E mafai ona ou 'ai ni peʻa ma le maʻisuka ituaiga 2?

I mea taumafa paleni, o le pear e masani lava ona vavae ese mai isi fua. O lona tofo e le mafai ona fenumiai ona o le maualuga o le peel, e tusa lava po o le a le tikeri o le matua o le fetus. O aʻafiaga o le aʻa o le paina e mafua ona o le maualuga o mea fiber, e le o faʻamaloloina ma e le taliaina ai le fua i le tele o faʻamaʻi o le digestive tract. Ae ui i lea, o pears i le maʻisuka ituaiga 2 e taugata lava mo filo o meaʻai e puipuia ai le gasegase, ma isi elemene e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻisuka.

Faʻamanuiaga ma faʻalavelave o pears i le maʻisuka ituaiga 2

O le glycemic Index (GI) o le pi e na o le 34 iunite, o lea e mafai ona aofia ai i le lisi o le maʻisuka. O lenei fualaau suamalie e tele suga - e tusa ma le 10 g mo 100 g uma o meaʻai, ae o le afa o latou o le fructose, lea e le vave gauai i le tino ma e le mafua ai le hyperglycemia. E tele ituaiga eseese o pears, lea e iloga i le suamalie ma le malosi o le pulupulu, o le maualuga o le peel ma isi faailoga. E tatau i le maʻisuka ona mafaufau i totonu ia i latou le mea e tupu ai: o le itiiti ifo o le fua o le fua, o le sili atu lea o fiber dietary diet i totonu. O le mea lea, o maʻi gastrointestinal, faʻatasi ai ma le mumū o le pancreas, e tatau ona e filifili paʻu matua ma e le 'ai ia mea mama, ae ia fai fuafua ia latou vevela togafitiga.

E mafai ona 'ai ni pears e maua i le maʻisuka, ma pe latou te manaʻomia i taimi uma e mafaufau ai i faʻafitauli e ono tulaʻi mai pe a faʻafefe, e tatau ona talanoa ma le fomaʻi. E tusa ai ma meatotino aoga o pears, matou te maitauina lo latou tomai tulaga ese e faanatinati ai le fiainu - o se tulaga e masani ona faʻavaivaia ai le maʻisuka e le o aʻafiaga o le masani ai. E ui i le mea moni e faapea o lenei fualaau aina lava ia ei ai lona aafiaga laiti, o lona pulupulu o loo aofia ai meaola oona e puipuia ai le excretion o minerale sili ona taua e nafa ma le paleni masima o le tino mai le tino ma le urine.

Pears o le a aoga i le maʻisuka mo le maualuga o mea o le kilika i totonu o la latou pulupulu, lea e puipuia ai ponaivi vao ma taofi ai le vaivai o le toto toto, e puipuia ai le tele o faʻafitauli o le maʻisuka. Pears ei ai le tele o cobalt - o se elemene e aafia i le gaosia o le inisalini e le pancreas, vitamini C, E, kulupu B.

O mea faapitoa o pears, e taua mo le maʻisuka

O se tasi o mea taua faapitoa o le pi o le i ai lea o mea e taʻua o 'amumu maʻalaʻau i lana pipi. E mafai ona tatou lagona i latou i se mea e masani ai pe a tatou afaina le pepe. O faʻamalosi paʻu papa e malosi tele le ufiufi o laulaʻau. E manaomia foi e le tamaititi le malosi, ma faʻataʻitaʻi le 2 maʻisuka e fai ma puna o le fiva vaivai, lea e matua aʻafia ai le kulukose i totonu o le manava ma e le faatagaina ai le faateleina o le suka toto.

O se isi mea e le masani ai mo fualaau aina o loo i ai i le pi o le i ai lea i lona tuufaatasiga o se lisi umi o meaola oona ma mea aoga amino taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le pears, o le ituaiga 2 isoleucine e taua i le maʻisuka - o le maualuga o le suka i totonu o le toto. Leucine - faʻaitiitia o le kulukose o le toto, arginine - faʻateleina le faapaleni o le kulūkose, valine - puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka.

Acids e aofia i le pene ma o latou penefiti i le maʻisuka ituaiga 2

HinnayaAccelerates metabolism, faʻaitiitia le maualuga o gaʻo afaina i totonu o le toto ma puipuia ai le atherosclerosis
ChlorogenicFesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tino, o loʻo i ai ni meatotino faʻapitoa
LemonFaʻaleleia le gaosiga o le eletise, aveese le tele o le vai mai le tino
AppleFaʻasolosolo ai le gataifale, auai i le faʻasalalauga o le palakene, e manaʻomia mo le faʻamalosia o vaʻa toto
AsparticFaʻatupulaia le faʻaaogāina o le kulūkose ma lona liua i le malosi, auai i le faʻapipiʻi o mea amino
GlutamineO se vaega taua o le faagasologa o le glycolysis ma le gluconeogenesis i totonu o le tino.

Pears o loʻo i ai le faʻalavelave, e faʻamalosia ai le failautusi o gaioiga o le gastrointestinal tract. E faʻapitoa foʻi ma le flavonoids (kulutin, quercetin) - mea e aʻafia ai le malosi ma le gafatia o puipui puipui.

Tulafono mo le 'ai o pears i le maʻisuka menu

O le tulafono autu pe a aofia ai pears i le lisi o le maʻisuka o le amanaʻia lea o mea o loʻo iai i le tele o le fiva e leʻi faʻaaogaina i lenei fua. E le tatau ona faʻapipiʻi fua o fualaau 'aina ile tasi taumafataga faatasi ai ma isi meaʻai e manaʻomia ai le umi o le gaʻo.

Faatasi ai ma tuufaatasiga ua faatagaina o salati, lea e aofia ai isi fualaau faisua ma fualaau faisua faatasi ai ma ni meaai e tutusa ai meaai faatasi ai ma se pi. Faaaoga mo le maʻisuka o se salati o pears, apples and beets. E tutusa lelei mea e faaaoga, e tusa ma le 100 g. E mafai ona kuka pe faʻaaogaina ni beets i foliga masani. O vaega uma o le salati ua nutimomoia i luga o se fatu laʻau, faʻafefiloi ma faʻafefea i le sua o le tipolo poo se sipuni o soʻo se suāuʻu manogi. Nai lo o le apu, e mafai ona e ave le radish mata.

Ina ia faʻamalieina le fiainu, ia saunia se paina decoction: 1-2 fualaau aina, tipi i fasi keke, sasaa le 1 lita o le vai, kuka mo le 15 minute pe a uma le kuka, ona tape lea ma tuu i lalo mo le itiiti ifo i le 4 itula. E mafai ona faia le gae mai le faʻafefiloi o fualaau aina - i le tutusa o ao ma apu ma plums.

E mafai ona 'ai faʻatasi faʻatasi ma isi fua suamalie - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma fig poʻo aso, talu ai o le kulukose o loʻo aofia ai i totonu o le a sosolo lemu i le i ai o filo laau mai peʻa. Faʻatasiga faʻatagaina i luga o le lisi o pears ma le sisi, cheese cheese, almonds.

Palu leisi kulimi ma pear. Tasi le 500 g o le siʻisiʻese o le siʻi kulimi ma le vavae, faʻaopopo i ai le paluga, 2 sipuni tele o le oatmeal ma tuʻu le paluga mo le 30 minute. Faʻaʻu i se paluga 2 moa fua ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i totonu ole paluga. Faʻalautele le mea na tupu i totonu o se uʻamea ma tuʻu i totonu o le umu ile vevela vevela. A maeʻa le 45 minute, ona sauni loa lea o le pusa.

Faʻatasi ai ma ipu o le cereal ma cereals, aano o manu ma iʻa, fuamoa ma leki, e le mafai ona tuʻuina peʻa i se tasi meaai. O nei oloa e manaʻomia ai se taumafaiga e faʻamalo, ma o ia faʻapotopotoga o loʻo aʻafia i maʻi mama.

Mo nisi faʻamatalaga ile mea e fai mai pears mo le maʻisuka, vaʻai i le vitio o loʻo i lalo.

Pear Glycemic Index

Mo le maʻisuka, e tatau ona filifili meaai maualalo-kalori, ma e sili ona taua o loʻo i ai se faasinomaga faʻapuʻupuʻu, o lona uiga, e oʻo atu i le 50 iunite e aofia ai. O nei meaai e le afaina ai lou soifua maloloina ma o le a le faateleina lou toto suka. O meaai e eseese ai le GI i le va o le 50 - 69 iunite atonu o loʻo i ai i luga o le lisi faalua e faalua i le vaiaso, ona sosoo ai lea, i se aofaiga itiiti. O oloa e iai se faʻamaufaʻailoga o sili atu i le 70 iunite e sili atu le maualuga o le maualuga o le kulukose i le tino.

E tatau ona manatuaina o le suia o le fua o fualaau faisua ma fualaau aina, o lo latou faasinomaga faʻamaualuga e faʻapupulaina. Ae mo oloa e maualalo le GI, e mafai ona aumai i latou i se tulaga mama, talu ai o lenei faailoga o le a le sili atu i tala atu o le faʻatagaina masani.

E taua foi le iloa o le maualuga o le suka i lalo o le faasaina, o fualaau suamalie, e tusa lava pe maua mai i fualaau aina e maualalo le GI. E manino le faamatalaina o lenei mea - faatasi ai ma lenei metotia o le gaosia o le oloa, o le a leiloa lana filo, o le maualuga o le glucose e faateleina ma e vave ona ulufale atu i le toto. Na o se ipu vai suamalie e mafai ona siitia le maualuga o le kulukose i le toto e lima mmol / l.

Pear, tusa lava po o le a le ituaiga, o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga nei:

  • o le faasino igoa e 30 iunite,
  • calories i le 100 kalama o le oloa o le a oʻo atu i le 70 kcal.

Faʻavae i luga o nei faʻataʻitaʻiga, o se tali lelei e maua i le fesili - e mafai ona 'ai se pi ma le maʻisuka ituaiga 2.

Pepa e mafai ona 'aina i le 200 kalama i le aso, ona o le mea moni o isi fualaau aina ma vine i lena aso e leʻi faʻaumatia e le maʻisuka. Pepa puree e faatagaina i le aofaiga tutusa.

O le maʻisuka e masani ona filifili le mamae o pepe pepe TM "tamaititi vavega", lea e faia e aunoa ma le suka.

Le taua o meaʻai o pears

Pear o se tasi o fua masani. O laau o le pia e tutupu i luga o tau. I le taimi nei, o le tele o nai a latou ituaiga e lauiloa. O le sili ona lauiloa o Duchess, Williams, Bergamot, Bessemyanka.

O uiga tofo o ituaiga taitasi e ese, ae o le tau o mea taumafa e toetoe lava tutusa mo tagata uma. O vaega autū o le fua o le:

  • Suavai e oo i le 80-85%,
  • Carbohydrates e oo atu i le 15% (lea o monosaccharides e oo atu i le 10%),
  • E puipuia i le 0.5%,
  • Oona e oo atu i le 0.1%.

Mai meaʻai, o gaʻo meaʻai e avea ma sili. I le taimi lava lena, 2/3 o monosaccharides (glucose, fructose), ma 1/3 o polysaccharides (fiber ma pectin).

Latou te aofia ai foi mea aoga:

  • B vitamini,
  • Vitamin C
  • Vitamin A ma Retinol
  • Faʻasologa o elemene (potassium, phosphorus, calcium, magnesium),
  • Suauu mama ma le faʻamamafa gaʻo.

Pepa e manaʻomia manaoga o le tino mo vai, vitamini ma minerale. Mo faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo, o le faʻaaogaina o fualaau aina e mautinoa ai le faʻaaoga lelei o le kulukose mo manaoga o le tino.

O fualaau aina suamalie o loʻo i ai le tele o meaʻai gaʻo e faʻatasi ai ma filo meaʻai. O oloa e sili ona lelei mo se taumafa mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le maʻi suka

Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka eo faatasi ma le suka maualuga. I le togafitiga o le maʻi, e oso i luga le kulukose, e tatau ona faasaʻo.

I le togafitiga o le maʻisuka, o se matafaioi taua e tuʻuina atu i moa mama i le va o fualaau o fualaau. Ina ia vave totoina le kulukose toto, e mafai ona e faʻaaogaina ia fua. E mafai ona ou 'ai ni paʻu mo le maʻisuka?

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le pi i le lisi e mafai ona aofia ai i ituaiga nei:

  • Fou
  • Braised
  • Toto
  • Peina sua
  • Pepa compote,
  • Fualaau aina.

Pears mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo aofia i totonu o le meaai autu o taumafa i totonu o se pepa fou poʻo se gaioiga. E tatau ona malamalama o le maʻisuka o soʻo se ituaiga, o meaʻai e aofia ai le tele o mea inu gaʻo e le tatau ona faʻaleagaina. O le mea lea, o fualaau aina e mafai ona 'aina i nisi o fuainumera.

