Fualaau mamago ma nati mo le cholesterol

Afai o le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto e maualuga atu nai lo le masani, ona mafai lea ona oʻo atu ai i le maʻi vascular, cholelithiasis, atherosclerosis. O le taua tele o le cholesterol e sili atu e le o fualaau, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani o se meaʻai faigofie, lea o le a matou taʻuina atu ia te oe ile itulau o lenei tusi. Puipui oe lava mai fatu fatuga, taʻavale, fusi oe lava i faʻamatalaga, matou te taʻuina atu ia te oe mea uma e uiga i le cholesterol! O le ae iloa ai e le gata o le "leaga", ae o le "lelei" cholesterol, o le a le matafaioi a le tino, o le a le tulaga masani o lona taumafa ma sili atu.

Sei o tatou talanoa pe faapefea ona togafitia le maualuga o le cholesterol

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

Cholesterol o le lipid compound e faʻapipiʻiina i le ate ma faʻasalalau i totonu o le toto lea e tatau mo le tino o le tagata e fausia ai faʻamalosi uma, faʻamaopoopo le hormones steroid ma le talo. O lenei mea tāua i le tele o mea e avea ma fili mo toto toto ma mafua ai le maualuga o le tino mai le fatu ma oso ai.

Mafuaaga mo le Faaleleia

O le Cholesterol o se mea e sili ona lelei na faia e le tino. E na o le 15-20% o le mea e ulufale i totonu o le toto ma meaai, o le mea lea o mafuaʻaga mo le siʻitia o le cholesterol e le gata i le le lelei o taumafa a se tagata. O le tuuaiga mo lenei tulaga o:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • genis predisposition
  • hypothyroidism (hypothyroidism),
  • maʻisuka malosi
  • hypomania
  • cholelithiasis
  • faʻaleagaina o beta-blockers, diuretics, immunosuppressants,
  • ulaula, vaisu o ava,
  • meaai le lelei.

Le matautia o le maualuga o le cholesterol maualuga

Blolest Cholesterol

  • i popo-lipid complexes: HDL, LDL, VLDL (cholesterol esterified) - 60-70%,
  • i se faiga saoloto - 30-40% o le aofaiga.

O le faʻatulagaina o ni faʻasalalauga se lua, e tasi lona tulaga lautele. O faailo nei o le aofaʻi o le cholesterol i le toto e manatu e masani:

Tau tausagaNorm (mmol / L)
AliiTamaitai
1-42,9-5,25
5-102,26-5,3
11-143,08-5,25
15-192,9-5,183,05-5,18
20-293,21-6,323,16-5,8
30-393,37-6,993,3-6,58
40-493,7-7,153,81-6,86
50-594,04-7,774,0-7,6
60-693,9-7,854,09-7,8
70 ma le matua3,73-7,25

O se faailoilo e sili atu i le matua o le tausaga ua manatu ua faateleina. Ole vaega o aʻafiaga mo faʻamaʻi o le cardiovascular system e aofia ai tagata e sili atu i le 55 ma fafine e silia i le 65 ma le maualuga o le cholesterol level in the blood> 4.9 mmol / L.

O le a le lamatiaga o se maualuga maualuga?

O le cholesterol televave e mafai ona teu i le puipui i totonu o ogalaau ma toto toto o le fatu, e mafua ai foliga o le cholesterol plaque.

Fesili atu i lau fomaʻi i se suʻesuʻega fale suʻesuʻe

Anna Ponyaeva. Na faauu o ia mai le Nizhny Novgorod Medical Academy (2007-2014) ma le Resitala i Falemaʻi Falemaʻi (2014-2016).

E mafai e le papa ona toetoe lava a vavao uma le lumenia o le fatu o le coronary arth ma taitai atu ai i le angina pectoris ma le faaletonu o fatu fatu. Afai o le plaque e tumu i le cholesterol, e paʻu ona o le mumū poʻo le maualuga o le vaʻa ma ulufale atu i le toto, o le a tupu le faʻaleagaina o le myocardial.

O le "cholesterol gruel" o le mea na faʻaumatia e faʻafefeteina ai le gaʻo o le faiʻai ma mafua ai le osofaia o le ischemic.

Tulaga lamatia o le fatu ma le taʻavaleLe maualuga o le cholesterol atoa i le toto (mmol / l)
Sili6,22

Faʻatoʻa togafitiga

O vailaʻau e maualalo ai le cholesterol o le toto e taʻua o fuainumera. Feagaiga faʻamaonia i lo latou faʻaaogaina:

  • laasaga o le vevela o le hepatitis, cirrhosis o le ate,
  • maʻitaga, susu susu,
  • lalo o le 18 tausaga
  • faʻamaʻi tele o faʻamaʻi fatu,
  • tasi le le faapalepale,
  • mea tutusa o le ava malosi.
Igoa o fualaau faasainaFua o meaʻaiLe fua faʻatatau, mgOle fua ole fua, mgLaʻau maualuga mgTau, siaki.
Simvastatin (Zokor, Vasilip, Simgal, Simvakard)10, 201020-404060-300
Lovastatin (Mevacor, Holetar, Medostatin)20, 40204040-60Mai le 500
Pravastatin (Lipostat)10, 20, 4010-2040-8060Mai le 700
Fluvastatin20, 40204040-80Mai le 2000
Atorvastatin (Liprimar, Atoris, Tulip, Torvakard)10, 20, 40, 801010-2040-80130-600
Rosuvastatin5, 10, 20, 4055-1020-40300-1000

Fautuaga mo le soifua maloloina o tagata ei ai le maualuga o le cholesterol i le toto e fetaui ma le laulau Nu.10, 10C e tusa ai ma le Pevzner. Faʻataʻaiga o se taumafa o se auala faʻalagolago e faʻaitiitia ai meaʻai o le faateleina o le cholesterol toto.

Fautuaga lautele

  1. E le sili atu i le 2600 Kcal le tau o le malosi o le aso.
  2. O le fuatini fautuaina o le palatini e 90 g (o le 55-60% ua faʻavaeina i meaola o manu).
  3. O le faʻaaogaina o le gaʻo i aso taitasi e le sili atu i le 80 g (lea e le sili atu i le 60% ua tuʻuina atu i faʻasoga o manu).
  4. Carbohydrates - e le silia le 350 g.
  5. Le aofai o taumafataga ile aso - 5-6.
  6. E leai se sili atu i le 5 mg o le masima i le aso.
  7. O le tele o gaʻo faʻataʻavale leaga e le sili atu ma le 1% o le aofaʻi o meaʻai.
  8. O meaai i aso uma e tatau ona aofia ai le 30-45 kalama o le fila fualaʻau, 200 g o fualaau faisua fou, 200 g fualaau aina fou.
  9. Fafaga o iʻa i le 2-3 aso.
  10. E leai se sili atu ma le 20 g o le ava malosi i le aso mo alii ma e sili atu i le 10 g mo fafine.

Faataʻitaʻiga masani

1 a le taeao: O le susu o le susu, falaoa tao tao, greens, saladi fou o tamato, kukama, fualaau aina suamalie e tuufaatasia pe vaivai le lauti ma lemoni.

2 'aiga o le taeao: laʻau oatmeal, faʻi, apu, cod lever sandwich.

Taumafa: kulimi falaoisi po o sipuni fualaau suamalie, o se fasi pusa moa, apu, faʻi po o le moli, pulupulu susuga.

Taina o le afiafi: suāuʻu fuālaʻau kuka, sua o le sami buckthorn, kukama, tomato poʻo le pi.

Mea taumafa taumafa taumafa

  • Fualaau faisua, soula o fua,
  • falaoa atoa, fala
  • vela pe vavalaʻau lapiti, pusi, moa,
  • meaʻai maualalo po o le tao falaoa e maualalo le masima ma mea manogi,
  • fualaau aina suamalie,
  • falaoa ma le itu o le semolina, buckwheat, oatmeal,
  • fou, gagau, kuka, tao faisua,
  • Fua fou
  • fuamoa paʻepaʻe
  • se vaega itiiti o ni nati, honey,
  • siama e leʻi faʻamalolo
  • oloa gaʻo susu gaʻo,
  • fuamoa fuamoa e leʻi faʻasalaina,
  • pata, fualaau suamalie, vine, fualaau suamalie, fualaau aina.

E faapefea ona faʻaititia le cholesterol?

Ina ia faʻaitiitia tulaga maualuga o le cholesterol, e tatau ona e 'ai muamua i le lelei, ma ia faʻaititia le tele o gaoioiga faaletino.

E faʻamaonia o gaoioiga faʻaauau faifaipea, faatasi ai ma meaʻai lelei ma le teenaina mai masani leaga, ei ai le aoga aoga i le tulaga o le tino i lona atoaga ma i le faaitiitia o le mamafa o le "leaga" cholesterol aemaise lava. E le gata i lea, o vailaʻau faʻapitoa ma faʻaopoopoga e mafai foi ona faʻatulagaina.

O loʻo i ai se meaʻai, e aofia ai le tele o fiber o fualaau faisua ma fualaau faisua, e fesoasoani e faʻaititia le tele o le LDL i le toto e tusa ma le 30%. I le averesi, o le aafiaga o lenei taumafa ua aliali mai lava ia i le 6-8 vaiaso.

O le mataupu autu o lenei taumafataga o le suia lea o le auala e kuka ai, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le tele o meaola o manu. O mataupu faavae nei o lenei taumafa e mafai ona iloga:

  1. Faʻaesea mai le taumafa o meaʻai ua saunia ma le margarine ma isi ituaiga o gaʻo kuka. O le tele o taimi, o mea nei e masani ai o pastry ma pastries. E mafai ona faʻaaoga sina laʻititi ole pata o le calorie.
  2. O le tuusaunoaga o le falai meaai. E tatau ona filifilia ni meaʻai e maualalo le gaʻo. O auala e sili ona lelei e kuka ai le kukaina poʻo le taʻavale faʻatasi ai ma se vaega itiiti o le suāuʻu fualaʻau.
  3. Tuusaunoaga mai le lisi autu o le faasaoina, ulaula ma le masima.Meaʻai aano o manu fasi, pei o le mayonnaise, aisikulimi, kulimi suamalie gaʻo ma meaʻai eseese e tatau ona le aofia ai.
  4. Se faʻateleina i le tele o laumei ma fatu. Pectin-fualaau aina e tatau foi ona faʻaaoga i luga o le lisi, aʻo latou fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino.

O le suamalie-apple e sili ona lauiloa, e pei o apu e mafai ona maua ai le cholesterol ma le meli e tutusa lona aafiaga, ma e aofia ai foʻi le tele o antioxidants. E manatu e aoga le faʻalauiloaina o fualaau 'aina mamago i totonu o le taumafataga, lea, e ui lava i le kalori, ei ai le tele o mea aoga mo le tino. O le sili ona lauiloa o vine ma pulu, faapea foi ma apricots mago.

O a fualaau mamago e mafai ona ou 'aina pe a maualuga le cholesterol?

I aso nei, e tele ituaiga o fualaau mamago ua faʻatau atu.

O le sili ona lauiloa oi latou o:

O ituaiga eseese o fualaau mamago ei ai ona lava lelei ma mea le lelei. O le fea e mafai ona faʻapulaaina lo latou faʻaaogaina i le taumafataga.

Apricots ma le cholesterol ua faʻamamaina: o aoga o fualaau mamago ma faʻailoga

Toeitiiti lava o tagata uma e iloa o le atherosclerosis o se taunuuga o le maualuga o le cholesterol.

Ae ui i lea, e le o le toatele o tagata e iloa afai e masani ona mamago apricot, o lona uiga o le "leaga" gaʻo o le a tuua ai le tino, ma o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le maʻi o le a vavaeeseina.

E na o le taua lava le iloa o le mea e sili ona lelei e tuʻuina atu i apricots faʻamago aisa, lea e aofia ai le 80% le itiiti o le sucrose, lea e afaina ai le tulaga o toto toto ma le maualuga o le suka i le toto.

E le gata i lea, o le teuina o le ufiufi i totonu o apricots ua mamago e mafai ona afaina ai se tali e afaina ai le tino. O le mea lea, ina ia maua ai le maualuga o mea aoga mai fualaau mamago ma le itiiti ifo o le le lelei, e tatau ona e le sili atu i le 6 fasi vaega i le aso.

O a mea o aofia ai

O le tuufaatasiga o apricots ua mamago e aofia ai le tele o mea aoga ma mea elemene aoga e aoga i le togafitiga o le tele o faamai, aemaise le cardiovascular.

Talu ai o le kaisa (apricot mago e leai ni fatu) e mafaufauina o se fualaau mamago, o le vai o loʻo i totonu e itiiti. Puipuia e tusa ma le 3.4 g mo le 100 g. O le gaʻo e sili atu nai lo le 1 mg. O le tele o le tele o gaʻo.

E sili atu i le 62 g mo le 100 g, o le apricots ua mamago ua taʻua o se fualaʻau maualuga maualuga-kalori: o le fua o le 240 kcal mo le 100 g.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina le tele o apricot ua mamago.

O lona lelei o le iai lea o le tele o fiber, e tusa ma le 7 g mo le 100 g. O apricots ua mama e fesoasoani e faʻaleleia le'onaina o otaota, o lea e mafai ona e faʻaaogaina mo aso anapogi po o meaʻai.

O le apricots ua faʻamamaina e aofia ai le tele o vitamini: A, B, C, E, nicotinic, siama. Mai i le macronutrients, o le tele tele o le potassium, calcium, magnesium, phosphorus. Mai elemene, eleʻele, uʻamea, sima e mafai ona iloga.

E talitonuina o apricots mago ua i ai cholesterol, ae e sese. lona fua i lenei fualaau aina 0 0.

Aafiaga i le toto ma le cardiovascular system

Ina ia mafai ai ona faʻamamago apricots i lalo ifo o le cholesterol ma e na o se aoga aoga, e taua tele le filifilia o vailaau oona, ae le o mea suamalie. A leai, o na apricots ua mamago ua taua foi o Tajik poo Uzbeka. E le gata ina faʻateleina le faʻamaʻi, faʻaititia le malosi o le ulu o le ulu, ae fesoasoani foi e faʻaitiitia le aofai o le cholesterol i le toto.

O le apricots ua mamago ua faʻaseseina i tagata ma le tele o meaʻai, faapea foi ma soo se ituaiga o suka suka, talu ai e aofia ai le 80% suka.

I le leai o ni faʻasalaga, e oʻo lava i vailaʻau suamalie ei ai le aoga aoga i luga o le puipui lapisi. Latou te faʻaaogaina le faʻasalaina o leʻau e mafua mai i se tui toto poo le atherosclerotic plate. O lenei mea e mafai ona faʻamatalaina i le mea moni o apricots mago e aofia ai le tele o le potassium e faʻatusatusa i le sodium. O le macroelement e mafai ai ona tumau lelei le puipui o lapisi i taimi uma, ae le o le paʻu ese.

O fasi apricots ua faʻamamaina e fesoasoani foi e faʻamalosia ai le fatu o le fatu, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o fatu fatuga, strokes.O le faateleina o le aofaʻi o le hemoglobin e faʻapupulaina ai le okesene i totonu o le toto, faʻatagaina ai gasegase sa i ai ile aiga lata mai ona o atherosclerotic plate e tumu i le okesene ma meaʻai.

Vitamin A e faʻaleleia ai le tulaga e le gata i le fatu, ae o fatuga foi, o lona uiga o le excretion o le cholesterol o le a lua lua aoga. O fasi apricot ua faʻaaogaina i meaai magnesium ma fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o faʻamaoniga o le toto maualuga.

Aafiaga i le tino atoa

Talu ai o apricots mago ua tumau uma meatotino aoga, e mafai ona faʻaoga saogalemu mo togafitiga ma le puipuiga o le tele o faʻamaʻi. Afai i le taimi e le o fesoʻotaʻi ai le maʻi ma le atherosclerosis, ona mulimuli ane lea e mafai ona avea ma se faʻalavelave po o se mafuaʻaga o ni atherosclerotic plate.

O le apricots ua faʻamamaina e faʻatautaia ai le gaioiga o fatuga: e faʻaolaina ai le excretion o sima o mamafa mamafa, toxins ma le cholesterol. O le fiva e avea o se vaega o fualaau mamago e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal ma e le faatagaina ai gaʻo uma ia gauaʻi, lea e faʻamautinoa ai le faʻaitiitia o le toto o le cholesterol toto.

I le faʻaaogaina o apricots matutu mo le paʻu o le mamafa, e tatau ona e mataʻituina le tele o le tupe e aina, talu ai o le tele o fua o lenei fua e mafai ona faʻaosoina ai le manava o le intestinal ma le manava. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi eleele, e mafai ona matauina le faamalūlūina o se faʻatonuga faʻaleagaina. O se fuainumera tele o vitamini e afaina ai le puipui vascular, paʻu, lauulu ma fao.

Faʻaaogaina mea aoga o apricots mago:

  • maualalo le cholesterol
  • faʻaleleia le faʻaaogaina o meaola,
  • faamalosia le muso o le fatu
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faaitiitia le malosi ma taimi o ulu o ulu,
  • faʻaosofia le faʻamalosi o le intestinal,
  • faamaluluina se maʻi vevela,
  • faaleleia le tulaga o le paʻu, lauulu ma fao.

Auala e 'ai

E sili ona lelei le 'aina o apricots mago i le tautotogo ma le taumalulu. O le vaitaimi lea e leai ni vitamini le tino. E le tele ni aofaiga tele. E na o le 6 fualaau aina i le aso o le a lava mo le tino e maua uma ai vitamini tatau, micro ma macro elemene.

E le gata i le 'ai i lona tino mamā, e mafai ona teuteu teuteu mai apricots mago. Mo togafitiga o le atherosclerosis, ua fautuaina e saunia se paluga o lenei fua ma le meli. E tatau ona taʻalo le apricots mago e ala i le suʻi meaʻai ma faʻafefiloi ma le 2 sipuni tele o le meli. E i ai le paluga i le taeao ma le afiafi mo le masina. Ona tatau lea ona e malolo mo ni nai vaiaso, ona toe faia lea o togafitiga.

Pulu, nati e mafai ona faaopoopo i le paluga tutusa. I le faʻaopoopoga i le suka, e aoga tele le kukaina o compotes, lea e le na o meaʻai, ae e aoga foi i le faʻaitiitia o le cholesterol, e faʻateleina ai le puipuiga ma le mamafa o le mamafa.

Contraindications ma faʻafitauli

O se vaega o apricots mago ua i ai le oxide sulfur, lea, pe a maeʻa le faʻaaogaina, e faʻapipiʻi i le tino ma mafua ai se faʻalavelave faʻafefe e afaina ai le manava. E sili atu ona lamatia mo tagata o loʻo mafatia mai le faʻasalaga ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. I ni aofaiga tetele, e mafai ona afaina ai se tagata.

O le mea muamua, i le mea muamua lava e tepa i ai, o fualaau masani mamago e pei o apricots mago ua le gata o se faleteuoloa o vitamini ma minerale, ae o se oloa foi e mafai ona maualalo ai le cholesterol, faateleina ai le puipuiga, faaitiitia le malosi o le ulu o le ulu ma faaleleia ai le fausiaina.

E na o le tatau lava ona mataʻituina le sao ma e le sili atu nai lo le mea faatonuina ile aso e aloese ai mai foliga o ni mea le lelei, e pei o le manava, allergies, masalomia. I le faʻaopopo i le faʻaaogaina i lona mamanu mamā, e mafai ona e kuka kuka, jam pe faaopoopo ni fualaau mama i salakeke.

O fasi apricots ua faʻamamaina i soʻo se ituaiga o le a taofia ai ona uiga lelei uma ma le cholesterol maualalo.

O le toto cholesterol e maua ai le gaosiga o oloa vave ma lelei

O oloa e vave vave ma lelei le maualalo o le cholesterol toto - o fualaau aina lauiloa ma fualaau ia e fesoasoani i le togafitiga o le atherosclerosis ma ona faʻalavelave, e faʻaaogaina e fai ma togafitiga.Faatasi ai ma vailaau ma togafitiga faa-aganuu, o meaai paleni e fesoasoani e ausia ai taunuuga lelei ma faatulaga le LDL i totonu o le toto.

Lisi o vaega aoga i oloa

O oloa mo le faʻaitiitia o le cholesterol e tatau ona aofia ai mea aoga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tele o le lipid fat i totonu o le tino, faʻamamaina toto toto ma faʻaitiitia ai le tele.

O nei mea aoga e aofia ai:

  1. Resveratrol
  2. Phytosterol.
  3. Polyphenol
  4. Laʻau fiva.
  5. Oona gaʻo faʻamalolo.

Resveratrol o se vailaau o fualaau totino, o se vaega o fualaʻau ma fualaau aina ei ai se lanu mumu po o le lanu viole.

O lenei vailaʻau o loʻo maua i vine ma vine mūmū. Tuʻu i le lanu lanumeamata, tamato, pauna ma nati. Resveratrol e ese lona aafiaga i le tino o le tagata, e le gata ina maualalo ai le cholesterol, ae e taʻitaʻia ai foi i le faʻamautuina o le mamafa. Faʻamatala atu i le antioxydants ma e iai sona aʻafiaga.

O le phytosterol e maua i le tele o meaʻai: suauu saito, oranisi, lemoni, pi, fatu eseese, ma fig.

O le phytosterol e foliga tutusa lava i le cholesterol, na o le totoga o laau, ae le o manu. O siama faʻapipiʻi toto e faʻavae mai le phytosterol. E fesoasoani i le faʻaititia o le concentrations LDL i le toto e 15%.

Polyphenol o loʻo maua i le suka. O lenei vailaau e aoga mo tagata uma e mafatia i le atherosclerosis. O le Polyphenol e le mafai ona maua i isi oloa, o lea e taua tele ai. E mafai ona faʻatau le vailaau i le fale talavai, e faʻatau atu i kapula ma faʻamaonia e le gata i le maualalo o le LDL, ae o se auala foi mo le aveesea o le mamafa.

O le fiva laʻau o le laʻau, o le oatmeal flakes, cereals and cereals. E faamama e le fiber puipui o le manava mai toso ma mea leaga. E aʻafia ai toxins ma gaʻo e pei o le omomi, faʻafaigofieina le faʻatinoina o le tino. E le gata i lea, o le fiber ei ai sona aafiaga lelei i le gaioiga o le tino cardiovascular. Fesoasoani i le aveeseina o lipids mai le tino ma fesoasoani i le paʻu o le mamafa.

Oona gaʻo faʻamamaina - maua i le gataifale. O iʻa nei e sili ona lelei mo tagata e maualuga LDL maualuga:

  • suauu povi povi,
  • pollock ma hake,
  • sardines.

Meaai ma le maualuga o le cholesterol i le toto e tatau ona aofia ai le omega-3 aoga aoga. Latou te fesoasoani e faʻaititia le LDL maualuga ma faʻaleleia le HDL. Ae le tatau ona filifili lelei le iʻa, ae ia kuka foi.

O le taoina po o le taoina i totonu ole ogaumu mumu umukuka o le a "fasi" ai mea aoga uma, ma o sea ipu e le aumaia ai se tagata i soo se faamanuiaga.

Ae afai e te lafoaʻi le iʻa, kuka ai pe tao i totonu o le ogaumu - ona mautinoa ai lea e maua ai le lelei i le tino.

O suauu e aveesea le cholesterol mai le tino e mafai foi ona mafua mai i meaʻai e mauʻoa i gaʻo palapala gaʻo.

E masani ona fautuaina e faʻaaoga: olive olive, flax, fatu sesame. E mafai ona e inu popo mo le 1 tbsp. sipuni i taeao uma.

O Turkey ma iʻa e maualuga le cholesterol e suia ai aano o manufasi, latou te aofia ai sina vaega tele o gaʻo ma e fesoʻotaʻi ma meaʻai. E mafai foi ona e 'ai le vela ma le moa susu.

E itiiti le susu o le vaomago ma le vaitamama susu e faaitiitia le cholesterol, latou te maua se aoga aoga i le ate, faʻamamaina ma faʻamaonia le galuega. E mafai ona e faʻatau susu susu i se fale talavai.

Cholesterol alu ifo ma faʻamamaina ipu: lisi ma laulau

Le lisi o oloa e lelei ma vave faʻaititia le cholesterol i le toto:

  1. Blueberries ma fuamū mūmū (fugalaau, strawberries ma e oʻo lava i cranberries e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le lipoproteins i totonu o le toto).
  2. Tea tiula (e leʻo le lauti tipi).
  3. Pamekaranete ma lanu mumu (e le gata naʻo le fiva, ae o mea aoga foi o fatu laau).
  4. Pasili, seleni, chives ma le keleka (mauoa i flavonoids).
  5. Brown rice (ua salalau i Saina, e le taatele ma e taugata tele).
  6. Avocado (o lenei fualaau aina e mauoa i meaola eletise e pulea ai le faagasologa o le faaitiitia o le cholesterol i totonu o le toto).
  7. I le siitia o le cholesterol, latou te faaaogaina fatu lili, ua palu faatasi ma le meli ma ai 1 teaspoon i le aso. O lenei fua a tagata e matua lauiloa aua e faigofie ona gaosia ma taugofie.
  8. Whema germ - o loʻo i ai estrogen o le faʻatoʻaga laau. Latou te fesoasoani i le tino e faʻafoʻosaʻoina tulaga maualuga o le cholesterol, e faʻaumatia ai lipid masani.
  9. Afai e faʻalauteleina le LDL i totonu o le tino, ona taua lea o le faʻavasegaina o le meaai ma fatu fatu fatu ma fatu sunflower i totonu ia i latou 400 mg o le phytosterol.
  10. O fua o le aʻa ma le fatu o le ginger o le a fesoasoani i le lisi o meaʻai, e mafai ona faʻatasi faʻatasi pe vavae ese, faʻafefiloi ma le meli pe faʻapipiʻiina foi i le vai inu.

Laupapa Faʻamaonia Faaletino

Igoa O le faiga o gaioiga i luga ole toto O meatotino aoga
FualaʻauFaamalosia puipui o toto totoE aofia ai le pectin, vitamini C ma isi elemene taua. E fautuaina e ai ile 2-3 taimi i le vaiaso i le leai o se allergy i fualaau suamalie.
Fatisi e leai se totogiFaamalosi toto totoO loʻo i ai faʻamaʻi amino e faigofie ona ufiufiina e le tino ma faʻaaogaina e fausiaina ai siama.
AlgaeFaʻafefea toto totoAlgae fesoasoani i lalo ifo o le toto, faaosofia ai le gaosiga o HDL, ma faʻasolosolo le galuega o le ate.
PamekaisaFaʻaleagaina toto totoPuipui puipui o toto toto ma laupega tetele mai le faaleagaina.
PersimoneFesoasoani e faamama le puipui o toto toto ma vevela lapoa mai tupe teuO loʻo i ai le tele o antioxidants ma fiber.
AsparagusFaamamaina toto totoO loʻo i ai le tele o fualaau aoga e faʻaitiitia ai le toto ma "faʻalavelave" le faʻavaeina o toto.

Cholesterol faʻaitiitia meaʻai

Afai e 'ai saʻo le tagata, ona maua ai lea o le cholesterol i totonu o lona tino e le sili atu i le faʻatagaina faatagaina. Ae afai o le tele o le lipid gaʻo ua uma ona faʻatupulaia, e tatau ona taulai faapitoa atu i meaʻai.

O a oloa e aveese ai le cholesterol mai le tino ma faaitiitia le aofaiga o le lipoproteins maualalo, laulau:

Igoa Igoa ole faatinoga
Fualaau suamalieAfai o le LDL mea e sili atu e sili atu i le masani, o le a fesoasoani fua suamalie e faʻaitiitia ai. Latou te faia se fiva mumusu i totonu o le manava o le tagata, e lelei ona gaʻo le gaʻo ma poloka le avanoa o lipids i le ate. E le ulu le gaʻo i le toto, e alu ese mai le tino faʻapitoa.
PistachiosO le tamaoaiga i antioxidants, gaʻo fualaʻau ma le phytosterols. Latou te poloka le faagasologa o le faʻaaogaina o lipids i totonu o le toto, o lona uiga, gaʻo.
KāretiE aofia ai le pectin ma fesoasoani e aveese le gaʻo lipid, e tusa lava pe leʻi oʻo i totonu o le toto.
Pepa pepaE i ai sona aʻafiaga atherosclerotic. E le gata o le aveeseina o le cholesterol mai le tino, ae ei ai foi sona aafiaga i le faagasologa o lona niniina i le toto.
EggplantLatou te tamaoaiga i le potassium ma maua ai se aafiaga lelei i le galuega a totoga o le tino.
O le lala o le oatiFaatasi ai ma le maualuga o le cholesterol maualuga, o lenei oloa ua manatu o se tasi o sili ona aoga i le faaitiitia o LDL.
AvakaAfai e maualuga le cholesterol toto, ona tatau lea ona e 'ai pea i lenei fua. E fautuaina e 'ai le afa o le avoka i aso uma.
NatiO oloa ia e faʻamamaina ai toto mai le cholesterol. Ina ia faʻaitiitia le tele o le pepa ma faʻamaonia le faʻatinoga, e tatau ona 'ai se lima o soʻo se fatu i le aso. E fetaui: peanati, cashews, Pasila nati, ma isi.
TurmericO Turmeric na muamua aveeseina mai pusa ma faʻapipiʻi e faʻaaogaina ai le meaola i East. E ui i le mea moni e faapea, o lenei taumafataga matagofie e le o manatu i ai, o lea ua faʻaaogaina nei e le gata e faʻamalieina ai, ae o le soifua maloloina foʻi.
KapisiE masani ona faʻaaogaina le cholesterol, kāpeti papaʻe ma le sipuni. O le fualaau sili lea ona taugofie, aoga i soo se ituaiga.E mafai ona gaosia lelei le kapisi lapisi, faʻafefiloi ma tamato maoti ma suauu olive. O le taunuʻuga o se salati e faʻaititia le LDL.
Lutein-rich vegetables (salad, spinach, artichoke)Latou te aveesea le cholesterol, ma fesoasoani i le faatulagaina lelei o faailoilo; ua fautuaina e faʻamalosi i aso uma.

O meaai e maualuga le cholesterol i alii ma tamaitai e taua tele - o le faavae lenei o togafitiga. O le mumusu mai nei mea poʻo isi mea ua fai ma vaisu ma mulimuli i tulafono faigofie o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol atoa i le toto ma aloese mai le atiaʻe o le atherosclerosis, thrombosis, faʻalavelave fatu poʻo le stroke.

Faataʻitaʻiga o le lisi

E mafai ona atiaʻe e se fomaʻi se mea e faʻatatau i ai poʻo le taumafa mo le maualuga o le cholesterol. Ae ina ia maua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata fai meaʻai.

E mafai ona e fatuina se lisi mo se vaiaso oe lava e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi. E tatau ona e tausisi i tulafono ma aua nei fefefe i suʻega.

Aso o le vaiaso Breakfast Dinner Dinner
Aso GafuaOsemeal porridge, kuka i le susu susu po o luga o le vai, faatasi ai ma le faaopoopoina o le suauu olive. O le ipu e mafai ona faaopoopoina i ni fatu po o fualaau mamago. O se ipu malamalama o le suka ma le sua o seleni. Opacakes Oatmeal poʻo kuki.Laʻau moa e leai se paʻu. Salati o kapeti, cucumama, o gaʻo ma tamato, faʻamaʻaina i le suauu olive ma fatu o fatu. Se ipu o lanu lanumeamata ma fualaau aina suamalie. 1 le apu. Laʻau o le asparagus soup. Atoatoa falaoa.1 cup lefir free fatty, 200 g. kusi falaoa. 1 vine poo le 1 rimoni.
Aso LuaO le lala o le oati, o le susu i le susu. O se ipu malamalama suamalie o le kapeti.O iʻa na tunu i le pepa. Laʻau falala ua kukaina i le suauu olive. E tele falaoa falaoa. Fuamoa o le fualaʻau ma le suamalie ma tomato faapelepele. Teu tiiti ma kuki oatmeal, o le lima o fatu.Fuamoa o fualaau suamalie ma sina yogurt gaʻo. Teu tiula ma le falala ma le susu po o le kulimi e aunoa ma le gaʻo.
Aso LuluBarley porridge, kuka i luga o le vai, faʻalanu i le susu susu. Fagu i fatu fatu, ma se ipu o le apu.Uʻamea taʻavale faʻataʻavaleʻai ma saladi. O le salatisi ua saunia e tusa ai ma le fua: o le kuluki o loʻo kuka, faʻamamaina lelei, kuka pateta, kukama, tamato, faʻapipiʻi le lisi. E mafai ona e faʻatumu le ipu i le suāuʻu. O se ipu ti lauti ma falaoa falala.O se ipu malamalama o le kefir, 1 apu, tao tunu po o le 'aʻano iʻa ma aniani, ua teuteuina i laulaau. Oona poo le lauti.
Aso TofiLeisi gaʻo e leai se tino ma le kefir, o se luʻu o fatu ma faʻi mamago. Se ipu malamalama o le kukama ma le paluga o le suka ma le falaoa keke.Laʻau o le fualaʻau, paluga pi ma le falalaʻau (moa, toso po o vela). 1 vine, o se ipu ti lauti ma kuki poo le palamalade.O vine mamago, o se ipu vai o le rimoni, iʻa mumu ua tunu ma asparagus.

O le a le mea e 'ai i aso o totoe o le vaiaso ma le maualuga o le cholesterol, e mafai ona e fatuina se lisi oe lava, e faavae i luga o mea e te manaʻo iai.

E toʻatele e finau e le tatau ona 'aina' aufeu ma cholesterol maualuga. E matua paʻu ma paʻu i le tino ma mea leaga ma toxins. Ae afai e saʻo le kuka i maso, ona aoga ai lea.

O se meaai mo le maualuga o le cholesterol o se faʻaopoopoga lelei poʻo se isi mea i fualaau. Ae o tulafono o meaʻai e tatau ona mulimulitaʻia e aunoa ma le solia o fautuaga. I lenei tulaga, o oloa o le a fesoasoani e faʻamaonia le faʻatinoina ma aloese mai faʻafitauli.

E lelei le palasi mo le cholesterol?

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Soo se tasi ua iai ni faafitauli i lona tulaga maualuga e iloa le auala e fesootai ai walnuts ma cholesterol.

E taua tele le faʻaitiitia o le maualuga o lenei mea i totonu o le tino: o le maualuga o le cholesterol e mafai ona fatuina ai se faʻalavelave sili (puupuu o le manava, ulu o le ulu) faʻapea foi ma se faʻamaʻaloga o faʻamaʻi tuga.

Cholesterol e mafai ona mafua ai:

  • siama fatu fatu
  • ate ma fatu fatu
  • fatu ma tuʻituʻi,
  • toto maualuga
  • thrombosis.

O le mafuaʻaga lea e tele ai suʻega o vailaʻau faʻapitoa e tuuto atu i le taua faasaga i lona tulaga leaga. Faatasi ai ma i latou, ua lava na o ia na mafua ai ona avea ia fatu ma vailaau lelei mo le cholesterol.

Mea taumafa ma le maualuga o le cholesterol - meaʻai maloloina ma leaga. Taumafa mo le Cholesterol Maualuga

O le taumafataga o se tasi lea o vaega tāua i le tau faasaga i le atherosclerosis. Muamua lava, e manaʻomia le faʻaititia o le gaʻo i le 1/3. Ae afai e te mulimuli i le taumafataga naʻo oe lava, o le "leaga" cholesterol e faʻaititia i le 5 - 10%. Ma e tatau ona faaititia e le 25%. O le mea lea, faatasi ai ma se taumafataga, o vailaʻau (statins) ua faʻamaonia e maualalo le cholesterol.

O le matafaioi o le cholesterol i le tino

O le Cholesterol e maua i totonu o le tino, 80% o loʻo faʻapipiʻi i le ate. O isi mea e maua mai i meaai i foliga o manu. O tulafono e poloka le enzyme i lenei filifili cholesterol. O se tasi o vaega o le puipui o le cell, o loʻo aʻafia i le faʻasalalauga o le:

• homoni o le faʻaleagaina o le tino ma hormones o feusuaiga,

O le maualuga o le cholesterol e afaina i le tino: e oʻo atu ai i le atherosclerosis, faʻalavelave leocardial, faʻamaʻi.

O le cholesterol toto masani masani:

• mo tagata soifua maloloina uma - e oo i le 5.0 mmol / l,

• i le auai o le IHD ma le maʻisuka (mai 2009) Cholesterol i meaʻai

O meaai nei e aofia ai le maualuga o le cholesterol:

O le toto cholesterol toto e faaitiitia i le fiaai, togafitia o mama, maʻi tigaina, hyperthyroidism, o manua o le fatugalemu o le tino.

A maeʻa le 40 tausaga, e tatau ona pulea le cholesterol toto pe a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga.

Le aʻafiaga o le gaʻo i le cholesterol

O meaola manu e tumu i gaʻo tumu e matua faateleina ai le cholesterol.

O gaʻo e le faʻamamaina e maualalo ai le cholesterol e tupuga mai i laau.

O gaʻo maualalo o loʻo maua i iʻa e oʻo atu ai i le cholesterol masani i le toto.

I le kukaina, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le suauʻu gaʻo.

Le filifiliga sao o oloa

Aumai lenei mea, e tatau ona e filifilia oloa e faʻatatau i luga o latou gaʻo:

Mea gaosi susu

• susu susu - e le sili atu le maualuga i le 1.5%,

• kulimi ma kulimi kirimoli - faʻaesea mai le lisi poʻo le faʻaitiitia o le aofaʻi i le taumafataga ma faʻatau ma sina mea e maua ai le gaʻo,

• sisi - o loʻo i ai se gaʻo gaʻo i lalo o le 35%,

• yogurt - susu poʻo le gaʻo-leai se sili atu i le 2%,

• aveese le margarine ma le pata mai le meaai poʻo le faʻatapulaʻaina ai.

Vailaʻau o fualaʻau

O le suauʻu Olive e maualalo ai le cholesterol. Laititi sina laʻau, kulimi, piini, ma fuālaʻau pisini e aoga.

Meat products

Veal, beef, ma le mamoe e talafeagai mo meaai ma le maualuga o le cholesterol.

Saua, keke, talosalo e tatau ona le aofia ai.

Hulu, fatu, faiʻai e aofia ai le maualuga o le cholesterol ma e le fetaui mo taumafa.

O aano o Turisi e aoga i le fesoʻotaʻi ma se mea e maualalo le gaʻo (3 - 5%).

Fuamoa

O le isu e aofia ai le tele o cholesterol, o lea e tatau ai ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o fuamoa: 'ai le sili atu i le 3 - 4 vaega i le vaiaso. E mafai ona faʻatagaina penefiti i soo se aofaiga.

Fualaau aina ma fualaʻau

I nisi o Europa, o loʻo i ai le tulaga aupito maualalo o le tino mai oso fatu, taʻavale, toto maualuga, kanesa, taumafa i le Mediterranean e faʻaaogaina mo meaʻai ma le maualuga o le cholesterol. E aʻafia ai le aofia ai fualaau faisua ma fualaauʻai i luga o le lisi i aso uma. O le taumafataga e faʻavae i luga o le tulafono "5 tautua o fualaau faisua ma fualaʻau i le aso." O auaunaga taitasi e aofia ai le 400 g i le aso o fualaau faisua ma fualaʻau. Faʻaaoga:

• salati o fualaau faisua fou poʻo le faʻaaogaina (3 punetini),

• soo se fualaau mama (1 sipunni),

• ipu o fuālaʻau matala ma fualaau aina (2 sipuni tele).

Carbohydrates

O le taumafaina o le maualuga o le cholesterol o se taumafa maualalo-kalori.Calories e sau mai gaʻo manu i se vaega itiiti. I ia tulaga, o gaʻo i totonu o falaoa ma pasta o se isi mea. O le falaoa e aofia ai fiva fualaʻau. Latou te fusifusia le cholesterol i totonu o le manava ma aveese mai le tino.

Alu

Ua faʻamautuina faapea o le faʻaaogaina o le ava i nai laasaga e puipuia ai le amataina ma le alualu i luma o le atherosclerosis. O le tele o le ava malosi faatasi ai ma a latou masani masani e taofia ai le faʻapipiʻiina o toto i totonu o vaʻa, faʻapupulaina ai le "lelei" cholesterol.

Faʻavae masani faʻavae mo le faʻaaogaina o le ava malosi:

• mo alii - 21 iunite masani i aso taitasi,

• mo tamaitai - 14 iunite.

1 vaega masani o le 8 g o le ava malosi. E tusa ai ma lenei mea, o le taumafa i aso taitasi o le malosi malolosi o le ava malosi mo tagata e le afaina i le ola maloloina - 60 g (poo le 200 g o le uaina mū, po o le 220 g o le pia). Mo tamaitai, 2/3 o le aofaiga ua taua i luga ua faatagaina.

Talu ai o lenei aofaiga e masani lava ona sili atu i taimi uma, e le fautuaina le ava mo le puipuia o le atherosclerosis i meaai ma le maualuga o le cholesterol. Afai ei ai lou toto maualuga poʻo le maualuga o le toto suka, afai e te manaʻomia se meaai ma le maualuga o le cholesterol, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i le mafai ona inu e tusa lava pe inu ava malosi.

Teu

Na maua ai o le leai o kafe mai le meaai e faʻaitiitia ai le cholesterol e 17%. O le kofe eleele e faateleina ai le tele o le cholesterol ona o gaʻo e natia mai ona pi.

Tea

Ona o le fuainumera tele o flavonoids, o le tea e afaina ai le fatu ma toto toto, e aoga mo le puipuia o maʻi faamai.

Nati

Fuatini o fualaʻau ma fatugaʻo gaʻo faʻamamaina e avea ai aʻa ma mea taua i le taumafataga ma le maualuga o le cholesterol. O le faʻaaogaina masani o nati i luga o le lisi e faʻaitiitia ai le cholesterol.

Toto mo le cholesterol maualuga

O le 'ai ma le maualuga o le cholesterol e tatau ona faʻamautinoa le faʻaaogaina o meaʻai e faʻaleleia ai le tele o mea lelei, ma faʻamapulaʻa meaʻai e maualuga maualuga le cholesterol leaga.

Se lisi faʻatatau mo aso e 3 ma le maualuga o le cholesterol:

Muamua aso

Breakfast Nu. 1: falale tao (100 - 150 g), suamalie, lauti.

Breakfast Nu. 2: tangerine, apu po o le pi.

Taumafa: susu o le susu, araisa, kāloti ma salati pipi, faʻafefeteina o le rose.

Snack: o se salati o le pepa suamalie, tamato ma kukama i le suauʻu olive, gaʻo susu-yogurt.

Taumafa:, iʻa tao, salati ma le faʻaopoopoga o le suāuʻu o le sana, vai.

Lua aso

Breakfast Nu. 1: Muesli faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le fagala, mafai ma le yogurt e maualalo le maualalo.

Breakfast Nu. 2: salati fuamoa, sua o le suka.

Taumafa: opu - palukin puree, povi paʻu oona, pi, laʻau tila.

Snack: jelini, fualaau mamago i ni nati.

Taina o le afiafi: asparagus kuka ma le suauu manogi, sisi susu, falaoa suamalie, lauti.

Tolu aso

Breakfast Nu. 1: falaoa i luga o le vai mai le tele o pata, sua, sua ma le meli.

Breakfast Nu. 2: salati fualaau, falaoa falai.

Taumafa: sua o fualaau faisua, fualaau faisua ua faʻafefiloi i le suauʻu manogi, iʻa e tao i totonu o le umu, faʻapipiʻi.

Snack: apu, falaoa fala.

Taumafa: salati ma le sisi, 2 fala falaoa, sua mama.

Nati ma le Cholesterol Maualuga

O kulimi e maua ai le cholesterol maualuga o mea muamua ia e faaopoopo i le taumafataga. Oona gaʻo, lea e tumu ai, maualalo le cholesterol, faapea foi ma le fiber o loʻo faavae ai i latou. E le gata i lea, o nati ma a latou mea e maua ai le tele o isi mea aoga aoga, e matua taua lava i taimi o taumafataga laiti mo tagata e popole i le ata.

Walnuts

O lenei vailaʻau o loʻo maua i le tele o iʻa ma iʻa.

Na te faia galuega nei:

  • pulea le maualuga o gaʻo i totonu o le tino ma faʻaitiitia ai,
  • e taofia ai le fausia o pusi gaʻo i puipui o toto toto.

Walnuts o loʻo iai isi mea e manaʻomia mo le tino:

  1. Tocopherol, lea e faamalosia ai puipui o toto toto.
  2. Sitosterol, lea e mafai ona faʻaititia le fua faatatau lea e faʻafefe ai gaʻo i totonu o le mea oona.
  3. Phospholipids, lea e faʻaitiitia ai le ituaiga "leaga" o le cholesterol na teuina i totonu o pusa.

O le masani ona faʻaaogaina o palasi (lava i le 30 g, e tasi le lima lima) e faʻamautinoa ai o lenei "leaga" ituaiga cholesterol e faʻaititia i le 10%. Ae mo lenei mea e tupu, e tatau ona mataʻituina se tulafono taua: o 'aʻai e' aina na o se foliga masani. Aʻau, faʻafefe, afaina - o nei ituaiga o nati na o se mea e afaina ai le tino ma e mafai ona faateleina lona gaʻo.

Isi ituaiga o nati

E le gata i lea, o le tele o aoga i le tau faasaga i le cholesterol e mafai ona aumaia:

  • hazelnut
  • pistachios
  • nisi ituaiga o pine pine,
  • Pecan
  • peanesi.

Ae ui i lea, e tele ituaiga o nati e le tatau ona 'ai e le aunoa e tagata e mafatia i le maualuga o le cholesterol:

  • Pasila
  • macadamia,
  • otaota
  • nisi ituaiga o arasi.

E mafua lenei mea ona o le maualuga o latou gaʻo.

Ae afai e te ulu i totonu o le meaai ma le faʻaeteete ma i ni mea laiti, ona mafai lea ona aoga.

Isi taumafa o le cholesterol e maualalo ai meaai

O le mea moni, e le na o le tafaʻititi o le maualuga o le cholesterol.

I le faʻaopopo atu ia i latou, e mafai ona e fetuunai le maualuga o lenei mea i le toto e ala i le faaopoopoina o isi oloa i lau meaai:

Fualaau faisuaFaʻailogaLago fatuO iʻa ma iʻaIsi ituaiga oloa
Paʻu paʻepaʻeVaisisi vaoFaʻasalalauSardinesAvaka
KāretiOatsPalukin fatuSalmonOlive olive
Garlic ma ona fuaBarleyFaʻu suauuGreens ma fualaau faisua
TomatoMilletSea kaleCranberries ma Blueberries
LegumesRyeTea
AsparagusMilletLulu fua ma teuteuga o ia
EggplantMeli ma ona fua

Ina ia mautinoa o nei oloa uma e maua ai le tele o aoga, e taua le mulimuli i nai tulafono taua:

  1. O sala e tatau ona faʻaalu i le suauʻu (olive sili ona lelei). Kemu kulimi poo le mayonnaise e le mafai ona faʻaaogaina.
  2. E ui i le mea moni o nisi ituaiga o fatu e mafai ona faʻaitiitia ai le cholesterol, e tatau ona latou faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete - o se ituaiga meaʻai tele-kalori, ma mo tagata e popole i le ata, o le a le aoga.
  3. O gaʻo iʻa, faʻaopoopoga i le tuʻuina atu o le cholesterol, e mafai foʻi ona faʻaitiitia le viscosity o toto - ae na o le umi lava e 'ai i se tao tunu, kuka poʻo le asu. E le toe maloloina le iʻa.

E i ai nisi mea taumafa, e ese mai ai, e mafai ona faateleina le cholesterol.

E tatau ona aloese mai tagata ei ai faafitauli:

  • aano o manu ma meaʻai ua saunia i luga o lona faavae,
  • oloa gaosi susu,
  • faʻamaʻi faigata
  • fuamoa
  • pata.

Afai e ausia uma nei tulaga, e mafai ona e mautinoa o le a tupu le faʻaitiitia o le cholesterol.

Vaega o se suiga i meaʻai

E masani lava, o le maualuga tele o le maualuga o le cholesterol maualuga e manaʻomia ai le suiga tele o amioga masani.

E ui i le mea moni e foliga mai e faigofie tele - e naʻo lou fia iloa po o fea oloa e filifili ai - o le mea moni, e tatau ona e manatua nisi o vaega taua:

  1. E tatau ona faaopoopo faʻasoa ma vine i le tausiga tele i meaai i tamaiti laiti (e oʻo atu i le 3 tausaga). I lenei tausaga, soʻo se oloa e le masani ai, faʻaalia e se maualuga maualuga o mea gaosi, e mafai ona avea ma se faʻafitauli matuia.
  2. Mo oloa taʻitasi, e tatau ona suʻeina ona faʻailoga mo nisi faʻamaʻi ma le umi ole taimi e mafai ona faʻaaogaina - mo se faʻataʻitaʻiga, o le linden decoction pe a maeʻa ona faʻaaoga umi e mafai ona mafua ai le pa'ū mataʻutia i le faʻaaliga.
  3. O le faʻaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma se fomaʻi - e masani ona latou feteʻenaʻi ma vailaau maʻoti e faʻamaonia e faʻafefe ai le cholesterol ma isi maʻi faʻamaʻi.

O a mea suamalie e mafai ona e 'ai ma le maualuga o le cholesterol?

E i ai tagata e le mafai ona ola i se aso e aunoa ma se laufofoga, o lea ua faatulagaina ai i latou. O le fiafia na maua mai lau meaai e sili ona e fiafia i ai o se tasi lea o mea sili ona taua ma fiafia i le olaga. Ma afai ei ai se tagata maualuga i le cholesterol? O le suamalie ma le cholesterol ua fai mai e le mavavaeeseina. Pe o le mea moni ea le tuʻuina atu o laufanua suamalie? Leai, e le aoga. E na o lou fia iloa po o le a le selu e mafai ona e 'ai ma le maualuga o le cholesterol, ma e matua faʻaseseina.

Sweet ma cholesterol

I le tautala e uiga i le faauo o le cholesterol ma selu, matou te taʻuina moni lava le mea moni. I le uma, o le suka ma le cholesterol e le fesootai i soo se auala. O le puna o le cholesterol leaga i le tino o gaʻo o manu. Ae o le tuufaatasiga o le tele o suamalie ma meaʻai e aofia ai naʻo oloa o loʻo i ai nei mea. O le pata, susu, kulimi, kulimi mumu, fuamoa. O le mea lea, afai matou te talanoa pe mafai ona faʻaaoga lapalai ma le cholesterol, e tatau ona e suʻesuʻe muamua i la latou fatuga.

  • Kuki, meaʻai, keke, kulimi, asikulimi. O le tuufaatasiga o nei oloa e masani ona aofia ai gaʻo o manu, ma i le tele o mea. O nei mea taumafa e tatau ona faʻaaogaina atoa mai au mea taumafa.
  • Selu ma sukalati. Afai o le tuufaatasiga o nei oloa e aofia ai le susu ma soʻo se mea faʻaopopo, ona avea lea o nei mea suamalie ma punavai o le cholesterol.
  • Kuki E aofia ai fuamoa, tele pata, ma, mulimuli ane, cholesterol.

O nei oloa uma e feteʻenaʻi i le tulaga o le maualuga o le cholesterol maualuga, ma e sili atu ona talafeagai le teena atoatoa. Ae le o mea uma e matua leai se faamoemoe. E mafai ona e mauaina lau laʻau e le afaina ai tagata e maualuga le cholesterol.

Cholesterol-Sweets Sao

O le mea e lelei ai, o loʻo i ai ia oloa. Ma atonu latou te faamalieina lelei le manaʻonaʻoina o laʻau suamalie ma taui mo le teenaina o mea leaga.

  • Kelati paʻu ma le pouliuli. O le tuufaatasiga o lenei sukalati e sili atu i le 50% koko koko. O koko o se puna o antioxidants, e tele naua i totonu. E puipuia e le antioxidants le matua tuai i le puipuia o le atiaʻe o le atherosclerosis. E iai foi se isi mea manaia a Cocoa - e mafai ona faʻaitiitia le toto, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le metabolism ma puipuia le lafoina o le cholesterol i puipui o toto. O le mea lea, o na sukalati e le gata o le a le faateleina le cholesterol, ae i nisi o vailaau fesoasoani e faʻaitiitia ai. Aʻo le sukalati ma mea faʻaopopo, e tatau ona aloese ai se tasi, sei vagana ai le mea lea e avea ai le nati ma faʻaopoopoga. O fualaau aina e lauiloa mo a latou penefiti ma o ni vaega o nisi meaʻai e maualalo ai le cholesterol. E mafai ona e inu koko, ae leai se susu.

  • Halva. Halva o se oloa tuai, o ona tausaga ua toe foʻi mai i le faitau afe o tausaga. Latou te fai mai o halva e le gata e afaina i le cholesterol, ae e fesoasoani tele e faʻaititia lona maualuga. E mafua lenei mea ona o mea taua o le tuufaatasiga o lenei togafiti. Halva o loʻo i ai le cholesterol plant - phytosterol. I le tino, e amata ona suia le cholesterol leaga ma i le taimi lava e tasi e le teu i puipui o toto toto i foliga o atherosclerotic plate. I le faʻaopoopoga, o halva o loʻo i ai le tele o fib, copper ma le vailaʻau D. E fesoasoani lenei mea e faʻaleleia ai le metabolism i le tino. O le halva sili ona aoga mai le manatu o le tau faasaga i le cholesterol o le sesame, ona sosoo ai lea ma le pipi ma halva mai fatu o le sunflower. Halva e mafai ona saunia tutoatasi i le fale. Mo se faataitaiga, e kuka le sesame halva, o le ae manaomia le 300 g fatu o le sesame ma le 100 g o le kulimi vai. Sesame, falai i totonu o se pusa, pasi atu i se mea e faʻaleleia ai le suavai poʻo le kofe, faʻaiʻu le masini e toe maua. O le isi, ia faʻafefiloi le sesame ma le meli ma togi lelei mo le tusa o le 10 minute, ona tuʻu lea i totonu o se fulufulu ma le pusaaisa mo le aso. Atonu o le fua aupito faigofie lenei. O le mea moni, e le mafaitaulia fua.

  • Marmalade. Ina ia saunia lenei meaai, fualaau aina po o vine, suka ma se uila (pectin, agar-agar) e faʻaaoga.E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai i ai, pamalade, pei o isi suamalie e aunoa ma le cholesterol, e leai se gaʻo manu. E le gata i lea, o vaega e pei o le pectin poʻo le agar agar e iai le malosi e aveesea ai le cholesterol ma toxins mai le tino. E faʻaaogaina le faʻamalolo mo le intestinal microflora, e puipuia ai le dysbiosis ma e puipuia foi mai le faʻatupuina o faʻamalosi. E mafai ona e faia faʻataʻitaʻiga i ou lava lima. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le pectin, e sili ona suavai, e mafai ona maua i faleoloa. Ratio: 1 kg o fualaau aina i le 750 g o suka. Afai e suia le suka i le fusiusi ma le meli i le tutusa tutusa, o lona uiga o le a faʻapupulaina le aoga o sea maliliega. I luga o le Initaneti e tele naua mea e fai mo le faia o le faʻamalo. O le mataupu faavae autu - masima suka e faʻapipiʻi i luga o le vevela vevela aʻo faʻamalosi, e faaopoopo le pectin e faʻamalosi. Ma le isi, o le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i totonu o fuga ma faʻamafanafana.

  • Marshmallows. Marshmallows, e pei o le marmalade, o loʻo i ai ni uila e pei o agar-agar poʻo pectin. O a latou aoga i le tau faasaga i le cholesterol e lauiloa. E le gata i lea, o marshmallows e aofia ai le uʻamea, fuamosa ma isi mea aoga. O le faʻaaogaina o marshmallows e i ai se aafiaga lelei i luga o le fualaau oona, o le soifua maloloina o lauulu ma fao, faapea foi ma le setete toto. I le fale, e mafai foi ona saunia ia marshmallows, ma atonu o le a sili atu ona aoga nai lo le faʻatau i totonu o se faleoloa, e pei o se marshmallow available commercially e mafai ona aofia ai lanu ma mea e le mafai ona faʻaaoga. O le tuufaatasiga o marshmallows e fai i le fale, mo se faataitaiga, apu, e aofia ai: apu, fuamoa moa, sugar sugar, sugar, vai, agar-agar, sugar van. O le gaosiga o le kuka e talitutusa ma le faagasologa o le faia o faʻataʻitaʻiga. O le eseesega o le mafuaʻaga o le masini pe a uma le kuka e le faʻamafanafanaina, ae sasaina i ni tulaga. Marshmallow recipes e mafai ona maua i luga o le Initaneti i taimi uma, filifili na o se fua e leai se meaola manu, e pei o le susu po o le kulimi.

  • Marshmallow. O lenei mea suamalie e aofia ai fualaau aina po o le pure puree, suka (masani, nai lo le suka, pastille e tatau ona i ai le meli) ma le mafiafia. E pei o le marshmallows, e tele mea aoga ma fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino. O le fua e talitutusa ma le fua o le marshmallow, na o le oloa mulimuli e tuʻuina i totonu o le fomu, faʻafefiloi ma faʻagogo i totonu o ogaumu poʻo ogaumu, ona tipi ai lea. I le auala, o pastille o se fausaga fou a Rusia. O le aai o Kolomna ua manatu o ia o lona atunuu.

E i ai foi laʻau suamalie e le afaina ai se tagata e maualuga le cholesterol, mo se faataitaiga, o le fiafia Turki, o le kati ma le maaniani o le pipi, ma isi. O le mea taua o nei meaʻai e le aofia ai gaʻo manu.

O mea lelei uma ua matou lisiina, e ui lava e le oi ai le cholesterol ma e saofagā foi i le tau faasaga i ai, ia i ai se tasi o taui sili ona maualuga - e matua maualuga lava i le kalori. E le tatau ona galo lenei mea, aua, e tusa ai ma saienitisi, o le tele o cholesterol i le tino o le tagata e gaosia e le tino lava ia. Ma o le mamafa tele "e mafua ai" le auala e faʻaleleia ai le maualuga o le cholesterol leaga ma faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol maloloina. O le mea lea, e le mafai ona faafitia e mafai ona fesootai le cholesterol ma selu. Mulimuli i le fuataga, tausisia oe lava i foliga, aloese mai le taumafa! O lenei mea o le a fesoasoani e tausia le soifua maloloina mo tausaga a sau.

O le a le cholesterol?

Cholesterol i le tino o le tino e faia ai le tele o galuega taua:

  • Auai i le faia o le afu o fiva namu.
  • Pepa foliga sela.
  • O se vaega o le talo.
  • E manaʻomia se vaega i le faʻasalalauga o vailaau faʻamalosi ma vailaʻau.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le cholesterol o se mea taua e faʻamautinoa ai galuega ma galuega masani o totoga ma mamanu uma. O lenei vailaʻau e le gata ina ulufale atu i le tino mai fafo, ae o loʻo faʻapipiʻupuʻu foʻi.

I suʻesuʻega o le toto, e masani ona maua le tele o faailoilo: aofaʻi cholesterol, lipoproteins maualalo ma maualuga (LDL ma HDL).Ua tuʻufaʻatasia ona o le mea moni o le cholesterol o loʻo feaveaia i le tino o se vaega o nei lipoproteins. Ole LDL e leaga ona o le mea moni o loʻo latou gafa ma le atiaʻe o le atherosclerosis ma le faʻavaeina o atherosclerotic plate i puipui o toto toto. Ma o le HDL e puipuia le taofiofi mai le atherosclerosis, ma e taua lelei, alpha-cholesterol.

Le taua o meaʻai o le gaogao

O lenei iʻa taumafa e mauoa i vitamini, elemene o elemene ma gaʻo susu gaʻo. E le gata i lea, e tele a latou porotini, lea e faigofie ona maua, lea e taua mo meaai lelei.

100 kalama o le galo e aofia ai na o le 2% gaʻo! O latou taumafa taumafa taumafa.

O le uʻamea o loʻo i ai se mea taua - carotenoid astaxanthin. E sili atu ona aoga nai lo le antioxidants o loʻo maua i fua. O fua o fua o le sami ua faamaonia i le taimi o togafitiga ma mo le puipuia o faamaʻi o le endocrine ma le totoga, o le maʻisuka, bronchial asthma, veinsose veins, maʻi autoimmune. Latou te faʻaleleia foi le mafaufau ma le faʻaaliga.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Slimp Cholesterol

O nei iʻa e aofia ai le tele o cholesterol, lea e le ogatasi ma le maualalo o pasene o latou gaʻo. E fia le cholesterol? 160-200 mg i le selau kalama o iʻa. I le tepa muamua, o se mea taua lenei. Ae tatau ona maitauina e taua le taua, ae le o le tele. Seʻio tatou faʻataʻitaʻiina.

Ua faaalia i suʻesuʻega e faapea, o le malepelepe i totonu o le toto, maualuga le maualuga ole maualuga ole LDL. O lea la, o le atherogenic index ua faʻaitiitia. O se faailoga lea e ono mafai ai ona atiaʻe le atherosclerosis. O le gaʻo susu o loʻo maua i crusetaceans e faʻaitiitia ai le toto cholesterol. E fesoasoani foi le magnesium i lenei mea.

Manatua e mafai e le cholesterol ona ulu i totonu o le tino o le tagata mai fafo, ma e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o tatou tino mai i gaʻo palapala gaʻo. Talu ai i le gaogao latou te leʻo, ona le tupu lea o le faʻaopoopoga faaopoopo o le cholesterol. Ma o lona aofaʻi atoa i le toto o le a le faateleina.

E manaʻomia e le tino le cholesterol i iʻa. E puipui ai toto toto mai le faaleagaina ma tumau ai o latou gaioiga. E le o se mea e leai se mea e sili atu ona aoga mo le soifua maloloina i le Mediterranean Mediterranean. O iʻa iʻa foi e aofia ai le tele o gaʻo maloloina e manaʻomia mo le atoatoa o le gaioiga o le tino. O lenei iʻa e tele naua gaʻo gaʻo, e nafa ma le matagofie ma le soifua maloloina o le paʻu. Leai se mea e te fefe ai i le maualuga o le cholesterol maualuga i iʻa o le sami, e pei o le aofai o le aofaʻi o le cholesterol e mafua ona o le HDL, o se puipuiga sili lea ona lelei e faasaga i le atherosclerosis.

Faʻalavelave faʻatau

Mo tagata matutua, e leai se afaina mai le aofia ai o nei oloa i le taumafataga o loʻo matauina. Ae mo tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga le matua, atonu latou te le saogalemu. Masalo o le atinaʻeina o se tali atu ia i latou. Protein, lea e tele naua i crusetaceans, e ono mafua ai se tali a le tino e le manaʻomia. Faailoga Faʻasalaga:

  • Paʻu o le paʻu.
  • Omala oropharyngeal edema.
  • Rhinitis ma le laryngitis.
  • Faʻailoga vailaʻau faʻapitoa: taoto, vomiting, tiga o le manava.
  • Ootia.
  • Faʻafefeteina ma faʻateleina le faʻaleagaina.
  • Faʻafuaseʻi o le Anaphylactic i le tulaga o le tulaga faigata.

O le mea sili e lamatia ai le maualalo o le suamalie ma e leai se mea e faia ai le cholesterol. A o faagasolo lo latou olaga, o nei crustaceans e faʻaaogaina toxins ma isi mea leaga o loʻo iai i lo latou siosiomaga. O le mea lea, e taua le gauai atu ile auala e tuputupu ae ai tagata totō, pe faʻapefea ona iai. Ma sili atu le filifilia o tagata gaosiga lauiloa o lenei oloa.

E le mafai foi ona faʻafeiloaʻi i lalo mea e manaʻomia. O tagata gaosi oloa e faʻaaogaina vailaʻau faʻatele e faʻateleina ai le tuputupu aʻe o crusetaceans.

Ia mautinoa ia gauai atu i le lanu o le oloa ae e te leʻi faʻatau.E tatau lava ona piniki. E taua tele le susunuina o le crustaceans. Afai e te maitauina ua mamago laufanua ma maua ni paʻu paʻepaʻe, pasi ane. O nei faailoga e taʻu mai ai ua malulu. E matua leaga lava le meaʻai pe afai e paʻu le ulu i le lanu.

O le a le auala sili e kuka ai le kuka?

E ui lava e le afaina le cholesterol ae e le afaina, e taua le saunia tatau ina ia maua ai le tele o mea mai lenei oloa. O nisi o fualaʻau e faʻaaoga ai mea gaʻo po o sauga e maumau uma ai le lelei o le gaogao. E tatau ona e iloa lenei mea, aua o le a le tele o le cholesterol ua faia ma le tele o le leaga e faʻalagolago i oloa e saunia ai le gaogao. O se kamupani e gaʻo meaʻai o le a maua ai cholesterol leaga.

O se tasi o mea e sili ona lauiloa o le kukaina o le moa i le paʻu, lea e aofia ai le faʻaaogaina o le tele o pata, falaoamata ma fuamoa. O lenei mea e le taliaina ai lenei auala kuka mo tagata e maualuga le cholesterol ma mo i latou o loo mataituina lo latou ola maloloina.

O le filifiliga sili mo le kukaina o kuka o le a kuka. I lenei auala, e kuka ai le galo i minute, puipuia o meatotino aoga ma vitamini. Faʻaaogā otaota ua tipiina e fai ma se mea e tuʻu ai toʻatasi pe faʻaopopo i salakeke.

Paʻu ma le letusi laulaau - lelei ma maloloina. O se salati faigofie faapea o se meaʻai tele e aofia ai polotini, gaʻo maloloina ma fiber.

Masalani meaai e maloloina foi. Mo se faataitaiga, sea risotto poʻo pasta. O le pasta o le kulimi kulimi o se mea maloloina, e le o se mea leaga. E aofia ai foʻi le tele o porotini, fiber. Faʻatasia i le sami ma le suauʻu olive, o se meaʻai maloloina lea.

Manatua o le cholesterol o se faʻamaoniga e faʻaalia manino ai le tulaga o le faʻamalositino, e mafai ai e oe ona iloilo le lamatiaga o le atiaʻe o le leselase vascular lions. O le maualuga o le maualuga o lenei faailoilo, o le sili atu foi lea o le lamatiaga o le atiaʻe o le gasegase o le siama o siama. O le mea lea, e matua taua tele le 'aiina o meaai maloloina ma se vaega itiiti o le cholesterol poʻo se tasi e le faʻateleina ai le maualuga o le LDL maualuga, e pei o le kuka.

Meaʻai E le o Fautuaina Mea

  • Falai i totonu o suauʻu, mea ulaula,
  • gaʻo meaʻai, moa ma iʻa, pailani,
  • pastry, pasta, falaoa papaʻe, araisa,
  • sua suamalie suamalie, sukalati,
  • mea manogi, sau,
  • musika
  • fuamoa
  • malosi kofe, ti, koko,
  • saisi
  • oloa gaosi susu, e aofia ai faʻi,
  • oloa e maua ai le maualuga o mea o faʻasao, meaʻai, mea faʻapipiʻi, mea e faʻaleleia ai le vevela.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Ma o lenei sei tatou talanoa e uiga i le auala e togafitia ai le maualuga o le cholesterol ma fofo faʻaleaganuʻu. Manatua o togafitiga ma togafitiga faʻa-tagata e le tatau ona faʻafefe ese vailaʻau ma taofia le faʻaaogaina o fuainumera.

  1. Faaopopo 20 gogo o le propolis tincture i se ipu vai. Vaʻaia vai faʻasaina faatolu i le aso ao leʻi 'ai.
  2. Faʻasolo i luga o le aʻa i totonu o se squeezer olola, faaopoopo i ai 3-5 le pata o le sua i le lauti. E mafai ona e inu i le sua o le vine i le taeao ma le afiafi.
  3. Faʻasusu le lauti e faʻaaoga ai le 2 teaseti o le faʻavaveina o aʻa, faʻapipiʻi ni nai launi o lemoni i le taapot.
  4. I se auala talitutusa o le lauti mai le linden fugalaau e gaosia (2 sipuni tele o fugalaau mama i le lita o vai). O lena lauti e lelei i le taeao, i le aoauli ma le afiafi. E mafai ona e faʻaumatia 1-2 g pollen polu mo le inu o le la.
  5. Saunia le suauu ia oe, lea o le a e manaʻomia ai 10 cloves o le kālati i totonu o 2 ipu o le suāuu olive. Somi le sua mai le keleni ma faʻafefiloi i le suāuʻu, ia faʻamavae. Faʻaaogā e fai laʻei laulamu.
  6. Ia saunia le mea e fua i luga o le kulumu. Ave le 1/2 ipu o le fagu fou, se sipuni o le aʻa valerian eleele. Sasaa vai inu ma kuka mo le 20 minute. Faʻasalaga mo ni nai aso, aʻa.Inu se mea e faʻauʻuina aʻo lei faia taumafataga faatasi ma se sipuni o le meli.
  7. Liligi le 2 sipuni tele o le paluga o le pipi i totonu o se fagu, sasaa se ipu vai inu ma faʻapala mo le 2 itula ile vevela vevela. Faʻamamago ma manaia. Faʻamau le fusi aʻo leʻi faʻaaogaina. Inu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

O togafitiga faʻapitoa e sili atu ona talafeagai mo le puipuia o le fausiaina o le kapaila cholesterol.

Gaoioiga faaletino

Faʻaitiitia le le atoatoa o le tino e avea o se mafuaʻaga o vaivaiga vascular ma vaivaiga.

O le faamalositino e le tatau ona faʻaosofia ai se faʻafitauli i lou manuia. O le sili ona aoga o lona uiga o le galue malosi faaletino. Ua mamanuina e faʻamalosi ai le vascular wall and muscle muscle ma aofia ai:

  • Nordic savavali pe savali i totonu o le ea fou,
  • Faigofie le tamoe i se tulaga saoasaoa
  • gaoioiga o le taeao (sikuea, uu vae, oso i luga)
  • fetuutuunaʻi ma faʻalauteleina,
  • malosi faʻamalositino faʻatasi ai ma sima,
  • falemaʻi poʻo le aau.

E uiga i maualuga cholesterol ma gaioiga i lenei

O ai e faʻafesoʻotaʻi mo se fesoasoani

E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi lau GP faʻapitonuʻu mo se suʻega o le toto. E filifili e le fomaʻi vailaau vailaau, ma afai e tatau ai, faasino oe i se cardiologist, o le a filifilia fualaau e fuafua i le setete o lau cardiovascular system, o le mafuaʻaga o le maʻi, maualuga o le cholesterol, tausaga, mamafa o le tino ma faʻamaʻi pipisi.

Ma i le faaiuga - pe faʻapefea se isi mea e mafai ona e faʻaititia ai le cholesterol e aunoa ma fualaau

E mafai ona 'ai fualaau mamago i le maualuga o le cholesterol?

Cholesterol o se mea e gaosia i totonu o le tino o soʻo se tagata i se aofaiga e 80% ma e taua tele mo lona faʻatinoina lelei.

O le vailaʻau e faʻateleina ai le gaosia o nisi o hormones (progesterone, vitamini D, ma isi), e auai i le fausia o sela, faagasologa o digestion, ma faia foi se tele o isi galuega taua. O lona maualuga maualuga o le gaosia e maua mai i le ate, maua i totonu o le toto, fatugaʻo, selu o le eleele ma le faiʻai. O isi e sau ma meaai.

E tele ituaiga o cholesterol, e aofia ai:

  • "Lelei" poʻo le maualuga lipoprotein (HDL),
  • "Leaga" poʻo le maualalo o lipoprotein (LDL),
  • faʻailoa.

E tutusa tutusa i latou. O le eseesega e na o le tuʻufaʻatasia ma mea gaʻo ma le protein. O le tele o le porotini o loʻo maua i le HDL, ae o le maualalo o le LDL. I le tulaga o le cholesterol sili atu, o lona tele e faʻaputuina. O lenei cholesterol lamatia e pipii atu i vaa, fai ai ni atherosclerotic plates, lea e faʻaitiitia ai le kiliaina i totonu o vaa ma taofia ai le tafe toto. I le leai o se suʻesuʻega faʻasolosolo ma le togafitiga, ua tatalaina pupuni, ma ua iʻu ai ni paʻu toto e matua aʻafia ai le tafe o le toto.

E lua punavai autu o le cholesterol, e taʻua o meaai ma le ate o le tagata lava ia, lea e maua ai. I le avea ai o se tulafono, o le tele o le cholesterol e maua mai e lava mo le tino. O le tele o mea e mafua mai i meaai e maua ai le gaʻo manu. O lenei sili atu e sili atu le lamatia i le soifua maloloina ma e oʻo lava i le ola o le tagata.

O le faʻaaogaina i aso taitasi o fualaau mamago mamago o se tasi o auala autu e puipuia ai le maualuga o le cholesterol. Ona o mea o loʻo iai i se fuainumera tele o mea aoga, o fualaau mamago e le gata o le saturate o le tino i vaega taua, ae faʻamaonia ai foi le gaosiga o le cholesterol, o lona faʻafefe, ma fesoasoani foi i le vave aveeseina o lenei mea mai le tino. E oo lava i sina vaega itiiti o fualaau mamago ei ai lona aoga aoga i le setete o le tino.I le faʻaopoopoga, aua nei galo le manaʻomia o gaioiga faifai pea, o se auala matagofie e tau ai le cholesterol ona o le faateleina o le maualuga o le tafe toto i le ate ma le faʻaumatiaina o LDL.

Mea aoga o apricots ua mamago

O apricots ua mamago ma le maualuga o le cholesterol o se mea aoga tele. O le mea moni, o lenei fualaau mamago o se faleteuoloa o le tele o elemene taua, e aofia ai le ascorbic acid ma le retinol. O le faailoaina o lenei oloa i au meaai i aso uma o le auala sili lea e puipui ai oe lava mai faafitauli tau fatuga ma teu. E faʻamaonia ai le galuega o le endocrine ma le genitourinary system, ma e avea foi o se faʻasologa mo le maualuga. Ua iloa e saienitisi e faʻafetai i le mafai ona faʻaitiitia le cholesterol, o apricots ua mamago e mafai ona faʻaleleia galuega fatu.

O fualaau mamago o se punavai o le vaitamini PP, pe i se isi faaupuga o le vailaʻau o le nicotinic, lea ei ai lona aafiaga tuusaʻo i le faʻamamala o le cholesterol. E le gata i lea, e faʻamalosia ai foʻi le fatu o le fatu, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻafitauli o le paʻu poʻo le fatu fatu. Ma le isi foi, o apricots mago ua faateleina ai le maualuga o le hemoglobin, lea e mafua ai le faamamaina atili o toto toto mai pusa cholesterol, aʻo faaleleia le tafe toto i le tino.

O apricots ua tunuina faatasi ma le meli ua avea o se tasi o auala aupito sili ona lelei e tuuitiitia ai le cholesterol toto. Ina ia saunia lenei vaifofo, e tatau ona e faʻafefiloi apricot ua mamago, honey, lemon, vine ma sina numera telefoni. O nei mea uma ua nutimomoia ma teuina i totonu o se pusaaisa i totonu o se pusa tioata. Ave le fualaau faasaina i le aofaiga o le 1 tbsp. se aso mo le 30 minute aʻo leʻi 'ai. O fasi apricots ua faʻamamaina ma le cholesterol e toetoe lava a leai se faʻamaʻi. Pau lava le mea o le oloa o loʻo i ai se aafiaga leaga, na o le faʻaleagaina o le oloa e faʻaalia.

E le gata i lea, o tagata e maua i le maʻisuka, vaʻaia, ma le maʻi o le maʻi maʻi faʻapitoa e tatau ona faʻaeteete.

Prunes ma le Cholesterol

O vailaʻau e aofia ai le tele o meaʻai i la latou faʻasologa. Faatasi ma i latou, vitamini, fiber, malic ma citric acid, mineral aoga, faapea foi pectin. O le tele lava o taimi, e mafai ona maua ni laupepa i oloa fautuaina mo fafine maʻitaga ona o le maualuga o mea e maua. O le oloa o loʻo aofia ai foi i le taumafa a tagata ma faʻamaʻi o gaʻo, ate ma sooga.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ole maualuga ole cholesterol maualuga e fautuaina ai le aloese mai le tele o meaai. O le mea e ese mai ai, e fautuaina e faʻaaogaina, talu ai o lenei fualaau aina ei ai sona aafiaga lelei i le setete o toto toto, o se puipuiga lelei e puipuia ai faʻamaʻi cardiovascular ona o le i ai o filo aoga. E fesoasoani foʻi laʻau i le maualuga o le toto maualuga, o le atuatuvale ma le faʻaititia o le faʻatinoga. E le gata i lea, o loʻo i ai se aʻafiaga o le choleretic ma le diuretic. O se fua aoga tele mo tamaitai i le taimi o le menopause.

O le aʻafiaga o le mamafa i luga o le cholesterol i le tino o le tagata o loʻo i ai ni filo faʻamalosi, ona o aʻafiaga o le intestinal aoga e maua ai le acidic propionic. O le mea lea e faʻaititia ai LDL cholesterol. E tusa ai ma suʻesuʻega, na maua ai o le acid propionic e faʻaitiitia ai le gaosiga o le tele o le cholesterol e le ate.

E le gata i lea, o filo filo e fusifusia ai meaʻai o le ate na gaosia e le ate, lea e mulimuli ane aveesea mai le tino. O le mea lea, o le ate e amata ona faʻaalu le cholesterol mo le faʻavaeina o mea fou, lea o lona uiga o le faʻaititia o le faʻatonuga.

E le gata ina faʻaaogaina laʻau e saunia ai ipu eseese, ae faʻaaogaina foi e aunoa ma se gaosiga.Ina ia puipuia ma faʻaititia le aofaʻi o le cholesterol i le toto, o le a lava lea e 'ai e tusa ma le 10 fasi fualaau aina, muamua le susu i le po, i le aso. O le mea lea, e le gata ina mafai ona maua lalo le cholesterol, ae foia foi le faafitauli i le tele o isi faamaʻi.

O tagata ei ai faʻamaʻi pepe ma fatu fatu, faʻapea foʻi ma tina tausi maʻi, e tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o laʻau.

Faʻi vine mo le Cholesterol Maualuga

O se fualaau mamago sili ona ola maloloina lea e le faʻaumatia ai mea aoga pe a maeʻa ona gaosia. I se isi itu, o le aofaʻi o aoga aoga amino, micro-macro elemene e faʻateleina tele. O vine vine e aofia ai le tele o calorie. E tusa ma le 100 kcal i le 100 kalama o le oloa. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamalosi, o gaʻo, gaʻo meaʻai o gaʻo ma meaola oona, potassium, calcium, iron, magnesium, vitamins, etc.

E ui lava i le mea moni e mafai e vine ona faateleina le mamafa o le tino ona o mea o loo i ai le tele o le kulukose ma le fructose, o le oloa e masani lava ona maua i le lisi o fautuaga mo le tetee atu i le tele o le cholesterol.

O le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol i totonu o le tino ona o vine e maua i le aveesea o le talo tele mai le tino. O le taumafaina o vine e fesoasoani i le susunuina o le tele o le cholesterol ma lona faʻamaʻi saʻo i totonu o le ate. E le gata i lea, o vine, e pei o toetoe uma o fualaau mamago, e aofia ai polyphenols, o le gaioiga lea e taulai i le taofiofia o le ave o le cholesterol. O le mea lea, o le soifua manuia o tagata e mafatia i faʻamaʻi fatu cardiovascular ua matua faʻaleleia.

O le isi avanoa o le faʻaaogaina o vine i le taumafataga o le i ai o le tele o fiber, lea e faʻaitiitia ai le gaioiga o toxins ma isi mea leaga, ma e fesoasoani foi i le vave faʻamaʻiina mai le tino, aʻo faʻaitiitia le numera o siama ma le ono aʻafia ai o faafitauli i le gastrointestinal tract.

O le cholesterol maualuga o se faafitauli faanatinati mo le tele o tagata i aso nei. O faʻamatalaga faʻamaonia o faʻamaʻi e fesootaʻi ma lenei vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga matuia mo le tino. O le mafuaʻaga lea e taua tele ai e le naʻo le faʻamaonia muamua o le faafitauli, ae ia faʻaaoga foi togafitiga puipuia. O le mea lea, e matua talafeagai lava le mataʻituina ma le totoʻa o le olaga ma meaʻai.

O meatotino aoga o fualaau mamago o loo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

High Cholesterol Nutrition Recipes

1. Fafaga le susu o le susu: o le moa ua mamaʻi le sasaina, galala ma galaʻau e faaopoopoina, faʻafefiloi i le susu, salalau i totonu o se masini, tao tao, mea mama ua saunia. Auauna atu ma soʻo se fuālaʻau fou.

2. E tipi le 'ie tilo i totonu o ni vavao, uʻu i totonu o se fagu i luga o le vai seʻi oʻo i le afa kuka, faaopoopo le 300 g o pi i paluga, mea manogi, salu seia uma ona kuka le moa. ◊Oti afu laau fou, liligi luga o le suauu olive, faaopoopo le masima i le tofo, ia mafanafana.

O sea taumafataga e le aofia ai vailaau faʻamalosi faigofie, o lea e le mafai e tagata uma ona faʻafeiloaʻi lelei. Talu ai ona e le o lelei, ua solia i le maʻitaga, lactating, gasegase e maua i le maʻisuka.

I le matua po o le ola faʻatasi, o le metabolism ua matua faʻaitiitia.

I nei tulaga, e le fautuaina e vavaeeseina atoa ia oloa e aofia ai le cholesterol, e naʻo le tatau ona faʻatapulaaina.

I tulaga uma, aʻo leʻi amataina se taumafataga, e talafeagai le faʻatalanoaga a le fomaʻi.

E faapefea ona aʻafia apricots i le cholesterol

O se maualuga maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto o se faafitauli moni mo tagata. Ole fesuiaiga o ia ituaiga faailo mai masani e aofia ai le atinae o le tele o faamai, aemaise le atherosclerosis, e mafua ai tulaga matautia e pei o le fatu fatu ma le taia.

Talu ai ona o le lamatiaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system ua faʻamaonia, e tatau ona e gauai totoa i lou lava soifua maloloina ma faailoa le gaioiga mo lenei faafitauli.Muamua lava, o le manuia o se tagata e faalagolago i ana meaʻai, o tulafono faigofie o le a fesoasoani e aloese mai faafitauli matuiā.

E iai se mea e lamatia ai tagata, o meaola manu ma suauu gaosi oloa, ae mafai ona suia mea suamalie i fualaau aina suamalie - fualaau mama, nati, fualaau mamago, uma o faleteuoloa o mea aoga aoga o loʻo gauai atoatoa i le tino o le tagata.

E mamago apricots le cholesterol?

O le mea moni, o se faʻamatalaga lea e le faʻamaonia i mea moni. O le apricots ua faʻamamaina o se vaega taua o meaai a le tagata maʻi ma le maualuga o le cholesterol.

O apricots ua velaina o le a aumaia ai faʻamanuiaga tulaga ese i le tino o le tagata. E aofia ai le potassium, calcium ma beta-carotene. O le ascorbic acid o loo i ai i se aofaiga tele, aua o fualaau mamago e mafai ona avea ma punavai ma o lona taumafaina o le a mafai ai ona toe faatumuina ia lauga e tatau ai.

O fualaau mamago o le a taofia ai le atinaʻeina o le maualuga o le toto, faʻamaʻi o le vailaʻau, gaʻo ma le ate. O mea maualalo ole kalori e mafai ona faʻaaogaina le oloa mo tagata gasegase.

O apricots ua faʻamamaina ma se faʻaopoopoga o le gasegase leaga e mafai ona faʻafefiloi i totonu o le meaai, ae e tatau ona e gauai i le filifilia ma le totoa o fua talafeagai.

Faʻaaoga lelei

E taua le faamamafaina le mea moni o le apricot mago e tele naua mea aoga e faʻatusatusa i se fua fou.

O fua o loʻo teuina i le faʻamago e aofia ai elemene nei:

  • calcium
  • magnesium
  • paluka
  • uʻamea
  • fumela
  • iodine
  • vitamini o vaega A ma C,
  • antioxidants
  • elemene o le vaega PP.

Faʻalogo! O le oloa e aofia ai le kulukose ma le fructose i ni maualuga maualuga. O nei mea e faʻaaogaina o se mea e suia ai le suka masani e faʻaaoga e tagata e maua i le maʻisuka.

Ae ui i lea, e tele fomaʻi o fai mai o le vaega o le maʻisuka e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi, o le mea lea e tatau ai ona 'ai ma le faʻaeteete ma faʻamapulaʻa.

E leai se cholesterol i lenei oloa - o se mea moni faʻamaonia.

Mafaufau i le tuufaatasiga o kemikolo o fualaau mamago, e tatau i se tasi ona taua lona taua o meaʻai:

  • kays - fualaau mamago e aunoa ma ni maʻa e le o iai vai,
  • o le polotini i le 100 kalama o le oloa e tutusa ma le 3.4 g,
  • gaʻo gaʻo - e lē silia le 1 gram,
  • carbohydrates - sili atu ma le 62 kalama.

E tatau ona manatua e vavae ese apricots mago mai le laina o fualaau mamago ona o le maualuga o kalori, lea e 240 kcal.

O lenei meaʻai e aofia ai le tele o fila, lea e maualuga le cholesterol i totonu o le toto e tatau ona fausia ai le faavae o taumafa a tagata.

O le elemene e mafai ai e oe ona faʻatuina le faagasologa o le gaosiga o mea taumafa i le gastrointestinal tract ma e fetaui lelei mo le faʻaaoga i aso taumafa.

Faʻalogo! O tagata e manatu o loʻo i ai le cholesterol i apricots maroke ua sese.

lipoprotein le maualalo i lenei oloa taumafa o le zero.

O le taumafaina o le vaega o le a aoga e le gata i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le elemene leaga i totonu o le toto, ae o tagata maloloina uma foi. O le faʻaogaina o elemene talafeagai i apricots maroke e mafai ai e oe ona toe faʻatumu le sapalai manaomia o vitamini e ala i le faʻaaogaina o le 50 kalama o lenei oloa i le aso.

Taua! E talafeagai le gauai atu i le mea moni e naʻo se oloa masani ua saunia mo le faʻaaogaina i lalo o tulaga faʻataunuʻu e aoga. E taua le taulaʻi atu i le filifiliga o se oloa mo le faʻaaogaina, aua o le tele o tagata gaosi oloa e le faʻaaogaina mea inu, o ituaiga uma o faʻasaʻo ma mea e 'ai e faʻaleleia ai le tofo ma faʻateleina le ola ola.

Lisi o mea

  • Upu Tomua
  • Maualuga Taiala o Meaʻai o le Cholesterol
  • High Cholesterol Products
  • Faʻaleagaina o le tino
  • Laveaga ma le maualuga o le cholesterol
Mai le faasologa: Fafagaina faaleagaga

O le vaega tuʻufaʻatomuaga o le tusi 100 fua mo le maualuga o le cholesterol. Talia, maloloina, faamaoni, faʻamaʻi (Irina Vecherskaya, 2013) saunia e le matou paaga tusi - lita kamupani.

High Cholesterol Products

O le suauu olive e aofia ai le sili ona telē o le gaʻo oona. Faʻaleleia le galuega a le gallbladder. Afai e te inuina le suāuu olive i luga o se manava gaogao i aso uma, ona le mafai lea ona teuina i luga o vaa ia kolupi cholesterol.

O le suāuʻu suauu e maualalo ai le cholesterol.

Fualaau faisua. E talitonuina o le meaʻai a se tagata soifua maloloina e tatau ona aofia ai 400 g fualaau faisua (sei vagana ai pateta) i aso taʻitasi ma le tausaga. A itiiti ifo o le lona tolu e tatau ona fou. O fualaʻau avanoa e mafai ona alu i le kapisi, kāloti, beets. Carrot e faʻamaʻa le toto, aveese faʻamaʻi mai le tino, faʻaleleia le toe faʻaleleia o paʻu o le toto. E tatau ona e 'ai 2 kāloti i le aso. O le lapisi o loʻo i ai se malosiaga malosi o le cholesterol-faʻaititia. Eggplants, melon ma squash kosi e aoga foi: kukama, zucini, zuciniini, paukini.

O le salalamu e aumaia le kulimi siama i le tino, fesoasoani i le atinaʻeina o sela fou i le tino.

Mai i moa, e tatau ona e 'ai le pipi ma moa (tilo ma le siusi o meaai ia e iai le tele o le cholesterol). E tatau ona kuka le meaola e aunoa ma le paʻu, aua e maualuga le cholesterol ma gaʻo.

Mai aano o manufasi, e tatau i se tasi ona 'ai le vela, tamaʻi mutini e aunoa ma se gaʻo vaaia, povi pia ma le lapiti.

O iʻa ma iʻa. O iʻa e tatau ona i ai i le taumafataga i taimi uma, ma le sili atu o le iʻa, o le tele o aogā o le a aumaia. O le faʻaaoga pea o iʻa e le mafai ai ona tuʻuina le cholesterol i puipui o toto toto. E le tatau ona taugata iʻa. E oo lava i le masaniga masani masani o loʻo maua ai vitamini A, B, D, omega-tolu gaʻo gaʻo. Sardines, sprats, anufele, samasoni, togafiti - 2-3 servings o le 200-400 g i le vaiaso. Tuna, cod, faʻafefe, faʻafefe - e aunoa ma le faʻasaʻo.

Soʻo se laumei e faʻatuai ai le faʻafefe ma le teuina o gaʻo. O pulu lanu meamata e aoga foi i le latou tuʻuina atu i le tino le malosi faaopoopo. O pini e aoga.

O fualaau o le Citrus e aofia ai le tele o vitamini e puipuia ai toto toto. O fualaau ma le lime e aofia ai vitamini P, faʻaleleia le gaioiga o le vaitamini C (acid ascorbic) ma le faateleina o le masini vascular.

Walnuts o le sili lea o punaoa o vitamini E. O lenei vailaʻau e faʻamalosia ai puipui o toto toto. O Walnuts o loʻo aofia ai foi phospholipids - mea e faʻaitiitia ai le cholesterol, ma le setosterol, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaleleia o le cholesterol i le vaega o meaʻai. 3-4 launiu e tatau ona aina i le aso. Amoni aoga.

Oona, galala le tuai o le totoina o toto toto, faamama le tino o meaʻai o le lime ma le gaʻo. Laʻau e faʻaaoga e puipuia ai pupuni toto. E maualalo ai foi le toto.

O apples e mauoa i le pectin, lea e faamalosia ai toto toto. O filo o loʻo i totonu o le apu o le apu e puipuia ai le gaʻo mai le atiina ae. Mo le puipuiga, e tatau ona e 'ai 1-2 apu i le aso.

Porridge, o taumafataga e masani, ae le vave. O le mea lautele, e te le manaʻomia le faʻaaogaina o se mea i totonu o ato, pusa, ipu, tioata, aua o nei oloa e aofia ai le tele o mea faʻapipiʻi ma faʻatoʻaga, faʻaleleia atili o meaʻai, aemaise le monosodium glutamate, lea e mafua ai le palapitations ma le afu. Taumafai e kuka falaoʻo i le vai.

Oatmeal ua faʻamaonia le faʻaitiitia o le cholesterol ma faʻaaoga soo, e tusa lava pe maualuga le maualuga o le cholesterol. Oatmeal o loʻo i ai le tele o vitamini A, B vitamini, o loʻo mauʻoa i pulu, gaʻo, masini, sima, fluoride, elemene ma amino acids. O le filo o le Oatmeal e faʻamamaina atoatoa le tino. E sili atu le aafiaga o le oatmeal pe afai e te 'ai i le taeao, i luga o se manava leai.

E tatau ona 'aina fuafasi, mafiafia i le tele o pateta, vegetarian.

Juices. Lower cholesterol pe'ā e inu i le 'aiga o le aoauli poʻo le' aiga o le afiafi. Tasi le ipu vai, poʻo se faʻafefiloi o sua, e lava i le aso.

O fualaau mamago e le faʻasalaina e manaʻomia i taimi uma i le tino.

Areto mai le falaoamata atoatoa, cereal, pasta mai le saito o le kulimi.

Laʻu gaʻo susu-gaʻo, kefir, yogurt.

Faʻailoga, mafiafia.

Fualaau suamalie, popsicles.

O meainu e te manaʻomia e inu ai le la, vai, vai e leai ni meainu. Inu i le uaina mumu: tasi le ipu i le aso e siitia ai le maualuga o le "lelei" cholesterol.

Mai taimi e faaaoga ai le pepa, sinapi, mea manogi, vineka, lemoni, yogurt.

O fuamoa. E naʻo le 3 fuamoa i le vaiaso e fautuaina, e aofia ai fuamoa na faʻaaoga i le sauniuni o isi oloa. O lapisi e le tatau ona vavaeeseina atoa, aua o loʻo aofia ai foi mea e faʻamalosia ai le tino (lecithin, ma isi).

Pulu. I totonu o le 2 sipuni e aunoa ma se pito i luga (lua sandwich ma le pata), e tatau ona e 'ai saʻo ona e aofia ai foi mea e maua ai le cholesterol.

O oloa gaosiga e tatau ona maualalo-gaʻo pe leai foi. O le cholesterol o loʻo i ai i totonu e vave lava ona vave faʻafuaseʻi, e vave oʻo atu i le toto toto, o le mea lea e le tatau ona i totonu o lau mea taumafa le tele o meaʻai susu ma gaʻo maualuga. Tasi le laumei - 0% poʻo le 5%, susu - o le maualuga o le 1.5%. I le auala lava lea e tasi, o mea inu uma susu: kefir e 1% ma e le o gaʻo.

Cheeses Tuuina atu se mea e sili ona lelei i le faisua o le gaʻo oona i lalo ifo o le 30% - Suluguni, Adyghe, Ossetian, Brynza, Poshekhon, Falesa Baltic.

Falaoa falaoa lelei.

Laʻau falai i totonu o fuālaʻau suamalie.

Paʻu, vavave, lobsters.

Leanisi ituaiga o lafumanu, mamoe, ham, ate.

Falai, tao pateta.

Faʻafiafiaga, pastries, creams, ice cream ma gaʻo fualaʻau.

Nati: tiunu, pistachios, hazelnuts.

Meainu malolosi, meainu suamalie.

Soya sauce, mayonnaise le maualalo-calorie, ketchup.

Mayonnaise Salu salami i le yogurt, kefir, o le kulimi suamalie e maualalo le manogi.

Leu falaoa, keke falaoa, paʻu, falaoa o meaʻai, moa, squid, margarine mālosi, pailani, kulimi ice cream, puddings, keke, masi, suamalie.

Mea gaʻo susu, meaʻai mumu (povi ma puaa), margarine.

Mai fualaau faisua, e le mafai ona e 'ai i radishes, radishes, sorrel, spinach.

Pulu falaoa, pasta na faia mai ituaiga susu.

Palu atoa, susu gaʻo susu ma fusi.

Falau fua i luga o gaʻo manu po o margarin malosi.

Sou i luga o le fala o manu.

Laʻau falai i meaola, fualaau faʻamalosi poʻo gaʻo le iloa.

Squid, shrimp, crab.

Pork, meaʻai gaʻo, taifau, kusi, sausa, sausage, pastes.

Pulu, meaʻai gaʻo, pailani, margarin malosi.

Potatoes, isi fualaau aina falai i manu po o gaʻo e le o iloa, meataalo, fusi vine.

Paluga, sipuni, kulimi, aisa kulimi, keke i luga o meaʻai manu.

Laʻau, faʻafefe.

Teu, keke sukalati ma le kulimi.

Taimi: mayonnaise, kirimi kirimalu, salimi, kulimi.

Cholesterol-faʻaitiitia mea faaopoopo

Vitamin E. O se vailaʻau malosi tele. E talitonuina foi e puipuia ai le faʻaleagaina o le LDL cholesterol ma puipuia ai le faʻavaeina o palu gaʻo. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o tagata o loʻo taumafaina le vitamini E ua faʻaitiitia le lamatiaga o maʻi fatu.

Omega tolu gaʻo gaʻo. E aofia ai i totonu o le suāuʻu. Ua faʻamaonia e puipuia mai le mumunia, puipuia mai le toto ma le maualalo o triglycerides. O nei mea uma e fesoasoani e faʻaititia ai le lamatiaga o le atherosclerosis. Omega-tolu e mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o supplements pe maua mai oloa faʻaleaganuʻu: suauu palafe, sosogi ma le suauʻu muamua.

Green tea. Teu tiiti e aofia ai mea faʻapitoa e puipuia ai le tupu o le atherosclerosis. O nei vailaʻau (po o polyphenols) faʻaleleia le faʻasaina o le lipid ma lalo ifo o le cholesterol. E le gata i lea, o latou foi o antioxidants.

O le kele. Ua faʻamaonia mai o le garlic e iai ni mea e faʻafefe ai le toto, lea o le a le mafai ai ona taofia le faʻavaeina o pupuni i maʻa. E le gata i lea, ua faamaonia ai e maualalo ai le cholesterol. E fautuaina le sisi lekisi.

Soy protein Fesoasoani i le maualalo o le cholesterol e ala i le faʻateleina o faʻamalolosi o meaola eleʻele.

Genistein e iai foi sona sao taua i le puipuia o le faʻamaʻiina o le LDL cholesterol, aua o loʻo i ai ni meatotino faʻasao.

Nicotinic acid (vitamini B3). O lona autu autu o le faʻapipiʻiina o gaʻo gaʻo i totonu o tino uma. E fesoasoani lenei mea e faʻaititia le aofaʻi o triglycerides e maua mai i le ate, lea e fesoasoani ai e faʻaititia le LDL. O le maualuga o le HDL e mafai ona faʻatupulaia i le 30%, lea e faʻapitoa ai le malosi o le kulicotic acid.

Folic Acid, Vitamin B12 ma Vitamin B6. Na maua ai o laʻititi maualalo o vitamini B12 ma le B6, e mafua ai le faateleina o le maualuga o le homocystin, lea e afaina ai le aoga o le fatu. O lenei tulaga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma le maʻi fatu fatu.

Breakfast: matou te kuka omelet ma aano o manufasi, (140 grams), falaleti tao, tea ma susu (nonfat).

2 le taeao o le taeao: kelp salad.

Taʻaloga: pata o le cereal (karite i fualaau faisua, faatasi ai ma le faaopoopoina o le suauu fuālaʻau, kapisi tila, se meaʻai fualaau faisua. Mo le suamalie, o le apu.

Taumafa: sasaa fuʻu vao i se vevela, (200 ml o decoction), soya bun (50 g).

Taumafa: fualaau suamalie, iʻa tunu, lauti ma susu.

I le po: kefir (200 ml).

Breakfast: fofola le falaoa tao tao, le lauti.

2 le taeao o le taeao: tasi apu.

Taʻaloga: karite (soup) ma fualaʻau ma suauʻu manogi,

Laʻau o manufasi poʻo manufasi, fuālaʻau fuālaau (kāloti), faʻapipiʻi.

Taumafa: pipi susulu.

Taumafa: tipi fualaau faisua i se salati, vaitau ma le suauʻu manogi. Pelu faʻataʻavale i se saumalie. Potato. Tea

I le po: se ipu malamalama o le kefir.

Breakfast: polotini omeka ma le susu, pata ma kirimi kirimigi, poo le oatmeal ma le susu ma le pata, salatisi fualaau aina i laʻau, lauti poʻo le kofe ma susu.

2 le taeao o le taeao: sosoʻo le kulimi sisi ma sina suka, faaopoopo i ai le apu, se ipu faʻafefe o le paʻu o le rose.

Taʻaloga: matou te kuka kuka mai le pateta, kapisi, kāloti ma tamato. Taʻu le aano ma aʻau faʻatasi ma se falaoa. Laveina apu.

Taumafa: Paʻu, falaoa paʻepaʻi, suka, fualaau aina fou, ava malosi. Pelu faʻataʻavale ma iʻa (vaʻa), pilaf ma fualaau mamago, lauti.

I le po: se ipu malamalama o le yogurt.

O oloa o le povi mo toto toto ma fatu

O le meli e matua aoga lava mo le cardiovascular system, faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu, faʻaosofia ai le toto, faʻaleleia faiga faʻavae ma fesoasoani i saturated tissues i le okesene. O le mafuaʻaga lea e faʻafeiloai ai le meli i au meaʻai i aso uma, e mafai ona faʻaumatia 50 g i le aso ile itula muamua pe a maeʻa foi taumafataga.

Faʻavae i le propolis e faʻaleleia atili ai le toto, tafe toto ma avea o se sui faʻamalosia lautele: faʻafefiloi 25 fuga o le propolis tincture faʻatasi ma le kuata kuata o sina susu susu, ia faʻaalu faatolu i le afa afa itula ao le i faia taumafataga.

I luga o le suāsusu o le tina e faʻamama ai le toto ma faʻamaonia ai le gaioiga o le fatu: faʻafefiloi le sipili o le tupu fou ma le meli faanatura masani (ratio 1: 10), ave tolu sipuni afa afa sipuni i le afa itula ao le i taumafa.

I luga o le faavae o le meli ma le radis mai le atherosclerosis vascular: faʻafefiloi le meli linden masani ma le suamalie (i le ratio 1: 1), ave se sipuni siva 3-4 taimi ile aso mo le masina.

Le faʻafaigofieina o faiga faʻasolosolo: i aso uma pe a maeʻa, inu se ipu vai inu mama ma le faʻaopoopoga o se keke o lemoni ma le tasi sipuniti o le meli.

Aafiaga i le tino o le tagata

E tatau ona maitauina e na o le apricot acidic maroke e mafai ona maualalo le maualalo o le cholesterol ona o le maualuga o mea e maua i le nicotinic ma le ascorbic acid - o elemene o fili sili ia o lipoproteins maualalo.

Faatasi ai ma uiga lelei o le apikolimi mamago e aunoa ma ni suamalie, o loʻo iai foi:

  • le malosi e faʻaaogaina ai le ulu o le ulu
  • faatuina o le toto i totonu o le tino,
  • faateleina o galuega e puipuia,
  • aveese le polokaina o toto toto,
  • faamalosia le muso o le fatu
  • faʻapupula le maualuga o le hemoglobin i le toto,
  • ona o le anotusi o le vitamini A ua maua ai le faʻamaʻiina o le cholesterol,
  • faamamaina ipu toto mai atigi toto o le atherosclerotic,
  • faaitiitia i le toto o le cholesterol toto.

O fua suamalie, e le pei o le suamalie, e mafai ona faʻamaina e tagata maʻisuka ma tagata taʻitoʻatasi. feʻai.

Faʻalogo! Ona o le masnesium, o le fetus e maua ai se aoga aoga i le tino o le tagata ma le maualuga maualuga. Ua faʻamaonia o le faʻaaogaina o apricots mago e fesoasoani i le faʻamaluluina o maʻi mumusu, ei ai sona aafiaga lelei i le tulaga o le paʻu, lauulu ma fao, faaleleia atili o latou fausaga.

E tatau ona taulai atu i le taumafaina o fualaau mamago, aemaise lava i le taumalulu-taumalulu, aua o le taimi nei e leai ni vitamini o le tino o le tagata. E le talafeagai le faʻaaogaina o fua i fua tele, 5-6 fua i le aso e lava.

E mafai ona e saunia ni teuteuga maloloina o fualaau mamago ma le faaopoopoina o apricot ua mamago, o le a fesoasoani foi e aveesea le cholesterol ma le puipuiga o le atherosclerosis.

E faʻaaogaina le faʻafefiloi o fualaau aina suamalie ma le meli faatasi ai ma le faʻaopoopoga o fatu nutimomoia atoa o ituaiga eseese.

Faʻalogo! O fasi apricots ma meaʻai o le beekeeping o ni allergens, o lea e tatau ai ona e faʻaaoga lelei.

O lenei faʻafefiloi o le ki i le soifua maloloina lelei ma maualuga le tetee atu i faʻamaʻi i le tau leaga.

O le mea moni o loʻo i ai le cholesterol i apricots maroke e le faʻamautuina, i se faaopoopoga, o se aoga faapitoa o le elemene mo ia soliga i totonu o le tino ua i ai.

Aua neʻi galo e uiga i aʻafiaga o faʻamaʻi o le tino i fualaau mamago ma faʻaaoga umi.

O faʻamanuiaga o soʻo se meaʻai e mafai ona maua mai na o le faʻaaogaina tatau, o le 'ai i le tele o mea e mafai ona afaina ai le tino.

Aafiaga i Cholesterol

O le apricots ua mama e aofia ai vitamini A

O fasi apricots ua faʻamamaina ma le maualuga o le cholesterol e fesoasoani e faʻasaʻo ai lenei faʻaaliga. O fualaau suamalie ua i ai se aafiaga lelei i luga o puipui o toto toto, e puipuia ai le taina o toto toto i pulu toto po o pusa.

O lenei taunuʻuga e maua ona o le mea moni o le apricot mago e iai le tele o le potassium. O lenei mineral e lagolagoina le masani masani o puipui o toto toto.

Ona o le atherosclerosis, o le aʻafiaga o le fatu fatu ma le taʻavale ua tulaʻi. O le faʻaaogaina o apricots matutu e fesoasoani i le tuʻuina atu o le toto ma mea uma aoga talafeagai, o le okesene ma puipuia le faʻavaeina o atherosclerotic plate.

E tusa ai ma le faateleina o le cholesterol toto, e fautuaina e faʻaaoga fualaau suamalie matago. O loʻo aofia ai le tele o le nicotinic ma le ascorbic acid, o se tasi lea o fili autu o gaʻo leaga.

Vitamin A, o loo i totonu o apricots mago, fesoasoani e faaleleia le gaioiga o le gaioiga. Ona o lenei mea, o le cholesterol e faʻaitiitia mai le tino i le tele o taimi vave.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

Ina ia faʻamaonia le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, e mafai ona e faʻaaogaina i aso uma i lona mamanu lelei pe faaopoopo i ipu. 6 vaega o fualaau mamago e lava i le aso mo le tino e maua ai vitamini ma minerale.

E mafai foi ona e kuka se masini faamalolo e faasaga i le cholesterol. Ina ia faia lenei mea, ia tuu le apricots ua mamago e pasi atu i se mea e teu ai manu, faaopoopo sina meli. O le oloa e maua mai ai e faalua ona lua mo le masina. A maeʻa lena, taofi mo 2-3 vaiaso ma toe fai le kosi. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faʻapipiʻi nusipepa ma pulu i lenei masini e faʻatele ai le lelei.

Faʻaaoga lelei mo maualuga maualuga o lipids leaga i totonu o le toto ma compote e faʻavae i apricots mago. O lenei vai inu o le a fesoasoani e le gata ina faʻamaonia le maualuga o le cholesterol, ae ia lagolagoina foi le faagaoioia o le tino puipuia o le tino, ina ia faʻamaonia le mamafa o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga