Faailoga o le maʻisuka i fafine i luga o le paʻu o le paʻu

O le mai i le maʻi suka i luga o le tino atoa ma le susunuina ua manatu o se mea e le mafaamatalaina, o faʻamaoniga tutusa o loʻo faaalia i le ata e masani ona faʻatasi ma lenei faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, o le kulūkose e faʻamauina i toto laiti, o se taunuuga, o le atinaʻe o microangiopathy e mafai ona mataituina i le maʻisuka. I se taimi mulimuli ane, o le gaioiga o loʻo galue e faʻavaivaia ma faʻaalia ai faafitauli faʻaaliga.

O le paʻu e vave lava ona tali atu i le leaga o le faʻalavelave e tupu i le toto o le tagata maʻi, o le paʻu e vave ona le toe aoga ma faʻapala, ua amata ona malosi, ona o le soliga o le puipuiga masani, o le maualuga maualuga o le suka e faʻafefe ai le paʻu i le maʻisuka.

E masani lava, i le maʻisuka ituaiga 2, lima lima, o le tino e foliga mai i pito pito i lalo, vaega faʻapitoa, oʻo, taliga. O le susulu ma le susunuina e mafai ona mataituina i luga o le mucous membranes, e masani lava ona atiina ae i luga o le tane ma le fafine ia le maʻisuka, lea e mafua ai ona amata le ulu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maʻisuka e masani ona lagona ai o ia ituaiga faailo o le maʻisuka e pei o le mu, faʻafitauli, ma feutagaiga. Aʻo leʻi togafitia togafitiga i le maʻisuka, e taua le suʻeina o le aʻa o le faʻamaʻi ma faʻaumatia.

E manaʻomia foi ona faʻafaigofieina le kulūkose i le toto o le tagata maʻi.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le endocrin system e mafua mai i le tino poʻo le leai foi o le aiga i le tino o le inisalini, o le hormone o le pancreas, e mafua ai le hyperglycemia (faʻaauau pea le maualuga o le kulukose toto).

O le uiga o le upu "maʻisuka" mai le gagana Eleni o le "ua maeʻa." O le mea lea, o le upu "maʻisuka" o lona uiga "le maua o le suka." I lenei tulaga, o le faailoga autu o le maʻi e faʻaalia - o le excretion of sugar in the urine.

E tusa ma le 10% o le faitau aofaʻi o le lalolagi o loʻo aʻafia i le maʻisuka, peitaʻi, afai tatou te amanaʻiaina faʻasologa o le maʻi, o lenei fuainumera atonu e 3-4 taimi sili atu. E atiina ae ona o le le lava o le inisalini ma e maua faatasi ma le le atoatoa o le carbohydrate, protein ma le gaʻo gaʻo.

O le 25% o tagata e maua i le maʻisuka latou te le iloa o latou maʻi. Latou te faʻamalosi pisinisi, aua le gauai atu i faailoga, ma o le taimi nei o le maʻisuka e faʻaleagaina ai le tino.

O le toto maualuga e mafai ona afaina ai le toetoe lava o totoga uma, e oo atu i se taunuuga leaga. O le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le sili atu ona manino o le taunuuga o lana gaioiga, lea o loʻo faʻaalia i:

  • afaina
  • glycosylation (sugaring) o sela,
  • inupia o le tino ma le faaleagaina o le tino,
  • faaleagaina o le toto,
  • le atinaʻeina o faʻamaʻi laiti e aʻafia ai le mafaufau, fatu, ate, mama, okeni
  • Gaʻo gasegase, maso, paʻu, mata,
  • faʻaaliga o faʻalavelave faʻalavelave, faʻata,
  • taunuuga leaga.

Ua uma ona iloiloina tulaga e faʻavaveina ai le faaleagaina i le puipui vascular. E iloa e le tagata faitau: gaioiga faaletino, popolega, faʻamalositino, vailaʻau oona, ma isi. A o le maʻisuka e maua ai se mea faʻapitoa faʻaleagaina lea e salalau i totonu o tino uma.

O se faʻaopoopoga lenei (2-3 taimi) faʻatonuina o le kulukose i totonu o le toto. O le mea mulimuli e iai le mafutaga mo le membrane polysaccharide o sela.

O le "faamalulu" glucose poo isi sugars o se vaega o mea inu malosi, e pei o vodka. Faʻavave ona ufiufi le mucosa, glucose e puipuia ai mai le malosi o le ava malosi.

Glucose foi e galue i totonu o vaa, ufiufi puipui. Ae o le a le mea e aʻafia ai ma le faʻaleagaina tele? Le vave vave.

Ua uma ona mafaufauina e faapea o le manava mai fafo, o le lapisi lapoa o le aorta e sili ona afaina. O loʻo i totonu o le vaitau o le faʻavaveina o le faʻaoʻoina o le faʻamaʻi faʻamalolo i totonu o le siama o le tino e sili atu ona faʻamalosi e faia e toto mumu mumu.

O le vaʻaiti o le vaa, o le itiiti ifo lea o le pa puipui.

Ae i lalo o tuutuuga lava e tasi o le manava ma le taamilosaga, o mea uma e suia i le taimi lava e tulaʻi mai ai le maualuga o le kulukose i le toto. E puipuia moni ai foliga o sulu e ufiufi ai toto toto ma mūmū mumu.

O le mafiafia o ia ituaiga faʻamaʻaloga faʻamalama i luga o sela e faʻaleleia ona o vai vailaʻau e pipii i le kulukose. O ia ituaiga faʻavae e taʻua o le eletise.

Sei o tatou mafaufau pe o le a faapefea ona aoga le suauu mumu "vevela" ma le faateleina o le maualuga o le kulukose. O le paʻiina o le puipui o le aorta, o se vaso tele, e le mafai e le toto toto mumu ona lafo atu i le endotheliocyte cell ma tuʻu ai le afi i le tuai.

E puipuia lenei mea mai le maualuga o le kulukose hydration layer o loʻo galue e pei o se faʻamalosi. O loʻo faʻaauau pea le agai i luma o le toto mumu mumu, faʻalauteleina le tuʻuina atu o le okesene ma le eletise.

O le toto mumu toto e manaʻomia ile 2-4 taimi le umi e oʻo ai i microves. O loʻo i totonu o microvessels ma capillaries ia tulaga na faia mo le "vevela" malosi o le malosi.

O iinei, o le saoasaoa o le gasolosolo maliega ua faaitiitia ma le taimi faafesootai o le erythrocyte ma le lapisi vascular. Ma o le vavalalata vavalalata o loʻo i totonu o le capillary, lea e pei o le toto mumu mumu e pei o se piston i totonu o le paʻu.

O iinei e oʻo atu ai le tele o le eletise toto i lona malosi eletise ma e mafai, faʻafetai i le fesoʻotaʻi vavalalata ma le puipui o le vaa, e lafo ai lana moliaga i luga o le endotheliocyte ma faʻasaina ai lona tofactant. O le malosiaga moli, ma o le mea lea o le faʻaogaina faʻaeletoroni o le faʻamalaina o le radical free oxygen i totonu o vavave o le endotheliocyte o le vaa, o le a sili atu ona maualuga iinei nai lo le masani ai le mataupu i le mata.

O le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o microves ma capillaries, o le numera o foci o le malosi malosi o le faamaʻi o le radical freezing ua faateleina.

O taunuʻuga e mafai ona vaʻaia: faʻaleagaina o microvesles, sclerosis ma le faʻaleagaina o mea. O le mana o nei faiga leaga o le maualuga. E maualuga atu nai lo le taimi o le taele o le taumalulu, faʻamaʻalo i vai aisa, ma taʻaloga taʻavale. Ma o lenei mea ua faamaonia e le tele o matauga.

Ae e fiafia le tagata e foafoa ma mafaufau. Eseese manatu ia te ia.

Ae ui i lea, faatasi ai ma se "pusa lanumoana" e pei o le tino, o mea e fai e faigata. Ae mai i le manatu o le manatu fou, o latou taunuuga e mafai ona vaʻaia.

O le maʻisuka e pei o se kamikaze pe afai e taumafai e tamoe, galue pe faʻamalositino ma le le lava o le manava po o se mea e tupu aʻe, e susulu pe faʻafefe. E tatau ona ia aloese mai masani leaga, popole ma, afai e mafai, ia "sili atu le malie nai lo le vai ma lalo o le mutia."

Meli o se mea masani. Ma e le o le paʻu fructose paʻu o loʻo faʻatau atu i faleoloa.

Tagata e masani ona faʻauluina le fructose i fua. Ae o le mea moni, o le tele o le fructose tatou te maua e le o ni fua, ae mai le suka poʻo le sui sui e maua i meainu suamalie, meaʻai, suamalie, ma isi mea e maua ai le suka.

O le aso, o le faluga o se paluga o suga e lua: 55% fructose ma le 45% kulukose. Ona o le natura o le faagasologa o le tuufaatasiga, o le fructose o mea tau pisinisi ua ese le afaina.

Faatasi ai ma le maʻisuka, o tino uma lava o le tino o le tino e mafatia. I le taimi lava e tasi, o le tino e faasolosolo lava ina afaina i toxins ma slags.

Faʻasagaga o faʻafitauli o le endocrine, o faʻafitauli eseese e faʻaalia. O se tasi oi latou o le suamalie o le paʻu ma tino, lea e masani ona faaosofia ai tamaitai.

E matua faigata lava ona faʻaumatia. Ia faʻaeteete ma faʻaeteete, e pei o le susulu mo se taimi uumi atonu e na o le pau lea o le faailoga o le maʻisuka.

Mafuaaga o le vevela

I le tulaga o le toilalo i gaioiga faʻasolosolo ma le faʻapipiʻiina i totonu o masini o mea e maua mai i le le talafeagai o le metabolism i le tele o faiga ma okeni, e aofia ai feusuaʻiga paʻu, suiga faʻaleaga. O se taunuuga, o le gaioiga o le paʻu, afu o afu ma faʻalavelave faʻalavelave ua faʻalavelaveina.

E le gata i lea, o le puipuiga a le lotoifale e popole tele i tagata gasegase, ona o aʻafiaga e aʻafia ai le siama. Afai o le maʻi o le faʻamaʻi, o lona uiga o le paʻu o le paʻu, o le paʻu tele ma le maumau ai.

Faailoga o le maʻisuka i fafine ei ai a latou lava auiliiliga. O faʻaaliga autu e aofia ai:

  1. manogi o le acetone mai le gutu,
  2. paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  3. paʻu paʻu.

I le mavae ai o le 40 tausaga, o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia o se soliga o le faasolosolo malie, o le leaga o le lauulu ma fao, o le vevela ma vaivaiga faifaipea. O faʻafitauli o le faʻamaʻi i fafine i le 50 e le lelei le vaai.

Faailoga o le maʻisuka i tagata o galala, galala faifaipea, ma faafitauli ma le gafatia.

E faʻapefea ona malamalama i le eseesega i le va o le faʻainiga o le inisalini o meaai ma le faʻasologa o igoa?

E faigofie lava mea uma. O le glycemic index o loʻo faʻaalia ai le vave vave ona i totonu o le toto le vave gaʻo o gaʻo i totonu o meaʻai.

O le gaosiga o le inisalini e faalagolago i le maualuga o le suka i le toto. Afai e tele le oso i le suka, ona lafoina lea o le inisalini i totonu o le toto "i se pito."

Ae ua mamanuina o tatou tino i se auala e le gata i le gaosiga o le inisalini e faalagolago i luga o le maualuga o le suka. E pei ona i ai, o nisi o oloa "i latou lava" mafua ai ona oso i le inisalini.

O le mafuaaga lena na faʻalauiloaina ai le mataupu o le insulin.

Ituaiga 1 maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 1, lea e fesootaʻi ma le le atoatoa o le inisalini o le hormone, e masani lava ona foliga mai o se mea vave, faʻafuaseʻi, vave ona alu i se setete o le ketoacidosis, lea e mafai ona oʻo atu ai i se ketoacidotic coma. E masani ona faʻaalia i talavou: o se tulafono, o le tele o nei gasegase e le tolusefulu tausaga. O lenei ituaiga o le maʻi e aafia ai pe tusa ma le 10-15% o le numera atoa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

E toetoe lava a le mafai ona toe faaleleia atoa mai le maʻisuka ituaiga 1, e ui lava o loʻo i ai tulaga o le toe faʻafoʻiina o galuega faʻapitoa, ae e mafai ona faia i lalo o tulaga faʻapitoa ma meaai masani masani.

Ina ia faatumauina le tino, e manaʻomia le tuiina o le inisalini i totonu o le tino ma se tui. Talu ai ua faʻaumatia le inisalini i le gastrointestinal tract, e le mafai ona inuina le inisalini i ni pepa. O le inisalini e faia faʻatasi ma se taumafataga.

Ituaiga 2 maʻisuka

O le ituaiga lona lua, muamua na taua o le tutoatasi-le tutoatasi, ae o lenei faauigaga e le saʻo, ona o le alualu i luma o lenei ituaiga, atonu o le a manaomia ai le togafitiga o le inisalini. I lenei ituaiga faʻamaʻi, i le taimi muamua o le maualuga o le inisalini e tumau pea pe sili atu foi i le masani.

Ae ui i lea, o sel o le tino, o le adipocytes (gaʻo gaʻo), e le faʻavaivai i ai, lea e mafua ai le faateleina o le kulūkose toto.

I le faaopoopo atu i suiga e le vaaia e le mata e tupu i totonu o totoga ma mucous membranes i totonu o le tino, o loo i ai faailoga o fafo o le maʻisuka i luga o le paʻu, e faalagolago i foliga, tausaga o le maʻi, tausaga o le maʻi, le manuia (po o le valea) o togafitiga,

O nei faʻafitauli o ni faʻafitauli i le tulaga o le faʻaalia o le paʻu (matua), poʻo le taʻitaʻia e le gata i le paʻu o le paʻu, ae faʻapea foʻi le aafia ai o le loloto o le tino (lona lua, e fesootaʻi ma taunuuga o le maʻisuka).

E ui i le mea moni e faigata ona faʻamasino le loloto o suiga na tutupu i totonu o le tino mai ata mai le Initaneti, o le mea moni ua uma ona latou "faʻapala" (i luga ma lalo o le paʻu) faʻaalia lo latou taua - ma le manaʻomia mo se fuafuaga fou - o se faiga e taofia ai se maʻi e le mafai ona pulea.

Suia o le paʻu i le maʻisuka

E le gata i le vaivai o le tino ma le malosi faifai pea, o le suamalie o le urine (ona o le i ai o le suka i totonu), o se tasi o faailoga muamua o le maʻisuka o le faamalolo, lea e faaalia i le fia inu ma tumau pea le pala, e ui lava i le inu tele.

O le i ai o nei faailoga e mafua ona o le ogaoga o le faʻalavelave o gaioiga o meaola oona, o se taunuuga o le vai e foliga mai e "tafe mai", ae le o le faʻavave i totonu o le tino.

O se tasi o uiga taua e faailoa ai le maualuga o le toto suka o le paʻu o le paʻu. O le mea lea, o le maʻi e masani lava ona i ai maʻi faʻamaʻi ma furunculosis. I fafine, o maʻi faʻapitoa e ogatasi ma le ita tele o le perineum.

E faʻapefea ona faʻaalia le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti: faʻamaoniga uiga

fiainu, faaitiitia le mamafa, televave o galuega faatino (sili atu i le 2-3 lita i le aso), faʻamaʻi pipisi, faateleina le vaivai, le mafai ona taulai atu

I le mea lava ia, o le faʻamaʻi o se tuusaʻo tuusaʻo o faiga faʻavae. O le mafuaʻaga o lenei mea o le leai o le inisalini i le tino (ituaiga 1) poʻo le solia o le aafiaga o le inisalini i luga o masini (ituaiga 2).

I le iloa o le ituaiga maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e faʻaalia i tagata matutua, e mafai ona e taofia le taotoga o le faʻamaʻi ma faʻaumatia vave. O le mea taua o le tausia lea o le pancreas, talu ai o lenei tino e nafa ma le gaosia o le inisalini.

Faailoga faʻapitoa o le maʻisuka i tamaiti

E iai foʻi le faʻafitauli i le tamaititi i le maʻi. Mai lava i le amataga, e tatau ona faia le puipuiga. Iloaina le ala o faʻaalia ai le maʻisuka i tagata matutua, e taua le iloa e uiga i le laʻitiiti o le maʻi. O le mea lea, e mafai e le tamaititi ona tuʻuina le mamafa, ma o le tuputupu ae e mafai ona faateleina i se auala sili atu. Ae mo tamaiti laiti, o le urine, faʻamago i luga o se peʻa, tuʻu ai se lanu sinasina.

Faailoga o le faʻamaʻi i fafine

Faʻasolosolo faaumiumi ma le faʻamalosi o le paʻu i le vaega o mea faʻapitonuʻu faʻapitoa, uʻamea o le taua, kulupa, manava o se fafine, e mafai e le fomai ona iloa le angiopathy, lea eo faatasi ma le faaleagaina o vaʻa toto aupito sili - arterioles ma capillaries.

O lea faʻamaʻi e faʻalavelaveina ai le toto i totonu o le mucous membranes, poloka ai le tafe o meaʻai taua i gaʻo totonu. Afai o loʻo alu le faʻamaʻi, o le fafine e peʻe ma mago le paʻu, e maua i luga o paʻu ma paʻu mucous membranes.

Faʻaauau le puipuia o le tino ma puipuia galuega, o le paleni-faavae o le paʻu o suiga, lea e aʻafia ai le tulaga lautele o le maʻisuka. E maua mai i luga o paʻu vevela ma le vevela mea e gaosia ai le microcatch, ona o le faʻamalosia ma le susunuina o le afi. O meaʻai ma meaola ninii e oʻo atu i manua, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se mea e le afaina.

  • E masani lava, o fafine e maua i le maʻisuka e leai se faʻavauvau i totonu o le perineum, pubis, vulva ma vaʻa. E aofia ai le faʻamaʻi, totoina i taliga, i luga o le paʻu o pito i lalo, i lalo o le fatafata, i luga o le ogavae i totonu, i le gaʻo gaʻo ma le faʻateleina o le salu, faʻasolosolo, faataamilo i luga o tauau ma lalo ifo.
  • O le tino e amata ona tupu ona o le solia o le tulaga o le toto aupito itiiti. O le Microangiopathy e mafua ai le le atoatoa i fatugaʻo, ma mafua ai ona maua le nephropathy. A maeʻa sina taimi, o le a vaʻai le faʻaaliga a le tagata ma e mafai ona faʻalauteleina le retinopathy.
  • I le avea ai o se tulafono, o le paʻu e amata ona tali atu i ia suiga i le tino ao leʻi i ai se isi. E amata ona faʻagogo, paʻu, peitaʻi, i lenei setete e le mafai ona puipuia atoa le tino o le tino mai i aʻafiaga o meaola ninii.

Ua fautuaina e fomai se togafitiga atoatoa mo le maʻisuka ina ia faatumauina le maualuga o le kulukose o le toto. I lenei tulaga, e taua le mafaufau e leai se hyperglycemia, o lona uiga, o le faateleina o le maualuga o le suka, poo le hypoglycemia, o lona uiga, o lona pau, e tatau ona faatagaina.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faia se suʻesuʻega saʻo o le tino, pei o se faʻamaoniga lelei o le toe faʻaleleia e faalagolago i lenei.

Ole togafitiga o le maʻisuka e faʻatatau ile:

  • faaitiitia le toto suka
  • le faʻamautuina o le metabolism
  • puipuiga o le maʻisuka faafitauli.

Togafitiga insulin

O sauniuniga insulin mo togafitiga o le maʻisuka e vaevaeina i ni vaega se 4, e tusa ai ma le umi o le gaioiga:

  • Gaioiga faʻataʻitaʻi (amataina o gaioiga - pe a maeʻa le 15 minute, le umi o le gaoioiga - 3-4 itula): insulin LizPro, asalita insulin.
  • Faʻatinoga vave (o le amataga o le gaioiga pe a uma le 30 minute - 1 le itula, o le umi o le gaoioiga e 6-8 itula).
  • O le umi o le umi o le gaioiga (o le amataga o le gaioiga e maeʻa le 1-2.5 itula, o le umi o le gaoioiga e 14-20 itula).
  • Umi umi (amataga o le gaioiga ina ua mavae le 4 itula, le umi o le gaoioiga seia oo i le 28 itula).

O ituaiga o le faatonuina o le inisalini e matua lava le tagata lava ia ma ua filifilia mo tagata maʻi taitasi e le diabetesist or endocrinologist.

O le ki i le togafitia o le maʻisuka o le mataituina ma le totoʻa o le suka. Ae ui i lea, e le mafai ona faia suʻega falesuesue i le tele o taimi i le aso. E mafai ona faʻafeiloaʻi e le au glucometers le laveaʻi, latou te faʻatusatusa, e faigofie ona latou ave ma siaki lau kulūkose pe'ā tatau.

Faʻatinoina le faʻamaonia o le atinaʻe i le Rusia, faailoga muamua ma pe a maeʻa taumafa. O meafaigaluega e matua faigofie lava ona faʻaaoga, aʻo eseese i le fua saʻo. Faatasi ai ma se mita o le kulukose toto, e mafai ona pulea le maʻisuka

O le taumafataga ile togafitiga o le maʻisuka (laulau Numera 9) o le faʻamoemoe lea e faʻafaigofie le metabolism o le gaʻo ma puipuia ai le gaʻo o le gasegase gaʻo.

O mataupu autu o togafitiga e aofia ai:

  • maʻoti filifiliga a tagata taitoatasi o calories i aso taʻitasi, o le faʻaaogaina atoa o gaʻo vailaʻau masini,
  • fuainumera fuafuaina o gaʻo, proteins, vitamini ma gaʻo paluga,
  • mea taumafa vaevaega ma tufatufaina atu ma le tufatufaina o meaʻai gaʻo ma kalori.

I le taumafataga o loʻo faʻaaogaina mo le maʻisuka, o le fua o gaʻo, gaʻo ma puluvaʻa e tatau ona latalata i le physiological pe a mafai:

  • 50-60% o le aofaʻi o calorie e tatau ona avea ma kapaila,
  • 25 - 30% mo gaʻo,
  • 15 - 20% mo puipuiga.

E le gata i lea, o le taumafataga e tatau ona i ai i le 4 - 4.5 g o carbohydrates, 1 - 1.5 g o le porotini ma le 0.75 - 1.5 g o le gaʻo i aso taitasi i le kilokalama o le mamafa o le tino.

Gaoioiga faaletino

Ole faʻamalositino masani e mafai ona fesoasoani e faʻaititia lau toto suka. E le gata i lea, o le gaioiga faaletino o le a fesoasoani e aveesea le mamafa.

E le manaʻomia le faia o taʻaloga i aso uma pe alu i le faletaʻavale, ua lava le faia o le gaioiga faʻaletino e le itiiti ifo i le 30 minute 3 taimi i le vaiaso. O aso uma o le a aoga tele. E tusa lava pe e te galue i lau lava fuafuaga mo le tele o aso i le vaiaso, o le a afaina ai lou lelei.

O le atinaʻeina o le maʻisuka i fafine i le 70% o mataupu e tuʻuina mai ma le faʻasalaga. O lenei mea e faʻaalia e ala i le le faʻaaogaina o le agavaʻa, lea e fesuiai ai lona amio - o le faʻafefe o le paʻu o le paʻu mata e le lava pe, i se isi itu, tele.

Ma le isi, i le amataga o le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi, ua iloa e tamaitai le faʻavave o le paʻu. E mafua ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini, lea e talafeagai mo le faʻaitiitia o le tino ma le faʻasiliina o meaʻai. E le gata i lea, i se isi itu, o loʻo i ai le mamafa tele o le mamafa o le tino, talu ai ona o le faateleina o le toto toto e mafua ai le faateleina o le fiaʻai, lea e matua faigata lava ona tineia.

O nei mea uma eo mai ma:

  • vaivai
  • fiainu
  • faʻaauau faifaipea
  • faʻaaliga vavalalata.

Taua! O le faʻailoga autu o le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi i fafine o maʻi ogaoga vavalalata, lea e le mafaamatalaina. Faatasi ai ma a latou atinaʻe, e tatau ona pasia ni suʻega eseese, e aofia ai le maʻisuka.

O faʻaalia o le paʻu o le maʻi suka e masani lava ona matauina i tamaitai - o nisi o vaega o le paʻu e faʻafefeteina, maua ai se paolo malulu, paʻu ma le pa.

I le tane, o le maʻi suka e faʻaalia foi i le vaivai, faʻalautele le vevela, faʻanatinati faifaipea, faʻalauteleina o le 'ai, inuinu le mafaʻasalalauina, faʻaalia o le paʻu o le maʻi (tigā, paʻu, faʻapouliuli o le paʻu, manua le faʻamalolo, ma isi). Ae o loʻo i ai faʻamaoniga mautinoa o le atinaʻeina o lenei maʻi, lea e naʻo sui mo le malosi malosi o feusuaiga. O se mea matala ma le solia o le malosi.

O maʻi mai gaʻo o le gaʻo e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le toto i totonu o le pelvis, lea e aofia ai se faʻaitiitia o le faʻaopoopoga o le testosterone male hormone. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo i ai le faʻaitiitia o tamaloloa i le puipuiga a le tino, ona o nei mea, e pei o tamaitai, ua faʻafitauli i faʻafitauli eseese.

I lenei tulaga, e masani ona i ai i tamaloloa ni faailoga o le prostatitis ma le prostate adenoma.

Paʻu o le mamafa (gau gau). Le faʻamaoniga sili ona taatele o le maʻisuka ituaiga 1, lea e sili ona afaina ai tamaitai. O calorie talafeagai e tuʻuina atu i le tino e ala i meaʻai, ae o le tele o le inisalini e tuʻuina atu e le lava e talepe ai. O se taunuuga, o loʻo i ai se paʻu vave i le mamafa - o se faailo e manaʻomia ona e vaʻai vave i se fomaʻi.

Totogi mamafa. I nisi tulaga, a o maitaga, o le manaoga o le inisalini o le tino o le fafine e sili atu i le malosi mo le puleaina. O ia suiga e toetoe lava a le mafai ona maitauina seia oo i le 2-3 i le tolu tausaga, vave vave le faateleina o le mamafa o le tino o se fafine maʻitaga e mafai ona avea ma se faailoga o le maʻisuka ituaiga.

Manava. O le ketoacidosis o le maʻisuka e mafua ai le manava lē pulea. I lenei tulaga, e tusa lava pe e inu se aofaiga tele o le vai, e tumau pea le gutu.

1. O foliga vaaia o vaivaiga lautele ma le vaivai, faaititia le faatinoga.

2. Faʻaleleia o le tino, aemaise lava faʻaalia i totonu o le itupa.

3. Feusuaʻiga faalefeusuaiga, mumu, le atoatoa.

4. Manava, palago ma le fiaʻai tele.

5. Uiga masani, aemaise i le po.

6. Manua e leʻi faʻamalolo ai.

7. O le gaui o nifo ma le vevela tele.

Afai o fafine o faʻapogai autu o le maʻisuka o le manava ma le fia inu pea, i tagata, o se faʻamaoniga mautinoa o le faateleina o le toto suka o le solia lea o le malosi. Ona o le faatapulaaina o le toto i le tino, o le maualuga o le gaosiga o le testosterone ua faaitiitia, ma o se taunuuga, ua faaitiitia le malosi.

E le gata i lea, o isi faʻailoga o le maʻisuka faʻamalosi i tane e amata ona faʻaalia malosi.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Faailoga o le maʻisuka i fafine e mafai ona atiae i vaitausaga eseese. O le mea lea, ina ia iloa le faʻamaʻi i se taimi vave, e taua le iloa o ona uiga muamua ma mafai ona iloa le eseesega o ona ituaiga. O lea la, e lua ituaiga o maʻisuka.

I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, ua maitauina le le atoatoa o le inisalini. O le mea moni, o le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava ma le malosi, e masani ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o ketoacidotic coma.

O faʻapogai autu o le maʻi

Faailoga masani o le maʻisuka o suiga ia i le tulaga o le maʻi:

  • faateleina / faaitiitia le fiaai,
  • faateleina / faaitiitia le mamafa o le tino,
  • lagona faifaipea o le malulu, le fia inu,
  • faʻaauau faifaipea
  • faʻaititia le libido
  • friability ma le tafe toto o gom,
  • vaivaiga, faaitiitia le faatinoga,
  • puupuu le manava
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • vaʻaia taimi ma tingling i pito pito i lalo.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o suiga o paʻu, o lona uiga:

  • na afaina ai manuʻa mo se taimi umi, ma e le toe ola mo se taimi umi,
  • o le manogi e foliga mai i vaega eseese o le tino,
  • uliuli o le acanthosis e atiina ae, lea e mafua ona o le mafiafia ma le faapogisaina o vaega o le tino (e masani lava i le ua ma le uaua).

Taua! O le faailoga autu o le atinaʻeina o le maʻisuka i alii ma tamaitai, o le faateleina lea o le maualuga o le hemoglobin glycosylated, lea e fuafuaina e suʻega suʻesuʻeina o le toto.

O le preditebetes o lena foliga pe a leai se faʻamaʻi, ae o le tele o le suka i totonu o le toto i luga o se manava gaogao e sili atu nai lo le masani (maualuga masani 5.5 mmol / L) ma e 5.6 - 6.5. Faatasi ai ma se faailo o le 7 mmol / l i luga o se manava gaogao, ua maua ai le maʻisuka. E iloa foi i le taimi o le suʻega ole toleniga o le kulukose. I le faʻavaivaia o le kulukose, latou te talanoa i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

Totogi mamafa

O le tele o mea e mafua ai le le mautonu (tetee) i le inisalini. O le insulin o le tino e manaʻomia mo le kulukose mai le toto e ulufale ai i sela mo meaʻai. Pe a mamafa tele, e le mafai ona gauai le kulukose toto i sela, ma o le maualuga o le kulukose o le toto e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o lapisi.

Zenslim Diab o le a fesoa- soani ia te oe ia maua se ata tusi, toe faafou ma avea lou tino atoa ma se soifua maloloina.

Manuia le faamalieina (aemaise lava mo le suamalie)

O lo tatou faiʻai e 'ai na o le kulukose. A maeʻa ona 'ai, faʻalautele le maualuga o le kulukose toto, ae i le maʻisuka, e le ulu atu le kulukose i le faiʻai. Glucose e alu e fausia le gaʻo, e alualu i luma le tele o mea. O le tele o mea e maua ai le faʻaleleia atili o le insulin. Ma o le "matelaina" o le faiai o loʻo faʻaauau pea ona faʻamalosia se tagata e 'ai ma sili atu le suamalie.

O le mafuaaga o le tuinanau tuinanau o le hyperinsulinism (sili atu ile insulin i le tino).

Faʻatasi ai ma le hyperinsulinism, o le kulukose e vave ona faʻavaveina, o lea e masani ai ona fia taumafa se tagata.

• Le lava le malosi mo se mafuaaga manino. E te lei galue lava, ae ua e lagona le vaivai. Ma i le tausaga talu ai, e te leʻi lagonaina se avega faapena.

Faailoga o le Maʻisuka

O le mamafa o faʻamaoniga e faʻalagolago atoa i mea nei: tulaga o le faʻaitiitia o le inisalini, le umi o le maʻi, uiga taʻitasi o le tino maʻi.

E i ai se faʻalavelave o faʻamaoniga e iloa lelei ituaiga uma o le maʻisuka. O le mamafa o faailoga e faʻalagolago i le tikeri o le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini, le umi o le maʻi ma uiga o le tagata maʻi:

  1. Polyuria - faʻateleina le excretion o urini mafua ona o le faateleina o le mamafa o le urine ona o le glucose ua solo i totonu (e masani lava, e leai se glucose i le urine). E faʻaalia mai lava ia i le tele o faʻateleina, e aofia ai le po.
  2. Polydipsia (faʻaauau pea le galala) - ona o le tele o le leiloa o le vai i totonu o le uila ma le faateleina o le mamafa o le toto.
  3. O le Polyphagy o se matelaina e le mafaamatalaina. O lenei faailoga e mafua mai i faʻafitauli o le maʻisuka i le maʻisuka, o lona uiga, le le mafai ona maua ni siama e gaosi ma gaosia ai le kulukose i le leai o le insulin (fiaai tele).
  4. O le paʻu o le paʻu (aemaise lava le uiga o le maʻisuka ituaiga 1) o se faʻatelega masani o le maʻisuka, lea e atiina ae e ui lava i le faateleina o le manaʻo o tagata gasegase. O le mamafa o le paʻu (ma e oʻo lava i le vaivai) e mafua mai i le faateleina o le catabolism o aʻafiaga ma gaʻo ona o le tapunia o le kulukose mai le malosi o le tino.

Faailoga o le maʻisuka i tamaiti

O faailoga muamua o le maʻisuka i fafine o le paʻu mamago ma le galala.

7 faailoga o le maʻisuka

Latent diabetes, faailoga ma faʻailoga

Faailoga e le mafai ona le amanaiaina e tagata gasegase maua i le maʻisuka

E ese le eseese o le maʻi i se tamaititi, i le tino ma le tane. O faailoga muamua ma sili o le maʻisuka o le maʻisuka o ni faʻalavelave faʻafeusuaiga, lea e mafua mai i le faʻafitauli i le mauaina o le toto i totoga o le pelvic, faʻapea foi ma le i ai o tino o le ketone e taofia ai le gaosiga o le testosterone. I tamaitai, o le mafuaaga autu o le faigata i le faalilolilo o le inisalini mai le pancreas.

E taua foi le faapea atu o le fafine e mafai ona maua i le maʻisuka ona o le maitaga, gasegase vavalalata, se taamilosaga sese. Ae mo tamaiti, o le natura o le maʻisuka i lo latou tulaga e faʻavae i luga o le manaʻomia tele o le tino o le tamaititi mo se manaʻoga manaia ma le fiafia e 'ai.

E faapefea ona togafitia le maʻisuka i tagata matutua?

O le tele o le maʻisuka e mafaufau pe mafai e le tino ona maua mai le maʻisuka pe afai e le maua le inisalini i le aofaiga sao. I le tulaga o le faateleina o le suka o le toto, o le manogi e tupu i taliga, ma le maʻisuka, o le ulu, lima ma vae, o maʻi o le tino e maua ile tino.

Ae e te leʻi faʻamaʻaʻaina mea manogi, e tatau ona e suʻeina se suʻega ma le fomaʻi, o ia na te faia suʻega talafeagai, o le a suʻeina le tagata maʻi, faʻasolo togafitiga ma fualaau oona ma suauu, ma filifili togafitiga pe a talafeagai ma togafitiga faʻa-tagata.

E masani lava, afai e matauina le tino o le maʻisuka poo le sasaina i taliga, o le faʻamaʻi e togafitia e ala i le faʻamautuina o fua o le suka toto, e aofia ai se kulimi togafitiga e ogatusa ma faʻamaʻi.

O le togafitiga e faia i ni vaega, e fuafua i uiga o le maʻi.

O maʻi maʻisuka e masani ona aofia ai le tele o faʻamaʻi pipisi. E taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le tino, le thrombosis, atherosclerosis, le mafaʻatasi o le tiga ma le vevela o le vevela o pito ma isi faʻafitauli.

O se tasi o faʻafitauli sili ona mataʻutia ma le le fiafia o le paʻu o le paʻu ma le maʻisuka. E faʻaalia ai se manaʻomia mo le faʻaleagaina pea o le tino.

E faigata mo le tagata maʻi ona i ai i nofoaga tumutumu, ona e ono faʻalavelaveina o ia e ala i le tigaina o le paʻu o ona lima ma ona vae, ae faʻapea foʻi ma mucous membranes: genital, ous. Afai ole togafitiga e le o faʻamaonia i le taimi, e mafai ona tupu ni faʻafitauli ogaoga, e aʻafia ai le toesea o vae.

E faʻafefea ona aʻafia le kulūkose toto i aʻafiaga o togafitiga

I le togafitiga o le maʻisuka, e tusa ma le lua selau ituaiga o vailaʻau togafitiga e mafai ona faʻaaogaina. Latou te tamao'āiga i mea o loʻo faʻaaogā faʻasolosolo e faʻaaogāina ai meaola e faʻaitiitia ai le kulukose plasma.

O le faiga o gaioiga a nei laau totō e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina, ae ua manatu e iai ni mea faʻapitoa. I se siʻosiʻomaga maʻaleʻale, ua liua le kulukose i le fructose ma le mannose, ma e le manaʻomia le inisalini mo le faʻaaogaina o nei mea.

O nisi togalaau togafitiga e fesoasoani i le toe faʻaleleia o suauu pancreatic, lea e maua mai ai le homone e manaʻomia mo le faʻatonutonuina o le metabolism.

Pe a faʻaaogaina phytopreparations, ina ia mafai ai ona maua se taunuʻuga tau togafitiga, o le a umi se taimi, talu ai o vailaau faʻamaʻi e aofia ai sina vaega tele o mea gaosi. Faʻaleleia i tua o togafitiga o fualaʻau e maua pe a ma le masina talu ona amata e le tagata ona faʻaaoga fualaau faasaina.

Faʻatasi ai ma se ala filemu o le maʻisuka, o meaʻai ma fualaau faʻalaʻau e mafai ona ausia ai se tulaga o taui lea o le kulukose i totonu ole taʻaloga masani. Faatasi ai ma le ogaoga o le faʻamaʻi, o vailaʻau faʻamalositino e faʻaaogaina i le taimi lava e tasi faatasi ai ma fualaau oona ma le inisalini.