O le faʻaaogaina o pears mo le maʻisuka ituaiga 2 i aso uma e mafai ona faʻatagaina, ae i totonu o nisi tapulaa.

E sili atu ona lelei le 'ai o fualaau fou, aua o loʻo faʻamaoaigaina i laʻau o meaʻai, lea e faʻaleleia ai le galala.

E tele galuega e faia e fiber dietary:

  • Faateleina le faʻamalositino i le intestinal,
  • Faʻaitiitia le faʻaaogāina o gaʻo vailaʻau māmā faʻapitoa e ala i le fausiaina o mea faʻapipiʻi ma le excretion e le suia,
  • Vaʻaia o le vai i totonu o le molī o le intestinal,
  • Adsorption o mea leaga i luga o le fogaeleele.

E mafai ona 'ai 1-2 fualaau aina i le aso mo le taʻaloga pe a uma le aoauli po o le' aiga o le afiafi. Pears e mafai ona suia meaʻai manaia.

O fualaau ma compotes e le fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka, talu ai ona o le mea o loʻo maua i le gaʻoloʻo gaʻo faigofie e faʻalauteleina i lona faʻasalaga, ae faʻaititia le fiber dietary i le zero. O se mea faapena e mafai ona mafua ai le oso maualuga o le kulukose toto.

I le taimi o le vevelaina o fua (fualaau, tao, mago), o le tele o vitamini ma elemene o le a faʻaumatia. O nei meaai e le mafai ona faia mo le manaʻoga i aso taitasi mo meaʻai.

I le taimi nei, e mafai ona faʻatau mai ni fualaau fou i soo se taimi o le tausaga. O le mea lea, e leai se aogā e faʻaaogaina ai se mea aoga e faʻamalosia ai togafitiga mo le seleselega o le taumalulu.

Tuusaunoaga o mea e ave i ai le faamuamua o oloa mo le suia o meaai suamalie.

Lago tao

O fua e suamalie e lelei mo le taumafataga. Pe a tao, e tele mea aoga o fualaau aina e faʻasaoina.

  • Pears 2 fasi vaega
  • Paʻu papaʻe papaʻe
  • Pulu,
  • O lenamamoni e tofo.

Fufulu ma tipi le fualaau aina i ni vaega se lua. Uu le ogaumu i le 1800 C. Faʻamuʻu le fagu tao ma le suauu ma tuʻu le pears i luga. Liligi le pito i luga ma le uaina paʻe papaʻe. Pipi le ipu mo le tusa ma le 15 minute.

Auauna i le vevela poʻo le malulu. Mo le faʻailoga, sasaa le meaʻai faʻatoʻa ma le kinamona aʻo leʻi faʻauuina.

Pepa stew

E lelei le paila mo le 'aiga o le taeao. E mafai ona e faʻaaogaina e pei o se mea tutoʻatasi pe faʻavasegaina soʻo se cereal.

Peel ma peel fruits. Ina ia faʻaitiitia le taimi e kuka ai, ia vaʻaia i totonu o ni nai pusa. Pear i le vai ma tuʻu se afi mumū. A maeʻa le kuka, simmer e le sili atu i le 10-15 minute.

A maeʻa, kuka le fua i se tulaga mamae. E le tatau ona e faaopoopoina le suka poo le suka, aua o le mea maeʻa ua uma ona i ai se tofo suamalie.

O aoga o pears i le maʻisuka

I le taimi nei, e sili atu ma le 30 ituaiga o vao, o ona fua e eseese i lanu, foliga, tofo, tele.

O le averesi o le malosi o le fualaau aina e 43 kcal mo le 100 g, ma o lona faasinomaga mataʻitusi e le sili atu ma le 50. O lona uiga pi - dietetic, diabetic, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻasoifua. O loʻo iai mea nei:

  • fufulu le tino o toxins, aveese faʻamalosi mamafa,
  • aveese faʻamalositino taualumaga,
  • faaitiitia le mafatiaga, fesoasoani e faatoilaloina setete faavaivai,
  • maualuga mea e maua ai le fiber e fesoasoani i le faʻasaʻoina o metabolic processes,
  • tautua e puipuia ai le atherosclerosis ma le faʻavaeina o pusa cholesterol.
  • faʻagesegese le faʻagasologa o le faʻateleina o meaʻai gaʻo gaʻo, lea e osofia ai le oso i le toto suka.

Ma o le mea sili ona taua: suka i le pi e le o sui mai le suauu, ae o le fructose: e faigofie ona faigofie ma e le manaʻomia le auai o le insulin mo lenei mea.

  • faʻaitiitia le toto suka
  • ei ai lona malosi, e aveese ai le tele o le suavai,
  • anesthetizes ma faʻaitiitia faʻamaʻi siama,
  • toe faʻafoʻiina le malosi i se tino vaivai, lagolagoina le tino puipuia o le tino.

I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o pears poo le pene puree e le sili atu ma le 200 kalama i le aso, ae a le o isi fua e le o aofia i le lisi i lenei aso.

E fautuaina e filifili fua suamalie o ituaiga meaʻai mo meaai.

Vitamini ma mineral cocktail i le tuufaatasiga

O lenei fua suamalie o se tasi lea o le au siamupini i le va o uo i le anotusi o vitamini, minerale ma elemene. E mafai ona e maua vitamini A, C, E, K, H, P, PP, B vitamini, tannins, pectin, potassium, phosphorus, sodium, copper, calcium, magnesium, phosphorus, zinc. Ma e tusa ai ma mea e maua mai i le gaʻo, e mafai ona finau e tusa lava pe leai se tasi.

O nei elemene uma e faʻaaogaina lana galuega:

  • Omea E fesoasoani tele i le gaosia o le toto, ma e manaʻomia mo le faʻavavevave o le vaivai poʻo se lagona faifaipea o le vaivai, faʻalautelega malosi faʻaletino, faʻalauteleina le fatu, lagona lelei ile malulu, leai se manaʻoga ma isi faailoga e faʻaalia ai le leai o se uʻamea.
  • B vitamini e faʻamoemoe i le toe faʻaleleia o le faʻalavelave, faʻaleleia le moe ma le soifua manuia lautele.
  • Kalaku aoga aoga i le tulaga o ponaivi, nifo, lauulu, fao ma paʻu.
  • Potassium e maua ai galuega uma o le fatu ma maso, pulea le toe faʻafouina o le tino, faʻasaʻo le tiga i maso o le tino.
  • Folic Acid (Vitamin B) E lauiloa e le gata mo lona aoga lelei i le tino, ae faapea foi mo lona mafai gafatia e siitia ai le lagona ma faaleleia ai lagona faalelagona.

