Mafuaaga ma togafitiga o le cerebral arteriosclerosis

O pusi e faʻalavelave ai le faʻasalaga i le faiʻai

O le atherosclerosis Cerebral o se ituaiga masani o le atherosclerosis lea e tupu ai le maʻi cerebrovascular. O le ala tonu o le faagasologa o meaola oona e taua tele ia te ia, ae ui i lea, o lenei faamaʻi latou te faalavelave, lea e aʻafia ai le tulaga lautele. O le vaʻaia o le cerebral o loʻo faʻamaonia i le mea moni e faʻapea, o laulau papalagi e aliali mai i totonu o laʻau o le mafaufau, lea e mafua ai ona solia le gaioiga o le cerebral. O le iʻuga, e mafai ona tupu le paʻu, ma e mafai ona tupu i le oti.

O lea faʻamatalaga ua faia i le sefulu pasene o le faitau aofaʻi o le lalolagi, ae o nei mea ua naʻo le resitalaina. Mai le afaina poʻo ona taunuuga i Rusia na o ia, e oo atu i le 500,000 tagata e maliliu i tausaga uma. I le mafau- fau i lenei mea, e tatau ona e ave ia faailoga o lenei maʻi ma togafitiga lelei tele. Ae ui i lea, muamua o le a tatou iloiloina le mafuaʻaga o lona atinaʻe, ma pe o le atherosclerosis o lenei fomu ua vaevaeina i ni vaega.

E faigata ona faʻateʻa ese ni mafuaʻaga faapitoa e aʻafia ai vaʻa o le faiʻai. Afai ei ai tulaga taua, o le a faateleina ai le lamatiaga o le a teuina le cholesterol i totonu o le membrane pito i totonu. E taua le mafaufau pe a oʻo i le luasefulu tausaga na tupu aʻe ai le faʻailoga mataʻutia. A o faagasolo lea taimi, e alu ese mai le tulaga o se mea vaivai i le tulaga o le fausiaina, lea e punitia ai le lumena o le aluga. I lenei taimi uma, o loʻo faʻaaogaina e le aufaʻaliliʻuga nei:

  • le tele o le ava malosi ma le ulaula tapaa, talu ai o le tapaa ulaula e afaina ai le toto toto,

O le olaga le lelei o le mafuaaga autu lea o le atherosclerosis.

  • leai se faʻamalositino, o lona uiga, o se olaga le tauagafau, e mafua mai i le mea moni e mafua ona o le le galue malosi, o le metabolism of carbohydrates and fats is disturbed,
  • maualuga maualuga: o puipui o le faga o loʻo tumu i gaʻo, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o le papa, i se faaopoopoga, o le a avea ma mea e le mafai ona maualalo,
  • maʻisuka: gaʻo gaʻo gaʻo,
  • meaai le talafeagai ona o le taumafa tele o meaola manu.
  • Faʻavasegaga

    O le atherosclerosis Cerebral e mafai ona faʻavasegaina i auala eseese, e faalagolago ile ituaiga o togafitiga, fomaʻi ma isi mea faapena. O le a tatou gauai atu i ni mea taua. Muamua, matou te vaʻaia tulaga e tolu o le faʻamaʻi.

    1. O le laasaga muamua o loʻo faʻamatalaina e ala i vailaau o le vasomotor, ae o faʻamaoniga e le mausali.
    2. I le laasaga lona lua, o suiga faʻale-tino-suiga i totonu o vaa e tupu, ma o le a sili atu ona mausali ia faailoga.
    3. O le vaega lona tolu e aofia ai suiga faʻavaomalo i vaʻa toto. Ona o le faifai pea, o faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona tupu i itu eseese o faiʻai. O faʻamaoniga o le faiva o le faiai o meaʻai e manino.

    O le atherosclerosis Cerebral o gaioiga o le cerebral e fesuisuiaʻi i le tulaga faʻaleaganuʻu.

    Vaitafe

    Cerebral posterior posterior.

  • Carotid i totonu.
  • Carotid masani lautele.
  • Vaʻa muamua tua.
  • Brachiocephalic ogalaau.
  • O loʻo i luga o le paʻu.
  • E mafai foi ona e iloa le tele o ituaiga o le gasegase.

    1. O le auala e tuʻuina atu ai e faʻaalia i mafaufauga faʻaletonu, lea e faʻatele pe faʻaitiitia.
    2. Faʻagasolo malie le alualu i luma: o aʻafiaga le lelei e tupu malie.
    3. Aʻoga tele: faʻalavelave mafaufau e tupu tele, i se taimi umi.
    4. O le faʻaleagaina o le ala e faʻaalia e ala i le faifai pea o taia, ona o le mea e tupu ai le ita tele.

    O le atherosclerosis alualu i luma e mafai ona avea ma faavae mo le tuʻuina atu o le tagata maʻi i se faʻafitauli o le tino, aemaise lava pe a fai o se maʻi na tupu. E taua le mafaufau e faapea o nisi togafitiga togafitiga e taʻu mai ai o se tagata ua le toe maua le gafatia galue, lea e tatau ona amanaia e se fomaʻi pe a tulai mai le fesili o le le atoatoa.

    Faailoga o le maʻi

    O faʻafitauli o le cerebral arteriosclerosis e le manino i le uluaʻi laasaga o le maʻi, o lea e faigata ai le faʻafitauli o faʻamaʻi. E le gata i lea, o faʻamaoniga e mafai ona fenumiai ma isi faʻamaʻi. E ui lava i lea, tatou te faʻamaonia pea faailoga e mafai ona matauina i le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi:

    O le moe leaga, tiga o le ulu ma le faaletonu o mafaufauga o faailoga sili ia o le maʻi.

    Togafitiga metotia

    Antiplatelet togafitiga. E faʻaaoga faapitoa lava i le tulaga o le atherosclerotic stenosis of arteries. O se faʻataʻitaʻiga o fualaau faasaina: clopidogrel ma acetylsalicylic acid. O lenei togafitiga e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua ai le faʻamaʻi o le ischemic. A o lei faatonuina lenei vaega o fualaau faasaina, e tatau ona suesue le setete o le hemostasis, talu mai le aveina o le acetylsalicylic acid, o le tuufaatasiga o le toto na fausia ai elemene na faateleina i nisi o gasegase.

  • Lipid-lowering therapy. I aso nei, o le faʻaaogaina o vailaʻau o le vaega o statins ua lautele. O togafitiga faapena e fesoasoani e taofia ai le tuputupu ae o le atherosclerosis.
  • Faʻatonuga faʻapitoa. Ina ia aloese mai le paʻu ma isi aʻafiaga, e mafai ona faia se filifiliga e faia ai se faʻatagana faʻataʻafaʻata faʻatoʻaina poʻo le faʻamaʻiina o gaʻo. Soo se filifiliga i luga o taotoga e faia pe a maea se suʻega maeʻa.
  • Togafitiga o le atherosclerosis o lona uiga o le tausia o se olaga ola maloloina ma le faʻaaogaina o masaniga leaga e ono aʻafia ai.

    • Faʻaaloalo i le taumafa. O lona uiga o le tuʻuina atu o meaʻai gaʻo, mea faʻamaua, sugar, honey, fatry dairy products, ma meaʻai uma o le a faateleina ai le cholesterol.
    • Tuʻua le ulaula ma le ava malosi.
    • Tumau masani.
    • Le faʻamaoni saʻo o galuega ma le malologa.

    Aua e te manatu e mafai ona e faia e aunoa ma se taimi talafeagai togafitiga faafomai. O lona toesea e mafai ona lamatia ai se ola poʻo e taʻitaʻia ai iʻuga e matua aʻafia ai. O le mea lea, faatasi ai ma uluaʻi faailoga, e tatau ona e vave alu atu i le fomaʻi ma suia lou olaga, lea e tatau ona atagia atoa ai lou soifua maloloina, aemaise o au vaʻa.

    Matou te fautuaina foi le faitau

    Cerebral atherosclerosis

    O tausaga taʻitasi, o le atherosclerosis o le cerebral e maua i le sili atu i le 10% o le aofaʻi o le lalolagi. O tagata e sili atu i le 50 tausaga e sili atu ona faigofie i lenei faʻamaʻi, peitaʻi, o le maʻi ua amata ona laʻititi.

    O lenei mea e mafua ona o le auala o le olaga faʻaonapōnei, meaʻai ma le faʻaogaina o meaola. O le atherosclerosis Cerebral o loʻo i ai se tulaga maualuga i tulaga e mafua ai le taʻavale o le faiʻai. O le mea e leaga ai, o le tasi vae tolu o tagata o loʻo totoe o le a le toe mafatia mai lenei faʻalavelave faʻasesē.

    Mo se taimi uumi, o le atherosclerosis o le cerebral e le mafai ona faʻaalia i soo se auala pe faʻafitia e ia o isi faʻamaʻi. O le mea lea, e masani lava ona maua i le tulaga o le cerebral atherosclerosis, i taimi ua matua faigata lava ona maua se alualu i luma taua i le soifua maloloina.

    Faailoga o le Cerebral Atherosclerosis

    O le atherosclerosis Cerebral e mafua ai suʻesuʻega o le cerebral ma faʻalavelave galuega: manatua, faʻaitiitia le faʻatupulaia, faʻalauteleina tomai faʻapitoa, ma faʻalavelave mafaufau e mafai ona tupu.

    O faʻamaoniga muamua o le cerebral atherosclerosis lea e ono fautua mai ai le i ai o lenei maʻi e mafai ona:

    • ulu o le ulu - latou te tulaʻi ona o le vavalalata o le lumena o le vaa ma se atherosclerotic plate, ona o lenei mea, ua tupu ai le toto ma ua le lava le i ai o le okesene i le mafaufau

    o le natura o le tiga o le ulu e le manaia, tigaina, masani ona tupu pe a maeʻa se avega faalemafaufau ma faasolosolo malie lava ona amata le tiga o le ulu

    moe i le moe, e masani ona le lava i le po ma le moe i le ao

    o lagona e masani lava ona suia

    E faasolosolo lava, o nei faailoga e faateleina ma o mea fou e o faatasi ma i latou:

    sili atu le valea atonu e aliali mai

    susu

    tomai faʻataʻitaʻi faigata o lima

    gaioiga le mautonu e aliali mai

    faigata le manatuaina o mea tutupu i le taimi nei, faʻatasi ai ma mafaufauga mo mea mamao

    Mai lea taimi i lea taimi, e ono tupu mai ni faʻalavelave faiʻai. I taimi nei, e ono oʻo mai se ulu tiga, vaivaiga i le lima ma le vae i le isi itu, e ono faʻavaivaia le vaʻavaʻa, ma e ono vaivai le tautala. Faailoga talitutusa o le cerebral Atherosclerosis mai le 1 i le 2 aso, ona faasolosolo malie ai lea ona toe atiaʻe. I lenei tulaga, latou te fai mai o se solitulafono le tumau lea o le fefaatauaiga o le faiʻai.

    Afai o nei faailo e sili atu i le 2 aso, ona avea lea o ni faʻamatalaga iloga o le stroke o le faiai, ma i lenei tulaga, e manaʻomia togafitiga faafomaʻi ma falemaʻi.

    O le taʻavale Ischemic e iloga pe a tapunia le uila o se uila e se vaʻa vevela poʻo se atherosclerotic plate ma le toto i le faiʻai e faʻalavelaveina, afaina ai le afaina - o le faʻamaoni o le puipui vascular e faʻalavelaveina ma ua tupu i le mafaufau le afaina. O nei tulaga uma e lua e lamatia ai le ola ma manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi.

    O le atherosclerosis Cerebral mafua ai le faia

    O le atherosclerosis Cerebral e mafua ona o le faaleagaina o puipui o vaʻa o le faiʻai e ni atherosclerotic plate.

    Ua talitonu le vailaau o aso nei o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o lenei faamai o mea na tutupu muamua i le ate, o lona gafatia e tuufaatasia le lipoproteins maualuga (HDL), e taua foi o le cholesterol lelei. HDL ei ai mea e faʻamalosi ai siama, tuʻuina atu le malosi ma le malosi i puipui o toto toto.

    Ae ui i lea, o le HDL i taimi o le vevelaina o mea taumafa ua faʻaumatia, ma o le fatuga o le HDL e pa'ū i luga ole ate. O le a lava le umi e fai ai le ate ma lenei galuega, e leai ni faafitauli i le tino, ae o le taimi e amata ai le toilalo o le ate, o le a amata ona fausia e le tino ni masini vascular e le o toe maua mai i le HDL, ae mai LDL ma VLDL - maualalo ma maualalo le lipoproteins. E lapopoʻa tele ma o puipui o vaʻa mai ia i latou e faʻateleina ma e le mafai ona fua.

    E le gata i lea, o mafuaʻaga e mafua ai le atinaʻe o le cerebral Atherosclerosis o:

    • meaʻai manu gaʻo maualuga

    inu ava malosi

    faʻalavelave faʻafuaseʻi o le neuropsychiatric

    E le gata i lea, o tulaga faigata o galuega, o le soifua matua o le tino ma le faaitiitia o galuega a totoga ma tino, o tulaga le lelei o le siosiomaga e mafai ona fesoasoani i le atinaeina o le cerebral atherosclerosis.

    Togafitiga o le cerebral atherosclerosis

    O le togafitiga o le cerebral atherosclerosis e faigata ma e tatau ona faia pe a maeʻa maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa. A maeʻa lena, o le a faatonuina e le fomaʻi togafitiga togafitiga, lea o le a faʻamoemoe e faʻagesegese ai le alualu i luma o le atherosclerosis, faʻaleleia atili toto toto, ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese.

    Mo le togafitiga manuia o le cerebral atherosclerosis, e tatau ai ona faʻaitiitia uma tulaga faʻalavelave e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave o le tulaga ma fesoasoani i le atinaʻeina o faʻafitauli:

    maualuga le cholesterol maualuga

    leaga masani: ulaula, faʻaaogaina o le ava malosi

    faʻaitiitia pe faʻaitiitia le faʻafitauli o neuropsychic

    Le togafitiga na faatonuina e le fomai. o le a faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi.

    O lea la, i le amataga, o le atherosclerosis o le cerebral e mafai ona togafitia i fualaau faasaina e faʻasaʻo ai le toto, e faʻaitiitia ai le toto cholesterol. Ae peitai, o le mea taua i lenei laasaga o se olaga sao, o se soifua maloloina, paleni ma le cholesterol ma le gaʻo manu, o le faia o le tino ma le teena poʻo le faʻaitiitia o le ava malosi ma ulaula tapaa.

    Afai o le tulaga ua iloa, pe afai ua i ai suiga taua i le setete o le mafaufau ma o le tulaga lautele o le soifua maloloina e matua afaina ai, o fualaau faasaina e faaleleia ai le hemodynamics, faateleina le toto, fualaau faasaina e afaina ai toto, mimiti toto, vailaau oona, lecithin , iodine-fualaau.

    I le laasaga pe a tapunia se plaka atherosclerotic poʻo se vaimasi 70% pe sili atu foi i le lumena o le vaa, afai e amata le faʻavaeina o le thrombus poʻo le plaque, ona le mafai lea ona toe tufatufaina atu le togafitiga faasao. I le avea ai o se tulafono, i lenei taimi, ua faʻaalia ai togafitiga togafitiga, o loʻo faʻaaogaina ai le thrombus poʻo le paʻu lava, faapea foi ma le vaega o le otaota ua faaleagaina, sosoo ai ma taligata o lenei vaa.

    Faʻafitauli o le cerebral atherosclerosis

    Mo faʻamaʻi pipisi uma o le faiʻai, o se taunuuga matautia o le atinaʻeina o faʻafitauli pipisi.

    E toetoe lava o nei faʻafitauli pipisi uma e lamatia tele mo le ola maloloina ma le soifuaga o le tagata maʻi, o lea e tatau ai ona e teuina lenei mea i le mafaufau ma taulai totoʻa i meaʻai, togafitiga ma le puipuiga.

    • Faʻasalaga o le cerebral atherosclerosis, pe a oʻo ina faʻaitiitia le lumenia o vaa, o le matelaina o le okesene o le faiʻai. Ma, e pei ona e iloa, o le faiʻai o le faiʻai e sili atu ona nofouta i le le lava o le okesene. Faatasi ai ma le umi o le matelaina o le okesene, o le taimi faigata e oʻo mai pe a oʻo ina le iloa le tafe o le toto i se vaega faapitoa o le faiʻai ma le manaomia o le okesene o sosoʻo i se taua taua, ona tupu aʻe ai lea o le stroke.

    Pe a fufulu se vaa i luga o se atherosclerotic plaque poʻo le thrombus, o le a osofaʻi ai le stroke e le afaina o le afaina.

    I le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular, o se faʻalavelave e mafai ona atiaʻe - faʻasolosolo o le encephalopathy, lea o loʻo i ai se suiga i le faiʻai.

    Puipuiga o le cerebral atherosclerosis

    O le uiga o le puipuiga o le faʻaleleia lea o le tulaga lelei ma le ola, faʻapea foʻi ma le puipuia o le atinaʻe o faʻafitauli.

    E iai faʻamuamua ma tulaga lua o le cerebral atherosclerosis.

    O le puipuiga mai le Peraimeri o le faʻamoemoe lea e faʻaitiitia mea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le soifua maloloina ma faʻatalanoa i mea e aʻafia ai:

    O le mafuaaga o le puipuiga lona lua o le cerebral atherosclerosis o le taofia lea o le tuueseeseina o le atherosclerotic plate, e puipuia ai le thrombosis ole mea, e taofia ai le alualu i luma o le faamai, e faaitiitia ai faafitauli i le taimi nei ma puipuia ai le toe foi mai o le faamai.

    Taumafa mo le cerebral atherosclerosis

    O meaai mo le cerebral atherosclerosis e tatau ona taulai i le faʻaleleia o le gaʻo gaʻo ma faʻamalosia le puipui o toto toto. O vailaau aoga e sau ma meaai e tatau ona fesoasoani e aveesea le cholesterol mai le tino, puipuia ai lona teuina i puipui o toto toto.

    Auala e 'ai lelei ai ma le cerebral atherosclerosis:

    • E manaʻomia le faʻaititia o le kalori o meaʻai ma mea e maua i le kalori i aso uma, e tatau ona avea ma le 2000-2500 calories

    Tetee mai le falai, gaʻo, gaʻo

    Taua tele le faʻaititia o le masima - saunia meaʻai e aunoa ma le faaopoopo o masima, ma masima le ipu ua maeʻa

    Tuuina atu le fiafia i gaʻo fualaʻau

    E sili ona lelei le 'ai o meaʻai, iʻa

    Taumafa fua o meaʻai susu

    Faateleina le fuainumera o fualaau aina ma fualaʻau

    Faʻaopopo lelama, eggplants i le lisi - fesoasoani i le toto maualalo o le cholesterol ma faʻaleleia le metabolism

    Paina o le sana, nati, ate - o loʻo i ai le leithith

    Faʻatau le suavai i le tele o taimi i le vaiaso

    Taumafa mea taumafa e maua i vitamini C, A, E - citruses, lili rose, currants curve, greens

    Meaʻai sili ona suamalie poʻo meaʻai e tunu

    Inu le tele o vai - e oo i le 1.5 lita i le aso, e taofia ai le tuiina o le toto

    O le mea lautele, o le mea autu e manatua o le malosi o soʻo se tagata e faʻavae lona lava olaga ma le ala sao o le olaga, leai se cerebral atherosclerosis o le a fefe.

    Faʻamaumauga o Atinaʻe

    O mea e sili ona taua i le atinaʻe o le faʻavae o le cerebral atherosclerosis o le hyperlipidemia (faʻalauteleina o le lipids (gaʻo) i totonu o le toto, aemaise lava cholesterol), maualuga maualuga, ulaula, maʻi suka, gaʻo, ma le leai o se faʻalositino.

    Ua faʻamaonia o le faʻasaʻoina o nei mea faʻalavelave e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le cerebral atherosclerosis.

    Cerebral atherosclerosis

    O le maʻi e maua i ni nai laasaga.

    Faʻaaliga faʻapitoa
    Muamua tulagaI lenei laasaga, ma le faaletonu o le gaioiga o le faiai, o le taimi o le ulu o le ulu, o le vevela, ma le faaletonu o mafaufauga ua matauina. E le solia le manatuaina o tomai faʻapitoa, ae na o mea tutupu, igoa, igoa ole igoa. O le moe, loimata, ma le le fiafia.
    Lona lua tulagaE i ai se vaivaiga faʻaleagaina i gaʻo o le cerebral. Faailoga o le faʻamaʻi: faʻalavelave masani ma ogaoga faʻavauvau, faʻavaivaia, faʻaitiitia le faʻatinoga, faʻaitiitia le tele o mea e fiafia i ai.
    Tolu taimiO vailaau o le Cerebral e matua aafia, o faailoga o le le lava o le totoina i le mafaufau ua matauina, ua faia le cerebrosclerosis. Vaʻaia mafaufauga faalemafaufau-faʻalagona, mea e faʻaaogaina ai mafaufauga, faʻalavelave faʻaopoopoina o gaioiga. O le faʻaaliga sili ona mataʻutia e masani lava ona avea ma ONMK (faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular), faʻamaoniga o lagona le lelei, tautala, vaʻavaʻai, foloina o faʻafitauli, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia poʻo le leai o se gaioiga i lima ma vae.

    Manua o le tiga O le faʻafitauli o le mafaufau Faʻafitauli o le mafaufau Eseesega o mafaufau faʻaletonu Le lava i vae

    Aiseā e lamatia ai le faʻalavelave o le cerebral atherosclerosis?

    O le faʻaaliga sili ona mataʻina o le gaʻo o le cerebral atherosclerosis o le taʻavale, lea e mafua ai le le atoatoa ma masani ai le oti.

    Eseeseʻese mea faʻafefiloi ma le afaina.

    Fasioti Ischemic - faʻalavelaveina o le faga i se atherosclerotic plate, poʻo le thrombus.O le faʻamaʻi faʻamaʻi - le gasegase o le cerebral.
    TausagaIna ua mavae le 55 tausaga.E masani lava i le matua o le 45-60 tausaga.
    Tuai faʻamaʻiMateʻo fatu faʻamaʻi fatu, isi faʻamaʻi o le cardiovascular system.Ole maualuga ole toto maualuga, atherosclerosis (e masani lava o se tuufaatasiga o mea uma e lua).
    Faʻamaʻi faʻamaʻiFaafuaseʻi, e masani lava ona atiae i se miti, pe mulimuli ane foi. Masalo o le faateleina faifaipea o faailoga.E vave ona amata, e masani lava ona atiina ae i le aoauli pe a mavae atu lagona atuatuvale, po o le malosi faaletino.

    Le ulavavale pe tagi

    Faamatalaga o le cerebral arteriosclerosis

    Atherosclerosis o se faʻamaʻi, o lona uiga o le faʻavaeina o ni atherosclerotic plate, e aofia ai le lipids (gaʻo) ma le calcium. Ona i ai lea o se mea e le lelei i totonu o puipui o vaʻa. O le inflammatory infiltration and concomitant fibrosis o le faavae tonu lea o le fausia o le atherosclerosis.

    O se taunuuga o suiga faʻapitoa, o le vaʻaia o le vaa, e faʻalavelave faʻafuaseʻi toto. Talu ai ona o le mea moni, o siama o le tino o le tino e faapitoa lava le malamalama i le hypoxia (le lava o le okesene), atherosclerosis o gaioiga o le cerebral e mafai ona oo atu ai i le maʻi o le neurological. Aemaise lava, e ono tupu le faaletonu o le mafaufau i matua.

    Talu ai nei, na amata ai ona latou faʻaaogaina se faʻavae e pei o atherosclerotic dementia, ma fautua mai ai o suiga o le neurological e mafua mai i le faʻaitiitia o le tafe toto i vaʻa o le faiʻai. Ae ui i lea, o le sili ona leaga o le faʻalavelave o le atherosclerosis o se faʻafefe o le ischemic ola.

    Atherosclerosis o se vaega o se gaioiga e afaina ai foi isi arures i le tino o le tagata. E taua le maitauina, i le sili atu ma le 90% o mataupu, o le vavalalata o le garotid ma le vertebral arteries e atiina ae i le talaaga o le atherosclerotic vascular damage.

    O le a le cerebral atherosclerosis


    O le atherosclerosis Cerebral e faʻatasi ma se faʻalavelave faifaipea o le le atoatoa o le cerebrovascular. E le pei o le atherosclerosis masani, lea e aʻafia uma ai vaʻa o le faiʻai, o lenei maʻi e aʻafia ai laina tele toto:

    • tui i totonu,
    • gaʻo uro masani,
    • fagu o le gaʻo muamua,
    • afu o le cerebral,
    • afu o le fata brachiocephalic,
    • laupepa o le laina eletise e taamilo i le pito i luga o le masini.

    O laumei laiti e aliali mai i luga o le ogatotonu o nei vaʻa, lea ua "faamaufaailogaina" i tupe o le cholesterol. I lalo o le faatosinaga o auala eseese, latou te le taofia le faateleina o le lapoa, fegalegaleai ma isi. I le tele o tulaga, o le fausiaina o le atherosclerotic plaque e faʻatasi ma le faʻaaogaina o filatini ma fibrin filarin i luga o puipui o toto toto, ma o le mea lea o le a faʻaitiitia ai o latou puipui ma e le mafai ona tali lelei i suiga o le toto.