Muamua lava, e tatau ona gauai atu i faailoilo o le suka i le tagata maʻi, talu ai e naʻo lona faʻaitiitia e mafai ona maua ai taui o le maʻi maualalo ma le alualu i luma o faʻafitauli o le faʻamaʻi e puipuia. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • taumafa
  • lava gaioiga faaletino
  • vailaʻau (Injections injections, aveina o le suka-lowering tablets).

O le maʻisuka mo le maʻisuka e manaʻomia togafitiga i le lotoifale. O vailaʻau faʻamaʻi e faʻaaogaina e faʻafefete ai faʻamaʻi, fualaau faʻamaʻi-inflammatory, mea faʻapitoa i le lotoifale (painkillers gels). Ua fautuaina foi e fomai ni vailaau o le allergy e aveese ai le vevela, susunuina ma le fulafula, lea e mafai ona o faatasi ma pathologies o le paʻu.

O togafitiga faʻapitoa ma le usitaia o fautuaga a tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e taofi le alualu i luma o le tulaga o le maʻi ma faʻafaigofie le faʻamaloloina o faʻamaʻi ma manuʻa.

Faʻaiʻuga

O le maʻisuka lava ia e le afaina ai le ola o le tagata. O ona faʻafitauli ma o latou taunuuga e matautia. E le mafai ona taʻuina nisi o na mea, lea e masani ona tutupu pe ave vave se lamatiaga i le soifua o le tagata maʻi.

Muamua lava, o ituaiga sili ona faigata o le faʻalavelave e tatau ona matauina. Mo le ola o maʻisuka uma lava, o ia faafitauli e mafua ai le sili ona matautia, aua e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

O faʻafitauli matuia e aofia ai:

  • ketoacidosis
  • fomaʻi o le hyperosmola
  • hypoglycemia,
  • lactic acidotic coma.

O faʻafitauli matuia o le maʻisuka e tutusa lelei i tamaiti uma ma tagata matutua.

O faʻalavelave masani e aofia ai mea nei:

  • maʻi faʻamaʻi o le maʻisuka,
  • paʻu o le paʻu i foliga o folosaga ma suiga faʻavae i totonu o le epidermis,
  • maʻi o le maʻisuka poʻo le maʻi o le lima,
  • nephropathy
  • retinopathy.

Puipuiga o Faʻafitauli

Polokalame puipuia e aofia ai:

  • Pulea o le mamafa - pe a lagona e le tagata maʻi o loʻo ia maua ni pauna faaopoopo, ona e manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi se tagata fai meaʻai ma maua ni fautuaga i le fatuina o se lisi o meaʻai,
  • gaoioiga faʻaauau faifai pea - pe fia le tatau ona malosi, o le a taʻu mai e le fomaʻi,
  • siakiina pea o le toto.

Puipuiga o faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ma togafitiga faʻaauau ma mataʻituina ma le totoʻa le maualuga ole kulukose o le toto.

Puipuiga o le sasaina i le maʻisuka

Mo le puipuia o le atinaʻeina o paʻu paʻu poʻo le vave ona faʻaumatia se mea mataʻutia i uluai masalosaloga masalomia, e aoga le usitaia o tulafono. Ina ia faʻaitiitia le kulukose o le toto ma faʻaleleia le tulaga masani o le tagata maʻi, latou te inuina le sua o le atiseti o Ierusalema.

E le gata i lea, e taua tele le faasaʻoina o le fesuiaiga o le finocrine. E tatau ona faia mea uma e faʻaleleia ai le puipuiga ma faʻaleleia le soifua maloloina. O lenei mea o le a puipuia ai le tino mai aʻafiaga faʻaleaga.

O le togafitiga o togafitiga, togafiti faʻamalosi ma togafitiga e aoga tele mo le maʻisuka. O lenei togafitiga e iai le aia tatau e faʻatulagaina i maʻisuka uma. O se vailaau lelei o se suauu mo le tosoina o vae i le maʻisuka, lea e aofia ai corticosteroids. O le fualaau lava lea e tasi e togafiti i taliga, lima ma isi vaega o faafitauli.

Faʻasalaga ma faʻaauau pea, togafitiga faʻamalosi, antiviral ma antibacterial e faʻataunuʻuina i luga o vaega na aafia o le paʻu. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le salalau o faʻamaʻi ma faʻamamaina le tulaga o le maʻi.

O le puipuia o le faʻavaeina o le toto ma le totoga i veins varicose ma le maʻisuka, o le kulimi o le heparin e faʻaaogaina, o ona vae e paʻu i lalo o tulivae.

Faʻatasi ai ma le vevela siama, pe afai e le fesoasoani isi togafitiga, e mafai ona talafeagai vailaʻau. Afai o le maʻisuka e faʻaalia ai ni fistulas poʻo ni faʻalavelave faʻamalosi tino, o le taotoga faʻafuaseʻi e faʻaaoga.

O mafuaaga ma togafitiga o le paʻu o le sosolo i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Ina ia taofia le atinaʻeina o le maʻisuka, o mea nei e puipuia ai le manaomia:

  • taumafa lelei: puleaina o mea taumafa, mate - teena o suka ma gaʻo meaai e faʻaititia ai le lamatia o le maʻisuka e 10-15%,
  • gaoioiga faʻaletino: faʻasaʻo le mamafa, faʻamaʻi ma faʻaitiitia le mamafa,
  • puleaina o suka
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

Afai ei ai ou uiga iloga o le maʻisuka, ia mautinoa ia e alu i se suʻega o le maʻisuka, aua togafitiga i vaega muamua o le sili ona aoga. Tausia oe lava ma lou ola maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga