O le a le suka e maua i le maʻisuka?

O le a le mea e fai pe a sili atu i le 14 mmol le suka o le toto ma o le a le mea e fai? Fautuaga, o loʻu taimi muamua lea, e le mafai ona ou alu i le falemaʻi.
Vyacheslav, 62

Sugar 14 mmol / L - o le maualuga maualuga o suka, e tatau ona suʻeina oe ma filifili se suālaʻau maualalo. Ma mai le asō, e tatau ona amata ona e mulimuli i se meaai: e tatau ona e faʻavaveina meaʻai gaʻo (suamalie, falaoamata papaʻe, honey, jam, sukalati, ma isi mea), ia faʻavave le gaʻo gaʻo, matou te le faʻatapulaʻaina le polotini gaʻo, matou te faʻaleleia le tele o fualaʻau i le taumafataga. Ma, e moni, e tatau ona e mataʻituina le suka o le toto. O le suka toto e tatau ona iai i le lautele o le 5-10 mmol / l, talu ai sugars e sili atu ma le 10 mmol / l le faaleagaina o toto toto ma neura ma taitai atu ai i le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai se taunuuga taua o le faʻaleagaina.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le malosi tele o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua ni mea faigata TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻatau fualaau faasaina ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga