻisuka, ma o le faʻaaogaina o se igoa manaia e tuusaʻoina ai soʻo se togafitiga mo lenei maʻi.

E taua foi le faaopoopo atu o le maʻisuka maualuga o le ituaiga lona lua i le tele o tulaga e fesootai ma le faailoaina o le tele o le tino i le tagata maʻi, o le mea lea, o taumafa fautuaina ua faamoemoe i lona faaitiitia lemu. O le aofia i le taumafataga o le tuufaatasiga o le a faʻalavelave ai lenei faiga, talu ai ona o lona gaʻo oona o se tasi lea o mafuaʻaga mo le faʻavaeina o le tino i totonu o se tagata gasegase i se tulaga o le maualalo o le tino.

E lelei le faʻaaogaina o le pata niniʻu manogi pei o se vaega o fuamoa fualaʻau manogi, mo se faataitaiga, mai tamato ma kukama. Na te aumaia le ipu o se mea manaia tele ma le manogi.

E taua le manatua o le fua o le fualaau faisua i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 20 g mo le maʻisuka, faʻapea foi i le faʻavae o meaʻai mo le paʻu o le mamafa. Ina ia mafai ai ona faʻateleina le tau o le oloa, e fautuaina e faʻapipiʻiina i le fiber ma e le noatia i le vevela o togafitiga.

O le faʻafetaui i le suauʻu suauu e faʻafiafiaina ai le ipu ma e lelei, ae peitai, o lenei auala o sauniuniga e le faʻafeiloai ona o le maualuga o le kalori.

O le mea sili ona taua o se tasi o faafitauli ogaoga o le maʻisuka, o lona uiga o le faʻaaogaina i aso taitasi o le oloa e le manaʻomia. Aemaise lava pe ae mafaufau i le mea moni o isi suauu (olive, linseed) o loʻo faʻaalia foi i se fatuga tele ma e tatau ona i ai i le lisi o tagata o loʻo mafatia i le hyperglycemia mo togafitiga faafomaʻi.

Ina ia mafai ona sili atu le faigofie ona tausisia le maualuga o le taumafaina, ia faʻaopoopo pe suia ia suauu, e fautuaina e faʻapipiʻi se faasologa o vaiaso taʻitasi aʻo leʻi amanaʻia le mamafa o meaʻai uma.

O tagata soifua maloloina ma i latou e maua i le maʻisuka e manaʻomia le tupuga o gaʻo. O le sunflower ma isi suauu e taua tele mo le tino masani o le tino. I lalo o le saʻo saʻoga ma le tausisia o mataupu faavae o taumafa, e fesoasoani le oloa i le togafitiga o faaletonu o le pancreatic ma faaitiitia ai le ono tulai mai o le faamai, na faaalia i le fesuiaiga i le maʻisuka ituaiga 1.

Tuʻu masani

O fuālaʻau fuālaʻau uma e maua ai le gaʻo gaʻo. Latou te nafa ma le fusia o faʻamaumauga saoloto ma saofagā i le faʻaumatiaina o le cholesterol matautia. O loʻo aofia ai foʻi ma meaʻai gaʻo. O le suauu olive e aofia ai se vaega taua o le acidic oleicaturated oleic, lea e lauiloa foi o omega-9.

O mea aoga o le suauʻu ua tuʻuina atu ona o le faʻapitoa o faʻamalosiaga o meaola ma vitamini, o mea e aofia i le:

  • oona gaʻo tumu - 12%,
  • oleic acid - 68%,
  • linoleic acid - 15%,
  • Vitamin E - 13 mg.

O le suauu olive foi e iai le vitamini A, K (phylloquinone), B4 (choline), magnesium, calcium, sodium, potassium, ma le phosphorus.

E maualuga le maualuga o le kalori: mo 100 g, 900 kcal, e leai ni protein ma ni gaʻo, 99.8 g o gaʻo. O le numera o iunite falaoa o le 0, o le faasinomaga glycemic o lenei oloa o le 0, aua e leai ni gaʻo i lona tuufaatasiga.

Aafiaga i le tino

O le digestibility o le olive olive e oo atu i le 100%. Ona o lenei mea, o vitamini uma ma meaʻai e gaoioi i totonu o le tino i le sili atu ona mafai lelei. O se tuufaatasiga tulaga ese o gaʻo e fesoasoani i le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i le tino, ma o le tino ua amata ona sili atu le malamalama i le gaosia o le insulin.

O lenei aafiaga e matauina.

O le suauu olive e le aofia ai soʻo se gaʻo susu ma le cholesterol leaga, o lea e le mafai ai ona e fesili faʻamaonia le endocrinologist pe'ā mafai ona faʻaaogā le suāuu olive mo le maʻisuka. E mafai ona aofia ai ma le saogalemu i le taumafataga. E fautuaina e le Endocrinologists ia gauai i ai, talu ai e faaitiitia ai le ono mafai ona suia suiga o le atherosclerotic i totonu o vaa, angiopathy ma isi taunuuga lē lelei o le maʻisuka.

O le taimi masani o le faaaogaina o le olive olive e mafai ai ona e:

  • faʻamaonia le soifua maloloina o le mafaufau: gasegase e matauina ua faʻaitiitia le faʻaleagaina ma le popole,
  • e faʻaleleia ai le gaioiga o le vaega o meaʻai,
  • taofi le mataua o le faʻaaliga
  • faia ia sili atu ona faʻaleleia ia vaa, lea e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le taia, fatu fatu, oso maualuga,
  • puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis,
  • faaitiitia le fua faatatau o le lafoaia o le calcium mai ponaivi,
  • faatelevaveina le faagasologa o le faamaloloina o microcracks, mumu, manuʻa,
  • faʻasaʻo le toto maualuga
  • faaitiitia le ono mafai ona maua i ni maʻi mama.

Mo le ausia o lenei taunuuga e mafai ai ona masani ona faʻaaogaina le suauu olive. O le masani i aso uma e tusa ma le 5-7 teaspoons.

Tuutuuga o le faaaogaina

O suauu e maua mai i olive e mafai ona faaopoopo i meaʻai, faʻaaogaina mo le faʻalanuina o salakeke, i le taimi e fufulu ai ma fufulu ipu. O nisi ua fautuaina e fufui falaoa i le suauu olive pe ae faia ni sandwiches: latou te suia le mea masani masani. E sili atu le maloloina o sandwiches, o le areto e manaia le tofo piquanti.

E fautuaina mo le maʻisuka e faʻaitiitia le aofaʻi o meaai falai i a latou meaʻai. Ae afai e te manaʻomia e falai se mea, ona mafai lea ona e faia i le suāuʻu olive. Fai mai tagata popoto e mafua ona o le faaaofiaina o le oleic acid, o le oloa e faʻavaivai vaivai i le maualuga, o le mea lea, e lelei mo le faʻavelaina. O isi e finau faapea pe a oʻo i luga le vevela, e vave ona pa'ū, tuʻuina atu i le ipu se mea oona.

E tasi le mea e iloa lelei, pe a leiloloa se vaega o mea aoga aoga. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona aofia ai meaʻai falai (e oʻo lava i le suauʻu olive) ma le faʻaeteete. O le mea moni, pe a vevela i le 200 0 C, o le faagasologa o le faʻavaeina o le tino.

Faamamafa e mafai ona tuu i luga o salakeke fou e faʻafefiloi ma le suauu olive. E le mafai ona sili atu le faʻamanuiaina o aoga o le fafagaina o falalaʻau fou faʻatasi ai ma gaʻo faʻamamaina le gaʻo. Latou te maualuga le saturate o le tino i vitamini ma elemene taua. O le toesea atoatoa o ni mea inu gaʻo faigofie i totonu o ia ipu ei ai sona aafiaga lelei i le ola maloloina o le maʻisuka.

E mafai ona e taumafai e le gata ina faaopoopo le suauu i le taimi o kuka, ae ia inu foi i luga o se manava gaogao. O lona faʻaaogaina i le taeao ao leʻi mafai e taumafataga ona faʻaitiitia le mamafa. A uma, o le gaʻo gaʻo o loʻo i ai i lona tuufaatasiga e saofaga i le mea moni e faapea, o faailo e faʻaalia ai le saturation e sili atu ona faʻamalosia i le faiʻai. O lenei mea e mafai ai e oe ona pulea lau manaʻoga: ona o lenei mea, ua faʻaitiitia le mamafa ma ua faʻaleleia foliga vaaia.

Filifiliga filifilia

Pe a filifili e faʻatau le suauu sili ona lelei mo le maʻisuka, e tatau ona e gauai atu i le igoa ma le tusiga. O le sili ona lelei ma le soifua maloloina o le filifiliga lea o loʻo i ai le faʻamatalaga Virgin (natura). Mo le faʻaaogaina, sili atu le lelei o fualaau malulu, i le gaosiga o mea e le faʻaaogaina ai vailaʻau. E aofia ai ExtraVirginOliveOil.

O suauu faamamaina e tatau ona mafaufauina pe afai e te fuafua e faʻaaogaina mo le kuka. O le igoa o le a faʻaalia ai le Faʻasalaina.

O se faʻafefiloi o le malulu o loʻo suauu mai le suauu ma le mea faamamaina ua taʻua o le PureOliveOil. E leʻo iai se tofo faʻalauiloa e pei o le Virgin, ae e mafai ona faʻaaoga uma mo le faʻaaogaina o ituaiga-ma mo le faga.

Ae o fagu o loʻo i ai le pepa Pomace e sili atu le lelei e le faʻatau. O lenei oloa e maua mai i le suauʻu suauʻu o olive e ala i le faʻasalaʻi faifaipea ma faʻalelei. I lona tino mamā, e le mafai ona maua i luga o le faʻatau - e faʻafefiloi ma le suauu muamua, ae i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia ai le tau o sea oloa.

E tatau ona i ai ni suauu o fualaau aina i le taumafa o le maʻisuka. Latou te faʻatagaina oe e faʻamamafa le tino i mea aoga gaʻo ma vitamini. E masani ona faʻaleleia le gaioiga o le suauʻu olive i totonu o le tino e faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻaleleia atili le lagona o gaʻo i le inisalini, toe faʻaleleia le galavai o vaʻa toto ma puipuia suiga a le atherosclerotic.

Faʻavae ma aoga aoga

E mafai ona faʻatagaina le suauʻu manogi i le maʻisuka mo le taumafa, e tatau ona latou suia gaʻo o manu. O se tasi o mea taatele o le suauu suauu mo le maʻisuka ituaiga 2. E mauʻoa i vitamini ma meaʻai aoga. Ma le isi, taugofie.

O le suauu olive, e moni, e sili atu le taugata, ae i tulaga o le soifua maloloina nai lo le gaʻo:

  1. O loʻo i ai vitamini ma minerale aoga e pei o le calcium, potassium, magnesium, sodium ma fugalaku.
  2. O gaʻo masūsūina o loʻo aofia ai i totonu, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose o le maʻisuka ma le sili atu ona lelei le iloa o le inisalini. Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e fautuaina ia fesuiaʻi uma gaʻo i le suauu olive.

O lenei vailaau o le suauʻu fuālaʻau e faʻaleleia lelei e le tino, o le tuufaatasiga o omega-6 ma omega-3 fats i totonu o lea mea e manatu lelei mo le tino o le tagata.

O le faʻaaogaina masani o lenei oloa e faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, ei ai sona aafiaga lelei i luga o vaʻa toto. E masani foi ona faaaoga i vailaau ma le cosmetology.

O lenei mea suauu o lo oi ai le pasene tele o le oleic acid, lea e aʻafia ai le faiga o metabolic i totonu o le tino ma faʻamalosia ai puipui o toto toto. Linoleic acid e vave faʻaleleia ai le faʻamalolo ma faʻaleleia le vaʻai. O lenei suāuu e puipuia ai le faʻavaeina o toto ma ua toetoe lava a gauai uma atu i le tino.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le suauu olive i le ituaiga 2 maʻisuka e tatau ona i ai i le taumafataga i aso uma. E tusa lava pe a saunia ni sanduna faigofie, e mafai ona e sosogi se fasi falaoa i luga ia i latou e faaopoopo ai meaʻai ma lelei. Faaaoga pe a kuka le vasega muamua, lona lua, salata ma e tusa lava pe tao tao.

I le faaopoopo atu i le mea moni o le oloa o loʻo i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o le tagata, o loʻo i ai foi lona aafiaga toe faafouina, faafetai i le malosi malosi o le antioxidant - vitamini E. O lona faʻaaoga e fesoasoani ai e faʻafetaui le suka o le toto. I le maʻisuka meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina e oʻo i le 4 tbsp. l i le aso o lenei suauu.

O meaai falai mo le maʻisuka e tatau ona faatapulaaina i le taumafaina, o le olive olive e matua le talafeagai mo lenei auala e kuka ai. O meaʻai pe a uma le faʻavelaina o lenei suāuʻu e maua ai se tofo oona, e le gata i lea, e faʻaititia le meaʻai pe a vevela.

Ae a sauniuni salakeke, o lenei oloa e taua tele. O fualaau aina suamalie ua faʻaogaina faʻatasi ma i latou e sili atu ona maloloina. Afai e mafai, e mafai ona saunia nei fuamosa i aso uma. E mafai foi ona faaopoopo i aano o manu ma iʻa.

O aoga o le suauu olive mo le maʻisuka

O le suauu suauu mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga i le tele o mea aoga aoga, o le mafuaʻaga lea e sili ona maualuga ai lona fiafia i totonu o le laʻau Asia, le pito i luga o le paneta. Muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i meaola faʻapitoa: vaʻa, palmitic, myristic, oleic, linoleic ma hexadecenoic. O le tele o le sesame ma mineral aoga e pei o le magnesium, calcium ma le phosphorus.

O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le sesame e lautele. E le gata i le faʻamamaina o le paʻu pe a faʻaogaina i fafo, e faʻamaonia ai le maualuga o le toto, faʻamamā le fata o le intestinal, faʻamaonia le kosi o faʻamaʻi pipisi ma faʻamalosia le hematopoiesis, faʻavave le tataina o le toto ma le faʻavaivaia o toto toto.

O lenei mea moni e taua i le maʻi suka, lea e aʻafia ai le soifua maloloina o le tino vascular system of the body. E le gata i lea, o le suauu sasama e saofaga i le paʻu o le mamafa, ona e faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol i le tino.

Sogi suauu

O se tasi o ituaiga sili ona taatele ma lauiloa o suauu o le la. Faatasi ai ma se maʻi e pei o le maʻisuka, e le naʻo le taliaina, ae e manaʻomia foi ona aofia i totonu o taumafa i aso taitasi.

O le mea moni, o le faia o fuainumera i fuaitau o mea taumafa, soʻo se suauu, e aofia ai le kumumu uliuli, e pa'ū i le ituaiga o gaʻo. O nisi o faatulagaga o le faʻaaogaina, ua atiaeina naʻo le faavae o le mamafa o le maʻisuka.

O le tikeri o le gaoioiga o le vaalele faaletino e tatau foi ona amanaia. O le fua faatatau masani o le faaaogaina o gaʻo mo le tagata lautele o le 0.75 - 1.5 grams i le kilokalama o le mamafa atoa o le tino.

E tutusa lava le mea e mafai ona fai e uiga i le suauʻu suauu. E taua foi le amanaia o le mea moni o loo i ai mea e taʻua o "mea lilo" gaʻo.

E maua i isi meaʻai. O loʻo matou talanoa e uiga i aano o manu, iʻa, susu, nati ma sili atu.

Mai le vaaiga o le malosi ole vaega o meaʻai o maʻisuka taitasi, e taua tele le amanaʻia o le tau o le malosi. E taua tele aua o le suauʻu suauʻu e iva kuki, lea e aoga foi mo le maʻisuka.

Anapogi o Olive Olive mo Maʻisuka

O le suāuʻu olive lea e fautuaina mo le faʻaaogaina o meaʻai e ala ile maʻisuka o le gaʻo autu o mea taumafa. E le o le saito, aua le na o le sunflower, e pei o le suauʻu olive, lea, mafaufau ia te oe, e sili ona lelei pe afai e faʻaaogaina i luga o se manava gaogao ma masani.

O lenei suāuu o se tasi lea o vaega tāua o le taumafataga Metitirani, lea e mafai ona manatu o se auala aupito sili ona lelei e faʻamaonia ai le mamafa ma faʻaitiitia le hyperglycemia masani i le faʻaaogaina masani o meaai saʻo.

I se isi faaupuga, o le taumafataga, lea ua maua e le sosaiete i ona po nei le igoa lauiloa ma le taugofie "taumafa Metitirani", e sili ona lelei ma aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, aemaise pe afai latou te mafatia mai nisi pauna.

O le mea lea, o le suauu olive o se vaega taua o le taumafa o le Metitirani, ma le taumafaina mo le maʻisuka e le gata ina mafai, ae e tatau foi! Seʻio tatou vaai pe aisea ...

O le a le aoga o le olive olive olive anapogi?

O le lalolagi sa lauiloa le solo solofanua Homer na taʻua muamua o le suauʻu olive "vai inu". Ma e le o se faalavelave. Talu mai aso anamua, o lenei suāuʻu faʻamalolo ua uma ona faʻatauina i tomai faʻapitoa e faʻamalolo ai, o le mea lea na tuʻuina ai i luga o se fale ma le auro.

O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le olive olive e maua ai se aoga aoga i luga o le tino. O lenei suāuʻu e vave faʻavaveina e le tino, fesoasoani i le faʻavavevaveina o metabolic processes ma, i se isi itu, faʻaitiitia ai le manava.

Ona o le mea moni e faapea, o le oloa e maualuga lona pasene o gaʻo maualalo, o loʻo masani ona faʻaaogaina e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, o le lamatiaga maualuga i le maʻisuka. Afai e te inuina le suāuʻu i aso taitasi mo se taimi faapitoa, o le toto o le toto o le a sili atu ona ola, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le stroke, toto maualuga ma le faʻaleagaina o le myocardial o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia.

E i ai le tele o phenols ma gaʻo eletise oona i totonu o lenei suāuu, lea e taua tele mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka. O le suauu olive e aoga foi i le tamaitiiti, faapea foi i le osteoporosis. E talitonuina o lona taumafa umi e puipuia ai le leiloa o le calcium e ponaivi ponaivi, o lona uiga e mafua ai ona malosi le ivi.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ae maise lava pe afai ua amata ona tupu ona aʻafiaga le lelei i foliga o microangiopathies, o le faagasologa o le faʻamalolo o microcrack, manuʻa ma le mu ua faʻagesegese. Linoleic acid, o se vaega o le suauʻu olive, e fesoasoani e faʻatelevaveina ai lenei faagasologa, o le mea lea o le isi mea faaopoopo mo le suāuu olive i le maʻisuka.

I tala faa-fomaʻi, ua fautuaina e faʻaaoga le suauʻu olive i luga o se manava gaogao e faʻasaʻo ai le toto, ma faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract. O le suauʻu Olive e iai foʻi sona aafiaga lelei i le faʻaaliga.

Masalo o se tasi o mea sili ona aoga o le suauu olive o lona mafai lea ona faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa, ma i le mea muamua, o le kanesa o le susu. O lenei vaega o le suauu olive ua toe faʻamautuina pea i le tele o suʻesuʻega, o lea la o le mafuaaga e amata faʻaaoga ai e le aunoa e lelei tele ma faʻamaonia.

O le a le suauʻu olive e ai i luga o se manava gaogao?

Mo le fugaina, pe a tatau ai, e mafai, e mafai ona e faʻaaogaina le suauu olive mama, ae e te le valaʻauina le aoga o lenei oloa. E ui e le afaina i se tele ma matautia le tele o meaola oona e pei ole fuālaʻau fuālaʻau, e tatau lava ona taumafai i auala uma e aloese ai mai le 'ai o le olive pe a faʻamafanafanaina. Ma o le auala sili mo nei faamoemoega o le taumafa lea e itiiti le falai.

Ae faʻafefea uiga uiga taua uma ia na talanoaina i le vaega muamua? O le a le suauʻu olive na faʻatatauina? O upu "faamama", "taupou" (natura) po o le "pomace" (suauʻu suauu) e masani lava ona faailoa i luga o le suauu. Mo le salad dressing ma o aso uma e fai ai le taumafataga mo le puipuia ma le faaleleia o le tino, e tatau ona e faatauina le olive olive olive pe sili atu foi - Extra Virgin, o le maualuga maualuga lea o le olive olive.

O se tasi o auala e faʻaaogaina ai le olive o le olive e tasi le sipuni i le taeao, ma le tasi i le afiafi. Ia mautinoa ia faia lenei mea aʻo leʻi 'ai, sili atu i le afa itula. E fautuaina e inu le suauʻu i le vai mama, vaipuna, ma afai e leai se hyperacid gastritis, faʻaopopo le sua o le afa o lemoni i ia vai.

O le fua o loʻo i luga ua faʻamaonia i le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa e avea o se auala lelei e foia ai le mamafa o le mamafa Ua taʻuina atu mo le masina i lenei faiga, e mafai ona e leiloa 3-4 kilokalama. Ioe, o le a moni lenei mea pe afai e faʻaopoopoina le taumafa o le suauu olive faʻapitoa i luga o se manava gaogao i meaai, a leai o le ae matua le fiafia lava.

O ai e le tatau ona i ai le suauu olive i luga o se manava gaogao?

O le suauʻu Olive e mafai ona faʻaalia le choleretic aʻafiaga, o lea afai ei ai ni maa i le vevela poʻo le cholecystitis, aloese mai fautuaga na tuʻuina atu i le asō, faʻaaoga le suauʻu olive! Afai ei ai ou faafitauli ogaoga o le ate, ua maua oe i le hepatitis ma e le tatau ona e faʻaaogaina le suauʻu olive.

O le lisi atoa lea o faʻamaʻiloga ma tapulaa. Ona faʻagasolo lea e tusa ai ma ou talitonuga maumaututu, mataupu faavae o le olaga ma faaiuga na faia.

E faapefea ona filifili le suauu olive?

Ina ia maua le tele o le suāuʻu, e taua le aʻoaʻoina pe faapefea ona filifili le mea sao. O lea, sei tatou taumafai e faamasani i ai nisi tulafonoo le a tuʻuina atu ai ia te oe le avanoa e maua ai i taimi uma se uiga aoga ma le aoga 100%:

  1. O le maualalo o le eletise o le suauu, o le sili atu ona manaia ma e sili atu ona maloloina. O lenei faailo e faailoa ai le pasene o le oleic acid i le tuufaatasiga o le suauu olive. Lagona le saoloto e ave le oloa pe afai e faaalia ai le saofaga 0.8% pe maualalo.
  2. Taumafai e faʻatau se oloa o lona atinaʻe e faʻaalia ai le aso gaosiga e sili atu ma le 5 masina talu ai. O le vaitau lea o loʻo i ai le suauu i ona uiga lelei uma ma aʻafiaga.
  3. Ina ia faʻaleleia atili le ola maloloina o le tino, ia faʻaaoga e le aunoa le suauʻu olive faʻamaʻi e leʻo faʻamafanafanaina.
  4. I mataupu pe afai o le faaupuga "mix" o loʻo faʻaalia i luga o le igoa, o loʻo i ai lou suauʻu olive i ou lima na maua e ala i le faʻafefiloi o ituaiga eseese, ma o lenei mea, e moni, o se mea itiiti tele.
  5. Faatau i taimi uma le oloa i se pusa tioata pogisa, aua e sili ona puipuia mai le la ma le malamalama.
  6. E ala i le lanu o le oloa e le mafai ona fuafua lona uiga lelei. O se oloa lelei e mafai ona paʻu samasama pe samasama samasama. O le lanu o le suauʻu olive e aʻafia i mea e pei o le olive, taimi o le seleselega ma le tikeri o le matua o le oloa.
  7. O le mea aupito sili ona lelei, pe a gaosia se oloa ma fagu i totonu o le eria lava e tasi. Afai e te vaʻai i le faʻapuupuuga i luga o le DOP packaging, o le taualumaga atoa na faia i totonu o le tasi atunuu, mo se faataitaiga, Sepania po o Eleni. Ma afai ei ai se Igoa IGP, o le faʻapipiʻiina ma le faʻailogaina o le faʻatinoina na faia i vaega eseese.

Suauu Olive ma le Puipuiga o le Maʻisuka

O se taumafa e faʻavae i le tele o le faʻaaogaina o le suauu olive e le gata o se isi auala lelei i le togafitia o le maʻisuka, ae e mafai foi ona fesoasoani e puipuia poʻo le faʻagesegeseina le atinaʻeina o lenei maʻi.

O le suauu Olive e puipuia ai le tupu o le inisalini ma ona aafiaga leaga e ala i le faateleina o le "lelei" cholesterol, faaitiitia ai triglycerides, faaleleia atili o le toto suka ma le faaitiitia o le toto.

Ua faʻamaonia e masani lava o le faʻaaogaina o le suauʻu olive ma le maualalo o le gaʻo tumu o gaʻo, o le tele o le hydrocarbons ma le suauu dietary fiber o le auala aupito sili lea ona lelei i togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka.

O le fesoasoani i le faʻaitiitia o le "leaga" lipoproteins maualalo, o lenei taumafataga e faʻaleleia ai le pule toto ma faʻaititia ai le lagona o le insulin. O nei meatotino lelei o le suauu olive ua uma ona tusia i togafitiga o le maʻisuka i tamaiti uma ma tagata matutua.

Suauu olive mo le maʻi suka

E mafua ai le ono gasegase o siama tino i insulin i le maʻisuka, e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi fatu cardiovascular, faʻaleleia ai le mimiti, faʻalauteleina le tuiina o le mai i totonu o le manava ma duodenum, ma faʻaitiitia ai le cholesterol i le toto.

A faʻapipiʻi le suauu olive i salati, o ituaiga uma o iʻa ma meaʻai a manu, o le tofo o le meaʻai o le faateleina o meaʻai, ua tumu le tino i mea aoga. E mafai ona e suʻe suʻega e faʻaaoga ai lenei suauu i luga o le Initaneti, e leai so matou nofoaga o meaʻai.

Suauu Olive - "Laʻu Suavai"

Ua faaiʻuina e saienitisi o le suauu olive e mafai ona avea ma auala lelei e tau ai le fatu o le fatu, tusia ai le Telegraph. Oleate - o le gaʻo gaʻo maua i le suauʻu olive - faʻafouina le gaʻo lelei gaʻo i totonu o fatu fatu ma fesoasoani tele i le fatu.

E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻamaoniga e le sili atu le leaga o le taumafa i le gaʻo olive, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o se fatu fatu. O le mea lea, o le taumafa a le Metitirani mo le lima tausaga na faʻaititia ai le osofaia e 30%. O isi suʻesuʻega e masani ona faʻafefiloi ai le suauʻu olive ma se faʻaitiitia o le lamatiaga o le maʻisuka, o le manuʻa, ma le maualuga.

O le suauʻu Olive o loʻo i ai se tulaga maualuga i totonu o mea o loʻo iai i gaʻo faʻasalaina i isi meaʻai. O le suauu olive o le pau lea o le suauu e mafai ona faʻaaoga i lona tino sili ona mama. O le mea e ofo ai, o le suauʻu olive e tumau pea i mea aoga, tofo ma vitamini o olive.

A faʻapipiʻi le suauʻu olive i meaʻai, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻi vevela ua faʻaititia e le tusa ma le 45%. O le suauu olive e aoga tele mo le paʻu. Talu mai aso anamua, o tagata o loʻo faʻamamaina le suauʻu olive i totonu o le paʻu ina ia sili atu le paʻu o le paʻu, malu ma vaivai. O le suauu olive, i se faaopoopoga, e mafai ona tetee i le matua o le paʻu ona o le anotusi o le vailaʻau E.

O le suauu olive, ona o lona gaʻo gaʻo, o loʻo gaoioi e tetee atu i le fausia o fomaʻi i totonu o le tui ile intestinal. E le gata i lea, e mafai ona latou fofoina le tua, o lona faʻaaogaina i le gaʻo mama (fafo) o le faʻamalolo o le tiga o tua lea e tupu ona o le pipiʻi o aʻa aʻa.

O le chlorine o loʻo i totonu o le suāuu olive ei ai sona aoga aoga i le gaioiga o fatugaʻo, ma o le faʻafetai i lenei mea o le faʻamamaina o meaola mai toxini o loʻo faigofie. O le suauu olive foi e faatelevaveina ai le manua o manu, aua o loo i ai le suauu linoleic, lea e vave ona taofiofia i le tele o tipi, o le maina ma le mu. O le suauu olive, i se faaopoopoga, ei ai lona aoga aoga i le faamaopoopoina.

O faʻamanuiaga o le suauu olive o loʻo i ai foi i le mea moni e faapea, o le polyunsaturated acids i totonu o le suauʻu e faʻaitiitia ai le manava ma faʻavave le metabolism, ma faʻaitiitia ai le mamafa. O le mafuaʻaga lena e faʻaaogaina ai e le 'aufaifaʻatotoʻo olive olive ma olive ile atinaʻe fou o se taumafa paleni.

Ae o le sili ona aoga o le suauʻu olive e mafai ona faaumiumi le ola! O tagata o le Caucasus ua latou faʻaaogaina mo se taimi umi, o lea e tele naua lo latou liua. I Rusia, na amata ona faʻamamaina le suauu olive i le lata talu ai nei, e tusa ma le 10 tausaga talu ai.

E mafai ona afaina i le suauu olive

O le suauu olive e tele naua e mafai ona afaina ai le manava, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina. I le cholecystitis, e le manaʻomia le faʻaaogāina o le suāuʻu olive, talu ai o loʻo i ai sona aʻafiaga. Aua nei galo o le suauʻu olive e maualuga tele i kalori! I le uma, e na o le tasi le sipuni suauu o le suauu e aofia ai le 120 calories.

O le Eleni anamua ua taʻua o le suauʻu olive "vai inu", e faamalamalama ai lenei mea e ala i le tele o faamanuiaga i le soifua maloloina o tagata. Meaʻai i aso nei latou te talanoa e uiga i mea uiga ese o le suauu olive, fautuaina e faaaoga i luga o se manava gaogao. Sei o tatou tilotilo faatasi i le aoga ma le leaga o le suauu olive mo tagata.

Mea aoga

O le suauu olive o se taitai manino i le mataupu o gaʻo susu, e le manaʻomia mo le tino o le tagata. I luga o le siaki ma le teuina o le suauu olive o loʻo faatumauina pea lona lelei, mea faʻasoa, tofo ma le manogi. O se mea uiga ese faʻale-natura lea e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le sauniuniga muamua - i lona tulaga sili ona mama.

Uiga lelei o le suauu olive:

    Totoga o le gaʻo gaʻo puipuia "le lelei" cholesterol e ala i le faʻasaʻoina o lona totoga i totonu o le toto, ma taofia ai foi le toto totoga i totonu o toto ma vailaʻau. O se fesoasoani tele lea i le aveesea o le mamafa, talu mai le faʻaaogaina o le suauu, ua faʻamautuina le gaosiga o le tino, o le faʻalaumalie o le manaʻo ma le liua o lipids i suauʻu gaʻo ua faʻaitiitia. Ua lava le na o le inu o le suauu olive i luga o se manava gaogao. O le suauʻu Olive e fesoasoani i le faʻaleleiaina o otaota, o loʻo ia teuina ma le fiafia ia tino mucous o totoga masini ma meaola, fesoasoani i le faʻamaloloina o gaʻo ma microcracks. O olive o le a sili ona puipuia mai le maʻi o le duodenum ma le manava, ao latou faʻaitiitia le maualuga o le eletise ma maua ai aʻafiaga faʻaleaga. O se mea masani lenei. O le anapogi o le olive o le a fesoasoani e taofia ai le faʻamalosi, faʻamautu ai fale ma faʻamama lemu le manava. O le uo sili lenei o le ate. O lona faʻaaoga e fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins ma radical free, e mafua ai le matua o le soifua matua ma le oti. O le anapogi o le olive o le anapogi e faʻamalosia ai le gaioiga o le ate, o le vevela ma le pancreas. E toe foʻi mai i le soifua maloloina, talavou ma le matagofie, e faʻapipiʻi ai lela o le epidermis faatasi ai ma minerale, vitamini ma gaʻo gaʻo, o taua e faʻafefe ai le paʻu ma fao, e faʻaleleia ai le lelei o lauulu ma fao, ma faʻamalosia ai le cartilage, ponaivi ma le musika o se tagata.

Aisea e lelei ai le suauu olive e inu i luga o se manava gaogao?

O tagata atamamai o vailaau faʻasao ma faʻasoifua maloloina e iai se manatu malosi e tatau ona inu le suāuu olive i luga o se manava gaogao mo togafitiga faafomaʻi, ae le o se mea e ese ai. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea i taeao, e mafai e le tino o le tagata ona faʻaaogaina mea aoga uma ma vaega taua i le maualuga.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le suāuʻu mai olives i le taeao e fesoasoani i le faʻamamā sili atu o le tino i le gasologa o le aso. Ae e tatau ona maitauina o le suauu olive e mafai ona faʻaosoina ai se faʻalavelave tele o nisi faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaleagaina le tulaga o le soifua maloloina. Afai o le ae inuina le suāuu mai olives i luga o se manava gaogao, ona suʻesuʻe lelei lea o lona faʻaleagaina ma suʻesuʻe uma faʻasolega, pe sili atu foʻi, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Olive olive mo paʻu mamafa

Inu tasi le sipuni tele o le suauu olive i luga o se manava gaogao mo le mamafa o le mamafa, e tusa ma le itula ma le afa ao lei faia le taeao. O lenei fualaau e aofia ai le masani i aso uma o gaʻo ola maloloina lelei, vitamini, minerals, fatty acids ma phenols.

O se sipuni o le suauu olive i luga o se manava gaogao mo le gau o le mamafa o le a puipuia ai oe mai le gasegase i le aso atoa ma faʻasalalau lipid metabolism. Ma o le tofo lelei ma le manogi matagofie o le suauu olive o le a faafiafiaina ai oe, faamalosi, faaopoopo le malosi ma le malosi!

Laʻu olive olive

Olive olive mo le tino, o se meaalofa manaia mai atua - o mea ia e taʻua e tagata o le Metitirani. Italia, Eleni, i saute o Farani - o tagata o nei eria ua lauiloa mo lo latou ola maloloina ma le umi o le soifuaga, ma tamaitai ua musuia le lalolagi atoa i lo latou matagofie faalenatura.

Ua leva ona folafola mai e saienitisi le tele o meaai a le Mediterranean e sili ona aoga mo tagata, lea e le mafaamatalaina e aunoa ma le anoanoai o fualaau faisua, iʻa, ma, ioe, o le olive olive fou faatoa pisia. E uiga i aoga ma le filifiliga sao o lenei oloa, sili atu i le tusiga.

Vitamini i le Suauu Olive

Olive olive ua aloaia o se tasi o faamalologa fuālaʻau manogi mo ni mafuaʻaga:

    e aofia ai le tasi - ma le gaʻoina o gaʻo gaʻo e manaʻomia mo suauu e galue atoatoa, o loʻo i ai le maualuga maualuga o vitamini e mafai ona suauu E, A, K, olive olive o se punavai mamana masani o antioxidants lea e mafai ai ona e tauivi i le ola tuai, e le pei o le tele o fualaau faisua, e mafai ona gauai atoatoa i le tino o le tagata, e aofia ai le beta-sitosterol (e le o maua i isi fuālaʻau fuālaʻau) - o se mea e taofia ai le faʻaputuina o le cholesterol.

Faʻamanuiaga mo le tino

O le a le faʻaaogaina o le suauu olive mo le tino? O aʻafiaga gaʻo faʻamalosi e aafia i le fausiaina o le paʻu o le cell, ma o la latou vaivaiga e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o siama. E le mafai e le tino o le tagata ona faʻapipiʻiina na o ia lava, o le mea lea, e aofia ai oloa o lo o aofia ai i le taumafataga e le gata e manaʻomia, ae taua.

Naʻo le lua laulau pununi o le olive olive i le aso e mafai ona faia mo le le lava o nei meaola, o lona faʻaoga masani ma masani e puipuia ai le atinaʻeina o ia maʻi matautiapei:

    cardiovascular diseases (fatu fatuga, ischemia, maualuga maualuga, atherosclerosis), oona, maʻi o le maʻisuka, faʻamaʻi o le manava, ate, gaselase ma le biliary, neoplasms mamaʻi.

O le suauu olive e aofia ai:

    Oleic (Omega 9) faʻamaʻa - e oʻo atu i le 80% o le voluma o gaʻo uma gaʻo. O le malosi o le oleic acid e faaosofia ai le gutu e nafa ma le taofiofia o le tuputupu aʻe o siama vaivai, ua faamaonia ai faasaienisi. Linoleic (omega 6) gaʻo e aafia i faiga faʻapitoa. E talafeagai mo le faia atoa o le faiʻai ma le muscle, ma e aʻafia foi i le faagasologa o le toe faʻafouina o le tino. Linoleic acid deficiency e faʻaitiitia ai le faʻamalolo ma le faʻaleleia o gaioiga. Alpha-linolenic (Omega 3), o loʻo i ai le gafatia e puipuia ai le faʻavaeina o palestarala i luga o puipui o toto toto ma faʻavevesi le excretion o le tele o le cholesterol mai le tino.

I le faaopoopo atu i vailaʻau faʻamalosisi, ae o le olive olive o loʻo i ai le tele o vitamini E - o ia e nafa ma le autalavou, elasticity ma le matagofie o le paʻu. Vitamini A, D, K e aofia i le fatuina o ponaivi ma maso musika o loʻo i ai foi i totonu o le oloa.

I le faʻaopoopoga, o le suauu olive o loʻo i ai vaega faapitoa - phenols - mea e puipuia ai le tuai o le tino ma afaina ai le puipuiga lautele ma le puipuiga i le lotoifale.

E leaga le suauʻu olive

O le suauu olive, e pei o soʻo se mea e ola ai le ola, e le mafai ona faʻamalosi. O le mea moni, o aogā ma mea leaga o le suāuʻu olive mo le tino e le faʻatusatusa, ae o le sese ma le faʻaaogaina le aoga e mafai ona i ai se aʻafiaga leaga i lou soifua maloloina.

  1. Aua nei galo o le suauu olive o se oloa maualuga-kalori. E tasi le sipuni sipuni e aofia ai le selau ma le limasefulu kilokalo, o lona faʻaaoga e tatau ona faʻatapulaʻa i tagata e sili atu le mamafa o le tino ma mafatia mai le maʻisuka.
  2. O le oloa o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona lafoaʻia i le taimi o faʻamaʻi tigaina o faʻamaʻi o le biliary tract aemaise lava le gallstone disease.
  3. Faatasi ai ma le faaumiumi o le mafanafana i le suauu olive, e le gata o le tele o vaega aoga e faaleagaina, ae o mea foi e iai se aafiaga o le tino o le tino e amata ona fai, o lea e lelei ai le faaopoopo i ipu ua saunia, ma le faaaogaina pe a fagaina aano o manu po o fualaau faisua.

Auala mo le gaosia o le suāuu olive

E le o suauu uma e maua mai i le pipi o olive o loʻo i ai mea e faʻamalolo ai luga. O faʻamanuiaga uma (e le faʻaalia ai le tofo ma le manogi) e na o le oloa e maua mai i le malulu, e le o le faʻamamaina. O auala mo le gaosia o le suāuu olive e eseese:

  1. Muamua le lauulu malulu. Naʻo le suauu na maua i lenei auala e maua ai le atoaga o le soifua maloloina ma le matagofie. O le oloa e tatau ona faailogaina "Extravirgin" ma ia iai se manogi manogi o olive.
  2. Lua malulu malulu. E tosoina mai le pulupulu na maua pe a uma le uluaʻi ulu, e aunoa ma le faʻaogaina o le maualuga ma le vailaau. E sili atu ona leaga i le olive olive olive e le gata i tulaga o le tofo, ae faapea foi i totonu o mea aoga, ua faailogaina o le "taupou" po o le "coldpressed".
  3. Vailaau faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o le vevela Aveesea mai le afaina e ala i le vevela ma le gaioiga ma vailaʻau, e pei o le penisini, hexane, soda. O sea suauu e le gata e leai se aoga, ae mafai foi ona afaina ai le soifua maloloina. E le mafai ona faʻaaogaina ia suauu i meaʻai, e faʻaaogaina i le mea manogi, vali ma vali ma varnish. O le mea e leaga ai, o le toʻatele o tagata gaosi oloa e faʻaopoopoina lenei suauu i le mayonnaise, e aunoa ma le faʻamalamalamaina o le tuufaatasiga o lona gaosiga.

E le tatau ona faʻasesēina oe i faailoga nei i le afifiina o oloa:

    Pureoliveoil - o le faailogaina na o le faʻamaoniga o le oloa e le aofia ai ni mea le mama o isi suauu, ma e le faʻamautinoa ai le malulu. Cholesterolfree (e aunoa ma le cholesterol) e na o se faʻasalalauga faʻapisinisi, e le maua le cholesterol i soʻo se meaʻai e faʻavaeina. Oliveoil - afai e leai se faʻalauiloaina i luga o le auala e gaosia ai i luga o le pusa, atonu o loʻo i ai le suauu e maua mai i le faʻaaogaina o le vevela ma se faʻaopoopoga laitiiti o le maualuga maualuga e faʻaleleia ai uiga taua ma le tofo.

Aua e te taumafai e fuafua le lelei o le suauu i lalo o lona paolo: o olive o loo aoina i vaega eseese e mafai ona valivali le suauu i leo eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu o Tuscan e foliga mai o lanu lanumeamata, Sicilian e masani ona lanu samasama, Ligurian - lanumeamata lanumeamata, Calabrian - lanu samame, ae o le paolo e le afaina ai le lelei o le suauu.

E mafai ona ou inu

O le suauu olive o se puipuiga sili lea ona lelei o le tele o faʻamaʻi, ma e fautuaina e le au fai meaʻai e aofia ai i lau taumafataga mo tagata uma. Ae ui i lea, o loʻo i ai vaega uma o tagata e manaʻomia ona suʻe le suauu olive. Ia mautinoa ia avea le suauu olive ma se vaega o au meaai i aso taʻitasi pe afai:

    E i ai ou faafitauli faʻaogaina. O le suauu Olive e maualalo lona aafiaga ma e fesoasoani e taulimaina le malosi e aunoa ma le faaaogaina o fualaau (mo le mafuaaga lava e tasi, e mafai ona taʻua le oloa o se sooupu mo le puipuia o le afaina). E te mafatia i le maʻi o le tino poʻo le gastritis. O le suauʻu Olive e maua ai se lagona faʻafilemu i le mucous membrane o le esophagus ma le manava, ma faʻafaigofie ai foʻi le faʻamalolo ma le toe faʻafouina o le tino. E iai lou toto maualuga ma e iai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le maʻi cardiovascular. O le suauʻu olive e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto, e puipuia ai le faaputuputu o le cholesterol i puipui o toto toto, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma oso. Oe saili e faʻaitiitia le mamafa o le tino. O le faʻaaoga lelei o le suauu olive e faaosofia ai faiga faʻavae, faʻavaveina le maualuga o le metabolism, ma, o se taunuuga, faʻafaigofie le faagasologa o le leiloa o le mamafa. E iai ou faʻafitauli paʻu (faʻamago, hypersensitivity, predisposition i dermatitis, neurodermatitis, eczema). O le tauvaga mo le le lava o aoga gaʻo ma vitamini A ma le E, o le suāuu olive e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le paʻu ma toe faʻafoisia le paleni ole vai-lipid o le epidermis. O e faʻamoemoe o se pepe pe o tausia le susu ile pepe. O mea e le faʻamamaina e talafeagai mo le atinaʻe lelei o le skeleton, o le tino o le tino ma le faiʻai o le pepe. O loʻo e feagai ma le faʻalauteleina o le mafaufau, faʻafitauli faaletino poʻo faʻalagona, pe o iai i le tulaga o le toe malosi mai maʻi, ona avea lea o le suāuʻu olive mo le tino o le a avea ma fesoasoani sili.

E mafai ona ou faʻaogaina le suauu olive mo le maʻisuka?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Mo le maʻisuka, o le suāuʻu olive o se tasi lea o mea sili ona matagofie o le kulupu. O lenei mea e mafua mai i le maualuga o meaʻai o vitamini ma gaʻo gaʻo, lea i le faʻaogaina lelei e faʻamautuina ai le metabolism o le carbohydrate e ala i le faʻaititia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Auiliiliga i luga o le mafuaaga e faatagaina ai le suauu olive mo le maʻisuka, matou te fautua atu e aoao atili.

  • Aisea e faatagaina ai le suauu olive mo le maʻisuka?
  • Faʻamanuiaga mo le maʻisuka
  • E faʻapefea ona faʻaaogā le suāuu olive?
  • O fea suauu e filifili?
  • Contraindications

Aisea e faatagaina ai le suauu olive mo le maʻisuka?

O le tuufaatasiga o le suauu olive e le aofia ai gaʻo, o le mea lea e mafai ai ona faaopoopo i le meaai mo le maʻisuka. E aofia ai gaʻo susu e le mafai ona faʻaaogaina e fesoasoani i le maualalo ole toto toto. O le iʻuga, e sili atu le lelei o le inisalini i le tino. Ona o lenei meatotino, o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e fautuaina e fomaʻi e faʻaopopo le suauu olive ia latou meaʻai i aso taitasi.

E le gata i lea, e le pei o le suauu suauu, i le taimi o le kuka, o se vaega itiiti o elemene leaga o loo faia i totonu, ma o le tino o le tino ua foliga mai ua toetoe atoa, o lea, o fualaau taua uma ma elemene o mea o le a sili ona aoga.

Faʻamanuiaga mo le maʻisuka

O lenei ituaiga o suauʻu ei ai le tele o aʻafiaga lelei:

  • e masani lava ona faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol e mafua ai ona o gaʻo eletise polyunsaturated, lea e fesoasoani e faasaʻo ai le gasegase metabolism ma i le taimi lava lea e puipuia ai le alualu i luma o le atherosclerosis,
  • faʻamalosi toto toto - o loʻo iai i se vaega maualalo o gaʻo e faʻaleleia ai le lelei o puipui o veins ma arteries, o se taunuuga o le a sili atu ona latou ola,
  • Faʻasalalau le faʻamatalaga o le faʻasalaga - o gaʻo o loʻo taʻua o se tasi o mea autu o le biologically active, ma afai o loʻo iai i totonu o le tino, o le galuega o le endocrine e faʻaleleia atili,
  • e faatonutonuina ai le faiga o le tino o le tino atoa - o le aofaiga talafeagai o meaʻai e ulufale i ai, ia e tufatufa tutusa i le tino atoa, ma faʻaleleia ai le faʻatinoina o fausaga lautele,
  • faʻalauteleina le toe faʻaleleia o le tino - o lipids o se vaega taua tele o le membrane o le faavae faavae o soʻo se mea, ma o latou faʻateleina le faʻafouina o sela ua manua, lea e talafeagai e toe faʻafoisia vave ai le latou gaioiga.

I le avea ai o se vaega o lenei ituaiga o suauu, e le gata o gaʻo gaʻo, ae faʻapea foi vitamini e iai se aafiaga lelei i le tino o le tagata i le siakiina o le maʻisuka:

  • O le vitamin E o se vaifofo masani ma fualaʻau lautele e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻamaʻiina o gaʻo, e afaina ai toto toto, maua ai puipuiga lelei mai faʻamaʻi eseese o le cardiovascular system,
  • Vitamin K (phylloquinone) - e taua tele le sao i le gaioiga o gaʻo ma le metabolism i le ponaivi ma le mea fesootai,
  • Vitamin A - e manaʻomia mo le soifua maloloina o mata, ate, faʻaleleia o le tino, faʻapea foʻi ma le masani masani o le fesoʻotaiga, gaioiga, ponaivi,
  • Vitamin B4 (filifilia) - o lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini i le maʻisuka ituaiga 1, ma i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le maualuga o le inisalini.

O le mea lea, o gaʻo taua o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau o le vailaʻau o loʻo i totonu o le suāuu olive e fesoasoani i le tele o totoga o tagata. O le mea lea, o lenei oloa e le naʻo se ituaiga o vailaau faʻapitoa, ae e fesoasoani foi e taofia le faʻaleleia o faʻafitauli o lenei faʻamaʻi.

E faʻapefea ona faʻaaogā le suāuu olive?

O ia suāuʻu e fautuaina e faʻaopopo i ipu saunia, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o se salati salalau. E le gata i lea, o le a sili atu le aoga o sandwiches pe afai e te faʻafefeteina le falaoa i le suauʻu olive, ona tuʻu loa lea o se faʻaoga lelei. E mafai ona faʻaaogaina mo le faʻavelaina, taʻavale ma le tao.

Afai e masani ona e faʻaaogaina le oloa i luga o se manava gaogao, ma soo se ituaiga o maʻisuka e mafai ona e ausia nei taunuʻuga:

  • faʻaleleia le gaʻo meaʻai, o le mea lea o le a vave ona faʻavaveina meaai
  • faamalolosia vaʻa toto, lea o le a aloese ai mai faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka, e pei o le maualuga o le toto maualuga, fatu fatu, stroke,
  • faaitiitia le gau o le calcium, lea o le a maua ai e le ponaivi le malosi sili atu.

O le tulafono sili ona taua e le faʻaleagaina lenei oloa. O le alauni o aso taitasi mo le suāuu olive mo se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka pe a ma le 2 sipuni, ae le sili atu.

Ina ia iloa le saʻo ole vailaʻau, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi i lau 'auʻaunaga soifua maloloina.

O fea suauu e filifili?

Ina ia na o le pau le aoga mai le suauu olive, e taua le filifilia o se oloa lelei, lea o le a fesoasoani i fautuaga nei:

  • O le ola o le suauʻu e oʻo atu ile 5 masina. O sea ituaiga oloa e aofia ai uiga taua uma.
  • Pusa o le suauʻu - malulu masani. Afai o le "fefiloi" o loʻo faʻaalia i luga o le igoa, e le fetaui lea oloa, talu ai ona maua mai e ala i le tuʻuina atu o ituaiga o suauu eseese, ma e le mafai ona vaʻai pe faapefea ona aafia le tino o le maʻisuka.
  • Ole pasene ole eletise e 0.8%. O le itiiti ifo o le eletise, o le tofo o le suauʻu o le a sili atu ona solomuli. O lenei tulaga faʻalagolago e faʻatatau i mea o loʻo iai i le oleic acid, e le o se mea taua.
  • O loʻo i ai se faʻailoga "DOP" i luga o le afifi. O lona uiga o le faʻaaogaina o le afifiina ma le simaina o le suauʻu na faia i le tasi itu. Afai e tuʻuina atu le faʻasologa o le "IGP", e tatau ona e teenaina sea oloa, talu ai ona sa gaosia ma faguina i vaipanoa eseese.
  • O le pusa o loʻo faʻatauina ai le oloa o le tioata ma le pogisa, aua o le suauu o loʻo i totonu o loʻo puipuia mai ave o le ultraviolet ma le malamalama.

E le mafai ona e gauai atu i le lanu o le suauu, aua e le o taua ai le lelei. O lea, e mafai ona e faʻatau mai le suauu, lea ei ai se lanu samasama po o se lanu samasama samasama. E faalagolago i le ituaiga o olive na faʻaaogaina pe a seleseleina le seleselega ma pe faapefea ona fua o olive.

Contraindications

O lenei oloa e faʻateleina le faʻasaʻolotoina o le tele o talo. Afai o loʻo i ai le siaki, o le lamatiaga o la latou fegasoloʻiga e amata ai le alualu i luma, lea o le a oʻo atu ai i aʻafiaga matuia. O le alualu i luma o faʻamaʻi o le maʻi na tupu, o le mea lea, e mafai ona manaʻomia se taotoga faʻafuaseʻi.

O lea la, e faʻasaina le faʻaaogaina o le suāuu olive pe afai e maua:

  • cholecystitis
  • gallstone faamaʻi.

O lea la, afai e leai se faasaina, e aoga le faʻaaogāina o le suāuu olive mo le maʻisuka, aua o loʻo aofia ai le tele o minerale uiga ese ma fualaau taua. E ui i lea, e taua le manatua e uiga i le fua faatatau o le aso, lea e le tatau ona sili atu i le 2 sipuni tele poʻo se faʻaaliga taʻitasi na faʻatuina e le fomaʻi.

E mafai ona ou faʻaaoga le pata mo le maʻisuka ma aiseā?

O le suauu olive e toetoe lava a gauai atoatoa i le tino, o lona uiga o le aoga o elemene oi ai o le a sili atu lona lelei i le mafai.

O le suāuʻu e aofia ai gaʻo e le o faʻasusuina, o loʻo fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto toto, sili atu le lagona o le inisalini e le tino ma o le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e faʻaopoopo i lau meaai i aso uma. E lelei lava, pe afai o se tagata e maua i le maʻisuka e sui uma lava ia mea i le suauu manogi.

I le faaopoopo atu i vitamini, o loʻo i ai ni gaʻo gaʻo, faʻapea foʻi ma se seti o elemene: sodium, potassium, calcium, phosphorus, magnesium. O fualaau totino taitasi ei ai sona aafiaga i luga o faʻalavelave e tutupu i le tino, ma e talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka:

  • Vitamin B4 e mafai ona faʻaitiitia le manaʻomia o le insulin i le maʻisuka ituaiga 1, ma i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le maualuga ole inisalini,
  • Vitamin A, e tusa ai ma nisi o lipoti, fesoasoani i le tino ia faatumauina le maualuga o le suka i le maualuga o le maualuga o le suka, ma o le taunuuga lea e amata ai ona faʻaleleia lelei le inisalini,
  • Vitamin K e taua foʻi mo le faʻatonutonu lelei o le maualuga o le suka.
  • O le vitamin E o se antioxidant, o se fualaʻau lautele, e faʻaitiitia ai le faʻamaʻiina o gaʻo, ei ai sona aafiaga lelei i le toto, faʻaititia le mamafa o faʻafitauli ma le manaʻomia mo le inisalini.

O elemene uma lava, e taua o le sodium, potassium, calcium, phosphorus, magnesium e i ai foi se aafiaga lelei i le tino ma le maʻisuka, o nisi oi latou e felagolagomaʻi le tasi i le isi, faʻaleleia le aafiaga.

Toe i totonu o mea

E faʻapefea ona ese le suauu olive mai le suauʻu sulu?

O le olive olive e ese mai le suauu suauu i le tele o auala:

  1. Malamalama lelei
  2. Pe a kuka, e itiiti lava mea leaga e faia i totonu,
  3. O le suauʻu o loʻo i ai le tuufaatasiga lelei o omega 3 ma omega 6 gaʻo mo le tino o le tagata,
  4. O le suauʻu Olive e sili atu lona faʻaaogaina i le cosmetology ma vailaʻau.

E mafai e le suauu olive ona avea ma maʻisuka?

O le numera pito i maualuga o meatotino aoga o loʻo i totonu o le suauʻu o le mea e taʻua o le malulu, pe a faʻavevela le suauu e le silia ma le 27 tikeri. O lenei vaega o oloa ua taua o le suauu sili ona aoga, ua faʻaaogaina mo le teuteuina o salakeke. O le isi suauʻu olive ua faʻamamaina, e iai ni nai elemene taua, ae e sili atu ona talafeagai mo le faʻavelaina, aua e le ulaula ma e le afaina.

O le suauʻu Olive e toetoe lava 100% le gauaʻiina e le tino o le tagata, o mea taua uma lava o loʻo i ai e galue lelei i le mea e mafai ai. O le oloa e aofia ai gaʻo susu, lea e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose o le toto, ma e sili atu mo le tagata gasegase e faʻaaogaina le inisalini. O le mea lea, e fautuaina malosi e endocrinologists ma tagata tausi meaʻai e aofia ai se suauʻu i le taumafataga.

O le mea e tatau ai, o le maʻisuka e tatau ona sui uma ai suauʻu fuālaʻau i le olive, aua e tele mea vitamini ma minerale: potassium, sodium, magnesium ma fulukalama. O nei mea uma o le ai ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata maʻi, e manaʻomia mo le lava gaioiga o le tino.

Vitamin B Fesoasoani:

  1. ma le maʻisuka ituaiga 1, faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini o le hormone,
  2. ituaiga 2 o le maʻisuka o le a faʻaitiitia ai le inisalini.

Faafetai i le vaitamini A, e mafai ona faatumauina faʻamatalaga glycemia i le tulaga tatau, o se taunuuga o lenei mea, o le tino o se tagata maʻi e faʻaaogaina le inisalini sili atu ona lelei. O le i ai o vitamini K e taua tele mo le lelei o tulafono faatonutonu o kulūkose, o le vitamini E o se vailaʻau lelei tele, e faʻaitiitia ai le soifua matua, faʻamaʻiina o gaʻo, ma aoga mo le toto. E talisapaia foi Vitamin A mo le faʻaitiitia o le ono ono iai ni faʻafitauli ma le manaʻomia mo le inisalini faaopoopo.

O vaega taʻitasi e galue naʻo ia lava ma faʻaleleia ai galuega a isi.

Glycemic Oil Index ma Paʻu Areto

O se faʻamatalaga mataʻitusi o se faailo e taʻu mai ai le tele o le toto suka ua ola pe a uma ona 'ai ni meaʻai patino. E taua le aofia ai na o meaai maualalo-GI i mea taumafa; o le olive olive e fetaui lelei ma nei tulaga manaomia aua o lona faasinoupuga e leai se mea.

O le falaoa ua taʻua o iunite e fuafua ai le aofaʻi o meaʻai gaʻo e faʻaumatia i meaai. O tagata gasegase e tatau ona faʻatapulaʻa le aofaʻi o meaʻai gaʻo e ulufale i totonu o le tino ina ia mafai ai ona faatumauina maualuga le maualuga o le toto suka ma faʻamaonia le metabolism. 1 le falaoa = 12 g Carbohydrates. E leai ni gaʻo i totonu o le suāuʻu olive, o lea e sili tele mo le maʻisuka.

Toe i totonu o mea

O le a le ituaiga suauʻu o loʻo i ai mo le maʻisuka?

  • 1 Faamanuiaga ma mea leaga o suauʻu
  • 2 suauu eseese ma le maʻisuka
    • 2.1 Olive
    • 2.2 Sunflower
    • 2.3 Aʻo
    • 2.4 Suauu manogi
    • 2.5 Sesame
    • 2.6 Mea manogi
    • 2.7 Suauu Cumin
  • 3 Suauu taua mo le maʻisuka

Olive ma le suauʻu suauu mo le maʻisuka, pei o le tele o isi suauu fuālaʻau, e tatau ona faʻatapulaʻa ona o le maualuga o le kalori. Ae ui i lea, o otootoga o le sunflower, germ of corn, olives have a index index, o loo i ai se fuainumera tele o vitamini aoga ma mea e gaosi ai fua oona, o lea ia aua lava nei vavaeeseina atoa i latou mai le meaai.

O aoga ma mea leaga o suauu

O le tele o fuālaʻau fuālaʻau e leai se fuainumera faʻapitoa. E afua ona o le leai o ni suka. O sina faʻaopoopoga itiiti o le suauu i meaʻai e mafai ai e oe ona faʻateleina le maelega o le ipu, ma faʻaaogaina ai vitamini gaʻo. Ae ui i lea, o suauu uma o se oloa maualuga-kalori. Ona o le uiga o le maʻisuka i le meaʻai, o lenei oloa e tatau ona faʻatapulaaina i le taumafataga.

Toe foʻi i le laulau o mea

Eseese suauu ma le maʻisuka

Le maualuga o le aoga e faʻalagolago i vailaau gaʻo-tumu i meaʻai:

  • Almond, sesame, iʻa - o loʻo iai ni gaʻo faʻamautu: omega 3 ma gamma-linolenic acid. Faafetai i nei mea, o galuega puipui o le tino ua faateleina, o le tulaga o puipui o toto toto e masani ona faatulaga, ma o le mafaufau ua tumu i mea e tatau ai.
  • Lago, saluva, margarine e aofia ai gaʻo susu. Latou te tuʻuina atu i le tino le mea e tatau ai, ae o loʻo aofia ai gaʻo faʻamatalaga leaga.
  • O le popo, o le pipi, ma le kulimi faʻavae e maua ai le toto o le cholesterol toto ona o gaʻo tumu. O lenei mea e faʻapupula ai le aʻafiaga o le paʻu ma le fatu fatu.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le suauu olive e aoga, ae i ni vaega laiti.

O le suauʻu olive mo le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e avea o se mea faʻaopoʻai meaʻai: e faʻaitiitia ai le avanoa o le angiopathy ma le atherosclerosis. E le aofia ai gaʻo afaina ma cholesterol. O le numera o sipuni o le fualaau aina suamalie e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi, e fuafua i le tulaga o le maʻi. E masani lava o le masani e le sili atu i le 5 teaseti i le vaiaso. Fautuaga fautuaina:

  • pe a fufulu pe faʻanoanoa aano o manu ma fualaʻau,
  • mo le taoina o pepa meaai ma kuki,
  • e pei o se salati salalau o fualaau faisua fou.

Toe foʻi i le laulau o mea

Laʻu suauu

O le nofoaga muamua o loʻo nofoia e le suauu o le suauu, e aʻafia ai le afaina o le meaʻai ma le tino atoa.

Flax e avea ma tulaga maualuga. O le suauu manogi e tumu i pectins, tocopherol, carotene ma le phytosterol. E aofia ai:

  • linoleic,
  • laupepa
  • faila
  • vailaʻau ma isi vailaʻau.

O le suauu manogi e aoga i le amataga o le maʻisuka. E mafai ona:

  • toto maualuga le suka
  • toe faʻafoʻi galuega faʻatonu,
  • faʻaosofia le tuputupu aʻe o tamaʻi pancreatic tinā ma le lelei le vavalalata o sela.

Faʻapipiʻi foi i totonu o capsules e avea o se faʻaopoopoga meaʻai. E sili atu le aua le faʻaaogaina fatu o le flax mo le maʻisuka ituaiga 1: latou te aofia ai le hydrocyanic acid, lea e faʻavaivaia ai le tino o le maʻi. O faʻamaʻi fatu ma o latou mea e maua mai ua faʻaseseina:

  • tagata ma gallstones
  • faatasi ai ma le mumū o le vaega o meaʻai,
  • ma le le lelei o le toto toto,
  • fafine maʻitaga ma tamaiti ei lalo o le 12 tausaga,
  • faatasi ai ma allergies.

Toe foʻi i le laulau o mea

Suauu Sesame e aofia ai:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • sesamine
  • Omega 9
  • zinc
  • Manganese
  • magnesium

O nei mea e faʻamaonia ai le mamafa, faʻamalosia ai faiga faʻaleagaga, ma auai i le gaosiga o le inisalini. E aofia i le tuufaatasiga o Ca, Si, P faamalolosia ponaivi ma faaleleia le tulaga o gom. E fautuaina le faʻaaoga o le sesame pe a mavae le 45 tausaga mo le puipuia o le gasegase ma le osteoporosis. O nei fatu e faʻaleleia le faʻaaliga, puipuia le anemia, faʻaleleia le soifua maloloina o le tino, faʻaleleia le faʻaleleia ma maua ai le aʻafiaga o le tino.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le pata e faʻaleleia ai le tulaga o fao, lauulu ma le paʻu, faʻaleleia mata ma faʻamaonia le faʻaogaina o le tino. E ui i lea, e ui i le tele o vitamin aoga ma minerale, o lenei oloa o loʻo i ai se toe faʻafoʻi maualuga - o se maualuga faʻamavaega (52 iunite). Faʻatasi ai ma le maualuga o le kalori, e masani lava ona talafeagai le teenaina e fiafia ai i mea tau gaosi.

Toe foʻi i le laulau o mea

Cumin moli

Ina ia faʻamautinoaina le suka o le toto, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le kulimi kulimi i au meaʻai.

O lenei laau e le masani ona faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o suāuʻu, ae o loʻo i ai se lisi atoa o meatotino aoga, o lea ia aua neʻi tuʻuina atu lenei oloa mo le maʻisuka. Faʻaaoga masani i meaʻai:

  • gaioiga o ponaivi e faaleleia
  • maualuga le maualuga o le suka toto
  • faʻafouina le faʻafouina o toto e faʻaleleia,
  • o le puipuiga o galuega a le tino ua faateleina.

Toe foʻi i le laulau o mea

Oona Taua mo le Maʻisuka

O sauniuniga faʻapitoa o vailaau o loʻo iai i nisi o laau e faʻaaogaina i nisi taimi e avea ma togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka. Laʻau e sili ona faʻaaogaina mo le faia o suauu taua ma o latou aafiaga i le maʻisuka:

  • Koriander. Faʻamaʻosaʻo le maualuga o le suka ma le tauvaga faʻafitauli. O elemene eleelea e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini.
  • Melissa Faʻitiʻitia le manaʻoga mo lauulu.
  • Cloves. Faʻamaʻosaʻoina le glucose metabolism ma ei ai aʻafiaga aoga i luga ole tino o pancreatic.
  • Pogisa pepa. E i ai sona aafiaga o le hypoglycemic ma le faʻalavelave.
  • Fualaʻau Faʻaitiitia le manaʻo ma faʻaoga le togafitiga o le oona.

O le suauu manogi mo le maʻisuka o se vaega taua o le taumafataga. Afai e le masalosalo e uiga i le fua o aso taitasi, e sili ona lelei le faʻafesoʻotai o se endocrinologist poʻo se tagata e faʻatino meaʻai mo fautuaga. Ae ui i lea, e le tatau ona vavaeeseina lenei oloa mai le taumafataga: o aoga o ia mea e sili atu nai lo mea e mafai ona tupu. A faʻatau, tuʻu atu le fiafia i tagata faʻamaonia ma faʻamaonia auala e gaosi ai.

Tuua Lau Faamatalaga