    I le leai o se togafitiga, o palalapalalapalapala e fefiloi le tasi ma le isi, e ufiufi puipui puipui o arteries ma se faʻaauau faifaipea, ona o le mea e paʻu ai le limite i totonu, e tupu ai le mea e tupu. E talitonuina o le vavalalata o le totoina o toto toto e 70% o se faailoilo o le vaega mulimuli, o le oti o le cerebral atherosclerosis. I lenei tulaga, e faaopoopo atu i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i le mafaufau o le faiʻai, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le vavaeeseina o se vaega o le kapaila cholesterol. O le poloka o le lumenia o lala laititi laiti, faʻapipiʻi ai le siama o le faiʻai ma o latou gaʻo. I nisi tulaga, o se vaa ua pupuni i le cholesterol e sili atu ona sasaa ma malepelepe, o le afaina o le mafaufau e tupu.

    E taua le manatuaina o le cerebral atherosclerosis o se faʻamaʻi lea i le taimi muamua e le mafua ai le le mautonu. E leai ni faʻamaoniga faapitoa seia oʻo ina tupu se faʻalavelave faiʻai. E masani ona faʻaalia i le faʻaaliga faʻafuaseʻi pe a mavae le 10-20 tausaga o le faʻavalevalea o le alualu i luma. O lenei ituaiga o atherosclerosis e mafua ai le oti i le 30% o tagata matutua.

    Faʻailoga o le cerebral atherosclerosis

    Ina ia fuafua le tikeri o le vavalalata o laʻau ma ia maua ia atherosclerotic liona, e tatau ona faia carotid ultrasound ma vailaʻau faʻatoʻa. O nei metotia o le faavae lea mo le iloiloina o vaʻalele. Latou te le o osofia, saogalemu atoatoa ma leai se leaga mo tagata.

    O le mea e leaga ai, mo nisi o tagata matutua, aemaise lava le matutua, faʻataʻitaʻiina o Doppler ultrasound le suʻesuʻeina o iloiloga o le gaʻo o le cerebral.

    I ia tulaga, e mafai ona faia angio CT (faʻaaogaina o faʻasalalau faʻasalalauga) poʻo angio MR (angiography resonance angon). O nei suʻesuʻega e maua ai ata maualuluga ma suʻesuʻega e tolu-tolu o laʻau i totonu o le faiʻai faapea foi ma le vetebra. Ae ui i lea, o le faʻasologa o mea e mafua mai i le maualuga o faʻafitauli o faʻafitauli e faatoa faia pe afai e le mafai e isi suʻega ona iloilo le tikeri o le faʻamaʻi.

    Faʻaauau foliga faʻataʻitaʻi o le ulufaia e le metotia masani, e mafai ai ona e iloa suiga i le faiʻai lea atonu na tupu i le taimi muamua ona o se gasegase o le atherosclerosis pe a maeʻa le paʻu (mo se faʻataʻitaʻiga, osofaʻi post-stroke).

    Ina ia iloa pe iai le dyslipidemia o le maʻi, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu talafeagaisuega totoe aofia ai le lautele ma le vailaʻau. E sili ona fautuaina lipid profileo latou faailoga e faatagaina ai oe e fuafua le aofai o cholesterol, HDL, LDL ma triglycerides.

    Faʻafitauli ma taunuuga o le cerebral atherosclerosis

    O suiga o le atherosclerotic i le faiʻai e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o suiga eseese. Ae maise lava, o faafitauli manatua e pei ona faamatalaina i luga e masani ona tulai mai. O le itu sili ona leaga o le gasegase o le cerebral e le togafitia i le atherosclerosis o le faʻailoga o le ischemic. O le mea lea, i le itu, e mafai ona mafua ai le faaumiumi o le solia o gaioiga e avea o se taunuuga o vaevaega o vae, tautala ma lagona faʻalavelave.

    I tagata gasegase i le faʻamaʻi, o faʻafitauli o le atuatuvale e sili atu ona taatele nai lo le toatele o le faitau aofaʻi. O nisi taimi, o se taunuuga o le suʻesuʻega, o le gasegase o le cerebral ma le maliu o le maʻi.

    O aʻafiaga o le taotoga lapisi:

    • Le mafai ona iloa ni faʻamatalaga fou.
    • Faafitauli i gaoioiga i aso taitasi.

    O nei gasegase e matua leai se fesoasoani. E mafai ona latou tagi mo se taimi umi, ma o ese mai le potu ma feoai solo e aunoa ma se fesoasoani, e aunoa ma le manatuaina o le auala i le fale.

    Puipuiga

    O fua puipui e tatau ona taulai i le suia o le olaga, o meaʻai lelei ma le teena o uiga leaga.

    Talu ai, o le puipuia o le cerebral atherosclerosis e faigofie tele nai lo togafitiga.

    Laʻaiga sili ona taua ma mataalia:

    1. Taofi le ulaula ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le ava malosi, lea ei ai le faʻaleagaga i luga o vaʻa vaʻaia ma saofagā i faiga o le atherosclerotic i totonu.
    2. Alu faasolosolo malie i se faiga paleni lelei. Faʻesea le faʻaaogaina o mea faʻaleagaina ma tuʻuina atu le fiafia ile faiga o kuka e pei o le gaoi, kuka, vaʻa.
    3. Aua nei galo e uiga i le matautia o le suka. E tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o mea e gaosia ai, falaoa papaʻe, sugary sodas.
    4. Fai atu leai i le le atoatoa o le tino ma le ola le mama. O le masani ai, o le gaioiga faaletino e fesoasoani e le gata i le paʻu o le mamafa, ae faʻapena foi ona faʻaosoina ai le tino.
    5. Taumafai e aloese mai popolega. O tagata, ae maise lava e le fiafia, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i latou mai tulaga feteʻenaʻi e le talafeagai ma lagona faʻalagona e fesoasoani i le maualuga o le toto maualuga ma se tulaga le talafeagai o le faʻamaʻi.

    Faʻalēaogāina masani leaga

    Mafuaaga o mea tutupu


    O suiga o le atherosclerotic i vaʻa e leai ni mafuaaga manino. I le tele o tulaga, o le faʻaaogaina o le cholesterol o le polyetiological, o lona uiga, e tupu pe a faʻapipiʻi mea e faʻaosofia ai:

    1. Faʻapogai le faʻaumatia o le puipui lapoa ma le foliga mai o mea leaga i luga o latou - ulaula, inu malosi, le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina po o le inuina i vailaʻau. E aofia ai le le lava o vitamini ma minerale, faʻapea foʻi ma le maualuga o le toto maualuga, faʻafitauli o le tino ma le maʻisuka.
    2. Faʻatupulaia le tele o le faʻateleina o le cholesterol i le toto - o le faʻaaogaina o le tele o gaʻo, maʻi o le ate, lea o loʻo i ai se faʻasologa sili atu o le cholesterol, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le lipid metabolism.
    3. Foʻia faafitauli ma galuega a le fatu ma toto toto - popolega, leai se gaioiga faaletino.

    O le tele o aʻafiaga o le gataifale o le atherosclerosis o loʻo i luga o tagata matutua. Ona o le leaga masani o le tino po o masaniga leaga umi, o loʻo iai a latou faʻafitauli vascular vascular.

    E tusa ai ma fuainumera, o le a sili atu ona pagatia tamaloloa mai le cerebral vascular atherosclerosis (65 mai le 100 mataupu). O le matua o le tele o gasegase e 50 tausaga pe sili atu.

    Fuafuaga o le olaga

    I le noatia ma le fai fuafua i togafitiga uma, avanoa vave i se fomaʻi ma togafitiga, o le faʻataʻitaʻiga o le maʻi e lelei.

    O meaʻai talafeagai, faʻamalositino ma le teenaina o masaniga faʻatau leaga o ni vaega tāua o le puipuia o le cerebral atherosclerosis ma le tele o isi faʻamaʻi, o latou faʻafitauli, o se laasaga i le auala i le soifua maloloina.

    Faʻasologa o le atinaʻeina o togafitiga

    O le faʻamaʻi e sili ona lamatia ona e le mafai ona iloa lona faʻasologa o vailaʻau faʻaonapōnei.

    E i ai le tele o manatu o lona tupu:

    • faʻafitauli faʻapitoa o puipui o arteries,
    • mauaina o faaletonu o le choroid,
    • afaina o vailaau faʻasaʻi,
    • afaina o le hormonal tausaga,
    • faaputuputu o lipoproteins.

    O loʻo suʻesuʻeina e saienitisi isi mafuaʻaga o le faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le soliga o le faʻaaogaina o le antioxidant system.

    Talu ai e leʻo mafai ona feagai ma le mafuaaga o le cerebrosclerosis, o ona togafitiga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau oona e lagolagoina ai gaʻo gaʻo ma faʻaleleia ai le toto.

    Mafuaʻaga autū

    E ui lava i le mea moni e le mafai ona fuafua le aano o le CA, o mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi e mafai ona iloa.

    E aofia ai:

    • o se olaga e le taua, e mafua ai ona faʻavave ma solia le gaioiga o metabolic in organs and tissues,
    • afaina o le ate - o le gafatia e tuufaatasia le cholesterol ma le lipoproteins ma faatonutonu ai le metabolism lipid,
    • faamai pipisi
    • meaai le talafeagai ma se tele o le gaʻo ma le suamalie, faapea foi ma le taunuuga o le oona,
    • suiga o tausaga i le tino,
    • ulaula ma le ava malosi,
    • isi faʻamaʻi pipisi, aemaise lava veins varicose,
    • faʻamaʻi faʻamaʻi i fafine (e aofia ai moapo),
    • toto maualuga

    O le tele o taimi, o se tala faʻasolopito o se tagata maʻi ile CA e aofia ai foi le maʻisuka. O ituaiga uma o le maʻisuka o ni faʻavevesi matautia o le atinaʻe o cerebral arteriosclerosis.

    O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le gasegase o le cerebrosclerosis. O faʻamaʻi faʻamaʻi lua e mafai ona mafua ai le afaina o le cerebral ma le oti faʻafuaseʻi.

    Taunuʻuga o le faʻamaʻi

    O se faʻalavelave mataʻutia ma le ogaoga o le CA o le faiʻai po o faʻalavelave faʻafomaʻi. O se maʻi tuga tele lea i le vevela, vaivaiga o le tino, le mautonu le faʻaaliga ma le faʻalogo.

    Faailoga eseese e faalagolago i le tulaga o le faaleagaina ole faiʻai. O le faʻaleagaina o le gaʻo i le carotid o loʻo taʻitaʻia ai totoga o le tino i le isi afa o le tino.

    Afai e faaleagaina ia vaʻa o le pito i tua o le faiʻai, o le a le mafai ona faʻaogaina mea e fai i le vaai, faʻavavevave ma le leai o se faʻatulagaga. O tagata maʻi e le lagona le tofo, o nisi taimi e le mafai ona folo.

    O le osofaiga e mafai ona tumau mai ni nai minute i le lua aso. E masani lava, e le toe manatuaina e le tagata maʻi lenei taimi. O siama e faasolosolo lava ina mou atu, ma tuʻu ai vaivaiga. Afai o le faʻafitauli e sili atu i le lua aso, o le aʻafiaga o le taʻavale e faʻatupulaia le tele.

    O faʻalavelave faʻalavelave e taua foi o osofaiga. O lo latou amataga e masani lava ona faailoa mai ai se auala e mafai ona maua ai se paʻu. Afai ei ai se faʻalavelave faʻalavelave, e le faigata le vavalo pe o le a le umi e tupu ai le paʻu. E masani ona tupu i se tausaga pe lua.

    O le le lava o le okesene e fafagaina ai siama o le faiʻai e mafua ai le osofaʻi o le fatu poʻo le faʻasolosolo o le tino.

    O le faʻamaʻi o le hemorrhagic o le malepelepe o le anerysm ma le gasegase o le cerebral.

    O tagata maʻi e maualuga le maualuga o le maualuga o aʻafiaga mo CA. O le maualuga o le aʻafiaga e afaina ai le tulaga o puipui o toto toto. E faʻamaʻaʻa ma faʻaleagaina. I le maualuga o le mamafa, o le cholesterol e faʻamalosi vave luga o puipui.

    O le maʻisuka na mafua ai foi le alualu i luma o le cerebrosclerosis. Fuainumera Faamauina e iloa ai i le maʻisuka, o le faʻamaʻi e sili atu ona taatele nai lo i latou e le maua le maʻisuka.

    O le maualuga o le suka o le toto, faapea foi ma le cholesterol, e mafua ai ona vave le pa'ū o le setete o aʻau o le faiʻai ma le masani ai ona atinaʻeina faafitauli.

    Faailoga uiga

    Faailoga o le uluai laasaga o le CA ua faʻanoanoa - i nisi o gasegase e faʻaalia i le foliga mai o ulu o le ulu, i isi - i amioga le atoatoa.

    O le faasolosolo faasolosolo malie o le setete o vaʻa o le faiʻai e taʻitaʻi atu ai i le le lelei o taumafa o nisi o vaega o le faiʻai ma se faʻaitiitia o latou faʻatinoga. E tele taimi e fesoasoani ai faailoga o le asthenia e faʻamaʻi le faʻamaʻi i le taimi.

    Faailoga o le cerebrosclerosis i amioga:

    1. Manatu mo mafaufauga puupuu. E le mafai e tagata maʻi ona manatua le mea na tupu ananafi. I le taimi lava e tasi, o mea na tutupu i le aʻoga laiti e toe faʻamalamalamaina auiliili.
    2. Vaivai. Le lavavā e oʻo lava i galuega faigofie ma le pupuu. O galuega aupito faigofie e tele se taimi, e masani ona latou toilalo.
    3. Sui amio. O le atherosclerosis e mafua ai le faʻaleagaina, o se uiga o le atuatuvale, ita ma le le fiafia i isi e masani ona faʻaalia.
    4. Le mafai ona mafaufau. E masani ona le mafai e se tagata ona tali fesili faigofie, galo le mea ma pe aisea e alu ai.

    O le mafaufau e faaitiitia, o le a le toe i ai se uiga lelei ma le fiafia i le olaga.

    • solia o le faamaopoopoga, lea e masani ona faaalia i se suiga i le tulaga, le saogalemu i gaoioiga,
    • le mautonu o pito i luga, le afaina o le afi,
    • felafolafoaiga mataʻutia, vailaau o foliga,
    • ulu matua
    • hypersensitivity i leo ma malamalama,
    • le lelei le moe i le po ma le moe i le ao.

    O le maʻi e masani ona le malamalama o loʻo maʻi o ia. O faʻamatalaga muamua o CA e mafua mai i le matua, vaivai, poʻo le atuatuvale. O nisi taimi o faailoga muamua o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le valea.

    O le ulu o le ulu o loʻo maasiasi i le natura, faʻalauteleina i le pito i tua ma tuaʻoi.

    I se miti, o nisi taimi e osofaia ai le angina, lea e taʻu mai ai faʻamaʻi pipisi o vaʻa e mate ai maliu ma le aorta.

    Vitio i luga o faʻamaoniga o togafitiga:

    Faʻamatalaga Faʻamatalaga

    O le amataga o le CA e faigata ona iloa e ala i faailoga. E manaʻomia suʻesuʻega suʻesuʻega falemaʻi ma meafaigaluega.

    • suesuega o le toto mo le biochemistry ma le toto,
    • faʻailoga faʻapitoa
    • Faʻasologa o vaʻa faiʻai
    • toto mo le hemostasiogram - faʻatonuga o le faʻatautaia,
    • CT angiography
    • iloiloga lautele o le toto ma le urine,
    • MRI o vaa.

    Angiography ma MRI fesoasoani e fuafua ai le solia o le tofi ma le vavalalata o laʻau, o le i ai o pusa i puipui. O nei suʻesuʻega sili ona aoga i le suʻesuʻega o le cerebral atherosclerosis.

    Fomaʻi

    O vaega nei o fualaau faasaina ua faatonuina:

    • faaleleia o le gaioiga o le cerebral ma le gaioiga o le fatu,
    • anti-inflammatory
    • antiplatelet agents
    • kesi o le kesi,
    • leai
    • multivitamin complexes.

    Mo le faʻaleleia atili o le soifua maloloina, e faʻaaoga ai sui soʻo - mai le ulu o le ulu, pepe moe ma isi.

    O maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le faatumauina o le maualuga o le suka o le toto. O lenei foi vaega o togafitiga o CA.

    O le tele o fualaau faasaina e manaomia ai le faʻaaoga pea, o nisi o loʻo faʻamatalaina i vasega. Afai o le faaleagaina o vaʻa o le faiʻai e alualu i luma, ma o le tafe toto e matua poloka, o loʻo faʻatino se taʻavale.

    O le faʻavae mo togafitiga o le faʻamaʻi o le faʻamautuina lea o le gaʻo gaʻo. O le felauaiga o le tele o le cholesterol mai sulu e faia e le lipoproteins, e tuʻuina atu i le vaega "lelei". O gaʻo laʻititi laʻititi e sau mai le ate, o loʻo i ai le meatotino o le ola aʻe i puipui o toto toto, e fai ai ni faʻamau.

    O le tele o le lipoproteins maualalo i le "lelei" e oʻo atu ai i le atherosclerosis.

    O se vaega o fualaau faasaina ua taua o fuainumera e fesoasoani e faatumauina le gaosiga o gaʻo. Ae ui i lea, o lenei faagasologa e le o faatulagaina i totonu o le tino. O fualaau e manaʻomia ona ave i taimi uma.

    Lipidograms ua faaalia ai o le ave o fuainumera e maualalo ai le cholesterol leaga i le toto ma faaleleia ai le soifua maloloina lautele. O aʻafiaga le lelei o lo latou faʻaaoga e aofia ai aʻafiaga o loʻo latou maua.

    O le ulu o le ulu, o le paʻu o le paʻu, o le siʻomaga e mafai. O vailaʻau e faʻataʻitaʻiina naʻo tagata e maua i le hyperlipidemia.

    Vitio mai Dr. Malysheva e uiga i statins:

    Afai e le mafai ona fetuʻunaʻi le maualuga o le cholesterol, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le plasmapheresis - faʻamalamalamaga o meafaigaluega o le toto. O loʻo faia i totonu o falemaʻi e faʻaogaina auala o le filsration o plasma poo cryoapheresis.

    O le maualuga o le mamafa e mafua ai le alualu i luma vave i le CA, o lea o tagata gasegase e maualuga le toto ua filifilia fualaau faasaina e puipuia ai le mamafa. O le mataituina lelei o le toto maualuga o se vaega taua o le togafitiga.

    Faiga faʻavae

    O le le lava o le toto e mafai ona oo atu ai i le oti o se vaega o le faiʻai, o lea i le taimi o le taotoga, o se vaega o le vaʻa ua vavae ese. Afai e lapoa lenei eria, e mafai ona talatalanoa ma se ipu gaosia. O le taotoga e mataʻituina e faʻaaoga ai le ultrasound o vaʻa faiʻai.

    O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faia i se auala tapunia. Faatasi ai ma le fesoasoani a meafaigaluega e le gata, o le mea lea e alu ai le siaki i le nofoaga o le faapipiiina o le aluga ma faalautele.

    Aʻo leʻi faia pe a uma le taotoga, e faia se togafitiga faʻapitoa.

    Vitio e uiga i togafitiga o le faʻamaʻi:

    Faʻatau auala

    E tatau ona faʻaaoga togafitiga faʻasolosolo pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi. O le Cerebrosclerosis o se faʻamaʻi matautia, ma e mafai ona alualu i luma vave. E leai se taimi e faʻamauina ai metotia e le aoga.

    O le faʻaaogaina o le suauʻu manogi e fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o toto toto. E ave i le sipuni 2 taimi i le aso.

    Mo togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis e faʻaaogaina:

    E aoga le faʻaaogaina o sua o fualaau faisua - aniani, pateta, kālati.

    O nei tupe o le a fesoasoani i le taimi muamua e puipuia ai le faʻaleagaina.

    Soifuaga

    O le suia o le olaga e fesoasoani e taofi ai le alualu i luma o le atherosclerosis, faʻapea foi ma le puipuia o foliga.

    O faʻavae o meaʻai i CA

    1. Faʻaaogaina o le vai i le 1.5 lita. O le faiʻai e 70-85% vai. O le mea lea, e faigata le faʻamaʻavave.
    2. Vitamini o le vaega B, C, PP - fesoasoani i le faʻafouina o le tino.
    3. Manatua o le sili atu i le 2000-2500 calories i le aso.
    4. Faʻaitiitia o le masima.
    5. Taumamafa i le sami, fualaau faisua ma fua.
    6. Laʻau fuālaʻau e leʻi faʻamaonia.

    E taua le faatumauina o le maualuga o le suka o le toto.

    Le faʻaitiitia o le atinaʻe o le faʻamaʻi, faʻamalositino ma se olaga ola malosi e manaʻomia. E mafai ona e aau poʻo yoga, savavali i Nordic, lea e le manaʻomia ai le tau.

    O le leiloa o sootaga vavalalata e taitai atu ai i le atuatuvale ma le faaleagaina o mafaufau. E i ai ni taunuuga mataʻutia o le CA e pei o le tuinanau ma le vevela.

    E ui lava i le mea moni e le mafai ona togafitia le cerebrosclerosis, o le ituaiga olaga saʻo ma le puipuiga o le a fesoasoani e puipuia ai ma puipuia ai faʻafitauli faigata.

    Faailoga o le Cerebral Atherosclerosis

    O le faʻamaʻi e faʻaalia i se faʻalavelave o faʻafitauli o le physiological ma le neurological. O le maualuga oa latou faʻaaliga e faʻalagolago i le tulaga o le faʻaleagaina tele:

    1. Faatasi ai ma sina faʻaitiiti vavalalata o le faʻaleleia o le ogatotonu o meaʻai o le faiʻai, o loʻo i ai se leai se aofai o le okesene ma meaʻai, e faʻasaga i tua o loʻo i ai taimi o le ulu o le ulu. Latou te faʻalavelave tagata maʻi i le taimi ma a maeʻa le faʻamalositino, faʻatasi ai ma lagona faʻalagona-lagona.
    2. Afai e vavalalata le clearance i le 30% pe sili atu, o le a faʻavaivaia le mafaufau ma mafai ai ona tauloto le faʻamatalaga. E le mafai e le tagata gasegase ona taulai atu i se mea, o feagai ma le vaivai o le tino, lea e ogatasi ma ulu o le ulu. E i ai faafitauli i le moe: o le moe e faigata, o le tagata maʻi e faʻasauāina i luga o moe.
    3. Pe a faʻaitiʻitia le 50% o le uila, o le a faʻagasolo le leaga o le mafaufau. Neurological symptoms (ulu o le ulu ma le faʻalavelave moe) e faʻaleleia i le faʻaalia o lagona, vaivaiga i vae, faʻalavelave le faʻamaopoopoina o gaioiga, faʻaleagaina lelei tomai tau afi.
    4. O le faʻaitiiti vavalalata o le lumena o le gaʻo o le cerebral e 70%, o le a oʻo ina sili atu le ogaoga o faʻamaʻi. O uiga o se tagata na te mauaina uiga sili ona leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e amata ona faaputuputuina e tagata amio lelei otaota i totonu o le fale, ma o mea e ono tupu i le ita e avea ma tagata malolosi. E le gata i lea, i tagata gasegase o le alualu i luma o le atherosclerosis, o le le atoatoa o tali i le malamalama, leo, ma le tofo o nisi o oloa o loʻo matauina. Paresis e tupu mai i taimi taʻitasi, faʻalogo le faʻalogo le faʻalogo, ma le maua se faʻaaliga i le mata e tasi.

    O le suʻesuʻega o le cerebral atherosclerosis ma le 100% mautinoa e faʻavae i luga o nei faʻamaoniga e le o faia. O le mea moni o le solia o tulafono e mafai ona avea ma faailoga o isi faʻamaʻi. O le mea lea, afai e masalomia togafitiga, o se suʻesuʻega maeʻaeʻa e faia ina ia iloa ai suiga i vavalaʻau o le ulu.

    O le pathogenesis o le atherosclerotic leions

    O le mea e leaga ai, o mafuaʻaga tonu o lenei faʻalavelave e le o iloa. I le amataga o le atherogenesis, o le puipuiga o le vasothelium vascular ua le afaina, lea e mafua ai le ulu o lipid molecules i totonu o le intima. I le mulimuli atu ia i latou, ua amata ona faimalaga leulokalo i totonu o le puipui lapoa, o se mea e tupu i le lotoifale e atiina ae, lea e aofia ai taunuuga ogaoga.

    O le maliu o Endothelial, o le faateleina ma le femalagaaʻi o sela fou paʻepaʻe e tupu. Toe faʻaleleia o le mea faʻapipiʻi mea amata. Muamua, o le lipid spots e maua i maʻa, lea e iu lava ina ola ma liua i totonu o maʻa. O i latou o se faʻaputuina o molelaʻau lipid ma ni paʻu paʻepaʻe paepae o loʻo siʻosiʻoina i ni mea faʻafesoʻotaʻi. Mai le lumanaʻi o vaʻa, e vavaeeseina le papa i luga o le ufiufi o mea faʻapipiʻi.

    I le taimi e tuai ai, e vavalalata ai le fausaga ma pasi se siʻitaga o le toto i le iunite taimi. O lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni o fusi e tuʻuina atu i le toto e le maua ai le aofaʻiga talafeagai o le okesene ma meaʻai. O se taunuuga o lenei mea, o le gaosiga o le okeni e masani ona atiaʻe, lea e oʻo atu ai i foliga vaaia. E taua lea mea o le atherosclerosis.

    E taua lenei mea! O le atherosclerotic plaque e eseese i le fausaga mai le puipui vascular, o le mea lea, i le aluga o taimi, ua amata ona faʻaogaina i luga o paʻu toto.

    O le solia o le toto laminar i totonu o le nofoaga mafolafola e fesoasoani foi i latou foliga vaaia. I le aluga o taimi, o le toto e mafai ona toetoe lava a punitia uma le moli o le faga. Ae ui i lea, o se tulaga e sili atu ona lamatia pe a faʻapipiʻi se tui toto i tafatafa o se fafie ma se "paʻu" mafiafia. O lea ituaiga papa e mafai ona faigofie ona malepe, ona o le mea lea e sau ai le thrombus mai le puipui ma, faatasi ai ma mea o loo i totonu o le pusa, e alu i luga o le vaa seia maeʻa atoa.

    O se taunuuga o lenei mea, ua atiina ae ai se gasegase gasegase, e oo atu ai i le oti o na fusi na muai maua i le toto e le vaa ua afaina.

    I le tulaga o le faʻaleagaina o le vascular bed of the brain, o le a tupu aʻe ai se stroke.

    Faʻamatalaga Faʻamatalaga

    Afai e maua faailoga o le cerebral atherosclerosis, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se neurologist. O lenei tagata poto faapitoa o le a suʻeina le tagata maʻi ma aoina se faʻailoga e iloa ai mea e mafua ai le faʻamaʻi. Ona faia lea o se suʻesuʻega auiliili, lea e aofia ai suʻesuʻega e manaʻomia:

    • o le suʻeina o le toto mo le tikeri o le coagulability ma le mea e maua i le maualuga o le lipids (cholesterol) - pe afai o nei faailo e maualuga tele, o le a ono tulai mai le suiga o le atherosclerotic ua faateleina,
    • O ata o le galata ma gaʻo o le ua i lalo o le vaavaaiga a le ultrasound - e faʻaalia ai le i ai o pusa cholesterol,
    • faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o vaʻa i totonu o le kekone - faʻaalia ai suiga i le vaʻa ma le amiosaʻo o vaa, o le i ai o paluga cholesterol i totonu oi latou,
    • elemenephalogram - faʻaalia le foci o faʻalavelave faiʻai o le faiʻai e faʻaalia ai le ischemia poʻo le necrosis,
    • angiography of vessels cerebral (suʻesuʻe e faʻaaoga ai le X-ray ma le fofo o le vaifofo) - faʻaalia le vevela o le tino, iloa ai vaega o le itchemia,
    • MRI o le ulu o se suʻesuʻega lea e mafai ai e le tagata ona faʻaalia ata o le cerebral i totonu o le kekone, e iloa ai soʻo se suiga ma iloa ai foci o le atemotu.

    O le lua mulimuli o loʻo avea ma auala sili ona taua mo suʻesuʻega mo le faʻamautuina o le faga o le cerebral atherosclerosis. I le tele o tulaga, e mafai ona e faia na oi latou, ae o isi taualumaga e taugofie ma avanoa e oʻo lava i falemaʻi laiti, o lea o loʻo tumau pea i latou.

    Ata faʻaleleia

    O le tulaga ese o le cerebrosclerosis o le amataina malie, ma o laasaga muamua e pasi e aunoa ma ni faailoilo, o le toatele o tagata gasegase latou te le masalomia o latou maʻi. Fomaʻi mataʻituina le tele o vaega o le atinaʻeina o togafitiga:

    • Mute tulaga. Faʻaogaina le sclerosis e itiiti, e leai ni faʻamaoniga.
    • Muamua tulaga. Stenosis e le taua, e seasea ona sili atu i le 30-35% o le lumen. E faʻaalia mai i le le atoatoa o galuega, o le mea e le mautonu.
    • Stenosis o le tikeri lona lua. Pusa e tusa ma le afa o le vaa. I lenei laasaga, o loʻo i ai suiga uma o le tino ma suiga i le tino. O faʻamaoniga e faʻamautuina, o nisi o ia mea e tumau.
    • Stenosis o le tikeri lona tolu. Faʻasologa o le fafata o le tuatusi, e mafua ai le ogaoga ogaoga o le tino o le tino. O faʻafitauli o loʻo agaʻigaʻi i luma, o le toʻatele o loʻo iai i taimi uma.

    I le amataga, o faailo autu o le neurasthenia, faateleina le faʻaleagaina, vaivaiga. E mātauina e tagata maʻi faafitauli i le faʻatumauina, tumau ma le faʻatinoga. O latou mafaufauga ua fenumiai, e le mafai ona latou mafaufau mo se taimi umi i luga o le faatinoga o se tasi o galuega, o nisi taimi e le mautonu le mafaufau. E le gata i lea, o tagata gasegase e mafai ona faʻalavelaveina i le tino, o le televave taimi, ma o nisi taimi e tiga ai.

    Faʻatasi ai ma le alualu i luma o le faʻamaʻi, o gasegase o loʻo tupu aʻe ni faʻalavelave ogaoga. E i ai o latou lagona atuatuvale, atuatuvalega, atonu o foliga mai o le atuatuvale-le faʻaleagaina o mafaufauga ma e oʻo lava i le faʻailogaina. I lenei laasaga, ua i ai nei ni faʻasalalaʻau o le faʻaleagaina o le tino o le tino.

    E taua lenei mea! Ua i ai i le taimi lenei, o nisi o gasegase e maua muamua faʻaaliga o le gasegase ma le lecephalopathy.

    O se tasi o faʻamatalaga o le lumanaʻi o loʻo oʻo mai o le faʻaletonu lagona. E maua e tagata maʻi se lagona le mautonu, lea e faigofie ona suia i lalo o le malosi o mea laiti. O tagata e amata ona fefefe, tagi, pe, i se isi itu, fiafia ma talie ona o mafuaaga laiti. O lagona leaga e masani lava ona masani ai - e fefefe tagata maʻi, faigofie ona atuatuvale, lagona popole ona o mafuaʻaga e le mafaamatalaina. E tele taimi e fesoʻotaʻi ai lenei ma suiga o le matua i le matutua, ae e mamao lava mai taimi uma o le mafuaaga ua matua.

    Ua maitauina foi e fomaʻi e faapea, o tagata ei ai le cerebral arterial atherosclerosis e masani lava ona faitio i faalavelave o le moe. O le le fiafia e mafai ona afaina ai i latou mai le amataga o le maʻi, ae e seasea lava ona taua e se tasi lenei mea. O isi uiga le lelei e mafua foi i le le mautonu, ma le manatu o le moe leaga o le latou mafuaaga lea, ae le o se tasi o taunuuga.

    Manatua! I taimi mulimuli, ogaoga o le tuinanau, suia uiga o tagata ma se suiga i amioga, vaisu ma masaniga o loʻo matauina.

    E mafai e tagata maʻi ona faitio i le senestopathy - o mea e le masani ai, e masani ona faʻaalia. Afai e aʻafia le gaosia o le cerebellum, o le a tupuga mai e tagata atinaʻe le ata, o le gasegase o le mafaufau, o le vevela, ma isi faaletonu.

    Suʻega suʻesuʻe mo le cerebral atherosclerosis

    O le mea e leaga ai, o lenei faʻamaʻi e le o faʻaalia ni faʻamaoniga patino. O le mea lea, o le siama o le cerebral atherosclerosis e mafai ona tele ni laasaga. O faʻatalanoaga a nisi tagata tomai faapitoa e masani ona manaʻomia i le taimi e tasi:

    • Cardiologist.
    • Neurologist.
    • Fomai tipitipi fomai.
    • Neurosurgeon.
    • Endocrinologist.

    O le tagata tomai faapitoa o loʻo faia le suʻesuʻega i lenei mataupu, o le mea moni, o se neurologist. Ae ui i lea, o le cardiologist o ia e tatau ona tuʻuina atu lana iloiloga o le setete o le cardiovascular system.

    Taua! O togafitiga e tatau ona faʻatulagaina e faavae i luga o le faaiuga lautele a nei tagata tomai faapitoa.

    Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻega, o loʻo faʻaaogaina se tele o auala faigāluega. O tagata maʻi ua faatonuina se ultrasound o le fatu ma toto toto o le ua. Afai e manaʻomia, e faʻapipiʻiina i le suʻesuʻeina o le Doppler - e mafai ai e oe ona iloilo le maualuga ma le saoasaoa o le tafe toto i vaʻavaʻa.

    Faʻafetai i lenei mea, e mafai e fomaʻi ona iloilo le tele o pepa atherosclerotic, e iloa ai le mea e nofo ai, e iloilo ai le tikeri o le vavalalata o le lumenia lumanaʻi. Ina ia mafai ona suʻesuʻeina le setete o le vaitafe tele i totonu o le ipu, o loʻo faʻaaogaina se metotia faʻapitoa faʻamalosi e faʻaaogaina - faʻamatalaga faʻafeʻau.

    O le tele o faʻamatalaga e uiga i le setete o toto ma o latou laiga e maua ai faʻamatalaga. O se metotia X-ray lea e tuiina ai se sui soʻo ese i le toto o le tagata maʻi, pe a uma ona ave se ata. O lenei metotia e sili ona aoga pe a leai se atisosisi atherosclerosis, lea e sili ona faigata ona iloa.

    Faʻaaogaina suʻesuʻega faʻaaogaina e suʻesuʻe ai le setete o le tino o le tino ma faʻamalamalama le nofoaga o le liona pe a uma le tafe.

    E manaia lenei mea! O le ata faʻamatalaga magnetic e sili ona saʻo, ae o lenei auala e seasea faʻaaoga ona o lona tau maualuga ma le umi o faʻatali.

    Ua faia foi suʻesuʻega o fale suʻesuʻe. O se suʻega masani o le toto ma le toto o meaola e maua mai i tagata maʻi, faatasi ai ma le fesoasoani o le lipid profile ua fuafuaina. O fomaʻi e tilotilo i le maualuga o le cholesterol i le toto o tagata mamaʻi, ma le auala e tufatufaina atu ai i ni vaega. O taunuʻuga o lenei suʻega e iloa ai le mafuaʻaga o nisi o vailaau faʻasaina i le lumanaʻi.

    Faʻamaʻi faʻamaʻi


    O le mea autu o le togafitiga o faailoga o le cerebral arteriosclerosis o se suiga i le masani masani o le olaga, o le faiga o le gaoioiga ma le malologa. O le a le autu o togafitiga e faʻafefe ai vaʻaia o le cerebrovascular (CVB):

    • faʻaumatiaina o mea faʻalavelave - faʻalogologo i taimi uma, faʻalavelave faʻafuaseʻi, lagona mama ma amio mama,
    • faʻatulagaina o le moe - afai i le po e moe lelei le tagata maʻi pe ala, e tatau ona e faia ni tuutuuga mo se 2-3 itula aso malolo,
    • faʻaogaina o gaoioiga faʻaletino - taimi e malolo ai e tatau ona fesuisuiaʻi ma ia lava fetaui talafeagai (faʻalelei le savali, faia o galuega faigofie i le fale, faʻamalositino togafitiga, aau),
    • tuuese o masaniga leaga,
    • maliu i le maualalo o le toto cholesterol.

    Afai e mulimuli le tagata maʻi i nei fautuaga, o le a mafai ona ia faʻaitiitia le alualu i luma o suiga o le atherosclerotic i gaioiga o le cerebral ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o se faʻalavelave faiʻai. I le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, e mafai ona e faia na o nei fua. Mo le togafitiga o le cerealial progressive atherosclerosis, e manaʻomia le togafitiga faaumiumi, ma i le i ai o faʻafitauli ma faʻafitauli matuia, taotoga.

    Talosaga togafitiga

    O le atherosclerosis Cerebral o se faʻamaʻi tumau lea e le mafai ona faʻamalolo atoatoa. O le sini autu o togafitiga o le faʻaitiitia o le cholesterol toto, taofi le alualu i luma o le atherosclerosis. O vailaau filifilia lelei e mafai ona maua ai nisi o le faʻavaeina o le atherosclerosis, e ui i lea, e taua tele le malamalama o le tagata maʻi i le taua o nei faiga ma fesoasoani atoatoa i fomai. A uma mea uma, e le mafai ona togafitia se maʻi pe afai e le manao o ia.

    O se matafaioi taua tele o le faʻaleleia o ituaiga olaga. O tagata maʻi e fautuaina se taumafataga faapitoa. E tatau i tagata maʻi ona taofi le taumafaina o meaʻai, falai meaʻai. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaogaina le tele o taimi pe a kuka, aemaise masima. E tatau ona 'ai nisi fua, fualaʻau. E fautuaina le kukaina o le uila poʻo le fufulu ipu. E le manaʻomia le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, e tatau ona tuʻuina atu i le pipi, moa, ituaiga o iʻa. E taua foi le lafoai o le ava ma le ulaula. O nei amio leaga e i ai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina o tagata ei ai le atherosclerosis.

    Atherosclerosis lava ia e le o le mafuaʻaga o le oti. Ae ui i lea, o foliga vaaia o pusa e faateleina ai le ono afaina ai le toto ma isi taia, lea e mafai ona oo atu ai i le oti i le tele o tausaga talu ona amata le faamai. O le mea lea, o gasegase e maua i le cerebral atherosclerosis e mafai foi ona faʻataʻitaʻiina fualaau faasaina.

    O le atherosclerosis Cerebral o vaʻa vaʻaia o se faʻamaʻi pipisi. E amata malie lava, e aunoa ma le faʻaalia o faʻaaliga faʻaalia i le amataga. O le tele o taimi, o maʻi e iai ni faitioga le saʻo, o le mea lea, o se suʻega maeʻaeʻa ma suʻesuʻega saʻo e talafeagai. Togafitiga, e ui i lea, e manaʻomia e le gata o se faʻamaonia saʻo, ae faʻapea foi le fiafia o le tagata maʻi i lona lava manuia.

    Ae peitaʻi, afai e mulimulitaʻi le tagata maʻi i fautuaga a le fomaʻi, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i se faʻataʻitaʻiga lelei - e masani lava ona mafai ona maua le faʻamautinoaga, faʻaitiitia le numera o faitioga ma faʻaleleia le soifua manuia lautele o tagata maʻi.

    Atherosclerosis o vaʻa: faʻamaoniga ma togafitiga - Jozef Krynicki FAAPEFEA ONA TALI MAI VAEGA MAI CHOLESTEROL. Faʻaleleia o le tino e ala i togafitiga fomaʻi Cerebral atherosclerosis: togafitiga, faʻamaoniga, meaʻai

    Tausiga togafitiga

    O le faʻaogaina o togafitiga e faʻaogaina mo le tino o le cerebral Atherosclerosis, pe a le toe galo ia vaa ma e matua vavalalata ma latou le faatagaina le toto. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, o le fomaʻi e faʻapipiʻi le paʻu ma le masini mūmū, lea o loʻo i ai le vavalaʻau o loʻo aʻafia i le faamai, ona vavae ese lea o le aluga ma aveesea le palesterol mai le paʻu ma le paʻu o le tino. Ona faʻapipiʻiina lea o le sima ma faʻaputuina alavai mo se aso. Faʻatasi ai ma se faʻavevesi umi, o se tui e suitulaga ai le faga o le cerebral i le tino o se tube faʻaaogaina ua faʻapipiʻiina e faʻasolo ai.

    O gaioiga tatala e naʻo luga o faʻamaʻaloga o le cerebral e faia i fafo o le ipu. Afai e mataʻituina siama i luga o vaʻa i totonu o le faiʻai po o lona luga, e faʻaaogaina le faʻaoʻoina ma le paluni. O loʻo faʻataunuʻuina i latou e faʻaaogaina mea laiti e mafai ai ona faʻaogaina faʻamalosi ma vailaʻau i le nofoaga o le faʻamaʻi tuusaʻo tuusao i totonu o le tino o le toto. O le togafitiga o le cerebral atherosclerosis ma lenei metotia e iai ona lava uiga, ma o le aoga o le taotoga e le gata ina faalagolago i le faia lelei o manipulations, ae i luga foi o togafitiga talafeagai pe a uma le faalavelave.

    Faʻamaʻi faʻamaʻi

    Faʻaaliga mo le cerebral atherosclerosis ma le faʻalagolago atoa i le suʻesuʻega taimi ma se faʻataʻitaʻiga talafeagai a le fomaʻi ma le gasegase i togafitiga o le maʻi. Latou te feagai ma le galuega o le puipuia o faʻalavelave e lamatia ai le ola o le tagata maʻi. Faatasi ai ma vailaau faifai pea, o se meaai, ma le lafoaia o masaniga leaga, o le olaga e ono tutusa lava ma tagata e leai ni atherosclerotic maʻi o mea taua o le mafaufau.

    Tuua Lau Faamatalaga