Fualaau suamalie ma fualaʻau

  • Laʻau mumu - 150 g
  • Apples - 50 g
  • Pears - 150 g
  • Lemoni suamalie
  • Suamalie
  • Keu suamalie le maualalo le gaʻo

'Otiʻoti mea uma i ni kupita, faʻafefiloi, masima ma solo i le sua o le tipolo. O le a ia faaopoopoina se vevela vevela ma puipuia pears ma apu mai le pogisa. O le paʻu mulimuli o le faʻavasegaina o le salati i le kirimi kiripulu. Faʻasalaga, faaopoopo ni laʻau.

  • Laʻau kulupu (fautuaina e faʻaaoga le gaʻo maualalo) - 500 g
  • Risi falaoamata - 3 tsp
  • Fuamoa - 2 pi.
  • Pears - 500 g (filifili fualaau suamalie)

Vae lemu le sipisi, fufulu fualaau ma faʻafefiloi i luga o se mea lelei. Faʻafefiloi mea uma seʻivaʻa, faaopoopo fuamoa, falaoamata, se pine o le masima, vanilla mo meaʻai. Tuu le masini e mafua ai luga o se kulimi kirimigi suamalie, ona tuu lea ile ogaumu mo le 45 minute. E mafai ona e teuteu le palugala i fasi 'aina ma fua o mint.

Pear Decoction

Fuʻu ma paʻu le fualaau, tipi ma fua le afa afa. Liligi pepa i se lita o le vai, kuka le kuka pe a uma ona kuka mo le 15 minute.

Ina ua uma ona tuua le vai mo le 4 itula, o lea e le ofi. A maeʻa lenei taimi, faʻafeiloaʻi le susu, lafoai le pi.

Inu le vai 3-4 taimi i le aso.

O le broth e iai lona faʻafitiga ma le faʻaaogaina o aʻafiaga., ma fesoasoani foi e taulimaina le fiainu lea e masani ona maua e tagata maʻisuka.

Faʻailoga talafeagai

Mo lona aoga uma, o peʻa e mafai ona afaina. E taua le tuʻuina atu oi latou i ia tulaga:

  • Maʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O lenei mea e mamafa tele meaai e mafai ona mafua ai le atuatuvale ma le le toʻa i totonu o le manava.
  • Tagata matutua. Talu ai ona o le faigata o le faʻasalaina o lenei fua, o le a oʻo atu ai i le galala ma le le fiafia.
  • Faʻatasi ma vai. O le fegalegaleaiga o le suavai ma fualaau aina e mafua ai le faamalosi, lea e faaoso ai le manava.

O le filifiliga lelei o le 'ai lea o le pi e pei o se meaʻai i ni nai itula talu ona' ai. O lea e maua ai le maualuga o le aoga mai le fua e aunoa ma ni aʻafiaga le lelei.

E ala i le faʻaofiina o se keke fiafia i totonu o le taumafataga, o le a e le gata o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le lisi masani, ae o se tamaoaiga foi o meaʻai o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le afaina o le faʻamaʻi, ma faʻaleleia atili ai le soifua manuia ma le faʻalogo.

O aoga o pears. Pears mo le maʻitaga, lactating, diabetes

Pepa (Pyrus communis) o loʻo tufatufa atu i le vaega o loʻo tuputupu aʻe i le toetoe lava tutusa lava eria e pei o le apu, ae ui i lea, o se fale tele vevela. E tusa ai ma pi na lauiloa mo se taimi umi, i faamaumauga anamua a Roma ua uma ona taua e tusa ma le fa o ituaiga ituaiga o pears. I Rusia anamua, o pears ua tupu talu mai le 11 seneturi i monasteries.

O le aso nei, o loʻo ola le pi i itu uma ma se vaʻaia lelei, o loʻo i ai le 6,000 ituaiga o nei fua, ua lautele lautele i Europa, Kanata, Atenitina, Aferika i Saute, Ausetalia, Niu Sila, i sisifo o Saina ma Amerika, ma sasaʻe foi i Initia. i itumalo o Kashmir, Ooty ma isi vaega mauga.

Pears i le fausaga ma le tuufaatasiga e vavalalata fua faʻatasi ma apu. Ae ui i lea, o foliga e foliga mai e suamalie, e ui lava ua faamaonia e leai ni suga nai lo apu, ae sili atu le elemene, o le mea lea e foliga mai o le suamalie o pears.

O loʻo maualalo le kalori o pears - mai le 40 i le 50 kcal, faʻalagolago i le telē ma le tele o pear, o lea e matua talia lava le faʻaaogaina o le tasi pear a le aso mo tagata e maua i le gaʻo ma le maʻisuka.

O paʻu matutua o le taumafanafana, autumn ma le taumalulu. Ina ia tofo, ua vaevaeina pea i le suamalie (sili atu ona suamalie, malie ma suamalie) ma le uaina (sili ona malie ma faigofie i le tofo). O ituaiga paleni o le paleni (tuai, Winter Bere) e teuina seia oʻo ia Aperila. Mo le teuina e taofi ai pears e aoina mai se laau, e aunoa ma ni faaletonu, tuu i pusa teuteu, afifi fua taitasi i pepa.

E leai ni pears e mauoa i le sorbitol, lea e suitulaga i le suka i le maʻisuka, o le mea lea o le aoga o le pears e le mafaamatalaina e manino i le maʻisuka ma o le a tatou faʻavasegaina le pi o se fua maloloina i le maʻisuka. O suʻau autu o suʻega o le suauu, fructose ma le kulukose, e itiiti lava xylose ma rhamnose. E leai ni fualaau aina e maua ai le maso, lea e liua i le suka pe a tupu.

Apalai Folic i totonu o peʻa o le a fesoasoani e faʻamaonia le faagasologa o le hematopoiesis i tamaitai i tulaga. E taua tele lenei mea i le uluaʻi tolu masina o le maitaga, pe afai o se vaega taua e puipuia ai maʻi i le fatuina ma le atinaʻeina o le tino o le pepe e leʻi fananau mai.

Pears o le a maua ai se tino vaivai o se tina maitaga ma le malosi maloloina, puipuia i latou mai le mauaina o le mamafa mamafa. O le i ai o fiva o le a fesoasoani e taulimaina le malosi, lea e masani ona matauina i tamaitai i le vaitau faʻatagata.

Pear mo le togafitia o le manava ma le manava

O le tosina o Ierusalema ma le maʻisuka e fesoasoani e faʻaumatia ai le maʻisuka, aua e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto suka. Inulin, o le ulu atu i le manava o le tagata, e faasolosolo lava ina liua i le fructose ma ua na o le inu i totonu o le toto, ua faaopoopoina le malosi i le tagata.

I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona faʻaaoga pea le inisalini, pe afai o le maʻi e faʻaaoga aʻa o le laau i aso uma, o le a faʻaleleia lona tulaga ma o le a le toe i ai le inisalini.

O le taumafaina i aso taitasi o fualaʻau aʻa, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaleleia ai le lagona o le tino i le inisalini, ma faʻateleina le gafatia e faʻapipiʻi ai e le pancreas.

E le mafai ona 'aina fua o fualaʻau, a uma ona fufulu ma faʻamama le paʻu, e saunia vailaʻau mai ia i latou.

Ina ia manuia le laau mai aʻa, e tatau ona mulumulu ma fufuluina i vai inu. A leai, e mafai ona afaina i le soifua maloloina ma mafua ai isi faʻamaʻi.

Pear recipes for diabetes

O se tasi o fua masani e sili ona masani ona faʻaaoga e tatau ona mafaufau o le paluga o le sipisi. Ina ia saunia, o le a talafeagai le matauina o le faasologa o gaoioiga nei:

  1. maeʻaeʻa 600 g. sina sisi gaʻo maualalo
  2. i le mea na mafua ai, faaopoopo ni fuamoa moa se lua, lua tbsp. l falaoamata araisa ma fefiloi,
  3. e le silia le 600 gr. o pears e vevela ma le ogatotonu, pe a maeʻa le afa o le lapisi i luga o se paʻu lapoa ma faʻasolosolo i totonu o le pusa,
  4. o le vaega o totoe o le a tipiina i totonu o ni nai vaʻa, lea e faʻaopoopoina i le kulimi siʻosiʻomaga ma se fuainumera maualalo maualalo,
  5. e tatau ona tuʻuina i le lumanaʻi le 30 minute, pe a maeʻa ona tuʻuina i se mamanu siliki.

O le puluvao lava ia e faʻafefiloi ma ni nai kulimi. l kirimigi suamalie, e 15% le gaʻo gaʻo. Suʻu le ipu mo le 45 minute i le vevela vevela. E le tatau ona masani ona faʻaaogaina lea ituaiga pusa - e tasi i le vaiaso o le a sili atu.

O le mea lea, o le 'aiina o le fualaau aina lava ia ma soʻo se ipu falaoa e matua talia lelei lava i le tulaga o le maʻisuka. Ae peitai, ina ia mafai ona sili atu ona aoga lenei mea, e taua tele le feutagai ma lau fomaʻi muamua. E le gata i lea, e oo lava i tagata e iai tulaga faʻalesoifua maloloina, e le tatau ona aveʻesea i le pears, aua e mafai ona afaina tele ai le faʻaogaina o meaʻai.

O mea faʻamalolo o pears e faʻaaogaina i ni vaega eseese o le olaga o le tagata. O fualaau suamalie e taofi ai aoga aoga i soo se ituaiga ma e tusa lava pe maeʻa togafitiga vevela, o lea e masani ona faaaoga i vailaau, meaʻai, kuka ma le cosmetology.

Pear e pei o se mea gaosiga o se vaega o masks, lotions, scrubs, creams. O tagata gaosiga o vailaʻau faʻasaina e aofia ai lenei vaega oa latou oloa.

O fesoasoani a le Pear e fesoasoani e toe faʻafouina le paʻu, toe faʻaleleia le gaʻo ma lanu lelei, faʻalelei ma lamolemole, faʻamalosi pores. O maso e faʻavae i luga o le paʻu e fesoasoani e faʻamalo ese ai le mumū ma le paʻu, ma o fua o le suamalie e avea o se laʻau, faʻamaeʻa le paʻu, leo ma toe faʻaleleia.

E mafai ona pipiʻi le paʻu o le sua i totonu o ulu o le ulu i luga o le ulu e faʻaitiitia ai le faafitauli o le taumafataga.

O le maualalo o le kalori ma le fuainumera tele o fila o loʻo i totonu o le kulupu e avea ai le pi ma se mea lauiloa ma aoga i meaʻai. O le fua e faʻamamafa lelei ai le tino, fesoasoani e faʻaitiitia toxins, toxins ma le cholesterol. O fua suamalie ua fautuaina ina ia faʻaaogaina i le taimi o le taumafataga, ona o lo latou tamaoaiga i vitamini ma minerale, fesoasoani e faʻatumu le leai o nei vaega i le tino.

Dessert Recipes

Muamua lava, e tatau ona manatuaina o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻatagaina e faʻaaogaina le sua pia. E matua fautuaina lava e te faʻaalu muamua i le vai i tutusa tutusa. Latou te faʻaaogaina le pusa o le pia i le 20-30 minute pe a uma ona 'ai meaai, ma e tatau ona faia lenei mea i se aofaiga e le silia le 100 ml.

O meaai e faia mai i le uʻamea e aʻafia i lona ituaiga ma le tofo e le mafaamatalaina. Matou te ofoina atu i le aufaitau nisi o fua lelei ma le faʻaopoopoga o fualaau suamalie.

Pears i totonu o le sua sua

Mo le taumalulu, e mafai ona e seleseleina le pi i lau lava suavai. Ina ia saunia se togaʻau kuka, ia saunia mea nei o mea nei:

  • pears
  • 1 lita o vai
  • citric acid (4 g),
  • sugar granulated (2 tbsp. l.).

Vaʻai fua ma faʻamalosi malosi fua o fua, fufulu lelei lelei, pi ma tipi i ni fasi pepa tetele. Tuu fasi fua o fualaau aina ua saunia i totonu o fagu vailaau i luga o tauau.

Liligi le suauu citric ma le suka i totonu o fagu taitasi (o le fua o nei mea i le 1 lita le fagu o loo tuuina atu i luga). Le isi, tuʻu ato i totonu o le vai tafe ma faʻamamā.

O le taimi o le faʻasili e faʻalagolago i le tele o le mafai:

  • 0.5 L - 15 minute
  • 1 l - 20-25 minute,
  • 2 l - 35-40 minute.

I le faaiuga o le faʻamaʻiina, taʻavale taʻalo o pears i totonu o lau lava suavai ma faʻamau uʻamea. Liliu i lalo i lalo, afifi lelei ma tuu i latou e pei ona latou i ai seia latou malulu atoa.

Faia o le paʻu sua

Saunia ni vaitamini ma se vai maloloina e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo.

  1. Saunia mea e tatau ai: pears (2-3 kg) ma le suka (1 kg) (e mafai ona suia le suka i le meli i se aofaiga o le 300 g).
  2. Fufulu ma faʻamago fua.
  3. 'Otiʻoti i totonu o ni nai vaʻa.
  4. Fafati i latou i totonu o se suʻeuʻu poʻo le faʻafefeteina o meaʻai mataʻetaʻe i totonu o se suʻai.
  5. Faʻasua le inu o le vaitamini i totonu o le ie vevela, gaugau i le tele o laulau.
  6. Afai e le faʻanofo le sua, faaopoopo sina suka poʻo le meli ia tofo.
  7. Liligi le vai inu i totonu o fagu ma vevela i totonu o se vai vai mo 15-20 minute.
  8. Lili luga o fagu ma tuu i se nofoaga malulu ma malulu mo le teuina.

Afai e le mafai ona pasia fualaau aina i totonu o se suʻi, faʻaaoga se mea e teu ai meaʻai.

Pepa Cake

Ina ia faia ni paʻu pai, ia saunia meaʻai nei:

  • sana ma le falaoamata o le saito (1 tbsp taitasi),
  • 1 cup kulimi ma se gaʻo gaʻo o le 35%,
  • falaoamata saito mo le faia o paluga (175 g),
  • 2 pears
  • 2 fuamoa
  • vai malulu
  • 100 g margarine
  • 100 g le suka.

Tasi le margarine, faʻafefiloi i le fuamoa moa, falaoamata (175 g), vai ma le suka (50 g). Lili ese le paluga maeʻa i totonu o se mea manifinifi ma tao i le ogaumu mo le 20 minute, i le vevela i le 180 tikeri.

Ave le fua mai le paʻu, fatu ma fatuga, ona tipi lea i ni fasi pepa. Tuu le fua i luga o le falaoa tao tao, sasaa i le sana, ma luga uma i se paluga o suka, masima, kulimi ma falaoamata o saito.

Pipi keke keke mo le 25 minute, faatulaga le vevela ile ogaumu i le 200 tikeri.

Pear dessert with cheese cheese

Ina ia saunia lenei ipu, ia saunia mea nei:

  • 3-4 pears
  • 3 punetini o kulimi kulimi,
  • 100 g o le kisi falaoa,
  • 0.5 ipu ipu vai
  • 3 sipuni tele o le suka.

Oti le fualaau aina i le 4 fasi pepa ma tuu i luga o se ipu. Faʻafefiloi lelei le kulimi kulimi ma le kulimi ma le suka e fai ai se masini tutusa. Tuu le paluga falaoa i luga o fasi paʻu taitasi. Ua saunia le ipu.

Paʻu ma le Salad Saladi

Ina ia saunia se salati i le pi ma le sisi, e te manaʻomia mea nei:

  • 100 g keke
  • 50 g sisi
  • 1 pear
  • 1 salati aisa
  • 1 sipunipuni kulimi
  • 1 le fua o letus leaves
  • 1 sipunni o le suauu manogi.

Tipi le laasisi lau ma tuʻu i luga o le lautele. I le pito i luga o le pusi, le sipisi ma fasi pepa o falao falai mai le 2 itu. Saunia le saumalie e ala i le faʻafefiloi o kulimi ma le siʻosiʻomiti gaosi ma faʻafefiloi lenei masini i luga o se afi seʻia oʻo ina faʻasusulu uma lava sisi. Liligi le salati i lenei paluga, faaopoopo le pepa ma le masima e tofo i ai.

Ina ia saunia se mea teuteu, sasaa se ipu malamalama o fualaau mamago i le afa lita o le vai ma le kuka mo le 10-15 minute, pe a maeʻa ona tuu lea e tuu ai mo le 4 itula. E tatau ona fufulu le susu. O le maʻisuka e ave se paina decoction i le afa afa 4 taimi i le aso.

E le gata ina 'ai' aʻai, ae faʻapea foi o se vaega o ipu eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona faʻaopopo i salakeke.

Taʻu 100 g o beets, tipi i totonu o kupita. O isi vaega e saunia tutusa: 50 g apu ma 100 g pears. O mea uma o loʻo faʻafefiloi, faʻafefete ma fufuluina i le sua o le tipolo, e faʻapipiiina sina kulimi suamalie itiiti-gaʻo.

O mea faʻapipiʻi ma mea faʻapipiʻi o le fetus o loʻo faʻaalia lelei i le sua suamalie fou. E mafai ona e faʻaaogaina e oʻo i le 3 taimi i le aso, pe a uma ona faʻaaogaina i le afa i le vai. O le vai inu foi e faanatinati ai le fiainu.

Mo tane maʻisuka mo le puipuia o le prostatitis ma isi faʻamaʻi o le tino, e aoga tele le inu o le compote i se mea fou ma le vevela - vao vao.

Paʻu Pia Paʻu

  • I le 2 l o le vai e fufuluina ai le 1 le susu o le faʻamago.
  • Simmer mo le 5 minute.
  • Faʻaosooso 2 itula.
  • Inu le afa afa i le aso.

Pear o se mea lelei mo le salalamu malamalama. Faʻatasi ma isi fua, fualaau faisua ma fulu.

  • Palu le susu o le susu, kulimi malo, tipi se fasi uila mama i totonu o fasi pepa. Vae solo (pe letusi) ma ou lima.
  • Faʻafefiloi ma vaitau ma le suauu olive.

  • Ave se tamai fasi anufe, radisa ma le pi.
  • Pulu ma faʻafefe mea aoga.
  • Faaopopo sina masima laitiiti, sua o le tipolo, otaota ma le suauu olive.

  • Ave le 100 g o le arugula, tasi le pulu, 150 g sisi (lanu pisi laitiiti).
  • 'Otiʻisi le sogi ma fualaau aina i totonu o ni pusa, vavae le arugula ma ou lima, faʻafefiloi ia mea.
  • Taimi i le suauu olive. E mafai ona teuteuina i paʻu.

E mafai e le maʻisuka ona kuka ai suauu mama-calorie ma fualaau aina e fetaui lelei i le meaai.

E mafai ona avea ipu ma mea suamalie, oatema ma fasi fuamoa paʻepaʻe.

