Tausiga insulin poo le leai: e mafai ona faʻatau se hormone i se fale talavai?

O le maʻisuka ituaiga 1 e manaomia le inisalini i aso uma. O le faʻafitauli o le mauaina o se hormone e feagai ma maʻisuka uma ma ona aiga.

Mafaufau po o ā faʻafitauli o loʻo tu i lenei auala, o fea ma pe faapefea ona maua le vailaʻau, ma o ā mea lelei e fiafia ai tagata maʻi.

Tau o Inisalini

O le inisalini e faʻatau i falemaʻi, e pei o soʻo se vailaʻau. O se fale talavai e manaomia se laisene e faatau atu ai. I le Russian Federation, o le tuuina atu o le inisalini saoloto mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ua saunia e le tulafono feterale Nu 178-FZ ma le Decree No. 890 a le Malo.

O le lisi o fualaau faasaina (e aofia ai insulin) e mafai ona sii mai iinei.

O le aia tatau e maua ai se fualaau faasaina e tatau ona faʻamaonia i totonu o se fale talavai ma se faʻamaumauga o se faʻataʻitaʻiga ua maua mai se fomaʻi i totonu o le fale itumalo. O le toʻatele oi latou o loʻo manaʻomia le faʻasalalauga i aso taʻitasi o le hormone e maua i lenei auala. Ae ui i lea, o le tele lava o tulaga e iai e le mafai pe faigata foi ona maua fua o fua.

Ona tulaʻi lea o le fesili pe fia le tele o tau insulin ma pe mafai ona faatau i se fale talavai e aunoa ma se taotoga. Ioe e mafai. O le vailaʻau o loʻo maua i ituaiga eseese. O lona tau e faalagolago i le kamupani, pe o totonu o se fagu po o se fagu.

O le inisalini e faaumiumi poʻo faʻataunuʻu.

O se tagata e faʻatau se vailaʻau e tatau ona iloa tonu le mea o loʻo ia manaʻomia.

O le tau i totonu o falemaʻi mo le vailaʻau i totonu o fagu e mai le 400 rubles. Mo vailaau i cartridges o le ae totogi mai le 900 ruʻu. ma le pito i luga, i peni tui tuilaina - mai 2000 rubles.

E tatau ona maitauina o tagata maʻi e maua i le maʻisuka i totonu o le atunuʻu e faʻatau atu ma faafesuiai fualaau faasaina latou te le manaʻomia, e le fetaui pe le lelei. O le Initaneti ma nusipepa e tumu i faasalalauga tumaoti e ofo atu e faʻatau pe faʻatau faʻataʻitaʻiga, peni tui, ma ituaiga inisalini.

O le tau o nei oloa e taugofie, e tele lava ina maualalo ifo nai lo le fale talavai.

E faʻapefea ona maua le fualaau mo le leai o se totogi?

O se tusi resitala o tagata gasegase ma le lisi o fomaʻi ei ai le aia tatau e tusitusi ai faʻasologa faʻamuamua o loʻo faia i falemaʻi o le itumalo. O nei lisi o loʻo i totonu foi o faʻamaumauga o faʻataʻitaʻiga o fale talavai.

O se finau, o se fomaʻi, ma se fomaʻi e agavaa e tusi se talavai mo inisalini. O le faʻamaumauga e tuʻuina atu pe a maeʻa se asiasiga i le fomaʻi ma le faia o togafitiga togafitiga ma fuataga. I le lumanaʻi, o faʻamatalaga a le tagata maʻi - mātua, tausi poʻo le tagata faigaluega e mafai ona faʻalauteleina le faʻasalalauga.

E tusa ai ma le faʻasologa ma le ituaiga o inisalini, e mafai ona maua le vailaʻau e aunoa ma se totogi i le fale talavai. E manaomia e tagata maʻi le asiasi atu i le fomaʻi i le taimi ina ia mafai ai ona vave tuʻuina atu le talavai.

Ina ia tuʻuina atu se faʻasalaga, e tatau ona e tuʻuina atu pepa nei:

  1. Tusifolau O le faʻasalalauga e tuʻuina atu e le fale itumalo, e tatau i se tagata ona faʻapipiʻi i se falemaʻi. Afai e te gaoioi pe na o le manaʻo e te alu i se isi nofoaga o le tautua, e tatau ona e momoli ma tusi se faʻamatalaga i se isi falemaʻi.
  2. O le faiga faʻavae o inisiua faafomaʻi ma SNILS o se faʻamaumauga a le tagata lava ia.
  3. Le tusi faamaonia a le tagata maʻi poʻo isi pepa mo le aia tatau e maua ai penefiti.
  4. Tusi Faamaonia mai le RF PF e le i teena e se tagata le mauaina o faamanuiaga ile ituaiga o fualaau faasaina.

Afai ua teena e se tagata se afaina lautele, e le o faʻamaonia se faʻasalalauga saoloto, o le faafitauli i le mauaina o le hormone ua fofo faʻapitoa. E tusa lava pe maua e se tagata le fualaau faasaina e tusa ai ma se faʻasalaga e leai se totogi pe leai foi e faalagolago ia te ia.

Faʻafouina o le insulin masani e tatau ona faia faʻatasi ma se fomaʻi.

Vitio e uiga i le mauaina o fualaau faʻapitoa:

O fea e tuʻuina atu ai?

E masani lava, o le inisalini o loʻo fautuaina i le tele o taimi (e masani lava i le tasi) pomaʻi faʻamaonia lea ua maeʻa ona faia se konekarate talafeagai. O le tuatusi o lenei mataupu o le a tuʻuina atu i le nofoaga o le faʻasalalauga.

O le talavai e talafeagai mo le masina, afai e le faatauina mai le vailaʻau i lea taimi, e tatau ona e tusia se pepa fou. Soʻo se tasi e mafai ona maua se fomaʻi faʻatau.

O le a le mea e fai pe afai e teena e se fale talavai le tuuina atu o se hormone:

  1. Tusi le tusi talosaga i totonu o le tusi o talaaga "Lafoga le faamalieina" e ala i le faʻafesoʻotaʻi le pule o le fale talavai. Tuu le telefoni e logoina pe a oʻo mai le vailaʻau.
  2. O lenei savali e tatau ona taunuu i totonu o le sefulu aso. Afai e le mafai ona faʻatino le talosaga, e tatau ona logoina le tagata maʻi.
  3. I le lumanaʻi, e galulue faʻatasi se polyclinic ma se fale talavai e foia ai le faafitauli, e ofoina atu ai filifiliga eseese mo le maʻisuka - o se isi fale talavai, o se vailaau oona, poʻo se isi.
  4. Afai e le mafai e le tagata gasegase ona maua le inisalini, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le inisiua, le MHI Fund, ma pulega faʻalesoifua maloloina.

E masani lava, e mafai ona tolopoina le oʻo mai o le inisalini mo na o ni nai aso, e manaʻomia le saunia o le maʻi mo lenei mea ma maua ai se sapalai.

Ae a pe afai e le faia e le fomaʻi se talavai?

O faʻamatalaga mo vailaau e leai se totogi e mafai ona tuʻuina atu e fomaʻi e tusa ai ma o latou tomai faapitoa, i tagata gasegase o loʻo pipii atu i se fomaʻi. I lenei tulaga, e tatau i le fomaʻi ona i ai i le tusi resitala o fomaʻi.

O le lisi o vailaʻau faʻasaina mo le faʻasao e leai se totogi e faʻatonutonuina foi. O le tele o taimi, o le faʻasoaina o nei tulaga e le mafai ai e le tagata maʻi ona maua le ituaiga o vailaʻau manaomia. O le tele o le maʻisuka e teenaina fualaau faasaina ona o le le mafai ona maua le inisalini lelei ma auala faigofie o le puleaina.

O nei tulaga e le faalagolago i falemaʻi o le itumalo, lea e mafai ona faʻamaonia ai fualaau faʻamaonia ua faamaonia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina.

Afai e te musu e faatonuina le fualaau ua manaomia, e tatau ona e:

  1. Faʻafesoʻotaʻi le inisiua na tuʻuina atu i ai le faigamalo a le MHI, le MHIF.
  2. Tusi se faitioga i le Federal Service for Surveillance i le Soifua Maloloina o le Russian Federation. O le tuatusi mo le faasinomaga o le http://www.roszdravnadzor.ru.
  3. I le tali a le 'auʻaunaga, e mafai ona e faʻamaonia uma faʻamatalaga i luga o le fomaʻi ma le falemaʻi e le mafai ona tuʻuina atu le hormone, o igoa o tagata ofisa na latou faʻafesoʻotaʻia. E tatau foi ona e faapipiiina ni kopi o pepa aloaia e faamaonia ai le aia tatau e maua ai faamanuiaga.

O le faasea e mafai ona lafoina i meli i le tuatusi: 109074, Moscow, Slavyanskaya Square, 4, fale 1. O le tele o faʻamatalaga o le a faʻamatalaina, o le sili atu foi lea o le vave faia o se faaiuga. O le faasea e tatau ona taʻu mai igoa tonu o faʻalapotopotoga uma, faʻapea foi ma avanoa ma igoa o tagata na latou taumafai e foia le faafitauli ma na teena.

Ae faʻapefea pe afai e le tuʻuina atu e le fale talavai le inisalini saoloto?

O tulafono o gaioiga mo le fale talavai i le leai o ni vailaau talafeagai mo le maʻi, e aofia ai le inisalini, o loʻo tusia i le tusi a le Federal Health Service No. 01I-60/06.

E tatau i le tagata maʻi ona siaki pe na faʻatulagaina e le pule tiute le talosaga manaʻomia mo inisalini i le tulaga o lona toesea i le falemaʻi. Afai e le faʻatagaina le vailaʻau i totonu o le sefulu aso, ua tuʻuina atu le noataga, e oʻo i le faalēaogāina o le laisene.

Afai e le foia e le pulega o tulafono faafomai le faafitauli, e tatau ona e saunia e faafesootai le loia. Aʻo lei faia lenei, e tatau ona maua se faʻatagaga tusitusia e le falemaʻi e tuʻuina atu ai vailaau faʻasaina, faʻapea foi ma le faʻamaonia o le aia tatau e maua ai penefiti.

Faamanuiaga mo se Maʻisuka

I le faaopoopo atu i le aia tatau i le saolotoina o le inisalini, o tagata e maua i le maʻisuka latou te maua le avanoa e faʻaaoga ai le fesoasoani a le setete nei:

  1. Mauaina o le le atoatoa ma le tofiaina o se penisione e fuafua i le ogaoga o le maʻisuka.
  2. 50% faʻaitiitiga i pili aoga.
  3. Faʻasaʻo alofilima.
  4. E le gata i le inisalini, faʻasalaga saoloto o isi vailaʻau, faʻapea foʻi ma meafaigaluega - masini mo le puleaina o inisalini, o se auala e fua ai le maualuga o suka, ava malosi, fusi. Afai e manaʻomia, e tuʻuina atu le fesoasoani i le faʻatau o seevae faʻasolosolo, insoles, orthoses. O vailaʻau faʻapitoa e faʻamaonia foi e togafitia ai faʻafitauli o le maʻisuka - maualuga maualuga, maʻi cardiovascular ma isi.
  5. O fafine e maua i le maʻisuka ua totogi aso malolo mo tina mo le 16 aso le umi; e mafai ona latou faʻaaluina le tele o aso ile falemai (3 aso).
  6. Suʻega faʻamalositino suʻesuʻega o organoc endocrin i totonu ole nofoaga o le maʻisuka ma togafitiga togafitiga. I le taimi nei, o i latou e le tagolima e tuusaʻo mai suʻesuʻega poʻo galuega. I totonu o ia nofoaga autu, e mafai ona e faia se suʻega atoa.
  7. I nisi o itulagi (aemaise lava, i Moscow), o polokalama faʻaleleia o loʻo tuʻuina atu i tisipenisione.
  8. O loʻo i ai a latou lava polokalama lagolago - tupe maua, faʻafefegaʻiga, polokalama lelei ma isi.

Vitio ma se lisi o faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi maua i le maʻisuka:

I le leai o se lagolago mai e pele ia i latou, o le maʻisuka e mafai ona faalagolago i le fesoasoani a tagata faigaluega lautele. O tane e maua i le maʻisuka ua tuusaʻo mai le tautua faamiliteli.

Ina ia maua se maʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le Ofisa o Fomaʻi ma Agafesootai (ITU) faʻatasi ma se faʻamatalaga mai lau fomaʻi. O se tagata gasegase e mafai ona maua se vaega o le tino mai le 1 e oo i le 3. O le tofiaina o se vaega o le le atoatoa o le a faatagaina ai o ia e maua se penisione i le aofaiga na faavaeina e le Tulafono a le Federal Law No. 166-FZ.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai le maʻi e siaki pea le tulaga, togafitiga masani, ma meaʻai. O le fesoasoani a le Setete i le tulaga o le tuʻuina atu o vailaau faʻasaina, e aofia ai le inisalini, ma isi fesoasoani e fesoasoani ai i le maʻisuka e faʻamautinoa ai o latou tulaga ma tau ai se maʻi ogaoga.

Auala e maua ai le inisalini

O le faʻatauina o se vailaʻau e faigofie lava. Afai o se fualaau o le hormone e manaʻomia vave, ma o le maʻisuka ua alu ese mai le inisalini, i mataupu faʻafuaseʻi e mafai ona faʻatau i se fale talavai e tagofia ai le faʻatagaina lelei o le faʻatagaina o le vailaʻau. E sili atu le valaʻau i itu uma e sili ona lata ane o le faʻatau atu muamua ma saili pe o lenei oloa o loʻo faʻatau atu, talu ai e le o faʻatau atu faʻatau atu oloa faapena.

E mafai ona e faʻatau le fualaau faasaina mo le saʻo pe afai e te alu i lau fomaʻi endocrinologist ma tusi se faʻamatalaga. O vailaʻau faʻapitoa e tuʻuina atu e le tulafono i tagatanuʻu o le Rusia, Malo ma tagata ese mai se pemita ulufale. O i latou na maua i le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka. O le tuʻuina atu o nei faʻamanuiaga e faʻatulafonoina e le tulafono feterale i le fesoasoani a le malo 178-FZ ma le Faaiuga a le Malo No. 890.

E i ai le aia tatau e tuʻuina atu ai se faʻamatalaga mo le faatauina fua o le inisalini e se endocrinologist poʻo se fomai, o loʻo i luga o le lisi o tagata o loʻo tuʻuina atu fualaau faʻamaonia. O lenei resitala ua faia e le pulega o le soifua maloloina o le atunuu.

O sea fua e le mafai ona maua i luga o le Initaneti, o lea e tatau ai ona e mataituina le vave mauaina o le pepa pe a oʻo mai le inisalini. O le maʻisuka e tatau ona asiasi atu i se fomaʻi, pe a uma ona suʻeina ma faʻamaonia togafitiga togafitiga, o se tasi o vailaʻau e faʻamaonia, lea e maua e le tagata gasegase e aunoa ma se totogi.

Ina ia faatonuina se taotoga, e tatau i le tagata gasegase ona i ai ni numera o pepa faʻatasi ma ia:

  • Ua tuʻuina atu se pepa faʻatumu i le nofoaga o le resitalaina o le maʻisuka, o lea e manaʻomia ai se tusifolau. E taua le mafaufau pe afai e le ola se tagata i le nofoaga o le resitalaina, e tatau ona e filifilia muamua se fomaʻi ma faʻapipiʻi atu i le ofisa ua filifilia ma se pepa. E mafai ona e suia le falemaʻi e sili atu nai lo le tasi i le tausaga.
  • A asiasi i le falemai e tatau ona i ai i lima o se inisiua inisiua ma se inisiua inisiua taitoatasi (SNILS).
  • E le gata i lea, o se tusi faamaonia o le le atoatoa po o isi pepa aloaia e faʻamaonia ai le aia i faamanuiaga e tatau ona tuʻuina atu.
  • E manaʻomia foi le tuʻuina atu o se tusi faamaonia mai le Pension Tau Tupe e faʻamaonia ai le leai o se teena le mauaina o auaunaga faʻaagafesootai.

O nei pepa e manaʻomia ina ia faʻatumu uma atigipusa o le suʻaiga sili ona lelei ma le faʻamaoniga tonu o fuainumera.

O fea e maua ai le inisalini mo le saolotoga

O se fale talavai lea ua sainia ai e se fomaʻi se maliega e iai le aiā tatau e tuʻuina atu ai fualaau faasaina mo le saolotoga. E masani lava, e tuʻuina atu e le fomaʻi ni nai faʻamatalaga e mafai ona tuʻuina atu ai le maʻisuka i fualaau e sili ona lelei.

O le vailaau faʻasologa e aoga mo le faatauina fua o le hormone mo le lua i le fa vaiaso, o le taimi tonu e mafai ona maua i le fua. E le gata o le tagata maʻi e maua le aia tatau e maua ai le inisalini, ae faʻapea foʻi ona aiga i luga o le tuʻuina atu o le fomaʻi.

Atonu o le a le maua e le fale talavai se vailaau faʻasaʻo, i lenei tulaga, e tatau ona e faʻaogaina le faʻataʻitaʻiga lea.

  1. Muamua lava, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le tagata faʻamalosi ile falemaʻi ile tagata e lesitala se pepa faʻa-fomaʻi e faʻamaonia ai le aia tatau e maua ai vailaʻau faʻapitoa i se api talaaga faapitoa.
  2. Ma le isi, e tusa ai ma le faʻatonuga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻe Faʻaagafesoʻotaʻi o Rusia, e tatau ona tuʻuina atu se vailaʻau faʻamaʻi i le tagata maʻi mo le silia ma le sefulu aso. Afai e le mafai ona maua se mafuaʻaga lelei, e tatau i le fale talavai ona taʻu atu ia te oe pe faapefea ona faʻaauau le maʻisuka.
  3. Afai o le falemaʻi e foliga mai e tuʻuina atu ile inisalini e ala i faʻasalaga, e tatau ona e aumaia lenei faafitauli i le fomaʻi. E le gata i lea, latou te faatoʻaina se faitioga i le TFOMS poʻo le QS - o nei faalapotopotoga e nafa ma le matauina o aia tatau a tagata gasegase i le inisiua o inisiua lautele.

Afai e leiloa lau fomu, e tatau foi ona e faafesootaʻi se fomaʻi, o le a ia tusia se faʻasalaga fou ma lipotia le gau i le fale talavai lea ua maeʻa ai le konekarate.

O lenei mea o le a le mafai ai e tagata e le faatagaina ona faʻaaogaina le pepa faʻamolemole.

Afai e le faia e le fomai se taotoga

Ae e te leʻi faia se faasea i pulega maualuga, e tatau ona e malamalama e le o fomaʻi uma le aiā tatau e tuʻuina atu se faʻasalalauga. O le mea lea, e aoga le faʻamalamalama muamua poʻo ai e iai le pule e tuʻuina atu ai le pepa.

O se lisi o nei fomaʻi e mafai ona maua tuusao i le falemaʻi, e tatau ona tuʻuina atu i le maʻi pe a talosaga. O nei faʻamatalaga e lautele ma e masani lava ona maua, o le mea lea e masani lava ona tuʻuina i papa komiti.

Afai, mo soʻo se mafuaʻaga, e le i tusia e le fomaʻi se fomaʻi mo se togafitiga e aunoa ma se totogi mo le maʻisuka, e ui i le siama, e tatau ona e lafoina se faasea i le fomai fomai o le fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, i lenei taimi, ua foia le feeseeseaiga, o le maʻi ma le pule e sau i se maliliega autasi.

  1. I le tulaga o le teenaina ma mai le pulega mo mafuaʻaga le talafeagai, ua tusia se faitioga e uiga i tagata faigaluega uma na faʻalavelaveina le avanoa e maua ai vailaau sili ona lelei i le Federal Service for Supervision in the Field of Health. Ina ia faia lenei mea, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le upega tafaʻilagi aloaia a Roszdravnadzor, lea e maua i le http://www.roszdravnadzor.ru.
  2. I le faʻaaogaina o le pepa faʻavae, e mafai ona e oʻo i le vaega o talosaga a tagatanuu, o loʻo i ai le auiliiliga o faʻamatalaga pe faapefea ona tuʻuina atu se faitioga, o fea oi ai ofisa o le risone ma le taimi latou te galulue ai. E mafai foi ona e mauaina se lisi o tino faatagaina e pulea ai gaoioiga a isi faʻalapotopotoga.
  3. Aʻo leʻi faʻatumu le tusi talosaga, e fautuaina le ataina o faʻamaumauga uma o loʻo maua e faʻamaonia ai le aia tatau e faʻaaoga ai penefiti e faʻaaoga ai le telefoni. O faila uma e lafoina i le pepa lava lea e tasi o le a lafoina ai le faasea. E taua tele le faʻamatalaina o le faʻamatalaga e pei ona mafai ai, faatasi ai ma faʻamatalaga patino.

Afai e le mafai ona faʻaaogaina se komepiuta, o le faitioga e lafoina i se faiga tusitusia e faʻaaoga ai le laupepa resitalaina e ala ile meli. O pepa e auina atu i le tuatusi: 109074, Moscow, Slavyanskaya Square, 4, itulau 1. E tusa ai ma lea, o le a umi se taimi e faatali ai, aua e umi se taimi e teu ai, talia, ma mafaufau i le tagata e fai ma sui. Mo feutagaiga, e mafai ona e faʻaogaina telefoni i Moscow:

  • 8 (499) 5780226
  • 8 (499) 5980224
  • 8 (495) 6984538

Afai e le tuʻuina atu e le fale talavai le inisalini saoloto

Afai e te le tuʻuina atu le inisalini, o fea e faitio? O le polokalame o galuega autu i le tulaga o le teena o le faʻatagaina o le inisalini i le maʻisuka e aofia ai foi le faʻafesoʻotaʻia o pulega maualuga ina ia mafai ai ona maua le puipuiga ma le faʻasalaga o tagata solitulafono.

Uluai fautuaga ma fesoasoani e mafai ona maua mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaaogaina telefoni feaveai ma valaau 8 (800) 2000389. Mo faʻatalanoaga, o loʻo i ai numera lagolago mo faʻamatalaga faapitoa: 8 (495) 6284453 ma le 8 (495) 6272944.

  • E mafai ona e failaina se faitioga e aunoa ma le tuua o lou fale e faʻaaoga ai le 'upega tafaʻilagi aloaia o le Ministry of Health a le Rusia i http://www.rosminzdrav.ru/reception/appeals/new. I se tulaga talitutusa, e mafai ona e tusi i le Roszdravnadzor e faʻaaoga ai le fomu tali.
  • A maeʻa ona maua e le pulega faʻamatalaga e uiga i le solia o le tulafono, o le a faʻatautaia le tulaga. E mafai ona e mauaina se tali e uiga i iuga o le faasea i totonu o nai aso.

Afai na oʻo mai i le ofisa o le loia moliaga, o le a maua e le maʻisuka se tusifolau, o se pepa aloaia e faʻamaonia ai le aia tatau e faʻaaoga ai penefiti, faʻasologa o le fomaʻi ma isi pepa aloaia e faʻamaonia ai le sao o le maʻisuka.

Mo se faʻasalaga, e aoga le faia o kopi o pepa uma na faʻapipiʻi muamua. Afai o le togafitiga e saʻo le saʻo, o le a talia le tagata maʻi ma o le a faia le mataupu.

O a aoga o le maʻisuka

I le faaopoopo atu i fualaau faasaina ma insulin, o le maʻisuka ei ai le tele o aogā e tatau ona e nofouta i ai. Faatasi ai ma se foliga tutusa, ua i ai i alii le aia e tuusaunoa ai mai le tautua faamiliteli. O loʻo faʻaitiitia foʻi pili faʻaletino.

Afai o le maʻisuka e le mafai ona galue ia te ia lava, o loʻo maua mai ia te ia le fesoasoani talafeagai mai auaunaga faʻaagafesootai. E maua e tagata maʻi le avanoa e maua ai avanoa i falemaʻi ma isi nofoaga e mafai ai ona auai i aʻoga faʻapitoa poʻo taʻaloga. Afai o se fafine o loʻo iai sana pepe e maua i le maʻisuka, e mafai ona nofo i le falemaʻi mo le tolu aso le umi, ao faʻateleina aso malolo mo le 16 aso.

  1. O loʻo maua e le maʻisuka maʻi le totogiina o masina i le aofaiga o le 1700-3100,000 rubles, e fuafua i le ituaiga o le maʻi.
  2. E le gata i lea, o le tagata gasegase e agavaa i se penisione o le le atoatoa o le 8500 ru.
  3. Afai e tatau ai, e mafai e tagata gasegase ona saoloto o latou nifo i se falemaʻi lautele. E tuʻuina atu foi i latou i seevae faʻasalalau, o ni mea faʻapitoa poʻo ni faʻaletonu i nei mea.
  4. I le i ai o se faʻamatalaga faafomaʻi, o le maʻisuka e mafai ona maua se vaifofo o le ava ma fusi.

I nisi o itulagi, e mafai e tagata gasegase ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o felauaiga lautele. Ma o le vitio i lenei tusiga o le a aotele ai le fesili o le faatonuina o le inisalini i tagata gasegase.

Inisalini aʻo maitaga

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le maʻisuka, lea e tupu i le taimi o le maitaga (faʻagalogaina), e masani ona maua mai e tusa ai ma le ituaiga lona lua, ma le faasaʻoina o meaʻai ma ituaiga olaga e lava e faʻasaʻo ai le suka. Afai o nei fuafuaga e le aumaia ai le mea e manaʻo i ai ma o le inisalini e le lava le gaosia i le taimi o le maitaga, ona aoga ai lea i le inisalini togafitiga. O lenei metotia o togafitiga e faʻamatalaina i le maeʻa ai o suʻega ma iloiloga, o se fua tele tele i togafitiga o lenei faʻamaʻi, ae aoga tele ma aloese mai faʻafitauli mo le tina ma le pepe e leʻi fanau mai.

Tatala le maʻisuka inisalini

Faatasi ai ma le leai o se siama i tagata, ua maua ai le maʻisuka. Sa aʻoaʻoina e saienitisi le fatuina o le hormoni, lea na fesoasoani e faʻateleina ai le ola o le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona e siaki i aso uma ia faitauga o le toto, mulimuli i se taumafataga, faamalositino ma faia inisua insulin.

Afai e te faʻaaoga le hormone e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, e mafai ona afaina ai le tino.

E tusa ai ma le Tulafono a le Federal Law, o se tagata e maua i le maʻisuka ua mautinoa le aia i le tausiga o le soifua maloloina. E aofia ai le tuʻuina atu o le inisalini ole maʻisuka, tui, ma isi vailaʻau.

O le faʻatauina o le inisalini e leai se totogi, e tatau ona e alu i se fomaʻi i le mea e nofo ai (pe afai e pipii i le falemaʻi lata ane) poʻo i le nofoaga o le resitalaina, lea e tuʻuina atu ai e le endocrinologist se fomaʻi mo vailaʻau tuʻufaʻatasiga i le falemaʻi ua faʻamatala mai e le fomaʻi.

O le inisalini e le mafai ona faʻaaogaina e tagata maʻisuka o loʻo manaʻomia le inisalini mo soʻo se ituaiga o maʻisuka. O lenei vaega e aofia ai tagatanuu Rusia ma tagata o loʻo umia se pemita fale. E le gata i le inisalini, latou te maua se glucometer ma suʻe suʻega.

Le faʻagasologa mo le tuʻuina atu o insulin

O le inisalini e mafai ona faʻatauina i ni auala se lua: ia faʻatau mo tupe, pe afai na teenaina e le maʻisuka le aoga, pe leai foi e tusa ai ma le fomu o le fomaʻi.

O le fua muamua e muamua atu i le taualumaga o loʻo mulimuli mai.

  • O se tagata suʻesuʻe ole suʻesuʻega ole suʻega ole suʻega i masina taʻitasi mo manaʻoga faafomaʻi ma faatonuina se faʻasalaga mo le saunia o le maʻisuka ma le inisalini ile taimi ole pulega. I le taimi o le suʻega, o le tagata maʻi e tuʻuina atu tuusaunoaga mai vasega i se aoga faʻaleaʻoaʻoga poʻo se galuega. Tufa atu ni tagata tomai faapitoa ma pasi suega e aunoa ma se totogi, o taunuʻuga uma e tuʻuina atu i le fomaʻi.
  • E matua faʻasaina le tusia o fomaʻi pepa e sili atu ma le tasi le masina muamua poʻo le aiga o le maʻi. O le mea lea, o le togafitiga, o le fualaau ma le tele o fualaau faasaina e pulea.
  • E ui i le mea moni e faapea, o le masina faalemasina mo le faatauina o fualaau faasaina mo le maʻisuka e le o faamautuina, e noatia i le QS ma le kamupani faʻamaonia faʻamaonia. Faafetai i le tagata lava ia tala, o fualaau faasaina uma ua tusia e puipuia ai le le faaaogaina o vailaʻau.

Ina ia maua se vailaau e aunoa ma se totogi, e tatau ona e saunia:

  • tusifolau
  • Inisiua Inisiua
  • SNILS,
  • tusi faamaonia o le le atoatoa po o isi pepa aloaia mo le mauaina o vailaau e sili ona lelei,
  • se tusi faamaonia mai se faaputugatupe penisione e leʻi teenaina se auaunaga lautele.

O le umi o le faʻasalaga o loʻo i luga o le pepa (mai le 14 aso i le 1 masina). O le tagata gasegase na te mauaina na o le faʻasalaga naʻo ia lava, o lona aiga ma uo oe na tuʻuina atu le fomaʻi e mafai ona maua ai le inisalini.

E i ai tulaga e leai se inisalini saoloto i le fale talavai. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le pule o le falemaʻi e resitalaina se pepa e maua ai le aia tatau e tuʻuina ai le inisalini i le tusi talaaga. A maeʻa lena, i totonu o le 10 aso faigaluega, e tuʻuina atu vailaʻau. Afai a maeʻa le 10 aso e le maua le inisalini, o le a taʻu atu e le fomaʻi ia oe le mea e fai i le isi.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Afai na leiloa le faʻamaumauga mo le inisalini, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi o le a tuʻuina atu se faʻasalaga fou e ala i le tuʻuina o se faailoga i luga o le pepa faʻataʻitaʻi. O faʻamatalaga e uiga i le pepa leiloa e tatau ona tuʻuina atu i se kamupani vailaʻau e puipuia ai le faʻaaoga sese o le inisalini.

E mafai ona musu le inisalini?

E le i ai le aia a le fomaʻi e teena ai le tuʻuina atu o le inisalini, aua o se vailaʻau taua. O nei vailaʻau o loʻo faʻatupeina mai le paketi o le atunuu, ae le mai tupe a se fomaʻi. Inisalini e tuʻuina atu i le maʻisuka mo le leai o se totogi.

Afai e le faia e le fomaʻi se faʻamatalaga mo le faʻatauina o vailaʻau, muamua e te manaʻo e foia le faafitauli i le faʻafoega o le fomaʻi. Afai e le o foia le feeseeseaiga i lenei vaega, e fautuaina e faamaumauina le teenaina i se tusitusiga, lea o le a faailoa mai ai le mafuaʻaga o le teenaina, aso, saini ma le faamaufaailoga a le faalapotopotoga (e sili atu i kopi e lua - e tatau ona auina atu i le fomaʻi fomaʻi, e tatau ona maka le lua e talia le talosaga).

Faʻatasi ai ma se faʻatagaina tusitusia latou te faʻaaogaina i le QMS ma le TFOMS - faʻalapotopotoga o loʻo puleaina le aoga ma le faʻamaoni o mea na faatonuina.

Afai e leʻi foia le mataupu i lenei taimi, o le apili o le a lafoina i se faiga tusitusia i le Matagaluega o le Soifua Maloloina, ofisa sooupu lautele poo le Ofisa o Moliaga e teena ai le aufaigaluega faafomaʻi. Soo se pepa tusitusia e fautuaina ina ia faia ile lua. I luga o le kopi o loʻo tumau i le lima, o se faailoga e faia i luga o le taliaina ma le resitalaina o fetusiaiga a le faalapotopotoga.

Afai e teena e le inisalini le tuʻuina atu o se fale talavai, e tuʻuina atu le apili i le Polokalame Fesoasoani mo Inisiua Soifua Maloloina. I le taimi lava e tasi, e tatau foi i tagata faigaluega falemaʻi ona tuʻuina atu se faʻataga tusitusia, faʻaalia le mafuaaga, aso, tuʻu le saini ma le faamaufaʻailoga a le faʻapotopotoga.

Isi fualaau faasaina

A maua se maʻi ile maʻi suka, e faatonuina e le fomaʻi tupe e aunoa ma se totogi mo togafitiga o lenei maʻi e faʻavae i luga o faʻamanuiaga. Aʻo leʻi faia lenei mea, o le tagata gasegase e tofo uma i suʻega, faia se suʻesuʻega atoa. E tusa ai ma taunuʻuga, ua filifilia se faasologa o le faʻafoega ma le vailaau o vailaʻau.

O fualaau faʻasaina e tuʻuina atu i falemaʻi faʻapitoa a le malo e faʻavae i luga o se faʻamaoniga E taʻu mai ai le aofaʻiga talafeagai o le vailaau faʻasaina ina ia tumau ai mo le masina (o se faʻasologa o loʻo faatonuina e le fomaʻi i le masina).

Ina ia faʻalautele atu aoga ma faʻaauau pea ona maua ni vailaʻau e leai se totogi, e tatau ona e toe suʻesuʻe. Pe a faʻamaonia le suʻesuʻega, e tusi e le fomaʻi se isi talavai. O le lisi o fualaau oona mo le maʻisuka e aofia ai:

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • Glyclazide
  • Glibenclamide,
  • Repaglinide,
  • Metformin
  • pulu suesue (1 pc i le aso).

Talu ai ona e le mafai ona tupu le faaletonu i le maʻisuka e faalagolago i le insulin, o tagata gasegase ma le ituaiga 1 e mauaina uma aoga mo nei tagatanuu. Ole maʻisuka e le o le insulin-toto, oe ua faʻavasegaina e le lelei le vaai, e agavaa ile glucometer ma le tasi suʻega. E mafai e lau fomaʻi ona faʻatonuina fualaau e lagolagoina ai le ate ma le paʻu.

O se vaega faʻapitoa e aofia ai tamaiti ei ai se faʻamaʻi o le maʻisuka. Faʻalagolago i le inisalini, ua tuʻuina atu i le tamaititi se le atoatoa ma ua tatau ona tuʻuina atu se penisione talafeagai. E le gata i lea, o matua o se tamaititi e le atoʻatoa le malosi o le tino ma le mafaufau i lalo ifo o le 14 e maua ai tupe totogi tutusa ma le tau maualalo, e mafai ona faapuupuuina itula faigaluega ma tuuina atu aso faaopoopo ma saunia vave penisione litaea.

E le gata i lea, o maʻisuka uma lava e mafai ona faʻaaogaina se tiketi aloaʻia i se falemaʻi mo togafitiga, ma tagata le atoatoa ma se penisione a le setete. O tagata gasegase e tuusaʻo mai le tautua faamiliteli. Afai e le mafai ona gafatia e le tagata gasegase ma e leai se tasi e fesoasoani ia te ia, o le a tofia se tagata faigaluega e fesoasoani ia te ia i le fale.

Afai e le atoatoa le manaʻo o tagata gasegase e faʻaaoga ia penefiti na saunia e le setete, latou te maua tupe totogi. I le avea ai o se tulafono, o le aofaiga o tupe e le fetaui ma aoga o loʻo fautuaina mo le maʻisuka.

O lea la, o le maʻisuka e sili ona taua i le Rusia. O fesoasoani a le Setete e lautele, o se tasi o mea sili ona taua o le tuʻuina atu o le inisalini mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le maʻisuka e manaʻomia le faia o suʻesuʻega masani e tagata tomai faapitoa ina ia mafai ai ona mataʻituina se suiga o le maʻi ma maua ai faʻamaumauga mo fualaau faasaina.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Maʻisuka aʻo maitaga

O le inisalini o se hormone e maua mai i le pancreas ma faʻaosofia ai le gaioiga o le faʻaitiitia o le suka o le toto, lea e foliga mai e tulaʻi mai ma le faʻaaogaina o le isi vaega o mea inu. I le tali atu i lenei mea, o le pancreas e amata ona maua se hormone faapitoa e faʻagasolo ai lenei kulukose. O le faia o lenei mea, ia mautinoa ai le faʻafeiloaʻiga i siama uma ma gaʻo o le tino, taofi le faagasologa o lona gaosiga i le ate. O se pancreas maloloina e tali i le faʻaitiitia o le glycemia e ala i le taofi o le gaosiga o le inisalini.

Afai e le lelei le lagona o le inisalini, e amata ona gaosia, ma e faigata ai ona faʻapipiʻi le glucose i siama. O le inisalini i totonu o le toto o se taimi umi, ma faʻagesegeseina ai le metabolism.

O le isi galuega o le inisalini o le faaosofia lea o le fatuina o musika musika. E faʻamalosia ai foʻi le liua o le kulukose i le gaʻo, faʻasaina ai lona malepelepe ma faʻamalosia ai le faʻaopoopoga, lea e mafai ona fesoasoani i le gaʻo.

O le mataituina o fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataituina faapitoa e fomaʻi ma tamaitai.

E masani lava, ina ia mafai ona tausia le suka i totonu o le tulaga masani, ua lava mo tamaitai maʻitaga le mulimulitai i se pulega faʻapitoa, o tulafono masani ia:

  • faaitiitia (pe sili atu, atoatoa le teena) le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo faʻatautaia faigofie,
  • mea taumafa vaevaega (tolu taumafa autu ma lua i le tolu meaai),
  • malosi faaletino, e pei o le savali, aau i le vaitaele.

Mo le taimi e iloagofie ai mea le talafeagai i le vaega o le fetus, e tatau i tamaitai maitaga ona tausisia le faasologa o le ultrasound.

  • 15-20 vaiaso. A o faagasolo lenei vaitau, ao faagasolo le suʻesuʻega, e tatau ona vavaeeseina le faʻaleagaina o mea leaga o le fetus,
  • 20-23 vaiaso. I le taimi lea, o le loto o le fetal e siakiina ma le totoa le faʻaaogaina o soʻo se faʻamaʻi,
  • 28-32 vaiaso. I le taimi lea, o le suʻesuʻega e faʻatautaia e iloa ai le tuputupu aʻe o le intrauterine.

Faailoga mo togafitiga insulin

O faʻamatalaga mo lenei mea e mafai foi ona avea ma faailoga o le fetopathy o le tamaititi e leʻi fanau mai, na maua i le taimi o le ultrasound. O aʻafiaga o lenei faʻamaʻi e mafai ona matua ogaoga, o lea e taua ai le faʻamaonia o soliga i le amataga.

O le injection scheme e filifilia e le endocrinologist, faʻavae i luga o iuga o mea e matauina le maualuga o le glycemia ma uiga taʻitasi. E fautuaina le fuaina o le suka ma faamaumauga e faʻaalia 8 taimi i le aso: i luga o se manava gaogao, aʻo leʻi 'ai, itula mulimuli pe a uma ona' ai, aʻo leʻi leva ona momoe, i le 03:00 ma le tulaga o le le lelei o le soifua maloloina. O fua masani masani ile glycemia mo fafine maʻitaga e mai le 3.3-6.6 mmol / L.

O le puleaina o le inisalini e saogalemu mo le tina ma le pepe, e le o se mea e fai ma vaisu, ma ua vave ona faalēaogāina pe a uma ona fanau, e le afaina ai.

O fua o le kulukose o loʻo mulimuli mai e mafai ona faʻamalosia ai togafitiga insulin:

TulagaI le toto atoa (mmol / L)I le plasma toto (mmol / L)
Anapogi meaai>5,1>5,6
1 le itula pe a uma le taumafataga>7,8>8,3
2 itula talu ona 'ai>6,7>7,3

O nei tagata gasegase e tatau ona aʻoaʻoina e pulea mea taua uma:

  • glycemia maualuga
  • tootoo o le mea o loʻo faʻatonutonuina
  • o le i ai o le acetone i le uila,
  • toto maualuga
  • episodes o le hypoglycemia.

E tatau ona i ai se faʻataʻitaʻiga faapitoa o le suʻesuʻeina e le tagata lava ia, pe afai o nei faʻamatalaga uma o le a faamaumauina. O lenei api e tatau ona faʻaalia i le fomaʻi i suʻega i le lumanaʻi e mataʻituina ai le tulaga ma mafai ai ona fetuutuunai le togafitiga ua faatonuina.

Afai e le maua e se fafine le mafai ona faia fua, ia mafai loa ona ia faia lenei mea i le fale suesue. E manaʻomia faʻamaumauga i le 6-12 taimi i le vaiaso pe sili atu foʻi.

Faʻaleleia o insulin togafitiga

I le taimi nei, e tele naua fualaau oona ua lauiloa, ma ua vaevaeina e tusa ai ma taiala nei:

  • i le amataga o le gaoioiga, "peak" ma le umi: (ultrashort, medium, prolonged, short),
  • e ala i ituaiga (tagata, manoa, puaa, povi),
  • i le tikeri o le faʻamamaina: (aganuʻu, faʻafefe, monocomponent).

E lua togafitiga masani: masani ma le basal bolus.

I se tagata soifua maloloina, o le aofaiga o le inisalini e tumau ona tausia i se tulaga mautu, o lona faavae (Basal). E maua mai pe afai e le faalavelave le galuega o le gland, i luga o se manava gaogao, faʻaaogaina se vaega e faatumauina ai lona sao, ae o lona vaega tele e faʻapupulaina "mo le lumanaʻi." O le meaai lea o bolus.

E aoga i le taimi o taumafataga e faʻaaoga ai mea e fafagaina ai le tino:

  1. Pe a faatonuina se faiga ole basal-bolus, ua faamoemoe e fatuina se fatuga o le basal e ala i le tuiina o se fualaau faasaina umi, pe o le po i le po ma / poo le taeao.
  2. Ina ia fausia ai se totogo o le bolus, lea o le a manaomia e le tino pe a uma se taumafataga, o injections e fai ma sauniuniga pupuu poʻo le faʻataʻitaʻiina e tuʻuina atu i luma o taumafa taua. O le mea lea, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o le gaioiga o le pancreas i le tino i le masani masani.

O le polokalama masani e eseese i le taimi ma le fuainumera e tutusa lava. Ona seasea lava ona faia fua. Faatasi ai ma lenei ituaiga togafitiga, e tatau i le tagata gasegase ona tausisi i se ituaiga o meaai ma aso uma ina ia mautinoa ai le le tele o meaʻai e maua mai meaai e tumau pea e le suia.

O lenei polokalame o loʻo faʻaalia e ala i le le mafai ona fetuʻunaʻi, ona o le tausisia, o le tagata maʻi ua faʻamalosi e faʻalagolago i meaʻai uma ma taimi faatulagaina. Faatasi ai ma lenei auala, o le inisance e masani lava ona faaluaina i le aso, i le lua: pupuu ma vavalalata fualaau. Po o le taeao ma le afiafi, o le tasi le tui o se paluga o ituaiga eseese.

Suʻeina o le inisalini e faʻatautaia:

  • ma le DM1 - le polokalame "base bolus",
  • ma le T2DM, e fautuaina le faʻaaogaina o le faʻalapotopotoga masani.

Mo le togafitiga o fafine maʻitaga, o vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi e masani ona faʻasolosolo ona faatonuina. O lenei mea e mafai ai e oe ona faia ni faailoilo talafeagai o le glycemia pe a uma ona 'ai ma faʻaititia le numera o le hypoglycemia (o le suka e paʻu ifo ile 3.3 mmol / l).

O le tele o vailaau faʻasaina e tui i totonu o le gaʻo gaʻo (vaega o le manava, alofilima, ogavae pito i luga). O ia injections e faia e ala i le faʻaaogaina o tui faapitoa poʻo peni tui.

E iai foʻi le faʻaaogaina o se pamu insulin. O se tamaʻi masini feaveaʻi lea e galue i luga o le mataupu faavae o se faʻaaogaina o le polokalama. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o se vailaʻau faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiina e faʻatautaia i le uati. O lenei auala e masani ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1, pe a le lelei le puleaina o le hypoglycemia poʻo le manaoga mo lenei hormone i le taeao (4-8 itula).

Tausiga o le Tina ma le isi maitaga fuafuaina

O tagata uma lava e maua i le maʻisuka pe a uma le fananau mai, ua faʻaaogaina, lea e saogalemu atoatoa mo le tina ma le pepe. I totonu o aso e tolu talu ona fanau mai, o nei tagata gasegase e suʻeina le toto mo le suka.

Ua faia lenei mea ina ia mafai ai ona mataʻituina le tulaga ma e le misia ai le solia o tulafono.

O maitaga i le lumanaʻi mo ia ituaiga tamaitai e tatau ona fuafuaina ma le faaeteete i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi-fomaʻi ma le endocrinologist, talu ai o nei maʻi ua maualuga le lamatia i le maʻisuka ituaiga 2 i le olaga mulimuli. E tatau ona latou mataʻituina lelei lo latou soifua maloloina ma asiasi atu i se tulaga faʻapitoa i le endocrinologist ma le obstetrician-gynecologist.

A maeʻa le 2-3 masina mai le aso na fanau ai, e fautuaina ia tagata maʻi:

  • pe afai ole maualuga o le glycemia maualuga e sili atu i le 7.0 mmol / l - o se suʻega o le faapalepale glucose faapitoa,
  • faasolosolo filemu i gaoioiga faaletino,
  • mamafa le oti.

Auala e ave ai Glucopifa 500, 750, 850 ma le 1000 ma le maʻisuka

O tagata maʻi ei ai se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona fesili pe faapefea ona ave Glucophage e ausia ai le maualuga o le togafitiga o le maʻi? O se tasi o fualaau lauiloa e sili ona lauiloa o loʻo i ai metformin hydrochloride, o le kalapu e faʻaaogaina e le gata mo le "gasegase suamalie". O faʻamatalaga e uiga i le tele o tagata gasegase e iloa ai o vailaʻau e fesoasoani e aveesea le mamafa

O le fati o aso nei o le olaga e matua mamao lava mai le fautuaga a fomaʻi. Sa taofi e tagata le savali, nai lo gaoioiga i fafo latou te fiafia ai i se televise po o se komipiuta, ma sui meaʻai maloloina i meaai pisapisao. O sea ituaiga olaga muamua e tau atu ai i le foliga mai o isi pauna, sosoo ai ma le tele o meaʻai, lea, i le isi itu, o se paʻu o le maʻisuka.

Afai i le amataga, e mafai e le tagata gasegase ona taofia le maualuga o le kulukose e faʻaaoga ai se taumafataga laiti ma le faʻamalositino, ona oʻo loa lea i le taimi e sili atu ona faigata ona pulea. I lenei tulaga, o le Glucophage i le maʻisuka e fesoasoani e faʻaititia ai le suka ma tuʻuina i totonu o le tulaga masani.

Faamatalaga lautele e uiga i fualaau faasaina

O se vaega o biguanides, o le glucophage o se vailaʻau o le hypoglycemic. I le faaopoopo atu i le vaega autū, o le oloa e aofia ai sina vaega ole povidone ma le magnesium stearate.

E gaosia e le gaosi oloa lenei vailaau i se tasi ituaiga - i totonu o fualaau e eseese a latou doses: 500 mg, 850 mg ma le 1000 mg. E le gata i lea, o loʻo i ai foi le Glucophage Long, o se vailaʻau faʻasolosolo umi. E maua i vailaau pei o le 500 mg ma le 750 mg.

Fai mai faatonuga o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina ma isi vailaʻau oona ma faʻamaʻi faʻatasi ma inisini injections. E le gata i lea, e faatagaina le Glucofage mo tamaiti e sili atu ile 10 tausaga. I lenei tulaga, e faʻaaogaina faʻatasi ma isi auala.

O le aoga sili o le vailaʻau o le faʻamavaeina lea o le hyperglycemia ma e le taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemia. Pe a ulufale atu le kalukafa i totonu o le gastrointestinal tract, o loʻo aofia ai mea o loʻo i totonu, ulufale i totonu o le toto. O aʻafiaga autu o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o:

  • faʻateleina le faʻavaveina o le inisalini,
  • glucose faʻaogaina i sela,
  • tolopo le absorption o le kulukose i totonu o le manava,
  • faaosofia o le faʻaogaina o le glycogen,
  • faaitiitia i le cholesterol toto, faapea foi le TG ma le LDL,
  • faaitiitia le gaosiga o le kulukose i le ate,
  • faamalositino poʻo le gau o le tagata maʻi.

E le fautuaina e inu le vailaau i le taimi o le taumafataga. O le faʻaaogaina o metformin ma meaʻai e mafua ai le faʻaitiitia o le aoga o le vailaʻau. O le kelikaloga e masani lava ona le fusifusia i fusitelatini plasma. E tatau ona maitauina o vaega o le vailaʻau e toetoe lava a le mafai ona gafatia i le metabolism, e aveesea mai le tino e fatugaʻo i se foliga toetoe lava a le suia.

Ina ia puipuia ni aʻafiaga le lelei, e tatau i tagata matutua ona tausia faʻamalositino saogalemu mai tamaiti laiti. O le vevela e le tatau ona sili atu ma le 25 tikeri.

A e faʻatau se oloa e faʻatau atu na o se faʻamaumauga, e tatau ona e gauai atu i le aso na gaosia ai.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O lea la, faʻapefea ona faʻaaoga le glucophage? Aʻo leʻi ave le vailaʻau, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e mafai ona saʻo le fuafuaina o laasaga tatau. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka, o le tulaga lautele o le tagata maʻi ma le i ai o faʻamaʻi pipisi.

I le taimi muamua, e faatagaina le gasegase e ave le 500 mg i le aso poʻo le Glucofage 850 mg 2-3 taimi. Lua vaiaso mulimuli ane, e mafai ona faateleina le fualaau o le vailaʻau pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi. E tatau ona maitauina, i le taimi muamua e faʻaaogaina le metformin, o le maʻisuka e mafai ona faitio i faafitauli faʻaogaina. O na uiga leaga e tupu ona o le fetuunaiga o le tino i le gaioiga a le mea galue. A maeʻa le 10-14 aso, ona toe foʻi lea o le faʻaogaina o meaʻai. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia ai aʻafiaga o itu, e fautuaina e vaeluaina le vailaau o le vailaau faʻasaina i nisi o siama.

Ole fua ole tausiga ole 1500-2000 mg. Mo se aso, e mafai e le tagata gasegase ona oʻo atu i le 3000 mg i le tele e mafai ai. I le faaaogaina o tui tetele, e sili atu ona lelei mo le maʻisuka e sui i le Glucofage 1000 mg. I le tulaga na filifili ai o ia e sui mai se isi sui o le hypoglycemic i Glucofage, muamua e tatau ona taofi le toe tago i se isi fualaau, ona amata lea o togafitiga i lenei vailaʻau. O loʻo i ai nisi o vaega o le faʻaaogaina o le Glucofage.

I tamaiti ma talavou. Afai e sili atu le matua o le tamaititi i le 10 tausaga, e mafai ona ia tagofia le vailaau faʻasaina pe tuʻu faʻatasi ma inisini injections. O le fua muamua o le 500-850 mg, ma le maualuga e oo atu i le 2000 mg, lea e tatau ona vaevaeina i le 2-3 inumaga.

I le maʻisuka matutua. E filifilia e le fomaʻi fua o mea, talu ai e mafai e le vailaʻau ona afaina tele ai le gaioiga o fatuga i lenei tausaga. A maeʻa le togafitiga o fualaau, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi.

Faʻatasi ma togafitiga insulin. E tusa ai ma le Glucofage, o le muamua o taooto e tumau pea - mai le 500 i le 850 mg faalua pe faatolu i le aso, ae o le fua o le insulin e fuafuaina e faavae i luga o le glucose concentration.

Glucophage Taimi umi: mea e faʻaaoga ai

Ua uma ona matou iloa le tele o le faʻaaogaina o le fualaau oona Glucofage. Ole taimi nei e tatau ona e taulimaina vailaau Glucophage Long - papa o mea faaumiumi.

Glucophage Long 500 mg. I le avea ai o se tulafono, o meaʻai e onā i taimi o taumafataga. O le endocrinologist na te fuafuaina le fuainumera manaomia, i le amanaia o le maualuga o le suka o le suka. I le amataga o togafitiga, ave le 500 mg i le aso (sili ona lelei i le afiafi). Faʻalagolago i faʻataʻitaʻiga o le kulukose toto, o fua o le fualaau faasaina e mafai ona faʻatupulaʻia lemu i le lua vaiaso, ae naʻo lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. O le maualuga pito i aso taitasi o le 2000 mg.

Pe a faʻapipiʻi le vailaau faʻasaina i le inisalini, o le fua o le hormone ua fuafuaina e faavae i le maualuga o le suka. Afai e galo le tagata maʻi e ave le pulu, o le masalosalo o le tui e faasaina.

Glucophage 750 mg. Ole fua muamua o le vailaʻau e 750 mg. E mafai ona faʻafetaui le mea naʻo le lua vaiaso talu ona ave le fualaau. O le togafitiga o le tausiga o aso taitasi e 1500 mg, ma le maualuga - e oo atu i le 2250 mg. Afai e le mafai e le tagata gasegase ona ausia le masani kullukose faatasi ai ma le fesoasoani o lenei fualaau faasaina, e mafai ona ia fesuiaʻi i le togafitiga ma le Glucophage o le faʻasao masani.

E tatau ona e iloa o le maʻisuka e le fautuaina e sui i togafitiga ma Glucofage Long pe afai latou te faʻaaogaina le Glucofage i aso taitasi o sili atu ma le 2000 mg.

Pe a fesuiaʻi mai le tasi vailaʻau i le isi, e tatau ona matau le tutusa o doses.

Contraindications ma aʻafiaga leaga

O fafine o loʻo fuafuaina se maʻitaga, poʻo o loʻo fananau mai i se tamaititi, ua solia i le faʻaaogaina o lenei fofo. E tele suʻesuʻega e faʻaalia ai e mafai e le vailaau ona aʻafia ai le atinaʻe o le fomaʻi. Ae ui i lea, o taunuuga o isi faʻataʻitaʻiga fai mai o le aveina o metformin e leʻi faʻapupulaina ai le ono tulai mai o ni faaletonu i le tamaititi.

Talu ai ona o le fualaau faasaina ua gase i le susu susu, e le tatau ona faia i le taimi o le lactation. E oʻo mai i le taimi nei, e le lava le tele o faʻamatalaga a le au maketi Glucofage e uiga i le aafiaga o le metformin i se pepe fou.

I le faaopoopo atu i nei faʻailoga, o faatonuga ua tuʻuina atu e maua ai se lisi tele o tuutuuga ma faʻamaʻi lea e faʻasaina ai le faʻaaogaina o le kalapu:

  1. Faʻaleagaina o le Renal ma tulaga e ono mafai ona faʻavaivaia masani ai le gaioiga o fatugaʻo. O nei mea e aofia ai faʻamaʻi pipisi, teteʻi, faʻamalasea o se taunuuga o le manava manaia po o le vomiting.
  2. Faʻaavanoaina o iodine-faʻapipiʻi oloa mo faʻataʻitaʻiga X-ray poʻo le radioisotope. I le vaitaimi muamua ma le mavae le 48 itula o lo latou faʻaaogaina, e faʻasaina ona inu Glucofage.
  3. Faʻasolosolo o le faʻamaʻi poʻo le faʻaoga o le ate.
  4. Le atinaʻeina o le ketoacidosis o le maʻisuka, coma ma le precoma.
  5. O le gasegase ile vaega ole vailaʻau.
  6. Faʻaaloalo i se taumafa maualalo-kalori (itiiti ifo i le afe kcal),
  7. Ava oona po o le ava malosi.
  8. Lactic acidosis.

E pei ona taʻua muamua, o le aveina o Glucopeli i le amataga o le togafitiga e mafua ai aʻafiaga e aʻafia ai ma le faʻaogaina o le tino. O se tagata maʻi atonu e faitio i le nausea, tiga o le manava, se suiga i le tofo, manava manava, ma le leai o se manaʻo. Ae ui i lea, o loʻo i ai faʻauiga ogaoga na tupu e seasea ona tupu, e aofia ai:

  • hepatitis ma le maʻi o le ate,
  • erythema atinae
  • Vitamin B12 vaivai
  • o le atinaʻeina o le siako acidosis i le maʻisuka ituaiga 2,
  • vevela paʻu, vevela.

O le kesivaʻa na o ia e le mafua ai ona faʻaitiitia vave le suka, o le mea lea, e le afaina ai le gauai atu o le mafaufau ma le mafai ona ave taavale ma auala eseese.

Ae pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini poʻo isi vailaau oona, e tatau i tagata maʻi ona mafaufau i le ono mafai ona maua i le hypoglycemia.

Faʻafesoʻotaʻi faʻamaloilo ma isi mea

Pe a faʻaaogaina lenei vailaʻau, e taua tele le logoina o le fomaʻi i maʻi uma faʻatasi. O sea mea na tupu e mafai ona puipuia mai le amataina o taunuuga le lelei ona o se taunuuga o le faia o fualaau faʻamalosi e lua.

O faʻasoaga faʻaopoopo o loʻo i ai se lisi maʻoti o fualaau faasaina e faasaina pe le fautuaina pe a faʻaaoga Glucofage. O nei mea e aofia ai vailaau iodine, e faʻatagaina e faʻaaoga i le taimi o le metformin togafitiga.

Faatasi ai ma vaega e le o fautuaina e aofia ai ava malosi ma sauniuniga e aofia ai le ethanol. O le faʻafoega faʻapitoa o latou ma Glucophage e mafai ona taʻitaʻia ai i le lactic acidosis.

E iai foi fualaau o fualaau oona e aafia ai le aafiaga o le hypoglycemic o Glucofage i auala eseese. O le mea lea, o nisi oi latou na faʻaosoosoina ai le faʻaitiitia o le maualuga o le suka, ao isi, i le isi itu, mafua ai le hyperglycemia.

Uiga e faaleleia atili ai le aafiaga o le hypoglycemic:

  1. ACE inhibitors.
  2. Salicylates.
  3. Inisalini
  4. Acarbose.
  5. Tusa o le sulfonylureas.

Vailaʻau e faʻavaivaia ai mea e faʻaleagaina ai le hypoglycemic - danazol, chlorpromazine, beta2-adrenergic agonists, corticosteroids.

Tau, manatu o tagata faatau ma mea tutusa

Pe a faʻatau se vailaʻau maʻoti, e manatu le tagata gasegase e le gata i ona togafitiga, ae o le tau foi. E mafai ona faʻatau faʻasolosolo i se falemaʻi masani pe tuʻu se poloaiga i le upega tafaʻilagi a le gaosiga. Tau mo se fualaau faasaina e eseese lava i le ituaiga o faʻamalolo:

  • Glucofage 500 mg (30 papa) - mai le 102 i le 122 rubles,
  • Glucophage 850 mg (30 papa) - mai le 109 i le 190 rubles,
  • Glucopifa 1000 mg (30 papa) - mai le 178 i le 393 rubles,
  • Glucophage Long 500 mg (30 papa) - mai le 238 i le 300 rubles,
  • Glucopeli Long 750 mg (30 papa) - mai le 315 i le 356 rubles.

E faavae i luga o faʻamatalaga o loʻo i luga, e mafai ona finau e faapea o le tau o lenei meafaigaluega e le maualuga tele. O iloiloga o le tele o tagata gasegase e faamaonia ai lenei mea: E mafai e le glucophage ona maua uma le maʻisuka ma maualalo maualalo tupe maua. Faatasi ai ma itu lelei o le faaaogaina o fualaau faasaina:

  1. Faʻaitiitia le faʻaititia i le maualuga o le suka.
  2. Faʻaputuina o le glycemia.
  3. Faaleaogaina o faailoga o le maʻisuka.
  4. Paʻu mamafa.
  5. Faʻaaogaina.

O se tasi lea o le tele o iloiloga lelei mai le maʻi. Polina (51 tausaga le matua): "Na faatonuina aʻu e le fomai i lenei fualaau faasaina i le 2 tausaga talu ai, ina ua amata ona alualu i luma le maʻisuka. I lena taimi, e leai se taimi ou te taaalo ai i taaloga, e ui lava sa i ai nisi pauna. Vaʻaia Glucofage umi ma amata ona maitauina o le mamafa o laʻu mamafa. E mafai ona ou fai atu se mea se tasi - o le vailaʻau o se tasi lea o auala sili e faʻafaigofie ai le suka ma faʻaitiitia le mamafa. "

Metformin o loʻo maua i le tele o fualaau oona, o le mea lea o le Glucofage e tele naua analogues. Faatasi ai ma i latou, o fualaau faasaina e pei o Metokuma, Metformin, Gliformin, Siofor, Formmetin, Metformin Canon ma isi e iloga.

Le alofa pele, fai mai leai i le maʻisuka! O le umi e te faʻatuai ai e alu i le fomaʻi, o le televave lea o le alualu i luma o le maʻi. A e inuina Glucopifa, faʻapipiʻi le saʻo saʻo. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i se paleni paleni o taumafa, gaioiga faaletino ma le pulea lelei. O le auala lea o le a maua ai le masaniga o le toto toto.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a tuʻuina atu faʻamatalaga auiliiliga e uiga i le Glucofage ma isi fualaau o le suka.

Tuua Lau Faamatalaga