Faamanuiaga o le isomalt ma afaina i le maʻisuka

O le isomalt o se suamalie masani, lea na faʻapipiʻiina i le ogatotonu o le 20 seneturi. Mo le gaosiga o lenei vailaʻau, o loʻo faʻaaogaina masani le sologa lelei, o le mea lea, i se aofaiga talafeagai, o le isomalt e le afaina ai le tino o le tagata.

O le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina lelei i le alamanuia o meaai e avea o se tagata tausi (E953). O le suamalie e aofia ai:

  • O le tutusa o le okesene ma le carbon,
  • Hydrogen (faalua le tele).

O le isomalt e faʻaaogaina e puipuia ai le nifo ma le tale talala mo tamaiti. O le mea na suia ai le suka i le natura na maua ai lana talosaga i totonu o le fale meaola - mea teuteu mo keke e faia i luga o lona faavae.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o isomalt

O loʻo faʻamaonia le faʻamaonia o le isomalt e mafai ona faatumauina le maualuga o le maualuga o le elemene i totonu o le manava. I le taimi lava e tasi, o le suka e sui ai e le afaina ai le tulaga lelei o elemene o mea e maua ai fualaau oona, ma, e tusa ai ma le faagasologa o le gaogao.

O le isomalt ua saogalemu atoatoa mo le tino o le tagata mo ni mafuaaga se tele:

  • O le vailaau e aʻafia i le vaega o faʻamuamua - e maua ai se lagona umi o le nofo filemu ma se mea e maualalo le kalori,
  • E le pei o le suka, e le sao i le atinaʻeina o caries,
  • E le faʻateleina le kulukose o le toto,
  • O le suamalie faalenatura e faʻagesegese lemu e aunoa ma le mamafa o le pancreas ma isi mea toto.

O le isomalt o loʻo i ai gaʻo gaʻo e le afaina ai le tino o le maʻisuka ma tagata o loʻo mafatia i pancreatitis. O le mea o se punavai o le malosi.

Taua: o le tofo o le isomalt e le ese mai le suka masani, e faʻaaoga lelei i le kuka. E tatau ona manatuaina o le suamalie o loʻo i ai le tele o kalori e pei o le suka lava, o lea aua le faʻaleagaina lenei mea - e mafai ona e maua atili pauna.

Faʻavaʻa mo le maʻisuka

Aisea ua fautuaina ai le oloa mo tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi? O le uiga ese o le isomalt e le o aʻafiaina e le manava, o le mea lea, a maeʻa ona faʻaaogaina sea suamalie, e le suia le maualuga o le kulukose toto.

E mafai e le maʻisuka ona ave le isomalt i lona tino sili ona lelei (faʻatau atu i falemaʻi) e sui ai le suka. E le gata i lea, i faleoloa faʻapitoa e mafai ona e faʻatau faʻamalosi (sukalati, suti) faatasi ai ma le faʻaopoopoga o lenei mea.

E pei ona uma ona taʻua, o oloa faʻatasi ai ma le isomalt e le aʻafia ai le kulūkose i le toto o le maʻisuka, ae i le taimi lava e tasi e aofia ai le tele o kalori. E sili atu le le faʻaleagaina o ia oloa.

O le suamalie e faʻaaoga i le gaosia o vailaʻau mo maʻisuka - laupepa, capsules, pulupulu.

Mo togafitiga faafomaʻi E faʻaaogaina le isomalt e pei o nei: 1-2 km o le vailaau / faalua i le aso mo le masina.

I le fale E mafai ona e faia sukalati mo oe o le maʻisuka e faʻaaoga ai se mea suamalie masani, ave: 2 tbsp. koko koko, ½ ipu susu, 10 kalama o isomalt.

O mea uma e faʻafefiloi ma faʻafefiloi i totonu o le palu vai. A maeʻaeʻa le masini e mafua ai, e mafai ona e faʻapipiʻi ni meaʻai, o le kinamona poʻo isi mea aoga i lou tofo.

Sauniuniga saogalemu

O tagata e maua i le maʻisuka ua fautuaina ina ia le sili atu nai lo le 25-35 kalama o le suka e suia i aso uma. O le tele o le isomalt e mafai ona faʻaosofia ai itu e le lelei:

  • Tuai, paʻu o le tino, paʻu o le paʻu,
  • Tuʻu vavalaʻau (faʻavalava vavae).

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o isomalt o:

  1. Tina ma le lactation i fafine,
  2. O faʻasolosolo ogaoga faʻamaʻi o le vaega o meaʻai.

Faʻatauga o le gaosiga ma le tuufaatasiga o isomalt

  1. Muamua, e maua mai le suka mai beets suka, lea o loʻo faʻaaogaina e avea ma se mea e le faʻasaina.
  2. E lua faʻataʻitaʻitaʻiga tutoʻatasi ua maua, o le tasi o ia mea ua tuʻufaʻatasia ma 'elemene mūmene ma se tagata liliu mai.
  3. I le mea mulimuli, e maua se mea e foliga tutusa ma le suka masani i le tofo ma foliga. Aʻo taumafaina le taumafataga i meaʻai, e leai se lagona o sina malulu i luga o le laulaufaiva e maua i le tele o isi suka.

Glucometer Satellite. Uiga faʻatusatusa o le kamupanī o le kamupanī "ELTA"

Isomalt: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

  • O lenei mea suamalie ei ai se faʻamaufaʻailoga e sili lona maualalo - 2-9. Ua faʻamaonia le oloa mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ona o le leaga o le aʻafia e puipui o le tino.
  • E pei o le suka, o le isomalt o se punavai o le malosi mo le tino. A maeʻa ona maua, e matauina le malosi. E lagona e se tagata lagona fiafia ma o lenei aafiaga e mo se taimi umi. O masini carbohydrates o loʻo faʻasaina, ae o loʻo faʻaumatia vave e le tino.
  • O le oloa e fetaui lelei i le tuufaatasiga o oloa gaosi oloa, e fusia faatasi ma mea ofoofogia ma mea manogi.
  • Calories i le tasi gram o isomalt e na o le 2, o lona uiga, e lua taimi e itiiti ifo nai lo le suka. O se finauga taua tele mo i latou e mulimuli i se taumafataga.
  • O le faʻafefeteina i le vaʻa tautala e le fesootaʻi ma siama faʻamaʻi ma e le aʻafia i le pala o nifo. E oʻo lava ina faʻaititia ai le eletise, lea e mafai ai e le nifo ona faʻaola vave.
  • O lenei mea suamalie i nisi itu o loʻo i ai meatotino o le fiva laau - oʻo mai i totonu o le manava, e mafua ai se lagona o le atoatoa ma le maofa.
  • O selu ua saunia ma le faʻaopoopoga o le isomalt ei ai uiga lelei i fafo: latou te le pipii le tasi i le isi ma isi luga, taofi o latou foliga muamua ma le voluma, ma e le faamaluluina i totonu o se potu mafanafana.

E mafai ona ou 'aina le araisa ma le maʻisuka? E faapefea ona filifili ma kuka?

O a aoga aoga o le puro ma e mafai ona 'aina i latou i le maʻisuka?

Faʻavaʻa mo le maʻisuka

E le faʻateleina le kulukose ma le inisalini. I luga o lona faavae, o le tele o oloa ua faamoemoeina mo le maʻisuka ua maua nei: kuki ma mea suamalie, suamalie ma meainu, oloa susu.

O nei oloa uma e mafai foi ona fautuaina i tagata oti.

Le faʻaaogaina o le isomalt i le alalafaga taumafa

E matua fiafia lava le aufaipisinisi i lenei oloa, aua e matua taua lava i le gaosia o ituaiga eseese. E faʻaaogaina e tagata atamamai tomai faapitoa le teuteu keke, pies, muffins, sweets ma keke. O keke o Gingerbread e faia i lona faavae ma faia ai ni lole matagofie. Ina ia tofo, latou te le maualalo i le suka.

E faʻaaogaina foi le isomalt e avea o se fesoasoani faʻalaʻau mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i le toeitiiti selau selau atunuu i le salafa o le lalolagi. E faʻatagaina e ofisa tetele e pei o le Komiti Soʻotaga o Faʻaopoopoga Mea Taumafa, Komiti Faʻasaienisi a Europa mo Mea Taumafa ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi.

E tusa ai ma a latou sailiga, o le isomalt ua aloaia e matua le afaina ma e le afaina i tagata, e aofia ai i latou o loʻo maua i le maʻisuka. Ma e mafai foi ona faʻaumatia i aso uma.

Tuua Lau Faamatalaga