Chaga mo le maʻisuka

Fesoasoani O le maʻi suka ua matua salalau lava i nei aso ua uma ona i ai i totonu o "faʻamaʻi o le seneturi." E le gata o tagata matutua, ae o tupulaga talavou foi e mafatia mai ai. I lenei faʻamaʻi, o se taunuuga o le le lava o le insulin i totonu o le tino, faʻalavelave faʻalavelave o le polotini, gaʻo gaʻo ma le gaʻo gaʻo.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka, uma, e aunoa ma se faʻasesega, o tino ma tino o le tino o loʻo mafatia. Mo togafitiga, ua faʻamaonia le insulin i hormone, lea e tatau i le tagata maʻi ona ave i le olaga atoa.

Faʻalogo! O le maʻisuka o se faʻamaʻi sili ona ogaoga, ma le togafitiga a le tagata lava ia i lenei mataupu e matua le taliaina! Na o se fomaʻi agavaa, fomaʻi e mafai ona ia iloiloina saʻo le ala o le maʻi ma filifili togafitiga togafitiga. I le auala, e mafai e le fomaʻi ona tuʻuina atu fautuaga taua i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaienisi, ma le amanaʻiaina o uiga patino o le tagata maʻi.

E faʻafefea ona fesoasoani le chaga i le maʻisuka

I le tele o tausaga o tomai masani tau vailaʻau masani, ma o lenei ua faamaonia faʻasaienisi faʻamatalaga mai suʻesuʻega faʻapitoa faʻapitoa, faʻaalia o fualaau faasaina e aoga i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto. O le faaitiitia o le maualuga o le kulukose o le siama o loo matauina i le tolu itula talu ona gaosia le sauniuniga o le gaga, ao le maualuga o le suka e paʻu tele - mai le 15 i le 30% i maʻi eseese.

O le mea e sili ona taatele i vailaʻau mo togafitiga mo togafitiga mo le maʻisuka o se mea inu mai le gaga saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo.

I lenei tulaga, na o le totonugalemu o le gaga e faʻaaogaina e sauni ai vailaʻau: o se teuteuga mai le paʻu o le galo e le maua ai le meatotino o le faʻaitiitia o le suka o le toto.

Sasaa le tasi vaega o le mea mamago gaʻo meaʻai ma le lima vaega o le vai, faʻafefiloi lelei ma vevela ile vevela vevela i le vevela ile 50 ° C, aua le faʻapipiʻi. Aveese mai le vevela ma faʻamalosi mo aso e lua, ona faʻafefe ai lea o le vai (e fautuaina e pipiʻi le vaʻaia lelei e ala i le susu).

Afai o le oloa e maua mai e matua mafiafia, e tatau ona faʻafefe i le vai mafanafana (i le uluaʻi voluma). O le fusi e teuina i se nofoaga malulu, ae le silia le tolu aso. Faatasi ai ma se togafitiga, e fautuaina ia saunia pea se fofo fou.

Maʻisuka Meaʻai

Pule oe pe fai: foliga o le taumafataga mo faʻamaʻi pipisi. O tagata maʻi suka fautuaina e matua tausisi i nisi o fautuaga ona o le mea moni o meaai mo lenei maʻi o se vaega taua tele o togafitiga.

Nai lo o falaoa o le falaoamata o meaʻai, e tatau ona e faʻaaogaina le suka, falatini-falala, poʻo le falaoa atoa. O fua suamalie e tatau ona faatapulaaina i le maualuga, ae le o fua, ia 'ai atili fualaʻau fou. E na o sina meaʻai e mafai ona gaʻo, e tatau ona aloese mai le gaʻo.

E fautuaina ia matua teena:

  • mai meaʻai gaʻo-mauʻoa
  • fua suamalie ma vine (vine, faʻi, fig, dates, ma isi,
  • gaʻo meaʻai ma moa,
  • ulaula meaʻai
  • meaai e mafai ona kuka
  • marinades
  • kuka kuka
  • mea suamalie suamalie suamalie poʻo suamalie - e masani ona aofia ai le sili atu o vailaʻau gaʻo nai lo falaoamata lelei.
    Chaga i togafitiga o fatu ma toto
  • Chaga togafitiga - faʻailoga ma meaʻai

Le tele o gaioiga o le gaga mai le aiga o Trutovikov

O le fua o le fuamoa o le fusi anufe e faia i luga o le ogalaau. O Chaga e mafai ona oʻo atu i ni lapoa tetele, e foliga mai o se faʻalavelave malosi. O lona pito i luga ua vaeluaina, uliuli. I totonu, o le tuputupu ae e lanu enaena, latalata i le fafie - malamalama ma vaivai. O le vaeluaga (filo filo) o le manoa e oʻo loloto i totonu o le ogalaau ma faʻaumatia mea totino. O le parasite e fafaga i le sua o le tino o le talimalo. E toe gaosia mai i le vevela, faatasi ai ma le fesoasoani a le matagi. E pauu i totonu o le tino i totonu o le tino i luga o le cortex. E faasolosolo lava, amata le pala o le laau.

Chaga birch mushroom e aofia ai:

  • agaricic acid
  • togi
  • alkaloids,
  • mea elepeti (e oʻo i le 12.3%).

O Ash e tamaoaiga i elemene taua (sodium, manganese, potassium). O i latou o ni faʻataʻitaʻiga (faʻaleleia) o le gaioiga o enzymes i le tino.

I le avea ai ma vailaau anamua, sa faʻaaogaina le chaga i Siberia, North-Western part o Europa. I le silia ma le selau tausaga talu ai, na amata ai suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o le galo malie. I totonu o tagata faʻamaʻi, ua leva ona faʻaaogaina i totonu mo maʻi o le gastrointestinal (gastritis, ulia, colitis).

I le taimi nei, ua faʻamaonia le meafaigaluega e fai ma vaega o faʻataʻitaʻiga faafomai. I totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga o loʻo i ai papa maʻa, mea inu ava o le suʻega. Ua faʻamautuina o le faʻaogaina o le gaga e fautuaina i le faʻamautinoaina o le tino o le tino i totonu o mama, manava ma isi totoga i totonu.

E le faalēaogāina le vailaʻau i mataupu e faʻasaina ai le togafitiga faʻamaʻi ma togafitiga faʻapitoa i le maʻi. O vaega o Chaga e mafai ona faʻatuai ai le atinaʻeina o se paʻu oona i le amataga. Ole tino vaivai e leai se aafiaga faʻaleagaina, ae faʻavaivaia tiga o le tagata maʻi, ma faʻaleleia atili le soifua maloloina.

Auala mo le gaosia o le birch mushroom

O fua o le seleselega o le gaga e tatau ona maeʻa maeʻa i le vevela o le 50 tikeri. E faʻaaoga se mushroom, o lona matua e 3-4 masina. O le laʻititi laʻititi poʻo le tuai ona foliga mai, e manatu tagata e le talafeagai mo le faʻaaoga atili o se vailaʻau.

O le seti faʻasaʻo e mafai ai e le faʻaaogaina o meaola o le birch o le togitogo e faʻamago ma le faʻaumatia ai le faʻavae mole mole o vaega. Mo le faʻamalūlūina, ua sasaa ai le fusi anufe mago i le vai malulu malulu mo le 4 itula. Ona nutililiiina lea, e mafai ona pasi atu i se mea e teu ai manu poo le faapipiiina i luga o se mea gaosi.

I le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, ua ave ai se afu o le gaga. Ina ia saunia le fofo, o le mashroom nutimomoia e sasaa mai i le vai mafanafana kuka i le fua faatatau o le 1: 5. E tatau ona faʻamalosi 48 itula. Ua suavai le vai, o le kulimi maʻaleʻale e tosoina e ala i le susu. O le vaega eleʻele o loʻo tuʻufaʻatasia ma le faʻavae autu. E fautuaina le inu malosi mo tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 i le afa ipu tioata (100 ml) 3-4 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Vaega o le faʻaoga

O le mea moni, o le faʻaogaina o le gaga e mafai ona faʻatagaina e pei lava o se meafaigaluega faʻaopoopo poʻo se vaega o ausilali i le faʻatinoga o le aʻoaʻoga autu o le toe faʻaleleia. Naʻo totonu o le galo e faʻaaogaina, ma, mo se faataitaiga, e leai se aafiaga o le paʻu i le faʻaitiitia o le suka o le toto. I le maitauina o foliga o le kuka algorithm, e tatau ona gauai atu i le mea moni o le totonugalemu o le galo ua maeʻa tapena ma ua tumu i le vai i se fua faatatau o le tasi i le lima. A maeʻa lena, o le vai inu ua maeʻa fefiloi ma faʻamafanafana i luga o le vevela vevela i le maualuga maualuga o le vevela.

E le talafeagai le aumaia i se vevela, ae a uma sauniuniga, o le a mafua ai le inu o le pia mo le 48 itula. A maeʻa lenei mea, o le a tatau ona faʻafefe le vai, ma toso ese le ala mai le gau. Afai o le tino o le tino e foliga mai e mafiafia i le iuga, o le a tatau ona faʻaitiitia le gasegase o le maʻisuka faatasi ai ma le fesoasoani a le vai inu vevela i le voluma muamua. O le vaiinu e teuina i se nofoaga malulu, ae le sili atu nai lo le 72 itula i le laina - o le taimi lea o le taimi e puipuia ai mea aoga o le tuufaatasiga.

I lenei tulaga, e matua fautuaina lava le amanaia o le vailaʻau faapitoa, o lona uiga - ia le sili atu i le tasi le ipu. O le toe faʻaleleia atili o le vasega e tatau ona tasi le masina ma, afai e tulai mai se manaʻoga, e mafai ona toe faia le vasega. Faʻalogo i mea faʻaopoopo, ou te fia matauina:

  • i le faagasologa o le faʻaaogaina o togafitiga faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o le gaga mo le maʻisuka malosi, o le meaai sili ona mamafa e sili ona fautuaina,
  • mo le taimi atoa ua tuʻuina atu, o le a tatau ona lafoaia le faʻaaogaina o ituaiga gaʻo o aano o manufasi ma moa. O le a taua tele le vavae ese mai le taumafataga o mea taumafa e mafai ona kuka ma ulaula meaʻai, o mea e iai le taua tele o gaʻo, ma fualaau suamalie ma suamalie,
  • e le taliaina le faʻaaogaina o ituaiga uma o gaʻo meaai ma vaʻavaʻa. O meaʻai suamalie, suamalie ma le suamalie e leai se faʻaleagaina.

O se faʻamatalaga faapitoa o le lisi o faʻamaʻi, lea e faʻagata ai le faʻaaogaina o le gaga i le maʻisuka.

Vaʻai faʻamatalaga puupuu

O vailaʻau ua saunia i luga o le gaga e le afaina, ae o loʻo i ai foi ni faʻasalaga. I le tautalagia o lenei mea, e matua fautuaina lava e gauai atu i le colitis, maʻi le tumau ma le le faapalepale. E le tatau ona galo ia i tatou soʻo se laasaga o le maitaga ma le aʻoga, e oʻo atu i le 10 tausaga. I le taimi e faʻaaogaina ai le gaga mo le maʻisuka ituaiga 2, e matua le fautuaina e faʻaaoga soʻo se vaega o vailaʻau.

E taua foi le mafaufau o le faʻaaoga soo, le faʻaaogaina o le chaga poʻo lona tasi taimi e faʻaaoga i le tele o mea e mafai ona taʻitaʻia ai nisi o taunuuga. I le tautalagia e uiga i lenei mea, ua gauai atu le au atamamai i le tikeri maualuga o le le mautonu o le tino. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, o le a tatau ona lafoai atoa le faʻaaogaina o le gaga.

Ina ia mafai ona ausia lenei tulaga, e matua fautuaina lava e te lua feutagai ma se diabetetist ma i le lumanai e mulimuli i ana fautuaga uma.

Le maota ma le auga o le gaga

I le avea ai o se tulafono, o se mushroom e fai i luga o laau tuai, e masani lava o laumei, tatui ma faʻaumatia ia ogalaau. O le le mafaamatalaina o le tuputupu ae o le lanu uliuli o "le faʻamaʻi" o faʻamaʻi uma lava. O le eseesega tele mai isi pulou o laau o le leai o se mea ola i luga o laau mate.

O le mushroom e naʻo mea e sili ona talafeagai mo tagata:

  • uʻamea
  • aluminium
  • kilika
  • calcium
  • Manganese
  • zinc
  • o suauu taua
  • Melanin
  • masima minerale
  • gaioiga faʻapitoa.

O le a malie tagata faapitoa e mafai ona togafitia le maʻisuka i le gaga. O le mushroom o loʻo i ai mea uma e tatau ai ma elemene e mafai ona sui ai fualaau oona mai le falemaʻi.

O le a le aoga o le gaga mo le maʻisuka

I le faʻaauauina o le faʻaogaina o le gaga mo le maʻisuka, o le maʻi o le maʻi e faʻaleleia atili. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o se mea inu poʻo se tincture e faia mai se mushroom e mafai ona faʻalogo, faʻamalosi ma faʻaleleia le faʻatinoga. I le faʻaaogaina o le gaga, o le faʻaititia o le toto o le tagata, e faʻamaonia ai le leai o ni aʻa e afaina tele ai le tulaga o le maʻi.

O mea taua o loʻo taua i lalo o le chaga e faʻaalia foi:

  • ua faʻamalosia le tino puipuia
  • puipuiga o le atinaʻeina o neoplasms mama,
  • metabolism normalization
  • puleaina o le iniseti ma le meaʻai,
  • faʻasologa o le toto toto.

E taua foi le maitauina i le taimi o le faʻaogaina o le gaga, e le toe tuʻuina i luga o puipui o toto toto kululalala. Ae ao leʻi faʻaaogaina le mushroom, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Chaga mushroom mo le maʻisuka ituaiga 2

Ina ia mafai ona ausia le maualuga o le togafitiga, e tatau ona aoina le chaga i le amataga o le tautotogo. O le taimi tonu lea e tuʻu ese ai e le birch le sua. E mafua mai i le va o le malo e maua uma ai mea aoga aoga i le numera manaʻomia.

Pe a piki se mushroom, e tatau ona vavae ese le paʻu mai le mushroom. Na o na o loʻo maua. Ua tipiina Chaga i ni fasi vaega ma ua mamae e aunoa ma le faʻaaogaina o ogaumu.

E faʻapefea ona faia le gaga mo le maʻisuka

O le Chaga mo le maʻisuka ua avea o se taoto, lea ua saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo:

O le pulupulu o le mushroom e tatau ona nutimomoia ma faatumuina i le vai (vaega 1: 5). E le gata i lea, o le mea e tupu ai le faʻafefiloi ua vevela i luga o se afi, ae e le aumaia i se faʻala. A maeʻa, o le mea e maua ai le vai o loʻo faʻaosoosoga i se mea pogisa mo aso e lua. Ma le isi, e tatau ona e faʻafefe ma faaopoopo vai i le uluai voluma. Ona sauni lea o le tincture mo le faʻaaoga. O le soifua maloloina o le olaga e puupuu - na o le tolu aso, pe afai e teuina le taoto i se nofoaga malulu. O le mea lea, e le tatau i se tasi ona faia tele.

Tulafono mo le aveina o le gase mo le maʻisuka

I le taimi o togafitiga ma le gaga, e tatau ona pipii i meaʻai talafeagai. E tatau ona faʻaesea le falai, gaʻo, aano o manufasi, ma faʻasaina ai foi oloa e le masani ai. Ae o le tele o tagata e mafatia i le maʻisuka ua leva ona le faʻatagaina ia meaʻai mai le taumafataga.

O le umi ole vasega togafitiga ua faatonuina e le fomaʻi. Ae, e pei o se tulafono, e mai i le 14 i le 28 aso.

O Chaga e tatau ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau o le a faatonuina e lau fomaʻi. E naʻo le tulaga lenei e mafai ona ausia ai le maualuga o le togafitiga ma le lagolago.

Mea faʻanatura

O le elemene galue i le vaega o le sauniuniga o vailaau faʻapitoa Befungin o se mushroom mai se birch tree. O suauu palu (chloride ma sulfate) e faaopoopoina i ai. O le gaioiga o loʻo tuʻuina atu i totonu o le pusa 100ml. Mo le taumafa faʻasolosolo, o se fofo o loʻo faia mai le otootoga faʻatasi ma le faʻasalaga e tolu: 3 tsp. le fualaau faasaina i le 150 ml o vai ua tunuina. Lulu malie le fagu ao le i saunia le oloa. Inu le vaifofo i foliga o vevela.

E le maua e le paluga le mea e maua ai le toto (faʻaitiitia o le toto). Ave le fualaau faasaina i le taimi o le tau o le maʻi e le fautuaina. A maeʻa ona toe faʻaleleia le tala, o le a faʻaaogaina se siʻosiʻomaga e fualaʻau o le suka e pei ona taʻu mai e le endocrinologist, insulin. Le faʻaaogaina o fualaau faasaina ina ia faʻalautele ai le lautele o le tino, mai le paʻu o le malosi faaletino o le maʻisuka ua fautuaina mo le 1 tbsp. l faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.

Vaʻaia togafitiga ma le vai o le birch mushroom e mafai ona oʻo i le 5 masina. E leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o le faʻasaina i lona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga ile falemaʻi. Faʻaaliga talafeagai o faʻamaʻi aʻafiaga e mafua mai i le siamaina o le tagata lava ia i fualaau faasaina. I le va o vasega o le taʻavale mo le maʻisuka, ave aso malolo 10-aso.

O le tuputupu ae i luga o le birch e mafai ona oʻo atu i le lautele o le 40 cm. O panta ma se lamolemole luga i luga o se uila, mauga po o alder e maua i le tetele o lapoa. Togafitiga ma fatuga palapuni o le parasite e aoina e le tagata e manaomia ai le malamalama i le eseesega autu i le va o le gaga ma le vao. E taua tele le leai o se mea e maua ai luga o le mushroom birch.

Chaga: mea aoga ma faʻaoga mo le maʻisuka ituaiga 2, pe faʻapefea ona ave sina siʻosiʻomaga mai pulou?

O le maʻi suka e faatatau i faʻamaʻi o le endocrin system, lea e tupu ona o le le mafai ona gaosi le kulukose mai meaʻai.

O lenei faʻamaʻi e mafai ona atiaʻe i soo se matua ma e manaʻomia ai le mataʻituina pea o meaʻai ma le faʻaaogaina o fualaau e faʻaitiitia ai le toto suka.

Ina ia faʻaleleia le manuia o tagata gasegase ma faʻamalosia le aʻafiaga o togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻasaina, e faʻaaogaina foʻi togafitiga faʻa-aganuʻu. O se tasi o laau togafitiga o le gaga mushroom.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le taua tele o togafitiga o loʻo faʻaalia mo le togafitiga o le uluaʻi laasaga - o le gasegase, ma se laʻititi laʻititi o le faʻamaʻi, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2. Mo nei vaega o tagata gasegase, o togafitiga o le maʻisuka mo le maʻisuka atonu mo sina taimi e na o le pau lea o le auala e faaitiitia ai le suka o le toto. Ma afai o le fesili pe mafai ona togafitia le maʻisuka i laau, o le tali e na o le le lelei, ona mafai lea ona faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le leo lautele ma le gafatia galue.

O le faʻamaloloina o aafiaga o le tele o laau totino e faʻamaonia e fomai faasaienisi. O nei laau toto e aofia ai le chaga.Chaga o se mushroom lapotopoto ma lapoa e faʻapipiʻi i luga o birches, alder, maple i foliga o tuputupu aʻe. O lona mamafa e mafai ona oʻo i le 4 kilokalama. E mafai ona ola e oʻo atu i le 20 tausaga, e faʻaumatia ai le laau e tupu ai.

O le mushroom ua leva ona faʻaaoga e fai ai le lauti e toe faʻaleleia ai le leo. O le tuufaatasiga o le fuga e aofia ai vaega tulaga ese: o le polyphenolcarboxylic complexes ma peterini, o mea ia e maua ai le gaga extracts le meatotino e faʻaumatia ai siama kanesa.

O le mushroom e aofia ai foi meaola o meaola e pei ona masani ai le tele o biostimulants: polysaccharides, acids (e aofia ai le inotonic, vanillic), lipids, sterols, bioflavonoids ma elemene (zinc, copper, iron, manganese).

O faʻamalologa o le gaga o loʻo faʻaalia i ni gaioiga i le tino:

  • Faateleina puipuiga puipuia.
  • Tulaga masani o le toto maualuga.
  • Faʻailogaina o le faʻalavelave.
  • Faʻaitiitia le suka toto.
  • Faʻafitauli aʻafia.
  • Aneti-inflammatory meatotino mo fafo ma totonu.
  • Faaleleia le mafaufau.

O nisi faʻamatalaga o le aʻafiaga o le gaga i luga o tino. Birch chaga, e pei foi o le ogo malie, taofi le tuputupu ae o le paʻu, faateleina lona lagona lelei i fualaau faasaina, ma faagesegese le faagasologa o metasisi. I le taimi lava e tasi, o tagata gasegase ua faʻalauteleina le leo, faʻatinoga, soifua manuia, faʻalavelave ma le tiga ua faʻaititia.

O le aʻafiaga aoga o le gaga i luga o totoga o meaʻai e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi pepatic, faʻamautuina le motauli o le manava ma le totoga, faʻafoʻi le microflora i le tulaga o le dysbiosis, pe a uma togafitiga faʻamaʻi. Chaga e faʻamalolo spasms ma fesoasoani e toe faʻafoʻisi meaʻai.

Faʻataʻitaʻiina o fua mai le birch mushroom - Befungin ma Chaga tincture e faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa i tagata mamai o loʻo faʻamaonia le faʻamaʻiina ma le chemotherapy. O nei mea e faʻaleleia ai le olaola o meaola e faʻamaonia ai faiga faʻavaomalo ma le faʻatinoina o le tino, e iai mea e faʻaleagaina ma toe faʻafoʻi.

I le faʻaaogaina o le chaga i foliga o se mea e afaina i tagata maʻi o le kanesa, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le manuia lautele ma tiga, manaʻoga ma lagona faʻaleleia.

O Chaga foi e togafitia le fibromyoma ma le adenoma o le gland prostate.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi ogaoga ma e le mafai ona faʻaleleia lea e manaʻomia ai le tausiga faifai pea o le suka. Chaga mo le maʻisuka o se meafaigaluega faʻapitoa e mafai ona feagai ma lenei galuega faigata. O le mushroom e aofia ai le tele o mea aoga aoga e fesoasoani e taulimaina ai le le lelei o taunuuga o se maʻi suka. O le mafuaaga lea e matua lauiloa ai Chaga i le maʻisuka. E faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau e faʻaleleia ma tausia le tulaga lautele o tagata gasegase.

O Chaga o se mushroom lapoa tele o le ituaiga o vao Tase. E tupu, e sili atu le saʻo - faʻataʻoto i luga o ogalaau: birch, alder, ash ash, elm, maple. E tupu aʻe i foliga o se tupuga o foliga le lelei, o loʻo i ai se pogisa, o loʻo tumu i vavave, i le ogatotonu o se tino malosi o lanu enaena, ma e lata ane i le ogalaau o le laau e mumu-lanu enaena. O le mushroom e tusa ma le 1.5-2 kg, ma le 30-50 cm, o nisi taimi e oʻo atu i le 4 kilokalama. E sili atu i le 10-20 tausaga, e paʻu i le paʻu o se laau e faʻalolotoina i totonu o le ogalaau, o le mafuaaga lea e mate ai le laau i le tele o taimi. O Chaga e tamaoaiga i le tele o vailaau faʻamalolo ma microelements, e aofia ai:

  • kasikoni, alumini,
  • apamemea, zinc,
  • potassium, calcium,
  • vailaau oona, suauu oona,
  • lipids, uila, melanin,
  • vailaʻau, peterini (mea e faʻamaʻi ai siama kanesa).

O le gaga lea e tupu i luga o birch laau e talafeagai mo togafitiga o le maʻisuka.

O Chaga ua maua i le tele o faʻamalologa ma ua faʻaaogaina mo le faʻamaloloina o le tele o faʻamaʻi. O mea faʻamalolo o loʻo mulimuli mai o le galo sa maitauina:

O meatotino o le gaga e mafai ona faʻaaoga mo le faʻamalolo lautele.

  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faʻateleina le metabolism
  • faʻasaʻo le suka toto
  • e taofiofia ai le tuputupu aʻe o maʻi mama,
  • faatulaga le toto toto,
  • faʻaosofia le faʻalavelave faʻalavelave
  • togafitia ni maʻi mama i totonu o le gutu prostate,
  • faaleleia le galueaina o le gastrointestinal tract,
  • faʻamālōlōina se maʻi o le manava.

Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina e faʻaleleia ai le leo, faʻaleleia le faʻatinoga, manuia, e iai mea e faʻaaogaina ai le anti-inflammatory and analgesic. E aoga tele i le togafitiga o le kanesa, faʻapupulaina le gasegase i le chemotherapy, ma faʻalavelaveina ai le faagasologa o le toe gaosia o metastases. Chaga mushroom mo le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina, aemaise i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2.

E tatau ona amata le aoina o le chaga i le amataga o le tautotogo, pe a o lo o gaoioi le sua i le birch trees. E taua le aoina i lenei vaitau, aʻo tumu le mushroom i elemene taua, ao iai ni faʻamalosi malosi. Mo le togafitiga lelei, o le pulupulu lava ia e taua, o le peel is peeled, talu ai e le o se mea taua. 'Otiʻoti i ni fasipepa ma faʻamago i totonu o se ogaumu i le vevela o le 55-60. Teu i totonu o soʻo se pusa tapuni, e pei ona vave faʻavave le mushroom.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le birch chaga e aoga tele - e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ua lauiloa ua uma ona 2-3 itula talu ona uma le taumafa, o le aofaʻi o le suka e faʻaititia i le 20-30% (faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi). Faʻasolosolo ona faʻaaogaina i tagata e maua i le maʻisuka, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le soifua maloloina, faʻatupulaia le faʻatinoga, tumau. O le Chaga e aoga mo le maʻisuka ina ia faʻaitiitia ai le fia inu, palago, ma aveese mea leaga mai le tino.

Ua fautuaina le Chaga ina ia avea o se vaifofo faaopoopo i le autu o le togafitiga, e le taliaina le faaaogaina o se fualaau faasaina.

I le maʻisuka, o le chaga e faʻaaoga uma e avea o se vaega o isi vailaau e pulea ai le kulūkose, ma pei o se vai inu e faavae i luga. O le vai inu ua saunia mai le pulupulu o le mushroom, o le pele e le afaina ai le suka i soo se auala. Ina ia faia se vaiinu e te manaʻomia:

  1. Ave ni piko tipi o le birch mushroom.
  2. Liligi le vai mafanafana i se fua faatatau o le 1: 5 ma le vevela i luga o se ogaumu i le vevela o le 50-60.
  3. Faʻasua le salu na kuka i totonu o le susu, tuu mo le 2 aso i se mea pogisa ma malulu.

O le susu e tumau lona faʻamalolo mo le 3 aso, pe a maeʻa le taimi lenei e leai se aoga e faʻaaoga ai. Mo se togafitiga lelei, o se decoction o le birch chaga e ave i le 1 ipu, 3 taimi i le aso ao le i ai taumafa, mo le masina pe tusa ai ma se fuafuaga a le tagata lava ia ua faatonuina e se fomaʻi. Afai e manaʻomia, o le vasega lona lua o loʻo faʻatulagaina, ae le o muamua atu nai lo le masina mulimuli ane.

I meaai i aso taitasi e tatau ona i ai: iʻa, fualaau faisua ma isi meaʻai. A togafitia le maʻisuka faʻamalosi i togafitiga faafomaʻi e faʻavae i luga o le gaga, e fautuaina e mulimuli i se meaʻai. E le faatagaina ona faʻaaogaina:

  • gaʻo gaʻo, na o ituaiga papa o manu e latalata i taumafa,
  • faasaoina ma vaʻavaʻa,
  • ulaula ma falai meaai
  • fua suamalie ma vine (fig, banana, vine, aso),
  • meaʻai suamalie ma gaʻo.

Toe foʻi i le laulau o mea

Togafitiga ma le birg fungus e aoga ma saogalemu, ae pei o togafitiga uma, o loʻo i ai le tele o faʻailoga. E le fautuaina e tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma kulūkose. O le tele o fualaau oona mai le gaga e lamatia ai le faateleina o le faʻalavelave o le tino. O le faʻaaogaina o tupe e faʻavae i luga o le mushroom birch ua faʻasalaina mo le maʻitaga ma le lactating o fafine, faapea foi ma fafine e iai maʻi faʻamaʻi. Tamaiti mai le 10 i le 12 tausaga le matua ma le matutua pe a uma le 60 tausaga, faatasi ai ma le le faapalepale. I le chronic colitis, e le tatau ona faʻaumatia le chaga. Mo faʻamaʻi pipisi o le manava ma le manava, e le fautuaina le gaga, ona o loʻo i ai sona aafiaga tele.

Mea aoga ma foliga o le faʻaaogaina o le gaga i le maʻisuka

O metotia eseese e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka, e aofia ai togafitiga masani. O se tasi o togafitiga lelei faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe o le gaga. E taua foi o le birch mushroom. E mafai ona faʻaoga Chaga i auala eseese, ae ia mafaufau i le faʻasaʻoina.

O le manaia o le gaga i vailaau faafomai e mafua mai i le tele o mea tau togafitiga. Latou te mafua mai i mea o loʻo aoga i totonu o le vaovao:

  • ese,
  • flavonoids
  • peterins
  • Melanin
  • uila
  • lipids
  • calcium
  • zinc
  • apamemea
  • aluminium
  • paluka
  • kilika
  • barium
  • magnesium
  • suauu minerale
  • vailaau oona.

O lenei tuufaatasiga e mafai ai ona faʻaogaina le chaga i togafitiga ma le puipuiga o le tele o faʻamaʻi. O mea pito sili ona taua o le anufe o:

  • saoasaoa o le metabolism,
  • faatulagaina masani o le toto,
  • faateleina ia meatotino puipuia o le tino,
  • Hematopoiesis faaosofia,
  • aʻafiaga
  • faaleleia o le gastrointestinal tract,
  • faʻasaina o le tuputupu ae o le toto o le kanesa,
  • tulafono faatonutonu o faigamalo cardiovascular ma le manava,
  • gaioiga faʻamaʻi
  • aafiaga e tetee ai le inflammatory.

I le faʻaaogaina o le chaga, e mafai ona e fofoina se maʻi o le manava. O ia ituaiga musika e fesoasoani i tagata i le taua faasagatau i le pala o le prostate.

O mea faʻamalolo o le gaga e matua aoga tele i le tau faasaga i le maʻisuka. Ole aʻafiaga sili e maua mai ile togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le taua faapitoa o le gaga i le maʻisuka fesoasoani e maua i lona gafatia e faʻaitiitia ai le kulukose toto. O le suauu pe'ā uma ona 'ai le mushroom e mafai ona paʻu i le 20-30%.

O le maʻisuka e masani ona mafatia i le fiainu ma le susu. Chaga e mafai ona faʻaitiitia faʻaalia ai faʻaaliga o nei uo le lelei o le faʻamaʻi.

O le aoga o lenei fulu i le maʻisuka e faʻamautinoaina e isi meatotino o le gaga. O togafitiga Chaga e tau atu i le faʻaleleia atili o le soifua manuia, faʻateleina le malosi ma le faʻatinoga.

Togafitiga ma le gaga ma soʻo se isi lava metotia o agaifanua poʻo agaifanua faʻapitoa e tatau ona o faatasi ma se meaʻai. I le maʻisuka, o lenei tulaga e matua taua tele, talu ai o meaʻai le talafeagai e faʻaleagaina ai le gasegase o le faʻamaʻi ma faʻapupulaina ai le lamatiaga o faʻafitauli eseese.

I le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona faʻaaoga le birch chaga. Pe a sauniuni e le tagata lava ia mea e gaosia, e taua le faia o lenei mea e tusa ai ma tulafono. Mo le faʻamamago, olo le puʻamuʻu i ni fasipepa seia oo i le 4-6 cm ma faʻagogo i totonu o se potu ma lelei le ea. O le fafie o se vaega o le gaga e tatau ona aofia ai le kuata o le tele o meafaitino e masani ai, o le toega o le laupapa inisinia - 5%, le maualuga - 12%. E mafai ona teuina ni mea gaosi sauniuni mo le silia ma le 2 tausaga i totonu o se koneteina tioata. E mafai ona e faʻaogaina le mushroom ma fou.

Chaga mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga i auala eseese. O le a maua e tagata taʻitasi le filifiliga sili mo i latou lava i fuaitau nei:

  • Chaga inu. Faaaoga naʻo totonu o le mushroom. Faʻaaoga meafaitino e faʻaaoga i le faʻagogo ma le paʻu pepa. E sasaaina i le vai i se fua faatatau o le 1: 5 ma vevela i le 50 ° C. O le gaʻo e tatau ona faʻaaoga mo aso e lua. A maeʻa ona faʻamamaina le tuufaatasiga. E tatau ona inu se ipu inu vai i le afa itula ao lei faia ni taumafataga mo le masina. Teu le faʻasalaga maeʻa i se nofoaga malulu mo le 3 aso.
  • E mafai ona e faia le inu lava mai mea fou fou. Faʻasinuina lelei le mushroom fou ma faʻafefiloi i le vai inu vevela mo le 7 itula. Ona togi ai lea o meaʻai mata, fufulu i le pata, vevela i le 45 ° ma sasaa le lima vaega o le vai.
  • Chaga decoction. E tatau ona fufulu le mushroom ma sasaa vai i le fua faatatau o le 2 ipu i le sipuneti o mea e masani ai. O le tuufaatasiga e tatau ona teuina i totonu o le vai vai taele mo le itula. Ona faʻamalosi lea, faʻapipiʻi meaʻai, ma aumai i le uluai voluma i le vai. O lenei teuteuga e sili ona aoga mo tagata gasegase maualuga.
  • Afai o le maʻisuka eo faatasi ma maʻi o le cardiovascular, ona lelei lea o le aoina o faʻamalologa. Liligi le chaga i le vai inu i le fua o se ipu vai i luga o se sipuni siʻosiʻomaga o meafaitino, faʻaauau i le vai vai mo le 20 minute. Vaʻa vave ma faʻaopopo se faʻafefiloi o le mimiti ma valerian - o le aofaʻi o mea faʻaopopo e tatau ona 2 taimi e itiiti ifo nai lo le aofaʻi o le mashroom. O le mea na mafua ai ona fai i totonu o se vevela mo le 5-7 itula, ona faʻaaogaina lea.

E mafai ona e faʻaaogaina le tincture sauniuni i luga o le gaga - "Paʻau" i le togafitiga o le maʻisuka. I le tali e te manaʻomia 3 tsp. fualaau faasaina i le 150 ml o vai. Inu sina tincture mo le afa itula ao lei faia ni taumafataga mo le 1 tbsp. l faatolu i le aso. O le togafitiga e 3 masina. Toe faia le togafitiga pe a uma le 1-1.5 vaiaso.

E tatau ona tausisia le fua fautuaina ma le umi o le togafitiga togafitiga. E oʻo lava i faʻamalolo faʻamalositino e mafai ona afaina pe a faʻaaogaina le saʻo.

O Chaga e tele mea e faʻamalolo ai, ae le o tagata uma e talafeagai mo togafitiga. O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o lenei anufe e pei ona taʻua i lalo:

  • tasi le le faapalepale,
  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga,
  • matua i le 60 tausaga,
  • maʻitaga i soo se taimi
  • chronic colitis
  • manava manava
  • tui faʻamaʻi
  • faaleagaina le galue ovarian.

Aʻo leʻi 'ai le meaʻai, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O sea fofo e le tatau ona tuufaatasi ma ni vailaau faapitoa. E faʻasaina le tuʻufaʻatasiga faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaʻi ma le kulukose.

E le talafeagai le suia atoatoa o togafitiga faʻasoifuaina ma togafitiga faʻasoifua masani. O isi auala e tatau ona tuʻufaʻatasia ma togafitiga faʻasaʻo.

Chaga e aoga i le maʻisuka ma le tele o isi faʻamaʻi. E talafeagai le faʻaaogaina o mea e sili ona lelei, ia mataʻituina foliga o ana tapenapenaga ma le taliaina. Aʻo leʻi faʻaaogaina le birch chaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e taofiofia le faʻailogaina ma le le fesoʻotaʻi ma vailaʻau.

O le Chaga mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina e sauniuni ai togafitiga faafomaʻi ma teuteuga

Chaga mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto suka. Ae mo le sauniuniga o togafitiga faafomaʻi, naʻo totonu o le mushroom birch e faʻaaogaina. O le paga Chaga e le afaina i le soifua maloloina, ae leai sona aafiaga i le suka o le toto.

E le gata faʻaogaina le Chaga e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. E fesoasoani i le taulimaina o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi i le oncology.

E mafai ona e aoao atili e uiga i gaga mushroom, ona mea aoga ma lona faʻaaogaina ile maʻisuka ituaiga 2 ile matamata i le vitio.

O le meafaigaluega e faʻateleina ai le faʻamalologa o manuʻa o manuʻa, e masani ona tupu mai i le maʻisuka. O Chaga o se vaega o togafitiga faʻamalosia-faʻaleleia. Birgus fungus e faʻaleleia ai le gasegase i le tino, faʻaititia le toto maualuga, faʻaititia le fatu fatu.

Redheads ei ai le aoga aoga i le faʻaaliga a le tagata maʻi. A faʻaaogaina, e ono faʻaitiitia le retinopathy o le maʻisuka.

Sauniuniga a le birch mushroom i fafo ile fale

O le gasegase Chaga mo le maʻisuka ituaiga 2 ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. 10 kalama o le palachch birch mushroom e sasaa mai i le 150 ml o vai vevela mafanafana,
  2. O le faʻafefiloi e tauanau pea mo le itiiti ifo i le lua aso,
  3. A maeʻa le taimi atofaina, o le mea e faʻaaogaina e faʻamamaina.

O le oloa e maua mai e tatau ona 10 10 minute i le sefulu lima minute ao lei faia se taumafataga. O le umi ole vasega togafitiga e eseese mai le 3 i le 5 masina.

O loʻo i ai le tele o fua mo le faia o faʻamatalaga o birch mushroom:

  • 200 kalama o mashroom finely tapunia ua sasaaina i le 1 lita o le vai mafanafana. O le paluga ua tauanau mo le 24 itula. A maeʻa lena mea, e tatau ona togi le vai i le susu. E tatau ona inu le 100 ml o le faʻafefeteina 3 taimi i le aso. O le ola papa o le oloa e le silia le 72 itula.
  • E tatau ona ave le 5 kalama o le chamomile ma le chaga. O le faʻafefiloi ua sasaaina i totonu o le 400 ml o vai kuka. O le oloa e tatau ona faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 4 itula, pe a maeʻa ona faʻamamaina le vai. E fautuaina e ave le 50ml o le faʻafefete i totonu o le tolu taimi i le aso.
  • Ina ia saunia se meaola maloloina mai le gaga, e tatau ona e ave le 10 kalama o le birch mushroom, cinquefoil ma kelp. O mea uma e faʻafefiloi ma faʻafefiloi i le 800 ml o le vai. O le vevela o le vai e le tatau ona sili atu i le 45 tikeri.O le meafaigaluega na faʻaosoosoga mo le itiiti ifo i le 5 itula, ona faʻamamaina lea. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faaopoopo le meli po o le mint i le faʻafefete. O le fualaau faasaina ua ave 100 ml faalua i le aso. O le umi ole vasega o togafitiga e 60 aso.

Ina ia saunia, 10 kalama o aʻa o le paʻu, faapipii i luga o se mea lelei, sasaa 400 ml o le vai. E tatau ona kuka le oloa mo le tolu minute. Ona faʻamalosi mai mo le tusa ma le tolu itula ma faʻamaʻapeina. I le mea inu ua uma ona inu, faaopoopo le 50ml o le fusi o le birch mushroom. E tatau ona e ave le 10 ml o le vailaau faʻamaʻi faatolu i le aso mo le afa itula ao leʻi 'ai. O le umi ole vasega togafitiga e tolu vaiaso.

Chaga-faʻavae togafitiga faʻamaʻi toto

O nisi tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e atiina ae i luga o le tino i luga o le tino. E fautuaina i latou ina ia lūlūina i le vailaʻau faʻasaina mai le gaga:

  • I le 5 ml o muai saunia o le gaga faaopoopo 20 ml o le suauu olive,
  • E tatau ona tuʻuina le oloa i se nofoaga malulu puipuia mai le la mo le itiiti ifo ma le 24 itula.

O le tuufaatasiga o vailaʻau o loʻo aofia ai vaega nei:

  1. Birch mushroom extra extract
  2. Cobalt sulfate.

"Paʻu" ei ai mea faʻapitoa ma faʻafouina meatotino. E faʻamautuina galuega a le pancreas, faʻaleleia le soifua manuia o le maʻi. Aʻo leʻi faʻaogaina, 10 ml o le vailaau faʻamaʻi ua faʻafefeteina i le 200 ml o le vai mafanafana. O le vailaau faʻasaina e ave i le 10 ml tolu taimi i le aso. O le umi o le taimi o togafitiga togafitiga e tolu masina.

A faʻaaogaina vailaʻau, e mafai ona tulai mai itu e lua:

  • Susunuina
  • Itching
  • Paʻu o le paʻu
  • Paʻa i le manava
  • Tatala

Afai o aʻafiaga e le manaʻomia, faʻaauau le togafitiga ma faʻatalanoa se fomaʻi.

"Faʻasalaga" ua faʻatagaina e ave faʻateleina le faʻaleleia o ona vaega. I le taimi o le maitaga ma le fafaga faanatura, ua ave le fualaau faasaina ma le lapataiga.

O togafitiga o Chaga mo le maʻisuka ua faʻasaina mo le dysentery ma se uiga o allergies. O tupe e faia mai le birch mushroom e le tatau ona faia faʻatasi i le taimi lava e tasi ma vailaau faʻamaʻi e aofia i le penicillin series.

Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaogaina o le gaga mo le maʻisuka, o aʻafiaga e pei o se mea faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻaleagaina, ma le nausea e mafai ona matauina.

Le faʻaaogaina o le gaga i le maʻisuka o se togafitiga

O laau taʻitasi e iai mea aoga e faʻamaonia ai lona faʻaogaina i faʻamaʻi ma le gasegase faʻamaʻi. E faʻaaogaina foi lea i le gaga i le maʻisuka ituaiga 2, lea e mafai ai ona e tauina lenei maʻi. Aʻo leʻi amataina lona faʻaaogaina, e tatau ona e malamalama i aoga o le igoa, o foliga o le aoina ma sauniuniga.

O le faʻaogaina o le laau e aoga ona o le aʻafiaga o le antitumor ma le faʻaofo faʻapitoa. O le mea lea, o le maʻi suka e faʻasaʻo ai le tiga, e faʻavaeina ai le fausiaina o faiga le lelei. O le mafai ona faʻalavelave i faafitauli o le dermatological e taua: o manuʻa, purulent ma suiga ulcerative i le fausaga ua vave ona toe faʻaleleia. E le gata i lea, o le tulaga o le faʻamaʻi mulimuli ane e le aofia ai. Faʻaosofia le aoga o le taumafa, faʻalogo i:

  • faʻaleleiina o faʻafitauli ile faʻaogaina ole tino - faʻalagolago i le malosi, faʻaogaina o le tino, ulia, tui, lea e masani ona tupu i tagata mamaʻi ma le maʻi o le endocrine, e togafitia
  • toto kulluse, lea e fesootaʻi ma le i ai o le manganese ma le chrome i totonu o le oloa,
  • le faʻamamaina o mea oona - meaʻai ma vailaʻau - ona o le i ai o lignin.

Faʻalogo lelei i le faʻamautuina o le galuega puipuia, faʻaleleia o le gataifale ma faʻaitiitia le toto. O le anufe ei ai lona vitamini A ma le B, faʻapea foʻi ma vaega e aʻafia ai galuega vaaia. O le mea lea, e ono faʻaitiitia le faʻalavelave faʻafuaseʻi (glaucoma, cataract).

E ola i luga o fala, ma e mafai ona maua i totonu o vaomatua poʻo togalaau faʻataʻitaʻi, i luga o laau tuai. E sili ona lelei lenei i le tautotogo po o le autumn. O le laau e tatau ona mate ma mago - i lenei tulaga, o le a sili atu le vavae ese mai le fausaga, o le a sili atu ona aoga. Filifili luga mai le eleele e matua faʻavaivaia. O le a mafai ona iloa le vailaau i le lumanaʻi i se lanu uliuli - e totogo mai i vavae ma filifili ai ogalaau tuai mo le tele o taimi.

I le avea ai o se vaega o le auala toe faʻaleleia, o loʻo faʻaaogaina totonu. Ina ia faʻalautele le vaitau, e nutimomoia ma tumu i le vai. I totonu o le setete, o le tuufaatasiga e mafai ona tumau mo le tele o masina. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

  1. o le vaitaimi maualuga o le resitalaina e lua tausaga - i lenei tulaga, o tulafono uma ua taua i luga e ao ona matauina,
  2. o le laau e tatau ona muai taina ma faʻagogo (o se potu susu ma se umu e le fetaui mo lenei mea) - o le ogatotonu auro o le a avea ma potu vevela e maua ai le ea masani,
  3. ipu fagu tioata ma faʻamau faʻapipiʻi lelei o le a sili ona lelei,
  4. taofi i le lili poʻo taga pepa e talia, ae e le tatau ona galo se tasi e uiga i le sili atu ona oʻo i le vevela vevela.

O le faʻaaogaina o le gaga i le maʻisuka e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma tulaga faʻapitoa. O le fofo muamua ua saunia e tusa ai ma le algorithm e mulimuli mai: 200 gr. 'oloʻo sasaa faʻamaʻaʻaina tapuaiga faʻatasi ma se lita o vai mafanafana. O le faʻafefiloi e faʻaosoosoina mo se aso, ona togiina lea i totonu o ie susu. E fautuaina e le sili atu i le 100 ml le tolu i le aso.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

E tatau ona 72 itula le soifua maloloina.

O se isi fua: faaaoga lima kalama. chamomile ma le birch mushroom, sasaa 400 ml o vai inu. E fautuaina e tatau ona faʻamalosia vaega mo le fa itula, pe a maeʻa ona faʻauu lelei. E tatau ona faʻaaogā le 50ml tolu taimi i le aso, o le a sili atu ona lelei le matauina o vaeluaga le tumau ina ia faʻaleleia atili le faʻaaogaina o vailaʻau.

Ina ia saunia se isi vaifofo, e pei o le fuga o le gaga, e tolu vaega o loʻo faaaogaina: 10 g ia taʻitasi. mushroom, cinquefoil ma kelp. O nei vaega uma ua maeʻa faʻafefiloi ma faʻatumu i le 800 ml o le vai. O faailoga o le vevela o se vai e le tatau ona sili atu ma le 45 tikeri. O le meafaigaluega na faʻaosoosoina mo le lima itula, a maeʻa ona faʻamamaina. Ina ia faʻaleleia uiga o le tofo, latou te faʻaaogaina ai le meli masani poʻo le moa. O le tuufaatasiga e ave i le 100 ml faalua i totonu o le 24 itula. O le umi o le toe maua mai mai le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona silia ma le 60 aso.

I nisi o tagata gasegase o loʻo maua i le inisalini-tutoʻatasi tutoʻatasi, o le tui ulcreative trophy e fai.

Faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • e fautuaina i latou ina ia togafitia i se fomaʻi faʻapitoa faapitoa:
  • i le lima milimita muamua o le mea na saunia, e fa taimi e faaopoopoina le suauu olive,
  • o le oloa ua tauanau pea i se mea mama, puipuia mai le susulu o le susulu o le la, a itiiti mai o le 24 itula.

O se fomaʻi togafitiga e faʻatagaina e le gata ina faʻaitiitia le tiga i le pito i lalo, ae faʻamaeʻaina foi vevela o le apogaleveleve ma faʻamautuina le gaioiga o le tino.

O le toe faʻaleleia o le vasega e le tatau ona faʻataunuʻuina ma le faʻaaogaina o le tiso ma le faʻaogaina o tali o le tino. O auala e saunia mai le laau ua tuʻuina atu, e le faigofie ona faʻaaogaina i le taimi e tasi i vailaau faʻamaʻi, lea e maua i totonu o le faasologa o penisillin.

Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le tuufaatasiga i le maʻisuka, o le faʻaleagaina o mea e pei o se mea faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo se tikeri maualuga o le le mautonu e mafai ona iloa. Faʻalogo lelei i le gaioiga, lea e alu ese lava.

Fesoasoani O le maʻi suka ua matua salalau lava i nei aso ua uma ona i ai i totonu o "faʻamaʻi o le seneturi." E le gata o tagata matutua, ae o tupulaga talavou foi e mafatia mai ai. I lenei faʻamaʻi, o se taunuuga o le le lava o le insulin i totonu o le tino, faʻalavelave faʻalavelave o le polotini, gaʻo gaʻo ma le gaʻo gaʻo.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka, uma, e aunoa ma se faʻasesega, o tino ma tino o le tino o loʻo mafatia. Mo togafitiga, ua faʻamaonia le insulin i hormone, lea e tatau i le tagata maʻi ona ave i le olaga atoa.

Faʻalogo! O le maʻisuka o se faʻamaʻi sili ona ogaoga, ma le togafitiga a le tagata lava ia i lenei mataupu e matua le taliaina! Na o se fomaʻi agavaa, fomaʻi e mafai ona ia iloiloina saʻo le ala o le maʻi ma filifili togafitiga togafitiga. I le auala, e mafai e le fomaʻi ona tuʻuina atu fautuaga taua i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaienisi, ma le amanaʻiaina o uiga patino o le tagata maʻi.

I le tele o tausaga o tomai masani tau vailaʻau masani, ma o lenei ua faamaonia faʻasaienisi faʻamatalaga mai suʻesuʻega faʻapitoa faʻapitoa, faʻaalia o fualaau faasaina e aoga i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto. O le faaitiitia o le maualuga o le kulukose o le siama o loo matauina i le tolu itula talu ona gaosia le sauniuniga o le gaga, ao le maualuga o le suka e paʻu tele - mai le 15 i le 30% i maʻi eseese.

O le mea e sili ona taatele i vailaʻau mo togafitiga mo togafitiga mo le maʻisuka o se mea inu mai le gaga saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo.

I lenei tulaga, na o le totonugalemu o le gaga e faʻaaogaina e sauni ai vailaʻau: o se teuteuga mai le paʻu o le galo e le maua ai le meatotino o le faʻaitiitia o le suka o le toto.

Sasaa le tasi vaega o le mea mamago gaʻo meaʻai ma le lima vaega o le vai, faʻafefiloi lelei ma vevela ile vevela vevela i le vevela ile 50 ° C, aua le faʻapipiʻi. Aveese mai le vevela ma faʻamalosi mo aso e lua, ona faʻafefe ai lea o le vai (e fautuaina e pipiʻi le vaʻaia lelei e ala i le susu).

Afai o le oloa e maua mai e matua mafiafia, e tatau ona faʻafefe i le vai mafanafana (i le uluaʻi voluma). O le fusi e teuina i se nofoaga malulu, ae le silia le tolu aso. Faatasi ai ma se togafitiga, e fautuaina ia saunia pea se fofo fou.

Inu 1 tioata o le oloa 3 taimi i le aso, 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le togafitiga e 1 le masina. A maeʻa le malologa, e mafai ona toe faia.

Pule oe pe fai: foliga o le taumafataga mo faʻamaʻi pipisi. O tagata maʻi suka fautuaina e matua tausisi i nisi o fautuaga ona o le mea moni o meaai mo lenei maʻi o se vaega taua tele o togafitiga.

Nai lo o falaoa o le falaoamata o meaʻai, e tatau ona e faʻaaogaina le suka, falatini-falala, poʻo le falaoa atoa. O fua suamalie e tatau ona faatapulaaina i le maualuga, ae le o fua, ia 'ai atili fualaʻau fou. E na o sina meaʻai e mafai ona gaʻo, e tatau ona aloese mai le gaʻo.

E fautuaina ia matua teena:

  • mai meaʻai gaʻo-mauʻoa
  • fua suamalie ma vine (vine, faʻi, fig, dates, ma isi,
  • gaʻo meaʻai ma moa,
  • ulaula meaʻai
  • meaai e mafai ona kuka
  • marinades
  • kuka kuka
  • mea suamalie suamalie suamalie poʻo suamalie - e masani ona aofia ai le sili atu o vailaʻau gaʻo nai lo falaoamata lelei.
  • O vailaʻau faʻaleagaina o le gaga, faʻapipiʻi ma le faʻaaogaina
  • Chaga togafitiga - faʻailoga ma meaʻai

E pei ona e iloa, o le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia ma ogaoga. Ae afai e te tausisia le glucose i le tulaga saʻo, aloese mai le faaleagaina o le pancreas ma isi totoga, e mafai ona e ola i se olaga umi ma fiafia.

E le gata i lea, i le tulaga o vailaʻau, e mafai ona e aʻafia ai i togafitiga faʻasaga, e puipuia ai mai le atinaʻe atili. Chaga mushroom mo le maʻisuka ua na o le fofo lea e maualalo ai le kulūkose ma faʻamalosi ai le tino atoa, aua e leai se mea e taʻua o le galo laau o se vaifofo mo le fiaselau faʻamaʻi.

O le mushroom e mafai ona maua i luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o keke: Chaga e mafai ona oʻo i le 30-40 cm le lautele, o loʻo i ai se mea faigata i totonu, e matua lanu i le lanu enaena. E le pei o isi fualaau laau, e le ola tupu i luga o laau mate ma mamae.

O Chaga o loʻo i ai mea nei:

  • Omea, siliki, alumini.
  • Asu ma suauu.
  • Kalaku, potassium, sodium.
  • Manganese, apamemea, zinc.
  • Bioflavonoids, alkaloids.
  • Nisi o meaola malosi, o suauu taua.
  • Sterols ma phenols.
  • Melanin ma faʻalavelave.

O le tuufaatasiga o le gaga mai le vaaiga o togafitiga faʻasolosolo e matua mauoa lava lea e mafai ai e le mushroom ona faʻamalieina ma le manuia le tele o tapenaga o vailaau mo togafitiga, aemaise lava pe afai e saʻo le saunia o le mea e afaina ai.

Afai e te inu soo mai se "fomaʻi masani," o le soifua manuia lautele o le maʻi e sili atu ona lelei. E mafua lenei mea i le meatotino o le gaga e faʻalogo ai i le tino, faʻapea foʻi ma le faʻatupulaʻia o faʻatinoga ma le tumau. I le maʻisuka, o le gaga mushroom e mafai ai e oe ona pulea le faʻaoʻoina o le kulūkose i totonu o le toto, o le mea lea, e le tusa ai ma talaʻaga o togafitiga, e le o aofia ai le suka. Afai e te ave se vaega o le gaga-based product, o le kulūkose o le a faaitiitia i le kuata pe a uma le 2 itula.

O loʻo i ai isi aoga aoga ma gaioiga o le galo mo le maʻisuka. Faatasi ai ma:

  • E le faʻamalosia
  • Faʻaleleia le mafai gafatia e taulimaina ai faʻamaʻi faʻamaʻi
  • Puipuiga o faiga o le toto
  • Metabolism faʻavavevave ma le faʻatulagaina o mamafa
  • Faʻasalaga Faʻamaʻi
  • Faʻaleleia le galue toto

Chaga i le maʻisuka o le a avea ma pulefaʻatonu o le leʻo le carbohydrate, ae o le gaʻo gaʻo. O le mea lea, o togafitiga faʻatasi ai ma lenei galo e le mafai ai ona tuʻuina i luga o pa o toto toto ia palestelala, lea e masani ona faʻalavelaveina ai se maʻi ogaoga. Ae o soʻo se togafitiga mo le maʻisuka e mafai ona faʻataunuuina pe a maeʻa le faʻatagaga a se fomaʻi, ma o le faʻaaogaina o tupe e faʻavae i luga o fualaau aina e leai se faʻalavelave.

Chaga mushroom mo le maʻisuka ituaiga 2: uiga o le aoina ma le faʻaaogaina

Ina ia maua le maualuga o le togafitiga, e tatau ona aoina le chaga i le amataga o le tautotogo - ao faagasolo le gasologa o le sua o le birch. O le taimi lava e taofia ai le malosi o le sua, o le a taofi le galo e gaosi meaʻai ma o le a le taua tele.

E tatau ona aoina mai "insides" o le filo, ma e tatau ona faʻamamaina le paʻu - e le aoga atoa mo togafitiga. O le vaevaeina o le gaga i fasi vaega, ua faʻamago i le ogaumu i le vevela e oʻo atu i le 60 tikeri.

O le sua o le laau o le mushroom laau ua sasaa i le vai (1: 5). Faʻavevelaina, e le mafai ona faʻafefiloi, aveese mai le vevela, tuu mo le 2 aso i se nofoaga pogisa, ufiufi i se ufiufi matala. Ona fufulu lea, faʻaopopo le vai i le uluai voluma, pe a maeʻa ona saunia le mea e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina. E tolu itula e maua ai le soifua maloloina i le malulu.

I le maʻisuka, vevela, pei o le tele o isi "togafitiga masani," o le a sili atu le aoga pe afai e te le 'aina ni meaai le lelei i le vaitau o togafitiga ma faʻamalo oloa ma mea faʻapipiʻi. O le mea e lelei ai, o le tele o le maʻisuka ua leva ona le faʻatagaina ia oloa mai le taumafataga, o lea o togafitiga o le a sili ona aoga.

O le umi o le aʻoga ma le faʻaaogaina o mushroom laau e tatau ona avea ma tagata taitoatasi, ma sili atu pe afai e fuafuaina e se fomaʻi. I le averesi, latou te inu i le chaga mo le 14-28 aso, ma o le taumafa e 100 ml tolu taimi i le aso i luga o se manava gaogao.

I totonu o le maʻisuka, o le gaga tree fungus ua maeʻa faʻatasi ma vailaʻau vailaʻau eseese. O le mea lea, i le i ai o le atherosclerosis, o le a aoga e faʻaopopo fugalaau fugalaau i le vai inu. I faʻamaʻi o le mama ma le maʻi o le gaʻo, e mafai ona tuʻuina atu faʻamalositino o le galo faatasi ai ma aoga aoga o le plantain. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona e mafaufau i taimi uma e ono mafai e le tagata ona le faapalepale i le gaga ma aua le faʻaleagaina le tele o meaʻai o vailaʻau.


  1. Weismann, Michael Diabetes. O mea uma na le amanaiaina e fomai / Mikhail Weisman. - M.: Vector, 2012 .-- 160 p.

  2. Akhmanov M. O le maʻi suka e le o se faasalaga. E uiga i le ola, faʻalavelave ma faʻamoemoe o le maʻisuka. SPb., Fale Lomiga "Nevsky Prospekt", 2003, 192 itulau, faasalalauga o 10,000 kopi.

  3. Taʻiala mo le Tumutumu o le Falemaʻi. - M.: Medicine, 2014 .-- 664 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga.Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faʻavae ma vailaʻau faʻaleagaina o le gase mushroom

O le taua tele o togafitiga o loʻo faʻaalia mo le togafitiga o le uluaʻi laasaga - o le gasegase, ma se laʻititi laʻititi o le faʻamaʻi, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2. Mo nei vaega o tagata gasegase, o togafitiga o le maʻisuka mo le maʻisuka atonu mo sina taimi e na o le pau lea o le auala e faaitiitia ai le suka o le toto. Ma afai o le fesili pe mafai ona togafitia le maʻisuka i laau, o le tali e na o le le lelei, ona mafai lea ona faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le leo lautele ma le gafatia galue.

O le faʻamaloloina o aafiaga o le tele o laau totino e faʻamaonia e fomai faasaienisi. O nei laau toto e aofia ai le chaga. Chaga o se mushroom lapotopoto ma lapoa e faʻapipiʻi i luga o birches, alder, maple i foliga o tuputupu aʻe. O lona mamafa e mafai ona oʻo i le 4 kilokalama. E mafai ona ola e oʻo atu i le 20 tausaga, e faʻaumatia ai le laau e tupu ai.

O le mushroom ua leva ona faʻaaoga e fai ai le lauti e toe faʻaleleia ai le leo. O le tuufaatasiga o le fuga e aofia ai vaega tulaga ese: o le polyphenolcarboxylic complexes ma peterini, o mea ia e maua ai le gaga extracts le meatotino e faʻaumatia ai siama kanesa.

O le mushroom e aofia ai foi meaola o meaola e pei ona masani ai le tele o biostimulants: polysaccharides, acids (e aofia ai le inotonic, vanillic), lipids, sterols, bioflavonoids ma elemene (zinc, copper, iron, manganese).

O faʻamalologa o le gaga o loʻo faʻaalia i ni gaioiga i le tino:

  • Faateleina puipuiga puipuia.
  • Tulaga masani o le toto maualuga.
  • Faʻailogaina o le faʻalavelave.
  • Faʻaitiitia le suka toto.
  • Faʻafitauli aʻafia.
  • Aneti-inflammatory meatotino mo fafo ma totonu.
  • Faaleleia le mafaufau.

O nisi faʻamatalaga o le aʻafiaga o le gaga i luga o tino. Birch chaga, e pei foi o le ogo malie, taofi le tuputupu ae o le paʻu, faateleina lona lagona lelei i fualaau faasaina, ma faagesegese le faagasologa o metasisi. I le taimi lava e tasi, o tagata gasegase ua faʻalauteleina le leo, faʻatinoga, soifua manuia, faʻalavelave ma le tiga ua faʻaititia.

O le aʻafiaga aoga o le gaga i luga o totoga o meaʻai e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi pepatic, faʻamautuina le motauli o le manava ma le totoga, faʻafoʻi le microflora i le tulaga o le dysbiosis, pe a uma togafitiga faʻamaʻi. Chaga e faʻamalolo spasms ma fesoasoani e toe faʻafoʻisi meaʻai.

Faʻataʻitaʻiina o fua mai le birch mushroom - Befungin ma Chaga tincture e faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa i tagata mamai o loʻo faʻamaonia le faʻamaʻiina ma le chemotherapy. O nei mea e faʻaleleia ai le olaola o meaola e faʻamaonia ai faiga faʻavaomalo ma le faʻatinoina o le tino, e iai mea e faʻaleagaina ma toe faʻafoʻi.

I le faʻaaogaina o le chaga i foliga o se mea e afaina i tagata maʻi o le kanesa, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le manuia lautele ma tiga, manaʻoga ma lagona faʻaleleia.

O Chaga foi e togafitia le fibromyoma ma le adenoma o le gland prostate.

Tuua Lau Faamatalaga