Oatmeal casserole ma pear

  • Ave le 250 g o paʻu mafolafola ma paʻu mago.
  • Steam 300 g o le oatmeal i le susu vevela.
  • Faʻafefiloi uma. Faaopopo sina masima, paina, mea suamalie, fuamoa fasi fua.
  • Tuu i totonu o tao tao ma tuu i le ogaumu mo le afa itula.
  • E mafai ona teuteuina le meaʻai i se mea e faʻapipiʻiina i se pine o nati eleele.

  • Ave le 250 g o le piled pear, 2 tbsp. l uu falaoamata.
  • Tipi le pi i totonu o se paluga, sasaa 300 g vai.
  • Faaopopo le oatmeal ma simmer mo le 15 minute.
  • Liligi le folasi laitiiti i totonu o tioata.

Palu leisi kulimi ma pear

  • Aumai le 500 g o le siʻisi o le siʻi, 500 g o pears, o se fuamoa, 100 g o le kulimi suamalie ma le oatmeal (2 tbsp.).
  • Tasi le sisi, faaopoopo le falaoamata, faʻaopopo le fuamoa ma vela, teuteu leva iva kupita.
  • Tuu le masini i totonu o se ipu tao tao. Tuʻu e faʻaaoga mo le afa itula.
  • Ona tuu lea i le ogaumu, ma vevela i le 180 ° C mo le 40 minute.

Suʻe nisi suʻe kuka i le paluga kuka iinei.

  • Mo le suʻega, ave sina falaoamata (50 g), afa afa ipu vai, 2 tbsp. l moa fualaʻau, 1/2 tsp masima.
  • Mo le faʻatumu, ave ni pears e lua, 50 g o soo se fatu, i luga o le pito o se naifi, sua mai le afa o lemoni.
  • Faʻafefiloi le falaoamata ma le masima, sasaa le vai ma le suauʻu manogi Tue.
  • Pear i ni pulu, faaopoopo ni fatu, nutmeg, sua o le lemon.
  • I luga o luga o le eleele, tataʻi ese le paluga ma le tufatufaina atu o le faʻatumu.
  • Lili luga, suauu i le suauu. Suauu i le 200 ° C seia oo ina lanu enaena.

O se fualaau vevela e gaosia lelei ua i ai se faasinomaga sili atu nai lo fualaau aina fou. E tatau ona amanaia lenei mea pe a faitauina ni iunite falaoa.

E talitonuina e tatau i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ona faoa mea uma. Ae e le o lea. E aoga fua, aua na o latou lava e maua le vitamini ma le fiva talafeagai. Ua faamaonia e saienitisi o fua suamalie i taumafataga i aso taitasi e faamalosia ai le mafaufau ma maua ai se lagona o le fiafia. O le mea autu o le matauina o le fua.

I mea taumafa paleni, o le pear e masani lava ona vavae ese mai isi fua.O lona tofo e le mafai ona fenumiai ona o le maualuga o le peel, e tusa lava po o le a le tikeri o le matua o le fetus.

O aʻafiaga o le aʻa o le paina e mafua ona o le maualuga o mea fiber, e le o faʻamaloloina ma e le taliaina ai le fua i le tele o faʻamaʻi o le digestive tract. Ae ui i lea, o pears i le maʻisuka ituaiga 2 e taugata lava mo filo o meaʻai e puipuia ai le gasegase, ma isi elemene e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻisuka.

Pear decoctions

O inu mai pusi fou pe mamago e matua faanatinati ai lou fia inu i le vevela vevela, ma a vevela vevela latou te sui ai le susu i le taumalulu. O elemene sili ona taua e teuina i totonu o le masini eleʻele, o lea e mafai ona faʻaaogaina e avea o se meaʻai pe faʻaopoopoina e faʻamalosi.

  • Sasaa se ipu māgogo faʻatasi ma se lita o le vai vevela, aumai i se vevela, faʻamalosi mo le afa aso. Inu pe a uma se taumafataga. Compote o loʻo i ai se faʻaaogaina o mea faʻapitoa.
  • 'Otiʻoti fualaau fou i ni fasipepa, aveese le tumutumu. Sasaa i totonu o le vai, faʻaopopo se tootoo o le mint, aumai i se vevela, lelei.

O se teuteuga o paʻu pula mago e aoga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka.

I le 0.5 lita. fofola se ipu fualaau aina mo le 10-15 minute, pe a uma le teuteu - faʻasolosolo 4 itula, faʻalavelave. Inu 4 taimi i le aso mo le afa ipu tioata. O lenei vaiinu e iai le antisepic ma le analgesic, ma faʻafefe foi le fiainu i le fiva.

Taʻu 100 g beets, tipi i totonu o pusa, fai tutusa ma le 50 g o apu ma le 100 g o pears. Faʻatasia mea aoga. Faamasima, fufuluina i le sua o le tipolo, vaitau ma le malamalama atonu o le mayonnaise po o le paʻu kirimulusua le maualalo, e sosolo i laau. Ua fautuaina le salati mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Ave le 100 g o beets mata, radishes ma pears, faʻafefe. Faʻafefiloi meaʻai, faaopoopo le masima, fufuluina i le sua o le tipolo, vaitau ma le suauu, siliva olive, faaopoopo greens.

O le atisikoke a Ierusalema o ana faʻamanuiaga e le mafai ona faʻamagaloina e tatau ona i ai i le taumafataga, e le gata o se tagata soifua maloloina ma le maʻisuka. Afai e masani ona e taumafa i salakeke, o le a faigofie lava ona faʻafeiloaʻi e le atisichoke Ierusalema lau lisi. O nei fualaau salati o le a faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, cholesterol leaga.

E tatau ona e fufuluina ipu i yogurt e le o faʻasusu, o le siʻosiʻomaga lanu suamalie po o le suāuʻu olive. O nisi taimi e mafai ai ona faʻaaoga le kulimi kulimi-maualalo. E mafai ona faʻasaina mayonnaise ma faʻatau faleʻai ona o le maualuga o le kalori ma le suka gaʻo.

O le salati o le "apu o le apu" ua saunia mai vaega nei: tasi apu, tasi toichoke Ierusalema, tasi kukama, 100 mililiters o yogurt e le o faguina. Taʻu le kukama ma le apu. Taʻu uma meaʻai ma le vaitau ma le yogurt. Tatou te 'aina se salatisi i soo se taumafataga.

  • daikon - 100 kalama,
  • tasi atisikoke Ierusalema,
  • nai lala o le pi ma le pasili,
  • tasi tamai kālati
  • se sipuni o le suauʻu olive.

    Peel daikon ma kāloti, faʻafefe, faʻafeiloaʻi le atisosisi o Ierusalema ma tamai kopa, tapena le miti. Faʻafefiloi mea taua ma le vaitau i le suauu.

    O nei suʻega e maualalo i calorie ma o le a avea o se ituaiga sili ona lelei i le lisi o le maʻisuka.

    Pear - o le fua lona lua sili ona taua i fualaau aina.

    Fausia se peina mai aso anamua. E tusa ai ma nisi o lipoti, na ia sau i Eleni anamua mai Peresia ma Armenia, ma mai ia i latou i Roma, oe ua uma ona aumaia le pi i Europa i matu.

    E lua ni vaega tele o ituaiga pua. O paʻu manogi suamalie ma le gaʻo o le tino i totonu o le gutu e tupu ai i le itu i saute. I le totonugalemu o Lusia, o ituaiga eseese ma fualaau suamalie, e sili atu ona faigata e manaʻomia ai le gaosiga e sili atu ona taatele.

    E tele ituaiga aoga aoga ma togafitiga a Pear. O lona tamaoaiga moni o le suka: fusi, glucose, sucrose (e oo atu i le 20%). I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le malosi o meaʻai i le pears nai lo apu.

    E iai le tele o vitamini - A, B1, B2, E, P, PP, C. O loʻo i ai foi masima minerale (e oʻo i le 2 mg%), manganese, cobalt, copper, potassium, iodine (e oo i le 20 mg%).

    E aoga foʻi laʻau paʻu, lea e maua ai le vitamini C (e oʻo atu i le 110 mg%), flavonoids, arbutin glycoside (1, 4-5%).

    E fautuaina le talo e fai ma mea taumafa meaai.

    Faailoga mo le maʻisuka

    E tatau ona maitauina o paʻu i le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1 o loʻo i ai aafiaga nei:

    1. aʻafiaga
    2. faatulagaina o le maualuga o le suka,
    3. faʻamaʻi
    4. antibacterial.

    E le gata i lea, o le teuteuina o fualaau mamago o le a fesoasoani e taofi le fiva ma maua ai se togafitiga sili ona lelei.

    Ia faaeteete

    E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

    O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

    O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinology Research Center o le Russian Academy of Science Sciences na faamanuiaina

    Meaʻai mo le maʻisuka ma pears

    Ole fuainumera tele o vitamini, tuufaatasiga o le nitrogen, minerale ma mea manogi ma mafua ona o mea aoga o pears mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

    100 kalama o fualaau fou e na o le 42 kilokaloka, ma o le index glycemic index e 50. O se vaega tele o le suka o loo i ai e sau mai le suauu ma le fructose.

    O le fiber e mafua mai i gaʻo vailaʻau e le o digestible ma faʻafetai i ai, faʻafefeina o meaʻai ma metabolic processes e faʻapitoa. I le faʻaopoopoga, o le fiber e faʻavaeina le fausiaina o le talo ma faʻamaonia le faʻamalosi o le intestinal.

    O nei mea uma e faʻateleina ai le faʻaitiitia o le cholesterol ma mea vevela mai le tino o le tagata. O le isi mea e sili atu i le fiva o le faʻalavelaveina lea o le faʻavaveina o meaʻai gaʻo. O se taunuuga o lenei mea, o le maualuga o le kulukose o le a faasolosolo malie, e leai ni oso oso, lea e taua mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

    Mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2, o mea nei o le pi e taua tele:

    1. Faʻamatalaga faʻamalosi.
    2. Faʻafiafia ma le antibacterial.
    3. Le mafai ona faʻaitiitia le kulūkose.

    O teuteuga ma sua

    I le maʻisuka maualuga o le ituaiga lona lua, e pei o se tulafono, faʻaaoga teuteuga o paʻu mamago poo le suamalie fou e vili. O le puipuia o le faʻavavega o fua o le suka i le afa itula ao leʻi faia le taumafataga, o le sua suamalie e faʻamamaina i le vai i le fua faatatau o le 1: 1 e ave.

    Mo tagata, o lenei fua i le lautele e taua tele, talu ai e masani ona i ai i le maʻisuka ni faʻafitauli i totonu o le itupa. Afai e te inu i aso uma mai le pusi vao, ona mafai lea ona e puipuia le tuputupu aʻe o prostatitis pe faʻamalolo.

    E taua le manatua e le mafai ona 'aiina pea pea pia fou e tagata e maua i faʻamaʻi faʻamaʻi o le mea oona, talu ai e faigata tele mo le manava, ma afai ei ai faafitauli i le paʻu, e taua le iloa pe mafai ona' ai ni pears ma pancreatitis.

    E le mafai ona e 'aina nei fua i le maeʻa ona' ai (e sili le faʻatali mo le 30 minute) pe i luga o se manava gaogao. Afai ua fufulu le pi i le vai, ona mafai lea ona tupu i le manava, ma le maʻisuka.

    E le tatau i tagata matutua ona 'aina fua fou e aloese ai mai faʻafitauli o le manava. E le mafai ona 'aiina pears, ma o fua mata e tatau ona faʻamalūlū, malie ma tumu.

    I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o peʻa e mafai ona faʻapalaina e le gata i le fou, ae tuʻu foʻi i ipu ma salakeke. O nei fua e lelei lelei ma apu po o beets. Ina ia saunia se salati lelei ma lelei mo le 'aiga o le taeao, e tatau ona e tipi uma vaega i totonu o poloka ma faaopoopo i ai le kulimi kulimi e maualalo.

    E mafai ona e faia se salati mo soʻo se itu: faʻaopopo le radish i le fasi pepa, ma faʻaaogā le suāuʻu olive e pei o se laei.

    O le suamalie suamalie, e pei foi o se teuteuga o fualaau mamago, e faanatinatiina le fiainu, ma e faʻaaogaina foi o se vailaau i togafitiga faʻafomaʻi mo togafitiga o soʻo se ituaiga o maʻisuka

    Aʻogogo, e mafai ona teuina le pine mo se taimi umi e aunoa ma le leiloa o ona aoga aoga. Ina ia saunia se teuteuga, e tatau ona e sasaa atu le tasi ipu malamalama o fualaau mamago i le 1.2 lita o le vai ma aumai i se vevela. A maeʻa lenei, e tatau ona tuʻuina le susu i le 4 itula ona e inu ai lea.

  • Tuua Lau Faamatalaga